Inca o intrebare a Asociatiei 21 Decembrie 1989 pentru Presedinte si Premier

DOMNULUI TRAIAN BĂSESCU – PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

DOMNULUI EMIL BOC – PREŞEDINTE AL PD-L, PRIM-MINISTRU

– solicitare semnată de peste 30 de organizaţii civice şi sindicale –

De ce aţi ignorat Pactul pentru implicarea TVR

în reformarea României, propus de societatea civilă

decidenţilor politici votaţi pentru Dreptate şi Adevăr,

adică domniilor voastre?


Domnule Traian Băsescu – Preşedinte al României,

Domnule Emil Boc – Prim-Ministru, Preşedinte al PD-L,

 

Vă solicităm să vă motivaţi public decizia de a ignora PACTUL PENTRU IMPLICAREA TELEVIZIUNII PUBLICE ÎN REFORMAREA ROMÂNIEI, pact propus decidenţilor politici votaţi pentru Dreptate şi Adevăr, adică domniilor voastre, de dl Sorin Ilieşiu, în numele societăţii civile.


Menţionăm că dl Ilieşiu a fost singurul candidat pentru conducerea SRTV care a publicat un program de reformare a Televiziunii Naţionale.


Domnule Preşedinte al României, domnule Prim-Ministru, preşedinte al PD-L, de ce aţi decis să ignoraţi acest Pact – publicat integral de Agenţia Naţională de Presă – Agerpres Vineri, 25 Iunie 2010, orele 09:04, la adresa http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/15736-Comunicat-de-pres-Sorin-Ilieiu.html ?


Vă scriem în completarea scrisorii noastre către dvs din 8 iulie a.c., publicată integral de Agenţia Naţională de Presă în 9 iulie 2010, orele 08:59, la adresa http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/18707-Comunicat-de-pres-Asociaia-21-Decembrie-1989.html , prin care v-am solicitat să vă motivaţi decizia de a ignora propunerea celui mai activ segment al societăţii civile de a-l nominaliza în Consiliul de administraţie al TVR pe Sorin Ilieşiu, ‘vârf de lance al luptei pentru Adevăr şi Dreptate’, propus în fruntea TVR de peste 30 de organizaţii civice şi sindicale, susţinut de Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România – singurul for profesional îndreptăţit să recomande specialişti în fruntea TVR, precum şi de numeroase personalităţi de prestigiu precum Vladimir Tismăneanu, Viorel Padina, Mihai Şora, Devis Grebu, Dan Necşulea, Magda Cârneci, Lucia Hossu-Longin, Ilinca Tomoroveanu, Nicolae Prelipceanu, Ion Mihai Pacepa, Florin Zamfirescu, Angela Furtună, Teodor Mărieş, Florian Mihalcea, George Costin, Daniel Vighi, Georges Banu, Constantin Răuţă, Dan Mircea Cipariu, Constantin Dobre (fost organizator şi conducător al revoltelor minereşti din Valea Jiului 1977).


Domnule Preşedinte al României, domnule Prim-Ministru, preşedinte al PD-L, vă solicităm din nou să vă motivaţi decizia de a ignora atât opiniile unor personalităţi precum cele menţionate mai sus, cât şi apelurile noastre sau opiniile celor care au votat ‘Băsescu & PD-L’, toate acestea fiind prezentate în peste 25 de comunicate difuzate integral de Agenţia Naţională de Presă – Agerpres?


Anexăm PACTUL PENTRU IMPLICAREA TELEVIZIUNII PUBLICE ÎN REFORMAREA ROMÂNIEI.

10 iulie 2010

Apel semnat de:

Asociaţia 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş – Preşedinte
Blocul Naţional al Revoluţionarilor – România 1989, George Costin – Preşedinte executiv
Societatea Timişoara, Florian Mihalcea – Preşedinte, Daniel Vighi – Vicepreşedinte

Seniorii Ligii Studenţilor din Centrele Universitare : Bucuresti – profesor Romeo Moşoiu, artist plastic Constantin Zgambau, avocat Antonie Popescu; Cluj – arhitect inginer Marius P. Clonda; Constanta – of. inginer Dan Pavel; Galati – inginer Dinu Gându; Timisoara – matematician Ovidiu Ciocan.

Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 Timişoara, dr.Traian Orban – Preşedinte
Fundaţia Culturală Memoria – filiala Argeş, prof.univ.Ilie Popa – Preşedinte
Fundaţia Icar, Dr. Camelia Doru – Preşedinte
Romanian-American Network Inc. NGO – Chicago, SUA – Steven V. Bonica – Preşedinte
Consiliul Mondial Român, Ştefana Bianu – Vicepreşedinte
Fundatia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, Daniela Soros – Vicepreşedinte
Asociaţia Românilor din Australia, Mihai Maghiaru – Preşedinte
Organizaţia luptătorilor pentru apărarea drepturilor omului, I.Leşu – Preşedinte
Sindicatul Naţional al Ţăranilor şi al Proprietarilor Români, Dan Drăghici – Preşedinte
Asociaţia Scriitorilor Români şi Germani din Bavaria, Radu Bărbulescu – Preşedinte
Association Culturelle et Amicale Roumaine, Gabriel Penciu – Preşedinte
L’Alliance Belgo-Roumaine, Bruxelles, Ecaterina Evanghelescu – Preşedinte
Consiliul Român American, Neculai Popa – Preşedinte
Asociaţia Copiilor Revoluţiei, Cătălin Giurcanu – Preşedinte
Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Nicolae Bănuţoiu – Preşedinte
Asociaţia Apolitică ‘Societatea Târgovişte’, Ilie Petre Ştirbescu – Preşedinte
Fundaţia Redarea Istoriei, jurist Păun Gabriel Virgil – Preşedinte
Fundaţia Ioan Bărbuş, Anca Maria Cernea – Preşedinte
Federaţia naţională Omenia a Pensionarilor (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Preşedinte
Grupul văduvelor de eroi martiri
Federaţia sindicală ‘Solidaritatea – Virgil Săhleanu’ a siderurgiştilor din România
Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 – Timişoara, Pompiliu Alămorean – Preşedinte
Sindicatul Solidaritatea al siderurgiştilor Galaţi, Ilinca Diaconu – Preşedinte
Sindicatul Solidaritatea Hunedoara
Sindicatul ALRO Slatina, Ion Ioan – Preşedinte
Fundaţia ‘Timişoara ’89’, preşedinte – Petru Ilieşu
Asociaţia Europeană a Cadrelor Didactice – Secţiunea Naţională România, prof.univ.dr. Florin-Cristian Gheorghe – Preşedinte

PACT PENTRU IMPLICAREA TELEVIZIUNII PUBLICE


ÎN REFORMAREA ROMÂNIEI

propus de societatea civilă

decidenţilor politici votaţi pentru Dreptate şi Adevăr


Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi”

Evanghelia după Ioan” (8.32)

Ca reprezentant al societăţii civile, aş garanta că Televiziunea Naţională va spune Adevărul, va cere Dreptate, va educa publicul, va face ceea ce trebuia să facă începând din 22 Decembrie 1989, în situaţia în care veţi da curs propunerii celor peste 30 de organizaţii civice şi sindicale, Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România, precum şi personalităţilor de înalt prestigiu care mă susţin pentru a fi ales în demnitatea atât de importantă de a conduce Televiziunea publică.

Din 1956, de când a fost înfiinţată, televiziunea de stat nu a fost a statului de drept, ci a celui de nedrept. Ea a reprezentat cel mai eficient şi cel mai malefic mijloc de propagandă, minciună şi diversiune a regimului comunist.

Din fericire însă, au existat şi excepţii.

S-a afirmat absolut fals că în decembrie 1989 ar fi avut loc o tele-revoluţie. Spre dezastrul României şi al cetăţenilor ei, în 22 decembrie 1989 a început de fapt tele-contrarevoluţia.

