Scrisoare deschisă adresată de Sorin Ilieşiu domnului Dorin Tudoran

Domnule Dorin Tudoran,

 

Regret enorm că aţi ignorat ceea ce v-am scris la începutul lunii august a.c. referitor la uciderea în efigie a d-lui Vladimir Tismăneanu de către dumneavoastră, în condiţiile în care timp de peste 25 de ani (începând din anii ’80) aţi fost colaboratori şi prieteni.

În articolul dvs recent „Adevăruri rabatabile: despre ură şi dispreţ”, continuaţi această incredibilă ucidere în efigie.

Vă rog să recitiţi pasajele de mai jos din scrisorile pe care vi le-am trimis în august a.c. (autenticitatea acestor fragmente poate fi confirmată de dl Viorel Padina, martor şi co-destinatar al acestor mesaje).

Vă rog încă o dată să aveţi revelaţia că trebuie să fim ca fraţii tocmai pentru că suntem mult prea puţini. Dumnezeu v-a dat un har care trebuie pus în slujba uciderii în efigie a demonilor, nu a fraţilor.

Cu încrederea că veţi avea această revelaţie,

Sorin Ilieşiu

 

 

From: Sorin Iliesiu
Sent: Saturday, August 07, 2010 4:24 PM
To: Dorin Tudoran
Cc: Viorel Padina

 

(…) Fratricidul e politica cea mai eficientă a comuniştilor. Tactica „Dezbină şi stăpâneşte!” a fost ridicată de comunişti la rangul „Dezbină prin fratricid şi stăpâneşte total!”. Vezi: Experimentul Piteşti, fratricidul din decembrie 1989, fratricidul din iunie 1990 etc.. Parerea mea e că ai fost încă o data victima securiştilor care te-au „montat” prin metodele lor infailibile împotriva lui Volo care ţi-a fost colaborator şi prieten ca un frate, de peste 25 de ani.

Cu bine, Sorin

 

 

From: Sorin Iliesiu
Sent: Sunday, August 08, 2010 3:37 PM
To: Dorin Tudoran
Cc: Viorel Padina

(…) În ultimii ani, împreuna cu Volo am mutat munţii din loc. Daca Volo nu era de bună credinţă demersul meu s-ar fi năruit. A fost o şansă că Băsescu a apelat la Volo despre care ştiam cu toţii că e cel mai bun, dar Volo a arătat mai ales că e şi de bună credinţă, ceea ce eram sigur din primele lui mesaje e-mail către mine, când ne-am cunoscut „virtual” (în ianuarie-februarie 2006, cu câteva săptămâni înainte de a lansa apelul din martie pt condamnarea comunismului).

(…) Evident, Volo e imperfect ca orice om. Pe lânga enorme calităţi are defecte, dar şi eu am destule, şi tu ai (ca dovadă, uciderea în efigie a fratelui). (…)

Te rog să ai revelaţia ca suntem atât de puţini şi că trebuie să fim ca fraţii. Dumnezeu ţi-a dat un har care trebuie pus în slujba uciderii în efigie a demonilor, nu a fraţilor. Sunt sigur ca vei avea aceasta revelaţie.

Cu bine, Sorin

 

 

From: Sorin Iliesiu
To: Dorin Tudoran
Cc: Viorel Padina
Sent: Thu, August 12, 2010 3:17:06 AM.

(…) Nu am insinuat nimic. Am presupus ca ai fost victima unor minciuni rezultate din materiale contrafăcute (…) care ţi-au fost strecurate prin metode specifice în Inbox sau pe alte căi, pentru a-l discredita pe Volo, prietenul tău atât de apropiat timp de aproape 30 de ani. Altfel nu mi-am explicat dimensiunea ucigaşă a pamfleturilor tale. De fapt, ce a făcut fratele tău Volo atât de grav ca să merite o asemenea ucidere în efigie? Dimensiunile acestei „ucideri” mi se par uriaşe faţă de defectele minore ale lui Volo. Cu toţii avem defecte minore. Inclusiv noi doi. Când îl evaluez pe Volo ca om, mari calităţi copleşesc mici defecte. Începând din 2006, anul condamnării comunismului, „miza Volo” e o miză uriaşă pentru „naţional-securişti”. Pentru ei, Volo trebuie anihilat nu prin ucidere fizică, ceea ce ar face din el un erou, ci prin uciderea în efigie care ar decredibiliza Raportul final în baza căruia a fost condamat regimul comunist ca ilegitim şi criminal. Pe mine m-a cutremurat campania ta de ucidere în efigie a fratelui tău Volo atât prin dimensiunea ei fraternă şi nedreaptă, cât mai ales prin efectul de decredibilizare a principalei opere a lui Volo, Raportul final. Şi, aşa cum ştii, acest raport oficial s-a născut în urma apelurilor mele din 2005 şi 2006 şi a raportului neoficial scris de mine în 2005, anexat decisiv tuturor apelurilor din 2005 şi din 2006 pentru condamnarea comunismului. Finalmente, Preşedintele României a făcut absolut tot ce i-am cerut în acele apeluri. Cu asupra de măsură. Raportul final a întrecut cererile din acele apeluri, mai ales prin legile şi măsurile pentru decomunizarea României, propuse în Concluziile raportului.

