Inimă de rromancă…

De ce rromancele fac câte 3-4 copii, în medie, iar nemţoaicele, sau franţuzoaicele, sau americancele, dar şi italiancele, sau unguroaicele, sau rumâncele, doar câte 1-2…? Sunt pirandele ca iepuroaicele, iar rumâncile sau bozgoroaicele ca ursoaicele ? Aiurea-n tramvai, cu etaj şi tras de cai

N-au trecut nici două sute de anişori de când budoş olahii din Ardeal turnau câte 4-5 ciobănaşi în şarje, ca la furnal, iar ungurii tot 1-2, cum fac olahii boieroi în timpuri noi. Asta înseamnă că ungurii au avut tot timpul un singur coi, sau că între timp toţi rumânii au trecut prin luptele de la Băicoi…?

Explicaţia e simplă: dacă altădată ai noştri din Ardeal (ciobani din străbunic în tată, o meserie tradiţionalo-minunată, de la dacii liberi lăsată, însă pentru nişte grofi, târgoveţi or meşteşugari, asta era o îndeletnicire destul de ciudată, ca să nu zicem înapoiată, n-aşa…?) credeau că 3-4 viitori ciobănaşi şi-o soră băciţă predestinată, deci cam câţi încăpeau în a bordeiului covată, pot creşte foarte bine şi-aşa, direct pe strămoşeasca vatră, din moment ce şi mieii din saivan or purceii din poiată trăiesc toţi laolaltă (şi nici măcar pre pământ uscat ori pe piatră, ci fix în noroi or în mocirlo-baltă, ba chiar se-ngraşă ceva de speriat până spre ignat, iată…); or, în vremurile de apoi, după ce s-au mai civilizat şi-ai noştri ciobănoi un pic şi-au văzut că una e să creşti un copil ca şi cum ar fi un ied, un pui de bic, un miel sau un grăsun mic, şi cu totul alta e să-l faci mândru birlik, spălat, educat, învăţat şi-nzestrat, d-ăla în stare nu doar să stea, fără să miroase ca drea’ ori chiar să puţească sadea, lângă o domnişoară curată şi parfumată ca o viorea, ci chiar să spere că groful de Oradia sau baremi starostele cismarilor saşi din Biharia va catadicsi să-i dea mâna lu fiică-sa, iar prevăzătoru’ grofuletz or târgovetz să fie destul de sigur, cum ar venea, că fie-sa nu va fi pusă să driguie chiar din prima lună de fiere chirpici la poarta cu căruţă şi purcea (în caz că şi poarta asta ar exista, n-aşa ?) ori să scormonească prin gheenele din Roma sau Vieana (cu 5-6 puradei după ea, d-ăia vioi, cu creacii goi şi cu mucii pân’ la brâu, învăţaţi de când se ştiu că lebedele din al parcului pârâu se mănâncă şi ele într-un târziu, mai precis când lebădoiu nu mai e răţoi pirpiriu, ci gras şi jumulit de viu), ci va şedea ca o giupâneasă tihnită or ca o ciocoaică pleectisită la cahfea, după cum va fi moda & iepoca.

Asta e situaţia, mey… În caz că perşii fundamentalişti sau rusnacii tare trişti din pricina foştilor aliaţi din Tratatul de la Varşovia, azi nord-atlantici cam fitilişti, ai drea’, n-aşa?, ne-ar nimeri mai mult sau mai Putin din greşeală cu vreo boambă cu electroni futurişti, şi când nici ciocârlia Lia de Rromania n-ar mai călca, necum cânta, pe calcinatele mirişti, ai putea vedea totuşi (în caz c-ai avea curaj să insişti a mai găsi vreo urmă de viaţă cât de cât ioropeană pe-aicişa, prin ruinurile economiei de piaţă, de obor, de cumetrie şi de muica muicilor lor de penelisto-pesedisto-peremisto-udemeristo-puristo-pedisto hoţie din fosta mănoasă glie dintre Dunăre şi Carpaţi) nişte extratereştri suspect de coloraţi, părând să se simtă ca la ei acasă printre puişorii de cârtiţe avortaţi, printre maidanezii ambuscaţi, printre puricii de radiaţii pătaţi, printre munţii de kkţi şi printre eternii şobolani fraţi, dând toate semnele că pentru o astfel de viaţă fără utilităţi, fără slană şi fără cârnaţi, ce să mai vorbim de luxul în care cică trăiseră urmaşii lu Bulăbista, Attila, Ţepeş şi Radu de la Afumaţi, sunt f. dotaţi şi deja suficient de experimentaţi, n-aşa?, căci doar nu degeaba coloraţii ăştia (dar nu verzi, fugiţi drea’) provin tocmai din galaxiile alea pe care nici măcar cu okeanu’ Hubble nu le vezi, şi-atunci cum naiba ca ţeara pustiită de-o ipotetică bombă Haş sau, în mod pipăibil deja (şi rog a nu se supăla careva din staffu’ domnilor Ilici, Geonelu, Moliceanu, Butimanu, Felix, Bela or Băse, cumva, reşpektive unii activişti or securişti de bază cândva) de cei 50 de ani de glorii muncitoreşti şi de dor chior, cu-o tranziţie cică spre marele viitor capitalist în zbor, să nu fie de-acuma aproape a lor, şi numai a lor…?

Mai mult: din câte pot întrezări în Hypernor, după ce extratereştrii ăştia se vor fi înmulţit şi-n alte ţări ca cucuruzu codrilor, iar pământenii de-acolo se vor fi săturat de bronzu’ lor cu miros de fum înţepător, nimeni – totodată – neavând chef ori spor să integreze un asemenea bobor, să-l ridice la acel nivel civilizator în care bulibaşele & femalele lor să priceapă că a intra aproape anual în gestaţie, fără să ai resursele necesare pentru scutece, ţoale, mâncare, spălare, cărţi sau rechizite şcolare şi nici măcar pentru minimala lactaţie, înseamnă să rămâi pururi o extraterestră populaţie, şi niciodată o pământească cognaţie, cu consecinţa că la un moment dat, după ce-ai căzut în totală dizgraţie sau la o mai extremistă bifurcaţie, să ţi se ridice şi dreptul la liberă circulaţie (ca unui vulpoi bătrân şi tarat din cuşca de la zoo scăpat , iar în plus şi cam turbat), şi-atunci găzdoii de moment ai neînţărcatului ciopor vor hotărî să-i înghesuie pre toţi în Regiunea lor, în ţinutu’ deja pustiit de ciuma roşie a hoţilor hoţilor, de unde le vine şi numele, n-aşa, bey, fraţilor…? :shock:, reshpektive în Rroma…, dar nu aia din Italia, şi nici din India, Eghypet, Andromeda or Abissinia, pricepi, bey, nea Cioroianule, mata… ? 😦

ps. Când am publicat în hyperspatz acest articol, acum 3 ani, n-am crezut că profeţiile mele se vor împlini atât de curând, dreaq… 😳 Noroc că nu sunt împlinite chiar toate… ! 😯

Reclame

40 răspunsuri to “Inimă de rromancă…”

 1. Arizonianul Says:

  Am o mică, naivă întrebare…
  Acum „n” ani, nişte dobitoci au luat hotărârea ca ţiganilor să li se spună romi. Cică aşa îşi zic ei, pre limba lor… Germanilor li se spun nemţi, alemanos, tedesci, etc… cu toate că germanii îşi zic despre ei că sunt deutsche (pre limba lor). Nu se şifoneată nimeni în Germania, că alţii în Evropa îi cheamă în mod diferit de felul în care germanii se cheamă ei înşişi…
  Prefer termenul „ţigan de origină română” (sau bulgară sau maghiară sau te miri ce altceva) decât termenul de ROM!
  Chiar nu se poate face nimica pentru a se reveni la vechea denumire? Chiar aşa?
  Fie vorba între noi, când am fost mai ani în Europa, nu de multe ori, am întâlnit români-români dar care, şi la Milano, sau Koeln sau Paris, se purtau ca-ntunecaţii.
  Mi-a crăpat obrazul de ruşine…
  Cât despre ceeace se petrece cu ţiganii plecaţi la ciordeală, dezmăţ şi fuduleală-n Europa, au şi europenii parte de ceeace noi am experimentat atâta vreme în ţară…

 2. dora Says:

  Trecand peste istoria ciobanitelor fecunde din Ardeal,ma gandesc acum si la famiile de boieri,boiernasi si chiar domni care aveau casa plina de urmasi dati de Domnul.Lasam deci trecutul in urma si ajungem la contemporaneitate cu intregul sau” bagaj” de civilizatie,printre care mijloacele de protectie sexuala nu sunt pe ultimul rand.

  Rromancele !?Mai iubarete se gandesc si la ajutorul primit gratis de la buget,si nu e lucru de lepadat.Proliferarea etniei poate fi o mare problema pt.viitorul Romaniei si intregii Europe.

  Sunt de acord cu obsevatiile lui Arizona.Ma intriga si pe mine denumirea de „rromi”,terminologie intrata in limbajul nostru in urma unei legi data de guv.Nastase si promulgat de Iliescu.Din cate stiu exista un proiect de lege initiat de un parlamentar pedelist( reprezentant al Clujului) pentru revenirea la denumirea de tzigan.

 3. agaX Says:

  am o verisoara, o dulceata. a terminat un master in politica economica la duke university. cistiga bine, e blonda si frumoasa, scrie si vorbeste in 4 limbi. e devreme-acasa. pentru a-si face un rost in viata, n-a avut nevoie sa linga ideologia nimanui. o cheama stela si nici ca-i pasa.

