Duhu’ Rau al multimilor asmutite de un nemernic Amagitor…

Vă prezentăm mai jos imagini din filmul „Speranţa”, realizat în 1995 de Sorin Ilieşiu şi încă nedifuzat de niciun post de televiziune. Sunt imagini de la evenimentul pe care îl comemorăm pe 13-15 iunie, aşadar de la faimoasa şi sinistra Mineriadă din 1990, când nişte rumâni incitaţi de Ivan Ilici şi ai săi au arătat lumii că se poate, păi cum dreaq…: se poate, adică, să fie perfect adevărat cum că acest popor se lăsase atras în hecatombele Holocaustului, în pogromuri, în fenomenul Piteşti, în celelalte atrocităţi de la Canal şi din puşcăriile  Lagărului Iepocal, neavând nevoie spre a-şi descătuşa instinctele barbare  decât de un bobârnac dat de cei care, în loc să-l păstorească şi să-l civilizeze, îl întovărăşiră cu Caliban…

Nu, prin asta nu vreau să spun că rumânii sunt mai diabolici decât alte neamuri, chit că ei sunt locuitorii ţerii lu Drakkula şi sunt efectiv renumiţi ca oameni pizmaşi şi răi între boboarele înconjurătoare (nici ele nişte mieluşei). De-ar fi să ne gândim numai la monstruoasa rătăcire a germanilor – după unii, poporu cel mai civilizat  – în timpul Nazismului, la masacrele cruciaţilor, inchizitorilor, ruşilor stalinişti,  japonezilor nankinghişti, chinezilor maoişti, cambodgienilor polpotişti, horeşilor persieni, omorâtorilor pruncilor, decimatorilor genocidari (ai armenilor, bosniacilor, hughenoţilor, pieilor roşii, incaşilor, aztecilor şi aşa mai departe), am umple o altă carte, de unde ar rezulta că aproape orice neam are partea sa de cruzime şi de aport la moarte. Însă – repet – nu  fiara din om e vinovată pentru pornirea-i criminală, aşa cum nu tigrul e cel vinovat pentru că pe copilul ce se uita la zoo preste gard l-a sfâşiat, ci tatăl copilului trebuie condamnat ori supraveghetorul animalului pentru c-au lăsat inocentu’  copil nesupravegheat, iar bestia fără botniţă pe botu-i însângerat…

În orice om – fie el şi Mielu in personam… – zace o bestie, darmite într-o Mulţime pleenă de pizmă, de complexul nimicniciilor sale şi de resentiment… ? Am spus-o încă din „Apelul către Europa„:

Daca se poate totusi vorbi de o “cauza” a regimului comunist, prin care el subzista, aceasta e resentimentul popular contra elitei. Lipsit de aportul înaltei intelectualitati – pe care de altfel o abhora – si deci aflat în imposibilitate de a-si transfera vitalitatea în sens constructiv, poporul ejaculeaza într-un jet de aversiune contra elitei si împrumuta aceasta aversiune grupului popular aflat la putere, care o transforma în represiune. Departe de a folosi poporului, istoricitatii sale, acest resentiment, eliberat si permis de catre regimul comunist, nu serveste asadar decât functionarii grupului barbar aflat la putere. Daca acest grup ar fi o elita, ar folosi puterea în sens constructiv ; dar fiind ceea ce este, dictatura proletara nu are decât sensul clasicei barbarii. Prin aceasta, ea resuscita forte stravechi, anacronice, si creeaza grave pericole de deviere a motricitatii specific umane si de deturnare a istoriei.

Iar altundeva am scris : Bey, Fiara din Lagaru tovilor si baietilor e Duhu Rau al multimilor asmutite de un nemernic Amagitor, de un sistem concentrationar, fundamentalist sau totalitar, de un ideolog sau diversionist ordinar sau ignar ori de un odios diktator contra însinguratilor, sau a alteritatilor natiilor sau cognatiilor lor, sau a minoritatilor, a celor ce ies cumva din Tabla sau din colectivistu chor, a infinitatii si diversitatii formelor, care e chiar taina tainelor dumnezeirilor, mey, doamnelor si domnilor… Io, avp, am spus lucrul acesta strigând din toti bojocii chiar dinlauntru Sistemului mutant al Sycofantilor si Reeducatorilor, dar cine dreak sa ma fi auzit atunci, fratilor, când si azi cei mai multi dintre voi, batrâni sau tineri oricum mai luminati de anii si de întamplarile ce-au trecut preste teara asta din Carpati iacata ca ignorati glascioru-mi din evii-ntunecati, ca si cum ati fi în continuare drogati sau fermecati, a…? Dar hai sa zicem ca io, un simplu poiezel ratacitor prin hyperspatzi, n-oi conta, dar când observ ca chiar si azi, dupa ce-am trecut cu totii prin grozaviile nascute din sistemele si ideologiile totalitare, clocitoare infernale ale duhului rau din a infernului putoare, majoritatea, n-asa? procedeaza ca si massele alea la fel de populare din multimile isterizate, fanatizate sau pur si simplu gregare, din anno domni cutare – se stie care… -, ce strigau fara-ncetare, dintr-o pornire pe care fiecare dintre indivizii multimii criminale poate ca nu si-ar fi înteles-o în foru interior al dumisale: “Omorati-l! Omorâti-l!”, urlau în nestire, n-asa ? (chiar daca ala era Fiul lu D-zeu, voila…), omorâti-l drea’, chiar daca nu ne-a facut nici un rau, dar daca asa ne-a învatat/ instigat bunu’ fariseu ori saducheu, ori – mai incoace – popa ortodox, musulman, nenea calugaru franciscan, ori tovul ala mumos în costum de shogun si cu ochii albastri ca un phaun, baiatu ala blond sau brun îmbracat acum în miner de la mina nu stiu cum, hai mha sa-l omorâm, pentru ca-i mai bun, deci nebun, pentru ca e minoritar, poponar, jidan, golan, maghiar, tigan, rumân sau harap alb/ negru ce se crede genial, iar iel nu e decât un ochelarist tocilar, hai, bey, oameni buni, sanatosi si coiosi ca noi sa ne distram total pâna joi, porniti înainte tovarasi moroi, hai s-o facem lata iar, cât suntem pe val, hai la bâlci sa bem votka si Graal, la Bal, la Baal…! – deci cum sa va spun sau ce sa va spun, daca ororile astea se pot întâmpla chiar si-acum, într-un 13-15 iunie – sa zicem – de fum…?

Reclame

81 răspunsuri to “Duhu’ Rau al multimilor asmutite de un nemernic Amagitor…”

 1. Dl.Goe Says:

  „Duhu Rau”??? Ce e asta? Incercare de anagrama anagramata? Aduce a ptiu drace!

 2. skorpion Says:

  privind fotografiile, plonjezi automat in amintirea acelor momente tragice…..

  trebuie sa ne amintim mereu;
  … totusi de-alungul celor 20 de ani nu prea au fost maturati cei care au provocat iunie de singe 1990.

  trist!

 3. AVP Says:

  Mey, nea Goe, tu, macar, intelegi ce spui ? 🙄 Vezi ca te pierzi in fite de jemanfishist amoralo-zmecheros, cica, iar in fond penibilissim de gaunos. Trolii de pe blogu tau, cu care iti tot pierzi vremea la taclale – fara sa observi ca aia sunt pur si simplu niste gunoaie, nici macar pitoresti – vor sfarsi prin a te prosti definitiv…

  De altfel, presimt ca nu mai e mult pana cand tu insuti vei deveni un trol pe my blog, aloo… 👿

  Baga-ti mintile-n cap si maturizeaza-te, pleease

 4. AVP Says:

  @Hantzy (te interpelez aici, pentru ca discutia pe firul precedent va expira automat preste cateva ore si n-as vrea sa crezi ca ti-am taiat mustiucu chiar in timpu inflocatului discurs de aparare a lu Ivan Ilici Ilicescu…), pai nici nu era nevoie ca Ilici sa-i mai cheme personal pe mineri, dupa ce Tembeliziunea publica (TVR-L), condusa pe atunci de faimosu acad Cap de Cauciuc, manipulase din greu boboru, astfel ca aista era convins ca-n Piata are loc o contrarevolutie condusa de fascisti, legionari, Coposu, Ratiu, drogati, barbosi et aliis ejusdem farinae. Egzact in felu in care tembeliziunile mogulilor de azi manipuleaza boboru de bizoni cum ca Base si cu Udrea si cu Boc le mananca penziile si salariile de tot (manipulare la care mai dai si tu, pe-aci, din cand in cand, din cot… 😉 )

  Chiar crezi ca e mare filozofie sa percepi asta, mey… ? 🙄

 5. devis grebu Says:

  @angelaFurtuna , abia adineaori v-am descoperit –ca urmare a unor lungi si nefructificate sapaturi arheologice ( la care ma pricep tot atata cat si la „manipularea” secretelor computerizate- martor mi-e AVP ,una dintre victimele mele consimtitoare ), dar , pe care pana la urma le birui in vrac , precum constatati ACUM – raspunsul ” fosilifer ” superb si ucigator ironic, adresat novicelui ( nu numai varsta „personajului” ce si l-a ales ,dar mai cu seama maturitatea-i handicap-ul , sa moara mamitzica , nu alta ), care-mi provoaca valuri de invidie ( creatoare , bien sur ) . Mai ales ca ,asa cum era de asteptat , a provocat –instantaneu–interventiile „avocatilor” din oficiu , care-i apara pe daiboj pe detinatorii adevarului ,care-i intotdeauna undeva pe la mijloc ( intre agresor si agresat ) .
  Ca fosila de „caricaturist ” ( care n-a reusit sa fie deificat in Templul ” New Yorker-ez” ) , ma identific intrutotul cu verva Dtale ,sperand sa va citesc cat mai des pe acest blog .

 6. Stely Says:

  Hantzy,
  Va faceti ca nu pricepeti la cine ma refeream cind am spus ca „cei numiti de Iliescu in functii inalte „se opun reformarii Statului .Ma refeream la judecatorii CC care au fost numiti de Iliescu in ultimele luni ale mandatului sau de presedinte al Ro , precum si de PSD si care , acum ,isi dovedesc eficienta intru apararea lor si a lui Iliescu ,dar si rezistenta la schimbare.. Sunt trei legi f.importante ptru reformarea morala a clasei politice ,in particular ,dar si a societatii, in general ,care au fost declarate ca neconstitutionale, de catre acesti judecatorii Curtii , cu sprijinul PSD si al PNL, care s-au intrecut in a trimite legile care ii afecteaza in mod direct spre dezbatere la CC. Este vorba de legea CNSAS care de dragul lui „Felix „(D.Voiculescu) si ” Sandei” (R.Stanoiu)plus „n” informatori din rindul lor (judecatorilor)si magistratilor ,al politicienilor,ziaristilor ,scriitorilor etc,a fost declarata neconstitutionala .. Deasemenea ,este vorba de legea ANI care stim cu totii, ce si pe cine viza ,lege ce a fost inclusa in pachetul de masuri ptru scoaterea de sub monitorizarea CE ,a justitiei Ro ,ca semn ca statul roman se angajeaza in lupta ptru eradicarea coruptiei ,iar acum legea Lustratiei care i-ar fi afectat, ce-i drept simbolic ,pe cei care nu au fost in stare sa aiba bunul simt sa se retraga o perioada din viata politica si sociala a Ro ,lasindu-le locul celor care au dovedit verticalitate si consecventa in scopul lornobilde a sustine aceste trei legi care ar fi dus la Reforma si Modernizarea Ro..
  Ceea ce faceti dvs,intorcind pe dos opinia mea ,cu privire la cei care nu au un scop nobil si trimitindu-ma la numirile lui Basescu care la rindul lor ar putea fi banuite de altii ca nefiind nici ele in scop nobil, sunt simple rastalmaciri si abureli , menite de a disipa responsabilitatea si catre ei si de a-i baga in aceeasi oala ,adica a coruptilor,securistilor ,activistilor PCR,UTC etc .. Adica „TOTI SUNT LA FEL” si atunci sa-i dam dracu , ca nu avem cu cine realiza acest scop nobil..

 7. monica Says:

  Hantzy Says:
  9 iunie 2010 la 20:43
  Eu imi amintesc de zilele de dinainte: lumea vorbea cu un nemasurat respect de securei sau de secreteii de partid.
  “E om mare!”, “Doua luni nu ma spal pe maini ca am dat mana cu to’arsu’ Rosu!” erau zicerile din acea vreme. Multi ii admirau si-i invidiau de multe ori chiar pe fata, intrucat reprezentau pentru ei absolutul. Desi astazi s-au mai schimbat lucrurile, motivat mai ales de admiratia trecuta in cealalta extrema, inca nu exista un front puternic impotriva lor. Pana la urma mai toti demnitarii pe care ni i-am dat au fost dintre rosii! Lumea insa a incghis ochii la acest adevar, gandind preponderent materialist-dialectic … cine-mi da mai mult

  Aceste cateva fraze scrise de @Hantzi zilele trecute m-au facut sa rosesc si sa mi se insinueze gandul ca poate si eu ,ca multi altii am contribuit la mizeria pe care o suportam de 20 de ani si care se numeste fara indoiala Ion Iliescu.Asta pt ca l-am votat in 92 si in 2000,prima data dintr-o fronda prosteasca (asta gandesc acum) ,a doua oara de frica tribunului.
  Este motivul care m-a facut sa nu mai intru pe blog,facandu-mi intrucatva lustratia proprie-mi constiinte. O fi mult,o fi putin nu stiu,dar daca vad ca mai sunt unii care, chiar si ca ipoteza pot spune azi 12 iun 2010 ca Iliescu ar fi avut in anii in care si-a manifestat puterea aceleasi scopuri nobile care-l manau spre est ca si Basescu care a tras spre axa Washington-Londra-Bucuresti,m-am hotarat sa va spun ,cu toata rusinea pe care o resimt pt acele vremi,ca a fost cea mai ordinara manipulare a unor oameni iesiti din comunism fara cea mai vaga educatie civica si politica. Cine da vina pe sustinatori ,chiar e rauvoitor, chiar nu stie ce vb (raportare stricta la anul 90)
  Sa se tina seama de faptul ca toate informatiile si toate canalele de manipulare prin informare apartineau 100% aparatului de opresiune comunista care se transformasera ca Fatii Frumosi dint-o scarboasa broasca raioasa intr-o feciorelnica presa democratica de mucava ai caror directori erau mai toti colegi cu mentorul de sorginte kgbista.
  Imi place de Dragos care cu argumente pertinente face fata cu brio atacurilor stilistice ale lui @hantzi 😉

 8. Stely Says:

  P.S.
  Mi-am permis sa aduc aici raspunsul meu catre Hantzy intrucit pe firul acela s-au inchis comentariile ..
  Cred ca acest raspuns se incadreaza si in topicul de azi , ptru ca si acum sunt uniiAmagitori ,care incearca fie sa „asmuta”,fie sa ameteasca „multimea” resentimentara si ignoranta ,impotriva acelora care fac efoturi ptru reforma morala si structurala a Ro..
  Au trecut 20 de ani de la mineriada si toti atitia de la asa zisa revolutie ,dar se pare ca „Amagitorul ” s-a impuiat si si-a regrupat „oastea ” capabila sa „asmuta ” din nou Duhul rau al multimilor ..
  Atunci au fost minerii ,acum sunt bugetarii, care, desi ,multi dintre ei sunt cu studii superioare ,nu sunt dispusi si nici capabili sa discearna singuri cu privire la ceea ce se intimpla in lume si cu privire la cauzele care au dus la situatia de acum..Faptul ca oameni scoliti nu sunt capabili sa emita argumente si idei ,ci numai injuraturi si priviri pline de ura, impotriva Raului Suprem T.Basescu ,ma fac sa cred ca acestia sunt capabili de orice ..

