Mortii lui Iliescu – genocidul neocomunist

Comunicat al Asociatiei 21 Decembrie

Astăzi 22 Decembrie – când se împlinesc 21 de ani de la declanşarea genocidului neocomunist care a avut loc în România între 22 şi 28 decembrie 1989 – relansăm Apelul către criminali scris de Sorin Ilieşiu şi semnat de 31 de organizaţii civice şi sindicale.

În timpul acestui genocid au fost înregistraţi peste o mie de morţi şi mii de răniţi. Până în prezent, vinovaţii nu au fost trimişi în judecată.

În perioada 22-27 decembrie 1989, Ion Iliescu şi-a arogat calitatea de şef al statului şi a exercitat-o fără să fie ales de nimeni în vreo funcţie de acest fel. Ion Iliescu a fost un activist comunist implicat în crimele din 1956, 1957 şi 1968, crime îndreptate împotriva studenţilor protestatari.

Morţii lui Iliescu înregistraţi între 22 şi 28 decembrie 1989 au fost de şase ori mai mulţi decât cei ai lui Ceauşescu (condamnat la moarte de Tribunalul Militar Excepţional înfiinţat ilegal de Ion Iliescu în 24 decembrie 1989). Ion Iliescu a fost salvat de procurorul general Laura C. Kovesi care a infirmat ilegal rezoluţia generalului-magistrat Dan Voinea de urmărire penală, aşa cum a afirmat recent acesta, generalul Dan Voinea fiind cel care a decis oficial urmărirea penală a lui Iliescu pentru genocid. Cei plătiţi cu salarii uriaşe ca să înfaptuiască Justiţia sunt de fapt salvatorii criminalilor, groparii Justiţiei, ai Adevărului şi ai Dreptăţii.

Euforia victoriei revoluţiei anticomuniste a durat numai câteva ore în cursul zilei de 22 Decembrie 1989: de când a decolat elicopterul şi până a fost declanşat genocidul neocomunist, respectiv imediat după ce sutele de mii de bucureşteni din Piaţa Revoluţiei au scandat “Fără comunişti!”, “Jos comuniştii!”, “Jos comunismul!”, ca replică adusă lui Ion Iliescu care s-a adresat mulţimii din balconul fostului CC al PCR proslăvind nobilele idealuri ale comunismului şi blamându-l pe Ceauşescu pentru că le-ar fi “întinat”.

Genocidul neocomunist a fost declanşat pentru a fi salvate eşaloanele 2 şi 3 din conducerea PCR şi a Securităţii, pentru a uzurpa puterea şi pentru a face posibilă transformarea revoluţiei anticomuniste în contrarevoluţie neocomunistă.

Cităm din Rechizitoriul publicat în 1999 de procurorii conduşi de d-l general-magistrat Dan Voinea:

«În primele zile ale evenimentelor – dar şi după aceea – prin declaraţii publice (…) s-a acreditat ideea că principalii vinovaţi (…) sunt teroriştii. Întreţinerea acestei diversiuni s-a făcut prin presă, radio şi prin crainicul postului de televiziune naţional redactorul şef Brateş şi a căpătat credibilitate prin afirmaţiile făcute pe postul TV de către persoane importante ale noii puteri ca de exemplu:

– Ion Iliescu: “Acţiunile diversioniste, teroriste, criminale, a grupelor de terorişti care vor să împiedice funcţionarea noii puteri şi să destabilizeze societatea noastră. (…) Teroriştii acţionează din clădirile locuite, chiar din apartamente, (…) este o perfidie fără seamăn, o cruzime…(…) Vrem să vă spunem că teroriştii nu sunt în uniformă, ei sunt civili! De multe ori caută să creeze confuzie – şi-au pus şi banderole ca să fie confundaţi cu oameni din formaţiunile acestea organizate, cetăţeneşti (o voce: Îşi pun şi uniforme să creeze confuzie! Împuşcă din orice poziţie!) şi să creeze confuzie. Împuşcă din orice poziţie. De aceea este important ca cetăţenii (…) să nu acţioneze pentru că pot fi confundaţi cu teroriştii şi să cadă victimă confruntărilor cu unităţile militare.”»

