Genomu’ lu’ Dzeu

 „Din pământ suntem făcuţi şi-n Pământ ne vom întoarce”, păi cum drea. Din pământ, prin comanda aflată în mirabila sămânţă numită genom or cuvânt, după caz, naz şi praz, toate cele ce sunt îşi extrag elementele cărnii de baz’. De-un paregzamplu, bacteria îşi extrage materia care-o face bacterie, şi nu altceva ; floarea de mălin îşi extrage profumurile cu miros divin ; şerpii cu venin / fără venin îşi extrag substanţele ce-n viaţă, ca şerpi, iar nu ca antişerpi, îi ţin ; păsările, la rândul lor, îşi extrag din pământ compoziţia aripelor, a penelor şi-a altor chestii ce le ţin in zbor ; iar „omul trecător” îşi ia din lăpticu’ mămicilor, la început, apoi direct din roadele pământului pentru care trudeşte, tot ce-i trebuieşte spre a deveni fiinţă care gângureşte, creşte, se joacă, gândeşte, munceşte, liubeşte şi-n fine se căsătoreşte, spre a a-şi reface prin fiica or fiul predestinat samânţa din care-a plecat la momentu’ dat, urmând să cază apoi la pat, cândva, helas, spre a pleca, n-aşa ? altundeva.

Dar unde pleacă mortu‘ ista, mey, a.. ? Şi de fapt cine pleacă acoloşa – pe lumea ailaltă, cum ar veni -, din moment ce rămăşiţele pământeşti rămân şi se descompun aci, normal, în strămoşescu’ areal, al ţintirimului natal ? Ştiu, o să-mi spuneţi că nu trupu‘ pleacă dincolo, în ireal, aloo, ci sufletu‘, care nu e din Pământ, ci e rupt direct din primordialu’ Cuvânt, respectiv din tatăl sfânt. Bun, dar atunci de ce, când se bolnăveşte ori se chinuieşte trupu, „se sparie duhu„? Ce treabă are duhu, spiritul cel imaterial cu ficatul, cordul sau aparatu’ renal, carele când se strică fatal, sufletu îşi ia zborul din ultimul vis or coşmar disperat ca o porumbiţă ce scapă la mustaţă de bolgia din canal, halal, în loc să rămână acolo indestructibil ca Tzahal, optimist ca un roz ideal, viguros şi puternic ca Bucifal, resuscitând trupu‘ matriceal? Deci nu cumva, n-aşa?, „duhul de viaţă” or „sufletu nemuritor” e cu totul şi cu totul altceva decât se credea, mey ? Nu cumva „duhu” nu-ţi intră-n gură la naşterea ta, ci e chiar sămânţa aruncată de taică-tău în maică-ta, sămânţă moştenită la rândul ei din 4, 8, 16, 32 etc., etc. strămoşi mai mult or mai puţin de soi, dar cu vulve şi putzoi, mithre şi coinace moi, şi care-n ultimă instanţă e provenită şi ea, de unde naiba altundeva, a…?, dacă nu de la Marele Alfa ?

Iată deci că „eu”, „tu”, „el” / „ea” nu suntem altceva decât o fiinţă luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuungă şi veche de când lumeea, cum ar venea, cu originea în Tatăl or în Steaua Stelelor de altcândva şi care nu se termină odată cu vieţişoara mea, a ta or a sfântului popă  sur, ci merge mai departe, mai departe, cât va fi lumea de jur-înconjur, biensur. Duhu de viaţă, care e doar Unul, aloo, deşi pare a fi împărţit în miriade de suflete, se cloceşte cu fiece copulaţie & gestaţie, indiferent că „duhu” se găseste într-o galaxie cu sori şi planete puzderie, într-o minusculă bacterie, într-o şopârlă din prerie, într-o fecioară dintr-o esseniană confrerie or în regina din sabba subţire ca trestia şi tunsă perie, transgresându-se, transformându-se şi îmbogaţindu-se din etapă-n etapă, din specie-n specie, din sămânţă-n sămânţă, din neam în neam or din naţie-n naţie precum ştafeta la un concurs olimpic de hudlere or nataţie, până când va cădea, la sfârşita sfârşiturilor, în a lui Omega dragoste, atracţie or graţie, reunindu-se-n Steaua Stelelor ori Sămânţa cea mare & bigabangatoare, intrând în gestaţie pentru urmatoarea cosmică generatie.

Iar dacă-i pe-aşa şi fiind clar că mortu‘ ista – exempli gratia – a fost şi nu mai e şi că nu va ajunge-n raiu‘ cu suflete, fiindcă raiu‘ nu poate fi decât real ca orişice building raţional, in spe, şi-n care Rai din ziua lu Omega mare & female nu vor intra prin urmare decat Fiinţele Inseminatoare Finale, atunci ce fu şi cu bucăţica asta de Viaţă, bre ? De ce se născu, crescu şi ne putu răposatu’ tot statu’, pardon, satu’, atâta amar de zile line, şi cu ce, he-he, din moment ce nimic, iacătă, la mormânt, nu mai e, decât strâmbete şi gemete, lacrimi mai mult ori mai puţin umede, parole-parole or vânare în vânt şi mumoasele cântări arhiereşti, câte mai sunt ?

Păi dacă dintr-un om nu rămâne în urma sa, spre a da mărturie c-a existat cândva, după ce şi veşnica pomenire a mea sau a ta despre omu’ cu pricina va dispărea, n-aşa?, decât numai ceea ce defunctu’ va fi înfăptuit cândva sub speciae aeternitatis, şi nimic altceva, aloo, înseamnă că omu’ nost’, fie el regele-soare ori burghezul cutare, papa de la Roma sau popa din Trivale, e totuna cu faptele sale cardinale, n-aşa?, aşa cum scrie şi-n cărţile imortale, unde se vbeste despre judecata de apoi a faptelor oricărui didiloi. Viaţa ta nefiind, de fapt, a ta, ci a Aceluia ce trăieşte local & temporar şi moare – cică – în făptura-ţi mitiutică, însă-n realitate doar spre a re-nvia prin next generation ce mereu şi mereu va urma, înseamnă că doar faptele din timpul vieţii tale, pe care tu ai fost liber să le faci or ba, sunt aporturi strict personale, n-aşa? la conturarea fiinţei trăitoare între Alfa şi Omega. O creaţie duhoasă, un fiu sau o fiică duioasă, un destin de ingeniu or de cenuşăreasă, o poesie sau o conceptie novissimă & aleasă, o invenţie superdrăcoasă, o biserică a neamului mai mult sau mai puţin măroasă, dar caldă şi omenoasă, o fire nobilă şi generoasă, o vorbă sau o mână prietenoasă spusă / întinsă unui semen cu inima grea sau păcătoasă (căci inimă vie, aloo…), o construcţie politică sau o ideologie mişto, un cod de legi maibaro, iată faptele ce fac dintr-un simplu poolică frânar, altfel muritor ca orişice kknar, un homo dei exemplar, care supravieţuieşte şi după ce membrii cooperativei „Munca şi Viaţa-n Zadar” dau colţu spre Bellu iar, şi iar…

49 răspunsuri to “Genomu’ lu’ Dzeu”

 1. florentina borgovan Says:

  Multumesc AVP !
  Deocamdata atat.

