Alte firimituri din Hyperspatz…

Asa zic si io. Ai noştri procorori, dintre care cei mai bătrâni şi mai shoguni, d-ăia care ar putea să-i pună cătuşele la mâni unui mafiot rafinat, ex-tov înstelat, sunt egzperţi mai mult în phootut, băut, bătut şi mâncat pe lovelele bişniţarului băiat de băiat ajuns mogul cu capital subtilizat de la stat, decât în percheziţii, rechizitor şi mandat. Unei astfel de potere nevolnice ca o şuică, pe care la o adică o poţi deturna şi cu-o ţuică, nici măcar nu e nevoie să-i opui o advocată ageră ca o nevăstuică, o plasă procedurală fină şi deasă ca textura durală sau un poliţai mai vioi, din moment ce orşice magistrat predescoi ori judecătoare mai huzică, bărbulească sau norică, terorizaţi de amintirea serilor când cântau la Dynamo, dar nu la harmonică, fugiţi drea, vor schimba cât ai clipi din ochi încadrarea procuraturii, presupunând că asta ar fi contra partidei sau afacerilor Nomenklaturii, dacă magistratului i se arată pisica semnăturii şi angajamentu’ dat “legăturii” de altădat’. După care nu poate urma decât un oftat şi-un plic gross repede apucat, c-un aer înţelepto-cinico-resemnat, păi cum dreak…(02-Iul-2008 20:5, forumul Cotidianul)

Vechea gardă a PD-ului, cea care îi detestă în mod real pe Iliescu şi liota sa de foşti activişti pecerişti, utecişti şi uasecerişti corupţi şi-n coor şi tembeli de la natur, cea care l-a debarcat pe gigolo-ul Roman fără măcar să-i dea bonjour, atunci când foodulia şi paranoia fiului de nomenklaturist pur prea începuseră să-i dea-nconjur, se simte azi vexată nu doar de intruşii Stolo & Stoica, biensur, cu aerul lor de pomanagii puşi pe-nfocat amour şi cu oribilul “L” atârnat de coada PD-ului (al PD-ului cu imnul ăla de un clasic azur, aloo…), dar şi de lupanii şi mai ales de lupoaicele tinere, gen elena cocoş et aliis ejusdem farinae, care pohtesc să pună mâna pe partid, cu concursul mai mult sau mai puţin conştient al craidonului Băse, în fine, dar care nu şi-au calculat paşii cum se cuvine. N-am nici o îndoială că dacă Marinaru Ro – pe care au cam început să-l lase nervii, aloo… – va continua să-i calce pe bombeuri pe vechii baroni pedişti (Boc, Berceanu, Frunzăverde, Preda, Negoiţă, Videanu, chiar şi Blaga etc.), aceştia nu vor pregeta să-l abandoneze pe Marinar când i-o fi lumea mai dragă, halal. Singura problemă e că băieţii nu vor avea prea curând un înlocuitor pentru homu’ reîntors, te pomeneşti, pe bampor, cât timp pe Videanu, Blaga & Preda îi sacrificară în bătălia cu Bucurescii de horror, Boc e socotit doar un bun executor, Frunzăverde & Negoiţă sunt tontuşi necunoscuţi dincolo de al lor judeţ, reşpective sector, cât despre Berceanu de faţă, afirmat mai mult la tembelizor ca sparring-partener al analiştilor sau clănţăilor tutulor, unii îl cred cam prea aviator, ca să poată fi un mare şi terestru conducător. Or, în aiastă atmosferă cam abramburitică, Nuţi, spaima Constituţi, chiar pare a avea un viitor în politică după pulitică… (06-Iul-2008 18:19, forumul Cotidianul)

Mhă dăştepţilor Dacă eu vin şi spun că sunt Papa de la Roma or Napoleon Bunăparte, mă credeţi ? Aşa şi cu PNL ista: el zice că e partid de dreapta, dar chipul, oamenii, pilele şi faptele sale sunt ale unui partid de stânga, şi atunci de ce ar mai fi considerat “partid de dreapta” ?, – numai pentru ca alde Quintus, Stolnici, Ghişe, Mele, Coşea şi alţi colaboratori ori executori ai fostului DSS să fie socotiţi a fi, de către pollimea alegătoare, “urmaşii lui Brătianu”, iar vouă, tonomatelor de presă, să vă iasă un joc de cuvinte pentru un titlu fleşcăit ? În realitate, prin oamenii, programul pragmatic (nu ăla de pe hârtie, pe care nici măcar nu-l au, decât ca o ciornă penibilă – căci cine să li-l facă ?), aşa-zisul pnl s-a dovedit a fi braţul politic galben-albastru al Securităţii, “aripa tânără”, n-aşa?, care-n final se va topi în coasta bătârnă a PSD (PDSR, FDSN, FSN, PCR, pentru cine nu ştie cine mi-e). //Aşa că mai slăbiţi-mă cu partidu’ vostru care semnalizează dreapta, dar o ia vijelios la stânga, numai şi numai pentru ca să apuce şi câţiva cumetri de prin provincie să mai fie câteva lunişoare la putere şi astfel să devină şi ei apropritari, furând ca-n codru Vlăsiei de la cine se nemererește: stat, cetăţean, agent economic, bişniţar, mălai să fie…! Numai f’un Cepek zăpăcit or nesimţit ar phootea să creadă că ăsta e partid de dreapta şi nu de ambele mâini :) (18-Sep-2008 08:38, forumul Cotidianul)

Hai să-l înţelegem şi pe bietu boc. Cu vadim (deci cu Draku) nu-l lăsarăm să se pupe, cu biserica (cu Dzeu) nu, cu sireaca nevastă-sa, care nu-l vede acasă decât după ora 12 noaptea, când deja doarme dus în hainele statului şi partidului, nici atât, atunci cu cine, bre ? Dacă nu se pupă nici măcar cu alegatorii cei proşti, dar mulţi, în vreme ce adversarii săi lipsiţi de orice scrupule o ţin numai în bezele şi-n declaraţii de dragoste la prima vedere cu sacoşistele, cu telenovelistele, cu pensionarii, cu măicuţele credincioase, cu căpşunarii şi-n genere cu boboru de stânga, cel cu care s-au câştigat toate alegerile de până acuma şi se vor mai câştiga încă 20 de ani de-acum încolo, înseamnă că bietu hom va ajunge-n curând să se pupe doar cu poştaşu care-i va aduce penzia de ex-politician, în boccelutză // Io zic că dacă tot au ăştia, pedeliştii, programu politic cel mai serios, aşa cum şi dl editorialist recunoaşte, plus că au leul cotrocenist după usă – fie el şi cu ghearele cam bandajate după atâta cotonogeală de la cei 322, dar asta e -, atunci să-i lăsăm să vedem ce dreaq or să facă: or găsi prin partidu ista cel puţin teoretic mai curat decât muntele de rahat în care stă tov ivan ilici pitulat (şi-n care pe cei 3-2-2 i-a concentrat) măcar vreun măturoi cu care Băse să-nceapă curăţirea Sistemului Ticăloşit, ori te pomeneşti ca ăştia sunt tot “ăia” şi că PD-L nu e altceva decât noua mască a Salvatorului ruginit, prin care Tovii şi Băieţii ne pregătesc încă un cincinal de trombonit, shiit… (30-Sep-2008 10:27, forumul Cotidianul)

Of, dle coleg… Cetindu-ti primele rândurele, al căror tâlc humoristic chiar mi-a făcut plăcere să-l dezleg, descoperind amuzat că poţi fi şi-un blând berbant bleg atunci când e vba de nevastă şi de drăgălaşu-ţi imberb, ca orişice tată de familie de pe globu întreg, normal, crezui că-n fine ai ajuns ca romanu la mal – nu rromanu, aloo, căci atunci ţi-ar fi fost fatal… – şi, drept recunoştinţă pentru Domnul ideal, ai uitat până şi de-al nost’ marinal, hotărând să-l bagi în pisica penelopii pe mogulu comanditar şi să revii, fire-ai să fii, la poantele fistichii et alii poesii cilibii, de pe când eram noi mai juraţi & nevinavaţi copchii. Când colo, constatai că pasămite d-aia-ţi băgaşi până şi sfânta familie în al fabulei grai, ca să ne faci să-nghiţim acelaşi banc răsuflat , ai…? Ei bine, odiosu-ţi pirat o fi el o figură, iar chestia cu ungurii chiar că mă făcu şi pe mine să duc mâna, cam mirat, la gură, dar tu eşti o lulă, mey… :) Şi-acum mă taie dacă vrei, cotidianu.ro, hey, şi-aruncă-mă la lei (căci n-am io norocu lu Mircea, de eurei, d-ăia cu miros de gaz în ei şi mârtacii mititei… lol) (19-Feb-2009 19:45, forumul Cotidianul)

of, of… Dacă n-ai slugări tu însuţi la un asemenea băiat gigea, unul dintre moştenitorii Iepocii şi nu te-aş vedea aliat zi de zi cu băieţii cei mai grei & kaki, aş crede că eşti paloma blanca, fire-ai al naibii să fii. Măcar Băse şi cu ilieşii mai mult or mai puţin cilibii au condamnat ce-au condamnat – iar de chestiuţa asta va beneficia măcar next generaţia, voila -, însă ăia cu care ţii dta nu vor nici măcar atâta, drea, ci să rămună aşa cum a stabilit Papaşa: “ei” – şi numai ei – cu toate privilegiile, unele moştenite de pe vremea Iepocei, altele câştigate în urma “revoluţiei” pe care au făcut-o tot ei, după cum ştie toantă lumea, bey, iar boboru cu deştiu’, cum ar veni, mey. Nu vezi cât scandal fac cei ce se opun Legii Salarizării Unice, ţipând că li se taie penziile, stipendiile, sistemele de sănătate speciale şi alte privilegii iepocale, iar în fond feudale ? N-o fi (sau n-o fi fost) nici Băse ista uşă de biserică, tale-quale, aşa cum n-ai fost şi nu eşti nici matale, dar măcar ista ni-i dă la o parte din cale, scăpându-ne de nişte muhaiale infernale, pe duşmanii dumisale. Şi sunt mulţi “ca cucuruzu codrilor”, vba lu Avrămuţ, mey, iar ista e chiar semnu că Piratu a supălat cupola din care o ambrozie dulce bei, poate fără să ştii şi fără să vrei, bey… // Părerea mea, păi cum drea. (10-Sep-2009 14:06 ,forumul Cotidianul)