 4. GoldmundR Says:

  Cateceva despre natalitatea in Europa si tiganii
  Europenii in genere sunt sceptici,pesimisti(in comparatie cu americanii,care stau mult mai bine la capitolul demografie chiar si fara un milion de mexicani pe an care vin in USA!)doar 30%(in Estul Germaniei,acolo unde exista cea mai scazuta natalitate din Germania!))mai sunt convinsi ca exista un Dumnezeu si cred in El,dar si „egoismul european”,cunoscut mai intai in Germania Federala/Franta anilor 60 si „exportat”in anii 80-90 in Spania-a carei populatii imbatraneste cel mai rapid din UE(daca n-ar fi noii locuitori,”capsunarii”si cei din America Latina)-au vina lor la imbatranirea locuitorilor „batranului continent”-sic!.
  Situatia e putin diferentiata:
  -In Germania,40%dintre femei vor ramane pentru vecie fara copii,nu vor si nu au copii.Restul,primeste mai mult de 1 copil!Femeile care au copii nu pot compensa pe cele care nu au,nu vor avea copii,cele 40 %.Nu e posibil!Cine este convins ca viata nu are rost fara copii,sunt familisti cu mai mult de un copil.
  Irlanda,Tarile Scandinave(!),Polonia…,in aceste tari creste populatia sau cel putin nu scade.In sudul Europei e aproape un dezastru!-acolo oamenii au dat mai tarziu peste bunastare si nu vor/nu-si permit „alte cheltuieli”.In Germania e acum o vorba:cine isi permite,are mai multi copii…Doar doua exemple:
  domnul Piech,care conduce marele concern german VW are….12 copii.Ministrul Muncii-o doamna inteligenta si care arata superb-are 7 copii.La acest nivel,nu sunt exceptii!
  Iar „minoritatile”din Germania,au multi copii din motive religioase si culturale.

  Eu am teroria mea nascuta din istoria noastra:in ultimii 2500 de ani,Europa a cunoscut mai multe culturi care s-au topit in negura timpului,popoare care au disparut sau au fost asimilate de alte popoare mai mari si mai prolifice,s-au nascut imperii si au decazut imperii,s-au format noi popoare,au emigrat spre Europa popoare necunoscute pana atunci.
  Granitele actuale nu vor rezista cat credem noi acum.Vor veni alte popoare,se vor naste alte culturi,alte tari(v. si ex.Jugoslavia cu noua tara Kosovo,unde o „minoritate”a devenit”majoritate”!),iar o parte din culturile pe care le cunostem vor dispare.E si normal ca acolo unde populatia majoritara nu mai creste,care scade,sa vina altii in „vidul”lasat.Asa a fost peste tot in lume si asa va fi in continuare-Acum e o problema specifica Europei!La granitele ei stau flamanzi sute de milioane de oameni cu o mana pe gard….Iar Continentul Europa este singurul a carei populatie scade relativ rapid…..
  Tarile „bogate”compenseaza cu migranti din …Europa.Germanii vor duce in curand lipsa de forta de munca calificata,iar marii antreprenori se uita deja spre Polonia,la fel si Marea Britanie…Ce se intampla in tarile mai „sarace”din UE, e o catastrofa anuntata!Vidul lasat de milioane de oameni are consecinte grave,de ex. asupra asigurarilor de pensii…Tiganii sunt inca intr-o expansiune..Este o sansa europeana,care nu va fi nesocotita,insa este necesara o politica coerenta si la nivel de UE,multi bani,rabdare si multa vointa.In Vest responsabilii inca dorm,in Est exista prea multe retineri,cu toate ca nimeni nu are de ales:ei sunt si se inmultesc.

 5. AVP Says:

  @Ari, @Dora – oricine e nascut si traieste subt al nostru stat or scut e roman facut (si indiferent sub ce nume e nascut) si cetatean pe deplin romanatzean, in care se oglindeste toata civilizatia ori – din contra – inapoierea acestui stat or neam. Ori suntem un “stat national unitar”, insa atunci ramanem deplin responsabili pentru tot ceea ce iese de subt imperiu Ro, fie el mumos or mishto, fie ca drakkulo, ori, dimprotiv, tre sa le dam voie celor pe care ii consideram straini de statu nost, cica sfant ca Manastirea Secu dintr-un tablou votiv, sa ceara – cel putin – un stat or statut federativ… Dar noi am vrea – pai cum drea… – si cu coada pe sus, ca catzeaua lu Haplea cand a auzit goarna fedelesului in Bulgaria, dar si sa ne dea altii cu matura prin bordeiash-bordei-bordei, unde daca nu te mananca sherpii, macar, te da gata putoarea strabuna, halal…

  Am mai scris despre chestia asta aici.

 6. Sorin ILIESIU Says:

  @Loda si @Monica

  COMENTARIUL MEU POSTAT SI LA ARTICOLUL „Mama Roma află cu oroare despre ce-au făcut urmaşii Romei la Piteşti … oops”:

  L-am filmat pe dl prof.univ.Ghe.Boldur-Laţescu (are acum 82 de ani), cibernetician, care a trecut prin Experimentul Pitesti in care au fost implicati si doi detinuti politici arestati pt sionism si pt ca au incercat sa treaca ilegal frontiera, Fuchs si Staer. Unul dintre ei a fost detinut la Auschwitz; i-a spus dlui Boldur-Laţescu: „Aici la Pitesti e mai rau decat a fost acum cativa ani la Auschwitz” (citez din memorie).

 7. Arizonianul Says:

  Dragă AVP,
  am scris: „Prefer termenul “ţigan de origină română” (sau bulgară sau maghiară sau te miri ce altceva) decât termenul de ROM”
  Faptul că e român, nu dispare. Nu-i aşa?
  Îţi este străină sintagma „naţionalitate conlocuitoare”? Avem turci de origină din România, sârbi de origină din România, erau germani de origină română… Ce e aşa de special cu „ţigan de origină română„? Hm?
  Fapt pe care nu-l ştiu mulţi. Vorbesc de o realitate de care m-am lovit într-o vizită în Mexic. Vorbeam cu cineva şi am spus „gitano” (pentru cei ce nu ştiu, este numit aşa ţiganul din Spania). Mexicanul meu habar n-avea de cuvântul cu pricina. După ceva poliloghie asupra „subectului”, s-a luminat la faţă şi a spus: „Aaa! Ungaro”! (Prietenii unguri vor încerca sentimentele românilor, nu-i aşa?).
  Mai târziu, am aflat că primii ţigani pe teritoriul Mexicului, erau nişte nomazi din Maghiaria…
  Rupt de subiect, dar încă privitor la spaniola din Mexic: dacă ceri melocoton (piersică, în Spania), se uită mexicanul la tine cu privirea viţelului… Aaa, spune-i durazno (cuvânt de origină aztecă) şi atunci venim acasă…

 8. Fini Says:

  AVP te salut. 🙂

  Pană de oltean incisiv.
  Asta este realitatea. Ţiganii îşi zic rromi şi românii de multe ori se ţigănesc.
  Nici ce s-a întâmplat cu valul decreţeilor nu a fost bine, a fost o mârlănie să te bagi cu legea în aşternutul oamenilor. Cumplit. Cred c-am fost unici; ce n-a văzut Parisul!
  Faptul că scade natalitatea poate este un recul al legii de atunci sau poate „s-a-ntors lumea cu curu-n sus” şi „nu mai sunt rânduielile alea” ca să citez un alt oltean care a găsit o explicaţie.

  RÂNDUIELI – Marin Sorescu

  La noi muierea pupa mâna bărbatului
  Până mai adineauri – zicea Marin al lui Pătru,
  Şi din dumneata nu-l scotea niciodată,
  Îi făcea trei, patru copii, dar nu îndrăznea să-i zică tu,
  Cele mai mândre, care se ambiţionau, nu-i ziceau nicicum.

  Femeia are socotelile ei, ea să ţină de coada cârpătorului,
  Să ţină oala de mănuşă, la foc, să stea ciucită la vatră
  Şi să lase politica – de asta ne ocupăm noi, asta e pentru oameni –
  Femeia, ce ştie femeia?
  Ea să şteargă sticla lămpii, să alinieze clondirele pe corlată,
  Să fie toate drepte, aşa să tragi cu aţa,
  Să te tragă, să-ţi pună ventuzele şi să nu-ţi iasă din vorbă
  Că ce ştie ea?

  Înainte n-o prea vedeai la faţă, că purta maramă,
  Zăvelca lungă, acolo, abia-i sclipeau gleznele,
  Dar o ghiceai pe-a frumoasă – şi-o furai, domnule,
  O luai pe cal, şi-o făceai muierea ta, era o dulceaţă,
  Dar acum pe cine să furi? Uitaţi-vă-n jur, pe cine să furi?

  Altfel era viaţa, mai tacticoasă, umblai în cămaşă lungă până
  Spre douăzeci de ani, că ziceau că eşti copil, la douăzeci de ani
  Îmbrăcai izmenele, te-ncingeai cu brâul şi plecai după fete,
  Le încântai din fluier.

  Nu mai sunt rânduielile alea, treierai cu caii,
  Vedeai cum se suceşte lanţul pe steajăr, la urmă-ntorceai caii,
  Rămânea jos grâul ca aurul. Aveai stupi, oi,
  Beai câte-un putinei de lapte bătut şi te ştergeai la gură cu mâtca,
  Mâncai un geac de brânză, coceai floricele,
  Nici mălaiul nu mai e
  Aşa de dulce, când îl spoia mama cu cocă
  Şi făcea pe deasupra flori cu lingura ,
  După aia îl băga-n ţest.
  Zăbicul are alt gust.
  Şi vitele parcă sunt mai proaste, că ţin minte
  Când se ducea mama să mulgă vacile în obor,
  Viţeii, care stăteau aleşi în curte, cum o vedeau cu oala în mână
  Săreau, se gudurau pe lângă ea.
  Ştiţi că şi anul acesta Prica iar mi-a rămas stearpă?
  Şi vitele sunt mai proaste, ascultaţi-mă pe mine.

