O mai veche scrisoare deschisa catre N.Manolescu

Dle Manolescu,

Va multumesc pt gentila dv invitatie – facuta prin amicul C.Vlasie – de a participa la Colocviul „Scriitorii si Securitatea”, ce va avea loc azi (30 aug.2006 – nota bene) sub egida USR. Este a doua oara cand ma invitati la un colocviu literar important, prima data fiind la Colocviul de poezie de la Iasi (septembrie 1978), cand regretatul Laurentiu Ulici si-a cedat dreptul sau la cuvant membrilor invitati (tot de catre dv) ai Cenaclului de Luni, ce vor constitui nucleul Generatiei 80 si care se vor fi reprodus atunci pe scena colocviului cu cate o poesie fistichie… Personal, n-am putut sa dau curs invitatiei dv d’antan – ocazie cu care as fi citit the famous „Despre hipnotizori„, n-asa? – si n-o fac nici acuma… ; atunci, pentru ca eram un tinerel naiv care nu intelegea rostul unor asemenea evenimente pentru cariera-i breslasa si, de altfel, eram atat de sarac, incat nici drumul nu mi-l puteam suporta… ; azi, pentru ca am ramas la fel de sarac, vai, iar in plus bolile saracului trait la blocul inghetat ca puiu’ prepelitei de pe plai si fara minimal malai se tin de mine scai, vai si iar vai… ; in plus – si poate ca asta e cel mai important, n-asa? -, am banuiala ca nici adunarea de data asta a scriitorimii romane nu va fata decat un soricel, helas

Din pacate, asta e situatia : scriitorii romani au ratat „iepoca” prin care au trecut si (gratie Securitatii, care a stiut sa perpetueze la putere aproape aceiasi oameni, in vremuri istorice diametral opuse, practic in antilumea lumii lor…) trec si astazi. Se vede treaba ca scriitorimea noastra nu-i include deloc pe primii 3-400 sute de cetateni (ca valoare intelectuala, baremi, n-asa?) ai tarii, dupa cum chiar dumneavoastra ati declarat odata, cu legitima mandrie de breasla, cum ar veni, si ca, din contra, cei mai valorosi / puternici romani au fost racolati (rapiti) deja de odioasa si sinistra Secu, asa cum tot dv, mi se pare, ati concluzionat – cu amaraciune tardiva – la un moment dat… Si atunci, ce mai e de facut, decat sa lasam sa se topeasca in neantul purificator aceasta generatie, in care Secu s-a implantat ca o infernala capusha, iar pe urma – Dzeu cu mila…? Caci fara indoiala ca doar mila si pronia cereasca vor mai putea salva de la o iminenta disolutie istorica un popor / o „limba” / invadat totalmente de cancerul activisto-securistic iepocal, un bobor in care cele 3-4 individualitati ce-au incercat sa se opuna activ Raului (ca-n Sodoma si Gomora) nu sunt intelese nici astazi de confratii si compatriotii lor, la peste 3 lucshi de la data cand Raul a fost fortzat sa treaca – macar de ochii lumii civilizate – in ilegalitate, n-asa…? Vreti dovada…? 1.Goma ; 2. Padina…

Sigur ca Goma are pacatele sale, printre care bizaru-i quasiantisemitism nu este cel din urma… Dar, inainte de a-l trage la raspundere sau a-l critica pe Goma pentru excesele si bizareriile sale, USR a facut oare minimalele gesturi reparatorii fata de Goma…? Si anume :

1) I-a redat calitatea de membru al Uniunii Scriitorilor, fara sa astepte ca Goma – care fusese expulzat din USR pentru dosarul sau de dizident – sa faca cerere de reintrare intr-o breasla din care fusese izgonit in mod lash ?

2) I-a cerut scuze lui Goma pentru faptul ca nu doar ca nu s-a solidarizat cu el atunci cand era nevoie pentru Rezistentza Ro, ci din contra, USR s-a solidarizat cu Raul Ro contra celui mai drept, mai viteaz si mai barro…?

