Cine seamănă Vânt…

Un oarecare libertarian dixit : „Totul se reduce la cât de importantă este libertatea, relativ la înfăptuirea dreptății. Personal, nu-mi pasă de dreptate. Imi pasă doar de protecția indivizilor și a proprietăților lor, cu mănuși. Altfel spus, pentru mine libertatea nu doar că este prioritară, dar aproape că este tot ceea ce contează.”

Așadar, pentru libertarianu’ nostru libertatea e totul – cică -, iar dreptatea un kktzel de furnică. De exemplu :

 • tovii și băieții pe care nu i-am lăsat să moară-n 89, sunt astăzi liberi – fiindcă sunt mai puternici, vezi bine – să nu ne lase să trăim ; si sunt mai puternici pentru că ne-am purtat cu ei cu mănuși și i-am lăsat să fure tot ce se putea fura : de la ace cu gămălie și vaca săracului priponită la țăruși, la holdinguri bancare și mătuși, noroc că băieții n-au avut curaj să revendice tezaurul de la ruși – fiindcă acolo ar fi dat de frații URSi 😉 -, căci desigur că l-ar fi topit și pe ista și l-ar fi făcut păpuși sau pitici pe lângă kitschioasele uși;
 • părinții care procrează un copil handicapat sunt liberi – fiindcă ei l-au fătat, n-așa? și pentru că monstru’ va sta în calea fericirii lu gigel și gigica – să-și omoare din fașă progenitura, ori s-o predea la leagănu’ privat de exterminare prin kkt & pișare condus de libertarianu’ Gabriel T. Mardare, deși bietul copil n-are absolut nici o vină că s-a născut cu-o cocoașă-n spinare și s-ar putea să fie chiar noul Beethowen or novissimul Kant, tale-quale ;
 • minerii sunt liberi și ei – în aceeași logică – să-i ciomăgească pe toți ochelariștii pletoși din calea lor, deoarece ei știu că ochelariștii e golani, frăticilor, iar nu oameni de bine din bobor, n-așa ? ; ce contează că peste 15 ani liderul ortacilor de altădat’ va purta el însuși plete colilii și ochelari preste frumoși-i ochi căprii și va scrie poesii ca orice luceafăr ratat, în bulău-i predestinat…? 💡
 • în fine, ultimul exemplu : libertarianu’ Vântu nu s-a sfiit să spună în mai multe rânduri că cei 300 de mii de investitori la FNI pe care i-a tras în țeapa-i financiară erau majori și vaccinați și-ar fi trebuit să cam știe că nu poți  câștiga bani cu ghiotura nemunciți, păi cum drea,  iar dacă au fost atât de lacomi, de proști ori de creduli, asta e situația : la urma urmei, dintr-o afacere nu câștigă decât unul singur, și anume el, Vântu, pentru că e mai dăștept și mai iute de mână și ca Gându’… Datoria lui ca om de afaceri lipsit de scrupule e să înșele pe oricine, inclusiv Statul, iar datoria statului e să-l prindă, dacă poate. Dar pentru că el, SOV, are prepuși cei mai buni specialiști, pe care-i plătește regește, n-o să pățească niciodată nimic, firește… oops.

OK, vede așadar oricine că nu e pic de dreptate în cinizmu’ capitalistului libertarian de tip SOVietic – cum ar veni -, dar măcar  libertate libertariană este, mey, fratre ?? Ia să vedem ce-nțelege SOV al nost’  prin libertate, pentru care se laudă că cade ca fata gâdilicioasă pe spate și de dragu-i nu mai poate ? E clar că prin sfânta libertate  el înțelege doar dreptu-i suveran de a ți-o trage pe la spate, chiar dacă în infama-i faptă n-ar fi nici fir de dreptate, n-așa? din moment ce tu te-aplecaseși ca să ridici de pe jos ochelarii – cui ?? – chiar ai unui telectual ce-ți perorează bâțâind-se înflăcărat despre libertate -, libertatea libertariană fiind singura care contează, păi se poate ?? 😯  Asta e ca și când, în timp ce o muzichie angelic-libertariană sadea iți picură în urechi ca un fulg purrisim de nea : „Somn ușor, puișor, căci angeru’ libertarian SOV veghează asupra ta ca o dulce mom„, în acest timp banditu’ SOV – vorba vine – iți șterpelește până și ultimul atom din contul de la banca SOV-ROM, exempli gratia…! 💡 Ok, ok, faptu’ că libertarianul pretins de treaba te-a înșelat ca țărănoiul viclean de la tarabă, mai treacă-meargă, din moment ce-avuseși mintea analfabeto-bleagă (deși ai vrea să trăiești ca Ion Teleaga, al năii); dar dacă escrocul ce te prosti pe dumneata fu și el găbjit de „Vulpea” – voila – sau de alt securisto-milițiano-priboi-vulpoi ce nu-l mai suferea, fiindcă escrocul până și taxa de protecție s-a prefăcut a o uita, atunci ce pisica penelopei de logică e aia ce edictează că baietii tre’ să se poarte cu mănuși, c-așa vrea un libertarian de pluș, ce hâmâie și el ca un lăbuș prin halta Huși? Măcar dacă potaia ar fi făcut la fel c-un alt caniș sau cățel mai tembel și ca el, mey, agent Tațel! ; dar când îl prinzi cu rața-n dantură tocmai pe cel care se jură că nu fură, păi atunci poți să fii tu și libertarian de la mama natură – nu doar o biată făcătura -, căci tot îți vine să-i tragi un pulan în poponeața dură (evident, cu oarece măsură).

 

Reclame

49 răspunsuri to “Cine seamănă Vânt…”

 1. Hantzy Says:

  „in fine, ultimul exemplu : libertarianu’ Vantu (…)”

  Probabil ultimul de care vrei sa vorbesti!
  Pentru ca mai avem si alte sute … de eolieni cu aceeasi mentalitate, asezati in posturi preainalte (din pacate), iar ale unora fapte sunt cu muuuuuuult mai desuchiate. Tot din pacate!

 2. monica Says:

  DA AVP,
  aceasta-i menirea ta.Sa-i iei in teapa pe toti ,indiferent ca sunt fuduli,footili sau de-ai nost’i 😯
  Mi-a placut pana la lacrimi (de plans, nu de ras) ce ingrijorat parea aseara „conu’Dinescu” de intarzierea procesului comunismului. Pai nu i-o fi rusine ‘mnealui,bre? Si in general tuturor ,celor care sub acoperamantul unui carnet rosu de partid,a unei fonctii la comperativa PCR si-au creat , insusit si intretinut sistemul pile-cunostiinte -relatii pe care le-au perpetuat dincolo de vietile „fraierilor” care au iesit in strada si murind le-au facut cadou ,tot lor ,o rtv-olta,o rivolutie sau ce-o mai fi fost aceea?
  Dreptatea lor este cea adevarata ,iar daca nu stai sluj sau acolo unde cred ei ca ti-e locul(mai la coada) iti dau peste degete si acum, cu batul orgoliului lor de fosti-adevarati ;stiau si stiu „totul”(il si fac uneori) si mai ales dau cu fleanca, lemnoase discursuri care nu rezolvau si nu rezolva nimic.Logica pe care au invatat-o la scoala de kkt pe care au urmat-o nu este decat una a sistemului comunist si nu se pupa cu logica de bun simt a celor carora nu li s-au spalat creierii cu „directive”sau „teze”.Se cred lorenz-ii magnifici ai unei alte renasteri, cea capitalista cu fata umana 😳
  Vai mama lor,dar mai ales a noastra!Cum ii mai suportam!?!?

