Dezavuam grotescul bal mascat in care suntem tarati de 65 de ani.

Comunicat de presă – Sorin Ilieşiu

Luni, 08 Noiembrie 2010 09:42

Cine uita, nu merita! – spunea Nicolae Iorga.

Facem apel catre cei care au evaluat eronat opera pro-totalitara a lui Adrian Paunescu, sa regrete public asemenea evaluari si sa considere asa cum se cuvine opera lui Adrian Paunescu.

Culmea amoralitatii lui Adrian Paunescu este ca, dupa ce a scris – in februarie 1986 – scrisoarea de mai jos, s-a pus fara jena in slujba lui Ion Iliescu – cel care a ordonat impuscarea idolului sau, neacordandu-i acestuia nici macar dreptul la un proces corect, darmite dreptul la apel sau la recurs. Pe de alta parte, Ion Iliescu a fost copilul de suflet al celor pe care i-a trimis la moarte, carora le trimitea scrisori omagiale precum cea de mai jos. Este inimaginabila o situatie mai abjecta.

Amoralitatea celor precum Adrian Paunescu sau Ion Iliescu a fost si a ramas emblematica pentru societatea romaneasca comunista si postcomunista.

Nici viitorul PSD, pe care il dorim reformat cat mai curand, dar nici poporul roman, nu au nevoie de asemenea repere.

Reforma morala poate sa aiba loc in tara noastra numai prin adoptarea legilor si masurilor cerute de Proclamatia pentru decomunizarea Romaniei, incepand cu Legea lustratiei anticomuniste, oricat de tardiva ar fi ea.

Dezavuand grotescul bal mascat in care suntem tarati de 65 de ani, prezentam textul de mai jos.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Stimate tovarase Nicolae Ceausescu,

Trist si singur si umilit, cum sunt, dat la o parte de forte obscure din prima linie a luptei pentru afirmarea ‘Spiritului Ceausescu’ în viata publica româneasca, pierzându-mi aproape orice speranta ca acolo, sus, unde sunteti, glasul meu se va auzi, datorita norului greu penetrabil de calomnii în care am fost învaluit, uitând probabil în tristetea mea sinucigasa chiar si stiinta de-a ma mai eventual bucura, am avut, totusi, marea fericire de-a citi cuvântarea dumneavoastra de la Sedinta Comitetului Politic Executiv al Comitetului Central al Partidului Comunist Român de joi 6 februarie 1986.

Începusem sa cred ca adevarul va ajunge greu la dumneavoastra si boceam cu capu-n perna, câteodata, pierderea acestei sanse, pe care mi-o explicam prin sistemul triumfalist si viciat, de dezinformare criminala, care e aproape fatal sa apara într-o lume care nu-si mai conserva dialectica si opozitia.

Vreau sa va spun, tovarase Nicolae Ceausescu, clar si din tot sufletul meu, ca, si daca în România ar fi 200 de partide, eu tot în partidul condus de dumneavoastra as face cerere de înscriere sau reînscriere, chiar daca as sti ca alte partide m-ar plati, iar partidul acesta mi-ar mai da o data vot de blam cu avertisment.

Nu sunt un apucat, nu sunt un nebun, dar sunt un patriot adevarat care nu poate sa nu observe ca în problemele fundamentale ale României aveti o scânteie divina si va calauzeste un geniu launtric.

Vineri, 7 februarie, am cautat un ziar cu cuvântarea dumneavoastra în toata Capitala, îmi spusese tata de cu noapte ca v-a auzit la televizor si ca ati vorbit extraordinar. Tata are 70 de ani si ma roaga sa va transmit ca, daca e nevoie de dânsul pentru apararea României si a fiintei dumneavoastra, la care tine ca la adevaratul eliberator al tarii, va sta la dispozitie cu viata lui, pe care n-au ocolit-o dramele, puscariile, nedreptatile, dar în care nu si-a permis niciodata sa-si tradeze credinta în ceea ce a iubit si iubeste.

Si-ntr-un târziu am gasit un ziar, si parca nu-mi venea sa-mi cred ochilor. Nu m-am îndoit niciodata de marea dumneavoastra iubire pentru adevar, dar am stiut ca multi si-au construit carierele mintindu-va.

Dar când am vazut ca sunteti înca atât de tânar, atât de curajos, atât de lucid, atât de realist si de necrutator cu adevaratii responsabili ai diverselor necazuri, pe care le traieste minunatul popor, zbuciumatul popor, din al carui geniu sunteti nutrit, am înteles nici pentru mine, nici pentru ceilalti oameni, care au fost îndepartati sistematic si programatic de dumneavoastra, nimic esential nu e pierdut.

Ca am pierdut functii, ca am fost terfelit, ca mi s-au oprit cartile si mi s-a confiscat abuziv ceea ce am construit corect la Breaza, ca nu mi se mai îngaduie sa public si ca sunt practic interzis în tara mea nu înseamna nimic: un fleac în raport cu marea fericire, cu extraordinara fericire ca Tovarasul nostru, ca Omul nostru, în care ne-am investit sperantele si tineretea, stie adevarul despre tara si nu-i lasa pe mincinosi, pe duri, pe incompetenti sa triumfe.

