A DOUA SOMAŢIE către plenul Curţii Constituţionale

A DOUA SOMAŢIE


către plenul Curţii Constituţionale,


către fostul preşedinte al CC Ioan Vida,


către actualul „preşedinte interimar” ilegal Ion Predescu– somaţie semnată de 36 de organizaţii civice şi sindicale –


Vă solităm să daţi curs cât mai curând posibil somaţiei pe care v-a trimis-o acum două zile, publicată de Agenţia Naţională de Presă ieri – 9 iunie 2010 – orele 10:01, la adresa http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/12233-Comunicat-de-pres-Asociaia-21-Decembrie-1989.html .


Vă somăm suplimentar să răspundeţi


la următoarele 11 întrebări


pe care vi le adresează societatea civilă.


Întrucât , conform Constituţiei, sunteţi cea mai înaltă instanţă a Justiţiei din România, aveţi obligaţia să răspundeţi onest şi prompt la aceste întrebări:


1. E adevărat că „majoritatea” care a votat în 7 iunie 2010 că Legea lustraţiei ar fi neconstituţională a fost numită direct sau indirect de Ion Iliescu, implicat în crimele comuniste din 1956, 1957, 1968, urmărit penal pentru genocidul neocomunist din 22-28 decembrie 1989, principal responsabil pentru fratricidul din iunie 1990 conform rechizitoriului din 2007 formulat de procurorii conduşi de gen.Dan Voinea?


2. De ce aţi ignorat apelul nostru către dvs, bazat pe opiniile celor mai apreciaţi experţi în drept constituţional faţă de sesizarea formulată de avocaţii criminalilor comunişti cu privire la aşa-zisa neconstituţionalitate a Legii lustraţiei anticomuniste? De ce ne-aţi ignorat apelul în condiţiile în care, conform celor comunicate nouă de dl judecător al CCR Tudorel Toader, majoritatea dintre dvs aţi citit cu atenţie, încă din 6 iunie 2010, apelul nostru – care conţinea respectivele opinii – întrucât a fost publicat pe internet de Agenţia Naţională de Presă.


3. Câţi judecători au votat luni 7 iunie a.c., cu „majoritate” de voturi, că Legea lustraţiei ar fi neconstituţională, având în vedere că unii dintre cei nouă judecători ai CC nu au fost prezenţi la respectiva şedinţă? Pentru a lămuri situaţia, vă solicităm să publicaţi pe web-saitul CC procesul verbal al deciziei CC din 7 iunie a.c.. Menţionăm că vom cere forurilor în drept să facă o anchetă în acest sens.


4. Aţi refuzat prezenţa în sala de şedinţă a delegaţiei revoluţionarilor din Timişoara, Bucureşti, Sibiu şi Braşov (care au aşteptat zadarnic 6 ore în faţa CC), pentru ca să nu constatăm nulitatea deciziei de aşa-zisă neconstituţionalitate a Legii lustraţiei?


5. E adevărat că intenţionat aţi pus pe ordinea de zi a CC, contestaţia de aşa-zisă neconstituţionalitate a Legii lustraţiei, tocmai luni 7 iunie 2010, adică ultima zi de mandat a domnilor judecători Vida, Cochinescu şi Gaşpar? Cine a semnat procesul verbal al deciziei de aşa-zisă neconstituţionalitate a Legii lustraţiei şi cine va semna motivarea acestei decizii având în vedere că domnii Vida, Cochinescu şi Gaşpar nu vor putea semna motivarea întrucât şi-au încheiat mandatul?


6. E adevărat că în mai puţin de două ore aţi soluţionat contestaţia de aşa-zisă neconstituţionalitate a Legii lustraţiei? Nu credeţi că e un timp mult prea scurt pentru complexitatea unei asemenea decizii?


7. Domnule Vida, e adevărat că în colaborare cu secretarul general al Senatului aţi dat ordin ca delegaţia revoluţionarilor să nu pătrundă nici măcar în curtea Palatului Parlamentului (unde este şi sediul CC)?


8. Domnule Vida, este adevărat că, în jurul orei 13, Ion Iliescu v-a ordonat să refuzaţi, chiar înainte de începerea şedinţei CC, cererea noastră de audienţă după ce aţi promis ferm, încă de la orele 11, că veţi primi delegaţia noastră, a revoluţionarilor? Menţionăm că revoluţionarii din Timişoara, Bucureşti, Sibiu şi Braşov, conduşi de Teodor Mărieş, Sorin Ilieşiu şi respectabilul Oscar Berger (care a venit din partea Societăţii Timişoara, noaptea cu trenul, în picioare, 10 ore de mers), au aşteptat zadarnic între orele 8 şi 14 în faţa intrării CC, pentru a vă adresa un mesaj despre importanţa lustraţiei anticomuniste, fără ca măcar să primească – în acea zi caniculară – câte un pahar cu apă şi câteva scaune.


9. Domnule Ion Predescu – „preşedinte interimar” ilegal, când aţi fost sincer? Când ne-aţi spus, luni 7 iunie 2010, orele 12, în faţa intrării CC, că aţi fost disident urmărit de Securitate? Sau după două ore, când aţi votat că Legea lustraţiei ar fi neconstituţională?


10. Domnule Predescu, aţi decis că Legea lustraţiei ar fi neconstituţională şi apoi aţi organizat un puci împotriva preşedintelui Ioan Vida ca pedeapsă că acesta ar fi votat că Legea lustraţiei este constituţională?


11. Domnule Predescu, l-aţi eliminat prin puci pe preşedintele Vida pentru a-l înlocui, conform ordinului dat de Ion Iliescu, cu Valer Dorneanu care are experienţă în a motiva aşa-zisă neconstituţionalitate a Legii lustraţiei? Subliniem că proiectul Legii lustraţiei iniţiat de un grup de deputaţi PNŢCD în 1999, a fost respins atunci de Dorneanu în calitate de preşedinte al Consiliului legislativ. Prezentăm câteva fragmente din motivaţia de neconstituţionalitate a Legii lustraţiei semnată acum 11 ani de activistul totalitar Valer Dorneanu: „La zece ani de la Revoluţie, proiectul Legii lustraţiei poate apare ca tardiv, iar în acest an premergător celui electoral poate fi apreciat ca prematur. În perioada la care se referă proiectul, mai multe generaţii de români nu au avut, nu din vina lor, un alt reper moral şi socio-politic decât cel oferit de stat, de societate şi de lege având, în consecinţă, o singură opţiune, încât vina lor principală pare a fi, în viziunea propunerii legislative, aceea de a se fi născut după 6 martie 1945. În condiţiile date este greu de presupus că cineva le-ar putea reproşa că nu s-au născut toţi disidenţi sau eroi, ori, cel puţin, că nu au avut o anumită orientare politică, alta decât cea oficială. Dacă atunci nu puteau avea decât o singură opţiune, considerată din perspectiva timpului ca fiind greşită, azi se poate face un pas mai departe, prin propunerea legislativă impunându-li-se să nu aibă nici o opţiune încercându-se condamnarea lor la un fel de moarte civilă“.

Menţionăm că activistul Valer Dorneanu, cvasi-lustrabil, a fost procuror (1967–1974), expert în legislaţia muncii la Uniunea Generală a Sindicatelor din R.S.România, procuror la Direcţia Recursuri Extraordinare Civile din Procuratura Generală (1980–1985) şi consilier legislativ din 1985 până la revoluţie.