 3. stely Says:

  Buna dimineata,
  Ai avut dreptate ,AVP, textele tale , cele care au fost postate pe diverse forumuri de ziare si bloguri ,oricind ar fi reeditate sunt mereu de actualitate .
  Cel de acum a venit in intimpinarea unei adevarate bombe de presa :Arestarea lui Vintu ptru 29 de azile . Recunosc ca ieri nici nu am avut curaj sa ma bucur,intrucit imi era teama ca vreun judecator „integru” (poate unul din cei care au jucat la FMI) va judeca mandatul de retinere. Nu am avut curajul sa ma bucur ,dar am avut curajul sa ma uit nitel pe IRTV. Am calificat drept „circ” ceea ce am vazut .Acum insa este ceva grotesc ,uluitor ,aiuritor,revoltator .
  Confratii tai de breasla -optzecistii – si-au dat examenul de „libertate de constiinta si exprimare”. Un examen al albirii unui infractor care a fost „albit ” mai intii de justitie ,iar acum simtind ca nu mai sunt acolo aceia care l-au facut mereu scapat , i-au sarit in ajutor „floarea disidentei anticomuniste”.
  Ei ,cei ,care plingeau zi si noapte pe umarul bietei populatii saracite de regimul Basescu au sarit in ajutorul celui care i-a spoliat fara pic de teama si mustrare de constiinta.
  Mi se pare uluitor cum acestia si-au lasat la o parte deontologia si etica profesionala si au venit rind pe rind sau „in corpore” pe centura IRTV se „presteze „la greu . Se vedea in ochii lor o disperare de neinchipuit . Ce ii determina sa se prostitueze in asa hal ,incit sa nu mai aiba nici cea mai mica retinere ? Nu am putut sa ma uit decit f.putin la IRTV,dar mi-a fost indeajuns . Sunt disperati ..Si nu stiu care este cauza . Sunt ,e adevarat destul de speriati ca isi vor pierde locurile de munca si ca, poate nu-i va mai angaja nimeni in halul in care s-au prostituat ,dar nu mi se pare asa de greu de suportat .Va trece si asta si poate o vor luao de la cap cu tupeu in alta parte.
  Daca e adevarat insa ceea ce se aude ,precum ca acestia il imprumutau pe Vintu cu bani ,inseamna ca vom avea ocazia sa savuram una dintre cele mai gradioase tepe .
  Cred ca Vintu il intretinea pe N.Popa cu bani „imprumutati ” de laDinescu,S.Tanase ,SRS,Nistorescu ,Chireac,Paunescu ,CTP ,Hurezeanu . Doamne, ce TEPE vom admira curind in Piata Victoriei ,nu -i asa ?
  @Hantzy ,imi pare rau ptru tine ,dar daca continui sa crezi ca Vintu plus pupincuristii sai ,au egal in lumea de azi ,esti tot atit de vinovat ca si „deontologii” lui Vintu. Cu ajutorul tau vom avea ocazia sa asistam la „albirea” lui Vintu si pe bloguri ?
  Hai ca merg acum pe alte bloguri „prietene” sa vad cum se aduna si acolo citiva „deontologi ” si confrati de breasla ai lui AVP ,care prestau si ei destul de des la IRTV.

 4. Hantzy Says:

  @stely,
  ar fi bine doar sa aibe „egali”.
  Si, poate sunt de moda veche, dar pentru mine griul, oricat de intunecat ar fi, e mai luminos decat negrul …

 5. horatiu Says:

  V-as recomanda putina decenta doamnelor.
  Activismul v-a intunecat mintile?
  Justitie la televizor?
  Unde erati cand Vantu insela mii de oameni dar contribuia la campania marinarului din2004

 6. Loda Says:

  Stely :
  Cand Vantu se intalnea cu Basescu, la trei dimineatza ,in parcare la Tancabesti, in 2004 ,la alegeri ,deja FNI-ul se prabusie ! Atunci cum era Vantul si cat de moral omul care se intalnea cu el pentru ca, cinci ani mai traziu sa-l condamne pe altul petru acelasi lucru? Singura diferentza era ca Basescu s-a intalnit in parcare cu Vantu ,iar Geoana s-a dus acasa la acesta .
  Atwentie sa nu intelegi gresit ,nu ii iau apararea lui vantu, dimpotriva, consider bine si normal ca justitia sa-si faca datoria, mai bine mai tarziu decat niciodata !

 7. Loda Says:

  Stely :
  Unde ai citit ca CTP l-ar fi imprumutat pe Vantu cu bani, sursa te rog ;nu ma lua cu faptul ca ai spus ,,daca e adevarat” ca si eu pot sa zic ,,daca e adevarat ca Stely e mana in mana cu peselistii la contracte cu statul” si tot o barfa ar fi,nu-i asa?

 8. stely Says:

  buna ziua,
  Hantzy ,
  „Si, poate sunt de moda veche, dar pentru mine griul, oricat de intunecat ar fi, e mai luminos decat negrul .”
  Din ceea ce spui inseamna ca am gresit cind am spus ca tu pui semnul egalitatii intre Vintu (escroc fara egal-in curind cu acte in regula ) si „cei cu posturi prea inalte”?.. Si ,daca inteleg bine ,tu spui ca SOV „, este unu’ mic ,de culoare „gri”, iar ceilalti „cu posturi inalte”sunt cu mult mai mari si „intunecati „? Daca -i asa ,nu-mi ramine decit sa -mi intaresc convingerea ca , asa cum am spus , ai sarit si tu sa pui umarul la albirea lui Vintu. Deasemenea ,accepti ca ceea ce fac „intelectualii”lui Vintu -adica justitie la televizor – este o lupta ptru adevar si dreptate ,nu-i asa? Vintu este disident ,nu-i asa ? Il urmareste politia politica ,intrucit se lupta cu „dictatura lui Basescu „?.. La fel si pe Dinescu,Nistorescu ,SRS,DD ,Patriciu ,Voiculescu,Copos etc? . Daca-i asa ,nu-mi ramine decit sa spun ca, ura ptru T.Basescu, v-a” intunecat” la toti mintea.
  @ horatiu ,
  Ti-ai reluat activitatea de postac ?
  A lasat Vintu ceva „maruntis ” si ptru voi ,postacii de pe bloguri ? Si,te intreb ceva : „Justitie la televizor „,este de bine sau de rau ? .. Am impresia ca nu ai invatat bine partitura .
  Cred ca trebuie sa mergi pe Antene si IRTV ,ca sa te lamuresti ..