Dorine, condamnarea comunismului din 2006 e, oarecum, „copilul meu”. Pamfleturile tale împotriva lui Volo au atentat şi la viaţa „copilului meu”. De fapt, acesta e motivul principal pentru care îţi scriu.
(…) Eu mă gândeam că, fără să-ţi dai seama, ai fost victima unei intoxicări şi ai acţionat fără să vrei pentru decredibilizarea Raportului final în baza căruia a fost condamnat regimul comunist ca ilegitim şi criminal. Încearcă te rog să te detaşezi de ipostaza auctorială şi vei vedea că am dreptate. Şi vei recunoaşte că ai fost, încă o dată, victima securiştilor. Şi vei acţiona pentru recredibilizarea fratelui tău Volo şi, mai ales, pentru recredibilizarea Raportului final. Sper din tot sufletul.

(…) Sunt sigur că vei avea revelaţia uciderii în efigie a demonilor (…), nu a fraţilor precum Volo.

 

Cu încrederea că vei avea această revelaţie,

Sorin

Reclame

34 răspunsuri to “Scrisoare deschisă adresată de Sorin Ilieşiu domnului Dorin Tudoran”

 1. AVP Says:

  Iar vă faceţi frumoase iluzii, dle Ilieşiu ! Din nenoricire, probabil că şi datorită vârstei – dacă nu cumva aşa o fi fost dintotdeauna, dar n-am băgat noi de seamă, seduşi de aura disidentului şi poetului premiant naţional -, Dorin Tudoran şi-a atins limita competenţei intelectuale şi ideologice, iar această limită este un trol nenorocit: „radu humor”, un sociopat antisemit care circulă nestingherit pe Net şi de care nea Dorin e în ultima vreme nedezlipit. Iată, de-o pildă, ce dialog am avut ieri cu adrisantu scrisorii dvs deschise, pe blogul ce-i poartă numele de la Fox Publica, în acompaniamentul, de altfel, al unor analfabeţi, travestiţi, obrăznicături maimuţăritoare, poltroni anonimi, miliţieni şi securişti pensionari mascaţi în agitatori liberali şi-ai altor fani de ultissimă oră şi horă ai ieroului nostrum (fragmente):

  AVP către DT :

  Dom’ Dorine, da’ ce faci mătăpuţă, anume, la alegerile alea din Moldova, bre…? 🙄 Să nu-mi spui că eşti observator internaţional p-acoloşa, imparţial ca tont rumânu, căci ne facem dreq de cco, aloo…oops. Păi, la câtă parţialitate ai dat dovadă p-acilişa, în casa ta, unde a trebuit să-ţi zmulg cu forcepsu, printre dinţi, somaţia aia cu juma de gură către nenorocitu trol “radu humor”, după doo săptămâni de rugăminţi fierbinţi, io n-aş mai avea încredere să te pun observator nici măcar la alegerile pentru un preşedinte de asociaţie de locatari din urbea Căcănarii Mari, darmite din Ferentari… 😳 Astfel, îmi închipui cât de imparţial vei fi matale p-acoloşa, după ce f-un zăpăcilă de la partida de dreapta-stânga or viţăvercea te-ar trata cu f’un scuipat electoral, aşa, de-al drea, drept la centru mai acana: păi, la cât de vindicativ şi impulsiv eşti, i-ai nenoroci partida, deşi sireaca n-ar avea nicio vină că prostu ăla – căci e plină Românica de “humori” şi de “glăvani” chiar şi-n Basarabia, păi cum drea – e şi el băgător de seamă pe-acoloşa şi lipeşte afişe cu cocă de pleavă, nici măcar de grâu, prin sărăcia ălora…

