Dacă TB are dovezi că Rex e (ş)pion sovietic, să ne spună clar…

…altfel, ar putea fi acuzat (iar) că e un diversionist extraordinar – vedeţi că n-am zis altcumva ? :roll: –  spre infernal, halal … oops. Iar dacă TB n-are dovada aia în buzunar, atunci poate s-o găsi la aliatu-i internaţional principal (ghici care?), unde-o fi rămas în inventar încă de la 2WWar, te pomeneşti, a ? Chiar, de ce nu cere dovada acolo…? :roll: Sau o fi cerut-o şi-a şi obţinut-o…? :shock: Tot atât de clar ar trebui să ne spună preşedintele, dând ordine organelor de resort cu autoritate de şef de stat apartidic & soft, iar nu de şef de clan din Constanţa-port, ce e cu Tokes ista, aloo, care se dă mort-copt cu fantoşa naţionalismului secuiesc de la paşopt şi care din întâmplare s-a aflat şi la originea “revoluţiei” din 89, aia de l-a trimis pe nea Nicu subt rouă şi despre care s-a dovedit apoi c-a fost mai mult o loviluţie teleșouă, decât o revoluţie nouă, reşpectiv o zmecheroasă soluţie prin care activiştii, miliţienii, securiştii, kaghebiştii şi-n genere feseniştii de toate naţionalităţile s-au transformat din comunişti reacţionari în telerevoluţionari preste noapte şi aşa mai departe, metamorfozându-se fix ca la carte, preschimbându-şi din mers măştile de ceară cu sigla trandafirului sigilate şi impostându-se pe post de deux ex machina în partidele toate, pe care de altfel tot ei le-au inventat, le-au dotat cu cadre de candidat, cu fonduri din restul ce va mai fi rămas necrescentizat şi cu cetăţeni turmentaţi de votat, inclusiv pe cele cică istorice, special reactivate spre a face din ele sperietori pentru telenovelistele & apacistele histerice, plus, biensur, diversiunea cu Regele, aloo, pe care l-au adus în prim-plan doar spre a-l ridiculiza angro, iar boboru flecar & miştocar din patria lu Vadim & Funar, bârfind la tradiţionalu-i pahar din Poiana lu Iocan, transformată-n bar bişniţar prin nou-i avatar din tranziţia lu Drakulo spre Angelo, să-l compare cu regele Cioabă la mişto şi astfel să capete un şi mai luminos hallo însuşi Zâmbokuocen haraşo, tov Ivan Ilici aşadar, salvatoru boborului  mămăligar, cică, în realitate el fiind mântuitor doar al tovilor şi băieţilor revoluţionari, adică…

Sau dacă preşedintele ştie ceva de Porumbacu, de ce nu ne spune direct, ce tot ne ocoleşte pe la dracu, mey, aşa cum a făcut şi cu Văru Jan săracu’, mai an, când au scos Turcu din hibernare hăăt de la Washingthon-vale, apoi l-au făcut iar pierdut în zare tocmai când SIE trebuia să prezinte hârtiile doveditoare ? Sau de dom Gionel de ce nu ne spune ce-i cu el, când ista singurel s-a dat de gol lăudându-se că face parte cu onor din al băieţilor nenumăraţi ciopor ? E de crezut oare că şeful statului n-are acces la microfilmele din care să se vadă cine-i Felix Motanu, cine-i Meleşcanu, cine-i Patriciu, cine-s Năstase 7 case, plus jumate, cel puţin, aloo, din băieţii şi fetele care se jură că n-au mâncat ceapă cu usturoi de poliţie politică, cică, şi nici gura nu le miroase, la o adică, dar care precis vor fi găsiţi cu grade grase şi jurămite securoase în dosare sulfuroase, altele decât dosărelele alea depuse de ochii lumii la Parlament, la Curtea Constituţională, la Guvern, la Externe, la Curţile de Apel, la judecătorii şi tribunale, la primării sau la consilii locale, ipochimeni ce puteau fi lustraţi încă de-acum 4 cincinale şi care e la mintea cocoşului că de-acuma îi vor sta-n cale oricărui rumân ce-ar vrea să dea cu mătura prin Grajdurile Iepocale, unde ei sug snaga vacii boborale pe post de căpuşe letale…?