  @Loda,
  Poti sa spui ce vrei despre mine .Nu-mi fac probleme .
  Nici ptru ceea ce facea Basescu cu Vintu la Tincabesti ..
  Voi chiar ati intrat in „vrie”? Nu aveti nici un pic de simt al realitatii actuale ? Pentu ce a fost arestat ptru 29 de zile SOV ?
  Ai auzit de infractiunea de” favorizarea infractorului”? Ai auzit cine este infractorul dovedit ,cu sentinta definitiva?.Ai auzit ca judecatorul a acceptat dovezile procurorilor precum ca Vintu a stiut unde s-a ascuns N.Popa (infractorul) si ca il intretinea cu bani cit sa stea ascuns pina va cistiga Geoana presedentia ,ca apoi s-o schimba pe LC.Kovesi -procurorul general -cu unul pus de el ?
  Si , ce te doare pe tine ca am zis de CTP ca ” l-a imprumutat „pe Vintu cu bani ? In primul rind, mi-am permis sa preiau o stire de pe bloguri si de la B1 . O consider viabila ,intrucit am observat si eu disperarea care se citea pe fata lor . Ce ar putea fi altceva incit sa-i faca sa treaca peste etica profesionala si sa debiteze atitea enormitati incredibile ? N-o fi asta ,dar ce altceva ?Spune tu ca eu te cred pe tine..

 9. Loda Says:

  Stely :
  Nu-ti faci probleme pentru ce facea Vantu cu Basescu la Tancabesti ? pai eu nu ti-am cerut sa-ti faci probleme, te-am intrebat daca ATUNCI vantu era mai curat si mai uscat daca se intalnea in secret cu Basescu, ce-i atat de greu ? trebuia doar un,,da: sau un,,nu 🙂
  Stely, am destule cunostiinte juridice sa aprexiez incadrea lui Vantu in Codul Penal, mult mai multe decat tine, crede-ma.De altfel, am si specificat foarte clar ca ,,nu ii iau apararea lui vantu, dimpotriva, consider bine si normal ca justitia sa-si faca datoria,”,ce nu-i limpede aici ?
  Nu, eu nu pot sa spun ce vreau despre tine, nu pot sa spun ce vreau despre nimeni fara dovezi ,daca sunt o persoana responsabila .De aceea ma deranjeaza ca ,,porti” o barfa ca si cand ar fi o realitate si invoci ca ,,dovada” expresia ,,disperarea care se citea pe fata lor ”.Serios, ai ajuns tu experta in a citi pe fata lui CTP? Si incerci o diversiune, eu nu am vorbit de restul persoanelor amintite de tine, ci de una singura :CTP !
  ,,Ce ar putea fi altceva incit sa-i faca sa treaca peste etica profesionala si sa debiteze atitea enormitati incredibile ?”
  Imi ceri sa itispun eu, ei bine iti spun :,,spectacolul ” de la Realitatea si A 3 a fost superpenibil, de aceea dupa ce m-am uitat cinci minute pe un post si inca cinci pe celalat, am trecut pe TVR, la un film englezesc. Dar daca aceste posturi vor sa de decredibilizeze singure total in ochii telespectatorilor, cine sunt eu sa le impiedec? 🙂

 10. horatiu Says:

  @stely
  Eu ”postac” tu activista si acum si inainte de 89.
  Asa ca sa nu se piarda deprinderile.
  @loda
  Ce sa raspunda doamna la intrebarea cu Vantu si Basesecu?
  Pai nu e pe lista si nu poate raspunde
  PS
  Disperarea e pe fata celorlalti.
  Daia a intrat stely in transa.
  Sau sevraj?

 11. monica Says:

  Intre doua rate grase,oparite,parlite si afumate la Conacul de la Cetate oferite cu servitute (oops) ICRului sau Ministerului Dezvoltarii si al Turismului De Partid si de Stat dam de un Con’Mircica D. foarte vigilent. Sesizeaza instantaneu ca un referat al procurorului care instrumenteaza cazul „SOV” este post-datat sau antedatat ,ca nici nu stii ce-a fost in mintea celui care l-a dat pe goarna.Oops ! Sa avem parte, in continuare, de fumigene aruncate de Justitia ro,in ochii prostilor care suntem ? Sa se repete afisarea incompetentei unor oameni care nu pot fi numiti specialisti odata ce isi permit sa se joace cu nervii unei natiuni? pana unde se intinde mana lunga a mafiei?

  Stand aproape impasibila in fata canalelor de stiri,ca de,lacrimile imi curgeau, dar nu erau ale mele 😀 constat ca bratul amputat al democratiei -JUSTITIA- incearca sa-si ascunda inabilitatea prin subterfugii protezate cu angrenaje ruginite, care frizeaza nesimtirea sau prostia.Atribute gemene ,de altfel 😳 Cand i-o veni randul si Justitiei sa fie judecata de Justitie ❓ Ca l-a arestat pe SOV pt 29 zile suntem siguri numai dupa recurs !!!!!!!

  „Pentru ca arestarea lui să fie posibilă, ceva în cadrul Sistemului s-a rupt, fie că este la nivelul serviciilor secrete, fie la nivelul Justiţiei. Cineva nu a mai respectat convenţiile şi a refuzat să joace după regulile omertei, ceea ce este cu adevărat remarcabil. Când S.O. Vîntu a afirmat, ieri, că aşteaptă ca Băsescu să piardă o bătălie şi să-l vadă în locul lui, a dat de înţeles că preşedintele este acela care nu respectă regulile. Dacă este aşa, atunci Băsescu a declanşat un război pe care nu îl poate câştiga. Deja presa mogulizată a făcut ieri zid în jurul lui Vîntu, iar atacurile la adresa lui Băsescu vor continua încă şi mai îndârjit. Împreună cu nemulţumirile generate de criza economică, cu erorile Guvernului Boc şi cu propriile greşeli (nu puţine), iese un amestec letal. Dacă ar fi să pariem, cel mai sigur este să pariem pe Sistem. Fie că a fost vorba de Năstase, de Patriciu, Becali sau D. Diaconescu, Sistemul a câştigat întotdeauna. Din acest punct de vedere, deşi a fost arestat, este foarte posibil ca Vîntu să fie cel care râde la urmă.”
  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/vintu-versus-basescu-199075.html
  Niciodata nu am crezut ca batranul lup de mare va fi invins de sistem .Cu balbe sau fara ,sper sa-i adune pe toti la mititica impreuna cu el,daca va fi nevoie. Ca sa ramai in istorie trebuiesc si sacrificii.
  Cu ce este vinovat ,Adriene,poporul asta sa fim noi doi ,fosti PCR isti, candidati la prezidentiale?
  Eu sper ca Basescu stie ce stie si Vantu ,chiar mai multisor decat acesta ! Prea a stat cumintel in ultima vreme.F bine ! Sa taca si sa faca !Si sa se sacrifice dac-o fi nevoie !