Cităm din concluzia Rechizitoriului publicat în 1999 de generalul-magistrat Dan Voinea:

«Aşadar, după ocuparea mijloacelor de informare în masă, s-a declanşat o vastă operaţiune de diversiune căreia i-a căzut victimă populaţia română. (…) Cetăţenii români nu aveau de unde să ştie că ceea ce se petrece sub ochii lor era de fapt una dintre cele mai mari diversiuni de acest fel din istorie. Dar în lupta pentru putere din acele zile nu interesa faptul că din cauza diversiunii erau luaţi prizonieri, răniţi sau ucişi oameni nevinovaţi…».

Justiţia a probat diversiunea “teroriştii”. Nu a fost găsit nici un terorist printre morţi, răniţi sau arestaţi. D-l general-magistrat Dan Voinea a afirmat: "Teroriştii nu au existat. S-a minţit pentru a-i ascunde pe adevăraţii criminali”.

Subliniem că în decembrie 1989, în România s-a înregistrat cel mai mare număr de victime pe timp de pace în istoria contemporană a Europei, conform aprecierii unui reprezentant al Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Întrucât ştia că va avea nevoie de criminali cu experienţă pentru reprimarea manifestaţiilor anticomuniste care vor urma, Ion Iliescu, batjocorind memoria eroilor din decembrie, a numit în guvernul României doi criminali ai revoluţiei de la Timişoara din 16-22 decembrie 1989: generalul Chiţac Mihai la Ministerul de Interne şi generalul Stănculescu Victor Atanasie la Ministerul Apărării Naţionale.

Cităm din Raportul final al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România în baza căruia Preşedintele României Traian Băsescu a condamnat regimul comunist, şi implicit cel neocomunist, ca ilegitim şi criminal:

„România a fost singura ţară din Europa de Est care, în procesul revoluţionar din toamna anului 1989, a înregistrat morţi şi răniţi. Anume: 1104 morţi; 162 până la 22 decembrie 1989 şi 942 între 22 şi 27 decembrie.(…) Revoluţia din 1989 a avut un caracter pronunţat anticomunist. (…) În perioada care a urmat imediat după 22 decembrie 1989, grupul care a preluat puterea a deturnat caracterul pronunţat anticomunist al revoluţiei, prin subminarea demonstraţiilor spontane populare anticomuniste, prin cenzurarea mesajelor anticomuniste în cadrul emisiunilor televiziunii, care devenise „cartierul general” al unei „telerevoluţii” în premieră mondială. Prin televiziune s-au făcut majoritatea diversiunilor, cea mai eficientă fiind reprezentată de „pericolul de moarte” omniprezent întruchipat de „teroriştii fideli dictatorului Ceauşescu”; acesta a fost arestat în 22 decembrie, într-o unitate militară din Târgovişte. Pericolul părea total credibil întrucât în perioada 22-27 decembrie au fost înregistraţi 942 de morţi şi mii de răniţi. Majoritatea au fost ucişi şi răniţi pe străzile din centrul capitalei şi al altor oraşe martirizate ca urmare a acestei diversiuni. Ulterior nu a fost acuzat şi judecat nici un terorist. (…) Potrivit declaraţiilor generalului-magistrat Dan Voinea care a cercetat, prin Ministerul Justiţiei, evenimentele(…): «În decembrie 1989 scopul era deturnarea caracterului anticomunist al revoluţiei şi peluarea puterii prin teroarea instalată». Deturnarea caracterului anticomunist al revoluţiei din decembrie 1989 şi reprimarea manifestărilor anticomuniste au constituit acte deliberate de asfixiere a pluralismului democratic şi tentative de restaurare a unui regim autoritar, de tip dictatorial”.

APEL CĂTRE CRIMINALI

Căiţi-vă măcar după 20 de ani! Aţi comis fără vreo remuşcare, crime în serie. Crime istorice. Inclusiv un genocid şi un fratricid.

Aţi ucis România euforică abia născută. În seara de 22 decembrie 1989, aţi proslăvit comunismul de la tribuna revoluţiei anticomuniste. În replică, sutele de mii de oameni care l-au izgonit pe Ceauşescu au scandat: „Jos comunismul!” şi „Fără comunişti!”. După câteva minute, pentru a vă salva şi pentru a uzurpa puterea, aţi declanşat genocidul neocomunist şi aţi transformat revoluţia anticomunistă în contrarevoluţie neocomunistă. Apoi v-aţi preschimbat „certificatul” de contrarevoluţionar în cel de revoluţionar.

Aţi apreciat fratricidul ca fiind cea mai înaltă virtute, numindu-i miniştri pe dirijorii masacrului de la Timişoara (Stănculescu şi Chiţac) şi răsplătindu-i cu gradul de general pe cei mai zeloşi măcelari ai poporului român.