 9. Stely Says:

  http://georgesimion.wordpress.com/2010/06/10/ehehei-tovarasul-iliescu-inca-presedinte-al-romaniei/
  Ptru ca am citit ieri o postare a doamnei Angela Furtuna in care isi manifesta revolta impotriva lui I.Iliescu ,ce si-a lansat la Tirgul de Carte de anul acesta ,o noua carte ,si ca a existat un singur tinar care a avut curajul sa-l infrunte pe acesta , mi-am permis sa -l aduc aici prin linkul dat ,chiar pe tinarul agresat de politisti si sepepisti, sub privirile indiferente a celor prezenti..
  Cred ca merita a fi cunoscut , apreciat si totodata sa ne manifestam solidaritatea cu acesta..

 10. Dragos Gros Says:

  Sarut mana, Monica ! Esti prea draguta !
  Stely,
  Pe mina ma ingrijoreaza aceasta punere in scena a piesei „Poporul impotriva saraciei”, piesa menita sa suceasca mintile si sa creeze iluzia ca sute de mii de „nemultumiti” (nu ca oamenii ar dansa de bucurie, dar…totusi), in realitate cateva sute de figuranti abil manipulati de catre propagandisti si activisti profesionisti, ies in strada vrand, nici mai mult, nici mai putin decat… alungarea „dictatorului” si a „camarilei” sale. Unde s-a mai jucat piesa asta, ca parca am vazut niste parti din ea?!
  „Ingrijorarea” unuia ca B.Chireac ca totul poate degenera in actiuni violente, venita din alta parte ar fi starnit si la mine aceeasi ingrijorare; asa… este cel putin dubios (nu cred in coincidente, mai ales cand ele seamana asa de bine cu scenarii deja puse in practica)) si nu doar ingrijorare starneste. Scriam undeva despre « Marea Minciuna », actiunea lui Goebbels care a manipulat un popor intreg multi ani, cu rezultatele funeste cunoscute. Avand in vedere ca national-socialismul nu e deloc departe de comunism, am senzatia ca de la o vreme traiesc (cand ma uit la tv) in episodul « Marea Minciuna redivivus » al rivalilor (nu oponentilor) lui Goebbel, comunistii. Nimic nu le-a scapat din vedere: sondaje ale unor „institute” de sondare (poate a petrolului, ca altceva nu se poate) a opiniei publice (sa nu uit… aloooo CNA, nu au voie sa faca „sondaje” in care TOATE variantele de raspuns sunt negative, omul neavand incotro decat sa mearga pe „linia” pe care deja a apucat sa o porneasca !), pana si vremea, care la 32-33 grade este o temperatura suportabila, departe de ideea de canicula, termen folosit doar in conditii bine determinate Ni se prezinta la tv cele 45 grade la soare, dar, uitandu-ma pe ecranul termometrului descopar ca acea temperatura scade vertiginos. In realitate, 12 iunie este o zi calduroasa de vara, un pic mai calduroasa decat de obicei, poate, dar atat (nu, nu din Sahara vine caldura; aici, la 300 km de desert sunt 27-28 grade, iar vantul e racoros). De ce indivizii apeleaza la aceste „detalii”? Pt a crea starea de disconfort psihic pe care, la o adica sa o exploateze. Cel putin pe alocuri au si reusit. Sa vedem ce va urma…

 11. Goldmundr Says:

  Aveti dreptate,domnule @Dragos Gros,
  cand am urmarit stirile pa TVRI(11.iunie) nu mi-a venit sa cred:la 32 grade C.,cadeau oamenii pe strada ca mustele…..,de fapt doar vreo doi-trei in t o a t a tara,care aveau probleme cu inima,cu metabolismul…..S-a vorbit doar de „canicula”,”codul galben” si orange(..)Cu doar cateva zile mai inainte,s-au inregistrat in sudul Germaniei tot in jur de 32/33 grade C.,dar cu o umiditate a aerului mare,de peste 70%-dar va rog sa ma credeti ca nimeni n-a filmat vreun amarat caruia i s-a facut rau pe strada-nu la televiziunea publica….si nu la „telejurnal”!!
  Dar va mai dau un exemplu al celor doua televiziuni,din Germania si din Romania,de azi dimineata:
  la TVR-I,un reportaj despre ….rahatul (!)din Istambul-ce arta,ce delicatese(ca si cand cofetarii din Viena,Paris sau Lyon,ca si cei din Elvetia,Belgia sau „amaratii” din Germania ar fi terminati de „marea descoperire” turca)-Am vazut si eu un bazar,lume ca la bazar,o padure de minarete si turci….
  Cand m-am plictisit de Is-tam-bul si minarete,am schimbat pe ARD(un post german precum TVR1)-quelque difference!-transmisie in direct din Londra,parada de Ziua Reginei MB.Bineinteles ca am ramas pe ARD!

 12. Stely Says:

  Dragos,
  Nu ar fi nimic daca „masa aceea de manevra „ar fi numai ceea ce se vede la televizor, ptru ca oricit ar reusi tv.moguliene sa-i asmuta prin mijloace de manipulare deja cunoscute ,nu cred ca reusesc sa obtina ceva.. Dar ,faptul ca se incearca prin aceleasi mijloace, folosite de I.Iliescu in cele trei mineriade ,dintre care doua cind era la putere si una ca si acum ,in opzitie, ma infricoseaza si pe mine. Ei cunosc deja reteta si cred ca a sosit din nou timpul sa-si puna in aplicare „planul B” ptru o noua suspendare a lui T.Basescu .. Faptul ca vor sa-si puna reprezentantii lor politici din PSD si PNL ca judecatori la Curtea C. si in acelasi timp sa creeze aceasta stare de teama ptru ziua de miine ,ma face sa cred ca toata tevatura de acum are acest scop. Ramine de vazut ce va fi cu aceasta motiune de cenzura ,care din cite imi dau seama ca, chiar daca nu va trece ,ea va fi contestata la CC ..Situatia va fi din nou la mina Curtii, care din cite am inteles s-a pronuntat odata privind timpul de trei zile de la prezentarea motiunii in parlam. necesar pina la votarea ei. In situatia de acum au trecut deja cele trei zile ,iar pina marti se fac cinci,ceea ce ar fi neconstituttional..

 13. Dl.Goe Says:

  @Inger si Furtuna – pe celalalt fir, firul apus de AVP – mesajul d-voastra, stimata doamna merita un raspuns chiar daca este nenecesar si nesolicitatt-ba-dimpotriva. Voi reveni, ma striga Leo M. si nu pot pentru ca sa-l tratez cu refuz.

  @pP – (tot pe firul apus) – Ce treaba ai tu uratule? (Vedeti ca v-am mutat mesajul, off topic aici, on topic pe Arca in dreptul Dreptului la Replica. Va raspund acolo de indata ce imi revene respiratia care mi s-a taiat de emotii)

  @AVP= Troll pe blogul tau? N-ai pretentii mari. Mai vorbim. Mai negociem. Am fugit. Pa, mey maestre.

 14. Dragos Gros Says:

  Stely, stii cum ma simt? Ca si cand as fi mers la teatru sa vad piesa scrisa de catre Vecinul Costica si care m-a tinut la curent cu toata intriga. Unde mai e surpriza, unde sunt actorii aia multi de care vorbea in scenariu? Eu in decorul de mucava nu vad decat niste umbre desenate, chipurile animate, dar fara viata, iar in fata lor, adresandu-li-se…. cativa actori. Tare proasta piesa, indoielnica punerea in scena, dar e, totusi, doar o piesa de cartier, fara pretentii, o „opera de 3 parale” destinata soldatilor care ies la plimbare cu servitoarele sambata. Dar daca inteligenta discutabila a vecinului a ales sa se (re)produca asa, efectele ei asupra publicului ar putea fii dezastruoase prin dimensiunea data piesei de absenta acuta de creier. Mie de asta mi-e frica. Indivizii sunt atat de cinici, incat, asa cum si pana acum au facut in asa fel incat acopera integral Codul Penal, nici acum nu vad sa aiba vreo jena in a-si „desavarsi” actiunile comise pana acum printr-una menita sa puna piatra de mormant peste tot si toate; poate doar asa sa scapam de ei….

 15. Goldmundr Says:

  Istoria Moderna si Contemporana,prezentata succint,in date

  1947-1989,
  comunismul adevarat,comunismul pur,comunismul marxist-leninist(dupa carte!)comunismul romanesc,comunismul stalinist,nationalist,aproape de socialismul-nationalist.Sute de mii de victime,poate milioane de oameni nevinovati omorati.Sute de mii de tarani stramutati.Nationalizare si colectivizare fortata,cu zeci de mii de victime.Grave greseli economice.Cenzura,cenzura,interdictii si interziceri,amenintari,stat politienesc!Teroare pana in 1989!Plecarea definitiva a elitei scapata din lagarele mortii comuniste.Plecarea germanilor din Romania,sasii parasindu-si locurile natale dupa 700 de ani-asta spune totul despre comunism!Emigrarea celor 400 mii evrei care au scapat cu viata dupa Holocaust,dupa Antonescu si Garzile de Fier.
  1989-1996,
  Revolutie in direct!-regruparea comunistilor,gastilor antinationale si antiromanesti,acapararea resurselor,distrugerea bancilor,inclusiv a Bancii Nationale,care la 1996 mai avea cateva milioane de $,drept rezerva!!Tara secatuita,distrusa inca o data,dar si imaginea Romaniei in lume(dupa singura Revolutie sangeroasa din Europa!,dupa Mineriade si Evenimentele de la TG.Mures,toate cu un regizor usor de ghicit!)Se incepe distrugerea identitatii romanesti!Regii sunt rromi(se formeaza Regatul tuturor rromilor din lume,in Romania!),apare maneaua.Influenta culturala pentru romani nu mai vine din Franta,dar nici din Germania(cele doua mari zone culturale ale Europei-acum germanii sunt numiti oficial!!-„nemti”,din limba slv.-atentie la nuante!),acum apare Turcia(prima banca „privata”dupa Revolutie,a fost Banca Romana-Turca!-bustul lui Atatürk in centrul Bucurestiului!)Libanul si ….Syria(o mai veche admiratie ceausista!)Nu s-a facut nici o reforma politica adevarata!
  1996-2000-astuparea imensei gauri financiare produsa de „socialisti”(dupa ce si-au rasplatit tovarasii de drum,pe cei care aplaudau pcr si mai tarziu minerii,etc..)
  Coalitia CDR a fost lasata sa conduca-mai ales ca fsn,pdsr/pc si prm nu mai aveau nici un credit in UE!- nici aceasta coalitie nu a facut vreo reforma politica adevarata!!(in afara de cateva reforme economice,care aveau sa dea roade in perioada urmatoare,adica intre 2000 si 2006!)
  2000-2004
  -se intorc comunistii sadea la putere,dupa o mica pauza….Gasesc tara promisa la NATO si UE!!Gasesc gaura imensa financiara astupata(cu ce pret!!)Normal,nici o reforma politica adevarata….
  2004-2008-deriva,mass media condusa de „moguli”ataca presidentia,coalitia,tot ce nu este comunist!!
  Totusi,Condamnarea Comunismului in Parlamentul Romaniei!Ministrul Justitiei este numita doamna Monica Macovei,care este primul ministrul care pregateste reformarea Justitiei,cazemata rosie!-este demisa,cu ajutoriul „liberalilor”Ziaristii din Occident scriu despre „neputinta romanesca”PNL pleaca de la putere.Se incearca demontarea Presedintelui Romaniei,o lovitura de …teatru in Parlament(dupa ce alegatorii au decis democratic cine sa le fie Presedintele!-mai decid odata! si…inca o data…
  2008-2010-
  continuarea ostilitatilor,mass media are castig de cauza,in mod normal….Daca e criza,cu atat mai usor,nu?Sub asediu nu poate fi vorba de o politica coerenta…La PDL ajung oameni de la PSD/PC si PMR!Ce urmeaza?
  V-as ruga sa completati

 16. Dragos Gros Says:

  Goldmundr,
  Ma infior citind compendiul realizat excelent de tine ! Parca asa, mai pe scurt e si mai fioros ! Imi amintesc cat de caraghios am fost cand ilustrul necunoscut, Constantinescu a „castigat” alegerile dupa o prestatie nefiresc de proasta incheiata in maniera „calugarului Vasile” cu penibila intrebare „Credeti in Dumnezeu, d-le….”. Am jubilat pe moment, ilicescu era in sfarsit la pamant… Jalnic gandeam. In timpul asta, individul jubila… Nu de istorie mi-e frica, nici de ciclicitatea ei, ci de repetabilitatea unor actiuni care, nepedepsite de JUSTITIE, risca acum sa fie din nou puse pe tapet. Costurile, insa ar fi incalculabile. Am trait 20 de ani de manipulari comuniste din care tot romanul a iesit sifonat si ei ar vrea sa mai dureze 20 de ani. Nu merge chiar asa; daca in tara pot sa-si faca de cap, in afara lucrurile nu sunt privite cu ingaduinta. O lovitura de stat, fie ea si mascata in revolta populara risca sa nu mai pacaleasca pe nimeni. Daca mineriadele au departat Romania de CE cu 15 ani, o actiune similara ne-ar plasa undeva pe langa Mongolia, ca deja comparatia cu Albania a inceput sa devina neconfortabila pt Romania.

 17. Dragos Gros Says:

  P.S. Pentru asta insist si pe blogurile politicienilor (sper sa sustineti si acolo asta) ca la conducerea TVR sa fie numit Sorin (scuze, pe unul din bloguri am scris in viteza… Silviu) Iliesiu. Toata societatea romaneasca are nevoie de cineva neimplicat partizan. Avem nevoie sa combatem cumva propaganda asta desantata dusa de televizuinile prea bine cunoscute la care se adauga cea a finului/nasului lui gionel, mistocarul sef de la Senat, adica ProTv. „Linia” este urmata neabatut si de televizuinile European Drinks si ar mai fi cateva. De aceea o sansa in plus pt a scoate populatia de sub influenta nefasta ros-bruna, avem nevoie de o Televiziune publica macar dupa 20 de ani, libera.