Mă tem însă de altceva, helas…  Am – iată – impresia că preşedintele de aia nu-i dă-n gât, pe faţă, pe toţi ăştia şi de aia e silit să vbească-n dodii despre dude (ca ţârcovnicul ăla care când vroia să zică “rude”, zicea “arude”, sau când voia să zică “mălai” zicea “ălai”, astfel că atunci când a strigat disperat “foc!” lumea nu l-a mai ascultat deloc, crezând că ţârcovnicul vbeşte iar ca un nisfirit demagog, şi-aşa şi-a prăpădit averea ca un dobitoc…oops), fiindcă rivalii personali – mai degrabă decât adversarii naţionali – i-ar cere să scoată toate cărţile pe masă şi-atunci s-ar vedea că şi-n frăţia-i e la fel de groasă, aşa că judex al nost ar face bine să cânte la altă masă chestia cu corupţia, securitatea, lustraţia, condamnarea comunizmului etc. Şi-atunci înțelegem, în fine, cumva, de ce TB e nevoit să vorbească despre unii-alții precum ţârcovnicul din poveste despre şi s-apeleze la tot felul de priculici din blogosfera ori feisbucsfera de arici pogonici spre a spune ce ştie ori ce gândeşte despre crunţii săi inimici, sperând astfel că-i păcăleşte atât pe cetăţenii ce-şi ştampilează până şi buletinele de vot c-un buric de deşte şi care sunt săraci, dar cinstiţi, fireşte, cât şi pe adversarii ce-ar vrea să-l jupoaie constituţionalo-creştin-democrato-liberalo-pesedisto-conservatoro-ferentareşte şi sunt plini de cojonace & bani ca matiţa năvodului de peşte, dar cărora tocmai proba verităţii le lipseşte, ca unor pifani… oops.

Morala – fiindcă momentan n-am alta – o putem extrage dintr-una din fabulele alese de Aesop pre versuri avepiste cu sirop de mură-n gură şi dulceaţă de cianură :

 •  Când ştii că răul e preste tot primprejur şi că se poate disimula subt forma orişicărui reper din natur – prefăcându-se chiar şi într-un înger pur, deşi el e drakkula majur -, a încerca să-l înfrunţi de unul singur, scontând că e acolo unde tu crezi că e sigur (când de fapt esenţa răului e leghiune), înseamnă că te mânâncă-n coor, pe bune… :oops:
Reclame

42 răspunsuri to “Dacă TB are dovezi că Rex e (ş)pion sovietic, să ne spună clar…”

 1. skorpion Says:

  intrebare:

  de ce crin antonescu nu l-a dat in judecata pe Basescu pentru faptul ca l-a facut porumbacu???
  🙂

  in rest: sa avem rabdare…..

 2. skorpion Says:

  AVP,

  ai vazut poza de familie regele Mihai + iliescu + constantinescu + abjectul felix voiculescu???

  facuta in iunie crt?

 3. skorpion Says:

  frăţia-i e la fel de groasă

  la care fratie te referi?
  detalii se poate?

  sper ca nu-mi vei reprosa ca ma ratoiesc iarasi la tine, dar asa este felul meu de a vorbi
  🙂

 4. AVP Says:

  Nu ştiu, mey, ce-am scris am scris… 🙂 Acum mă spăl pe mâini, ca Pillat Pontu… oops.

 5. skorpion Says:

  iliescu aparatorul regelui Mihai?????????

  risul curcii penibile

  tara anormala la cap si ticalosita pina in maduva oaselor

 6. skorpion Says:

  AVP,

  spala-te………….
  🙂

  glumeam…

 7. zigzag Says:

  expresia” sluga la rusi” este mai dura decat bastoanele de politie luate de studentii basarabeni de la generalul de meletie rus vladimir voronin fost presedinte al Rep moldova?romanii cu bastoanele si garsoniera regala cu decoratiile pe la rusi.