Aţi cumpărat tăcerea martorilor, iar pe cei care nu erau de vânzare i-aţi asasinat.

Pentru a nu fi judecaţi, aţi vândut aproape gratis ceea ce nu era al vostru, adică tot ce se putea vinde din România. Chiar şi România.

Aţi corupt Justiţia să închidă ochii la crimele voastre faţă de care pălesc orice infracţiuni. Aţi făcut din ţara noastră edenul infractorilor.

Aţi înlocuit fraternitatea cu fratricidul.

După ce aţi ctitorit România fratricidă, v-aţi cocoţat în fruntea ei, peste victime, le-aţi mâncat coliva, v-aţi proclamat inocenţa, v-aţi decretat emanaţi ai revoluţiei şi salvatori ai naţiunii şi apoi v-aţi negociat imunitatea şi impunitatea.

Aţi inventat cel mai abject „bal” mascat: cel în care sub masca înalţilor demnitari ricanează autori de genocide şi fratricide nejudecate şi nepedepsite, care dau lecţii de morală propriilor victime.

Laolaltă cu victimele, aţi ucis şi statul de drept înainte să se nască, de dragul statului de nedrept, cel (cripto)comunist.

Aţi sacrificat România şi poporul român.

Sunteţi vinovaţi şi pentru paricid. V-aţi omorît părinţii adoptivi, Nicolae şi Elena Ceauşescu. Dar nu aţi trădat comunismul. L-aţi salvat prin genocid şi l-aţi mascat în criptocomunism.

Domnule Iliescu, aţi comis fără vreo remuşcare, crime istorice, crime în serie. Asemenea lui Stalin, aţi recurs la genocid împotriva propriului popor. Prin fratricidul din iunie 1990, v-aţi înfrăţit cu Deng Xiaoping. Aţi fost inspiratorul lui Miloşevici, prin violenţele etnice de la Târgu-Mureş din martie 1990. Aţi devenit maestrul lui Voronin, în aprilie 2009, când Chişinăul s-a înfrăţit cu Bucureştiul. În fratricid.

Căiţi-vă măcar după 20 de ani!

Sorin Ilieşiu – autorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html
Asociaţia 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş – Preşedinte

Grupul văduvelor de eroi martiri în decembrie 1989
Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, Octav Bjoza – Preşedinte
Societatea Timişoara, Florian Mihalcea – Preşedinte
Seniorii Ligii Studenţilor din Universitatea Bucureşti 1990
Consiliul Mondial Român, Ştefana Bianu – Vicepreşedinte
Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 Timişoara, dr.Traian Orban – Preşedinte
Fundaţia Culturală Memoria – filiala Argeş, prof.univ.Ilie Popa – Preşedinte
Fundaţia ICAR, Dr. Camelia Doru – Preşedinte
Asociaţia 22 Decembrie 1989 Baia-Mare – Adiel Florian, Preşedinte
Comitetul de Acţiune pentru Democratizarea Armatei – ofiţerii C.A.D.A.-1990
Fundatia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, Daniela Soros – Vicepreşedinte
Asociaţia Românilor din Australia, Mihai Maghiaru – Preşedinte
Organizaţia luptătorilor pentru apărarea drepturilor omului, I.Leşu – Preşedinte
Sindicatul Naţional al Ţăranilor şi al Proprietarilor Români, Dan Drăghici – Preşedinte
Asociaţia Europeană a Cadrelor Didactice – Secţiunea Naţională România, prof.univ.dr. Florin-Cristian Gheorghe – Preşedinte
Asociaţia Scriitorilor Români şi Germani din Bavaria, Radu Bărbulescu – Preşedinte
Association Culturelle et Amicale Roumaine, Gabriel Penciu – Preşedinte
L’Alliance Belgo-Roumaine, Bruxelles, Ecaterina Evanghelescu – Preşedinte
Consiliul Român American, Neculai Popa – Preşedinte
Asociaţia Copiilor Revoluţiei, Cătălin Giurcanu – Preşedinte
Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Nicolae Bănuţoiu – Preşedinte
Asociaţia Apolitică ‘Societatea Târgovişte’, Ilie Petre Ştirbescu – Preşedinte
Fundaţia Redarea Istoriei, jurist Păun Gabriel Virgil – Preşedinte
Fundaţia Ioan Bărbuş, Anca Maria Cernea – Preşedinte
Federaţia naţională Omenia a Pensionarilor (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Preşedinte
Federaţia sindicală ‘Solidaritatea – Virgil Săhleanu’ a siderurgiştilor din România
Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 – Timişoara, Pompiliu Alămorean – Preşedinte
Sindicatul Solidaritatea al siderurgiştilor Galaţi, Ilinca Diaconu – Preşedinte
Sindicatul Solidaritatea Hunedoara
Sindicatul Solidaritatea ALRO, Ioan Ion – Preşedinte

