Testu’ Pacepa in cazu’ Sorin Iliesiu

Pe vremea cand hălăduiam prin hyperspatz obişnuiam să le aplic diverşilor priculici de care mă izbeam în cale – şi fiţi siguri că un rege al hyperspatziului se loveşte încontinuu de astfel de moroi, cu voia sau fără de voia sa… – testul pacepa, care suna aşa:

Daca vrei sa afli cine este cel care vbeste cu tine, dar se-ascunde subt un nickname de pe Net, intreaba-l ce parere are despre Pacepa, direct. Daca e securist, poa’ sa fie el si sereist, sincer aliat al lu NATO dupa plebicistu post-terorist, caci tot va aborda fata de sireacu hero avantgardist cel putin un rictus cam trist…

Ce altceva le poti spune, hic et nunc, celor care nu-l vor la TVR pe Sorin Iliesiu, pe care îl recomandă cu căldură însuşi I.M. Pacepa, respectiv omu’ care a contribuit decisiv – mai mult decât Walesa, Havel şi chiar decât Papa de la Roma, aloo, şi prin care se poate presupune că vorbeşte Washington-ul, cum ar veni… – la căderea comunizmului real…? Iar când refuznicii lu S.I. au – ca din întâmplare – şi studii la Moscova Mare, fandacsia e gata, frăţioare, oricât ţi-ai zice tu că asta nu poate fi decât o coincidenţă tulburătoare…oops Desigur, nu mă refer la Ivan Ilici, care şi el are studii la Moscova, în tovărăşeasca tradiţie a bandei de roşcovani priculici, ci la altcineva mult mai tânăr, din pacate…oops Ia ghici ! 💡

NOTA BENE: reamintim recomandarea generalului Pacepa pentru Sorin Iliesiu ➡ „Inepuizabilul Sorin Ilieşiu, care şi-a dedicat o bună parte a vieţii condamnării crimelor comunismului, este, în viziunea mea, omul ideal pentru a conduce televiziunea română în aceste zile istorice când o nouă generaţie de români se zbate să dea ţării o nouă fiinţă naţională. Îl recomand cu caldură. Energica sa activitate în fruntea societăţii civile, impecabilul său profesionalism, perseverenţa şi curajul său politic, precum şi îndelungata sa experienţă cinematografică îl fac candidatul ideal

Când clasa politică decidentă încă mai ezită a-i încredinţa conducerea televiziunii publice militantului anticomunist cel mai proeminent din ultimii ani, în condiţiile în care tembeliziunile private, în frunte cu antenele mogulice, tocmai desfăşoară contrarevoluţia în direct, cu o deosebită virulenţă, asta nu înseamnă doar  că-n Românica  de tranziţie e ceva putred, ci că pute deja… 😳

Am mai spus-o (iar floricelele mele de stil au scopul de a vă face chestiunea mai intuitivă niţel, iar nu pentru că m-aş da io zmecher, aloo…) ➡

…dacă omu’ nou, în fapt un ticălos odios şi clănţău, când nu e un robot cu suflet de derbedeu, dar cică herou al muncii socialiste, ca orice  mbou, a fost creat în zeci de ani de propagandă de rahat şi de realism socialist premiat, operaţia inversă, de umanizat, nu se va face automat, prin simpla decolectivizare  materială şi prin trecerea la sectoru privat şi la ora de religie-n şcoală, întrucât, în lipsa lustraţiei totale sau a altei Germanii federale cu sula-n coste şi cu ajutoru confratern în foale or şale, tot hăndrălăii şi tupeiştii din era ticăloşilor se vor înghesui în capu mesei din Bucale şi vor intra în topu celor 300 or 3000 de muhaiale, haimanale or paşale miliardare, fruntaşi ai întrecerii capitaliste de furat, de-nşelat, de minţit  şi de fentat statu, cetăţeanu şi bunu simţ la patrat (şi care vor face ce-au făcut şi altădat, dar cu semn schimbat, normal…), ci tranziţia aia de la omu nou din “comuna” primitivă la omul actual, cu care poţi trăi or te poţi pogodi fără teama că te va turna la cooperativă ori te va lovi pe la spate, ca orice lichea din colectivă, se va face cu-o propagandă activă, orientată fix dimpotrivă şi nu mai puţin intensivă decât aia marxist-leninisto-parşivă, aloo… Căci dacă generaţia matură or bătârnă deja, născută şi crescută în Iepoca de KK, nu va mai apuca să-şi vadă sufeltu preschimbat & curăţat nici măcar pe tărâmu celălat,  baremi next generation ce va veni să aibă, ea, cuget curat şi fraged ca un coor de copii, ceea ce presupune ca ea, next generatia, să afle toate ororile, prostiile, compromisurile, crimele şi alte ticăloşii comise de părinţii şi bunicii lor, care chiar dacă arată astăzi ca moşnegii cu plete colilii din basmele cristalinei copilării, au fost odată ca niciodată pur şi simplu nişte kknari sau bestii,  aloo, şi asta nu pentru că orice hom  n-ar phootea deveni, în fond,  un  animal nenorocit într-o neagră zi, fiind pus de viaţă într-o cumpănă în care s-aleagă între a supravieţui şi-a nu mai fi, ci pentru că chiar comunizmu or socialismu real,  pe care unii iresponsabil se străduiesc azi a-l sfuma, a-l albăstri, a-l lustrui şi a-l face un basm mumos pt arici pogonici şi alţi licurici mai mult or mai puţin infantili sau candrii, ei bine, chiar sistemu  ticăloşit e Fiara ce pre toţi, mai mult or mai puţin, ne-a ispitit şi ne-a transformat în animale de robit, de minţit, de-nşelat, de batjocorit ori de schingiuit,  shiit, şi deci niciun efort nu va fi gratuit şi nicio propagandă de nesăvârşit când e vorba să scoatem din sufletu noii generaţii acest mit cumplit, aloo…

N-am nicio îndoială că dezbaterea în legătură cu numirea conducerii TVR este extrem de  serioasă şi de presantă chiar şi în vremurile astea tulburi în care trăim, ce aparent au alte priorităţi,  şi că problematica educaţiei naţionale proactive ce se mai poate face (încă) prin TVR, înainte ca Netul să absoarbă cu totul next generation într-un maelestrom impredictibil, e tot atât de importantă ca şi chestiunea reformării sistemului nostru de învăţământ rămas ca mentalitate la iepoca ceaslovului lu Popa Dracu’… Aţi auzit de el…?

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

UPDATE TOPIC:

DEZMINŢIRE ADRESATĂ DOMNULUI ION ILIESCU

Domnule Iliescu,

În 12 iulie 2007, mi-aţi adresat o scrisoare deschisă ( publicată inclusiv de ziarul „Azi” al PSD la adresa http://www.azi.ro/arhive/2007/07/21-22/actual.htm ), ca răspuns la câteva întrebări pe care vi le-am pus în legătură cu crimele istorice în care aţi fost implicat.

Nu mi-aţi răspuns la întrebări, în schimb m-aţi calomniat şi m-aţi etichetat în mod injust.

Constat astăzi, după trei ani, că afirmaţiile dvs pe care le-am ignorat au fost luate în serios de cei care încă vă mai creditează. Se impune astfel să fac următoarele dezminţiri şi precizări faţă de cele proferate de dvs la adresa mea.

Mi-aţi scris: „Dumneavoastră şi cei ca dumneavoastră urăsc stânga şi pe cei care îi reprezintă valorile şi idealurile. (…) Demersul dumneavoastră este tributar gândirii totalitare”.

Domnule Iliescu, nu sunteţi un social-democrat autentic. Dimpotrivă: sunteţi un comunist incurabil, tributar gândirii totalitare. Mai grav: sunteţi implicat în crimele totalitare din 1956, 1957, 1968, sunteţi urmărit penal pentru genocidul neocomunist din 22-28 decembrie 1989 conform declaraţiei procurorului general din 18 ianuarie 2010, sunteţi principal responsabil pentru fratricidul din iunie 1990 conform rechizitoriului din 2007 formulat de procurorii conduşi de gen.Dan Voinea.

Asemenea tatălui meu, urăsc totalitarismul fascist sau comunist. Apreciez social-democraţia şi pe cei care îi reprezintă în mod real valorile şi idealurile, nu în mod fals, precum dvs.. Am fost educat în adevăratul spirit al valorilor şi idealurilor social-democraţiei de către tatăl meu, Victor Ilieşiu, care în anii ‘30 a fost simpatizant social-democrat, membru activ în comitetul „Frontului Democratic Studenţesc” din Cluj şi în „Mişcarea antifascistă a studenţimii de la Universitatea din Cluj” (în această perioadă, tatăl meu a prezentat Rectoratului Universităţii din Cluj, împreună cu studentul comunist Eduard Mezincescu, un memoriu documentat împotriva fascizării Universităţii clujene, fapt pentru care a fost urmărit de Siguranţa de stat din Cluj precum şi de organizaţii fasciste studenţeşti).

Mi-aţi scris: „Demersul dumneavoastră este expresia acestei uri viscerale. (…) Mai mult, legitimaţi şi impuneţi ura şi dorinţa de răzbunare ca instrumente ale luptei politice”.

Nu urăsc deloc foştii membri ordinari ai partidului comunist, şi nu am vreo dorinţă de răzbunare întrucât chiar eu am fost membru ordinar al PCR timp de 11 ani, din 1978 până în 21 decembrie 1989 la orele amiezii, când am devenit ceea ce nu am avut curajul să fiu până în acel moment – un anticomunist militant, făcând parte din grupul de circa 25 de protestatari de pe Calea Victoriei, din faţa fostului hotel „Bucureşti” (azi „Radisson”), grup care scanda lozinci împotriva regimului în timp ce dictatorul Ceauşescu îşi rostea ultimele fraze.

Îmi asum condiţia de fost membru figurant al PCR. Apelurile mele pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului le-am făcut în această calitate. Vezi http://www.libertates.com/en/articles/40-appeal-for-the-condemnation-of-the-criminality-and-illegittimacy-of-communism.html Alături de patru milioane de membri figuranţi ai PCR, am fost şi eu o victimă a regimului comunist. Spre deosebire de dvs, nu am fost activist comunist implicat în fărădelegi şi crime comuniste. Declar de asemenea că am refuzat să fiu colaborator al Securităţii în condiţiile în care mi s-a propus de două ori acest lucru, în clasa a 12-a de liceu şi în anul III de facultate.

Dezmint de asemenea informaţiile false că nu aş fi român sau că nu sunt fiul lui Victor Ilieşiu, informaţii vehiculate public şi repetat de colaboratorul dvs Corneliu Vadim Tudor (sub pseudonimul Alcibiade) căruia i-aţi acordat Ordinul Naţional “Steaua României” ca răsplată pentru uciderea în efigie, începând din martie 1990, a elitei antitotalitare a societăţii româneşti.

Declar că tatăl meu este poetul Victor Ilieşiu născut în Şomcuta Mare (jud. Maramureş) la 1 august 1916 într-o familie de români greco-catolici, fiu al învăţătorului Gavril Ilieşiu din satul Lemniu (jud.Sălaj) şi al Mariei Buteanu din Şomcuta, descendentă dintr-o veche familie nobilă de români din Ţara Chioarului (nepoată colaterală a lui Ioan Buteanu născut la Şomcuta în 1821, lider al revoluţiei din 1848 condamnat la moarte prin spânzurare în 1849). Tatăl meu a fost licenţiat în Litere, Filozofie şi Teologie. În 1947, tatăl meu a fost hirotonisit ca preot greco-catolic de cardinalul Iuliu Hossu.

15 iunie 2010

Sorin Ilieşiu – autorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.libertates.com/en/articles/40-appeal-for-the-condemnation-of-the-criminality-and-illegittimacy-of-communism.html

Post Scriptum: a se vedea si batalia pe care marele nostrum maestru, DG, o duce cu domnitza Ralu, pe blogu dumneaei 🙂

➡ Doamna Turcan, desi sunt convins ca SI ACEST COMENTARIU (ca toate celelalte ale mele ,in ciuda “admiratiei” pe care pretindeti ca mi-o purtati ) va salasui IN BECIUL blogului ,timpul necesar ca sa-si piarda efectul dorit , va mai adaug acest mesaj pe constiinta . El –de fapt– se rezuma la un nume , care–intuitia ,experienta si “darul” logicii cu care se pare ca am fost harazit ma determina sa cred ca — a devenit COSMARUL obsesiv ,nu numai al noptiilor Dstra ,dar si al zilelor macinate de visatul cu ochii deschisi . Azi e marti , maine – miercuri 16.06 – ziua prevazuta pentru propunerea si votarea celui/celei care va conduce TVR de acum incolo . Iar ” NUMELE ” , blestemat , din moment ce nu poate fi ” auzit ” , damite ” pronuntat/scris ” , vi-l VUVUZELA-ESC ,cu aceeasi pasiune si rabdare : ” Sorin Iliesiu ” // Somn usor . Vise ” placute “

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

UPDATE TOPIC: Tanti Aura Vasile la tribuna parlamentului Ro, in finalu moţionării, apud Devis Grebu…oops

Un scoop de pamplezir , surprins ( pe surse ) si impartasit --cu generozitate -- de artist : Distinsa Lady Aura ,de la autobaza ,sarutandu-se pasional cu madama Teo ,de la canalul cu capacul TVlipsa ( care nu-i vizibila , caci se ascunde sub mobila -"rusinata" - de privirile mustratoare ale "colegilor" ) . Bucuria lor exuberanta e fireasca , intrucat prin votul lor ,au reusit sa faciliteze consumarea imprumutului FMI

Reclame

121 răspunsuri to “Testu’ Pacepa in cazu’ Sorin Iliesiu”

 1. skorpion Says:

  nici o sansa!

 2. mihai rogobete Says:

  Reacţia la test se verifică, din partea celor defectaţi, şi la V Tismaneanu.

