„ADEVĂRUL” a publicat ADEVĂRUL nostru, spus de Ilieşiu

Spre dezonoarea decidenţilor clasei politice, dl Sorin Ilieşiu este ignorat la şefia SRTV pentru că are curajul să spună întregul ADEVĂR.


Sorin Ilieşiu:„În iunie ’90, Iliescu s-a comportat ca Stalin“

Sorin Ilieşiu şi-ar fi dorit ca Legea lustraţiei să fi fost adoptată înainte de mai ’90

Cineastul Sorin Ilieşiu, coordonatorul unui „Raport-rechizitoriu despre fratricidul din 13-15 iunie 1990“ (elaborat de IICCMER şi Asociaţia 21 Decembrie), îl consideră pe fostul preşedinte Ion Iliescu principalul vinovat pentru violenţele din 13-15 iunie 1990. Sorin Ilieşiu spune că neadoptarea Legii lustraţiei (înainte de alegerile din 1990) a fost punctul slab al Opoziţiei în lupta cu FSN-ul lui Ion Iliescu.

Fragmente din afirmaţiile d-lui Sorin Ilieşiu:

S.Ilieşiu: Manifestaţia din Piaţa Universităţii a fost repriza a doua a revoluţiei anticomuniste, începută în decembrie ’89 şi preschimbată de Iliescu în contrarevoluţie neocomunistă”.

S.Ilieşiu: “Miracolul „Piaţa Universităţii” a fost reprimat bestial de Iliescu prin fratricidul din 13-15 iunie, care a însemnat consfinţirea contrarevoluţiei neocomuniste”.


S.Ilieşiu: “Înainte de fratricid, adjunctul SRI a furnizat numele, adresele şi fotografiile celor care urmau să fie arestaţi. Datele au fost folosite de echipe compuse din cadre SRI, poliţişti şi mineri în zilele următoare, pentru descinderi la Universitate, Arhitectură, Drept, PNŢCD,PNL, România liberă… Ofiţerii SRI au condus minerii. Şeful SRI, Virgil Măgureanu, a coordonat personal acţiunile subordonaţilor şi ale minerilor”.

S.Ilieşiu: Opoziţia, în care au fost infiltraţi agenţi, a greşit în 1990 pentru că nu a impus amânarea alegerilor din mai ’90 după adoptarea punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, respectiv legea lustraţiei”.

S.Ilieşiu: “În frunte cu Iliescu, în seara de 22 decembrie ’89, puterea a proslăvit comunismul de la tribuna revoluţiei. În replică, sutele de mii de oameni care l-au izgonit pe Ceauşescu au scandat: „Fără comunişti!” Pentru a se salva şi pentru a uzurpa puterea, criminalii au declanşat imediat genocidul neocomunist şi au transformat revoluţia în contrarevoluţie. Au corupt Justiţia să închidă ochii la crimele lor, faţă de care pălesc orice infracţiuni. Au făcut din ţara noastră edenul infractorilor. Şi-au omorît părinţii adoptivi, soţii Ceauşescu, dar nu au trădat comunismul. L-au salvat prin genocid şi l-au mascat în criptocomunism. Asemenea lui Stalin, Ion Iliescu a recurs la genocid împotriva propriului popor. Prin fratricidul din iunie 1990, s-a înfrăţit cu Deng Xiaoping. A fost inspiratorul lui Miloşevici, prin violenţele etnice de la Târgu-Mureş din martie 1990. A devenit maestrul lui Voronin, în aprilie 2009, când Chişinăul s-a înfrăţit cu Bucureştiul, în fratricid”.

S.Ilieşiu: “Dacă nu transforma FSN în partid, Iliescu ar fi fost condamnat la „Nürnbergul românesc”, mai ales pentru genocidul din  decembrie ’89 pentru care e urmărit penal conform declaraţiei procurorului general. Morţii lui Iliescu sunt de şase ori mai mulţi decât ai lui Ceauşescu. Iliescu este principalul responsabil pentru fratricidul din iunie ’90, conform rechizitoriului din 2007 formulat de procurorii conduşi de Dan Voinea. Activişti totalitari precum Iliescu, Bobu, Dincă, Pleşiţă sau Enoiu sunt vinovaţi pentru implicarea în crime comuniste, la fel cum au fost vinovaţi pentru implicarea în crime naziste Bormann, Göering, Hess, Jodl, Ribbentrop şi activişti totalitari condamnaţi la moarte sau la închisoare pe viaţă în procesul de la Nürnberg. Legea lustraţiei este prea blândă cu cei care ar fi trebuit să ajungă după gratii”.

S.Ilieşiu: “Beneficiarii Mineriadei din 13-15 iunie 1990 sunt eşaloanele 2 şi 3 ale nomenclaturii PCR şi ale Securităţii, aşa-zisa oligarhie securisto-comunistă care a acaparat fraudulos puterea politică, economică, financiară şi mediatică”.

S.Ilieşiu: “Procurorul Voinea, care a instrumentat dosarele acestor evenimente, a arătat că represiunea din iunie 90 este urmarea celei din decembrie 89, fiind îndreptată împotriva aceluiaşi gen de manifestanţi. Procurorul a conchis că atacul terorist a implicat forţe ale statului – SRI, Armata şi Poliţia – într-o acţiune violentă nejustificată. De asemenea, a spus că în decembrie scopul era deturnarea caracterului anticomunist al revoluţiei şi preluarea puterii prin teroarea instalată. Pentru aceste declaraţii, procurorul a fost „pensionat” la 57 de ani”.

S.Ilieşiu: “Scenarii precum cele după care s-au derulat ambele reprize ale contrarevoluţiei neocomuniste au fost elaborate de mari maeştri ai diversiunii din KGB şi au fost puse în aplicare de profesionişti experimentaţi şi fără Dumnezeu, precum Iliescu”.

Dl Ilieşiu este ignorat chiar dacă e susţinut în fruntea Televiziunii Naţionale de peste 30 de organizaţii civice şi sindicale, de Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România prezidată de dl Dan Necşulea (1990-2010) – – singurul for profesional îndreptăţit să facă recomandări pentru această înaltă demnitate – – , precum şi de personalităţi de prestigiu precum: Vladimir Tismăneanu, Viorel Padina, Mihai Şora, Devis Grebu, Dan Necşulea, Magda Cârneci, Lucia Hossu-Longin, Ilinca Tomoroveanu, Nicolae Prelipceanu, Ion Mihai Pacepa, Florin Zamfirescu, Angela Furtună, Teodor Mărieş, Florian Mihalcea, George Costin, Daniel Vighi, Georges Banu, Constantin Răuţă, Dan Mircea Cipariu, Constantin Dobre (fost organizator şi conducător al revoltelor minereşti din Valea Jiului 1977).

Dl prof. Vladimir Tismăneanu afirmă că ‘dl Sorin Ilieşiu este un impecabil profesionist, un om cu o conştiinţă curată, un luptător pentru adevăr, onoare şi dreptate. La două decenii după ruşinoasele momente în care Televiziunea Româna aşa-zis liberă a participat cu zel la denaturarea realităţii şi la ponegrirea partidelor democratice, a eforturilor de decomunizare a ţării, dl Ilieşiu, ca exponent al idealurilor societăţii civile, poate contribui la reclădirea din temelii a acestei instituţii publice. E nevoie de o echipă nouă în fruntea TVR, iar dl Ilieşiu are energia şi viziunea necesare unei asemenea renovări radicale’.