 8. zigzag Says:

  ps: daca regele mihaita avea un dram de patriotism putea renunta lejer la ‘POBEDA’ dupa anii 90.nu a renuntat.a mers in continuare la stapan fiind decorat si de putin si de medvedev.intrebare : daca eu te dau afara din casa ,iti extermin vecinii accepti sa bem o bere dupa 60 de ani de ziua victoriei?sa sarbatorim victoria faptului ca te am dat afara din casa?

 9. AVP Says:

  Buna intrebare. Si totusi sa nu uitam ca Rex s-a dus acolo, impreuna cu toti liderii fostelor puteri aliate contra lui Hitler, spre a sarbatori Ziua Victoriei, iar nu pentru altceva (cel putin in aparenta). Cat priveste Ordinul Victoria, io zic ca nu e o rusine sa-l ai, atunci cand ceilalti colegi de grupa sunt, dintre straini, Eisenhower, Montgomery, Tito si Żymierski (nu si Churchill, cum crede Dragos Gros). Nici macar Tito, care la un moment dat s-a avut la cutite cu Stalin, nu-mi amintesc sa-l fi restituit.

 10. skorpion Says:

  AVP,

  citi lideri ai fostelor puteri aliate contra lui hitler au fost izgoniti din propria lor casa, tara?

 11. AVP Says:

  Skorpi, tocmai mi s-au sters de pe Feisbuc – de pe propriul meu wall – zeci de postari, asa ca intrebarea ta cade ca dreaq…. Ca sa-ti raspund totusi, nu cred ca Putin sau Medvedev l-au izgonit pe Rex din casa. E ca si cum un conducator din Israel ar refuza sa mai calce vreodata prin Germania, chiar si la 1000 de ani dupa holocaust. Hai naiba s-o lasam balta.

 12. skorpion Says:

  cum doresti!

  imi pare rau pentru cele intimplate pe facebook…

 13. AVP Says:

  Skorpi, mi-au reaparut afisele, asa ca poti sa revii… 🙂 Si sa continuam discutia, daca mai ai replica, biensur… 🙂

 14. skorpion Says:

  la ora 19,03, la 19,05 si la 19,24 ti-am pus cite o intrebare ”nevinovata”.
  no reply

 15. Goldmund Says:

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/traian-basescu-nu-aproba-unirea-judetelor-harghita-si-covasna-regele-mihai-atacat-dur-de-presedinte-229175.html
  ….. Un Presedinte de tara din UE are un vocabular dur si-si permite astfel de acuze la adresa Regelui Romaniei,, Mihai I.
  Dupa ce am citit acest limbaj deplorabil eu cred ca domnul Presedinte nu se mai poate mira atunci cand Antenele insulta ca la usa cortului Presidentia Romaniei, pe domnul Basescu …Un fel de mocirla in care ‘ ne complacem’, de unde eu te injur pe tine, chiar daca altii ma injura pe mine’….
  Mare pacat(si la propriu si la figurat)

 16. AVP Says:

  Mey Skorpi,

  19,03: Am remarcat de mai multe ori ca tu vrei sa vinzi castraveti la gradinar:

  https://viorelpadina.wordpress.com/2009/10/25/paloma-blanca-era-porumbacu/
  https://viorelpadina.wordpress.com/2011/01/14/a-scapat-base-porumbelu-din-gura-porumbacu-roll/

  Ce urmaresti ? 🙄

  19,05: N-am văzut-o, insa asta nu poate fi o dovada contra Regelui, sau in orice caz nu poate fi o dovada ca Rex e omu rusilor ; in fond, interesul Casei Regale e sa fie reinstaurata, indiferent prin cine, dupa aia isi va face politica-i seculara si putin i-ar pasa daca lui Felix, Ilici or Tzapatero i-ar mai placea de ea, la un moment dat ; pentru Casa Regala, odata instaurata, nu vor mai fi alegeri, tata… 💡

  19,24 : Ma refer la fratia vamesilor, dintre care cel putin jumatate or fi pedelisti, la fratia cucosilor, la fratia lui Solomon (nu ala din Biblie), la fratia comunistilor, securistilor si militienilor din PDL (nu numai din PSD sau PNL). Care-i problema ? Sau vrei sa spui cumva ca Traian Basescu a redactat „Apelul catre Europa” pe vremea cand conducea nava amiral Biruinta Socialismului, fata mea… ? 🙄

  @Goldmund, i-am spus si io lui Skorpi ca TB nu (mai) poate fi in niciun caz aparat pe criterii morale. Poti sa zici, de pilda, ca e tare-n clantza si-n foale si ca ia maul la guristii patrihoti de la „Romania Mare”, dar nu ca are obraz fin & moale… oops.