Ei, si…? De “liberalii” comunişti n-ai auzit…? sau de “conservatorii” puristo-securişti… ? Iar patronatu care te plăteşte pe tine ce-o fi fost, mey, rumine : un angel radios printre angelii negri, de bine…? // Păi, măi, ce credeai tu că se putea întâmpla cu ţerişoara asta, ai cărei cetăţeni majoritari seamănă cu tine, cu komandor sau cu elenika şi care până la revo aţi dormit duşi, asta-n caz că n-aţi făcut şi voi parte dintre iepocalii trepăduşi, dintre cei pătrunşi de spiritul marxist-leninist şi care s-au lăsat conduşi, tunşi în cap sau utuţi în Ur de “detaşamentul de avangardă” ăl mai pur (în neam prostia-i de chiaur) ? Iar după revo, aţi aşteptat ca senioru Coposu şi cu-o mână de bătrâni prin pielea cărora se vedea deja osu şi se simţea mirosu, cum ar venea, să vă scape de toantă moroimea Iepocii Cea, păi cum drea, în timp ce voi v-aţi fi preocupat tot de pielicica voa’ de mică lichea sau de propria teşcherea, n-aşa ? // Uite însă că n-a fost aşa, iar de-acuma suntem la mâna & mila Piratului istuia, să ne scape el de cine-o vrea, dac-o (mai) phoootea. Şi dac-o vrea !, aloo… Căci de la voi, neamu lu păcală, tândală şi piţigoi, slabe speranţe, dear boy  :evil: (14-Sep-2009 12:53, forumul Cotidianul)

Anunțuri

74 răspunsuri to “Alte firimituri din Hyperspatz…”

 1. T'Ott-o Says:

  La’muie … ca nu ne vazuram de multisor, bro! :P)))))

 2. AVP Says:

  Vba vine… Pt alde voi, chiar dac-as fi reprodus vbe spuse acum 2000 de anisori, si tot ti s-ar fi parut ca-ti vbesc din viitor, zambaretz footil & aviator… 🙂

 3. Stely Says:

  Salutare,
  Da , desi sunt din trecut , pot fi valabile si pentru prezent ,iar pentru unii si pentru viitor (adica la anu’si la multi ani ),asa dupa cum ii spui acestui @T’Ott-o ,care dupa cum se vede, nu e in stare sa lege nici doua cuvinte inteligente.
  Nu stiu cum le-au citit altii -cit au avut de rabdare sa citeasca -atit articolul de baza ,cit si alte comentarii .
  Eu le-am citit pe toate cu rabdare si placere 🙂 ca sa fac si un bilant sau un fel de comparatie :unde am fost acum doi -trei ani si unde suntem acum ;daca s-a schimbat ceva sau am ramas incremeniti in aceleasi programe ,proiecte sau probleme ? Eu zic ca ceva s-a mai schimbat . Ce ? Am sa pun dupa ce merg sa maninc .. oops

 4. monica Says:

  Previziuni scrise cu ani in urma, intr-o logica a gandirii neingradite si a unui limbaj cu stil ce face din text ,o lectura excelenta.
  Consideratii modeste din partea unei prietene,acum 4 ore !
  Cu aceasta ocazie ii multumesc pt urari lui @Hantzi si @Sccorpyon. Le doresc si eu numai de bine !

 5. Stely Says:

  Bilantul meu fata de 2008 este urmatorul :
  1. In justitie :
  Eu spun ASA , ca : „” Ai noştri procorori,NU mai sunt „dintre cei mai bătrâni „, CI d-ăia mai tinerei ,care chiar pun „cătuşele la mâni unui mafiot rafinat(VINTU ),ex-tov înstelat (VOICU), si au inceput SA FIE MAI ” egzperţi în percheziţii, rechizitor şi mandat”… si CHIAR DACA dau de O „advocată ageră ca o nevăstuică” sau DE ” un poliţai mai vioi”, NU mai au asa SPOR la unii judecatori, intrucit NU mai au PUTERE nici ACEI „magistratI predescoi „si nici acele ” judecătoare mai huzică, bărbulească sau norică,” terorizate de „amintirea serilor când cântau la Dynamo, dar nu la harmonică” 🙂 incit sa poata sa schimbe „cât ai clipi din ochi încadrarea procuraturii, presupunând că asta ar fi contra partidei sau afacerilor Nomenklaturii”, pentru ca magistratului chiar daca NU i s-a ” aratat pisica semnăturii şi angajamentu’ dat “legăturii” de altădat , nici plicul gross NU-L mai apuca chiar asa de repede ,intrucit ,DA, este nitel ,SI MAI infricosat si mai -resemnat, păi ,NU-I ASA ?
  Cred ca da ..
  CSM -ul cu chiu cu vai este schimbat total si dupa parerea mea ar trebui sa faca treaba mai buna si parca se vede ceva,ceva..
  Si la CC s-au mai schimbat din judecatorii „balsoi ” ,chiar daca mai sunt citiva ( doi .. ) si nu mai dau verdicte in coada de peste cit sa se poata interpreta politiceste 😉
  Apoi sunt semne ca nici politicienii nu mai au incotro si e musai sa se supuna regulilor democrtice ..chit ca se mai sprijina unii pe altii ,dar curind o sa li se taie mustiucu si lor..

 6. Hantzy Says:

  Multumesc, monica!

 7. Stely Says:

  In ceea ce priveste vechea garda din PD-L,desigur ca si aici lucrurile par a se schimba ,intrucit aceasta nu se mai afla in postura de a se simti vexata de intruşii Stolo & Stoica, puşi pe-nfocat amour şi cu oribilul “L” atârnat de coada PD-ului " cit şi "de lupanii şi mai ales de lupoaicele tinere, gen elena cocoş et aliis ejusdem farinae, care pohtesc să pună mâna pe partid, cu concursul mai mult sau mai puţin conştient al craidonului Băse", 🙂 ci ,dimpotriva s-a cam intors roata si acum ea(garda veche) incepe sa atirne cam greu de "L"-ul din coada PD,intrucit ceea ce spuneai atunci aici ..
  "N-am nici o îndoială că dacă Marinaru Ro – pe care au cam început să-l lase nervii, aloo… – va continua să-i calce pe bombeuri pe vechii baroni pedişti (Boc, Berceanu, Frunzăverde, Preda, Negoiţă, Videanu, chiar şi Blaga etc.), aceştia nu vor pregeta să-l abandoneze pe Marinar când i-o fi lumea mai dragă, hal"
  Se pare ca dimpotriva "tripleta BVB " si cei enumerati mai sus cam pierd teren in fata lui Basescu si a reformistilor din PD-L. Asa am perceput eu din cele ce s-au petrecut zilele trecute si inca continua sa se mai petreca zilele ce vor urma pina la Congres. E adevarat ca se fac scenarii peste scenarii din care nu lipsesc intrigile ,zvonurile si intoxicarile ,dar iata ca se prefigureaza o lupta pe viata si pe moarte intre vechea si noua garda din PD cu "L" in coada.
  Eu nu am a regreta dupa nici unul ,daca cei noi vor face reforma la singe in PD -L si-l vor sustine mai abitir ca ei pe Traian Basescu in a-si duce la bun sfirsit promisiunile de modernizare a Ro.