Prezentăm textul integral al interviului:

Sorin Ilieşiu:„În iunie ’90, Iliescu s-a comportat ca Stalin“

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Sorin_Iliesiu-In_iunie_-90-Iliescu_s-a_comportat_ca_Stalin_0_283172095.html

 • Florin Marin
 • Sâmbătă 19 iun 2010, orele 21:05

Sorin Ilieşiu şi-ar fi dorit ca Legea lustraţiei să fi fost adoptată înainte de mai ’90

Sorin Ilieşiu şi-ar fi dorit ca Legea lustraţiei să fi fost adoptată înainte de mai ’90

Cineastul Sorin Ilieşiu, coordonatorul unui „Raport-rechizitoriu despre fratricidul din 13-15 iunie 1990“, îl consideră pe fostul preşedinte Ion Iliescu principalul vinovat pentru violenţele din 13-15 iunie 1990. Sorin Ilieşiu spune că neadoptarea Legii lustraţiei a fost punctul slab al Opoziţiei în lupta cu FSN-ul lui Ion Iliescu.
„Adevărul”: Ce-a fost fenomenul „Piaţa Universităţii”?

Sorin Ilieşiu: Cel mai lung miting anticomunist din istorie – 53 de zile şi de nopţi. A fost repriza a doua a revoluţiei anticomuniste, începută în decembrie ’89 şi preschimbată de Iliescu în contrarevoluţie neocomunistă. „Piaţa” s-a născut ca urmare a nemulţumirilor exprimate la marşuri şi mitinguri prin lozinci, precum „Iliescu a tras în noi după 22!”, „Iliescu judecat pentru sângele vărsat!”, „Jos Iliescu!”, „Jos comunismul!”, „FSN = PCR”, „Iliescu, s-a aflat lovitura ta de stat!”, „Singura soluţie, înc-o revoluţie!”, „Iliescu pentru noi este Ceauşescu doi!”, „Nu vă fie frică, Iliescu pică!”, „Timişoara, punctul 8!” şi „Aţi minţit poporul cu televizorul!” Miracolul „Piaţa Universităţii” a fost reprimat bestial de Iliescu prin fratricidul din 13-15 iunie, care a însemnat consfinţirea contrarevoluţiei neocomuniste. Am coordonat un „Raport-rechizitoriu despre fratricidul din 13-15 iunie 1990″, elaborat sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) şi a Asociaţiei 21 Decembrie. Raportul-rechizitoriu va fi publicat în curând pe site-ul IICCMER.

Avem motive să credem că existau securişti infiltraţi în Piaţă?

Avem probe din dosarul Mineriadei, obţinut de Teodor Mărieş, lider al Pieţii şi deţinut politic în iunie ’90. Serviciul Român de Informaţii (SRI) a monitorizat persoane implicate, a întocmit liste cu acestea, a infiltrat agenţi care le-au monitorizat. Înainte de fratricid, adjunctul SRI a furnizat numele, adresele şi fotografiile celor care urmau să fie arestaţi. Datele au fost folosite de echipe compuse din cadre SRI, poliţişti şi mineri în zilele următoare, pentru descinderi la Universitate, Arhitectură, Drept, PNŢCD,PNL, România liberă… Ofiţerii SRI au condus minerii. Şeful SRI, Virgil Măgureanu, a coordonat personal acţiunile subordonaţilor şi ale minerilor.

Cum arată aceste probe?

Sunt documente făcute de SRI, liste cu persoane care s-au aflat în Piaţă. Acolo sunt trecute toate datele personale ale acestora, pentru o viitoare identificare şi agresare a lor.

„În ’90, alegerile au fost fraudate”

Ce s-a simţit în Piaţă în momentul scindării protestatarilor, după ce Iliescu a câştigat alegerile din mai?

Disperare şi revoltă pentru fraudarea alegerilor.  Faceţi un calcul simplu: câţi deputaţi şi câţi senatori au obţinut partidele istorice în Bucureşti, în condiţiile în care sute de mii de bucureşteni au participat la manifestaţii anticomuniste?

Cu ce a greşit Opoziţia în 1990?

Opoziţia, în care au fost infiltraţi agenţi, nu a impus amânarea alegerilor din mai ’90 după adoptarea punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, respectiv legea lustraţiei.

Dar puterea cu ce a greşit?

În frunte cu Iliescu, în seara de 22 decembrie ’89, puterea a proslăvit comunismul de la tribuna revoluţiei. În replică, sutele de mii de oameni care l-au izgonit pe Ceauşescu au scandat: „Fără comunişti!” Pentru a se salva şi pentru a uzurpa puterea, criminalii au declanşat imediat genocidul neocomunist şi au transformat revoluţia în contrarevoluţie. Au corupt Justiţia să închidă ochii la crimele lor, faţă de care pălesc orice infracţiuni. Au făcut din ţara noastră edenul infractorilor. Şi-au omorît părinţii adoptivi, soţii Ceauşescu, dar nu au trădat comunismul. L-au salvat prin genocid şi l-au mascat în criptocomunism. Asemenea lui Stalin, Ion Iliescu a recurs la genocid împotriva propriului popor. Prin fratricidul din iunie 1990, s-a înfrăţit cu Deng Xiaoping. A fost inspiratorul lui Miloşevici, prin violenţele etnice de la Târgu-Mureş din martie 1990. A devenit maestrul lui Voronin, în aprilie 2009, când Chişinăul s-a înfrăţit cu Bucureştiul, în fratricid.

„Miracolul «Piaţa Universităţii» a fost reprimat bestial de Iliescu prin fratricidul din 13-15 iunie, care a însemnat consfinţirea contrarevoluţiei neocomuniste.” – Sorin Ilieşiu, cineast

„Foştii securişti şi comuniştii, beneficiari ai Mineriadei”

Cum se descurca Ion Iliescu pe scena politică dacă nu transforma FSN în partid?

Iliescu ar fi fost condamnat la „Nürnbergul românesc”, mai ales pentru genocidul din  decembrie ’89 pentru care e urmărit penal conform declaraţiei procurorului general. Morţii lui Iliescu sunt de şase ori mai mulţi decât ai lui Ceauşescu. Iliescu este principalul responsabil pentru fratricidul din iunie ’90, conform rechizitoriului din 2007 formulat de procurorii conduşi de Dan Voinea. Activişti totalitari precum Iliescu, Bobu, Dincă, Pleşiţă sau Enoiu sunt vinovaţi pentru implicarea în crime comuniste, la fel cum au fost vinovaţi pentru implicarea în crime naziste Bormann, Göering, Hess, Jodl, Ribbentrop şi activişti totalitari condamnaţi la moarte sau la închisoare pe viaţă în procesul de la Nürnberg. Legea lustraţiei este prea blândă cu cei care ar fi trebuit să ajungă după gratii.

Putem numi un beneficiar al Mineriadei din 13-15 iunie 1990?

Da. Eşaloanele 2 şi 3 ale nomenclaturii PCR şi ale Securităţii, aşa-zisa oligarhie securisto-comunistă care a acaparat fraudulos puterea politică, economică, financiară şi mediatică.

Ce puncte comune au evenimentele din  „13-15 iunie” cu perioada de după 22 decembrie 1989?