 12. stely Says:

  Loda,
  Tu imi ceri sa-ti raspund la insinuarile si timpeniile spuse in campania electorala de un infractor si turnator dovedit ? Cuvintul lui Vintu este ptru mine egal cu zero ,iar daca tu imi ceri mie sa-ti raspund cu „da” sau „nu” la timpeniile unui escroc ,inseamna ca tu le ei de bune. In conditiile astea cum de ai tupeul sa-mi ceri socoteala ptru ce am spus despre toti „pupincuristii” lui Vintu ?
  Imi ceri sa-ti raspund la niste aberatii ? Cine te crezi ?
  Nu ai decit sa crezi ce doresti si despre T.Basescu si despre mine ;asta ti-am spus si asta ii spun si „postacului”de @horatiu.
  Voi nu sunteti in stare sa scrieti ceva coerent si cu logica?
  Daca vreti sa fiti luati in serios , scrieti la tema zilei ,care nu este alta decit „Cine seamana Vint „…Eu mi-am spus opiniile clar ,asa cum am perceput eu ,luind in consideratie faptele -realitatea . Adica :azi 10 sept .2010 ,SOV a fost arestat ptru 29 de zile ptru favorizarea infractorului. Daca procurorii nu ar fi prezentat dovezile necesare ,judecatorul de caz nu ar fi aprobat cererea procurorilor.Atit . Desigur ca va fi recurs si poate un alt judecator va avea alta parere . Vom vedea ..Dar, hai sa vorbim pe fapte concrete ,nu sa mutam discutia spre alte idiotenii .
  Deocamdata ,T.Basescu ,a cistigat cu ajutorul meu un nou mandat la Cotroceni . Ceea ce a spus Vintu, ai crezut numai tu si inca altii ca tine . Eu nu am crezut, si ,fiindca eu nu-ti cer tie socoteala ca ai crezut ,te rog ca nici tu sa nu-mi ceri mie socoteala . In consecinta cred ca este normal sa lasam „balariile „astea la o parte si sa ne concentram pe fapte. Spui ca esti de acord ca, SOV ,sa raspunda in fata justitiei ptru faptele sale .Bravo! Sunt de acord cu tine .Esti multumita ?

 13. Loda Says:

  Stely :
  Nu sunt nici multmumita, nici nemultumita, sunt calma, c’est tout 🙂 daca nu vrei si nu vrei sa raspunzi, e dreptul tau ,dar sa stii ca ce a spus Vantu NU A FOST in timpul campaniei, ci dupa realegerea presedntelui.daca nu ma crezi, spune si-ti gasesc data pe ,,goagal ‘.
  ,,In conditiile astea cum de ai tupeul sa-mi ceri socoteala ptru ce am spus despre toti “pupincuristii” lui Vintu ?
  Imi ceri sa-ti raspund la niste aberatii ? Cine te crezi ?”
  Tu citesti cum scrii, ce ton ai, pai eu asa vorbesc cu tine? Daca faci o afirmatie, trebuie sa o poti argumenta sau dovedi, tu nu numsai ca nu poti, in cazul CTP,dar mai si plusezi si acum il incadrezi la ,,pupicuristi”.ASTA poti sa o demonstrezi ? No, si mai vorbim de tupeu….sorry

 14. stely Says:

  SRS,CTP ,Nistoresu ,B.Chireac ,Dinescu ,S.Tanase ,Paunescu ,sunt ziaristi platiti de Vintu ? Au sarit ei ,lasind deontologia profesionala deoparte ,in apararea patronului lor ? Zici ca nu te-ai uitat la cele doua televiziuni, si-i sari lui CTP in aparare ,fara sa stii ce a spus ? Eu i-am ascultat pe fiecare cite putin ; am citit ,m-am informat din ziare . Prin urmare ,atunci cind acesti ziaristii lasa deontologia profesionala la o parte si se preteaza la a-l „linge” pe SOV, fara sa astepte ca justitia sa-si spuna cuvintul,mai exista vreun dubiu ca nu sunt lingaii si „pupincuristii lui SOV ?”?Acesti „deontologi ” au facut presiuni asupra justitiei ,la televiziunea patronului lor ,crezind ca-l vor salva de la arest.L-au laudat fara jena ,l-au ridicat in slavi ,l-au declarat victima politica ,iar pe presedintele tarii ,ales de mine, il fac vinovat de toate astea:fara dovezi ,fara probe ,fara sa roseasca si sa clipeasca.Ce alte argumente mai vrei ? Da,mai spun odata :
  Ceea ce fac acesti ziaristi ,ai generatiei ” optzeciste, inseamna prostitutie si pupincurism. S-au lasat cumparati cu zeci de mii de euro pe luna numai ca sa-l umple pe T.Basescu de zoaie :zilnic ,ora de ora, fara oprire ,fara dovezi .
  SOV este cel care si-a pus la picioare ,cumparindu-i cu bani multi ,pe cit mai multi dintre ziaristi,politicieni ,magistrati
  ,politisti ,securisti ,bancheri .
  El stia ca va veni vremea ca acestia sa-si intoarca serviciile ptru banii luati. Si iata ca a venit .. Acum n-au decit sa se prostitueze in continuare .Pentru ei nu mai este cale de intoarcere .Singurul lucru ce le-a mai ramas este sa se roage ca justitia sa-l judece cit mai repede si sa-i dea o pedeapsa mare ,cit sa scape de el si de povara de a-l ridica in slavi pina la epuizare . Cred ca ptru ei linistea a pierit.SOV i-a platit cit sa-i aduca lui linistea . Asa cum scria un ziar :”SOV ,dormi linistit, presa „presteaza” ptru tine ..!”

 15. AVP Says:

  Stely, SRS,CTP ,Nistoresu ,B.Chireac ,Dinescu ,S.Tanase ,Paunescu nu sunt „ziaristi ai generatiei optzeciste”. Dar chiar niciunu, aloo…oops. Asta nu inseamna ca celelalte argumente ale tale nu sunt valabile.

 16. stely Says:

  Te cred ,dar am luat in consideratie ,mai intii virsta ,cam aceeasi la toti ,apoi , da,si faptul ca pe doi dintre ei (srs si nistorescu) ,parca i-am intinit in relatarile tale .Dar ,nu mizez prea mult pe memoria mea . 😳 Se pare ca m-am folosit de sintagma consacrata ,ptru a face o conexiune intre ceea ce ar fi trebuit sa faca in anii 80 niste jurnalisti ca ei –sa lupte pentru libertate de expresie in slujba adevarului –
  si ceea ce fac acum . In slujba cui si-au pus ei libertatea de expresie si ce adevar apara ,acum ,cind nimeni nu-i mai opreste ? Dar, daca consideri ca celelelalte argumente sunt valabile , nu -mi ramine decit sa ma bucur ,iar in ceea ce priveste confuzia sa iau aminte si sa introduc corectia in „my computer ” ..