Reclame

9 răspunsuri to “Mortii lui Iliescu – genocidul neocomunist”

 1. AVP Says:

  Multa vreme am crezut ca tergiversatorul dosarului lovilutiei din decembrie e procurorul Dan Voinea. Acum stim clar cine e: Kovesi. Dar in spatele ei cine o fi ?

  Am mai spus-o :

  numai daca Iliescu va fi judecat si daca va fi condamnat – in cazul ca va fi gasit vinovat, biensur -, atunci si numai atunci adevarul si dreptatea istorica vor triumfa.

  Cat de periculoasa poate fi „iertarea” lui Iliescu si eludarea adevarului istoric – adevar calcat deocamdata in picioare de mitul „salvatorului” Iliescu – s-a vazut inclusiv cu ocazia referendumului de suspendare a lui Base, cand „omul de bine” nea Nelu a fost cap de afish la tembeliziunile „baietilor”, de unde vitupera contra celui care a indraznit sa se ia in termeni reali (iar nu doar de ochii lumii, te pomenesti…) de „sistemul ticalosit” …

  In orice caz, Iliescu va a avea parte de un proces impartial si european, nu ca cel pe care el i l-a aranjat lui Ceausescu, aloo… Culmea ar fi sa aiba parte si de acelasi procuror – Dan Voinea, n-asa…? Iar daca justitia Ro va gresi – caci doar este legata la ochi, no…? -, „sarmanul Iliescu” se va putea adresa institutiilor jurisdictionale europene, de ce nu ?

  Toti cei tentati sa faca precum Iliescu & Co e musai sa stie ca mai devreme sau mai tarziu vor raspunde in fatza legii pentru faradelegile lor. Acesta trebuie sa fie semnalul dat ticalosilor de o natiune intrata de acum in randul democratiilor de elita ale lumii.

 2. Dan Culcer Says:

  Domnule Padina,
  ar poate util dacă, dincolo de gestul activ, prietenesc și foarte util de a difuza apelul de mai sus, ați da prilejul numeroșilor dv cititori de bună credință să afle și baza acestor analize, declarații, anume analizeleși diagnosticele economistului Constantin Cojocaru. Vă dau aici linkul de unde se poate extrage cartea despre privatizare publicată pe blogul dlui Cojocaru, http://www.variantacojocaru.ro/
  Sărbători Fericite tuturor,

 3. Stely Says:

  Da.. Am citit si mi-am amintit momentele de euforie si nebunie pe care le-am trait in zilele acelea. Imi amintesc vuietul acela care a intrerupt cuvintarea lui Ceausescu la acea adunare populara, cind am inceput sa sper ca aceasta ii va aduce sfirsitul ; apoi teama si mila pentru cei ramasi sa construiasca baricade ,intrucit stiam ca asa se intimpla ascultind la Europa libera;apoi cind a venit confirmarea de la un prieten din Bucuresti ,care ne-a dat telefon si ne-a spus plingind ca a vazut morti si raniti si ca revolta celor ramasi era mai mare decit teama de moarte . Da,acelora , care nu au fugit din fata pericolului ,trebuie sa le multumim in primul rind ! Ei au facut posibila caderea lui Nicolae Ceausescu si regimului lui.Pentru ce a urmat avem, iata ,confirmarea devenita oficiala prin raportul condamnarii comunismului :
  „În perioada care a urmat imediat după 22 decembrie 1989, grupul care a preluat puterea a deturnat caracterul pronunţat anticomunist al revoluţiei, prin subminarea demonstraţiilor spontane populare anticomuniste, prin cenzurarea mesajelor anticomuniste în cadrul emisiunilor televiziunii, care devenise „cartierul general” al unei „telerevoluţii” în premieră mondială. Prin televiziune s-au făcut majoritatea diversiunilor, cea mai eficientă fiind reprezentată de „pericolul de moarte” omniprezent întruchipat de „teroriştii fideli dictatorului Ceauşescu”;