 3. Stely Says:

  skorpion,
  Sper sa gresesti cu prognosticul tau pesimist.Dar ,daca ar fi asa eu il percep ca pe o bulversanta si neinteleasa decizie .In cazul acesta „decidentii ‘ nu vor trece „Testul Pacepa”..Asta ar putea sa fie una din cauzele ptru care S.Iliesiu nu are „nici o sansa” intrucit ce altceva ar mai putea fi sau i-ar putea lipsi d-lui S.Iliesiu ca sa fie numit?
  Acum insa am alte temeri ,si anume cu privire la „ultima sansa” a guvernului Boc ;”sansa „,nu de a opri declinul economic prin masurile de austeritate pe care si le-a asumat,ci aceea de a le mai putea pune in aplicare..Spun asta ptru ca daca pina ieri se prefigura un vot al coalitiei la putere, impotriva motiunii ,astazi vad ca UDMR si alte minoritati , incep sa dea semne de codeala.. Cred ca se intimpla intocmai ca si la prima motiune de anul trecut ..
  Nu stiu ce credeti si ce simtiti voi ,dar eu departe de a fi „mama omida”, am presimtiri sumbre ..Daca este asa ,am certitudinea ca se va reedita ,pas cu pas si moment cu moment ,situatia de anul trecut .. Vor veni din nou cu Johannis ,pe care vor incerca mult mai inversunati sa-l impuna si ,iar si iar ,pina cind Opozitia isi va fructifica „Ultima sansa”.. Ei cred ca a sosit momentul sa-si puna in aplicare „planul B”,cel pe care l-am prezis intr-o postare pe un blog „certocrat” si care postare mi-a fost banata.. Stau marturie citeva fraze extrase din context , pe care adminul le-a pus ptru a la arata „amicilor”sai ,cit de „aberante” si „incalificabile „sunt ..
  Asta cred ca este situatia ..” Testul Pacepa ” va fi un test pe care puterea nu poate sa-l treaca( acum )din lipsa de curaj ,iar Opozitia va beneficia din plin de aceasta, deoarece ,ea ,(opozitia) este de mult timp repetenta (cu intentie) la acest Test..

 4. AVP Says:

  @ skorpi – cine nu te cunoaste ar crede ca esti un trol care s-a repezit sa ne dea cu tifla, inainte de a-l inhatza potera platformei si a-l arunca la spam, iar pe urma – valea ; puteai dreq sa spui si tu mai multe cuvinte, ca sa se inteleaga ce vrei sa zici.

  @ rogobete – ecliptica ta verbala ma lasa masca de la o vreme (mai precis de cand mi-ai pus capac la rabdarile mele prajite – de a ma publica cu vreun textuletz in foaia ta mehedinteana -, declarandu-te d-acordo cu scucerai cum ca Planeta-Ou exiba o „poetica incropita”, pai cum dreaq…oops) ; de-un paregzamplu, in spetza, io nu-mi dau seama daca tu vrei sa-l injuri, ori, din contra, sa-l lauzi pe Tismaneanu… 🙄

  @ stely – io sunt basescian, nu pedalist, – precizez ; dar fiindca amintisi de pd-l, lasa-l dreaq sa plateasca pentru faptul ca s-a-nghesuit la putere cu udmr, stiind ca ungurii il vor trada – cum le e obiceiu – egzact cand tre, in loc ca pd-l sa forteze alegerile anticipate cand era cazu, nu acum cand ungurii si cu „independentii” vor schimba macazu, iar pe pd-l il va lovi nacazu… ; dupa care va urma si Base la rand, cand i se va gauri barcazu, mai precis atunci cand pretenarii de la rasarit ai „Opozitiei” nu vor mai avea cui sa-si vanda gazu…

 5. mihai rogobete Says:

  Revista Amfitrion a iesit de sub teasc (odiseic) vineri si cand ne va surade norocul sa prindem noctambulii de tipografi, care, ca toti insolantii, nu-s pe zi de gasit, o-nhatam la redactie; binenteles, c-o sa-ti dau si vreo … doua exemplare, de n-ai sa te vezi.
  Cine s-a ridicat, ca V Tismaneanu, pana la descalcirea mentalitatilor nu se mai poate injosi prin vreun parti-pris. Bine-ar fi facut, la Book-fest, sa-i fi stat si lui Iliescu in coasta.
  Cand si tu si Sorin pare s-aveti dreptate, dovedeste ca trebuie sa ganditi neaparat altfel, fiecare, ca sa va broditi. Cine n-a gresit?

 6. pP Says:

  EXTRTAORDINARA POSTAREA TA.
  EXCELENT TESTU.
  EXCELENTA IDEIA.
  imi pare rau ca nu pot sa spun mai mult .
  poate miine seara.
  trebuie sa termin o mica colectie pt.Belgica.
  ……………………………………………………
  ps.
  poate cineva sa-i semnaleze DOMNULUI GENERAL?
  mi-ar face placere sa participe pe acest forum
  (mi-ar face placere sa aflu ce mai face DANA………ultima data am vorbit cu DANA in vara anului 1989 (str.BATISTEI)
  inainte ca eu sa ajung in Franta)

 7. AVP Says:

  @ rogo – Lasand la o parte chestiutzele secundare, cum ar venea, privitoare la mandea si la foaia ta, stiam io ca i-o cam coci lu Volo, pai cum drea… Te referi si tu, ca si Pepe, desigur, la episodu prezentei lui VT la Bookfest langa ex-generalu ceausist Stanculescu, unul dintre calaii de la lovilutie, dupa o parere comuna, cu ocazia lansarii cartii aleia… Hai naiba sa fim seriosi ! Auctoru cartii lansate era, zi sa-i zic, na!, ca nu-mi amintesc acum cum il cheama, redactor-sef la Ev.Zilei (nu stiu daca mai e), amic cu Tismaneanu de multa vreme (tipu i-a creat acolo lui Volo o rubrica la „Senatul EvZ”), iar cartea cu pricina cuprinde – intre altele, cred – un interviu cu gen.Stanculescu, despre implicarea fostului boss ceausisto-iliescan in asa-zisa „revolutie” din 89… Din cate am aflat de pe net, Stanculescu recunoaste in cartea aia ca el a participat vrand-nevrand, in calitate de comandant militar ceausist, la nabusirea rascoalei din Timisoara, in perioada 16-19 decembrie 1989, insa isi declina orice amestec in organizarea asa-zisei lupte cu „teroristii”, de dupa 22 dec.1989, lupta despre care nu ezita a spune raspicat ca a fost un scenario dirijat de Ivan Ilici si de complotisti (din care el pare a se sustrage cu vehementa) cu scopul de a crea sigma de cadavre necesara spre a se putea emite condamnarea la moarte a lui Ceausescu, comandata de Moscova si executata de agentul acesteia din 1989, Ivan Ilici… Or, da-mi voie sa-ti atrag atentia ca cercetarea asa-zisei „revolutii romane” este chiar domeniul lui Vladimir Tismaneanu, ca politolog specializat in comunizmu est-european, dar si ca membru in conducerea IICCMER… Si deci prezenta sa, hic et nunc, langa gen.Stanculescu, la un eveniment promo, este un fapt pur profesional, fara nicio incarcatura simbolica (dincolo de faptul ca Stanculescu pare a fi el insusi mai degraba o victima a lui Ivan Ilici, decat un calau…)

  Parerea mea, bey…

 8. mihai rogobete Says:

  Şi de unde până unde adversitatea mea faţă de V.T.? Ca sunt îngrijorat – da – pentru responsabilitatea căreia, volens-nolens, trebuie să-i facă faţă? Ii doresc cea mai deschisă şi limpede minte.

 9. monyf51 Says:

  AVP,
  Ca-mi luai de-o grija,cam 99,9% 😳 ,ma gandesc si eu ca 🙄 proasta-n poarta ,cine dreac… va trece testu’ dintre cei pe care-i doare la basca c-au fost alesi uninominaldar pe spatele lui Basescu 😳 Astia formeaza masa aceea de 200 de kile de care vb asa sugestiv Presedintele. Daca el nu vrea (ca s-o fi saturat ,n-asa?) sa faca ceva,astia,grasanii astia n-or sa faca nimica ,ca nu vor .Ii doare pe ei la basca de dl Iliesiu sau de TVR(scuze pt grobianism).Le convine la max sa treaca dintr-o barcalunoe intr-alta ,isi fac interesele (pt o viata imbelsugata) si p’aci ti-e drumul ….spre helvetica.
  Uite-i ce fasoane de doi tei din Copou sunt in stare !

 10. pP Says:

  @avp

  despre participarea lui VT alaturi de VS:
  Vladimir Tismaneanu,in calitate de politolog specializat in comunizmu est-european.
  DA!
  In schimb Vladimir Tismaneanu,in calitate coordinator al IICCMER
  NU.
  …………………………………………….
  PS/
  VS ex.generalul a fost dovedit si condamnat definitiv pt.
  crime pe care le-a savirsit la TIMISOARA in calitate de comanditar n’est ce pas?
  ……………………………………….
  eu personal continui sa cred ca domnului TISMANEANU i s-a intins o capcana stil (,,tiganca imputita,,)
  ……………………………………………………………..
  ultimul PS:

  In nicio tara NORMALA nu veti avea ocazia sa vedeti un
  Condamnat scos din PUSCARIE pentru a participa la un ev. Editorial in care se RELATEAZA CHIAR EVENIMENTELE(sau o parte) IN CARE CONDAMNATUL A FOST IMPLICAT+ cu NONSALANTA si NESIMNTIRE CONDAMNATUL scos din puscarie pt.ev semneaza AUTOGRAFE pe resp. obiect de lucru)
  .(chestiune de imagine compri?)………………………………
  te asigur ca in tara in care eu traiesc daca s-ar fi intimplat asa ceva(prin absurd)(-apropos de ultimul PS-) ar fi iesit un mare SCANDAL

 11. Dragos Gros Says:

  Cred ca acum poate PDL sa arate ca intentiile sunt bune, doar ca de fiecare data cineva nu i-a lasat sa duca o treaba la bun sfarsit. Ma refer aici la numirea lui Sorin Iliesiu la conducerea TVR. Un refuz indarjit pe acest subiect ar face dovada ca noua lege de functionare a televiziunii publice este doar o cosmetizare incapabila sa asigure o necesara echidistanta. Oricum, cred ca si un refuz ar trebui justificat, „asa am vrut eu…” neputand servi drept argument. Si practic vorbind, numirea pe care o sustinem ar asigura o continuitate in functionarea posturilor publice. Eventuala alternanta Putere-Opozitie va determina nesfarsite „modificari” ale legii si, deci si o grava perturbare prin implicarea politicului. Raluca Turcan a luat citit punctul meu de vedere (sa vedem cat de mult inseamna el), dar nu stiu daca nu-l va interpreta ca pe un punct de vedere izolat acolo, pe blogul ei. Daca mai sunt si diverse interese (si nu ma indoiesc ca sunt)…. dar sa fim optimisti si sa nu stam cu mainile in san asteptand sa rasara jena politicienilor.

 12. Dl.Goe Says:

  Testul Pacepa fara testul Kosovo si/sau fara testul razboiului americanilor cu Milosevici este incomplet. Dar ce-i cu Pacepa dincolo de teste/tzeste? E ceva?

 13. pP Says:

  @Dl.Goe la 17:52

  BRAVO mon petit GOE!
  ai fost cuminte la analize.
  din pacate rezultatul testului este POZITIV .
  deci: esti INFECTAT

 14. monica Says:

  Dna Cretzuleasca de la iRealitatea a innebunit pe post.Tipa ,striga ,i s-a umflat jugulara ,c-a iesit o independenta la vot in senat pt CCR-I.Motoc

 15. Dl.Goe Says:

  @pP – Domnule comunicator, una e sa fii infectat, alta e sa fii bolnav. Iar cazurile cele mai dramantice, atunci cand nu sunt rizibile, sunt cele in care boala nu e produsa de vreo infectie. Asa se nasc unii. Cu probleme. Ca mos Ene pe la gene. Somn usor.

 16. monica Says:

  Am uitat sa va spui.Pazeeaaaa!!!! vine dictatura,lu’Base, fratilor !!!! 😯 😛

 17. skorpion Says:

  salve, AVP,
  🙂

  sa ma explic:

  Tinind cont de:
  – declaratiile lui geoana la ambasada Rusiei cu prilejul zilei nationale;

  – ca melescanu si dorneanu au mari sanse in calitate de dinozauri fesenisti si fosti-comunisti sa intre la CC pina la adinci batrineti…tocmai am auzit ca iulia motoc a cistigat functia in CC – totusi…..

  – motiunea de cenzura de marti 15 iunie 2010;

  – obraznicia lui iliescu de a mai lansa o carte despre “revolutia” din decembrie….+ nejudecarea lui in peste 20 de ani!

  – propunerea PDL prin persoana Ralucai Turcan de a-l propune pe turcescu robert la sefia TVR. Pe Robert Turcescu????
  da, pe acel Robert Turcescu pe care il stim ce hram poarta;

  – manipularea colosala si absolut abjecta a oamenilor cu ajutorul televiziunilor; incercarile de desfiintare a lui Basescu si a lui Boc prin minciuni, ironii infioratoare, adevaruri spuse pe jumatate; vesnica bataie de joc…..lipsa informatiilor foarte importante cum se manifesta criza in celelalte tari din UE (mari taieri bugetare de ordinul miliardelor de euroi si acolo)

  – esecul legii lustratiei; esecul ANI;

  – perlele de corupti a la florin costiniu, jipa si alti magistrati de rang inalt;

  – imposibilitatea – practic – de a destructura mafia/caracatitza care a cuprins intreaga tara, o hora si o solidaritate perfecta intre politruci cleptrocrati pucisti si asa zisii „oameni de afaceri”, majoritatea provenind din esaloanele 2/3 ale pcr si fostii securisti;

  – infiltrarea in Banca Nationala a Romaniei a lui bogdan olteanu, nepotul comunistei gisella vass, desi individul nu are pregatirea necesara (la fel ca melescanu: ff la drept – alt fost securist)

  – neaccesarea fondurilor europene de ordinul miliardelor de euro din incompetenta, lene, ignoranta, spaga/mita/bacsis….

  si ma intorc inapoi in timp: suspendarea lui Basescu/2007 si ivirea la orizont a unei noi suspendari din partea PSD si PNL,
  excluderea Monicai Macovei din guvern in 2007, azvirlirea PD-ului peste bordul guvernului; comisia abjecta voiculescu,

  – apatia totala a oamenilor pentru a schimba in bine aceasta tara; daor cind simt direct la punga ies in strada…

  toate aceste chestiuni si inca multe altele – care acum imi scapa – nu-mi dau nici cel mai mic motiv ca vom mai asista noi sau copiii nostri la transformarea acestei tari intr-o adevarata tara democratica.

 18. Dragos Gros Says:

  „Un pas mic pt om, un pas mare pt omenire”. Sa speram ca d-na Motoc va fi un judecator… Bine ca n-a iesit Teo ca… praful se alegea. Asa… macar am o speranta…

 19. Goldmundr Says:

  Nu stiu daca iti mai aduci aminte,@Viorel,
  pe forumul ziarului „Ziua”,cand venea vorba de Pacepa,dintre toti normalii care postau acolo(caci erau si multi saraci cu duhul)doar tu mai luai apararea gestului de general,de a trada un regim criminal-si cu mine(mai era vreo unul pe care l-am uitat?-apropo,a salvat cineva ceva din arhiva forumului Ziua?)