Dar, teoretic şi practic vorbind, dacă a fost posibilă tele-contrarevoluţia, trebuie să fie posibilă şi tele-reformarea societăţii româneşti, tele-modernizarea ei.

Menţionez că în decembrie 1991, împreună cu regretatul Radu Budeanu, am realizat primele emisiuni TV SOTI (primul post de televiziune independent din Bucureşti), dar amândoi am fost rejectaţi după zece zile, pentru „anticomunism”.

Telecontrarevoluţia a fost un bal-mascat abject, un serial de televiziune produs de aşa-zisa TVRL („Televiziune Română Liberă”), în rolul îngerilor „salvatori ai naţiunii” fiind cei implicaţi în crimele comuniste. Reţeta succesului de public a fost combinaţia infailibilă de minciună, manipulare, diversiune şi teroare.

„Contrarevoluţia” în care a fost implicată Televiziunea a fost transmisă aproape zilnic, uneori în direct, timp de peste 20 de ani.

Ulterior, episoadele acestei contrarevoluţii au fost realizate de televiziunea publică în coproducţie sau în parteneriat cu posturi TV „independente”. În ultima vreme, variaţiuni pe aceeaşi temă ale aceloraşi episoade au fost transmise simultan de mai multe posturi TV. Evident, cu alţi actori, dar interpretând aceeaşi partitură.

Din fericire, au existat şi excepţii; dar din nefericire, excepţiile au confirmat regula.

TVRL – singura televiziune a anilor ’89, ’90 şi ’91 – s-a implicat în episoadele contrarevoluţiei nu doar prin manipulare, nu numai ca mijloc de comunicare a minciunii şi a diversiunii, ci şi ca „actor”, uneori principal (precum în seara zilei de 13 iunie 1990; vezi „deontologii TVRL în frunte cu fostul preşedinte şi fostul director general.).

Iată câteva din episoadele „Contrarevoluţiei”, un serial incredibil, terifiant, uneori lugubru, realizat prin implicarea TVRL, cu un uriaş impact popular şi cu urmări adeseori dezastruoase :

 • Genocidul neocomunist (prin implicarea TVRL), 22-28 decembrie 1989 (circa 1000 de morţi, peste 4500 de răniţi, nenumărate distrugeri materiale, uriaşe pagube financiare).
 • Prima mineriadă, 29 ianuarie 1990.

 • A doua mineriadă, 19 februarie 1990.

 • Violenţele şi diversiunea interetnică de la Târgu-Mureş, 20 martie 1990.

 • 52 de episoade în perioada 22 aprilie – 12 iunie 1990 când TVRL a transmis blocarea traficului rutier în Piaţa Universităţii de către „golani”, „bişniţari”, „legionari” şi „prostituate”. În realitate a avut loc cel mai lung miting antitotalitar din istorie (52 de zile şi de nopţi fără întrerupere). „Televiziunea minte naţiunea!”, scandau manifestanţii din Piaţa Universităţii.

 • Fratricidul neocomunist din 13-15 iunie 1990 (bilanţ oficial: 6 morţi, 542 de răniţi spitalizaţi, sute de răniţi nespitalizaţi, 1056 de arestaţi ilegal în unităţi militare unde au fost torturaţi, 6 femei violate de militari în unităţi militare, nenumărate distrugeri materiale, uriaşe pagube financiare).
 • Mineriada din septembrie 1991 când infractorul Miron Cozma s-a adresat naţiunii din studioul TVRL, prezentat şi intervievat în direct de fostul director general al Televiziunii, colaborator al Securităţii deconspirat recent de CNSAS.
 • Mineriadele din ianuarie şi februarie 1999.

 • Suspendarea TV a Preşedintelui României Traian Băsescu, demarată în 18 ianurie 2007 ca replică extrem de promptă faţă de condamnarea regimului comunist ca ilegitim şi criminal în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului. Suspendarea TV a fost finalizată în Parlament, în aprilie 2007.

 • Demonizarea TV – în campania din 2007 pentru demiterea prin referendum a celui care a condamnat cel mai criminal regim politic comunist din Europa postbelică – cel din ţara noastră.