 18. Dl.Goe Says:

  @AVP – a) Pe blogul meu (care nu e blog) n-am trolli. Calitatea de troll e intranzitiva. Si nici nu anticipez ca in viitorul apropiat vor exista tentative de trolling pe Arca Lui Goe (daca era tu ziceam Arca lui Mandea). De prostit nimeni nu poate fi prostit mai mult decat este el in realitate (e valabil si pentru tine) asa ca si in privanta potentialelor efecte nocive pe care le-ar putea ptoduce trollii tai, in forma de anemone ultramarine, asupra razelor gamma din Goe nicio speranta. Da? Chiar n-ai de ce sa te ingrijorezi. Daca vrei iti si promit solemn, imi iau angajamente si tot ce mai trebuie.

  b) Daca eu inteleg ce spun? Inteleg. Inteleg ca e felul tau prudent de a spune ca n-ai inteles ce-am spus. Cu anagrama anagramata. Normal. Asociatia „Duhu Rau” are cam aceleasi litere cu „R…H…u-mor”. Daca n-ai facut-o intentionat inseamna ca subconstientul ti-a jucat o festa si ti-a tradat un inceput de obsesie pentru (beleive me) inofensivii R&RH.

  c) Am de gand sa graiesc matur despre subiectul propus aici pe blogul tau. Dar n-am timp acum ca am de scris cronica la Argentina – Nigeria, iar apoi incepe Anglia – USA. Sunt prin urmare extrrem de ocupat nu cu lucruri importante ci urgente, care nu sufera amnare. Prin urmare sper ca nu vei mai inchide abrupt dreptul de a comenta articolele vechi atunci cand le servesti pe cele noi. Lasa-ne pe noi, vizitatorii de care depinzi sa inchidem cand poftim subiectele deschise de tine. Ce te costa?

 19. Stely Says:

  Goldmund &Dragos ,
  Cit de bine ne-ar fi prins ,tuturor ,sa fiti aici ,alaturi de noi ,nu numai cu mintea si cu gindul ! Stiu ,Golmund a plecat de mult si se simte bine acolo,in Germania ,dar tu ,Dragos ,de ce nu te intorci ? Imi faci impresia ca esti gata sa te iei cu ei la trinta si ca esti facut ptru implicare directa ..Ai curaj ,ai motivatie ,esti inteligent ,competenta si profesionalism ..Si pe deasupra esti tinar .. Uite ,in momentul asta , dorinta mea ca S.Iliesiu sa fie numit director la TVR ,este si mai mare .. Poate numai asa ai putea sa revii in tara si sa ajuti alaturi de ceilalti ptru a realiza ceea ce ne dorim cu totii :Reformarea si Modernizarea Ro..
  p.s. Si,da ,eu am sperante ,acum ,cind R.Turcescu a refuzat interimatul . Poate ca PD-L a realizat ca nu trebuie sa mai caute pe altcineva ,devreme ce il avem pe S.Iliesiu ..

 20. Goldmundr Says:

  Bun gasit.prieteni
  Eu ii tin in continuare pumnii stransi domnului Sorin Iliesiu,nu ca ar fi domnia sa o provocare la adresa comunistului Iliescu si clicii lui.ci pentru ca domnul Sorin Iliesiu are competenta,se bucura de credibilitate si chiar merita acest post.Credeti ca este posibila vreo minune si in Romania?
  @Stely si @Dragos Gros,acum trebuie sa plec.Tare muzlt as fi vrut sa va raspund,insa si maine e o zi..

 21. Dragos Gros Says:

  Ma coplesesti, Stely ! Dar nu cred ca voi mai reveni cu statut permanent; viata mea romaneasca s-a incheiat (cel putin cat in viata politica va mai exista psd cu structurile, „antenele”, „aripile”, „excrescentele” si, evident cu metehnele care le preced/urmeaza. La fel de adevarat e si ca nu voi inceta lupta mea si/sau a noastra chiar daca sunt departe. Ceea ce vreau eu sa fac, stiu sigur ca nu ma va ridica in ochii lor (si asta e grozav!), o sa fac si apoi o sa mai vad… Dar asa cum se prezinta azi situatia, motive de optimism nu am. Televizuinile prezinta o „realitate” complet diferita de cea vazuta din afara tarii. E drept, in afara partidele, fie ele si socialiste/social-democrate nu submineaza nici economia (exceptie facand Grecia; si iata unde au ajuns) si nici nu se ocupa exclusiv de crearea unei mafii politice. Alte guverne, CE lauda masurile curajoase luate de romani, unii le si urmeaza exemplul. Nu trebuie sa fii economist ca sa intelegi ca daca volumul salariilor si pensiilor a crescut in mandatul pnl-psd cu 60% si nu ai cu ce sa acoperi sumele respective, solutia e una din doua: ori reduci salariile respective, ori dai afara cca. 400.000 de bugetari. Guvernul a ales solutia combinata care si provoaca pierderile cele mai mici pt bugetari. Cine nu a inteles asta, chiar are o problema; de gandire, nu economica. Comunistii au fost mereu asa: sa se „dea” cate ceva, nimic important, de fapt, dar… „ce stii, tu?!, gestul conteaza”. Dar mentalitatea lor parazitara au proiectat-o si asupra populatiei. Nu ca bugetarii nu muncesc, nu zic asta, desi multi cam ard gazul pe la „stat”, dar nimeni nu le spune ca Romania nu e tara din cartile de povesti, unde cresc mere de aur si ca, la fel ca in Occident, daca nu-ti ajunge salariul, mai iei ceva part-time. Spune cineva, apropos de salarii bugetare, ca presedintele SRR avea acum 3 ani (intre timp salariile au mai crescut, nu-i asa?, conform CCM) frumoasa si nemeritata suma de 5.000 euro la care se adauga: laptop si telefon mobil platit de respectiva institutie, cadouri oficiale deosebit de consistente si sponsorizari de la diverse firme pt TOT personalul de conducere (si nu erau decat vreo 80 cu functii importante, la care se adaugau sefi, sefutzi si sefisori, bonuri de „protocol” etc.? Si aia tot clientela politica a PDL erau? Dar familiile angajate acolo (nu, nu ma refer la cei casatoriti si care acolo s-au cunoscut, ci la familii intregi si de cate 6 persoane si pe salarii … de care e mai bine sa nu vorbim; oricum, m-a umflat rasul cand am auzit ce salarii sunt pt o femeie de serviciu in nu stiu care minister; se vede ca nu au fost si la SRR, ca atunci ar fi apreciat ca respectivele castiga putin). SRR este, fara-ndoiala postul public de radio, dar controlat „discret” de… SOV; de aici si „accidentul” din ziua alegerilor prezidentiale, taman pe spatiul emisiunii lui Gh.Verman, un „anti-comunist” notoriu ce-si descoperise brusc simpatiile basesciene (desigur, dupa castigarea lor de catre Presedintele Basescu). Trec discret peste o alta anomalie politico-juridica; pt o scurta perioada de timp, Nastase a dat o ordonanta de urgenta prin care pensionarii aveau dreptul sa incheie contracte de munca pe perioada NEDETERMINATA. Beneficiari? Tot „ei”, tovarasii de nadejde, printre care si Verman, pensionat dupa legi militare si cu bonificatii de pensionare (2003) de aproape UN MILIARD. Ca reangajat, nu se putea sa aiba un salariu mai mic decat cel avut inainte (de director-general adjunct, tot cf. CCM). O sa inchei doar pt a atrage atentia ca „accidentul”-„sabotaj” prin care i se facea un deserviciu Presedintelui s-a incheiat cum era de asteptat: au gasit un tap ispasitor. Pe cine intereseaza ca baiatul respectiv NICIODATA nu ar fi putut face asa ceva? L-au eliminat. Probe ale vinovatiei lui? ZERO. Ar fi trebuit sa ceara un raport de la STS care monitorizeaza tot ce misca acolo, dar nu… nu era interesul lor.
  Asta e „democratia” lor; eu am preferat libertatea mea.

 22. AVP Says:

  @ Dragos – interesante informatii.

  @ Goe – escaladezi obraznicia de la un mesaj la altul, baiete. Io sunt omu cel mai ludic din lume, si toata activitatea mea din hyperspatz iti sta marturie, dar asta n-o sa insemneze niciodata ca ma voi trage de sireturi cu ipochimenii lipsiti de onoare si de responsabilitate minimala, sau care nu respecta asa cum se cuvine faptele mele unice. Cand tu dai gazduire, c-o seninatate care frizeaza decerebrarea morala, adicatelea dementza sociala, unuia care ma injura ferentareste de mama, care ma hartuieste ca o hiena turbata de luni de zile (dublandu-se de la o vreme c-un alt obsedat), iar mai odios decat atat: ii spui trolului ca de fapt cam seamana cu mine, n-asa ?, iti spun io ce esti: esti o obraznicatura absolut dubioasa, care nu mai are ce sa caute pe my blog. Iti acord un singur drept la replica, sau ocazia de a-ti cere scuze neconditionat, dupa care – daca nu voi fi multumit de raspunsul tau sau daca vei continua sa dai gazduire infractorilor – te voi trece in randul trolilor.

  Si, aloo, daca ai fi citit topicul meu ca un fun respectuos, iar nu ca un mucos ce vrea neaparat sa ma infrunte, ai fi vazut ca expresia ce crezi tu ca l-ar anagrama pe humoristu trolist e, de fapt, mult anterioara becisnicei existente a nefelixitului istuia. Si-atunci ce dreq tot balmajesti si tu, bey, spuley ? 👿

 23. Stely Says:

  Dragos,
  Este clar ca ai o bogata experienta in domeniu si este la fel de clar ca ai incercat sa te implici ptru a indrepta cite ceva..Nu ai avut nici o sansa intrucit „dinozaurii’ si-au adjudecat teritoriul cu mijloace de supravietuire arhicunoscute ,care s-au perpetuat dupa reteta binecunoscuta de PSD ..Suntem obligati sa platim un abonament radio -tv iar ei nu au dat niciodata socoteala de risipa facuta ..Se vede acum ce au facut cu banii si cum au facut din TVR o televiziune aservita unui singur partid -PSD..
  Sa speram ca asa cum PD-L si T.Basescu a mai facut-o odata ,adica sa nu-si numeasca reprezentanti in CA ,o va face si acum ,numind un reprezentant al Soc.civile .. ..Din ceea ce am sesizat aici pe blog ,au semnat in favoarea lui S.Ilesiu f.multi sustinatori liberali si anti- Basescu ..Cred ca nimeni nu ar mai gindi ca TVR mai poate fi aservita politic.. De ce ar fi facut-o atunci cind gestul lor nu a fost urmat de liberal ,iar acum nu ?.
  Si,da ..Ai dreptul sa faci asa cum crezi de cuviinta ..Este laudabil ca te-ai hotarit sa iesi pe cimpul de bataie aici cu noi ..

 24. AVP Says:

  As vrea sa ma retrag. Ne revedem maine seara. Bye

 25. pP Says:

  Se pare ca la BUC. A aparut o carte despre ,,sfirsitul Ceausestilpr,,care face BALERI…pardon! Valuri:
  Iata ce declara Costache:………nu eu bre….celalalt Costache ala a lu Patriciu:

  „Cartea are orgoliul de a fi un demers jurnalistic, o încercare de obiectivare în subiectivismul fiecăruia dintre noi. Multe dintre părerile noastre diferă, dar mi se pare extraordinar că un om care avea atunci 20 de ani a scris din punctul de vedere al generaţiei sale istoria jurnalistică a acelui moment. Sunt lucruri capabile să ne schimbe părerile, îl felicit pentru că a făcut efortul de a scrie această carte într-un timp atât de scurt. Adunase atâta ardoare şi pasiune încât a finalizat-o înainte de apariţie cu doar 3 săptămâni”, a completat Dinu Patriciu.

  SIMPATIC N’ASA?
  ………………………………

  Adica nea zice ca ,,Multe dintre părerile noastre diferă,,
  Pai asa este nea Costache PATRICIU
  SUNT CURIOS CIND SE VA DECIDE NEA SA -SI SPUNA PAREREA AIA CARE SE APROPRIE CIT DE CIT DE ADEVAR.
  ………………………………………………………….
  Ps1
  v-am spus eu ca toata campania din ,,CAMPANIA COMPANIA ADEVARUL,,despre REV. MINERIADE este un FLAPS.
  Ps2
  Daca deschideti acest link il puteti vedea si pe LIVIU……cum care Liviu?…….Moldoveanu ala de la IAS ala a lu ANTONESEI° /deci LIVIU privindu-l SUSPECT de LANGUROS pe MECE …….pardon ! Generalul Mecena Sheik venit la REVOLUTIUNE calare pe un CAMILOI direct din desertul SAHARIAN unde o punea de-o partuza cu BEDUINII……..cum care seik? «Le sheik de Malibu BASINA» alias COSTACHE PATRICIU.

  http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Generalul-Stanculescu-Sfarsitul-Ceausestilor-Cristoiu_0_278972282.html

 26. Dragos Gros Says:

  Stely, de pe „campul de bataie” nici nu am iesit vreodata… Am si lupta mea pe care nu voi inceta sa o port, dar nici nu pot sa nu ma implic asa cum si in campania prezidentiala am facut-o fara ca nimeni sa mi-o ceara. De aici, lucrurile se vad chiar mai hidoase decat de acolo; e drept ca am avut „ocazia” sa-i vad si pe politicieni la „treaba”. Am invatat ceva: societatea civila trebuie sa ramana asa, civila cu adevarat si necontaminata de „civili” politici sau de alta factura. Aceasta Societate TREBUIE sa impuna clasei politice si in detrimentul ei (idealist, nu?) conducerile institutiilor media. Daca nu, vom asista la fiecare 4-5 ani la schimbari cosmetice ale legilor de functionare, conducerea fiind pasata unor pafaristi obedienti. Jaful comis de psd aici si ma refer la sumele FURATE, nu si la cele luate frumos imbracate in forma legala (ex. firma de curatenie a lui Medelin Voicu, careia i „s-a facut” loc sa presteze pe o bucatica de cladire, timp in care femeile de serviciu platite de radio „somau” cu succes), il banuiesc a se fi indreptat intru sustinerea campaniei electorale a lui Nastase; ghinION, a pierdut-o). Si asta trebuie sa se termine atat in Radio, cat si la TVR. Si pt asta il sustin pe Sorin Iliesiu fara rezerve. Poate ca si pe blogurile lui Sever Voinescu, Elena Udrea, Raluca Turcan etc. ma va mai sustine cineva, sa nu fiu iara „nebunul” care le zice bine, dar care nu e „realist”; cum zici?

 27. Stely Says:

  Dragos ,
  Pe blogul R.Turcan am dat si noi navala acum doua sau trei saptamini ,dar abia a catadicsit sa raspunda.Il prefera pe R.Turcescu ..Brrr! Noroc ca acesta s-a razigindit ..Sau mai stii?.. o fi fost „rugat „sa se razgindeasca !? De-aia am spus ca am ceva sperante ptru S.Iliesiu ..
  Sigur ca voi veni alaturi de tine pe acele bloguri unde vrei sa mergi spre a-i convinge pe „greii”PD-L ..Numai sa ne spui ,da?..