 17. GoldmundR Says:

  Bun gasit pe insula unui om adevarat!(cei care v-ati ratacit pe aici,o faceti intentionat-sa nu credeti ca nu v-am „citit”)

  Acum o proba de logica:
  una este daca isi da intalnire Presedintele Frantei cu seful PLO si alta este daca un terorsit de la hisbollah isi da intalnire tot cu seful de la PLO-nu inseamna ca presedintele Frantei este precum teroristul din poveste.Presupun,cu Vantu s-au mai intalnit popi si prelati,avuti si destepti….Se pare ca Vantu e un om „mare”!-cat e cu Legea sub picioare si cei care ar trebui sa faca dreptate in tara sunt doar taratoare ordinare.Punct.

  Stely,
  exista oameni care cred in diavol-si cu ei vrei sa „dialoghezi”?Eu comunic aici doar cu AVP,cu tine si cu alte doamne(Dora,Monica)si cu ceilalti-doamne si domni-care dau dovada de (cel putin)bun simt.
  Acum,fac un ocol in jurul Pamantului,dupa care ma intorc aici

 18. Dl.Goe Says:

  @AVP – intamplarea a facut sa-ti vad poza in costum de mariner. Parca ai fi dl.Goe. Apropo (apropo?) ce este mai important? Dreptatea sau Adevarul? Ca pe libertate (inclusiv de opinie) am constatat ca nu pui mare pret.

 19. stely Says:

  Goldmundr ,
  Te astept sa termini „ocolul ” si sa vii aici ,pe „cimpul de bataie „,unde se pare ca fusei impresurata ,din toate partile .Ba cu apostrofari si insinuari ,ba cu aluzii fine ,dar piscatoare ,ba cu unele mici corectari ,dar nu suparatoare .
  Acum e liniste .Se pare ca cei mai aprigi dintre ei au depus „armele „. Ma declar invingatoare ,intrucit argumentele mele au fost „valabile „..Asa a zis AVP si eu il cred. 🙂

 20. stely Says:

  Hopaa !
  Cred ca am gasit un „optzecist ” get beget , care face parte din „armata avocatilor ” lui Vintu . Sau nici el nu e ? 😦
  Uitati aici” deontologie pe piine ” .. 🙄
  Emil Hurezeanu: „Avem un caz politico-judiciar. Acum suntem in situatia de a asista la o secventa in desfasurarea judiciara. Sigur ca pot fi observate cu ochiul liber abuzuri pentru ca va dau un exemplu. Confiscarea calculatoarelor si a dosarelor dupa atatea luni de cand domnul Traian Basescu vorbea de legatura Popa-Vantu-Geoana. Dupa atatea luni, devine inutila. Pentru ca in aceasta perioada, domnul SOV, care dupa cate stiu eu se putea dispensa de calculatoare, putea s-o faca linistit. Mi se pare ridicol sa invinovatesti public, cu cea mai mare audienta posibila, in timpul campaniei prezidentiale pe cineva si aceasta persoana sa fie pusa sub acuzare si apoi retinuta cu scene de deplasare a dosarelor si a calculatoarelor care devin inutile. E un singur indiciu al unor intamplari neobisnuite. Mai mult decat ale unui ciclu judiciar normal.”

 21. GoldmundR Says:

  Am venit,Stely.
  Lumea nu e chiar atat de mica pe cat pare.
  As vrea ca acest „camp de lupta”sa fie un colt ferit de injurii si meschnarii inutile si urate-a spus-o si AVP de atatea ori
  Cat despre veleitarii
  „cu apostrofari si insinuari ,ba cu aluzii fine ,dar piscatoare”mi se par inofensivi:lumea e intr-adevar mai mare si cateodata,pe unele insule,spalata de mizerii.Omul nu-si ridica statura,faptura nici cu un milimetru,daca dau dovada de agresivitate(or,agresiv este acela care nu e sigur de el)

  Ce se intampla cu Emil Hurezeanu?!Sarmanul!-din lupta asta pentru existenta,din care iesim cu totii cu cate un cucui si poate mai rau,dar ramanem oameni printre oameni,demnitatea si onoarea devin pentru unii cuvinte sifonate,mototolite si aruncate la cos,cuvinte de adormit copiii.Cand l-am auzit pe Hurezeanu la Europa Libera,n-as fi crezut ca-i va lua vreo data apararea unui Vantu.
  O seara placuta si
  pe maine
  Adrian

 22. horatiu Says:

  @Goldmund
  V-as recomanda calm si o lectura.Cartea Soaptelor.

 23. AVP Says:

  @Stely, hic et nunc Hurezeanu are dreptate: cand il ameninti pe un presupus mare inamic ca-n curand ii vei cere socoteala (asa cum au procedat organele atunci cand i l-au aratat lui Vantu pe complicele-i Popa arestat si-n prag de a fi extradat), acesta nu e atat de prost incat sa ti-l serveasca pe rivalul tau politic pe tava (asa cum a facut Vantu cu Geoana, atunci cand l-a chemat acas in pragu intalnirii finale), iar apoi nu doar sa continue a te sfida, facandu-te albie de porci la tembeliziunea sa, dar si sa-si pastreze toate secretele in calculatoarele alea, oferindu-ti-le pe tava in ziua H… Ista e circ dambovitzean, mey, asa cum a fost si cu Nastase, si cu Patriciu, si cu Becali, si cu Diaconescu etc.

  @Goe – io sunt cel mai mare amic al libertatii de expresie a oamenilor, insa nu si a porcilor, aloo… Cand tu dai gazduire unor dementi or intoxicatori care nu par avea alta treaba decat de a ne insulta or calomnia, pe mine si pe forumistii mei, ce libertate de expresie mai vrei, bey, spuley ? Pai tu esti om, mey…? 🙄

  @Horatiule, ori ne dai un link catre „Cartea Soaptelor” sau catre un fragment semnificativ din opera asta, ca sa vedem despre ce-i vba, ori ne scutesti cu propaganda ta. Oricat de antipatic mi-ar fi devenit Varu Jan si oricat de ferma ar fi convingerea mea ca un ticalos, un cinic, un zmecher, un sycofant sau o lichea, in genere, n-ar putea sa creeze in vecii vecilor o opera magna, totusi n-as vrea sa extind parerea mea si asupra cartii cu pricina, pe care n-am cetit-o. Iti promit ca daca ne vei da un link sau un fragment din care putem sa ne facem o impresie asupra sa, o vom discuta chiar aicea, facandu-ne a nu observa ca pe tine te intereseaza doar publicitatea negustoreasca si atata…

 24. Loda Says:

  AVP:
  Link catre un fragment ;parerea mea e ca merita.Am citit cartea, nu-s de loc critic literar ,stiu doar ca mi-a placut foarte mult
  http://revistaramuri.ro/index.php?id=537&editie=26&autor=de%20Varujan%20Vosganian

 25. AVP Says:

  Thank you, Loda. Cand o sa am timp, o sa ma uit si-mi voi spune parerea.