  Poţi să discuţi cu femeia lucrurile astea? Că nu poţi.
  Nici copii nu mai face ca lumea,
  Să-ţi umple casa, să te simţi om,
  Una-două îi leapădă, zice că a râvnit la varză acră şi n-a
  Găsit la repezeală şi i-a lepădat,
  Ori c-a râvnit la cireşe iarna, şi de unde să ia, şi s-a stârpit,
  Bazaconii – nu vor să dea-n greu,
  De-aia s-a-mpuţinat lumea.
  Înainte când veneau turcii pe-aici cine-i lua la palme? – câte zece-doisprezece
  Săreau din câte-un copac pe turc, lui Baba Novac pe-aici îi plăcea
  Să se bată cu ei, de ne lăuda şi Mihai Viteazul:
  „Daţi mă, băga-i-aş la ududoi, să mai stea şi pe-acasă.”

  Dar discută astea cu Maria Bălii – uite-o că vine – toată ziua prin odăi – să vezi ce zice,
  Că ea a stat toată viaţa cu fundu’ pe cămaşă degeaba şi nici tabla
  Înmulţirii n-o ştie.
  – Mărie, cât fac fă, nouă ori opt? Care e, fă, capitala Portugaliei?
  – Însoară-te, mă, Târziule, şi nu mai lozi aci, cu copiii,
  Că ai şi-nceput să iei culoarea cerii.
  – Păi găseşte-mi tu una, care să-mi placă şi să-mi pupe mâna la comandă,
  Că acum o iau.
  – În nădejdea aia, vezi să nu te pupe moartea rece.

  Nea Marin al lui Moşu Pătru se apropia bine de cincizeci de ani,
  Dar nu se hotăra să se-nsoare, toate aveau câte-un cusur,
  Era poreclit Târziu, dar numai Maria Bălii îndrăznea să-i spună în faţă,
  Deştept, iscoditor, cunoştea bine ce-a fost înainte pe la noi,
  Avea parcă alt puls, dat cu o sută de ani în urmă,
  Lăcrima sec pentru stricarea rânduielilor şi după cum citise el în
  Norii de la cornul Caprii, nu era de-a bună.
  Se-ntoarce lumea cu curu-n sus şi se scufundă pământul.
  Casa lor bătrână, de moşneni domoli şi aşezaţi,
  Intra încet în pământ.

 9. stely Says:

  agaX Says:
  10 ianuarie 2010 la 06:02
  “avp reply : My Stely, gasesc ca e subt demnitatea ta de fanitza a ganditorului ro mai mult or mai putin cunoscut / necunoscut sa percepi mascarile micutzilor obsedati sexuali agax si guristu ala, zi sa-i zic… Da-i dreq, fa-te si tu ca nu le vezi, daca nu poti sa nu le observi…:P”

  si cu asta ^ vad ca a venit vremea ramasului bun. va doresc, tie si tutulor fanilor tai numai bine si mai ales sanatate

 10. Concurs 50$ Bloguri Says:

  Te asteptam sa intri si tu in concursul nostru unde poti castiga premii in bani!

  hai si tu

 11. stely Says:

  stely Says:
  6 ianuarie 2010 la 18:28
  Bine, mai ,berbecule infumurat ! La cit esti( tu )de destept, nici nu inteleg ce cauti aici .. Cind ai venin in suflet, este atit de usor sa ti-l versi asupra oricui, fara sa-l cunosti sau se te cunoasca.. Imi inchipui ca te simti excelent si ca viata ta a capatat acum un un sens si ai un motiv in plus sa te simti implinit.. Ferice de cei din jurul tau :mama ,nevasta,copii…daca or fi si daca or conta ptru tine…
  P.S.Observ ca este ptru prima oara, cind scrii mai coerent si cind scrii ceva “on topic”..

  agaX Says:
  6 ianuarie 2010 la 18:38
  Dupa cum poti vedea la 18:35, cu logica-i imbatabila, se poate apara si singura … s-o fi cacalit si ea prin sedintele alea de partid ca iliescu … ce stiu eu.

 12. stely Says:

  Stely Says:
  10 ianuarie 2010 la 11:32
  AgaX,
  Hopa! S-a suparat @ AgaX ,tocmai cind se hotarise sa participe de pe pozitia unui cunoscator ale tainelor vietii si existentei pe …”Planeta Ou” !? Asa am perceput eu interventiile lui din ultimele zile.. cu exceptia “duhnogaurii si biogaurii” din guv.Ro
  eheei ,@AgaX , de cite ori nu am vrut eu sa dispar de pe acest blog din cauza ta ! Nu am facut-o datorita maestrului AVP ,care mi-a dat curajul sa trec peste unele vorbe si mistocarii pe care le revarsai asupra mea de cite ori apareai pe blog…. Bine daca vrei sa pleci ,este alegerea ta . Poate gasesti in alta parte intelegere ptru modul cum vrei sa-ti exprimi opiniile..Sanatate si tie !..Fie ca tu sa-ti gasesti multumirea in realizarea dorintelor legate de viata personala cit si de cea politico-economico-sociala! Ma gindesc ca numai asa vei putea reveni ,aici, mai vesel si mai conciliant.Eu voi fi gata sa ma bucur ptru tine..

 13. dora Says:

  AVP,

  eu nu inteleg ce vrei sa spui cu statul unitar?Asa scrie in „Constitutiune”,referindu-se la suveranitatea si inviolabilitatea teritoriului sau,ceea ce nu exclude existenta traitorilor de alta limba/de la mama de acasa/,cu obiceiuri la fel de vechi cetina brazilor sau petalele florilor.Sunt „romani facuti”-cum zici-,nascuti in cetatea Romanicai,ceea ce nu inseamna ca sangele lor (cu exceptia culorii purpurii) este la fel cu a natiei majoritare.
  Cu responsabilitatea statului fatza de cetatenii sai,indiferent de gena ce-i diferentiaza -sunt de acord.
  Dar tot sustin libertatea de miscare in spatiul european(si nu numai),iar „Rromii” trebuie sa redevina tzigani de origine romana. 🙂

 14. AVP Says:

  Reply la botu calului, sorry… :

  @Gold – interesanta stirea ca germanii s-au pus iar pe facut copii ; mai bine mai tarziu decat…

  @Arizona – si Iliescu, si Nastase (subt regimul carora s-a introdus denumirea de „rrom”) au sange rroman in vine (Fanus Neagru zicea ca regretatul Jean Constantin e „ultimul roman de la Pontu Euxin…”), iar sangele apa nu se face, dupa cum stii… ; problema e ca dincolo de acest amanunt – ce-i drept, nu chiar lipsit de semnificatie -, statul român are obligatia sa asigure civilizarea tuturor cetatenilor sai, prin toate mijoacele ce-i stau la indemana, iar aceasta obligatie nu-i incumba de ieri-alaltaieri, aloo, ci inca de cand acest stat se numeste ori se pretinde stat european modern ; asta, evident, numai daca avem pretentia ca suntem un stat european civilizat, iar nu un stat de kkt… ; prin urmare, ca sa inchei, statele ce-i returneaza pe rromi la Romanica, patria care i-a crescut la sanul sau si i-a educat cum i-a educat, au tot dreptul sa faca acest lucru, aloo…

  @Sorin Iliesiu – off topic: ati vazut cum bat tembeliziunie mogulilor in sireacu Sef al Statului (care daca ar fi lasat liber pe strada probabil ca ar fi linsat de multimea infuriata, atat de eficace au reusit sa-l diabolizeze mogulii…oops), in timp ce Tunul Catodic al TVR rugineste in gestiunea tovului de la manautantza, homu prezidentului, de altfel… ? Oamenii astia – consilierii Presedintiei Ro – ori sunt facuti gramada, ori ce dreaq mai sunt, dle…? 🙄 Ei chiar nu vad ca Roamnia e supusa unui attack mediatic grav, in care mogulii puscariabili sunt niste simpe marionete locale, Papusaru avand alt cap-compas…? Ori te pomenesti ca sunt intelesi cu totii si ca pieptenii si gresiile aruncate pe piatza media nu sunt decat itemi ai circului cu care tre sa fie astupata gura lumii sloboda, daca paine nu prea se mai gaseste, bre… ?? 😳 Ar insemna ca cei facuti gramada suntem noi… 😳

  @ Fini – macar din joi in pasti tot mai vii pe-acilea, a…? 😉 Gasesc autentica – desi cam teatrala, a mon avis – viziunea olteneasca a lui Sorescu, din La Lilieci (cred…) Sincer sa fiu, desi auzisem despre ea, n-o cunoastem in detaliu. Merci pt rememorare. Mai reveniti…

  @Stely – constat ca ai devenit extrem de vulnerabila, draga prietena… 👿 Pari a nu mai fi preocupata de altceva decat de plata unor polite ori de mici rafuieli personale… Revino, pleease, la fortza, echilibrul si luciditatea care te-au consacrat pe my blog. Si mai da-i incolo pe complexatii aia care te tot maraie, chiar nu pricepi ca sunt niste becisnici obsedati sexuali, complet astenizati de multele intalniri pe care le-au avut la viata lor cu concupiscentele propria manu… ?

