Regele Hyperspatziului

Un tembel de pe Fox Publica, jicnit în fiţiuţica-i de ccţel pudel fiindcă – cică – mă autoproclamasem regele hyperspatziului, io, un  simplu poesel, adică, m-a somat să-i arăt diploma or ucazul prin care-am fost numit or denumit în hypostaza de Rex Avepică, prefăcându-se a nu şti, ipocritul lulii, că şi dacă ar egzista o astfel de patalama sau de ucaz regal, rumânii statistici din ţeara lu Drakkula & Funar s-ar închina şi-n continuare la un cizmar, la boul breaz bârlobreaz, la hagi fotbalistul sau la lampa lu ilici cu gaz, nici măcar de la bicaz, decât să recunoască franc că altul – vecinul de lângă cas, mai precis – e mai deştept, mai tanc, mai drept, mai cojonecos decât neamu-i flatulos, ce stă sfios cu capu-n jos, când se află în faţa unui mare şef furios, şi fix cu cooru-n sus, la dispoziţia bărbăţiei imperiale a şefului mai tare-n fus, însă se dă f. viteaz  şi ţâfnos, obraznic hyperţigănos şi mai porcos  chiar şi ca troaca lu goe la patrat, atunci când e pitulat în păpuşoi or după dealu’ predestinat, de unde e egzpert mondial în a te face de rahat şi a se bate cu pumnii-n chepţi că e barbat.

Ei bine, cercetând prin bookmarks-urile mele, de unde prin găurelele de viermi şi alte tom-degeţele mă teleporteaz în timp şi-n spatz ca o beşinică prin matz, găsii, din întâmplare, chiar momentul încoronării hyperspatziale, pe care vreau să vi-l rememorez şi vouă, draci, pardon, dragi frătici & hurioare… oops

emilthor Says:
18 septembrie, 2008 at 21:08

Si acum , pentru MARELE meu MAESTRU , AVP :
Nu trebuie sa-ti mai spun cit te pretuiesc ! Mai ales ca m-ai proclamat , la Sever pe blog , Riga mare , al purecilor neam domnesc .
Am vazut si invataturile domniei tale , catre prea supus al dumitale invatacel , pre cind am luat apararea pedalistilor .
Marite , stiu ca nu-i mare diferenta intre pedalisti si ailalti … da` atita cit e , ma voi bate pentru ei ! Stiu ca fac prostii teribile , moncherul meu ….. da` , dupa ce ca sunt ciuca batailor din aripe de gazete si prin lipsa de aparitii pe sticlele cele colorate cu minciuni mogule , SA MAI DAU SI EU IN EI ??
Nu-i cu deajuns doar prietenul nostru , Bleen ? ;)

Apai , in privinta mutarii locului , sa ne ierti , prea marite , da ` acolo nu ma voi intoarce-n veci !
Cind un dusman iti face pricina de necaz , barem nu-ti pare rau . Cind un pretenar te dezamageste , nu pot pentru ca sa iert . Si nici nu vreau !
Si , asa , ca un secret , chiar daca blogul asta pare o adunare a unei tabere strinsa sub flamura pedalista de mine , eu vad mai adinc , draga AVP , in globul de sticla din spatele postarilor .
Vad , in fiecare zi , multime de oameni care intra in “livada” asta , chiar daca nu scriu nimic !
De ce o fac , mare Luminat ??
Ca aici vor ei sa se gaseasca ! Asta n-a inteles cel (sau cei) care semneaza statele de plata ale “ziaristilo” de la Coti . Nu stiu cit au pierdut ei (sau vor pierde) ca noi , citiva talibani pedalisti , ne-am izolat de lumea rea si ticaloasa!
Initial , o venerabil al meu invatzator , am vrut sa fiu un ascet singuratic , in virf de munte !
Daca asa s-a intimplat , sa ne adune pottrivnica soarta impreuna , nu resping pe nimeni si nu chem decit prietenii , aici !

Multamind pentru invataturile bune si de suflet prielnice , lasa slugii tale prea-plecate sa faca temenelele trebuincioase pentru cinstirea prea cinstitei tale fete , in veci Imparat al Hiperspatziului , maret AVP !

Cu plecaciune , marite …..

AVP Says:
18 septembrie, 2008 at 22:07

Ok, dear Thor, sunt convins ca ai un suflet mare si portocaliu cat toate citricile de pe langa ecuator si de aceea vei strange-n jurul tau poate si pe-ndrăgostiţii din gradina originara a trandafirilor ;) , insa un singur lucru vreau sa-mi promiti, puisor… : sa nu te adresezi niciodata cu ditiramb adorator unui politcian-conducator, fie el si cel mai iubit hero den bobor, ci numai si numai /si desigur intamplator, aloo…/ unui biet poiesel stapan al lumii hymerelor, pe care chiar daca l-ar mana inima-i năcăjită odata si o dată să comită si el un răuşor, măcar unui purice de tembelizor, să nu poată nici atunci să-l facă, întrucât n-ar avea nicio putere şi-ar fi precum o pălmuţă de vată ce doar te mângăie ca o gheruţă nevinovată, iată… :)

În rest să fii sănătos şi la fel de voios ca şi până acuma, căci minte ai avea en gross, nu-ţi lipseşte decât un ton ce s-ar cere uneori mai gios, mai calin şi mai diplomaticos chiar şi pentru adversarii pe care, altfel, arde-i fratre vârtos, când îi prinzi cu garda lăsată pe dindos… :)

Hai pa şi nu mai fii aşa sfios, drea’ :roll: , căci nu-ţi stă bine în noua-ţi postură de Rigă al puricilor de portocal f. f. viguros, deja… LOL

ps. Cât priveşte afluenţa de visitors pe care zici c-o observi prin okeanu-ţi de admin, asta înseamnă că cineva acolo sus;) – pe care s-ar phootea să-l ştim ;) – te-ndrăgeşte chiar mai mult decât noi te liubim… :idea:

emilthor Says:
18 septembrie, 2008 at 22:40

Draga AVP , niciodata nu se vor ridica pigmei de politicieni romanashi la uriesenia ta , intratit sa ma faca sa-i gingirlesc asa , ca pe tine ! N-avea grija!

Adevărul e că adoratul & adoratorul meu Thor a fost un forumist & blogger formidabil, n-aşa, frăticilor ? Chiar, vouă nu vă e dor de Thor cel bubuitor ? 🙄

Reclame

91 răspunsuri to “Regele Hyperspatziului”

 1. Stely Says:

  Da, desi am amintiri placute ,motiv pentru care fac dese incursiuni pe „Mount Thor „,am oarece retineri sa spun ceea ce simt acum . Dar desigur ca a fost frumos . Imi este dor de Thor ,acela , care scria in 2008 atit de inflacarat ,caruia m-am alaturat din prima zi de cind am plecat de pe blogul lui Patrasconiu ;dar imi pare rau pentru ceea ce s-a intimplat ulterior .

 2. Andrei Alexandru Says:

  Coincidenţe!

  Maestrul AVP, dormind în Gara de Nord pe timp de noapte, în homerica încercare de îngrijire a mamei sale, pe timpul zilei, la cererea unei sume de bani (100 de parai) adresată unui fost coleg, primeşte un refuz brutal. ESTE SUPĂRAT PE BUNĂ DREPTATE pe individul neomenos şi obraznic!

  Maestrul AVP, peste ani, primeşte rugămintea unei cunoştinţe din blogherimea largă de a trimite O SCRISOARE, atât, O SINGURĂ SCRISOARE DE ÎMBĂRBĂTARE, unui tânăr sculptor ce terminase cu brio studii de profil în Anglia, dar căzuse într-o maladivă stare de dsepresie, după moartea dubioasă a tatălui său, pe care-l diviniza în felul său. Cum credeţi că reacţionează? La fel ca individul care-l supărase refuzându-l!

  Menţionez că am îndrăznit după o matură chibzuinţă să-i cer ajutor, POETULUI. Ajunsesem să-l cunosc îndeajuns pentru a nu avea încredere în OMENIA sa, care de fapt nu este decât o infimă faţetă, bine ascunsă, a personalităţii sale. Purtasem nenumărate discuţii pe mess şi pe blog unde îşi arătase preţuirea (în scris bătrâne AVP!) faţă de fratele meu dispărut în 1999, regizorul Berciu Bogdan, tatăl tânărului sculptor, acum grav bolnav, Berciu Petru, care trăieşte la Londra din banii mamei sale, Dana Codorean-Berciu, artist plastic. M-a păcălit poeselul!!

  Din acel moment, din acea clipă, deşi nu i-am arătat-o niciodată, pentru mine, omul AVP este Poetul care nu răzbate datorită …… felului său de a fi, nu a operei sale. Opera va fi preţuită sau nu, de TIMP, de oamenii din alte vremi. Bătrâne, cum poţi pretinde astăzi ceva de la oameni, cum o faci tu cu o insistenţă obsesivă, când te derobezi de la orice ajutor pe care l-ai putea oferi cuiva, fără a fi mediatizat. Când ajuţi o faci pentru a ieşi în evidenţă, pentru a răzbate, într-un fel! Nimic nu este dezinteresat la tine, deşi nu ai avut succes până acum.

  Moviliţa infatuată THOR, avea pe blogu-i, cam aceleaşi metehne! Amintiţi-vă de reacţia pe care-a avut-o faţă de prietenii pe care-i lăsase să se îngrijească de blog, o f. scurtă perioadă!

  moş aa, povestindu-vă despre omenie şi grandomanie
  laplopulcuportocale

  PS. Maestre, mi-ai dat permisiunea să scriu orice. Am făcut-o! Cu mâhnire! Din prietenia pe care ţi-am purtat-o şi arătat-o, un număr de ani!

 3. skorpion Says:

  totul este trist pe lume……

 4. Hantzy Says:

  Floare albastră

  – „Iar te-ai cufundat în stele
  Si în nori si-n ceruri nalte ?
  De nu m-ai uita incalte
  Sufletul vietii mele.

  In zadar rauri în soare
  Gramadesti-n a ta gandire
  Si campiile Asire
  Si intunecata mare;

  Piramidele-nvechite
  Urca-n cer varful lor mare
  Nu cata în departare
  Fericirea ta, iubite !”