 2. Maria Says:

  De câte ori îmi întorc privirea spre filele Planetei-Ou, regăsesc frânturi de imagini pierdute în firide ale memoriei mele. Aparent uitate, în fapt bine păstrate în imagini.

  ,,Duhu de viaţă, care e doar Unul, aloo, deşi pare a fi împărţit în miriade de suflete, se cloceşte cu fiece copulaţie & gestaţie, indiferent că “duhu” se găseste într-o galaxie cu sori şi planete puzderie…”

  Cândva, măsurând cu uimire o ciudăţenie albastră de apă, foc şi siliciu, mi-am spus în gând că lumea aceasta a fost creată dintr-o lacrimă de-albastru…, o lacrimă divină, cu Genomu’ lu’ Dzeu prins între moleculele ei. Dacă drumul nostru nu ne-ar mai purta drept înainte, ci s-ar răzvrăti regresând spre începuturi? Am putea asculta liniştea Universului?

 3. skorpion Says:

  bonjurici,

  te ia cu ameteala daca citesti cu atentie un text ca cel de jos:

  A fost gasita o stea aproape la fel de batrana ca si Universul

  Astronomii au gasit o ramasita a inceputului Univerului. Steaua descoperita de ei face parte din a doua generatie de stele care s-a format dupa Big Bang.

  Distanta noastra fata de ea este de 290.000 de ani-lumina. Aceasta are aceeasi compozitie chimica pe care o au cele mai vechi stele din Calea Lactee, galaxia noastra, informeaza Daily Galaxy.

  Existenta acestei stele sustine teoria conform careia galaxia noastra a inghitit alte galaxii de-a lungul timpului. Galaxiile mai mici din Univers au doar cateva miliarde de stele, in comparatie cu cele mari, care au sute de miliarde de stele. Galaxiile mai mici sunt inghitite de cele mari, exact cum s-a intamplat in acest caz.

  „Aceasta stea este aproape la fel de veche ca Universul”, declara astronomul Anna Frebel, de la centrul de astrofizica Harvard-Smithsonian.

  Steaua se numeste S1020549 si a fost studiata cu ajutorul telescopului Magellan-Clay, aflat in Las Campanas, Chile. Ea este de 6.000 de ori mai bogata in metale decat Soarele.

  Prin studierea ei, oamenii de stiinta vor obtine mai multe informatii despre trecutul Caii Lactee. Astfel de stele foarte rare s-au format din materia creata de Big Bang, cu aproximativ 13,7 miliarde de ani in urma.

  ++++++++++++++++++++++
  avp reply : Skorpi, daca ai fi facut o corelare minimala si o interpretare ordinara a datelor pe care le-ai cules de pe vreun magazin oarecare, la pleseneala, ai fi vazut ca nu poate fi nicio legatura, dar absolut niciuna, intre ce spui tu si conceptul „Planetei-Ou”, neica. Apreciindu-ti intelighenta conjuicturala si amenitatea colegiala, de multe ori te-as vrea muult mai temeinic, bunaoara. Uneori se simte ca comentezi doar asa, ca sa nu zica gazda ca nu-ti mai bagi nasu in a sa oala… oops.

 4. Dl.Goe Says:

  „Înainte de a vorbi, am ceva important de spus.” – Groucho Marx

  Proza naiva de tinerete a d-lui Padina imi aminteste intotdeauna de comediile Fratilor Marx. Si nimic nu merge mai bine cu lectura textelor filosofice de la Corabia decat unele citate din Groucho Marx. Nu mai stau sa selectez pentru ca toate merg excelent:

  „O pisică neagră care ne taie calea semnifică faptul că animalul se duce undeva.

  Un copil de cinci ani ar înţelege acest lucru. Sa se aduca cineva un copil de cinci ani.

  Barbatul e doar atat de batran pe cat il simte femeia a fi.

  O femeie poate fi o plăcere uneori dar dintr-un trabuc poti întotdeauna sa tragic un fum.

  Toţi oamenii se nasc la fel – cu excepţia republicanilor şi democraţilor.

  În spatele fiecărui bărbat de succes este o femeie, în spatele ei este soţia lui.

  Fie că el e mort, fie ceasul meu sa oprit.

  Din momentul în care am luat cartea ta si până am pus-o jos m-am prapadit de râs. Cred ca o s-o citesc intr-o zi.

  Sa imbatranesti nu este o problemă. Trebuie doar să trăiesti suficient de mult timp.

  Umorul este un motiv de înnebunit.

  Nu mi-a placut piesa, dar este adevarat ca am văzut-o în condiţii nepotrivite – cortrtina fusese ridicata..

  Nu-mi doresc sa fac parte dintr-un club care acceptă oameni ca mine ca membri.

  Televiziunea mi se pare foarte educativa. De fiecare dată cineva porneste televizorul, ma duc in cealalta camera si citesc o carte.

  I have a mind to join a club and beat you over the head with it.

  Am avut o seara minunata, perfecta chiar, dar acest lucru nu s-a intamplat azi.

  Mi-as dori să trăiasc pentru totdeauna, sau sa mor incercand asta.

  Eu, trebuie să recunosc, m-am născut la o vârstă foarte fragedă.

  Nu uit niciodată un chip, dar în cazul tău voi fi bucuros să fac o excepţie.

  Îmi amintesc când am facut prima oară sex – am păstrat recipientul.

  Am fost căsătorit de către un judecător. Ar fi trebuit să cer un juriu.

  Mi-am faurit singur calea de la nimic la o stare de sărăcie extremă.

  Eu, nu evenimente, am puterea de a mă face fericit sau nefericit astăzi. Pot alege intre cele doua alternative. Ieri a murit, mâine nu a sosit încă. Am doar o zi, astăzi, şi am de gând sa fiu fericit în ea.

  Plec pentru ca vremea este prea buna. Urasc Londra atunci când nu ploua.

  Nu mă simt prea bine – am nevoie de un doctor imediat. Sunati la cel mai apropiat teren de golf.

  Am creierul unuia de patru ani. Pun pariu el a fost bucuros să scape de aceasta.

  Dacă aţi mai auzit bancul asta, nu-mi spuneti. Lasati-ma sa continui pentru că aş dori să-l aud din nou.

  În Hollywood, miresele păstreaza buchetul si arunca mirele.

  Nu este neaparat necesar să ai rude în Kansas City pentru a fi nefericit.

  Omul nu-si poate controla destinul. Femeile din viaţa sa fac asta pentru el.

  Căsătoria este o instituţie minunată, dar cine vrea să trăiască într-o instituţie?

  Inteligenţa militară este o contradicţie în termeni.

  Justiţia militară este pentru justiţie, ceea ce este muzica militară pentru muzică.

  Poemul meu preferat este cel care începe asa „Septembrie are treizeci de zile” pentru că iti spune ceva.