 20. pP Says:

  @GOE la 19:10
  nu ai inteles?
  la dumneata rezultatul testului este POZITIV.
  DECI ESTI INFECTAT.
  DECI ESTI BOLNAV.
  adica mai pe intelesul d’tale BOLNAV INFECTAT.
  avec la,, multithérapie,, poate te pui pe picioare .
  suntem in anul de gratie 2010 ce dumnezeu?
  Depuis s-au facut progrese in medicina la niv. MONDIAL.

 21. pP Says:

  ps @goe
  va rog sa o intrbati si pe d-na Motoc .
  a lucrat la astfel de programe pt.AFRICA.
  tratamente avec la,, multithérapie,, pt.BOLNAVII AFRICANI INFECTATI.
  adica cei care au fost supusi TESTULUI si au iesit POZITIVI.

 22. AVP Says:

  @Skorpi, stim cu totii ca asa e cum zici tu, insa cetitorii acestui blog care nu ne cunosc nici pe mine, nici pe tine (in fiecare zi apar astfel de cetitori, calare pe un calutz sau altul al lui Google…), ar fi phootut interpreta acel „Nicio sansa!” ca pe un „Jos Sorin Iliesiu!”, dreq…oops

  Si, aloo, iti spun io ca nu e DRaqula rosu atat de negru… Daca s-ar gasi 300 de rumanasi mai darji si mai barbati (ceea ce recunosc ca e o mare problema, hic et nunc…), care ar pune nu de un nou partid, fugiti naiba, ci de o greva a foamei in centru Bucurescilor, pe un obiectiv moral si just (de-un paregzamplu, sa dispara orice urma de fost comunist or securist din Justitie, sau cel putin, deocamdata, din CC), iar vitejii nostri ar continua greva pana la capat, daca va fi nevoie, asa cum a facut Batalionu Sacru de grecotei, cu ocazia Eteriei, ei bine, tot Sistemu Ticalosit va avea o mare problema, iar nu doar o banda partidica sau alta… Dar, precum zicea un canticel din iepoca al lu Vali Sterian..

  Cu iubirea de mosie, unde sunt acei barbati…?

 23. skorpion Says:

  Avp,

  de data asta tu esti idealistu’ si nu eu.
  nici 1000 de oameni sa faca greva foamei, nu-i va indeparta pe securisti, ticalosi, activisti de partid…

  nu vezi ce se intimpla acum in parlament???

  astia cu democratia in gura, siluiesc zi de zi, an de an, pe tanti democratia…

  p.s. am inteles acum, de ce te-a deranjat comentul meu f. scurt…
  🙂

 24. AVP Says:

  Fii lucid, @skorpi… O greva a foamei atat de ampla ar shoca intreaga comunitate internationala, chiar si in vremuri astea de criza, ar sensibiliza-o exact cum s-a intamplat la „revo”, iar consecintele ar fi dezastruoase pt talharii astia… Si dintre cei 300 de heroi s-ar alege apoi – dintre supravietuitori, vezi bine – liderii pentru un eon politic invingator in 5-10 ani, oricat s-ar screme astia sa-i umple de rahat, dupa retzeta loco…

  Dar, iti repet: unde sa gasesti 300 de heroi, cand io n-am gasit, la 1980, nici 3… ? 🙄

  Asta e situatia, natia si… (de ex., in o suta de ani de jecmaneala fanariota, n-am avut decat un Tudor Vladimirescu…:oops:)

 25. skorpion Says:

  avp,
  tocmai pentru ca sint lucid si realist, nu cred ca o asemenea actiune ar da roade.
  repet: cit de mediatizata a fost greva foamei a lui Theodor Maries???

  iti raspund, desi stii: zero aproape!

  noroc cu blogosfera.

  asa ca cei 300 de potentiali eroi vor muri fara ca cineva sa afle…caci televiziunile sint tocmai in bratele celor, pe care noi ii detestam atit de mult si am vrea, dreakului, sa scapam odata de ei.

  si acele televiziuni vor tacea!

  doar vezi cum tac pe multe chestiuni importante
  si
  cum se isterizeaza si isterizeaza natia!!!!

  sint atitea exemple, atit de multe exemple…

 26. AVP Says:

  @Skorpi, nu cred ca judeci chestia – pur teoretica, de altfel – in toate chitibusurile si consecintele sale, aloo… In primul rand, uiti ca azi, gratie internetului, traim in satul global, asa ca pana maine s-ar auzi despre heroicele fapte (impresionante in primul ranmd prin amploarea lor, subliniez) in toata lumea (asa cum s-a auzit, per a contrario, de hoardele mineresti…) O astfel de chestie shocanta ar sensibiliza opinia publica internationala, intr-un mod extrem de nepalcut pentru tovii si baietii „invingatori”… E vorba de Mitul Heroilor Salvatori/Civilizatori, iar cei care isi zic comunicatori inteleg ce vreau sa spun…

  Dar sa nu mai visam, dreaq…oops Sa scoboram cu picerele pe solu patriei care e… Pai daca io nu reusesc sa te conving pe tine despre cat de necesari ne-ar fi neste heroi mai de soi, darmite pe alde goe, pe alde samurai-boy or pe altii si mai kkroi…? 🙄 Vorbim si noi ca sa n-adormim…oops

 27. pP Says:

  alllllllllll&+
  +
  ,,O greva a foamei atat de ampla ar shoca intreaga comunitate internationala, chiar si in vremuri astea de criza, ar sensibiliza-o exact cum s-a intamplat la “revo”, iar consecintele ar fi dezastruoase pt talharii astia… Si dintre cei 300 de heroi s-ar alege apoi – dintre supravietuitori, vezi bine – liderii pentru un eon politic invingator in 5-10 ani, oricat s-ar screme astia sa-i umple de rahat, dupa retzeta loco…,,
  ARE DREPTATE AVP!
  ……………………………………………………………
  presimt ca SORIN ILIESIU va conduce TVR(ca sa nu va sunt ca aproape sigur)

  …………………………………………………………..
  poate sa semnaleze cineva a DON GENERAL acest FORUM?
  POATE CEI CARE AU PRIMIT MESAJUL PT. SUSTINEREA DOMNULUI ILIESIU?
  ESTE POSIBIL SA VA CONECTATI LA SURSA?

 28. skorpion Says:

  avp,

  eu te inteleg perfect, dar eu stiu ca traim in Ro,
  tara tuturor ticalosiilor posibile,

  eterna si fascinanta Romanie,
  mereu surprinzatoare, nu?????

  si pe mine sa nu contezi la greva foamei!
  🙂
  poate o faceam in urma cu multi ani,
  dar dupa cei 20 de ani de pervertire nationala,
  zau, chiar nu merita nimeni sa faca greva foamei pentru nimeni din Ro, nici macar pentru mine!
  🙂

 29. skorpion Says:

  pP

  sper sa ai gura (tastatura) aurita!

  🙂

  noapte buna, all!

 30. pP Says:

  @skorpi
  acum este un moment UNIC.
  acum multi ani era cu totul si cu totul alceva.
  deci:
  ACUM SAU NICIODATA!
  1.
  DACA DA!?! chiar se va intimpla acea ,,PROFETIE,, spusa de baiatul cu multaaaaaa experienta in alea.
  2.
  +TOATE CANALELE DE COMUNICARE LA NIVEL INTERNATIONAL.RO DE DATA ASTA POT FUNCTIONA LA TURATIE MAX.

 31. stely Says:

  buna seara,
  Sunt putin cam derutata de schimbarea temporara a domiciliului, si asa cum mi se intimpla de obicei , pina ma adaptez la laptopul asta ,cu litere mici si alte inconveniente ,am sa fiu cam ambigua si putin deconcentrata ..V-am spus ca sa stiti 😳 intrucit imi este teama ca ma veti banui de vreo contaminare .. 👿
  Zau, am senzatia ca nu va prieste nici voua „Testul Pacepa”,intrucit discutati despre orice ,dar la topic,deloc..
  Trece sau nu trece R.Turcan si Coalitia la putere ,”Testul Pacepa’? Va fi numit S.Iliesiu la TVR ?
  Mda,am acum o mare „surpriza”:Theo Trandifar a „defectat”..Voteaza motiunea ptru caderea guvernului.Tipa nici nu stie pe ce lume e.. Se crede la emisiunea ei de divertisment ..Cita mizerie ! Au trecut doar citeva saptamini de cind este in parlament si deja si-a pus poalele in cap.. Nu spun ca nu are dreptul sa-si exercite votul ,dar despre solidaritate cu membrii echipei in care a fost primita cu drag ,stie dumneaei ? Astiut sigur ce face de la inceput ..Asta e !..PD-L nu are mina buna la femei de divertisment ..A fost Lavinia Sandru ,acum Theo cu un trandafir.. Sa-i fie rusine!
  p.s.Dragos Gros ,
  Am fost pe blogul R Turcan si ti-am citit comentariul excelent ,plin de informatii si argumente convingatoare ..Scuze. ca nu am pus nici un comentariu de sustinere, asa cum ti-am promis ,dar miine daca nu in seara asta, am sa ma tin de cuvint..

 32. AVP Says:

  Asteptam o importanta scrisoare a d-lui Iliesiu catre decidentii in problema TVR.

  Pe de alta parte, asteptam stiri linistitoare de la maestrul nostru drag, DG, care azi a avut un consult mai aprofundat la medicul sau.

  In fine, eu nu cred ca va trece motiunea, fiindca ar insemna sa admit ca Romanica e in prag de prapastie…

  S-auzim de bine !

 33. monyf51 Says:

  Sa-i urez si eu maestrului D GREBU sanatate multa.Dar cat de vioi era ieri,nu-mi fac probleme 🙂
  Analiza Pietii Universitatii cu Stere Gulea la nasutv

 34. stely Says:

  skorpion,
  Dar,daca nemernicii de 322 vor face din nou ce au facut in 2007.?..Ptru ca daca o vor face este mai mult ca sigur ca le va reusi …

 35. stely Says:

  Sper si eu ca maestrul Devis Grebu a trecut toate testele pe care le-a facut la medic , cu brio,asa cum a trecut si”Testul Pacepa’.
  AVP,maestre; astept vesti despre „scrisorica” d-lui S.Iliesiu ,iar daca spuneti ca motiunea nu va trece, inseamna ca am scapat de greva foamei ..

 36. pP Says:

  miine merg la Brussels.
  apoi am RV.la medic (pe 18)-control general ca in fiecare an
  inainte de vacanta.
  SPER SA FIE BINE.
  ……………………………………………………..
  MAESTRULUI NOSTRU DRAG DEVIS GREBU II DORIM DIN TOT SUFLETUL INCA CEL PUTIN 100 DE ANI DE panaché ou Demi panaché (Mélange de bière et de limonade)

 37. Sorin ILIESIU Says:

  Daca aveti timp, va rog sa cititi interviul publicat azi, la Timisoara (maine-n toata tara) :

  Sorin Ilieşiu: “Prin fratricidul din 13 – 15 iunie 1990 Ion Iliescu dorea să consfinţească contrarevoluţia declanşată în 22 Decembrie ’89”

  http://www.timpolis.ro/articol-mineriada-din-13-15-iunie-1990%E2%80%93-dou%C3%A3-decenii-f%C3%A3r%C3%A3-vinova%C3%BEi-18405.html

 38. Dragos Gros Says:

  D-le Iliesiu,
  Ciuhandu are tupeu, nu jucarie ! Dupa ce a pus batista pe tambal cu comunistii si a batjocorit o natiune intreaga, acum vorbeste despre vinovatii din iunie ’90? Pai nu se pupa cu ei (ca partid) in decembrie 2009? Iar seful fractiunii psd numita PNT-CD, urla isteric pe la posturile tv de barlog in favoarea tocmai a vinovatilor de atunci ! Desigur, iliescu e principalul criminal, inainte chiar a aceluia/acelora care atunci au omorat si schingiuit, dar nici ala nu a facut totul singur; si nici nu am vazut vreun bandit de la psd care macar sa lase capul in pamant stiind cata vinovatie apasa pe partidul lor comunist. In loc de asta, acelasi iliescu declara ca minerii au facut ceea ce trebuie. Si ce anume „trebuie”? Mai tine minte cineva ca imediat dupa masacrele alea, SUA, pt scurta vreme a acordat azil politic romanilor? Asta in timp ce „aia” se bateau cu caramida-n piept ca in Romania e democratie si, culmea, li se datoreaza ! Nu e locul aici, poate, dar revin cu un detaliu: decorarea unui comentator sportiv, actual senator pnl; de ce iliescu a facut asta la ambasada romana de la Belgrad? A vorbit cineva despre asta? Nu. De ce, ca doar nu era ceva rusinos? Sau daca rusinos nu era, poate ca de ascuns tot era… Nu cred ca „de vina” ar fi decorarea in acelasi timp a unui cetatean roman, sarb de langa Belgrad, agent GRU rezident in Romania, participant la conspiratia premergatoare Revolutiei… Respectivul individ chiar a fost condamnat la moarte in anii ’50 pt. tradare in favoarea unei puteri straine, el ajungand in tara natala pt prima data dupa 1990 (desi acum spune tot felul de povesti fanteziste). Poate sa para ca toate aste nu au legatura cu subiectul, dar macar aduc putina lumina asupra celor care cu adevarat au condus si, poate, mai conduc (chiar daca acum nu mai au aceeasi forta). Cat despre seful de cabinet al lui primului ministru Vacaroiu, si anume Lefter Panait, altadata, ca sa nu va plictisesc. Oricum, Carlos „Sacalul” il cunostea bine… Cam astfel de „personaje” au creat/ intretinut pe cel responasbil de mortii din decembrie ’89 si iunie ’90; si nu doar atunci…

 39. pP Says:

  voila ca se poate!
  CU CIT MAI REPEDE CU ATIT MAI BINE n’est ce pas domnule VLADILIR TISMANEANU ??????
  VITE,VITE,VITE,PLUS VITE,!!!!!!!
  (aveti n’mii de dosare recuperate acolo n’est ce pas?)
  (iar VOINEA sa fie mai HOTARIT daca tot mizati pe el)
  VOINEA ,,procurorul,, A FACUT RECHIZITORUL LUI CEAUSESCU IN APROX. 30 de min.)
  (se pare ca stie sa lucreze EFICIENT acest domn VOINEA! n’est ce pas domnule TISMANEANU?+)
  donc:
  VITE,VITE,VITE,PLUS VITE,!!!!!!!
  (daca nu cintam la nesfirsit LALELE LALELE si mii de culori)

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7422554-video-vladimir-tismaneanu-vom-face-noua-sesizare-penala-impotriva-lui-ion-iliescu-putea-acuzat-crime-impotriva-umanitatii.htm

 40. Dragos Gros Says:

  Minea e judecator la Curtea Constitutionala !!! S-a terminat harjoneala psd-ului cu legea !

