O replică pt „Călugărul”

E clar că nu pricepi ce-ţi spun, Kalughy, şi mă tem, de fapt, că n-ai organ spre a percepe, my friend.

Iţi repet că scriitorii – şi mă refer la cei doi-trei scriitori care contează, într-o generaţie sau poate într-un secol ori într-o cultură, iar nu la caracuda useristă sau la journaliştii răi/ buni de gură – nu scriu pentru distracţia, educarea, informarea, îmbărbătarea sau îmblânzirea scorpiei cotidiene, a massei “cititorilor noştri de azi”, n-aşa?, ci pentru creionarea sentimentului fiinţei, bey, aşadar pentru conturarea DZeului ăla de care vbeşti domnia ta (dar pe care îl inţelegi ortofoxeşte, ca băbuţa care repeţeşte şi ea vbele popii Dracu’ – răspopitu Creangă, aloo -, pe care cam într-o ureche le auzeşte, închinându-se apoi cu f. reşpektuoase deşte) şi care se încheagă din zeama oului kozmic numit “Planeta Albastră”, aşa cum un puișor de galină, carele la început e doar o supă albuminoido-galbină, se-ncheagă subt căldura incubatorului sau a curului cloştii clocitoare, iar în final îl vezi cu cioculeţ și gracioase aripioare, ieşind întreg din coaja-i de rigoare… Ista e rostu’ clusterelor creatoare, Calughy, inclusiv al celor aşa-zis scriitoare, voila : de a-l reface pre Tatăl prin fiul (omului), aşa cum sămânţa pomului se reface prin fiul pomului și-a Atomului prin spinu’ electronului, (re)crearea asta însemnând (şi) inscripţionarea, conform templatelor cereşti, a sentimentelor acestei Fiinţe urieşeşti, prin poesii, picturi, muzichii şi alte stiinţe/ arte fistichii / candrii (aşa cum apar ele în ochii “cetitorilor” tăi cenuşii, kknii sau – şi mai şi – kaki ) Generaţie creatoare după generaţie creatoare, derulându-se de la naşterea înspăimântătoare până la moartea odihnitoare, subt căldura divină a Incubatorului-Soare, încet-încet, din Pământul în întregime V I U, dedicat reînvierii Sale şi care, de aceea, e cea mai sfântă substanţă din Metagalaxia înconjurătoare, se (re)face Domnu’ Vieţiitîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîta mareee, călugăraş, frăţioare.

Ista e rostu’ Sforţei Creatoare, inclusiv scriitoare, iar nu ca să-l desfete pe nea cutare în timp ce burjuiu’ ori ferentaristu’ ar sta cu burta la soare şi cu mititelu’ plin de unsoare pe buza-i dezgustătoare, după ce, mai nainte, îşi va fi încasat simbria de clasă muncitoare. Sigur însă că la classe operaia are şi ea un rost pre lumea asta, înainte de a o lua gaia morţii, dar asta e treaba Domnului şi-a Sorţii, bey.

Capisci…? Pe dreak !

 
++++++++++++++++

Publicat în 2006 pe forumul Ziua. Vezi şi aici.

Anunțuri

44 răspunsuri to “O replică pt „Călugărul””

 1. Stely Says:

  Buna seara ,
  AVP,
  Nu stiu daca vei putea sa -i raspunzi prea curind lui Adrian Merfu avind in vedere problemele tale cotidiene care nu-ti lasa prea mult timp pentru creatie . Dar ca sa nu crezi tu,dar si Adrian Merfu, ca am stat in” papusoi „doar cu „ochii pe voi ” in asteptarea raspunsului de-a gata ,am sa va dau un citat care sa confirme ca am citit cite ceva care sa ma ajute sa inteleg problemele ridicate de voi .
  Iata citatul :
  „Orice gândire meditativă este o activitate poetică, orice activitate poetică este însă o gândire”

  Este o definitie data poeziei de Martin Heidegger.
  Am adus-o aici intrucit am gasit de cuviinta ca este potrivita pentru topicul de ieri si azi.

 2. Stely Says:

  Alt citat :

  ” Opusul poeziei ca vorbire pură nu este proza. Proza pură nu este nicicând „prozaică”. Ea este la fel de poetică şi de aceea la fel de rară precum poezia.”

  p.s . Acum ma grabesc sa trimit repede comentariul pentru ca vreau sa semnalez ceva „prozaic ” ,fara conotatii filozofice insa . 🙂
  Blog Stats : 322,322 .

