Cu forumistii de la „Gandul” despre ctp, lelea veche, Nastase-sapte-matuse-banoase, dar miloase, si alte politice parastase…

Legenda : uneori, mai ales seara, hoinarind pe forumuri, okeam comentariile anonimilor – in cazul de fata de pe Gandul, de la un articol de CTP -, iar pe urma le „rescriam” la minut, postandu-le apoi ori la locu faptei – la o ora, doua dupa ce fusesera postate in originalu banal -, ori pe alt forum de pe-al clipei val… O, tempora

+++++++++++++++++++++++++++++

mintea romanului…
de razecapij (09-01-2006 20:25)

draga ctp desi imi esti profund antipatic, mai precis ti-as da un cap in moaca aia de mânz sec & sturlubatic, articolul asta mi-a placut cum i-ar place vacii noastre un brat de fân varatic, sau mânzei lu columbeanu un faras de jeratic subt coada aia de parca-i prova vasului „titanic”. Am insa o intrebare oarecare, fratioare, legata de afirmatia matale cum ca „romanul in materie de bani nu uita si nu iarta„, aista fiind de fapt singuru-i motiv de cearta, in afara de situatia cand nevasta-sa e lasata fierbinte spre fiarta de dăşteptu de barba-su, care prefera sa scrie si sa citeasca pe forumuri cica intr-o veselie, iar iel o are de hartie, fiind biensur si fudul ca nea vasalie cazut in vrie. Intrebare : daca Bombo ajungea la putoare, pardon, la o putere si mai mare (caci cum dreak sa mă râd io, o porecla intamplatoare, de prezidentu camerei deputatilor din tzeara mea, oare…? :roll:) si era-n stare sa v-asigure in continuare o publicitate de stat ispititoare, ai fi scris tont atat de taios, porcos si-nfipt in sireacu’ Bombonel pan’ la oss despre Matusa-i (pe care homu a-ngrijit-o duios, ca orisice social-democrat credincios, si care drept rasplata i-a lasta mostenirea stransa la ciorap inca de cand era strabunica-sa fată, iar Bitner isi traia viatza anterioara, mult mai depravata, pardon, bogata, tata…),… ei, ce zici de intrebarea asta, dle pamfletar de vată, a…?  🙄 In rest s-auzim numai de bine, si tontusi, te mai intreb : si daca in ciuda acestor mari lavine, naş-fine, Adrian 001 va reveni la phootere in urmatoare-i viatza, cand nu va mai fi economie socială de piatza, iar tu vei redeveni ce-ai fost, reshpective o paiatza, atunci vei mai face garagatza, bey, neatză…? 🙄

an nou
de liviu (09-01-2006 20:29)

Bravo! maistre, un articol politic in premera fara sa pomenesti de Basescu, hait c-ai belit-o de mos Dinescu, ce sa mai vbesc de patronu Vântescu sau de sponsoru Patricescu ! 🙂 Ti-a cantat de trei ori Cocos-ul, ti-a mai troznit si tie osu, ti-a pleznit focosu, ai luat in dinti un flocosu, ti-a tras-o falcosu, sau ce dreak patzisi, a ??  🙄 Ori te pomenesti ca n-oi stii cine-i Cocos-ul, dle pamfletar ? Ăla, mey, pretinu rar al Bittnerului americal, cu care Groupu de interese matushar se-nrudeste cu Groupu de interese papushar, prin fustitza ex-consileriatului marinar 💡 Acum ti-amintesti, macar… ?

Pourtant
de Lelea Veche (09-01-2006 21:03)

Cher Monsieur Le Meilleur Journalist de Roumanie, (ingénieur ??)

Il y a quelques jours (de l’année passée), je pourrais être en parfait accord avec cet article, maintenant que j’ai vu les statistiques de 2005 (croissance économique en chiffres pour être plus précise) – je n’en suis plus du tout.

Je suis même en accord avec CTP édition 2004 qui disait qu’il n’était pas intéressé au changement politique à tout prix, mais à l’adhésion sans réserves et sans retard de Roumanie à l’UE. Comme vous avez eu raison, Monsieur CTP ! Est-ce que vous soutenez toujours cette opinion ? Car même si vous vous rougissez de honte à cette pensée du passé récent, il y a des milliers de ce pays qui l’aprouve en 2006 !

Les gens partout dans ce pays (peut-être moins Bucarest), pensent en 2006 comme CTP en 2004 !