  Data viitoare când te văd, aminteste-mi să nu vorbesc cu tine.

  Nici un om nu pleaca înainte de a-i veni timpul – cu excepţia sefului care pleaca intotdeauna mai devreme.

  În afara unui câine, o carte este cel mai bun prieten al omului. Înauntrul unui caine este prea întuneric pentru a citi.

  Politica este arta de a cauta probleme, de a le gasi peste tot, de al e diagnostica incorect şi de a aplica remediile in mod greşit.

  Practic, toată lumea în New York / Corabia are macar o jumătate de creier pentru a scrie o carte, ceea ce se si intampla.

  Citeaza-ma spunand ca am fost prost citat.

  Room service? Trimite-mi o cameră mai mare.

  Infatisarea o are de la tatăl ei. El este chirurg plastician.

  Primul lucru pe care-l pot înregistra referitoar la mine este, ca m-am născut. Acestea cuvinte sunt minunate. Această viaţă, pe care nici timpul, nici eternitate n-o pot diminua – acest suflet viu veşnic, a început. Mintea mea se pierde ea însăşi în aceste adâncimi.

  Secretul vietii este onestitatea şi corectitudinea. Dacă puteţi falsifica asta s-ar zice că le-aţi făcut-o.

  Există o cale de a afla dacă un om este cinstit (sau geniu) – să-l întrebi. Dacă el spune, „Da,” ştii el este un escroc.

  Ei bine, Arta este Arta, nu este? Totusi, pe de altă parte, apa este apa. Şi estul este est şi vestul este vest şi, dacă luaţi afine şi le toci marunt ca si cum ar fi mere ori sa un gust mult mai mult de prune decta de rubarbă. Acum spune-mi ce stii.

  Pe cine ai de gând să crezi, pe mine sau proprii tai ochi?

  De ce ar trebui să-mi pase de posteritate? Ce a facut posteritate vreodată pentru mine?

  Bani te elibereaza de lucrurle care nu-ti plac. Atata vreme cat lucrurile astea sunt pretutindeni inseamna ca banii sunt destul de utili.

  Acestea sunt principiile mele, şi dacă nu-ti plac … bine, mai am si altele.”

  Si in fine citatul meu favorit:

  „Nu va lasati inselati de aprente, de faptul ca arata ca un idiot, vorbeste ca un idiot si se imbraca ca un idiot. El chiar este idiot.” – Groucho Marx

 5. AVP Says:

  @Dl Goe e mediocrul fudul si fatal limitat, tipic, cel care nu poate face in ruptu capului deosebirea intre stralucirea naturala, insa de regula nespectaculoasa, a geniului – cel putin in faza aparitiei acestuia in lumea conventionala – si hainele or uniformele in care sunt imbracati diversi functionari, demnitari, militari, kkdemicieni or snobiliari ai contingentului de kknari cu aere de penati & lari si care iau ochii pollimii de ignari. E genul de foodol footil care, in fata stralucirii neconventionale a unui Christ (pe care el, vecinu or compatriotu mediocru, il stia „de mic copil”, n-asa?), a ricanat: „Cine, ma, ista, fiul de teslar si de neam prost??” Sau e genul de belfer batut in cap, un oarecare tocilar premiant la iepoca sa, care n-a inteles nemica din singularitatea unor creatori unici, precum un Hegel, un Emin, un Einstein, cu totii niste elevi submediocri ori „repetenti” la vremea lor, dar nu pt ca erau prosti, ci pur si simplu pt ca nu erau anosti or imitatori papagabili, ci erau creatori irepetabili. Astfel, narodu’ ista (cu ochii beliti in roza vanturilor, gudurandu-se pe langa nume gonflate de figoarna mediei mondene: de la A.Plesu la A.Nastase), crede ca AVP, un fiu de tzarani si un oarecare poesel din Corabia, jud.Olt, n-asa? n-ar phootea fi „mare” sadea, fiindca cica n-are patalamale universitare de berlin or bucale si nici aprobari sinedriniale.

  Ne-ntoarcem tot la Goethe, care oricat de impozant ar fi fost in lumea de sclipici, tzoale & masti conjucturale (fiindca i-a placut si istuia sa traiasca precum un oportunist sadea la viata sa, asta e situatia), n-a pierdut niciodata, insa, uzul ratiunii de veritabila sfanta Sofia:

  „Orice mare idee, care vine în lume ca o evanghelie, devine, pentru mulţimea celor inerţi şi pedanţi, un scandal, iar pentru individul multilateral dar superficial cultivat, o nebunie.

  Ştie oare vrabia cum i-ar veni berzei ?”

 6. AVP Says:

  Nu mai vbesc acum de faptul ca i-as phootea face praf – lu nea Goe ista – maximele de doi bani ale lu Max al lu lumineste, insa znobu ista chiar si dac-ar vedea minunea minunilor cu ochii sai de pesce care ne pandeste, nici atunci n-ar crede in tine, ca rumânu de preste gard, fireste.

  De-un paregzamplu, nici dupa ce i-am demosntrat unui alt ruman dup-acilisa care-i chestia cu trestia, foodulu homuletz, desi a priceput, in fine, ca e incuiat ca nuca, n-a zis nemica. A tacut pur si simplu ca piatra, cum face rumânu cand e si foodul, si pleen de kk.

 7. Dl.Goe Says:

  Te enervezi deci existi. Haide mai geniule las-o mai moale ca nu despre Goe era vorba in propozitie. Daca o fi Goe cum zici tu (si eu nu zic ca n-ar fi) schimba asta ceva la Corabia? Te incanta ca nu esti singurul tra-la-la? Te salveaza asta? Bine, bine…

  Si apoi e de neinteles de ce anume te-ai enervat. Maximele lui Groucho Marx pun intr-o lumina favorabila prozele tale naive de tinerete (care nu sunt cele mai bune pe care le ai ci singurele), si la modul direct dar mai ales prin asociere cu un personaj nu numai celebru dar si realmente genial.

  Daca e adevarat ca un geniu poate fi recunoscut prin faptul ca este atacat de toti imbecilii, poti sa-ti iei gandul pentru ca pe tine nu te ataca nimeni. Nici macar Radu Humor nu te mai ataca. Pana si pe Mircea Badea-l ataca mai multi imbecili decat pe tine. Iar de adulat te aduleaza o mânuta de oameni buni si inimosi. Dar nu pe gratis ci pentru ca-si iau si ei tainul de pe blogul tau. Cum? Nu stiai?

  P.S. Ai putea sa faci praf „maximele de doi bani” ale lui Groucho Marx? Te cred numai pe jumatate. Cred ca ai putea sa faci praf. Ceeea ce se si intampla. Incolo nu.