10 iunie 2010

Sorin Ilieşiuautorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.libertates.com/en/articles/40-appeal-for-the-condemnation-of-the-criminality-and-illegittimacy-of-communism.html

Asociaţia 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş – Preşedinte

Societatea Timişoara, Florian Mihalcea – Preşedinte

Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989, George Costin – Preşedinte executiv

Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România – Octav Bjoza, Preşedinte

Seniorii Ligii Studenţilor din Universitatea Bucureşti 1990 – Romeo Moşoiu, Marius P. Clonda

Consiliul Mondial Român, Ştefana Bianu – Vicepreşedinte

Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 Timişoara, dr.Traian Orban – Preşedinte

Asociaţia 17 Decembrie 1989 Timişoara

Asociaţia Frontul Democratic Român – Petrişor Morar, Preşedinte
Asociaţia 22 Decembrie 1989 Baia-Mare
– Adiel Florian, Preşedinte
Comitetul de Acţiune pentru Democratizarea Armatei
– ofiţerii C.A.D.A.-1990

Fundaţia Culturală Memoria – filiala Argeş, prof.univ.Ilie Popa – Preşedinte

Fundaţia Icar, Dr. Camelia Doru – Preşedinte

Grupul de acţiune Noii Golani

Romanian-American Network Inc. NGO – Chicago, SUA – Steven V. Bonica – Preşedinte

Asociaţia Cives, Ioan Roşca – Preşedinte

Fundatia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, Daniela Soros – Vicepreşedinte

Asociaţia Românilor din Australia, Mihai Maghiaru – Preşedinte

Organizaţia luptătorilor pentru apărarea drepturilor omului, I.Leşu – Preşedinte

Sindicatul Naţional al Ţăranilor şi al Proprietarilor Români, Dan Drăghici – Preşedinte

Asociaţia Europeană a Cadrelor Didactice – Secţiunea Naţională România, prof.univ.dr. Florin-Cristian Gheorghe – Preşedinte

Asociaţia Scriitorilor Români şi Germani din Bavaria, Radu Bărbulescu – Preşedinte

Association Culturelle et Amicale Roumaine, Gabriel Penciu – Preşedinte

L’Alliance Belgo-Roumaine, Bruxelles, Ecaterina EvanghelescuPreşedinte

Consiliul Român American, Neculai Popa – Preşedinte

Asociaţia Copiilor Revoluţiei, Cătălin Giurcanu – Preşedinte

Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Nicolae Bănuţoiu – Preşedinte

Asociaţia Apolitică “Societatea Târgovişte”, Ilie Petre Ştirbescu – Preşedinte

Fundaţia Redarea Istoriei, jurist Păun Gabriel Virgil – Preşedinte

Fundaţia Ioan Bărbuş, Anca Maria Cernea – Preşedinte

Federaţia naţională Omenia a Pensionarilor (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Preşedinte

Grupul văduvelor de eroi martiri

Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 – Timişoara, Pompiliu Alămorean – Preşedinte

Federaţia sindicală “Solidaritatea – Virgil Săhleanu” a siderurgiştilor din RomâniaSindicatul Solidaritatea al siderurgiştilor Galaţi, Ilinca Diaconu – Preşedinte

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara

Sindicatul ALRO Slatina, Ion Ioan – Preşedinte

*******************************

UPDATE : Reproduc mai jos – cu acordul autorului – un articol gasit intamplator pe Net, scris probabil de un om  din sistem sau care ii cunoaste bine pe magistratii neaosi si care spune lucrurilor pe nume fara menajamente: daca justitie nu e, nimic nu e, putem noi sa fim si-n mama lu UE… 👿 Nu intamplator suntem inca monitorizati de Uniunea Europeana pe probleme de Justitie (si va asigur ca Ioropa nu stie nici macar 10% din ce-ar trebui sa stie in spe…)

Faţa hâdă a justiţiei româneşti

Asa arata justitia noastra: hada, imbatranita in metehne mafiote, plina de corupti, turnatori, securisti, clanuri de familie sau de partide, scandaluri, arestari televizate, dosare prafuite, achitari neintemeiate si nelegale, condamnari cu suspendare … Magistratii castiga bine si foarte bine, beneficiaza de cele mai multe avantaje comparativ cu celelalte profesii, au legi speciale, cod deontologic, au pozitie sociala extrem de importanta intr-un stat de drept, cu toate astea, ei sfideaza legea aplicabila celorlalti din afara sistemului lor,  sfideaza institutiile statului, sfideaza justitiabilul, avocatul, colegul, isi maresc singuri salariile arogandu-si atributii ale altor institutii etc…

In justitie este doar haos si fragmentare. Nimic nu a mai ramas moral, intreg si integru. Fiecare se gandeste la propriul interes, propriul buzunar. Majoritatea (adica peste 90%) au calcat in picioare juramintele profesionale. Le-au facut harcea-parcea. Sunt orbi, dar nu in fata aplicarii legii ci in fata adevarului juridic care se obtine – de cele mai multe ori – numai pe bani.

Judecatorii de la CCR s-au balacarit pentru o functie. Functia inseamna si mai multi bani. Nu ca nu le-ar fi ajuns deja cat au acum – adica ceva peste 20.000/luna. Lor nu le ajung niciodata salariile. De aceea fac pe dracu’ in patru si se mai invart de niste ore pe la diverse facultati de drept din tara (chiar daca fizic n-au cum ajunge aproape nicaieri), isi mai iau niste doctoranzi, se mai incurca de spagi care de cele mai multe ori echivaleaza cu 2-3 salarii de-ale lor, dar nu-i bai! Nu au frica pentru ca in general nu vor fi condamnati tocmai de proprii lor colegi, nu-i asa? Toti sau aproape toti fac la fel. Cei care nu s-au “pliat” pe trend, sunt uitati in colturi de instante si desemnati in dosare dintre cele mai banale, asa… ca sa aiba incarcare. Atat.

Cand sunt nemultumiti de salarii fac … Greva.  Numai ca o boteaza … Protest. Ce daca tot romanul cunoaste semantica acestui cuvant! Revolta lor NU se naste niciodata ca efect al presiunilor politice sau interlope la care sunt supusi. De aici vin promovarile, spaga, serviciile si contraserviciile.

Ei ne sfideaza, ne ragaie zgomotos in fata, ne trateaza cu superioritate si ne amintesc mereu ca sunt zei! Tot ei ne pun la zid mereu pentru ca, nu-i asa? sunt a doua putere in stat. Ei au numai drepturi dar NU si obligatii. Care stat? Asta care nu mai exista? Ce drepturi au ei? Dreptul de a nu presta meseria eficient si competent.  Dreptul la inamovibilitate. Dreptul de a primi spagi. Dreptul de a fi obiedient politicului. Dreptul de a forma grupuri de crima organizata cu interlopii. Dreptul de a nu raspunde civil, penal, disciplinar pentru faptele savarsite in timpul si in legatura cu serviciul. Dreptul de a nu plati niciodata si nimanui pentru “erorile” judiciare. Dreptul de a pata continuu imaginea celui mai puternic, mai important si mai necesar corp profesional existent intr-un stat de drept. Dreptul de a nu le pasa de nimeni si de nimic.

Reclame

55 răspunsuri to “A DOUA SOMAŢIE către plenul Curţii Constituţionale”

 1. Dragos Gros Says:

  De ce nu s-ar schimba complet aceasta Curte? Judecatorii ar trebui sa fie persoane mai presus de orice banuiala si, nu in ultimul rand, n-ar fi rau sa fie chiar judecatori, nu politicieni de teapa unui Valer Dorneanu. In cazul de fata, „piatra de temelie” a acestei Curti a fost otravita si tot asa a devenit „constructia” intreaga.

 2. Riddick Says:

  Mare teama îmi este că PDL n-a găsit omul potrivit (desemnarea de PDL-Senat a Iuliei Motoc, mandat de 9 ani).

  Dacă, teoretic, ar câştiga numirea de la Camera Deputaţilor şi Senat oamenii propuşi de PDFL, ar fi majoritate simplă.

  Ori, Iulia Motoc, ca fost funcţionar ONU, nu îmi inspiră încredere.

  Ăia vin cu oameni politici grei, PDL se prosteşte cu endependenţi…

 3. Riddick Says:

  A se vedea încă odată ipocrizia PNL, care verbal susţine l;ustraţia, dar sprijină un candidat pentru CCR (Dorneanu), care este împotriva acestei legi.

 4. Dl.Goe Says:

  Daca nu se deranjeaza nimeni sa-i informeze pe cei de la Curtea Constitutionala de existenta acestui blog e tot degeaba. Credeti ca respectiva curte chiar citeste (din oficiu) AVP? Sa mearga cineva care are trecere, eventual via blogurile citite de catre curte (alooo, exista) si sa intrebe: \”Scuzati, d-voastra cititi AVP?\”. Altfel va epuizati vehementa in van, nu spun ca cine si unde.

