Apel către Preşedintele României şi Preşedintele Republicii Moldova pentru unitatea naţională a poporului român

Deşi personal am o viziune oarecum diferită despre dezvoltarea în continuare a naţiunii române – care pentru sute or mii de ani de acum încolo îşi va complini destinul în cadrul Uniunii Europene, prin regiuni mai mult or mai puţin autonome faţă de capitala naţională ori faţă de centrul european, in spe, şi în care sentimentul românesc al fiinţei va persista şi se va augmenta cu noi valenţe doar atâta timp cât va exista aceeaşi limbă Ro  şi cultura /literatura ce se va carnaliza pe ea, cu toatea astea mă simt obligat – deşi nu mi-a cerut nimeni – să public Apelul la Unire al domnului Ilieşiu şi-al prietenilor dânsului pur şi simplu datorită faptului că-l respect foarte mult pe acest om şi-i admir opera civică absolut mirabilă între ai noştri, cel puţin în ultimii 20 de ani. Admit chiar eventualitatea ca dl Ilieşiu să aibă dreptate şi că viitorul nostru ca naţiune europeană să fie mult mai bun dacă ne unim acum, iar nu într-un viitor ce se pierde în fum (or nicicum). Sau cum să vă spun… ?

Nu aveţi voie să fiţi „partenerii” postumi ai lui Stalin şi Hitler care au călcat în picioare voinţa poporului Basarabiei !

– apel scris de Sorin Ilieşiu, semnat de 31 de organizaţii civice şi sindicale –

D-LUI PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI – TRAIAN BĂSESCU

D-LUI PREŞEDINTE INTERIMAR AL REPUBLICII MOLDOVA – MARIAN LUPU

Domnule Preşedinte al României,

Domnule Preşedinte interimar al Republicii Moldova,

Nu aveţi voie să fiţi „partenerii” postumi ai lui Stalin şi Hitler care au călcat în picioare voinţa poporului Basarabiei!

Mâine, Duminică 27 Martie, se împlinesc 93 de ani de la adoptarea în 1918 a actului unirii Basarabiei cu România din care cităm: “În numele poporului Basarabiei, Sfatul Ţării declară: Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia, acum o sută şi mai bine de ani, din trupul vechii Moldove. În puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama ei România”.

Anul acesta se vor împlini 72 de ani de la semnarea pactului dintre cei mai mari criminali ai istoriei – Stalin şi Hitler. Consecinţele acestui pact au fost ilegitime şi criminale inclusiv faţă de România şi poporul român.

Menţionăm că Parlamentul European a adoptat în 2009, cu o largă majoritate, rezoluţia prin care ziua de 23 August, data semnării pactului Stalin-Hitler (cunoscut ca pactul Molotov- Ribbentrop) a fost declarată Ziua europeană a victimelor stalinismului şi nazismului.

Istoricul Paul Johnson prezintă foarte sugestiv semnarea pactului Stalin-Hitler, în 1939, la Moscova, de către miniştrii de externe Ribbentrop şi Molotov, în prezenţa lui Stalin: „Măcelarii Europei, ameţiţi de băutură, îşi jucau rolurile, îmbrăţişându-se cu tandreţe şi clătinându-se pe picioare. În întregime, ei se înfăţişau ca un grup de gangsteri rivali, care avuseseră şi înainte de împărţit ceva, şi acum puteau să o ia de la capăt, fiind profesionişti ai aceloraşi afaceri”.

Spre ruşinea noastră, românii din Basarabia şi din nordul Bucovinei sunt încă victime ale Pactului Stalin-Hitler. Dintre ţările care au îndurat consecinţele ilegitime şi criminale ale acestui pact (ţările baltice, România şi Polonia), doar noi nu am dat dovadă de demnitate naţională şi nu am acţionat pentru ca asemenea consecinţe să nu mai existe, în condiţiile în care Uniunea Sovietică s-a desfiinţat pe cale paşnică încă din 1991.

Avem datoria morală şi dreptul legitim de a condamna Pactul Stalin-Hitler şi consecinţele lui ca ilegitime şi criminale.

În numele sutelor de mii de compatrioţi care au murit pentru unirea tuturor românilor, vă cerem să acţionaţi pentru unitatea naţională a poporului român.