 28. pP Says:

  Si daca ati deschis linkul puteti sa-l vedeti mai jos in alta foto. de la ev.lansarii pe generalul Stanculescu & Tismaneanu.
  …………………………………………
  BAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  te apuca RISU PLINSU!!!!
  Cred ca s-a mutat CINE Hollywood la BUCURESTI.
  cum este posibil ca un PUSCARIAS sa participe la un ev.despre chiar faptele pentru care a fost incarcerat?
  +
  cot la cot cu………………..?
  OARE TISMANEANU NU TREBUIA SA REFUZE SA PARTICIPE SI SA VORBEASA ALATURI DE PUSCARIASUL STANCULESCU?
  OARE NU S-A PRINS CA I S-A INTINS O CAPCANA?
  OARE A FACUT-O PREMEDITAT?
  OARE PE CE LUME TRAIM?
  OARE ASTA NU TRAIESTE IN AMERICA DE APROX. 30 DE ANI INCIT SA FIE CAPABIL SA NU MUSTE LA ASTFEL DE PROVOCARI?
  SUNT SIDERAT, SINCER SA FIU.

  ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 29. Dragos Gros Says:

  Nu stiu, Stely, nu am avut un plan prestabilit. Asa mi-a venit, ca inspiratie, asa am facut. Personal, cred ca daca facem „valuri” in limita bunului simt, putem avea castig de cauza. Poate ca si V. Tismaneanu va face cuvenitele recomandari Presedintelui Basescu si asa… poate-poate. O sa ma gandesc si la niste „argumente”…
  Turcescu nu a refuzat sefia TVR, nu s-a explicat suficient; a refuzat sefia TEMPORARA, ceea ce poate insemna si ca are ifose de fata batrana care tremura de nerabdare, dar „se lasa” greu. Nu ma mir, judecand dupa cantitatea de gel din par si dupa grosimea obrazului.

 30. pP Says:

  +la 00:17

  EXTREM DE IMPORTANT!

  Dragi Prieteni,
  Nu va ascund faptul ca sunt dea dreptul foarte revoltat.
  VREAU SA-I PUN O SINGURA INTREBARE DOMNULUI VLADIMIR TISMANEANU:

  Moncher Vladimir?
  CREDETI CA par ex. Serge Klarsfeld ar fi acceptat (par absurd ) sa participe la un eveniment EDITORIAL despre CRIMEME NAZISMULUI la aceiasi masa cu CRIMINALII pe care i-a HAITUIT si a reusit sa-i CONDAMNE comme KLAUS BARBIE sau Maurice Papon?
  (bineinteles ca in nici o tara NORMALA nu veti avea ocazia sa vedeti un CRIMINAL
  Condamnat scos din PUSCARIE pentru a participa la un ev. Editorial in care se RELATEAZA CHIAR EVENIMENTELE IN CARE CONDAMNATUL A FOST IMPLICAT+ cu NONSALANTA si NESIMNTIRE CONDAMNATUL scos din puscarie semneaza AUTOGRAFE )
  CE SE INTIMPLA DOMNULE TISMANEANU?
  PE CE LUME TRAIM?
  CONDAMNAM CE SI CUM?

  ………………………………………………………………………………….
  Ps:
  Sper ca domnul VT citeste acest blog si va da o EXPLICATIE CIT MAI REPEDE CU PUTINTA.
  Daca nu, il rog din tot sufletul pe DRAGUL meu MAESTRU DEVIS GREBU sa-l ATENTIONEZE pe domnul TISMANEANU
  (Maestrul sunt convins ca a inteles ce am vrut eu sa spun aici)
  ………………………………………………………….

  INDEX/

  Serge Klarsfeld
  http://fr.wikipedia.org/wiki/Serge_Klarsfeld

  KLAUS BARBIE

  http://pagesperso-orange.fr/d-d.natanson/barbie.htm

 31. pP Says:

  +
  SIGUR MONICA LOVINESCU SE INTOARCE IN MORMINT daca vede ce am vazut EU&

 32. GoldmundR Says:

  Cui ii pasa de Vonnegut jr.?

  Iata ca nu pot sa dorm cu gandul la un ps
  Cel mai facil lucru pe lume este sa fii gresit inteles,dar si cel mai greu de suportat.

  Traim intr-o lume care ne absoarbe implacabil prin toate posibilitatile electronice care ne stau la dispozitie,nerenuntand la circul antic si multiplicat in 3D,sau la placerile vesnice si totusi atat de scurte…
  In acest caz nici nu mai stiu daca suntem mai buni sau mai putin buni decat parintii nostri,cu toate cunostintele lumii care isi dubleaza volumul odata la zece ani(!-eu nu cred verdictele categorice si greu de verificat)dar nici nu are vreo importanta,decat daca generatia mea este mai imorala si mai ipocrita decat alte generatii din trecut…..Fiecare individ isi duce oglinda si constiinta in patul sau si inchide ochii..

  De fapt doresc doar sa fac o precizare la un text recent,un fel de PS:
  intre 1947-1989,au existat generatii de intelectuali care
  s-au sacrificat pentru tara,ramanand in Romania.Cand am scris ca elita care a scapat de supliciile terorii comuniste a parasit tara intr-un lung si dureros exil,m-am gandit doar la generatia formata in perioada interbelica.Dar sub comunisti s-a ridicat o noua elita,cum e si firesc,dupa cum si sub Stalin sau Hitler a existat o elita permanenta.Diferenta-intr-o dictatura -consta in alegerea rezistentei la teroare(altfel,elita nu mai e elita sau redusa doar la elita politica si militara,represiva) si presupun ca nici o cale nu poate fi ideala:sa participi activ,ca un capcaun la „edificarea noii oranduiri”,sau doar sa rezumi totul la vocatia meseriei/talentului si cochilia in care poti sa te retragi(v. si cazul Noica!).Multi n-au rezistat sau au fost obligati sa paraseasca tara.Dar multi au ramas in Romania pana in 1989.
  (dupa care data marcanta au aparut marile dezamagiri,cu adevarat,timpul marilor dezamagiri)

  Mi-am adus aminte de un peronaj obscur(o secrtara „putin debila mintal”-si pitica?-nu mai tin minte,a fost in secolul trecut)dintr-un roman de Kurt Vonnegut jr.,care domnisoara se vaita ca „unii gandesc prea mult”,la care autorul adauga ca aceasta este o parere a majoritatii oamenilor….
  Noapte buna

 33. pP Says:

  @GoldmundR
  ?
  tu ai citit ce am scris eu mai sus?
  si?
  ce ai inteles TU mon cher?

 34. sorin c Says:

  @ pP

  Dar de ce credeti dvs ca ar fi vorba despre „o provocare”? De ce n-ar fi vorba, taman pe dos, de vechea „fratie” transpartinica si transideologica – de fratia de „peste mode si timp”, so to speak?

  De ce restul n-ar fi praf in ochi pentru prostii de noi?

 35. Hantzy Says:

  @Dragos Gros,

  Ref: Cred ca nu m-am facut inteles… Daca dau un singur exemplu, asta nu inseamna ca e singular; cel mult e singular in respectiva postare.

  Procentul avansat de mine era evident emfatic. Doream a sublinia doar dimensiunea redusa a fenomenului. Dar daca dumneata crezi ca toti adversarii ideilor dumitale sunt postaci platiti, … atunci somn usor si sapte purici pe-un picior!

  Cat despre drepturile lui Iliescu si ceea ce i-as fi dorit eu, sunt doo lucruri total diferite.
  Intr-un stat de drept, democratic, sentintele nu le dau nici eu si nici Dragos Gros (dau si eu tot niste exemple, insa ceva mai frecvent decat al dumitale). Ca eu, exact la fel ca si dumneata, l-as fi dorit inca din decembrie 1989 la mititica, e una, insa in acel stat de drept pe care ti-l doresti, si tu si eu, nu nevinovatia trebuie demonstrata, ci vinovatia celui suspectat. Eu am fost convins de fatarnicia sa din momentul cand el insusi a explicat, pe 25 decembrie 1989 (deci cand euforia ignatului atimngea paroxismul), ca au adaugat la filmuletul cenzurat al procesului ceausestilor, pozele dictatorilor impuscati, cica pentru a-i convinge pe „teroristi“ ca rezistenta lor n-ar mai avea obiect. Din acel moment a devenit suspect, insa nu pot exclude nici un moment ca eminentele cenusii ale montajului, la care am asistat atunci, n-ar putea fi si altii. Ai dumneata siguranta ca singur a regizat totul?! Stalin spunea ca mai bine sa fie executati 10 nevinovati decat sa scape un tradator. Daca am inversa acest principiu, facandu-l cat mai apt pentru statul de drept, am putea spune ca e inechitabil a-l ostraciza doar pe unul, oricat ar fi el de vizibil ca vinovat, dar pentru o vina multipla, dovedindu-ne astfel suficienta, vindicativ motivata. Dovedim astfel, nu tarie, ci slabiciune. Parerea mea!
  Si desi nu l-am votat la niciun scrutin, m-am inclus intre acei NOI, care reprezenta multimea tuturor celor cu drept de vot. Si te includ si pe dumneata, fie si pentru ca n-am gasit destui tovarasi de idealuri in mai 1990.
  Caci asta e ceea ce conteaza pentru un stat de drept: nu convingerile personale, ale mele, ale tale, si ale oricui, ci suma lor, exprimata la urne.
  Ma intrebi ce faceam cand niste baieti te „calcau“?! Nu stiu la ce data se petreceau aceste lucruri ca sa-ti spun exact, dar poate ca scriam un articol anti-iliescu intr-o gazeta studenteasca, cu poze facute personal la Kilometrul Zero al Democratiei, sau votam pentru Ratiu, sau ma certam cu colegii de an in favoarea Punctului 8, sau adunam, impreuna cu altii, studenti pentru a merge sa-l ascultam pe Doru Braia la IMF Iasi ca sa ne ploo acolo cu oo …
  P.S. E drept ca apropierea sesiunii de vara si dezamagirea produsa scorului cu care am ramas in 1990 in minoritate, m-au facut sa-mi limitez activitatea la minim, insa l-am combatut mereu pe iliescu ion.
  P.P.S. Imediat dupa Decembrie 1989, taica-meu a fost numit director tehnic la firma unde lucra, ca o confirmare a meritelor sale profesionale, insa dupa 20 mai a fost destituit de fesenisti, foarte probabil pentru ca refuzase oferta lui Hrebenciuc de a se inscrie in partid, pe care insa subalternul sau de atunci, nume foarte cunoscut azi, l-a acceptat. Dezamagit si el de politizarea respectiva a functiilor tehnice, s-a hotarat sa se repatrieze in tara unde s-a nascut, sperand sa-mi sponsorizeze de acolo, mie si fratelui, ultimii ani de studii. N-a reusit, valul imens de repatriati de atunci, obligandu-l la un somaj indelungat, asa ca am fost obligat sa ma descurc singur ca sa-mi platesc angaralele, inclusiv intretinerea apartamentului babacilor si fratelui mai mic, facand proiecte pe bani si luand bursa cu medie peste 9, nemaivand deci timp de idealuri democratice. Iti spun aceste lucruri doar pentru ca am observat ca-ti pigmentezi comment-urile cu experiente personale, ca si cum acestea ti-ar conferi competente sporite. Daca da, atunci zic ca le am si io!

 36. monyf51 Says:

  pP
  Buna dimineata !
  Daca n-am inebunit cumva,pt ca nu este usor sa faci fata normal ,la toata mataraia de informatii si declaratii si daca,toate acestea nu sunt inscrise in regulile PRului(nu stiu,asta hotarati dvs ca va pricepeti) reactia lui Iliescu la aparatia cartii lui Cartianu

  „Vremea va decide ce carte va rezista. Eu cred că el va rămâne un anonim, aşa cum şi este. Nu mă compar eu cu şefuleţul ăsta al vostru. Cartianu are o minte rătăcită, bolnavă şi debitează tot felul de nemernicii. Sunt oameni cu mintea bolnavă. Dar sunt şi inculţi. Aceşti propagandişti de joasă speţă n-au nici măcar cultură politică elementară”.

  ma face sa fiu increzatoare ca „deranjul” provocat este de bine ;). Ca de obicei altcineva este „di vina” el fiind pur ,imaculat. 🙂 „Colegii,academicienii „,au sa-i dea probabil dreptate .
  Am speranta ca dl Tismaneanu nu poate justifica prezenta la acel eveniment decat sa onoreze o invitatie,iar prezenta lui sa dea greutate si mai mare dovezilor cartiane.
  „Puscariasul” cu siguranta stie multe si fiti sigur ca este stors pana la ultima picatura.Acuma ramane sa vedem de catre cine si in ce scop 🙄 ..?
  Pe mine sa va spun drept m-ar interesa ca „Sfarsitul Ceausestilor”sa ma lumineze mai mult in privinta perioadei de confiscare a revolutiei ,cu toate ca am mari indoieli.Om trai si om vedea !

 37. Hantzy Says:

  AVP, cand faci o afirmatie, cum ca, nu doar ca l-as apara pe Ilici Ilicescu, ci chiar tin un infocat discurs, ar trebui sa aduci si niste dovezi. Da-mi un singur exemplu de pe oriunde, din real sau virtual, in care il apar pe II si imi pun cenusa in cap, renuntand a-ti mai deranja retinele cu comment-urile mele!

  Nu era vb de chemarea personala a lui II, adresata minerilor, ci de toata regia adoptata. Domana Angela Furtuna vorbea de un plan. Desi e greu de dovedit, este evident ca mijloacele de transport, calauzele prin Bucuresti, deplasarea grupurilor de mineri exact la sediile partidelor, la Universitate a fost coincidente prea mari pentru a fi „spontane”, iar totul implica o logistica sofisticata, care, fara ajutorul tehnicii informationale de astazi, nu prea era posibila fara o conlucrare. Toti feseneii de frunce, cei blagosloviti dupa alegeri cu functii in aparatul de stat, au fost implicati, dar mai ales serviciile. Crezi tu ca serviciile alea s-au dizolvat de la sine?! As! Si-au inmultit colaboratorii si-si slujesc astazi stapanul … care nu mai este II, asa cum incearca unii sa manipuleze.

  Recunosc ca TVR-L a manipulat boboru’ in 1990 si stiam asta din momentul 12 ianuarie cand la tembelizor se transmiteau apeluri cum ca democratia e-n pericol, iar „lumea buna“ sa se adune.
  Insa cand venira minerii, bucurestenii (care vedeau ce se intampla la Universitate) se insiruira benevol si voluntar sa-i aplaude. Dar sa spuneam ca a fost manipulare, iar puberii democratiei originale, inca neprotejati de o imunitate oferita de stimulii copilariei respectiva, au inghitit-o pe nemestecate.
  Acum ai posibilitatea alegerii surselor, functioneaza princiupiul cererii si ofertei in media, pe care tu chiar vrei sa-l abolesti, printr-o legislatie temporara , din cate am inteles. Doar nu degeaba spuneau pedeleii ca „trebuie facut ceva si cu media asta!” Da! Au trimis alti baieti sa-i calce pe cei de la Realitatea, ca sa-l puna pe liber pe Dumitrescu, n-asa?!