La multe rele v-au îndemnat ei si unele, din pacate, s-au si comis, dar exista o compensatie istorica, exista o revansa a adevarului si sunteti autorul unui gest pe care ma vad obligat sa-l numesc istoric, desi cuvântul ‘istoric’ e cam obosit de prea multa întrebuintare, si când trebuie, si când nu trebuie.

Iubite tovarase Nicolae Ceausescu, profetice cuvinte ati rostit si bine ati facut ca le-ati lasat sa apara, sa fie cunoscute de acest popor care va iubeste, în ciuda faptului ca îl fugaresc si-l chinuie diversi oameni cu putere, care au nerusinarea sa se prevaleze de numele dumneavoastra în actiunea lor de subminare a economiei nationale, a agriculturii românesti, a spiritualitatii românesti, pentru ca, dupa toate acestea, cred ei, ajungându-se la faliment, România sa fie usor remorcata de falsele idei înnoitoare de la rasarit.

Si ce-or mai vrea ei? În loc de Hora Unirii, pe care dumneavoastra ati restituit-o tarii, sa iesim în piata mare si sa jucam, în frunte cu incompetentii, pe care i-ati demascat, la începutul acestui februarie 1986, si care nu va vor iubi niciodata, sa iesim si sa jucam o Gorbaciovskaia pe furate, pâna într-un punct, si-un ceardas, o Kadareasca de la acel punct încolo.

Eu, tovarase Secretar General, fie ca ma vor omorî azi, fie ca ma vor ierta pâna mâine, înjurat si de Europa Libera si de Moscova, si de Budapesta si vai, si de Bucuresti, cred în ceea ce am apucat sa cred în August 1968, când mi-ati facut onoarea sa ma primiti în singurul partid comunist care s-a opus deschis violentei, invaziei, coalitiei împotriva libertatii, Partidul Comunist Român.

Mi s-a putut parea, si-mi dau seama ca am gresit, ca adevarul nu va mai ajunge niciodata întreg la dumneavoastra. Dar sufletul dumneavoastra întreg, mintea dumneavoastra patrunzatoare, caracterul dumneavoastra neînfricat v-au condus spre o analiza de o unica acuitate si care trebuie sa ramâna în istoria economica si sociala a României moderne un document definitiv.

Vedeti dumneavoastra, cuvintele sunt iarasi prea obosite, prea le-au ponosit vopsitorii de ocazie, lingusitorii de toata mâna si detractorii de toate felurile. Dar cu ce sa va comunic emotia mea? Acesta este Adevaratul Nicolae Ceausescu al Istoriei Românilor, marele patriot revolutionar, necoplesit de rutina si capabil de gesturi epocale, pe care noi toti ceilalti s-ar cuveni sa-l transformam în realitate. În valori, competente, beneficiu social.

Acum, poporul român asteapta masurile organizatorice pe care le anunta cuvântarea si care sa aseze lânga dumneavoastra oameni competenti si credinciosi. Dar acelasi popor care va iubeste asteapta si acele acte revolutionare prin care sistemul osificat si nefertil pentru înnoiri sa fie radicalizat, spre a purta nu amprenta leninista, ci amprenta lui Nicolae Ceausescu, cel mai de seama gânditor politic al situatiei României sale.

Stiti, desigur, mai bine decât noi toti, dar va reamintesc si eu, ca oricâte schimbari de persoane ati face, daca nu va functiona corespunzator sistemul, cu o reala competitie a valorilor si cu o vie înfruntare a opiniilor într-o corecta lupta de idei (cum ati cerut cândva într-o analiza a dezvoltarii stiintelor sociale), situatia nu se va putea modifica esential.

Va trebui ca democratia pe care ati promovat-o principal si neabatut sa functioneze ca o noua pârghie a progresului economic: si în industrie, si în agricultura, si în stiinta, si în cultura. Dar, vai, Tovarase Nicolae Ceausescu, ca sa va dau un exemplu: ajunge un singur Dulea la un car de carti si întreaga productie editoriala sta, iar fierberea în cultura nu e buna si nu face bine renumelui culturii române.

Ma-nchin dumneavoastra pentru fantastica, surprinzatoarea capacitate de a redescoperi adevarul, îmi pare rau ca ranile pe care le port nu-mi îngaduie sa sustin o campanie publica de analiza si subliniere a ideilor pe care le-ati esentializat în cuvântarea din 6 februarie 1986.

Pot doar sa va multumesc si sa sper ca ma va gasi viu momentul în care eventual ar mai fi nevoie de mine. Va vrea tara, asa va iubim noi, asa ne faceti sa ne ridicam si din morti, pentru a dovedi ca, într-adevar, cum spuneti, o tara nu se face cu justificari, ci cu fapte.

Sa traiti, Maria Voastra! Si sa nu lasati pe cei ce se ascund sub justificari demagogice sa compromita în vreun fel aceasta Adresare Catre Natiune care, în ciuda conciziunii ei, are valoarea unui adevarat Raport de Epoca. Sa fiti sanatos, omule bun si drept, pentru a putea scoate de guler din scena politica fariseii si pentru a ne conduce cu geniul dumneavoastra izbavitor.