 8. AVP Says:

  Simple vorbe confruntantionale, zvarlite la plesneala de un om nebun, de o obraznicatura fara rusine, fara responsabilitate, fara mama, fara tata, fara patrie-adorata. O schelalaiala lesioasa & kkcioasa, de sociopat cu ranza scoasa… 😦

  Daca te mai las aci, nemernicule, o fac doar spre a le da o lectie – o data, si inca o data – naivelor noastre @Stely & @Mony, care au crezut ca e totuna sa scrii spectaculos despre futbol, intr-un sezon aparent omenos & mumos si c-un caracter de dinel staicu, de becali merinos ori de tzoparlan topescu lichelos, or sa fii un om realmente serios, caruia sa-i sorbi cuvintele din gura fara teama ca te vei neca c-un os puturos, cand ti-ar fi lumea mai draga si sufletzelu mai duios… 😦

 9. Dl.Goe Says:

  Viorele te rog vino acasa. Sau du-te acasa. Ai oglinda-n baie sau te barbieresti dupa buletin?

  Ce dracu domne, chiar nu poti sa fii consecvent? Chiar ma intristeaza incapacitatea dumitale congenitala de a lupta barbateste cu lucrurile care nu-ti convin. Una, doua, cum dai de greu, gata ameninti cu banarea. Barbat esti tu sau carpa?

  P.S. Molly, merci ca multumita d-voastra ma ingaduie marele maestru al vorbelor (mare cand se dueleaza singur) pe aci. Altfel ar fi jale.

  P.P.S. Viorele mai treci pe acasa. Ca sa realizezi ca enervandu-te aiurea (ca acuma) pierzi si din putinul pe care-l ai. Pacat de voinic. Ca e barza. Branza, brad, manz, cusma. Si hotaraste-te odata si in privinta d-lui Goe, altfel vei trece drept neserios chiar si in fata d-nei Molly.

 10. Dl.Goe Says:

  „om realmente serios, caruia sa-i sorbi cuvintele din gura fara teama ca te vei neca c-un os puturos, cand ti-ar fi lumea mai draga si sufletzelu mai duios… „

  P.S. Straniu faptul ca-ti imaginezu cum ca poti fi mereu mârlan-mitocan-topârlan cu interlocutorii, ca sa-ti fie lumea draga si sufletzelu mai duios, fara a fi nevoit sa platesti pretul corect. Cat de cat. Te pomenesti ca chiar oi fi geniu.

 11. Dl.Goe Says:

  „om realmente serios, caruia sa-i sorbi cuvintele din gura fara teama ca te vei neca c-un os puturos, cand ti-ar fi lumea mai draga si sufletzelu mai duios… „

  P.S. Straniu faptul ca-ti imaginezi cum ca poti fi mereu mârlan-mitocan-topârlan cu interlocutorii, ca sa-ti fie lumea draga si sufletzelu mai duios, fara a fi nevoit sa platesti pretul corect. Cat de cat. Te pomenesti ca chiar oi fi geniu.

 12. AVP Says:

  Fii sigur ca daca batatura-mi ar dudui de tropaiturile & chiuiturile voinicilor cu fruntea lata, dar cu inima curata, nu m-as uita la tine, aschimodie parashutata. Asa, imi trec si io pleectisu’, incontrandu-ma cu-o jigodie cica jurata… 👿

  ps. Pana si Adrian Merfu s-a-ngalvit de minunatziile pe care nu le mai intalnise la cineva-n viatza, ipse dixit, halal… oops. Asta se-ntampla cand esti genial tot timpu : sfarsesti prin a deveni banal pentru contingentu care nu spera sa dea preste tine nici din secul in secul, macar… 🙂

 13. Dl.Goe Says:

  Ei vezi? Asa mai vii de-acasa. Sinceritatea e mai buna. N-am vrut sa spun eu dar era evident ca-mi accepti contributia la genialul blog doar din cauza ca n-ai (alti) clienti, nu ca sa servesti nu stiu ce lectie nu stiu care doamne care oricum se lepadasera de satana.

  Crezi sau nu si eu tot de-asta sunt aici, pentru ca te vad fara clienti. Ca daca i-ai avea nu mi-as mai pierde timpul cu unul ca tine (nu insist) caruia ii sare mustarul din senin. Te suport pentru ca-ti sunt suporter si vreau sa te promovez si sa te incurajez. Vad ca esti hiper-sensibil la apatie si la nebagare in seama. Stiu ca e mai bine sa te enervez decat sa te las sa mori de liniste si parasire, nesuferita creatura. Dar fi pe pace! Cum ti se va intoarce asistentza si publicul, ala care o fi, te las eu si singur, nu va fi nevoie sa te arati slab, nedemocrat, dictaor etc…

 14. AVP Says:

  Ma lasi sa-ti dau o replica la inavataturile lu groucho or ba, obraznicatura drea… ? 🙄 Hai, valencia… 👿

 15. Dl.Goe Says:

  De-abia astept!

 16. Dl.Goe Says:

  Uite ai putea incepe cu astea de mai jos. Am mai scos din ele. Ai putea comenta pe loc, aforism sub aforism, sa vedem cine e mai tare: Marx sau Padina.

  Înainte de a vorbi, am ceva important de spus.

  Sa imbatranesti nu este o problemă. Trebuie doar să trăiesti suficient de mult timp.

  Nu mi-a placut piesa, dar este adevarat ca am văzut-o în condiţii nepotrivite – cortrtina fusese ridicata..

  Nu-mi doresc sa fac parte dintr-un club care acceptă oameni ca mine ca membri.

  Am avut o seara minunata, perfecta chiar, dar acest lucru nu s-a intamplat azi.

  Mi-as dori să trăiasc pentru totdeauna, sau sa mor incercand asta.

  Eu, trebuie să recunosc, m-am născut la o vârstă foarte fragedă.

  Nu uit niciodată un chip, dar în cazul tău voi fi bucuros să fac o excepţie.

  Îmi amintesc când am facut prima oară sex – am păstrat recipientul.

  Mi-am faurit singur calea de la nimic la o stare de sărăcie extremă.

  Plec pentru ca vremea este prea buna. Urasc Londra atunci când nu ploua.

  Dacă aţi mai auzit bancul asta, nu-mi spuneti. Lasati-ma sa continui pentru că aş dori să-l aud din nou. (Apropo de
  Planeta Ou)

  În Hollywood, miresele păstreaza buchetul si arunca mirele.

  Nu este neaparat necesar să ai rude în Kansas City pentru a fi nefericit.

  Omul nu-si poate controla destinul. Femeile din viaţa sa fac asta in locul lui.

  Poemul meu preferat este cel care începe asa “Septembrie are treizeci de zile” pentru că iti spune ceva.

  Data viitoare când te văd, aminteste-mi să nu vorbesc cu tine.

  În afara câinelui, cartea este cel mai bun prieten al omului. Înauntrul cainelui este prea întuneric pentru a citi.

  Practic, toată lumea în New York / Corabia are macar o jumătate de creier pentru a scrie o carte, ceea ce se si intampla.

  Primul lucru pe care-l pot spune referitoar la mine este, ca m-am născut. Acestea cuvinte sunt minunate. Această viaţă, pe care nici timpul, nici eternitate n-o pot diminua – acest suflet viu veşnic, a început. Mintea mea se pierde ea însăşi în aceste adâncimi.