  Doamne Ajuta !

 17. zigzag Says:

  servus! intrebarea era legata de un caz special: rusofonii lui voronin rupeau capetele studentilor basarabeni .Basescu a avut o pozitie oficiala in parlamentul Romaniei.garsoniera regala nu a avut nicio o pozitie.si duda lui mihaita avea ceva pozitie in guvernul tariceanu prin care reprezenta interesele Romaniei pe plan extern.dar garsoniera regala a tacut malc.apoi s a alipit gruparii Kondyakov.

 18. AVP Says:

  N-am nicio proba sa te contrazic, @zigzag, si nici nu ma intereseaza in mod special. Sper ca ai inteles ca sunt absolut impartial in disputa, ba chiar atat de neutru, incat risc sa-mi atrag supalarea ambelor parti (stii chestia: cine nu e cu noi, e impotriva noastra). Dar recunoaste ca nici tu n-ai nicio proba in sprijinul afirmatiilor tale. Hai, da-ne un link, ceva, ori lasa-ne, vba aia.

  Un WE placut la toata lumeea.

 19. Goldmund Says:

  Esti un analist politic talentat, AVP!

  Dilema este alegerea ‘celui mai bun’ pt presidentia Romaniei, pe unul/una! dintre cei care au ajuns atat de sus incat sa fie numiti „candidati”…
  . Din cativa candidati(unii filo-rusi sau ai lu’ vantuletz, dar mai ales patrunsi de un populism morbid, altii de-a binelea dezaxati)Basescu s-a detasat ca fiind unul mai permeabil la schimbari si reforme…,in stare sa scoata Romania din ambuteiajul reformelor neinfaptuite, reforme atat de vitale pentru tara si cetatenii ei..Restul…

  Stiam ca e un individ cu o pregatire intelectuala …deficitara.Stiam ca are un limbaj trivial, NElivresc…
  Stiam ca pentru el, regalitatea, monarhia nu inseamna nasterea Romaniei Moderne,a Romaniei morale, independente.
  Am luat in calcul minusurile lui, carentele culturale si de civilizatie. de care a dat mereu dovada de-a lungul carieriei sale politice.(cine isi mai aduce aminte de sfatul profesorului universitar si publicist Dan Pavel pt. Presedinte ca acesta sa citeasca macar o carte?-cred, ca era vorba despre ‘Democratia in America’ de Tocqueville…)
  Dar acest atac impotriva Regelui Romaniei,- de fapt impotriva Monarhiei?!- nu mai are vreun echivalent in istoria moderna si contemporana a romanilor…
  Ce ramane?! Dupa un gust amar clatit si spalat cu sperante in mai bine, raman candidatii de care vorbeam mai inainte, cu tarele(fr. tare) lor aproape naucitoare…Brrrrr
  .Apare cineva necunoscut care ne va surprinde in mod placut?!
  Sa auzim de bine!
  Doamne ajuta!

 20. AVP Says:

  La randu-mi, ce pot sa-ti zic si eu, Gold, decat „Doamne Ajuta!” ? Sunt convins ca pana la urma va trebui sa votam tot „raul cel mic”, dar care va fi acesta numai Dzeu stie, la ora si la hora asta…

 21. skorpion Says:

  Goldmund,

  1. Basescu l-a atacat pe regele Mihai si nu institutia monarhiei!

  2. vreau sa sper ca personalitati deja existente in spatiu public vor candida alaturi de pontisme & crinisme pentru a nu avea presedinte adormit, cheguevarist, uslinos…si sper sa si cistige
  🙂

 22. Cantemir Says:

  Regele a ales sa iasa din istorie ca neamtul Severing si nu a latinul Floquet. Lighioana politica romaneasca de azi ar trada ca Iuda si ar tortura ca Turcanu:
  http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/06/24/onoarea-la-romani/

 23. Riddick Says:

  De prin 2001-2003 am sesizat o apropiere între Casa Regală şi PSD, aducerea rămăşiţelor lui Carol al II-lea pe vremea lui Năstase m-a convins definitiv că s-a încheiat un târg.