Iata de ce am considerat ca nu e deplasat sa va trimit aceste rânduri. Ar fi, dupa opinia mea, normal ca lipsurile constatate de dumneavoastra si aratate natiunii sa fie analizate atent, pentru ca valoarea documentului pe care ni l-ati oferit sa nu ramâna izolata, vremelnica si sa nu para o terapie momentana, când e vorba de fapt de niste vicii de fond, care tin în loc mersul înainte al acestei patrii care va e atât de scumpa. As vrea sa cred ca noi toti vom întelege în spirit critic si autocritic marele dumneavoastra exemplu de întelepciune si curaj.

Sa traiti, Maria Voastra!

Adrian Paunescu, noaptea de 7 spre 8 februarie 1986

Reclame

55 răspunsuri to “Dezavuam grotescul bal mascat in care suntem tarati de 65 de ani.”

 1. skorpion Says:

  AVP,

  nu se vede nimic din text,

  doar stimate tovarase ceasca,

  dupa care pauza…

  eu stiu despre ce scrisoare este vorba…

 2. AVP Says:

  Am reparat. La un moment dat am crezut ca duhu poetului mi l-a mancat supalat… oops

 3. AVP Says:

  Am schimbat si poza… Aia dinainte era de la A3.

  Asta nu stiu de unde e… ups.

 4. neamtu tiganu Says:

  Ma paranoicule, cum poti sa pui asemenea poza?, mha tu n-ai nimic uman in tine!

 5. AVP Says:

  Pai ce, ba, nea tigane, i-am impuscat io ? 🙄 Sau vrei sa spui ca fotografia nu e reala ? 🙄

  Cand trolu humor ma face pe mine, poeselu cel mai nevinovat si omu cel mai drept, albie de porci, tu nu doar ca nu-i zici de-te mai incolo, paranoicule si porcule, dar participi tu insuti cu nedisimulata placere la porcaire, ca si cum m-ati pune la zid…

  Nenorocit fatzarnic ce esti… 👿

 6. AVP Says:

  Sau ai auzit tu ca Paunescu, pe care nu ma-ndoiesc ca-l regreti si-l consideri muult mai uman decat mine, n-asa?, sa-i fi reprosat ceva lu tovu-i Iliescu, pentru faptu c-a lasat sa fie compostat Maria Sa…? 🙄

  Update: Sau te pomenesti c-ai protestat si aici (vezi linku de mai jos), fatarnice rrroman uman… ? 🙄

  http://bit.ly/czuDsq

 7. Stely Says:

  AVP &Sorin Iliesiu ,
  Sunteti cei mai in masura sa porniti o dezbatere pe tema asta ,intrucit aveti si statura morala necesara ,dar si mijloacele la indemina.Cred ca este cazul ca aceasta dezbatere sa inceapa, acum si aici ,deoarece iata s-a dovedit ca lumea a inceput sa uite ,iar daca cei (AVP &Sorin Iliesiu) care si-au facut un tel in viata de a demasca acest „grotesc bal mascat”vor tacea ,nu stiu cine ar mai putea s-o mai faca .
  Prin urmare ,” martori nu au voie sa taca”..
  Cred ca poza aceea este destula de socanta cit sa -i faca pe multi sa-si aduca aminte .Deasemenea, si scrisoarea lui Adrian Paunescu este binevenita ,intrucit s-a vazut cum sunt unii dispusi sa uite aceasta partea importanta a vietii lui .
  Unii cred ca este de ajuns ca la inmormintarea lui nu au fost prezenti si nu au vorbit scriitori si intelectuali de elita . Este intradevar important ,dar de ce tac in continuare si nu incep si ei reforma morala ?

 8. costantin constans Says:

  http://www.arte.tv/fr/content/tv/02__Universes/U1__Comprendre__le__monde/02-Magazines/10__ARTE_20Journal/09_20archives/01_20Info/2009.12.29__roumanie/roumanie__proces/3018920.html#

  ,,Un procès où Dan Voinea représentait l’accusation, et qui a été vivement critiqué, qualifié de justice expéditive. Mais l’ex-procureur militaire affirme que si c’était à refaire, il le referait : „Le déroulement du procès Ceausescu s’est fait selon le code de procédure stalinien que lui-même avait mis en place. Donc j’ai la conscience tranquille d’avoir participé à ce procès puisqu’on n’est pas sortis du code de procédure.”

  Nicolae Ceausescu sera finalement le seul dictateur communiste d’Europe de l’est à avoir été jugé et exécuté.,,
  ………………………………………………………….

  Le réseau Iliescu&DAN VOINEA (nomenclatura&justitia )
  «La moitié des membres du premier gouvernement post-révolutionnaire appartenaient au parti communiste. Ion Iliescu lui-même, le président, a dirigé les Jeunesses communistes sous Ceausescu» «Une fois au pouvoir, ce réseau a tout fait pour protéger les siens. En exécutant Nicolae Ceausescu, ils l’ont fait passer pour l’unique responsable. Ils ont ensuite fait disparaître le parti et les symboles du communisme, mais ils n’ont pas changé les structures de l’Etat». Au cœur de ce réseau d’influence, le président Ion Iliescu a bloqué, pendant 15 ans, tout travail sur le passé.<<

 9. Stely Says:

  P.S . Aha , a si inceput ? Bravo ! Ia uite d-le ,ce slabi de inger sunt unii !