avp: Hai sa va traduc si voua, halalfabetilor ! 🙂 Chiar, Musiu, dta esti Cel Mai Minunat Journalist de la Roumanie (dintre ingineri…??) 😯 O-la-la, ce tzeara de pishicheri, dar plina de noroc ! Uite care-i fabula, monsheri, v-o traduc pe loc : un anume jurat Ilie (un fost magar), ar fi putut fi perfect de acord cu-acest articol f. mistocar, vazand statisticile pe anul 2005  – nivelul agrar al boborului mamaligar, e.g. -, daca n-ar fi egzistat anumite rezerve legate de faptul ca-n 2004 (cand „VERITAS” avea afaceri de publicitate cu statu :idea:) dta scriai oarecum contrar, baiatu : si anume, nu te interesa ce, cum si cat castiga Primu Ministru de-atunci sau nivelu’ de sunci de pe-ale domniei sale si-ale camarilei prim-ministeriale buci, cu conditia ca-n UE, nu la mUE, aloo, s-apuci neste foonduri sa sugi ! Ei bine, lor, saracilor, dar cinstitilor kknari ai acestei tzari de poolica franari, vazand si simtind pe pielea dansilor ca statisticile pe 2006 îi cam frige la oase, putin le pasa daca Nastasse are sau ar fi avut 16-17 case (gratie de altfel unui numar de una Bunicutza cinstita si saraca pe care a-ntâlint-o cu totu din întâmplare pe strasse, plus 10 Matushe nobile, nonagenare si miloase, care desi milionare in dolari in vremuri fioroase, cand ar fi phootut foarte bine sa faca afaceri profitabile, negociiind cu Bittner direct de pe-ale blocului dumnealor terase, ori sa se trateze la Golden Spritz – cu Cocosu, nu cu Mosu – cu spirtoase, au consimtit tontusi sa dea coltzu spre alte zari pretins mai luminoase, decat sa-l vada pe dragul lor nepotzel vanzand oua ca orisice netot sau facand alte afaceri dezastruoase, la bulăul de maxima securitate „Apartamentele Racoroase”, cu Iskandarani cot la cot si cu Guzganu Rozaliu bot in bvot), sau că actualu’ preomier vinde actiuni pe preturi oneroase, mai precis fabuloase, in timp ce Cotroceniu’ Matelot n-are decat 29 de camere in doar doua case, cu Muzeu cu tot, dintre care una in Mihaileanu si celelalte 28 mai spre anno 2008, si ce atata moft, a…?  🙄 Oamenii cinstiti, dar saraci cu duhu, ca tont Romanu, ai acestei tzari binecuvantata de Domnu’ cu toroipanu ar fi preferat ca homu sa ia/ sa dea ca G.Becalli daru, reshpective banu, dar s-asigure si lu nea romanu – nu lu nea Petrica, adica – malaiu lunar ori shomaju si penzia mitiutică pt mamaliga pitică plus o tzuica de dudică si-o secarică si, biensur, imputzita, dar gustoasa, pasarică de la nevestică, si tontu ar fi decurs normal, dle pamfletar, si-ar fi fost pace-n Tzară, Gru la vara, iar Hayssam peste hotara, de unde ar fi revenit in campania electorala iar si iară, dimpreuna cu rapitii intr-o doara, vii si nevatamati, la subsioară… 💡  (va urma…).

moi toujours
de Lelea Veche (09-01-2006 21:04)

Oublions que c’est scandaleux, oublions que l’économie de la province était en croissance grâce aux contrat gouvernamentaux plutôt qu’à la initiative privée.

Mais ils ont raison de dire que Basescu, c’est sympa, mais pas comestible quand on a faim.

Nastase, avec ou sans ses tantes, était une meilleure source de nourriture pour le peuple.

A bientôt Monsieur,
une admiratrice

Traducere avp (continuare) : Uităm ceea ce este cu adevarat scandalos că in provincie – mai putin in Bucuresciul phooturos, dar norocos, intrucat dihorul nu (prea) mananca de-acolo de unde-si face siesta de rapitor vanjos 💡 – nu poti sa faci afaceri pe cont propriu si sanatos decat daca-i dai si functionarului de la stat un grande os de ros, si-atunci ce hulla mea iti mai rămune, mey rumâne, ma rog frumos, a…?? Insa ei – poolimea – au dreptate cand zic ca Băse e sympa, cum se spune la „tra-la-la” in frantzuzeasca vorbita de Bunicutza d-anta, ca si-n romgleza pe care o violează Marinelu cand paharu din mana ambasadorului UE îl ia, asta-n caz ca nu se repede la pirandha Licuriciului altuia… 😯 -, pacat ca sympatia istuia nu tzine si de foame, helas, caci atunci am fi dus-o la Romanica numai in manele, telenovele, bairam si geampara, lăsând tontomana de USA si paparuda shUE sa se canoneasca precum clasa muncitoare din Lagaru Mare, pân’ o cadea din picioare, dupa o Revolutie la fel de „eliberatoare” ca si aia in care patronu-poiet Dinescu, subt regia lu actorescu si-a comisarului-general escu, se prefăcu ca lupta pentru rumânu clasic : Poolea Spataru Poolescu 💡 Pe cand Nastasse, cu sau fara Matusile sale milionare & miloase, fu tontusi o mai buna sursa de mancare pt Tovii si Baietii fostei clase secretoase ! 💡

A bientôt, Mesdames et Monsieurs, pe „Bleoaca privat”, l-ale lu AVP hypercase… 😉

http://www.jurnalul.ro/comentarii.read.php?id=29388

Vezi si: http://avp-fun.blogspot.com/2005/06/cu-forumistii-de-la-gandu.html

Anunțuri

25 răspunsuri to “Cu forumistii de la „Gandul” despre ctp, lelea veche, Nastase-sapte-matuse-banoase, dar miloase, si alte politice parastase…”

 1. stely Says:

  Gata ! Le-am citit pe toate ! Erai ca o tornada ..
  As vrea sa stiu ..Ti-a raspuns CTP la vreuna din postarile astea ? Sau SRS si I.Cristoiu ? Mi se pare uluitor sa ti se intoarca editorialul pe dos si sa ti se ia la scarmanat si scuturat cu asa verva nebuna , umor dezlantuit si nemiloasa satira si sa nu ai replica pe masura ,este jenant si umilitor ..

 2. Dl.Goe Says:

  @AVP – Daca sunt in groapa cu lei (sau in cusca cu lei) si n-am fost inca papat asta nu poate sa insemne decat ceva de bine. Ai grija sa vezi cum te descurci tu cand va trebui sa strabati campia, pe o carare ingusta ce trece prin savana. Sau nu e nicio savana la Corabia?