  ________________________________

 26. AVP Says:

  @Loda, am cetit. Nu mi-a placut. Din punctul meu de vedere, e chiar oribil (estetic vorbind). Parerea mea, pai cum drea…

 27. horatiu Says:

  http://www.carteasoaptelor.ro
  asta e linkul stimate avp
  Acum ceva vreme in urma iti recomandam cartea asta pe care eu o consider exceptionala .Dar nu ai catadicsit un raspuns. Problema ta Iti scrisesem ca are o formulare exceptionala si anume
  ”Cand vrei sa omori o natiune ii omori poetul.”
  Am mai scris acolo ca aceasta propozitie este aplicabila intr-un anumit fel cu ce ti se intamla tie (ca poet , pastrand proportiile bineinteles)
  Atata ca vad ca ce am scris eu nu te intereseaza ci te intereseaza razboiul tau prsonal cu Vosganian.
  Ai putea trece peste resentimente si sa citesti cartea.
  In rest chestia cu publicitatea negustoreasca e o ,scuza-mi expresia , o tampenie!
  Daca ai rabdare si esti corect vei vedea ca Varujan Vosganian chiar a scris o” opera magna”

 28. GoldmundR Says:

  Nu am citit „Cartea soaptelor”,dar am citit un fragment,despre care nu pot spune mare lucru.Ce pot spune ca am doua carti pe masa care asteapta sa fie citite:
  una scrisa de Thilo Sarrazin cu o carte provocatoare,”Deutschland schafft sich ab”(Germania se desfiinteaza-e vorba de civilizatia si cultura germana intr-o „mare”musulmana,”culturi paralele”,etc…..)Si o carte scrisa de Kirsten Heisig,”Das Ende der Geduld”(Sfarsitul rabdarii”)-tema fiind asemanatoare cu prima carte citata-lasitatea sistemului judiciar german in fata noilor provocari ale unui tineret needucat,strain in propria-i tara-turcii si in general musulmanii nascuti aici-in fata agresivitatii „barbatului”in devenire musulman,macho si pentru care argumentul „forte” este violenta,dar si supunerea femeii.Nu toti musulmanii sunt la fel,nu toti musulmanii sunt teroristi.Dar multi din multe tari au tot ars drapelele(tot „sfinte”!)ale unor tari precum Danemarca,ale Germaniei,Frantei,USA sau -mereu!-Israel,fie si pentru ca in aceste tari libertatea de exprimare este cea mai mare cucerire a culturii si civilizatiei vestice(pentru Israel ramane doar „aruncarea in mare”,distrugerea definitiva a statului Israel-Cancelarul german,Frau Merkel a spus de curand ca asta nu se va intampla niciodata,ca Germania nu va lasa asa ceva sa se intample vreodata si e alaturi de Israel-si iar au ars cateva drapele sfinte ale Germaniei Federale……

  Azi e 11 septembrie….Multe posturi tv. din Germania dau reportaje-toata ziua!-despre evenimentele tragice din 2001,cand Lumea Libera,Lumea Noua a fost atacata cu o lasitate si brutalitate greu de crezut din centrele civilizatiei nostre,ale lumii vestice.
  Apropo:
  Apreciez in mod deosebit punctele de vedere ale unui Traian Ungureanu,care nu traieste in Vest,dar cunoaste „problema lumii vestice”;printre altele si .http://paisie.freehostia.com/Civilizatie/RazbCiv/007_TUngureanu.htm

  pe curand

 29. stely Says:

  Salutare !
  Incerc de destul timp sa pun o postare care era pe terminate si nu am reusesc intrucit am fost intrerupta de niste vizite cam lungi si neprevazute . Vizitatorii au plecat si am venit fuga s-o afisez .Intrind insa pe actualitatea blogului ,vad ca intre timp sunt unele noutati legate de postarea mea de azinoapte .La inceput m-am gindit sa n-o mai pun ,dar ptru ca e o postare ca raspuns datorat lui Goldmundr si ptru ca are si unele explicatii care erau necesare ,am s-o trimit mai intii pe aceasta ,apoi am sa intervin cu o intrebare la raspunsul lui AVP cu privire la E.Hurezeanu.

  Bun ,iata postarea nepusa la timpul ei..

  „Intru putin sa va zic” buna ziua ” si sa vad daca exista raspunsuri sau alte intrebari si opinii la topic.
  Deocamdata vad ca doar Goldmundr si un „postac „(prezenta neglijabila) au dat aseara tirziu pe-aci ,dar nu am fost pe faza .
  Asadar ,Goldmundr, iti multumesc ptru increderea pe care mi-o acorzi in continuare ! Te asigur ca ,daca tu ,AVP ,D.Grebu ,Skorpion ,Dora , nu mi-ati fi acordat-o si ati fi facut aluzii rautacioase in direct sau in particular cu privire la un mic episod din viata mea ,pe care nu l-am ascuns -as fi plecat rusinata – intrucit parerea voastra si voi ca oameni – contati f.mult ptru mine.
  Nu as spune ca m-ar deranja prea mult un ton mai agresiv ,daca el ar fi insotit de argumente obiective ,principiale ,fara prejudecati si cu un minim ratoinament . Asta este cauza ptru care mai intru in conflict cu unii „postaci” sau” trolli „care mai dau iama pe aici din cind in cind .
  Marturisesc ca am folosit (ieri )un ton agresiv insotit de cuvinte acuzatoare la adresa „intelectualilor lui Vintu” ,al celor care au facut zid in apararea lui ,fara sa mai astepte macar o zi pina la pronuntarea judecatorilor . S-a vazut clar ca au sarit ca la comanda -la semnalul „capului de famiglie ” . Am remarcat graba si lipsa de control verbal , percepindu-le la inceput ca o lauda desantata („pupina”) ,apoi ca o teama .
  L-am remarcat pe CTP cum i-a adus laude lui SOV cu privire la calitatile lui de poet si de intelectual si mi-am amintit cum poeti adevarati si disidenti anticomunisti n-au avut nici macar un raspuns de la el atunci cind i s-au adresat cu un anumit prilej. Asadar , cum sa nu ii faci pe CTP,Paunescu ,Dinescu si pe toata pleiada de jurnalisti care au facut zid de aparare fara rezerve in fata lui SOV ,”pupincuristi „? Chiar as fi vrut sa-l intreb si pe @Hantzy pe care -e adevarat, inca nu-l bag in aceeasi oala cu ceilalti troli si postaci -ce parere are de felul cum acestia ii aduceau laude lui SOV ? Cind am spus ca nu se poate pune semnul egal intre, SOV si T.Basescu ,m-am referit la ceea si la cine sunt acestia la ora actuala . Unul -presedinte ales de popor prin vot democratic ;altul un escroc si turnator dovedit ,dar scapat de puscarie de judecatori corupti . Si mai m-am gindit si la cine sunt cei care l-au sustinut pe T.Basescu ptru un nou mandat si la cite neadevaruri si injurii s-au spus la adresa lor de acesti jurnalisti ,care au facut zid de aparare ptru SOV .
  P.S .hai ca o trimit asa ; parca vad ca vine noaptea sau cine stie ce altceva si nu mai apuc s-o pun nici asa.

 30. AVP Says:

  @Horatiu, imi ajunge ce-am cetit la linku lu Loda. Totul este comun in scriitura preferitului tau, predictibil si deci mediocru – de la stil, la portretele bunicilor armenesti si pana la naratiunea propriu-zisa. Iar fraza: „Cand vrei sa omori o natiune ii omori poetul” e de o redundatza gargaroasa, pardon…

  Egzact asa cum imi inchipuiam… oops. De altfel, imi era preste poate sa cred ca belferitza @Loda, o admiratoare a gargaragiului Paler, nu se inseala si de data asta… Diem perdidi.

 31. GoldmundR Says:

  Era sa uit:
  Salvarea
  nu omul din Est sau de la mai est va salva civilizatiile vestice.Nu o regiune sau natiune poate reusi asa ceva.La nivel de individ,poate.Doar doi oameni sunt in stare sa mai salveze ceva din mostenirea civilizatiei noastre,de la Grecia Antica,Imperiul Roman si cultura iudaico-crestina pana azi:
  -omul umanist,care nu-si va trada filonul cultural nici pentru „multiculti”si nici pentru „pacea sociala”.Si
  -omul crestin,nu habotnic,dar categoric,liber si tolerant,dar nu las.Acest om trebuie din nou sa strige Adevarurile crestine,om care in societatile moderne aproape ca a amutit,locul lui fiind luat in mod automat de muezzin.Nu putini sunt asa-zisi crstini care trec de buna voie(convertinsu-se) la „religia pacii”,…”cautand”o „religie adevarata”(v.si cazul Cat Stevens!),cea crestina fiind fortata la tacere prin secolul 19 european.Daca nu-l vom redescoperi pe Isus Christos,ce trecut,prezent si viitor mai avem?

 32. horatiu Says:

  Da , nu am ce sa comentez stimate avp.Fiecare cu gusturile sale literare.Totusi ca sa fi in tema dea devaratealea ar trebui sa citesti cartea in intregime.
  Pana atunci consideratiile tale despre ” redundanta gargaroasa ” eu le interpretez ca o simpla si adevarata invidie intre confrati.

 33. horatiu Says:

  PS
  Totusi am o mica satisfactie.
  Ca am reusit sa iesim putin din temele sordide ale zilei si chiar daca nu suntem pe aceasi lungime de unda se poate discuta si civilizat(AVIZ ACTIVISTELOR)
  Raman la convingerea mea care ti-am mai impartasit-o.Pubilca pe hartie ca cititorii hyprspatziului nu cred ca pot sa aiba relevanta fata de ce ar putea sa faca cititorii adevarati.
  Sunt convins ca o institutie gen Inatitutul Cultural Roman ar avea ceva de spus in privinta asta

 34. horatiu Says:

  erata
  Institutul!

 35. AVP Says:

  @Gold – religiile care-i promit omului fericirea maxima abia dupa ce va-ndura viata mizerabila de-aci si va muri sunt cea mai mare crima contra Omenirii… oops. Viitoarea religie va fi Planeta Ou (ori Planeta nu va mai fi deloc, aloou…) Omul trebuie sa inteleaga ca este o fiinta in trepte (ca o racheta cu mai multe trepte, daca intelegi ce vreau sa spun), ca viata de apoi este viata next generatiilor de didiloi si ca viitorul Planetei Ou, pentru care tre sa ne zbatem si tu si eu si orisice om cu scaun la cap si cu suflet de herou, e singurul Rai sau Empireu…

  @Horatiule, ca sa-ti dai seama ce este marea, nu trebuie s-o iei pe toata in bratze… Tot astfel, e suficient sa gusti o tzuica afumata, ca sa pricepi ca e o poshirca. Parerea mea si-a lui G.Calinescu (despre Rebreanu), pai cum drea… Hai pa

 36. stely Says:

  AVP,
  Ai concluzionat asa ;
  ” Ista e circ dambovitzean, mey, asa cum a fost si cu Nastase, si cu Patriciu, si cu Becali, si cu Diaconescu etc.”
  Desigur ca si eu am intuit inca de la inceput ,adica din primul moment cind s-a auzit de retinerea lui SOV
  Iata :9sept 19:45
  P.S. off topic .. Vorbind despre” ziua aceea” care va veni ca un “hot”, nu pot sa ma abtin si sa nu-mi exprim o satisfactie ..
  Ziua aceea a venit ,dar ptru un ..hot adevarat .Adica pentru SOV ,care a fost retinut de DIICOT .Din ce am inteles il vor aduce in curind pe Popa din Indonezia .. Este circ mare pe IRTV .
  Tonomatele fac eforturi sa reediteze smecheria cu Becali si DD.. Sunt jalnici .. Deocamdata se cauta “Vinovatul ” care se pare ca se extinde ,de la Basescu pina in sferele guvernului ,bla,bla etc.

  Este clar ca, Ei au folosit „reteta” arhicunoscuta , de la retinerile lui Patriciu,Nastase ,Becali ,DD ..
  Dar acesti „Ei” sunt (in conceptia mea )acesti jurnalisti, politicieni ,avocati ,psihologi si toti cei care sunt invitatii
  permanenti, la IRTV ,ca sa-si dea cu parerea la tot ceea ce se intimpla in tara asta , bineinteles de rau si legat de T.Basescu.
  S-a vazut clar ,cum in prima zi au luat-o mai intii pe latura emotionala ,cu laude si tot felul de chestiuni hilare ,cum ar fi faptul ca are acel handicap si nu poate folosi wc-ul stil turcesc de la puscarie .In paralel cu asta, cealalta poveste, precum ca ar fi victima politica si razbunarea lui T. Basescu ,presedintele .
  Ulterior cind acestea nu au dat roade si SOV a fost retinut ptru 29 de zile, au inceput cu povestea „viciilor de procedura „,
  cautind tot felul de chichite avocatesti pe care iata si E.Hurezeanu le aduce in discutie si pe care le aprobi si tu.
  Da,Circul mediatic exista ,dar cine il face ? Marturisesc ca nu prea am inteles bine . Vrei sa spui ca sunt vorbiti cu totii ? Pe de o parte – jurnalistii ,politicienii ,avocatii ,antene ,B1,IRTV etc si iar pe de alta parte :procurori,politisti ,sereisti ,sepepisti setetisti si…presedinte? 👿
  Asta inteleg din postarea ta. Spune-mi ,te rog ,ca n-am inteles bine ! 🙄

 37. AVP Says:

  Stely, voi da diseara un topic nou – cu texte din odyseea hyperspatziului – despre problema ce te framanta. Se cheama: „Gresii si piepteni” sau cam asaceva…

 38. monica Says:

  Dle Horatiu,
  Intr-adevar, nu ma pot ridica la nivelul semantic al frazelor discursului dvs, de pe acest for. Prefer,deci,sa raman la nivelul meu de simplu „activist” 😀 Va doresc,deci, dezbatere placuta ! Urmaresc cu interes!