Procurorul Voinea, care a instrumentat dosarele acestor evenimente, a arătat că represiunea din iunie este urmarea celei din decembrie, fiind îndreptată împotriva aceluiaşi gen de manifestanţi. Procurorul a conchis că atacul terorist a implicat forţe ale statului – SRI, Armata şi Poliţia – într-o acţiune violentă nejustificată. De asemenea, a spus că în decembrie scopul era deturnarea caracterului anticomunist al revoluţiei şi preluarea puterii prin teroarea instalată. Pentru aceste declaraţii, procurorul a fost „pensionat” la 57 de ani.

Sunteţi om de film. E greu să faci un scenariu precum cel după care s-a desfăşurat Mineriada?

Scenarii precum cele după care s-au derulat ambele reprize ale contrarevoluţiei au fost elaborate de mari maeştri ai diversiunii din KGB şi au fost puse în aplicare de profesionişti experimentaţi şi fără Dumnezeu, precum Iliescu.

55 răspunsuri to “„ADEVĂRUL” a publicat ADEVĂRUL nostru, spus de Ilieşiu”

 1. skorpion Says:

  buna seara,

  de ce totusi Sorin Iliesiu nu este propus (si este IGNORAT) ca sef al Televiziunii?

  eu nu inteleg care ar fi motivele?!

  Pe cine deranjeaza?

  intrebari mai mult retorice…

 2. pP Says:

  @skorpion
  buna seara skorpi!
  buna seara all!

  Nici eu nu inteleg care ar fi motivele.

  Pe cine deranjeaza?
  ……………………………………………………………
  poate aflam mai mult de la ,,prietenii,, acestui blog:
  par ex: @despi,@Riddick,@monica,@sorin C,@Dl.Goe,@Hantzi &+

 3. DespinaVestea Says:

  Habar n-am

 4. Dl.Goe Says:

  @pP-lusi – Motivele ar fi ca nu are competentele necesare pentru a fi manager la o televiziune NATIONALA, ca are un profil nepotrivit cu functia si ca, prin urmare o astfel de numire ar face mult mai mult rau televiziunii decat bine. Adevarurile sale pot fi spuse foarte bine si daca nu e sef de televiziune remunerat din banii tuturor contribuabililor si in dauna tuturor. Cam asta. // P.S. AVP, impresia mea sincera este ca pP va cam sfideaza. Sa nu ziceti ca nu v-am spus. Eu de cand va ura din cele vesnice am intrat la idei. Analizati si d-voastra?

  +++++++++++++++++++++++++++++++++
  avp reply : Goe, daca ne-ai spune care e meseria si expertiza ta am putea aprecia cat de cat daca la randu-ti te pricepi la management au ba. Dar fiindca o dai anonima, ca inaintasi-ti farfurido-branzovenesti, nu meriti nici sare-n ochi, anonymoushule. Ca pe un simplu cetatean, te indrum totusi sa mergi fugutza si sa citesti CV-ul lui Sorin Iliesiu si-atunci o sa vezi ca ai de a face c-un sef de promotie, care o fi fost el leader doar la IATC si la niste biete Studiouri Cinematografice, n-asa?, dar tot elita se cheama ca este, baiete (si inca ce elita, aloo…) A propos, te vad hom cu oarece lecturi, tontusi, si de aia te-ntreb: de ce crezi tu ca oamenii cu carte sunt totdeauna grade superioare in armata, gata sa comande la rigoare de la o companie pana la un regiment, chiar daca provin dintre rezervisti, iar cei fara carte sunt doar ordonantze or muhaiale…? 💡 Dupa conceptia ta de 3 parale, doar un contabil poate fi manager la TVR, pai cum dreaq, ca si cum contabilu-manager s-ar ocupa chiar el cu socotelile & tabelele, iar compartimentu contabil or economic doar cu shpagile & chafelele… Pe aceeasi linie de gandire, Sef de Stat nu poate fi un fost Marinar si cu atat mai putin un fost actor, specializat in roluri de pistolar in westernuri ieftine, asa cum a fost Ronald Reagan, ci numai un fost activist PCR, precum Ivan Ilici, sau un fost ofitzer KGB, ca Gorbaciov, Eltin or Putin…; iar un bun prim-ministru nu poate fi, evident, decat Votcaroiu, faimosu Hagi al finantelor… Extrapoland originala-ti linie de gandire si la alte domenii, Alexandru Machedon, manager al armatei sale legendare, nu putea fi ce-a fost, fiindca nu absolvise Akademia Frunze de Baneasa, ca ex-comandantu nost suprem, Ceasca. Si exemplele ar phootea continua, pai cum drea.

 5. monica Says:

  Sa inteleg pP ca n-am trecut testul tau? De ce nu propui sa ramai singur ? Ma sacai de mai mult timp, dar,binecrescuta ,am tacut ! acum ai intrecut masura de …fum !
  Adio!
  Pt tine numai _ _ _ _ _

 6. pP Says:

  BEY GOE!

  la lecture a la loupe c’est pas ton truc.
  décidément,t’est bete!idiot!et con!
  BASTA!
  nici nu te mai bag in seama.
  ESTI PREA IDIOT.
  TU PUE LES PIEDS.

 7. pP Says:

  GOE!!!!!!!!!!!
  MON PETIT?

 8. Dl.Goe Says:

  @pP-lusi sarmane, voi suferi crunt cand veti reusi d-voastra performanta cu care va laudati. Apoi ma voi consola (nu singur desigur) pe durata celor trei zile cat va dura minunea, cand va fi sa se intample. Pana atunci ramaneti sa traget in jos nivelul acestui blog, la mare concurnta cu alti cativa. M-am cam prins eu (nu si Domnul AVP) ca ati dori sa-l arestati pe fundul marii. Nivelul blogului de… Scuzati d-voastra nu priviti fotbal. Uite Spania conduce cu 2 la zero.

 9. Dl.Goe Says:

  @AVP – Mestere (…) sunteti un mare smecher. La vedere le-ati dat instructiuni amicilor sa ma evite, iar la secret i-ati indemnat sa ma tina de vorba, sa pierd din meciurile de fotbal, sa-mi dau in petec, sa scriu prea mult si off topic ca sa ma incadrez mai usor la trolli. Aproape ca v-a iesit pasenta. 🙄 😯 Noapte buna si vise placute.

 10. pP Says:

  REVIN!
  aici mon ami MAURICE/
  revin !

  http://www.maurice-mircea-novac.com/
  ps/
  SUNT CONVINS CA DOMNUL SORIN ILIESIU ESTE ALESUL.

 11. AVP Says:

  Mey @pP, as prefera sa fii de o mie de ori mai potolit, bey… Dar fiindca ista esti tu (iar pretinii stiu de ce), ar trebui sa fii luat asa cum esti (iar Monica sa nu se mai supele pe tine)

 12. AVP Says:

  I-am raspuns lu @Goe aici. Nu fiindca merita, el personal, vreun raspuns, ci spre a clarifica niste lucruri.

 13. pP Says:

  Broasca si scorpionul
  ,,Un scorpion care dorea sa treaca un rau a rugat-o pe broasca:
  – Ia-ma si pe mine in spinare.
  – Sa te iau in spinare! a raspuns broasca. Nici nu te gandi! Daca te iau in spinare, dupa cum te stiu, ai sa ma intepi si am sa mor!
  – Nu fi proasta, i-a spus atunci scorpionul. Nu-ti dai seama ca, daca te intep, ai sa te duci la fund, iar eu, care nu stiu sa inot, am sa ma inec?
  Cele doua vietuitoare au mai vorbit astfel o vreme, iar scorpionul s-a dovedit atat de dibaci, incat broasca a primit sa-l treaca pe malul celalalt. L-a luat, asadar, pe spinarea ei, umeda si lunecoasa, i-a spus sa se tina zdravan si a pornit sa treaca raul.
  Cand au ajuns la mijloc, unde apa este mai adanca, scorpionul a intepat-o pe broasca. Aceasta a simtit cum otrava ii patrunde in trup si a inceput sa se duca la fund, cu scorpion cu tot.
  – Vezi! Ce ti-am spus eu? Ce-ai facut?