  @Dora – eu vreau sa-ti spun, asa cum i-am spus si lui Ari, ca statul roman (ca stat unitar si chiar daca ar fi si federativ, aloo…) poarta deplina responsabilitate pentru standardul de civilizatie pe care il imprima tuturor cetatenilor sai, pe care cel putin in suta si ceva de anisori de cand exista ca stat european major si vaccinat a avut posibilitatea sa-i educe si sa-i ridice la un grad de civilizatie suficient de ridicat ca sa nu ne facem, azi, de rahat… Dar daca acest stat n-a avut intelepciunea sa-i integreze pe rromi, de-un paregzamplu, ci i-a tratat intotdeauna ca tigani – cum le zici tu -, ghetoizandu-i, tinandu-i in starea lor seminomada, dispretuindu-i sau discriminandu-i, de ce ne miram ca nomazii ori semnisalbaticii astia au ramas cum au ramas, iar acum, cand „ciorile” au avut posibilitatea sa zboare – si oriunde ar face temporar popas -, imput lumea cu duhoarea lor de-acas…? :rol: Iar lumea asta ce sa faca, mey, decat sa-i trimita at home, dar nu la India, ci la Romanica, a… ? 🙄

  Vba ceea: cum iti asterni (ca stat national unitar, n-asa…?), asa dormi… Dar – asa cum iti spuneam – noi am vrea sa fim si cu coada pe sus, ca catzeaua lu Haplea cand a auzit goarna fedelesului in Bulgaria, dar si sa ne dea altii cu matura prin bordeiash-bordei-bordei, unde daca nu te mananca sherpii, hey, te da gata putoarea strabuna, eheeei…

  Iar daca vrei sa cunosti ale mele profetii, afla ca nici in viitoarea suta de anisori ce vor veni problema rromilor nu va fi rezolvata pe-aci… oops ; caci baieteii nostri de stat – barbati de stat inca n-am avut, din pacate… 😦 – ar fi trebuit sa se apuce de rezolvarea problemei asteia inca de pe vremea lu Cuza, pentru ca tu sa nu mai ai azi de a face cu ea, fata mea… oops

  Asta e situatia, natia si iq-uatia… Hai pa

 15. AVP Says:

  A propos, Stely, daca vrei poti sa dai drumu la replica aia… De ce nu ?

 16. stely Says:

  AVP,
  Esti convins ca ceea ce zici aici..
  „A propos, Stely, daca vrei poti sa dai drumu la replica aia… De ce nu ?”

  ..mai este necesar ? Spun asta ,deoarece incep sa ma indoiesc , devreme ce faci constatrea aceasta :

  „@Stely – constat ca ai devenit extrem de vulnerabila, draga prietena… Pari a nu mai fi preocupata de altceva decat de plata unor polite ori de mici rafuieli personale…”

  Ma simt obligata sa-ti reamintesc ca ceea ce tu insuti mi-ai cerut zilele trecute aici..
  …”poate o vom determina sa scrie un serial in legatura cu motivele supalarii (pe care ceilalti le-au uitat hat d’antan…oops). Asa se-ntampla cu marile liubiri sau laudatii neimpartasite la nivelu asteptat : se transforma-n ura rumâneasca de pe net & n”
  ..nu este o simpla „replica” oarecare , ci un „serial” cam lung -cu dovezi (motive)- in asa fel incit sa-mi argumentez hotarirea de a nu mai posta pe acest blog ,intrucit nu mai am „fortza, echilibrul si luciditatea” care m-au consacrat pe blogul tau..
  p.s.Si,da .. cele doua replici i se adresau lui Agax ,nu ptru a -mi arata „vulnerabilitatea ” si nici ptru a plati „polite” sau a avea „mici rafuieli personale ” cu el ,ci ptru ca
  fac parte din „serial ” .Le-am pus acum ,deoarece l-am prins pe AgaX („in flagrant”)si am considerat ca este un prilej bun de a demonstra ca , nu l-am jignit ,injuriat,umilit niciodata nici pe el si pe nimeni „din senin”,si ca nu sunt sursa scandalurilor pe blogul tau si nici sursa jignirilor ptru alte doamne nevinovate..
  Si inca ceva : Voi mai aduce aici si alte citeva” replici „, prin care sa-mi argumentez atit solidaritatea cu cei pe care i-am considerat pe nedrept atentionati ,jigniti si chiar injuriati de unii din postatorii acestui blog ,cit si nevinovatia mea ptru unele acuze pe care le-am primit in particular de la o anume colega de bloggerit ..
  In concluzie , te rog sa-mi mai confirmi inca odata ,daca mai doresti sa pun „serialul cu motivele supalarii”.

 17. Hantzy Says:

  Un site de stanga: merita citit, chiar daca e greu sa fii de acord cu unele puncte. Documentarea si analiza sunt de nivel ridicat, in orice caz.
  http://www.criticatac.ro/1168/originile-ortodoxe-ale-libertarianismului/

 18. AVP Says:

  Da, Stely, chiar te rog. Daca tu consideri ca-n felul acesta iti vei gasi dreptatea, eu nu pot avea nimic impotriva. Si asta e valabil pt oricine s-ar simti lezat de vreo activitate de pe my blog si-ar vrea sa-mi zica una. E vba pur si simplu de dreptul normal la replica (de care insa nu beneficiaza decat forumistii de buna credinta, iar nu si infractorii prinsi in flagrant delict, pe care politaiu Aksimet i-a bagat deja la zdup-ul spam-ului, dupa nenumarate atentionari si amenzi anterioare).

  @Hantzy, am ajuns intamplator pe blogul indicat de tine. Trec peste faptul ca e vba, mai mult ca sigur, de un blog sponsorizat de inamicii „tradatorului” Base, in cadrul campaniei de demolare de toamna-iarna-primavara (campanie ale carei termene ni le-a anuntat deja – ca orisice securist ce se respecta – maresalu Felix Motanu 😉 ) si-ti spun ca m-am cam lamurit despre ce-i vba dupa ce l-am vazut printre fanii blogului pe nenea „radu”, despre al carui caracter si intelect suntem edificati deja… oops. Stii cum se spune: zi-mi cu cine te aduni, ca sa-ti spun cine esti… 💡

 19. stely Says:

  AVP,
  Nu stiu daca mai este momentul potrivit,intrucit a trecut destul de mult timp -de atunci de cind m-am suparat -dar ptru ca mi-ai cerut sa le spun( „motivele supalarii „)am sa incerc totusi ,convinsa fiind ca este bine .Cred ca asa se cade unor oameni de caracter si unor prieteni sinceri.Si ptru ca nu am nimic de ascuns si ptru ca motivele supararii au legatura cu ceea ce s-a intimplat pe acest blog ,in fata tuturor participantilor si suntem implicati ,atit noi amindoi cit si altii citiva ,o voi face cu toata „marturia de fatza”.
  Desigur ca am s-o fac „in serial „(asa cum imi ceri),deoarece vad ca ai intuit ca,” motivele ” sunt mult mai complexe si ca au legatura cu alt evenimente care s-au petrecut in alte spatii ,decit cele de pe blog. Asadar ,ceea ce scrii aici:

  „@Loda – Stely s-a adaugat lungului sir de fosti fani & adoratori ai bietului poesel, care s-au supalat brusc si iremediabil, la un moment dat, pe el…
  Avand in vedere ca Stely e cazu cel mai proaspat de ex-fan devenit irepresibil dusman, ”

  ..este numai in parte adevarat . Adica nu esti singurul care mi-ai furnizat motivele „supalarii ” si nici nu cred ca trebuie sa dai un verdict atit de categoric .Te asigur ca nu sunt” un ex-fan „si nici un „iremediabil dusman ” . Chiar nici nu inteleg ,de unde ai dedus asemenea.. nebunii ?
  Am spus insa ca este numai” in parte adevarat ” ,intrucit, da, te afli la originea supararii mele si poate ca s-a petrecut brusc . Ceea ce s-a vazut ,da, se poate numi si asa ,dar tu nu ai de unde sa stii ca supararea mea (mai bine zis -iritarea ) a inceput din momentul in care m-ai transformat tu insuti intr-un inamic sau in cel mai bun caz intr-un fel de „ghioaga ” ptru a te rafui ,fie cu T.Basescu ,fie cu ” @sc,tatonul aa,si @ goe (ultimul pe lista ta ).

  Bun ..s-o luam cu inceputul care este acesta :
  stely Says:
  10 septembrie 2010 la 20:34

  „Acesti “deontologi ” au facut presiuni asupra justitiei ,la televiziunea patronului lor ,crezind ca-l vor salva de la arest.L-au laudat fara jena ,l-au ridicat in slavi ,l-au declarat victima politica ,iar pe presedintele tarii -ales de mine- il fac vinovat de toate astea:fara dovezi ,fara probe ,fara sa roseasca si sa clipeasca.Ce alte argumente mai vrei ? Da,mai spun odata :
  Ceea ce fac acesti ziaristi ,ai generatiei ” optzeciste, inseamna prostitutie si pupincurism. S-au lasat cumparati cu zeci de mii de euro pe luna numai ca sa-l umple pe T.Basescu de zoaie :zilnic ,ora de ora, fara oprire ,fara dovezi .”

  Acestea erau argumentele mele ,privitoare la campania desantata a „intelectualilor lui Vintu ,”in momentul arestarii lui preventive . Ele i se adresau @Lodei .

  Tu insa ai intervenit cu asta:
  „Stely, SRS,CTP ,Nistoresu ,B.Chireac ,Dinescu ,S.Tanase ,Paunescu nu sunt “ziaristi ai generatiei optzeciste”. Dar chiar niciunu, aloo…oops. Asta nu inseamna ca celelalte argumente ale tale nu sunt valabile..”

  Nu am facut nici un caz din asta ,dar am fost putin contrariata ,intrucit retinusem din „Povestea lui Ave ” ca,cel putin doi dintre ei, erau din „generatia optzecista”. Iata :

  „Se intelege ca am propus povestea mai multor celebri redactori şefi şi patroni din presa de hârtie (C.T.Popescu, M.Tucă, C.Nistorescu, SRStanescu, pe ultimii doi cunoscându-i destul de bine din timpul colaborarii mele la “Viaţa Studentească”, unde ei erau redactori – ca şi Tatulici şi Cristoiu” (Povestea lui AVE -partea I)

  Deci raspunsul meu de aici :

  „Te cred ,dar am luat in consideratie ,mai intii virsta ,cam aceeasi la toti ,apoi , da,si faptul ca pe doi dintre ei (srs si nistorescu) ,parca i-am intilnit in relatarile tale .Dar ,nu mizez prea mult pe memoria mea ”

  .se dovedeste a fi exact .. 🙄

  Se pare insa ca insistenta mea, de a-i include pe unii dintre ziaristi printre „pupincuristii” lui Vintu ,ca pe o contrapondere la cele ce ni se aruncau in fata si mai ales tie -ca ai fi”pupincuristul lui Basescu „- nu te-a multumit ,intrucit ceea ce am scris aici:

  stely Says:
  10 septembrie 2010 la 23:19
  „Cred ca am gasit un “optzecist ” get beget , care face parte din “armata avocatilor ” lui Vintu . Sau nici el nu e ?
  Uitati aici” deontologie pe piine ” ..