  Sau poate ne vrăjeşti, şi tu, de fapt, te duci la lansarea cărţii cu documente Secu la Moscova cârciumăreasă, zmechere, a… ? 🙄

  DT către AVP:

  Am lucrat în Moldova timp de șapte ani (1993-2000). La plecare, am creat și lăsat în urma mea o instituție, Asociția pentru Democrație Participativă – ADEPT (e-democracy.md/../ ) care astăzi este printre cele mai bine cotate în zonă pentru profesionalism și imparțialitatea analizelor. În 1995, am lansat un buletin informativ, ”Vocea Civică” (e-democracy.md/../). Intră în arhiva electronică a publicației și vezi ce se scria acolo prin 1998, 1999 și poate ne spui ce făceai tu în vremea aceea. Dintre tinerii pe care i-am angajat în primii anii, i-am ajutat să călătorească, să studieze, să întâlnească și să discute cu oameni din alte colțuri ale lumii, să înțeleagă ce și de ce se întâmplă în lume, astăzi unii sunt diplomați (chiar ambasadori), alții lucrează la Strasbourg si Bruxelles, foarte mulți și-au dat doctorate și lucrează în universități occidentale etc.

  În afară de a ne reaminti de trei ori pe zi că promiteai să fii un poet de mare har și c´ai scris UN poem, matale ce ai clădit, pe cine și cum ai ajutat să intre în viață?

  Din trancanit (fie si cu haz pentru o vreme) si declaratii de suprematie in…hiperspatiu nimeni nu poate construi nimic. Si pentru asta, nu restul lumii este de vina.

  AVP către DT:

  Las-o dreq moartă, dom’ Dorine…oops. Io n-am cunostinta ca Basarabia să se fi ridicat măcar c-un milimetru din pământu turcit, muscălit şi chircit de Lagăru roşu în care cu toţii am trăit, shiiit, în urma actiunii generaţiilor de tineri basarabeni la ioropenizarea & occidentalizarea cărora matale zici c-ai muncit de te-ai spetit… Până una alta, în Basarabia am văzut – recent – că e muult mai liubit decât tine A.Păunescu, despre care ştim cu toţii cum singurel s-a autodenumit, şi cu Vieru, alt poet din secolul 19 al limbii rumâne, iar nu din viitoru ala pentru care zici tu c-ai trudit…
  Dar ce să mai vbim de sireacii basarabeni, când tu însuţi îl cultivi pe blogu-ţi cica democratic moderat pe un antisemit scelerat, asadar pe “radu humor”, cel ce te va face de rahat mai mult decât naţionala ccstoare căreia Coana Chiriţa îi zicea, ca orisice madam din nascare, de!, privat

  Si-atunci, din moment ce nu-ti poti reprima resentimentele de ruman enervat pe un „evreu cosmopolit” si mai barbat, exprimandu-ti-le printr-un sonat “moderat”, ce dreaq de educatie ai facut tu tinerilor basarabeni, dle…? Sau ce i-ai invatat…? 🙄

  ps. Cat despre Poemul pe care zici ca l-am ratat, pana mai alaltaieri parca spuneai ca e din otzel inoxidabil curat si va rezista cat se va vbi rumaneste pe nat…? 🙄 Cand spun io ca esti consecvent, impartial si nemiscat ca un macaz turmentat, te supeli, a…? oops

  DT către AVP:

  Evident, matale nu ai “cunostiinta” de nimic in afara de matale si-ale matalutza ispravi.
  Poemul acela nu l-ai ratat, ratezi, zilnic, de cateva decenii, altceva. Dar daca-ti face placere, tine-o asa, ca nu mai e mult pana departe.
  Obsesiile matalutza te privesc: pe blogul meu nu apar comentarii de felul celor la care te referi.
  De unde incepi, tot cu indepartarea lui “radu humor” din hiperspatiu termini.
  Ceva nou?

  AVP către DT:

  Nu te supara, fratre, insa e vba pur si simplu de principii. Nu te poti preface ca nu observi antisemitismul scelerat al lui “radu humor” – pe care dementul il exiba chiar aici, pe blogul ce-ti poarta totusi numele, ca sa nu mai vorbim de-un paregzamplu de blogu cunostintei noastre comune, “troaca lui goe” – si, dupa ce-l stergi mumos de scarna antisemita si de rahatu cu care ma-mprosca pe mine, ca orice vita anonima si emerita, il primesti pe blogu tau cica parfumat si moderat, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat si n-ar fi vba despre antisemitu scelerat…