  – N-am ce face, a raspuns scorpionul, inainte de a fi inghitit de apa rece a raului. Asta mi-e firea.,,

 14. Dl.Goe Says:

  @AVP – Greu, greu de tot merge convergenta sirurilor noastre de vorbe aproape paralele. Una vorbim, basca ne-ntelegem. Intr-o privinta veti fi avut si d-voastra dreptate: nu mie (mesajului meu) (mi-)ati raspuns, ci, folosindu-ma de pretext de vorba (daca mai era nevoie) ati incercat in re-reluare sa va clarificati d-voastra insiva neste idei (destul de banale) intru fixarea lor in mintile prietenilor (si ei deja edificati), idei cu care, in mare, n-asa?, n-as putea sa nu fiu de acord. In plus nu se facea sa-l lasati pe dl. Iliesiu sa creada ca va e mai drag amorul propriu decat datoria de a-i intoarce prompt, intocmai si la timp, serviciile pe care si domnia sa vi le-a oferit cu generozitate. Si uite asa a ramas si anul acesta dl.Goe neignorat.

 15. Stely Says:

  Buna ziua ,
  Am citit si eu linkul dat de Pp si sunt destul de sictirita ..Se pare ca R.Turcan este incremenita in proiectul „hai sa ne facem ca vrem o lege de depolitizare a audiovizualui „..Legea a fost respinsa si acum o iau de la capat cu algoritmul politic.. Sa zicem ca este convenabil si ptru ei ,sa nu piarda controlul politic ,dar ce garantie au ei ca R.Turcescu este omul potrivit?Are el capacitatea de a rezista la tentativa politicienilor cit sa redea TVR un oarece statut independent ? Sau tocmai asta ii fac pe pedelisti sa mearga pe mina lui?.. adica va fi un „ascultator docil „?!
  La gindul ca R.Turcan si ceilalti „decidenti” ,au atita naivitate sa-l creada pe R.Turcescu ,fie de partea lor ,sau macar independent, ma apuca o furie de nedescris ,iar daca deznodamentul va fi aceasta ,apoi ,nu-mi ramine decit sa le urez PD-L -istilor ,sa aiba parte de acelasi shoc, precum cel cu Teo Trandafir ..Sa iasa si sa le arate semnul ala „elegant” 😉 pe care l-a facut Teo Tr., in parlament, la votul motiunii de cenzura .. 👿
  Deasemenea , voi avea mari rezerve in a mai milita ptru sustinerea lor in alte proiecte viitoare .
  P.S. Si eu cred ca unii dau dovada de superficialitate cind se pronunta, fara argumente solide ,impotriva d-nului S.Iliesiu .Sa zicem ca ar avea acest drept ,dar in afara de argumentul destul de general, precum ca nu ar putea fi un bun „manager „sau ca nu are”profilul”potrivit ,nu vad altul mai consistent.. Cred ca asemenea „verdicte”sunt nepotrivite si au o tenta „provocatoare” ,caracteristica unor „trolli” ..
  Sigur, ca nici eu nu pot sa fiu categorica numai cu ajutorul intuitiei mele ,dar am avut atita timp si material de documentare, incit sa ma informez si sa-mi declar sustinerea in cunostinta de cauza ..Plus de asta, mai pot face si comparatia intre unul (R.Turcescu)si celalalt (S.Iliesiu).Cei care se pronunta impotriva lui S.Iliesiu ,sau se abtin ,ar fi corect din partea lor sa se pronunte ptru celalalt ,dar cu argumente ..Adica ,ceea ce reclama ca nepotrivit la unul ,sa demonstreze ca este potrivit la celalalt..

 16. Dl.Goe Says:

  Corabia a dat lumii, in afara poetului Viorel Padina, o celebritate pe nedrept uitata. Este vorba despre fotbalistul Ion Oblemenco despre care putini stiu ca s-a nascut la Corabia. In acest context este de neinteles cum de, pe un blog care se doreste atat de deschis catre lume, campionatul mondial de fotbal este ignorat cu desavarsire. Nu faptul in sine este ingrijorator ci ceea ce presupune acest fapt aparent banal si neesential. Am si eu cunostinte care au, mai mult sau mai putin accentuat, stilul lui pP, acel gen de barbati. Majoritatea acestora n-au cum sa fie indivizi de incredere pentru ca, de obicei, acest fel de absenta denota (n-o sa credeti) o anumita precaritate in capacitatea de comunicare si o predispozitie catre autism. Acest blog, cu exceptia celor calificati (pe drept sau pe nedrept) a fi trolli, este populat cu… asa ceva. Fratilor se-ntampla o vibratie a speciei la nivel planetar, odata la patru ani, iar la voi nu misca nimic, nimic. Ceva nu-i in regula cu voi. Uruguay-ul (echipa celesta) s-a calificat impreuna cu Mexicul in dauna scandaloasei Franta (vicecampioana mondiala) si a echipei tarii gazda. Stiti macar cine este tara gazda? Intreb si eu. // P.S. Doamna Stely, nici Turcescu nu-mi place. Eu, daca as fi sef de stat (ca tot s-a dat liber la imaginatie) l-as pune presedinte la televiziune pe Andrei Plesu. Cum va place?

 17. Stely Says:

  D-l Goe ,
  Stiu ca v-ar fi placut sa puteti discuta pe acest blog si despre altceva ,care va atrage si care va ocupa timpul si viata la momentul actual..Dar,nu cred ca este o tragedie .. Fotbalul a devenit la ora actuala o mega-afacere pe care cluburile mari, detinute de patroni bogati, o expolateaza cu mare succes.Echipele nationale sunt la ora actuala subminate de acestea..Pe ei nu-i intereseaza sentimentul”de mindrie nationala”,intrucit majoritatea jucatorilor buni si a antrenorilor sunt strainieri si au tot interesul sa-i exploateze la maximum si sa-i plateasca bine, incit nici pe acestia sa nu-i intereseze..Din ceea ce vad acum ,cam „pe sarite”,echipele nationale ale tarilor dezvoltate, care au cluburi puternice dpdv finaciar, au venit cam obosite la acest campionat si iata ce au patit..
  Ma uit la fotbal ,la handbal ,la „Cupa Devis ,la gimnastica si la competintii de anvergura ,gen olimpiade ,unde avem si noi participanti si miza de a cistiga..
  Am urmarit si urmaresc campaniile de calificare ale echipei nationale ..M-am ofticat si sunt si acum mihnita ca nu suntem si noi acolo , sa stam si noi cu sufletul la gura ptru reusita lor, care desigur ca ne -ar fi facut fericiti..Nu au putut mai mult ..Nu pot sa cert pe nimeni ..Consider ca se poate trai si fara fotbal de performanta ..
  Daca ar fi fost si echipa noastra ,acolo,(in Africa de Sud -la Johannesburg) mai mult ca sigur ,ca m-as fi uitat si as fi iesit pe strada in caz ca ar fi cistigat ..Am facut-o de cite ori a fost cazul,ba am si plins de bucurie .
  Si,da ,ma voi uita in fazele urmatoare ..
  ufff! Acum mai mult ca sigur ca o sa am un potop de ironii ,precum ca m-am bagat in vorba si despre Fotbal ..
  Cit despre A.Plesu la TVR ,cred ca glumiti ..Nu ca nu ar fi bun ,dar nu cred ca vrea sa se inhame la o treaba atit de devoratoare de timp.. A.Plesu este dupa parerea mea un comod si fara simt practic .La TVR trebuie un om intransigent care sa ia masuri dure si care sa nu aiba nici mama si nici tata ..
  Apropos ,il cunoasteti pe Cezar Nica ? Sau ,nu..ar fi fost mai bine sa-i pun intrebarea asta ,d-nului SC ,ca tot mi-a pus o intrebare „incuietoare”,intrebare la care nu ma grabesc sa-i raspund ,nu ptru ca nu as sti ,dar a ocolit ca de obicei sa dea un raspuns la o mica provocare a mea ..