  Astfel zise mititica,
  Dulce netezandu-mi parul.
  Ah ! ce spuse adevarul;
  Eu am ras, n-am zis nimica.

  – ,,Hai la codrul cu verdeata,
  Und-izvoare plang în vale,
  Stanca sta să se pravale
  In prapastia mareata.

  Acolo-n ochi de padure,
  Langa bolta cea senina
  Si sub trestia cea lina
  Vom sedea în foi de mure.

  Si mi-i spune-atunci povesti
  Si minciuni cu-a ta gurita,
  Eu pe-un fir de romanita
  Voi cerca de mă iubesti.

  Si de-a soarelui caldura
  Voi fi rosie ca marul,
  Mi-oi desface de-aur parul,
  Să-ti astup cu dansul gura.

  De mi-i da o sarutare,
  Nime-n lume n-a s-o stie,
  Căci va fi sub palarie –
  S-apoi cine treaba are !

  Când prin crengi s-a fi ivit
  Luna-n noaptea cea de vara,
  Mi-i tinea de subsuoara,
  Te-oi tinea de dupa gat.

  Pe cararea-n bolti de frunze,
  Apucand spre sat în vale,
  Ne-om da sarutari pe cale,
  Dulci ca florile ascunse.

  Si sosind l-al portii prag,
  Vom vorbi-n intunecime;
  Grija noastra n-aib-o nime,
  Cui ce-i pasa ca-mi esti drag ?”

  Inc-o gura – si dispare…
  Ca un stalp eu stau în luna !
  Ce frumoasa, ce nebuna
  E albastra-mi, dulce floare !

  Si te-ai dus, dulce minune,
  S-a murit iubirea noastra –
  Floare-albastra ! floare-albastra !…
  Totusi este trist în lume !

 5. Hantzy Says:

  Amurg violet

  Amurg de toamnă violet …
  Doi plopi, în fund, apar în siluete
  – Apostoli în odăjdii violete –
  Orasul e tot violet.

  Amurg de toamnă violet …
  Pe drum e-o lume lenesă, cochetă;
  Multimea toată pare violetă,
  Orasul tot e violet.

  Amurg de toamnă violet …
  Din turn, pe câmp, văd voievozi cu plete;
  Străbunii trec în pâlcuri violete,
  Orasul tot e violet.

 6. AVP Says:

  Sandule, ca sa nu creada lumea asta ca io sunt vreun monstru cinic si lipsit de suflet, asa cum ma creienozi tu mai sus, ma vad nevoit sa reproduc schimbul de epistole dintre noi, legat de problema nepotul (fara alte comentarii decat imensa parere de rau ca participi si tu, alaturi de „amicii” mei de ultima ora si hora, la un character assassination odios, mosoiule… oops)

  Sandu catre AVP:

  Draga PRO,
  Poti face pe doctorul psihiatru pentru a da unele sfaturi unui nepot de-al meu cam dili?
  Este o chestie f. interesanta care cred ca iti poate suscita interesul. Iti dau amanunte daca esti cat de cat interesat.
  Se intelege ca fara remuneratie. Ai inteles sper ca nu trebuie sa te dai drept medic. Esti poetul AVP.
  Astept raspuns f. urgent!
  Multumesc anticipat!

  sandu, mos aa

  AVP catre Sandu:

  În data de 13.07.2006, Viorel Padina a scris:

  Sandule,

  As face-o cu interes si acribie, dar din pacate nu am timp ! 😦 La serviciu-mi de doi bani am neste chestii presante, acas tre se muncesc ca sa supravietuiesc, efectiv, plus ca sunt – dupa cum stii – si admin ceresc 😉

  Sper sa nu te dezamagesc !

  Your friend

  ps. Un dilog psihanalitic/ psihiatric cere multa munca si perseverentza ( in timp) spre a avea oarece efect. Experto credite 🙂 – psychoanalista…;)

  Sandu catre AVP:

  Imi pare rau!
  Era vorba de nepotul meu din UK, baiatul lui B B, absolvent de colegiu de arta, acolo, un fel de pictor, sculptor care cam o freaca de la moartea lui taica-su, nu-si gaseste locul in viata si in familia mica (numai mama, absolventa de Arte Plastice si ea, care o cam freaca, tot la margine de societate! )
  Ti-am scris ca este ceva f.f. interesant.
  Ar fi trebuit doar sa-i spui ceva de Big, sa-i trimiti ceeace mi-a trimis mie + cateva cuvinte mestesugite, tot despre Big!
  Fa te rog un mic efort. Cu mine nu prea tine pentruca sunt en froid cuy D., maica-sa!
  Daca accepti, iti trimit adresa de mail din UK.
  mosu’ aa

  AVP catre Sandu:

  Jeu 13 juillet 2006, 22h 58min 21s,
  Mie nu-mi place sa fac lucruri de mantuiala ; cand ma bag intr-o chestie o rezolv, intr-un final oricat de indepartat, iar daca intrevad un esec, nu ma bag. Asa si aici.

  A-l aborda pe acest tanar si a-l abandona la un moment dat (din lipsa de timp), inseamna a-i face un rau mai mare decat daca nu l-ai aborda deloc. Sufletu homului e o chestie f.sensibila, cu care nu te joci. O stii si tu prea bine…

  hai pa

  Dupa care tu, Sandule, n-ai mai zis nimica, parand c-ai inteles despre ce-i vorba.

  Iar acuma de ce ma musti miseleste, rautate mica… ? Hai , potoleste-te naiba odata, zau, nu ma sfortza sa public si scrisorile prin care am facut-o pe psihanalistu chiar cu tine, mai nainte, cand ti-a murit adorata catzelusa… oops Ori asta nu se pune la socoteala, bre…? 🙄

  Mare e gradina Domnului, iar si mai mare – mila Sa… Asa ca nu dispera, man.

 7. Stely Says:

  Buna dimineata,
  Hantzy,
  Poate ca nu ai avut un scop anume ,ci doar ai vrut sa ne impartasesti prin intermediul acestor poezii ,nostalgiile tale . Poate ca ai reusit sa trezesti si in noi aceleasi simtiri ,dar daca tot ai adus o poezie de George Bacovia , cu descrierea in versuri a unui peisaj de toamna ,iata, m-am gindit sa aduc si eu una , dar cu un peisaj adecvat momentului si pe care o consider la fel de coplesitoare :

  Iarna pe Istru

  salut, mey, aici neaua e alb-albastruie, iar geru-n fereshtri scrise o gracioasa fantasma,

  miroase a spazt inghetzat, a stridie tanara, a coaja de salca, de melci, cu mireasma

  de pamant, de cuib, de leandru jupuit, de spichinat, de obligeana, de sin verginal, de isma,

  arome si imagini ingemanate, concrescute intr-un singur hallo, de o dulc-amaruie carisma

  stau pe malul Istrului violet, cuprins in acest moment de gheatza la mal si de cetzuri in zare,

  undeva in lunca de salcii si plopi, de rachitzi si salcam traozneshte o creanga-n carare,

  e poate un iepure, un mistretz, un caztel sau un biet omuletz cu desaga de uscaturi in spinare,

  sau poate o vidra, un vanator luand in catare ochiul umed al unei aburinde caprioare…

  p.s Te las pe tine sa spui autorul ..

 8. Stely Says:

  Si acum ceva „on topic ” :
  Poate macar lui @” Lumycel ” voi reusi sa-i inmoi inima si sa-i rascolesc nostalgiile . Unde o fi ea acum ? Nu am mai vazut-o pe nicaieri in hypersparziu.. 🙄
  Lumy ,daca esti in „papusoi „, vino aici printre noi .. 🙂

  luminita Says:

  1 februarie, 2009 at 16:30
  AVP,
  am o rugaminte la tine ,
  cand te mai intalnesti
  cu baietelul acela din povesti ,
  din basmul de-aseara adica ,
  sa-i spui ca-i multumesc ca m-a primit in barca lui
  si m-a plimbat printre nuferi si trestii hai-hui ….
  Si sa-i mai spui
  ca daca voi gasi cele sapte chei de la lacatele cu care am incuiat poarta grea ,
  grea de povara duioaselor amintiri care-nseamna copilaria mea ,
  o sa-l invit si eu ca sa imi iau revansa vreodat’ intr-o padure mirifica de brazi si de tei ,
  neumblata de mult , in satul dintre muntii mei
  unde mereu ma astepta mamaia – buna mea
  si Grivei ….
  fara de care nu plecam pe-atunci nicaieri .
  Grivei era nelipsit din incursiunile noastre de copii nestiutori
  veniti in vacanta cu sandalutele de-asfalt incins de la oras ,
  sa umble prin paduri neumblate
  decat de dihori si alte dihanii pe post de sperietori in inchipuirea noastra ,of course , ce drea…
  Seara ,
  cand ne-ntorceam spre casa ,
  cu traistutele pline de alune si cu galetusele-ncarcate de mure si fragi ,
  cu mainile zdrelite de spini si tepi mititei ,
  cand ajungeam la fantana din capul ulitei
  abia atunci o zbughea de langa noi Grivei
  si latra zgomotos si bucuros la poarta
  strajuita de un agud umbros ,
  sa-l auda mamaia ca ne-a adus teferi inapoi
  si sa-i dea si lui un os
  si o bucata de mamaliga inmuiata in sos .

  p.s. Este este o reactie a ei la „basmul „lui AVP , „Dunare ,Dunare „, postat pe Mount Thor la rugamintea lui „Thor”..

 9. Motanul Incaltat Says:

  Marchizul de Carabas exista. O pot confirma pana si eu, Motanul Incaltat.

  +++++++++++++++++
  avp reply: Ce dovada imi dai ca esti chiar Motanul Incaltat, de care n-am mai auzit nimic din decembrie 2006 ?? 🙄

 10. AVP Says:

  Decat sa te tot rogi de Luminita – care e clar ca are alta gasca -, mai bine ti-ai spune parerea sincera in disputa, absolut nedorita de mine, aloo, cu moshu ista rau si ranchiunos… 👿 Are dreptate aa, sau ba ? 🙄

  That is the questia…

 11. Hantzy Says:

  stely,
  „Floare Albastra” am copiat-o aici pentru ca skorpion, desi stangaci, mi-a adus aminte de ultimul vers.
  Iar de amurgul violet, asa cum l-o fi trait Bacovia din turnul clopotnitei, mi-a adus aminte imaginea de la topicul precedent. Care o fi legatura – nu stiu, insa sinapsele sunt ciudate uneori! Poezia preferata din opul bacaoanului e insa „Lacustra”.

