Mici lămuriri pt Arcturus

Forumistul Arcturus wrote: „ avp … ce legatura are Big-Bang, cu ipoteza ta: “Pamantul e cea mai avansata Entitate din Universu inconjurator”.1) “universul inconjurator” e foarte vag pentru a insemna ceva. 2) e doar ipoteza, neverificata. Corect ar fi sa spui: ”Pamantul ar putea fi …” Dupa cum ziceam … SF.”

Avp reply:

Arcturus, Big-Bangul are o legătură f.mare, practic copleșitoare, frățioare, cu concepția mea uimitoare… oops

Așa cum demonstrez în Ipoteza Kosmosului Germinativ și-n Planeta-Ou, aparent într-un limbaj de poet disident mai mult sau mai puțin aiurito-herou (disident față de sistemul poetic & literar de fașionabil panou, căci nu mă refer acum la Apelul meu politic, alou), însă de fapt într-un limbaj tot atât de riguros ca orişice alt Legământ Nou (:idea:), Big-Bangul e momentul / modalitatea prin care Atomul Primitiv ori Singularitatea din al Trecutului gigantic hău, pe care io o socotesc Sămânța ori Softul a tot ceea ce urma să renască progresiv în actualul Ciclu Germinativ, a plesnit – atunci, la timpul zero absolut –  ca o semincioară de năut, de zambilă mov or de măslin oliv (dacă nu ai nimic împotriv) şi-apoi, odată cu timpurile kosmice noi, a-nceput să crească precum Ciupercă Uriaşă după deluviene ploi, ajungând până la forma actuală a Metagalaxiei, așa cum o vedeți și voi (Tree of Life, dear boy).

Citez în continuare din “Planeta-Ou”, ca să nu fofilez în ceea ce-ți spun, domnul meu, asta-n caz că domnia ta mă urmărești fără să clipești și fără să mă confunzi c-un pehlivan limbăreț de făgădău or c-un bătrânel numai bun de făcut săpun, alou :

Savanţii au calculat şi probabilitatea ca din puzderia de planete apărute precum generaţia spontanee a drosofilelor irumpte parcă din must pur, unele s-ajungă a fi asemenea geoidului din terestra natur’ şi deci propice pentru viaţa ce ne-nconjur, pe când altele nevermur, însă pentru hypoteza asta io, poeselu’, n-aş putea să jur, aloo… Din contră, postulez că din viaţă face parte şi ultimu’ electron din cea mai neospitalieră black-hole, fraţioare, şi că viaţa pe care o ştim – doar o etapă din viaţa mare – n-ar fi putut s-apară mai întâi decât în terestra splendoare (dovada fiind chiar cogito ergo sum”), şi asta o spun pur şi simplu pentru că poamele dintr-un Tree of Life lăudat nu se coc toate deodat’, n-aşa?, ci se pârguiesc treptat-treptat, începând cu una pe care mai întâi Grădinaru‘ o va fi gustat, normal… Se ştie, de altfel, cum a evoluat Pământu‘ rupt din Soare şi-apoi încet-încet zvântat subt natala-i clocitoare, mai precis ce-ntâmplare s-a-ntâmplat în oceanul primordial ce va fi existat, în supa aia minerală de neimaginat, plină de bulionul şi de aburii vulcanilor de început de veac şi înţepată de fulgere şi trăsnete ca-n iadul cel mai blestemat, când deci s-au sintetizat primii aminoacizi de pe nat şi pe urmă au pornit-o la autodivizat, reunindu-se în complexe organice din ce în ce mai vii şi mai în stare şi aburcându-se pe-a viitorului f. f. întortocheată cărare, în timp ce logosu‘ scris în Cartea Vieţii încă din sămânţa big-bangatoare şi imbricat – cum am văzut – în Hypostazele filialo-temporale îl selecta mereu (prin lupta şi unitatea celor contrare şi pe baza principiului încercarea moarte n-are, biensur) pe “cel mai tare şi mai dur” din natur (şi nu neapărat mai pur, aloo…), pe care-l va sălta tâââââââta mare în cerurile sau calităţile următoare:  de la simplicissimile protozoare până la primatele actuale şi la INRI ce-l ştii, cu-ale sale materii cenuşii hypervii…

Nota bene, Arcturus :

1) poți să negi că Big-Bangul a existat ?

2) poți să negi că ceea ce există azi pe-ntreg kosmicul Nat e născut direct din Atomul Primitiv de altădat și din Big-Bangu-i științific atestat ?

3) poți să nu-i zici acestui Atom copleșitor de parentalizat Sămânța or Tatăl a tot ceea ce din El, în epocile kosmice și-n Spațiu-Timpul ce va fi urmat, se va fi externalizat ?

4) poți să nu fi de acord că, odată cu teoriile geneticii și ale informaticii, care n-au făcut de fapt decât să confirme intuițiile minților iscoditoare or ale celor 60 de genii ce vor fi existat și care după părerea mea sunt tot atâtea Clustere Creatoare ale Kosmosului, în evoluția-i suitoare, au demonstrat că tot ceea ce din Sămânță se naște ori apare evoluează cam după aceleași reguli, începând de la rădăcina-i hrănitoare și până la gingașa floare și la Fructu-i prin care Sămânța își reconstituie toate esențele germinatoare, după legile dialecticii și ale altor kosmice motoare?

5) poți să zici acum, cu riscul de a nu părea încuiat, mărginit ori nătâng, că nu e adevărat ceea ce au spus sfinții înțelepți ai lumii rând pe rând, și anume că “precum în Cer, așa și pe Pământ“? :idea: ; sau că nu e așa cum s-a spus de altfel de când lumeea (fără ca cineva să priceapă până acum ce înseamnă, în fond, vorbulița asta), și anume că Totul, dar absolut totul, aloo, inclusiv io, mata or planeta asta de dat în dambla, s-a făcut “după chipul și asemănarea Sa”?

Hai pa,

++++++++++++++++++++++

Text publicat inițial pe forumul Cotidianul, iulie 2008

 

7 răspunsuri to “Mici lămuriri pt Arcturus”

 1. Stely Says:

  Hmm …Observ ca „lumea ” care pîna mai ieri se încumeta să-si exprime cu curaj părerea, referitor la ipoteze ,poeme sau la alte înscrisuri şi comentarii „iepocale” , a devenit dintr-o data cît se poate de „prudentă ” . Să fie bine ,să fie rău ? Asta aş vrea sa ştiu . Imi răspunde şi mie cineva ?

 2. AVP Says:

  E normal ce se întâmplă, Stely. Pe măsură ce mă îndepărtez de Pământ, îndreptându-mă spre Geneză şi celelalte chestiuţe de la capătu celălalt al Lumeei, pământenii actuali mă văd din ce în ce mai mic, până când voi dispărea cu totul din raza vederilor şi preocupărilor lor de toate zilişoarele… oops Altceva ar fi dacă m-aş ocupa baremi de TB, de micul Boc, de PDL sau de mogulii lu pesce, să vezi atunci cum ar zbârnâi pe-aci albinele lucrătoare de PR, şi chiar şi trolii ar reapărea ca muştele, doamne fereşte 🙂

  Mai simplu zicând, e vba de singurătatea alegătorului de cursă lungă, bre… 😳 Am scris „alegătorului”, în loc de alergătorului… ? 🙄 Atunci, aşa să fie…

 3. Stely Says:

  „Singuratatea ale(r)gătorului de cursă lungă „? Asa să fie ,dar nu cumva el însusi a hotărit aşa ? să-si ducă singur crucea .

 4. Dl.Goe Says:

  Viorele, esti un biet pitic batran si ticnit. Dar macar ai umor.

  P.S. Ai terminat prasitul?

  +++++++++++++++++++++
  avp reply : pentru câinele ista care mă latră şi la spam – nefiindu-i de ajuns faptul că mă hămăieşte de un an de zilişoare pe blogul său, împreună cu toţi turbaţii, şi care la un moment dat se lăuda c-ar fi unul din liderii Universităţii din Bucureşti, alou – nu contingentul cultural-intelectual, iar la rigoare boboru-i actual, care-şi permite să ţină subt obroc un poet şi-un gânditor evident fundamental (pentru cine priveşte aci în mod genuin, iar nu umoral-conjuctural), e un biet pitic, un eon mărginit or îmbătrânit, şi nu, nici vorbă, rrromânu verde „radu humor”, cu care @goe se poopa porceşte, până mai ieri, în râtişor, e un „ţicnit”, ci tot sireacul de mine, shiit, care mă-ncăpăţânez să nu intru dreaqului mai repede în mit, unde voi deveni f. stimat, bogat şi liubit, în sfârşit… oops.

 5. Adrian Merfu Says:

  Ma intorc asa cum am promis. Am cateva chestii de rezolvat. Continuam discutia dupa ce termin. Situatia mea, a noastra, financiara nu e prea departe de cea a lui AVP. Incerc sa gasesc ceva de lucru pentru fiind vacanta nu mai am salariu de asistent (teaching assistant aprox. 1000 CAD/luna). Dau niste examene/teste (pe care le tot pic) pentru varii posturi la guvernul federal. Nu pot sa gandesc in modul in care cer testele. Si nu ca nu vreau ci nu pot pur si simplu. Da’ eu tot incerc…

 6. AVP Says:

  Adrian Merfu – primum vivere, deinde filosofari. Nici eu n-am reusit sa schitez decat cateva randuri din raspunsul pe care ti l-am promis, asa ca stai linistit si rezolva-ti mai intai problemele vitale. Nu poti face filosofie, in timp ce te asalteaza viata vie (mai ales daca te afli si-n antifilosofala rumânie…oops). Toate la randul lor.

 7. AVP Says:

  O-ntâmplare de viaţă, e.g. : azi, vrând să înlocuiesc din rândurile de roşii mumos aliniate şi sprijinite de aracii de trestie pe cele ale căror rădăcini le-au ronţăit nişte jurate de coropişniţe (e o adevărată invazie de coropişniţe vara asta 👿 ), dădui accidental cu partea dorsală a mâinii drepte într-o ţepuşă, jupuindu-mi degetul inelar până la os şi fiind nevoit să mă prezint de urgenţă la spital spre a mi se opri hemoragia şi a mi se prinde la loc pielea jupuită, aplicându-mi-se câteva copci. Acum am mâna bandajată şi abia tastez c-un deget, helas. Şi deci cum să mă mai pot concentra la filosofia metafizica cea mai a drea, când mă gândesc că recolta de roşii mi-e compromisă, iar perspectiva de a mai avea un servici, din care să-mi câştig efectiv pâinea noastră cea de toate zilele, nu stă nici ea pe roze, a…? Şi cu toate astea, mergem înainte, păi cum naiba 🙂

  Pe mâine.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s