 3. Stely Says:

  Vreau sa mai semnalez ceva care are legatura cu poezia ,dar si cu muzica . Momentan sunt cu „ochi si urechile ” la Eurovision .
  Ai nostri au cintat deja . Eu o votez pe Lena (Gemania ) si pe fratii nostri moldoveni care mi-au placut .Pe cuvint .
  De fapt astazi am avut ochii si urechile „ocupate ” si cu Congresul PD-L . Mi-a placut discursul lui T.Basescu . Ma bucur ca a cistigat E.Boc .

 4. Stely Says:

  Dau urmatoarea ordine :
  Gemania ,
  Danemarca
  Irlanda
  Austria
  Moldova
  Spania
  Rusia
  Georgia
  Romania

 5. Stely Says:

  Gata s-a terminat concursul. Banuiesc ca ati sesizat ca am fost cam „pe linga ” cu clasamentul.Romania pe locul 17.
  Dar cu Moldova si Germania a fost binisor . Cei care au pariat pe Franta au cam dat-o ‘n bara . Dupa cum vedeti nu m-am fost nici eu impresionata de tenorul francez ,dar nici de pariori care il dadeau drept cistigator . Chestiunea este ca nu au fost diferente mari intre melodii. Au fost destul de bune ,aproape toate . De aceea a fost greu sa fac diferenta ca simplu spectator ,mai ales ca in timpul concursului ma ocupam si cu blogaritul in paralal cu feisboocu’ … oops
  Noapte buna !
  Hai ca mai vb maine … 🙂

 6. Adrian Merfu Says:

  A incercat cineva sa traduca in engleza Planeta Ou si daca da a prezentat-o vreunei edituri?

 7. Adrian Merfu Says:

  Sau in germana.

 8. AVP Says:

  Adrian, io nu pot să ocup nici măcar un umil post de bibliotecar în urbea-mi de la capătu pământului (cică posturile sunt blocate, din motive de criză mondială, iar dacă se vor debloca, evident că va ocupa postul ăla – prin „concurs”, păi cum drea – altcineva), darmite să se ocupe f’un rumân putirincios de mine şi să fiu tradus în engleză şi germană, cum au făcut băieţii lu Patapievici cu Cărtă şi cu alţii din cam aceiaşi tată şi mamă… oops. Păi unde ne trezim noi aciia, a ? 🙂

  Acum, scussi, mă duc iar la sapă, la agricultură, adicătelea, ca să nu mor naiba de foame şi de sete cu fontana hyperspatziului la perete. Am mai spus io (Florentinei B.): să zic merci dacă nu mă omoară compatrioţii ăştia tovi și băieţi – din te miri ce motive, aşa cum au făcut alţii cu Socrate -, necum să mă proclame Poiet al patriei lor comunizate & securizate.

  ps. Să sapi cu cazmaua, om la 60 de anişori, la 28 de grade, nu e de ici, de colea. Deşi am o inimă puternică, ieri – când am săpat în grădină la dom PetreD, pentru ca altădată să vină şi el la mine, frăţeşte, şi pentru că nici io, nici el n-am avut 50 de lei ca să plătim un rrumân voinic să ne sape ca pe nemic, am simţit că animioara mea de poiet oricât de birlik mă cam înţeapă un pic… 😳 Însă tot răul spre bine, bre : căci măcar am mai scăpat de zahărul din mine 🙂

  Asta e situaţia, naţia şi plantaţia.

 9. mariusmioc Says:

  Sîmbătă, la conferinţa naţională a Blocului Naţional al Revoluţionarilor, Ion Iliescu a fost aplaudat cînd a spus: „Trebuie reanimat spiritul din decembrie 1989, puterea politică a ţării trebuie schimbată”.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8623944-ion-iliescu-trebuie-reanimat-spiritul-din-decembrie-1989-puterea-politica-tarii-trebuie-schimbata.htm
  Domnul Sorin Ilieşiu cînd mai lansează un nou apel împreună cu Blocul Naţional al Revoluţionarilor?