  De-atatea nopti plouand,
  Aud materia plangand …
  Sant singur, si ma duce-un gand
  Spre locuintele lacustre.

  Si parca dorm pe scanduri ude,
  In spate ma izbeste-un val –
  Tresar din somn, si mi se pare
  Ca n-am tras podul de la mal.

  Un gol istoric se intinde,
  Pe-aceleasi vremuri ma gandesc …
  Si simt cum de atata ploaie
  Pilotii grei se prabusesc.

  De-atatea noprti aud plouand,
  Tot tresarind, tot asteptand …
  Sant singur, si ma duce-un gand
  Spre locuintele lacustre …

  Stiu ca stii ca stiu cine a compus „Iarna pe Istru” sau „Ninge pe Istru”, insa mi-e neclar de ce vrei s-o spun eu.

 12. Maria Says:

  Bună ziua!

  Skorpion nu e stângaci.
  Parafraza e reuşită, mai melancolică decât constatarea eminesciană. Dar nu pot să spun de ce. Muntele lui Thor şi epoca lui îmi sunt total necunoscute.

 13. Hantzy Says:

  Ce-mi place mie la vizitatorii lui AVP, e ca sunt fermi. Tari ca stanca! Totul e trist – irevocabil, iremediabil, inconsternabil, irefutabil, indubitabil! Fie si nemotivat!

 14. AVP Says:

  Nici eu n-am prea inteles motivatia propozitiei lui @skorpi, Hantzy…oops. Daca asta are vreo importanta…

  O astept pe @Stely, cu o judecata dreapta in cauza Tatonu vs AVP 💡 (sau pe oricine vrea s-o faca pe dreptul judecator in spetza).

 15. Stely Says:

  AVP,
  Marturisesc ca am avut o stringere de inima cind @tatonul aa , a gasit de cuviinta ca prin ceea ce scrie aici ..
  „Maestrul AVP, peste ani, primeşte rugămintea unei cunoştinţe din blogherimea largă de a trimite O SCRISOARE, atât, O SINGURĂ SCRISOARE DE ÎMBĂRBĂTARE, unui tânăr sculptor ce terminase cu brio studii de profil în Anglia, dar căzuse într-o maladivă stare de dsepresie, după moartea dubioasă a tatălui său, pe care-l diviniza în felul său. Cum credeţi că reacţionează? La fel ca individul care-l supărase refuzându-l!”
  ..sa compare raspunsul tau la rugamintea lui , poate pentru el la fel de disperata ,ca si rugamintea ta catre prietenul Vlasie ..
  Din pacate insa ,tatonul aa ,nu realizeaza diferentele ,care, dupa parerea mea sunt destul de mari ..
  In primul rind tu ii cereai lui Calin Vlasie un ajutor urgent ,disperat ,de supravietuire si f.usor de realizat ..
  De aceea raspunsul lui a fost ,nu brutal sau cinic ,ci ” cîinesc „( inuman).
  Nu neg ca si tatonul aa ,ar fi putut sa simta (atunci )aceeasi disperare ,intrucit suferea la fel de mult dupa pierderea fratelui si poate simtea ca trebuie sa-i ajute macar copilul . A apelat la tine,dar din pacate din cuvintele lui nu se simtea acea nevoie disperata.
  Asta ar fi una din diferente . Alta ar fi ca ceea ce iti cerea el era greu de realizat pentru ca ,asa cum spui, necesita mult timp ,dar si mai mult ,era nevoie( cred )de un „tratament” specializat. Vorba ta :
  ” Sufletu homului e o chestie f.sensibila, cu care nu te joci”
  Ultima diferenta este raspunsul tau ,care mi se pare destul de explicit ,de blind si echilibrat ..
  Pai ,cum ar fi fost daca Vlasie ti-ar fi raspuns cam asa :
  „Nu am banii astia ,sunt indisponibil ,cauta ajutor in alta parte ,etc..”
  Daca CV ti-ar fi raspuns altfel decit a facut-o (asa cum ai facut tu ) poate ca ai fi acceptat explicatia si n-ai mai fi amintit acum cu atita durere de el. Cred ca tu ti-ai inchipuit ca tatonul aa ti-a acceptat explicatia si nu ai sesizat nici un semn ca refuzul tau i-a produs o deceptie atit de mare ,incit ,iata ,dupa atita timp a rabufnit .
  Dupa parerea mea in momentu acela tatonul a acceptat explicatiile tale ,intrucit nu cred ca tu sa nu fi observat vreo schimbare in atitudinea lui fata de tine .
  Ulterior insa s-au mai adaugat niste nemultumiri din ceea ce s-a intimplat atit pe @liberalism .ro cit si pe M.Thor .
  Poate ca si atunci a asteptat altceva de la tine .
  P.S. Privitor la ceea ce s-a intimplat in continuare ,scrisesem o explicatie si o concluzie destul de lunga ,dar am sters-o ,intrucit m-am gindit ca nu este momentul .
  Prin urmare ,la problema asta, cred ca tatonul aa si- a amplificat supararea sa pe tine . Eu nu vad ceva grav.

 16. Hantzy Says:

  Pentru ca m-ai invitat, implicit si pe moi, sa-mi dau parerea, iata:
  AA ti-a scris ca unui prieten, tu i-ai raspuns ca un avocat!

 17. Loda Says:

  Nu, nu mi-e dor de Thor, de injuraturile si scrofaierile sale daca aveai alta opinie decat el, fie si exprimata civilizat, nu mi-e dor de osanalel pe care o parte dintre cei de pe blog i le ridicau ,si nu inteleg cum poate sa va fie voua dor de el cand a terminat cu voi cum ati termintat?(de fapt, nici nu e el de vina, daca l-ati adorat ca pe un zeu, omul saracu, cu resursele intelctualicesti pe care le avea, ajunsese sa se creada zeu. )Ma rog, AVP daca tu l-ai ,,adorat” dupa cum spui, treaba ta. Fiintele mai delicate si intelectuale se lasa usor subjugate si cad in admiratia grobianului musculos !!!

 18. Loda Says:

  Iar daca tu te ,,legitimezi” pentru sintagma de ,,regele Hyperspatziului” cu certificatul de la Thor, sincer, toata compatimirea mea !!!

 19. Loda Says:

  Stely :
  Bune ca ne lamurisi 🙂 Cum suntem, unii dinter noi, mai cretinei, trebuia sa ne ,,traduci” schimbul de replici, ca sa nu intelegem gresit ! Of, Doamne…

 20. AVP Says:

  Mdea… Din pacate tu, Stely, incerci sa dregi busuiocu ori – si mai pe rumaneste spus – sa impaci si capra, si varza, in speranta ca mai e posibila revenirea lui aa la uzu pretiniei, pai cum drea.

  Insa nu asa se judeca cu dreptate, Stely ! 👿 N-avea absolut niciun sens ca sa compari si tu situatia din cazul „refuzului” meu fata de aa, cu situatia mea in cazul refuzului lui Vlasie, asa cum a facut-o aa. Chestia lui aa e cu totul si cu totul alta mancare de pesce si se putea judeca independent de orice alta spetza.

  Astfel, un judecator drept, avand de-acum toate probele pe masa, ar fi trebuit sa-i spuna lui aa ca el este cel ce s-a comportat nu doar neamical fata de mine atunci, insa pur si simplu iresponsabil fata de nepotu, asa cum o face si acum, fata de mine. Daca io, prin absurd, ca sa scap de gura lu aa, as fi acceptat sa-i trimit o simpla scrisorica or chiar mai multe acelui tanar debusolat (ceea ce pentru mine era o nimica toata, daca ar fi fost sa ma formalizez), iar pe urma l-as fi abandonat pe baiat (caci nu puteam coresponda cu el ori vorbi pe Messenger, asa cum o faceam cu aa, timp de ani de zile), asta ar fi echivalat cu o crima fata de acel biet tanar… ! Comportamentul meu – atunci – nu doar ca n-a fost nicidecum neleal fata de aa, insa a fost inalt responsabil, aloo.

  Si deci dreptul judecator l-ar fi condamnat pe aa sa-mi ceara iertare in genunchi cate zile om mai avea de-acum incolo, unul sau altul, si-n niciun caz nu l-ar fi mangaiat pe burticea ca pe guitz, in sunet de tzambale, geamparale & rumuneasca shlibovitz… oops.

  @Hantzy, AA mi-a scris ca un prieten cam din topor (in orice caz, incompetent in cele ale doctorilor), iar io i-am raspuns ca AVP of Hypernor (in orice caz, ca un prieten responsabil)

  @Loda, din raspunsul pe care mi l-a dat Hantzy rezulta ca nu e chiar asa cum spui tu… oops. Cat priveste parerea ta despre Thor, esti muult prea departe de zona zeilor, asa ca vezi-ti naiba de treaba 🙂 Stie oare vrabia cum i-ar veni berzei...?

  Hai ca mai vbim spre seara.

 21. Hantzy Says:

  AVP, fie si din topor, increderea lui AA trebua astfel rasplatita decat penuria de timp initiala, pentru ca apoi sa-ti declini voalat competentele si sa-l trimeti la doftor. Era vb de cineva aflat la „margine de societate”, deci probabil fara resursele necesare unui atare demers. Raspunsul tau corect in fapt, dar de-un pragmatism prea rece, l-a deziluzionat poate pe AA. Ceva mai mult caldura o fi avand chiar si Hyperion la chimir!

  Acum sa-l iau la scarmanat si pre AA! Fie si dezamagit, daca se vru macar el prieten cum pe tine nu te simtise, era mai bine sa-ti fi spus inca de atunci ce nu-l multumise, decat sa pastreze veninul pentru altadata. Gasesc ca ar fi trebuit de asemenea sa spuna atunci ca era vb de O SINGURA SCRISOARE, evident fiind ca tu erai convins de o corespondenta laborioasa.