 8. Stely Says:

  Stely Says:
  17 februarie 2011 la 17:42
  In ceea ce priveste vechea garda din PD-L,desigur ca si aici lucrurile par a se schimba ,intrucit aceasta nu se mai afla in postura de a se simti ” vexata „, de” intruşii Stolo & Stoica, puşi pe-nfocat amour şi cu oribilul “L” atârnat de coada PD-ului ” cit şi „de lupanii şi mai ales de lupoaicele tinere, gen elena cocoş et aliis ejusdem farinae, care pohtesc să pună mâna pe partid, cu concursul mai mult sau mai puţin conştient al craidonului Băse”, ci ,dimpotriva s-a cam intors roata si acum ea(garda veche) incepe sa atirne cam greu de „L”-ul din coada PD,intrucit ceea ce spuneai atunci aici ..
  „N-am nici o îndoială că dacă Marinaru Ro – pe care au cam început să-l lase nervii, aloo… – va continua să-i calce pe bombeuri pe vechii baroni pedişti (Boc, Berceanu, Frunzăverde, Preda, Negoiţă, Videanu, chiar şi Blaga etc.), aceştia nu vor pregeta să-l abandoneze pe Marinar când i-o fi lumea mai dragă, hal”
  Se pare ca dimpotriva „tripleta BVB ” si cei enumerati mai sus cam pierd teren in fata lui Basescu si a reformistilor din PD-L. Asa am perceput eu din cele ce s-au petrecut zilele trecute si inca continua sa se mai petreca zilele ce vor urma pina la Congres. E adevarat ca se fac scenarii peste scenarii din care nu lipsesc intrigile ,zvonurile si intoxicarile ,dar iata ca se prefigureaza o lupta pe viata si pe moarte intre vechea si noua garda din PD cu „L” in coada.
  Eu nu am a regreta dupa nici unul ,daca cei noi vor face reforma la singe in PD -L si-l vor sustine mai abitir ca ei pe Traian Basescu in a-si duce la bun sfirsit promisiunile de modernizare a Ro.

  .p.s. Uite ca dintr-o mica neatentie de taguire am dat-o in bara . 😳 Incerc sa indrept greseala ,dar numai daca „adminul ” ma ajuta s-o stearga pe cea care trebuie .
  Multumesc anticipat ..

 9. Stely Says:

  Pe bietul Boc nu numai ca l-as lasa se se” pupe „cu Biserica si cu enoriasii cei credinciosi ,dar multi ,ci l-as pupa chiar eu 😳 in caz de i- ar fi de vreun folos ,intrucit merita .A rezistat ca un Erou tuturor batjocorilor si huliganismelor opozitiei si televiziunilor moguliene , si nu in zadar pentru ca ceea ce a facut a fost bine. De aceea il sustin in continuare ca premier si ca presedinte al PD-L .Numai sa sa reziste in continuare ,saracutul de el. 🙄

 10. Hantzy Says:

  Stely: Eu nu am a regreta dupa nici unul ,daca cei noi vor face reforma la singe in PD -L si-l vor sustine mai abitir ca ei pe Traian Basescu in a-si duce la bun sfirsit promisiunile de modernizare a Ro.

  Specific pentru sustinatorii lui Becisnicescu ie ca, focalizati pe reforma la sange in pedeleu, uita ca interesant ar fi fost reforma statului.
  Asa cum prevazusem si eu, PD-L e un fel de PSD, doar ceva mai urbanizat: se va reforma mai des si mai superficial decat modernizarea inexistenta, ce ne-o tot promite. Si nici el nu trebe’ a-si cata bunicuta …

 11. Stely Says:

  Da ,Hantzy , impreuna cu „Becisnicescu ” ,PD-L reformat cu Boc in frunte ,vor continua reforma Statului . Eu am motive de incredere si convingerea ca chiar de-ar fi sa piarda alegerile nu vor da inapoi. „Acum ori niciodata ” ,asta trebuie sa le fie Deviza. Eu stiu si inca atitia oameni de buna credinta ,ca ,daca T.Basescu si PD-L nu vor termina ce au inceput ,se va alege praful si de ei si de ceea ce au facut bine pina acum.
  Sunt convinsa deasemenea ,ca sacalii din USL impreuna cu tagma de jefuitorilor care ii sustin ,vor navali ca hoardele sa strice ceea ce ei au facut ,incepind cu justitia si terminind cu toate legile de restructurare a sectorului bugetar si economic . Numai orbii si inversunatii nu vad ca E.Boc si guvernul aflat acum la putere si-au pus la bataie tot (cariere politice si viata de familie ) pentru redresarea economiei si in paralel cu ea Reforma Statului. Ai tot dreptul sa vezi altceva . Numai ca si eu am aceleasi drept . Ramine de vazut de partea cui va fi dreptatea.

 12. Stely Says:

  Iata ,Hantzy , ca ceea ce spune aici E.Boc ..

  „Ca prim-ministru imi vad de treaba pana in ultimul moment al mandatului, indiferent cand va fi el. In partid e firesc sa aiba loc dezbateri, sa se ajunga la o concluzie, la fel la nivel de coalitie si cand exista asemenea concluzii o sa se ia o decizie. Un guvern exista atata vreme cat are sustinere, cand nu are, nu functioneaza. Lucrurile sunt simple”, a spus premierul, intr-o conferinta de presa.

  Boc a declarat ca, in opinia sa, UDMR va ramane alaturi de PDL, cu atat mai mult cu cat el considera ca ceea ce a fost greu a trecut si ca de acum vor fi culese roadele politice.

  Premierul a spus ca exista semne clare ca Romania va iesi oficial din recesiune la sfarsitul lunii martie, dupa ce vor fi trecut doua trimestre consecutive in care s-a inregistrat crestere economica.

  Premierul a afirmat ca din acest an Romania va putea incepe sa beneficieze de pe urma masurilor dificile pe care le-a suportat in 2010 si ca „suferintele se vor apropia de sfarsit”.

  „Sarcina guvernantilor trebuie sa ramana aceea de a face ceea ce e necesar, nu ceea ce e placut pentru ei, pe termen mediu si lung pentru tara. Ne-am asumat in 2010 o altfel de politica impusa de conditiile vremurilor”, a spus Emil Boc.”
  vine sa-mi confirme asteptarile .

 13. Hantzy Says:

  Stely, sunt obosit sa repetam la nesfarsit fie ca Boc e bun si Basescu reformator, fie ca Bascalescu e mafiot iar Boc e macinat de ambitii mai marunte decat statura-i.
  Pana acum timpul mi-a dat dreptate, iar toata „reforma” e un fiasco. Nici n-are cum sa fie altfel, deoarece le lipseste, poate nu bunavointa unuia si darzenia celuilat, ci unuia caracterul si celuilalt logica, plusd amandurora viziunea: ei habar n-au unde vor sa ajunga cu „reforma” asta. Iar ca s-o continue ar fi indicat mai intai s-o inceapa! Dar daca mai e nevoie de inca vreo doo reformari interne, doar ca sa le ia fata uslasilor, s-ar putea sa nu apuce a incheia colaborarea cu FMI si sa sparga in 2012 toaaaata agoniseala stalinista, pusa deocamdata deoparte ca mita electorala.

 14. Stely Says:

  Da,Hantzy ,dar si eu am aceleasi raspunsuri ,mai ales ca am citit cu atentie comentariile lui AVP la articolele celor mai iubiti protectori ai „uslasilor ” -urmasi ai lui Ilici si ai securistilor care nu au nici in clin nici in mineca cu reforma statului .

  De exemplu iata ce le spune AVP „confratilor sai „, care mai de care mai demagogi si mai ipocriti -Nistorescu&M.Dinescu .

  „Ei, si…? De “liberalii” comunişti n-ai auzit…? sau de “conservatorii” puristo-securişti… ? Iar patronatu care te plăteşte pe tine ce-o fi fost, mey, rumine : un angel radios printre angelii negri, de bine”

  Lor bineinteles ca nu le-a picat bine ,asta vazinduse din raspunsurile isterice ale citorva nickuri ,mai ales ale acelui @miss -mycktor ,care banuiesc ca ar fi chiar el ..”bibicul ”
  Ceea ce este amuzant ca il fac pe el – „Iuda-Securistu ” cind colo se vede de la o posta ca stilul lor este leit securistic. Atit Nistorescu cit si Dinescu se dau inca aparatorii anticomunistilor -taranisti sau revolutionari – si cind colo ce fac ei acum infratindu-se nu numai cu Ilici si gasca lui ,dar si cu mafiotii care au furat sub obladuirea si cu ajutorul lor ,intrucit s-au pus in slujba lor
  ca aici ..

  10-Sep-2009 14:06 of, of…
  ” Dacă n-ai slugări tu însuţi la un asemenea băiat gigea, unul dintre moştenitorii Iepocii şi nu te-aş vedea aliat zi de zi cu băieţii cei mai grei & kaki, aş crede că eşti paloma blanca, fire-ai al naibii să fii…”

 15. AVP Says:

  Omu’ are un tupeu henorm… Din nefelixire pentru el, i-am urmarit declaratia de presa in direct (la Antena 3), iar apoi l-am urmarit si pe denuntatorul sau, Ungureanu, si pot spune, ca unul care se pricepe cat de cat la oameni, ca Marica este, in spetza, mincinosul

  In acelasi timp, l-am urmarit in direct la telefon si pe Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al Presedintiei, care mi s-a parut total antipatic, necomunicativ si nepregatit, ca sa folosesc un eufemism… Chiar in acest moment, VT dialogheaza in direct cu Firoaica, pe A3, si tocmai a ratat cu brio o replica teribila pe care i-ar fi putut-o da obraznicaturii aleia – ce vrusese sa-l prinda cu ocaua mica, ricanandu-i ca „autodenuntul” ex-vamesului Ungureanu nu e deloc intamplator, ci concorda in mod bizar cu atacul presedintelui asupra sindicatelor -, si a ratat-o fie pentru ca nu e suficient de ager, pentru fonctia pe care o detine, fie pentru ca nu e destul de informat, adicatelea, in spetza, competent… Voi reveni un pic mai tarziu cu amanunte, scussi…oops.

