Supliciile Angelei Furtuna, sau cand Fluturele se transforma-n Carabus…

Stimate Domnule Preşedinte Gheorghe Flutur,

Stimate Domnule Consilier Neculai Barbă,

Vă asigur de buna mea credinţă, vă doresc creştineşte – dvs. şi familiilor – acelaşi bine pe care mi l-aţi dorit şi dvs., dar vă asigur şi de stupoarea mea în faţa fărădelegilor la care vă asociaţi.

L-ati trimis acum două ore pe domnul Gabriel Cărăbuş, directorul instituţiei (traseist venit din PSD în PDL din interes şi lipsit de credibilitate umană, politică şi profesională), să mă anunţe că nu vă puteţi ţine deocamdată de cuvânt în privinţa promisiunii pe care mi-aţi făcut-o în 28 iulie 2010, datorită căreia am şi renunţat temporar la greva foamei (v.mai jos III.c). Spuneţi, conform celor transmise mie de dl. Cărăbuş, că până la ora actuală nu a venit aprobarea de la ANFC de la Bucureşti pentru reînfiinţarea postului meu, aşa că, în absenţa acestei confirmări, nu aveţi certitudinea că vă veţi putea ţine de cuvânt în şedinţa CJ de săptămâna viitoare.

Mă întreb de ce nu aţi luat dvs. personal legătura cu mine şi cu presa, astăzi, comunicându-ne transparent evoluţia lucrurilor, dar şi pentru a expune public această situaţie, pentru a vă prezenta civilizat scuzele şi pentru a gestiona acest conflict cu maximum de respect şi atenţie. Mă întreb dacă puteţi proba că aţi insistat dvs. personal la Bucureşti pentru urgentarea rezolvării problemei criminale pe care dvs. aţi creat-o deliberat – ca pe o execuţie politică şi profesională fără nicio altă sancţiune prealabilă (bolşevicii dogmatici mai făceau şedinţe de demascări, dvs. ucideţi direct)  – , şi nu cumva nu gestionaţi prin tărăgănare o înmormântare a problemei, precum şi asasinarea mea deplină şi definitivă. Tacticienii dvs. şi medicii din anturaj vă pot alimenta cinismul de a mă supune acestui stres de prelungire a suferinţelor induse de starea de provizorat în care m-aţi pus, aşa încât să scăpaţi repede de mine. Ştiu că nu sunteţi străini de acest act criminal. V-aţi trimis acum, (20 august, la ora 11), emisarul slugarnic şi hopa-mitică, spălându-vă pe mâini precum Pillat din Pont şi arătându-mi încă o dată adevărata dvs. faţă şi adevărata măsură a caracterului dvs. lipsit de curaj şi onestitate. Vă era greu să vorbiţi personal şi civilizat cu Angela Furtună (dvs. nu vorbiţi decât cu trădătorii recent absorbiţi din PSD, PRM şi PNL, nu cu oamenii devotaţi doctrinei de centru dreapta prin probe de netăgăduit, publice şi tranşante) , vă autopalsaţi deasupra cetăţenilor oneşti ai acestei ţări, între care mă număr şi eu, dispreţuiţi elitele culturii române care au demnitate, vă convine să fugiţi de responsabilitate şi să aveţi dialog direct cu oamenii cărora le datoraţi respect şi normalitate. Şi poate şi ceva recunoştinţă pentru că îşi pun pielea la bătaie pentru idealuri pe care dvs. le trădaţi.

Dvs. aveţi killeri plătiţi, nu vă mânjiţi personal mâinile. Apropo, dormiţi bine?

– I. Nu am aprobat decizia abuzivă, ilegală şi nedemocrată prin care mi-aţi desfiinţat compartimentul şi postul (deţinut de mine legal şi pe termen nelimitat), prin Decizia CJ din 20 iulie 2010. Nimic legal, în acest act stalinist. Doar o crimă.

