Remember

Remember Repet ce i-am spus lui Patapievici într-un comment la editorialu-i evezist: In primul rând, ar trebui să-i cunoaștem pe toți informatorii ăștia, iar dta, dle Patapievici, știi mai bine decât noi că acest lucru nu va fi niciodată posibil în actualul sistem (cel cu originea în ‘revolutia’ de la anul I, a Tovilor și Baietilor din linia doi).Căci dacă printr-o minune s-ar înlătura giulgiul pe care scrie ‘dosar clasificat’ și s-ar vedea cine e pitit acolo, precum mortu-n păpușoi, am constata uluiți, alde noi, nu d’alde voi (care v-ați tot învârtit printre reînnoiții băiețoi), că informatorii Secu, chiar dacă n-au fost penali sau n-au făcut poliție politică, au constituit massa critică prin care Tovii si Baietii din Lagărul mare, transgresând Iepoca delațiunilor infernale și-a creării ‘omului nou’, de Moscova sau Bucale, s-au transformat în Omul de Rahat din vremurile actuale, căruia domnia ta nu-i poți găsi – e.g.! – o mai bună întrebuințare decât scoțându-l in hiigenica Germanie, la patriotică înaintare… (03.08.08, Evenimentul zilei)

Ok, Sarko “Aleksandr Soljeniţîn a fost cel care a deschis ochii lumii asupra realităţii sistemului sovietic, conferind experienţei sale o valoare universală” (Sarkozi) Ce poţi să spui mai mult ? Dacă l-aş fi putut ceti în ruseşte, m-aş fi pronunţat şi asupra artei scriitorului, aşa însă mă rezum la a spune ceea ce ştie toată lumea: şi anume, că Soljeniţîn e un simbol al luptei anticomuniste, un descriptor al Lagărului colectivist dinlăuntrul său…►Din păcate, delirul târziu al scriitorului despre rolul milenar al Maicii Rusii pravoslavnice ş.cl. mi-a lăsat un gust amar. Însă, având în vedere momentul, mă opresc aici cu critica și zic: ► …”Păi dacă dintr-un om nu rămâne în urma sa, spre a da mărturie c-a existat cândva, după ce şi veşnica pomenire a mea sau a ta despre homu’ cu pricina va dispărea, n-aşa?, decât numai ceea ce defunctu’ va fi înfăptuit cândva sub speciae aeternitatis, şi nimic altceva, aloo…, înseamnă că omu’ nost’, fie el regele-soare ori burghezul cutare, papa de la Roma sau popa din Trivale, e totuna cu faptele sale cardinale, n-aşa?, aşa cum scrie şi-n Cărţile imortale, unde se vbeste despre judecata de apoi a faptelor oricărui didiloi… Viaţa ta nefiind, de fapt, a ta, ci a Aceluia ce trăieşte local & temporar şi moare – cică – în făptura-ţi mitiutică, însă-n realitate doar spre a re-nvia prin next generation ce mereu şi mereu va urma, înseamnă că doar faptele din timpul vieţii tale, pe care tu ai fost liber să le faci or ba, sunt aporturi strict personale, n-aşa? la conturarea fiinţei trăitoare între Alfa şi Omega…“ (Cotidianul, august 2008)

Politicianul TRU. ITM-eule, când ai dreptate, ai ! Tru a gresit cumplit, shiiit, când a intrat în politică, pentru care el nu e mai deloc nemerit. Tezist, stilist, vizionarist, idealist și, de aceea, cam radical și de fapt cam extremist, el era muult mai potrivit să scrie editoriale ca robust edecar pedalist si să întrețină astfel focul continuu la mitul traianist, în rândurile talibanilor portocalii și-ale intelighentiei cilibii, ca să nu zic fistichii, iar gararea sa pe bănciile politicii, fie ele și alea mai lustruite, ale Ioropii, îl va proiecta curând în uitare și-n rugină ruinătoare, fiindcă Tru – asta e situația, frățioare – nu prea are date personale spre a se adapta la birocrația meschină și-n orice caz de futilă  rutină, la cinicile negocieri de după cortină și la alte chestiuțe de-astea unde ți se cere talent de prinț de benevent, iar nu de editorialist cu beletristic ghivent. El nu e barem orator sau retor cât de cât priceput, maestru de sedințe cenușii, cap de comitete or comții, limbut or gargaragiu înnascut, precum severin cel crescut subt al activiștilor scut și va fi tratat de fițoșii funcționari cu mânecuțe gucci, ce se cred încă în era cadrilului și perucii, precum cucii metafizici de la plătărăști, pe care îi aplauzi fiindcă-i compătimești  și hom cica civilizat te numești, dar n-ai vrea să-i vezi în haine lumești, ci-n mumoase costume de forță, pe masura avatarurilor lor angerești. Una preste alta, în loc să stea naiba în banca sa și să deschida sârba pedalisto-populara pe-a vântului încă vizibila scenă editorială, profitand de faptul că, de jenă, de colegială sfială, din securizată socoteală, de frica viitorului sau din cine știe ce alt motiv pe care io, un simplu poesel diliu, n-am de unde să-l știu, cațavenci încă îl păstrau aci ca pe herou’ frontului portocaliu – n-am zis mortu viu, aloo… -, Tru s-a lăsat dus ca iaka la oraca, in schimbu unui porcoi de ieurei cica grei, ce maine-poimaine se vor duce pe apa sambetei, si de unde ex-editorialistu cu peana-i maiastră sadea nu va mai phootea ajuta (în caz că nu-l va prelua Ziua… ) nici țerișoara și nici pe idolu său și-al încă multora cu mai nemic, fiindcă lista aia o va trage nainte mai degraba fata pe post de praslea cel mic – caci, orice s-ar zice, e odrasla l-al său tătic -, decât un orator cam zbughit și cam peltic, care nu-i totuna c-un editorialist birlik, aloo… (09.03.09, Cotidianul)