  Insa avem parte si acum de manipulare.
  Egzact in felu in care mai ieri spunea TB ca avem nevoie de Fmi doar ca centura de siguranta, iar acum fara FMI intram in incapacitate de plata. Si tot manipulare era adaugarea cresterii pensiilor si a salariilor pe lista aia, citita cu patos de la tribuna Parlamentului, pentru ca cinci luni mai tarziu sa ne spuna ca trebuie sa le micsoram. Si, cu acelasi cinism al anilor 50, sa ne indice un „dusman de clasa“, in speta bugetarii, sursa tuturor relelor pe care le traim. Cand, in 2003, nepotul Tamarei ne spunea ca aparatul bgetar e supradimensionat si se opunea unor noi „debarcari“ de pensionati inainte de vreme, lumea nu-l asculta pentru ca era pesedist. Sau era de vina morga sa si limbajul de lemn?!

  Tu imi spui de manipulari ale unor televiziuni mogulesti, care insumate nu ocupa decat o parte din media. Azi ai posibilitatea sa te informezi de la Curentul, sau de la mogulul Paunescu, daca vrei. Alea nu manipuleaza?! Ba bine ca nu. De ceva vreme ma uit si pe acolo, la recomandarea ta: se da un film cu patinoarul din BV. Melanjul gretos de informatie (oricat ar fi ea de veridica) cu opiniile unor autori ramasi necunoscuti ne u tot manipulare?!
  Sau demantelarea, atat de declamata, a sistemului ticalosit, dar pastrarea in fapt a principiilor si strategiilor sistemului respectiv, nu e tot manipulare?! Numirile discretionare si interpretarea, in afara spiritului ei, a Constitutiei Romaniei, nu e tot manipulare?! Sau incercarea ei de modificare pentru a servi mai bine interesele de clan si politica clientelara, pretextand cu neprofesionalismul perlamentarilor, nu e tot manipulare?! Sau, in ultima campanie electorala, alaturarea numelui contracandidatului sau cu furtul revolutiei si cu mineriadele, in care (culmea!) acesta a fost mai putin implicat decat insusi Jucatoria Sa, nu e tot manipulare?!
  Sau chiar crezi ca e mare filozofie sa percepi asta, mey… ?

  PS. Iti pot motiva fiecare cuvintel din postarea mea, dar n-am timp de pierdut, mai ales ca foarte probabil nici nu vrei sa asculti. M-am convins de acest lucru din modul superficial in care-mi raspunzi. Dar poate ca nici tu n-ai timp.

 38. Hantzy Says:

  @monica,

  Ref: Imi place de Dragos care cu argumente pertinente face fata cu brio atacurilor stilistice ale lui @hantzi

  Desi incheiasem un armistitiu, sunt nevoit sa interin. Sunt usor invidios pe Dragos Gros ca ti-a atras privirea candida, insa caut sa raman obiectiv cand afirm ca nu prea pricep informatia continuta mai sus. Pentru ca domnul Dragos gros pozeaza intr-un fel de arbitru al hyperspatiului, utilizand de multe ori o introducere distanta si aroganta, de parca-l vad pe Nastase: „Observ ca …“ Iar comment-urile sale sunt puternic subiectivizate de kitsch-uri la moda, precum moliceanu, tradatoriceanu, psdnl, mandatul pnl-psd si inca multe altele, pe care nu stau sa le contabilizez. Dar ai dreptate: pe langa astfel de argumente, replicile mele nu pot fi decat stilistica!

 39. Hantzy Says:

  Stely,
  am inteles foarte bine la ce va referiti. Dar asa cum legea ii ofera lui TB posibilitatea de a numi un candidat la functia de premier, sau la a numi alti judecatori in CCR la expirarea mandatului, acelasi drept il avuse si iliescu in 2000-2004. Putem aprecia ca a facut-o in scop personal, dar de ce n-am considerat acest lucru inainte dea-i da girul in 2000?!
  Iar legile in sine, oricare ar fi ele, nu reprezinta un scop, deci existenmta lor nu poate fi atins de noblete. ele constitue doar un mijloc, scopurile fiind, de exemplu, sa traim bine, sa fim condusi de oameni competenti, si sa nu ajunga hoti in pozitii de decizie. Atea sunt scopuri, si sunt intr-adevar nobile!
  Doar existenta legilor respective nu confera insa nici o garantie ca aceste scopuri pot fi atinse. Ele nu au decat rolul de a incerca atingerea acestui scop. Dar pentru asta trebuie sa fie constitutionale si cu buna-credinta aplicate. Eu nu am incredere in actualii potentati ca vor face acest lucru, cum n-am avut nici in cei de ieri! iar AVP imi dadea dreptate, cand spunea, nu demult, ca actualii ii vor filtra discretionar azi pe unii, pentru ca maine ceilalti sa faca jocul in sens invers. Care-i problema?! Noblesse oblige!

  P.S.Personal, ma indoiesc ca decizia CCR e corecta, asa cum m-am indoit si de avizul consultativ la suspendare, insa deocamdata CCR este singurul for decizional in aceasta privinta. Chit ca nu ne convine!

 40. Hantzy Says:

  Din nou lui Dragos Gros,

  Guvernul a ales solutia combinata care si provoaca pierderile cele mai mici pt bugetari. Cine nu a inteles asta, chiar are o problema; de gandire, nu economica.

  Eu am fost deja de acord ca era un cel mai bun compromis. Tin sa subliniez acest lucru, pentru ca atunci afirmatia dumitale, cum ca cine nu intelege acest lucru nu are tinta si finalitate, nici pe blog nici in realitate. N-am auzit pe nimeni sa sustina ca nu erau necesare masuri, ci doar ca cele adoptate nu sunt bune. Personal, nu le adau nici lor dreptate, insa este evident ca cifrele si taierile avansate de guvern sunt aiurea.
  Motivezi cu personal care ard gazul la stat. eu n-am aceasta perceptie, daca ma gandesc la cozile imense pe la toate ghiseele de relatii cu publicul. Insa sunt convins ca, procedurile neschimbate de ani, fac si multa munca de prisos. Aici trebuia intervenit: am inteles ca Blaga pregateste ceva logistica centralizata, insa din cate mi-au spus colegi bugetari ce lucreaza in bransa e cam frectie la picior de lemn fata de ceea ce avem aici. Severin a propus inca din legislatura 2000-2004 o rezolvare prin corespondenta a diverselor petitii, tocmai pentru a elimina fuga cetatenilor la dibverse agentii ale statului, ca sa-l alimenteze tocmai pe acest cu informatii, cerute de el, dar pe care tot el le poate pune la dispozitie. Asta ar fi putut face obiectul unei echipe manageriale si ar fi insemnat un pas spre reforma si modernizarea statului. Asa insa asteptam , se pare, sa ne paleasca reforma aste in somn, demnitarii nostri adoptand solutii in extremis, de necesitate, care nu pot avea nicicand atributul de reformatoare.
  Observi corect ca ori se reduc salariile, ori dai afara 400.000 de bugetari, dar spui ca guvernul a ales solutia combinata. In ce consta ea, caci nu sufli o vb? In realitate, Boc reduce fondurile de salarii cu 25 la suta, nimeni nestiind exact ce masuri ulterioare implicaacest lucru. insasi afirmatia dumitale cu reducerea personalului bugetar cu 400.000 e, eident, la plesneala, intrucat in acest caz foarte probabil vor fi eliminati cei aflati pe treptele inferioare ale managementului agentiilor respective, ceea ce nu va fi suficient pentru a contrabalansa taierile, si vor necesare noi reduceri. Pe de o parte, caci pe de alta trebuie angajat personal la fortele de munca (I-am si sfatuit pe unii sa-si depuna CV-urile), astfel ca spirala taierilor incepe sa para tot mai amenintatoare. Mentinerea potentialului investitional este, intr-adevar, decisiva, dar in paralel e imperios necesara stopalrea evaziunii si a politicii clientelare, directie in care guvernul portocaliu nu exceleaza. Ori daca n-ai amintit si acest lucru, recurgand la tot felul de sabloane cu „ai de dinainte au gresit” tu esti cel care ai problemele de care vorbeai.

  Toti sunt destepti si dau solutii, spunand acum ca pensiile majorate in „mandatul pnl-psd” au determinat starea actuala de fapt. de aia ma intreb io: pai daca toti sunt atat de destepti, de ce n-au pus ei insisi atunci banii albi deoparte, oferiti de-a moaca de „moliceanu”, pentru zilele negre de azi, si sa-l degreveze pe Boc de sarcina neplacuta de a le lua cartoful din ciorba.
  Ce alte tari aplica astfel de masuri, domnule Dragos? Este vorba de impozitatea diferentiata a pensiilor, cel mult, iar nu de taierea lor, din cate stiu. edrept ca grecii si paniolii au si ei un sistem de pensii nesustenabil acum, iar reducerea aparatului bugetar este, inca de multi ani, pe listele de prioritati ale guvernelor CE, dar nimeni nu ia exemplul masurilor, facute pe genunchi, ale demnitarilor romani. Pe mine nu ma pacalesti cu poliloghia dumitale!

 41. Hantzy Says:

  Recitindu-mi post-urile, constat multe dezacorduri, litere gresite si alte alea …
  Imi cer scuze, dar sper ca mesajele sa-mi fie receptionate conform intentiilor mele, care, va asigur, sunt de buna-credinta!

 42. Dragos Gros Says:

  @Hantzy
  Am lecturat cu atentie randurile dumitale si nu am reusit decat sa-mi accentuez concluzia ca nu m-am facut inteles. Pe rand…
  Ma citai dumneata aici:
  „Ref: Cred ca nu m-am facut inteles… Daca dau un singur exemplu, asta nu inseamna ca e singular; cel mult e singular in respectiva postare.” Cred ca dumneata esti prea inteligent ca sa fie nevoie sa explic ideea de mai sus. Dar raspunsul/comentariul dumitale:

  „Procentul avansat de mine era evident emfatic. Doream a sublinia doar dimensiunea redusa a fenomenului. Dar daca dumneata crezi ca toti adversarii ideilor dumitale sunt postaci platiti, … atunci somn usor si sapte purici pe-un picior!” … se potriveste cu citarea anterioara ca nuca-n perete. Ce zic eu si ce intelegi dumneata…?! As adauga ca nu agreez sa se induca ideilor mele afirmatii pe care nu le-am facut; nici un moment nu am sustinut „cine nu e cu noi… e platit”, vorbeam tocmai despre suma celor care nu-mi impartasesc ideile si care nu toti sunt emitentii ideilor proprii. Nu am facut un studiu ca sa pot avansa o dimensiune, nici nu ma intereseaza, dar o buna parte nu de idei marete sunt manati. Si inca o data incerci dumneata sa-mi explici cum ca rata-mpunge si ca fenomenul e singular prin unicitatea exemplului meu. Cred ca daca dumneata te-ai fi concentrat mai mult pe argumentatie si mai putin pe o intimitate simulata pe care anterior chiar dumneata o reprosai cuiva, rezultatele ar fi putut fi notabile; sau nu.

  „Intr-un stat de drept, democratic, sentintele nu le dau nici eu si nici Dragos Gros (dau si eu tot niste exemple, insa ceva mai frecvent decat al dumitale). Ca eu, exact la fel ca si dumneata, l-as fi dorit inca din decembrie 1989 la mititica, e una, insa in acel stat de drept pe care ti-l doresti, si tu si eu, nu nevinovatia trebuie demonstrata, ci vinovatia celui suspectat.”
  Trec peste frecventa relativa sau incidenta intamplatoare a exemplelor din aceleasi motive: nu am instrumentele dumitale democratice de stabilire a cantitatii. Dar, din nou, dumneata pacatuiesti prin suficienta si-mi atribui lucruri pe care nu le-am spus. In decembrie ’89, spre deosebire de dumneata, nu-l doream pe ilicescu la puscarie. Ce motiv as fi putut avea sa vreau asta? Ca nu dam noi sentinte, asta e cert si nici nu am sustinut contrariul. Spuneam doar ca intr-un stat de drept, altele ar fi fost drepturile lui in mai 1990. Dumneata nu ai inteles nici macar la ce anume faceam referire, asa ca va trebui sa-ti explic aici: daca Romania ar fi fost un stat de drept in care justitia respecta macar Legea, chiar daca nu face si dreptate, atunci ilicescu al dumitale (sau oponentul dumitale, ca nu am inteles exact, ambele pozitii fiind egal de prezente) ar fi fost la primele alegeri intr-o confortabila puscarie, tocmai pt calcarea in picioare a democratiei la care faci dumneata apel. Crimele sale din decembrie sunt un capitol separat si nu la el ma refer eu. Daca dumneata tii minte, azi comemoram 20 de ani de la crimele odioase din iunie 1990, iar pt ele justitia aservita plenar nu s-a exprimat, ce-i drept INCA, dar asta nu a impiedicat democratiile occidentale sa plaseze actiunea acolo unde si legea romana ar fi trebuit sa o puna: in domeniul penal. Ca din acea directie au mai venit si comentarii de genul „barbari”, „salbatici” etc., etichete puse romanilor, deci si dumitale, de catre aceiasi democrati incapabili sa inteleaga cum de asa ceva mai este posibil in sec.XX, asta e o alta discutie.
  Acum, ce faceai dumneata la KM 0 al democratiei, asta nu am eu de unde sa stiu… Erau destui gura-casca pe-acolo incepand cu 24 aprilie (sau 26… memoria mea nu e precisa in materie de date), asa ca mi-ar fi fost imposibil sa te identific. Si din nou incerci o activare a raspunderii colective in detrimentul celei individuale, tema draga „oponentului” dumitale, ilicescu. Te-am rugat degeaba… Imi este imposibil sa inteleg acribia manifesta in sustinerea celui pe care „nu l-ai votat niciodata”. Oricum, nu cred ca are vreo relevanta daca si de ce l-ai votat sau nu dumneata sau eu. Votul e vot si e o actiune individuala cuantificata colectiv.
  Nu, Hantzy, cand ma „vizitau” baietii aia nu scriai despre Piata Universitatii si nici nu-l votai pe Ratiu etc. Asta se intampla acum 4 (patru) ani si am adus in discutie subiectul doar pt a „incununa” un lant lung de „respectari” ale democratiei si libertatii individuale, lant initiat tocmai de acel individ carua crezi ca niste alegeri neasistate juridic i le-ar fi conferit. Nu acuz pe nimeni, dar descopar aici o retorica deloc noua; diversi „ziaristi” sustinatori ai psd uzeaza de condamnarea morala a lui ilici, dar si aia doar in treacat si pt ca nimeni nu-l acuza direct; atunci se schimba situatia si brusc devine „un batran care trebuie respectat, ca de judecat, il va judeca istoria (!)”. Eu as propune, daca tot asa stau lucrurile, sa desfiintam tribunalele si sa lasam „istoria” sa judece tot si toate.
  Cat despre „competente”, descopar doar o „competenta” obraznicie in discursul dumitale dezlanat; asa ti-ai inceput postarea, asa ai si incheiat-o, chiar daca nu am sustinut vreo competenta ce mi-ar fi fost conferita de ceva/cineva. N-ar trebui, dar daca tot ai adus in discutie (poti sa consideri ca eu am adus-o, doar ca sa nu te deranjezi sa-mi raspunzi), tatal tau o fi suferit, nu zic nu, chiar daca functia nu e neaparat un motiv de bucurie si nici absenta ei-unul de durere. Ar trebui sa fii fericit, Hantzy ca tatal tau a avut aceste trairi; tatal meu- nu pt ca fusese omorat in august ’89, iar responsabil de asta este „prietenul” lui de atunci, „democratul” ilicescu. Am o rugaminte la dumneata: uita ca exist si incearca sa nu-mi mai scrii; decat sa scrii mult si alaturi cu sustinerile mele, mai bine lasa… Sau scrie, daca asa simti dumneata nevoia, dar eu nu voi avea timp sa-ti raspund.