3) S-a ingrijit ca Goma sa primeasca Premiul de excelentza in cultura, care sa-i asigure o batranetze daca nu linistita, cel putin decenta, asa cum a primit – sa zicem – un Alexandru Paleologu (Dzeu sa-l ierte!), care nu numai ca n-a fost un erou al Ro, ca Goma, insa a pactizat cu diavolul Ro, aloo…? Si in nici un caz nu era un scriitor mai bun ca Goma, no…? Si-atunci, de ce l-a ignorat USR pe Goma, preferandu-l pe fostul inchinator la Drakkulo…??

Intreb si io… oops

Cat despre mandea – cu-o vba proasta, n-asa…? -, ce sa mai zic…?

– Desi am scris singurul text vadit anticomunist al Rezistentzei Ro („Apelul catre Europa„), nimeni n-a vrut sa mi-l publice pana acuma, aloo… Cand „Romania literara” a inceput prin 95 „Povestea lui Ave” (povestea „Apelului catre Europa”), a sarit ca aras Gabriel Dimisianu, fostul secretar PCR pe redactie – care si azi e director adjunct la RL -, si a reusit sa stopeze serialul, pe motiv ca mananca spatiul tipografic de la gura scriitorilor onesti si cuminti, n-asa? si plictiseste cititorii…

– Desi am fost redactorul samizdatului „NU!„, singurul cu care se poate fali istoria literaturii romane iepocale, nimeni nu s-a repezit sa-mi ceara date despre el…

– Desi am fost singurul scriitor care a dat in judecata o editura comunista (practic, Consiliul Culturii si Educatiei Socialiste, parat de mine in dosarul 611/1987 al Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti), acuzand editura „Cartea Romaneasca” (si de fapt Consiliul Culturii, repet) ca nu-mi respecta libertatea de expresie (ca intentioneaza sa ma cenzureze, mai precis), ceea ce a insemnat o actiune foarte dusmanoasa, vezi bine, iar cu aceasta ocazie mi-am sacrificat singura mea carte „Poemul de otel” (volum premiat la Concursul de debut al editurii „Cartea Romaneasca”, din 1982, insa aparut abia dupa „verolutie” – apud Pitu -, in 1991), nimeni, iarasi, nu s-a sinchisit de asta, desi e vba despre un act singular in istoria literara iepocala, n-asa…? Iar cand „Poemul de otel” a aparut, in fine, in 91, juriile de premiere ale USR m-au ignorat cu desavarsire, biensur, desi „Poemul de otzel” avea istoria si „soarta” sa, n-asa?, fiind „o carte extrem de rara, in care se intrevede geniul poetic” (am citat dintr-o cronica faimoasa in epoca…)

– Daca Paul Goma a fost dat afara candva din USR si n-a mai fost rechemat niciodata, pe mine nu s-a gandit nimeni sa ma invite a face parte din USR – desi mi-am sacrificat singura carte pentru onoarea scriitorimii Ro, aloo…-, iar io n-am indraznit s-o fac, intrucat n-am minimul de 3 carti publicate, confrom Statutului USR, mey fratre… Io n-am decat o biata carte – „Poemul de otzel” – si istoriile zbuciumate ale „soartei” sale ratate, n-asa…? si asta doar pentru ca am facut prostia, cum ar venea, sa ma pun cu Securitatea candva, entitate despre care USR dezbate azi, in deplina liniste, pace si legalitate (cu mânăstirea secu chiar in dreapta sa, apud Turcu…), n-asa…?

– N-as mai pomeni de faptul ca cam fac foamea si frigul, voila, in lipsa nu a Premiului de excelentza in cultura – caci cine dreak viseaza la cucurigu ala…?, -, ci macar a unui salar mai acatarii de undeva, dar nu ma lasa inema, care chioraie ca drea’, helas…, sa n-o fac… Baremi Goma are peste 60 de carti publicate si premii nenumarate, in timp ce mie nu mi-a data nimerea nici un premiu si nici o para si nu mi-a publicat nici o carte, in patria asta recunoscatoare pe saturate, n-asa…?