 22. Dl.Goe Says:

  D-le Poet, ex-Majestate, va irositi timpul si energia vitala (vai, ambele atat de epuizabile si perisabile) cu prostii, cu nimicuri, cu maruntisuri. Murdarit de toate clipele zilei… cum ar zice un ex-friend, ati uitat gustul eternitatii. Ati ales varianta comoda a traitului din trecut, din trecute amintiri, precum ursul care hiberneaza, hranindu-se din laba, in asteptarea primaverii ce nu va mai veni. Ati ales-o sau v-a ales? Probabil ca v-a ales, ca si Stely. Autorul potrivit cu cititorul potrivit. Categorii inmelcuite. O stare din care nu va puteti extrage. Ex-Majestate, excelenta, ati abdicat fara sa fiti fortat. Cam demultisor. Intre timp regele a murit. Traiasca Republica de la Corabia si Comuna din Prejur. AVE tie marite. AVE noua.

 23. Dl.Goe Says:

  P.S. Probabil ca de vina este trollul Radu Horror si poporul nerecunoscator, o colectie bine dozata de trolli rai si trolli buni. In rest, nimic.

 24. AVP Says:

  @Hantzy, din pacate tu treci ca Orient Expresu prin halta Traian-mobila pe langa explicatiile mele (pe care daca le-as detalia ar sari @Loda si-ar striga ca-i jicnim intelighentza de cadru didactic, doamne fereste sa nu fi scris dreaq altcumva… :idea:). Acel tanar, asa cum ni l-a descris AA la vremea aia, era ca omu’ gata-gata sa se inece, care dupa cum se stie se agatza si de un fir de pai. Daca l-as fi abordat printr-o singura scrisoare (sau chiar prin 20, sa zicem), ceea ce pentru mine era floare la ureche, repet, nepotu lu AA s-ar fi agatat de mine ca disperatu, iar daca l-as fi abandonat la un moment dat (darmite dupa prima scrisoare), el ar fi considerat asta ca o lipsa de umanitate din partea mea si ar fi fost si mai mult tras la fund de bulboana subliminala. Cel mai bun lucru posibil, in contextul dat, era ca tanarul sa fie lasat in pace, sa lupte singur cu fantasmele-i si durerile-i juvenile, ori, intr-un caz mai fericite, sa fie incredintat unui psihanalist, pentru o terapie de minim un an de zile, face-to-face, aloo… Or, io am crezut ca AA a inteles perfect chestia asta inca de pe atunci, altfel n-ar fi continuat sa fie in termenii cei mai cordiali cu mine, inclusiv sa-mi faca apararea asta de aici (necum sa tina veninu-n gusulitza – cum observi si tu – si sa mi-l injecteze fix cand imi era lumea mai draga)

 25. sorin cucerai Says:

  AVP – speculatii. Nu stim cum ar fi reactionat tinarul respectiv daca ar fi primit o scrisoare de la tine pentru simplul motiv ca nu i-ai trimis niciuna, desi tu insuti afirmi ca ti-ar fi fost usor s-o faci.

 26. Hantzy Says:

  AVP, tu esti cel ce se cumporta precum rapizu!
  Altfel ai fi remarcat ca nu am zis nicodata ca n-ai fi avut dreptate, ci dimpotriva ca e „corect in fapt” doar ca ai vorbit ca un avocat, in vreme ce trebuia sa vorbesti ca un pretin … si, eventual, dupa acea ultima depesa sa-l fi intrebat inca o data, dupa ceva timp, ce mai face tanarul.

 27. AVP Says:

  Acum chiar ca ti se potriveste perfect vba aia, Sorine:

  Daca taceai, filosof ramaneai...

  Nu e musai sa fii psihanalist cu patalama, ca sa-ti dai seama ce s-ar fi intamplat atunci, in cazul acelui tanar. De fapt, acuma tu nu faci decat sa-i alimentezi lui AA (pe care, intre noi fie vba, nu l-ai aparat deloc atunci cand adminul forumului unde tu aveai un cuvant greu de spus l-a luat in coarne, asa cum se poate observa de aici, de-un paregzamplu) iluzia ca cam a avut dreptate, cand mi-a cerut s-o fac pe psihanalistu cu nepotu, iar io am refuzat inamical (si inca nu-mi dau seama daca o faci doar bagandu-te singur cu gatu subt ghilotina, cum faci de obicei, sau doar pentru a mai pune si tu gaz pe foc… 👿 )

  ps. Intreaba orice psihanalist profi daca am procedat corect in context, sau ba. Pana atunci, nu-mi pot reprima senzatia ca iar ai comis o gafa impardonabila, of, of…

 28. AVP Says:

  Hantzy, las-o balta… In fond, desi nici nu stii daca nu cumva chiar asa am procedat, tu te si grabesti sa tragi concluzia care sa ma cam condamne, n-asa…? Orice ai zice, nu esti bun de drept judecator (fiindca esti partinitor, nu de alta).

  Punctum.

 29. Dl.Goe Says:

  D-le Padina, am taria ferma si de nezdruncinat a propriilor opinii (vezi mai sus). Nu era nevoie sa veniti cu exemplificari.

 30. Hantzy Says:

  AVP, tu ai spus ca avem toaaaaate dovezile la indemana … dar o las balta, tocmai ca sa fiu partinitor!

 31. sorin cucerai Says:

  @ AVP – ce-are una cu alta?!?

  In rest, a spune o vorba calda unul om indurerat si poate debusolat n-a prea facut rau niciodata nimanui. Nu trebuie sa fii psihanalist ca sa stii asta.

 32. AVP Says:

  Da, Hantzy, am spus ca aveti suficente probe la indemana spre a trage o concluzie justa. Nu stiam ca tu esti atat de partinitor incat mai vrei inca un car de dovezi, care sa-ti inchida in mod irevocabil gura 🙂

 33. Hantzy Says:

  Juridic, ai dreptate! am psus deja. Dar cred ca aici era vb de altceva … si am judecat din acel pdv. Sunt insa dispus sa-mi reconsider pozitia, daca gasesti un jude drept care sa-l condamne pe AA sa-ti fie din nou pretin cum iti fuse!

 34. Hantzy Says:

  De-acu’ e irevocabil! :-\

 35. AVP Says:

  @Sorin Cucerai – vorbe calde unui om indurerat spusesem destule, dle : AA imi e martor ca, atat prin scrisori, cat si prin Messenger, incercasem sa-l consolez pe cat am putut si m-am priceput, atunci cand el a suferit o pierdere ce parea a fi insurmontabila: moartea catzelusei sale adorate (vezi mai sus).

  Or, tanarul acela imi era complet necunoscut, dle. Pe langa consideratiile de minima hiigena psihiatrica, pe care am incercat sa le detaliez mai sus, ar fi fost o crunta hipocrizie ca eu, care n-am fost in viata mea la o sedinta cu parintii a propriilor mei copii, sa incerc s-o fac pe dasteptu si pe dadaca in cazul copilului unei doamne de la Londra.

  Opreste-te, pleease, pana nu va fi prea tarziu (iar… 😳 )

  Hai sa nu ne mai prefacem ca nu intelegem despre ce-i vba.

  @Hantzy, ma bucur ca am ajuns la un numitor comun.

 36. AVP Says:

  Hantzy – ce inseamna semnele alea cabalistice, amice…? 🙄 Ti-as fi recunoscator daca ne-ai explica.

 37. Dl.Goe Says:

  Ador cand cineva isi doreste sincer si intens sa ramana filosof. Cu consecventa necesara chiar va ramane. Astept cu sperante pur metafizice.

 38. AVP Says:

  Tu ce tot vrei, mha, pishpirica…? 🙂 Te mananca-n turuletz…? 🙄

 39. Dl.Goe Says:

  Sperante desarte. Nici filosof, nici filosof. Nici filosof? Tataie e tarziu in noapte. Trece trenuuuu, tu-tu, tu, tu si tudoran, tu-ta si tu-tank-amon… si tu-tu-mi zici de tu-ruletz, tu-tu-turnultz. De un tutuism feroce, vorace am putea zice. Ce urmeaza? Urmeaza tu-tu-turbarea. Turbarea muta. Turba rea. Ceea ce era important insa s-a intamplat, a ajuns, s-a consemnat si cu asta ai si semnat de primire. De privire. Noapte buna tu.

  P.S. Nu uita sa petreci doua ore pe zi in meditatii si altele doua incercand sa scrii, ceva orice, da nu blog. Asa ca sa verifici daca mai poti. De exemplu un poem. Sau un eseu filosofic despre maniheism si devenire. Incercam? Sa ma tii la curect cu progresul (if any).

 40. Hantzy Says:

  Semnele alea voiau sa insemne ceva intre 🙂 si 😦

 41. AVP Says:

  @Goe: Toate sau aproape toate topicurile mele de pe acest blog si multe dintre mesajele mele de forumist sunt – n’o spun io, caci doar stii cat sunt de modest…oops, ci a spus-o nen’tu Tudoran – „o literatura extraordinara”, mey, pishpirica. Asa ca fac egzact ceea ce trebuie, fugi dreq.

  Daca vreunui dastept de editor i-ar trece prin glava sa publice hypertextele din „Odyseea hyperspatziului” (un topos tipic avepian), ala e : i-a pus Dzeu mana-n cap…oops.

  Dar ce stii tu, pispirica? 🙂

  @Hantzy : lol

 42. AVP Says:

  @Goe: tu insa esti un mosneag din iepoca poietului Paun, ca si halalfabetu gurist „raduhumor”, ori a ploiesteanului Nichita Stanescu, cel mult, si crezi ca numai ala e scriitor, care compune eseuri si poezii pt clasicu boboru cetitor si le tipareste la un fashionabil editor, cu iambi si trohei ca la carte sau cu versuri albe, mumos franjurate, stantzate nu pe sticla unui blog banal, ci la masa lui de brad din a telectualilor Cetate, cu penitza-n calimera si suflecat pan la coate, a…? Al dreq de mosh decrepit (chit ca n-oi avea nici 30 de anisori, dle ramolit, shiiit… lol ) evil

 43. skorpion Says:

  ACUM SEARA citesc multe din comentariile voastre.
  incerc sa mai si raspund.