 16. Hantzy Says:

  Stely, securistii activi nu sunt de partea lui Iliescu! au renuntat la el inca de prin 2003. Ca tu vrei sa vezi stil sekuristic la cei din preajma lui nu-ti pot interzice, dar sa-ti bazezi argumentatia pe chestia asta e cam mult. Credei pe Dinescu si nistorescu securei, daca asta iti mangaie vanitatea si-ti intareste convingerea ca neaparat ceilalti or fi mai buni. Intotdeauna „ceilalti” s-au priceput sa-i faca pe cei multi sa gandeasca astfel.

 17. Hantzy Says:

  crede-i desigur

 18. Stely Says:

  Cred ca e tupeul prostului si disperatului . E rahatul la fundul lui cit un purcoi,mai ales ca acest Ungureanu si-a trimis autodenuntul la DNA ,iar ANI ii ia la puricat averea -lui si nevestei lui -mare directoare peste vami in ministerul finantelor inca de pe vremea lui Tariceanu .
  Nu l-am urmarit pe V.Turcan la tv,intrucit nu servesc ,dar am citit pe Hotnews . Pe mine m-a surprins si de ce le-a raspuns . Trebuia sa-i ignore ca si pina acum si sa lase justitia sa-si faca treaba.

 19. AVP Says:

  Sa revin la replica ratata de V.Turcan… Vrand sa-l infunde pe purtatorul de cuvant al presedintiei, realizatoarea C.Firea ii atrage atentia lui V.Turcan, cu-o malitie bine apasata si c-un zambet suptire pe boiu-i vulpasin, cum c-ar cam trebui sa i se para cu totul bizar ca autodenuntul ex-vamesului Ungureanu coincide cu razboiul de ultima ora al presedintelui cu galagiosul sindicalist, ceea ce face ca acuzatiile lui Marica legate de o posibila intalnire secreta si de o negociere quasimafiota a presedintelui cu „puscariasul Ungureanu”, caruia i s-ar fi promis anumite foloase contra infundarii lui Marica, sa fie oarecum credibile, n-asa…? Ei bine, daca ar fi fost la curent cu acest caz – asa cum il obliga functia, aloo… -, V.Turcan ar fi trebuit sa-i replice imediat Firoaicei folosind chiar explicatiile pe care insusi Ungureanu le daduse telespectatorilor A3, telefonic, in emisiunea imediat precedenta a Danei Grecu, si anume: razboiul Ungureanu-Marica dureaza de mai multa vreme, nu de ieri, de azi, despre acest caz s-a scris chiar in Romania libera, inca din 2003, ca el, Ungureanu, nu este „puscarias” sau „drogat”, cum zice Marica, ci a fost condamnat la un an cu suspendare – in 2003 – nu pentru c-ar fi fost prins cu shpaga sau cu droguri, ci pentru c-ar fi lipsit 150 de zile de la serviciu, in timp ce altcineva i-ar fi semnat condica, iar denuntatorul, in spetza, ar fi fost chiar fostul sau amic, Marica, supalat pentru ca Ungureanu ar fi refuzat, la un moment dat, sa-i mai dea „drepturile” or taxa de protectie in post… Astfel, autodenuntul ex-vamesului Ungureanu, care a coincis in mod bizar ori semnificativ cu actiunea si cu atacul razbunator al presedintelui asupra lui Marica – dupa parerea zmecheroasei Firoaice… -, ar fi aparut perfect firesc, cu-o logica proprie, in orice caz, iar asta l-ar fi scos pe presedintele TB din pretinsa schema complotista anti-Marica, asta daca purtatorul de cuvant VT ar fi fost pe faza, pai cum drea…

  Parerea mea.

 20. monica Says:

  Discursul lui Marica a fost scheunatul unui animal de prada nimerit de glont, dar nu ucis.Frica ce l-a incoltit de vreo 3 zile incoace l-a facut sa „alerge” cu sangele siroind ,printre informatii luate de la pretinarii din presa ,se stiu ei care,care i-au inseilat un discurs cu care credea ca rupe gura targului.
  Nici o dovada ,decat un jalnic act „al impartelii”guvernarii, servit de catre uslasi(Iasi) la tava,ca si cand usturoi n-au mancat ,gura nu le pute, datat de pe vremea coabitarii pedelisto-pesediste, cea mai mare greseala facuta de scorpionul mariner numit Basescu.Restul discursului ,mai prejos si decat o opinie a unui om de rand,ceea ce denota jalnica situatie in care s-au pus cei care reprezentau interesele celor de pe „plantatiile”partinice .
  monica Says:
  8 februarie 2011 la 11:41
  AVP,
  O singura vina ,majora dpmdv,i-o atribui Presedintelui. Neinspirata decizie de a se lasa consiliat in continuare de Lazaroiu&fam.Turcan,care macar si vizual trebuiau sa nasca suspiciuni, ca in afara unei singure sintagme, hapaita de multi(alba ca zapada) nu reusesc sa produca altceva decat aiureli ce l-au aruncat pe Basescu in situatii penibile.
  Un discurs scurt si simplu,dar profesionist, ca cel scris de Cristi la
  6 februarie 2011 la 23:16 completat de d-ta cateva minute mai tarziu ar fi trebuit preluat de cei mentionati de mine sau de altii si repetat la nesfarsit,odata ce majoritatea am uitat ce s-a facut in acesti ani.
  In afara granitelor,in lumea civilizata, cei ce se numesc conducatori de stat, dupa alegeri profund democratice au in spatele succesului lor “oamenii presedintelui” o institutie la fel de democrata ca si “presedintia” in sine.La noi,pe acesti oameni, ii consider nuli,pt canu-si fac datoria ce le-o impune postul remunerat, de promovare corecta si continua a strategiei guvernamentale si prezidentiale,si cum am mai scris-o,ii acuz ca se ocupa de bloguri tovarasesti”destepte”, care le promoveaza previziunile de doi bani.Eu n-am cum sa-l acuz pe un singur om(hai doi)ca are probleme odata ce de stiinta comunicarii are angajati specialisti. Pot numai sa-l amendez ca nu este vigilent cu imaginea sa,avand o singura prioritate- Romania.

 21. Stely Says:

  Hantzy ,
  Sunt convinsa ca si Nistorescu cit si Dinescu au cochetat ,daca nu chiar au si colaborat cu securitatea.
  Altfel nu inteleg care-i cauza pentru care scuipa venin si improsca cu noroi fara pic de discernamint . Spune-mi ,daca vrei ,in numele caror principii sau adevaruri fac front comun cu toti hotii si excrocii si cu cei pe care pina mai ieri ii dezavuau si-i incriminau pentru „confiscarea” revolutiei si pentru mineriade ? Cum de stau la aceeasi masa cu ei si-si dau mina ? In numele reformei sau binelui general ? Eu nu-i cred . Poti sa-i crezi tu ,nu-ti interzic . Va veni o vreme cind toti acestia vor fi deconspirati si atunci n-ai decit sa-i aperi in continuare.

 22. Hantzy Says:

  BIne, AVP! M-ati facut curios si m-am uitat online la A3. Toata tevatura e ca multi incearca sa-l discrediteze pe Marica, iar altii pe Ungureanu si pe presedinte. Foarte probabil ambele si unii si altii au dreptate cate putin: una n-o exclude pe celalta!
  Il cred si eu pe Marica incoltit, dar jocul puterii pare copia la indigo a scenetei cu biletelul, cu deosebirea ca da data asta chiar bursucul a aruncat bomba ca sa-i cada lui Pinocchio trompa.

  PS: Ca vt i-ar fi putut-o intoarce vulpasinei, e irelevant! Oricum Firea ar fi fost mai buna ca purtatoare de cuvant decat fraierul ala.

 23. AVP Says:

  Stely, chiar alaltaieri Ion Cristoiu l-a acuzat public pe Nistorescu de colaborare cu Securitatea, cel putin pe timpul cat semna cu pseudonimul „Bogdan Nisipoiu” la o revista a Securitatii ce aparea in… Spania (ca sa nu mai pomenim de faptul ca C.V.Tudor l-a acuzat ani si ani, in Romania Mare, c-a fost cantaretz la Dynamo, subt pseudonimul „Camil”…) ; cat despre Dinescu, colonelul Ratiu, fostul sef al Directiei I a DSS, spune aproape fara perdea ca a fost pion kaghebist – nu oarecare, si chiar daca exploatat in orb, probabil… – in lovilutia din 89, aloo…

  Sigur, acum o sa sara Hantzy si-o sa replice ca nu e mumos ca io sa ma iau dupa Vadim si dupa Ratiu, fostu meu anchetator sef, ce drea… 😯 N-asa…? oops Ce importanta ar avea – pt Hantzy sau pt altcineva – ca si Vadim, si Dinescu, si Camil Nistorescu, pardon!, Cornel, si Vantu, al carui consilier e chiar fostu securist-sef Ratiu, si probabil chiar si Ratiu, daca l-ar intreba cineva, sunt de-acuma, cu totii, aloo, contra „iudei” Basescu, a… ? 🙂

  @Hantzy, nu uita ca io am spus tot timpu ca Base e „raul cel mic”, aloo… 🙂

 24. Hantzy Says:

  Stely si eu sunt convins ca si Turcan a cochetat cu secu. Si base, si Blaga, si Videanu, si Geoana, si Oprea, si Negoita, si Cocos si Stolnici, si Daianu, si Quintus samd.
  Dar numai primii scuipa cu noroi si improasca fara motiv sui fara discernamat. de cate ori apare Basescu la TVR nu scapa prilejul sa nu improaste cu noroi. E deci securist! qed

  Care sunt excrocii care au confiscat revolutia si au facut mineriadele? Ponta?! Geoana?!
  Aaaaa, se numesc Iliescu, Dobre, Blaga, Roman, basescu, Severin, Voican! Pai pe astia cine i-a sustinut si votat atunci, in 1992?! Actualii pedelisti. Ca si-au revizuit optiunile devin imaculati? Pai atunci de ce n-ar putea fi ceilalti la fel de curati?! Ce acuze ai putea sa-i aduci lui Iliescu din ultimul sau mandat 2000-2004, ca sa vad ca intr-adevar n-a evoluat. Ca-l vreau dupa gratii pentru mortii Revolutiei e una si nu-l voi considera niciodata absolvit, insa de ce n-ar fi posbil ca asa cum ii dezgusta acum pe romanii care l-au votat de trei ori, tota astfel s-ar putea sa-i dezguste peste ani si un altul pe care l-au votat.

