Marius transmite de la Epicentru

Vechiul nostru prieten din hyperspatz, Marius Delaepicentru, românul care trăieşte de ani buni în Japonia, ne-a dat voie să preluăm orice topic dorim de pe blogul său „Fără buletin„, unde Marius – care era deja socotit una dintre cele mai credibile şi mai respectate voci din internetul  de limbă română – îşi ţine la curent cititorii cu ultimele evenimente din Ţara Soarelui Răsare, care a devenit de-acum centrul atenţiei întregii lumii şi care, funcţie de drumul pe care o vor apuca reactoarele sale atomice teoretic paşnice, poate influenţa soarta Planetei Albastre (Planeta Ou, cum am descoperit-o eu…) în orele, zilele, lunile, anii or secolele următoare, fără nicio exagerare… Avem de a face cu un nick predestinat, vezi bine – Marius Delaepicentru… 😯 Si evident ca pt informatii actualizate, de ultima ora, trebuie sa vizitati blogul lui Marius. Deie Domnul să fie bine!

Traiul “la comun”

Posted in Chestii by Marius Delaepicentru on 2011/03/17

Migraţia temporară provocată de cataclism ne-a uşurat reîntîlnirea cu prieteni şi cunoştinţe vechi.

Una este Anpan-man (literal omul-chiflă-umplută-cu-fasole dulce). Nu există preşcolar căruia să nu îi placă serialul de animaţie, mai pe faţă, mai subliminal, destinat educaţiei lui primare. Serialul cultivă virtuţi precum: cooperarea, empatia, altruismul, politeţea, modestia. Ieri, la radio NHK, marşul din generic a fost difuzat de cel puţin trei ori. Reacţiile ascultătorilor au fost pozitive. Se profilează resuscitarea marşului ca elevator de moral. Nimeni nu se jeleşte. Suferinţa este sublimată printr-un mecanism mental demn şi sofisticat. Reconstrucţia începe în minţile oamenilor.

 

Istoria Japoniei nu este lipsită contagiunea prin cîntec.
Iată catalizatorul de reconstrucţie după WWII:

Iat-o pe aceeaşi Michiko Namiki în spectacolul de revelion din 1999:

Acasă, cele două mame cu copii simt nevoia să îşi exprime recunoştinţa plătind “în natură” şederea la noi. Mamele deretică, spală (la maşină) gătesc. La rîndul meu, las micul harem la domiciliu şi fac cam acelaşi lucru, însă la prăvălie.
Armonie. Moralul le este bun.

În răstimp, copiii profită de soarele cu dinţi. Peste cîteva zile vor intra de drept într-o scurtă vacanţă. Le-am pregătit o surpriză.

Oraşul se pregăteşte pentru alegerile locale.

Actualul primar socialist, Akiba, după trei mandate, a declarat că nu mai candidează.

În regiunea sinistrată alegerile locale se amînă.

 

Reclame

5 răspunsuri to “Marius transmite de la Epicentru”

 1. AVP Says:

  Tocmai i-am scris lui Marius, pe noul thread :

  La Fukushima germenii iadului revin, iacata, na turbinka. E bine ca nu te-ai speriat prea tare de detaliile abramburistico-apocaliptice ale ing.V 🙂 Tragicomedia e insa alta: daca scapati de radiatiile Fukushimei, n-o sa se mai uite nimeni la voi (asa cum nu se mai uita la saracii revolutionari libieni). Restului lumii o sa i se para ca problemele ce v-au mai ramas sunt floare la ureche, pe langa ce-ar fi putut fi, n-asa ?

 2. skorpion Says:

  AVP,
  s-ar putea sa ai dreptate,
  dar ramin citiva oameni pe mapamond care vor urmari in continuare ce se intimpla in Japonia,
  cum renaste ca pasarea Phoenix..

  si eu voi fi printre aceia!

 3. AVP Says:

  Multumesc, skorpioane, in numele poporului japonez.

 4. Dl.Goe Says:

  He-he… Negasind calea potrivita de a vorbi in numele poporului roman sau macar a populatiei de la Corabia, AVP a gasit cu umor amar calea de a vorbi in numele poporului japonez. Probabil ca ne putem astepta si la o schimbare de titulatura. Din rege al hs-ului in cea de imparat: Hirohito.

  Ca mai glumim si noi. Dar numai in pauza de masa.

 5. AVP Says:

  Pai, nu stii, mha, ca nimeni nu e profet in tzeara lui, darmite pe epava lui ? Oamenii din zona asta de univers abia stiu sa scrie si sa citeasca, mey, rumâne, iar dovada vie esti chiar tu, carele tot timpu ti-ai hranit porcii cu margaritarele mele, n-asa? Ca pana la urma porcii din troaca-ti te-au mancat si pe tine, asta e alta poveste.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s