A s t f e l :

1). Vă cerem să înfiinţaţi Comisia prezidenţială a României şi a Republicii Moldova pentru analiza consecinţelor Pactului Hitler-Stalin asupra României şi asupra poporului roman.

2). Vă cerem să condamnaţi în numele poporului român Pactul Stalin-Hitler şi consecinţele lui ca ilegitime şi criminale. Această condamnare trebuie făcută în deplină cunoştinţă de cauză, în baza viitorului raport al respectivei comisii, în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului României şi în faţa Parlamentului Republicii Moldova.

3). Vă cerem să acţionaţi pentru condamnarea de către forurile competente internaţionale, a Pactului Stalin-Hitler şi a consecinţelor lui ca ilegitime şi criminale.

4). Vă cerem să acţionaţi pentru reintegrarea în România – în cadrul Uniunii Europene şi cu acordul forurilor competente internaţionale – a teritoriului românesc ocupat prin forţa armată de Uniunea Sovietică (Basarabia, Nordul Bucovinei, ţinutul Herţei şi Insula Şerpilor) ca urmare a Pactului Stalin-Hitler. Această reintegrare trebuie făcută în acelaşi spirit cu reunificarea Germaniei din 1990.

5). Vă cerem să acţionaţi pentru despăgubirea morală şi materială a poporului român şi a României faţă de crimele, fărădelegile şi abuzurile comise de Uniunea Sovietică împotriva României şi a cetăţenilor ei, nivelul şi modalităţile de despăgubire urmând a fi stabilite de o comisie recunoscută de forurile competente internaţionale.

Stimate Domnule Preşedinte al României,

Stimate Domnule Preşedinte interimar al Republicii Moldova,

Sute de mii de militari români şi-au dat viaţa în cele două războaie mondiale pentru realizarea celui mai important proiect din istoria românilor – unitatea naţională. Astăzi, asemenea Germaniei, România se poate reîntregi pe cale paşnică, fără sacrificii umane. Stă în puterea noastră de a demonstra întregii lumi că Pactul Stalin-Hitler şi consecinţele lui au fost ilegitime şi criminale.

Soarta fraţilor noştri din Basarabia şi din nordul Bucovinei, care au îndurat cele mai abominabile crime şi fărădelegi ale comunismului începând din 1940, nu trebuie să rămână decisă de cei mai mari criminali ai istoriei, Stalin şi Hitler.

Pactul dintre Hitler şi Stalin (cunoscut ca Pactul Ribentropp-Molotov) a fost semnat la 23 august 1939, la Moscova, stipulând într-un protocol secret interesele sovietice de a anexa ţările baltice, estul Poloniei şi estul României (Basarabia). La 23 august 1939, nazismul şi comunismul şi-au dat mâna. Hitler şi Stalin au semnat un pact de „neagresiune” şi au împărţit ceea ce nu era al lor: ţările baltice, România şi Polonia. Acest pact a însemnat începutul dezastrelor naţionale pentru aceste ţări.

În iunie 1940, prin ultimatumul Guvernului sovietic care a ameninţat cu invazia armată imediată, România a fost forţată să cedeze Uniunii Sovietice nu numai Basarabia, dar şi nordul Bucovinei şi ţinutul Herţei, ultimele două neaparţinând niciodată Rusiei sau Uniunii Sovietice.

Teritoriul românesc ocupat de Uniunea Sovietică are o suprafaţă de 44.000 km2, fiind locuit în momentul cedării de 3.200.000 de oameni, majoritatea etnici români; după cedare, aceştia au fost supuşi deznaţionalizării forţate, persecuţiilor etnice, deportării (inclusiv în lagăre de muncă în Siberia), asasinatelor în masă, precum şi altor forme de exterminare; teritoriile româneşti au fost masiv colonizate cu populaţii alogene.

În 1948, insula Şerpilor, teritoriu românesc din Marea Neagră, a fost ocupat ilegitim de Uniunea Sovietică.