 5. AVP Says:

  Dl Goe, ce nu intelegi tu este ca astfel de gesturi – precum publicarea pe our blog a Somatiilor cu pricina – sunt gesturi simbolice, insemnand inainte de toate solidarizarea noastra cu actiunea dlui Iliesiu, a dlui Maries si a prietenilor dumnealor. In realitate, somatiile de care vorbim au ajuns la destinatari pe alte cai.

  Cand toti cascatzei de bloggeri, care intre timp se ocupa cu futilitati estetice ori stau la taclale cu troli ai hyperspatziului, vor intelege ca astfel de somatii aparute deodata nu pe un blog, ci pe o suta sau o mie, vor insemna o fortza teribila, ei bine, abia atunci te vei maturiza dreaq si tu… 👿

  Ia uite ce spunea acum 3 anisori / care fac in hyperspatz cat 30 din real life/ inspectoru blogosferic Hop (ai auzit de el? 🙄 )

  # Interesele mele coincid cu cele ale Blogosferei Ro, care in 3-4 ani va deveni un hypertext cu 100 pagini (bloguri) citibile (poate mai multe poate mai putine), redactorii acestui hyperziar (bloggerii) fiind cat de cat independenti caci nesalarizati de niciun s.o.v. ori soviet mai mult or mai putin secret si de aceea capabili sa ne spuna adevaru direct (in caz ca nu ne vor trage si ei in piept, n-asa…?;))

 6. Goldmundr Says:

  Unii asteapta de la PDL un fel de Übermensch(a fost doamna Monica Macovei-si ce a putut face?) descris de Nietzsche,doar-doar va salva ceva,in timp ce milioane de oameni vegeteaza intre un un job la stat,gratarul de la sfarsit de saptamana si o „pensie frumoasa”…

  Parerea mea este ca PCR este si va fi inca pentru ceva timp izvorul nesecat de cadre de partid,si asta pentru toate partidele tarii.Unii sunt mai „liberali”,altii mai „de stanga”,unii vor sa ascunda tot trecutul,altii doar o parte,izvorul doamnei De Vil ramane inca nesecat.

  Atata timp cat nepotismul,relatia(de partid!) si spaga nu vor dispare din intreaga societate,de ce ar fi chiar politica ocolita de mentalitatile calcifiate pe genele noastre?Astfel-imi explic eu-este perpetuat PCR pana in zilele noastre.Mentalitatile „ajuta”….

  Singura opozitie adevarata din ultimii 20 ani la politica ambilicata de la Bucuresti e facuta de ONG-uri.Pana vor fi alesi mii si mii de politicieni devotati tarii si legilor Romaniei,la nivel local,de judet si in Capitala,politicienii romani pot face „ce vrea muschii lor”.Si s-a vazut ca asta au si facut pana acum,iar „realizarilii” de pana acum sunt „pe masura”…

  Nu ramane decat o mica speranta si anume ca ONG-urile vor deveni din ce in ce mai puternice in statul de drept roman si vor putea da peste degete politicianului inconstient,sau oamenilor lui din Curtea Constitutionala,cand e cazul.
  Acum e cazul!

 7. Dl.Goe Says:

  D-le AVP – Aveti humor. 😉 Dar citindu-va nu m-am râs pentru ca stiam deja gluma. Gluma asta cu puterea multiplicata a miei de bloguri. Haideti domnule hiperbolozati si d-vaostra pentru altii nu pentru insiva ditamai AVP-ul. Sunteti cumva exclusivmente poet si stati prost cu aritmetica? Daca cumva vrajitorul din Oz ar misca bagheta magica deasupra capetelor celor o mie si unu de magi cu blog si i-ar sincroniza a protest simbolic comun, facand astfel o minune ce ar tine, ca orice minune, trei zile ce s-ar intampla? Pai blogurile cu pricina au (in medie) cate 5-6 cititori constanti pe care din (ne)fericire ii si mai impart intre ei. Asta inseamna dupa, o trigonometrie simpla, ca in total, in cele trei zile in care gura miei de bloguri n-ar tacea, iarba nu i-ar mai placea, s-ar strange vreo 5-6 mii de cititori. Si? Un esantion mult sub marja de eroare adunat si asa cu „daca”, „parca”, cu efort si magie. Eu nu zic ca acest exercitiu blogosferic de protest vehement n-are si el utilitatea lui, precum Parlamentul Copiilor, dar daca ne imbatam cu apa rece si ne luam mai in serios decat Papa, vine Raduhumor si se enerveaza atat de tare ca se da de trei ori peste cap si se transforma in troll, trolebuz, aiurea in tram-vai. Deci! Deci pana nu se face o vraja de vrajire care sa faca sa dispara linia care separa proiectiile ortogonale ale societatii civile si opiniei publice in blogosfera, in tabere disjuncte si atat de antagonice, jocul d-voastra ramane o simpla joaca, intre prieteni de cartier care nu numai ca nu admit pareri contrare dar nici macar nu viseaza sa combata cuminte in taberele dusmanilor. Pana una alta bloggerii tarii, pregatiti sa joace „Tara, tara vrem ostasi” (daca mai stiti cum se joaca) stau pe meterze si se hlizesc cu somatii unii la altii dar nu-si dau drumul la joc. Ia luati-va d-voastra asa un avant si repeziti-va in tara dusmana a socialistilor-pe-stanga si cu bloguri, rupeti-le lantul in dreptul verigii celei mai slabe si aduceti prizonierul la lumina (sau ramaneti d-voastra (i)luminat acolo). Cata vreme vorbim de-a surda ca sa ne auzim vorbind, doar pentru cei care au si asa ireductibil aceeasi parere cu noi, blogul latra, curtea merge.

 8. AVP Says:

  Blogul acesta are in medie 100 de cititori pe zi (si nu de toanta mana… 😉 ), iar altele au cate 3-400… Si cifrele astea cresc de la o zi la alta, amice…

  Daca iti mai pierzi vremea cu raduhumor, ramai precis de carutza, aloo…

  ps. Si nu mai pronunta numele trolului, caci intri naiba si la spam…oops

 9. Dl.Goe Says:

  100 de cititori pe zi !!! Mai sa fie. Cum se numara cititorii? Prin numarul accesarilor pe pagini? Cititori constanti care vin si revin, si emit si pareri si nu ajung in spam, deci valizi, sunt pe acest blog, dupa estimarile mele modeste nu mai mult de 20. Iar la mia de bloguri minune eu am zis 5-6 in medie peste toate blogurile, ca n-or avea toate audienta blogului AVP. Si daca in plus am mai si tine seama ca cititorii se impart cam aceeasi pe toate blogurile rezultatele inmultirii ar scadea dramatic. Ma rog. De visat putem visa. Eu acuma, de exemplu, visez la un instrument care sa-mi spuna usor la a cata spita se inrudesc bloggerii Montague cu bloggerii Capulet. Uite tu, de ex, esti var de-al treilea cu Ion Iliescu si Adrian Nastase. Pai cum draq. Tu il ai in blogroll pe Dorin Tudoran, dâinsul il are in blogroll pe Garcia Muerte, iar Garcia Muerte… Ei bine Garcia Muerte ii are in blogroll pe Ion Iliescu si Adrian Nastase. Traim intr-o lume conexa, bravos natiune halal sa-ti fie, in care cu greu mai gasesti 1000 de oameni ca ai lui Garibaldi (cu bloguri) ăi mai prima. Iar eu sunt var cu Shakespeare dupa cumnatul Sorescu. Si… George nu mai vine. Sper ca niciunul dintre personajele pomenite sa nu aiba RH-negativ sa ajung iar dracului in spa.

 10. AVP Says:

  Nu esti deloc atent. Eu am in blogroll vechiul blog al lui Dorin Tudoran, unde io sunt, dar Garcia Muerte ista – nu. Si nu mai e nici Pisu Marar… 😉

  Cat despre cetitori, astia se numara cu un counter, – sau ce, nici atata lucru nu stiai ? 🙄 Si e vorba de cititori unici, ale caror reveniri pe blog (care se numesc vizualizari) nu se pun la socoteala.

  Hai, mai alfabetizeaza-te in ale hyperspatziului, nu-ti mai pierde vremea la taclale cu trolii sociopati, si poate mai vbim… 😉

 11. skorpion Says:

  foarte bune, pertinente si concrete intrebarile!!!

  este clar, ca de comunisti nu vom scapa nici in urmatorii 20 de ani, caci vine generatia proaspata care a supt de la tzitza lui ilici & nastase & toti securistii care au preluat puterea…
  (ponta, sova, bogdan olteanu transformat in mahar in BNR, rusine! si altii)

  asa ca…..raminem intr- o tara trista peste care, pe linga ticalosiile interne, se abate si criza mondiala!