  In fine, sa lasam leii si sa revenim la oile noastre. Zici ca ai incercat tu insuti o reconstituire a pozei deteriorate. Si cel mai bun rezultat pe care l-ai obtinut a fost cel pe care l-ai postat pe blog, presupun. Crezi sau nu dar adevarul acesta este: poza, poate ca orice poza veche, mi-a amintit vag de o persoana cunoscuta (de unde si incercarea, slabuta recunosc, de poveste de blog). Totusi intentia mea principala a fost sa-ti ofer o poza reconstituita la parametrii cat de cat acceptabili, reconstituire facuta de catre cineva care se pricepe (nu este vorba de mine ci de un specialist care se intampla sa-mi fie foarte, foarte apropiat si care a acceptat sa piarda doua ore, pentru mine, din timpul sau). Cat anume vei fi in stare sa apreciezi macar efortul respectiv, daca nu si rezultatele, ramane strict la latitudinea ta. Cat vei aprecia, exact atat va face. Fara suparare. Transmite-i te rog doamnei Stelly salutari din partea mea si spune-i ca este departe de mine gandul de a o stârni.

  ++++++++++++++++
  avp reply : goe, n-am de ce sa multumesc, fiindca facatura e horribila, ca si povestuca ta, cica ingenioasa ca drea ; daca un pictor de gang ar schimba, cu ocazia egzecutarii copiei sale ieftine, macar un micron din zambetul Giocondei, belissima Mona Lisa ar deveni o Muia Lisa, o tzoapa, o caricatura… Din pacate tu, care nu esti capabil sa-ntelegi niste obligatii civice elementare, la o etate totusi nu foarte tinerica, si-i lasi pe trollii sociopati sa ne balacareasca intr-un mod inimaginabil de abject si de penal pe asa-zisu-ti blog, n-o sa intelegi niciodata, cu atat mai putin, niste chestii mai sofisticate. Afla de la mine ca nu intamplator esti pasionat de futbol, amice: ci pt ca ai minte si inima de homuletz statistic.

  In fine, mai vbesc cu tine daca-mi raspunzi clar: esti poietu Cosmin Perţa, mey…?

 3. stely Says:

  ‘neata ,
  .. doar atit : Am scris mai sus ,”este jenant si umilitor” ,ca o concluzie la faptul ca cei trei nu stiu sa fi fost in stare sa-i raspunda lui AVP la comentariile facute la editorialele lor. Au fost ( crunt )umiliti de AVP si ar trebui sa fie jenati de acest lucru.. Au fost oare ?Exista vreo dovada?

 4. AVP Says:

  @Stely, la Romanica nu sunt decat f. putin oameni capabili sa se bucure de hypertextele mele, pur si simplu pentru noutatea stilistica si ingeniozitatea lor, chiar si fara sa-i intereseze cine e auctorul… Margaritas ante porcos…oops

  Uita-te numai la cei care-i conduc or ii reprezinta politic pe rumani – de la stanga la dreapta – si vei intelege mai exact amploarea imposturii & fundaturii in care ne aflam.

 5. Dl.Goe Says:

  1) Daca incercarea ta de a repara poza nu a mers, iar incercarea pe care ti-am oferit-o pe gratis iti pare c-a avut efectele modificarii Giocondei de catre un pictor de gang (nu le mai mentionez pentru ca mi-e jena mie de jena ta; oricum interesante comparatiile pe care le propui in ceea ce priveste modelul sursa si rezultatul restaurarii) atunci nu-ti ramane decat din doua una:
  a) te multumesti cu poza ta deteriorata (si cu amintirile oferite de o memorie inslatoar coboratoare)
  ORI
  b) il rogi pe maestru Devis Grebu sa-i refaca zambetul Giocondei. Am auzit ca dânsului nu s-ar ocupa de caricaturi si deci n-ar avea cum sa produca efectele produse de catre pictorul de gang. Despre celelalte efecte mentionate de catre tine nu se poate garanta nimic. Vorbeste cu mestrul si vino cu rezultatul.

  2) Este peste puterea mea de intelegere insistenta ta de a-i vedea banati pe cei care te contesta, injura, insulta, barfesc etc din anonimat. Ce ai domnule cu ei? Cu ce te afecteaza? Te-ar putea atinge asemenea lucruri (existenta unor contestatari anonimi) numai si numai daca (a) spusele lor ambaleaza vreun adevar-adevarat din realitatea-reala si (b) de care sa fi si tu constient sau macar pe care-l intuiesti cu intuitia intuitiva. Care-i adevarul? Intuiesti ceva? Vezi ca vrea o Olguta-parlamentara, tot olteanca, de PSD, sa propuna o lege in parlament impotriva exprimarii (prea) libere pe forumuri si bloguri. Auzi la ea! Pune botul la lege si vei vedea ca blogul tau va fi printre primele care se inchid.

  3) Si ca sa nu-ti dau pretexte la moara pentru viitoarea inevitabila mutenie de mut iti raspund clar: nu sunt poietu Cosmin Perţa, mey. Desi, in universul anonimatului virtual, as putea fi oricine doreste imaginatia martorilor. Doar atata iti imaginezi tu despre mine? E putin. E un nimic neicusorule.