 41. stely Says:

  Buna ziua !
  ..intrucit constat ca dimineata se pare ca a fost buna ,avind in vedere ca s-a cistigat o batalie in parlament, ce parea ca nu avea sorti de izbinda ..Numirea celor doi judecatori la CC mi se pare de bun augur ..S-au inlocuit niste judecatori vechi cu mentalitati depasite , cu unii noi -cu competenta in domeniu ,dar si cu dorinta(sper) de a apara legalitatea si statul de drept in Ro .Speranta mea este indreptatita de faptul ca cei doi sunt tehnocrati si nu politruci asa cum au incercat pesedistii si penelistii sa impuna ..Vedeam ca o pacoste ptru Ro prezenta celor doi politruci la CC.Era un semnal ca nu scappam de dinozaurii lui Iliescu nici acum dupa 20 de ani..
  Prin urmare ,dimineata a fost buna si sper ca si ziua motiunii sa fie buna ,in sensul de a fi respinsa si de a-i da posibilitatea guvernului sa puna in in aplicare masurile de reducere a cheltuielilor bugetare ,decurgind de aici obtinerea transei de imprumut de la FMI ,pe de o parte ,iar pe de alta parte , macar, oprirea declinului economiei ,chiar ,poate si relansarea ei.
  Astazi ,din cite citisem acum citeva zile ,urmeaza si numirea unui director la TVR ..Nu stiu daca se va realiza aceasta ,avind in vedere ca opozitia este furioasa ca si-au pierdut locurile de judecatori la CC ,iar daca va mai pierde si la motiune ,banuiesc ca vor incerca tergiversarea numirii..
  Nu indraznesc sa intreb ce se aude pe „surse,”intrucit nu as vrea sa ma exaltez degeaba ..Dar ,incerc sa-mi mentin speranta ca R.Turcan si PD-L vor face istorie numind in fruntea TVR o personalitate din rindul societatii civile cu competente profesionale in domeniu ..Ar fi ptru prima oara in 20 de ani ca TVR va fi a cetatenilor si nu a politrucilor..
  Nu ma abtin sa anticipez ca daca s-ar intimpla sa-l avem pe S.Iliesiu TVR o consider ca pe o mare Victorie, a noastra ,a celor care l-am sustinut de citeva luni bune pe acest blog..
  Este o Victorie intrucit am ca asa cum V.Tismaneanu si echipa, au inceput in forta la IICCMER prin actiuni menite sa puna in aplicare Raportul prezidential de condamnare a comunismului ,dar si de a da la iveala adevarul gol -golut despre revolutie si mineriade ,asa si D-l S.Iliesiu va incepe cu aceiasi forta si responsabilitate, sa redea TVR -ului menirea de a informa corect populatia ,fara tendinte de manipulare ..

 42. stely Says:

  „Este o Victorie intrucit asa cum V.Tismaneanu „..
  aceasta este o mica recificare in propozitie … : oops:

 43. AVP Says:

  Buna ziua.

  UPDATE TOPIC: DEZMINŢIRE ADRESATĂ LUI ION ILIESCU de catre dl Sorin Iliesiu, plus doua noi desemne si un mesaj special al maestrului DG.

  Nu va fie frica, motiunea pica 🙂

 44. devis grebu Says:

  To ALL ..! Cu plecaciune si ( aparent ) dezinteres ,va atrag atentia ca Maestrul AVP ,tocmai a ” up-datat ” Topicu’ actual ,cu doua interventii care merita ( toata…?) atentia Dstra . Rog
  –chiar indemn – sa mai dati o raita pe la ” geneza” pentru adapare (controlata) din izvoarele deontologiei dambovitzene.

 45. devis grebu Says:

  …ca de obicei , am intarziat …

 46. Dragos Gros Says:

  @AVP
  Doamne-ajuta ! Ceea ce vad la tv e grotesc !

 47. monyf51 Says:

  Unii s-au declarat invinsi de sistem (Constantinescu la sfarsitul anului ’99),altii inca mai lupta sa nu fie invinsi(Basescu) ,iar Iliescu se lafaie si acum in propriul sistem,creat si betonat numai pt el,ca si cand se pregatea pentru nemurire.Asta este marea durere a unei natiuni, neputincioasa in fata unui sistem pe care ni l-au construit altii, iar cei (putini) care vor sa-l zguduie din tatani,sunt marginalizati,terfeliti prin presa ,ca nu sunt romani la origini ,sau ca au avut nesansa sa fie comandanti de nave .Nu se tine cont de faptul ca-si pun la dispozitie toata cariera politica(discutabila uneori)pentru modernizarea Ro.

  Cand polonezii au facut-o in anii 90 cu costuri sociale imense ,erau dati de exemplu negativ de catre politicienii ro.Iata ca Polonia trece prin criza mondiala cu crestere pozitiva.Au luat masuri de modernizare , care au dus la o economie sanatoasa atunci cand alte tari,precum noi ,se mai gandeau daca sa ramana sub obroc rusesc sau nu.
  Cand vad in piata Parlamentului papusi negre in tepe purtand nume din guvern,arse si distruse in isteria manipulatorie sindicalo-moguliene,cand vad coifuri si pelerine rosii,care-mi aduc aminte de KuKuKu a vanatorii rusinoase de oameni de alta culoare si alta orientare politica ,deci de nazism,cand aud la tv ca trebuiesc guvernantii impuscati in piata publica ,despre ce este vorba in RO de azi?

  @Dragos ,nu am fost dura de loc ieri,prevedeam ca asa se vor manifesta descreieratii care isi vad zdruncinate afacerile mafiote.
  Am inca emotii dupa ce am vazut aseara un calcul economic ce ar insemna daca aceasta motiune va trece.Vai mama noastra.

  AVP,
  Sper ca vei fi ca de obicei acelasi VIZIONAR unic,de nadejde si „profetia” ta se va indeplini.
  Sper ca si deja vu -ul maestrului Grebu sa fie si comfirmat:Sorin Iliesiu. Iar maestrul sa fie sanatos .

  Sper sa nu fi facut multe greseli pt ca nu voi reciti ce-am scris
  Va doresc o zi buna la toti,eu sunt intr-o criza de rinichi ,cauzata de caldura de afara 😦

 48. stely Says:

  Felicitari ,d-le S.Iliesiu, ptru rasunsul ferm si plin de demnitate pe care i l-ati dat lui I.Iliescu!.Faptul ca I.Iliescu a iesit la atac ,acum ,mai mult ca alte dati ,este un semn ca acesta pierde teren si incepe sa intre in panica .
  Hmm !Alta era daca le reusea celor doua partide infratite(PNLsi PSD)impunerea la CC a celor doi politruci”pretini”..Daca mai pierd si TVR ,adio ,I.Iliescu !
  p.s.Am fost pe blogul R.Turcan si am pus si eu o postare de incurajare ,felicitare si de indemnuri potrivite …Nu cred ca voi avea insa aceeasi bafta ca a dvs.,maestre &Dragos de a mi se publica. „Domnita Ralu..”‘este acum ocupata intru obtinerea unei noi victorii in parlament ..Si astazi, va fi o lupta ,cred ,mai crincena ca cea de azinpoapte tirziu ..
  Doamne ajuta ,sa pice motiunea,iar maine sa avem la TVR ,un Director Mare .
  pps ..merg sa aduc postare de la R.Turcan si s-o pun aci ,ca merita ,nu-i asa?

 49. stely Says:

  24. stely spune: Comentariul tau asteapta sa fie aprobat.
  15.06.2010 la 12:41 pm

  Hop si eu !
  ..intrucut sper sa fie de bun augur faptul ca, iata ,s-au publicat comentariile maestrului Devis Grebu si Dragos Gros mai repede decit pina acum..
  Aha,deci miine este votarea ..Eu intelesesem ca azi..
  Devis Grebu &Dragos Gros ,
  Eu cred ca PD-L si R.Turcan, il vor nominaliza pe S.Iliesiu. Nu numai ptru faptul ca dvs .il recomandati cu atita caldura si insistenta,dar si ptru faptul ca nici R.Turcan si nici PD-L nu vor pierde prilejul sa mai repurteze inca o victorie ,pe linga cea de aseara ..Asa cum au reusit sa impuna doi judecatori neafiliati politic, scoatind politrucii de la CC ,de ce nu ar face asta si ptru TVR?Cum ar putea PD-L si R.Turcan sa piarda prilejul de a intra in istorie,.prin redarea TVR poporului ,depolitizind-o ,numnd un reprezentant al societatii civile care intruneste toate criteriile de competenta si performanta.?
  Asadar, sper din tot sufletul sa ajung sa traiesc si aceasta victorie asa cum am trait-o pe cea de aseara, prin numirea acelor judecatori recomandati de PD-L ,si nu in ultimul rind si pe cea de azi ,cu motiunea .. Succes ptru astazi si astepam si succesul nostru de miine !

  Raspunde:

 50. Hantzy Says:

  @monica, iti doresc sanatate si sa-ti revii cat mai repede!

  Sper ca motiunea sa nu treaca.
  Si-i tin pumnii domnului Iliesiu maine.
  Sa auzim de bine!

  p.s. Am inceput sa-i plac pe udemerei: par singurii profesionisti ai vietii politice romanesti.

 51. monyf51 Says:

  Hantzi 😀 atat pot sa-ti zic.Si eu va doresc sanatate,ca-i mai buna decat toate.Multumesc!

 52. devis grebu Says:

  to ALL care mi-au urat sanatate , multumiri din suflet –ca inima nu vreau s-o mai obosesc– si milioarde de scuzzzzeeee
  vuvuzelate , pentru INTARZIERE, datorata fusului orar ” etnic ” pornit -impulsionat- de la inima , trecand ” prin interes „– pana la „organul” care decide verbul & adverbul tastaturii . Pentru cei care n-au inteles nici acum bunele mele intentii ( ca de maniere ,ce sa mai vorbim , sunt ermetice ), o rog pe „fanutza ” lu’ AVP sa lase fusu’ orar la o parte si sa ne ajute din nou…Cu multumiri ANTICIPATE de data asta …

 53. monyf51 Says:

  Maestre Grebu,
  Daca am inteles eu 🙄 sunteti nemultumt de forma alinierii textului in casuta de „trimiteti comentariu”?
  Dvs ca si noi trimitem aceste mesaje printr-o adresa email cu care v-ati autentificat. Mergeti la mailul dvs ,acessati un new mail, iar pe bara cu fonturile sunt 3 obtiuni de aliniere a textului.Probabil ca dvs o aveti activata pe cea care e aliniata de la dr spre stanga ❓ Accesati-o pe prima .Adica de la stanga spre dreapta.
  Asta-i parerea mea ❗ (pe caldura asta! )

 54. monyf51 Says:

  accesati 😳

 55. devis grebu Says:

  @ ” fanutza ” lu’ AVP , cautati –va rog – mai repede , unde ati pus cheia dezlegarii ermetismului ce ma bantuie –nemilos–si descatusati-ne odata caci devine asurzitor… Asemeni Presedintelui ( orice comparatie este fortuita ) , tacerea „LOR”
  imi spune multe ( dar la ureche , din pacate ) . Ajutooor !…

 56. monyf51 Says:

  Al doilea „accesati” cititi „activati” !

 57. devis grebu Says:

  …iar am intarziat… sau o fi siesta…?

 58. Dragos Gros Says:

  In nici o tara europeana nu este permis ca o televiziune, fie ea si privata, sa provoace o asemenea stare in randurile populatiei. Datoria presei, da, este sa informeze, dar de unde incepe informatia si unde se termina ea, transformandu-se in dezinformare, manipulare, instigare? Ce face CNA cand TVR transformata in tv de partid este la dispozitia unui derbedeu ca Sassu? Ce face acest Consiliu cand televiziuni private servesc unor interese straine de cele ale romanilor? Daca un ziarist, pe sticla lasa sa-i scape simpatia politica, e un ziarist prost; dar cum se poate numi cel care nu doar isi arata net optiunea politica, mai mult decat atat, face presiuni politice cu o insistenta gretoasa (politica n-ar trebui sa fie la indemana oricui; absolvirea unei scoli nu ar trebui sa fie un merit suficient pt a popula/polua politicul)? Unde poate ajunge Romania cand aia care din inconstienta altora au ajuns in Parlament nu pt a crea, ci pt a distruge? Vad ca pt prea multi, golaneala psd-pnl-udmr de anul trecut a fost doar un spectacol; ieftin, dar spectacol. Iar acum factura trebuie platita. Si ce? Golaneala, iata, se continua. Ideea calauzitoare este „sa nu lasam guvernul sa-si faca treaba”, sub masca „opozitiei”. Costurile insa pot fi mult mai mari de data asta. Comunistii, prin Miky Mouse-ul de partid vor jos guvernul cu orice pret, chiar si pe Traian Basescu, nu conteaza daca e legal asta sau democratic; fac ei ceva pe democratie… Nu vor sa preia puterea, doar vor sa dea jos guvernul (le-a placut prea mult anul trecut joaca asta), iar apoi, romanii aia care i-au crezut vor plati oalele sparte. Ma sperie ceea ce vad la tv; pare ca romanii sunt traiti in alta parte, acolo unde n-a ajuns civilizatia si apa calda. Tragic nu e ca prostii pot fi lesne manipulati, tragic este ca ii cred pe cei care deja au facut dovada furtului, a inselaciunilor … si ma opresc din insiruire, ca n-avem spatiu aici pt tot Codul Penal. In timpul asta, cand e clar ca institutiile statului nu pot sau nu vor sa dea cu ei de pamant si sa-i trimita acolo… cu iliescu-n frunte (si-asa se gandesc ei cu nostalgie la Doftana), in timpul asta zic, Raluca Turcan se distreaza cu numirea lui Turcescu. Daca nu poate sa ia o decizie pt oameni, mai bine ar fi sa iasa din Parlament, ca unuia ca baiatul cu gel in par putea sa-i dea postul si psd-ul. Nu a inteles ca si ea, si partidul ei, acum mai mult ca oricand au nevoie de sustinere din partea societatii civile, cu toate punctele de vedere pe care ea le cuprinde. Dar pt asta, nu trage „lozul castigator” cu Turcescu. De bine, de rau, Curtea Constitutionala promite sa fie altceva decat a fost pana acum. Acelasi lucru trebuie sa faca PDL si R. Turcan in cazul TVR si SRR. Pentru TVR, mai zic o data este NECESAR Sorin Iliesiu; pt SRR, nu stiu, dar as opta pt acelasi pe care l-am sprijinit de la inceput: Andrei Dimitriu. Era candva presedinte SRR si prin acte masluite, psd l-a eliminat pt a face loc omului lor. In 2004 mai multi am sustinut revenirea lui in functie, dar pnl a vrut altfel, stie Malaimare de ce, ca eu nu; sau da. Nu stiu ce se va petrece la Radio, dar la TVR nu exista alta solutie decat cea pe care o spuneam.