 25. Hantzy Says:

  AVP, hai mai las-o cu securitatea de „sub vremi”!
  Colaboratorii erau de multe ori fortati sa colaboreze, iar ceea ce vedem noi acum sunt doar varfurile icebergului. ori varfurile asta n-au scufundat titanicul, ci restul, ala ce ramane ascuns. Sa te tot agati de ce spune Cristoiu, tovarasul de orgii a lui Nicusor, despre al treilea muschetar nu e nici frumos, nici convingator.

  Ai spus ca base e raul cel mic. Iti respect parerea, dar n-o impartasesc: raul pe care l-a facut basescu, prin precedentele instituite, nu va putea fi curatat prea repede. Punand in balanta binele si raul, balanta se inclina puternic spre minus.

 26. AVP Says:

  Chiar acum se arata – tot la A3 – celebrul grafic al prabusirii imaginii lui Traian Basescu, de la 70% in 2004, la 10%, azi… Pedelistu de serviciu la tembeliziuni – un anume insipid Toader – explica chestiutza prin faptu ca s-au luat niste „masuri impopulare”. Da, si masurile astea au sapat credibilitatea presedintelui TB, desigur, insa io spun ca responsabili pt imaginea dezastruoasa, actuala, a lui TB, sunt, asa cum am aratat de atataea ori aici, in primul rand consilierii sai de imagine si de strategie PR, precum si el insusi, aloo, fiindca a tratat cu-o impulsivitate impardonabila relatia cu Televiziunea Publica si cu presa, in general, si cu tembeliziunile mogulice, in special, riscand sa compromita, in final, actiunea sa politica de reforma si modernizare, care dupa parerea mea a fost si este reala si extrem de meritorie… Pacat de voinic ! 👿

  @Hantzy – „precedentele” create de Basescu (lupta impotriva coruptiei la nivel inalt si eliminarea privilegiilor Nomenclaturii ante si postdecembriste) sunt extrem de onorabile pentru el, care-i problema ? Din pacate, TB nu e perfect – nimeni nu e perfect -, ba chiar e de-a dreptul nociv in unele privinte, si de aceea spun ca e „raul cel mic” (pentru ca rivalii sai, cu nimic mai putin nocivi decat TB, la randul lor, nu au nici macar „precedentele” lui Basescu… Trist, dar adevarat.)

 27. Hantzy Says:

  AVP, TB n-a luptat impotriva coruptiei, ci pentru inlocuirea coruptilor. Iar substituirea nu e eradicare. Punct!
  Iar pentru aceasta e centralizat puterea, cum nici Iliescu n-a facut-o. A fost cea mai neagra perioada dupa dezmeticirea incipienta si euforia care l-a sustinut pe bolsevic.

 28. Stely Says:

  Hantzy ,
  Vezi te rog raspunsul lui AVP . Uitasem de declaratiile lui Cristoiu ,privindu-l pe Nistorescu . In ceea ce-i priveste pe cei incriminati de tine si pe care eu i-am votat asa cum spui in 1992 ,pe care ii bagi la gramada ,fara sa spui ce contributie a avut fiecare , nu cred ca are vreo legatura cu tot ce se intimpla azi. Azi exista o singura problema :
  Exista USL-isti infratiti in indealuri comune ( suspendarea lui Basescu -Iuda ) – carora le vin in ajutor moguli penali ,excroci mari si mici ,securisti cu grade ,plus informatorii lor din presa scrisa si alte medii de informare,unii pentru bani ,altii prin santaj.
  Batalia va fi pierduta de ei si de sustinatorii lor . Si asta ptru ca justitia incepe sa-si faca treaba . Hai Justitia !

 29. AVP Says:

  Hantzy, d-aia (si de aia) e Basescu „raul cel mic”: fiindca el nu lupta decat contra coruptilor celorlalti (desi nu e tocmai adevarat: vezi ex-primarii Craiovei, Ramnicu Valcei etc). Ceilalti – alde Iliescu et aliis ejusdem farinae – n-au facut nici atat, aloo (ei nici macar pe Basescu, despre care pretind c-a furat flota, nu l-au deranjat macar cu o floare…).

  Mie (ca cetetean) imi convine ca Basescu a deschis rasboiul Secu contra Secu (sau Secu contra PCR, daca preferi). Pentru vremurile in care traim (si-n care fostii tovi si baieti s-au aflat pana acum mana-n mana, contra boborului ruman), e henorm de mult. Punctum !

 30. Stely Says:

  Dar de asta ce spui Hantzy ?

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8312873-ion-iliescu-uniunea-psd-pnl-alianta-dintre-sua-urss-impotriva-germaniei-lui-hitler.htm
  A,da esti de acord desigur . T.Basescu este Hitler,iar Iliescu (psd ) ghici cine ?

 31. Stely Says:

  Buna seara ,
  Astazi a fost o avarie la internet si nu am putut sa ma conectez . Intr-un fel mi-a prins bine ca am rezolvat citeva probleme pe care le tot aminam ,dar in alt fel nu prea mi-a prins bine ,intrucit sunt f.obosita si chiar daca am baut o cafea mor de somn. 😦
  Dar cu voi ce se intimpla ? 🙄
  Eu am reusit sa citesc doar ceva pe Hotnews privind raportul pe justitie al CE . Din cite am inteles nu-i catastrofal , desi dosarele Ridzi si Pasat sunt evidentiate
  la minusuri . Pd-L are din cauza aceasta o bila neagra ,intrucit nu toti parlamentarii s-au mobilizat la vot ,iar citiva au votat contra . Desigur ca oalele se sparg in capul lor ,desi sunt vinovati si cei care au stat in sala (USL) si s-au abtinut ,dar ,si cei din arcul guvernamental (UDMR SI UNPR) .PD-L-isti trebuie insa sa stie ca toata lumea este cu ochii pe ei . Ei nu vor fi iertati -. Nici de electoratul propriu ,intrucit au fost votati in fctie de criterii bine gindite . Lupta impotriva coruptiei- spre ex -este un astfel de criteriu .
  Dar bine macar ca isi recunosc vina si ca sunt destui parlamentari PD-L care sunt intransigenti si au criticat dur atitudinea celor care nu au tinut cont de hotarirea partidului si care au votat dupa cum i-a dus capul si in fctie de interesele personale sau in fctie de alte criterii (mila ,prietenia -prost intelese -parerea mea.)
  Eu sunt hotarita sa fiu cu ochii pe ei si sa-i atentionez ori de cite ori este cazul .Acum este o astfel de atentionare .
  N-am sa fac front comun cu ei si nici sa fiu indiferenta asa cum sunt electoratele celor doua partide infratite (PSD si PNL ) si nici nu as iesi la vreun miting de solidarizare ,asa cum au facut cei din PSD -Prahova unde a participat cu brio si presedintele lor -V.Ponta.

 32. AVP Says:

  Draga pretina, nainte de a te duce la binemeritata culcare arunca-ti un ochi pe e-mail, please, caci – daca tu esti persoana – ti-am trimis o cerere de pretinie facebookiana, pe care tre s-o confirmi, caci altfel e bocluc 🙂 Vezi ca lumea buna a hyperspatziului s-a retras mai demultiusor in catacombele Facebookului, in asteptarea radiatiilor solare si-a altor catastrofe cozmico-apocaliptice care – de-un paregzamplu – sunt pe cale de a-l baga pe bietu Lis la sanatoriul de cuci hyperspatziali, unde va fi coleg de salon cu cine dreaq altcineva decat cu trolu din troaca lu goe, a…? 🙄 Vba aia: a radiat si i-a adunat… oops

 33. Stely Says:

  Da ? Hai ca merg .. Mi-am facut un cont pe Facebook ,mai de mult ,dar drept sa spun habar nu am de ce nu mai pot sa-l accesez Asa ca m-am lasat pagubasa. Ceva totusi este dubios ,intrucit am dat din intimplare de o lista f.ampla cu multe poze ,printre care citiva cunoscuti de-ai mei . Esti si tu acolo ,dar fara poza ,dar si M.Macovei ,nepotii mei din SUA etc.. Nici nu stiu cum functioneaza si nici poza nu am .Se poate fara poza ?