  Macar de-ai fi consecvent in atitudinea asta ultraliberala sau, daca vrei, libertariana, mey… Insa mi-amintesc cat tapaj – alaturi de altii – ai facut atunci cand ICR-ul lui Patapievici l-a imputernicit ca reprezentant al sau, la un eveniment cultural din Germania, pe nenea ala care s-a autodenuntat ca ex-cantaretz la Dynamo (zi sa-i zic, imi scapa momentano numele), desi era clar ca homu nu reprezenta acolo Securitatea lu Ceashca, ci ICR-ul ; insa fara indoiala atunci ai avut dreptate, alaturi de ceilalti care l-au criticat pe Patapievici pentru henorma gafa… Insa, scussi, amice: tu nu procedezi, hic et nunc, la fel, cand il promovezi pe blogul tau pe antisemitu @”radu humor”, chiar daca-i cenzurezi mesajele antisemite ca atare, sau – de-un paregzamplu – pe quasiantisemitu @inimarea…?

  Asa ca io zic sa fim sobri, dear DT: nu poti fi pretin si cu valorile lumii occidentale (in spiritul careia zici ca i-ai educat pe tinerii bassarabeni), dar si tolerant (daca nu cumva chiar amic) cu @radu humor, si asta numai spre a-mi da mie – un poesel “megaloman”, ma persifelzi tu si cu @LA, uitand ca “numai golanii sunt modesti”, Th.Mann dixit… – cu sâc, voila… Principiile nu se negociază şi nu se trec cu vederea decat de cei care nu le au decat pro forma, mey…

  Parerea mea, pai cum drea…

  După care DT n-a mai zis nimicuţa, lăsându-mă pe mâna neanderthalienilor de pe blogu-i vântos, în frunte cu calibanu „radu umor”, biensur…

  Vorba aceluiaşi gomos blogger (care însă ne-o spune cu aerul că el e Maica Terezu pur or f’un anger din cel mai nalt azur…): „Nu omul din Neanderthal îmi repugnă, ci neanderthalul din om.

  N-aşa…?

 2. Tio Says:

  Eu cred ca e vorba, in primul rind, de ego-urile noastre mult mai mari decit ‘Omu. Ego-urile noastre strica treaba mai rau decit 10 servicii laolalta (D.Grebu, cu toate meritele lui parea extrem de nefericit din cauza succesului unui anume „boschetar” ;-( ).
  Nu cred ca romanii, chiar si organizati intrun serviciu, ar fi capabili de asa eficienta.
  Rezultatul, asa cum spune si Sorin Iliesu, e ca in ultimii 20 au fost si inca sint doar o mina de oameni sanatosi la cap. In loc de frati avem curve. Peisajul public romanesc arata ca imediat dupa o explozie sinucigasa la Bagdad.

  Imi pare rau de V.Tismaneanu. Nu poate fi usor sa fii V.Tismaneanu. Singura lui vina:nascut intr-o anumita familie (e de fapt o calificare dpdv academic). Si mai rau e ca isi baga in seama „assasinii”.

 3. AVP Says:

  Tio, zau, nu cred ca Devis Grebu ne-a dat vreo proba c-ar fi nefericit din cauza succesului boschetarului, ci din contra: e nefericit din cauza noastra, a celor care prin futilitatea sau prin mediocritatea noastra, sau mai degraba din cauza cinismului unora, al afaceristilor ce castiga de pe urma succesului boschetarului cu pricina, am ajuns in situatia de a promova o nulitate artistica si de a ignora valori autentice, din orice domeniu, nu doar din artele plastice… Supararea sau enervarea lui Devis Grebu e similara cu atitudinea celor care au denuntat participarea criticii literare cu oarece pretentii de seriozitate si de profesionalism la gonflarea mitului „poetului Paunescu”, care a condus la avatarul de un homeric prost gust prin care „porcul” – cum singur si-a spus – a fost transformat in „poet national”, cu ocazia trecerii acestuia in nefiinta (ce ar fi trebuit sa fie un moment de reculegere si de decenta, macar in al 13-lea ceas…). Spectacol la grotescul caruia a participat si personaju principal al topicului nostru de azi, care n-a pregetat sa se faleasca – iata, se vede din poza ce deschide scrisoarea dlui Iliesiu, pe care am cules-o special de pe Net – cu faptul ca si el a fost unul dintre cei pe care Paunescu i-a bagat in seama, pe vremea Cantarii Romaniei 2, adica a „Cenaclului Flacara” (la care DT a fost secretar literar, se pare, in primii doi ani de existenta ai cenaclului…)