 12. Angela Furtuna Says:

  La Targul de Carte, ieri, Diavolul Rosu si-a lansat Capodopera. Ion Iliescu, mai plin de tupeu decat oricand, a etichetat drept huligan un student care l-a huiduit si care i-a reamintit ca locul sau este in inchisoare.
  Garzile si serviciile de paza l-au incoltit pe tanarul prin a carui voce glasuia ADEVARUL. Niciun cetatean roman aflat la fata locului nu s-a solidarizat cu tanarul, pentru a-i spune la randul lui, drept in fata, raspicat si transant, lui Ion Iliescu, „Da, tovarase Ion Iliescu, dumneata si mafia dumitale esti si sunteti responsbili pentru niste crime, pentru confiscarea si deturnarea istoriei poporului roman, pentru o Justitie mafiota, pentru o Curte Constitutionala ubueasca, pentru distrugerea dirijata a Romaniei si pentru vanzarea tarii unor interese antiromanesti”.
  Dar reactia oamenilor aflati la fata locului la lansarea cartii Odiosului a fost tacerea si tacuta aprobare a folosirii fortei politienesti impotriva „agresorului”, „noului huligan”.

  Tanarul curajos si sincer a luptat ca un erou, singur, hulit, haituit de mercenarii platiti sa apere „ordinea”.
  Mesajul sau este clar:
  Rusine, Ion Iliescu! Rusine, cetateni care inca acceptati minciuna si manipularea construite de Diavolul Rosu!

 13. pP Says:

  BUNA DIMINEATA!

  Între 12 şi 27 iunie, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) şi Fundaţia Konrad Adenauer propun bucureştenilor un exerciţiu de memorie asupra evenimentelor din 13-15 iunie 1990. Pasajul Universităţii va deveni pentru două săptămâni un loc al memoriei contestate, printr-o expoziţie intitulată Constatare la faţa locului, care îşi propune să adune mărturii, imagini şi semne de întrebare asupra României mineriadelor
  ……………………………………..
  PS/
  poate se gindesc sa faca si un Happening sau +
  poate Dan Perjovski &+ ALTI ARTISTI
  http://fr.wikipedia.org/wiki/Happening
  ……………………………………………………
  PS/2
  poate este invitat si VIRGIL MAGUREANU&STELIAN TANASE&
  VOICAN VOICULESCU&+……..hmmm!!!!!!!!!!HMMMMM!
  ………………………………………………………………
  Victoria Moţoc, 20 ani, studentă

  “(…) La patru şi jumătate spre cinci dimineaţa stăteam cu Mihai şi mai fumam o ţigară uitându-ne pe geam spre Piaţă. Brusc, jandarmii dispuşi în dispozitiv în jurul Universităţii şi Arhitecturii s-au retras şi au apărut camioane pline de mineri. Priveam pe geam la ei fără cea mai mică spaimă. Din gura de metrou a ieşit un tânăr care cred că se ducea la lucru. Era cinci dimineaţa. Au sărit pe el. Bâtele se ridicau şi coboarau. Minerii erau ca într-o grămadă de rugby. Când s-au retras, tânărul, desfigurat şi fără suflare, avea o cămaşă în întregime roşie de sânge. Mi-a venit să vomit. Unul dintre mineri a luat corpul fără vlagă al acelui bărbat şi l-a îndesat cu capul într-un coş de gunoi.

  Mihai m-a luat de mână şi mi-a spus: ”Să ne ascundem”. Am alergat năucă pe scările Facultăţii de Geologie. Am ajuns într-un amfiteatru. Eram eu, Mihai, o fată şi încă un băiat. Băieţii au spart partea laterală a amfiteatrului şi am intrat practic sub podea. Am pus lemnele la loc şi am aşteptat. Ce? Nu ştiu. Nu-mi mai aduc aminte decât că era întuneric, stăteam cu nasul în praf şi tremuram. Toate simţurile erau anesteziate. Trăiam doar pentru că auzeam. Auzeam strigătele minerilor, înjurăturile, ţipetele de durere ale celor bătuţi, o portavoce care cerea o salvare pentru Marian Munteanu.

  De trei ori au venit să verifice amfiteatru, de trei ori le-am simţit paşii călcând pe deasupra mea. A treia oară au venit la sigur. Ne-au spus să ieşim. Doi malaci m-au luat de o mână şi de alta. Întâi a fost pumnul peste ochi (în buna tradiţie masculină românească), apoi palma peste gură când am încercat să spun ceva. Apoi zborul pe scări în şuturi de la etajul doi la etajul unu. La etajul unu, un tip îndesat tuns regulamentar m-a apucat de păr şi a strigat:”E drogată, e drogată!” Drept este că mi se cam roteau ochii în cap. Au urmat bulanele pe spate. Am aflat cu această ocazie că doar primul doare, apoi îţi amorţeşte spatele şi este mai suportabil. Ajunşi la parter, un domn cu ochelari, probabil profesor la Geologie, cu un curaj nebun, s-a aruncat în faţa grupului de mineri care ne târa şi a pretins că suntem studenţii lui. Un bulan de cauciuc l-a lovit instantaneu peste faţă, spărgându-i ochelarii. Sângele îi şiroia pe obraji printre cioburi.

  Şi ne-au aruncat în Piaţă, în spaţiul acela al morţii, unde zeci de mineri, adevăraţi gladiatori ai întunericului, învârteau bâte şi lanţuri. M-au aruncat mulţimii ca pe vrăjitoarele din Evul Mediu. Spre a fi linşată. S-au adunat asupra mea, mi-au smuls hainele, mi-au tăiat pantalonii cu o secure. Şi asta până când doi elevi poliţişti m-au ridicat şi m-au pus să alerg până dincolo de coloanele de jandarmi care se uitau impasibili la spectacolul mineresco-patriotic. Nu scăpasem încă. Mă aştepta muncitorimea şi pensionărimea fesenistă. M-au tras de păr, mi-au turnat lapte în cap, mi-au spart şi o sticlă în cap, iar un bătrânel nefericit striga piţigăiat:”Lăsaţi-mă şi pe mine să dau, lăsaţi-mă şi pe mine!”. Ne-au pus apoi la zid în aşteptarea unei maşini.

  Respiram pentru prima oară în acea dimineaţă. Mi-am lins încetişor sângele de la buză. Aveam acut senzaţia că mă aflu într-un film al lui Sergiu Nicolaescu. Aşteptând maşina am auzit un glas în spate. Am văzut cu coada ochiului că era un bătrânel îmbrăcat într-un trenci kaki. „De ce i-aţi arestat pe copiii ăştia?” a întrebat el. „Sunt legionari”, a decretat scurt trupetele care ne păzea. „Legionari zici, a zis bătrânelul. Ehei, dacă erau legionarii… ’’ , a mai zis el îndepărtându-se. Am zâmbit pentru prima oară.

  Apoi a sosit duba. Ne-au încărcat de-a valma, studenţi, oameni de pe stradă, ţigani. Ne-au dus, am aflat mai târziu, la o unitate de poliţie, la Măgurele. Ne-au aşezat într-un hangar, bărbaţii de-o parte, femeile de alta. Nu ne-au dat apă, n-am mers la toaletă. Ne ameninţau cu venirea minerilor. Au mai fost bătăi, dar eu n-am avut parte. A fost o noapte de coşmar, dar în urma cărora am tras multe învăţăminte. Am aflat că neamul ţigănesc (pardon, al rromilor) nu va pieri în vecie. Deşi percheziţionate de nenumăraţi poliţişti, „doamnele rrome”, pentru a fi corectă politic, au mai găsit, doar ele ştiu unde, nişte pachete de Carpaţi pe care le-au împărţit cu cei aflaţi alături de ele în suferinţă. Nu vreau să aflu pe unde le-au pitit şi nici nu-mi pasă. Vreau doar să le mulţumesc pe această cale pentru generozitate. Bătut mult mai crunt decât mine, un domn simpatic s-a aşezat în faţa mea când începusem să plâng, disperată, a început să-mi zâmbească şi n-a plecat până când nu mi-a smuls un zâmbet. Acolo, la Măgurele, am aflat că speranţa moare ultima.