 10. mariusmioc Says:

  Divagaţie: Cînd am văzut titlul ăsta cu „Călugărul”, am crezut că te referi la distinsul domn Gelu Voican Voiculescu, cunoscut cu pseudonimul „Călugărul” în documentele securităţii http://mariusmioc.wordpress.com/2011/05/03/analiza-a-securitatii-voiculescu-gelu-solicita-sarcini-pe-linie-slomr-mentionind-pe-un-ton-de-repros-ca-daca-nu-l-folosim-cindva-se-va-retrage-undeva-la-tara-si-va-creste-pasari/

 11. Stely Says:

  Ceea ce scrie AVP aici :
  „Ista e rostu’ clusterelor creatoare, Calughy, inclusiv al celor aşa-zis scriitoare, voila… : de a-l reface pre tatăl prin fiul (omului), aşa cum sămânţa pomului se reface prin fiul pomului si-a Atomului prin spinu’ electronului, (re)crearea asta însemnând (şi) inscripţionarea, conform templatelor cereşti, a sentimentelor acestei Fiinţe urieşeşti, prin poesii, picturi, muzichii şi alte stiinţe/ arte fistichii / candrii (aşa cum apar ele în ochii “cetitorilor” tăi cenuşii, kknii sau – şi mai şi – kaki…”

  …ar trebui sa fie „literă de evanghelie ” pentru orice scriitor (artist) cu harul scrisului sau altor forme artistice chiar de redăre a proprilor lui trairi . Să scrie în asa fel încît să-l facă pe cititor să-si simta „Fiinta ” ,si să aibă odata cu el (artistul) revelatia divină. Că l-a gasit pe „Fiul ” si odată cu el si pe „Tatal „. Cred că, atunci cînd îsi vor da seama atît scriitorul cît si cititorul ,ca au in ei dumnezeirea , vor fi mai fericiţi , mai buni, mai iubitori de sine ,de oameni si mai putin tematori de moarte.
  Acum stau si ma intreb : Cum de sunt atitia oameni (dotati cu inteligenta , cu pricepere cu o minima cultura sau chiar cu una mare ) care nu se pot elibera de prejudecati ,cutume si dogme religioase precum si de tot felul de angoase ,si-l caută pe Dumnezeu oriunde ,dar in ei însisi,nu ?

 12. Stely Says:

  Cititi va rog „alte forme artistice”fara” chiar „.De fapt am vrut sa extind si la alte forme inteligente de exprimare :”chiar” si stiintifice etc..

 13. Goldmund Says:

  Mostenirea

  O familie realizata din USA:
  mari colectionari de arta, tata si fiul. Dupa ce au colindat lumea in lung si lat, dupa ce au cutreierat celebre galerii de arta ale lumii si dupa ce au vizitat pe cei mai mari colectionari, au reusit sa posede panzele unor maestrii cunoscuti, de la Rembrandt la Cezanne, de la Picasso la Andy Warhol. Pentru niste colectionari acesta era absolutul, o viata implinita, oameni fericiti.
  Fiul, jr. familiei este inrolat in US Army si este trimis in Vietnam. Dupa doar cateva luni, tatal este vizitat de doi ofiteri care ii aduc vestea cumplita:fiul iubit a cazut la datorie in Vietnam, ca un erou-salvand viata unui camarad.
  Dupa aceasta tragedie tatal nu si-a mai revenit, pana in ziua in care a primit vizita unui tanar care i-a spus ca el este soldatul salvat de fiul sau. Colectionarul l-a invitat in casa. Baiatul a scos o panza facuta in Vietnam, el scuzandu-se ca nu e un pictor deosebit, insa el vrea ca tatal celui care i-a salvat viata sa o posede:era un portret al fiului sau.Colectionarul chiar l-a recunoscut pe baiatul sau iubit dupa ochi:”ochii baiatului meu”-si i-a spus el cu lacrimi pe obraz si a vrut sa-i dea multi bani pentru acesta panza. Camaradul fiului i-a spus ca fiul sau i-a salvat viata, el nu poate invia viata lui, dar daruieste cu cea mai mare dragoste aceasta panza.
  Tatal a inramat panza si a asezat-o la loc de cinste, pe un perete intreg, singura lucrare.
  Dupa cativa ani,colectionarul s-a stins din viata si neavand alti urmasi, intreaga colectie a fost scoasa la licitatie, toate lucrarile celebre!
  Actionarul porneste licitatia, colectionari din intreaga lume participand la aceasta.
  Mai inati actionarul licitatiei prezinta panza unui anonim, panza cu portretul fiului. Incepe actiunea. Nimeni nu a oferit ceva pe semnatura unui anonim,Initiatorul actiunii insista si spune ca mai intai trebuie licitat acest tablou. Dupa mai multe momente de neliniste, un gradinar al familiei pulseaza cu 10$. Nimeni nu doreste sa ofere mai mult! Ciocanul pocneste de trei ori si tabloul este adjudecat.
  Colectionarii veniti pentru celebra colectie, asteptau restul actiunii.In zadar!
  Organizatorul actiunii a decarat actiunea incheiata:cine si-a adjudecat tabloul cu portretul fiului sau, mosteneste automat domeniile familiei, vila si bineinteles celebra colectie, totul…