 18. Dragos Gros Says:

  D-le Goe,
  Va dau dreptate partial. Uitati, pentru mine Campionatul Mondial este un fapt divers… fotbalul in general. Ceea ce nu inseamna ca aici aveti dreptate doar partial. Desigur, ar fi interesant ca subiectele, comentariile sa se axeze pe teme cat mai diferite, dar cred ca nu e profilul blogului, iar aici este decizia exclusiva a maestrului AVP.
  Cat despre TVR, nici nu stiu cat rost mai are sa vorbim… Institutiile media publice au (avut) posibilitatea sa renasca. Nu sunt convins ca vor mai putea daca lucrurile vor merge tot asa. Acesti „mamuti” bugetofagi sunt greu de stapanit sub presiunea directa sau indirecta a politicului, cu sindicate care cer privilegii in orice situatie economica ar fi institutiile sau/si Romania. Pentru Turcescu ar fi simplu: ar aduce bani din cele patru vanturi, ar „adormi” segmentul salarial si ar depune (pe sest) TVR in bratele celui care va oferta mai bine (stim cine). Il vedeti pe Andrei Plesu facand asa ceva? Niciodata ! Credeti ca dl. Plesu ar sta in functie mai mult de 6 luni? Nu cred. E un om deosebit, ii pastrez o frumoasa amintire de la ultima intalnire de la GDS, dar nu cred ca este potrivit, mai ales la TVR (poate la Radio, ca acolo nu e miza la fel de mare).

 19. Stely Says:

  Hmm! E clar ca am festelit-o cu postarea asta de tot hazul.. 😳
  Bine,bine ,dar voi unde sunteti ?..Sa nu spuneti ca va uitati la meciul – Argentina -Grecia ?

 20. GoldmundR Says:

  Ma bucur sincer pentru domnul Sorin Iliesiu ca iata,vocea dansului se face auzita din ce in ce mai puternic,si nici marile ziare nu mai pot face abstractie de parerea lui pertinenta.

  Faptul ca am ajuns sa ne bucuram de publicarea integrala a interviului oferit de domnul Sorin Iliesiu unui cotidian important,denota cat se poate de clar starea firava in care se gasesta democratia romaneasca,presiunea la care este supusa mass media de catre oameni cu bani si care au alte interese decat Adevarul si Dreptatea .

  Dar daca pe sapte canale de tv. nu vezi decat accidente,crime cumplite,incendii,inundatii,oameni sarmani,decazuti,iar in continuare asa-zise „emisiuni distractive”cu femei doar in chiloti si dansand parca demistificand infernul lui Dante,apoi manele si „cuplul saptamanii”,crede cineva ca pe telespectator il mai intereseaza ce se intampla cu el,dar mai ales, ce s-a petrecut cu el si tara lui in ultimii -sa zicem-40/50 de ani?

  Nu stiu,dar ce stiu este ca traim degeaba daca nu facem ce trebuie ca dragostea,adevarul,dreptatea si increderea intre oameni sa invinga.

  Sa auzim de bine

 21. Dl.Goe Says:

  @Dragos Gross – Aveti dreptate, fotbalul e doar un joc, o vibratie. Faptul de a nu vibra in nici un fel (nici macar cat vibreaza doamna Stely) la acest joc nu poate fi grav in sine, dar ramne pentru mine un semn al incapacitatii de a vibra si rezona la ceea ce-i preocupa in realitate pe oameni, multi oameni, mai ales la cineva care se revendica deopotriva din filonul artistic cat si politic, adica exact de la cei care te-ai astepta sa fie preocupati (macar formal) de problemele oamenilor (indiferent care sunt acelea). Faptul ca la AVP nu se vorbeste nici macar asa, aluziv, colateral, in subsidiar, si tangential, in nucleul dur al anturajului sau, despre fotbal, este pentru mine doar un fapt (oarecum) trist si un semn de intrebare. N-am sugerat ca AVP-ul ar trebui sa schimbe ceva in privinta asta. 2) Probabil ca aveti dreptate cu lenea lui Plesu care-l indeparteaza de o compatibilitate acceptabila cu postul, dar si asa ramane o optiune net mai buna decat celelalte, de avarie, care sunt vehiculate din cauza absentei unor candidati seriosi. Ma mir ca nu se inscrie si dl. Padina. Ar avea atuul ca-l sustine dl. Iliesiu. Daca s-ar inscrie dânsul, mai stii, poate m-as inscrie si eu. Pana acum n-am pierdut niciun concurs la care m-am inscris. Poate ca tocmai asta-i lipseste televiziunii, un d.Goe. Oricum oamenii seriosi vad ca nu se baga. Or stii ei ce or stii. P.S. N-as vrea sa apar de pâracios, dar as mai vrea sa va spun ca aseara am petrecut pana dinspre ziua la Cosman (la taverna Arca lui Goe). Am vorbit foarte mult despre d-voastra, in special un prieten care nu va poate suferi. Ma rog dar, ce va pasa.

 22. Dl.Goe Says:

  @Stely – Doamna comutati la Nigeria – Coree ade sud. E mai palpitant.%D%A

 23. Dl.Goe Says:

  @Stely – Am glumit. Stati pe Argentina. E deja 2 – 0. Cum se zice \”la revedere\” in greceste?%D%A

 24. Dragos Gros Says:

  D-le Goe,
  Nu ma intelegeti gresit, ma mai uit si eu la cate un meci, accidental, dar cu placere. Nu mereu se nimereste sa am si timp pt. asta. „Vibratia” o inteleg, dar ea se manifesta si in alte directii; trec peste o aluzie care pe jumatate imi face placere, dar cealalta jumatate este inexacta (prea multa lume face „politica” pentru a ma amesteca si eu).
  Nu am facut vreo referire la „lenea” d-lui Plesu; nici n-am perceput asa ceva. Ma refeream la refuzul lui constant de a se asocia anumitor entitati sociale ori politice; atunci cand a facut-o a fost pt. scurt timp, a vazut cum e si s-a retras.
  Prietenul dv. sa stea linistit; daca nu ne cunoastem personal, ma doare ca pe mort intepatura, iar daca il cunosc…. se prea poate ca eu sa-l sufar chiar mult mai putin. Oricum, am facut/comis ceva ca sa merit atata atentie (din partea lui, desigur)? Ehhh ! Noi sa fim sanatosi !