  „I’m the king of Bongo, I’m the king of Bongo Bong”

  I’m a king without a crown
  Hanging loose in a big town
  but I’m the king of Bongo
  but I’m the king of Bongo baby I’m the king of Bongo Bong

  Manu Chao – „King of the Bongo”

 24. Goldmund Says:

  Skorpion,
  eu am scris cu un semn de intrebare si altul de exclamare. Tu ai dat un raspuns categoric – presupun ca ai sursele tale. Dar, domnule, eu sunt convins ca in Parlamentul Romaniei sunt prea putini ‘regalisti’, iar Presedintele nu e o exceptie, nu face parte din minoritate….
  @Cantemir,
  Acum ceva despre „Onoarea la romani”(am citit si sunt dezamagit pentru ca din ‘analiza’ lipseste contextul istoric
  1-intelegerea de la Yalta dintre Marile Puteri prin care estul european era practic abandonat de USA, Marea Britanie si Franta si ‘dat’ URSS-ului pentru ‘eroismul’ Armatei Rosii(aportului incontestabil al rusilor la infrangerea lui Hitler- nu e aici cazul sa intram in amanunte)a adus o situatie fara iesire pt. Rege si o Romanie libera….Ce era sa faca Regele?
  Nu e mai corect pt. tot felul de ziaristi si bloggeri sa spuna clar ‘sunt un republican’?!Nu-i nici un pacat sa fii altfel…
  Mai mult, sa nu fi stiut Cantemir ca cca. 3000 de studenti de la universitatile din Timisoara si Bucuresti erau tinuti ostateci in beciurile NKDW si ale comunistilor romani si folositi ca o arma impotriva Regelui Mihai I?!Citeste te rog Memoriile Regelui Romaniei si apoi putem discuta o seara intreaga
  Dar iata si o explicatie recenta, care intareste increderea mea in Rege:
  „Ambasada SUA reaminteşte că Truman a spus la decorarea Regelui Mihai cu Legiunea de Merit: „Majestatea Sa Regele Mihai I al României a dat dovadă de un comportament excepţional de merituos în exercitarea unui serviciu remarcabil pentru cauza Naţiunilor Aliate în lupta lor împotriva Germaniei hitleriste. În iulie şi august 1944, Naţiunea sa, aflată sub dominaţia unui regim dictatorial asupra căruia Regele nu avea niciun control, aliindu-se cu agresorii germani, el, Regele Mihai I, a reuşit să dea ţel, direcţie şi inspiraţie forţelor interne, necoordonate până atunci, care se opuneau conducerii dictatorului”.
  ……
  Prin judecata lui superioară, prin îndrăzneala acţiunii sale şi prin înaltul caracter al conducerii sale, Regele Mihai I a avut o contribuţie extraordinară la cauza libertăţii şi democraţiei”, a mai menţionat Harry Truman, potrivit ambasadei SUA.”
  mai mult la http://www.gandul.info/politica/ambasada-sua-raspunde-usl-cu-declaratia-presedintelui-truman-regele-mihai-i-a-avut-o-contributie-extraordinara-la-cauza-libertatii-si-democratiei-8382
  Pacat, tocmai coalitia rusinii se face portavocea monarhiei in Romania! Intr-adevar o lume nebuna, nebuna, nebuna.
  PS
  suntem din ce in ce mai putini noi cei care mai avem incredere in Presedinte, in PDL-ei ne fac viata f.grea, insa coalitia rusinii ne aduc la realitate! Cum bine spune AVP, ramane valabil „raul cel mic”…Ultima ratio