 • Demonizarea TV, în campania electorală la alegerile prezidenţiale din 2009, a singurului candidat care a promis adoptarea legii lustraţiei, adevărul despre crimele neocomuniste, adoptarea legilor şi măsurilor pentru decomunizarea României recomandate de Raportul Final, intensificarea luptei împotriva corupţiei, cercetarea modului în care s-a reconsolidat oligarhia securisto-comunistă în România, verificarea corectitudinii privatizărilor făcute de această oligarhie care a acaparat fraudulos puterea economică în România, verificarea atentă de către CNSAS a persoanelor aflate în funcţii publice, predarea către CNSAS a dosarelor din arhiva SRI şi SIE considerate abuziv de „siguranţă naţională”.

Pentru ca românii să-şi câştige cu adevărat libertatea pentru care au murit semenii lor în decembrie 1989, Televiziunea publică – implicată în crime comuniste şi neocomuniste – are datoria să spună adevărul despre aceste crime, inclusiv despre cele politice, economice, financiare sau mediatice.

Prin dobândirea de către TVR a statutului normalităţii (precum BBC), TVR va trebui să respecte dreptul la educaţie reală, la informare corectă, la cunoaşterea adevărului, statut firesc pe care nu l-a avut aproape deloc în România comunistă sau postcomunistă.

Dar, aşa cum am mai spus, una din şansele noastre a fost că au existat şi excepţii.

Renaşterea, reformarea şi civilizarea societăţii româneşti este cu certitudine posibilă prin redarea Televiziunii publice cetăţenilor, prin „depolitizarea” ei, prin rostirea Adevărului, prin solicitarea înfăptuirii Dreptăţii de către Justiţie, prin dezavuarea minciunii şi a diversiunii.

Societatea românească este avidă să afle adevăruri despre lucruri ocultate sau interzise. Dacă TVR va spune adevărul, audienţa acesteia va creşte enorm în condiţiile în care majoritatea televiziunilor îl ocultează. Pentru inamicii adevărului, acesta trebuie să rămână îngropat, pe cât se poate, mai ale la TVR. Creşterea pregnantă a audienţei TVR ar însemna scăderea audienţei altor televiziuni. Bătălia pentru TVR are inclusiv o uriaşă miză financiară, nu doar una politică sau morală.


Televiziunea Naţională trebuie să fie a cetăţenilor.

Televiziunea publică trebuie să fie a publicului. Ea trebuie să respecte normele de deontologie mediatică şi nu are voie să influenţeze opinia publică prin metode persuasive.

Televiziunea publică trebuie să apere democraţia şi statul de drept. Totodată, ea are datoria să condamne orice formă de totalitarism, comunist sau fascist.

Televiziunea Naţională trebuie să dezavueze patriotismul „de tarabă” şi să-l reabiliteze pe cel autentic, călcat în picioare timp de 65 de ani de comunism şi postcomunism.

Televiziunea publică trebuie să devină reperul verităţii şi să promoveze binele, libertatea, moralitatea, civilitatea, valoarea autentică, onestitatea, integritatea.

Televiziunea Română trebuie să respecte şi să restituie adevăratele repere morale ale naţiunii.

Televiziunea publică trebuie să cultive drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, dreptul la identitate, la educaţie şi la justiţie, nondiscriminarea, egalitatea în drepturi şi egalitatea de şanse, simţul civic, responsabilitatea şi datoria civică (atrofiate de comunism), dreptul la o viaţă decentă şi solidaritatea.