  Avem acum nu numai confirmarea ca regimul nou instalat a fost si el criminal -intrucit vedem ca s-a folosit de euforia multimii si de dorinta ei legitima de a termina cu sistemul comunist si de a infaptui adevarata revolutie -atragindu-o printr-o diversiune bine gindita si pusa la punct ,intr-o contrarevolutie condusa prin televiziunea publica .
  Asadar , ma alatur acestui „Apel Catre Criminali „si le cer si eu sa-si arate nu numai cainta ,remuscarea si iertarea pentru toate crimele facute ,ci le cer sa recunoasca faptele si sa dispara din viata publica ,pina cind justitia le va stabili Vinovatia . Cer ,deasemenea ,justitiei sa se grabeasca ..

  AVP,spui asa :

  „Iar daca justitia Ro va gresi – caci doar este legata la ochi, no…? -, “sarmanul Iliescu” se va putea adresa institutiilor jurisdictionale europene, de ce nu ?”

  Si eu spun ca daca aceeasi justitie Ro „va gresi” si-l va gasi nevinovat pe „sarmanul Iliescu ” ,la rindul nostru ,iata ,prin Asociatia 21 decembrie ,ne vom putea adresa acelorasi institutii jurisdictionale europene .

 4. monica Says:

  Cu multa smerenie fata de inutilele si nevinovatele sacrificii facute in revolutia din dec ’89, incepand din 16 decembrie (zic eu) si pana-n 26 dec ’89 imi exprim parerea umila, ca ar trebui facuta mai intai o analiza drastica asupra caracterelor locuitorilor si mai ales a conducatorilor acestor teritorii , a impulsurilor de a ocoli in momente cheie ratiunea si actionarea sub semnul lipsei de constinta ,deci a unei viscerialitati impamantenite. In lipsa unor Repere Adevarate, noi, ca romani o sa apucam vreodata sa ne rationalizam impulsurile in momente de presiune de orice natura ar fi ea? Va dau mai jos un link care demonstreaza cu deosebire ca paricidul face parte din panoplia „de colectie” a clasei de jos dar si mai ales a clasei conducatoare a politicii ro nu numai in prezent ,ci dintotdeauna.Exemplele care fac exceptie in acest sens intaresc regula,ca de obicei.
  http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1247186-nastase-tentativa-paricid.htm

 5. monica Says:

  cititi ,va rog,”sa ne rationalizam impulsurile in momente de presiune de orice natura ar fi ele?”

 6. Dl.Goe Says:

  Profit de ambianta incarcata de serenitate pentru a va transmite d-voastra si tuturor cititorilor d-voastra, Sarbatori Fericite si la multi ani. Spiritul Craciunului sa va insoteasca pretutindeni, acasa, in lume, pe blog, in suflet, iar anul nou sa va aduca tot ceea ce va doriti. Cu drag, al dv. dl. Goe.

  P.S. Sunt un cititor ocazional care a avut ocazia sa se bucure de anumite emotii vizitandu-va blogul.

 7. AVP Says:

  Imi pare rau sa aflu ca tu, @goe, esti si nick @Clona, si nick @Tony, despre care aveam niste perceptii foarte placute. Promovandu-l pe trolul detracat, troglodit, antisemit si analfabet – care n-ar fi existat ca atare, daca n-ar fi gasit un debuseu de deversare pe troaca ta – ti-ai mancat toata cinstea, asa cum a facut-o, dupa tine, si alt fudulman… Dzeu sa va ierte.

  Postare noua.

 8. Dl.Goe Says:

  Imi pare rau ca ai primit vesti proaste care ti-au schimbat perceptiile (intr-o lume in care perceptia este totul) totusi n-ar trebui sa le iei in tragic. In fond doar dl.Goe a revendicat nick-urile Clona si Tony. Cei doi nu l-au revendicat pe dl. Goe si nici ei intre ei, astfel incat orice ramane posibil, intr-o lume relativa. 😉

  Craciun fericit tie si alor tai!

 9. AVP Says:

  Craciun Fericit lui @Clona si lui @Tony. Tie – @Goe – nu mai tre sa-ti urez distractie placuta, caci te-ai distrat deja pe seama mea, pt tot restu vietisoarii tele, cu trolu (si vad ca te dixtrezi in continuare). Io stiu mai bine decat tine ca un artist si cu atat mai abitir un ingeniu are 1000 de fetze, precum Buddha, insa niciuna nu e de nesimtit sadea si cu atat mai putin de lichea.

  Si basta !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s