 25. Goldmund Says:

  @Riddick scrie:
  „De prin 2001-2003 am sesizat o apropiere între Casa Regală şi PSD, aducerea rămăşiţelor lui Carol al II-lea pe vremea lui Năstase m-a convins definitiv că s-a încheiat un târg.”
  Putem spune si cum ai spus tu, sau
  putem spune urmatoarele:
  Iliescu la al III-lea mandat a incercat o apropiere de Regele Romaniei(si nu invers!- ar fi pacat sa redam fals si istoria recenta…)de Casa Regala, recunoscandu-i in sfarsit niste drepturi elementare pe care pana la data le-a incalcat cu incapatanare revolutionara(din octombrie 1917!)
  Daca nu era Nastase cu sapte case, era alt neocomunist care ar fi facut acelasi gest, dupa 10-15 ani de la demontarea comunismului din lume…

 26. Goldmund Says:

 27. skorpion Says:

  AVP,
  24 iunie 2011 la 22:42
  – nu am urmarit absolut nimic.

  Goldmund,
  om trai si om vedea

 28. AVP Says:

  Skorpi, era o-ntrebare glumeatza, speram sa te prinzi… 🙂

  Postare noua.

  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

  NOTA BENE : De aici incep comentariile la reluarea topicului.

 29. Stely Says:

  Neata,
  AVP,
  Cred ca ai facut bine ca ai readus tema in actualitate,intrucit din iunie si pina acum a trecut ceva timp ,si, desi credeam ca episodul gafei prezidentiale a fost uitat ,iata ca a revenit . Nu stiu daca te-ai uitat aseara la B1 TV ,unde a fost prezent presedintele deoarece cred ca tu ai sesizat mai bine nuantele raspunsurilor lui referitoare la acest subiect.Eu am sesizat un mic raspuns indirect la intrebarea clara a lui Cristoiu ,intrebare care ai pus-o de altfel si tu in topicul prezent. Adica intrebarea viza ,daca Presedintele are relatii bune cu serviciile si daca acestea l-au informat ceva etcc. Raspunsul lui poate fi interpretat ca stie mai mult ,dar a ocolit diplomatic sa spuna ceva direct. Nu cred insa ca mai este nevoie de un raspuns direct ,intrucit semnarea tratatului cu SUA prind amplasarea scutului antiracheta la Deveselu ne-a linistit pe toti: in primul pe presedinte,apoi pe cei din opzitie, care sperau ca nu se va semna ,desigur pe cei despre care vorbim 😉 si pe noi bineinteles. El ,este acela care conduce seviciile secrete ,nu ele pe el, a zis. Cit despre chestiunea cu Transnitria si pericolul declansarii unui conflict asemanator cu cel din Georgia adus pe tapet de mass-media prin wikl. ,a fost clar : Da,a discutat asta cu partenerii NATO si i-a lamurit ca pericolul este real .Dovada fiind scutul antiracheta. 🙂 In ce priveste prezenta lui in parlament cu ocazia venirii ex- regelui a spus ca el este cel mai liber om politic din Romania. Nu are nevoie sa se prefaca ca sa atraga voturi.

 30. AVP Says:

  Stely, raman la parerea mea: presedintele se comporta – cel putin in cazul Rex – ca un baiat supalat, nu ca un sef de stat diplomat. Nu mai incerca sa-i gasesti scuze, caci n-are niciuna (din pacate, n-are nici consilieri cu personalitate, care sa-i atraga atentia – cu orice pret – ca calca in strachini).

 31. stely Says:

  AVP,
  Da, dar ,hai sa vedem .Are comportamentul asta de „baiat supalat” vreo ifluienta negativa asupra situatiei interne si internationale ? ; asupra reformelor si modernizarii statului de drept ? sau relatiilor cu tarile din UE si cu SUA ?
  Tu cum crezi ca ar trebui sa faca ? Sa meraga in parlament si sa dea dovada de supunere ,asa cum zice @Hantzy ,fata de ex-regele Mihai ? Zau ,ca eu nu l-as vrea umilit de dragul unor aparente si nici sa dea satifactie opozitie ,care va face orice sa-l puna intr-o postura umilitoare. Scenariul lor este destul de previzibil si nu are rost sa le dea satisfactie.
  Apropo ,ai vreo explicatie privitoare la faptul ca dupa citirea Raportului in parlament de condamnare a

  comunismului ,nici el si nici Ion Iliescu nu au onorat invitati de a participa la ziua nationala a Romaniei ?