 10. skorpion Says:

  stely,

  dar de ce tac in continuare si nu incep si ei reforma morala ?

  de frica, stely, de frica
  sau
  vreun dosar secu bine dosit??
  sau
  de spaima pierderii paralelor???

 11. Stely Says:

  Si da,chiar ma intrebam cum de n-a aparut pina acum .
  O fi citit si scrisoarea ?

 12. constantin constans Says:

  +
  DOCUMENT
  ce am vazut eu atunci la PARIS LA TV2(televiziunea publica franceza)

  http://www.ina.fr/economie-et-societe/justice-et-faits-divers/video/CAB89054569/le-proces-ceausescu-analyse.fr.html

 13. Stely Says:

  Skorpi ,
  Ai dreptate . Dar daca ei tac ,noi trebuie sa-i facem sa vorbeasca . Zau ,daca as fi in locul lui AVP as scrie un manifest cu titlu :”Va acuz de tacere „.

 14. AVP Says:

  Iar io daca as fi in locu tau as vedea c-am scris deja multe astfel de manifeste – inclusiv pe acest blog -, numai ca nu le-am intitulat ca tine… oops.

  Dar apropo, care zici ca ar fi publicu-tinta al unui asemenea manifest… ? 🙄

  Cu nume si prenume 🙂

 15. neamtu tiganu Says:

  N-aveti Dumnezeu, n-aveti suflet, n-aveti nimic, sunteti seci, rosi de ura!

 16. AVP Says:

  Of, of… Ce Dzeu ai tu, cand iti bati joc de mine de luni de zile…? 👿 Vrei poate sa-ti dau linkuri ?

  Daca chiar crezi in Dzeu, ar trebui sa te temi de El, fatarnicule !

 17. skorpion Says:

  AVP,

  o explicatie ar fi sindromul Stockholm

 18. skorpion Says:

  stely,

  excelenta ideea de titlu

  ”Va acuz de tacere “

 19. skorpion Says:

  nt,

  N-aveti Dumnezeu, n-aveti suflet, n-aveti nimic, sunteti seci, rosi de ura!

  ti-am citit zeci poate sute de comentarii, unele de-a dreptul abjecte la adresa lui AVP, deci pot si eu sa spun exact acelasi lucru

  n-ai dumnezeu,
  n-ai suflet,
  n-ai absolut nimic,
  esti sec si ros de ura

  +

  de ce mai vii pe aici?
  daca iti pute totul????

  du-te unde te simti bine!

 20. Riddick Says:

  Bună seara !

  PRM, care a bruiat expunerea preşedintelui Traian Băsescu de la votarea Raportului Tismaneanu, a fost vioara întâi la circul grotesc de la Bellu (aşa ceva s-a mai întâmplat la moartea lui Nicu Ceausescu, când foşti responsabili PCR şi UTC luau cuvântul).

  Pe lângă PRM ( în 2006 ) râdeau în barbă şi parlamentari de la PSD şi PNL, care au luat deasemenea, cuvântul la Bellu.

  PNL l-a trimis pe Vosganian camuflat ca „vorbind din partea breslei” (vice USR).

 21. neamtu tiganu Says:

  Dragilor, faceti o mare confuzie intre a injura un fost prieten care te-a dezamagit si a uri!
  Cind va vad ca vorbiti cu atita bucurie despre moartea cuiva mi se face pielea gaina! Sper ca sunteti beti, altfel nu-mi pot explica.

 22. Stely Says:

  Pai ,in primul rind scriitorii ,artistii, criticii literari ,filozofii si asa zisele ong-uri care au intrat in pamint si nu se implica nici acum in restabilirea adevarului .
  Da ,manifestul acela trebuie sa fie cu adresa precisa ptru fiecare in parte ,cu nume si prenume ..
  Stiu ca ai scris despre fiecare in parte si de cite ori a fost cazul ,dar acum trebuiesc reluate si repuse pe tapet .
  Nu trebuie ca acest moment sa fie lasat sa treaca .. Tacerea lor de acum (a criticilor ,a istoricilor ,a analistilor ,sociologilor etc ) este la fel de vinovata ca si atunci.
  Nu stiu de ce ,dar povestea asta cu Adrian Punescu m-a facut sa-mi fie teama de restauratie.
  Ponta &Crin o vor face , profitind din plin de tacerea si delasarea si cu concursul unora din ei.

  p.s…sau mai bine sub forma unor scrisori .
  Una de atunci cuplata cu una de acum (la 30 de ani)..

 23. Stely Says:

  „Cu nume si prenume ”
  Asta n-am vazut-o ..
  Primul apel sau scrisoare ar fi catre Nicolae Manolescu . Apoi ,Vlasie ,Hurezeanu etc…
  E o indrazneala din partea mea ?

 24. Stely Says:

  neamtu tziganu ,
  „Sper ca sunteti beti, altfel nu-mi pot explica.”
  Cine zice ăla e ..

 25. AVP Says:

  Stely, fara indicatii pretioase, pleease… 😳

  @nt, paranoic si plin de ura esti tu, care crezi ca ne bucuram de moartea lu Paunescu… In realitate, ne e perfect indiferent. Ca tie iti pare rau de el, asta e alta mancare de pesce… De pesce imputit.