– II. Prin atitudinea de sfidare a legilor ţării şi a valorilor democraţiei, mi-aţi pus viaţa în pericol, mi-aţi agravat starea sănătăţii (sunt cardiacă) şi mi-aţi ştirbit grav imaginea, distrugându-mi munca şi armonia profesională şi socială. Dintr-o instituţie plină de paraziţi, clientelă şi traseişti politici (puţini au pregătire filologică şi dragoste pentru carte, majoritatea se consideră în tranzit către diverse căpătuieli), în care funcţiile au fost oferite mereu fiilor şi nepoţilor de oligarhi şi clientelă şi nu au fost dobândite pe criterii meritocrate, l-aţi dat afară pe omul cel mai performant şi onest, care a creat pentru prima dată prestigiu naţional şi internaţional instituţiei, precum şi o anume formă de excelenţă CJ: câtă vreme, datorită programelor mele începute acum şapte ani şi urmate perseverent, se vorbeşte acum deschis şi constant de valori europene ca Zilele de comemorare a victimelor Holocaustului, Zile de comemorare a victimelor Gulagului, educaţie antidiscriminare şi antirasistă, sau despre valori universale ca Monica Lovinescu, Paul Celan, Norman Manea, Arnold Dagani şi atâţia alţii pe care cenzorii culturnici ceauşişti îi interziceau în această zonă a lumii chiar şi în debutul anilor 2000.
Am luptat cu ei, singură, şi îi învinsesem. Dvs. i-aţi luat din nou de aliaţi. Oare nu mai mergeţi către UE şi NATO?

Înaintea dvs. a mai fost un Preşedinte de CJ, baronul PSD Gavrilă Mîrza, care tot prin metode staliniste mă dăduse afară din revista Bucovina Literară în anul 2003 pentru simplul fapt că fusesem denunţată ca om de centru dreapta de către vechii (şi mai noii dvs. colaboratori – felicitări! – ) scriitorii Constantin Arcu, Ion Beldeanu, Nicolae Cirlan şi Onu Cazan -, cunoscuţi propagandişti ceauşişti, turnători şi torţionari ai scriitorilor proatlantişti şi proeuropeni din zona noastră) sau, alţii din clanul Steiciuc et Co, cunoscuţi liberali comunişi ce au slujit conştiincios cercurile peremisto-pesediste şi propaganda pentru crini, trandafiri şi moguli.

http://www.poezie.ro/index.php/press/111441/Medalion_Monica_Lovinescu_80_-_Amintirea_cosmarului_de_dupa_cosmar

http://www.poezie.ro/index.php/press/1759388/O_societate_a_scelera%C5%A3ilor_bolnavi

Ideile mele, programele mele tranparente de susţinere a culturii moderne şi occidentale, efortul meu şi articolele publicate în toată lumea, prin care  denunţ impostura, antimeritocraţia,  creşterea fascismului şi antisemitismului în România au deranjat teribil. Cât de puţin sunteţi pregătiţi pentru democraţie, dacă v-aţi permis să asasinaţi un om de cultură, un profesionist desăvârşit, şi încă unul care v-a slujit onest şi neclientelar cauza! În loc de a-l preţui, l-aţi dat afară! În loc de a-mi scurta suferinţa nesiguranţei, acum mă torturaţi cu supliciile amânării rezolvării problemei!

Mafia transpartinică, de care nu sunteţi chiar străini (am dovezi),  a dorit aşadar să pună capăt vocii mele. A reuşit, parţial, prin gestul dvs., bucuraţi-vă! (dar citiţi şi Psalmul 90, ca să ştiţi că bucuria vă va fi scurtă! – pentru că tot faceţi paradă de un creştinism pe care, prin fapta dvs. recentă, nu îl confirmaţi).

– III. Am reacţionat prin greva foamei la acest atentat comis de dvs. asupra mea pe 20 iulie. Jurnalul public al faptelor e mai jos:

a. http://angela2008furtuna.wordpress.com/2010/07/26/angela-furtuna-greva-foamei-26-iulie-ora-10-comunicat-de-presa/

b. http://angela2008furtuna.wordpress.com/2010/07/27/angela-furtuna-comunicat-privind-greva-foamei-ziua-a-doua-27-iulie-2010/

c. http://angela2008furtuna.wordpress.com/2010/07/28/comunicat-angela-furtuna-suspendarea-protestului-prin-greva-foamei/

– IV. Astăzi, 20 august, ora 11, emisarul dvs. Cărăbuş, în loc să-mi dea vestea bună că aţi rezolvat problema aşa cum aţi promis pe data de 28 iulie, mi-a dat vestea că totul s-a amânat sine die. Eu pot intui că există premizele tergiversării şi deci ale rămânerii în vigoare a asasinatului meu, pe care l-aţi plănuit şi autorizat. Nu am argumente să cred că sunteţi oameni de bună credinţă, după 1. limojarea mea ilegală şi stalinistă prin decizia dvs. şi de către un complot care nu vă este străin şi 2. tenacitatea cu care NU aţi intrat în dialog cu mine şi nu aţi negociat afabil. (De altfel, şi dvs. şi aliaţii dvs. gestionaţi în jurul meu un curent de calomnii şi denigrare fără precedent, ceea ce probează lipsa de bunăcredinţă. Dar când v-aţi aşezat la masa negocierilor, invitându-mă la un dialog cu armele pe faţă, la care să participe şi casta demolatorilor? Pot furniza sute de informaţii şi fapte concrete despre aceasta crimă morală ce are loc ŞI cu concursul dvs).

Prin prezenta, vă solicit să faceţi toate demersurile pentru urgentarea problemei pe care dvs. aţi creat-o prin încălcarea legii, şi pentru rezolvarea la termenul promis a acestei situaţii.
Vă reamintesc faptul că acest caz se află pe agenda unor instituţii, personalităţi şi foruri serioase, care au sesizat anomalia şi gravitatea atacului la valorile democraţiei şi al viaţa mea, precum: Institute Culturale ale României din Paris, Tel Aviv, New York, Radio Europa Liberă, presa israeliană şi ISRo-PRESS, presa română, dl. Viorel Padina, dl. Sorin Ilieşiu, Asociaţia 21 Decembrie 1989, dl. Teodor Mărieş, dl. Devis Grebu, dl. Vladimir Tismăneanu, Asociaţia Mondială a Femeilor Române, Uniunea Scriitorilor din România, România Literară, presa literară românească şi inetrnaţională, ICR şi aşa mai departe.

Dacă ceea ce v-am transmis mai sus vi se pare dur, înseamnă că am reuşit să vă arăt faţa adevărata a faptei comise şi gestionate de dvs.: cu astfel de crime, România este vestită în lume, căci ele duc la perpetua alungare a valorilor, la distrugerea capitalului românesc de inteligenţă şi de demnitate, la deromânizarea şi depopularea fără precedent a statului român. Cu astfel de tactici faceţi imense servicii năvălitorilor de la răsărit sau din lumea arabă care vor găsi fericiţi aici, peste câţiva ani, nu democraţie şi progres, ci tot corupţie, abuzuri şi un pământ populat de nişte mafii, populaţii abulice şi haite de tip sudamerican. România visată de noi, însă, va fi ţăndări.

Sunteţi conducători aleşi de un popor care are nevoie să îi respectaţi valorile şi munca, legile şi opţiunile, nu să-l condamnaţi la o eternă ratare prin atitudini discreţionare şi fasciste.

Angela Furtună

*****************************************************

UPDATE :

SCRISOAREA DLUI SORIN ILIESIU CATRE DL GH.FLUTUR

Domnului Gheorghe Flutur – Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava

Domnule Preşedinte al C.J. Suceava,

Ne exprimăm consternarea pentru implicarea dvs în asasinarea psihică a doamnei Angela Furtună – cea mai distinsă intelectuală din judeţul pe care-l conduceţi – aşa cum rezultă din scrisoarea către dvs publicată la adresa https://viorelpadina.wordpress.com/2010/08/20/supliciile-angelei-furtuna-sau-cand-fluturele-se-transforma-n-carabus/

Vă solicităm ca până Luni 23 August 2010 să daţi publicităţii un comunicat în care să precizaţi când şi cum veţi repara crima de a da afară din Biblioteca Bucovinei tocmai pe cea care a creat faima acesteia.

Vă cerem să vă respectaţi cuvântul, conform comunicatului Agerpres anexat mai jos.

În caz contrar, vă vom cere demisia de onoare atât din fruntea C.J.Suceava, cât şi din fruntea PD-L.

Insistăm cu propunerea ca în prima şedinţă a C.J.Suceava să votaţi ca distinsa Doamnă Angela Furtună să devină cetăţean de onoare al Bucovinei. Aşteptăm răspunsul Dvs faţă de propunerea noastră.

Vă cerem să acţionaţi ca în prima şedinţă a CJ toate erorile să fie îndreptate.

Cu cele mai bune gânduri,

Sorin Ilieşiu – în numele celui mai activ segment al societăţii civile din România

Reclame

9 răspunsuri to “Supliciile Angelei Furtuna, sau cand Fluturele se transforma-n Carabus…”

 1. AVP Says:

  Reiau, in atentia unora, textu pe care l-am publicat aici:

  “Cazul” Angela Furtună este suficient de edificator pentru modul în care înţeleg actualii decidenţi politici să abordeze greaua şi esenţiala problemă a restructurării monstruosului Aparat de Stat bugetofag: în lipsa unor criterii clare şi riguroase de selecţie a personalului bugetar, stabilite printr-o lege sau hotărâre de guvern specială, în care competenţa (atestată prin diplome emise de instituţii de învăţământ credibile, iar nu de universităţi fantomă), plus faptele profesionale verificabile (care să înlocuiască aşa-zisele examene de intrare în profesie ori de confirmare pe post, măsluite în proporţie de 99,99%), plus onorabilitatea personală (susţinută de recomandările unor personalităţi locale or naţionale de real, iar nu veleitar, prestigiu) să primeze în mod absolut, sistemul ticăloşit – căci despre el e vba…- va avea tendinţa de a se autoconserva, de a-şi păstra “vechile structuri” şi de a elimina din corpul său – dacă tot i s-a ivit nesperata ocazie, n-aşa? – tot ceea ce-i este străin sau chiar perceput ca inamic sau duşman de clasă. Dacă nu li se va pune urgent “sula-n coaste”, printr-un ucaz obligator emis de la un centru naţional şi raţional de decizie, vechii tovarăşi de drum, tovii şi băieţii (sau odraslele lor), clienţii şi traseiştii oportunişti şi tupeişti, fripturiştii ciubucari şi ploconişti, corupţii şi coruptibilii şantajabili şi şantajişti, sycofanţii “cu vechi merite” faţă de organe (şi atât), incompetenţii cu PCR (pile, cunoştinţe, relaţii), într-un cuvânt, vor face front comun contra profesioniştilor, oneştilor şi conştiincioşilor, a căror minoritate va fi pur şi simplu linşată de tagma mediocrilor, puturoşilor şi pizmaşilor, mai ales în vremurile astea de băjenie, sugerând tragedia Plutei Meduza, când atacul mediocrilor contra celor mai buni decât ei pare a fi oarecum pardonabil, n-aşa?, căci toată lumea tre să trăiască…

  Responsabilitatea pentru corectitudinea şi amplitudinea restructurării statale actuale revine puterii decidente centrale şi nu poate fi lăsată la discreţia intereselor strict conjucturale or mafiilor transpartinice locale. Numai stafful actualei puteri trebuie să spună ce vrea să facă din ţara asta, hic et nunc, iar nu un primar or un consiliu local / judeţean ales cum a fost ales – şi ştim cu toţii despre ce-i vorba, fireşte -, deci practic de cine se nimereşte. Cu alte cuvinte, trebuie să spunem clar ce vrem: vrem, în sfârşit, să construim o Românie modernă (sau chiar postmodernă, de ce nu?), guvernată de o administraţie publică competentă, corectă şi moralmente – cel puţin – întinerită, sau dorim să perpetuăm – pe şestache – acelaşi malign “sistem ticăloşit”, comunistoid, turcit şi muscălit, balcanizat şi renumit ca unul dintre cele mai corupte, incompetente şi puturoase din câte s-au pomenit… ? That is the question…

  Spuneam că păţania Angelei Furtună e tipică pentru mentalitatea restructuratorilor lu pesce. Căci, iată, în timp ce e desfiinţat compartimentul de lucru condus de un intelectual de talie naţională, cu fapte excepţionale la locul de muncă şi nu numai, dar cu o voce de intelectual critic, evident, care nu menajează pe nimeni şi mai ales nu se pupă piaţa endependenţi cu mediocritatea agresivă locală, estimp, zic, şeful contingental al d-nei Furtună, un traseist notoriu şi un naţionalist cu manifestări publice bizare, dacă nu extremiste de-a dreptul, se bate pe umăr cu decidentul nr.1 local, în acelaşi timp membru al staffului naţional al puterii cică remordenizatoare actuale, fiind chiar omu negru ce-a stat în spatele propunerii de limojare a d-nei AF, pe care o percepuse ca un pericol major pentru conservatorismu-i comunistoido-fascistoid. Uitaţi-vă pe CV-ul Angelei Furtună, iar apoi comparaţi-l cu impresia pe care v-o degajă aceşti nesăraţi naţionalişti şi cărturari – cică – locali , şi veţi avea reprezentarea inomabilei grozăvii ce se petrece subt ochii nostri: în loc de mult aşteptata acţiune remodernizatoare, care să destructureze sistemul ticăloşit, în sfârşit, promovăm oameni pentru o reacţiune reîncălzită, dacă nu pentru un nou extremism damblagit… :evil:

 2. AVP Says:

  UPDATE TOPIC:

  SCRISOAREA DLUI SORIN ILIESIU CATRE DL GH.FLUTUR

 3. monica Says:

  AVP,
  este extrem de edificator pt mine modul in care majoritatea oamenilor privesc de la distanta,impasibili, tot ce-i inconjoara.Am spus-o de nenumarate ori ,ca pana n-om invata sa identificam in propria noastra viata posibile asemanari cu situatiile in care se afla semenii nostri si nu actionam in a-i sustine, macar c-o vorba,cu o atitudine, daca nu suntem in stare sa si actionam concret,cu fapta,drumul nostru in societate este ca al plantelor.
  Daca rareori,se naste in cineva simtul civic de a actiona in vreun fel, este marginalizat imediat ,este privit ca „ciudat” este, ca in cazul Angelei Furtuna, suspicionat (si aloo…nu de prostime ci de oameni „cu carte”) ca face jocuri sau ca e in „slujba” cuiva .
  Sunt convinsa ca-n minti vegetative acest apel al scriitoarei in care se reflecta anomaliile convietuirii ei cu o societate care se vrea europeana, atacurile grave la adresa democratiei insasi sunt privite cu detasarea marului ce sta sa dea in parg ,pe o creanga, la sfarsit de august.
  Imi pare rau ca dl Flutur nu a gasit modalitatea de a solutiona la nivel local,o situatie ,care, poate ca tine de decizii la nivel national; dar, cum ne-am invatat sa asteptam ca „tatuca” sa ni le rezolve pe toate ,dam din umeri sau ca in cazul de fata trimitem un emisar ,neavand curajul recunoasterii neputintei 😳
  Poate ca vrem sa se intample vreo alta nenorocire ca „descentralizarea” sa se produca in fapt si nu in declaratii sforaitoare de care ne-am saturat ,cu totii.
  Ma intreb deseori,cand un om se hotaraste sa intre in politica, oare pt ce o face? .Eu inteleg ca oamenii politici ar trebui sa fie niste persoane deosebite ,care au curajul asumarii unor decizii/solutii luate in urma unor analize .Pai daca analiza nu s-a facut, de ce-ai concluzionat tu,ca sef al unei organizatii politice,ca o greva a foamei poate inceta ,asumandu-ti politic gestul si declaratiile publice,devreme ce tu nu esti in stare sa si actionezi in consecinta,prompt ,in perspectiva continuitatii activitatii pe care o presta dna Furtuna?
  Politicienii nostri se invart intr-un cerc vicios pt ca nu au acel ceva(intuitie,inteligenta,curaj,verticalitate) , care i-ar face deosebiti de ceilalti muritori de rand.Pana cand s-or naste astfel de oameni,o sa asteptam si noi,din spatele nick-urilor sa vina „tatuca ” sa-i rezolve situatia dnei Furtuna 🙄
  Il contrazic aici pe @gold ,care in alta situatie semnalata pe blog intorsese pe dos zicala „pestele de la cap se-npute” sugerand ca s-ar intampla invers. Puterea exemplului este deseori ,daca nu de fiecare data, edificatoare intr-o societate bantuita si dupa 20 de ani de fantomele comunismului 👿

 4. AVP Says:

  Asta e situatia, natia & tratatia, Mony… Multumesc, cu plecaciune, pt. rairissima solidarizare… Cat despre modul in care tu incerci sa-l scuzi pe nenea mare de la centru, intrucat chipurile problema Angela Furtuna e una locala, as fi de acord cu tine, daca ar mai exista macar un alt caz Angela Furtuna, aloo… O sa-mi spui ca exista in schimb presiunea sindicatelor et alea, alea… Hai naiba sa fim seriosi …oops Asa-zisii sindicalisti sunt Baieti cu voie de la Politie sau de la alti Baieti, care n-ar misca in front, daca mai intai nu li s-ar desena misia, conform planurilor Papusarului… Afla de la mine ca daca n-ar fi fost KGB-ul lui nenea Gorbi, care sa puna de-o „revolutie” pe plaiurile miorlaitice in decembrie 89, in colaborare cu comisarii nostri moldovani, boboru ruman ar fi zacut si azi in intertia-i minerala, soro…

  O, tzeara trista, plina de raduhumor… 👿

 5. monica Says:

  AVP,
  eu chiar nu scuz pe nimeni ,inclusiv pe tatuca actual.Nu ma scuz nici macar pe mine,cea care in afara de aceste vb ,spuse din inima,nu prea pot sa fac ,nimic altceva.Cu siguranta ca amplificarea manifestarilor xenofobe este ingrijoratoare mai ales acum ,cand criza este mediul propice pt dezvoltarea oratorilor acestui gen ; oameni care-si ascund optiunile extremiste in spatele „iubirii de tara”
  Uita-te la tiganii (cu care nu sunt de acord ,deseori, pt faptele lor ) prigoniti si trimisi in Ro sa fie integrati.Pe cat? Pe 300 euroi? Pai daca te pricepi asa bine la integrare,de ce nu te ocupi tu, sau de ce nu iei tu banii de la comunitatea EU sa-i integrezi?Pe 300 de cap de tigan .Oops!Nu e discriminare? Nu e pogrom ,cand ,ca cetratean EU,aloo..( si astia,rromii au inteles din prima cu ce se mananca integrarea ,nu ca noi ) ma siluiesti sa traiesc unde vrei tu?
  Pasarea problemei se poarta si la nivel EU si chiar mondial ,guvernele tuturor statelor ,indif de dezv. lor economica preferand sa nu se lege la cap ,indiferent daca-i doare 😳
  In rest ti-am zis, ca sunt intrutotul de acord cu dta,si ma minunez de simplitatea gandirii unora, care daca au scris carti,pot sa si dea verdicte in privinta miscarilor politice nationale sau internationale situindu-se cu emfaza deasupra oricaror altor pareri.

 6. stely Says:

  AVP,
  Atunci cind scrii asta :
  „Mony… Multumesc, cu plecaciune, pt. rairissima solidarizare”..
  Trebuie sa stii ca , in ceea ce ma priveste ,solidarizarea va fi in continuare ” rarissima”din cauza asta :

  „mf: asa ai facut cu toate fetele de pe for
  „mf: le-ai indepartat ca sa fii numai tu! „.

  Si trebuie sa mai stii ca existenta mea pe acest forum a stat numai sub semnul solidaritatii .Asta am facut aici ,dar si pe alte forumuri .M-am solidarizat in primul rind cu tine ,impotriva tuturor celor care te-au atacat , invinuit si desconsiderat, neacordindu-ti respectul ,onoarea si cinstirea ptru faptele si opera ta,apoi rind pe rind ,cu toti cei ptru care ai lansat Apeluri de sustinere si solidaritate .
  Asa am facut si cu doamna Angela Furtuna ,din primul moment de cind am auzit de problema dinsei ,apoi cind a intrat in greva foamei .Marturie sunt toate postarile mele ,destul de explicite si vehemente ,la adresa tuturor celor care au neindrepatit-o si desconsiderat-o ,desfiintindu-i departamentul din cadrul Bibliotecii Bucovina ,unde muncea cu daruire si aruncind-o in somaj ,fara o minima analiza cu privire la competenta sa profesionala si realizarile importante pe care le-a avut in domeniul cultural de la nivel judetean si national.
  Sigur ca m-as solidariza si acum ,dar simt ca nu mai am caderea si puterea s-o fac , intrucit am primit niste acuze de la diverse „Doamne ” (autodeclarate )care m-au facut sa ma indoiesc de propria-mi statura morala .
  Stiu ca nu am facut nimic din toate cele de care am fost acuzata si blamata ,dar faptul ca nu mai pot sa ma remontez ca sa-mi recapat puterea si elanul, citeodata matur iar altadata „juvenil”, de a mai fi la fel de deschisa ,concisa si motivata ,ptru o atitudine de genul acestuia de azi ,m-a dus la concluzia pe care de altfel am mai spus-o zilele trecute, ca trebuie sa ma retrag de pe acest for si sa-mi gasesc altceva de facut.
  Prin urmare, AVP, am spus cindva ca ,poate va veni o vreme cind am sa ma supar sau n-am sa mai sa fiu la fel si in consecinta am sa dispar asa cum am aparut ,dar ca vorbele si admiratia mea cu privire la ceea ce ai facut si la opera ta ,nu vor disparea.
  Asadar ,vremea aceea a venit :sunt f.suparata si din cauza aceasta nu mai pot sa fiu asa cum am fost . Am
  fost decredibilizata ,nedreptatita si invinuita pe nedrept.
  Nu-ti reprosez ca, desi ai stiut ,n-ai gasit vorbele necesare ,asa cum le-am gasit eu ,in privinta tatonului aa .