 25. Stely Says:

  ■ Cicerone, ce mă fac cicerone?! m-am plâns îndrumătorului. Ai promis că voi fi fericit dacă îţi urmez sfatul şi mă leg de (astea toate), dar văd că se chiuleşte subt pumnu’ meu şi lucrurile rânjesc subt hasta mea, subt manus iniectio a mea, şi pe de altă parte simt cum creşte un magnetizm dinspre viitor şi mă atrage într-acolo şi eu nu am de ce să mă ţiu cicerone, tot ce ating putrezeşte, cicerone, unde e bogăţia de certitudini pe care mi-ai promis-o, cicerone, de ce m-ai minţit, cicerone, de ce m-ai minţit ?! Dar eu sunt om şi nu te mint, răsare luna şi n-o mai simt…!

 26. Hantzy Says:

  @DGros,

  Procedand prin metoda eliminarii, am constatat pe (b)arca lui Goe ca eu as fi acel amic, de la taverna lui Coman. Pentru ca eu am postat acolo cele de mai jos, dorind doar sa-i lamuresc lui SC ca Dl. Goe nu e DG sau DG. Daca din aiasta se poate trage concluziunea ca nu te-as putea suferi, eu personal ma indoiesc si, desi accept legitimitatea majoritatii ce ma trimete la culcare, constat ca amicul s-a lasat, ca si in original, asteptat la Coman. Palmele, la fel de virtuale, pe care le-ar merita insa, raman la alegerea amicilor, ce-l gasesc sigur la taverna. E si asta, pana la urma, un truc de comersant rapace , dar novice, ce de contoare hyperspatziale habar n-are.

  Iata textul incriminat:
  Hantzy spus
  iunie 22, 2010 la 12:55 pm
  Inkrie kimp, pe respekiva bloaja, onorake cuserai, facutu-si-a aparitiunea, in jenare si nu doara intr-o doara, un alt gnom cu asijderea initiale, aghicakelea DG, aghicakelea Dragos Gros pe numele lui, ghespre cari se spune ca-i prekin hunanim cu toata populatiunea aliejakoare de amisitiuni propreshighentiale. Mai gheunazi avusesesesei si io o conkraghictiune ghe-mpartit cu ‘mnealui, iar juzii consacrati ghin locatiunea reshpekiva ii ghetera numai si numai ‘mnealui driepkake, driept pântru care ma dusei la culcare. Intuikiv, si dupa lunji cujietari, poci insa pentru a spune ca nisi ‘mnealui nu ie Dl. Joaie, insa il skimeaza nesminkit, pântru ca când mogheratiunea ghe-acolo-sa dete inkerghictiune la conversatiuni cu Dl. Joaie, numai ‘mnealui se righika pe ambele-i pisioare si-si apuse apasat oful, cum ca Dl. Joaie-i malitios, insa si ponkos. Bravos!

 27. Dragos Gros Says:

  Hantz
  Ca ma bagati in seama… am constatat… Ca ma suferiti sau nu- este secundar pt. mine si nu m-as baga sa spun mai mult pt. ca sa nu risc a ma repeta. Daca va face placere sa faceti in continuare comentarii la adresa mea… e liber de la „banu’ Ghika” si nici deranj nu produceti. Totusi, parca nu e aici subiectul in cauza… Pe (b)Arca am mai vazut cate un locatar spiritualist si degraba ingrijorat de prezenta mea intempestiva aici, asa ca nici macar nu sunteti primul (nici acolo…). Stiti cum se zice (am zis deja, dar repet)… sa fii dumneata sanatos, dar sunt „tabacit”, ca sa nu zic imun. Oricum, e distractiv ! Daca va puneti ordine in idei (macar sa incepeti), va astept cu placere pe „Arca” mea de „Anormalitati”. Nu ard de nerabdare sa citesc din autorii de stanga, dar tocmai pt. asta a aparut si blogul, ca sa fiu combatut. Inchei in alta „cheie” decat erati obisnuit… Chiar daca nu faceati decat betie de cuvinte apropos de comentarii, regret sincer tratamentul pe care vi l-am aplicat. Cateodata ma abtin cu greu.
  P.S. „Creatia” postata pe (b)Arca nu am avut rabdare sa o citesc, dar ea nu schimba cele de mai sus.

 28. pP Says:

  buna dimineata!

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/puterea-ia-majoritatea-la-tvr-opozitia-la-radioul-public-898848.html

  ,,Şeful TVR , în plicul lui Boc,,

  ps:
  SUPERB PRIMUL DESEMN AL MAESTRULUI DEVIS GREBU!- cel cu rechinii&+
  (oglinda actuala a real.ROM)

  @avp
  daca SORIN ILIESIU nu este in plicul domnului BOC via PREZIDENT propun ca dupe sa schimbi Look-ul blogului.
  asa cum l-ai conceput,,au début,, (iti mai aduci aminte?)
  ROUGE&NOIR

  un fel de ,,Clin d’oeil,, la romanul ,,Le Rouge et le Noir,, de Stendhal

  http://fr.wikipedia.org/wiki/Le_Rouge_et_le_Noir
  va doresc o zi buna!

 29. pP Says:

  ROUGE & NOIR

  peut-être avec un autre look UN AUTRE COMBAT

 30. mariusmioc Says:

  E cazul să se lămurească lucrul ăsta. În 1990 lliescu n-a fost gorbaciovist, ci stalinist.

 31. Hantzy Says:

  @DGros,
  Ar fi fost culmea sa nu fi constatat ca va bagasem in seama, mai ales cand, cu prilejul botezului bloaggeristic, chiar v-am spus chiar ca, in prea mare-mi marinimia, mi-am plecat ochii la statura dvs. Credeam sa fi descoperit un potential partener de discutii, insa pare ca m-am inselat. Caci dincolo de acuzele ieftine pe care tineti sa mi le reamintiti la fiecare dintre ultimele interventii si incadrarea mea nejustificata la stanga (dar pe care o savurati, convins, probabil, ca sunt lovit in amoarea proprie), nu remarc decat afirmatia ca comment-urile mele nu v-ar schimba deloc ideile ordonate. Pentru ce, asadar, un geniu ca mine, ce stapaneste haosul, sa-si pearda timpul in combaterea unor idei putine, dar fixe, singurele ce au atributul de care aminteam.
  Nu fac, desigur, nici greseala de a crede ca ati putea rasfoi ultimele sase luni, de cand sunt aici oaspete si am mai altoit, din cand in cand, pe trunchiul propus de gazda, subtirele ramurici (din pacate pentru mine, ignorate de pasarici), insa v-as reaminti doar propunerea mea facuta domnului Iliesiu de a ne dezvalui, poate, cate ceva din strategia dumnealui in cazul in care ar ajunge totusi uns. Si adaugam atunci ca acest lucru n-a fost facut de niciunul dintre competitorii sai, ori tocmai din acest motiv devenea ofertant, caci in strategia de marketing cunoscut fiind ca primul ocupant al patratelului liber are cele mai mari sanse de reusita. Iar dvs mi-ati trantit-o cum ca important e ca mai intai sa fie uns. Sa mai poti zice ceva!
  Mukltumesc insa pentru gestul crestinesc de a-mi intoarce oferta de impacare, ce-am lansat-o acum cateva zile, si intelesa ceva cam tarziu. „Tabaceala” aia de care vorbeati, v-a facut sa nu mai realizati diferenta intre razboi si tachinare, incat luati si apa rece drept iaurt. Insa conditii am si eu, iar nu de ieri: daca voi vedea si altceva decat verdicte pe blogul domniei tale, ma voi gandi si voi da, poate, curs invitatiei, pentru care multumesc inca o data!