  Noi analizam efectu – dezastruos – al taifunului Paunescu. Or, din nenoricire, fenomenu cu pricina n-a facut rau doar in viata fiind – si mai ales in Iepoca -, insa se dovedeste, iacata, ca face si dupa disparitia sa, incepand sa iasa la iveala probe c-a mutilat si sufletzelu unei bune parti din next generation, helas…

  ps. Chiar adineaorea asistai, fara sa vreau, la o discutie intre my friend Florin Iaru si o tinerica de pe Irealitatea tv (nevasta-mea imi sopteste ca e sora vedetei felixite Mircea Badea), in care papusica se ratoia la Iaru, cum ca de ce nu-i respecta cum se cuvine idolu – pe AP -, care e un mare poet, asa cum intareste si expertu in poesie nea Bolcas (omu pe care pana si Vadim se pare ca l-ar fi facut cea mai mare aratare din a Romaniei Mari parcare…), iar nu un „poet” impostor (cel putin dupa „Mieii primi”…), cum sustine Iaru… Mai mult, convorbitorii lu Iaru de la Irealitatea s-au aratat pur si simplu oripilati, cand poetu – care o simpatiza el cu Farfuridi C.Antonescu, dar e poet adevarat, experto credite, aloo… – le-a marturisit ca-n semn de protest fata de previzibilu si grotescul circ national ce urma sa aiba loc cu ocazia inhumarii bardului de la Barca, el, unul, a-nchis tembelizoru timp de 3 zile…

 26. Stely Says:

  Riddick,
  Hai, te bagi alaturi de AVP si Sorin Iliesiu ?
  Eu voi fi aici ptru a va sustine .. Sa vina si @gabriel ..
  Apropos ,a fost ziua lui onomastica si in afara de mine nici unul nu i-ati zis „la multi ani”.. Cred ca s-a suparat pe voi . Daaa ,sigur .. astazi este si ziua lui Mihai Calomfirescu .. La multi ani !
  Cum ,nu stiti cine este ?

 27. AVP Says:

  Stely, bine ca ne spusesi la spartu targului… oops.

  La Multi Ani pt toti sarbatoritii, oricine ar fi…!

 28. AVP Says:

  La multi ani, Gabriel ! 🙂

 29. Stely Says:

  Hmm .. am banuit ca m-am lasat dusa de val . 😳

 30. AVP Says:

  Vezi, mha, Stely, daca stai legata la gura, ca o… ? 🙄 Io, care nu prea mai aud bine, batarn fiind, de, n-am inteles din prima ce-ai zis in legatura cu sarbatoritii nostri… oops.

  Pe maine, pardon…!, pe diseara… 🙂

 31. Stely Says:

  Am crezut ca ati vazut de azi dimineata .. Chiar n-am indraznit sa va atentionez ..
  De @neamtu tiganu acum mi-am amintit ..

 32. Sorin ILIESIU Says:

  Domnule @Hantzy ( 8 noiembrie 2010 la 07:37 )

  1. Sunt sigur că, de dincolo de mormânt, Eminescu – comparat cu Păunescu – se simte înjosit în ultimul hal.

  2. Mi-am exprimat opinia faţă de opera pro-totalitară a lui Adrian Păunescu care a avut mai multe componente: cenaclul Flacăra, poeziile, revista Flacăra, articolele, scrisorile etc etc. Totodată, „patriotismul” lui Păunescu a fost de tarabă, precum cel al lui Ceauşescu, Ion Iliescu sau Vadim Tudor.

  3. Adrian Păunescu a fost parlamentar PSD (FSN). Inainte de a fost lider PSM, satelit al FSN. PSD (FSN ) a fost mereu condus de Ion Iliescu.

  4. Ion Iliescu a citit la TVR”L”, în faţa telespectatorilor, lista membrilor Consiliului „Frontului Salvării Naţionale”, în 22 Dec.89. Din declarațiile unor membri ai CFSN, în special a celor cunoscuți anterior revoluției drept opozanți ai regimului ceaușist, rezultă că aceștia au fost incluși de Ion Iliescu în componența CFSN fără o discuție prealabilă. Dacă era de bună credinţă, Ion Iliescu trebuia să ceară în prealabil acordul tuturor de pe listă şi să citească această listă de la tribuna Pieţii Revoluţiei, în faţa multumii de sute de mii de oameni, pentru ca lista să fie validată de aceştia. Dar nu a citit-o pentru că ar fi fost huiduit, aşa cum a fost cu câteva ore înainte, când a proslăvit comunismul. Iliescu a numit peste 40 de membri în CFSN, majoritate fiind complet necunoscuţi. De ce atât de mulţi? Pt a avea o maşină de vot, pentru a controla totul.

  Dl gen. Dan Voinea a afirmat public ca Ion Iliescu a luat decizia impuscarii sotilor Ceausescu IMEDIAT dupa proces. Ion Iliescu, director al Ed.Tehnice a luat această decizie în 25 Dec.89, considerându-se fără nici un temei şef al statului. Cu o zi înainte, în 24 decembrie, Ion Iliescu, director al Ed.Tehnice, a infiinţat Tribunalul Militar Excepţional pt judecarea urgentă a sotilor Ceausescu, considerându-se fără nici un temei şef al statului. Abia în 27 Dec.89, CFSN l-a „ales” pe Ion Iliescu în fruntea lui. CFSN nu a fost ales şi nu a fost validat niciodată de popor, ci doar de Ion Iliescu personal.

