Emo Tzappatero si realizărilii sale revoluţionare…

Nimeni nu e atât de răuvoitor încât să nege relizărilii pe care ni le clamaţi, dle Constantinescu. Dar, dle, dacă dvs aţi făcut atât de bine ţerii ăsteia, de ce astăzi îi e atât de greu…? :roll: În mod normal, atunci când e vorba de istoria unui bobor care la un moment dat a avut norocul chior al unui herou civilizator – cum vă pretindeţi dvs -, după „bine” trebuie să vină „mai bine”, sau în orice caz nu „mult mai rău”, şi deci ce se întâmplă, de ce nu ne este măcar mai uşor, după mandatul dvs cică triumfător…? Şi cum adică „triumfător”, dle, din moment ce ştim cu toţii ce-aţi spus atunci când v-aţi retras lăsându-i pe bătrânii ţărănişti şi mai trişti, oftând din rărunchi, iar dvs mai că n-aţi căzut în genunchi: „M-au învins securiştii” ? Şi-aţi spus-o aproape plângând, aloo, nu râzând. Păi, dacă singurel aţi recunoscut c-aţi fost învins de securişti, de ce spuneţi azi că de fapt aţi fost învingător? Şi – încă o dată – de ce ne e din ce în ce mai naşpa ca bobor, deşi am intrat în rândul ţerilor Vestului biruitor în războiul lumilor? Răspunsul, din păcate, îl ştie astăzi până şi-un chibiţ de la colţu’ şahistilor sau cel mai natantol zarzavagiu din Obor: pentru că dta – ca şi şarpele cu ochelari – ai crezut că poţi construi o nouă Românie cu tovii şi băieţii or cu odraslele lor, fir-ar să fie, cu zmecheroşii luaţi în custodia dumitale pe veresie, fără să fie deranjaţi nici măcar în ceasul al 12-lea, când te umpluseră deja de ccţi şi era clar că alt mandat voi, civilii lu pesce, n-o să mai apucaţi (puteaţi să fiţi şi de Alianţa cică Civică or de Moscova cârciumăreasă teleportaţi), şi-atunci, în loc să ieşi în faţa boborului fie şi-n brânci, folosindu-te de libertatea şi de putirinţa-ţi oricât de fâşneaţă şi să-i deschizi mintea de Neaţă ori măcar să-i recomanzi CDR-ului 2000 o figură mai băgăreaţă: un Paul Goma, de exemplu, chit că ista ne-ar fi adus aminte în fiecare dimineaţă că n-am avut noroc în viaţă, dar orişicât, ar fi făcut mai mult gât, dreaq, decât Isă-bey cel tăcut, care chiar şi dacă ar fi câştigat – ceea ce era absolut exclus, fiindcă după ce l-ai desemnat, ocazie cu care l-ai făcut şi pe sireacul N.Manolescu de rahat, desemnțndu-l șef al campaniei electorale al unui catindat deja derobat, omul nu ne-a arătat, nouă, dar în primul rând lu Ivan Ilici şi partidei sale, decât că nu dă doi bani pe propunerea dumitale şi, mai grav decât atât, că nu recomandă nimănui, doamne fereşte, să voteze cu țărănistele muhaiale- , deci chiar dacă ar fi câştigat Isă-bey şi cu ciracii pricăjei, el tot cu băieţii şi gradele sale de la 1 la 33 ar fi ţinut, mey, căci doar nu era să ţină cu sărmana Românie şi să se retragă la drăgăşeneasca-i vie, unde să trăiască măcar din aceeaşi sulfuraosă & iepocală simbrie ?