 34. AVP Says:

  Da, se poate si fara poza 🙂 La inceput totu e greu…

 35. Stely Says:

  Am dat „confirma ” si cind dau pe „retrimite e-mail ” ,imi apare :”ne pare rau a intervenit o eroare la e-mail ,va rugam sa reveniti „. Imi cere apoi sa fac ,ba mail nou ,ba parola . E-mailul nu trebuie sa corespunda cu asta care il am ?

 36. AVP Says:

  Depinde cu ce e-mail ti-ai facut cont pe facebook.

  Hai ca nu e nicio graba 🙂

  O lasam pe altadata.

 37. Hantzy Says:

  Citindu-ti ultimu’ raspuns, am senzatia unei crase suficiente din parte-ti. Ca si cum calitatea actului de conducere ar consta exclusiv din lupta anticoruptie, si aia facuta de dragul PR. Caci asta e! Si astfel primesti si raspunsul la „dezinteresul” in privinta TVR a echipei portocalii.
  Cand sa fi luptat PSD impotriva coruptilor din PD-L? Cand inca nu existau? Cand inca resursele nu erau epuizate?! Nu eu sunt cel visator, ci sunt cel care stie ca atat vreme cat e destul de ros, dulaii nu se incaiera. Cel mult maraie, ca atunci cu flota, mai tarziu cu termopanele, mai apoi cu imunitatile samd

  Nu zic ca trebuie sa uitam ce-a fost, iar vinovatii n-ar trebui identificati si pedepsiti, chiar exempalr, dar cred ca totusi prioritar e viitorul. Al tau, al meu, al copiilor si nepotilor. Cu cine vrei sa-l construiesti? Cu „raul asta mic” care nu exceleaza decat in latratul la coruptii celorlalti?! N-am nimic impotriva sa-l sustii in continuare, pe el sau pe discipolii sai, insa tare as vrea sa-l vad pe Boc invinetindu-se cand vreun alt presedinte ar ignora o ipotetica pozitie de lider in Parlament a partidului domniei sale si, profitand de „pozitia de forta”, sa propuna de macar doo ori un alt nume drept candidat de premier. Textual, Constitutia ii permite! Iar aia trei sute, de frica anticipatelor, sa accepte.
  In 1989 cea mai mare realizare a fost pluripartidismul si parlamentul, nu il lider maximo! Am incheiat definitiv ping-pongul!

 38. Hantzy Says:

  stely,
  ma intrebi cine-i Stalin? Evident, Basescu!

  Lasand insa gluma, declaratia lui Iliescu, versat observator al politicii, se inscrie in acelasi registru cu cea a presedintelui Basescu, cand acesta afirma ca „stanga s-a unit!” Cei din acelasi aluat se impung cam in acelasi mod. Ca iliescu si-o fi asumat implicit rolul lui Stalin, e una. Insa mai interesant de stiut ar fi cine sunt Churchil si Roosevelt. Dar de astia nu sufla nimeni vreo vorba …

  Cat despre pozitia intransigenta ce ti-ai propus s-o adopti vis à vis de pedeleu, mai ca m-ar interesa si pe mine sa-ti fiu cerber. Si ce nu mai pot face pentru trecut, sa incerc pentru viitor. Spun „pentru trecut” pentru ca ai scapat sa-i admonestezi pe favuriti pentru greseli, ce nu trec neobservate in cazul altora.

  Un weekend placut, tutulor!

 39. Stely Says:

  Hantzy ,
  Declaratia lui Iliescu (Stalin ) denota strategia lui de kaghebist ,cunoscuta mai la vedere in 1989 ,incepind cu eliminarea lui Ceausescu prin executare si instalarea lui la putere . De aci incolo tot ceea ce a facut s-a inscris in acelas „stil „. Mineriadele si alte „lovituri ” mai subtile ,unele dintre ele fiind santajul la E.Constantinescu („m-au invins”) si supendarea lui T.Basescu.
  Acum ai ajuns sa-i dai girul tau pentru a joaca in rolul lui Stalin , impreuna cu niste nulitati politice (Crin &Ponta ) pe care tu ii consideri fara sa-i nominalizezi in rolul celor doi (Churchil &Roosvelt) ?
  Zau ,nu va dati seama cit de lipsiti de simtul ridicolului sunteti ?
  Apoi ,tu cu cine vrei sa construiesti viitorul ? Cu Vintu ,Patriciu si Voiculescu ? Asta inteleg ,cind sugerezi ca nu trebuie sa ne limitam la ceea ce vrea sa faca „raul nostru cel mic „(Traian Basescu ).

 40. Hantzy Says:

  stely,
  gandesti in tipare. daca nu e Basescu, atunci neaparat trebuie sa fie altcineva: Patriciu, vantu si Voiculescu. Ei bine, nu e vroba de asta!
  E vorba de o idee, nu de un lider ce trebuie urmat. Evorba de intarirea increderii in Parlament, nu in guvern. Aici e buba! Guvernele nu asigura democratia, ci parlamentul. Oriunde in lume. Si oriunde sunt preferate nulitaile care nu fac rau, decat notorii care-l fac!

  Revenind la presupunerile tale, eu ti-am spus deja ca nu voi vota USL, chiar pe acest blog. O fi USL creatia lui Iliescu, daca asta crezi, insa nu reprezinta o premiera. ADA s-a nascut in aceleasi conditii, dintr-o insitenta dusmanie fata de PSD. Nobletea de a urâ un partid sau un lider se pare ca e molipsitoare.
  Vorbesti iar de mineriade, eu te-am intrebat de 2000-2004. Dar daca insisti, cum iti explici ca atunci, dupa mineriade, au fost oameni din preajma lui care l-au ajutat, l-au sustinut si l-au votat in 1992 pe Iliescu, insa abia azi „se dezic” de el si-i stigmatizeaza pe oricine cu „mineriadele”. Desi atunci, in 1992, stiau f bine pe cine voteaza.* Si tu vrei sa am incredere in ei?!

  Cu bine,
  Hantzy

  *Nu ma refer, in niciun caz, la marea masa a alegatorilor

 41. monica Says:

  Ba da,Hantzi,ar fi trebuit sa te referi la marea masa a alegatorilor,pt acolo-i buba in Ro.Aceasta masa este manevrata si azi ,ca si atunci ,de minciuni spuse la tv(mintim poporu cu televizorul).
  Vbesti aici , cu mare nonsalanta ,printr-o fraza care m-a lasat perplexa – oriunde sunt preferate nulitaile care nu fac rau, decat notorii care-l fac! – despre idei, valori, incredere.
  Numai cretinoizii pot avea incredere ca o nonvaloare asezata,cuminte, poate naste idei.
  Ideile sunt rodul creierelor oamenilor care fac ceva la viata lor,au performante si nu a lichenelor care vegeteaza. Cred ca esti tare suparat ,dar asta nu-ti da dreptul sa nu fii in continuare la fel de coerent in argumentatii cum erai odinioara.

 42. monica Says:

  Ilici este de-o seama cu mama mea,careia nu -i poti scoate din cap „ce tanara si frumoasa era pe vremea lui stalin” si in ce hal de „batrana si fara vlaga a ajuns pe vremea lui basescu”
  Etapele ,intr-o viata de om ar trebui sa ni le asumam si cu bune si cu rele. Fiecare dam in decursul unei vieti de praguri de sus si ne cresc cucuie al dreaq de mari;i deseori se intampla sa uitam c-am dat o data si pocnitura se poate repeta,pana capetam reflexul „pragului” Asa cred ca se va intampla si cu parlamentul asta ,pe care-l crezi tu gurul democratiei totale.Pana om ajunge sa-i alegem ,cu reflexul democratic bine continut,va mai trece apa pe Dambovita.
  Pana atunci ne vom mai uita pe la tvuri cum se aresteaza in direct ,potolindu-ne foamea de razbunare,care ne devoreaza burtile (ca sa nu zic viscerele).Iti imaginezi cate arestari se vor produce, daca iese Ponta sau DDD? Atunci satisfactii si sieste totale 😀

 43. Adrian Merfu Says:

  @Hantzy

  Spuneti „declaratia lui Iliescu, versat observator al politicii.” Nu numai ca Iliescu habar nu are ce e aia politica, cum vad ca nici dumneavoastra, dar este incapabil de a face un comentariu cat de cat pertinent. Iliescu este un bolsevic si de aceea nu stie ce este politica. El a fost instruit sa distruga politica si nu sa o practice.
  Comparatia este cel putin tembela. Nu poti compara doua situatii politice in conditii absolut diferite. Implicatiile logice unei asemenea enormitati „intelectuale” sunt ridicole. Basescu devine Hitler, Ponta este Stalin, iar Antonescu este Roosvelt. Daca pentru Ponta asemanarea ar putea fi acceptata, pentru ceilalti doi nu poti face acelasi lucru cu exceptia lui Antonescu ce manifesta evident o infirmitate ca si Roosvelt numai ca in cazul lui ea este mentala. Daca asta considerati dovada unui „versat observator al politicii” va trebui sa va revizuiti serios cunostiintele in domeniu.
  O intrebare suplimentara: daca „versatul observator al politicii” face o astfel de comparatie de ce nu pomeneste si de Mare Britanie in acea alianta? Este ea de neglijat?