 6. AVP Says:

  1.N-am spus ca incercarea mea de a repara poza mamei nu a mers ; am vrut doar sa spun ca retusarea nu era perfecta, nu in sens tehnic, ci in acela al credibilitatii rectificarii imaginii de ansamblu a mamei, din acea clipa de adolescenta (la 19 ani m-a nascut pe mine, de altfel, si deci poza ar trebui sa fie de la 16-17 ani). Pe cand tu – crezand ca e suficient sa folosesti tehnica mirror -, ai produs o caricatura. N-am insa indoiala ca un profesionist in design pc va putea reconstitui poza la perfectie (cand am reprodus poza mamei asa cum am gasit-o in casa noastra la un moment dat, desfigurata, am vrut sa spun altceva…)

  2. Daca pt tine e greu de inteles de ce ii consider niste gunoaie pe cei care ma-njura in mod grobian or folosesc familiarisme tembele (ignorand cu voiosie cretina ca Quod licet Iovi, non licet bovi), pentru mine e clar de mai multa vreme ca asta se datoreaza faptului ca tu insuti esti un sociopat, adica mai pe rumaneste un nesimtit. Or, asta inseamna ca esti bolnav mental, baiete, iar nu c-ai fi un cinic amoral, un esteto-mistocar, sau un fante de fanar. Si de fapt, daca chiar vrei sa stii, esti un biet kknar, care cere altora sa suporte mojiciile trollilor ori sfiuchiuirile de lorar, ca si cum ar fi o carpa sau un sclav ordinar, dar in schimb el insusi nu suporta un asemenea tratament decat pana la momentu cand il pici cu cear’, normal…

  Tie ti se potriveste, ipocritule Goe, intamplarea povestita de Nenea Ianko… Aflat într-o scurtă vizită de lucru într-o urbe nămolită de provincie, unde ajusese împreună cu principele domnitor A.I.Cuza, ministrul Kogălnicenu (care nu înceta să le scoaţă ochii colegilor săi cu ideile-i avansate, între altele despre emanciparea ţiganilor et alea, alea…) fu chemat de urgenţă, la prima oră după seara sosirii, la cabinetu domnitorului… Grăbindu-se să-şi ia izmenele pe el, conu Mihalache începu să-şi strige panicat ordonanţa – un ţigan – ca să-i şteargă botinele, pline de glodu călătoriei… Între timp, hâtrul domnitor, care îl reţinuse la el în anticameră pe ţigan, trimise şi-al doilea sol cu ordinu expres ca ministrul să se prezinte de îndată, fiind vba de o cestiune statală ce nu mai putea aştepta… Înnebunit, Kogălniceanu apucă un creac de frac şi-cepu să-şi lustruiască singur nămolitele botine, înjurându-l de mama focului pe ţiganu servitor… În sfârşit, principele îi dădu drumu ordonanţei, care alergă într-un suflet la stăpânul său… Când îl văzu, ministrul înverzit de mânie îi arse două perechi răsunătoare de palme, răcnind: “Pe unde-mi umbli, cioară nenorocită ?” Numai că atunci intră şi Cuza în cameră, zâmbind subţire şi cu degetu-i înmănuşat arătând spre obraz: “Păi se poate, bre, coane Mihalache…? Tocmai mata, un ioropean, să-l loveşti şi să-l bruştuluieşti pe bietu om, a… ?”

  3. Daca nu esti nici macar C.Perta, cine esti, bey…? Pur si simplu nu vreau sa mai am de a face cu anonimi de rahat, pricepi mata…? Am treaba !

 7. stely Says:

  Buna ziua,
  O surpriza ,de ce nu ,placuta .. Ma bucur ca @Goe a fost sincer si a dezvaluit misterul fotografiei „reconstituite ” . Eu una il cred cind spune ca a vrut sa fie un cadou ptru AVP .Mai mult ,aflu acum si raspunsul la intrebarea pe care mi-am pus-o („Ce ar fi avut de cistigat?” )cind am vazut fotografia „retusata” pe blogul sau .
  Recunosc ca am mizat mai mult pe spiritul de observatie al lui AVP, care a refuzat din start ideea „dublurii” fotografiei ,sesizind din start ca este contrafacuta .
  Desi vazusem si eu deosebirea fata de poza originala,recunosc ca la un moment dat am crezut povestea . 🙄
  Nu ptru ca parea veridica, intrucit mi se parea de necrezut ca cineva -un tinar de la oras- sa fie atit de atras de o anume fotografie, incit ,iata ,peste ani sa si-o reaminteasca atit de usor .. Ma si gindeam cu o oarecare invidie ,la teribila memorie vizuala a lui @ goe ..
  Am crezut-o deoarece nu mi-as fi inchipuit ca @Goe ar putea fi altruist si sentimental in a-i face ,prin reconstituirea pozei ,un cadou lui AVP ..Dar citindu-i explicatia de azi ,marturisesc ca l-am crezut .. De,iar isi spune cuvintul , intuitia feminina . 😳
  p.s .Ii multumesc ptru urari .. Si,da .. trebuie sa recunosc ca m-am grabit spunind ca vrea sa „ne stirneasca” ,ci mai bine zis :”sa te stirneasca ” -pe tine AVP .. Hmm! ..dar acum cum o fi ?