Hai pa, spor la Colocviu …

Al dv.,
avp

PS. http://www.avp-online-one.blogspot.com/

pps. Am postat mesajul ista si la Ziua – subt articolul lu my friend Bedros -, insa deocamdata nema

(publicat la 30.08.2006, pe unul din blogurile Cotidianul, nu mai stiu care…)

Reclame

18 răspunsuri to “O mai veche scrisoare deschisa catre N.Manolescu”

 1. pP Says:

  merci AVP.
  EU sunt bine MERCI.
  TU?
  sincer sa fiu nu cunosteam epistola asta.
  IMPRESIONANT.
  …………………………………………………………….
  apropo de ilustratia (foto) de mai sus
  imaginea aia poate fi interpretata si ????…….asa?
  adica:
  ,,Români, vă implor: fiți pe fază!,,
  N’EST CE PAS?

 2. pP Says:

  +
  O ACOLADA LA @RIDDICK
  si gata.
  noapte buna!

 3. monica Says:

  Ce se poate adauga la asa o epistola? Decat roseata unui obraz care nici macar in cartea autobiografica nu a gasit locul care i s-ar fi cuvenit, viteazului poet provincial al generatiei pe care a pastorit-o, cu condescendenta unui parinte grijuliu, dar mandru, ca ceea ce-a sadit si ingrijit, a rodit !
  Sunt momente in viata pe care le trecem cu vederea, dar vor veni si momentele bilanturilor, care daca nu cad tandea pe mandea,nu se inchid!

 4. monica Says:

  Pasărea viitor

  Eram unicu’ fiu născut viu, era opt în auz taman venise racheta Cruz. Asta o figură era, ca o vulpiţă amuşina. Nu-ş’ ce căuta poate că dunărea. Poate patrida mea poate oltenia. Poate fete integre poate oile negre. Frunză albă de rai, ozene de pe plai ! Deşteptat brusc din somn striga harnic un om. El striga şi zicea: Fitmo, fa fitmo fa, pe cine cauţi fa?! Nu cumva miel d-un kil, nu cumva pe al meu copil?! Măiastra însă nu-i răspundea, era opt şi o stea, tocmai venise peste ea: Leuţ în apă şi sânge ameţit de oţelu’ ce-l suge ; Berbecuţ iubit de Rok pe frunte cu rece noroc cu meninge la mijloc. Măiastra cu pohtă-l privea cu bale se-mbăloşa era nouă în stea. Măiastra îmbătată cânta ceafa albastră i-o desfăcea creieru’ negru i-l ciugulea. Iar omu’ amarnic plângea: Fitmo, fa fitmo fa, pe cine mănânci fa?! Nu cumva miel d-un leu nu cumva pe unicu’ meu?! Măiastra însă nu-l auzea, din rara carne se înfrupta până stomahu’ ei deborda de intelighenţia… Iar Angelo striga şi urla: vai, vai, creieru’ gingaş, creieru’ – într-un ceas a fost a fost prăpădit… ! Bucură-te, Fierule…! Căci au rămas fără de domn oştirile de la Armaghedon, l-au preschimbat în rok & rock, la soroc…

  Viorel Padina
  Poemul de otel

 5. constantin constans Says:

  PERMITETI?
  merci.

  daca AVP are treba in REEeL coome dab. hai sa operam cu citate din liberalism.ro:

  micul_burghez(AVP°)