 44. Stely Says:

  Grozav articolul lui Dan Turturica din Romania Libera . De mult nu am mai citit un articol scris cu atita claritate si cu atita optimism . O asemenea analiza cu prezentare de motive cu argumente pertinente si indraznete , ma fac sa fii plina de speranta. Dan Turturica imi confirma previziunile privitoare la faptul ca Traian Basescu nu se va da batut . El stie ca inca mai avem incredere in el si ca singura lor sansa este sa continue reforma si modernizarea Ro. PD-L nu are incotro si trebuie sa-l urmeze.. Asa cm am spus , ii voi sustine atita vreme cit vor dovedi ca se tin de promisiuni.

 45. AVP Says:

  Din pacate, vad ca nu intelegeti ce se intampla… oops. Tocat de atata amar de vreme de tunurile catodice ale mogulilor si de catapultele de hartie ale tovilor si baietilor rasbunatori, si fara ca Oranjeria sa opuna canonadei acestora o contrapropaganda intelighenta, prin cutii de rezonanta cel putin tot atat de rasunatoare, portocalii au pierdut definitiv batalia pentru imagine, singurul vector ce conteaza in procesul electoral postmodern, aloo… Nu mai lipsesc decat cativa tradatori udemeristi ori uneperisti – si e pleena ochi Romanica de astfel de hartisti… – pentru ca putirintza oranj sa se prabuseasca iremediabil in shparlament, iar apoi si la urne – oricat ar fi ele dotate cu zmecheros ghivent -, in timp ce bietul Base, varsand o lacrima de data asta sincera in batista noii EU-ridice (nu va ganditi la Europa Unita, fugiti naiba…) si clipind ca un iepuras plin de alice n-ar pricepe nici acum ca principalul vinovat pentru inomabila, inevitabila si irevocabila despartire pe drum de sara e chiar el, pe care nu l-a lasat inima sa nu se uite si-a doua oara la piaza-i rea & galbioara, desi il avertizasem si pe craidon, si pe ea, cum ar venea, sa se potoleasca macar pana trec puntea, drea… oops.

  Inca un brav voinic doborat de-o sageata trasa din arcu’ damul al mogulului Leen-Dick… oops

  Pe maine.

 46. Sorin ILIESIU Says:

  Înţelepte toate aceste „firimituri din Hyperspatz…”!

  Înţelepte, de asemenea, comentariile:

  „Chiar acum se arata – tot la A3 – celebrul grafic al prabusirii imaginii lui Traian Basescu, de la 70% in 2004, la 10%, azi… Pedelistu de serviciu la tembeliziuni – un anume insipid Toader – explica chestiutza prin faptu ca s-au luat niste “masuri impopulare”. Da, si masurile astea au sapat credibilitatea presedintelui TB, desigur, insa io spun ca responsabili pt imaginea dezastruoasa, actuala, a lui TB, sunt, asa cum am aratat de atataea ori aici, in primul rand consilierii sai de imagine si de strategie PR, precum si el insusi, aloo, fiindca a tratat cu-o impulsivitate impardonabila relatia cu Televiziunea Publica si cu presa, in general, si cu tembeliziunile mogulice, in special, riscand sa compromita, in final, actiunea sa politica de reforma si modernizare, care dupa parerea mea a fost si este reala si extrem de meritorie… Pacat de voinic ! :evil:”

  „Tocat de atata amar de vreme de tunurile catodice ale mogulilor si de catapultele de hartie ale tovilor si baietilor rasbunatori, si fara ca Oranjeria sa opuna canonadei acestora o contrapropaganda intelighenta, prin cutii de rezonanta cel putin tot atat de rasunatoare, portocalii au pierdut definitiv batalia pentru imagine, singurul vector ce conteaza in procesul electoral postmodern, aloo… Nu mai lipsesc decat cativa tradatori udemeristi ori uneperisti – si e pleena ochi Romanica de astfel de hartisti… – pentru ca putirintza oranj sa se prabuseasca iremediabil in shparlament, iar apoi si la urne – oricat ar fi ele dotate cu zmecheros ghivent -, in timp ce bietul Base, varsand o lacrima de data asta sincera in batista noii EU-ridice (nu va ganditi la Europa Unita, fugiti naiba…) si clipind ca un iepuras plin de alice n-ar pricepe nici acum ca principalul vinovat pentru inomabila, inevitabila si irevocabila despartire pe drum de sara e chiar el, pe care nu l-a lasat inima sa nu se uite si-a doua oara la piaza-i rea & galbioara, desi il avertizasem si pe craidon, si pe ea, cum ar venea, sa se potoleasca macar pana trec puntea, drea… oops.

  Inca un brav voinic doborat de-o sageata trasa din arcu’ damul al mogulului Leen-Dick… oops”

  Antologic textul: http://hypertexte-avp.blogspot.com/2008/07/hai-pa-domnitza-mea.html

  Păcat că destinatarii par a nu le fi citit.

 47. Sorin ILIESIU Says:

  Cu impardonabilă întârziere:

  La mulţi ani fericiţi, Doamna Monica!

 48. monica Says:

  Multumesc mult,dle Iliesiu.
  Va doresc si dvs multa sanatate si realizari imagistice de valoare,asa cum ne-ati obisnuit.

 49. Hantzy Says:

  @monica,
  daca e imperios a ma referi la majoritatea alegatorilor, ce-as putea spune? Ca sunt mintiti?! OK, dar de cine? De RTV sau de TVR, de A1 sau de B1? Mintiti sunt doar cei ce vor sa fie mintiti, doar cei ce asteapta de la jurnalisti doar confirmarea celor mai intime convingeri. Frumos-mintitii!

  Din pacate nu mai am disponibilitatea de altadata pentru expuneri supradimensionate, insa nu inseamna ca am renuntat la coerenta sau sinceritate. Spun inca si acum ca-mi doresc sa fiu eu cel care se inseala.
  Am pus pe aici cateva intrebari, dar nimeni nu vrea sa raspunda. Si asta imi arata insa ca am, din pacate, dreptate.

  Si, te rog, chiar daca sunt telegrafic nu incerca sa deduci mai mult decat am scris. Spusesem ca nulitatile ce nu fac rau sunt preferabile notorietatilor care-l fac. Atat! N-am sugerat nici o clipa ca nulitatile ar reprezenta idealul. Stely a coinsiderat ,foarte arbitrar, ca Ponta si Antonescu sunt nulitati.
  Inca o intrebare: Dar Basescu, inainte de a ajunge presedinte, ce era? Tot o nulitate. Da-mi un exemplu de lucru bun savarsit de domnia sa! A beneficiat doar de ura fata de nastase si partidul acestuia, precum si de o „dramuleta” cu lacrimi pe humerusul stolojanean, care l-au dus la Cotroceni. De ce atunci n-ar putea si un altul, considerat acum nulitate, sa fie bun, sa aibe idei, sa faca ceva cu viata lui, sa nu mai vegeteze simbiotic fungo-algal?! Mai ales ca n-ar mai fi nici macar primul care o face.
  Acum ar avea si material PR, arestand la opozanti si satisfacand orgoliul celeilalte jumatati din electorat, i-ar inlocui din nou pe coruptii celuilalt cu ai sai. Si uite-asa coruptie fara corupti vom avea mereu si ne vom amagi inca douazeci de ani ca s-a furat revolutia, ca nu s-au facut autostrazi, ca s-au chemat minerii, drept inlocuitoare pentru aspiratii si bunastare! Dar vom crede ca parlamentul e nenecesar, ca-i blocheaza lui lider maximo, cocotat medieval in varful piramidei, dorinta de demantelare, ca regulile se aplica doar preferential, ca exista intotdeauna un rau cel mic, samd.

  Privitor la articolul lui Turturica, l-am cetit inca de ieri. Nu pot sa nu spun ca incearca, destul de „valabil”, sa explice motivele ce-l mana in lupta pe „personajul pozitiv” insa m-a frapat un lucru: existenta unui adversar remanent, confuz, care poate lua oricand forma lui nastse, a lui iliescu, a lui Blaga, a unui personaj colectiv sau chiar abstract: marea coruptie. Democratizarea e brusc conditionata de acest adversar, fapt ce confera valente mitologice povestirii lui Turturica, totul fiind demonstrat in acceptiunea ca o actiune a tropaitorului, a Jucatoriei Sale, trebuie ca are un substrat idealizator. Si deci, doar cei alesi de dumnealui sunt buni, ceilalti sunt rai. Pana si Winnetou ar fi invidios!

 50. Hantzy Says:

  @Adrian Merfu, daca n-aveti nimic de spus, nu va osteniti degeaba! Iar daca nu puteti produce decat intrebari de duzina, incercati macar sa pareti filosof!

 51. Loda Says:

  Buna ziua ! Stely :
  ,,Grozav articolul lui Dan Turturica din Romania Libera ”
  Ca tot vorbirati de aici de care e mai de la Secu, ghici ce era tatal lui Turturica? Ai voie de trei ori 🙂

 52. Stely Says:

  Nu stiu Loda ,dar are vreo importanta ? Eu imi amintesc ca Dan Turturica a scris articole multe si nu asa grozave ca asta ,referitoare le Traian Basescu,E.Boc si PD-L . In concluzie ,ramine cum am stabilit :”grozav articol ” !
  Chiar daca- iata -AVP nu este atit de optimist ,ba dimpotriva isi mentine punctul de vedere, cam sumbru pentru Traian Basescu, PD-L si guvern.. Vom trai si vom vedea.
  p.s. Cind va fi evenimentul ? Va tin pumnii .. Nastere usoara si un nepot /ica sanatos /oasa si voinic/a! Asteptam vesti bune.