 32. stely Says:

  S-a dus ,fara sa vreau si uite ca sunt niste omisiuni de litere etc… Asta se intimpla cind uit sa schimb browserul … Scuze !

 33. AVP Says:

  Stely, pana cand TB va demonstra negru pe alb ca Rex e (s)pion sovietic – asa cum i se cere chiar prin acest topic -, Regele Mihai I ramane cu-o cota de simpatie destul de ridicata in lumea buna, fie doar si-n calitatea sa de unic supravietuitor dintre fostii sefi de stat din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Ca atare, a nu accepta sa participi, tu, actualul sef de stat, la ceremonia prilejuita de discursul in parlament a celebrului supravietuitor, ei bine, asta e o chestie care va sari in ochii tuturor. E ca si cum te-ai pisa nu contra vantului din baragan, ci contra unui uragan… oops.

  Zau, daca ai ocazia transmite-i te rog dlui Base ca nu-l costa absolut nimic sa mearga acolo si sa dea mana, condescendent, c-un fost sef de stat al statului sau (ca si cum acesta ar fi inviat din morti, aloou…). Dupa care poti sa te retragi in wigwamu tau si sa te scarpini in popou, care-i problema… ? 🙄

  ps: Atata timp cat regele nu e dovedit ca actioneaza ca un tradator de tara, el poate sa aiba simpatii pentru un actor politic sau altul de pe scena politica (asa cum se intampla si atunci cand el dirija hora politica dup-aciia…). Inca o data, care-i problema…? 🙄

 34. stely Says:

  Da, m-aş fi mirat să nu aduci un argument convingător. Ce să mai zic ?Mă dau învinsă … 🙂 Ai găsit singurul argument care i-ar fi si cel mai la îndemînă care să-l determine să meargă în parlament ,fără a da impresia că se umileşte.
  Şi, da, dacă Traian Băsescu dă cu piciorul la o ocazie unică în istorie ,nu ştie ce pierde.
  Va risca însă , contrar intereselor proprii ,asa cum mai fac si alti scorpioni 🙂 întrucît a înfruntat la viaţa lui zeci de furtuni şi uragane si n-a murit …
  Prin urmare ,aşa cum spui şi tu adeseori :faptele”vorbeste” ( rămîn) în istorie şi nu un „bîzdîc „de moment .

 35. stely Says:

  p.s. Cred ca i-ai putea fi cel mai bun consilier ,dar numai prin corespondenta …
  Asa da, iată ,că profit de ocazia să-i transimit lui Base că ,dacă tot e în căutare de consilieri ,să treaca pe-aci că îsi va găsi unul cel mai … 😎 ?

 36. stely Says:

  Apropo,dar ce s-o fi intimplat cu mine in zilele de 24-25 iunie ? Vad ca n-am avut nici o interventie on topic.
  Da, cred ca am stat deoparte cuminte si ascultatoare … 🙂

 37. AVP Says:

  Chiar ma miram si io ce-o fi fost cu tine atunci… oops. Cat despre consileriatu prin corespondenta, stai linistita, madam : scartzarii astia oricum se inspira din intelepciunea mea pe shestache si pe de-a moca, parca nu i-as cunoaste, a…? In schimb, ei – tovii si baietii patriei, ca si toti marii capitalisti de moda noo sau veche ai Romanicai – nu ti-ar da niciun macar un scuipat pe veresie si n-ar rata nicio para, dac-ar fi sa le intre in falcile hulpave de pe undeva, „din avutia intregului popor”, pai cum drea… 👿