 59. stely Says:

  DragosGros,
  Dupa parerea mea si CNA ar trebui depolitizat..O fi el numit de parlament,dar nu ar trebui sa fie numiti de partide ,dupa un algoritm.Avem si aici ca si la CC oamenii partidelor politice ,care ca un facut ,la ora actuala si aici ca si la TVRsi CC si CNSAS sunt dominate de PSD si PNL ..Acest Razvan Popescu ,presedinte al CNA este departe de a fi obiectiv si si impartial.Daca ar fi fost ar fi trebuit ca la ora actuala ,Antenele si IRTV ,sa intre de mult in faliment..Ori ei nu au avut nici un fel de grija intrucit CNA i-a protejat pe ei si pe realizatorii de emisiuni tv..
  Dar sunt putin surprinsa de ceea ce spui aici :
  „in timpul asta zic, Raluca Turcan se distreaza cu numirea lui Turcescu. Daca nu poate sa ia o decizie pt oameni, mai bine ar fi sa iasa din Parlament, ca unuia ca baiatul cu gel in par putea sa-i dea postul si psd-ul”
  Intelesesem ca R.Turcescu a refuzat oferta ,sau stii ceva precum ca ar fi revenit ?
  p.s.Acum sunt total bulversata de gestul mai mult decit mizerabil al lui Teo Trandafir ..A votat asa cum a spus ,in favoarea motiunii de cenzura ,dar sa faci din asta semnul victoriei si sa mergi direct in bratele opozitiei si sa te pupi fericita cu ei ,asta intrece orice..Puteti sa spuneti altceva ,dar Teo Trandafir va intra in istorie ca o nesimtita tradatoare ..Sunt uluita ,dar nu numai ,sunt speriata ,intrucit sunt sanse ca motiunea sa treaca ..Avotat si Prigoana si destul de multi de la independenti ..Aud ca mai sunt 9 voturi ca sa treaca..

 60. Dragos Gros Says:

  Stely,
  Ma refeream la numirea deja refuzata de Turcescu. Dar atentia ii fusese atrasa mult inainte; nu a tinut cont. Daca nu deschide ochii, va face aceleasi greseli pe care le-a mai facut cand cu Andrei Dimitriu. Dar si rezultatele se vor repeta: a stat in Parlament, izolata de catre pnl si tinuta la distanta de societatea civila (a mai intrat in contact doar cu aceia care trageau sforile pt a ajunge ei la conducere; neinspirata miscare….).
  Teo nu e deloc o surpriza; cine nu o stie poate ca si-a pus speranta, eu nu. Sa-si asume sustinerea ei Cristian Preda. Daca si pdl va dovedi acelasi „patinaj” ca si restul partidelor, va disparea si ar fi pacat, dar sunt singuri vinovati. Preseditele le-a spus cum ar trebui sa actioneze ca sa nu cada in „normalitatea” celorlalte partide, acum ei trebuie sa arate ce pot.

 61. Dragos Gros Says:

  „A-nceput de ieri sa cada…” motiunea ! Slava Domnului !

 62. Dl.Goe Says:

  Dar ce mare procopseala e si caderea asta a motiunii bibicule?

 63. Goldmundr Says:

  Doamnelor si domnilor,
  comunismul a invins in Romania cu ajutorul „armatei fratesti”,al tradatorilor de neam si tara si cu ajutorul tacurile sovietice,si nicidecum prin alegeri libere,democratice si vreo ideologie de stanga ipartasita de cetatenii tarii.De aceea toate Guvernele comuniste vor ramane pentru totdeauna cel putin ilegale.
  Aceste hoarde semianalfabete din stepa Siberiei,ajutate de derbedeii Romaniei interbelice,au cimentat minciuna peste Romania si ceea ce este si mai grav,ne-au alungat Regele Romanei,transformand tara intr-o Republica, aproape
  sovietica.

  Neocomunismul,inventat si instaurat prin abilitatea si forta aparatului de propaganda si a violentei minerilor,de catre tovarasul Iliescu,Ion,cu ajutorul intrastructurii comuniste si staliniste lasata de Ceausescu,il consider la fel de ilegal precum comunismul!La fel de criminal?Justitia libera sa se pronunte!-cand va fi libera.

  Cert este ca intreaga conducere a Armatei si Politiei de atunci(din timpul Mineriadelor),au lasat haosul si anarhia,cand ele aveau datoria sa apere cetatenii Romaniei,stiind foarte bine ca intr-un stat,puterile sunt clar definite si nimeni nu poate lasa ca oamenii,politicienii,ziaristii si chiar studentii sa fie batuti,omorati,”arestati” de mineri,in ziua mare,mai multe zile la rand,in mijlocul Capitalei(!)…
  La fel si Conducerea TVR de atunci,se face vinovata de manipulare grosolana a unei populatii nesigure.

  Neocomunistii manipuleaza in continuare?!Cat timp cred acesti oameni ca vor mai ascunde Adevarul si vor opri sa se faca Dreptate pentru acest popor incercat?Inca o luna,un an, zece ani?Adevarul e ca un bulgare care deja se rostogoleste.Vai de cei care cred in minciuna!
  Multa sanatate la toti!
  Dumnezeu sa ajute Romania!

 64. Dl.Goe Says:

  In sfarsit mi se arata putina consideratie. Sunt moderat. Un moderat moderat. Un inceput bun. Sper ca moderarea va pastra compatibilitatea cu deontologia subinteleasa a meseriei de blogger benevol si se va baza strict pe textelor moderate (preponderent pe continut si cntextual pe forma) si nu pe alte afecte exterioare fenomenului. Corect, nu?

 65. monyf51 Says:

  Dragos,
  Nici eu nu ma mir de „simpatica”justitiara Teo ,odata ce a fost garantata de nu mai putinul justitiar ( coleg alan/dala/portocala) C Preda 🙄 . Este un geaman”brilliante” ,dar geaman !!!!! adica inprevizibila si incapatanata .
  Dar,pe cat facem pariu, ca Teodora ,imparateasa ,prin miscarile-i gratioase 😳 n-o sa fie data afara din PDL?
  Daca as fi in locul ei as pleca singura ,odata ce m-am lasat imbratisat cu atata afectivitate de Aura Vasile :shoch:
  Avem de treaba ….

 66. monyf51 Says:

  Maestre D Grebu,
  auziti ce scrie Patrasconiu:
  Ba da, mai am ceva de adaugat la postarea precedenta.

  Astazi nu am avut o motiune de cenzura, ci o vuvuzela de cenzura.

  Rog sa dam mai departe aceasta sintagma care descrie mult mai exact ce fac PNL & PSD in Parlamentul Romaniei

 67. Dl.Goe Says:

  Se zvoneste prin bloguri ca Sorin Iliesu ar fi o alternativa potrivita pentru conducerea postului national de televiziune. Nu este. Si nici nu poate deveni. Decat cel mult in cazul absurd in care Sorin Iliesu ar inceta sa mai fie Sorin Iliesu. Dorinta sa sincera de a deveni presedinte al Televiziunii Publice (bazata probabil pe convingerea ca ar putea fi un director bun, competent, potrivit, care sa presteze elegant si eficient pentru aducerea prestigiului si prosperitatii economice in aceasta „unitate economica” ori, Doamne fereste, bazata pe idea ca acum e timpul, timpul in care Sorin Iliesu poate accede la niste instrumente mai potrivite cu menirea sa anti-comunista, cea cu care se confunda si in interiorul sau si in perceptia sa exterioara) este in totala inadecvare cu realitatea politica, economica, sociala, internationala si ce-o mai fi pe aci. Desigur ca atributul „inadecvare” nu inseamna nimic in comparatie cu faptul ca fortarea notei prin impunerea sa (in vreun fel) la TV ar avea efecte de-a dreptul catastofice asupra lui Basescu si a PDL-ului si asa in pierdere de viteza din cauza masurilor anti-criza si a contraatacurilor (taman la pont) din sfera PSD si sfera vuvuzea. Ar fi cireasa pe tort sau mai bine zis bomboana pe coliva. Nu cred ca Basescu poate face nefortat o asemenea greseala prosteasca, in contextul actual. Indiferent (din doua una) cat de spectaculoasa ar fi transformarea lui Sorin Iliesu pentru a deveni un impartial-echidistant (sic) si competent director ORI oricat de transant, neiertator si eficient anti-comunist si anti-psd-ist s-ar arata la TV, urmarile pentru Basescu and co ar fi catastrofale. Trebuie sa fi taliban la cap rau de tot sa nu realizezi o banalitate atat de banala si sa promovezi cu inconstienta inepta si inerta aceeasi politica de conservare a invrajbirii dintre suporterii taberelor politice, acum. Populatia nu numai ca nu mananca anti-comunism dar nici nu-l mai prea inghite (asta e), iar a conserva autismul, ignorand faliile ce se casca pana si intre fosti „dizidenti” si „dizdentei” (vezi racirea globala Padina – Tudoran) denota… Denota rau de tot. Sorin Iliesu este un militant, un activist. Televiziunea are nevoie de un presedinte care, macar in aparenta sa fie neutru, neangajat si ale carui competente si prestigiu sa intreaca in mod categoric eventualele sale simpatii si (mai ales) antipatii politice. In aceeasi nota inconstienta mi se pare si reluarea indefinita, la acelasi nivel de intelegere, primitiv, al evenimentelor de acum 20 de ani, in care golaniada s-a ciocnit, fuzionand, cu mineriada. Exista anumite perspective, refuzate cu obstinatie, asupra acelor evenimente, care ar putea fi premisele daca nu pentru o necesara reconciliere sociala vizavi de momentul „golani” vs. „mineri” macar pentru o cicatrizare a acestei rani istorice. Inconstientii de pe ambele versante ale ranii 13-15 Iunie 1990, scurma prosteste in rana, chipurile pentru a aduna probe de laborator si analiza, dar in fond incercand meschin si prozaic, sa adune popularitate in nume personal.

 68. Dragos Gros Says:

  Vorbeam mai zilele trecute despre militantul de „centru” care nu vede echilibrul decat… in stanga. Se pare ca n-am gresit si prozelitismul ideii este mai raspandit. Aparitiile sunt variate ca maniera de exprimare, dar converg spre aceeasi idee, cea a balantei care nu poate sta in echilibru decat aplecata in stanga. Vorbea cineva despre „stanga progresista”. Mi se pare un paradox, cel putin in Romania, dar asta o spunea prin anii ’90 si iliescu. Si el si ceilalti uita ca „stanga” nu inseamna comunisti, ci social-democrati etc. Romania e „generoasa” la nume de spoiala: comunistii s-au vopsit in social-democrati, conservatori, liberali, taranisti (crestini si democrati, cum altfel?!). Astia ne sunt „progresistii” si ii vedem zilnic la golaneala, pardon, la locul de ne-munca. Asta e contextul in care vin din „eter” idei despre convingerile politice ale „natiunii”. Ca „stanga” nu a fost niciodata cu adevarat populara la noi, o arata si „succesul” real, nu cel final, al alegerilor din ’46. Acum, eu nu am instrumentele necesare sa sustin stanga sau dreapta ca fiind majoritara. Dar daca stanga va tiumfa, pot spune „destepti am fost, prosti am mai devenit”. Fara suparare.

 69. Dl.Goe Says:

  @Dragos Gros – Nu se zice \”militatnt de centru\”. Se zice \”extremist de centru\”. Exista si exemple, care se pretind a fi, unul vesel (Radu Cosasu), altul trist/mofluz (Dorin Tudoran). Daca stanga va triumfa? Cum adica sa triumfe? Sa castige un rand de alegeri? Dar asta e inevitabil, ca asa-i in tenis si democratie. Altminteri n-are cum. Oricum, stanga si dreapta sunt niste prostii numai bune pentru gura-casca.

 70. sorin c Says:

  Bre Dragos Gros, da’ PDL ce-o fi, tata? Da’ Basescu? El de unde vine? L-am mostenit din cartile lui Hayek? A aparut din spuma marii? Sau sa inteleg ca exista securisti si comunisti buni?

  …si tot ce nu e grosolan pro-basescu (eventual si pro-PDL) e de stinga?!? Uau! Esti expert in doctrine politice, fratzicule – cursul scurt, ala pentru propagandisti…

 71. skorpion Says:

  salve, AVP

  in clipa de fata ai de-a face cu un om pe jumatate bucuros, fiindca au iesit Motoc si Minea, fiindca guvernul nu a fost dat jos.
  🙂

  in legatura cu frazele lui ilici aproape schizofrenice, remarc ca este perfect proverbul: gura pacatosului adevar graieste, toate acuzatiile aduse lui Sorin Iliesiu ii vin lui iliescu manusa… al dreakului terorist bolshhevic

 72. skorpion Says:

  asa ca partial se anuleaza comentul no. 1 unde scriam pesimist si disperat: nici o sansa!