Aşa că ce-ai semănat, ai cules, dle ex-preşedinte, şi s-a ales ales bules, normal. Iar dacă astăzi tot tovii şi băieţii sunt pe val, după ce între timp au făcut din România o Românică de carnaval & spital demenţial, chestiuţa asta (cum i-oi zice dta, te pomeneşti, preocupat să-ţi scoţi în relief realizărilii de pe vremea când aveai în faţa noastră trecere şi cuvânt, care „realizări” fuseră atât de măreţe încât nu mai sunt neam ori sunt la pământ, halal de bairam să-ţi fie, mey, bădie, însă evident că tot dta, în loc să stai ascuns în vreo gaură din şerpărie şi să-ţi mănânci nemeritatele dividende din ex-şefie, faci scandal şi gălăgie cât o mie), ei bine, nefericirea Românicăi ţi se datorează chiar ţie, dle, care ai avut ocazia să-i scoţi pe toţi securiştii şi ex-activiştii la penzie, dacă să-i bagi la puşcărie nu se putea nici să fi avut toată sforţa de intervenţie a NATO la dispoziţie (căci n-ai fi avut procurori, poliţai şi judecători care să-i găbjească, să-i judece şi să-i bage la beci pe fraţii lor, asta – păstrarea intactă a sistemului magistraţilor de la mama mamii lor, a tovilor şi băieţilor – fiind o altă istorică şi constantinească prostie, olelie lie), şi abia după aia (adicătelea după ce ţi-ai fi făcut famelica datorie pentru care te mandatase partea cea mai curată şi, în orice caz, cea mai puţin vinovată din acest sărman bobor), ai fi putut zice: „Fraţilor, de-acum pot să şi mor, căci am lăsat şi io – vorba poetului Nichita Stănescu – o căcărează pe zăpada rumânilor, pentru care mi-oţi aprinde cândva, când o să vă treacă un pic marea supărare, o lumânare…” Aşa însă, cu „realizărilii” astea colosale, dar pe care le-ar fi putut face orice mălai mare ce n-ar fi dormit în hainele statului ca ultima putoare, scussi expresia, dle, n-ai făcut decât să te aia-n cărare…:evil:

 

Reclame

24 răspunsuri to “Emo Tzappatero si realizărilii sale revoluţionare…”

 1. sorin cucerai Says:

  @ AVP

  1. Daca in prima propozitie afirmi ca nu contesti meritele lui Constantinescu, de ce continui cu zeci de rime facile si argumente rasuflate ca sa i le contesti?

  2. Cit priveste intrebarea ta legata de mai raul de dupa bine, raspunsul meu e simplu: cauza sta in caracterul preurban al civilizatiei romanesti actuale. Pe scurt, suntem inca un popor de tarani. Si cum Constantinescu a fost singurul presedinte urban al Romaniei, e de la sine inteles ca nu doar „sistemul”, ci si poporul l-a respins, din motive de incompatibilitate civilizationala.

  Si Iliescu, presedintele bolsevic al taranilor locali, si Basescu, presedintele mahalagiu al acelorasi, au inteles exact ca sunt tinuti sa conduca bande taranesti carora valorile urbanitatii le sunt complet neinteligibile. De aici si uriasul lor succes la popor.

  Poporul de tarani vrea singe pe pereti, muci in tavan, nu reguli impersonale. Iliescu si Basescu le-au dat taranilor locali singe si muci, si i-au cucerit.

  Cit priveste modernizarea, la noi ea a fost formulata ca ideal de Kogalniceanu, la 1848: „sarcina noastra e sa transformam un popor de tarani intr-o natiune de cetateni”. Transformarea n-a reusit nici pina in ziua de azi. Iar Iliescu si Basescu n-au fost vectori ai modernizarii in sensul lui Kogalniceanu. Dimpotriva, din perspectiva asta au fost presedinti profund toxici, cu ajutorul carora tarania locala s-a intors plina de extaz asupra ei insasi.

  PS Poza cu care ai ales sa-ti ilustrezi comentariul dovedeste ca faci parte din poporul loco, cu nivelul lui de civilizatie (inca o data: unul preurban). I-am dispretuit pe cei care salivau la poza lui Iliescu. Am acelasi dispret fata de cei care saliveaza la vazul lui Basescu. Voi – si unii si ceilalti – sunteti ANTI-modernizatorii, reactionarii, conservatorii care nu se simt bine decit in tarania lor primordiala, si care sunt dispusi sa faca tot ce pot pentru ca Romania sa nu devina niciodata o civilizatie urbana.