 43. monyf51 Says:

  Hantzi,
  Ce dreac…ne-a mai ramas in afara manipulare? Mai nimic.Toata lumea manipuleaza pe toata lumea :oops:.
  Privirea mea candida ,pe care spre deosebire de altii mi-o insusesc,asta neinsemnand ca o si contin permanent, a inteles ca @Dragos este un interlocutor placut, dar si unul cu tolba plina de subiecte insotite de predicate clare.Ceea ce nu ma face sa inteleg ca-si personalizeaza interventiile ;nici n-ar fi indicat odata ce investigatiile in privinte personale nu trebuie sa transpara ,odata ce vrea si rezultate ,n-asa?
  Sunt asa de imprastiata incat nu mai tin minte de ce armistitiu ar fi vb ,dar pt ca e caldura mare ca sa ma pot intorce la lectura corespondentei dintre noi doi,fa te rog un efort (ca esti mai tanar )si uita-te la emoticonul care a insotit fraza data de tine ca ex.
  Revenind la aplecarea noastra spre manipulare citeste (daca nu s-a si intamplat acest lucru)cu ce se ocupa ,admiratorii mentorului nemuritor ,”muschetarul” autor al recentei lansari „Dupa 20 de ani” (de politica iliesciana) .Halal sa ne fie! 👿
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-7415507-incercare-manipulare-grosolana.htm
  Oricum,datorita lui Dragos am aflat si eu de unde-ti vine usurinta relatarilor,pt c-am mai intalnit si alti ingineri la fel de destepti ,dar care nu le au neam cu scrisul.Ia-o ca pe un compliment la fel de ofensiv ca si cel adresat gelozitului Dragos 🙂

 44. devis grebu Says:

  hhooooppppPPPAAAAAAAA …! Se simte-n aer , asa , ca un murmur subteran de „schimbarea Garzii” , cu luptele de culise,disperat de sangeros argumentate… Aliantele se recompun , noi actori isi cer dreptul la „replica” , senatorii (- ul…? ) nu cedeaza cu una cu doua…Musca in toate directiile , cu violenta disperarii… Blogul nostru sarbatoreste in felul lui ( ca de obicei -original ) , aniversarea Reginei Angliei si …” hotararile”Curtzii … Parerile ( de rau ) ,sunt impartite … adevarul , isi cauta urmele sterse de logica , undeva…pe la mijloc… cum pretind unii ca i-ar sta bine , si n-ar jena pe nimeni din spate ,sa se bucure de spectacol…nu-i asa…?

 45. Dragos Gros Says:

  P.S. @Hantzy
  Ma insel eu, sau ma adresam lui Stely cand vorbeam despre economie? Daca da, inseamna doar ca ai vrut sa ne aduci in atentie gandirea dumitale economica. Nu e neaparat rau, daca veneai cu argumente si solutii, altele decat cele prea mult vehiculate. Dar cum dumneata esti un democrat, e lesne de-nteles ca esti si un economist; unde am mai vazut „modelul”asta? Daca o sa citesti atent argumentatia mea cu care, ba esti de acord, ba esti in dezacord, vei intelege care sunt solutiile economice despre care vorbeam. Nu sunt solutiile mele, ma afecteaza si pe mine, dar asta nu inseamna ca sunt gresite. Dumneata trebuie sa intelegi altceva: economia, ca domeniu, este de o concretete rece, chiar cinica. Degeaba incearca unii si altii sa o manipuleze cu vorbe goale si masuri populiste; mai devreme sau mai tarziu, ceea ce trebuie sa se petreaca se va petrece. Iata, grecii au inselat pe toata lumea din considerente politice (altfel cum ar fi putut avea doi prim-ministri Papandreou, tata si fiu, lla distanta de ani de zile?) si economia, sistemul economic le da acum cuvenita plata. Asta se intampla si in Romania. Ca nu solutiile astea sunt bune… am mai auzit. Toti vin pe la tele-vizuini si dau „solutii”, dar, din pacate alea sunt solutii doar politicianiste, nu si efective, bazate pe cifre.

 46. devis grebu Says:

  @PS. pentru SC. Da’ pe bietul Marius O. …iar il lasam cu buza
  umflata de pohte ( si drepturi ) , in afara Horei/Perinitza de-a pupat cu totii-n Piata Dependentei de „stapani”…?

 47. monyf51 Says:

  Maestre Grebu,
  Buna dimineata !
  Nu ma simt demna de a fi inclusa in observatia dvs, plina de savoare , se pare insa, ca @Hantzi si-a gasit nanasul in persoana lui @Dragos 😛 ,mai ales acum ,in momentele cand si dvs si Maestrul Padina aveti mai putin timp sa va aflati „la bataie”
  Mie-mi place la nebunie 🙂 !

 48. Hantzy Says:

  @monica,

  imi cereai sa-ti las o anume libertate a decide cine sunt buni sau rai, parca! Am interpretat-o in sensul ca preferi sa nu te interpelez, criticandu-ti punctul de vedere. Desi, sincer, eu as dori sa-l sustin si sa-l atin intodeauna 😉

  Na, am pus si eu acelasi emotican, insa stiu sigur ce vrea sa insemne! Sper ca ma vei intelege.

 49. devis grebu Says:

  @mony , Buna sa va fie , tocmai pen’ca sunteti DEMNA , nu puteti fi inclusa in observatia mea plina de „savoare”( vivre et
  …laisser les autres vivre ,aussi…) . Acu , plec la Asociatie ,sa ne dezbatem pe „caldura” imaginilor 13-15…13-15…13…

 50. devis grebu Says:

  to ALL the ” binevoitori ” ( neintinati de anumite idealuri ) . Nu stiu DE CE ,deseori –desi eu le scriu compact in dreptunghiul meu de comentator – la iesirea din ” cuptor ” , frumos rumenite , gata sa-l arda pe ” jupan” , RANDURILE mele ies alan/dala portocala , taiate la beregata sau la baierili lor , de numa’intelege nime nimic…Stie cineva ce minune se-ntampla..?
  Da daca ma descurcati…sa nu ziceti ca nu v-am prevenit…

 51. Hantzy Says:

  Dragos Gros,
  vorba lunga e saracie.
  Continui sa cred ca exemplul oferit este execptia care confirma regula. Ca n-o fi singular, in sesn literal, se prea poate, insa nu e un fenomen de masa, asa cum doriti a sugera. Iar pentru ca ati fost atat de miop sa gasiti doar un exemplu oponent al portocaliilor, ma face sa cred ca doreati generalizarea doar in aceasta directie, ceilalti fiind probabil maicute.
  Tendinta de a transforma un fapt redus ca frecventa intr-un fenomen de masa, pentru ca apoi sa ignorati evidenta, facand din nou referire la penuria de mijloace statistice e un mod de a evita sensul afirmatiei mele. Tocmai pentru ac, incercand sa castigati ceva empatie, repeti ca eu as fi „oponentul” (cu ghilimele) al iliescului, imi confirma afirmatia cum ca opozitia de care se bucura acesta pe net e mult mai frecventa decat exemplul oferit de dumneata.

  Desigur nu cunosteam momentul de cand l-ai fi dorit pe II la puscarie, fapt ce era evident secundar, insa faptul ca din nou te agati de elemnte adiacente ideii, imi releva siguranta inecatului ce cauta paie.
  De asemenea, si a”neclaritatea” dumitale privind pozitia mea fata de Iliescul, nereiesind nici un moment pentru mine din ce pozitie a norilorai dedus ca ar fi al „meu”. Daca am fi stat de drept, spui ca Iliescu ar fi trebuit sa fie in puscarie. Da, dar mai intai judecat si condamnat, nu de convingerile nostre personale, ca asa merita ci de o instanta. Daca acum sunt necesari mai mult de sase ani, intr-un stat presupus mai de drept decat cel da atunci, rezulta ca era imposibil ca in mai 1990 sa fie deja condamnat. Eu adaugasem ca nu singur, fapt ignorat insa de tine, dar fie …
  Eu nu-l absolv pe II de implicarea in mineriade (cred ca am spus explicit acest lucru) insa principiile statului de drept se ridica deasupra individuului, indiferent de sentimentele ce le nutrim fata de el.
  Dumneata ai si o problema de apreciere temporala. Acum patru ani Iliescu nu mai era presedinte si sef al serviciilor, care te-au calcat, deci daca ai rezistat trei mandate ale sale, pentru a capota acum patru ani si sa pleci din tara, nu prea ar fi iliescu vinovatul principal. Prevad ca asta imi va atrage alte atacuri nefondate, ce particularizeaza principiul atotcuprinzator al statului de drept pe exemplul iliescu!
  Desigur, ca erau si gura casca in Piata Universitatii! Eu, cum am spus, am scris intr-o gazeta ieseana despre protestul respectiv, cu o saptamana inainte de alegeri.
  Tocmai pentru ca votul e vot si doar majoritatea este legitimata, am afirmat ca este vorba despre noi. Ca exemplu, o agentie straina de stiri ar tranmite rezultatul astfel: romanii l-au ales, cu un procent x, pe candidatul Y, iar nu Y a castigat, dar Dragos Gros si hantzy au votat impotriva.
  Inteleg ca vina pentru neinstaurarea statului de drept apartine iliescului si comilitonilotr sai de atunci, insa perpetuarea acestei stari de fapt ii face si pe altii vinovati. Nu vad nici o greseala in a aminti acest lucru.
  Insa voi respecta rugamintea da a nu-ti mai scrie, si pentru ca l-ai ionvocat pe tatal tau, pentru care imi exprim, sincer, condoleante si-ti doresc sa fii si dumneata mandru de amintirea sa.

  PS. Faptul ca d-ta postezi intr-un loc public, presupune ca accepti ca ideile respective sa fie citite si, eventual, aprobate sau criticate si de altii. Imi ceri solutii! Eu am dat cateva puncte de sprijin in acest sens, dumneata insa ai facut niste afirmatii fara sustinere. De solutii, nici vorba!

 52. Hantzy Says:

  Dragos,
  post-scriptum-ul meu se referea la mesajul tau de la 11:28

 53. monyf51 Says:

  Hantzi ,pt ca solutia ta este intotdeauna votul si-ti inteleg intrucatva sustinerea ei pana la alegerea momentului in care tu o dai 😉 n-ar trebui sa ceri altora decat solutii care sa fie aproximativ egale (in greutatea argumentatiei ) cu ale tale.Eu am intrat pe acest blog dupa alegeri prez.si de atunci numai despre vot vorbesti.
  Ai afirmat insa si ca ,alte solutii de iesire din criza n-ar fi in afara celor luate de guvern, care sunt oneste si dptdv.
  Ei ,politicienii ,au tot interesul sa mai fie alesi.Noi numai observam si analizam faptele lor.Dar cand,de-a doua zi vb de vini neinfaptuite inca,mi se pare ca lucrurile nu sunt tocmai ok.
  Asa ca, H&D nu va mai certati ca va dau eu solutia sa iesiti din impas 😛 Dati in mine nu va mai duelati degeaba, pt ca sunt singura care am recunoscut ca l-am votat pe Ilici de 2 ori.Voi care ati intuit, avant la lettre nimicnicia acestui dibaci carmuitor al propagandei comuniste si al manipularii de cea mai joasa speta ,pe numele sau Ion Iliescu ar trebui sa va canalizati energiile si spre alte cauze care i-au usurat acestuia drumul spre „inaltatoarea”sintagma de capi di tutti capi.Din ’90 trebuie facuta analiza, cu calm, a
  tuturor secventelor de manipulare ordinara a unui popor intreg ,care manat ca o turma de oi i-a oferit toata deschiderea pt „agatarea ” in plasa-i bine executata de Moscova a diversilor banditi economici dornici de inavutire. Toti ,fara nuante specificate de mine cu partinire,nici usturoi n-au mancat ,nici gura nu le pute.
  Luati de ex .Justitia la refec si hai sa nu ne mai certam,manati de la spate de ironia specific. ro .care nu are ca efect decat otravirea sufletelor.Daca voua va este greu sa suportati nedreptatea ,ganditi-va mai intai la noi,cei de aici.

 54. Hantzy Says:

  monica,
  se pare ca ma fac greu inteles. Nu am intentia nici o secunda a invinovati pe cineva pentru sufragiile oferite unora sau altora, mai ales cand sunt asumate. Departe de mine acest fapt. Nu corespunde esentei democratiei. E posibil ca o majoritate sa nu aibe la un momenta dat dreptate, dar e cea mai legitima a hotara pentru unanimitate. Asta e de altfel si singurul motiv pentru care fac repetat referire la scrutin, nedorind sa insinuez vreun repros, pe care nu-l merita nimeni.
  Nu-i invinovatesc deci in nici un fel nici pe cei care au votat altfel decat mine, fiind convins ca au facut-o conform cu aspiratiile si idealurile lor. Nu inseamna ca, daca au avut sau au o anumita optiune, este falsa pentru ca nu corespunde alor mele, ci mai degraba, aspiratiile dumnealor, ca majoritari, au sau au avut prioritate in fata alor mele. Sper ca am lamurit de asta data pozitia mea.

  Iar ironia, totusi moderata pe care o mai folosim uneori, n-o gasesc chiar atat de infalamanta, ci dimpotriva, gasesc ca ar trebui sa ne amuze.
  Dezarmant e doar cand nu reusim sa ne facem intelesi, adversitatea dintre tabere luand locul acelei discutii calme, pe care o invoci, si care ne facem sa cautam doar punctele unde ne putem nasi adversarul, acolo unde platosa acestuia se termina, ignorand sau minimalizand aspectele in care simtim ca ar putea avea si el dreptate …

  Iti urez o zi buna!
  Eu trebuie sa-mi implinesc si obligatiile dumnicale de familist convins si pentru ca e timp ploios, bucataresc cu drag … mititei si sarmalute.

 55. monyf51 Says:

  Si eu va doresc la toti o duminica frumoasa si racoroasa.Trebuie sa ies si ma gandesc 👿 cu groaza !!!!!!

 56. Dragos Gros Says:

  Moni,
  Tu ai dreptate, atat doar ca nu am nici un chef sa port un dialog cu persoane cu puncte de vedere duale. Este treaba fiecaruia sa-si stabileasca un punct de vedere clar; nu cred ca logica suporta simultan acordul si dezacordul fata de o tema data. In acelasi timp, sunt nevoit sa recunosc ca nu toate nivelele de politete imi sunt pe plac. Sunt constient ca asta e in stransa legatura cu varsta la care fiecare a plecat la scoala (eu am inceput la 7 ani), dar chiar si asa, daca tot nu am un schimb civilizat si coerent de idei, prefer sa ma dau deoparte. Asa ca noi putem continua sa discutam pe teme diverse si, poate, gasim si solutii la problemele ridicate.