 38. skorpion Says:

  cred ca in loc de uragan trebuia sa scrii ..vinticel

  🙂

 39. AVP Says:

  Da, dar atunci n-ar mai fi rimat 🙂

 40. Stely Says:

  Ei ,nu asa : sa se inspire pe „shestache si pe de-a moaca ” ,ci cum zisei :sa te caute si sa te contacteze doar cu un click anuntat ,asumat si …multumit ,cinstit ,onorat.
  Dar ai dreptate .Na-i sa vezi … Ei si ? Tu ai facut dovada cu virf si’ndesat …

  p.s. Ma ginesc la @bleen ,la cit de repede i s-au spulberat visele si ratat sansele ,daca nu a stiut cum sa-l consilieze pe Sebastian Lazaroiu. Asta spune mult si despre ce fel de consilier a fost Sebastian Lazaroiu . La fel de mameluc ca si @bleen.
  skorpion ,” vinticelul” se poate transforma oricind in uragan …

 41. Goldmund Says:

  Nu va suparati pe mine, insa in Germania nu iese nici un ‘mare actor’ pe scena(politica) pentru a ‘canta’ jumatati de ‘slagare’.

  Nu stiu daca e o ‘descoperire’ pertinenta, insa am observat ca alegatorul roman il doare in cot daca un politician e cult sau nu, daca a avut legaturi cu fosta…Securitate sau nu, daca spune ca scoala in general NU ajuta sa ai bani si sa ajungi un mare politician,…asa incat, fie el/ea(politicianul) de ‘stanga’ ori de ‘dreapta’, cam tot(…) una …este. Si nici nu-mi pot inchipui un alegator lucid, din tata-n fiu liberal sa mai poata – de atata scarba – sa aleaga partidul care face coalitiii cu fostii comunisti si chiar cu fostii securisti sau cateii/lacheii lor. (sa nu aud, sa nu aud ca a trecut atata timp incat evolutia a sarit peste cateva cicluri istorice incat comunistii nu mai sunt atat de rosii, iar fostii securei nu mai ‘e’ si ce naste din pisica nu mai manaca soricei)
  Apoi nu inteleg nici alegatorul-visatorul care a sperat mai mult(e) de la PDL, partid care in Parlament a blocat judecarea unuia de-a lor(promptus ajutati fiind si de ‘liberali’, ‘socialisti’ si ce-ormaififost. Dovedit: parlamentarii apartin cu totii aceeasi caste)
  Pe scurt, fara un Rege adevarat nu stiu daca viata politica se va limpezi vreodat’

  A pomenit cineva(nu mai stiu cine) ca multe tari isi retrag soldatii din Afganistan -care ar fi acele tari? Germania si-a intarit contingentul si asta de curand, chiar daca exista planuri impreuna cu americanii(pai cu cine altcineva?)de as retrage soldatii intr-un viitor apropiat.
  E stiut faptul ca Germania(‘lui Schröder’-prietenul lui Putin!) a ‘jucat’ o alta carte cand a venit vorba de eliberarea Irak-ului de ‘dictatorul din Bagdad’, sau ca Franta a vrut sa iasa(pe jumatate!) din NATO, pt ca flota NATO din Mediterana nu a fost condusa de un ‘frantuz’ – DAR ma intreb, pentru un nou venit in Aliantza Nordatlantica ce pretentii sa aiba…si daca are muschii Germaniei sau ai Frantei(cu Germania am enuntat ecuatia: SPD, ‘Verzii’ si PNL sunt mai distanti de prietenii nostri americani, iar CDU, crestinii-democrati sunt mai atasati de USA – in acest context, ce VREA Tari-ceanu?!? Ce populist!

  Un sfarsit de saptamana cat mai bun!

 42. AVP Says:

  Gold – Multumesc pt informatia ca Germania se afla inca puternic angajata in Afganistan, dar zau ca mi-ar fi placut sa fie si-n Irak, si – mai nou – in nordul Africii. Or fi ei americanii Jandarmu Lumii, dar cat sa mai poata si ei, saracii, de unul singur ? Daca nu intelegem lucrul ista, oricand ne putem astepta s-apara la marginea civilizatiei asa cum o cunoastem noi niste Shtime impredictibile.

  Un WE placut iti uram la randu-ne, draga prietene si s-auzim numai de bine. Doamne Ajuta !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s