 2. galani Says:

  Felicitari ! Mai rar mi s-a intamplat sa dau peste o asa caracterizare a unui ipochimen, ipochimen pe care l-am votat cu 2 maini !. Nu pot, dar mai de graba nu vreau sa cred, ca individul a fost o unealta sau un cal traian trimis in mica noastra „cetate” de cei care ne-au oropsit timp de 42 de ani si cateva luni !!!.

 3. AVP Says:

  @Cucerai – Ce să-ţi mai spun…? :roll:Dacă tu nu eşti capabel, dragă filosofule ortofox, să faci distincţie între pretinsele merite ale lui Emiliano Tzapatero şi realizărilii aceluiaşi, cum aş putea să sper că ai face şi alte necesare distincţii…?

  În realitate, tragodia Ro nu provine din tensiunea dintre o societate ţărănească şi una urbană – căci nu asta e problema, sau în orice caz asta e o problemă total depăşită, în lumea celui de-al treilea val, când orăşenii sastisiţi de mizeria, iar nu de luminile oraşului, pe care orice tembelizor sau iPod i le pot aduce în cas, de altfel, se reîntorc în natură…, – ci între cultura ortofoxă, muscălită şi totodată turcită & talibană a rrromânismului, pe care un învăţământ complect depăşit şi-o beserică total anacronică ni le aduc drept zestre naţională („comoară” de care trogloditu gurist „radu humor” face atâta caz, după cum bine ştii), şi timpurile postmoderne în care trăim, ce-l au ca herou pe Papa Ratzinger, care ne spune că nu egzistă ablolut nicio deosebire între concluziile ce se pot extrage din cele mai novissime cuceriri ştiinţifice şi versetele dogmatice, ca să zic aşa ( celălat herou al timpului în care trăieşti şi tu, un drăguţ mbou :), fiind chiar acutoru Planetei-Ou, despre care însă o să-mi dai voie să nu-ţi vbesc chiar io, aloou… oops) Cu permisiunea domniei tele o să te trimet să ceteşti doar prolegomenele la Povestea lui Ave, domnişoru meu, în speranţa că vei percepe, în sfârşit, deosebirea între un filosofel de biurou şi-un ingeniu nou… oops.

  Nota bene: Thank you, @Galani ! Din felixire, tu esti dovada vie ca romanii nu se confunda inca cu rromanii si nici cu talibanii criptoortofocsi & taranii… 🙂

 4. Dl.Goe Says:

  @Sorin Cucerai – Vai!

  Teoriile astea ale poporului gresit in raport cu alesul poporului isi tradeaza intotdeauna ridicolul indiferent de felul in care sunt formulate. In inadecvare cade intotdeauana, dar intotdeauna, alesul, nu alegatorii. Poporul este cel care este, nu se alege. Si are nevoie de conducatorul care i se potriveste (nu de cel care i s-ar parea ca i s-ar potrivi unui oarecare prea-urban intravilan Sorin). Acesta (conducatorul) se alege daca-candideaza. Constantinescu a candidat (prima inadecvare) si a fost ales. De catre poporul care este. „Teoria” ta (care nu-i chiar o teorie in acceptiunea normala a termenului) este profund gresita. Si denota o atitudine gresita, indreptata impotriva modernizarii clamate. In alta ordine de idei, Constantinescu a fost o etapa inevitabila la fel ca si Iliescu si Basescu. Cine urmeaza? Cine ai vrea sa urmeze?

 5. sorin cucerai Says:

  @ Dl. Goe

  1. Corect. Inadecvarea e intotdeauna a conducatorului. Eu incercam doar sa o explic. Si sa arat ca intre 1996 si 2000 am avut un nesustenabil (si cumva misterios) interregn de democratie cu trasaturi occidentale.

  2. Cine urmeaza? Habar n-am. Dupa gustul meu, cei care se pregatesc sa urmeze – Ponta, Crin, Baconschi – ar face mai bine sa stea acasa. Cine as vrea sa urmeze? Kogalniceanu, of course:). Sau vreun print strain:). Sau, mai bine, cum ma gindesc din ce in ce mai serios, sa emigrez eu in Danemarca.