25 iunie 2010

Sorin Ilieşiu – autorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.libertates.com/en/articles/40-appeal-for-the-condemnation-of-the-criminality-and-illegittimacy-of-communism.html , membru al Grupului pentru Dialog Social (1990), fondator al Alianţei Civice (1990), fondator al Academiei Civice (1994) – membru în Consiliul director (1994-2010), autor al Proclamaţiei pentru România (2005), iniţiator al Apelului pentru România (2005), autor al Raportului neoficial pentru condamnarea comunismului (2005), autor al apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională (după modelul românesc) a regimului comunist ca nelegitim şi criminal (2005, 2006), vicepreşedinte al Alianţei Civice (2005), membru al Societăţii Timişoara (2005), membru al Comisiei prezidenţiale pentru analiza dictaturii comuniste din România şi coautor al Raportului Final (2006), autor al Proclamaţiei pentru decomunizarea României (2008), autor al Apelului pentru condamnarea comunismului în Parlamentul European după modelul românesc şi pentru condamnarea internaţională a Pactului Hitler-Stalin (2009, 2010), membru de onoare al Asociaţiei 21 Decembrie 1989 (2009).

Anunțuri

14 răspunsuri to “Inca o intrebare a Asociatiei 21 Decembrie 1989 pentru Presedinte si Premier”

 1. Stely Says:

  Sunt inca odata de acord cu acest demers .. Nu este cazul sa se renunte la aflarea si a acestui Adevar, intrucit acest motto-
  „Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi”
  „Evanghelia după Ioan” (8.32″

  – care a insotit motivatia privind acest
  „PACT PENTRU IMPLICAREA TELEVIZIUNII PUBLICE
  ÎN REFORMAREA ROMÂNIEI
  propus de societatea civilă
  decidenţilor politici votaţi pentru Dreptate şi Adevăr”- ar intra in derizoriu si nimeni nu ar mai putea avea incredere si nu si-ar mai pune semnatura pe un proiect de importanta nationala care ar necesita solidaritate si responsabilitate civica.

 2. Dragos Gros Says:

  „Dragii mei,

  Sinceritatea şi solidaritatea sunt cele două calităţi umane pe care le consider cele mai importante.

  Îmi doresc ca în România politică să se spună mai des şi mai apăsat adevărul. Vreau ca solidaritatea să fie un sentiment mai prezent şi mai profund, un sentiment care să treacă de graniţele de grup.

  Mi-am propus să fiu pe scena politică românească o voce a sincerităţii şi solidarităţii.

  Şi vă aştept alături de mine pe voi, pe toţi cei care credeţi că avem datoria să schimbăm ceva – fie şi puţin, cu eforturi şi în timp.

  Raluca Turcan”

  Mobilizator indemn ne ofera d-na Turcan… Pacat ca a fost prima care a dat sinceritatea pe… „mere, pe pere”. Iar solidaritatea ei… Solidara a fost, dar cu cine? Nu asteptam eu un raspuns de la deputatul Turcan, dar in spiritul clamatei solidaritati putea explica, de exemplu, maestrului Grebu, lui AVP, d-lui Iliesiu care sunt motivele pt. care legea de functionare a TVR a ramas neschimbata. Daca a dorit dumneaei cu adevarat depolitizarea, ce anume a impiedicat-o sau cine. Cata transparenta este in acest caz? Citeam undeva ca printre candidatii la sefia TVR se numara si consilierul Turcan. Corect este sa fii arbitru si jucator? Atat de mult apreciaza aceste „calitati umane” considerate „cele mai importante” incat … le-a „depus” pe blog si a uitat de ele. La intrebarile adresate Presedintelui si Primului Ministru ea ar trebui sa raspunda prima; cu toate detaliile necesare, de aceasta data.

 3. monyf51 Says:

  monyf51 Says:
  30 iunie 2010 la 11:08
  Dragos,
  nu cumva, tot o familie,nemultumita de avantajele capatate ,l-au tradat si tarat si in mizeria 322? Iata, ca se intampla din nou ,pt decredibilizarea lui totala
  Maine ,poimaine o sa vedem o alta doamna frustata care o sa “Dea din casa”mizerii despre presedinte .

  Sistemul e f rezistent, chiar si pt un Basescu ! 😳

 4. Dragos Gros Says:

  Moni

  Ai prea multa dreptate !! E totusi un om. Restul sunt… „sistemul”. Bine ca inca face fata, dar asta nu se poate liniar. Sunt si esecuri, mai ales cand de ele „se ocupa” persoanele nepotrivite (sau „potrivite”).