 7. AVP Says:

  Stely, presimt ca-n curand o sa-mi reprosezi si tu ca nu mai sunt suficient de demn ca sa stai alaturi de mine pe my blog, intrucat nu ma cert destul de tare cu trolii care ma porcaiesc – iar din cauza mea si pe tine – ca la usa cortului in troaca lui goe, sau, precum tatonulaa, o sa-ti amintesti c-am refuzat sa-ti fiu dadaca in vremuri grele… oops.

  Io inca sper ca suntem oameni in toata firea, aloo…

  Haideti sa ne concentram pe proiecte in care sa nu mai punem nimic din sufletu nostru balcanic, din animioara noastra de dincolo de bariera Vergului, ci doar intelighentza, vointa si competenta, daca e posibil.

  Chiar daca azi n-am mai avut sute de comentarii, au fost totusi zeci de vizitatori si ne pastram inca in primele 10 topicuri din TopWordpress.com.

  Sunt si nenorociri mai mari pe lumea asta, decat nenorocitu de trol care te-a adus intr-un hal fara de hal cu nervii… De-un paregzamplu, dupa ce acum 3 zile bunica lui Dan / sa-i zicem o viitoare ruda apropiata, n-asa?/ a facut un atac cerebral, la 86 de ani, bunicul de 87 de ani, dupa ce-a vazut-o pe iubita sa pe patul de suferinta, pur si simplu a cazut din picioare si-a incetat din viata, ieri, in timp ce bunica se afla la ora actuala in coma profunda… Deci sa ai un mort drag in casa, si inca unul la fel de drag pe tzeava, cum ar veni, aia da nenorocire, mey, iar nu latraturile unui caine netrebnic (pe care un om serios nici nu le baga in zeama, necum sa se supele pe sat din cauza rumorii iscate – ab ovo – de un sociopat din vrej… 👿 )

  La ora 11 vom avea un topic nou, programat de altfel s-apara de peste o saptamana. Il dedic bunicului si bunicii lui Dan…

  Pe maine.

 8. stely Says:

  AVP,
  Sigur ca sunt impresionata de greaua pierdere suferita de Dan ,viitoarea ta ruda apropiata .Este intradevar un necaz mare si o durere in fata careia nu avem totdeauna cuvinte potrivite .Sunt alaturi de voi si de intreaga familie a lui Dan .Sincere condoleante ! „Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace, pe bunicul lui Dan!”Sunt deasemenea cu gindul si la bunica lui Dan ,ptru care ma rog sa-si revina si sa iasa din coma.
  Doamne ajuta!

 9. the Says:

  Am dorit sa vad cum reactioneaza românul lambda si celalalt la niste situatii critice, asa ca am propus luarile de pozitie ale dnei A.F. unora si altora
  Deocamdata va transmit un singur raspuns primit, presimt ca blogul avepeului nu va suporta altele aidoma.

  „Da, am citit. Da, o societate are dreptul sa il lase pe un membru al ei sa moara. Ea trebuie sa intervina NUMAI dupa ce a evaluat daca ideea respectiva ESTE SAU NU IN CONSENS CU DORINTELE SI INTERESELE MAJORITATII MEMBRILOR RESPECTIVEI SOCIETATI. Fara aceasta evaluare, ajungem in anarhism, iar maine unul va face greva foamei pentru ca el crede ca Hitler avea dreptate in abordarea „problemei finale”.
  In general, GREVA FOAMEI NU E NIMIC ALTCEVA DECAT O FORMA DE SANTAJ SENTIMENTAL, ea inlocuind argumentele rationale cu cele sentimentale. La fel de „democratice” sunt gesturi de genul ma urc pe o cladire si sar daca nu stiu ce nu se intampla.
  Eu, unul, mai degraba cred in discutii, lobby, (in cazul in speta, o noua reclamatie la CEDO ca Romania incalca o hotarâre si sa se ceara daune de milioane de euro), manifestatii, campanii de presa. Adica in forta argumentelor rationale, nu in forta santajului sentimental. „Mitica, imi dau foc daca nu ma iubesti!” (…)
  (de la A.M. Bucuresti)

  the


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s