  ………………………………….
  @ AVP

  1. Deci urbanitatea e fumata, nu se mai poarta – fiindca, in acceptiunea ta, postmodernitatea ne justifica reflexele premoderne/preurbane?!? Ce pot sa mai zic…

  2. Nu traiesc cea mai fericita perioada din viata mea. De aceea te avertizez prieteneste, urban, in a gentlemanly manner, ca daca ma mai faci o singura data bou ma sui in primul tren, vin peste tine la Corabia si iti rup capul, nesimtitule!

 6. AVP Says:

  Da’ unde vezi tu ca te-am facut „bou”, brostutule ? 🙄 Si-atunci, ce sa ma mai mir ca tu nu vezi deosebirea dintre realizarile unui erou autentic – care-o fi – si realizarilii lu nea Ceasca sau ale lu Emiliano Tzapatero, halalfabetule, in schimbi te repezi sa spui ca auctorul singurului manifest vadit anticomunist din Iepoca e un „turnator” sau ca Planeta-Ou, ce va fi considerat candva cel mai mare poem si-n acelasi timp cel mai tulburator text filosofic al boborului tau, e productu unui oarecare fitzingau… ? 🙄

  Vai de limbaju tau de făgădău… 👿

  ps. Se pare ca amenitarile pe care le-a primit Volo de la un oarecare derbedeu sunt floare la ureche pe langa amenintarile pe care le primesc eu de la ex-friendu meu, de altfel un filosof pe care Patapievici l-a decretat urmasu său.. oops.

 7. AVP Says:

  De-un paregzamplu, crezi că te-ar faulta asocierea cu acest stimat domn, inestimabile furiosso amenintator…? 🙄

  http://www.trin.cam.ac.uk/index.php?pageid=176&conid=343

 8. skorpion Says:

  absolut abject si indecent comentariul de la ora 18.33.
  (singe, muci, saliva)

  practic individul comenteaza salivind probabil
  (cred ca mi se permite sa fur din dragele lui cuvinte)
  la banii lui patriciu & co.

  si acelasi tip sta prost cu logica, cind spune ca taranii saliveaza dupa iliescu si dupa basescu.

  pai, d’aia, nene, are basescu acum in sondaje 9.6% ca saliveaza dupa el poporul roman??

  nu vezi ca esti dus cu pluta, nene???

  daca noi sintem preurbani, matalutza esti SUBURBAN !

  abject individ cu tenta de mizantrop marcat de un imens complex de inferioritate…..

  in fiecare slova razbate ura, incrincenare, dispret……

 9. noradamian Says:

  Seara bună! Personajul ăsta jalnic-ridicol, de câte ori apare ne aminteşte de cât am putut fi de proşti când l-am luat de lider. Si, culmea, şi-acum ne crede tot aşa…

 10. sorin cucerai Says:

  @ skorpion

  Ura? Nu. Ura e o iubire pe dos, asa ca ea nu e eventual rezervata decit persoanelor speciale din viata celui care uraste. Cum cei prezenti aici nu se numara printre persoanele speciale din viata mea, nu-i iubesc, deci nu pot nici sa ii urasc.

  Incrincenare? Nu. Incrincenarea e un semn ca merita sa-ti pierzi timpul, viata, nervii ocupindu-te de un proiect. Aparitia mea rara pe acest blog nu e un proiect, deci nu pot fi incrincenat.

  Dispret? Din pacate pentru dumneavoastra, cit cuprinde. (Ma refer strict la dumneavoastra, nu la toti cei prezenti pe acest blog. )

  …………

  @ AVP – deci esti si las…Previzibil.

 11. AVP Says:

  @Nora – ma bucur ca esti bine (caci cu pofta de lupta :)) si ca mai te uiti pe-aici.

  @Skorpi – ignore, please. Poate ca e si el necajit dintr-o chestiune sine qua non si, in plus, f.repezit (impulsiv cum il stim). Sa trecem. Sper, de altfel, sa-i treaca si supalciosului, altfel ii taiem nasu, daca nu chiar mustiucu, ca coledzilor lui de nebunii, oaminii de cultura zbanghii: @neamtu tiganu et alii ejusdem farinae

 12. Riddick Says:

  Poza este DE MILIOANE ! 😆

  Acest Constantinescu a fost infiltrat în opoziţie odată cu deschiderea balconului Universităţii („Piaţa” a ajutat enorm FSN dpdv electoral).