 73. AVP Says:

  Mdea, pai cum drea… Goe al nost’ ar vrea ca-n timp ce Antenele mogulice bat la Base&Boc ca la fasole, Tembeliziunea Publica sa transmita filme de arta & meciuri de footbol, iar Sefu Statului si cu PM sa se duca sa-si citeasca & povesteasca rapoartele catre tara la OTV, iar nu la TVR… In timpul ista bizonu statistic, care e intelighent, instruit, onest, obiectiv, cinistit si sarac din vrej, ca tot rumânu impartial, va fi formatat, pardon, informat, de catre cohortele de analisti ai lu SOV si Felix Motanu, doi capitalisti aborigeni la fel de intelighenti, instruiti, onesti, obiectivi, saraci si cinstiti ca si telespectatorii lor (si care nu fac, prin banetu pe care-l varsa in analistii, stiristii si distractionistii pe care-i stipendiaza decat sa-si apere saracia si nevoile si neamu’…), cum ca Base, pe langa ca e chior, alcoolic, curvar, incompetent, tyran si corupt, dar si pe moarte totodata, mai e si tradator de neam si tara, pe care o vinde jidanilor de la FMI, iar Boc, pe langa ca e pitic si neghiob, mai e si grob, intrucat va lasa sa moara de foame milioanele de pensionari cu ceafa groasa (asa cum aratau aia care patrunsera in aula parlamentului si vociferau cu glasuri mai puternice ca ale marilor tenori…)

  Iar daca Televiziunea Publica ar incepe sa spuna – asa cum ameninta militantu radical Sorin Iliesiu – adevaru si numai adevaru, in sfarsit, despre Iliescu, Nastase, Ponta, Tariceanu, Antonescu, Johannis, SOV, Voiculescu et aliis ejusdem farinae, asta ar insemna ca i-ar jicni pe insultatorii si calomniatorii lu Base, iar nu ca ar scoate boboru de subt influentza absolut criminala a tembeliziunilor mogulice, sau cel putin ar echilibra mass-media si ar oferi publicului, pentru prima data dupa 60 de ani de diversiune, minciuna si intoxicare, o tribuna de unde adevarul sa se auda cat de cat, daca nu raspicat… Iata, intr-adevar, o gandire de mitica bucurestean tipic, adica nici macar de Goe, ahoe…

  @sorin c – daca tu vrei sa spui ca au o cat de mica tangentza cu dreapta (dar nu la mana dreapta ma refer, aloo…) niste ipochimeni care n-au fost capabili nici macar sa elaboreze prin sfortze proprii o motiune de cenzura (plagiind o jurnalista oarecare – Ioana Ene), asta inseamna ca esti muult mai de „dreapta”, ca astia de-i aperi, baiete…

  @skorpi – sa nu ne (mai) iluzionam prea tare: avem de a face cu raul cel mic si-o sa mai avansam un pic… Alternativa ar fi fost insa realmente catastrofala…

 74. skorpion Says:

  avp,

  alternativa catastrofala m-.a framintat zilele astea…
  sa vedem mai departe, poate totusi se vor produce niste cutremure benefice pentru noi in guvern.

  cit despre latrine 2-3-4 si iR – eu nu ma uit de ani de zile….

  poate totusi TVR1 va deveni ceea ce este o televizine nationala in orice tara normala..

  dar noi numai tara normala inca nu sintem!!!!!!!!!!!!!

 75. skorpion Says:

  un comentator de pe hotnews spune:

  „Pai mai vuvuzelelor pesediste si penale, voi urlati sloganul asta cu „dictatura” de ani buni de zile. ”

  hihihi

 76. devis grebu Says:

  Alooo , lamuriti-ma -bre ,va rog , caci sunt total confuz… Bre ,
  neamtzu/tziganu , semneaza acum neamtzu/samuraiu …? Ce-o fi , tata…? Uau !…

 77. AVP Says:

  UPDATE TOPIC: tanti Aura Vasile la tribuna parlamentului, in finalu moţionării, apud Devis Grebu…

  @DG – nu, maitre, e rromanu nost, cel adevarat…oops

 78. skorpion Says:

  detestabila muierea asta aurica….

  bravos, d.g.
  bravos…

  zimbilici…

 79. Dragos Gros Says:

  @sorin c
  Daca vreodata vrei sa avem un dialog, ridica problema si, daca stiu, iti raspund. Dar nu cu acest stil, ca nu ma „prinzi”. E vina mea, stiu ca nu sunt „popular” si nu agreez limbajul bulevardier. Cat esti de superficial, asta nu e treaba mea; oricum, nu cred ca avem multe idei de schimbat, asa ca nu vad nici un motiv sa-mi scrii. Pe alte bloguri pot purta discutii in contradictoriu si nimeni nu depaseste masura, aici maestrul AVP si maestrul Grebu (multa sanatate, maestre !) dovedesc o toleranta deosebita, dar asta nu e un motiv sa abuzezi de asta. Altfel spus, democratic, pe blogul meu ai fi fost sters de la primul cuvant deplasat. Nu vreau sa avem aceeasi perceptie politica, dar cred ca buna sau reaua vointa se vad prea bine in discursul cuiva. Sa auzim numai de bine !

 80. sorin c Says:

  Nu, vreau sa spun ca nici TB n-are vreo tangenta cu dreapta. Si el tot din neamul securistilor si al comunistilor se trage. Si, in plus, de cind e la putere, n-a luat nicio masura de tip liberal: Romania e pe locul 64 in clasamentul Fundatiei Heritage privind libertatea economica, televiziunea publica nu e nici azi publica in sensul european al termenului (si nu, Sorin Iliesiu n-o va face astfel), la libertatea presei stam prost, la servicii speciale stam iarasi prost (sunt foarte multe si supradimensionate), nu ne-am apropiat de un regim politic parlamentar, coruptia e la fel de mare ca pe vremea lui Nastase, evaziunea fiscala e si mai mare, societatea civila a fost in mare parte destructurata si asa mai departe.

  Pe scurt, din 2004 si pina acum am stat pe loc, iar pe anumite dimensiuni am dat inapoi – deci vorbim de sase ani (si, foarte previzibil, de inca citiva in viitor) pe care i-am pierdut, de fapt. Ne-m pierdut vremea cu dispute minore, cu moguli, cu 322, cu isterii demne de propagandistii anilor ’50 si cu alte enormitati demne de o telenovela proasta.

  Intre timp, am devenit cea mai saraca tara din Europa, sistemul oligarhic transpartinic (adica ala din care si Basescu si ai lui fac parte) s-a intarit, ne-am ruralizat si mai mult, calitatea spatiului public si a discursului public s-a deteriorat continuu…

  A, ca intre timp a aparut o dreapta populist-conservatoare, anti-europeana, agresiva si ruralista, reprezentata de M Neamtu, S Voinescu, TRU si altii (mai nou, cu jumate de gura, chiar si de Tismaneanu – iar la tine pe blog de Riddick), si ca dreapta asta e lesinata dupa TB (si dupa posturi publice), asta e o alta poveste.

  Io personal nu te vad pe tine in niciun fel simpatetic cu o astfel de dreapta. Tu faci parte din categoria celor prostiti de TB cu condamnarea – verbala! – a comunismului, la fel cum in ’68 multi anticomunisti locali s-au transformat instantaneu in sustinatori aprigi ai lui Ceausescu dupa discursul lui in care condamna invazia Cehoslovaciei.

  Nu mai tin bine minte, dar mi se pare ca prin 2006 cu tine parca am pus pariu ca atit timp cit TB va fi presedintele Ro nimeni nu se va atinge de Ilici. Parca cu tine am facut pariul asta, nu?

 81. sorin c Says:

  @ Gros

  Domnule Gros, ideea era ca nu vreau sa am nicio legatura cu dvs. – de aici si stilul adresarii. Ma bucur ca si dvs. ati prins ideea si sunteti de acord cu ea.

 82. Dl.Goe Says:

  Totusi televiziunile v-v-and-co l-au promovat pe Basescu la presedintie de doua ori, militand pe invers. Militand pe invers la invers nu se pot obtine decat efecte contrare, iar numirea lui Sorin Iliesiu la TV publica ar da cartuse o mie la televiziunle private. E ilogic sa vrei sa contrabalansezi in capitalismul democratic (care este sau care ar putea fi) activitatile unor televiziuni private printr-o televiziune publica. E nu doar absurd ci imposibil, e cu stangul in dreptul… Dar daca esti dusmanul basescului, bine camuflat poti continua sa militezi pentru militanti la institute publice. Adevarul lui Iliesiu despre Iliescu si Nastase nu-l mai poate ajuta pe Basescu in reforma statului de drept. Mama ei de inertie… Corect nu este ceea ce este corect ci ceea ce produce efecte corecte intr-o lume incorecta. Oricat de \”corecta\” ar fi numirea lui Iliesiu la TV n-ar avea cum sa produca efecte corecte ci cel mult satisfactii de taliban vs. taliban \”monumentale\” dar si \”momentale\”. Parol. P.S. Suntem cu totii experti in injuraturi literar artistice si desfintarea idiotilor capsomani care ne contrazic cu argumente false, dar nu suntem in stare nici sa discutam cu unul care este la fel de patruns de adevarul lui precum noi de al nostru daramite sa-l mai si convertim la calea cea dreapta. Mi si pare din ce in ce mai evident ca bloggerii de toate culorile vorbesc in punga sub clopot de sticla, n-aude n-avede de dragul vorbirii. Nu ca ar fi ceva rau cu asta doar ca se manifesta asteptari nefiresti de la acest mod de a fi nebunie si trista si goala. Degeaba scriem bloguri bune daca astfel nu numai ca nu stopam dar chiar stimulam \”progresul politic\” in tara noastra, care progres insemna schimbare adica revenirea PSD-ului la butoane cu Ponta pe post de telecomanda pentru Nastase si cu competitie de babe cu colive la mormintele lui Ceausescu (mierlit din politica), Iliescu (retras din politica) si cine-o mai fi si mai pofti la nemurire. Amin.

 83. Dl.Goe Says:

  \”Iata, intr-adevar, o gandire de mitica bucurestean tipic, adica nici macar de Goe, ahoe…\” – Pai da, ca vesnicia s-a nascut la sat si intelepciunea in provincie. Cum adica nici macar? Istoria ne spune cum a venit provincialul Goe la Bucuresti dar nu ne spune nimic despre faptul ca s-ar fi intors in provincie. Ma rog multi veri din neam i-au ramas pe acolo. %D%A

 84. skorpion Says:

  cine este sorin c??

 85. monyf51 Says:

  @Maestre Grebu,
  P E R F E C T !

 86. Dl.Goe Says:

  @Dragos Gros – \”Daca vreodata vrei sa avem un dialog, ridica problema si, daca stiu, iti raspund. Dar nu cu acest stil, ca nu ma “prinzi”\” – Pai te-a si prins. I-ai raspuns pe larg. Esti nerealist de doua ori. Daca te deranjaza peste limita suportabilului forma mesajelor acestui intrigant dus cu sorcova (Sorin C…) sau daca crezi sincer ca vine doar cu o forma goala de continut nu-i raspunde deloc. Asa ii faci reclama gratis care prinde la sigur. Sa fim naivi, dar mai cu masura. Altfel vom avea bloguri (noi) in care de sus pana jos scrie \”0 comments\”. Ca nu ne-a prins nimeni la stil. Nu?

 87. devis grebu Says:

  @DragosGros , am impresia ca n-ati inteles … Sa va explic eu… Axa ” neamtzo/samuraica ” v-a scuipat ceva coji de seminte , asa , in trecere , nu ca ar vrea sa „converseze” in flegme cu matale , bre !… ci doar ca sa sti , bre cine-i sef pa coltzu’asta da manea si sa te dai la o parte , cu raspect , bre…
  UAU !… ce bine am adus-o din condei ( fluentze de la blogu’lu’ nea Dorin ) .

 88. Dragos Gros Says:

  Maestre Grebu,
  Am inteles eu, ca nu e primul care icepe discursul cu magarii si il termina cu ele pavoazate si atat. Dar, maestre, sa fiu sincer, ma unge pe suflet sa le arat apolitic locul pe care-l merita; ca ala pe care il ocupa nu-l stiu, dar, parafrazandu-l pe Tudor Musatescu… e pe locul altuia. Parerea mea….
  @Dl.Goe
  Te pomenesti ca ne-om si imprieteni pana la urma… De nepatruns sunt caile Domnului !

 89. sorin c Says:

  @ Gros

  „ma unge pe suflet sa le arat apolitic locul pe care-l merita”

  Nu „apolitic”, ci „birocratic”. Birocratii sunt aia care decid cine unde trebuie sa stea si cind, daca sau unde sa vorbeasca. Lumea libera arata cu totul altfel decit cea visata de birocrati ca dvs. Din fericire.

 90. Dl.Goe Says:

  @Dragos Gros – Este foarte posibil sa ne imprietenim. Amandoi avem un fond bun (nu ca Sorin C…) si cred prin urmare ca suntem 100% compatibili. Partea proasta este ca nu mi se pare imposibil sa ma imprietenesc (pe alte cai) si cu Sorin C… (am si cu el cate ceva in comun, oameni suntem) si atunci ce ne facem? Cum ramane cu prietenii, prietenilor mei? Mi-e sa nu intram naibi in vreun blocaj filosofic. S-au mai vazut cazuri.

 91. Dragos Gros Says:

  @sorin c
  Acum ca ai limbajul mai „slefuit”, putem vorbi, nu cred ca si sa discutam, dar… „Nu vreau sa am nicio legatura cu dvs….” era doar o vorba-n vant, nu? O amenintare stiind ca „aceste vorbe ne doare”….
  Nu ca ar fi fost treaba ta cam ce vorbesc eu cu maestrul Grebu, as fi vorbit si cu tine, dar ai vrut sa faci in asa fel incat sa nu ai nici o legatura cu mine, de parca eu ti-as fi cerut prietenia sau macar as fi lasat de inteles ca ar fi posibila o asemenea „legatura”. Oricum, refuzul tau de a accepta ceea ce eu nu doream, m-a durut rau; sper sa treaca.
  Acum, „birocratii” sunt nu cei care te pun la locul tau, ci aia care stau pe bani publici cand ar trebui sa lucreze pt ei. Explicatia ta n-are substanta; singura ei legatura cu realitatea e scaunul pe care il ocupa birocratul.
  Cat despre „lumea libera”… putem vorbi o gramada, dar nu pot sa scriu aici atat de mult si preopinentul sa ii dea, de exemplu, cu „stanga progresista”, „dictatorul Basescu”, „hotii de la PDL”, „noi (adica psd) doar aparam Constitutia” si alte sabloane la fel de goale de continut. Daca vrei sa stii cum e cu lumea libera, promit sa scriu pe blogul meu, chiar in detaliu. Oricum, sigur nu ai habar despre ea; cel mult stii teoria, dar nu cred ca practica te-a ajutat sa o intelegi. Pe undeva e paradoxal ca un om de stanga cu puternice accente comuniste sa vorbeasca despre lumea libera. Exceptie facand statele nascute (SUA) sau modernizate (Franta) de francmasonerie, nu cunosc lume libera facuta de stanga. Stiu in scimb cat de libera era lumea in regimul sovietic, mai stiu ca imediat dupa ’46 intelectualitatea romana nu de libertate a fost decimata, cum nici Pol Pot nu o lume libera a creat. P. Tutea spunea: „comunismul e o crima continuata”. Asta pe scurt despre lumea ta libera.

 92. AVP Says:

  @Goe – te pierzi in cuvinte footile si trimbulinde, de putzoi cu cevasilea minte, dar fara cine stie ce dinainte. Am spus ca TVR-Iliesiu va milita pt adevar, nu pt Base, mey… Omiti cu superficialitatea-ti specifica speciei tale dambovitzane faptul ca Base isi va incheia mandatu in ciclul politic proxim. Ori sperai, cumva, alaturi de amicii tai de berarie calica, sa-l detronati pe tyran mai devreme, mitica…? 🙄 Adevaru – in spetza – are rostu de a impiedica „raul cel mare”, fratioare, nu te-nvarti ca oaia capie in juru cuvintzelor tale cica polare/ bipolare, dar in fond de caterinca gargarisitoare…

  @sorin c – tu il abhori pe Base, ca orisice rumanas turmentat ce se crede dastept baiat fiindca da la fete cu bonjour pe nat si linkuieste invatat, pai cum draq, dar nu ne poti spune ce pui in loc, mha, baiat, acum, nu in valeatu alalalt…? 🙄 Aceeasi broasca in alt lac ? Alt moscovit varcolaq ? Un malac, pe care zmecherii sa-l foloseasca pe post de dulap… ? 🙄

  Hai, fugutza si cititi iar si iar ce-am profetit intr-un text rar, macar…

  As vrea sa ma retrag… Maine vom avea un nou topic, intitulat: Sorin Ilieşiu este ignorat la şefia SRTV pentru că are curajul să spună întregul ADEVĂR

  La revedere.