  Pe 15 dimineaţa au sosit nişte domni despre care ni s-a spus că sunt procurori. Ne-au luat declaraţii, am fost fotografiaţi faţă-profil şi ni s-au luat amprentele. Apoi, din nou, aşteptare. Pe 15 la prânz, brusc şi fără prea multe explicaţii, am fost luată, curăţată, spălată, pansată. Mi s-a spus că am fost arestată dintr-o eroare, am fost dusă cu o maşină neagră şi lăsată pe o alee din Grozăveşti. (…)”

 14. pP Says:

  PS la PS:
  apropo de Happening:
  sper sa nu vina ,,ideologii&deontologii,, Sorin Cucerai&Dan Popescu avec leurs::::::::::::::::::::
  COMP. SI SA ORGANIZEZE O BATAIE CU PERNE.(pt.a banaliza,demitiza,minimiza,rasturna ADEVARUL & adevarul ISTORIC )
  nu m-ar mira ………au incercat sa o faca si cu VIOREL PADINA,A.F&&&&&+++++pe alt palier
  (adica tineretul(emanatia REV.RO),, liberal socialist-nationalist,,)

 15. Dragos Gros Says:

  @pp
  Am citit declaratia fetei si mi-am amintit de zilele alea. Povesteam sotiei care nu a avut cum sa vada ororile petrecute acolo, ca niciodata in viata mea nu am vazut atata barbarie odioasa. Parea ca sunt intr-un film 3D, dar nu, oamenii schingiuti pt singura vina de a purta mustata sau plete sau a avea in buzunar un carnet de student erau reali. La fel de reale erau si batele care ii schilodeau, la fel si ceilalti barbari, gura-casca excitati de vederea sangelui („Si ala a fost in Piata…”), instigatori cu sau fara premeditare. Imi amintesc si azi, ajunsesem la un moment dat la „EVA”. In intersectie, un baiat era mutilat de zeci de bate, in timp ce la ultimul etaj al cladirii de vis-a-vis de actualul McDonald’s niste indivizi il atarnasera pe un barbat suspendat peste balcon; acesta s-a zbatut putin si apoi s-a oprit: lesinase (sper eu ca doar atat).
  Pentru toate astea ilicescu si camarila ar fi trebuit ca de multa vreme sa fie „gazduiti” la Jilava pe perioada nedeterminata. In loc de asa ceva, individul, criminalul lanseaza carti si invective. „Animalul”, „golanul” de atunci devine „huliganul” de azi, iar acest tradator de tara devine pilon „moral” al societatii cu largul concurs al „ziaristilor” de la trusturile „realitatea” si intact (felix turnatorul). Rusine celor care accepta asa ceva !

 16. AVP Says:

  Buna ziua.

  UPDATE TOPIC.

 17. pP Says:

  ce vreau sa spun?

  INITIATIVA Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este F.BUNA ca initiativa bineinteles.
  dar ? (ma tem sa nu fie o actiune de tip NE FACEM CA LUCRAM)
  Quel dommage!!!!
  SINCER VA SPUN CA DACA AS FI FOST SOLICITAT AS FI OFERIT N/100 IDEI GRATOS(adica gratis, benevol)+idei cu costuri minimale pt.org.EV.
  putea fi IMPLICAT si ICR (icr putea sa invite artisti straini pt.a crea o pasarela de comunicare a l’étranger- aici in Franta am intilnit artisti chinezi care au participat la evs. sur la place de Tiananmen par ex)
  EV. AR FI TREBUIT SA FUNCTIONEZE TIMP DE DOUA SAPTAMINI CA un soi de ACTIUNE FORTE,,de pris de conciance,, (festival cu actiuni 24 din 24 de ore- Happenings + SPECTACPL DE STRADA + filme in sensul Remember + ateliere de desen pour les enfants ++++++++++)
  ps:
  ma rog,
  OM TRAI SI OM VEDEA.
  PS.la ps.
  am sa incerc sa fiu f.atent la derularea si efectele acestui ev.
  si AM SA REVIN certamente CU DETALII/

 18. AVP Says:

  Foarte bune ideile tale, pP. Ma tem insa ca nu sunt pt un buget de criza…oops. Desi, in aceasta privinta, nu trebuie insa sa ne scumpim niciodata la taratze, caci stim vba: obrazu suptire cu cheltuiala se tine…

  Chiar te rog sa monitorizezi cu toata severitatea evenimentul (ecouri in media etc), iar la sfarsit sa ne spui concluzia cu binecunoscuta-ti franchetze.

 19. pP Says:

  +
  am uitat ceva :
  +
  APELUL CATRE EUROPA 1980
  (trebuie integrat si facut vizibil in aceasta EXPO)
  daca vrem sa educam pai sa educam FRATILOR.
  …………………………….
  gata va las!
  TREBUIE SA IES.am treaba.

 20. Angela Furtuna Says:

  Memoria nu cedeaza presiunilor istoriei.

  Toate evenimentele din 13-15 iunie 1990 au fost derulate conform planului aprobat, recomandat si sustinut activ, pas cu pas, de Ion Iliescu.

  A nu se uita> Ion Iliescu, aparatorul PCR si adversarul democratiei

 21. Dl.Goe Says:

  Intotdeauna am apreciat pragmatismul si eficienta simplisima sau chiar simplista. M-ai rezolvat admirabil. Deci asa facem, eu merg sa ma maturizez la alfabetizare de numarare a citititorilor (apropo pe pP de cate ori il numeri?), iar tu iti mai gasesti trei potcoave si 999 de bloggeri si-ti faci partid. Tare. Totusi ce este un blog si cu ce se mananca el?

 22. Dl.Goe Says:

  @Inger si Furtuna: \”Toate evenimentele din 13-15 iunie 1990 au fost derulate conform planului aprobat, recomandat si sustinut activ, pas cu pas, de Ion Iliescu.\” – E prea tare. Nu iscalesc. Dar poate ca este vorba de o \”aprobare\” tacita nu pe baza de semnatura. Dar planul? Planul este scris undeva sau este doar simbolism? Intreb si eu pentru ca mi-e teama de tradare. Uneori putem compromite o cauza corecta prin supralicitare. Poate veni oricand un musiu care sa intrebe \”Pe ce te bazezi madam\”? Nu?

 23. Angela Furtuna Says:

  @Dl. Goe.

  No problem.

 24. Dl.Goe Says:

  @Inger si Furtuna – In informatica, atunci cand nu gasesti cu usurinta un nume potrivit/sugestiv pentru o variabila, de obicei acea variabila nu este necesara in algoritm. Faptul ca n-ati gasit o formula potrivita si la fel de scurta ca acest „no problem” in limba româna (caci nitr-adevar „nicio problema” n-ar fi sunat bine) este destul de semnificativ. „No problem” adica ce? Nu e grav ca „n-o iscaleste” Goe? Nu e grav ca vine „musiu” si-ntreaba „pe ce te bazezi madam?”? Sau nu e grav ca o cauza corecta poate fi, daca nu compromisa macar afectata negativ prin supralicitare? Conteaza sa stim ce nu conteaza! 🙄 In rest doresc sa va asigur de toata consideratia mea, in special pentru felul spectaculos in care mânuiti cuvintele si ideile atunci cand va enervati cu masura. Sunteti nervoasa cand sunteti frumoasa.