  Există o cale de a afla dacă un om este cinstit (sau geniu) – să-l întrebi. Dacă el spune, “Da,” ştii el este un escroc.

  Ei bine, Arta este Arta, nu? Totusi, pe de altă parte, apa este apa. Şi estul este est şi vestul este vest şi, dacă iei afine şi le toci marunt ca si cum ar fi mere or sa aiba un gust mai mult de prune decât de rubarbă. Acum spune-mi ce stii.

  Pe cine ai de gând să crezi, pe mine sau proprii tai ochi?

  De ce ar trebui să-mi pase de posteritate? Ce a facut posteritate vreodată pentru mine?

  Acestea sunt principiile mele, şi dacă nu-ti plac … ei bine, mai am si altele.”

  Nu va lasati inselati de aprente, de faptul ca arata ca un idiot, vorbeste ca un idiot si se imbraca ca un idiot. El chiar este idiot.

 17. Stely Says:

  AVP,
  Nu m-am lasat niciodata inselata de aparente in ceea ce-l priveste pe d-l Goe …” de faptul ca arata ca un idiot, vorbeste ca un idiot si se imbraca ca un idiot. El chiar este idiot.”
  Prin urmare cred ca faci bine ca-i dai” papucii”. Tu stii bine ca m-am lamurit , in ceea ce priveste seriozitatea si credibilitatea lui .Un om serios nu si-ar permite sa atace sub anonimat , fara identitate in real , fara opere scrise sau orice alte lucrari , chiar filozofice , ca sa demonstreze oricui ca are cu ce se lauda .Ori asa ,vezi bine ca el se zbate sa iasa din anonimat dialogind pe blogul lui cu doi indivizi pe care tu i-ai aruncat de mult peste bord . Am vrut sa intervin de citeva ori ,dar n-am putut intrucit nu sunt inca in fata calculatorului meu de acasa ,dar si pentru faptul ca am stiut ca-i vei da replici pe masura – binemeritate , ca te vei juca cu el lasindu-l sa se faca de ris. Chiar crede ca a enervat pe cineva ? De fapt pe mine m-a amuzat copios cu lipsa lui de maturitate . Toate citatele acelea i se potrivesc de minune. Vede gunoiul din ochiul altuia ,dar nu-si vede bîrna din ochiul lui .

 18. AVP Says:

  Stai calm, @Goe, caci aproape că le-am terminat pe toante, nepoate… Pe nea Grucho al tau il rontai ca pe boabe coapte, n-am nevoie de o noapte… 🙂

 19. skorpion Says:

  goe,

  esti jenant!

  te comporti ca un catelus care incearca sa stirneasca un dulau mare, dar esti protejat de un gard..

  cind gardul este rupt………..ce faci?
  vei fugi, mincind pamintul, schelalaind…

 20. Dl.Goe Says:

  Au venit fruntile late! E groasa!

 21. AVP Says:

  S-avem putintica rabdare… Acum sunt la finisare & templatizare.

 22. Dl.Goe Says:

  @Stely – a) Va multumesc ca ma ajutati sa ies din anonimat, fiindu-va mila de zbaterea mea in acest sens.

  b) Vad gunoiul din ochiul altuia. Vad ca-l vedeti si d-voastra (de vreme ce vorbiti despre el). Ce nu vad e neimportant. Aici nu e vorba despre Dl.Goe ci despre dl.Padina. Nu? Sau nu? Nu de asta va aflati aici?

  c) Viorele va trebui ca cel putin pe moment sa te multumesti cu cei doi voinici din batatura: SS (cei doi Scorpy) pentru ca eu trebuie sa fug schelalaind. Incepe Real Madrid vs. Barcelona. Trec la pauza sa vad ce-ai reusit sa adaugi citatelor lui G.Marx. Sunt sigur ca poti scoate ceva comparabil sub aspect valoric si al umorului. Si daca nu, tot nu conteaza. Tot vei fi invingator cata vreme se va gasi cineva sa te declare asa. Si se va gasi. Altfel de ce i-ai tine?

 23. AVP Says:

  Ce meci, ma ? Io nu ma uit la meciuri si mai ales la alea la care te uiti si tu, si humorache, si tudorache, si lake, si make.

  Ooops… Era sa uit ca se uita si Stely 🙂

  Postare noua.

 24. Stely Says:

  Nu ma uit la meci pentru ca sunt la fiul meu si el nu le are cu fotbalul .Dar nici eu nu am chef ,intrucit nu joaca ai nostri. Ma uit numai la meciurile echipei nationale si la cele din liga campionilor europeni ,dar numai atunci cind joaca echipele romanesti .Asa imi verific eu patriotismul. Ma bucur cind cistiga si ma oftic atunci cind pierd . Hai ca acum vad ca i-ai raspuns lui Goe . ” Meciul ” asta este cu mult mai interesant si desigur ma voi bucura , intrucit „jucatorul ” meu preferat 😉 va domina jocul si-l va si cistiga detasat .. 🙂

 25. monica Says:

  Ciudata creatura dna Molly asta devreme ce ingaduie sa fie folosita la nesfarsit ,de ambele tabere, in eternul razboi al sabiilor lungi, arme venerate de cavaleri in perioada confucianista. Mi s-ar fi parut mai adecvata inlocuirea dnei Molly cu dna Stony (va rog pastrati ierarhia,alooo …) pt ca ar fi exprimat mai abitir realitatea ,adica aruncarea armelor actuale din dotare si nu sabiile martiale ,dintr-o parte in alta a rapei, prin care nici macar nu mai trece …” lepadata de satana” , aia „plecata la drum lung fara a avea instrumentarul de bord necesar corectarii inevitabilelor abateri de la traiectorie provocate de aberatie, de erorile de paralaxa si de vibratiile propriului sistem de propulsie”.
  Bateti-va,bateti-va pt dna Stony ,ca tot o ramane ceva …..

  ++++++++++++++++
  avp reply: O clipa m-am temut ca io am folosit horribile dictu si-am fost teribil de jenat… oops. Cat despre Dl Goe, la ce sa te-astepti, cand el se considera prieten cu r.humor si cand stii bine ce ne-au facut faimosii sociopati ferentaristi cuibariti la sanu-i generos un an intreg de zilisoare…? In orice caz, nu prea inteleg ce ai cu „dna Stony”… oops. Vba aia: ce tie nu-ti place altuia nu-i face.

 26. Dl.Goe Says:

  @monica – va multumesc pentru precizare. Voi incerca sa ma conformez. Intre noi fie vorba, formula „Molly” nu e decat o gaselnita usurica de care am facut abuz din cauza ca acesta e felul de a fi (abuziv) al d-lui Goe, dar in realitate sunt pe deplin constient ca nu incape comparatie intre „stely” si „monica”, preferinta mea fiind categorica pentru una din ele.