  Apoi, Ana Blandiana îl propune candidat prezidenţial în 1992, Coposu îl acceptă cu greu, dar îl acceptă în cele din urmă.

  Constantinescu este angrenat actualmente în activităţi ale stângii internaţionale şi internaţionaliste (Clubul de la Bucuresti al lui Ilici, unde participă cam la toate evenimentele). Cu 3-4 ani în urma, stătea cocoţat pe o scară şi batea cuie cu ciocanul în scândurile unei case din New Orleans (lângă tovarăşul Jimmy Carter, care îl invitase şi care a organizat „campania de reabilitare post-Katrina”, evident o acţiune propagandistică).

 13. skorpion Says:

  individului de la 21.14 – ceva f. scurt:

  reactia lui imi confirma ca ceea ce am spus mai devreme este corect! L-am apreciat la justa lui valoare.

  si, cica, este si profesor….

  unui profesor care scrie asa cum a scris astazi la ora 18.33 si in continuare, eu nu i-as mai da dreptul de a profesa.
  este un pericol pentru elevi, studenti…

 14. AVP Says:

  Din fericire, nu cred ca impulisivu @individ de la 21.14 este prof. Io stiu ca e filosof privat… oops. Free lancer, mai precis.

  Insa – intre noi fie vba -, daca tu, @skorpion, ai avea timp si chef sa-ncepi o peregrinare prin scolile ot Romanica, ai constata, ca si ginerile din basmu „Prostia omeneasca” (ala cu „intamplarea neintamplata”, recte cu drobu de sare ce urma sa cada-n capu copilului…), că @individul de care vbesti nu este nici pe departe cel mai rau prof din tzeara in care invatamantu mai e inca la nivelu ceaslovului lu Popa Dracu si ca existe cadavre, pardon, cadre didactice muult mai putrefacte decat homu nostrum, ce-ar straluci ca diamantu Golden Jubilee printre ale Domnu Vucea lu Faimucea, la drept vorbind… oops.

 15. monica Says:

  Dle Cucerai,
  din cauza stilului dv impulsiv ,care nu o data a adus atingere prestigiului dlui Padina ,cat si dlui Grebu am avut cateva(cred ca nu mai mult de 2-3) interventii, mult mai radicale decat cele din aceasta seara, scrise de @scorpyon,drept pt care toti raducii hyperspatiului au sarit si m-au umplut cu zoaie,pe mine cat si acest blog.Nu reproduc ce s-a scris atunci,dar va intreb acum,pe dvs ,om cu carte multa, facuta mai ales in scoli europene de prestigiu ,dupa bataie si in cazul in care nu emigrati ,ce va urma ?Pt ca la cat l-ati jignit pe AVP ,coada lui de scorpion nu va va uita si va va intepa de cate ori va avea prilejul.
  Spuneti acum ca sunteti intr-o situatie dificila si eu va doresc ,cu toata sinceritatea s-o treceti cu bine,dar atunci, cand l-ati jignit enorm,v-ati gandit in ce situatie era AVP ?Doar erati prieteni,iar ce stiam eu,un nimeni,cu siguranta dvs stiati de 5 ori mai mult . Meditati va rog si la acest aspect, inainte de a va repezi cu „pumnul” sau de a-l face „las”.
  Dupa cum vad ca s-a si ntamplat,deja 💡

 16. AVP Says:

  Da… Pe maine 🙂

 17. Sorin ILIESIU Says:

  Excelentissim şi super-adevărat: „Emiliano Tzappatero si realizărilii sale revoluţionare…”

  Printre multe altele, aş fi preferat să nu fie adevărat ca „anticomunistul” Emil Constantinescu a spus în 1997, chiar la Timişoara, că Legea lustraţiei nu mai e necesară.

 18. sorin cucerai Says:

  @ AVP – apreciez. Zic foarte serios. As aprecia si mai mult daca o vreme te-ai opri si de la practici premoderne gen taiatul nasului sau a mustiucului, care nu cadreaza cu postmodernitatea ta:).