  5. FSN este noul nume al PCR si vechiul nume al PSD.

 33. Scuze Majestia Sa! N-ati auzit de poetul AVP? adica Viorel Padina. “Castravetele iute si murat” « StireaPress Ediţie OnLine Vedete Istorie Politică Says:

  […] Dezavuam grotescul bal mascat in care suntem tarati de 65 de ani. […]

  +++++++++++++++++++++
  avp reply: Mey, zmecherosule, sa nu spui ca tu esti Ovidiu Berbecea, the famous best Bobo, zis si Maldini, alias Regele Ovidiu, caci te mananc…! 👿 Al dreaq de tembel, calaresti de ani de zile the Top WordPress.com, iar mie nu-mi spui ?? 🙂

 34. Loda Says:

  AVP:
  Esti in eroare ;tinerica care vorbea cu Iaru este Mirela Vasadi,care provine de la o televiziune din Oradea(Protv),este oradeanca get-beget si nicidecum sora lui Mircea Badea.

 35. Două recomandări « Liviu G. Stan: Realitati politizate Says:

  […] asemenea, citiţi pe blogul lui Viorel Padina: Dezavuăm grotescul bal mascat în care suntem târâţi de 65 de ani. Îl veţi descoperi pe adevăratul Păunescu. În plină acţiune de acumulare de […]

 36. AVP Says:

  Off topic (dintr-un Newsletter pe care-l primesc in inbox):

  In sedinta din 18 octombrie 2010, Inalta Curte de Casatie si Justitie constituita in Sectii Unite, a solutionat un dosar in care a fost declarat recurs in interesul legii, pronuntandu-se urmatoarea solutie:

  Prin decizia nr. 8 s-a admis recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si sesizarea Colegiului de conducere al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, in sensul ca, normele de incriminare a insultei si calomniei cuprinse in art. 205 si art. 206 din Codul penal, precum si prevederile art. 207 Cod penal privind proba veritatii, abrogate prin dispozitiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispozitii declarate neconstitutionale prin decizia nr. 62 din 18 ianuarie 2007 a Curtii Constitutionale, nu sunt in vigoare.

  Dupa redactarea considerentelor si semnarea deciziei, aceasta se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

  Conform Deciziei nr. 62/2007, Curtea Constitutionala a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Mihaela Marza in Dosarul nr. 3.003/325/2006 al Judecatoriei Timisoara, de Sofia Tambalaru in Dosarul nr. 2.414/P/2006 al Judecatoriei Targu Jiu si de Elena Iulia Stefanescu in Dosarul nr. 1.462/85/2006 al Tribunalului Sibiu – Sectia penala si constata ca dispozitiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006 pentru modificarea si completarea Codului penal, precum si pentru modificarea si completarea altor legi, partea referitoare la abrogarea art. 205, 206 şi 207 din Codul penal, sunt neconstitutionale.

  Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 104 din 12 februarie 2007.
  Idei de Afaceri 2010

  Altfel spus, normele de incriminare a insultei si calomniei nu sunt in vigoare. Ramane de vazut ce se va intampla in aceasta situatie.

 37. Hantzy Says:

  Domnule Iliesiu,

  1. N-am facut niciodata vreo afirmatie in acest sens. Daca, chiar si intr-un moment emotional, cineva a savarsit acest sacrilegiu, merita amendat, insa individual.

  2. Nu, domnule Iliesiu! Ati incercat a va impune opinia personala printr-un apel. E cu totul altceva! Si v-ati motivat opinia personala (privind valoarea literara a scrierilor lui Paunescu) exclusiv cu argumente politice, iar nu de specialitate.

  3. Si Blaga a fost parlamentar FSN (PD). Si Basescu a fost parlamentar FSN (PD). Si Ungureanu e parlametar, basca iuropean, al PD-L (fost FSN). Si dumnealui si Tismaneanu sunt patrioti de taraba! Ei, cum suna?! Trebuie si ei dezavuati din aceleasi motive?! Nu mai conteaza alegatorii care le-au dat girul in fata opiniei dumneavoastra personale?!

  4. Multumesc pentru proba oferita de domnul general Voinea. De ce nu tine Justitia cont de ea? Exista si probe contrarii?
  Ca Iliescu s-a autonumit „cu voia dumneavastra” sef al statului mi s-a parut din primul moment suspect. In momentul anuntarii executiei cuplului am fost deja sigur ca ceva e putred. Iar acolitii sai de atunci, profitau si ei de trucul respectiv, fiind deci la fel de vinovati. Sau nu?!
  Dar ce legatura are asta cu Paunescu?!

