Una mie, alta ţie, alta de Impărăţie, Ilie…!

Anony, io n-am nici cea mai mică intenţie de a-l ironiza pe Ilie – un membru de pe ex-forumul “Bleoaca”, n.m., avp -, căci eu nu mă joc cu credinţa oamenilor, fie ei adventişti, taoişti sau artişti, şi chiar dintr-un trib de amazonişti, care neam de neamu său nu s-a pomenit decât pe sine în lume şi care încă n-a domesticit nici bou’ sau oaia şi nu şi-a făcut nici măcar un fetiş, cum se zice la enuma eliş

În acelaşi timp io nu mă joc nici cu libertatea de conştiinţă a homului muritor, bey ! Fiecare e liber să creadă ce vrea şi să-şi procure iluzia / certitudinea/ credinţa proprie în legătură cu cine i-ar putea salva mama sau anima când o fi să fie, n-aşa…? În ceea ce mă priveşte, nu cred că sufletu lui avp va fi salvat în mod special altundeva decât în faptele, actele, operile şi-n copiii mei, bey, deci în urma or sămânţa pe care o voi lăsa în lumen ; totodată, io nu cred că sămânţa asta a mea este chiar şi numai a mea şi nici măcar a lu mama+tata, ci a celor care-au fost naintea lor şi aşa mai departe, până-n trecutu-viitor, mai precis până-n adâncu adâncurilor, tot mai în adânc, până la talpa cerurilor căreia i se mai zice şi Cuvânt, n-aşa…? Vezi cum s-a întrupat Cuvântu, ilie…?? O minusculă secvenţă din El se regăseşte, de altfel, chiar şi-n tine (aloo, nu io am zis: “sunteţi dumnezei!”…), alta în mine, alta în fitecine, inclusiv într-un roi de albine ori în microorganismele din îngheţatele lavine sau – şi-n fond – în Pământu ista, care pe toţi ne ţine şi care după părerea mea nu e altceva decât Oul Învierii viitoare, frăţioare, clocit de sfântu soare şi de Metagalaxia strălucitoare, din care – când se va împlini Scrisa din Ursitoare – va ieşi Fiul Omului în dumnezeeasca-i splendoare, care la rându-i nu-şi va pierde Timpu s-asculte chorurile voastre sâcâitoare, omiliile voastre lipsite de stil şi de pistil, căci El, Steaua-Tuturor-Stelelor-Cereşti, nu e steaua bucureşti, mhă, c’eş copil ??? sau un becisnic tyran din scorniceşti, ca să aibă nevoie să-l vrăjeşti tu cu limbi şi linguşeli beccaliceşti, El, după ce va ieşi din coaja-i la a cărei spargere lucrează generaţiile succesive de demiurgi pământeşti, de la planula, ce-i mama vieţilor colective – nu colectiviste, fugi naiba… -, trecând prin drhiopitecus din tananarive, prin antica ninive şi până în hyperspaţiu-mi cu structuri noncorozive, n-aşa?, ei bine, tu chiar crezi că El se va repezi să te-nvie urgentissim fix pe dumneata, adicătelea o infinitezimală secvenţă din storia sa (deşi, dacă El ar vrea ori chiar şi-ar aminti de mata sau de baba rada de care nici măcar strănepotu-său, ajuns cândva primar în târguşoru Corabia, voila, nu mai ştie nemica, n-aşa?, păi ce crezi c-ar însemna chestia asta de kk pt Cel ce ditamai Kosmosu e chemat a-l trăi , a-l muri şi-al recrea, a… ?) , însă asta e situaţia, mey, tre’ să ne obişnuim cu ideea că El nu s-a lăsat pe crucea-i schingiuit şi de proştii proştilor batjocorit doar de dragu de a te distra pe tine, pe mine, pe altu şi mai afurisit ori pe kallughy din vechiu schit (deşi nici distracţia asta divină nu e de dispreţuit, n-aşa…?), ci va avea altă cale de-mplinit, mai precis să configureze Templatele următorului infinit, aşa cum şi io mâine voi aranja pagina următoare din ist sit’, în caz că nu mă voi fi pleectisit, shiit… Hai pa, ilie, una mie, alta ţie, alta de Împărăţie, fie…, n-aşa? Eja…avp

++++++++++++++++++++++++++++++

Submitted on 17/06/2005 at 4:16pm, pe ex-forumul „Bleoaca”

Reclame

6 răspunsuri to “Una mie, alta ţie, alta de Impărăţie, Ilie…!”

 1. Stely Says:

  „Una mie ,alta tie sau si altora , dar unde-i poza ? 🙄 La mine nu se vede decit un patratel gol . Si ,altceva … N-ai salvat nici un comentariu ? M-ar fi interesat sa aflu ce-a spus @Ilie sau cine a mai fost pe-acolo . 😉

 2. AVP Says:

  Intr-adevar, se pare c-ar fi o problemă cu imaginea (nici io, acum, n-o pot vizualiza), aşa că o voi schimba.

  Şi, da, se pare că am păstrat răspunsul lui Ilie, dar îmi trebuie timp să-l găsesc.

