Articolul de mai jos l-am publicat în nr. 37 din 11 sept.1983 al SLAST-ului lui Ion Cristoiu, unde-mi va fi apărut, tot în 1983, şi primul „interviu” din viaţa-mi de artist de samizdat, cum ar veni, ceea ce e cu totul mirabil, păi cum dreak, dacă ţinem cont că Ion Cristoiu era cine era – un activist comunist şi duşman al intelighenkiei subţiri, aşa cum îl percepea atunci elita -, iar io, pe lângă că eram auctorul „Poemului de oţel” de un an premiat, dar nepublicat,  eram, başca, şi cel ce se va fi dovedit a fi, după decembristu show, şi cam unicu’ herou propriu-zis anticomunist, în care calitate redactasem „Apelul către Europa” şi „NU!”-ul ilegalist, însă zău că n-aş vrea să insist şi să-mi fac contingentu’ şi mai trist… oops. Un altul, în locul lui tov. Cristoiu, nu doar că n-ar fi avut coraj să-l publice pe „Cronicarul” şi „Poetu” din d.u.i.-urile Securităţii  (un „duşman al poporului” de care desigur că el auzise ca atare, fiindcă nu era un oarecare), însă nu m-ar fi publicat fie numai şi din pricina ultimei frăzuţe din acest articolaş aparent nevinovat, ci din contra:  n-ar fi ratat ocazia de a mă fi turnat deîndat’ şi a se pune încă o dată bine cu Sistemu-i de activişti şi sycofanţi ce părea atunci din beton superarmat, Sistem despre care I.Cristoiu însuşi a spus – după ce ne-am „liberat” – că nu credea nici măcar în decembrie 89 că va cădea vreodat’…oops. Et voila, pot io astăzi să zic altceva decât jos pălăria în faţa acestui publicist adevărat ? 🙄

5 răspunsuri to “”

 1. AVP Says:

  Şi ce mai zice dl Băse, Stely ? 🙄 După ce-a lăsat – dintr-o foodulă imprudenţă, vezi bine – ani de zilişoare ca Antenele să-i distrugă imaginea şi deci credibilitatea în faţa rumânilor statistici (în timp ce pe numita TVR dom Băse n-o băga-n zeamă, căci cojonecosu Marinar vroia să-i arate mândrei sale – nu spui ţine, persoană însemnată, dar nu cine credeţi voi, aloo… – că poate să-şi ciuruiască rivalii şi fără ajutoru Presei, al dlui Ilieşiu or al poeselului AVP, căci doar Piratu e mumos floc şi orator de great talcioc, păi cum dreaq), cine şi-o închipui dânsul că-l mai ascultă, în afară de tine, de alţi idealişti de Românica şi de cei pe care i-o fi pricopsit pe undeva, cumva, prin apropierea sa ? 🙄 Noroc că americanii sunt hotărâţi se pare s-aducă antirachetele alea la Devesel şi că din această pricină e la mintea cocoşului că vor face totu, vba aia, spre a nu-i lăsa pe celovecii Ru să vină la putere în Ro, căci altfel chiar că n-ar mai egzista nicio şansă, aloo, ca pe imprudentu domn să-l mai apuce iarna la timona de pe Dâmboviţa, priatelo… Părerea mea, păi cum drea.

 2. Stely Says:

  Hai ca am pierdut citeva momente importante ,dar chiar merita ascultat cu atentie. Si, nu sunt singura ,intrucit vad ca din sfert in sfert de ora se da publicitate. Mie mi se pare a fi in forma si destul de optimist . A zis ca nu-si face iluzii sau sperante cu privire la transmiterea catre cineva a capitalul sau politic ,intrucit stie sigur ca nu-l mai are 🙂
  Afost sincer ,fara ocolisuri si ” îmbîrliganituri „. A raspuns la toate intrebarile puse de cei doi. Am retinut ca ,daca UDMR nu va accepta maximul din ceea ce se poate ca un compromis ,adica 8 megajudete plus doua (Harghita si Covasna asa cum sunt ) se va face totusi regionalizarea ,avind un plan B la dispozitie,dar dpdvpolitic, baronii nu vor pieri ,ci doar deconcentratele. Spre sfirsit a pus pe jar televiziunile moguliene spunind ca ,abdicarea regelui Mihai a fost un act de tradare. Si ca” nu este normal ca unora sa li se dea toate averile ,doar ca a fost sluga la rusi ,dindu-le tara pe tava ,iar altora sa li se ia tot si ,mai mult , sa fie considerati criminali .
  Cu privire la revizuirea Constitutiei va trebui si aici sa cedeze opzitiei ceva -anume- parlamentul unicameral in favoarea celui bicameral ,dar cu 300 de parlamentari. Incolo a avut si alte chestiuni demne de luat in seama . A clarificat multe chestiuni care erau zvonuri si intoxicari ; unul de exemplu cu privire la o posibila impacare cu Patriciu . Nu este adevarat ,dar nu-i contesta liberalismul cert. Bun ,hai ca ii dau drumul asa ,ca desigur , se va dezbate intens zilele astea, fiecare tema . In nici un caz la TVR sau la Antene. A,nu ma uit nici la TVR cum nu ma uit nici la cele doua. Ai dreptate ,dar asta e . Nu-l vad preocupat de imaginea pe care i-au facut-o televiziunile. Este imunizat pina la nesimtire. Da, a pomenit si de Iliescu ,anume,ca va trebui sa raspunda in fata justitiei pentru mortii de la revolutie si mineriade ,dar desigur cu dovezi .
  ,

 3. AVP Says:

  Parole, parole, parole… Hai ca mai vbim.

  Pe maine.

 4. Stely Says:

  Am citit articolul . Dar vom vedea sau vom vorbi maine . Acum ,noapte buna!
  Apropos ,”parole,parole ,parole” la cum am spus eu sau cum a vorbit TB ? Dar raspunsul tot maine ,da ?

 5. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s