 93. stely Says:

  Dragos Gros ,
  Un scurt si admirativ :Yesss!

 94. Dragos Gros Says:

  D-le Goe,
  Prieteni suntem toti, ca nu avem motive de dusmanie. Compatibilitatea e alta poveste… Cioran a abjurat si a devenit de stanga, dar tot a ramas prieten cu Tutea. Desigur, relatia le incepuse pe vremea cand aveau convingeri comune. La noi nu e cazul, asa ca ramane o figura de stil. Dar tot cred ca respectul naste respect si viceversa si ca asta sta la baza discutiilor in contradictoriu. Eu imi recunosc o anumita rigiditate, dar, ce vrei, ardelenii sunt mai „constipati”; nu toti, ce-i drept. Hai sa descoperim impreuna, noi toti de aici, cum e sa ne contrazicem cu argumente si nu argumentativ, respectand punctul de vedere cu care nu suntem de acord si care nu e susceptibil a da nastere la manifestari cum am vazut la cineva (nu e „cineva” dar nu am stiut sa zic altfel) si cu care efectiv nu am de ce sa pierd timpul aiurea. Te prinzi?

 95. Dragos Gros Says:

  Sarut mana, Stely ! Asa sunt eu: prietenos; si nu prea…

 96. sorin c Says:

  @ AVP

  Eu nu spun ca altii sunt mai buni. Eu spun ca toti sunt la fel de rai – si ca tu te amagesti singur; dar, fireste, e dreptul tau.

  In plus, democratia si modernitatea nu se construieste prin concentrare pe persoane, ci prin crearea de reguli si institutii. Accentul pus de tine (si de altii) pe persoane e contraproductiv (si, in ultima instanta, anti-modern). Eu in schimb pledez pentru reguli limpezi, aplicabile si universale. In fond, asta inseamna „domnia legii”.

  In democratie si in modernitate nu mai depindem de persoane, ci de reguli. Deci daca vrem democratie liberala trebuie sa schimbam regulile, nu persoanele. Si trebuie sa le schimbam in asa fel incit oricine ar fi la putere, oricit de diabolic, sa nu ne poata afecta drepturile noastre, ale cetatenilor obisnuiti.

  ……………………………

  @ Gros

  1. „Pe undeva e paradoxal ca un om de stanga cu puternice accente comuniste sa vorbeasca despre lumea libera.” Va referiti la mine?

  2. Aveti blog? Felicitari!

  3. Eu nu va tutuiesc. Prefer ca nici dvs. sa n-o faceti.

 97. Dl.Goe Says:

  @AVP – D-le Padina, riscurile meseriei lovesc din nou nemilos. Incercand sa vorbesc in dialect pe limba d-voastra si reusind in exces sa va captez atentia (D-zeul blogurilor mi-e martor ca fara voia mea si desigur nici impotriva vointei mele, ceea ce denota…) am cazut impreuna in paradoxul militianului care, atent la melodie, a uitat versurile. Parerea mea ar fi, cu toata consideratia, sa lasati pentru o clipa critica literara si stilistica pe text (ca n-oti fi Cioculescu) si sa va aplecati la mesaj: Sorin Iliesiu nu este persoana potrivita pentru a fi conducatorul unei institutii publice. Prezenta sa acolo (ce l-ar recomana din CV-ul sau pentru asta?) n-ar sluji nici institutia, nici pe nimeni altcineva, persoane, idei sau adevarul absolut si nici macar pe sine. Eu ziceam cu modestie ca prezenta sa acolo ar sfarsi prin a produce necazuri dar nu lui Iliescu i Co ci lui Basescu and Co. Puteti sa nu ma credeti sau nu, puteti sa-mi apreciati sau sa-mi depreciati stilul (sau macar sa incercati) dar n-aveti ce face fata de acest mic adevar neverificabil. Ii zic mic si neverificabil pentru ca nu veti avea ocazia sa-l observati migrat de la imaginar spre real. Basescu nu e idiot. Da? In rest ma amuza o cadere a cuiva fara putere. Va imaginati cumva stimate domn, ca ma mistocariti pe mine? Mie asa mi se pare ca va imaginati.

 98. Dragos Gros Says:

  @sorin c
  1. Mi se pare evident…
  2. Merci. Fiecare intelege ce vrea, ce poate si se exprima corespunzator…
  3. Scuzati ! Ma gandeam ca persoana folosita oricum va fi superioara acelui „fratzicule” etc., dar, repet, scuze ! Va asigur ca nu era vorba despre vreo incercare de a crea intimitate; din contra…

 99. sorin c Says:

  @ Gros

  Referitor la 1.

  Cind eu pledam public pentru capitalism, cuvintul era interzis in Romania. Daca un politician il folosea, disparea instantaneu din viata politica, indiferent din ce partid facea parte.

  Va reamintesc daca ati uitat – iar daca nu stiati va informez acum – ca termenul „capitalism” a devenit frecventabil in Romania abia dupa 2000.

  Inclin sa cred ca atunci cind eu citeam Hayek sau Milton Friedman (ati auzit de astia?), prin ’90, dumneavoastra inca habar n-aveati cu ce se maninca libertatea economica si de ce e ea importanta.

  Ma opresc aici. Nu gasesc cu cale sa ma justific suplimentar in fatza dumneavoastra, pentru ca nu-mi pierd timpul cu „gindirea” propagandistilor – iar dvs sunteti in mod evident un propagandist, fara cultura economica si politica, dar in posesia adevarului cert despre oricine si orice.

  V-as putea transmite, fireste, o urare in limba ramurii turcesti a stramosilor mei. Dar la ce bun sa stric sictirul pe dumneavoastra?…

 100. Dl.Goe Says:

  @Sorin C… – \”Si trebuie sa le schimbam (n.b. regulile) in asa fel incit oricine ar fi la putere, oricit de diabolic, sa nu ne poata afecta drepturile noastre, ale cetatenilor obisnuiti.\” – Nu ma asteptam la una ca asta. Enuntul de mai sus denota o naivitate bine dozata amalgamata cu o ticalosie benigna. Si zic ticalosie pentru ca nu va pot in niciun fel banui de prostie nativa si manipulabilitate lejera. Aparent va prezentati ca un idealist cu lecturi stiintifico fantastice la baza, despre societati robotice dar… in realitate… Deci. Deci nu ma asteptam sa va tradati atat de usor.

 101. Dragos Gros Says:

  @Dl. Goe
  Se da ideea „ce l-ar recomana din CV-ul sau pentru asta?” (evident, pe Sorin Iliesiu la conducerea TVR). Plecand de la asertiunea ta, privind in CV-ul oricui am ajunge la aceeasi concluzie: ca nimeni nu e potrivit, iar asta e cam imposibil. Eu scriam undeva, poate ca nu aici, ca eu cred ca da, este foarte potrivit si nu intru in detalii, ca nu vreau sa vina careva si sa zica prostii. Unul dintre argumente, de care nimeni nu va tine cont, a fost ca „experimentul” cu numirile oamenilor de stanga si-a dovedit „virtutile” si, invariabil, totul s-a terminat (adica mandatele ) cu cate un scandal/hotie; mai mic/a sau mai mare. Ceea ce e cam greu de digerat este ca „dreapta” nu are asemenea „performante” si, deci, ar putea lejer sa asigure climatul in care restul sa evolueze. Cand spun „restul” ma refer la cei care vor mai sta in posturile respective dupa ce vor vedea ca „datoriile” politice nu pot fi platite, de furat- nici atat, un shmen „sanatos” si „social-democrat” nu mai merge. Dadeam mai devreme un exemplu: Andrei Dimitriu. Cand a venit in functie la Radio, i-a strans pe directori si le-a spus: „care nu-si vede de treaba, dar isi vede de comisioane-zboara”… Asa ca l-au „zburat ei complotand la masluirea a doua rapoarte de activitate cu realizari contrare diametral opuse: unul fals care arata o pierdere uriasa, altul care arata profit, la fel de fals ca de obicei. Parlamentul l-a primit pe cel care „trebuia” si dl. Dimitriu a fost demis. Imediat ce locul i-a fost luat de catre psd-istul Seuleanu, raportul a fost schimbat cu celalalt. Cam asta e diferenta, ca falsul era tot fals. Interesant mi s-a parut mereu felul in care era alcatuita situatia: ca la A.Christie, de la coada la cap. Si din acest motiv raman la convingerea mea, ca Sorin Iliesiu este persoana potrivita.

 102. sorin c Says:

  @ Dl. Goe

  Ma tem ca nu va inteleg. N-am facut decit sa redau, aproape cuvint cu cuvint, o idee de-a lui Karl Popper – o idee pe care sa intimpla sa o consider corecta.

 103. Dragos Gros Says:

  @sorin c
  Sunteti prea dragut, zau, dar pastrati-va sictirul pt dumneavoastra; eventual, luati-l de la ramura turca a familiei dv. si oferiti-l ramurii romanesti a respectivei familii. As putea adauga si eu, dar sunt convins ca aveti de-ajuns pt toata lumea.
  Inchei scurta si inutila noastra comunicare spunandu-va ca termenul de „capitalism” nu l-ati inventat dumneavoastra si nici nu era sters din DEX inainte de ’89. Dar daca va place dv sa va imaginati asta…
  Avand in vedere ca am depasit demult clasa in care cantitatea de carti sau citarea de autori ne conferea o anumita „autoritate” de conjunctura, imi permit sa observ ca nu titlul cartii e important, ci continutul care ramane pe scoarta cerebrala. Am depasit varsta teribilismului adolescentin, asa ca va propun respectuos, ceea ce altminteri sunt convins ca mi-ati propune chiar dvs.: hai sa ne vedem fiecare de ale noastre, ca bunul simt nu se planteaza ca florile. Oricum, am facut o risipa inutila de toleranta, „aprig” vestejita de dl.Goe (merci, cand merit-merit); promit sa nu mai fac…

 104. Dragos Gros Says:

  Noapte buna tutror.

 105. Dl.Goe Says:

  @sorin c. – Asa da! La acest raspuns il asteptam. Nu ma surprinde. Atat de tare nu ma surprinde incat imi pregatisem in minte inca de acum 10 minute raspunsul. Asadar: Stimate domn cred ca am ajuns, pas cu pas, intr-un punct de convergenta (cu raspuns unic) care poate deveni unul de inflexiune. Daca intr-adevar n-ati inteles ce am vrut sa zic atunci atunci n-are rost sa insist. Inseamna ca nu sunteti \”un jmecher\” ci un \”atins\” in profunzime de propaganda \”sistemului\” de la \”noi\” cu citate de la \”ei\” si nu va pot smulge acestei atingeri in doua vorbe. Daca ati inteles dar va prefaceti ca n-ati inteles atunci iarasi n-are rost sa discutam in nota asta pentru ca nu veti \”recunoaste nimic decat in fata Marii Adunari Nationale\”. E un castig faptul ca am ajuns la situatia de convergenta cu raspuns unic. Numai de d-voastra depinde sa-l transformam in punct de inflexiune.

 106. Dl.Goe Says:

  @Dragos Gros – Noapte buna. Daca noaptea nu va va fi un sfetnic bun si nici nu veti gasi un sfesnic bun sa va lumineze in legatura cu intrebarile implicite din mesajul pe care mi l-ati adresat atunci poate mai vorbim noi maine. Dupa risipa de vorbe pe care o faceti cu Sorin C… imi dati impresia ca pofta de vorba nu va lipseste. Dupa ce va potoliti in pic foamea (de la stomac) poate va concentrati ceva mai mult pe senzatiile gustative (de la limba). Foamea este principalul obstacol in calea oricarei democratii.%D%A

 107. sorin c Says:

  @ Dl Goe

  Eu intotdeauna spun ce gindesc – si invers. Nu-mi plac strategiile si strategii. Viata e prea scurta ca sa-ti pierzi timpul spunind una si crezind alta.

  Puteti sa ma considerati cum vreti – jmecher, atins de nu stiu ce propaganda sau altfel. Pe blogul asta am fost facut in multe feluri – inclusiv, recent, comunist evident.

  Inteleg ca exista oameni care pot fi pasionati sa „citeasca” intentiile ascunse ale altora – care intentii trebuie musai sa existe, nu-i asa? Daca cineva zice „toti A sunt B”, precis ca a avut un motiv, cred cei care joaca astfel de jocuri; si, din punctul lor de vedere, acele motive ascunse – care neaparat exista, nu? – reprezinta „adevarata” cheie de lectura a propozitiei „toti A sunt B”.

  Mie toate bazaconiile astea mi se par o complicare excesiva si perfect inutila a realitatii. Pina si CIA si-a dat seama de asta prin anii ’70, cind a observat ca daca citeste Pravda si asculta Radio Moscova poate afla multe informatii adevarate. Asa ca au creat „Open Source Division”. Vedeti, adevarul are aceasta proprietate ca nu poate fi camuflat, deci strategia cea mai economica e sa crezi ca oamenii spun si cred chiar ce spun si cred.

  Ca sa inchei: credintele si ipotezele mele sunt publice. Sunt tiparite prin ziare si reviste din ’96 incoace, sunt scrise pe liberalism.ro si, din cind in cind, pe blogul asta.

  Inteleg ca, spre deosebire de mine, dvs. aveti o aplecare spre conspirationism, spre descifrarea „adevaratului” mesaj – care nu poate niciodata sa fie cel public, accesibil oricui.

  E dreptul dumneavoastra sa credeti in tot felul de astfel de sarade. Eu unul nu va impartasesc gusturile. Eu cred ca un om care zice „afara ploua” a vrut sa zica ca afara ploua, nu altceva. Daca asta ma face „atins” de vreo propaganda a nu stiu cui, OK. Eu insa cred ca asta ma face atins de normalitate. Stiti, majoritatea oamenilor spune ce gindeste, fara niciun fel de strategie hermeneutica.

  In tarile libere, peste care n-a trecut recent nicio nenorocire politica si/sau militara, conspirationistii sunt o minoritate – uneori simpatica. In tari ca Romania si altele din Est, conspirationistii formeaza majoritatea. De-asta eu par „sonat”.