 53. AVP Says:

  Dl Sorin Iliesiu: Multumesc inca o data pt increderea constanta si onoranta – avand in vedere ca vine de la liderul societatii civile Ro, aloo… – pe care mi-o aratati.

  Cat priveste topicul „Hai pa, domnitza mea”, acesta a ajuns in mod sigur la cunostinta persoanei in cauza, care initial chiar intrase intr-un incurajant si-n orice caz curajos dialog cu poeselul si care a pastrat la dansa pe blog, o buna perioada, textul cu pricina, dar care apoi s-a necat (scussi expresia) ca rromanu la mal, intrerupand brusc dialogul si stergand textul meu de pe blogul sau (dimpreuna si cu respunsurile anterioare…oops)

  Va dati seama ca daca domnitza in cauza ar fi avut curajul si destinul sa continue dialogul cu redactorul „Apelului catre Europa”, cu-o diplomatie si intelighentza de care la un moment dat chiar am mcrezut-o in stare, in loc sa reactioneze ca o oarecare activista pedalista din Plescoi or Bucale Vale, aia era – vreau sa spun aleasa vremurilor ce vor urma… -, dear fratici & surioare…? 🙄

 54. Loda Says:

  Stely :
  In jur de 1 martie, o domnisoara pentru Dragos 🙂

 55. Stely Says:

  Loda ,

  Vom si aici sa-i oferim un martisor domnisoarei nepotici . 🙂 Sa fie intr-un ceas bun si sa auzim de bine!

 56. Adrian Merfu Says:

  @Hantzy
  Nu am afirmat niciodata aici sau in alta parte ca sunt filozof. Asta este boala voastra, a celor ce vor cu orice pret un titlu, de a va da balene in pahar. Se vede si dupa modul in care „intelegeti” sa faceti conversatie. Intrebarea care am pus-o arata cat de ignoranta este afirmatia dumneavoastra despre agentul sovietic Ion Iliescu. Pe cat de banala intrebarea atat si capacitatea dumneavoastra de a intelege politicul. In loc de aroganta pe care o afisati putina umilinta sau daca nu modestie nu strica.
  Si am sa mai comentez de fiecare data veti scoate vreo perla ca cea cu Iliescu.

 57. Stely Says:

  Era cit pe-aci sa pun un comentariu drept raspuns unui anume „tigan ” 😉 Bine ca m-am uitat inainte de a-l trimite .

 58. AVP Says:

  E recomandabil să te uiti intotdeauna 🙂

 59. Stely Says:

  Da , de la tine am invatat .. Parca imi pare totusi rau ca nu i-am „servit-o ” in acelasi stil . 👿

 60. AVP Says:

  Postare noua.

  Pe maine.

 61. Sorin ILIESIU Says:

  @AVP Says:20 februarie 2011 la 14:36
  Nu sunt liderul societatii civile. Nici nu există vreun lider. Sunt doar un om influent într-un segment al acesteia. Societatea civilă este condusă de aceiaşi păpuşari care conduc aproape totul în România.

 62. Sorin ILIESIU Says:

  @monica Says: 20 februarie 2011 la 08:24

  De ziua Dvs vă propun să vizionaţi filmul meu despre cea mai frumoasă casă avangardistă din Bucureşti, concepută de Marcel Iancu. E cel mai „frumos” film al meu dpv formal:

  Mulţi amici şi/sau inamici mă întreabă de multe ori de ce-mi pierd vremea cu adevărul şi cu decomunizarea în loc să fac filme de artă…

  Pe de altă parte, tocmai am primit această scrisoare:

  Dear Mr. Iliesiu,

  The Jewish Historical Museum in Amsterdam is preparing the exhibition ‘From Dada to Surrealism. Jewish Avant-garde artists from Romania, 1910-1938’, which will be shown in our museum from June 1 to September 4, 2011.

  We are considering incorporating your film Construct in our exhibition. We would show it on a 42 inch monitor with headphones, in a continuous loop, for the duration of the exhibition.

  Thank you very much for your attention to this matter.

  Yours sincerely,
  Martine Stroo

  Coordinator
  Afdeling Tentoonstellingen / Department of Exhibitions
  Joods Historisch Museum / Jewish Historical Museum

 63. mihai rogobete Says:

  Excelent îngheţată muzica, dle. Ilieşu! Un veritabil miracol, să dai glas formelor, muzică. Încântat!

 64. Stely Says:

  Sorin Iliesiu ,
  Filmul dvs este extraordinar .Un film in care o casa frumoasa isi spune povestea vietii ei: Imagini si muzica ,ce te fac sa treci prin toate starile sufletesti.
  Felicitari ! Cel care i-ati redat maretia ati fost si dvoastra ,alaturi de ilustrul arhitect si pictor modernist -Marcel Iancu .
  p.s. Ati remarcat ca ati pus filmul aici in acelasi timp cu cealalta” Poveste ” de dincolo ? Nici nu stiu pe care am „citit -o „prima . In orice caz le-am „citit ” de doua ori pe amindoua .

 65. Hantzy Says:

  Comentati, Adrian Merfu, de cate ori doriti!

  Doar pentru ca ma acuzati pe nedrept, revin cu o scurta replica. Ar fi laudabil ca cele sugerate altora, sa le aplicati dumneavoastra insiva. Va intemeiati afirmatiile pe impresii personale, definitiv fara nici o legatura cu comentariul meu.
  Nici eu n-am spus, nici aici nici in alta parte, ca ati fi “filozof”. Pur si simplu pentru ca sunt de mult edificat asupra superficialitatii dumneavaostra, de cand, in contrast cu atitudinea sclifosita, caracteristica maruntului ce vor sa para gigant, trageti niste “barbi” penibile. Si stiu bine ca Barba non facit philosophum. Dar pentru ca sunt nevoit sa fiu explicit, va confirm ca in interventia mea sugerasem doar sa va abtineti a sustine fleacuri, mimand o atitudine filosofica. Nimic mai mult! Ca dumneavoastra ati ales sa inlaturati orice dubiu in aceasta privinta va este, desigur, permis si-mi cer scuze daca am lasat impresia ca doresc a va limita dreptul la libera exprimare.
  Insa de aici si pana la a ma considera cautator de balene prin pahare e cam mult. Spre deosebire de dumneavoastra, nu am dat niciodata detalii despre studiile mele si nu sunt nici capitan de cursa lunga sa marsez pe ideea ca exista ocupatii mai nobile sau mai putin nobile, atata vreme cat si unele si altele sunt necesare. Dumneavoastra insa nu va limitati la a-mi adresa presupunerile. Plusati, folosind pluralul, incercand sa extindeti verdictul asupra tuturor care au ghinionul de a nu va impartasi opiniile, ceea ce-mi arata clar ca „bolnavul” sunteti chiar dumneavoastra.
  In fine, ajung si la iliescu. In cazul asta dati dovada de o lipsa crasa de logica. Politician versat nu ar exclude, presupunand ca aveti si dovezi, ca ar fi si agent sovietic.
  A pune semnul echivalentei intre una si alta denota necunoastere din partea dumneavoastra. Dimpotriva, daca intr-adevar iliescu e agent sovietic in Ro (probabilitate pe care nu o exclud deloc!), cred ca e departe de a fi afon in politica. Punct!

 66. AVP Says:

  Minunat, intr-adevar, filmul dlui Iliesiu. Intelegi in mod genuin, deodata, ca acolo a trait nu un om perisabil, ci o idee…

 67. Adrian Merfu Says:

  @Hantzy
  Aveti ceva in comun cu Sorin Cucerai: nu intelegeti sau nu vreti sa intelegeti ce scriu altii. Tactica pe care o folositi este simpla si denota lipsa de inteligenta. Prima data rastalmaciti ce va scriu si a doua oara jigniti. Asta este dovada de micime sau minte ingusta. Luati-o cum vreti. In orice caz, nu ma intereseaza frustrarile ce va fac sa va comportati astfel dar este evident ca nu puteti avea un dialog onest. Daca stiti ce este acela.

 68. monica Says:

  Dle Iliesiu,
  va multumesc inca o data.
  Nu stiu ce-am facut sa merit atata atentie din partea dvs 😳
  Impresionante imagini ,captate din unghiuri la fel de avangardiste,ca si subiectul in sine, care-mi dau (a cata oara?) certitudinea ca numai un artist de exceptie cum sunteti dvs stie sa lucreze perfect cu spatiile, unghiurile, liniile,umbra si lumina, ca „forme” cu intelesuri multiple, dand ochiului si mintii privitorului libertatea deslusirii mesajului transmis. Va felicit pentru acuratetea, de profesionist,cu care ati „desenat” pe pelicula,labirintul ce gazduieste aceste intelesuri.M-ati facut sa intru in acest labrint, ca sa caut esenta verbelor nerostite , dar intuite, care fac din aceasta poveste”frumoasa” ,una de exceptie, uite, apreciata la nivel european .Multa inspiratie, in continuare .

  ps. Imi cer scuze pt intarzierea cu care am raspuns,dar am probleme majore cu computerul 😦 pana la depanarea lui ,ma descurc f greu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s