*

Acum doi ani, zeci de mii de tineri români au fost reprimaţi de puterea comunistă din Republica Moldova pentru că au demonstrat pentru re-integrarea europeană a Basarabiei, scandând lozinci precum: „România nu uita, Basarabia e-a ta!”, „Suntem români!”, „Vrem să fim în Europa”, „România – ultima salvare”, „Libertate!”, „Jos comuniştii!”, „Jos comunismul!”.

*

Menţionăm că solicitările noastre din prezentul apel sunt conforme cu cererile Proclamaţiei pentru decomunizarea României (pe care o anexăm în continuare), lansată simbolic la 23 august 2008, la 69 de ani de la semnarea Pactului Hitler-Stalin.

Avem convingerea că veţi acţiona cu demnitate pentru unitatea naţională a poporului român.

26 Martie 2011

Sorin Ilieşiuvicepreşedintele Alianţei Civice, autorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismuluihttp://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html

Asociaţia 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş – Preşedinte

Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, Octav Bjoza – Preşedinte

Seniorii Ligii Studenţilor din Universitatea Bucureşti 1990, Antonie Popescu

Consiliul Mondial Român, Ştefana Bianu – Vicepreşedinte

Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 Timişoara, dr.Traian Orban – Preşedinte

Fundaţia Culturală Memoria – filiala Argeş, prof.univ.Ilie Popa – Preşedinte

Fundaţia Icar, Dr. Camelia Doru – Preşedinte

Asociaţia 22 Decembrie 1989 Baia-Mare – Adiel Florian, Preşedinte
Comitetul de Acţiune pentru Democratizarea Armatei – ofiţerii C.A.D.A.-1990

Fundatia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, Daniela Soros – Vicepreşedinte

Asociaţia Românilor din Australia, Mihai Maghiaru – Preşedinte

Organizaţia luptătorilor pentru apărarea drepturilor omului, I.Leşu – Preşedinte

Sindicatul Naţional al Ţăranilor şi al Proprietarilor Români, Dan Drăghici – Preşedinte

Asociaţia Europeană a Cadrelor Didactice – Secţiunea Naţională România, prof.univ.dr. Florin-Cristian Gheorghe – Preşedinte

Asociaţia Scriitorilor Români şi Germani din Bavaria, Radu Bărbulescu – Preşedinte

Association Culturelle et Amicale Roumaine, Gabriel Penciu – Preşedinte

L’Alliance Belgo-Roumaine, Bruxelles, Ecaterina Evanghelescu – Preşedinte

Consiliul Român American, Neculai Popa – Preşedinte

Asociaţia Copiilor Revoluţiei, Cătălin Giurcanu – Preşedinte

Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Nicolae Bănuţoiu – Preşedinte

Asociaţia Apolitică “Societatea Târgovişte”, Ilie Petre Ştirbescu – Preşedinte

Fundaţia Redarea Istoriei, jurist Păun Gabriel Virgil – Preşedinte

Fundaţia Ioan Bărbuş, Anca Maria Cernea – Preşedinte

Federaţia naţională Omenia a Pensionarilor (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Preşedinte

Grupul văduvelor de eroi martiri

Federaţia sindicală “Solidaritatea – Virgil Săhleanu” a siderurgiştilor din România

Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 – Timişoara, Pompiliu Alămorean – Preşedinte

Sindicatul Solidaritatea al siderurgiştilor Galaţi, Ilinca Diaconu – Preşedinte

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara

16 răspunsuri to “Apel către Preşedintele României şi Preşedintele Republicii Moldova pentru unitatea naţională a poporului român”

 1. Sorin ILIESIU Says:

  Vă mulţumesc, Domnule Padina. Şi eu vă stimez – nu oricum, ci enorm – pentru implicarea Dvs antitotalitară şi civică din ultimii 31 de ani.

  Menţionez că nu am nici un fel de rude în Basarabia sau în Bucovina de nord, dar ştiu că în ultimele două secole cei de acolo au pătimit cel mai mult; au fost şi încă sunt victimele mancurtizării comuniste. Noi, cei mai puţin mancurtizaţi de comunişti, trebuie să încercăm să fim clavăzători.

  Liderii de la Chişinău nu vor unirea dintr-un „calcul” meschin: în România întregită, doar câţiva dintre ei ar rămâne lideri.