  ,,Iata ca incet-incet adevarul iese la iveala… Penibil – mai degraba decat dureros – e faptul ca adevarul iese la crunta lumina nu in urma eforturilor supraumane ale vreunui Judex sau Monte Cristo aborigen, ci absolut incidental, ca un efect quasiinvoluntar si secundar al razboiului dintre clanurile securiste stapane absolute ale campului de bataie, in urma disparitiei oricarei rezistentze din partea “societatii civile”. Caci – voila – corifeii Grupului pentru Dialog Social, batranii dilematici A.Plesu, M.Dinescu sau mai nou insasi Monica Macovei, sunt ei insisi pusi subt un enorm semn de intrebare, ca Dinescu mai alaltaieri, acuzat public, direct si la ora de varf de Voiculescu, cum ca ar fi fost racolat in 83 de un colonel oarecare (nu ni s-a spus inca daca securist sau kaghebist), sau ca Plesu si Macovei, acuzati fara echivoc de Vadim (dar si de Andreescu !), si fara sa fi auzit ca vreunul dintre istia i-au dat in judecata pe denuntatori, macar pentru insulta, n-asa?, iar Patapievici se pare ca nu se simte nici el prea bine la IRC, unde, de altfel, tace malc, cu o sinecura uriasa in gura, dupa ce s-a descoperit ca pe vremea cat a fost la CNSAS (cu aceiasi Plesu si Dinescu) a acoperit pur si simplu – expres ori din incompetenta, nu importa ! – dosaru lu Sorin Antohi (alt arcadian…). Daca mai adaugam si amanuntul, n-asa? ca Radu Filipescu a dat mai alaltaieri niste raspunsuri aiuritoare la un interviu in care ii cam peria pe Ilici si pe Bombo, iar de cazul Base se facea a nu fi auzit, ce putem deduce de aici ? Ca asa-zisa noastra disidentza oficiala sau oficioasa (exibata in media de limba romana ante si postdecembrista) a fost cu voie de la Politie ? Sau ca asa-zisii corifei ai “societatii civile” si-ai culturii loco au fost gonflati cu pompa Secu si exploatati in orb de hicleana & catacombica institutie, fara ca ei sa-si dea seama macar, fiind prezervati tocmai pentru momentele astea, cand cineva, caruia ii arde buza sa demonstreze cuiva, n-asa? ca-n fond si la urma urmei rumanii astia au fost toti o apa si-un pamant, scoate de la saramura dosarele „disidentilor” rand pe rand ? Caci, intr-adevar, nu mai lipsea decat s-aflam ca si Plesu, Dinescu sau M.Macovei s-ar phootea sa fi fost turnatori, dupa ce descoperiram ca madam Musca se afla exact ca musca la arat pe-al Dreptatii & Adevarului nat, ca sa constatam ca suntem complect de rahat, chestie care pentru idiotii folositori sau naivii ce-n anii astia tot felul de liste de sustinere au semnat sau care au cazut in fund in fatza corifeilor pe care Secu /ce s-ar parea ca i-a creaiat/ tocami i-a luat, in vremea din urma, la demantelat, pare ceva cu totul si cu totul de speriat, n-asa…?

  In vremea asta, despre “Apelul catre Eurupa”– ce s-ar phootea sa fie singura chestie rezistenta antico ot Romanica noa’… – nu sufla un cuvintzel nimerea in lumea de hartie (exceptis excipiendis, voila…), nici macar Andreescu ista sau my friend Tudoran, helas, fi-re-ar a drea’ de treaba tipic rumânească, ha-ha-ha…,,
  ………………………………………………………………….
  aici aveti o pagina exceptionala:
  care fuse si se duse (doamne cit de intortochiate sunt caile tale)
  cititi toata dezbaterea de aici si nu veti regreta:
  cu linkuri cu tot AVETI pt.o zi.

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:uk0yGszw3_UJ:forum.liberalism.ro/viewtopic.php%3Fp%3D16559+AVP+MANOLESCU+COTIDIANUL&cd=10&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

  ,,fi-re-ar a drea’ de treaba tipic rumânească, ha-ha-ha…,,
  VORBA POETULUI:
  doamne cit de intortochiate sunt caile tale.

  ………………………………………………………
  PS. IMPORT:
  @VIOREL PADINA
  SARUTARI DE MIINI DOAMNEI TALE SI LA MULTI ANI !

 6. constantin constans Says:

  ,,fi-re-ar a drea’ de treaba tipic rumânească, ha-ha-ha…,,
  ……………………………………………………………………..
  ,,Draga Sorin, Mos Nicolae mi-a adus un sac de linkuri apropositto de topicul dumneatale Cand ai timp, arunca-ti rogu-te un ochi preste ele si spune-mi ce crezi : sunt jucarii pt mici copii, sau dracarii…? Thank You !