 57. Goldmundr Says:

  pP a scris la 1:55:
  „Moncher Vladimir?
  CREDETI CA par ex. Serge Klarsfeld ar fi acceptat (par absurd ) sa participe la un eveniment EDITORIAL despre CRIMEME NAZISMULUI la aceiasi masa cu CRIMINALII pe care i-a HAITUIT si a reusit sa-i CONDAMNE comme KLAUS BARBIE sau Maurice Papon?”

  Dupa care m-ai prins pe mine pe insula-dupa o absenta motivata-si m-ai intrebat daca am citit si inteles.
  Noaptea-recunosc-n-am mai citit nimic,acum am citit totul(nu si romanele fluvii!)
  Dar sa vedem ce am inteles:
  am alaturat de mai multe ori nazismul si comunismul,ca fiind utopiile diavolului,atragatoare precum sarpele in Paradis…,dar nu le-am amestecat.La numar de victime,dictaturile seamana,ca doua fructe ale raului,ca metode si idelologie,ele se deosebesc fundamental.Comunismul nu a fost niciodata rasist,cu toate ca a distrus in special pe omul cu capul tuguiat,pe Obli care a gandit…..In fine,Stanculescu(si nici chiar Iliescu)nu a fost raul absolut in perioada in care a trait Tismaneanu in Romania….Stanculescu a fost un comunist si nomenklaturist cum erau cu miile atunci,un stalinist,un carierist,dar unul din miile de politruci ai imperiului raului.Nazismul a fost in prima linie „omul rasei superioare”fata in fata cu popoarele care trebuiau eliminate din istorie…..De aceea mi s-a parut comparatia ta exagerata.Insa,pot intelege nedumerirea ta:
  cum poate victima sa stea alaturi de un „calau”la vernisajul unei carti?.Domnul Tismaneanu poate sa explice ceea ce eu nu pot sa-mi explic,acum,de aici.
  A bientot,mon cher

 58. Stely Says:

  Buna ziua,
  Hmm! Vad ca deja „combatantii”si-au consumat munitiile in „tiruri incrucisate „, mai de dimineata pe racoare, iar acum s-au retras la umbra epuizati . Prin urmare risc sa redeschid , pe caldura asta mare , 🙄 un front direct si la tinta catre singurul „combatant” 😉 care nu se lasa cu nici un chip invins.

  Asadar ,Hantzy ,eu spun asa:

  Stely Says:
  12 iunie 2010 la 15:14
  Hantzy,
  Va faceti ca nu pricepeti la cine ma refeream cind am spus ca “cei numiti de Iliescu in functii inalte “,se opun reformarii Statului .Ma refeream la judecatorii CC care au fost numiti de Iliescu in ultimele luni ale mandatului sau de presedinte al Ro , precum si de PSD si care , acum ,isi dovedesc eficienta intru apararea lor si a lui Iliescu ,dar si rezistenta la schimbare.. Sunt trei legi f.importante ptru reformarea morala a clasei politice ,in particular ,dar si a societatii, in general ,care au fost declarate ca neconstitutionale, de catre acesti judecatori...

  Apoi , iti enumeram ( cu aldine ,cit sa fie intelese , mai bine ) cele trei legi declarate ca neconstitutionale ,de acei judecatori numiti de Iliescu cu ajutorul majoritatii PSD ..
  Cele trei legi ,respinse de judecatori ,erau argumentul meu clar precum ca acei judecatori isi protejeaza interesele lor si pe cele ale lui I.Iliescu si ca se opun Reformei MORALE ..
  Acum , imi raspunzi cu urmatoarele:
  Hantzy Says:
  13 iunie 2010 la 10:27
  Stely,
  am inteles foarte bine la ce va referiti. Dar asa cum legea ii ofera lui TB posibilitatea de a numi un candidat la functia de premier, sau la a numi alti judecatori in CCR la expirarea mandatului, acelasi drept il avuse si iliescu in 2000-2004. Putem aprecia ca a facut-o in scop personal, dar de ce n-am considerat acest lucru inainte dea-i da girul in 2000?!”

  Hantzy ,
  Spui ca ai inteles ,dar cu regret ,iti spun ca n-ai inteles ..
  Sau ca te faci 😉 avind in vedere ca argumentele mele erau evidente , ai preferat o mica eschiva ,intrucit imi raspunzi la cu totul altceva .. In primul rind eu nu am spus in nici un moment ca I.Iliescu si PSD nu ar fi avut dreptul in 2000-2004 la a numi judecatorii etc ,ci am spus ca acum in 2010 acestia si-au dovedit eficienta si obedienta ,refuzind sa valideze tocmai acele legi care il defavorizeaza pe Iliescu ,pe ei,pe A.Nastase si pe inca altii ,carora nu le pasa de ceea ce vrem noi ptru Ro (Reforma si Modernizare).
  Sigur ca acum ii revine si lui T.Basescu dreptul legal si constitutional sa numeasca un judecator ,dar te faci ca nu vezi ca el numeste un judecator neafiliat politic ,la fel si PD-L . Daca facem o comparatie ,e limpede ca I.Iliescu si-a numit prieteni de leat ,de doctrina ,scoliti la Moscova (I.Predescu) ,iar T.Basescu ,NU ..Acesta (judecatorul numit) cit si ceilalti ,nu sunt nici fosti si nici actuali senatori si deputati .. In concluzie ,T.Basescu isi mentine promisiunile de depolitizare a Institutiilor Statului de Drept , avind ca efect separatia puterilor si un scop nobil -Reforma si Modernizare ..

  P.S .In ceea ce priveste chestiunea asta , care marturisesc ca mi se pare destul de ciudata ..

  Putem aprecia ca a facut-o in scop personal, dar de ce n-am considerat acest lucru inainte de a-i da girul in 2000?!”

  …sper sa nu fie un argument , un repros sau habar nu am ,ce ..Pot doar sa va spun ca acum 10 ani , cel in care ne-am pus speranta de modernizare (E.Constantinescu) ne-a abandonat( “invins de structuri”) cu citeva luni inainte de alegeri ,lasindu-ne sa votam in turul doi , intre un scelerat mare si unul nitel mai mic..Vazind ceea ce se initmpla acum ,adica, amicitia intre E.Constantinescu si I.Iliescu ,am indrazneala sa spun ca E.Constantinescu a fost si este un tradator .. A tradat idealurile, pe care eu si inca alti votanti ai lui T.Basescu ,le consideram nobile :Reforma si Modernizare ..

 59. AVP Says:

  devis grebu Says:
  13 iunie 2010 la 12:39 ➡

  to ALL the ” binevoitori ” ( neintinati de anumite idealuri ) . Nu stiu DE CE ,deseori –desi eu le scriu compact in dreptunghiul meu de comentator — la iesirea din ” cuptor ” , frumos rumenite , gata sa-l arda pe ” jupan” , RANDURILE mele ies alan/dala portocala , taiate la beregata sau la baierili lor , de numa’intelege nime nimic…Stie cineva ce minune se-ntampla..?
  Da daca ma descurcati…sa nu ziceti ca nu v-am prevenit…

  Maestre, cred ca ar trebui sa reluati in alte cuvinte, mai putin hermetice, ceea ce-ati vrut sa spuneti prin mesaju de mai sus… Nu de alta, dar ca sa nu se inteleaga dreaq cumva, si tocmai de catre „binevoitorii” la care va referiti, ca mesajele dvs sunt prelucrate pe undeva, cumva, nainte ca ele sa apara p-acilea…oops

  @Hantzy, faptu ca n-am timp sa intru in chitibusuri cu tine (si precizez ca e vba de chitibusuri advocatesti, iar nu ingineresti, ceea ce e ciurprinzator avand in vedere profesiile noastre lumesti, n-asa…?), nu inseamna ca io sunt footil, cum crezi tu, iar tu esti cine stie ce ductil… Daca tu nu percepi din prima (sau te prefaci ca nu pricepi, de fapt) ca e de domeniul evidentei axiomatice faptul ca Ivan Ilici si ceata lui de priculici e raul muult mai mare al Romanicai, iar Base raul muult mai mic, asta nu inseamna ca oamenii onesti si realmente neutri ce se uita pe-aici nu pricep care-i chestia… Ivan Ilici fuge de 20 de ani de judeacarea faptelor sale deja constatate prin groase dosare penale, folosindu-se de pozitia sa privilegiata or de fel de fel de tertipuri „constitutionale”, pe cand Base (pe care tu il acuzi ca ar fi de asemenea vinovat, cel putin pt Flota aia imprastiata), s-a dat singur pe mana anchetatorilor cel putin odata, aloo… Si oricum, una e sa fii anchetat si judecat pentru ca ai vandut niste fiare vechi (si fara ca macar sa fi semnat pentru asta, ori asta sa fie realmente nacazu nostru sau napasta …), si alta pentru ca ai organizat o lovitura de stat si-ai ocazionat moartea a mii de concetateni, doar spre a scapa de fostul sef de stat (a spus-o gen.Stanculescu: mortii de dupa 22 decembrie au fost necesari complotistilor doar pentru ca astia sa poata sa-l condamne la moarte pe Ceausescu…) si a deturna viitura mai mult or mai putin „revolutionara” a strazii, care i-ar fi maturat de la putere pe majoritatea tovilor si baietilor de altadat… ; asta, nemaivorbind de jaful pe care apoi l-ai patronat, in timpul caruia 50% din avutia nationala s-a sifonat ultraprecipitat in buzunarele celor pe care i-ai promovat si protejat…

  A compara regimul Iliescu cu regimul Basescu e totuna cu a spune ca si Stalin, Hitler or Mao, ale caror regimuri criminale au insumat impreuna sute de milioane de victime nevinovate, pe de o parte, si un hotz de biciclete sau de buzunare sparte, pe de alta, sunt, in esentza, tot entitati infractoare, n-asa…? Pai, nu crezi c-ai fi pur si simplu penibilissim, mey, fratioare…? 🙄

 60. Dragos Gros Says:

  Ioi, Stely !! Cine, cine..? Pe cine ai fi putut tu sa superi ? Zi-mi mie si-l „prelucrez” eu cu placere !

 61. Dl.Goe Says:

  @AVP – Dl. Padina imi pare rau. Sincer si nespus.%D%A%D%A@Stely – sper ca intre timp s-au unificat sferurile catre un simplu 🙂 %D%A%D%A@pP – D-le comunicator (daca traiti din meseria asta inseamna ca traiti tare modest), intrebarea adresata lui Tismaneanu e stupida, stupid formulata si stupid plasata. Detalii altadata.

 62. pP Says:

  @Dl.Goe
  1)
  iti semnalez ca mai sus nu am facut dect sa constat un ,,piège à lapin ,,sau mai pe intelesul tau cum a fost ,,Piégé dans le placard,,sau cum i s-a intins o capcana
  domnului TISMANEANU …….iar dl.VT nu a avut reactia cea BUNA.
  2)
  sotia mea a remarcat subtilitatea acestei imagini
  3)
  In nicio tara NORMALA nu veti avea ocazia sa vedeti un CRIMINAL
  Condamnat scos din PUSCARIE pentru a participa la un ev. Editorial in care se RELATEAZA CHIAR EVENIMENTELE IN CARE CONDAMNATUL A FOST IMPLICAT+ cu NONSALANTA si NESIMNTIRE CONDAMNATUL scos din puscarie pt.ev semneaza AUTOGRAFE pe resp. obiect de lucru)
  nu credeti ca aici ne aflam in zona ABSURDULUI din tara ABSURDISTANILOR?
  4)
  iti doresc din tot sufletul sa ai parte de cel putin 1/4 din 1/4
  din ce cistig EU vinzind idei
  BOIER AFGAN AI FI GOE!
  PS/
  nu am nevoie de detaliile dvst.
  PASTRATILE’V…………………….

 63. AVP Says:

  O fanitza a blogului nostru, care se uita la noi ca la o telenovela Ro, dar care doreste sa-si pastreze anonimatu, mi-a transmis pe e-mail urmatoarea interpretare a misteriosului mesaj al maestrului DG, pe care io m-am straduit in zadar – mai sus – a-l decripta:

  …Devis Grebu se refera la o problema grafica, nu la altceva…;)

  Si, daca nu gresesc, din ce descrie (desi eu le scriu compact in dreptunghiul meu de comentator), tocmai in asta sta problema. Daca in ”dreptunghiul de comentator” cei ce scriu nu decid singuri latimea textului, adica, in punctul in care doresc sa se termine fiecare rand sa apese ”Enter” ca sa ”coboare” la randul urmator si in felul asta sa formeze un text ordonat, cu randuri egale, ei bine, asta-i retzeta sigura ca randurile sa iasa alan/dala portocala, dupa cum spune dumnealui…:)

  Asteptam cu emotie punctu de vedere al maestrului DG.

  Multumim atentissimei fanitze 🙂

 64. Stely Says:

  Hantzy ,
  Am sa ma repet cu ultima parte a raspunsului meu de la 16:14 ,intrucit a fost viciat de tagurile mele , facute din dorinta de a ma face cit mai bine inteleasa ,citindu-ti aceasta ultima fraza pe care nu vreau s-o las trecuta cu vederea .. Citez :
  „Putem aprecia ca a facut-o in scop personal, dar de ce n-am considerat acest lucru inainte de a-i da girul in 2000?!”

  Prin ceea ce spui in citatul de mai sus ,inteleg ca accepti (in sfirsit)ca I.Iliescu i-a numit pe acei judecatori de la CC ,ca sa-i serveasca „scopul personal”,dar faptul ca aduci in discutie „girul”pe care i l-am dat cu totii in 2000 ,mi se pare de neinteles .. De aceea ,sper sa nu fie un argument , un repros sau, habar nu am ,ce ?! 🙄 ..Pot doar sa -ti spun ca, atunci ,in 2004 , cel in care ne-am pus speranta de modernizare (E.Constantinescu) ne-a abandonat( “invins de structuri”) cu citeva luni inainte de alegeri ,lasindu-ne sa votam in turul doi , intre un scelerat mare si unul nitel mai mic..Vazind ceea ce se initmpla, acum ,adica, amicitia intre E.Constantinescu si I.Iliescu ,am indrazneala sa spun ca E.Constantinescu a fost si este un tradator .. A tradat idealurile , pe care eu si inca alti votanti ai lui T.Basescu le consideram a fi nobile :Reforma si Modernizarea Ro ..
  p.s .. Acum va rog ,maestre ,sa suprimati toate postarile care sunt inutile si care viciaza scopul prezentei mele pe acest for ..
  adica :!7:21 ,17:07,16:50,16:29 si ultima parte din postarea de la 16:14 incepind cu P.S -ul si in continuare ,adica toata portiunea taguita aiurea ..
  Acum am sa ma retrag ,din motive de epuizare mare ..

  ++++++++++++++++++
  avp reply : Stely, contez pe maturitatea si echilibrul cu totul aparte de care ai dat dovada pana acum pe forum si pe care nu numai eu le-am remarcat. Sunt sigur ca e vba de o „epuizare” absolut pasagera.