 39. Loda Says:

  AVP:
  De gustibus…..nici o problema ,probabil nici lui Varujan nu i-ar placea scrierile tale. 😉

 40. AVP Says:

  Pai cum dreaq sa-i placa, mey ? 🙄 Insa n-as vrea sa crezi ca daca il consider pe Varu Jan un scriitor mediocru, care scrie cu stiluri si viziuni auctoriale de imprumut, fara nemic strict original, homu e ca si distrus… oops ; afla ca un mare mediocru, dupa parerea mea, e si Cioran, de-un paregzamplu (cel din „Pe culmile disperarii”, caci pe un altul nici nu l-am mai cetit…).

  Hai ca mai vbim diseara.

 41. horatiu Says:

  avp
  Nu esti putin cam nedrept?

 42. horatiu Says:

  Daca esti asa de tare , avp intra pe blogul cartii soaptelor si posteaza ce ai postat aici.
  Pune-o si pe aia cu Cioran.
  Cred ca va fi foarte interesant.
  Ce zici , ai indraznela s-o faci?

 43. AVP Says:

  Horatiu,

  Nedreptate este atunci cand un unic poet roman – ignorat de oficialitatea vremii si-n orice caz de editorii clipei – nu e nici macar membru al uniunii scriitorilor, iar nu cand el il face mediocru, ca de altfel si pe faimosu Cioran, pe vicepresul uniunii si ministrul plin de faima & ban, varu Jan…

 44. horatiu Says:

  Aici ai perfecta dreptate cu poetul ignorat de oficialitatea actuala ca de aia dinainte nu se punea problemaTotusi nedreptatea care ti se face de autoritatea actuala nu ar trebui juxtapusa nedreptatii pe care o faci tu.Si cred ca nu e cazul sa asociezi cele doua aspecte.

 45. stely Says:

  Ceea ce spui (aici ) este si convingerea mea.
  „Omul trebuie sa inteleaga ca este o fiinta in trepte (ca o racheta cu mai multe trepte, daca intelegi ce vreau sa spun), ca viata de apoi este viata next generatiilor de didiloi si ca viitorul Planetei Ou, pentru care tre sa ne zbatem si tu si eu si orisice om cu scaun la cap si cu suflet de herou, e singurul Rai sau Empireu…”

  Deasemenea si ceea ce spui aici -in „poema „ta -„Planeta -Ou”:

  „Păi dacă dintr-un om nu rămâne în urma sa, spre a da mărturie c-a existat cândva, după ce şi veşnica pomenire a mea sau a ta despre homu’ cu pricina va dispărea, n-aşa?, decât numai ceea ce defunctu’ va fi înfăptuit cândva sub speciae aeternitatis, şi nimic altceva, aloo…, înseamnă că omu’ nost’, fie el regele-soare ori burghezul cutare, papa de la Roma sau popa din Trivale, e totuna cu faptele sale cardinale, n-aşa?, aşa cum scrie şi-n cărţile imortale, unde se vbeste despre judecata de apoi a faptelor oricărui didiloi”

  Faptele bune si ceea ce lasam in urma noastra ,adica asa :

  „O creaţie duhoasă, un fiu sau o fiică duioasă, un destin de ingeniu or de cenuşăreasă, o poesie sau o conceptie novissimă & aleasă, o invenţie superdrăcoasă, o biserică a neamului mai mult sau mai puţin măroasă, dar caldă şi omenoasă, o fire nobilă şi generoasă, o vorbă sau o mână prietenoasă spusă / întinsă unui semen cu inima grea sau păcătoasă (căci inimă vie, aloo…), o construcţie politică sau o ideologie mişto, un cod de legi maibaro, iată faptele ce fac dintr-un simplu poolică frânar, altfel muritor …”
  Ele vor fi ca un”Rai” in inima si memoria celor ce vor urma ,iar faptele rele ale unora , nu vor fi pastrate in acest „rai”,ba dimpotriva vor fi” alungate ” din suflet si memoria generatiilor ,intr-un loc intunecat si blestemat :Iadul. 👿
  Cei ce au facut rau ptru omenire ,vor fi si vor dainui in Iadul de aici, din memoria si inima noastra : Fie-le numele blestemat !

 46. horatiu Says:

  Si hai sa fim putin realisti.Daca vrei sa-ti publici opera nu trebuie sa apelezi la autoritatea manelista si autosuficienta.
  Cred ca ar fi destui oameni care apreciaza ce ai scris care ar ” risca” si ar intra intr-o astfel de actiune.
  As avea cateva idei.

 47. AVP Says:

  Postare noua.

 48. pP Says:

  Se intreba un domn MIHAI GONTIU pe care l-am gasit la Blogroll pe
  Blogul domnului DORIN TUDORAN.
  ,,Două dialoguri despre Vântu. O concluzie. Și un film de văzut,,

  întrebarea: ,,e chiar așa revoltătoare ideea valorizării ”competenței” negustorilor greci de a-și înșela clienții în timpul democrației lui Pericle? Răspunsul e, evident, da.,,

  ………………………………………………………….
  RASPUNSUL MEU:

  EVIDENT hmmm!
  donc: doc.
  +
  Le financier Bernard Madoff condamné à 150 ans de prison
  ………………………………….
  Bernard Madoff, ses codétenus le vénèrent
  ……………………………
  Bernard Madoff, le prisonnier bienheureux
  ………………………………….
  Paris-Match — La vie carcérale du plus grand fraudeur de l’histoire contemporaine des Etats-Unis est loin de l’enfer imaginé.

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:JnnXnz79mLMJ:lci.tf1.fr/monde/amerique/2010-06/bernard-madoff-est-adule-par-ses-codetenus-5876321.html+madoff+bernard&cd=13&hl=fr&ct=clnk&gl=fr

  http://www.france24.com/fr/20090629-condamnation-bernard-madoff-150-ans-prison-peine-maximale-tribunal-new-york-escroc-arnaque-fraude-financiere

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:jqK18wVznwMJ:www.wikio.fr/economie/personnalites_economiques/bernard_madoff+madoff+bernard&cd=3&hl=fr&ct=clnk&gl=fr

 49. horatiu Says:

  Adica sa folosim Tembeliziunea Nationala in interesul nostru ca arma de lupta impotriva ”dusmanilor” ?
  FOARTE INSTRUCTIV!Pai parca asta ar fi deosebirea intre o televiziune nationala si una particulara , sa fie neutra si a tuturor romanilor ( ce vorba mare!!!).
  Ai rabdare avp mai e putin si cu doamna colonel Rodica Culcer la conducerea stirilor o sa se obtina si ce vrei tu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s