  Angelica, marchiza ingerilor

  Baietii Vantului vs AVP

  Varu Jan & AVP

  Corson al lu nea Solomon & AVP

  Decorarea din anu 2050 a lu AVP

  Corson se intoarce

  Patronu si Poetu

  Noua Literatura a baietilor si fetelor & AVP

  Tainele Angelicai, marchiza ingerilor

  Snobilimea footila & AVP

  Vezi comments-urile, mai ales…

  ps. Thank You si tie, dear modelator, la cenzura sa n-ai spor ,,
  AM INCERCAT SA INTRU PE LINKURILE SUGERATE DE AVP MAI SUS.
  constat cu mare tristete ca ARHIVA ,,cotidianul,, a DISPARUT.
  poate le-a salvat AVP pe undeva ?
  daca DA ,sa le puna aici sa ne dumirim si noi de CE SI CUM.
  merci!

 7. constantin constans Says:

  +
  ,,Plesu si Macovei, acuzati fara echivoc de Vadim (dar si de Andreescu !), si fara sa fi auzit ca vreunul dintre istia i-au dat in judecata pe denuntatori, macar pentru insulta, n-asa?,,citat AVP.
  ………………………………………………………….
  citat @marius delaepicentru pe liberalism.ro
  ,,Raportul Tismăneanu, în secţiunea Concluzii (pag.3) într-o listă departe de a se vrea exhaustivă, îl pomeneşte şi pe AVP ca victimă a represiunii. Deîndată ce executivul va scoate un act normativ inspirat de raport, AVP îi poate acţiona mult mai uşor în judecată pe toţi cei ce i-au făcut viaţa amară pînă la 22 decembrie 1989.,,
  ………………………………………
  ps:
  apropo
  pe liberalism.ro nu mai functioneaza nici macar un link pus de micul_burghez(AVP°).
  deci, tot suportul pe hirtie este cel mai SIGUR.
  DIN PACATE, DERBEDEII ASTIA NU VOR SA-L PUBLICE PE AVP.

 8. constantin constans Says:

  HAI S-O SALVAM SI PE ASTA SI GATA.
  cine stie? poate dispare si liberalism.ro.
  deci o interventie @aa /Sâm Dec 23, 2006 12:35 am PE FORUMUL RESPECTIV.

  ,,Poetul Abălaru Viorel Padina, a fost un adevărat oponent al regimului comunist din Ro şi un extrem de obiectiv observator al situaţiei din întregul lagăr socialist.
  Analizele politice pe care le face astăzi, sunt adevărate opere de artă, care-i umple de invidie pe cei ce îndrugă verzi şi uscate, în cele patru vânturi (şi aici!)

  În urma unei discuţii cu Maestrul, mi-am luat libertatea de a scrie un biet

  Basm de adormit … Poeţii Adevăraţi….

  Prin luna-patra din câinosul an, lipsit de alegeri tam-nesam, de ieşit singuri la liman, Chel Împărat chemă în taină, la sfat, un învăţăcel buclat, luminat, ce locuia în ţara lui Roş Împărat încă de pe vremea lui Galoş Îngălat, cel ucis şi îngropat, de un discipol scelerat, cucuvea de cuib furat, ce fuse la rându-i trădat, păcălit şi-ndepărtat, de prieten apropiat, după ce l-a spurcat şi înjurat, în loc să meargă la’npăiat, ca orice moşneag căpiat, cu grea răutate’ndopat, de-a pus de asasinat, şi sânge tânăr a păpat, cu care s-a tot înfruptat, de-o lume mare a oripilat.

  -Fără dregători, fără impostori, numai cunoscători ale marilor putori ce-au împroşcat cu urdori, noian de sărmani muritori,

  glăsui cu glas apăsat, cel nou Împărat, cu noroc adăpat, de şuviţă scăpat, de pitici înconjurat, de un biet colibri cântat, aplaudat şi orbeşte ascultat, peste tot urmat, în poziţia mult curbat, chiar şi’n groapa cu rahat, unde toţi s-au inspirat, după ce s-au uşurat!