  Unirea va avea loc numai dacă poporul din Basarabia şi liderii de la Bucureşti o vor impune.

  Patriotismul postcomunist se dovedeşte a fi „de tarabă”, precum cel comunist.

 2. AVP Says:

  Buna seara, domnule Iliesiu. Iata ce mesaj am lasat pe contul meu de Facebook, vazand ca rumanii nu prea se-nghesuie sa notifice linkul meu catre Apelul dvs, pe care l-am pus pe wallurile Feisbucului, cu exceptia, bineinteles, a inepuizabilei noastre @Stely… : "Mdea... Păcat că dl Ilieşiu n-are cont pe Feisbuc, caci ar putea vedea procentul de rumani interesati de subiectu ista oarecare: unirea Basarabiei surioare cu fratii lor din patria recunoscatoare - 1, 2 la suta... :( Orice catelus abandonat, versulet ambuscat or un curisor mumos curbat dintr-o poza de pe net & nat ar face un rating mai bun si-ar aduna likeuri ca un capcaun... Sau cum dreaq sa-ti spun, ca sa-ntelegi ca suntem un bobor pe cale de a fi transformat in sapun... ? :roll:"

  Asta e situatia, natia & tratatia… Ceea ce nu inseamna ca noi, cei cativa mai responsabili sau mai tralala – dupa parerea inteleptilor lu pesce, pai cum drea… – nu tre sa ne facem datoria morala, cat si cum s-o putea…

  Doamne Ajuta !

 3. Stely Says:

  Pai ,unde este Apelul ? Sa mai pun postarea mea , sau s-o las numai pe Facebook ?

 4. AVP Says:

  Efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu Apelul dlui Iliesiu, de ce a disparut de-aci… 👿 La un moment dat am crezut ca am postat Povestea lui Ave (17) din eroare – vazand ca raspunsul dlui Iliesiu apare a fi postat la acest topic -, insa acum observ si eu ca Apelul dlui Iliesiu a disparut. Sunt foarte obosit, asa ca lasam rezolvarea problemei pe maine, in masura timpului disponibil. Eventual voi posta Apelul din nou si voi relua Povestea lui Ave, revizuita si adaugita, altadata.

 5. Stely Says:

  Pun totusi postarea aferenta Apelului ,care sper ca va aparea la locul lui ..
  Eu cred ca nu există roman , fie el tînar sau bătrân , sa nu-si doreasca unirea Romaniei cu Basarabia si cu celelalte ţinuturi româneşti . Nu ştiu să spun (clar )ce mă determină sa -mi doresc asta . Să fie un pic de orgoliu naţional , o iubire fraţească ,nevoia regăsirii ? sau mai degrabă dorinţa de dreptate ? Pactul Ribentrop -Molotov a fost cea mai cruntă nedreptate facută unui popor. Cred că efectul acestei nedreptăţi a fost atit de dureros încît s-a transmis din generaţie în generaţie fiecărui român in parte . Dar mă întreb :de ce oare ne dorim această unire mai mult noi -românii de aici – decît cei de dincolo ? Este un sentiment pe care l-am simţit imediat dupa revoluţie . Exista la ei (la basarabeni ) un antiromanism ciudat , care poate s-a mai domolit de cîţiva ani incoace, dar majoritatea lor refuza unirea . Cine trebuie sa facă primul pas ? România sau Basarabia ? Sigur că putem spune ca acest Apel este primul pas . De aceea cred că este binevenit . Societatea civila prin D-l Sorin Ilieşiu-împreună cu asociaţiile şi organizaţiile ataşate aceluiaşi ideal -îi cheamă pe cei doi şefi de state să facă toate demersurile legale şi democratice pentru reîntregire. Cred că acum este momentul .
  p.s. Sigur ca am citit si episodul 17 din Povestea lui Ave ..
  Astept miine urmarea ..

 6. Stely Says:

  Imaginea cu padurea este la fel de impresionanta ca si apusul acela de soare cu cer inrosit ,din episodul 15 .Padurea imi inspira tristete si singuratate .. Poate pentru ca stiu ce va urma ?