  5. FSN a fost noul nume al PCR si vechiul nume al PD, azi PD-L. FDSN, cu presedinte Oliviu Gherman, era fostul nume al PSDR, mai apoi PSD. Fesenistii de altadata, pedelistii de azi, nemultumiti de statutul de partizani de rang secund, ceva mai departe de ciolan, la care fusesera obligati de liderii lor politici, si-au ales o formula de conducere care sa le sustina interesele, insa doreau a mentine titulatura FSN, datorita notorietatii electorale.
  Gasca lui Iliescu si Nastase, nefiind de acord, s-a scindat si a format propria formatiune politica, FDSN.
  La momentul mineriadei Iliescu nu mai era, cel putin oficial, presedintele vreunei formatiuni politice, deci adaugarea unei functii onorifice ulterioare, inexistenta la acea data, in cadrul apelului dumneavoastra este insidoasa. In acelasi apel vorbiti de persoane implicate din MT. Din motive de consecventa, ar fi trebuit sa adaugati si numele acestora, precum si functiile lor actuale. Tot intre paranteze!

 38. antikgb Says:

  sunt curios daca la ingroparea „marelui” paunescovici..a participat si fetita ramasa orfana dupa ce imbuibata carmen paunescovici i-a ucis familia intr-u un accident rutier.criminala carmen este fix sotia latraului.dupa ce a ucis 3 oameni ..desigur a facut fix zero zile puscarie.ce pana mea doar barbasu era senator la pesedei.ps: cred ca mult dorita reforma morala a statului se face dupa legea naturii: azi mai crapa unu..maine altu si uite asa se reformeaza statul.ca din partea clasei politice nu pupam vreo reforma..

 39. monica Says:

  Totdeauna am considerat ca de nivelul la care ma situez, nu am dreptul sa judec pe altii care au „lasat” prin talent,sansa si/sau vointa, ceva in urma lor publica.

  Dar in acelasi timp, nu pot uita ca atunci cand „fenomenul Paunescu” a inceput sa ia amploare, in Ro se „terminase” deja cu influentele sau chiar cu prelucrarile dupa Dylan, Baez sau Janis Joplin,influente aduse de „Metronom” prin Chiriac si nu de Paunescu.Si asta nu in mod firesc ci in mod impus de cei sufocati si ingrijorati de amploarea pe care fenomenul folk il luase deja in 303,Club A sau la Costinesti,tovarasii cu propaganda comunista considerand ca „fenomenul” trebuie gestionat si redirectionat spre „autenticitatea” realitatii ro ,oops!

  Aveam de dus „razboiul nostru”,n’asa? trebuia sa transformam ce mai ramasese din cultura in „revolutie culturala” Sa transformam cat mai repede europenismul abia incoltit,dar fals(’68) in nationalism desantat. Se trecuse deja la alt „spectacol”,asemanator cu cel la care se plange acum la nivel national, cand si moartea l-a adus pe initiator pe scena grotescului,acolo unde atata i-a placut sa se dea in „spectacol”, fara ca nimeni sa-si mai aduca aminte ca unicitatea „fenomenului” a insemnat in primul rand lipsa de alternativa .Orice era in afara „cenaclului”, era impotriva lui.La fel s-a intamplat mai tarziu si cu „Cantarea ro”

  Degeaba se incearca azi, prin voci false care invoca „moralitati” necontrolabile, acreditarea ideii ca nimeni n-a fost adus cu forta in fata „miracolului”.S-a dovedit chiar si in aceste zile ca spiritul de turma mioritica nu se dezminte, ca facilitatea de a urma un urechiat cenusiu este la indemana multora.

  „Cine uita,nu merita !”

 40. Goldmund Says:

  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6203994,00.html?maca=rum-rss_ro_romanialibera_headlines-5324-html-cb

 41. Goldmund Says:

  Am sperat din tot sufletul ca „transilvaneanul”, domnul Boc,
  este altfel, intr-un sens larg, pozitiv.
  Nu am cuvinte pentru dezamagirea mea:
  „Mă întristează vestea plecării maestrului(Adrian Paunescu,) în alte orizonturi, este o pierdere importantă în galeria modelelor noastre”.
  Emil Boc, Primul-Ministru

 42. the Says:

  sunt in acelas gand cu neamtul tiganu, mai putin expresia din primul mesaj
  bateti caramida în piept pana o sa va apuce tusea
  ce-i drept aveti vreo trei convinsi la urma blogului

  apropo acum 65 de ani raposatul (ultimul) avea doi ani da’ daca tot vreti un vinovat pentru abdicarea lui Mihai de Versoix, nu vad nici un impediment
  iar poza explicativa e la fel de cautata ca si alelalte …
  nu-i n’ica, vorba lui Swejku
  … weiter machen …

  de ce nu e nemtii si nici hantzii de acord cu voi, domle ?

 43. monica Says:

  Gold,
  te salut !
  Paradoxurile exprimate de curand de Presedinte ar trebui sa ne mai mire ? Mi se pare floricica la ureche din partea cuiva, la nivelul la care se situeaza EL, afiliat poate sentimentalo-cazon la opera paunesciana, fata de declaratia facuta de curand,la un post de rdio, cum ca daca Ceasca ar fi stat numai 10 ani la conducerea Ro(comunista ,:oops:) ar fi ramas in istorie, ca mare om de stat.Ce dreac… de ce si-a mai insusit atunci raportul Tismaneanu de condamnare a comunimului cu astfel de ….paradoxuri in cap?