 

Reclame

23 răspunsuri to “Remember”

 1. stely Says:

  Din ce citesc , vad ca lui TRU nu i-au fost contestate calitatile ( morale,intelectuale si profesionale ) care sa-l indreptateasca sa mearga in PE ,ci faptul ca odata ajuns acolo , TRU ,ar fi aproape inexistent in spatiul public (in media ),iar de absenta lui ar profita tonomatele si supapele ,care impreuna cu politicieni iresponsabili latra ,iata ,vrute si nevrute la televiziunile moguliene , incit nimeni sa nu priceapa ce trebuie facut bine pentru Ro.

  Asta spunea AVP aici :

  ” Una preste alta, in loc sa stea naiba in banca sa si sa deschida sarba pedalisto-populara pe-a vantului inca vizibila scena editoriala, profitand de faptul ca, de jena, de colegiala sfiala, din securizata socoteala, de frica viitorului sau din cine stie ce alt motiv pe care io, un simplu poesel diliu, n-am de unde sa-l stiu, catzavencii inca il pastrau aci ca pe herou’ frontului portocaliu – n-am zis mortu viu, aloo… -, Tru s-a lasat dus ca iaka la oraca, in schimbu unui porcoi de ieurei cica grei, ce maine-poimaine se vor duce pe apa sambetei, si de unde ex-editorialistu cu peana-i maiastra sadea nu va mai phootea ajuta (in caz ca nu-l va prelua Ziua”..

  De fapt de cind a plecat la PE ,nici ca l-am mai vazut si auzit . Scrie pe blogul lui ,dar ,ce pacat ca acolo nu prea este citit si deci nu se cunoaste contributia personala in PE .
  Este adevarat ca nici eu nu l-am cautat spre a-i cunoaste activitatea ,dar cind scria la Cotidianul il cautam ,pentru articolele lui intransigente si obiective ,ilustrate sugestiv de maestrul Devis Grebu . Il cautam pentru ca simteam nevoia, ca cineva sa tina piept mizeriilor care se deverasau asupra celor , care ,iata cum incearca sa reformeze justitia vrind sa aduca in locul dinozaurilor din CSM ,judecatori si magistrati tineri ,curati si incoruptibili.

 2. Curios Says:

  @stely:
  Cand a fost dat afara de la BBC am trimis un email de sustinere, un vot de sustinere adica, pentru ca imi placea stilul gazetarului aflat la Londra. Si mi-a multumit pritr-un email, gest deosebit de care s-au bucurat miile de sustinatori de atunci.
  Acum dupa recompensa ceruta-primita pentru lupta in transeele politice incep sa cred ca tot ce isi doreste TU, ca persoana privata, este o emigrare sponsorizata consistent, singura calitate morala vizibila ramasa e in alegerea sponsorilor, ceea ce inca nu e putin la nivelul clasei politice. De la eseistul TU asteptam mai mult.

 3. stely Says:

  @Curios,
  Cei care pierd sunt in primul rind cei care au crezut ca trebuia „recompensat ” pentru ceea ce spui ; in al doilea rind pierdem noi , care chiar ne-am dorit ca unul ca TRU sa fi ramas aici pe baricade pina cind se vor fi realizat toate cerintele UE privind reforma in justitie, fara de care ,Romania, nu va fi primita in Spatiul Shengen si in plus va fi monitorizata in continuare.