  @Stely – Stimata doamna persistati in eroare si asta nu e bine ci diabolic. Intre faptul de a face aprecieri critice la adresa textelor propuse public de catre d. Padina, si folosirea unui pseudonim si/sau „absenta” operelor scrise si filosofice, nu exista nicio incompatibilitate. Va puneti singura intr-o postura proasta. D-voatra aveti opera? Sunteti filosoafa atestata? Daca nu, atunci cum de va permiteti sa faceti aprecieri la adresa capodoperelor d-lui Padina? Pentru perioadele in care ati folosit pseudonimul Sanda ce scuza aveti? Nu, nu, va rog nu incepeti sa cautati scuze sau justificari activitatii d-voastra de critic literar de casa al operei literare si politice a d-lui blogger Padina. Nu aveti nevoie. Dupa cum nu aveti nevoie nici sa fiti bucatar profesionist si nici sa-i aratati chelnerului buletinul atunci cand apreciati bucatele la restaurant sau va exprimati rezervele fata de felul in care a fost insiropat tortul.

  @Viorele – Vrei sa zici ca eu as fi responsabil de cele spuse de dl.Radu Humor? Probabil ca e un supterfugiu clasic pentru a-mi extinde vinovatia pentru lucrurile pe care le spun chiar eu. Asa cum a fost si justificata tolerarea mea ca fiind o favoare facuta d-ei Molly pentru a masca adevaratul motiv al tolerarii: lipsa de clienti.

  Cred ca mai ai mult de lucrat la interpretarea aspectelor figurative ale realitatii. Atata vreme cat confunzi niste mini-maxime comice cu niste aforisme serioase si cata vreme poti deduce ca m-as considera prieten cu r a du hu mor inseamna ca ceva nu e in regula cu felul in care judeci. Zic si eu. Sper sa nu te superi si sa ma banezi, ne mai avand ce sa zici.

 27. AVP Says:

  Atata vreme cat tu ai fi putut sa stergi fara nicio problema de pe blog insultele si calomniile penale pe care le-au proferat trolii anonimi pe blogul tau, dar nu doar ca n-ai facut-o, insa adesea te-ai prins flusturatic in chorul sociopatilor or infractorilor, esti direct responsabil de abjectiile lui @rh si compania.

  Exempli gratia (un exemplu proaspat mirositor, cum ar veni ; asta in caz ca tu ai avea cat de cat nas si obraz, insa nu esti decat un biet sociopat, helas…).

 28. Dl.Goe Says:

  Deci tu te consideri responsabil de tot ceea ce se spune pe blogul tau? Interesant.

  P.S. Odata a venit unul pe „blogul” meu si m-a injurat ca un ferentarist. Pe mine, nu pe pe Viorel Padina. N-am sters acele texte nostime in felul lor. Cred ca le stii si tu. Daca nu le-am sters pe cele ofensatoare la adresa mea, pastrandu-le in virtutea faptului ca (b)Arca este un spatiu de discutie nemoderat, cum as fi putut sa sterg alte texte? In virtutea carui principiu?

 29. AVP Says:

  E treaba ta ce ai făcut cu alţii. Eu îţi cer încă o dată cu frumosul să ştergi aserţiunile penale pe care le face nenorocitul ăla anonim despre mine. Dacă i-aş şti numele real şi domiciliul, n-aş mai apela la tine, n-asa? Însă ştii şi tu că m-am adresat şi Romtelecomului spre a afla identitatea reală a trolului or spre i se suspenda dreptul de liberă circulaţie pe Net (e ca şi cum ai lăsa un câine turbat în libertate 👿 ), fără niciun rezultat. Sigur că nu-mi fac iluzii că voi avea mai mult succes cu tine, dar eu îţi repet umila-mi cerere, totuşi.

  Spune si tu : ce altceva poţi face în ţeara lu Papură Vodă ? Apropo, pe tine cum zici că te cheamă, mey, rumâne ?

 30. Dl.Goe Says:

  Viorele tu afla cum il cheama, unde sta, si cauta-ti dreptatea la tribunal daca esti convins ca o ai. Probele penale nu vor disparea spre favorizarea „infractorului”, le gasesti la locul cunoscut. Pana una alta eu sunt obligat sa respect prezumtia de nevinovatie. Cand Radu Humor va fi gasit vinovat de calomnie sau alte celea, atunci voi purcede la stergerea textelor incriminate de pe (b)Arca lui Goe.

  Interesanta ideea subliminala care degaja convingerea ta sincera cum ca ar fi normal sa fac pentru tine mai mult decat sunt dispus sa fac pentru mine insumi. Nu ceri mult.

  Nu reusesc deloc sa ma dumiresc de ce anume te tulbura in asa hal si cum anume te pot afecta textele respective. Mai ca-mi vine sa le recitesc.

  Tot Viorel ma cheama si pe mine. Viorel Neagu. Te ajuta cu ceva?

 31. AVP Says:

  Nu eu trebuie sa aflu cum il cheama pe infractor si unde locuieste, ci tu, si asta inainte de a-l publica la tine pe blog si a-i acorda „prezumptia de nevinovatie” (ca un hom civilizat ce esti, pai cum dreaq). Pana atunci, esti direct responsabil de afirmatiile trolului anonim, lash si turbat.

  Daca „radu humor” ar avea o identitate si o locatie reale, n-as avea absolut nimic sa-ti reprosez. Mai mult decat atat: el n-ar mai fi nevoit sa publice la tine, caci l-as publica io, fara nicio cenzura.

  ps.Tu nici macar nu mai respecti regula cum ca publici numai chestiile refuzate de altii. Dar asta nu e o ciurpriza pt mine, mey, rumâne, n-asa ?

 32. AVP Says:

  Iata, in loc sa scriu, imi pierd timpul si imi toc nervii cu toti nebunii, lashii si lichelele virtualului 👿 De parca nu-mi ajungeau problemele mele reale, n-asa ?

  Dasteptilor care m-ar sfatui „sa-i las in pace si sa-mi vad de treburile mele”, n-asa? le spun numai atata (apud Nichita): „Poetul este ca un corn de melc”. Extrem de vulnerabil, adica, din moment ce „simte enorm si vede monstruos”, n-asa ? Iar nenorocitii anonimi care-l ataca necontenit stiu asta 👿 Pana si confratele meu, poetu D.Tudoran (care il cultiva pe blogu sau pe nenorocitul trol rh, spalandu-l de scarna prin introducerea in baia de „lume buna” d-acolosa) stie ca-n lumea legiferata ticalosia asta se numeste character assassination. Si-atunci, de ce continua a-l credibiliza pe trolul turbat si de ce nu l-a banat atunci cand i-am cerut asta in mod expres, ci din contra, tot pe mine s-a supalat? Desigur, pentru ca stie ca aici nu suntem in tzeara legii, ci a faradelegii, si pentru ca, in fond, il doare-n cur de „principiile” pe care le discuta fariseic si demagogic cu pretinii sai spalati si shpreiatzi ! 👿

  Asta e situatia si natia 👿

 33. skorpion Says:

  exact, AVP,
  ora: 20.48
  si chiar mai mult (ma refer la dt)
  :mrgreen:

  dar sfatul de a-i ignora chiar nu este de azvirlit peste bord.

  daca poti!

 34. AVP Says:

  Nu pot ! 👿

 35. Dl.Goe Says:

  Am remarcat ca aici este locul in care orice enunt devine adevarat prin simplul fapt de a-l declara astfel. Eventual in bold. Totusi chestia asta e valabila doar aici. In rest nu.

  Din faptul ca eu ar fi trebuit sa-i cunosc CNP-ul si adresa lui Radu Humor s-ar putea deduce ca tu detii numele si adreselor celor pe care-i admiti pe blog. Mi se face frica.

  Regula amintita de tine cum ca n-as publica decat chestiile refuzate pe undeva, desi n-a fost nicaieri enuntata in acest fel este totusi valabila. In virtutea aceste reguli orice mesaj care n-a fost refuzat undeva, pe vreun blog, forum etc nu poate fi postat pe (b)Arca lui Goe, fiind deci refuzat de la publicare… ceea ce-l califica in mod automat in randul celor care pot aparea pe (b)Arca ca fiind refuzate candva, undeva. Nu vad unde e conflictul. Ca refuzul initial si apoi fireasca aprobare se produce automat in aceeasi secunda, dar totusi consecutiv, in aceasta ordine, nu inseamna ca regula inventatat de tine ar fi incalcata. 🙂

 36. skorpion Says:

  te inteleg!

 37. AVP Says:

  Nu ma intelegi ! 👿

 38. AVP Says:

  @Goe, oricine ar face la mine pe blog afirmatiile pe care le face trolul anonim @rh la tine pe blog despre AVP, ar trebui sa-si decline mai intai identitatea si locatia si sa se puna la dispozitia celui insultat or calomniat. Asta insa e valabil intr-o lume legiferata si onorabila, nu intr-o troaca de porci spinosi, n-asa ? Asta ai vrut sa spui ?

 39. Dl.Goe Says:

  Viorele mi-e teama de tradare. Tradare, tradare, tradare, de trei-patru ori tradare. Vocile anonime din hiperspatiu sunt mai apropiate ca entitati, in esenta lor, de gandurile gandite doar in capul unuia sau altuia si nexprimate in lumea reala, sunt mai mult grimase decat lucruri care sa conteze la tribunal, la scoala, la serviciu, pe strada, la vot, la moara, la moarte. Atata vreme cat te incapatanezi sa nu vezi diferenta intre lumea reala si lumea vorbelor de claca din spatiile virtuale si anonime nu cred ca am putea progresa vizibil in dezbaterea sub forma de polemica. Ai putea macar sa iei in considerare, cu clarviziune, cata pace ai gasi daca ai fi capabil a fi in stare sa sesisezi ca una-i una si alta-i alta, cat de senin, detasat ai putea fi si ce perspectiva minunata ai putea avea asupra lucrurilor privindu-le de sus, ca vulturul, nu printre fire de iarba, ca furnica. Ori ca Stely.

 40. AVP Says:

  Daca ai avea macar 1% din inteligenta si caracterul de om intreg la suflet si la minte al lui Stely, ai crede ca ti-a pus Dzeu mana-n cap, nefelixitule. Si cu asta, basta ! 👿 Poti sa vbesti cu peretii astia, daca alta treaba n-ai.

 41. Dl.Goe Says:

  N-am zis nicaieri ca d-na Stely n-ar fi inteligenta sau neintreaga la caracter ori la suflet si nici ca dl.Goe ar fi mai bun decat dânsa la vreunul din capitolele astea. Faptul ca ai facut mentiunea respectiva lasa sa se intrevada cine ce crede intr-adevar despre dânsa. Faptul ca o invoci cu condescendenta tandrete se datoreaza exclusiv faptului ca-i esti dator, pentru admiratia neconditionata pe care o poarta, sau pe care-si imagineaza ca o poarta, cu voce tare, artistului V.Padina.

  P.S. Eu nu vad peretii „astia”, aceia pe care-i vezi tu. Limitare-ti apartine.

 42. Adrian Merfu Says:

  @Goe
  Spuneti mai devreme: „Cand Radu Humor va fi gasit vinovat de calomnie sau alte celea, atunci voi purcede la stergerea textelor incriminate de pe (b)Arca lui Goe.” Eu cred ca numele dumneavoastra real nu este Viorel Neagu ci Adrian Severin si in plus aveti si ochi albastri. Asta cu ochii vine de la modul in care scrieti.
  Mai spuneti ca: „Vocile anonime din hiperspatiu sunt mai apropiate ca entitati, in esenta lor, de gandurile gandite doar in capul unuia sau altuia si nexprimate in lumea reala, sunt mai mult grimase decat lucruri care sa conteze la tribunal, la scoala, la serviciu, pe strada, la vot, la moara, la moarte. Atata vreme cat te incapatanezi sa nu vezi diferenta intre lumea reala si lumea vorbelor de claca din spatiile virtuale si anonime nu cred ca am putea progresa vizibil in dezbaterea sub forma de polemica. Ai putea macar sa iei in considerare, cu clarviziune, cata pace ai gasi daca ai fi capabil a fi in stare sa sesisezi ca una-i una si alta-i alta, cat de senin, detasat ai putea fi si ce perspectiva minunata ai putea avea asupra lucrurilor privindu-le de sus, ca vulturul, nu printre fire de iarba, ca furnica.” Acesta este un exemplu clasic de delirium tremens. Totusi, va recomand ca un posibil leac, sa cititi din Republica lui Platon incepand de la 359d pana la sfarsitul cartii sau capitolului 2 la 383c.

 43. Adrian Merfu Says:

  V-am dat paginatia lui Stephanus pentru Platon.

 44. Stely Says:

  Adrian Merfu ,
  Recunosc că nu mă aşteptam să-l dibuiti asa de bine pe d-l Goe . Aveam si eu oarece banuieli privind ( insa ) numai culoarea ochilor 😉 dar ca ar fi Adrian Severin mi l-as fi închipuit mai greu ,desi cam seamana cu el la modul de face „gargara ” si la cum se învîrte in jurul cozii fără să spună mare lucru. 🙂
  Nu,hai c-am glumit … Parca are pe „blogul „lui o postare mare sau un comentariu, din cîte îmi amintesc , la adresa lui Adrian Severin . Si parca nu în termeni elogiosi . Dar poate este masochist ,mai stii ? sau poate este speriat să nu fie dezanonimizat si arunca cu fumigene in jur.
  In orice caz daca sa dovedeste numai ca ar fi cu ochii aceia 😉 este vai de capul lui. Hmm ! Bine ca nu am pus comentariul pe care -l facusem aseara ca drept replica la ceea ce scrie aici :

  „Ai putea macar sa iei in considerare, cu clarviziune, cata pace ai gasi daca ai fi capabil a fi in stare sa sesisezi ca una-i una si alta-i alta, cat de senin, detasat ai putea fi si ce perspectiva minunata ai putea avea asupra lucrurilor privindu-le de sus, ca vulturul, nu printre fire de iarba, ca furnica.Ori ca Stely”
  Recunosc ca am luat de bun sfatul dat de el , lui AVP ,sa nu-l mai bage in seama pe RH ,pe care mi-am inchipuit in naivitatea mea ca il tine acolo ca drept mostra de „mutant postrevolutionar „. Un fel de om cu cap de bou si creier de bibilica care crede ca si-a gasit o gazda binevoitoare care sa-l tolereze pina cind se va împuia .
  Spun asta ,intrucit ,zau ca nu mint , pe mine ma amuza rh de citva timp, desi nu-i prea citesc porcariile decit pe sarite .. Ăsta ,da ,are „delirium tremens „, fara nici un dubiu.
  In ceea ce-l priveste insa pe D-l Goe , inca nu am pierdut increderea in intuitia mea feminina . Aceea pe care am avut-o inca de la inceput (un an parca ) de cind mi-a picat” cu tronc” 🙂 ca ar avea cu ce se lauda . Adica :idei generoase , inteligenta , cultura vasta ,umor ,si nu in ultimul rind , o admiratie pentru AVP ,inca de pe vremea de cind posta si el pe forumuri (alaturi de AVP caruia i-a recunoscut suprematia ) sub diverse nikuri : Stef..(apropo ,si eu am postat cu nikul asta ,dar la inceput si numai la Ev .zilei si parca ceva la Cotidianul ),Tony etc..
  Venind vorba de nikurile mele (Sanda sau cite altele 🙂 , da ,au fost , dar numai spre a ma proteja si nu de a ataca lash ,sub anonimat, persoane cu nume si renume . Nu mi-as fi permis sa atac din senin pe cineva ,fara a fi provocata ,care este cu mult peste nivelul meu de cultura si inteligenta sau care are in spatele sau lucrari ,opere de arta sau alte creatii literare ,stiintifice etc.
  Si,da , acum imi dau seama ca ar fi fost mai bine sa ramin o anonima ,dar de data asta nu pentru a ma proteja pe mine …
  P.S. AVP, multumesc pentru aprecieri si incredere ,dar trebuie sa spun ca imi stiu limitele … Sunt ,asta da ,o admiratoare a ta si nimic mai mult ,care spre exasperarea unora , voi ramine asa indiferent de ceea ce vor spune si gindi altii despre felul tau de a fi ca om ,pe care insa si pe acesta (omul AVP ) ,il cred a fi la fel de bun ,intrucit nu cred ca cine se inspira din Cartea Cartilor spre a darui lumii alta Carte – despre Creatie , Viata ,Inviere , Umanitate si Moralitate -despre trecut ,prezent si viitor ,poate sa fie altcumva ,decit asa cum reiese din din opera sa scrisa.
  p.s. Si iata cum se dovedeste ca ceea ce spune d-l Goe aici:
  „ce perspectiva minunata ai putea avea asupra lucrurilor privindu-le de sus, ca vulturul, nu printre fire de iarba, ca furnica. Ori ca Stely „-adica exact asa cum am scris despre tine . Doar atit ,din pacate ,si nimic mai mult.

 45. AVP Says:

  Stely, Adrian Merfu, – mai cumplit decat faptul ca sociopatul cu pricina e incapabil sa perceapa raul pe care mi-l face gazduind insultele si calomniile trolului psihopat, e faptul ca ipochimenul chiar ar putea fi ceea ce s-a pretins ca e, la un moment dat. In fond, daca cinicul RB, ajuns preste mode si timp decan al facultatii de filosofie, n-a simtit nici pana azi nevoia sa-mi dea un semnal cum ca si-ar aminti de mine si de povestea lui Ave, in care a jucat un rol destul de vizibil, cu voia sau fara de voia sa, de ce dizarmonicul ista mai nou, insa chiar mai inteligent ca RB, n-ar fi ajuns un maharel printre lichelele amorale de care vechiul, dar si noul regim, n-au dus lipsa ? Tragedia e ca astia au fost si sunt dascalii noii generatii (si ne imaginam cam ce educatie morala au putut face ei), dupa cum activistii, securistii si sycofantii au fost si sunt „elita” politca si culturala a unei Românici ce-a ajuns oaia neagra a lumii civilizate 👿

 46. Adrian Merfu Says:

  De aceea i-am sugerat sa citeasca pasajul din Republica. Poate in timpul asta chiar il citeste, sper. Totusi, avand in vedere misiunea pe care o are nu cred ca-si va schimba atitudinea ce reiese din postari si va continua sa scrie mult si prost.

 47. Stely Says:

  AVP,
  Adevarul va iesi la lumina si desigur vom apuca ziua aceea … Se va vedea curind citi din colegii tai de generatie te-au /s-au vindut . Faptul ca ,nu sunt acum linga tine ,si ,fie tac ca RB ,fie te dezavueaza ca LIS sau te ironizeaza ca FI si te pedepsesc ca DT ca de altfel si d-l Goe ,care-l gazduiesc pe blogurile lor pe rh ca sa le faca treaba murdara ,reprezinta primele dovezi de colaborare ,inaintea celor de la CNSAS.

 48. AVP Says:

  Da, mey, Steliana, asta e situatia, natia si generatia 😦

  Da’ unde zici ca ma ironizeaza FI? 🙄 Parca nu l-as crede capabel de asemenea imprudenta…oops.

  Maine, oricum, vom avea un nou episod din povestea lu Ave.

  Pa maine, deci.

 49. Stely Says:

  AVP,
  M-am simtit datoare sa-ti raspund la intrebarea pe care mi-ai pus-o aici …

  „Da’ unde zici ca ma ironizeaza FI…? ”

  …si pentru ca nu am vrut sa vorbesc din amintiri ,am mers mai intii pe Vox Publika unde stiam ca as fi putut gasi o dovada , referindu-ma la cele trei topicuri de pomina 😉 ale lui Dorin Tudoran ,in care stii bine ce s-a intimplat 👿 Dar nu am stat prea mult sa caut printre toate balariile acelea pentru ca mi s-a facut greata .Am gasit ceva care nu este prea semnificativ ,caci nu a facut nici o referire exacta . Am considerat ca pe tine te viza ,intrucit comentariul lui se afla sub unul de-al tau.
  @Dorin
  A răspunde unei nerozii, cu oricîte precauții, e vînare de Vîntu. Păcat de text, că s-a lăsat cu 90% înjurături. Nici o armă, nici o fandare și nici un kkt nu au fost omise. Omul, ce mîndru sună acest cuvînt. Dar, la urma urmei, și înjurăturile astea au o finalitate. Țin corpul în viață, deși, spiritual, a murit demult.”
  F.Iaru

  Desigur ca am putea spune ca il viza pe D.Tudoran ,intrucit el participase la acele „injuraturi ” ,dar eu asa l-am perceput inca de la inceput pe F.Iaru ,adica de cind posta pe primul blog al lui D.Tudoran,apoi pe „certocratia” ,pe Vox Publica si chiar si aici pe blogul tau din cite imi amintesc . Si ,de fapt ,este usor de observat ca F.Iaru nu este de partea ta ,din motive politice ,pentru care esti tinta ironiilor lui si a multor colegi de breasla.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s