  Asa ca sunt multe chestiutze care se cam leaga, Tio, inclusiv intamplarea ca Dorin Tudoran, in disputa dintre mine si trogloditul antisemit „radu humor” – un gurist, efectiv, afirmat în „Cantarea Romaniei” de altadata si care se pretinde de aceea hom de cultura, dandu-ne lectii de civilizatie ortodoxa si de rrromanism, intr-un limbaj de obsedat sexual si cropofag -, i-a tinut partea trolului, astfel ca, in timp ce mesajele mele sunt blocate pe blogu-i cica moderat si curat, ale antisemitului si guristului analfabet sunt expuse la loc de frunte, alaturi de ale altor antisemiti sau trogloditi mai mult sau mai putin vizibili or emeriti, chiar daca periate de sintagmele specifice, de ochii lumii…oops

  Si atunci, io iti spun ca aici nu e vba despre egouri gonflate, ci de altceva mult mai grav: de faptul ca un valoros confrate si-a atins limita pe care i-o permitea locul sau in ierarhia din Iepoca Cea, voila… 💡

  Cu alte cuvinte, se adevereste inca o data ca nu poti sa fii si pretin sau tolerant cu Paunesti ori cu alti cantareti mai mult or mai putin comunisti or ceausesti, indiferent cat de valorosi artistic crezi tu ca vor fi fost astia in clipele lor mai ceresti, cum ar veni, iar in acelasi timp si cu ganditorii cilibii, care chiar cred – cel putin de la un moment dat incolo – in principii si care au iesit irevocabil din randurile faimoasei kakistocratii

 4. Tio Says:

  Probabil ca asa e dat trecutul asta ne tine pe loc. Daca vreun seviciu e sa fie implicatat… atunci treaba lor ar tocmai sa tina pe unul si pe altul ocupat cu tot felul de explicatii, justificari si alte treburi care iau timp, iau timp de la lucruri mai importante.

  Dar exista si putina invidie. Eu unul recunosc:sint f invidios pt talentul cu care scrii, felul in care stapinesti limba. Unii au primit prea mult 😉

  Cred ca am sa scriu comentarii din cind in cind doar ca sa provoc un raspuns 😉

  Sanatate!

 5. AVP Says:

  Vezi să nu te bage ăia – şi mai invidioşii decât tine, dar în acelaşi timp secretoşii…;), în caz că nu sunt decât pur şi simplu proştii – în categoria „Stely”… 🙂 Thank you.

 6. Tio Says:

  Sint deja la categoria „irecuperabil”… bag sama si am sa incep sa-mi vad de ale mele.

 7. AVP Says:

  E claro, asta inseamna ca nici tu n-o sa vrei sa te mai joci cu the ugly duckling… 😦

 8. Riddick Says:

  DT este angrenat în propaganda de stânga, să n-o mai dăm după cireş.

  Când a lucrat în Moldova a reprezentat Administraţia Clinton (de tristă amintire), iar acum publică materiale pe siteul pro-comunist Criticatac. Stânga, stânga, stânga…

  Fazele cu Păunescu (ante ’89) şi cu Voiculescu-Crescent (post ’89) „nu se pun”, le putem considera – până la un punct – slăbiciuni.

  La o adică, au şi băeţii nevoie de cineva care trece drept disident anticomunist.

 9. AVP Says:

  Mey, dar ce-o fi cu Constans…? Absenta lui – nu doar de pe my blog, insa din Blogosfera – incepe sa ma ingrijoreze deja. Sper sa fie doar intr-o linistitoare vacanta.

 10. Riddick Says:

  Nici pe la mine nu mai intră Petit Paris, de vreo două zile…

 11. AVP Says:

  A, doar de doua zile ? Atunci cred ca va reaparea curand. Io nu mai auzisem nimic de el de saptamani bune.

  Apropo, Riddick. Iti spun sincer ca pt mine nu are o relevanta prea mare clasificarea stanga / dreapta. Poti sa fii un nemernic de dreapta si un om bun, perfect civilizat, moral si european, sa zicem, de stanga. Si vitzavercea, evident !

  Uneori, interesul ori iepoca in care traiesti te pot determina sa fii formal de stanga or de dreapta, insa characterul cu care te-ai nascut (si pe care ti l-au transmis generatiile succesive de predecesori) sau civilizatia tarii natale ori a tarii in care ai trait o bucata semnificativa de timp, incat sa se poata spune ca te-a format, abia aceste lucruri conteaza cu adevarat atunci cand e sa fii evaluat ca om.