  @stely,
  @avp,

  lumicel a plecat temporar din Romania; nu are nici o alta gashka…..pur si simplu a fost nevoita sa plece „in lume” ca sa iasa din mizeria de aici…

 44. skorpion Says:

  @Maria

  pacat ca nu ai cunoscut perioada Mount Thor…

  a fost o perioada superba !!!
  🙂

 45. skorpion Says:

  AVP,

  este trist cind vezi ca doi fosti prieteni acum sint…..orice numai prieteni NU…

  si asta cam este regula pe lumea asta si atunci…
  nu este totusi trist????

 46. skorpion Says:

  stely,

  tatonulaaa a fost prezent si la mount thor??
  sub ce nume, nick???

 47. Dl.Goe Says:

  D-le Padina, experienta noastra prin spatii, chiar purtati de intuitii uneori, ar trebui sa ne spuna, (si chiar ne spune) ca interventiile noastre anterioare contin diversiuni, banale diversiuni a-la-carte. Doar ca ale unuia dintre noi au avut succes in timp ce ale celuilalt nu. Trebuia s-o amintiti, reflex, si p-aia cu vrabia care nu stie cum i-ar veni berzei (ciconia-ciconia)…

  Dar revenind la oile d-voastra, lucrurile sunt dublu clare. Daca ceea ce scrieti d-voastra pe blog e maximului de talent literar care va stapaneste va pot spune fara sansa de a gresi ca sunteti pierdut in spatiu. Traiti din trecut fara sa va dati seama si produceti literatura de blog la nivel mediu. Presupunand insa prin absurd ca m-as insela (aiurea!) sau ca sunt rauvoitor (ca domn Goe e posibil) si in realitate suntem aici martorii infaptuirii artei unice si irepetabile de o profnda originalitate si universalitate, rezultata din atingerea d-voastra cu geniul, atunci vin si va intreb: Sunteti tâmpit? Pai ce editor cretin ar putea tipari lucruri nevandabile care se gasesc gratis pe net? Poate ca asta e problema operei si a omului: gratuitatea. Daca sunteti sincer sunteti irecuperabil. Daca nu… si diversionati doar pentru a reduce din handicap pe tabela de marcaj a blogului ar putea fi ok. Cu conditia sa urmati in mare taina sfatul lui pishpirica. Daca puteti. Am totusi mari indoieli. Si de aici o noua diversiune… la doua capete.

 48. Dl.Goe Says:

  Dar nehotarat mai sunteti? Ba filosof, ba nefilosof, ba pishirica, ba moshulica… ceea ce denota. Nu insist, ca nu asta urmaresc acum. V-am spus noapte buna? Deh, ma lasa memoria.

 49. AVP Says:

  @Skorpi – imi imaginasem io ca se-ntampla ceva cu Luminita. In ce-l priveste pe @tatonu, ce-ai fi vrut sa fac: sa-l las sa balmajeasca in continuare ? 🙂 Eu nu cred ca asa intelegi tu prietenia, aloo. Chiar tu ai recunoscut ca nu lasi loc de buna ziua, ca rumânu 🙂

  @Goe, cred ca-n curand o sa-ti tai mustiucu, iar… 💡 Nu de alta, insa vad ca-l cuibaresti in continuare pe troaca-ti pe trolu porcaitor, care nu vorbeste despre „Viorel Padina” or „AVP” of Hypernor sau despre un nenorocit & necunoscut @goe or „raduhumor”, ci despre persoana reala Abălaru… Si debiteaza numai prostii, insulte si calomnii, pe care nu ti-as dori sa le auda un judecator, fie el si de la Românica hotilor si sperjurilor. Vezi deci cum te misti in minutul si-n rondu urmator, caci sunt cu ochi pe tine, dle infractor 🙂 Nu-mi intelege gresit magnanimitatea, aloo…

 50. skorpion Says:

  avp,

  ai retinut bine; in momentul in care am plecat prin razboi, drum de intoarcere nu mai exista….
  stii proverbul acela cu scuipatul & pupatul & viceversa
  🙂

  dar cind este vorba de prietenie adevarata lucrurile se schimba…
  legat de acel tinar pot sa-ti spun ce as fi facut eu???
  i-as fi scris.
  cit?
  cit ar fi fost necesar!!!!
  Oricum rezolvarea tinarului statea in primul rind in el insusi, eventual (poate chiar obligatoriu) cu un psihiatru si multa multa dragoste si intelegere din partea celor care erau in apropierea lui….
  depresiile (daca a fost vorba de asa ceva) nu se rezolva in 2 timpi si 3 miscari..

 51. AVP Says:

  Hai ca nu mai suntem chiar copii, Skorpi. Vreau sa spun ca nu mi se pare deloc realista presupunerea ta cum ca i-ai fi scris tanarului aceluia atata cat era nevoie. Iti acord scuza ca inca n-ai inteles despre ce-i vba… 💡

  Cand io i-am cerut 100 de $ lu Vlasie, stiam ca ista e milionar in parai si ca suta aia era un mizilic pt el, iar in plus aveam dreptul sa-i cer ajutor, fiindca scrisesem 10 anisori la „Calende”-le sale fara ca el sa ma plateasca corect. Cand AA mi-a cerut s-o fac pe psihanalistu cu nepotu-sau, el stia insa ca io nu sunt dr psihanalist, aloo, stia ca sunt la randu-mi stramtorat de-o viata amara si ca, in plus, n-am timp nici sa mor, inghesuit de concretetzea propriului bobor noncreator, plus ca operile-mi din hypernor abia asteptau sa iasa si ele din Ousor, putin pasandu-le de gargaunii unui tanar sculptor, n-asa ? In plus, ceea ce nu stia AA si n-a vrut sa priceapa nici dupa aia, nici de-al drea, este ca pur si simplu nu asa trebuia abordata problema nepotului, aloo…

  Si uite asa, in loc sa continui Povestea lui Ave etcetera, ma ocup sa pansez urmele ghearelor pretenarului AA… 👿

  Hai pa

 52. Dl.Goe Says:

  D-le Padina va inteleg supararea (vorbim despre cronica unei tu-turbari anuntate, mai in amonte) dar nu inteleg de ce trebuie sa dam vina pe Radu. Daca simtiti ca nu se mai poate si nu se mai poate taiati mustiucul, mujdeiul si ce-o-ti mai avea prin preajma. Ce mai conteaza o taiere in plus daca tot vi s-a taiat (iarasi) maioneza. Nu ma deranjeaza. Ma descurc destul de bine oricum si va inteleg exact magnanimitatea serenisima, nu va faceti griji.

  As avea doua intrebari: a) Ce cautati pe Arca lui Goe? Motive de a-l bana pe dl.Goe? Vai dar cata formalitate. Daca Arca va da dureri de cap schimbati canalul.

  b) Cine este vinovat de faptul ca persoana Abalaru a navalit din lumea ei putina si reala in imensitatea hyperspatiului sufocandu-l aproape pe AVP? Cine pielea calului l-a adus aici? Cine l-a invitat si de ce?

  Parerea mea, daca imi dati voie sa am o astfel de parere, ar fi, sa profitati de imensele d-voastra resurse de talent, rafinament intelectual, eruditie si potential creator si sa va detasati usor, usor, de AVP-ul cel contaminat de Abalaru si sa creati un personaj nou nout, anonim in anonimitate. Daca va avea ceva de transmis o va putea face si fara sa se bazeze pe un trecut incert, din ce in ce mai incert. Daca nu veti ramane cu placerea incercarii. Incercati? Nu, nu-mi spuneti. Sa nu spuneti la nimeni.

 53. sorin cucerai Says:

  Oameni buni, vine sfirsitul lumii! Pe cuvint! Dovada? Uite, skorpion si cu mine, desi nu ne-nghitim personal si nici nu avem aceleasi optiuni politice (el are una fixa, eu am una mai dregraba contra), credem acelasi lucru despre ce-ar fi trebuit sa faca AVP. Nu e normal! Nu e normal deloc!

  AVP, nu mai continua. Mai bine cere-ti scuze in genunchi fostului tau prieten pentru ca ai incalcat o datorie de prietenie – asta presupunind (1) ca stii ce e aia o datorie de prietenie si (2) ca propriu-ti stil de adresare catre altii nu ti se pare revoltator…

 54. AVP Says:

  Adevaru gol-golut e ca n-ai niciun fel de obraz, @Goe, si din pacate pierd nepermis de mult timp cu tine si cu nenorocitu trol infractor. Dispari naiba de-aciia… 👿

  @Sorin Cucerai – hai sa-ti raspund cu-o binecuniscuta fabula, mey.

  Frunzulica

  Cică un greieraş voios cânta într-un arbore nalt şi stufos, dar vulpea, având pohtă de-un desert delicios, se prefăcu nebunită după glăscioru-i unduios şi-l invită mieros jos, ca să vază şi ea un aşa cântăreţ glorios şi să nu moară proastă sau fără folos… oops. Pricepând lucrătura, întrucât pur şi simplu n-ai voie să te iei după un vulpoi, oricât ar părea momentan de blând mierloi, greeraşu’ spuse că e de acord să scoboare pen’ ca vulpea să-l adimire în întreaga-i splendoare, n-aşa?, drept care, rupând din pom o frunzuliţă oarecare, o aruncă la vulpe-n cărare. Atunci, vulpoiul, – haţ ! se şi repezi să-l ia pe greeraş în clanţ, însă după ce c-acoloşa nu era decât un zmecher zbanţ, vulpoiu’ căzu – ha,ha,ha – şi-ntr-un laţ şi-ncepu să strige – cam cu ruşine, de ! 😉 – să vie repede un ambulanţ… oops În timp ce vulpea se zbătea şi schelălăia fără prea mari sanşe de scăpare, greieraşu’ scoborî liniştit şi zise către cumătra ispititoare : “Aşa-i că ţi-am tras-o, nea cutare, a ? Află mata că de când am zărit o aripă de greieraş într-un kkţel de vulpe pe imaş, io cred că e bine să-i cânţi vulpoiului numai prohodu’, phoote-l-aş….! 👿 “

  Morala ne-arată că dacă eşti vulpe şi vrei să i-o tragi unui hartist mare nu tre’ să-i ordoni poeselului să scoboare din înalţimile-i ameţitoare (căci atunci precis vei deveni obiectu’ pamfletelor sale necruţătoare), ci aşteaptă să se răcească sfântu soare şi să vie dalba ninsoare, când greeraşu’ îşi va aduce aminte cum că, oricât ar fi iel de avepică, tre’ să mai facă şi păpică şi, călcându-şi pe foodulia specifică, va bate la o usă de furnică (şi moralistă, şi calică 😳 ). Asta-n caz că din zenit nu va fi căzut, biensur, decât o frunzulică 🙂 şi că nu te mănâncă-n tur să zgândăreşti un creator pe cât de naiv & pur, pe-atât de inflexibil & dur.

  Pe maine seara.

 55. Maria Says:

  @Skorpion,

  pot să-ţi spun şi eu Skorpi?!

  Chiar dacă nu am cunoscut acea perioadă, tu şi Stely şi Viorel Padina mi-aţi putea povesti din când în când despre ea, iar eu aş citi cu plăcere.

  Prind repede. 🙂

 56. skorpion Says:

  @maria,
  promit s-o facem,
  ladies first, adica @stely
  🙂

 57. sorin cucerai Says:

  AVP – uau, paremiologic, nu gluma! Nenorocirea e ca talentul nu justifica orice. Poate ca de-asta ai ramas doar cu talentul – si fara prieteni. Iar daca se duce si talentul (si se cam duce, dupa cum se vede din ce scrii de citiva ani buni incoace), cu ce ramii? E trist sa fii contemporan cu tine insuti, nu-i asa?…Norocul tau e ca nu-ntelegi. Chiar, asta-ti va ramine: neintelegerea.

 58. Maria Says:

  @Skorpi,
  Amintirile frumoase povestite fac să mai treacă tristeţea lumii. 🙂

 59. Stely Says:

  Skorpion & Maria ,
  Tatonul a postat de citeva ori si pe blogul Mount Thor ,tot cu acest nick .Cred ca dupa cearta cu Viq si Filadel .
  Tatonul a sesizat gafa facuta de Thor ,si s-a hotarit sa ia atitudine ,intrucit era un pro Basescu si asta se petrecea inainte de alegeri ,cind blogul era f.necesar. Prin urmare , a intrat pe blog ,dar sa-l „intepe ” pe Thor vis-a vis de comportamentul lui grobian fata de Viq si Filadel , ce-i facuse sa plece impreuna cu alti citiva ..
  Uite aici un ex. :
  „PS, off topic: orice proprietate, chiar de tip “Steaua” se duce de râpă dacă un Becali (de ex.) nu înţelege despre ce-i vorba sau dacă crede că-i Dumnezeu”

  Posta tot sub nick-ul de tatonul aa ,dar tu nu cred ca-l stii, deoarece ai lipsit (8 zile) , tocmai in perioada aceea . . Fragmentul redat mai sus este din 24 septembrie ,iar pe 25 si-a facut AVP blog ,iar Thor l-a inchis pe al lui .
  O vreme a fost prezent si Thor pe noul blog al lui AVP ,dar si tatonul aa ,care si-a continuat cu cerbicie „intepaturile” .
  p.s In toata perioada asta ,AVP,a cautat sa fie un arbitru impartial atentionindu-i si rugindu-i prieteneste pe amindoi sa inceteze .. Din pacate, tatonul aa , facea alergie ori de cite ori intra Thor pe blog si nu reusea sa se abtina .Am recitit de multe ori episodul acesta si acum pot sa spun clar : tatonul a gresit primul ,ca nu l-a lasat in pace -iar eu a doua – ca m-am bagat intre ei 😳 Cred ca AVP a inteles faptul ca Thor trecea prin momente grele si nu s-a mai bagat lasindu-i sa-si rezolve singuri disputa . Ceea ce, tatonul ,nici ASTA nu i-a iartat lui AVP ,desi a intervenit in final , cind Thor a sarit cu mult peste cal .

 60. Sorin ILIESIU Says:

  Valoarea unui scriitor nu e dată de cantitate ci de calitate. De o calitate literară excepţională sunt Apelul către Europa, Poemul de oţel, Planeta-Ou, Aesopus altfel spus, Povestea lui Ave, precum şi foarte, foarte multe eseuri şi comentarii.

 61. Mihai Says:

  @AVP lucrurile sunt clare ! Oamenii care nu inteleg din Prima (!) Creatia ta indiferent de Forma ei (fie ca este un apel, o carte, un gand, o poezie, un cant, o scrisoare, un post pe blog, un email, un post pe twitter, un comentariu sau doar o Virgula pusa asa cum stii tu mai bine) din nefericire pentru ei (!) nu cred ca vor intelege vreodata… poti sa le explici tu 3 milenii la rand daca s-ar putea… eventual poti doar sa plantezi o samanta in mintea lor Amortita si poate au Noroc sa vada si ei paradisu cu coltu ochiului, vorba aia… altfel, mor asa cum s-au nascut: nestiutori.

 62. Hantzy Says:

  @Maria,
  Cand eram ceva mai tanar si mult mai stangaci ca acum,voiam sa-mi impresionez gajica dandu-i mereu intaietate. Numai ca tocmai asta nu voia dumneaei: pentru ca nu-i placea sa-mi deschida mie usa magazinului sau sa coboare prima pe tocurile-i lunji scara autobuzului. Si nici sa promit eu ca rezolvam ceva, lasand-o pe ea sa faca inceputul.

  De asemenea, daca cineva m-ar fi laudat ca „totul” meu e inca mai melancolic decat consternarea eminesciana, as fi fost stangaci sa spun ceva mai tarziu „totusi e trist”.

  Pai vezi, Mario, ca skorpy e stangaci?! Ca sa nu mai spun de vederile sale politice, de-o stangacie feroce … e portocaliu si-n ceru’ gurii!

 63. Stely Says:

  Mihai(L),
  Sunteţi un Înger sau un căutator de Perle ?
  Apropos , stiaţi ca ,Mihail =Mi-ca -EL ?

 64. Stely Says:

  Maria ,
  Sigur ca sunt de acord sa-ti povestesc despre „Mount Thor „. Te rog numai sa-mi spui ,ce anume vrei sa stii ? Vrei sa stii tot , sau numai niste secvente ?
  In caz ca vrei „tot”, pot sa-ti dau adresa unde gasesti arhiva .. Iar daca vrei numai anumite chestiuni ,atunci trebuie sa-mi spui pe ce anume sa ma axez.

 65. AVP Says:

  Surprinzătoarea demagogie a lui Skorpion (aia cum că el i-ar fi scris nepotului lui AA „atâta cât era nevoie”, uitând, desigur – dincolo de inadecvarea şi chiar de periculozitatea procedurii în sine, în context -, că nu e deloc uşor să te-ngrijeşti până-n pânzele albe de nepoţii tăi, darmite de ai altora), demagogie care a alimentat atât răutatea de maidanez negru-n ceru gurii a lui AA (te muşcă, fiindcă te-a ţinut minte când ai ţipat la el odată, şi fuge…), cât şi fudula mediocritate histerico-etilică, tipic rumânească, a lui Cucerai, m-a întristat profund 😦

  O spun cu toată sinceritatea: în ultima vreme mă bântuie tot mai avan gândul de a renunţa definitiv la luptă. La bătaia cu îngeru negru al unui bobor cu muuult subt zona în care fiul său atins de melanholia damnaţilor, de ştiinţa şi conştiinţa celor 60 de ingenii ale neasemuitului ciopor creator, se trânteşte / canoneşte cu virtualitatea crudului şi marelui viitor.

  Mulţumesc frăţeşte celor care înţeleg despre ce-i vorba şi încă mă sprijină. N-am nici cea mai mică îndoială că aceştia sunt chiar înger-îngeraşi ai mei, aloo… Iar asta mă face să merg totuşi mai departe, cât s-o mai putea, păi cum drea.

 66. Maria Says:

  @Hantzi,
  sunteţi sigur că aţi înţeles ce am scris?

  Şi apoi, numele meu real este chiar Maria. Folosirea vocativului Mario, într-o formă mult prea familiară, mi se pare extrem de nepotrivită în adresarea unui necunoscut faţă de mine.

 67. Stely Says:

  AVP,
  Stiu ca ai momente cind simti nevoia de a-ti lua o mica vacanta, sau chiar de a inchide blogul. De multe ori mi-am pus si eu intrebarea ,cum de mai poti rezista ? 🙄
  Sunt totusi 30 de ani de cind le tii piept – pe toate fronturile . Dar daca te-ai opri aici ,ar insemna ca multi se vor bucura si se vor bate cu pumnul in piept, spunind :”L-am invins „!
  Nu te va invinge nimeni !Pagina asta este dovada .
  Nu stiu cine este @Mihai ,dar pentru faptul ca a aparut, asa din senin ,si a Punctat cu Claritate si Autoritate, ceea ce se vede de catre oricine cu buna Credinta , m-a determinat sa-l consider un Mi-ca -EL ..

 68. Maria Says:

  Stely,
  Articolul de mai sus este postat în ,,Odyseea hyperspatziului” şi se încheie cu întrebarea ,,Chiar, vouă nu vă e dor de Thor cel bubuitor…? 🙄 ”
  Pentru mai noii cititori ai acestui blog al lui Viorel Padina, printre care mă număr, desigur că se prefigurează câteva întrebări despre persoana amintită şi perioada evocată. Provocările sunt fireşti, iar efectele rememorării chiar prin citate – aşteptate. Un scriitor nu-şi concepe niciodată textul doar pentru un grup-ţintă, ci vizează universalitatea… Aşadar este normal, ca cititor implicat, să doresc să aflu mai mult despre ceea ce e cu adevărat important, prin urmele lăsate şi consecinţele în plan virtual. Nu legat de conflicte sau disensiuni între forumişti, căci nu mă interesează acea latură a lumii bloggeristice, nici nu o citesc cu plăcere, ci proiectul în sine realizat, marile idei – dacă s-au conturat… Atât…

 69. Hantzy Says:

  @Maria,
  parerea mea e ca acele conveniente cu care ne-am obisnuit in realitate n-au continuitate in virtualitate. Daca insistati ma pot adresa precum doriti, insa ar trebui sa dati si dumneavoastra dovada de ceva consecventa, scriindu-mi nick-ul asa cum mi l-am ales. In mod normal nu fac caz de astfel de maruntisuri, mai interesat fiind de fond decat de forma, insa fata de ultrasuperpedanti devin ceva mai rigid.