 44. Loda Says:

  antikgb:
  Presupuand ca intrebarile tale au izvorat dintr-o crestineasca grija fata de o fata care a strabatutu o cumplita tragedie ,ai aici informatii despre ea :

  ,,Daniela Burlan, verişoara Silviei Burlan, unica supravieţuitoare a unui accident provocat în vara anului 2004 de Carmen Păunescu în urma căruia părinţii şi sora au au decedat pe loc, a declarat că regretă moartea poetului şi că sunt alături de familia Păunescu, informează Mediafax.
  „Pe domnul Păunescu nu l-am cunoscut personal, însă pe fata dumnealui, Ana-Maria, şi pe soţia dumnealui le-am cunoscut personal pentru că au venit în dese rânduri s-o viziteze pe Silvia. Au ajutat-o enorm atât profesional, cât şi spiritual, încercând să fie o a doua familie pentru Silvia. A fost ajutată din toate punctele de vedere. Tot ce a vrut a avut. De exemplu, la 18 ani a primit cadou o maşină de la doamna Păunescu”, a afirmat Daniela Burlan.
  http://www.adevarul.ro/locale/craiova/Rudele_singurei_supravietuitoare_a_accidentului_produs_de_Carmen_Paunescu_in_urma_cu_sase_ani_regreta_decesul_poetului_0_366563700.html?commentsPage=1

  ,,Silvia Burlan, unica supravietuitoare a macabrului accident produs de sotia poetului Adrian Paunescu, in iulie 2004, s-a casatorit duminica in satul natal, Valea Mare, cu Sorin Visan, un tanar pe care l-a cunoscut acum cinci ani.
  La eveniment a participat si Carmen Paunescu, impreuna cu fiica sa, Ana-Maria. Cele doua au tinut sa fie aproape de Silvia, pe care au sprijinit-o, de altfel, constant in ultimii ani.
  „Doamna Carmen Paunescu a fost alaturi de insuratei la Starea Civila, le-a facut cadouri frumoase. De-a lungul anilor a fost un sprijin pentru Silvia, pe care a ajutat-o foarte mult”, a declarat Ana Burlan, matusa Silviei. ”

  http://www.cancan.ro/actualitate/intern/victima-lui-carmen-paunescu-s-a-maritat-42373.html

 45. AVP Says:

  Hai ca mi-a placut chestiuta asta, Mony :

  ...unicitatea “fenomenului” a insemnat in primul rand lipsa de alternativa .Orice era in afara “cenaclului”, era impotriva lui.La fel s-a intamplat mai tarziu si cu “Cantarea ro”. F. judicios spus.

  Postare noo.

 46. Hantzy Says:

  monica,
  paradoxurile prezidentiale au existat tot timpul, cazand deja in desuetudine.
  Un alt paradox ar fi fost interesant sa-l observi: anume ca un transilvanean are privilegiul de a fi „altfel, intr-un sens larg, positiv”. De ce nu si un oltean poate fi altfel?! Sau un bantean?! Sau un regatean?! Hm?!

 47. Hantzy Says:

  Da, AVP, monica vorbeste frumos! Si corect de foarte multe ori.

  N-are si Udrea aceleasi carateristici in sinisteriatul ei?!

 48. monica Says:

  Salut Hantzi,
  Ma compari cumva cu „sinistra” vie,ha? 😀 sau nu intelesei io bine? In ceea ce-i priveste pe ” transilvaneni” m-am obisnuit sa-i consideram alte fiinte,mult mai evoluate decat restul de „mitici”ro Nu mi se mai pare de mult un paradox.

 49. Riddick Says:

  O porcărie scrisă de George Stanca, care pledează în favoarea lui Păunescu:

  http://www.click.ro/vedete/scrisorile_lui_stanca/draga-radu-banciu_0_1062493854.html

 50. Hantzy Says:

  Nu, monica, sinisteriatul Udrei are aceeasi carateristica a unicitatii in echipa careia ii apartine, de care vb si tu: orice e in afara dumneaei, ii e impotriva!

  Restul e alegatie!

 51. Hantzy Says:

  Merci, RiddicK ptr link! Iti mai scapa si tie cate un lucru bun printre des’te. Vezi ca se poate?!

 52. antikgb Says:

  @loda: ce ar fi sa mergi in germania .. sa ucizi 3 oameni in accident rutier apoi sa mergi sa „mituiesti” un copil marcat psihic de accident si sa vezi ce zice JUSTITIA in acea tara.eu cred ca JUSTITIA ar fi zis: stimata carmen paunescovici fiind recidivista-mai daduse cu masina peste o persoana prin oradea-si in acelasi timp platind unele daune materiale urmasei accidentului..beneficiezi de clementa :in loc de 20 ani puscarie iei 10 ani cu posibilitatea eliberarii conditionate dupa efectuarea a jumatate din pedeaspa si in plus ti ai pierdut dreptul sa mai detii permis auto in urmatoarele 200 ani.in sua i s ar fi redus pedeapsa de la 90 ani inchisoare la 45.in finlanda tot asa .etc.iar in acele tari nu ar fi contat ca sotul e senatorul melcilor din psd.

 53. Trimi Says:

  @neantu tiganu
  Va bateti gura de pomana.
  Rationalitate de la megalomani patibulari?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s