 5. monyf51 Says:

  M-am citat nu pt altceva,dar am vrut sa-ti raspund si pt aseara ,cand nu intelegeam la ce te-ai referit. Acum stii 🙂

 6. Stely Says:

  Dragos,
  Cred ca avem in fata noastra crudul Adevar . Acela ca ,toate vorbele spuse de ploiticieni sunt vorbe goale ,fara acoperire in fapte .. Demagogia si nu „sinceritatea si solidaritatea ” este trasatura dinstincta a politicianului roman.. Nu-mi ascund revolta care m-a cuprins cind am inceput sa observ ca ea (demagogia ) este prezenta si la cei pe care i-am votat si sustinut .. Raluca Turcan este una dintre cele in care mi-am pus speranta ..Sincera sa fii cind m-am dus pe blogul ei am avut o mica speranta .. Din momentul in care am vazut ca mi-a tinut comentariile zile in sir la moderare si n-a catadicsit sa imi raspunda dupa ce le-a afisat ,mi-am dat seama ca doamna deputat nu face fata responsabilitatilor asumate .. Eu cred ca nu a reusit sa-si impuna ,nici proiectul de depolitizare a TVR si nici nu a avut un cuvint de spus la numirea presedintelui SRTV..
  Din momentul acela eu nu am mai intrat pe blogul ei si am jurat ca nu voi mai intra niciodata pe blogul vreunui politician..Bine ,Doamne ,ca nu sunt alegeri apropiate ,intrucit as fi ingrosat rindul absenteistilor, ptru prima data in viata mea de cind cu democratia..

 7. Dragos Gros Says:

  Sarut mana mult, Moni !

 8. Dragos Gros Says:

  Stely

  R. Turcan poate parea ca nu a avut un cuvant de spus pt ca nu a facut nimic ca sa putem vedea o finalitate. Dar si asa, tot a avut cateva cuvinte de spus. Intai cu Turcescu, apoi a avut cand toate semnalele ii aratau ca se indreapta intr-o directie gresita, apoi cand greseala era deja comisa. De fiecare data putea sa iasa din mutenie si sa-si indrepte atentia spre Societatea Civila careia ii este destinata o televiziune publica. N-a fost sa fie… Acum va sta ca … strutul (era sa zic „curcanul”), cu capul in nisip.

 9. Stely Says:

  Dragos,
  O fi avut poate un cuvint de spus in citeva chestiuni fara miza ,dar in chestiunea asta s-a dovedit ca T.Basescu a avut ultimul cuvint.. El ar fi putut sa nu asculte decit de aceasta Societatea civila care s-a constiutuit in jurul acestui proiect ..Daca s-ar fi uitat si ar fi vazut toate semnaturile de sustinere si ceea ce si-a propus in Pactul respectiv,S.Iliesiu ,nu ar fi avut cum sa nu vada ca exista o mare deosebire intre unul care nu venea cu nici un proiect si nu era sustinut de nimeni si celalalat care isi sustinea proiectul cu toate cele necesare.. Era ca ptru un concurs ..
  Chiar sa nu-i fi parvenit lui T.Basescu acest Pact care i-a fost trimis de Asociatia 21 decembrie ? Nu cred in conspiratii de genul „familiilor „tradatoare ..Zau !T.Basescu nu este omul acela pe care il stiu eu..
  Dar ,acum faptul este consumat .. Nu mai astept in chestiunea asta ,nimic altceva ,decit raspunsul la aceasta scrisoare .

 10. Stely Says:

  Acesta este articolul AMP din RL , la care face referire V.Tismaneanu in linkul pe care l-am pus mai sus ..