  In fine, despre eroarea logica inchisa in ipotezele conspirationiste am scris intr-un articol, „Logica si conspirationism”. Il gasiti pe net, in caz ca va intereseaza.

 108. skorpion Says:

  sorin c,

  interesanta, ciudata, ba chiar halucinanta aceasta propozitie:

  „Cind eu pledam public pentru capitalism, cuvintul era interzis in Romania. Daca un politician il folosea, disparea instantaneu din viata politica, indiferent din ce partid facea parte.”

  puteti sa detaliati?

  care este acea epoca?
  ce politician a disparut?

 109. Dl.Goe Says:

  @Sorin C. – Va alintati. Vad bine ca va alintati. In subsidiar comunicati. Imi comunicati. Multumesc pentru informare. Probabil ca nu e cea mai importanta lipsa a mea, dar habar nu aveam pe unde scrieti si pe unde ati scris. Pentru mine erati un anonum ca oricare altul. Nu stiu ce v-a indemnat sa ma luminati si nici n-o sa va spun bazaconiile pe care le presupun despre despre semnificatia acestui gest (pentru ca nu va intereseaza). Totusi, cu riscul de a va strica din alint, trebuie spus ca ati deviat (de data asta va cred pe cuvant ca a fost involuntar) de la discutie. Ma rog, este si vina mea. E tarziu in noapte si n-o sa ma lansez in taine si ezoterisme. Nu despre conspiratii si strategii era vorba. Asta ar putea viza, eventual, comunicarea. Am avut in vedere meta-comunicarea. Nu despre ratiunile strategice si ascunse ale celui care zice \”afara ploua\” am facut zicere ci despre lucrurile pe care le denota, fara voia vorbitorului, faptul de a zice ca \”afara ploua\”. Iar lucrurile pe care le spuneti d-voastra denota-ntr-una. \”Nu cred sa mai tie mult gerul acesta\”. Voi cauta, fireste pe net lucrurile care ma intereseaza, inclusiv/eventual pe cele scrise de d-voastra, poate chiar si \”Logica si conspirationism\” (in pofida faptului ca stiu sigur ca n-are legatura cu ceea ce vorbeam si ca-mi imaginez deja cam in ce tenta e scris si catre ce concluzie, ca asa sunt eu, am spirit de anticipare). Partea proasta este ca acum, cand va sustrageti printr-o precipitare accelerata anonimatului (marcat simplu si la obiect \”Sorin C.\”) n-o sa va mai pot trata cu aceeasi ingenua colegialitate. Ca si pe doamna Furtuna, ca si pe dl. Padina, o teama maligna v-a indemnat sa ma preveniti: \”ai grija baiete, ai grija ce-mi zici, vezi ca nu sunt fite cine\”. Tocmai v-ati redus abrupt la ceea ce sunteti cand trebuie sa fiti musai ceva, ancorat in \”sinergia faptelor si meandrele concretului\”. Nu-i cam putin? Inseamna ca nu sunteti modest si o recunoasteti. Cand mi-ati spus, adresandu-va lui Dragos Gros, ca sunteti arogant, chiar ati vrut sa spuneti ca \”afara ploua\” sau era vreo tactica? Acum n-o sa-mi spuneti ca n-ati spus. Ati spus. Despre asta e vorba. Si nu e nicio conspiratie la mijloc. Parole d\\honneur.

 110. Dl.Goe Says:

  @scorpion – in mod evident \”epoca respectiva\” era \”evul mediu\” (viitorul glorios al omenirii, dupa cum credeau marxistii din sclavagism, ca epocile se-nsira ca margelele pe ata).

 111. sorin c Says:

  @ Domnul Goe

  Dimpotriva:))). Dar am sentimentul ca la un moment dat o sa reusim sa intram pe aceeasi lungime de unda – ca sa ne intelegem reciproc mesajele, nu neaparat ca sa fim de acord unul cu celalalt:).

  ………………….

  @ Skorpion

  Am crezut ca e limpede din text (dar acum, dupa conversatia cu dl. Goe incep sa ma intreb daca exista intr-adevar texte limpezi, sau e doar o iluzie de-a mea:)) – perioada la care ma refer este 1990-2000.

  Pe vremea aceea cuvintul „capitalism” avea conotatii negative, oamenii strimbau din nas chiar si la varianta edulcorata – „piata libera”. Politicienii se fereau de cuvintul „capitalism” ca rudele lor comuniste de Coca Cola.

  Rasfoiti presa vremii daca nu ma credeti. Nici taranistii si nici penelistii nu-l foloseau, iar fesenistii il foloseau ca sa inspaiminte poporul cu el. (Iar social-democratii lui Cunescu nu-l foloseau din convingere:).)

  Sau, si mai bine, intrebati-l pe Dragos Aligica (se numara printre sustinatorii lui Basescu, asa incit puteti avea incredere in el). Un student de-al lui (un englez) si-a facut acum citiva ani teza de licenta pe tema asta. Eram citiva tineri (pe atunci) care ne-am hotarit sa schimbam perspectiva asta, si sa scriem pro-capitalist despre capitalism: Cristian Comanescu, Marius Spiridon, Dragos Aligica, eu, ulterior si Emi Socaciu, plus profesorul nostru (al meu si-al lui Emi) de la Filosofie, Radu Solcan; a, si Catalin (Catalin Avramescu, si pe el il puteti crede, e fan TB si e seful cancelariei prezidentiale) – si altii, pe care imi cer scuze daca i-am uitat.

  Imi aduc aminte cind unul dintre noi era invitat sa vorbeasca la ISL (Institutul de Studii Liberale) si incercam sa explicam macar simpatizantilor penelisti care veneau sa ne asculte cum e cu piata libera, ce e ala capitalism, de ce statul ar trebui sa se retraga de pe piata si alte alea. Lumea ne sarea invariabil in cap, taxindu-ne de „radicali”, iar noi ne uitam uluiti unii la ceilalti. Si, repet, astia erau simpatizantii penelisti! Va dati seama ce s-ar fi intimplat daca publicul ar fi fost compus din fesenisti:))?

  PS Cristi Preda, care vorbea despre liberalismul politic, strimba din nas la „economismul” nostru. Si acum o face:).

 112. mihai rogobete Says:

  Înainte de toate, ar trebui, cred, să ne delimităm de ceea ce ne-a făcut comunismul să-nţelegem prin capitalism. Complicat, dacă nu chiar imposibil, câtă vreme nu dereticăm gândirea politică de maniheismul politicianist. Dacă fără mentalul dualist, (co/extrasanguin), nu pot fi înţelese, organizate şi guvernate familia, tribul şi neamul, aplicat societăţii, al cărui liant procesor nu mai este sangvinismul ci ideologismul, celula întemeietoare nemaifiindu-i familia şi clanul, ci echipa şi partidul – se anticonstruieşte colectivitatea, se zădărniceşte. Asfixiant, criticismul care ne copleşeşte vine din frustrarea tribalismului, din neputinţa sa intrinsecă de organizare şi gestionare a spaţiului social, găselniţa omului de geniu sau providenţial, a patriarhului salvator consfinţindu-i caracterul impropriu. A nu se înţelege că maniheismul e rău şi prost, pentru a nu mentaliza la rându-ne maniheic. Prost este – co-maniheic – Gigi Becali faţă de Lao Tse; proşti suntem înşine, dacă i-am impune lumii de azi principiile ilustrului dualist. Câtă vreme, rezumându-se la propria putere de acoperire de „clasă”, fără a se extrapola social, prin natura sa maniheică, nici comunismul nu-i rău, căci o clasă nu poate fi condusă decât după cum gândeşte; rău este, prin exclusivismul şi intransigenţa specifice, să dea tonul impropriu dialogului inter-ideologic, democratic. Rău ar fi însuşi spiritul „democratic”, care, prin contestarea şi suprimarea oricărui partener de dialog, şi-ar amputa nu numai dialogul, ci, prin societate – cum s-a şi întâmplat – chiar teritoriul.
  Deocamdată, criticismul stângist care se lăfăie-n partidele şi media cu pretenţii de dreapta, pune pe picior greşit, prin superficialitate, artificialitate şi improprialitate pseudo-anticomunismul. Sărăcia polarizează, maniheizează; fără dezvoltarea generală, care să diminueze majoritarismul maniheic, în favoarea celui raţionalist al clasei de mijloc, nici vorbă de democraţie.

 113. mihai rogobete Says:

  Gândirea politică este vicleană, dle. Sorin Cucerai: cum burta sătulă se strâmbă pe dreapta, nimic mai neadevărat că-n lupta pentru putere, stânga este preocupată de starea celor mulţi; dreapta, da – pentru a-şi spori electoratul. Stânga nu poate fi stângă fără polarizarea obţinută prin propria înavuţire individuală; pentru dreapta, capitalul nu este avere, ci mijloc financiar-economic de conservare generală.

 114. devis grebu Says:

  to ALL , mai jos , ultima mea mangaiere aplicata pe ceafa lu’
  Raluca , pentru a-i permite –prin detensionare – sa-si coboare privirea pe jalbele noastre .Ca precautie , in caz ca acest mAsaj va ramane in sala de „asteptare ” . Si –mai ales – fara raspuns , ca aproape toate celelalte .

  27. Devis Grebu spune: Comentariul tau asteapta sa fie aprobat.
  16.06.2010 la 11:28 am
  Dna Turcan , oare credeti ca daca ati dat dispozitie vreunui secretar sau robot sa nu mai tina in intuneric mesajele mele ( si ale celorlalti comentatori ) care va CER sa luati in considerare –alaturi de celelalte nume pomenite ( inclusiv de Dstra ) ca posibili viitori Presedinte ai TVR –pe cel al lui Sorin Iliesiu , mesaje care –in mod scandalos — raman , ca si in precedentele cazuri, fara raspuns , veti fi exonerata ulterior de raspunderea moral/politica covarsitoare , atat pentru dispretul cu care ne tratati pe noi cat si pentru IMPIEDICAREA unui potential “candidat ” de a-si juca propria-i carte …?

 115. AVP Says:

  Postare noua !

 116. stely Says:

  Buna ziua,
  Devis Grebu,maestre; cred ca de data asta mesajul dvs nu va fi nici macar publicat ..Aseara tirziu am pus si eu unul ..Un comentariu frumos ,de felicitare, ptru respingerea motiunii de cenzura,dar si de idignare referitor la rapida „defectare”si aterizare in bratele „motionatei”Aura Vasile de la PSD si a lui C.Antonescu de la PNL ,a lui Teo Trandafir ..Ii mai spuneam ca este momentul ca PD-L sa mai faca un pas catre reforma si modernitate ,iar ptru dumneaiei acela de a-i demonstra lui Teo Trandafir ca in PD-L femeile fac politica cu responsabilitate si nu cu frivolitate ..
  In final ii spuneam ca astazi voi fi din nou pe blogul dumneaei sa o felicit ptru numirea lui S.Iliesiu..
  Am avut surpriza de a nu mi-l fi publicat ..Nici macar nu l-am mai gasit acolo ,in sala de asteptare,spre a-l culege si a-l pune aici asa cum ati facut-o dvs acum..Am vrut sa-l aduc aseara ,dar n-am indraznit sa intru „pe cimpul de bataie” ca nu cumva sa bruiez combatantii si mai ales sa nu-i privez pe „ai nostriI’ 😉 de o victorie la scor..
  Nu sunt, bineinteles ,afectata ca nu mi s-a publicat comentariul ,dar am dovada ca preferatul nostru nu este si al lor.. Cred ca „testul Pacepa „este de vina.
  Apropos;,poate sa-mi spuna cineva, ce crede despre cei care au combatut pe acest blog ?Care dintre noi am trecut „Testul Pacepa”?Sincera sa fiu sunt nelamurita ,desi am unele perceptii ..Mi s-a parut destul de dubios, la cum a aterizat aici „@s.cucerai, exact in momente din astea decisive.
  P.S.Si,da ,pot spune ca aseara am avut momente de incintare asupra modului cum a decurs „lupta” pe cimpul de bataie ..
  Si inca ceva :Apreciez faptul ca D-l Goe incepe sa-si spuna si pe alta”limba”opinia.Ca nu coicide tordeauna cu a mea,dar asta este altceva..

 117. Dragos Gros Says:

  stely
  Am primit pe blog un comentariu lung si de bun simt pe care comentatorul i l-a trimis Ralucai Turcan; desigur, un mesaj de sustinere a lui S.Iliesiu. Raspunsul pe care l-a primit, pe 20 mai parca, m-a lasat masca: „eu il prefer pe Turcescu”. Cred ca doamna nu a inteles esenta problemei: preferinta si-o exprima in familie, la partid etc. Ce anume prefera ea la TVR sau SRR nu intereseaza pe nimeni. Treaba ei era sa lase deoparte viscerele si sa actioneze gandindu-se la ceea ce trebuie. Dar tot e bine ca lui i-a raspuns… Ce onoare pe el ! Doamne, cred ca 10 zile a fost nebun de fericire ! Adica deloc.

 118. devis grebu Says:

  @DragosGros , pai…nu stiu daca acel comentariu „lung si de bun simt” era al meu , dar stiu sigur ca –la al meu – asta mi-a raspuns . A fost singurul raspuns pe care mi l-a dat , la toate postarile mele…

 119. stely Says:

  Dragos Gros ,
  V-am adus raspunsul R.Turcan catre maestrul D,Grebu ,in caz ca nu stiati ..

  Devis Grebu

  „Domnule Grebu, va apreciez ca artist si retin desenele dvs. din anii trecuti, publicate in Cotidianul. Am retinut si propunerea dvs. pentru sefia SRTV; ea se adauga altor propuneri bune, corecte, care s-au facut si se fac in aceasta perioada. Eu mi-am exprimat public preferinta pt. dl. Turcescu, fara ca prin asta sa exclud ca exista si alti oameni foarte potriviti pentru aceasta pozitie.
  In alta ordine de idei, nu construiesc strategii pentru ingradirea celor care se exprima pe acest blog. E si contraproductiv si cronofag; e drept insa ca nu reusesc sa dau tot timpul raspunsuri rapide. Ma veti ierta insa pentru asta, sper.”
  :

 120. Dragos Gros Says:

  Maestre Grebu, nu era al dvs., as fi mentionat asta, dar nick-ul folosit de comunicator l-am uitat. Se prea poate sa fi fost plagiat, nimic imposibil. Faptul ca nu stiu cine mi-a trimis m-a facut sa fiu circumspect in privinta comunicatorului; acum ca stiu cum v-a raspuns dvs, ma face sa subliniez comentariul de mai sus. Adica sunt sigur ca a dat acest raspuns, indiferent daca doar dv sau si comentatorului meu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s