  Dupa acest preambul, revin la continutul mesajului dumneavoastra, ce-mi era adresat, si accept ca e posibil sa nu fi inteles ce ati scris aici:
  „Skorpion nu e stângaci.
  Parafraza e reuşită, mai melancolică decât constatarea eminesciană. Dar nu pot să spun de ce. „

  Crezusem ca poate fi considerat literal, insa inteleg ca va exprimati metaforic. Dar daca m-am inselat pana si eu, atunci skorpion …

 70. Hantzy Says:

  @stely,
  prietenia si disponibilitatea dumitale sunt de admirat! Sincer!

  Dar mie ai dori sa-mi povestesti ceva? Pentru a-ti usura cat de cat sarcina, eu sunt interesat doar de secvente, anume alea care ar interesa-o si pe Maria. Sau sa ma multumesc cu linkul si sa admir in toata splendoarea grobianismul unui ex-portocaliu?! Ce zici?
  Multumesc anticipat!

 71. Stely Says:

  Maria ,
  Da, sunt de acord ,dar te avertizez că ,dacă e să ne referim la „Odyseea ( Hyperspatziului”) înseamna că trebuie să pornim într-o ” călătorie „lungă , plină de aventuri, de întâmplări neprevăzute cu o „viata „(aici ) a protagonistului” Thor „-dar si a „Regelui Hyperspetziului” -plină de peripeții .Dar ,va trebui sa accepti ideea că , in orice calatorie de lunga durată , cu multi” călători „de orice vîrsta si sex , cu păreri divergente si firi diferite ,există inevitabil si conflicte ,întrucit ele fac parte (si )din viata reală ,darămite din cea „hyperspatziala”.
  De fapt, blogul „Mount Thor”, s-a creat dintr-un conflict al nickului Thor -cu Pătrăsconiu ,pe al cărui blog facea furori .
  Asa l-am cunoscut eu in 2007 (vezi?) . Pătrăsconiu (ziaristul) pîna a intra in „oastea „lui Vîntu era perceput ca un simpatizant al lui Traian Băsescu , motiv pentru care ne-am adunat la el ,în functie de această preferintă . Unele doamne botezaseră blogul lui Pătrăsconiu -„livadă ”
  In 2007 a fost referendumul de suspendare a lui Traian Băsescu, moment de vîrf al afirmării lui Thor, care avea deja anvergura unui lider . Am trecut cu bine peste referendum ,dar la un moment dat Pătrăsconiu s-a abatut din drum si a virat către ” oastea ” lui Vîntu ,moment în care s-a declansat conflictul, mai intîi între Thor si Patrasconiu ,apoi cu fiecare (si cu mine ,bineinteles ). Asa s-a născut blogul lui Thor (august 2008) la care am aderat si eu la scurt timp: Un blog portocaliu unde pătrundeau f.putini opozanti ,printre ei fiind neobosita @Loda ,care se manifesta ca si acum :mereu contra ,indiferent de ceea ce se discuta ,dar si fără argumente demne de luat in seamă ..
  Cu Loda se intra vesnic in conflict ,desi ea si atunci ca si acum „se jura ca nu fura „,adica se credea nevinovata si curata ca lacrima.. „Thor cel tunător ” – a fost botezat asa -de AVP , pentru că se lua la trînta cu toti inamicii lui T.Băsescu ,dar si ai PLD -PD (portocalii) .Bineinteles ca „tuna ” si” fulgera ” cu ..scintei . Pe blog se facea politica miltantă ,scopul nostru fiind cîstigarea alegerilor de către PD-L ,apoi de către T.Băsescu ..Postam la greu, cu inflăcărare ,dar si cu argumente . Thor compunea toate topicurile ,destul de bine din toate punctele de vedere : literar ,gramatical ,bine informat si pline de umor spontan..
  Asa se facea ca se ajungeau si la 300-400 postari pe zi ,culminind cu ziua alegerilor ,noapta si a doua zi cind s-au strins 3000 de postari .. A fost cel mai dramatic moment al „odyseei „..Hai ca merg sa aduc linkul .. Este un moment cînd eu anuntam- (nainte de a afla rezultatul final ,care stiti ca la exit -poll erau dati invingători pesedeii cu penelii )- că s-a”batut palma ” cu PNL ptru un guvern de dreapta .. Ei,bine nu minţeam .. Stiam sigur de la cumnatul (prieten cu fiul meu)unui fost minstru din guvernul Tăriceanu ..
  Va urma ..momentul intrarii in joc al „Regelui Hyperspatziului „. Ce zici Maria ? Cam asa ti-ai dorit ?
  P.S. Bine Hantzy ,dar te avertizez ca sunt mai multe ..Le vrei pe toate ? Si de ce ex -portocaliu ?

 72. Stely Says:

  Am selectat citeva linkuri din luna august 2008 .Marturisesc ca nu tin minte minte sa fi citit primele topicuri . Nu stiu ce s-a intimplat cu postarle celorlalti .Nu apar ..

  http://emilthor.wordpress.com/2008/08/page/31/
  hhttp://emilthor.wordpress.com/2008/08/page/14/
  http://emilthor.wordpress.com/2008/08/page/12/
  http://emilthor.wordpress.com/2008/08/page/22/
  http://emilthor.wordpress.com/2008/08/

 73. Hantzy Says:

  stely,
  multumesc pentru amabilitate!

  De ce ex-portocaliu?! Pai voi vorbeati admirativ despre muntele asta … sau n-am inteles eu bine?! 😉

 74. Stely Says:

  Hantzy ,
  Ai sa vezi ,cind vor aparea linkurile puse mai inainte , care vad ca sunt la moderare . Banuiesc ca sunt prea multe si platforma s -a „suparat ” 😦
  Ele sunt din luna august 2008 cind s-a „nascut „blogul „Mount Thor ”
  Aici am pus trei linkuri :
  a) unde si-a facut aparitia pentru prima data AVP .

  http://emilthor.wordpress.com/2008/09/

  b) ziua alegerilor parlamentare

  http://emilthor.wordpress.com/2008/11/

  si aici a doua zi .

  c)http://emilthor.wordpress.com/2008/12/page/44/
  p.s Nu stiu de ce nu pot intra la comentarii .

 75. Maria Says:

  Stely,
  am citit cu atenţie tot ceea ce ai rememorat mai sus şi îţi mulţumesc pentru că ai acceptat să faci acest efort. Nimic nu-mi este cunoscut, deci acea lume virtuală e cu totul inedită pentru mine. Nu pot da însă niciun răspuns la întrebarea dacă este ce am dorit… Ar însemna să fi premeditat o retrospectivă şi, evident, nu este deloc aşa.
  Încă de ieri, după remarca lui Skorpion despre frumuseţea acelor vremuri, mi-am pus întrebări despre cauzele ce ar fi putut duce la abandonarea unui proiect virtual cu o anumită orientare, ce a captat asemenea energii puternice, căci nu se pot trage concluzii în absenţa esenţialului. Iar esenţa atmosferei respective nu o pot reda decât cei ce au perceput-o atunci, în locul respectiv.
  Desigur că eu sunt doar un naratar neimplicat şi înscriu totul în lumina contextului de atunci. Cu atât mai mult cu cât pentru Cristian Pătrăşconiu trebuie să-ţi mărturisesc că am o foarte mare admiraţie şi îi sunt alături în toate proiectele iniţiate în sprijinul afirmării unei autentice drepte româneşti. Poate că acestea sunt căile nebănuite ale acţiunii sociale, politice şi culturale. Unii pleacă, alţii vin… Un sociolog ar analiza mai temeinic fenomenul actual.
  În privinţa conflictelor, e chiar aşa cum am scris mai sus. Nu-mi face plăcere să citesc, nu le provoc, şi dacă totuşi o fac mă asigur că am argumente solide pentru a susţine o polemică într-o direcţie unde aceasta e necesară – căci sunt şi momente în care e nevoie să reacţionăm, să limpezim lucrurile. Altfel, prefer să ocolesc spaţiile conflictuale, ajungând cu timpul să nici nu mai deschid anumite pagini. E destul de agitată lumea în care trăim şi ceea ce caut aici e, mai ales, armonia şi efervescenţa ideilor consonante cu ale mele, în orice domeniu.

 76. Loda Says:

  Stely :
  ,,Cu Loda se intra vesnic in conflict ,desi ea si atunci ca si acum “se jura ca nu fura “,adica se credea nevinovata si curata ca lacrima.. ”
  pai asa si sunt, domna 🙂 : nu am furat in viata mea, nu mi-am castigat banii decat prin munca la catedra(nu meditatii), nu sunt membra de partid, n-am contracte cu statul, nu am facut rau la nimeni, singura mea CRIMA este ca am alta parere decat oranjistii .Plus ca vorbesc civilizat, nu injur, nu insult, nu porcaiesc pe nimeni, folosesc argumente ,nu port vorbe de la un blog la altul, nu barfesc si nu vorbesc de rau un blog de pe care m-am retras si nu ma supar pe AVP cand ma face,, Chirita in provincie” 😉 ce-ti doresti mai mult?
  Daca tot ii povestesti Mariei, sa nu uiti sa-i spui si cat de ,,recunoscator” v-a fost Thor ca i-ati tinut blogul in viata cand a fost plecatTe admir, ai vocatie de martira sa mai poti sa vorbesti admirativ de tip, dupa ce v-a injurat pe toti care facuserati un adevarat cult pentru el, in mod ordinar.Si, totusi, ciudat, nu el iti provoaca amintiri neplacute, ci persoana mea, of, lume……

 77. maria Says:

  Loda spune azi:
  „Plus ca vorbesc civilizat, nu injur, nu insult, nu porcaiesc pe nimeni, folosesc argumente…”
  Si tot Loda spunea ieri:
  „Ma rog, AVP daca tu l-ai ,,adorat” dupa cum spui, treaba ta. Fiintele mai delicate si intelectuale se lasa usor subjugate si cad in admiratia grobianului musculos !!!
  Iar daca tu te ,,legitimezi” pentru sintagma de ,,regele Hyperspatziului” cu certificatul de la Thor, sincer, toata compatimirea mea !!! ”

  AVP ,
  Cum de-i mai suporti ? Rar ti-e dat sa vezi atata rautate si mizerie.
  Iti spun ca esti un nimeni dar pe de alta parte iti reproseaza ca nu i-ai oferit nepotului asistenta . Pai in ce calitate , daca tu la randul tau ai nevoie de terapie ? Nici macar nu sunt consecventi.