  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/adevarata-tradare-a-intelectualilor-ii-193024.html

 11. Dl.Goe Says:

  Si daca ramuri bat in geam… de ce nu tai copacul. Data viitoare ce veti vota sau nu veti vota … de loc … de timp si de spatiu? Candideaza vreun maestru? Altul in afara de Dan? Insistenta asta cu Iliesiu salvarea TV-ului, vanduta, intentionat, intr-un ambalaj atat de dureros si curat, PUR (actualmente pe ce!), incepe sa fie nu doar plictisitoare dar si daunatoare, colo, colo, si dincolo. Sunteti cumva in pana de inspiratie? S-au epuizat subiectele lumii? Hai ca ma apuca asa… o mila de tot.

 12. mariusmioc Says:

  În Monitorul Oficial nr. 467 bis din 7 iulie 2010 a apărut lista revoluţionarilor cu certificat. E număr bis de Monitor Oficial, nu se distribuie celor cu abonament ci trebuie cumpărat separat (conform principiului aplicat inclusiv de actuala guvernare: Prea multă transparenţă strică).
  Timp de 6 luni oricine consideră că s-au strecurat acolo persoane care nu merită certificatul pot face contestaţie la Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor condusă de Raymond Luca.
  Vezi http://mariusmioc.wordpress.com/2010/07/09/lista-revolutionarilor-publicata-in-monitorul-oficial/
  Deci, cei care consideraţi că s-au dat certificate de revoluţionar fără rost, puneţi mîna şi faceţi contestaţii, nu pălăvrăgiţi.
  Normele metodologice de alcătuire a contestaţiilor le găsiţi la http://www.cdep.ro/comisii/revolutionari/pdf/2009/rd_0701.pdf

 13. Hantzy Says:

  stely, multumesc pentru oferta de a citi parerea AMP si a lui Tismaneanu pe tema intelectualitatii de Cotroceni!
  Iata raspunsul mieu, asa cum l-am publicat pe Mdame Blogery:

  Hantzy :
  Your comment is awaiting moderation.

  Duminică, 11 Iulie 2010 la 11:29 am
  Recunosc: citii pa diagonala! Insa sufisament de indeajuns pentru a-mi face o parere, proprie si personala, despre parerile, la fel de proprii si personale, ale criticilor AMP. Desi multe ca numar de reluari, argumentele sunt limitate. Poate fi, desigur, o greseala elementara de logica savarsita de AMp in alocutiunea dumneaei, dar, mai probabil, e tehnica bloggeristica invariabila, atat pe paginile pro cat si anti-celulita.
  Sprijini-mi-as afirmatia tocmai pe constatarile constate, constatand ca, desi AMp si-a strucuturat parerea, proprie si personala – pai cum altfel?!- pe patru criterii, comentatorii protocalii din talpi si pana hat! in ceru’ gurii le trateaza in bloc, iei axandu-si preponderent logica pe endocrinologia galopanta a AMP si a infatisarii dumneaei, uitand ca sub acest aspect, aspectul prezidential sau tismanianul incercanat de Maryland (via Primaverii), sunt subecte muuuuuult mai ofertante.
  Daca tontusi vreun bleen mai scocioraste in desaga cu povesti, in sfortarea unui argument, bazat pe o presupusa frustrare a AMP, cea ramasa de caruta si privind cu jind la boschetarii cu acnee, si dumnealui se limiteaza la premisa ca standardele angajatorului angajatilor sunt mai inalte, decat ale celui in trecut refuzat. Or fi, dar e satisfacuta doar conditia de necesitate, nu si cea de suficienta. Mai ales ca, atunci cand metodele rosii de alaltaieri seamana teribil (or better: terrible) cu cele portocalii de azi, iar scopul trambitat al decomunizarii se transforma, faptic, in centralizare, nici macar necesarul nu prea mai pare a fi satisfacut.
  Desigur, AMP greseste, amendand alunecarile partinice ale unora sau altora dintre filosofii, deveniti ai lui Basescu, ignorand ca pana si arbitrul poate avea preferinte intr-un meci de fotbal sau ca vreun jude cu caftan cernit ar putea deveni chiar iel reclamant sau invulpat. Insa tocmai vehementa cu care se sustine contrariul, negand si vreo binemeritata recompensa, e al naibii de suspecta!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s