 4. Curios Says:

  @stely: O dovada ca reformele nu depind de cineva de calibrul lui TRU care servea tavi cu placinte aburinde pentru publicul doritor de arome moderne in timp ce traficul greu era si este tranzactionat in camerele din spate.

 5. neamtu tiganu Says:

  Der Morgen des 24. Dezember 1914 brachte einen klaren Tag. Der ständige Regen hatte aufgehört, an einigen Stellen des Sektors wurde zwar noch geschossen, an den meisten jedoch war Stille eingekehrt, die nur durch Zurufe der einander gegenüberliegenden Soldaten unterbrochen wurde. Erste Männer riefen den Gegner an, dass sie ihre Gefallenen bergen wollten. Es wurde nicht geschossen, als sie unbewaffnet ins Niemandsland gingen. Nachdem die Toten beerdigt waren, begannen die Soldaten miteinander zu sprechen, vor allem auf Englisch, da viele Deutsche durch die vom Kaiser propagierte Nähe zu England die Sprache gelernt oder sogar in Großbritannien gearbeitet hatten.

  La 24 dec. 1914, in timpu macelului soldatii englezi si nemti au inceput sa vorbeasca intre ei. Liniile frontului erau f. apropiate, au vorbit mai mult in engleza pt. ca multi nemti stiau limba. A fost o pace spontana, ramasa in istorie ca pacea de Craciun.

  Craciun fericit va doresc la toti si preteni si dusmani!

 6. Curios Says:

  @neamtu tiganu:
  Si au urmat inca 4 ani de macel cu cele mai noi cuceriri in arta uciderii, cum ar fi gazele de razboi. Nu multumesc, prefer discutiile amicale, fie si in contradictoriu, tot anul si urarile de Craciun din jurul unei mese macar virtuale, nu din transee.

 7. agaX Says:

  sarbatori fericite!

  am vazut ca si partidul a intrat intr-o perioada sentimentala, o perioada a faptelor bune, a intrajutorarii celor necajiti.

  astfel, doamna ridzi a primit o bila de ajutor.

  o bila cam tot asa de mare precum ne amagea (pe vremea executiei politice binemeritate a lui adrian nastase) domnul presedinte traian basescu c-ar poseda.

  acum, ca la omul intrat in spirit de sarbatoare, s-au mai micit si c-au mai inmuiat.

  sa speram ca cresc la loc pina de pasti. s-aiba ce ciocni pedelistii la intrarea in spatiul schengen.

 8. stely Says:

  @neamtu tiganu ,
  Iata ca sunt prima naiva care spera ca „pacea de Craciun” va dura cit mai mult si ca dusmaniile vor fi uitate ,iar locul lor va fi luat de vechile „liubiri ” si pretuiri reciproce .
  Doamne ajuta !Craciun fericit pentru tine si familia ta !
  @Curios,
  Sunt de acord ca sunt de preferat discutiile, chiar si in contradictoriu ,dar sa fie argumentate si cu un limbaj civilizat .. In fond noi cei de aici nu avem nimic de impartit :nici functii si nici onoruri ca politicienii .
  Asadar ,ma bucur ca sunteti aici si ca ,de Craciun vom sarbatori impreuna ,”in jurul unei mese virtuale „, sarbatoarea nasterii Domnului .
  Desigur ca va fi binevenit si @neamtu tiganu ,daca nu va fi plecat ca de obicei la munte.

 9. stely Says:

  Ups!Am uitat sa -l invit si pe @Agax .
  „La multi ani si Craciun fericit si tie @AgaX .

 10. Stely Says:

  In ceea ce o priveste pe Ridzi cred ca ,daca as fi fost parlamentar as fi procedat la fel . Nu stiu cit de grave sunt acuzatiile ,dar mie mi se pare ca nu se compara cu ce a facut Adrian Nastase .Mai cred ca, cei care au votat impotriva perchezitionarii calculatorului lui Ridzi, au vrut sa echilibreze balanta . Au zis :unul de la PSD si unul de la PD-L . Au vazut pesemne ca la alegeri nu-si mai aduce nimeni aminte ,asa cum a fost cu A.Nastase.Sper insa ca pedelistii sa fie mai inspirati si chiar daca va fi gasita nevinovata ,sa n-o mai puna pe liste sau ce-o fi ele , la viitoarele alegeri.

 11. agaX Says:

  @stely
  multumesc de urari. toate gindurile mele bune celor ce-ti sint dragi si sa aveti sanatate si bucurii in noul an.

  in legatura cu celalat aspect, ce pot sa mai zic? … sa ne bucuram, noi, prostimea, ca nu esti si tu parlamentar. astfel, tara are o sansa in plus. mica, dar in plus.