 12. skorpion Says:

  buna seara,

  1. nu sint invidios pe nimeni;

  2. nu sint invidios nici pe tine, AVP

  🙂

 13. skorpion Says:

  despre DT:

  dacă nu cumva aşa o fi fost dintotdeauna, => cred ca asa a fost intotdeauna !!!

  Dorin Tudoran şi-a atins limita competenţei intelectuale şi ideologice, si mai ales a bunului simt, daca l-o fi avut vreodata….

  bunul simt il ai sau nu-l ai!
  punct!
  pe nenea bunul simt nu-l poti educa, dresa, forma, dezvolta pentru ca ce este zero , zero ramine…

  mare dezamagire ai tu cu DT.
  eu mi-am format parerea inca pe blogul lui cind m-a si banat foarte repede…..

  ehei, se mai inseala omul si la virsta asta frumoasa
  🙂

 14. skorpion Says:

  in urma cu nici 30 de minute mi-am adus aminte de petit Paris…
  gindeam ca poate este suparat pe tine ca multi altii
  🙂

  dar sper in acelasi timp ca ii merge bine!

 15. AVP Says:

  Skorpion wrote : nu sint invidios nici pe tine, AVP

  :)

  Păi tu, care nu ai veleităţi de scriitor, de profet loco, de director de opinie şi de mare blogger, de ce naiba ai fi invidios pe mine, un biet hom fără un ban în pozânari, fără funcţii administrative, fără premii, fără apariţii la tembeliziuni şi prin ziare, iar în plus şi cu duşmani de tot kktu, precum (şi mă refer doar la cei de ultimă oră, aloo): @radu humor, @dl goe, @trimi, @cluster, @iguana verde, @neamtu tiganu, @glăvan, @muia lisa, @diana manolescu, @mariusv, @rudotel, @cănuţă, @lupanar, @m22, @bambi, @sec şi alţii şi altele, cohorte nesfârşite de kkţişuri anonime, dar tocmai de aia muult mai porcoşi şi mai spinoşi ca duşmanii reali, care sunt oricum mai reţinuţi, dreq, căci le e ruşine să nu-i vadă lumea or să-i găbjească potera.

  Aşa că ţi-ai fi găsit pe cine să invidiezi 🙂

 16. skorpion Says:

  🙂

 17. skorpion Says:

  sint o nulitate absoluta, nu-i asa, AVP?
  :mrgreen:

 18. agaX Says:

  skorpion foloseste si lanseaza termeni interesanti dar si teme noi de meditatie … merita puse in versuri, pacat ca nu am talentul necesar

  however, „limita competentei ideologice” suna macho de tot. si-apoi jocul de-a v-ati ascunselea cu logica, exemplificat in paradoxul deductologic al limitei bunului somt care nu exista … banuiesc ca e un fel e nederminare pe tipicul regulii l’hopital de la analiza … ce vremuri … l’hopitalul 9

  sincer si cit se poate de serios, cu condescendenta chiar, imi permit sa spun ca nu stiu ce aveti unii dintre voi, oameni buni, incit nu va puteti opri din autoridiculizare citeodata … e pacat

 19. neamtu tiganu Says:

  Treaba nasola e ca bunu Dumnezeu e un pic parsiv, unuia-i da talent, altuia minte, altuia caracter, nu stiu cum se face da e un pic zgircit, nu-i da unuia de toate.

  Ca ma uit la mine, bunu Dumnezeu a fost extrem de darnic, m-a facut inteligent si dastapt, m-a facut cu caracter cit caru, frumos, fermecator, harnic, plin de fantezie, da cu talentu a fost mai econom, macar daca as fi avut voce sau ureche muzicala, ca daca aveam io talentu lu Abalaru, combinat cu ce am deja, as fi fost al mai mare din parcare.

  Ca d-aia zice vorba romaneasca „brinza buna in burduf de ciine”, ca Abalaru a fost daruit cu talent cit caru, da si-a batut joc de el, ca n-are minte.

 20. AVP Says:

  Din contra, @skorpion, esti un cetatean român de mare valoare. Păcat că nu esti roman get-beget 🙂

  Spre deosebire de tine, rumanu neaosh @neamtu tiganu, desi nu mai e catatean roman din anul 2001, pare-mi-se, tontusi nu se poate deslipi de Romanica, dar nu de altceva, ci din pricina faptului ca doar aici, pe forumurile din patria natala, se mai poate simti si el ca la ma-sa acas, injurand, scuipand, dand cu copita, amenintand, batjocorind, intoxicand si manipuland si-n genere facand ceea ce nu-si permite in stare de trezie in patria adoptiva – Germania – si subt numele real, fiindca nu doar ca s-ar face de ris printre nemtii seriosi, urbani si politicosi, insa l-ar inhatza Der Politzei cat ai zice peste per rumuneste.

 21. AVP Says:

  Iar cu ocazia urmatoare @neamtu tiganu se va califica din nou pt beciu lu Akismet, alaturi de calibanu @radu humor, fireste 🙂

 22. Dl.Goe Says:

  Daca ar fi sa ne luam dupa succesele anterioare ale feluritelor apeluri si somatii semnate de catre neobositi Iliesiu-Padina am putea deduce ca zilele lui Vladimir Tismaneanu sunt numarate. Daca cineva chiar doreste sa se intample un fapt anume nu are deact sa-i faca pe cei din cuplul Iliesiu-Padinad sa lanseze un apel in care sa ceara inversul acelui fapt. In rest nimic. Ma intreb chiar ce se urmareste prin aceste apeluri gen Vasile Roaita. E voie? Oricum nu conteaza.

 23. AVP Says:

  Opaa…ups. A mai aparut un catindat la beciu lu Akismet 😎 Propun sa-l urmarim cu maltia – nu militia, aloo… – cuvenita.

 24. AVP Says:

  Dl Goe, hai sa-ti raspund si tie ca unui simplu cetatean, cum ar veni. Nu de alta, insa ai mai ridicat problemutza asta pe-aci.

  Apelurile dlui Sorin Iliesiu au avut, atata timp cat rumânii nu s-au prins că vecinu lor are capra mai căproasă, iarba de acasă mai grasă şi gloria pe cale de a-i deveni mai măroasă, un efect colosal, conducând între altele la înfiinţarea IICCR-ului (pe care diletanţii l-au crezut a fi clocit de Oprea), la înfiinţarea Comisiei Tismăneanu şi la Declaraţia de condamnare a comunzmului, din 2006, după prezentarea Raportului Final al CPADC. Un Apel semnat practic de toti formatorii de opinie cat de cat cunoscuti din Romanica – de la cei ce sunt considerati „elita intelectuala Ro” si pana la ziaristi influenti pana mai ieri, precum SRStanescu sau Cornel Nistorescu, facea o impresie puternica atat asupra cosumatorilor statistici de media, cat si asupra clasei politice, care pana la un punct a respectat intocmai sugestiile pe care i le-a facut Sorin Iliesiu, rumânul ce lansase aceste Apeluri pur si simplu din „pohta ce-a pohtit”, aloo, determinat de liberu-i arbitru si de propriu-i destin, iar nu – cum am crezut io initial si cum de altfel i-am si spus dlui Sorin Iliesiu, cand ne-am cunoscut mai bine – ca vector criptosecurist al Baietilor papusari… Abia cand zavistioşii rumâni au descoperit îngroziţi, cum spuneam, că-n curtea vecinului Sorin Ilieşiu capra istuia ia proporţii înfloritoare, în timp ce caprele lor – sau caprele contemporane, cum ar fi spus poezelu criptosecurist Escu 🙂 – au cam dat ortu popii (travestit si acesta in Calugaru Vasile), si-au dorit cu ardoare ca sa moara si capra rumânului Iliesiu, pai cum drea, si uite asa nu mai ramase bravu om decat cu eternele peste 30 de organizatii civice si sindicale la activ, pe care – dupa parerea lu Dl Goe – nu prea le mai baga nimenea in zeama…

  Insa io va spun ca abia pe acesti bravi semnatari ai simbolicelor Apeluri ale dlui Sorin Iliesiu ii va baga in seama altcineva, cu mult mai important decat mediocrii rumani statistici care-au cetit pana mai ieri ziarele de hartie ale baietilor publicisti de Dambovitza sau decat perisabilii politicieni ai clipei : si anume, ii va baga-n zeama Istoria Ro, aloo, care-i va lauda candva – in calitatea lor de buzdugan al societatii civile Ro si de vectori cei mai activi ai decomunizarii – asa cum Elada i-a glorificat la vremea sa pe cei 350 ierolohiţi, floarea Batalionului Sacru, cazuta pana la ultimul luptator in fatza dusmanului de multe ori mai numeros, insa in etern nebiruita…

  Astfel de gesturi au rostul de a crea mituri, mey, – din care se hranesc diacronic natiunile sau comunitatile -, iar nu de a obtine rezultate imediate or strict individuale.

  @neamtu tiganu e trecut la index pentru o luna, iar data aviatoare va fi pentru un an (pur si simplu fiindca vorbeste ca un tigan, nici macar cu stil de hartist gitan)

 25. AVP Says:

  Mdea… Si @agaX e trecut la zdup o luna. Ce lume nebuna, dle… oops.

 26. gioconda Says:

  bre, acu-ti vad mai sus un „@muia lisa”. sper ca nu esti atat de debil sa ma pui in rand cu ailalti. credeam ca apreciezi totusi talentul. plus ca, repet, simt mai degraba duiosie si tristete fata de cazul tau. acu 5-6 zile te-am descoperit si mi-ai placut. atat. in rest …salutari, tataie, minte mai multa! 🙂

 27. Stely Says:

  Buna ziua,
  Vad ca azi este liniste si mai ales pace 😉 pe acest blog si prin urmare ma incumet sa postez si eu ceva referitor la topicul prezent .
  In primul rind sunt de parere ca Sorin Iliesiu a recurs la acest mod (o scrisoare deschisa ) de a i se adresa lui Dorin Tudoran ,intrucit este convins ca va fi ascultat. Se cunosc de mult si destul de bine ,incit cred ca nu va fi nici un dubiu din partea lui Dorin Tudoran ca Sorin Iliesiu ar fi lipsit de sinceritate sau de cele mai bune intentii.
  Si, da ,scrisoarea aceasta este un Apel catre Dorin Tudoran ,care va avea (cred) sorti de izbinda ,desi vad ca @goe este convins ca nu ,intrucit il persifleaza cu destula usurinta. Dar ,cine stie ,poate il cunoaste mai bine pe DT decit Sorin Iliesiu ?
  Eu cred ca va avea sorti de izbinda ,intrucit nu -mi vine sa cred ca Dorin Tudoran se va lasa in continuare prada unor resentimente care , iata ,dupa atitia ani de prietenie cu Vladimir Tismaneanu au iesit la suprafata, provocate fiind de o diferenta de opinii referitoare la citeva mici chestiunui, care de fapt ele (diferentele)nu stiu sa fi existat in cei 25 de ani de exil. Au avut acolo (SUA) acelasi tel ,aceeasi lupta comuna ,care de fapt au coincis si cu ale atitor intelectuali ramasi in aceasta perioada aici in tara.
  Am citit deasemenea si articolul lui Mircea Mihaies din Ev.Zilei, care prin ceea ce scrie mi-a intarit convingerea ca atit Sorin Iliesiu cit si Viorel Padina, ale caror opinii le impartasesc si eu ,nu gresesc. Au adus toti trei argumente bazate pe principii si fapte de necontestat ,pe care numai daca exista rea credinta si lipsa de vointa, acesta (Dorin Tudoran ) nu le va lua in seama.

 28. AVP Says:

  Stely, esti mereu contra… 🙂

  Postare noua.

 29. skorpion Says:

  stely,

  esti naiva sau te prefaci???
  🙂

  scrisoarea nu avea absolut nici un rezultat !!!!

  da, abia in ultimele 2 rinduri ai revenit la normal, adica vorbesti despre realitate: rea credinta + lipsa de vointa….

 30. Stely Says:

  Help !
  AVP Says:
  30 noiembrie 2010 la 16:56
  „Stely, esti mereu contra…”

  Chiar mereu ? 🙄

  skorpion Says:
  30 noiembrie 2010 la 20:35
  stely,
  „esti naiva sau te prefaci??? ”

  da,m-am prefacut .. dar ma bucur ca , macar, spre sfirsit ti-ai dat seama ..

  Ce sa inteleg ? Ce doi skorpioni s-au aliat contra mea ? : evil:
  Cred ca sunt intr-o mare dilema .. Adica ,daca sa-mi mai exprim opinia pe acest blog , fara teama de a fi tinta unor fabule avepiste ,bagata in aceeasi oala cu @virgil ,sau sa stau deoparte ,intrucit aici este o confruntare numai intre barbati ,unde muierile „alea si alea ” nu au ce cauta !?

 31. Sorin ILIESIU Says:

  Abia acum am citit textul de mai sus scris de Dl Padina (în 29 noiembrie 2010 la 23:26).

  Îi mulţumesc din suflet.

  Îi mulţumesc şi D-lui Goe care cauzat scrierea acestui text.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s