 8. tatonulaa Says:

  Bătrâne AVP,
  Cum se face că ani de zile, atâta timp când erai poetul si disidentul nerecunoscut, blamat şi hăituit de cea mai mare parte a celor cu care intrai în contact, ai considerat că eu, cel ce are peste un deceniu de viaţă peste a ta, scriu intr-un fel interesant, inteligibil pentru cei cu un nr suficient de neuroni.
  Odată cu trecerea ta de partea INTELECTUALILOR DE PE LIBERALISM RO, s-a produs o schimbare radicală, deşi cei de acolo, nişte hiene acerebelate , doar carnasiere, au făcut un crunt mişto de tine. Cum de nu ţi-ai dat seama că unii care se mănâncă între ei, te vor hali şi pe tine, mai devreme sau mai târziu? Te-am avertizat.
  Continuarea poveştii:
  Când PRO a crezut că este vioara I-a a tot ce mişcă prin Ro, sau chiar prin Univers, tatonulaa ce-l însoţise ca aliat în mai toate luptele reprezenta o frână, în dezvoltarea pe care şi-o prevedea, întrucât REGELE HYPERSPAŢIULUI nu are nevoie de prieteni sau aliaţi, ci de SCLAVI. Exemplele din blogosfera mai apropiata de noi sunt cunoscute: Tudor, Thor, AVP. În cazul de faţă au început insultele, care mai voalate, care mai directe. Ele erau condimentate în stilul avepist, prea binecunoscut, cu minciuni ce puteau fi combătute cu greu, fiind cusute cu migală de mici adevăruri – tactică tipică.
  La toate întrebările punctuale, răspunsurile avepiste sau lipsesc, sau se leagă avocăţesc de cuvinte, litere, semne de punctuaţie sau chiţibuşerii asemănătoare
  Aşa a ajuns tatonulaa, duşmanul marelui AVP.
  În curând, amicul nostru AVP va schimba prietenii care i-au rămas, cu alţii care încă nu şi-au primit nici o chelfăneală nemeritată şi de cele mai multe ori şi neobrăzată (fără osebire de vârstă sau sex)

  Cu mâhnire,
  tatonulaa
  laplopulcuportocale

 9. AVP Says:

  @aa, am obosit sa tot suport bazdacurile tale aricioase, absolut intempestive, capricioase si complet nedrepte, de altfel, si de aceea te invit sa-mi prezinti o minciuna – o singura minciuna, aloo… – dintre cele ce zici c-ar presara tipul meu de discurs („stilul avepist, prea binecunoscut, cu minciuni ce puteau fi combătute cu greu, fiind cusute cu migală de mici adevăruri”), iar in caz contrar sa consideri ca nici nu m-ai cunoscut, de acum incolo… Toti avem nervi / si poate ca tu mai multi decat mine/, dar asta nu inseamna sa ma transformati in sac de box in propria-mi casa 👿

 10. Dl.Goe Says:

  1. Desigur ca s-ar putea face si reconstituiri mai bune, chiar restaurare a culorilor si modelare 3D. Totusi restaurarea pe care ti-am oferit-o eu este cea mai buna cu putinta pe care o poti obtine pe gratis. Mie mi se apare ca e un pas in plus fata de poza originala postata de tine. Chiar daca pentru tine (care ai cunoscut bine personajul) imperfectiunea restaurarii poate fi enervanta, totusi indraznesc sa presupun ca citiitorii care n-au cunoscut-o pe d-na Abalaru (cea batrana, vesnic tanara in poza) ar fi putut sa-si faca o imagine mai aproape de adevar cu o poza restaurata (chiar daca este vorba de o restaurarea imperfecta). Presupun ca poza aceea personala ai facut-o publica de dragul cititorilor. Ma insel cumva?

  2. Zici: „Daca pt tine e greu de inteles de ce ii consider niste gunoaie pe cei care ma-njura in mod grobian or folosesc familiarisme tembele (ignorand cu voiosie cretina ca Quod licet Iovi, non licet bovi)…” – Pai vezi ca nu intelegi mai nimic din cauza ca pui concluzia inaintea rationamentului. Cine ti-a interzis sa-i consideri pe cei care te injura in ce mod vrei? Considera-i cum vrei si trateaza-i cum vrei, cum iti vine sau cum te indeamna ratiunea, interesele, hobbiurile etc. Fii liber si lasa-i si pe altii sa fie liberi. Daca insa vrei sa-i suprimi, sa-i reduci la tacere (stiind totusi ca nu-i poti face sa inceteze sa gandeasca in acel fel in care vorbesc, ca nu-i poti convinge sa gandeasca altminteri) asta nu poate fi decat semnul ca esti in fapt de talia lor, un Iovi ca un Bovi. Si apropo de asta cu „Quod licet Iovi, non licet bovi”… are o aplicare destul de redusa pana si in realitatea-realitate, chiar in interpretarea directa pe care i-o dai. In realitatea-virtuala n-are nicio aplicare (…). Si sa mai stii ca maxima care-ti place atat de mult are si o interpretare mai subtila, satirica, in genul fabulei (ca tot esti re-fabulist) cu Câinele care vrea egalitate cu leul dar nu pentru catei. Si-apoi ce Iovi esti tu? Niciun iovi nu e Iovi daca n-are macar un templu. Ai templu? Ca n-ai. Haide nu te enerva. Iti faci tu pana la urma. Templu, nu blogguri care povestesc despre templele posibile si/dar (im)probabile. Vestalele le ai deja.