 12. Stely Says:

  @agaX,
  multumesc pentru gindurile tale bune pe care le intrevad a fi sincere !? 🙄 Da,te cred ..
  In ceea ce priveste problema cealalta ,ma bucur ca te bucuri . 🙂 Dar eu mai ma bucur 🙂 si ptru ca, atunci cind o vad pe madam Cimpeanu , mi se face pielea ca cea de gaina gindindu-ma cu groaza ca as fi putut sa fiu perceputa la fel. De aceea ma intreb : De ce n-or stau babele astea acasa ? Eu am renuntat la un job , usor si la 5 min .de casa , in favoarea unei tinere absolvente care era in somaj de un an si cu o situatie materiala f.proasta .Asa ca sansa aceea s-o astepti de la madam Cimpeanu cind va fi ministra pensionarilor .
  Dar ,revenind la chestiune ,ma crezi sau nu , am spus intentionat ceea ce am spus . Am vrut sa-ti vad reactia. 🙂 Am scapat usor 😳

 13. Sorin ILIESIU Says:

  Domnului Viorel Padina şi comentatorilor dânsului:

  Craciun fericit!
  An nou fericit!

  Cu cele mai bune gânduri,
  Sorin Iliesiu

 14. Curios Says:

  @all: Craciun fericit si La multi ani!

 15. mircea Says:

  Viorele este adevarat ca fratele tau Costel nu mai exista?Asta e o mare tragedie.

  ++++++++++++++++++++++
  avp reply : Sunt deja 10 ani de cand i-am tinut lumanarea, pe un pat din spitalul Corabia, fratiorului meu, draga Mircea. Nici acum nu pot sa scriu cum a fost.

 16. monica Says:

  Va doresc la toti Sarbatori de Craciun linistite si fericite.Noul an sa va gaseasca sanatosi iar speranta de mai bine sa va insoteasca pe drumurile vietii permanent. Pt voi si pt copiii,ori nepotii vostri un mic cadou de Craciun!
  http://ak.imgag.com/imgag/product/preview/flash/bws8Shell_fps24.swf?ihost=http://ak.imgag.com/imgag&brandldrPath=/product/full/el/&cardNum=/product/full/ap/3166187/graphic1

  In mod special dedic acest desen animat fetitei prietenului meu @Hantzi,in semn de pretuire pt tatal ei si pt intreaga lui familie, „la multi ani ,fericiti ! „

 17. AVP Says:

  Multumesc pentru urari. La randul meu va doresc Craciun Fericit si toate cele bune in Noul An!

  Postare noua.

  Urmatoarele postari sunt programate sa apara in fiecare seara, la ora 21,oo.

 18. Stely Says:

  Buna ziua,
  In primul rind multumesc celor care m-au inclus in urarile si gindurile lor bune cu ocazia sarbatorii de Craciun si de Anul nou . Cu aceleasi ginduri bune ,calduroase si 🙂 va intorc si eu urarile de „Craciun fericit ” si „La multi ani!”
  P.S.
  Aici imi permit sa adaug un link de informare pentru ceea ce ne asteapta in anul 2011,intrucit ,vrem nu vrem ,linistea si fericirea noastra depinde si de politica ..bugetara.

  http://www.andreeavass.ro/blog/2010/12/perspective-macroeconomice-si-viziunea-constructiei-bugetare/

  Daca aveti timp sa cititi si comentariile si raspunsurile clarificatoare ale Andreei Vass.
  Doamna aceasta imi place din ce in ce mai mult . Felicitari !

 19. Stely Says:

  pardon! treceti cu vederea un nepermis dezacord :”linistea si fericirea noastra depind …”

 20. Andrei Alexandru Says:

  All

  SĂRBĂTORI FERICITE
  petrecute cu cei dragi, într-o sinceră, veselă şi sănătoasă bună înţelegere!

  DUMNEZEU fie cu noi!

  bătrânul tatonaa

 21. Stely Says:

  Tatonul aa,
  De data asta va cred sincer ca ati revenit, acum „la pacea de Craciun” , ca v-ati aruncat „tepii ” ariciosi si ca v-ati alungat gindurile neprietenoase si ca urarile d-voastra sunt calde si vesele .
  Va multumesc si va urez la rindul meu ,”Craciun fericit „,sanatate si voie buuuuna ! La multi ani ,pentru d-voasta si pentru toata familia !

 22. Hantzy Says:

  Urez si eu tuturor comentatorilor un Craciun linistit si un An Nou deosebit!

  @monica,
  iti multumesc in mod deosebit pentru urarile si gandurile bune!
  Iti urez si eu, la randul meu, sanatate, fericire si noroc intregii familii!

  PS. Unele evenimente din viata profesionala ma vor obliga sa fiu ceva mai putin activ pe blog o perioada.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s