 78. Hantzy Says:

  E-he-he, Maria! Dai un exemplu si fortezi o concluzie pentru toaaaaata lumea, n-asa?! Extrapolarea, bat-o vina! Plus ca nimeni n-a spus ca AVP ar fi un nimeni … pentru ca n-ar mai fi existat niciun nimeni.

 79. Hantzy Says:

  stely,
  ma uitai pe link-urile date. Sorry, dar prefer simonatache: in 10 comentarii contine mai mult haz, har, hargument si harta decat toata sfaraiala de pe Thor! Acolo era o adunare care se intretineau bazandu-se pe invectivele aruncate celor absenti si pe impresia ca sunt multi, dar nimic antagonic, inovator, creator de idei de valoare.

 80. Loda Says:

  nora, buna seara !
  Stau si ma intreb ce anume din citatul dat de tine ar fi o insulta sau o injuratura ? Sau, m-am prostiti eu intre timp si acesti doi termeni au primit sensuri noi ? Daca-i asa, tu ca scriitoare, sigur esti mai in tema, da-mi si mie un link, in provincie noutatile ajung mai greu.

 81. Loda Says:

  Scuzele mele ,ma gandeam la nora si i-am pus numele din greseala; postarea de la 19;26 este pentru doamna Maria.Numele se schimba, idem chestiunea cu ,,scriitoarea” (nu cunosc profesia doamnei) dar intrebarea ramane valabila .

 82. Stely Says:

  Maria,
  Maria &Hantzy ,chiar si Loda ,
  Aici gasiti inceputul ..sfirsitului ,
  http://emilthor.wordpress.com/2009/09/16/oprescu-si-liberalii/#comments
  si aici :
  http://emilthor.wordpress.com/2009/09/17/sa-fie-intr-un-ceas-bun-si-doamne-ajuta/#comments
  Aici sa cititi , mai ales AVP 🙂 dar si Thor .. Si daca mai aveti rabdare si pe .. @Stely :oops :
  Daca vreti sa cititi cu atentie ,ptru ca va urma ..Sfirsitul blogului .O sa aveti ceva surprize ..

 83. Stely Says:

  Maria ,
  Da,din ce am inteles acum ,Cristian Patrasconiu ,si-a revenit dupa ce a plecat de la Cotidianul .. Am intrat si eu pe blogul lui dupa „revenire”,dar din pacate destul de rar .. Nu stiu daca tu ai fost prezenta acolo in perioada de care povestesc -cind am plecat „in corpore ” din „poenita „(nu livada) lui ..
  Acum vad ca este f.prezent in viata publica ,cu proiecte serioase ,asa cum spui si tu..
  Hantzy ,
  Este posibil sa nu gasesti in linkurile acelea „idei de valoare ” sau ceea ce ai sperat ,intrucit era seara alegerilor ,cind nu ne mai ardea de nimic. Nu am reusit sa deschid linkul ,nu stiu de ce ,ca sa stiu bine ce discutii se purtau .. Am dat linkul acela pentru nr.f.mare de postari (1073) .Nu stiu daca a existat vreun un blog care sa aiba un numar asa de mare de postari ..
  Dar ,din ce spui aici ..
  „Acolo era o adunare care se intretineau bazandu-se pe invectivele aruncate celor absenti si pe impresia ca sunt multi „…
  .. nu inteleg la ce „absenti ” de referi ? 🙄 La Crin Antonescu si M.Geoana sau Tariceanu ? Pai,la R.Iordache era prezent Traian Basescu sau altcineva din PD-L ?

 84. Stely Says:

  Loda ,
  Eu am zis asa:

  „Loda ,care se manifesta ca si acum :mereu contra ,indiferent de ceea ce se discuta ,dar si fără argumente demne de luat in seamă ”

  Iar tu m-ai contrazis asa:
  „plus ca vorbesc civilizat, nu injur, nu insult, nu porcaiesc pe nimeni, folosesc argumente ,nu port vorbe de la un blog la altul, nu barfesc si nu vorbesc de rau un blog”..

  Iar eu te intreb ,intrucit m-am folosit si de prezent in postarea respectiva ,ce argumente sunt aici ?

  Loda Says:
  7 decembrie 2010 la 15:51
  Stely :
  Bune ca ne lamurisi Cum suntem, unii dinter noi, mai cretinei, trebuia sa ne ,,traduci” schimbul de replici, ca sa nu intelegem gresit ! Of, Doamne…”

  Te rog sa ma crezi ca nici macar nu am inteles ce ai vrut sa spui ? Banuiesc (numai)ca ma ironizezi cu privire la postarea mea referitor la ceea ce mi-a cerut AVP . Desigur ca aici nu jignesti ,dar faptul ca te-ai bagat ca „musca’n lapte „, fara sa aduci ceva „inovator si creator „, este dovada ca am avut perfecta dreptate cind am spus asta :

  „Cu Loda se intra vesnic in conflict ,desi ea si atunci ca si acum “se jura ca nu fura “,adica se credea nevinovata si curata ca lacrima ”
  QED

 85. Hantzy Says:

  stely,
  eu n-am calcat vreodata pe R.Iordache, ca sa stiu cum este acolo. Dar daca e la fel ca la Thor, atunci chiar nu merita sa-ncerc macar. Numar mare de postari este si la simonatache, asa cum ti-am sugerat. Diferenta o face, intre un blog sau altul, atmosfera. Pentru obisnuitii locului era probabil un prilej de sezatoare, dadatoare de sperante, un fel de drog care, ingerat, iti crea senzatia ca numai cei de acolo pot avea dreptate. De aia probabil esti convinsa ca Loda n-ar avea argumente. Eu am dat, citind in diagonala, peste o postare a lui osk, ce-i reprosa Lodei ca are avatar verde. Daca asta era argument, atunci Loda desigur ca n-avea. Acum nu vreau s-o inalt nemeritat nici pe Loda, dar multi au fost in minoritate, desi aveau dreptate. Ii reprosezi ca a vrut sa va deschida ochii?!

 86. Maria Manea Says:

  Dragul meu prieten AVP, iarta-ma ca te tulbur, am nevoie de ajutorul tau: mi-a murit un prieten drag, asa ca simt ca nu mai pot nici sa respir.
  Ce sa fac, spune-mi tu, am citit ca ti-ai pierdut persoane dragi, poate stii.
  Daca Stely vrea, trimite-mi adresa ei, am mare nevoie de un prieten bun. Multumesc, MARIA

 87. Stely Says:

  Draga Maria Manea ,
  Sunt cu tot sufletul alaturi de tine pentru ca iti simt disperarea si pentru ca inteleg nevoia ta, de a avea pe cineva caruia sa-i impartasesti durerea pierderii prietenului drag. Imi dau perfect de bine seama cit de greu iti este . Condoleante ,Maria ! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, pe dragul tau prieten !
  p.s. daca ai nevoie de mine si crezi ca iti voi fi de ajutor, sunt aici si gata sa te ajut .Prin urmare sunt de acord ca AVP ,sa-ti trimita adresa mea de mail.

 88. monica Says:

  Doamna M Manea,
  „povestea” prieteniei dvs cu cel disparut sau o alta situatie dificila ar putea fi un „subiect” de reflexie?Pe blog? De ce nu,de ce da? Poate ma ajutati.
  Nu cred ca cineva ,fie el si AVP va poate da vreun sfat, care sa ia „cu mana” durerea dvs. Si tineti cont de urmatorul lucru : „povestile” nu sunt trase la shapilograf ,iar durerile celor care raman in urma , la fel.
  Stiu ca fiecare om se naste si moare singur.Cum si traieste,uneori.Adica se bazeaza pe puterea lui de a accepta sau a intelege propria-i viata.
  Astept hotararea dvs si sunt alaturi ,nu cu sfaturi, ci cu compasiune in surmontarea clipelor grele provocate de pierderea suferita de dvs.
  Si inca ceva,va rog sa ma iertati ca am intervenit, eu nefiind o persoana care sa aiba vreo pregatire in domeniul psihologiei .Doar trairi si zic eu, bum simt.
  Si eu sunt momentan,intr-o situatie f grea, am incercat sa ma refugiez printre prieteni,aici pe blog,dar feedback-ul este al unor oameni care nu traiesc ceea ce trec eu.
  Un mare sportiv ,pe care eu il apreciez nespus de mult spunea la un moment greu al lui :pain is temporary.Si pt ca nu stiu engleza,va scriu continuarea in ro.Succesul nu este finalul,insuccesul nu este fatalul.Important este sa mergi mai departe.

 89. Maria Manea Says:

  Multumesc mult, daca lacrimile m-ar lasa…

 90. monica Says:

  Lacrimile sunt(se spune) supapele noastre.Si bine ar fi daca lacrimile ar curge doar in cinstea noastra :ideea: si nu de durere.

 91. AVP Says:

  @Maria M., nu ai alta solutie decat sa plangi ori sa iei cunostinta de tragediile altora. Aristotel – iar dupa el psihanalistii moderni – numea această eliberare prin emotie, recte prin suferinta, catarsis. Apoi timpul va cicatriza rana, ruptura pe unde a iesit din strafunduri dureros de dulcea fantasma

  Diseara voi posta pe my blog o anumită poveste (de fapt, o voi relua, dupa ce o postasem altadata pe my blogspot), poate te va ajuta cu ceva…

  Your friend,


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s