 25. Stely Says:

  Gasisem de cuviinta sa ma retrag un timp , spre a-i lasa sa spuna ce este de spus pe cei ale caror cuvinte sunt si au fost pe masura faptelor ..Desigur ca nu am avut nici un moment de indiferenta fata de ceea ce se petrece acum si aici ..M-am bucurat cind a aparut prima Somatie catre Curtea Costitutionala, intrucit numai cu o zi in urma ma impresionase profund sentimentul de deznadejde al d-l S.Iliesiu ..Parea infrint si resemnat ..Am suferit si m-am revoltat alaturi de el si de voi ceilalalti , ptru ca o lege votata de parlamentul Romaniei a fost declarata ca neconstitutionala de o mina de judecatori care au pus mai presus interesul lor si al celor care i-au asezat in functie ptru a-i proteja ,decit al milioanelor de cetateni ai Ro..
  M-am bucurat ,deci ,cind a aparut prima Somatie ,destul de categorica si imperativa,semn ca S.Iliesiu si T.Maries impreuna cu Asociatia 21 decembrie ,cu celelalte ONG si alte asociatii civice sunt la datorie si nu se dau batuti ..
  M-am bucurat ,deasemenea, ca n-a mai trecut nici macar o zi si a aparut a doua Somatie ,cu multe si f.importante intrebari ale caror raspunsuri ar trebui ne lamureasca pe deplin cu cine avem de-a face ..Vad ca nu a aparut motivatia ,semn ca domnii judecatori nu se sinchisesc de nici de Somatie ..Si-au facut”datoria ” fata de o singura persoana si isi vad in continuare de interesul lor personal..
  Ceea ce m-a determinat sa ma alatur ,din nou ,voua ,celor pe care va stiu si va cunosc ca neobositi in lupta voastra de anticomuniisti veritabili ,este sentimentul de revolta si sfisiere sufleteasca pe care le-am simtit cind am vizionat atit filmul „Odesa in flacari ” cit si cele noua casete cu momentele tragice si dureroase ale mineriadei din 13-15 iunie ,dar si momentul cind s-a pus la cale sub privirile noastre ,aburite de victoria „revolutiei”, un nou comunism , mai ascuns si mai pervers ..
  Marturisesc ca am fost bulversata cind i-am vazut ,acolo ,la balcon , pe F.Iaru ,pe V.Rebenciug ,S.Tanase,Ana Blandiana ,I.Caramitru etc..care erau patrunsi de responsabilitate si de dorinta de a termina inca de atunci cu comunismul..
  Asadar , vazindu-i ,atunci, si vazind cee ce fac acum, la TV.-unile care manipuleaza, ca si atunci, poporul ,si alaturi de cei pe care ii blamau ca fiind activisti ,as vrea sa-i intreb :
  „Ce va determina d-lor sa fiti alaturi de cel pe care l-ati blamat ca activist comunist? ?Ce v-a determinat sa abandonati lupta si sa va pozitionati alaturi de PSD si I.Iliescu la alegerile prezidentiale si sa nu fiti acel virf de lance impotriva comunismului , acum ca si atunci?
  Ce va determina sa fiti ,acum si din nou, alaturi de PSD care a trimis la Curtea Constitutionala legea lustratiei ,stiind sigur de ceea ce se va intimpla ?Cine va opreste sa nu reeditati „Piata Universitatii ” si sa nu cereti Curtii C sa reanalizeze hotarerea de a declara ca neconstitutionala legea lustratiei ? De ce nu sunteti alaturi de noi ptru a cere parlamentului depolitizarea TVR si numirea ca director a lui S.Iliesiu ?

 26. Tilbuhoglinda Says:

  In fiecare an pe la inceputul lui iunie ne apuca un sentiment de revolta si sfisiere sufleteasca.

 27. pP Says:

  Draga doamna ANGELA FURTUNA&all

  OK.
  Filmuletele postate de dumneavoastra sunt CUNOSCUTE SI ARHICUNOSCUTE.
  PE MINE PERSONAL SCENA BALCONULUI CHIAR NU MA INTERESEAZA.
  (acolo SUS la BALCON era un GHIVECI foarte bine asezonat.)
  BAIETII ne SERVESC acest GHIVECI cu scena BALCONULUI & BRUCAN in strada (mortul de la groapa nu se mai intoarce) de 20 de ani pe toate tv-URILE . RO & BOU.GO.ro
  EU PERSONAL ATUNCI (eram déjà la PARIS ) am reusit sa descifrez la nivelul en general EV. IN ALTA CHEIE.
  ASCULTATI CU ATENTIE DISCURSUL DOMNULUI FLORIN.IARU par ex.si imaginati un Arc-En-Ciel in timp(peste 20 de ani) si poate INTELEGETI cum era La recette de la ratatouille à l’époque.
  DA AVETI DREPTATE! ESTE VORBA DE ILIESCU CARE A ASUMAT POLITIC OROAREA.
  DE CE NU VA PUNETI INTERBAREA CINE ERAU PAPUSARII din spatele lui PROSTI (ILIESCU)?
  CINE SUNT BENEFICIARII ACTUALI AI EV. IEPOCII?

  OK/
  Va dau citeva nume pe care trebuie sa le SITUATI in schema dominoului: Magureanu&COMPANIA, Gelu Voican Voiculescu &compania,Adrian Sirbu&CO.,
  Stelian Tanase&Co ,Sorin Rosca Stanescu & Co. etc…etc….&+alte companii.
  (mentionnez faptul ca v-am oferit un échantillon Assez Ouvert)
  La compania & + la capatul LUI + trebuie sa cititi sau sa imaginati CAPUL unui actual oligarh miliardar sau o grupare de actuali politicieni.
  1/
  Magureanu:
  POLITRUCUL ,,comunist,,,conspirator, (la Matière grise) creatorul et le meneur des touts jeux incepind din anul 1985 pina in anul 2000 (AICI DOMNUL CONSTANTIN DOBRE POATE SA NE LUMINEZE +poate sa relateze FAPTE concrete)
  EFECTELE ACESTUI DIABOLIC meneur de jeu SE RESIMT HIPERFORT si in ZIUA DE ASTAZI Malheureusement pour les romains.(SA NU UITATI CA ACEST INDIVID(aparent modest )A FACUT 3 PRESEDINTI ROMANI IN 2O DE ANI :ILIESCU,CONSTANTINESCU,BASESCU.(ultimul adica domnul BASESCU este l’enfant terrible al acestui Hollywood dimbovitean)
  CE VA ASTEPTATI SA FACA BASESCU AVIND IN OGRADA SA Le „cadeau” empoisonné oferit EXPRESO de acest MAGUREANU(acel minuscul partid)??????
  +&PS la ACEST DIABOLIC MAGUREANU cu ocazia sau DATORITA MINERIADEI a reusit sa arunce pe piata INTERNATIONALA citeva MII de TINERI AGENTI Fosti informatori ai SECU.santajabili(dupa mineriada au urmat citeva luni cind s-a putit obtine azil politic extrem usor in mai toate tarile europene&+)
  PROBABIL CA ACESTI AGENTI FUNCTIONEAZA SI ACUM F.BINE IN FOLOSUL
  ,,CAPITALISTILOR ORIGINALI ROMANI,,SI NICI DECUM IN INTERES NATIONAL.(probabil ca lucreaza paralel )
  2/
  Voican Voiculescu
  Inginer,Bisnitar ,proxenet ,Informator ZELOS secu.
  3/
  Adrian Sirbu
  Secretar PCR cineast-scenarist
  4/
  Stelian Tanase
  Activist PCR sociolog,apropriat de nucleul conspiratorilor secu&DIE
  5/
  Sorin Rosca Stanescu
  Ziarist,bisnitar,informator ZELOS SECU

  ……………………………………………………………………….
  ……………………………………………………………
  ………………………………………………………………….
  OK.
  Acum sa REVENIM la ev.ORGANIZAT de (IICCMER)& domnul TISMANEANU

  Voila ce ii propun eu domnului TISMANEANU & ORGANIZATORILOR ACESTUI EV:
  IATA UN PROIECT SIMPLU, EPURAT SI F.USOR DE REALIZAT.
  1)
  IN PIATA UNIVERSITATII LA EXTERIOR SA FIE AMPLASATE 40 SAU 50 DE FOTOGRAFII DE DIM. UNUI PANOU DE 2/2m ALB NEGRU
  2)
  Imaginile sa reprezinte NUMAI ACTIUNI BARBARE SI DEVASTATOARE ALE MINERILOR(asta este f.imp……..ET sourtout pas IMAGINI CU SCENA BALCONULUI SAU ALTE SCENETE )si fara muzica sau alte chitibusuri(stil ROM)
  DECI :SIMPLU ,EPUTAT si TACUT
  3)
  SA FIE AMPLASATE SPATII STIL ATELIERE DE DESEN PT.COPII
  SA SE PUNA LA DISPOZITIA COPIILOR CITVA SACI CU CARBUNE DE DESEN 100 de kg.par ex.(eu am invatat la scoala sa desenez numai cu CARBUNE)
  Sa fie incurajati copii sa deseneze pe jos LIBER SI INSPIRATI DE FOTOGRAFIILE
  EXPUSE IN PIATA(copiii sunt intodeauna SINCERI)
  SA SE FILMEZE SI SA SE FACA FOTOGRAFII INTERESANTE CU COPIII IN ACTIUNE (evident copiii vor FI amprentati de CARBUNE -aici sa se insiste pt.a se putea obtine IMAGINI INTERESANTE(FILM&FOTO))
  4)
  In pasajul universitatii(zona Andergraund sa se organizeze expozitia cu marturiile &,FOTO scena balconlui ,filme etc.)
  5)
  PE DATA DE 15 IUNIE CIND TOTUL ESTE MIS EN PLACE DIN ORA IN ORA (toata ziua-24 de ore)SEMNALUL UNEI SIRENE (15-20 de secunde)pas plus:
  Dupa semnalul de sirena DE FIECARE DATA DIFUZAT DE LA BALCONUL UNIVERSITATII A CELEBRULUI DISCURS AL DOMNULUI ILIESCU PRIN CARE MULTUMEA MINERILOR
  In acest timp ACTIUNEA COPIILOR CONTINUA NESTINGHERIT.
  DESENUL SA SE FACA LA LIBER (adica cine doreste)
  SEARA si NOAPTEA SA SE FACA PROIECTII (film)CU IMAGINI ALE MASACRULUI PE CLADUREA UNIVERSITATII, ARHITECTURA,TEATRUL NATIONAL
  6)
  SA FIE INVITATI TINERI ARTISTI SI SA LI SE PROPUNA SA FACA PERFORMANTE LA LIBER.
  7)
  SA FIE LASATI Les passants sa SE MANIFESTE LA LIBER.
  8)
  SA SE FACA un buzz pe INTERNET si pe tel.MOB.

  ………………………………………………………..
  COSTUL ACESTEI ACTIUNI:
  Probabil ca costul a doua carti tiparite despre comunism sau variante ale mineriadei
  +
  Les frais réels d’Une conférence à l’étranger sur le comunism.

  Aprox 20 OOO de euro

  Este mult ?este putin ?
  Ps.
  Aici tot materialui de care v-am semnalat se poate realiza in 24 de ore
  Am inteles ca ei pot INTREBUINTA FOTO doc.de la agentia agerpres n’Est-ce pas?

  PS:
  TOT MATERIALUL SE VA PASTRA SI SE VA UTILIZA DE FIECARE DATA DE 15 IUNIE AL FIECARUI AL+ alte actiuni + INVITATI STRAINI + implicat si
  ICR.
  VOILA DRAGI PRIETENI.

  ……………………………………………..

  PS:
  @goe
  Dumneavoastra sunteti AGENT DE TRAFIC?
  Sau ce Dumnezeu TRAFICOTATI?

 28. AVP Says:

  @pP / ideea cu PU ca pretext pt as-ul VMagureanu de a-si reimprospata agentura – dovada faptul ca insusi Marian Munteanu va fi fiind la un moment dat catindatu „sarpelui cu ochelari” la prezidentialele partidei „Noii Romanii”… – nu e noua… In publicistica de hartie din anii 90 (dar si in tabletele din hypersptz) am marsat io insumi pe aceasta idee…

  Foarte interesanta, in schimb, dar cu costuri probabil mai mari decat acelea pe care le estimezi tu, propunerea de scenariu pentru organizarea evenimentului comemorativ 13-15 iunie, insa din pacate ea vine mult prea tarziu… De ce nu te-ai trezit mai devreme…? 🙄 Oricum, ideea ar putea fi retinuta in portofoliul IICCMER… In vremurile de austeritate de azi si-n hysteria indusa prin tembeliziunile mogulice (si-n conditiile in care TVR e legata la gura in mod iresponsabil, prin tergiversarea numirii unui director militant, iar nu pur si simplu a unei glugi obediente de coceni…), ma tem ca orice manifestare publica mai dramatica ar putea fi interpretata tale-quale de catre populatia turmentata de diversiunile si dezinformarile tembeliziunilor mogulice, transformandu-se in contrariul ei (precum celebra emisiune radiofonica a lui Orson W., din anii 30, cu „invazia martienilor”, sau ca nu mai putin celebra manifestatie proCeau din 21 dec.1989, care s-a transformat in ce s-a transformat…)

 29. devis grebu Says:

  cC , nenea pP , comment ca va …? on dirait –en chaleurs– comme nous (38 degres, a l’ombre des souvenirs voyous/golanesti )… Am citit scenariul cu deviz atasat…tout un programme… ce mai !…Cautam regizor disponibil…Intre timp , fara sa va intreb (ne cognez pas,chef–svp !…),mi-am zis ca ce ar fi sa pun de o egzpozitiune „Ilici/luminatzia-de-la
  -capatul-tunelului-dintre-mina-huilata-la-mina-anti-tanc „, ei–ce ziceti maitre…? Si nu oriunde , ci chiar in barlogul „grevistului” foamei/pe/saturate, care se bronzeaza in locul fleicilor barbeqiuizate ,care tre’ sa mai astepte un pic ,sa se
  Rumaneasca bine , la foc mic,de curte/constipationala…
  Vernisajul –pe melodii de Patzurca si lozinci calushare– Duminica 13 iunie. Veniti..?sau va trimit un”compte-rendu..?

 30. Angela Furtuna Says:

  @ Dl. Goe,
  Va rog sa adoptati un ton normal, fara familiarisme bizare, si sa nu scadem nivelul dialogului. In fond, identitatea mea, publica, spre deosebire de camuflajul dvs. circumstantial, ar trebui sa va invite macar la bunavointa.
  Multumesc.
  ………………………………………………………………………
  In legatura cu filmele si evocarile: le-am postat poate pentru a comemora.
  Mi se pare ca dincolo de lucrurile numite si politic corecte, in imprejurari ca cele numite 21-22 decembrie sau 13-15 iunie, reactionam si prin acel pur si simplu omenesc, genuin, natural. Amintiri, asumari, memoria actelor ratate, dreptul de a plange.
  E imposibil sa nu simtim acest sentiment de iremediabila pierdere, deopotriva colectiva si personala.
  Nu pot sa nu privesc in urma si omeneste, nu numai politic corect, la momentul Piata Universitatii.
  Eram tineri si plini de iluzii, elan, speranta, constienti ca luptam pentru o sansa, constienti de unicitatea acelei sanse istorice pentru Romania si pentru romani, si constienti de irepetabila ocazie de a face loc acelei lumi visate, una fara comunism.
  Dupa 20 de ani, care valoreaza cat o viata de om – pentru ca au fost ani de consum si de perpetua tracasare -, cele cateva grade de neocomunism si baroc fascisto-comunist (cf. Vladimir Tismaneanu) ce definesc paharul amaraciunii pe care oamenii o beau zilnic sunt tot ce poate fi masurat in psihologia si solciologia momentului. Au murit foarte multi acolo, sau intre timp, ori fac parte, ca si noi, din clonele tinerilor de altadata ce au devenit deja mortii vii care participa, ca si noi, ca martori la tragedia romaneasca.

  Ce simtiti? Ce simtim? Revolta dureroasa, un fel de neputinta infioratoare in fata ratarii istoriei, regretul de generatie si de fiinte irosite de cruzimea morala si de sadismul fanatic ale diviziei Ion Iliescu. Nu numai generatii si minti irosite, cat o tara intreaga distrusa de liderul si gruparea complice care si-au facut intrarea in istorie printr-un asasinat dictatorial (comis asupra familiei Ceausescu) si prin terorism de stat (mineriadele).
  Epoca Ion Iliescu isi traieste emanatiile si in 2010, cand Curtea Constitutionala de aceeasi extractie tocmai a declarat ca neconstitutionala lustratia intr-o tara care a condamnat oficial comunismul; tot aceasta epoca pare ca se agata de noi precum un navod demonic prin indolenta liderului ei rosu absolut: departe de a se retrage in recluziune si pocainta, el isi lanseaza la fiecare targ de carte cate un codice de sfaturi si explicatii asupra modului de intrebuintare a Romaniei, dupa ce a fost groparul acestei tari.