  Emil Hurezeanu: “Avem un caz politico-judiciar. Acum suntem in situatia de a asista la o secventa in desfasurarea judiciara. Sigur ca pot fi observate cu ochiul liber abuzuri pentru ca va dau un exemplu….

  ..a generat raspunsul asta :

  @Stely, hic et nunc Hurezeanu are dreptate: cand il ameninti pe un presupus mare inamic ca-n curand ii vei cere socoteala (asa cum au procedat organele atunci cand i l-au aratat lui Vantu pe …… Ista e circ dambovitzean, mey, asa cum a fost si cu Nastase, si cu Patriciu, si cu Becali, si cu Diaconescu etc”

  ..care m-a bulversat .Adica erai de acord cu E.Hurezeanu ,care insinua ca retinerea lui Vintu este „un caz politico-judiciar ,”si nu te-ai multumit numai a-i da dreptate ,ci ai mai si sugerat ca ar fi „un circ dimbovitzean „…..?

  Marturisesc ca de aici incolo am inceput sa-mi pun intrebarea :Ce urmaresti de fapt ?

  Asa se face ca am continuat sa-ti pun intrebari directe, intrucit am intuit ca vrei sa dai un alt curs discutiei si s-o orientezi spre o concluzie care mi s-a parut hilara..

  Prin urmare am scris asa :
  stely Says:

  „Da,Circul mediatic exista ,dar cine il face ? Marturisesc ca nu prea am inteles bine . Vrei sa spui ca sunt vorbiti cu totii ? Pe de o parte – jurnalistii ,politicienii ,avocatii ,antene ,B1,IRTV etc – iar pe de alta parte procurori,politisti ,sereisti ,sepepisti setetisti si…presedinte?
  Asta inteleg din postarea ta. Spune-mi ,te rog ,ca n-am inteles bine ! ”

  Si,da.. mi-ai raspuns in topicul acesta :

  https://viorelpadina.wordpress.com/2010/09/11/gresii-si-piepteni/

  ..care mi-a confirmat cu virf si indesat ca tu de fapt te-ai alaturat acelora care au lansat tot felul de scenarii precum ca retinerea lui Vintu este dirijata de T.Basescu .
  Fiindca nu am fost de acord cu ceea spuneai ,am gasit de cuviinta sa merg mai departe sa incerc sa aflu de la tine ce te determina sa scrii un asemenea scenariu ?
  VA URMA ..

 20. stely Says:

  Asadar,au urmat acestea :

  stely Says:
  12 septembrie 2010 la 12:20
  AVP,

  „Eu nu cred ca T.Basescu poate sa dirijeze un asemenea spectacol grotesc .Si nici nu cred ca este atit de inconstient sa distruga si bruma de speranta ,precum ca se va face vreodata Dreptate in tara asta. Mai cred ca, macar noi nu ar trebui sa avansam ipoteza unui asemenea “Basm”, din simplul motiv ca asta isi doresc si ei ;adica -judecatorii ,procurorii ,jurnalistii si politicienii corupti -sa-i scape de puscarie pe toti ,la adapostul unui asemenea scenariu indus ca “regizat ” de T.Basescu , ca apoi sa scormoneasca niste “dovezi” ,sa-l suspende si sa scape de el,asa cum de fapt a si spus printre dinti ,Vintu ,cind a fost retinut:..”
  P.S .Il crezi atit de idiot incit sa-si bage pielea la saramura ptru niste escroci ? Acum cind este prea tirziu ?Doamne ,fereste-l/ne !
  pps .Spune-mi ca am inteles gresit ! ”

  Bineinteles ca nu mi-ai spus ci dimpotriva mi-ai confirmat ca intrebarile mele , cu iz de neincredere ,te-au iritat si mi-ai raspuns asa :

  „Stely, ce-am scris am scris: inteleaga cine poate… In timp ce o arma postmoderna teribila – TVR – sta neutilizata de ani de zile, intrucat stafful decident nu i-a inteles deloc rostul si rolul in actiunea de decomunizare si-n lupta contra “sistemului ticalosit”, apelam la tot felul de scenarii diversioniste, menite a duce cu preshu pollimea, de azi pe maine, iar nu a o educa (pentru ca nu cumva sa dam in toti tovii si baietii, n-asa… ? ) Cand tembeliziunile mogulilor dau in Seful Statului ca-n fasole – si nu de ieri, de alaltaieri -, la TVR tov. Lazescu ne ofera filme de iepoca or telenovele sud-coreene, iar tov Culcer face si ea ce stie sa faca de cand era gracioasa fata, n-asa…? ”

  Desigur ca aici ti-am dat dreptate ,intrucit doar stii ca am fost alaturi de tine si de S.Iliesiu ptru numirea lui in locul lui Lazescu si stii deasemenea ca mi-am exprimat nemultumirea ,fapt ptru care am inceput si eu sa am indoielile mele cu privire la T.Basescu, atit in ceea ce priveste numirea lui Lazescu ,dar si cu privire la alte chestiuni..

  Dar cind ai pus intrebarea asta :

  „Exempli gratia, l-ati auzit voi pe Base cel afurisit, ins ager ca un shish la fierariile din Toledo otzelit, pe care tembelii, hapsanii si nebunii astia mai obraznici si ca un sacal lihnit nu l-ar fi meritat nici dac-ar fi fost mai nevinovati ca un Miel ranit, l-ati auzit sa zica macar o vorbulita atunci cand in Raportu Tismaneanu, dupa ce s-a conchis asupra faptului de netagaduit ca Lagaru Iepocal a fost in integrum criminal, normal, si s-a propus ca penziile si alte privilegii ale criminalei kakistocratii, cum ar veni, sa fie nu taiate din ale statului visterii, ci aduse baremi la nivelu penziei mijlocii, ei bine, l-ati auzit sa-si mai aminteasca de chestia asta, mey, copii…?”

  M-am simtit obligata sa -ti raspund cu
  argumente ,dovezi ,linkuri ajutatoare ,referitoare la faptul ca ,ceea ce a facut T.Basescu privind” Raportu Tismaneanu ” este bun facut, dar ca deciziile care deriva din Raport apartin guvernului si mai concret IICCMER -ului .Mergind pe ideea ca, atit guvernul cit si IICCMER sunt abilitate sa puna in practica deciziile din Raport ,am raspuns cu asta :

  „Eu cred ca in privinta aceasta ,T.Basescu , si-a terminat misiunea odata ce Raportul Tismaneanu a fost citit si asumat in fata Parlamentului reunit ,devenind astfel act oficial impreuna cu toate propunerile incluse.
  Prin urmare cei care sunt datori sa vorbeasca, prin fapte , sunt exact acei/l pe care i-am sustinut sa ocupe functia in IICCMER.
  Eu una ma bucur ca echipa IICCMER incepe sa puna in practica ,punct cu punct toate propunerile din Raport”

  In sprijinul acestui argument , am adus un link de pe site-ul IICCMER ,unde am gasit legea recalcularii pensiilor activistilor ,securistilor ,a acelora care s-au aflat la originea suferintelor tuturor ,dar mai ales al sutelor de victime prin exterminare in inchisorile comuniste si nu numai ..

  Parea insa ca erai pornit de a-mi demola orice incercare a mea de a aduce vreun argument valabil , in sprijinul ideii ca T.Basescu nu are atributii executive si nu el trebuie sa dea curs hotaririlor derivate din Raport .

  Asa s-a facut ca mi-ai raspuns cu asta :

  ” A doua chestie e si mai de trestie…: nu!, nu Tismaneanu tre – si nici n-ar putea, dear suflete… – sa propuna si sa promulge legile ce decurg din Raportul Tismaneanu (caci atunci aceste proiecte ar zacea in sertarele ICCMER pana la anu si la multi ani…), ci parlamentarii PDL tre sa le promoveze, in spe, cu conditia ca ei sa nu se numeasca Fluture Cap de Mort si nici Raluca T. (iar sotu acesteia, ce se vrea consilier prezidential mort-copt, sa nu considere ca aceste legi sunt un simplu moft, aloo”

  Da, incepind de aici am inceput sa vad ” negru ” in fata ochilor . 👿 Adica ,ce incercai sa faci ? Sa induci ideea ca eu habar nu am cine are atributii de a initia legi si cine le promulga ?
  Decisa fiind insa sa nu las lucrurile nelamurite ti-am raspuns asa :

  Proiectul de lege (o.u) a existat in Parlament ,dar nu a fost pus in dezbatere de Bogdan Olteanu .Se stie din ce cauza.
  Acum insa este altceva . Iata ,mai pe scurt ,in caz ca nici tu nu ai putut sa deschizi linkul .
  NOTA,
  “IICCMER a înaintat Direcției pentru Relația cu Parlamentul din cadrul Guvernului aceasta nouă formă a proiectului de Lege privind pensiile unor responsabili ai regimului comunist implicați în acte de represiune pe motive politice.”

  Dupa cum vezi ,IICCMER,a facut ceva . Anume ,a facut o noua” forma a proiectului de Lege” si a depus-o unde trebuie ptru a intra in dezbatere si bineinteles votata ,apoi promulgata de presedinte ..
  Vom vedea ce se va intimpla cu ea cind va fi pusa in dezbatere .Imi place sa cred ca, R.Anastase , proaspata membra a Asociatiei 21 decembrie 1989 va fi mai interesata decit B.Olteanu „..