  Urmare (basm aproape real – aa):
  (termenul impus pentru redactarea Raportului este neverosimil de apropiat, faţă de imensitatea materialelor ce ar trebui studiate, după ce vor fi găsite!!)
  – aprilie – se formează comisia, după pertractări (probabile!) care ţin…şi ţin..
  – Tismăneanu găseşte formula care i-a permis să se achite de sarcină: grupuri de specialişti în diferite domenii, care tocmai ele vor forma capitolele Lucrării…
  – despre oponenţii regimului comunist in mediul intelectualilor şi nu numai, se poartă discuţii între cei ce redactează materialul, iar aici:
  1.cineva aminteşte de Apelul pentru Europa
  2.Tismăneanu cere introducerea lui Viorel Padina printre oponenţi
  3.Poetul Viorel Padina nu putea apare din neant, în decembrie 2006
  4.Maestrul Viorel Padina nu fusese trecut în niciuna din ultimele Istorii Literare !!!!
  5.Viorel Padina trebuia actualizat, musai!!!
  deci
  – suntem prin august când Cineva publică un interviu cu AVP, deşi fusese un gudurel al duşmanilor Poetului, pe for Lib.ro, la banare !!!!!…..,
  pentrucă
  • – a făcut ceeace a trebuit… musai…
  sau
  • – o idee aproape genială de a se spăla de păcate i-a poposit printre sinapse…….
  însă
  – unii încă nu cred că AVP înseamnă ceva mai mult decât un nick name oarecare
  – este atacat sub centură, în mod grotesc
  – nimeni nu ripostează (în afară de Poetul mereu, mereu, mereu nedreptăţit)
  – caţavencii nu-i dau drept la replică, ignorându-l ca până atunci
  – apar la scurte intervale:
  A. Raportul Tismăneanu cu numele Poetului Viorel Padina printre nominalizaţi
  B. C…… urmează … gudureeeeiiiiiii, rând pe rând ,,

  Mii şi mii de scuze, Bătrâne…

  aa cel rău

 9. stely Says:

  pP,
  Aseara ai spus asta:

  pP Says:
  7 septembrie 2010 la 20:32
  @stely
  merci stely.
  poate sunteti naiva,poate nu.
  HAI MAI BINE SA-l LASAM PE PADINA SA SE EXPRIME!
  sau pe cei avizati (initiati).

  „Uite ca AVP a fost prompt si s-a „exprimat” :clar ,dur
  si raspicat .Scrisoarea este dovada cea mai
  elocventa ca, AVP si P.Goma ,au fost
  marginalizati cu buna stiinta de aproape toti „confratii si compatriotii lor”.
  Iata:
  …cele „3-4 individualitati ce-au incercat sa se opuna activ
  Raului (ca-n Sodoma si Gomora) nu sunt intelese nici astazi
  de confratii si compatriotii lor, la peste 3 lucshi de la
  data cand Raul a fost fortzat sa treaca – macar de ochii
  lumii civilizate – in ilegalitate, n-asa…? Vreti
  dovada…? 1.Goma ; 2. Padina”.

  Eu cred ca acesti „confrati si compatrioti” nici nu
  au dorit sa-i inteleaga , ba dimppotriva le-au intors spatele cu cinism si ceea ce este si mai revoltator ,multi dintre ei li s-au intors impotriva .Motivele sunt lesne de inteles .Cred ca , nu numai ca le-a fost frica sau ca nu le-a pasat (intrucit ei se simteau bine mersi )ci devine tot mai clar ca ei au fost ,asa cum spune P.Goma :” colaboraţionişti ai Terorismului Comunist, au adoptat tactica hoţului care, prins, zbiară: “Hoţul! Hoţul!!”, arătîndu-l pe păgubaş-păgubos.,,
  P.S.
  Totusi, poate ca m-am grabit sa ma exprim si asa cum e normal ,ar trebui sa se exprime -precum cum spui si tu –
  cei „avizati”(initiati) .Prin urmare ,hai sa nu ma grabesc ..”
  …………………………………………………………………………………
  Asadar nu am postat acest comentariu ,imediat ,asa cum obisnuiam ,ci i-am asteptat pina acum pe cei „initiati”..
  Si au venit ? Asta este intrebarea … 🙄
  Nu ,n-au venit ..Dar i-ai suplinit tu,@pP ,cu aceeasi abnegatie de”prieten drag” si inimos. Mie mi-au fost de mare folos ,atit linkurile puse ieri cit si cele de azi,dar si postarile destul de elocvente , ale altor fosti? sau ramasi ?”dragi prieteni” ,de pe liberalism.ro.
  pps.
  Impresia mea despre scrisoare e clara :AVP si P.Goma ,au facut tot ce le-a stat in putinta sa-i catalizeze pe „confrati”lor , in jurul unui proiect curajos si generos .Daca ar fi reusit ,acum ar fi fost cu totii (optzecistii)ca si „pasoptistii”, eroii nostri .
  Dar ,n-a fost sa fie .Insa, AVP ,prin refuzul sau de a merge la acel simpozion ,la care a fost invitat de N.Manolescu printr-un intermediar, nu face decit sa le intoarca si el spatele , dar cu demnitate si cu un raspuns edificator :
  „Si atunci, ce mai e de facut, decat sa lasam sa se topeasca in neantul purificator aceasta generatie, in care Secu s-a implantat ca o infernala capusha, iar pe urma – Dzeu cu mila…? Caci fara indoiala ca doar mila si pronia cereasca vor mai putea salva de la o iminenta disolutie istorica un popor …”

  Iar prin ceea ce spune aici :

  ” dupa cum m-a informat recent un tanar critic care scrie o carte despre Generatia 2000, “Poemul” cu pricina e singurul op prin care – in perspectiva timpului – noua generatie se leaga de vechile generatii literare, ca prin Driopitecus Fontani, n-asa?, astfel ca (in expresia aceluiasi tanar critic) noii poeti ar trebui sa ma aiba de idol…, ha-ha-ha, vba cuiva…”

  Nu stiu cit de mult a reusit acel poet sa „lege de vechile generatii literare ,ca prin Driopitecus Fontani ” , noua generatie „douamiista”,avindu-l ca „idol” pe el si „Poemul de otel”,dar este o premiza clara ca legatura ar putea sa se faca cit de curind ..
  p.s. ptru mine este clar :AVP este „idolul „meu . 😳
  Dar ,conteaza ? 🙄

 10. AVP Says:

  Mulţumim pentru urările de ziua onomastica (nu doar a Marianei, dar şi a lui Marius). La rândul nostru urăm sănătate, pace si prosperitate tuturor celor ce poarta slavitul nume al Sfintei Marii.

 11. stely Says:

  AVP,
  Sper sa-mi scuzi amnezia .. 😳
  Asadar, de „Sfinta Maria Mica”, urarile mele sincere -de sanatate , de fericire si multe impliniri ptru cei doi sarbatoriti din familia ta ;aceleasi urari de bine si ptru tine. „La multi ani „!

 12. AVP Says:

  S-auzim numai de bine, draga Stely.

 13. pP Says:

  @stelyyyyyy????????!!!!!!!!!!
  VA ROG DOAMNA DRAGA,svp
  nu despre asta era vorba aici.
  chiar nu realizati ca blogul acesta a murit?
  OK. daca dumneavoastra nu realizati poate va spune PADINA DE CE A MURIT ACEST BLOG

  NIMIC NOU sau original pe acest blog lipsit de polemici constructive.
  DECI DECLAR ACEST BLOG MORT.
  IL INVIT PE ,,MY FRIEND,,SA DECLARE OFICIAL INCHIDEREA BLOGULUI.
  TRAIASCA MY FRIEND!

 14. AVP Says:

  @cc – de-as publica texte de-acum 30 de ani, 3 ani, 3 luni or 3 ore, tot aia ar fi, fiindca timpu nu le-ar rugini, nici ca stil si nici macar ca actualitate, dupa cum ar cam trebui sa stii… Se pare insa ca hysteria or neurastenia ta nu poate fi satisfacuta decat de futilitati de ultissima ora ; tu nu te poti calma decat unde e gramada si harmalaia mai mare, fratioare.

 15. stely Says:

  @pP,
  Nu crezi ca poate chiar tu ai gresit ,e adevarat ,nu cu intentie ,atunci cind ai spus aici ,asa?
  „HAI MAI BINE SA-l LASAM PE PADINA SA SE EXPRIME!
  sau pe cei avizati (initiati)”
  Eu consider ca AVP s-a exprimat ..Scrisoarea de mai sus este cit se poate de elocventa .Ce altceva ar mai fi putut sa spuna AVP ? Dupa cum citisi in postarea mea, ti-am urmat sfatul si am stat – in zadar – sa vina „initiatii” . Dar tu stiai f.bine ca „initiatii” nu au de gind sa vina ,unii din ei se simt cu „musca pe caciula”..
  Ar mai fi fost unul singur ,pe care si tu mai daunazi ,l-ai invocat cu drag si profund respect. Este vorba de P.Goma ,nu?
  Din cite vezi si citesti, AVP ,vorbeste in scrisoare destul de mult si de bine despre P.Goma. Adica il ia ,destul de clar, la multe intrebari pe N.Manolescu cu privire la P.Goma.
  Ce-ai fi zis ,daca ,de ex., P.Goma ar fi scris el insusi o scrisoare in care i-ar fi cerut lui N.Manolescu sa-l reabiliteze pe AVP ?Sa-l intrebe tot atit de multe si asemanatoare intrebari despre el ? Prin urmare ,ce ai fi spus despre AVP, daca ar fi tacut si nu i-ar fi zis lui P.Goma ,macar, un „buna ziua”,confrate de.. suferinta !?
  In concluzie ,te-as intreba : in conditiile in care „initiatii ” stau ca „mortu’n papusoi ” si nu au de gind sa initieze „polemici constructive” ,cit sa faca blogul mai viu sau original ,nu crezi ca ar fi fost mai bine sa fi fost putintel mai atent cu ceilalti ,care au incercat sa spuna ceva ? Ma refer la @Goldmundr ..
  Eu am fost sincera in ceea ce te priveste .Ti-am apreciat efortul de a -i scoate din amorteala pe ceilalti,dar nu toti au curajul meu sau al tau ,de a aborda aceasta chestiune de pe pozitiile de ..neinitiati.
  A, tu il vrei neaparat pe AVP ? Da, ai dreptate .Absenta lui , mai mult de o zi sau doua, da impresia unui blog parasit . Dar tu nu stii ca ,spre ex.,saptamina asta cit si cealalta , temele lui AVP s-au aflat in „top 10 cele mai populare ” ? De cele mai multe ori pe primul loc? sau ca se afla in primii 20 in Top posts ?
  De fapt asta era previziunea pe care am facut-o acum un an cind AVP si-a facut acest blog. Si anume ,ca temele si toate textele lui originale ,vor ajunge pe primele locuri ,chiar daca vom posta numai eu si cu tine? Asta era dovada ! Chiar daca ieri am postat numai noi doi ,blogul a fost pe locul 15 in „Top posts Word press „.Astazi ,e adevarat ,a fost o ciudatenie ..Poate este explicabila ..Cineva nu a vrut sa popularizeze „scrisoarea „.. Asa cred ..

 16. skorpion Says:

  la multi ani sotiei tale, AVP!
  inclusiv pentru Marius!
  🙂

  despre asta ce parere ai?
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/patru-turnatori-de-lux-in-siajul-obiectivului-tudorache-905260.html

 17. AVP Says:

  Multumesc si tie skorpi pt urare. Multumesc si de intrebare, insa io am alte griji pe cap acuma. Mi-am spus, de altfel, de multe ori – si se pare ca-n van – parerea in cestiunea asta, e „elitei” iepocale, fripturiste or turnatoare… De foarte multe ori chiar.

  Postare noua.

 18. Hantzy Says:

  La multi ani, alaturi de mariile cele dragi tie, AVP!

  Merci pentru mail si sa-ti oblojesti genunchiul!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s