 32. Dragos Gros Says:

  Hantz
  Incep cu sfarsitul ca sa nu uit… Profilul blogului de verdicte nu am cum sa-l schimb, nici macar ca semn de multumire ca va coborati augusta privire asupra mea.
  Va alintati, Hantz, cand va imaginati ca a ma baga in seama, desigur cu marinimia dv. obisnuita este vreo onoare pe care sa o fi solicitat; asadar, incercati sa v-o tineti in frau, nu de alta, dar din Africa se vede usor diferit si seamana mai mult cu o tentativa de a iesi chiar dv in evidenta. Ca sa devenim parteneri de discutie si sa schimbam idei, stiti deja, Hantz, lasati „geniul” deoparte ca va incurca in a face ordine in respectivele idei. Apoi, coborati pe-o raza si… sper sa am timp sa vorbim. Sa tineti minte, va rog, Hantz: ideile, fie si putine (pe restul va mai trebuie exercitiu ca sa le identificati) mereu vor fi de preferat lipsei lor. Nu va plangeti, Hantz, dar, mai ales, nu va iluzionati ca de la „inventica” vorbei ati ajuns la vreun razboi cu mine; trebuie ca aveti parteneri meritati pt asta, iar de tachinare…nici atat. Tachinarea ascunde sentimente, ceea ce nu am detectat la dv. (ranchiuna nu e sentiment, ci pervertire sufleteasca); la mine nici atat, sa fiu sincer… Doar nu credeti ca am vrut sa parasesc blogul din cauza dv??? Sper… Dumneata, draga Hantz, sa stai linistit; nu intru eu in competitie cu dumneata decat daca am terminat restul optiunilor. Chiar si asa, constat cu neplacere ca oleaca de compasiune e de-ajuns sa starneasca „daimon”-ul relelor vorbe care va cam guverneaza. Pacat… Un asa mare invartit(or) de vorbe si atat de sarac sufleteste? Si pt. ca ma intrebati despre concluzia ca sunteti de stanga (da, nu sunt interesat nici macar sa recitesc ceea ce ati scris de cand am intrat aici; sa citesc si „istoricul” dumitale… mi se pare un chin nemotivat si nu sunt masochist deloc)… liberalii nu sunt de stanga?! Mai aveti niste prieteni in zona aia nelamurita si pt. dv., daramite pt. ei (asta am zis-o ca sa va fac o placere). Daca va indoiti de „stangismul” de care vorbeam, luati doua lucrari: Mihai Eminescu- Opere politice si scrierile dv. Nu ma indoiesc ca va veti plasa „corect politic”. Daca tot ati declinat oferta mea… voi suferi, dar va trece; beau un pahar de vin chiar acum in cinstea evenimentului.

 33. Hantzy Says:

  DG,
  Din pacate, slujba ma obliga a fi succint. E posibil ca fiecare sa vb limba lui, intrucat cele afirmate de mine in precedentul mesaj nu aveau decat un rol clarificator, prin care doream doar a arata ca nu privirea-mi augusta era ideea principala, ci doar styling-ul ei. Deci nici dvs n-ati sesizat, nici macar acum, ce-as fi dorit, asa ca fiecare dintre parti e responsabila pentru inducerea in eroare a celeilalte. Ca v-a deranjat ca as putea parea calator printre dcerurile de stele, e deci doar o impresie pentru care-mi cer scuze, insa daca imi lipsesc cu desavarsire ideile, pentru ce faceti atat risipa de energie sa ma convingeti?! Un ulcior gol, doar se umple repede cu effort minim. Si inca ceva? Hoatarati-va ce perioada luam in calcul pentru stabilirea inclinatiilor politice. Intreb asta deoarece pentru avangradistii din sclavagism, medievalismul era viitorul luminos al omenirii. Doar ca sa stim cum stam, nesarind intre criterii precum oole intr-o caldare.

 34. pP Says:

  deci revin!
  remarc ca v-ati cam tuflit.
  v-am pus ieri un link(pP Says:
  22 iunie 2010 la 14:21 ) si vad ca nu ati reactioanat.
  bon.v-am spus ca am sa revin.
  este vorba de MAURICE MIRCEA NOVAC.-prietenul meu de 45 de ani.(1966 cred?)(ps: prietenul meu din copilarie asa cum AVP&+ are un prieten din copilarie )
  am fost colegi incepind cu clasa cincea +liceu+institut+armata &+(singurii care am intrat la institut din prima (rar la epoca resp.-veneam la Buc. DIN PROVINCIA CRAIOVA)
  in prezent ne vedem de cel putin 3 ori pe an (el vine destul de des la PARIS – actualmente fica lui ,,la petite Ioana,, STUDIAZA LA SORBONA.
  ultima data ne-am vazut la Paris cam prin luna martie.(=in timp ce luam masa impreuna la o terasa in ,,place des Vosges,,; L-am intrebat cu cine a votat?raspuns:CRIN ANTONESCU…..
  IAR EU AM REPLICAT:cum e posibil Mircea sa votezi cu oligofrenul ala de lipovean?…..apoi ne-am disputat in termeni civilizati .)
  BON. apoi am inteles!:

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:dALqTC990poJ:www.qmagazine.ro/articole/742/Sorin-Rosca-Stanescu-tata-pentru-a-patra-oara.html+familia+novac+patriciu+srs&cd=2&hl=fr&ct=clnk&gl=fr

  (de vazut ultima foto din josul paginii-la link)
  OK!
  vreti sa va spun Eu ce nu am inteles nici pina in ziua asta?
  cum a fost posibil acelasi vot din partea ,,amicilor nostri scriitorii F.IARU & ANTONESEI(care nici macar in anticamera proprirtatii Domnului PATRICIU nu pot avea acces)
  …………………………………………
  VOILA inca o data linkul:
  il vedeti in premiera (situl este realizat de M(sotia mea gratos°)PT.prietenul meu din copilarie MORICE.
  merita! este un f.bun artist (pt.Romania un fel de BALASA al epocii ACTUALE)

  http://www.maurice-mircea-novac.com/
  (dupa ce vizitati situl(este vorba de o premiera) sa-mi spuneti daca va place artistul MAURICE-MIRCEA-NOVAC & daca va este cunoscut?)

  +
  INCA CEVA despre mon ami MORICE-MIRCEA:

  http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2005-01-22/secretul-artei-lui-mircea-novac.html

  +pe google.fr.ro.etc.mircea novac

 35. AVP Says:

  @Goe (apropo de reprosu tau ca n-am avea organ pt futbol si ca-n felu ista pierdem o vibratie importantissima din corola de minuni a lumii), ti-am mai spus io…: „Stie oare vrabia cum i-ar veni berzei…?”

  @pP – dupa reflectia-ti privitoare la broscutza & skorpion, sfaturile-ti tehnice binevoitoare cad ca o manusa, mie-mi spui…? Mha, tu nu-ti recitesti niciodata postarile de dupa o anumita ora…? 🙄

  La 21,oo trecute fix vom avea topic nou.