  Se pare ca aici te-ai decis sa pui punct tendintelor mele de a-ti demonstra ca , T.Basescu nu are legatura nici cu arestarea lui Vintu ,nici cu obstructionarea justitiei ,nici cu tergiversarea punerii in practica a hotaririlor din Raportul Tismaneanu si mi-ai raspuns asa :

  „Stely, Bogdan Olteanu nu mai e de mult presedinte al Camerei Deputatilor, aloo… oops. De altfel, nu vad de ce-as avea incredere in profetiile tale – inclusiv alea care privesc viitoru meu luminos, pai cum dreaq… -, atata timp cat previziunile tale optimiste privitoare la tatonu, cucerai, goe et aliis ejusdem farinae s-au prapadit cu brio… Nu te supala, mey, insa esti muult mai naiva decat iti poti imagina…
  Si – chiar asa – cum dreaq mai poti spera ceva de la un hom care n-a simtit nevoia nici macar sa-ti zica un merci din varfu buzelor, pt faptu c-ai tinut cu el cand aproape nimerea, din lumea buna, nu mai dadea nici doo parale pe gargara sa, a… ?
  Hai dreq sa fim seriosi… ”

  Adica ,dupa ce mi-ai dat „peste nas” ca nu cunosc nici cine initiaza legile si cine la promulga ,si nici ca BO nu mai este presedinte de Camera de anul trecut, precum si celelalte „chestii „privitoare la scenarii ,”circ dimbovitzean „etc..,ma aduci in final la ceea ce m-a condus la concluzia de la inceput ,adica aceea ca m-ai transformat tu insuti intr-un ” dusman” sau in cel mai rau caz intr-o” ghioaga ” pe care s-o folosesti in a te rafui cu T.Basescu si cu cei trei (tatonu ,cucerai si …goe ,vai ).

  Afla ca nu am avut de gind sa ma supar „brusc ” -asa cum spui- si in continuare am formulat un raspuns pe care am vrut sa-l afisez in aceeasi seara .Adica sa-ti spun ca, toate raspunsurile tale le-am perceput drept sicane si jigniri si ca prin urmare iti ceream sa dai o explicatie ,intrucit m-am suparat .
  VA URMA .. :oops :

 21. Andrei Alexandru Says:

  Bătrâne AVP,
  Oare să te părăsească toţi, din diferite motive, care se înmănunchiază însă în raportul AVP/fiecare dintre supărăcioşi, ceea ce matematic s-ar putea nota 10/90. Adică : de partea lui AVP, 10% din iluzoria dreptate, în timp ce fiecare, chiar fiecare dintre „supăraţii pe AVP” ar dispune de restul de 90% din ea.
  Desigur că asta-i părerea tatonuluiaa, ce-şi arogă proporţia de mai sus, vizibilă în toate postările AVPiste (puţine) ce se referă la fostu-i aa mic, dacă sunt citite corect şi înţelese.

  AVP.ul, marele maestru al transformării cuvintelor în nestemate strălucitoare şi un „tata fluture” cu multe adevăruri POLITICE difuzate mai mereu, din timpuri străvechi, întunecoase, este dublat de un micuţ răutăcios şi răzbunător avp anacronic, aterizat din evul mediu, ce caută să-i transforme pe cei din jur în vasali slugarnici, fără opinii, mai ales fără iniţiative pe care să-i poată muştrului după cum îi doresc muşchii, antrenaţi pe bicicleta-i descentrată cu care se deplasează, de obicei dus-întors, la moşie.

  Ce încântare să-l citeşti pa PRO AVP, până la pasajele când se crede SINGURUL, UNICUL, CEL MAI … , NEDREPTĂŢITUL, etc. Oricine citeşte astfel de afirmaţii devine reticent la restul operei ce poate fi la fel de artificială. Asta în mintea multora. Cei mai mulţi renunţă la a-l mai citi sau analiza. De aceea …..

  Întrebare retorică: unde ar putea fi situat PRO AVP, fără micimile ce-i macină fiinţa şi implicit, creaţia, acum, în timp real. Peste decenii, încet, încet, omul va fi dezlipit de opera sa, purcoaiele de detractori de ocazie fiind tot mai puţini. Opera AVP.istă, dacă va fi încadrată realităţii în veşnică schimbare, va dăinui. Dacă nu, se va pierde ca nenumărate altele. Nimeni, nimeni, nici „tata fluture” nu poate şti azi, ce va fi peste ani ……

  moş aa, tolănit şi meditând
  laplopulcuportocale colţuroase.

  PS. „tata fluture” = analistul politic AVP – licenţă tatonulaa

 22. stely Says:

  Urmarea.. care ezit s-o mai pun 😦
  Acum ,fie ce-o fi ! (asa se intimpla cind nu se face o treaba la timpul ei ;isi pierde din valoare 😳

  Asadar,dupa ce am pregatit raspunsul in care iti spuneam :

  AVP,
  Nu am nevoie de scuzele lui @horatiu /radu sau cine o
  fi el .Si nici de felictari .
  In schimb am nevoie sa citesti cu atentie postarea mea
  privitoare la „Proiectul de lege ..
  ,intrucit trebuie sa-ti spun ca postarile de azi le-am perceput
  ca pe niste jigniri nemeritate .
  Nu am nici o vina ,nici ptru ceea ce a facut sau ceea ce
  nu face T.Basescu ,nici ptru ceea ce au facut
  @sc,@tatonulaasau @goe . Cei doi au fost prietenii tai cei
  mai buni si nu datorita mie s-au schimbat ,cit despre
  @Goe n-am ce explica.
  Prin urmare astept sa-mi spui ceea ce se cuvine .”.

  .. inainte de a-l posta , am dat un click ptru a revizui actualitatea pe blog , dar cind am dat de postarile celor doi ,m-am razgindit considerind ca nu mai este cazul, intrucit raul se produsese . Adica cei doi (nt si agax )au profitat de modul cum m-ai tratat (ironic ,mistocar si rautacios -in perceptia mea) si au gasit de cuviinta ca este momentul sa intervina spre a ma face sa dispar de pe blogul tau,convinsi fiind ca te au pe tine de partea lor.Desigur ca i-am tratat imediat cum se cuvine 👿 , dar nu am putut sa mai pun postarea cu pricina .Mi s-a parut inutila ,si odata cu asta si prezenta mea pe blog . Stiind ca @nt era banat ,intrucit te convinsesesi ca individul pe care cu citva timp in urma il facusei jigodie este turbat de furie si in stare de orice ,am considerat ca ai scos postarea de la spam cu buna intentie 😳 Imi pare rau ca te-am crezut in stare de o asemenea mirsavie ,dar eram deja extrem de suparata , ptru ca se adunasera prea multe intr-o singura zi . Postarea ta in care ma faceai „naiva ” ,coroborata cu cele ale celor trei (horatiu ,nt,agax) si cu unele acuzatii nedrepte -facute de o colega de for -acuzatii pe care nu a catadicsit sa le retraga ,desi i-am dovedit ca nu sunt corecte ,ba dimpotriva a continuat sa ma si jignesca in particular ,au fost indeajuns cit sa ma faca sa dispar ,fara nici o explicatie .. Da, am fost si inca sunt suparata ,intrucit am considerat ca a trecut vremea cind tu ma sustineai si imi considerai aportul pe acest blog ca fiind unul „responsabil si echilibrat „si cind „trolii”cu murdariile lor erau zagazuiti in spam .
  Nu, nu ma simt „ex -fanitza ” si nici un „iremediabil „dusman si nici ca nu am fost „liubita ” si pretuita tot atit de mult cit ai fost tu de mine ,intrucit eu nu ti-am conditionat nimic si nici nu am a-ti reprosa prea multe ,doar ca am simtit pe pielea mea si rautatea prietenilor ,dar si motivul supararii lui Devis Grebu si poate si a tatonului aa . Adica , nebanindu-l pe @nt si poate si pe @Agax , am crezut ca ai pus mai presus de prietenia noastra un ” principiu”,considerat de mine Orgoliu : adica libertatea ta de a considera cind si cine sa fie banat si mai ales ceea ce consideri a fi demn de banat .Am crezut ca libertatea de expresie nu este tot una cu a injuria si ca pe blogul tau nu sunt permise atacuri la persoana si nici mistouri desuete si ca banarea este in egala masura valabila ptru toti .Asa se face ca, da ,am considerat ca pe Goe care nu injuriase pe nimeni ,nici macar pe tine , l-am considerat pe nedrept banat , in comparatie cu cei trei . Adica nu ai aplicat aceeasi regula .Stiu ca ulterior si Goe a luat-o pe „aratura ” nereusind sa-si gestioneze bine ideea acelei” constructii” si a pierdut-o de sub control .. Da,dupa aceea am considerat ca utila banarea lui , atita vreme cit ii adapostea pe blogul lui pe toti refulatii ,misoginii si nesimtitii pe care ii asmutea impotriva ta si a mea .
  Dar este nedrept sa dai vina pe mine ptru comportamentul lui fata de tine si asta numai ptru ca l- am crezut la un moment dat de buna credinta .
  Faptul ca m-ai acuzat de „naivitate” ca ti-am „profetit „un viitor, altfel decit cel de pina acum, pe care tu il consideri a fi prea indepartat sau deloc ,desigur ca ma doare .. In primul rind ca nu poti sa faci” naiv” pe cineva care crede in tine si chiar isi doreste ca profetia sa se adevereasca .Puteai sa zici ca si altadata 😳
  Si,da ..Asta m-a suparat .Acuzatia de „naivitate” ,de care am considerat ca s-au folosit(in perceptisa mea )cei trei cit sa scrie toate rautatile acelea ,care uilterior le-ai banat .Am considerat ca prin prezenta mea nu fac decit sa scad valoarea blogului tau si ca urmare trebuie sa ma retrag.

  Acestea sunt motivele „supalarii ” -motive pe care am tinut sa ti le spun asa cum ai dorit : cu toti martorii de fatza..
  Uff!
  p.s.
  @tatonul aa,
  Trebuie sa va spun ca chiar daca sunt suparata pe AVP ,poate momentan, nu mi-am schimbat si n-o sa-mi schimb cu nimic parerea despre el.Chiar daca vreodata ne vom situa in alte tabere .
  Nu sunt de acord cu felul cum gasiti de cuviinta sa-l catalogati .
  N-am sa ma alatur niciodata ,orice ar fi ,celor care il urasc ..
  Chiar ma si sperie gindul ca m-as putea transforma intr-un hartuitor (troll) ca @nt,radu,rh ,goe si ,zau ,nici ca dvs.
  Am spus cindva ca in caz ca ma voi supara ,am sa dispar ,dar nu imi voi retrage nici cel mai mic cuvint din ceea ce am spus despre opera lui si despre el ca om. „Pacatele” lui sunt prea mici cit sa ma faca sa-mi schimb parerea .

  +++++++++++++++++
  avp reply : Postarea a intrat la spam fiindca ai calcat pe becul „horatiu”, pus la index. In rest, ca si in cazu tatonu, no comment. Este dreptul vostru de a spune orice despre mine sau despre oricine, atata timp cat stiu cine sunteti si cat ne vom pastra in limitele civilizatiei europene.

 23. dora Says:

  Buna dimineata!

  Eheeee,se pare ca trecut furtuna si p’aci! Si a lasat niste urme de” supalari”,pe care eu chiar le inteleg.

  Stely 🙂 ,nu stiam de ce venind in vizita tu nu ma intampini ca de obicei.Am avut rabdare sa-ti citesc intreaga amaraciune stransa in sufletelul tau si zau,iti dau dreptate.Ai o calitate remarcata de la inceputul drumului nostru de bloggerite militate -nu-ti schimbi parerile dupa cum bate” vantul ” de primavara sau toamna. Dar,te rog draga prietena,pastreaza-ti energiile ca vei mai avea nevoie,nu le risipi pt.justificari fara nici un rost……continua cu ideile tale ca sunt corecte si sanatoase. 🙂

 24. Trimi Says:

  S-au suprat corifeii blogului!
  DG si stely sunt de neinlocuit

 25. stely Says:

  Buna dimineata,Dora !
  Multumesc ptru solidaritate si ptru cuvintele calde si de apreciere pe care mi le-ai acordat . Poate ca motivele supararii mele ti se par minore ,dar ele nu sunt decit ceea ce a „umplut paharul „. Ai dreptate cind spui ca nu -mi schimb opiniile dupa cum „bate vintul ” si ca nici nu-mi abandonez principiile ,mai ales atunci cind sunt convinsa de justetea lor .Desigur ca accept confruntarea ,dar ea sa fie pe baza de argumente si in limita unei decente . Este posibil sa nu am totdeauna dreptate .Mai gresesc si eu, atit in perceptii cit si in exprimare ,sau chiar si in continut. Sunt momente cind memoria imi joaca feste si cind nu-mi mai amintesc unele amanunte petrecute cu un timp in urma ,dar am crezut ca daca fondul problemei in disputa este bine argumentat ,ele (amanuntele) nu au importanta.
  Si,da ..am nevoie sa-mi gasesc dreptatea .Consider ca am fost prea mult jignita ,hartuita si invinovatita pe nedrept . In curind se va implini un an de cind „s-a nascut” acest blog ,pe care nu l-am parasit desi am mai avut de citeva ori motive s-o fac .
  Zilele acestea cit nu am fost prezenta pe for am trecut in revista o parte din cele citeva sute de topice ale acestui blog .Am vrut sa vad daca am pornit vreun scandal sau daca am jignit pe cineva fara sa fiu provocata . Pina acum nu am gasit nimic ,dar ,daca este cineva care considera contrariul il rog sa-mi spuna .Sunt dispusa sa-mi cer scuze ,in caz ca am spus ceva care sa constituie un neadevar jignitor .
  p.s. Am pe constiinta pe cineva 😳 si prin urmare
  astept sa vad daca se va sesiza ,iar daca nu ,am sa ma autodenunt ..
  pps ..plec acum la programul de lucru ,dar revin peste citeva ore ..
  @Trimi ,
  Intrucit mi-ai alaturat numele de cel al maestrului D.Grebu ,care ma onoreaza ,fiind si o garantie ca nu m-ai ironizat , tin sa-ti multumesc si tie .

 26. monica Says:

  Pentru ca:
  – i-am zis lui pP ca cei de pe forul AVP nu l-au uitat pe Devis Grebu ,
  -@Trimi l-a amintit ,numindu-l corifeu,
  -suntem la un topic care ne aminteste, fara sa vrem, ca inima de rromanca este incadrata de unii si altii ” la periferia societatii civilizate” precum evreii in fruntea „raului mondial” :oops:,
  imi permit sa va spun ca in aceste zile se sarbatoreste SUCCOT(סוכות or סֻכּוֹת,) -sarbatoarea corturilor,”Sărbătoarea Domnului”- prilej de pelerinaje, anuale la Ierusalim,pt a celebra sarbatoarea recoltelor .”Succot” este conceputa ca o reminiscenţă a tipului de locuinţe fragile în care evreii au fost nevoiti sa trăiasca în timpul celor 40 de ani ai pribegiei prin deşert, după Exodul din Egipt .

 27. Trimi Says:

  @monica
  Da dar DG tot nu mai vrea pe aici
  Ce-i de facut?

 28. monica Says:

  @Trimi,
  sa-i uram maestrului Grebu,chiar daca nu mai este pe-aici,sanatate multa si tot respectul nostru !

 29. Trimi Says:

  Chiar asa!
  Sanatate in primul rand!
  Ca de restul o mai vedea.
  Eu n-am mai intrat pe blogul lui avp de luni bune (motive obiective) si nu prea inteleg bine ce s- intamplat cu maestrul DG

 30. Loda Says:

  Sorin Ilesu :
  Va multumesc mult pentru postare, asta incercam sa spun dar, se pare, nu am fost inteleasa.Cu tot respectul, inca odata ,multumesc .

 31. stely Says:

  Trimi,
  Inteleg din ceea ce scrii aici ..

  „Eu n-am mai intrat pe blogul lui avp de luni bune (motive obiective) si nu prea inteleg bine ce s- intamplat cu maestrul DG”

  ..ca vrei sa „intelegi” ce s-a intimplat cu maestrul DG?

  Iata un mic fragment dintr-o postare a dinsului ,ce te-ar putea lamuri ..
  .” Maestre Padina, evident ca sunteti cel care decide TOT pe acest blog . Daca din motive personale ati decis sa acceptati aceasta umilinta (sau sa n-o considerati
  ca atare ) , SO BE IT !… Dar ,in aceste conditii , cu sincera tristete si reala durere , voi fi nevoit eu sa-l parasesc ( ca participant activ , caci mereu imi va face placere si voi fi interesat sa-l citesc ) ,cum am mai spus , din motive de DEMNITATE ranita , fapt pe care , nu-l pot tolera in ciuda admiratiei si prieteniei ce v-o port . Totusi – in ultima clipa si “disperare de cauza” , mai fac o incercare ( pentru a-mi usura constiinta ). Iat-o : Precum -pe buna dreptate- i-ati cerut-o, mai intai mishtocarului/bashcalios si, in cele din urma califului/ricol/pretzios – sa se desparta pentru A LOR ONOARE ( nicidecum a Dstra favoare ) de acesti “viermi” -pe cat de daunatori pe atat de dezgustatori- (desi “distinsi” dialecticieni paralogisti sustin altminterea ), tot asa , acum va cer eu s-o faceti, despartindu-va de acest-in opinia mea-
  FALS PRIETEN . DECIDETI .”
  https://viorelpadina.wordpress.com/2010/07/23/da-i-l-pe-radu/
  Daca doresti ,gasesti aici toate detaliile.

 32. Loda Says:

  Cine m-a pus sa intreb de Stely ? 🙂

 33. AVP Says:

  @Loda, oricat te-ai strofloca tu sa pari amica democratilor si intelighentilor Ro, tot invartindu-te prin preajma lor – in loc sa te duci pe blogu „liberalei” Roxana Iordache, alaturi de cei de rangu tau -, pana la urma tot iti dai in petic… Inima de rromanca, n-asa…?

  Postare noua.

 34. Trimi Says:

  @stely
  Multumesc.
  O sa citesc cu atentie.
  Sper sa ma lamuresc

 35. stely Says:

  AVP,
  Intrucit esti jurist de meserie si ai cunostinte de modul cum cineva isi poate gasi dreptatea ,te rog sa-mi raspunzi daca atunci cind ai scris asta:
  “@Loda – Stely s-a adaugat lungului sir de fosti fani & adoratori ai bietului poesel, care s-au supalat brusc si iremediabil, la un moment dat, pe el…
  Avand in vedere ca Stely e cazu cel mai proaspat de ex-fan devenit irepresibil dusman poate o vom determina sa scrie un serial in legatura cu motivele supalarii (pe care ceilalti le-au uitat hat d’antan…oops). Asa se-ntampla cu marile liubiri sau laudatii neimpartasite la nivelu asteptat…..”

  ..te-ai gindit ca eu iti voi lua in serios ,atit concluziile (acuzele la adresa mea ) ,dar si solicitarea de a scrie un „serial „ptru a -mi arata „motivele supalrii”?
  Tin sa-ti reamintesc ca te-am intrebat in doua rinduri daca tii neaparat sa fac asta :
  Odata aici :
  AVP,
  „Am pregatit un raspuns la cele ce imi ceri aici ….Prin urmare daca iti mai mentii solicitarea si daca mai prezinta vreo importanta ptru tine , te rog sa -mi spui si totodata sa gasesti momentul potrivit, intrucit nu vreau sa perturb cu interventiile mele “off topic ”….
  Si odata aici :

  „AVP,
  Esti convins ca ceea ce zici aici..
  “A propos, Stely, daca vrei poti sa dai drumu la replica aia… De ce nu ?”

  ..mai este necesar ? Spun asta ,deoarece incep sa ma indoiesc ……”

  Motivul ptru care te-am luat in serios a fost raspunsul acesta :
  „Te rog sa amani replica ta – pe care o astept cu interes – spre mijlocul saptamanii,..
  si acesta :
  AVP Says:
  22 septembrie 2010 la 19:52
  Da, Stely, chiar te rog. Daca tu consideri ca-n felul acesta iti vei gasi dreptatea, eu nu pot avea nimic impotriva.”

  Prin urmare ,convinsa fiind ca imi voi gasi „dreptatea” -unul din motivele pe care si tu l-ai intuit -dar si ptru faptul ca asa cum spuneam aici :”am crezut sincer ca asa se cade sa spui , unor oameni de caracter si unor prieteni sinceri „,am luat hotarirea sa scriu acel „serial (” cu motivele suparaii „) cu toata “marturia de fatza”,intrucit nu am avut nimic de ascuns si ptru ca acestea au avut legatura cu evenimente legate de ceea ce s-a intimplat pe acest blog ,unde am fost implicati cu totii ..
  Asadar:am scris „serialul asa cum mi-ai cerut ,mi-am aratat motivele ,am lansat si niste acuze asa cum am crezut ca trebuie atunci cind ceri dreptate si am( si )asteptat un timp ptru ca cei acuzati sa-si pregateasca „apararea” sau sa raspunda la invinuiri ..
  Te intreb ,deci:Cum crezi ca imi pot afla dreptatea ,cind cei indicati de mine ca s-ar face vinovati de acuze nedrepte ,jigniri ,injurii ,atac la persoana, lezarea imaginii si demnitatii personale ,nu vin la „infatisare „?
  De la cine si cum sa-mi aflu dreptatea cind nici macar tu, pe care te-am luat in serios, nu-mi dai un raspuns la invinuirile ce ti le-am adus ?
  Cum vrei sa-mi raspunda si ceilalti pe care i-am invinuit ,in special Monica, pe care m-am ferit s-o numesc ,desi este vinovatul principal ?
  Iata ce scriam ieri aici:
  „Si,da ..am nevoie sa-mi gasesc dreptatea .Consider ca am fost prea mult jignita ,hartuita si invinovatita pe nedrept . In curind se va implini un an de cind “s-a nascut” acest blog ,pe care nu l-am parasit desi am mai avut de citeva ori motive s-o fac .
  Zilele acestea cit nu am fost prezenta pe for am trecut in revista o parte din cele citeva sute de topice ale acestui blog .Am vrut sa vad daca am pornit vreun scandal sau daca am jignit pe cineva fara sa fiu provocata . Pina acum nu am gasit nimic ,dar ,daca este cineva care considera contrariul il rog sa-mi spuna .Sunt dispusa sa-mi cer scuze ,in caz ca am spus ceva care sa constituie un neadevar jignitor .”

  Ce sa cred daca pina la ora asta nu mi-ati raspuns la invinuirile pe care vi le-am adus ,si nici o dovada ca am gresit sau ca m-am suparat degeaba ,in asa fel incit sa ma faca sa iau hotarirea ca trebuie sa ma retrag?
  Crezi ca prin tacerea asta a ta ,se mai pune problema ca eu sa sa fac ceea ce imi ceri aici ?”Revino, pleease, la fortza, echilibrul si luciditatea care te-au consacrat pe my blog..”
  Eu iti raspund asa :Fara sa-mi aflu „dreptatea”, nu pot .Fara sa-mi dai un raspuns ,nu pot .
  p.s. Si ,inca ceva :Cred ca ceea ce fac eu acum este un test .Un test de incredere ,solidaritate si implicare intr-un act de dreptate .De fapt ,daca nu vom putea trece acest test ,cum credeti ca vom mai avea credibilitate privitor la scopul acestui blog ca find acela de a cere decidentilor masuri juste ptru dreptate ,adevar ,corectitudine ,asumare de responsabilitate si recunoasterea greselilor ?

 36. AVP Says:

  @Stely, disputa or discutia ta cu @Monica ar fi bine s-o rezolvi cu ea…

  In ce priveste disputa or discutia ta cu mine (pe care ai deschis-o absolut neinspirat, a mon avis), eu am ales sa nu-ti raspund in niciun fel si sa las juratii, cum ar veni, sa judece… Insa daca tu tii neaparat, iti cer scuze daca te-am supalat cu ceva, desi nu ma consider vinovat cu nemic fata de tine.

  Cum nu ma consider vinovat nici fata de DG, aloo, pe care tu l-ai adus in discutie expres, ca sa vada juriul & Trimi ca nu doar pe tine te-am nedreptatit, ci si pe marele DG, pe onestu tatonu, pe elita de Sorin Cucerai si pe inocentu Dl Goe, pai cum dreaq… Ma tem (de ce sa n-o spun?) ca-n ritmu ista va veni curand ziua cand ii vei adauga pe lista-ti de nedreptatiti si pe marele mecena neamtu tiganu, pe eruditu horatiu si – last but not least – pe profetu rhumor, singuru care a priceput de la bun inceput cu cine are de a face, n-asa… ? Insa in acest caz o sa dai in alta dandana, venind tot la vba aia a lu mandea, ca drea… : ca esti naiva ca o mielusea, cum ar venea… 🙂

  ps. Am spus-o si-o repet: n-am adus pe nimeni cu sfortza aci si nu tin pe nimeni cu anasâna. Cand n-o sa mai am niciun vizitator or comentator, inchid cosmelia si gata. Nimeni nu este de neinlocuit: nici macar io, aloo…

 37. stely Says:

  AVP,
  Multumesc ptru raspuns . Da, pot sa accept ca am exagerat privind „disputa” cu tine .Trebuia deasemenea sa intuiesc ca nu mi-ai raspuns dintr-un anumit motiv si mai mult ,sa am incredere in tine precum ca nu ai avut nici un pic in gind sa-i influientezi pe cei trei in a ma jigni .Ptru asta imi cer si eu scuze .
  Am avut nevoie de un raspuns onest ,deoarece si eu am fost la fel .Dupa cum ai sesizat am fost destul de transanta si in ceea ce-l priveste pe tatonu si in ceea ce-l priveste pe Goe ..
  Asa cum ai vazut am dat intentionat linkul cu supararea maestrului D.Grebu .Am crezut ca @Trimi fiind un necunoscut ,deci si neutru ,va binevoi sa-si spuna parerea .Dar ,n-a fost sa fie .Tare teama imi este ca in spatele nickului acesta s-ar putea ascunde un alt @h..oratiu, care apoi sa-si devoaleze „bunele intentii” , in ceea ce ne priveste ..
  Cert este ca imi este tare dor de maestrul D.Grebu si mi-as fi dorit f.mult sa mai dea un semn de viata din cind in cind .
  Uite ,asa cum a facut d-l C.Dobre .A zis „prezent” la chemarea ta si eu m-am bucurat. 🙂
  Nu se pune nici un fel problema sa ajung in situatia de”naiva ca o mielusa” creditindu-i pe cei care continua sa delireze pe seama mea si a ta ,tot felul de ineptii demne de spitalul de nebuni . 👿
  Nu bag insa mina in foc ca nu voi continua sa cred in profetiile mele , privindu-te pe tine dar si pe TB si pe cei pe care i-am sustinut in demersurile domniilor lor :V.Tismaneanu ,S.Iliesiu ,T.Maries ,A.Furtuna .
  Mi-as fi dorit deasemenea ca Monica sa aiba curajul si onestitatea sa dea un raspuns la invinuirile aduse de mine.Trebuie sa stie ca desi disputa cu ea nu s-a desfasurat la vedere , mi-a creat o suparare cu mult mai mare decit a tuturor la un loc. Acum ,dupa ce tu ai binevoit sa-mi raspunzi ,
  ma simt vindecata.Numai asa voi putea sa continui cu aceeasi fortza,echilibru si luciditate ,alaturi de toti cei care credeti in mine si in bunele mele intentii..
  p.s . Vreau sa ma tin de cuvint in ceea ce am spus aici privind eventualele jigniri pe care le-am adus unora din cei prezenti pe for in toiul unei dispute „pe cimpul de bataie ”

  Am spus asa :
  „Sunt dispusa sa-mi cer scuze ,in caz ca am spus ceva care sa constituie un neadevar jignitor .
  p.s. Am pe constiinta pe cineva si prin urmare
  astept sa vad daca se va sesiza ,iar daca nu ,am sa ma autodenunt ”
  Intrucit nu s-a sesizat ,ei bine , cel pe care consider ca l-am jignit nemeritat spunind un neadevar despre el , este @S.Cucerai .
  Imi cer scuze ca mi-am permis sa-i spun ca este „o nulitate intelectuala „. Stiu ca nu este asa ,ptru ca il creditez pe maestrul D.Grebu care l-a apreciat a fi un „tinar superdotat” si de la AVP care mi-a si atras atentia. Le-am gasit pe for zilele astea cind am umblat dupa „dovezi” ..
  Asta nu inseamna ca sunt de acord cu sumedeniile de invinuiri si rastalmaciri ale adevarului despreAVP si cu tot comportamentul lui fata de el.Am simtit pe pielea mea ce inseamna sa fii acuzat,jignit si porcait de un prieten care te-a apreciat la un moment dat si care din senin si-a schimbat comportamentul atit de radical..

 38. AVP Says:

  Postare noua. Pe maine.

 39. Trimi Says:

  @stely
  Dupa cum ti-am raspuns mai sus am zis ca o sa citesc cu atentie linkul tau.
  Am facut-o!
  Sincer?
  Nu am inteles prea bine de ce s-a suparat DG.
  Numai pe motivul ca avp nu vrea sa rupa puntile de comunicare cu un mai vechi prieten?
  Adica sa fie Dorin Tudoran marul discordiei intre cei doi?
  Chiar nu merita disputa o ruptura definitiva.
  PS
  Dac imi este permisa o parere , dreptatea este de partea lui avp.
  Cred ca acum te-ai lamurit.
  In spatele linkului se ascunde aceasi persoana care sunt.
  Cu bine.

 40. allnakedcelebsv Says:

  graphics of [url=http://createrealimpact.com/member/63088/] naked pictures[/url] Nude babes .


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s