  3. Bine hai, ca-ti spun. De data asta chiar iti spun. Dar promiti ca ramane intre noi. Nu sunt Cosmin Perta, sunt Octavian Paler. Ca nu mai vrei sa ai de-a face cu anonimi de rahat, pentru ca deja ai treaba mare, e destul de bizar. Cei care vor sa se izoleze de semenii asemenea lor se cheama pustnici, sihastrii, care casca ochii pe pilastrii si mediteaza in asceza si solitudine la stari mai inalte si la nimicnicia umana. Vrei sa fii Iovi sau Pustnic? Doamna Stelly nu se (mai) pune. Daca vrei sa fii Iovi nu e suficient sa te crezi tu asa. Ar trebui sa te considere asa ceilalti Iovi, sa te invarti printre ei, sa vorbesti ca ei, sa vorbesti doar cu ei (dar desigur nu doar pentru ei) si/sau macar sa te considere asa un numar impresionant de bovi anonimi. Se intampla ceva din toate astea? Eu nu prea reusesc sa vad asa ceva, iar dupa cum te porti cu bovii, fara pic de detasare, nu vad nici macar cu s-ar putea schimba lucrurile.

 11. stely Says:

  Tatonul aa &AVP ,
  Va rog frumos sa incercati cu rabdare si cu sufletul deschis ,asa cum ati fost cindva ,sa gasiti vorbele potrivite ptru a va intelege .. Eu cred ca la mijloc se afla numai si numai o falsa problema .. Fiecare dintre dvs .credeti altceva decit ceea ce simtiti ..
  @tatonul aa ; va rog sa ma credeti ca mie imi sare inima de bucurie cind vad ca intrati pe blog .. Dar cind va citesc postarile incerc sa descifrez , cu multa atentie si migala ceea ce ati vrut sa spuneti, de fiecare data .. In dorinta mea de a crede ca sunteti ca la inceput ,inteleg pozitiv lucrurile. Dar nu stiu de ce ,de fiecare data ,mai trebuie sa strecurati printre lucrurile bune si cite ceva care dupa parerea mea anuleaza tot ce a fost bun ,ba mai puneti si gaz pe foc ,in asa fel incit nu se mai intelege ce doriti de fapt ..
  Cred ca asta va cere si AVP .. Sa spuneti clar ce aveti a-i reprosa..
  Cred de asemenea, AVP ,ca tatonul aa ,merita mai mult de cit reply-uri expeditive si acuzatoare, precum ca ar avea atitudinea schimbata (in rau ) din cu totul alte cauze ,care exprimate pe sleau ,pot fi resimtite ca jignitoare..
  Eu cred ca nici unul nu v-ati schimbat ,dar nu stiu ce va impiedica sa nu vedeti ..
  Va rog sa ma scuzati ca am intervenit ,dar cred ca deja stiti, ca eu nu pot sa stau nepasatoare sa vad cind doi prieteni care nu au nimic de impartit nu se mai inteleg..

 12. Dl.Goe Says:

  @AVP: „Toti avem nervi / si poate ca tu mai multi decat mine/, dar asta nu inseamna sa ma transformati in sac de box in propria-mi casa” – Trist, foarte trist sa ajungi sa consideri un blog public (aloo public) casa ta. O casa destul de mica daca stai sa te gandesti, care iata nu-ti ingaduie sa iei distanta necesara fata de alonja celor care vor sa-si incerce pumnii virtuali pe tine. Cand iti spun eu ca ai avea nevoie de templu-amplu, nu ma crezi.

 13. AVP Says:

  All,

  Am reintrodus (pe bara din dreapta) counterul invizibil, dar vizibil, n-asa…? Pentru cine nu stie, acesta e un socotitor de visitors care se foloseste pe orice site cat de cat serios si care nu prezinta absolut niciun fel de risc cybernetic. Cine-l suporta – ca si pe mine -, bine, cine nu, e liber ca pasarea hyperspatziului…

  Reamintesc ca si daca as avea un singur visitor or un singur comentator, sau chiar niciunul, in linia mea editoriala de pana acuma – aceea de a-mi imposta my op in hyperspatz – nu se va schimba nemica. Faptul ca e prea putin probabil ca mesajul transmis de omenire prin nava Pioneer 10 sa-ntalneasca vreun picior de destinatar extraterestru in viitorul cosmic apropiat nu inseamna ca mesaju ala nu trebuia transmis niciodata, pai cum drea…

  @Stely, de data asta ti-ai depasit in mod cert competenta, aloo… Ce-ar fi sa te iei tu cu tatony de manutza si sa te duci pe blogu-i ? 🙄 Adicatelea, pretinu ista ma latra – de la o vreme – aproape-n stilu tembelului radu, ca sa nu zic in stilu gunoiului humor, iar tu-mi dai chiar mie sfaturi impaciuitoriste…? Io nu-i cer lu aa decat sa vbeasca dreaq clar si franc, sa spuna ce-l doare si sa-mi strige-n gura mare cuvintele care-i stau in gura, dar le ascunde subt aratura. Punctum !

 14. stely Says:

  @tatonul aa ,
  „Cred ca asta va cere si AVP .. Sa spuneti clar ce aveti a-i reprosa..”
  AVP ,
  „Cred de asemenea, AVP ,ca tatonul aa ,merita mai mult de cit reply-uri expeditive si acuzatoare, precum ca ar avea atitudinea schimbata (in rau ) din cu totul alte cauze ,care exprimate pe sleau ,pot fi resimtite ca jignitoare”..
  p.s.
  Ceea ca am scris mai sus reprezinta perceptia si opinia mea si nu un „sfat impaciuitor”.
  Dar ,banuind ca si asta ar putea deranja ,mi-am cerut scuze anticipat ..
  Si,da ..mi-am mai amintit ca dăunăzi mi-a cerut sa fiu mai transanta, privind disputa cu maestrul D.Grebu si pe deasupra ziceai cam asa -citez din memorie -” ori ma combati ptru opiniile mele si ceea ce fac si spun eu ,ori mai bine taci ..”
  Prin urmare nu am tacut ,e adevarat ,dar nici nu te-am combatut .. Afost o intelegere tacita .. Dar nici maestrul D.Grebu nu a inteles mesajul tau ,devreme ce incearca prin alte cai sa se faca inteles..
  Acum am facut ceea ce mi-ai recomandat .. Am indraznit sa-mi spun parerea ,care in conceptia ta inseamna „depasirea competentei „!?
  Si acum te intreb :Nu crezi ca desi imi cerusem scuze anticipat ,tu m-ai „expediat” jignitor (in perceptia mea)astfel incit ai dat apa la moara tatonului aa, care chiar mai sus spune asa?” întrucât REGELE HYPERSPAŢIULUI nu are nevoie de prieteni sau aliaţi, ci de SCLAVI. ”
  Chiar asa ..Acum iti cer si eu sa-mi spui clar .. Ce sunt eu pe acest blog ,intrucit stii f.bine ca pe alte bloguri nu mai merg din propria initiativa ,iar pe altele chiar tu mi-ai recomandat prieteneste sa nu mai merg ?

 15. AVP Says:

  Mda, cam asta ar vrea Goe al nost: sa-mi abandonez orice grija si sa ma prind in colti c-un catelandru pe care chiar si daca l-ai face una cu pamantu, tot nu s-ar cunoaste, caci el e atat de mic incat il confunzi c-un cacatel de puric…

  De altfel, ce sens are sa te lupti c-un ipochimen lipsit total de onoare ? Chiar presupunand ca ti-ai pune mintea cu nimicarnitza si l-ai face arsice, tipu n-ar recunoaste nici de-al dreaq (chit ca s-ar face de rasul curcilor, ei si ce, la obrazul lui din mii de petice nu conteaza nici cat negru subt unghie, asa cum s-a vazut deja in cazu unuia mai dihai decat acest becisnic anonim, vai…), iar pe urma ar reveni insotit de gunoaiele de teapa-i imorala, care bineinteles ca l-ar proclama invingator fix pe tehui si ti-ar toca ceas de ceas nervii, ca pe sacu de fasui… Cel mai bine e sa nu ai de a face cu pleava pamantului, nedemnii anonimi ai dreaqului…! 👿

  Asa ca pana aici ti-a fost, Goe ! De aici incolo, n-o sa te mai citesc nici macar la spam. De altfel, ma gandesc in mod serios sa-nchid comentariile pe acest blog si sa-mi vad naiba de treaba.

  ps. Uitati-va ce tembel ar vrea sa-mi pun mintea cu el :

  1. Cica ar trebui sa ma multumesc cu o caricatura a pozei mamei, intrucat e pe de-a moca, n-asa…?? ; sau cica o caricatura grotesca e mai aproape de adevar decat o poza veritabila, chit ca incompleta.

  2. Cica nimeni nu ma opreste sa-i porcaiesc si io pe porcaitorii mei, si cu asta am fi chit, n-asa ?? Cand va spun io ca baiatu ista a crescut intr-o cocina sau cel mult intr-un cort de costorari semibarbari, credeti ca glumesc, a…? Dementului or ferentaristului nu-i trece nicio clipa prin glava-i sociopata ca daca as lasa trollii aciia n-ar mai sta de vba cu mine niciun hom serios, fiindca forumul s-ar umple de rahati, de imprecatii, de obraznicii si de voma in doo, trei ore… 👿 El, putoarea dracului, care cred ca n-are nici casa, nici masa, nici servici, nici nevasta si nici opera, biensur, crede ca alta treaba n-as avea decat sa mai iau in colti cu mahalaua or cu spitalu nr.9, n-asa…??, de amoru artei, pai cum drea…

  3. Sociopatu crede ca daca vrei sa te izolzi de niste nebuni or de niste infractori, esti pustinic chiaur, iar nu om civilizat, responsabil or matur. Adica, nu ca-i izolezi tu pe cei care nu merita altceva decat camasa de fortza, puscaria or ignorarea totala, ci ca te izolezi tu de ei. Or, asta ar fi valabil numai daca judeci din punctul de vedere al dementului, ferentaristului or infractorului. Va dati seama ca homu ista chiar ca nu e-n porcii lui, mey ?

  4.Faptu ca putzunache, ca si cocoseii ceilalti, ii tot da zor cu „vestalele” lu avp arata clar de unde provine agresivitatea-i lasha, caci anonima: dintr-o lipsa nu numai mentala or sufleteasca, dar si barbateasca, vezi bine. Niste jigodii impotente or niste frecangii la rece, probabil. Iti vine sa vomiti.

  5. Cand io ii spun sa nu-i mai lase pe trolli sa vorbeasca precum birjarii, la el in cas, despre vecini or cunoscuti, el zice ca n-ar trebui sa-i bag in zeama or mai bine sa le raspund si io la fel, ca si cum alta treaba n-as avea sau as fi de teapa ferentaristilor. Cand, in schimb, ii spun ca asta e casa mea (fiindca pot sa-l dau afara, pur si simplu), zbiara ca de fapt e un loc public, pai cum drea. Pai atunci purtati-va ca intr-un loc public – aici sau acolo -, jigodiilor, nu va mai usurati ca animalele in vazu lumii, fara a tine cont de nicio lege, de nicio rusine, de nicio eticheta.