  Acum sa ne intoarcem in real, caci in virtual nu ne da nimeni decat rabdari prajite. Hai pa

 36. Dragos Gros Says:

  Hantz
  Scurt si la obiect:
  Perioada luata in discutie este cea la care fac referire liderii liberali, eu nu-mi permit sa va plasez mai spre Evul Mediu decat o fac ei, chiar daca anumite comportamente ar justifica-o.
  Nu, Hantz, nu fac nici un efort sa va conving de ceva; ar fi inutil si nu o spun acum pt. prima data. Cat despre pierderea mea de timp… ea vine din educatie; cand cineva ti se adreseaza, trebuie sa-i raspunzi, nu-i asa? Mama dv. nu v-a spus?
  Si, ca tot vreti sa vorbim concret, alegeti dv. postura convenabila: „zmeu suficient” aici sau „lingvist”(nu pot sa spun mai mult ca s-ar supara mama) si paracios… nu zic unde…?

 37. pP Says:

  AVE
  heureusement CA EU SUNT GEAMAN maestre.

  promi juré!

 38. Hantzy Says:

  Doar in virtutea aceluiasi principiu, de care aminteati, am raspuns pana acum si eu. Limitarea unilaterala a cadrului in care ar trebui sa-mi aleg „postura” e insa o dovada a lipsei ei, atat de clamate un paragraf mai sus.
  Cat despre pâra, eu ziceam ca-i lauda, … dar ca si distanta de la sublim la ridicol, ea poate fi strabatuta intr-o clipa de oricine.

 39. Dragos Gros Says:

  Da, Hantz, am constatat ridicolul, taman ce zisei, dar asta e strict treaba dumitale. Oricum, aveti o bizara si rasturnata perceptie a realitatii, daca-mi permiteti sa spun asa (dar si daca nu…); imi scrieti doar pt a putea ulterior sa va justificati actiunea initiata ca fiind… un raspuns. Aveti dreptate, nu era cazul sa va limitez eu mai mult decat o faceti singur; scuze. Hantz, daca dl.Goe va dori sa afle ceva despre mine (nu cred, dar nu se stie), presupun ca se poate lipsi si de „informarile”, dar si de „darile dv de seama”; ba cred ca si de altele, dar nu ma bag sa le interpretez eu. Spor la treaba, Hantz; cea pe care nu va hotarati sa o incepeti/continuati, dar si la cea din domeniul „lingvistic”.
  P.S. Desigur veti scrie, doar dv stiti ce, dar ma voi abtine sa va mai raspund. Nu de alta, dar chiar asa cum sunteti aici, pe blog, puteti fi tolerat; insa manifestarile celelalte ma dezgusta (fumez o tigara si trece si asta).

 40. pP Says:

  @AVP ?
  pai vezi cum esti?
  mi-a intepat scorpionul o postare.
  SI S-A INECAT.(postarea)
  ps.
  chiar daca risc sa te supar nu am s- o pun la GOE.
  nu vreau sa risc(moi-même) sa fiu intepat de SCORPIONUL sef.
  (pai chiar vrei sa-i facem trafic lui GOE?)
  ca va la CORABIA?

 41. pP Says:

  scxuze a reaparut
  pP Says: Comentariul tău e în așteptare.
  23 iunie 2010 la 15:28

 42. AVP Says:

  pP, am o grija mai mare decat soarta comentariilor tale intrate mereu la spam (si niciodata din vina mea, asa cum insinuezi mereu, cu o obraznicie fara seaman, aloo… :evil:). Maitre DG (pe care l-am rugat sa-mi livreze desemnele pentru noul topic) nu-mi raspunde nici pe e-mail, nici la telefon. Sunt realmente ingrijorat.

 43. DespinaVestea Says:

  APV.

  Nu-ti raspunde de mult timp?

  Sa speram ca totul este bine si ca DG e doar putin ocupat .

 44. AVP Says:

  E vba de cateva ore. Nu ma gandesc decat ca doctorul i-a interzis sa mai intre pe enervantul forum, unde tot felu de neica nime isi bat joc – fara macar sa realizeze ce fac – de marele artist. Poate si eu l-am supalat, fiindca nu am avut tot timpul rabdare – sau mai degraba timp – spre a raspunde purissimului simt al perfectiunii, care-mi cerea iar si iar sa mai rectific cate ceva la mumoasele sale desemne.

 45. DespinaVestea Says:

  Asa este : Prezenta lui DG aici ne face pe toti sa dam din noi tot ce avem mai bun.
  Maestrul Devis Grebu are si impune celor din jur standarde ridicate!
  Este un mare noroc pentru noi.

  Pacat, si iar pacat ca n-avem timp suficient ca sa invatam cat mai mult de la cei doi ( DG+AVP)

  Sa avem rabdare ,cu siguranta DG este ocupat cu ceva

 46. pP Says:

  buna seara!
  “ADEVĂRUL” a publicat ADEVĂRUL nostru, spus de Ilieşiu,,
  +
  Trecutul e o ţară străină (Adevărul), bonus: Robert Turcescu despre mineriade
  http://tismaneanu.wordpress.com/2010/06/23/trecutul-e-o-tara-straina-adevarul/
  Hmmmmmmmmmmmmmmm!

 47. pP Says:

  nu l-am remarcat pe domnul SORIN ILIESIU la adunarea resp.( linkul postat mai sus)
  VOI?
  in schimb,am remarcat-o pe doamna RODICA CULCER
  si……..parca SC (in sala)

 48. Sorin ILIESIU Says:

  AVP & all , ma grabesc sa va linistesc ( pe cei care –cu adevarat –sunt ingrijorati de sanatatea mea ) ca –precum constatati din adresa de patronare a acestui mesaj , va scriu de la S. Iliesiu ( care m-a filmat din nou pentru marele film documentar pe care-l coace de catva timp ) unde , din motive de inregistrare , intrerupem TOATE aparatele pentru a impiedica zgomotul sa impieteze asupra calitatii inregistrarii.
  Asta s-a petrecut , incepand de la orele pranzului si pana acum , cand –ingrozit de gandurile voatre sumbre – mai –mai ca vreau sa-mi iau temperatura . Cat priveste postarea noua , dear AVP , very sorry ,dar , daca aveti neaparat nevoie de contributia mea vizuala , fie o amanati pentru „maniana” , fie ii dati drumul asa …transparenta…

 49. DespinaVestea Says:

  DG
  Multumim pentru vesti

 50. Stely Says:

  Devis Grebu,
  Am fost si eu ingrijorata ,chiar daca nu m-am exprimat . 🙄 Imi faceam griji si probleme, ca nu cumva sa fi fost (fara sa vreau ) pricina vreunei „enervari” interzise de doctor .. 😳 Ma bucur ca sunteti bine si va urez sa fiti la fel in continuare !! Spor la filmare ,atit d-voastra, cit si d-nului S.Iliesiu !

 51. AVP Says:

  Maestre, sanatosi sa fim, caci desemne mai gasim…:) Am deja o colectie de cateva zeci de desemne editoriale by DG, asa ca nu duc gija, bre… Sigur ca la perfectionizmu dvs infernal n-o sa va placa desemnele alese, pai cum drea, dar asta e situatia: altadata sa tineti macar telefonu deschis…oops.

  Sa nu se mai repete, aloo… 😳

 52. pP Says:

  ok.
  am pus lupa pe filmulet.
  l-am remarcat si pe domnul SORIN ILIESIU (in primul rind in public)
  ps/
  avp?
  pai auzi ce spune MAESTRUL?
  ,,dai drumul asa …transparenta,,

 53. pP Says:

  @avp

  vezi ca Riddick iti anunta un nou topic
  Viorel Padina & Devis Grebu
  Martisor in sange de fecioara…
  http://riddickro.blogspot.com/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s