  Nu stiu daca acesta poveste este adevarata. Cert este ca Tatal si-a sacrificat Fiul, iar Fiul este „piatra, cea neluata in seama de voi, zidarii, care a ajuns in capul unghiului. ”

  Numai de bine la toti

 14. Adrian Merfu Says:

  Trebuie gasit un traducator excelent si pe deasupra si benevol.
  Spun asta pentru ca trebuie sa aiba habar de filozofie si poezie in ambele limbi (romana si engleza/germana). Eu nu cunosc engleza atat de bine sa fiu capabil de o traducere; ar fi fost o onoare s-o pot face. Daca avem traducerea as putea s-o dau profesorilor mei (sunt vreo trei ce ar putea sa ma ajute sa prezint poemul dumneavoastra vreunei edituri). Ideea este ca daca in Romania lucrul acesta este greu de facut sau nu se vrea facut, putem incerca aici. Si aici lucrurile sunt dificile dar nu din aceleasi cauze; aici editorii sunt marea problema care de multe ori sunt ingusti la minte sau cauta chestii ce se vand rapid. Putem insa incerca la reviste in domeniu cu publicari pe fragmente, s.a.m.d. Oricum eu sunt de parere ca ceva trebuie neaparat facut. Este chiar revoltator de ce ICR nu accepta sa faca lucrul acesta. Chiar nu e nimeni sa insiste pe langa ICR sa publice sau sa traduca poemul?

 15. florentina borgovan Says:

  Si totusi , Avp, ai prieteni adevarati !

 16. florentina borgovan Says:

  In pofida faptului ca poesia ta este aproape intraductibila !!!

 17. Adrian Merfu Says:

  La postul de bibliotecar nici sa nu va ganditi. Ce, aveti studii facute la Baneasa? Ati vazut cine „a castigat” concursul de director al BCU.

 18. Adrian Merfu Says:

  @florentina borgovan
  Multumesc pentru aprecieri. Chestiunea este ca nu pot spune ca suntem prieteni; nu ne-am intalnit si nu ne cunoastem decat din postarile facute. As putea spune ca eu il cunosc mai mult pe AVP pentru simplul motiv ca am citit tot ce a postat de cateva luni incoace si tot ce a scris (ce a pus pe blog).
  Mi se pare o datorie sau obligatie din pozitia si meseria ce mi-am ales-o sa fac tot posibilul ca o opera ca aceasta sa fie publicata. Asa cum am mai spus este revoltator ce se intampla in Romania cu acest caz. Adica ai un Patapievici la ICR, un Manolescu ce declara genial poetul, un Cartarescu acum faimos ce il cunoaste de mult pe AVP, un Liiceanu la Humanitas sau un Plesu la Dilema si nimeni nu stie nimic de AVP si opera dansului. Stiu insa totul despre asta toti trogloditii internetului precum Goe, Neamtu Tiganu, Radu Humor si alti ipochimeni congruenti cu care, dupa parerea mea, AVP pur si simplu a pierdut timpul si si-a tocat nervii absolut degeaba incercand sa le deschida ochii. AVP uita ca numai Isus a putut sa-l faca pe orb sa vada si pe Lazar sa se ridice din morti. Asta nu inseamna ca muritor si cu har divin fiind nu trebuie sa incerci sa le arati calea semenilor. Insa sunt unii atat de morti de numai Dumnezeu ii poate lumina ca pe Saul pe drumul Damascului.

  ++++++++++++++
  avp reply: Adrian, mesajul tau a intrat automat la spam din pricina cuvintelor puse la index de Akismet, catzelusul formului: Goe, neamtu tiganu si radu humor. Altadata, cand vrei sa te referi la cei trei e musai sa pui doar initialele, altfel vei intra din nou la spam. Asta e situatia.

 19. florentina borgovan Says:

  Desi PROBABILITATEA exista !

 20. florentina borgovan Says:

  ( ma refer la traducere !!!)

 21. Adrian Merfu Says:

  @florentina borgovan
  Evident ca am glumit cu postul de bibliotecar.

 22. Adrian Merfu Says:

  Ha, Ha, Ha ! Ne intelegem de minune !

 23. Adrian Merfu Says:

  Nu stiu ce naiba am facut dar am scris cam o jumatate de pagina si nu s-a postat.

 24. Adrian Merfu Says:

  renunt ca nu merge

 25. Adrian Merfu Says:

  Am crezut c-am facut vreo prostie cand l-am trimis. Nu-i nici o problema cu spamul. Nice doggie!!

 26. AVP Says:

  Îmi pare bine că nu te-ai supalat, Adrian. Altădată să vbeşti despre pretinii noştri prin iniţiale (dacă va mai fi cazul). Din păcate, deşi trolii au mai rărit-o cu insistenţa lor, io totuşi voi mai avea ocazia să-i întâlnesc la spam, unde sunt nevoit să intru fie numai spre a recupera mesaje rătăcite, aşa cum s-a întâmplat cu al tău.

  Şi da, Florentina, sunt de acord că poezia mea e cvasiintraductibilă (poezia în genere e intraductibilă, însă a mea în special). Să sperăm însă că voi avea norocul unui traducător providenţial… oops.

  Dacă nu, asta e, străinii de neam tre’ să înveţe rumâneşte 🙂 În fond, nu în asta constă plusul de onoare pe care orice creator autentic îl aduce boborului din care – cu vba lu Emin – a fost adsorbit „aşa cum soarbe soarele o rază de aur dintr-o mare de amar” ? 🙄

  Hai că mai vbim spre sar’ ! Tocmai îmi fac coraj să compun prima scrisoare dintr-un ciclu ce se va numi „Epistole către Adrian Merfu„. N-aşa că sună mumos şi milenar, mey ? 🙄

  Timp să fie, căci idei se mai găsesc 🙂

 27. Stely Says:

  In asteptarea primei „Epistole catre Adrian Merfu ” aduc aici un linkulet ce cred eu ca vine sa confirme ca oamenii de stiinta si biserica inca n-au reusit sa dezlege „taina ” 😉 Fiecare isi vede de bucatica sa .

  http://science.hotnews.ro/stiri-creierul-8628615-stephen-hawking-nu-exista-rai-sau-viata-dupa-moarte-sunt-doar-povesti-pentru-cei-care-tem-intuneric.htm

  p.s. Am adus aici un comentariu la intimplare
  [anonim]
  „Cand computerele vor crea alte computere/se vor reproduce singure atunci Hawking va putea face astfel de comparatii. Pana atunci e doar un pdseudo filozof second hand tulburat de agonie. Cand hawking va oferi ceva umanitatii mai valoros decat speranta pe care ti-o ofera credinta spirituala, va fi demn de luat in seama. Pana atunci e doar un modest descoperitor de formule inutile. Stiinta ne-a imbunatati viata, dar ce-a facut vreodata hawking demn de luat in seama ?”

 28. Stely Says:

  p.s. Aici este un comentariu care ar reprezenta re;igia.

  „Daca tot iti place logica si ratiunea, de ce pui intrebari ilogice? Intrebarea ta „Daca Dumnezeu exista, atunci cum a aparut Dumnezeu?” e la fel de ilogica ca si „Cu cine este insurat burlacul?”
  Prin insasi definitia Lui, Dumnezeu este o entitate autosuficienta, este creatorul necreat al acestei lumi si exista cu de la sine putere. Timpul, spatiul si materia sunt creatiile lui, el existand inafara lor si independent de ele. Pt Dumnezeu nu exista ieri/maine/azi, poate actiona in orice moment al axei timpului, El exista de dinaintea inceputului dimensiunii pe care noi o numim timp si va mai exista si dupa sfarsitul acestuia.

  Ca fapt divers asa, avem 2 tipuri de stiinta… o stiinta denumita si de tip istoric, destul de limitata ca posibilitati, care se ocupa cu evenimentele petrecute in trecut si care nu mai pot fi replicate si intr-un laborator… si o alta denumita stiinta operationala, al carei obiect al muncii sunt experimentele care se pot replica oricand astazi intr-un laborator. „religia” crestina adevarata, bazata pe ceea ce scrie in biblie, nu are nici o problema sau razboi cu stiinta operationala… ci cu cealalta, pe care se bazeaza si teoria evolutiei atat de draga conului hawking, conform careia nimicul a explodat rezultand toate minunatiile care le observam astazi.
  pt mai multe detalii”

 29. AVP Says:

  Stely, cu epistola către Adrian Merfu, mai e mult până departe… oops.

  N-am timp acum să citesc ce-a spus Hawking, însă desigur că are dreptate, în mare: „raiul” şi „iadul” sunt nişte chestiuţe din copilăria „tropicelor triste”, a lumii sălbatice.

  Nu mai puţin adevărat e faptul că Biserica oferă o speranţă şi-o mângâiere celor care se tem de moarte (şi cine nu se teme, din moment ce autoconservarea este un instinct vital?) Biserica are un rol important în civilizarea omenirii sălbatice, emoţionale, egoiste şi primitive, abia desprinse de animalitate şi-n guvernarea statală a „boborului” plin de „doruri vii şi patimi multe”, religia reprezentând biciul şi cubul de zahăr fără de care lumea aceasta ar fi realmente o junglă. Ce s-ar face homuleţul ăla pe care-l citezi tu mai sus, dacă n-ar spera, n-aşa? că după ce nu va mai fi în real, Dzeu îl va primi – pe el în mod special – în irealul eteral ? N-ar vrea să aibă totul în singura-i viaţă, în loc s-aştepte să se înfrupte din rai, ca un nătăfleaţă ? 🙄 Vezi scrierile lui Nietzsche despre „religia sclavilor”.

  Eu am o altă viziune despre aceste lucruri, diferită şi de cea a habotnicilor călugări, şi de cea a savantului cam frustuţ, Hawking.

  De fapt, ar trebui să o ştii 🙂 Iar dacă nu, s-avem puţintică răbdare, dear surioare (însă nu pot preciza acum cât ; e funcţie de timp şi de har…oops)

 30. Stely Says:

  AVP,
  „Eu am o altă viziune despre aceste lucruri, diferită şi de cea a habotnicilor călugări, şi de cea a savantului cam frustuţ, Hawking”

  Cum sa nu stiu ca viziunea ta este diferita de cea a domniilor lor ? 🙂 Tocmai de aceea am adus aici cele doua linkuri …

 31. AVP Says:

  Recomand încă o dată spre lectură linkul „Hawking, extraterestrii, sageata timpului si Planeta-Ou” – inclusiv comentariile de acolo -, ca prolegomene la topicul despre transcendenţa în real, din ciclul „Epistole către Adrian Merfu” ; însă repet, nu ştiu când îl voi putea lansa: deocamdată recitesc nişte însemnări din prima tinereţe – până-n 30 de ani, pe când încă „nu credeam să-nvăţ a muri vrodată”, vba ceea -, în care m-am ocupat cu mult mai multă energie şi curaj, aş zice, de aceste chestiuni ; or, a umbla prin manuscrisele mele e ca şi cum ai striga într-o peşteră cât Românica de mare… oops

  Apropo, nu-mi găseşti un cumpărător pt manuscrisele astea ? 🙄 Le dau ieftin, până nu intru în mit, căci pe urmă preţul lor va creşte infinit… Şi zău că nu mint 🙂

 32. Stely Says:

  AVP ,
  Poate le cumpără @Goe… 🙂 Dacă nu ,ti le cumpăr eu .. Zău ca nu mint 😳 Dar trebuie să negociem ,bineînţeles .
  In ce priveste lecturarea linkului cred ca ,poate ai observat , am facut-o deja de citeva ori. Chiar si azi am petrecut citva timp pe ici pe colo. Lecturarea temelor de pe blog ,plus comentariile ,este o preocupare aproape zilnica pentru mine . De fapt si astazi am dat o „raită” prin ele zăbovind ceva timp. Am mers cu un scop precis ,dar pe care nu l-am atins. Am distribuit un link de aici pe facebook .
  Pina acum nu l-a sesizat nimeni ,desi am dat explicatiile necesare.
  Era un pamflet usturator cu tinta sigura (Victor Rebengiuc) scris de insusi” maestrum nostrum drag „si ilustrat tot de d-lui cu „desemne ” sugestive ” la fel de „piscatoare ” ca si pamfletul.

 33. AVP Says:

  Nu mai am timp să mă mai uit pe Facebook. Tot ce mai urmăresc sunt doar feed-backurile ori semnalele ce-mi vin prin mail.

  Cât despre manuscrise, sincer, te-aş sfătui amical să cumperi acuma, cât încă nu se-nghesuie grosul plutonului, aloo… 💡 Mai târziu, chiar şi @Goe ar vrea să-mi cumpere măcar o agrafă sau un ac cu gămălie de la vreo poesie de hârtie fistichie, însă va constata că n-are în pozânaru-i de belfer de fizichie atâta bănet ca să-mi cumpere baremi un timbru de pe-o scrisoare trimisă unei gagicuţe din faimoasa-mi studenţie… oops. Ce să mai vbim de @neamtu tiganu, care se va milogi ca rromanu să-i dau măcar un autograf cu picioru pe suta aia de mărci căreia, ca orice zgârie brânză ce-a vrut s-o facă şi el pe senioru, te pomenești că-i duce şi-acuma doru’, a…? Poanta e însă alta: şi anume, că încuiaţii şi foodulii ăştia nici dac-ar vedea n-ar credea, egzact ca Moromete când a văzut – la circ – girafa, strigând că aşa ceva nu egzistă, păi cum drea.

  Pe mâine.

  ps.Să-mi spui şi mie când va fi aniversarea maestrului DG, ca să-l felicit oficial… oops.

 34. Stely Says:

  AVP,
  Cred ca manuscrisele tale si-au gasit cumparatorul 🙂
  Dar ,daca se va hotari cineva 😉 mai bogat si mai interesat decit mine nu voi sta in calea sa. Asa ca ,odata ce ai lansat oferta publica , sa mai asteptam un timp .
  Sau mai stii,poate le va cumpara M.N.Rusu (parca?) deoarece tot mai are ceva de la tine . Portretul acela facut de N.Stanescu , plus poeziuta scrisa la „minut” in intrecere cu N.Stanescu si parca inca ceva. Daca nu ,poate le rascumpar eu si pe acelea . 🙂
  p.s.@NT ti-ar cere si dobinda la suta aia de marci ,la cit e de otravit sau acrit de la o vreme. Cred ca se vede cit de repede si urit imbatrineste dupa postarile scrise „troaca”lui @goe . Numai senilii si scleroztii ca el si rh au asemenea comportamente lipsite de bun simt si o minima demnitate. Ei nu vad cum ii „arde” @goe din condei? Saracii de ei .Sunt in stare sa-i suporte orice numai sa-l mai lase sa se balaceasca acolo la el ,in troaca .
  p.s pe 12 iulie . Sa nu uitam .

 35. Adrian Merfu Says:

  Sunt profund onorat ca imi veti raspunde prin epistolele de care vorbiti. Sper sa ni se alature in discutie nu numai cei prezenti deja pe blog ci si din afara; ma refer la cei ce vor cu adevarat sa discute poemul.
  Referitor la cautarile mele in Planeta Ou pentru un raspuns la transcendenta pot spune ca am gasit ceva insa nu e inca complet coerent in mintea mea. Revin dupa ce-mi limpezesc gandurile.
  Am ceva comentarii si la ce a postat Stely pana acum pe care le voi expune atunci cand voi prezenta si celelalte ganduri cu privire la poem.

 36. AVP Says:

  Te asigur, din nou, că onoarea e de partea mea. După cum aceeaşi onoare o resimt prin vizitele şi încurajările lui Stely, ale Florentinei, ale Mariilor, ale lui Goldmund, Hantzy, Skorpion şi ale altor prieteni care s-au încăpăţânat să mă susţină pe-acilişa, fără a fi chemaţi or mânaţi de altcineva decât de inspiraţia, de inima mare, de norocul şi de destinul lor. Mulţumesc !

  În ce te priveşte, Adrian, motivul pentru care te-am renumit prin acele scrisori – iar lucrul acesta se va vedea mai târziu – este acela că eşti primul căruia i-a trecut prin minte să mă-ntrebe ce cred io despre una or despre alta, dând de înţeles în mod clar că ştie cine este cel de la care aşteaptă răspunsul cel rar. Thank you, my dear !

  ps. Stely, atunci când i-am scris lui MNRusu – sunt câţiva ani -, rugându-l să-mi trimită un scan după crochiul pe care mi l-a făcut Nichita Stănescu în 1976, MNR nu mi-a răspuns (deşi primisem un mail de la el doar cu câteva luni în urmă). Eu sper că MNR e bine, măcar, nu doar scârţar 🙂

 37. Maria Says:

  Maestre, citindu-vă cuvintele de mai sus, chiar mi pare rău că-mi exprim rar gândurile privitoare la tot ce scrieţi… 🙂 Aş vrea să fiu mai des alături de dumneavoastră, dar mă copleşeşte munca deocamdată. În curând va fi timpul mai generos pentru toate.

  Mult spor şi inspiraţie creatoare vă doresc, căci admiratorii sunt mereu prin preajmă!

 38. Stely Says:

  AVP,
  Sa stii ca si eu la fel ca Adrian Merfu, care m-a facut fericita prin ceea ce a scris aici …
  „Mi se pare o datorie sau obligatie din pozitia si meseria ce mi-am ales-o sa fac tot posibilul ca o opera ca aceasta sa fie publicata”…,
  …mi-am propus din cu totul alte motive, pe care le-am facut cunoscute in citeva rinduri , sa „fac tot posibilul „ca opera ta sa fie publicata .
  Prin urmare iata ca suntem deja doi ,iar daca ii mai punem la socoteala pe @Constantin Constans cit si pe Sorin Iliesiu exista toate premisele pentru a reusi .
  P.S. Am cautat pe Wikipedia ca sa aflu mai multe despre MNRusu si iata ce am gasit .

  „În 1983 este dat afară din presă de Eugen Florescu și colaboratorii lui pentru curajul de a refuza să scrie articole festiviste și omagiale.
  Din 1992 se stabilește în Statele Unite unde va fi redactorul-șef al revistei de cultură și spiritualitate românească Lumină lină (Gracious light) din New York. Aici publică numeroase reportaje, eseuri, unele traduse și în limba engleză. ”

  Aici este un articol despre el la implinirea virstei de 70 de ani ..

  http://www.nymagazin.com/pdf/nr594_Cultural.pdf

  Iata un paragraf pe care il redau ,intrucit mi-a atras atentia
  cu asta …

  „S-a ilustrat, totodata, şi ca un împătimit cercetător al documentelor de arhivă, lărgindu-şi investigaţiile de la
  arhivele româneşti până la arhive din Viena sau Roma, unde a căutat şi adescoperit documente revelatorii privind unii scriitori români.”

  Deasemenea ,se mai afla in articolul respectiv si o alta activitate literara a sa ,si anume, traduceri in engleza a unor scriitori romani .

  Ce zici ? Sa Facem Un Apel de suflet ,catre MNRusu ? In primul rind pentru o traducere in engleza ,avind in vedere ca -ti cunoaste stilul ( cred ) destul de bine ,dar si pentru ca atunci (1976) si-a descoperit pasiunea de „cecetator al documentelor de arhiva etc..?” Tu esti primul lui „obiect ” de investigatii ,si ,in amintirea acelor frumosi ani , sa-si continue munca de cecetator pentru redescoperirea ta .
  Daca nu vrea benevol ,il platim ,bre . Gasim noi cum .
  Daca nu el ,poate gasim si in tara unul ,in aceleasi conditii.
  Hmm … m-am gindit la cineva 😉 nu spun cine, „persoana insemnata ” …

 39. AVP Says:

  Stely, io zic să-l lăsăm în puii lui pe MNRusu, care nu poate fi mai breaz – în dăruirea-i faţă de mine – ca N.Manolescu (al cărui rival s-a considerat atâta vreme) Pe bune, pe cât de lucidă îmi pari uneori, pe-atât de naivă eşti alteori… oops.

  Ar fi trebuit să-ţi dai seama, din puţinele, ce-i drept, vorbe pe care le-am spus despre acest homuleţ, cam ce fel de ins e… Opreşte-te, please.

  Te rog io să nu te mai repezi la judecăţi de valoare conjucturale, dear surioare. Fii mai prudentă.

 40. dino Says:

  Buna ziua,

  o intrebare pt domnul Sorin Iliesiu, daca trece prin zona:

  unde se poate gasi filmul-document din 1991 „Europa libera, Paris” ?

  multumesc

 41. Sorin ILIESIU Says:

  @mariusmioc Says:15 mai 2011 la 14:08

  Blocul Naţional al Revoluţionarilor este divizat în două grupări: gruparea Dorin Lazăr Maior şi gruparea George Costin.

  Gruparea Dorin Lazăr Maior a fost mereu o simplă marionetă a lui Ion Iliescu.

  Gruparea George Costin, cu care am relaţii de colaborare de 6 ani, a luptat în aceşti ani pt aflarea adevărului despre dec.89 şi iun.90, fiind, evident, împotriva lui Iliescu şi a complicilor acestuia.

 42. Sorin ILIESIU Says:

  @dino Says:17 mai 2011 la 18:34
  Doar la mine, deocamdată.

 43. dino Says:

  pacat, dupa 20 de ani …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s