 7. Sorin ILIESIU Says:

  Fragmentul de mai jos e antologic. În el regăsim dimensiunea spaimei noastre de Securitate. Sunt sigur că va deveni celebru:

  Gândind că n-ar fi fost totuşi exclus ca cineva să mă fi filat ori să mă preia în filaj în gara Caracal – unde trenul nostru a ajuns la 5,50 – am preparat o stratagemă de pierdere a urmei, spre a-l deruta pe vulpoi. Profitând de staţionarea timp de 7 minute a trenului Corabia – Piatra Olt, în Caracal am coborât primul din tren şi m-am grăbit spre casa de bilete, unde am întrebat-o pe casieriţă când este următorul tren spre Bucureşti (uitându-mă în acelaşi timp spre uşă şi spre peron, ca să văd dacă nu mă urmăreşte cineva), apoi, fără s-aştept răspunsul femeii, am ieşit şi m-am urcat tacticos în trenul Caracal-Roşiori staţionat pe prima linie şi care pleca mai târziu (trenul nostru era staţionat la linia a doua şi pleca peste 5 minute), am intrat în primul compartiment şi-am scos capul pe fereastră, făcând chipurile cuiva de pe peron cu mâna, dar cu ochii la ceas şi cu inima bătându-mi puternic în piept, apoi, cu 30 de secunde înainte ca trenul nostru să plece, m-am retras aparent calm de la fereastră, însă după ce-am ieşit din raza vizuală a celui ce m-ar fi observat de pe peron, am ţâşnit din trenul Caracal-Roşiori, pe partea cealaltă, şi m-am urcat iar în trenul Corabia – Piatra Olt, chiar în momentul în care acesta a pornit-o din nou la drum. Aici am intrat iute în toaleta de lângă scară şi am stat acolo până când trenul s-a îndepărtat binişor de Caracal.

  Povestea lui Ave va merita tradusă inclusiv în franceză şi în italiană ca să se lămurească cei nelămuriţi. Dar nu numai din cauza asta.

 8. Sorin ILIESIU Says:

  Vă mulţumesc, @Stely.

  Aş vrea să fiu friend cu dl Padina care m-a invitat pe FaceBook dar mi-e teamă că-mi va consuma prea mult timp. Cam cât timp îţi consumă chestia asta?

 9. AVP Says:

  Buna ziua. Am restaurat topicul initial, disparut de la aceste coordonate in mod inexplicabil pentru mine (ca si cum un intrus ar fi actionat in locul meu, si zau ca n-ar fi exclus…). Ii cer scuze dlui Iliesiu pt confuzia creata si – apropo de intrebarea sa – il asigur ca Facebook-ul e mult prea mancator de timp pentru un creator pus pe treaba si mult prea enervant prin cantitatea de ipocrizie, de ranjete false si de rumaneasca fudulie pe care tre s-o inghita zilnic, si pentru ce, bre…? 🙄

  Pana deseara sper sa finalizez si „Povestea lui Ave (17)” si sa o reiau aci. Daca nu – caci am atatea treburi si griji reale pe cap -, ramane pe altadata. Asta e situatia.

  O Duminica linistita va urez.

 10. Stely Says:

  Buna ziua,
  Sorin Iliesiu, daca mi-ati fi pus intrebarea aceasta ,acum citeva zile , v-as fi indemnat sa va faceti cont pe facebook pentru a va face cunoscute proiectele si a atrage cit mai multi aderenti pentru cauzele nobile pe care le-ati declansat neobosit ,convins fiind ca ele sunt agreate ,intrucit toate sunt puse in slujba adevarului si a constructiei unei societati sanatoase .
  Am crezut ca facebookul este populat de cit mai multi profesionisti in domeniile lor de activitate , cu calitati de lideri , capabili sa stringa jurul lor „prieteni ” care sa le imbratiseze „cauza ” .
  Sigur ca sunt destui profesioniosti -politicieni,scriitori,ziaristi ,artisti plastici , profesori,doctori,ingineri,sociologi si inca multi altii .. Din pacate insa , pe facebook , nu exista nici pe departe nevoia de informare ,de solidaritate si de implicare in cauze de interes comun .
  Nu sunt sigura nici macar de grupul meu micut de prieteni ,daca au asemenea preocupari sau macar sa fie dornici sa si le formeze .Asta am vrut cind mi-am facut cont pe facebook.
  Nu stiu cum se face ,dar cei care pun „botul ” la televiziunile mogulilor si-au gasit destui aderenti pentru cauzele lor . Iata aici una dintre ele :

  http://proiectromania.wordpress.com/2011/03/26/demisia-traian-basescu-%e2%80%93-cauza-facebook-%e2%80%93-a-depasit-40-000-de-aderenti/

  Desigur ca prietenii nostri de pe facebook nu s-ar preta la asa cauze cretine ,dar de ce nu se angajeaza la altceva ?
  Bunaoara de ce acest Apel este ignorat , chiar si de catre prietenii dvs ,d-le Sorin Iliesiu?

 11. Loda Says:

  Stimate domnule Iliesu !
  Din pacate numai acum am intrat si am vazut apelul.V-am trimis un mail, pe adresa indicata de revista22 ,cu datele de identificare.Chiar daca nu ma astept la rezultate spectaculoase este bine sa se stie ca suntem multi romani, de o parte si alta a Prutului, care nu ne impacam cu aceasta istorica nedreptate si speram in condamnarea ei.Va muoltumesc pentru initiativa !

 12. Maria Says:

  Bună ziua!

  Susţin actualul Apel iniţiat de domnul Sorin Ilieşiu, la fel cum l-am susţinut, tot pe blogul lui Viorel Padina, şi pe cel de înlăturare a efectelor pactului Ribbentrop-Molotov. Motivele sunt expuse cu claritate şi în textul Apelului, şi în cel de deschidere aparţinând neobositei gazde.

  În privinţa întrebării referitoare la Facebook, mi-e greu să dau un sfat. Eu mai intru acolo doar pentru a fi în legătură cu prietenii cunoscuţi în lumea blogurilor, cu informaţiile actualizate de jurnaliştii mei preferaţi şi cu prietenii din Japonia. În rest, platforma îmi lasă un gust amar când văd atâta irosire de energie şi de timp pe nimicuri cotidiene. De la micul flirt până la aiureli fotografice de tot felul, Facebook-ul pare ţinutul tuturor virtualităţilor. Mă întreb dacă acele cauze chiar interesează pe cineva. Recunosc că de două zile am luat o pauză de Facebook. Poate şi pentru că sunt răcită rău şi exact de prozaicul cotidian nu mai am nevoie.

  Un lucru e însă cert. Dacă domnul Sorin Ilieşiu îşi va crea un asemenea profil virtual, voi fi alături de domnia sa şi îi voi susţine toate demersurile şi acolo.

  PS. Un documentar american destul de recent prezintă fenomenul Facebook pe înţelesul nostru: ,,The Social Network”. Platforma a fost concepută iniţial pentru mediul universitar de la Harvard, apoi s-a extins.

 13. Stely Says:

  Buna seara,
  Voi va uitati pe rtv ? Acum se vede clar ca SUA era si este la curent cu tot ce misca in tara noastra si cine sunt oligarhii care au condus-o in 2006 -2007 . Se vede ,deasemenea , ca si americanii au fost si poate mai sunt destul de ingrijorati de influienta oligarhilor in politica romaneasca si cum au incearcat sa-i manipuleze pe politicieni.
  Patriciu ,Vintu ,Voiculescu sunt arhicunoscuti ca „unelte ale intereselor rusesti „in Romania.
  P.S. E.Hurezeanu incearca disperat sa minimalizeze efectul acestor dezvaluiri .

 14. AVP Says:

  Ista e secretu lu Polichinelle pe our blog, Stely. Daca vei cauta, o sa gasesti zeci de referinte protocronice wikileakes de oltenia p-acilisa. Ce noutati ne mai poate spune wikileaku lu pesce ? 🙄

 15. Stely Says:

  Bineinteles ,ca ai spus de „n ” ori , si eu am fost de acord cu tine . Dar este o placere sa avem confirmarea direct de la sursa. Si este o placere sa -i vedem pe cei care si-au rupt gura de pomana incercind sa-l discrediteze pe T.Basescu – sa scape de el -cum isi inghit limba si cit sunt de jalnici .

 16. AVP Says:

  Postare noua.

  Pe maine.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s