  @Stely – nu-ti cer decat sa fii dreapta, atata tot. Or, in acest caz ar fi trebuit sa observi de mult ca tatonu nu mai merita stradania ta de a-i cata in coarne, contra mea… Uite, iti propun urmatorul pact: daca el, aa, va aduce aci in public o singura dovada ca io mint (pe cand el sustine, din contra, ca mint in mod continuu si stilat, n-asa?), iti voi da dreptate pt persistenta ta de a-l pune pe picior de egalitate cu mine si de a ne dojeni parinteste pe amandoi, ca pe niste arcades ambo sau pusti sadea, io urmand sa va cer, in consecinta, scuzoaiele de rigoare ; insa in caz contrar, vei cadea in ochii mei cu cateva clase, ca si tatonu ista, aloo, dear surioare… 👿 Iar urmatoru pas va fi o clasica – deja – banare… oops.

 16. stely Says:

  Bine , sa asteptam atunci sa aduca „aa” dovada . Iar ,daca „aa nu vine ,fie ca tine ..Ai tu atunci dovada ca ai avut inca odata dreptate, iar eu ,cu regret, voi accepta consecintele .De” drogul „asta s-au mai lecuit si altii si sunt bine mersi. .Dar inainte de asta astept raspunsul la intrebarea pe care ti-am pus-o ;adica asta : „Ce sunt eu pe acest blog ,intrucit stii f.bine ca pe alte bloguri nu ma mai duc din propria initiativa ,iar pe altele …”
  p.s.Si cu cite „clase ” zici ca „am decazut „? Vreau sa stiu ca sa ma” autolustrez”,asa cum am mai facut-o ,intrucit nu vreau sa te discreditez prin insitenta mea de a fi prezenta pe blogul tau ,in orice zi si la orice ora ..
  Si,da .. incerc un pariu ..AA nu va veni ,numai si ptru a-si savura victoria .

 17. AVP Says:

  Stely, esti un participant la acest forum, precum oricare altii, inclusiv bloggerul. Iar forumul ista nu e o gradinita de copii, un azil de batrani, o spelunca, un spital de nebuni, o casa de maala, o sala de sedinte de partid etcaetera, ci este un forum unde se faureste adevaru la Romanica noa mai veritabil decat oriunde altundeva, in fruntariile limbii rumane, doamna mea.

  Daca nu-ti ajunge titulatura asta si vrei sa fii si sanda, manda sau tanda prin bloguri mai usurele si mai distractive, cum ar venea, ori unde poti avea ocazia sa faci pe dadaca si cu gazda, oricat ar fi ea de a drea, nimeni nu te opreste sa faci asta, fata mea, insa stii bine ca nu vei mai avea acelasi cuvant de spus acilisa… (unde se construeste my opera dimpreuna cu coada-i de cometa, cum ar venea, iar asta s-ar phootea sa fie chiar varfu sagetii timpului d-acumasa, iar nu o joaca de copii, de batrani or de chiulangii, cum se-ntampla pe-acolo pe unde te pomenesti ca te trage si pe tina atza, mai stii… ? oops )

  Acuma, vezi ce faci… Caci daca te supeli si tu ca vacaritza din polovraci si ma lasi singur intre pitpalaci, stii bine ca voi inchide definitiv comentariile si s-ar phootea ca pe urma sa zaci… 🙂

 18. stely Says:

  Asadar ,ramin la clasele „care este” 🙄 chiar daca tatonul aa nu va aduce dovada ? Ptru ca stiu sigur ca nu va avea ce sa aduca ..
  Mda,daca inchizi comentariile o sa zac ceva timp,dar daca inchizi si blogul chiar moare „vacaritza” .. 🙂

 19. stely Says:

  A, si mai e ceva. . Poate nu e cazul ,dar nu ai observat ca altcineva 😉 este „vacaritza” aceea din „polovraci”?

  ++++++++++++++++++
  avp reply : adicatelea, ce vrei sa spui…? 🙄 Mony nu e in vacantza, pe un tzarm indepartat… ? 🙄

 20. AVP Says:

  Pai daca stii sigur ca nu va avea ce sa aduca, de ce nu stai in banca ta ? 👿 De ce ma pui pe picior de egalitate cu tatonu aricios si ma urechezi ca pe un mic artagos…? 👿

  Vezi ca acuma dau Militia, din pod, jos, aloo… ! 👿

  ps. Si fii, cucoana, serioasa, caci nu-ti duc io tie grija, in caz c-as inchide blogu… Mie mi-e c-ar muri bloggaru, nu vacaru… oops

  lol

 21. stely Says:

  Nu , nu e in vacantza si este asa cum iti spusei ..
  Si nici in ceea ce priveste cealalta chestiune nu stii , ptru ca altceva voi face ; anume voi deveni o pustnica in caz ca .. 😯
  Si ,da .. imi pare rau ca nu am stat in banca mea ,dar de,asta e :”n-am putut sa ma abtin „.. 😳

 22. AVP Says:

  Phootem sa stim si noi motivele, mrog…? 🙄 Si apropo: „pustinca” or „casnica”… ? 🙄

 23. AVP Says:

  Update: a stiut tatonu, al dreq, cand sa-mi dea lovitura de gratie… Te pomenesti ca de-acuma Mony e ca si rapita, n-asa…? 👿

 24. stely Says:

  Pe mine sigur e suparata ptru ca si ea ca si tine mi-a cerut sa-i aduc o dovada ,pe care am cautat-o un timp ,apoi m-am lasat pagubasa .. Pe caldura asta mi-a fost greu ..Ei ce-i pasa ca sta la racoare .. 🙄
  Si,da ..am motive serioase sa cred ca s-a suparat ca „vacaritza” aia de unde spusesi ca e…. :evill:

 25. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: