Despre etatea poetului…

Păi, mhă, CP_away, dacă io sunt bătârn, la nici 58 de primăveri, atunci ce să mai zicem de coledzi-mi Emin, Shakespeare sau nea Homer din grecişori, care are câteva miişoare de anişori, asta ca să nu mai pomenim de colegu’ nostru Creator din Hypernori, zis şi Atomu Primar uneori, care ţine fix 20 de miliarde de cotârlani la giganticele-i subsuori…? :idea:

Poetu sau vectoru creator al lumeei care curge de la Alfa din primordialele zori spre Omega cel înghiţitoriu de sori şi din care faci şi tu parte, alături de alţi clănţăi inferiori de pe-ale caţavencilor pagini cu momeli or sperietori, după caz, naz şi praz, n-are vârstă, my ass, aşa cum niciun As creator n-are etate, căci iel nu e trecător ca orişice nulitate, puişor… :idea:

Operile mele atât de complicate şi stilu-mi cu-nflorituri îmbârligate nu e pentru a fi servit de un mic burghezel plictisit or paraponisit de viaţă, care pentru el e un simplu prilej de murit or de şters la tur de shit, de revenit în virtualitatea care l-a scuipat din sânu-i dezvelit într-o clipită spre a-l înghiţi în altă secundă coclită, absorbindu-l în ţărâna emerită din care se vor plămădi next generaţiile de fiinţişoare trăitoare subt Soarele-clocitoare, calate pe cele 60 – până acuma ;) – şi câte-or mai urma dintre ingeniile creatoare, iele – operile mele – nu sunt de mâncare, digerare & kkre pt o simplă putoare trecătoare prin Fiinţă ca o nălucă oarecare, ci-şi vor dezveli rostu într-o etate kozmică muult mai mare, se pare… :idea:

Hai pa şi la mai tare… LOL  (1)

+++++++++++++++++++++++++++

(1) Chiar aşa, mai ştie cineva pe unde-o mai adăsata semidoctu’ ista foodul de CP_away, carele mă-njura pe unde mă vedea, fiindcă aşa credea el că e cool, păi cum drea, dar de care s-a ales puradicu imediat ce-a dat colţu hyperspatziului, a…?  🙄 Dar de orbrăznicătura de  @carol îşi mai aminteşte careva, mey…? 🙄

Reclame

18 răspunsuri to “Despre etatea poetului…”

 1. Loda Says:

  De carol imi amintsc eu, cum m-a ,,spurcat” plodul ala pe mine ,nu o sa-l uit usor ! II doresc sa se simta tot timpul la fel de bine cum ma simteam eu cand ii citeam ,,misivele de dragoste”.

 2. skorpion Says:

  si-or fi schimat nick-urile sau au disparut pur si simplu in …..neant
  🙂

 3. AVP Says:

  @Skorpi, tipii erau prea fooduli ca sa-si schimbe nickurile, pai cum dreaq… Mai degraba cred ca i-a luat apa vietii or le-a venit, desi ma-ndoiesc, mintiutica la cap.

  Altfel, s-ar fi prezentat batosi aci sau pe blogurile portokaki, mai degraba, cum bine stii…

 4. gabriel Says:

  (lăsînd la o parte frecuşurile dintre voi) CP_away şi Carol au fost comentatori ok

 5. AVP Says:

  Ba sa ma scuzi: @carol era un maximalist, un bolsevic pe invers, lipsit de orice obiectivitate si agresiv din nascare, iar CP_away un mediocru cu ifose de coana mare, deci nici macar de domn oarecare…

  Si cu tine am avut frecusuri – caci asa se-ntampla totdeauna cand se-ntalnesc niste warriori -, insa tie ti-a venit mintea la cap, dupa ce ai vazut (caci ai phootut vedea, avand si cu ce) cu cine ai de a face 🙂 Ceea ce nu s-ar fi intamplat niciodata cu @carol (ista neavand, in mod cert, destula minte si destula sfortza, care sa i-o ridice la mansarda cenusie) sau cu @CP_away, un ramolit deja – inca de pe atunci -, vai…

 6. gabriel Says:

  faţă de gloata postacilor, au fost comentatori „valabili”

 7. AVP Says:

  In parte, sunt de acord. Tipii scriau destul de bine, in felul lor.

 8. skorpion Says:

  AVP,

  carol a fost de-o duritate extrema cu @loda, dar – de fapt – a si meritat-o

  :mrgreen:

 9. Stely Says:

  Buna seara,
  Pentru ca ma simt putin cam jenata din cauza disputei avuta cu Loda privitoare la faptul ca desi ea „se jura ca nu fura „,dar eu am prins-o cu „ratza’n gura”,am sa-i demonstrez cum se poate scapa cu fata curata atunci cind esti intr-o pana de idei sau de inspiratie si nu poti posta ,desi ai vrea ,”on topic „..
  Este deajuns sa cunosti cite ceva din textele lui AVP ,asta insemnind ca trebuie sa le citesti ,si sa aduci cite un citat care sa se potriveasca temei propuse.
  De exemplu asta :

  „Un cluster creator e holograma întregului Kosmos din Hypernor, fiind chiar micutzul dinte sublim-escavator prin care fiinţa îşi decolmatează din virtualitate propriu-i viitor şi se delimitează de-a trecutului moarte, tot mai cu spor…”

  sau asta :

  „Astia confunda valoarea creatoare …cu popularitatea. Valoarea nu poate fi NICIODATA, la momentul in care ea apare, decat Noutate, originalitate extrema, la care publicul votant al unor astfel de clasamente boborale se uita ca vitelul la poarta noua or ca pisica-n călindar;”

  asta este si mai convingator …

  „Dacă Papa ista ar dovedi şi atâta minte încât să valideze din punct de vedere besericesc şi Ipoteza Kosmosului Germinativ or Planeta Ou despre care io tot incerc să vă povestesc , în loc s-aştepte alţi 200 de anişori, ca să mă mai dospesc, n-aşa?, chiar că l-aş vedea mai impozant şi ca Sânpetru la vremea sa ”

  Aici as adauga si eu ceva ,desi nu stiu sigur daca sunt in tema -si anume -cu privire la vinuri si sampanie .. Cum se recunoaste valoarea lor ? Adica dupa ce criterii ?
  Eu cred ca unul din criterii este vechimea .. Cu cit sunt mai vechi ,adica au stat mai mult la ..”dospit „,cu atit sunt mai bune.. 🙂

  Iar din ceea ce am copiat aici :
  „Papii si popii, cu academiile, conciliile, doctorii si snobilimile lor, ignora ca, daca D-zeu ar binevoi sa-si dezvaluie înca o data secretele, Scriptura-i ar trebui recitita & rescrisa din temelii, fiindca DOmnu’ n-ar mai avea de a face cu hominidu’ Moshe si nici cu anticu’ Petru, ci cu actualu’ Addam… Pariez asadar ca dreptcredinciosii – fixati pe canonu’ milenar sau poticniti în suisurile evilor dupa evi – ar fugi de noua Carte a Cartilor ca de uciga-l toaca… ! Ei ar constata îngroziti cum o buna parte din cuvintele sacre – pe care le-ar fi vrut asigurate subt munti de ceara – trec fara jena în limbaju’ spurcat al computerelor sau (tineti-va bine) în textele fistichii ale unui poet de sfârsit de veac… Sa nu-ti scuipi în sân, mai draga…?”

  Am intentia de a arata spre ex. ,cit de recalcitranti si retrograzi sunt destui dintre contemporanii nostri..

  Iata ce zice un „frate „…

  8 karenin 19-Sep-2008 15:56
  moment ecumenic
  totu-i scris frate AVP. nu mai pune la indoiala marturiile patristice tocmai acum cand si apusul se desteapta si le reinoada.
  shpilu e ca tot efortu nostru de imaginatie este inutil si precar atata timp cat Unul este incomensurabil. pleaca fruncea si jenunchiu, asta-i tot ce putem face. Doamne ajuta.”

  dar si un „ics „..anonim sadea.(parerea mea )

  12 _ics_ 19-Sep-2008 20:12
  AVP alias Avocatul Poporului
  Dom’le AVP, care esti dumneata un „intelectoal” de prima mana, nu te intrebi cumva intr-un moment de repaos, asa cand reusesti sa-ti tii rasuflarea, daca nu cumva ii plictisesti pe unii, sau daca nu le provoci vreo gastrita altora?? Te-ai trezit senior Papagal, la varsta ta sa faci pe interesantul pe forumuri si sa vinzi impresiile tale de doi bani..”

  p.s. Asta se petrecea in 2008.. Oare acum tot asa de speriat o fi ? 🙄

 10. Stely Says:

  AVP ,
  Desi in mare parte sunt de acord cu ce spui aici ..

  „caci doar n-oi crede ca ma aflu in f-un Zalau sau in vreo corabioara de lemn-tanase, cum isi inchipuie idiotu de @goe, care se iluzioneaza ca emite din America secu-lui 21, cand e claro ca el subzista – ca si trolii pe care-i cultiva in troaca-i – in Romanica bardului de la Barca, reshpective in Rumânia turcita din valeatu lu Bolitineanu sau cel mult din aia a catzavencilor farfurido-branzovenesti si-a miticilor de pe vremea lu nashu-sau, nenea Ianko Caradziale…?”

  ..totusi ma intreb : Oare ce urmaresti ? Sa-l „zgîndări ” pe @goe sau sa-l tachinezi ? Ai sesizat ca a scapat de troli si ca are altfel de vizitatori/oare ,iar acum vrei sa-i testezi vigilenta si.. rezistenta ? Sau poate urmaresti sa-l introduci in „blogroll”- pentru inceput ? 🙂

 11. AVP Says:

  Scussi, Stely, insa nu prea inteleg indicatiile tale pretioase… oops.

  Hai mai bine sa-ti spun si tie o fabula 🙂

  Capra cu trei iqi

  O vulpe venind pe trei cărări de la o stână, unde o cam păruise căţeaua bătrână fiindcă poftise la unu’ mic şi cu lână, căzu într-o fântână părăsită şi-ncepu să latre la lună, doar-doar o va auzi cineva înainte de a putrezi ca o prună. O capră grăsună, ce trecea prin apropiere împreună cu o vacă jună (deci ambele înclinate să creadă din start orice minciună), fiind sătulă după ce păscuse pe-ndelete şi cu ţâţele legănându-se ca nişte fete cucuiete, îşi aminti că-i e sete şi, văzând fântâna din pustii, se gândi că, mai ştii?, deşi caprele cunoşteau încă de când erau copii că fântîna părăsită n-are nici măcar izvoraşe sălcii, asta nu-nseamneadză că n-o dobândi şi ea un pic de apă chioară, într-o zi călduroasă de vără, bunăoară…? 🙄 Şi apropiindu-se capra de fântâna rea, hop c-o zări acolo pe cumătra, care văzând capra se prefăcu la rându-i că tocmai se desfăta cu apa ce-o băuse satisfăcută deplin de răcoarea-i cu gust divin. “Dacă nu crezi – îi zise vulpea caprei, ce se uita la ea cu ochişorii ăia ca de iezi -, coboară şi vezi, mai bine zis bea din izvoraşu ista lin, iar pe urmă mai vorbim!” Atunci capra, cuprinsă brusc de-al setei chin, sări-n hău fără să mai aştepte câtuşi de puţin şi nimeri cu botu în nisipu fin. După care vulpea, ce măcar avu obrazu’ de a nu se scuza ca o ipocrită totală, zise: “Uite ce e surată, îţi spun pe şleau, întrucât nu cred că eşti complet natantoală, ci din contra: sunt convinsă că eşti suficient de inteligentă ca să pricepi că ne aflăm într-o situaţie nasoală. De aceea, îţi propun ca tu să te pui capră, iată, iar io, care sunt uşoară ca un pumn de vată, să mă sui pe spinarea-ţi încordată, şi, după ce voi ieşi din fântâna asta blestemată, să te trag şi pe tine afară, de coada mea agăţată.” Şi capra se puse capră, normal, iar după ce vulpea ieşi afar’ o scuipă ca să n-o deoache – după cum crezu capra iniţial -, apoi zise: “Fato, proastă ca tine, mai rar…!” Şi-o tuli ca un măgar…

  Morala: oricine poate fi prostit sau înşelat la un moment dat (căci nu e animal să nu greşească), dar dacă asta se-ntâmplă tot atât de regulat ca picătura chinezească, nu mai e vorba de inocenţă îngerească, ci de prostie rumânească 🙂

  Poate vrea @Mony, experta in Aesop (asa cum tu esti experta in Planeta Ou), sa-ti mai zica vreuna, apropo de increderea-ti naiva in Dl – cica – Goe… 🙂

 12. Stely Says:

  Bine ,sa vina @mony .. 🙂

 13. AVP Says:

  Şi Mony nu mai vine, darmite mony… oops.

  Ceea ce e mai trist e faptu ca pretina noastra nu-ntelege ca de fapt noi, in spetza io, aloo, ar cam trebui sa fiu supalat pre ea, fiindca ne-a tratat ca pe o sluga care, cica, nu s-a egzecutat imediat, in timp ce maestro-i DG s-a purtat ca un nobil rasat & barbat (cand el a uitat pana si faptu ca unicu AVP a implinit, pentru prima si ultima dat’ in acest ccnar veac or leat, 60 de anisori pe-al nostrum nat… :idea:)

  Hai dreq sa stam stramb, dar sa judecam drept… 👿

  Pe maine

 14. skorpion Says:

  si Moni este suparata?
  de ce?
  pacat!

  noapte buna!

 15. Loda Says:

  skorpi :
  Serios, mi-am ,,meritat-o” ? Nu stiu de ce ma mai mir despre cum gandesti dar, e bine de stiut ce gandire se ascunde sub aparenta de om ponderat si civilizat .

 16. AVP Says:

  Postare noua.

 17. monica Says:

  AVP,
  Eu n-am de ce sa fiu suparata,dta in schimb ,probabil !
  Cred, ca nu e cazu’ sa reafirm ceea ce am mai spus si in acea seara,cand nu „i” ul de la „maestro” m-a facut sa intervin ci,credeam eu,bunul meu simt.S-a vazut ca nu este asa si, ca de fiecare data, nu inteleg nimic ,deci nici nu scriu corect si argumentat,pt ca de unde nu-i,nici Dumnezeu nu cere.
  In 13 august a.c.iti trimiteam un mail personal in care printre altele( lucruri f importante,dar prea personale ca sa le citez aici) iti scriam:

  AVP,
  Indiferent cate kkturi se vor mai scrie pe blog,te rog sa ramai convins de toata pretuirea mea si a sotului meu.
  ………………………………………………………………..
  Iti doresc sanatate cu caru si dtale si doamnei ,si ramai asa cum esti,fara sa te afecteze mizeriile, pe care le poti indrepta numai cu pana .Cu texte actuale, pt ca ai mare talent(daca-mi permiti, ca sa- mi exprim parerea)si am incredere in inspiratia dtale

  Cred ca nu ti-am dat dovada vreodata a lipsei mele de caracter, sau a derapajului de la propria-mi constiinta, astfel incat nu inteleg de ce scrii ca te-as fi considerat vreodata in alt fel, decat ti-am declarat-o.

  Sa auzim numai de bine !

 18. AVP Says:

  Ok, Monica. E bine sa stim cum stau lucrurile. Te-asteptam din nou pe baricade, ca si pe maestro DG, aloo… Si ca pe orisicare forumist de subt soare care intelege sa respecte regulile civilizatiei ioropene in care tocmai am intrat si noi, se pare 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s