  @ skorpion – AVP are dreptate, individul nu e profesor, deci nu aveti de unde sa-l goniti. Ghinion!

  @ monica – eu va consider, doamna, unul dintre cei mai onesti si mai decenti sustinatori ai PDL si ai lui Traian Basescu din citi cunosc (si cunosc destui, mari si mici). Iar faptul ca m-ati apostrofat cindva va rog sa nu vi-l reprosati – nu stiu sa va explic cum, dar apostrofarile dumneavoastra m-au facut sa va privesc cu si mai multa simpatie.

  Acum, revenind la ce mi-ati scris – eu nu cred in astrologie, ci in poezie. Si in miracole. Bunaoara, inchipuiti-va ca AVP inceteaza subit sa mai fie un inger razbunator, iar eu incetez la fel de subit sa imi exhib stilul impulsiv. N-ar fi frumos? In poezie si in candoarea miracolului oamenii se pot impaca. Sa vedem daca lucrul e posibil si in virtualitatea acestui blog, sau in realitatea acestor vieti:).

  Altfel, va dau cuvintul meu de onoare ca n-am stiut situatia personala a lui AVP atunci cind am reactionat dur la o negentilete de-a lui. Daca intr-adevar situatia lui era dificila, regret sincer si imi cer public iertare pentru un atac care a picat intr-un moment prost pentru el.

 19. skorpion Says:

  @stely,

  te rog, sa nu te retragi de pe blog;
  eu te-am tachinat
  🙂
  pentru mine este importanta prezenta ta aici.

 20. skorpion Says:

  comentariul de la ora 18.33/30.11.2010/ este un atac abject si nu o aparare !!!

 21. monica Says:

  Dle Cucerai,
  Si eu cred in miracole sau cum ar zice AVP sunt adesea cu capul in hypernori . Dar asta nu m-a impiedicat sa fiu si atenta la subtilitati,pt ca si in politica, ca si in viata unui om-care-i un poem,nu-i asa, lucrurile sau mai bine zis faptele, nu sunt cantonate in alb si negru ,ci trec prin toate nuantele ce deriva din amestecul lor.
  Viorel Padina ,nu ca mi s-a parut, ci chiar este unul din cei mai fini observatori intalniti si sursa incontestabila a devoalarii acestor subtilitati pe langa care,cei mai multi trec cu nepasare. De aici vine viziunea lui,care-i confera ,cu ajutorul manuirii excelente a limbii romane si a talentului inascut , unicitatea. Nu a cerut ,dpmdv,nimic ce ar fi lezat bunul simt si adevarul . Din contra a daruit ,la greu.Haideti sa-l respectam asa cum se cuvine.
  Eu sunt tare bucuroasa ,ca mai exista o sansa ,fie ea si poetica,pe care numai dv doi v-o puteti gestiona, ca doi oameni de valoare ce sunteti.
  Va doresc numai bine .

 22. AVP Says:

  Traiasca Romania postmoderna ! 💡

  Postare noua…

 23. galani Says:

  Desi nu fac parte, ca preocupari, din lumea majoritatii comentatorilor de mai sus, nu ma pot abtine de a interveni din cand in cand. Daca cei din categoria Gica Contra au actionat ca membri activi: activisti/securist ai vechiului regim, atuncii i-ai mai intelege si sigur i-ai ierta – cu conditia sa-si decline barbateste identitatea (acum neexistand pericolul vechii terori). Dar, pentru ceilalti, care sustin cu „argumente” vechiul sistem, nu poti decat sa-i compatimesti pe un fond de total dispret !. (NB: citind niste postari mai vechi, m-a impresinat profund si explicat oarecum similitudinile in gandire pe ascendenta comuna cu autorul)

 24. theo Says:

  acel constantinescu- a fäcut parte din scenariu,

  tzapul a ajuns tot in turma de oi a lui ilici,

  fasoanele si pretentziile lui de intelectual , de om elevat,

  nu se vede din atitudine.

  dacä isi dä masca jos, este tot un fal de ciuvicä


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s