 3. Stely Says:

  Da, aici ai pus o fotografie care reprezintă grafic un experiment stiintific ce caută dovezi care sa explice aparitia universului ,iar pe facebook ai lăsat pictura (desen )care simbolizeaza „împaratia cerurilor ” .
  De fapt asta ai incercat să faci în permanentă : sa îmbini (in scrierile tale)toate teoriile stiintifice care au încercat sa explice aparitia Universului – cu religia -care la rîndul ei cu ajutorul Bibliei a explicat Geneza.

 4. Stely Says:

  AVP,
  Banuiesc ca ceea ce te-a determinat sa-i dai raspunsul acesta lui @Ilie sau celor care te-au provocat …

  …”eu nu mă joc cu credinţa oamenilor, fie ei adventişti, taoişti sau artişti, şi chiar dintr-un trib de amazonişti, care neam de neamu său nu s-a pomenit decât pe sine în lume şi care încă n-a domesticit nici bou’ sau oaia şi nu şi-a făcut nici măcar un fetiş, cum se zice la enuma eliş…
  În acelaşi timp io nu mă joc nici cu libertatea de conştiinţă a homului muritor, bey ! Fiecare e liber să creadă ce vrea şi să-şi procure iluzia / certitudinea/ credinţa proprie în legătură cu cine i-ar putea salva mama sau anima când o fi să fie, n-aşa…? ”

  .. a fost consecinta unei discutii in contradictoriu ,privind credinta in Dumnezeu. Asa cum o vezi tu si asa cum o vede el.
  Viziunea (conceptiile ) tale ne sunt cunoscute ,iar eu am fost printre cei care ti le-am acceptat ,intrucit m-au convins argumentele tale .
  Dar am totusi o mica retinere sa-mi declar apartenenta . Nu stiu de unde vine ea . Poate dintr-o teama de a nu fi „in rindul lumii „,adica sa ma declar credincioasa ,cum este majoritatea ei (a lumii?).
  Aduc in discutie chestiunea asta ,intrucit am impresia ca problema libertatii constiintei este acceptata ,doar ca principiu . Adica oficial te poti declara oricind spre ex. ateu fara nici un fel de teama . Dar din cite cunosc nu exista o „comunitate a ateilor „. Comunitate ,care sa poata sa-si exprime parerile organizat ,prin manifestari stiintifice etc ,in care sa-si afirme cu tarie „credinta” lor,cu argumente bineinteles.

  Uite de exemplu ,ce spune aici un forumist :

  „discutiile religioase in spatii publice tin de vremuri trecute si nu sint vreo mindrie pentru cei educati, ba chiar dimpotriva”.

  Si iata ce i se raspunde :

  „Dimpotriva, trebuie sa existe cat mai multe discutii publice decente despre credinta si ateism, cu argumente de fiecare parte. Argumentele aduse intr-o discutie decenta nu reprezinta „lipsa de respect pentru intimitatea celorlalti”, asa cum crezi tu. Pentru ca sa intelegi de ce este nevoie de dezbateri publice, iti voi prezenta cateva concluzii ale unui studiu condus de cercetatori de la Umiversitatea din Minnesota:
  – Acceptarea crescanda a diversitatii religioase de catre americani nu se aplica si cand este vorba de acceptarea ateilor.
  – Majoritatea americanii ii plaseaza pe atei sub musulmani, imigrantii recenti, homosexuali si alte grupuri minoritare in ceea ce priveste impartasirea viziunii lor asupra societatii americane.
  – Ateii reprezinta grupul minoritar cel mai putin acceptat de catre majoritatea americanilor atunci cand este vorba de casatoria copiilor lor.
  – Cu toate ca ateii sunt putini, nu sunt organizati si sunt putin vizibili social, ei sunt vazuti de catre o mare parte a populatiei ca o amenintare la modelul de viata american.
  – Majoritatea americanilor accepta diversitatea atata timp cat minoritarii impartasesc un „miez” comun de valori cu majoritatea (care sa ii faca „de incredere” pentru majoritate), iar in America, acest „miez” comun este Religia (oricare ar fi ea, insa nu negarea divinitatii).
  – Ateii reprezinta minoritatea in care se poate avea cea mai putina incredere.
  Acest studiu a fost facut in America dar se pare ca regasim aceiasi situatie si in Romania (vezi cum reactioneaza credinciosii la orice afirmatie care contesta existenta lui Dumnezeu). Avand in vedere aceasta situatie si faptul ca si in Romania credinciosii sunt majoritari, trebuie sa existe cat mai multe discutii despre credinta si ateism in spatiul public. „

 5. AVP Says:

  Nu prea am priceput de unde ai dedus tu c-as fi ateu, dar in fine…

  Postare noua, veche…

 6. Stely Says:

  Nu ,n-am dedus c -ai fi ateu … Ai dreptate ,n-ai priceput ,dar vina imi apartine . Nu trebuia sa pornesc o discutie fara sa am certitudinea ca cineva ma va intreba ce-am vrut sa spun… Daca as fi fost intrebata ,as fi facut clarificari . Asa ca ramine cum spusesi :”in fine „…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s