 65. Stely Says:

  Sa zicem ca mi-am revenit , ca s-a inteles ce am vrut sa fac si spun si ca s-a reparat ce a fost de reparat ,desi ceva tot a mai ramas acolo la 16 :14 ,dar s-o lasam asa cum a fost de la inceput ,adica taguit gresit ..
  Dar ,trecind inca odata peste unele postari ale zilei de azi ,am dat de ceva interesant aici:

  sorin c Says:
  13 iunie 2010 la 03:11
  @ pP

  „Dar de ce credeti dvs ca ar fi vorba despre “o provocare”? De ce n-ar fi vorba, taman pe dos, de vechea “fratie” transpartinica si transideologica – de fratia de “peste mode si timp”, so to speak?”

  Este un reply scurt dat de @sorin c.lui @pP la nelamuririle lui cu privire la prezenta lui V.Tismaneanu la lansarea cartii lui G.Cartianu ,”Sfirsitul Ceausestilor „,alaturi de „puscariasul „V.Stanculescu ,condamnat la 15 ani inchisoare ptru implicarea sa ca executant al ordinului lui N.Ceausescu de a trage in manifestantii de la Timisoara ,soldat cu sute de morti..
  Marturisesc ca si mie mi s-a parut ca neavenita prezenta lui V.Tismaneanu alaturi de V.Stanculesu ,dar nu m-am gindit deloc sa -i dau interpretarea pe care i-a dat-o @sorinc..
  De fapt cred ca @sorin c i-a adus o acuza clara ,dar nefondata(consider eu ) lui V.Tismaneanu precum ca acesta ar fi fost prezent acolo ca urmare a unei „vechi fratii” ,”peste mode si timp”, fratie „transpartinica si transideologica „..
  Acuza (asa am inteles-o )este ca V.Tismaneanu a fost acolo ,alaturi de V.Stanculescu, ca” vechi tovaras de partid si de ideologie „si ca intr-un fel acesta(VT) a venit sa-l sprijine pe „puscariasul „VS ..
  Eu as vrea sa-l intreb pe @sorin c.pe ce se bazeaza cind face asemenea afirmatii acuzatoare la adresa lui V.Tismaneanu ?
  P.S.In cazul in care am inteles gresit ,il rog pe @sorin c ,sa-mi confirme si totodata sa explice ce a vrut sa spuna ..

 66. Riddick Says:

  Buna seara !

  20 mai a fost hârtia de turnesol. Dincolo de cei interesaţi direct (economic, politic, penal), procentul lui Iliescu (cca 85%) şi al FSN (peste 66%) arata că lumea este extrem de manipulabilă.

  Îmi faceam iluzii pe timpul lui Ceaşcă cum ca toţi sunt informati, si nu asteapta decqt un semn ca să rastoarne sistemul.

  Ca să-i văd pe ăia cu pancarte pe 28 ianuarie ’90, în Piaţa Victoriei:

  – „nu vrem patroni”
  – „nu vrem partide”
  – „Căposu roade osu’ ”
  – „nu vrem politica ca pe timpul lui tata mare”

  Asta pe zi, că pe înserat au apărut mardeiaşii trimisi de Voican şi Dan Iosif, şi TIR-uri care intimidau manifestanţii (reminiscenţă a lui 8 noiembrie ’45, când au intrat cu camioanele în plin).

  Am fost şi pe 13-14-15 pe străzi, am văzut destule…

 67. devis grebu Says:

  Bonsoir , am fost –pe culmi de canicula– la Asoc. 21 dec. pentru dezbateri ( in grup-de13–15 iuni ,nu mai multi, dar debushat in maaare dezmatz „obscen” de saratzele) huilate pana la limitele hulitului. Insa a meritat ,caci am primit diploma de ” membru de onoare” al Asoc .–ceva de genul Ilici la PSD– iar sotia ( care s-a plans-probabil- lui Maries de „manierele” mele dictatoriale) , pe cea de Golan (pe muzica de Paturca ). Punctul meu de vedere s-a intors deja pe blog ( caci, pare-se c-a fost aprig solicitat), iar eu insumi ,nu voi intarzia mult . Cat priveste „anonima- fanitza” ( cum o alinta cu gelozie AVP ) care mi-a descifrat atat de bine ,atat problemele incompatibilitatii mele computerizate , cat si carentele ermetismului fata de care-mi manifest „sindromul Stockholm” ,ii comunic ca-totusi-
  m-a bagat la mare incurcatura . Nu stiu NICI cum sa-i multumesc ( si din partea lui AVP,caci prin interventia ei salutara ,a salvat blogul nostru de la o pulverizare previzibila ) ,dar NICI cum sa rezolv problema „alan/dalei portocalei” , caci , am impresia ca ( in fata computerului n-am niciodata certitudini ) am facut toate corvezile sugerate de dansa , dar , tot prost a iesit… Fanitza laie… laie -bucalaie… nu NE lasa tocmai acum …ostateci…

 68. devis grebu Says:

  @stely , Stimata doamna , cred ca am persiflat o scurta replica la ce va framanta ( 22:01 ) pe meleagurile lui 11: 38 . Please , cotrobaiti si veti rasufla usurata . Merci

 69. Riddick Says:

  RUSIA TRIMITE TRUPE ÎN KYRGYZSTAN:

  Kyrgyzstan (Reuters) – Russia sent hundreds of paratroopers to Kyrgyzstan on Sunday to protect its military facilities, Interfax reported, as ethnic clashes spread in the Central Asian state, bringing the death toll from days of fighting to 97.

  http://www.reuters.com/article/idUSTRE65A02B20100613?feedType=RSS&feedName=worldNews&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+reuters%2FworldNews+%28News+%2F+US+%2F+International%29

 70. AVP Says:

  Tre’ sa ma retrag. La orele 00,07 trecute fix am programat sa apara noul topic „Testu’ Pacepa in cazu’ Sorin Iliesiu”. Daca functia Schedule nu va demara, topicu va fi publicat maine dimineata… Paa

 71. Stely Says:

  Devis Grebu ,maestre ;
  Am citit replica dvs „persiflata” de la 11;38 si este intradevar bine plasata ,dar credeti ca este indeajuns ? Mi se pare o acuza destul de rautacioasa, intocmai ca aceea referitoare la „legionaroidul „M.Neamtu sau ca si cealalta referitoare la AVP 😉
  Dar ,daca dvs .credeti ca nu se merita sa bagam in seama aceasta remarca rautacioasa a lui @sorin c ,atunci sa ramina asa cum ati „persiflat „.. Adica daca inteleg bine este la mijloc un „atac” pornit dintr-o stare .. ofticoasa ?!
  MO a ramas din nou cu „buza umflata?”.. si ca nici macar sponsorul lui D.Patriciu nu l-a invitat la ..lansarea cartii lui G.Cartianu si l-a preferat pe V.Tismaneanu ? Ups ! Aveti dreptate ,zau !

 72. monyf51 Says:

  Hantzi,
  nu-mi place sa dau pe la nas cuiva,dar atunci cand argumentele acestuia nu mai au nici o legatura cu deontologia(in cazul in care omul scrie pe bune la un ziar sau ca ziarist pe net :roll:) si cu democratia ,iar cand incercarile mele de a explica ce inteleg eu din toata aceste crampe de peritonita politicoida se duc in balarii ,dau cate un link.Iata ce gasii astazi 😯
  Daca ai timp si spatiu te rog sa ma luminezi si pe mine pt ca inmarmurirea mea este totalaaa!!!!!
  Poti sa o faci si pe topicul de azi ,pt ca este subiect de care ar trebui sa se ocupe toata media de la vladica pana la opinca. Democratia este in mare pericol in ro.DPMDV au iesit din amortire LEGIONARII !!!!!!!!!!!!!!
  http://www.ziare.com/crin-antonescu/presedinte-pnl/antonescu-despre-nominalizarea-lui-melescanu-la-ccr-suntem-in-razboi-politic-1020752

 73. Hantzy Says:

  monica,
  In pauza fiind, n-am posibilitatea unui raspuns detaliat.
  Incerc insa cateva idei principale:
  1. este in primul rand o problema de perceptie: legionarismul, pe care-l vezi tu, se opune dictaturii intrezarite de PNL.Care dintre cele doua viziuni e mai aproape de realitate si care este mai periculoasa, in cazul ca incepe sa produca efecte, este de dezbatut. Insa dezbaterea ar degenera si am ajunge din nou la „cutite”.
  2. in al doilea rand, tu, care adeseori vezi metamorfoza spre o societate mai buna, doar prin intermediul persoanelor numite s-o faca, contand deci pe calitatile acestora, nu cred ca ai avea motive sa te indoiesti de cele ale lui Melescanu.
  3. Tot in legatura cu punctul 2, nu exista nici o garantie ca independenta politica a numirilor PD-L, n-ar conduce totusi la o fidelizarea a acestora fata de acest partid, ca multumire pentru nominalizarea respectiva. Iar de cealalta parte, Melescanu si dorneanu, desi angajati politic, sunt figuri de notorietate in partidele lor si nu mai au nevoie de sustinere politica pentru viitor. Astfel ca pot actiona independent, fara control politic, desemnarea nemaiputand fi revocata.
  4. tocmai la o astfel de situatie faceam referire in mesajul meu de ieri adresat stely-ei: numirile politice, indiferent care sunt ele, nu reformeaza sistemul. In loc a incerca sa dea un exemplu, prin niste numiri apolitice, in vreme ce numirile prezidentiale (si ele trei la numar) abia urmeaza, reformarea sistemului s-ar fi putut face daca Presedintele ar fi chemat la un pact transpartinic, prin care partidele parlamentare sa accepte niste propuneri facute de institutii neimplicate politic: daca partidele s-ar fi opus, PD-L si TB ar fi castigat muuult mai muuuulte puncte, iar asta nu le-ar fi convenit adversarilor lor. Asta pana la o revizuire a Constitutiei, presupus a avea loc in viitor, si prin care numirile la CSM si CCR sa fie complet scoase din sfera politica. Asta as numi eu reforma, avand si atributul durabilitatii.

 74. Hantzy Says:

  AVP,
  inca o data m-ai convins ca ori nu-mi citesti comentariile cu atentie, ori, genial fiind, imaginatia iti zburda pe coclauri, raspunzandu-mi complet pe alaturi.
  Eu te somasem sa-mi spui de unde naiba ai tras concluzia ca l-as sustine pe II, iar tu imi spui ca II e raul cel mare, in timp ce TB este cel mic. Ca II are mainile patate, am scris-o de cateva ori pe bloaga lui matale, deci a incerca sa ma convingi de un lucru pe care-l cunosc, este superfluu. Pe de alta parte, mi-e camasa mai aproape decat sumanul, iar cel al carui joc politic produce efecte la ora actuala, nu e II.
  Insa daca s-ar putea ca cei doi sa candideze, atunci fara regrete, i-as acorda girul meu lui TB. Multumit?!

  Cat despre manipularile mogulienelor, tu chiar atat de prosti ii crezi pe romani?! cand au oferte media din toate derectiile si colorile?! Pentru ca altfel nu-mi explic de ce ai fi doar impotriva unora si nu impotriva tutulora. In statu ala de drept, ale carui chitibusuri n-ai tu vreme sa mi le declami, nu cred ca se egzista vreo lege de genu: „Realitatea si Antenele sunt malefice” sau „Iliescu trebuie sa intre la bulau”, ci mai degraba „dezinformarea practicata repetat si bla-bla-bla, va fi pedepsita cu bla-bla-bla, indiferent cine o face” si „orice criminal in masa sau instigator la crima in masa va fi pedepsit cu bla-bla-bla” Ori ma insel eu?!

 75. Dragos Gros Says:

  Moni, ai dreptate, democratia, atata cata e, da e in pericol. Dar nu „legionarii” pot fi facuti responsabili pt asta. Tema asta, a „pericolului legionar” a fost tema predilecta a comunistilor. Exact acum 20 de ani, ilicescu agita acelasi „spectru”. De altfel legionarism fara legionari nu poate exista si toti au murit, intai la Buchenwald si mai ales in inchisorile comuniste. „Noua Dreapta” care se mai agita aiurea este un fel de doua feluri, ceva in genul partidului creat de Vosganian si, n-as baga mana-n foc ca nu si cu aceeasi sursa de venit. Oricum, fenomenul nu poate sa ramana decat marginal si nu cred ca dupa „experienta” din iunie 1990 mai poate cineva sa fie manipulat cu asta. Dar iata ca azi, dupa 20 de ani, acelasi instigator si criminal declara cinic „Minerii meritau multumiri” !! Odios, nu? Pericolul real vine tocmai de la sleahta care il inconjoara si care, la fel ca si altii, folosesc un dublu limbaj; daca s-ar putea ar fi simultan pro si contra unei idei. Asa a ajuns si Constitutia o carte oarecare: daca vor, o respecta, daca nu-nu. Si mai e un pericol, cred eu si care vine din ideea „servita” populatiei tocmai de catre comunisti: centrismul. Foarte multi care sunt de stanga sau/si comunisti considera ca asta e o culme a democratiei. Sa sustii idei de stanga amestecate cu altele de dreapta si sa crezi in ele, toate, mi se pare un paradox care nu poate functiona. De altfel, nici nu am auzit sa existe un partide de centru-centru; centru-stanga sau centru-dreapta, da, dar in felul asta isi declara directia politica spre care se indreapta. In Romania nu exista, dupa cunostintele mele, partide de dreapta si nici nu cred sa apara curand. Centrismul asta ipocrit este tot comunism drapat cu barbologie de dreapta; clasica limba de lemn.

 76. monica Says:

  Hantzi,
  merci pt raspuns.Asa cum inteleg io lucrurile,CCR asta ar trebui sa fie o institutie pt toti romanii adica independenta.Ceea ce a facut si psd si pnl sub acoperisul „base dictator”, pt inca 9 ani ,in numele DEMOCRATIEI si STATULUI DE DREPT inseamna ca eu sunt oligofrena si ma voi retrage ,pt ca nu vreau sa-l pun pe AVP in situatii jenante 😯

 77. monica Says:

  Dragos,stiu c-am fortat nota,si nu numai aici.Sunt revoltata de-a dreptul ca suntem tratati cu c… de oameni care nu au rusine.Si cu asta ma potol ,ca nu sunt in stare sa pricep poolitica asta 😳
  Mi-am expus dezamagirea pe celalalt topic,despre toti,fara culoare .Imi cer scuze aici pt repetarea unei expresii ,eram asa nervoasa de ce fac unii,incat n-am recitit formularea.

 78. Hantzy Says:

  monica,
  Tot statul ar trebui sa fie pentru toti romanii!
  Iar ceea ce au facut psd si pnl se aseamana perfect, copie la indigo, cu ceea ce a facut presdintele sub acoperisul „coalitia grifco“.

 79. Dragos Gros Says:

  Stai linistita, Moni ! E normal sa-ti pierzi cumpatul cateodata, toti patim asa. Mai ales in conditiile date, e greu sa nu te „descarci” cateodata. Revoltat sunt si eu, ma lasa cu gura cascata tupeul fioros pe care jivinele pesediste il au, dar… mergem inainte.
  Pe blogul meu de opinii, imi scrie cineva si posteaza mesajul lasat Ralucai Turcan in 20 mai. Omul il sustine pt TVR pe S.Iliesiu si mai si astepta raspuns… Raspunsul a venit, noroc ca refuza Turcescu. Dar nu disperam, nu-i asa?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s