 31. Dragos Gros Says:

  @Stely
  Te rog sa-mi permiti sa adaug ceva frumoasei tale prezentari. In primele zile ale anului 1990 aparea la tv un personaj interesant; un actor. Aducea cu el un sul de hartie igienica pe care il oferea „cantaretilor” vechiului regim. Avand in vedere ca timpul trece si memoria slabeste, ii ofer eu „ilustrului” personaj acelasi sul de hartie pe care il poate imparti frateste cu alti „anti-comunisti” celebri: Rosca-Stanescu, Tanase si Dinescu, Diaconu si lista poate continua, dar am zis sa-i amintesc doar pe cei deja numiti de tine. Despre Caramitru nu mai zic nimic pt ca nu merita efortul. Semnalez totusi risipa uriasa de fonduri pe vremea cand era ministru si se visa presedinte UNESCO. L-a intrebat cineva cat a costat statul roman turneul electoral prin lume pt a SE promova? Nu. De ce? O sa-l intrebam pe ilicescu.

 32. Dl.Goe Says:

  @Inger si Furtuna – Ma straduiesc sa vorbesc cu perdea, normal, sa nu spun lucruri formale dar si sa nu rusinez pe nimeni, dar ma straduiesc in van. Asa imi ies, asa e personajul. Daca nu puteti trece peste asta, asta e. Nu-mi mai raspundeti. Vizavi de acest aspect mi se pare ca faceti niste presupuneri cel putin bizare, in special fata de sensul bunavointei. In fond cei care-si afiseaza identitatea publica ar trebui sa fie perfect imuni la \”tonurile\” folosite de catre anonimi si sa nu le folosesca drept pretexte pentru inutile eschive fata de continutul de sub tonuri. Ce poate conta pentru d-na Angela Furtuna ca un caraghios care semneaza Dl.Goe ii zice \”Inger\”? Dar repet, daca \”la rigoare\” nu puteti trece peste asta, ignorand tonul si raspunzand \”pe limba d-voastra\”, acordata pe frecventa identitatii publice afisate, mesajului continut in texte, atunci nu va ramane decat sa ma ignorati cu totul. // P.S. revenind la oile noastre am de adaugat la intrebarile la care ati evitat sa-mi raspundeti un singur lucru (poate doua): Si GOLANII si MINERII au facut in mai-iunie 1990 maximul pe care-l puteau face pentru tara, popor si istorie, si unii si altii. Maximul. Nimic in plus nu se mai putea face atunci. Astfel de momente sunt rare. De aceea se si consuma oamenii foarte mult pentru ele la fiecare aniversare rituala. In rest nu.

 33. pP Says:

  @devis grebu
  MAESTRE!!!!!!!!
  CE PUTEM SA MAI NE’F cu ASTIA LIPSITI ,,,volontiers,, OU PAS?
  de simtul comuniunii & COMUNICATIUNII minimale in spiritul si pt.COMUNITATE & viitorul copiilor A,,the middle class,, n’est ce pas ?????….
  fie la – GRADE + grade fie….FIE….fie……sa fie asa cum au stabilit EI.
  in REST/
  Rumaneasca bine , la foc mic,de curte/constipationala…

  ps:
  lasind GLUMA deoparte ! ……………………………
  SPER CA DOMNUL TISMANEANU SA CITEASCA ce AM POSTAT EU MAI SUS.
  SINCER!
  daca CITESTE sunt convins ca si PRICEPESTE (singele apa nu se face –––apropos de profesionistii COMUNICATORI)

 34. Stely Says:

  Dragos Gros ,
  Tocmai ce ma pregatea sa merg la” bucatarie „, 😉
  acolo unde m-a trimis @pP zilele trecute, spre a mai aduga ceva „mirodenii” ,verdeata si patrunjel la „ciorba ” mea de postare .. 😳 Dar, ptru ca dvs mi-ati confirmat ca are deja tot ce-i trebuie si ati binevoit a mai adauga ceva cu privire la „acel actor „,eu va multumesc si totodata am sa adaug si eu la rememberul dvs inca ceva si mai frumos ..
  Iata ,aici ,gasiti o scrisorica deosebita ,scrisa de maestrul D.Grebu ,actorului cu pricina ..
  https://viorelpadina.wordpress.com/2010/04/29/despre-respect/

 35. Dl.Goe Says:

  @Stely – Ce mai faceti?%D%A

 36. Dragos Gros Says:

  Superba scrisoare, draga maestre Grebu !!! Jos palaria !

 37. pP Says:

  @Dl.Goe
  conceptul dumneavoastra&+ (adica CONCEPTUL ARCA+°°°)
  ESTE PROST !chiar foarte PROSTI.
  va asigur ca NU VA DECOLA JAMAIS.
  ps:
  daca vreti idei si concepte de comunicare va rog sa ma conctactati par mail.
  AM SA VI LE OFER GRATOS.
  ps/
  eu traiesc aici de aprox. 15 ani NUMAI DIN ASTA.
  adica traiesc VINZIND IDEI.
  Comprenez-vous …? mon ami!

  @avp
  profit acum ca sa-ti semnalez ca mi-a fost ARESTAT un coment la maestrul DEVIS
  …………………………………
  te asigur ca nu am sa merg cu pira la arca lui GOE.
  merci si sa auzim numai de bine.
  ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 38. AVP Says:

  Reamintesc celor care sunt mai putin familiarizati cu navigatia pe Net ca exista doua moduri uzuale de urmarire a noutatilor de pe un blog favorit :

  1) prin clickuirea periodica cu prompterul mouselui a titlului blogului („Viorel Padina&Devis Grebu”, in spe), apoi observarea listei de comentarii recente (din stanga-sus, in cazul nostru) si clickuirea comentariului nou (dar nu a numelui comentatorului), chestie ce ne introduce in zona comentariilor, unde la randu-ne putem posta;

  2) prin marcarea blogului la „Bookmarks” (sau la Add to favorites, pt cei ce folosesc Internet Explorerul), iar apoi urmarirea acestuia numai prin intermediul semnului propriu de carte (operatiune care ne va aduce totdeauna in prima pagina, actualizata, a blogului), urmand in continuare procedura de mai sus.

  Cine ramane tot timpul doar in pagina curenta a comentariilor si face refresh spre a-si actualiza aceasta pagina, risca sa nu prinda postarea noua (din prima pagina), daca postatoru uita s-o anunte 🙂

  A, era sa uit ! oops… Postare noua !

 39. pP Says:

  @AVP Says:
  11 iunie 2010 la 21:24
  ………………………………………………..
  1
  am vaga senzatie ca cititi ,,volontier,, printre RINDURI sau peste…….,? dea valma (SAU ASA CUM VRETI SA CREDETI
  DUMNEAVOASTRA ca exista SITUATIUNEA vis A vis DE REACTIUNEA°
  2
  Marian Munteanu? NICI MACAR NU APARE IN TEXTUL MEU.
  (un pion hiper secundar)
  …………………………………………………………
  +
  VA REPET:
  COSTUL
  Aprox 20 OOO de euro

  Este mult ?este putin ?
  Ps.
  Aici(la PARIS sau ORIUNDE) tot materialul de care v-am semnalat se poate realiza in 24 de ore(50 panouri foto NEGRU ALB)
  Am inteles ca ei pot INTREBUINTA FOTO doc.de la agentia agerpres n’Est-ce pas?
  ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  IN REST, DEPINDE DACA EXISTA VOINTA SI INTENTIA DE A TRANSMITE MESAJE FORT,IN ADEVAR &CU BATAIE SIGURA SI A LA LONG.
  DACA NU?…..NU.
  sau
  RAMINE CUM AU STABILIT LA ORA FATIDICA IN ZIUA FATIDICA:
  ,,ne facem ca lucram,,

 40. AVP Says:

  Io ma retrag. Daca veti intra la spam nu va fi din vina mea. Paa…

 41. Stely Says:

  D-l Goe ,
  @Stely – Ce mai faceti?%D%A
  As putea sa spun ca :1/4 asa 😦 inca 1/4 asa : :evil : si inca 1/4 asa: 🙂 si cea mai ramas ,asa .. 😳

 42. Stely Says:

  uff!! N-a iesit ceea ce era mai important .. adica 1/4 asta:
  :evill:
  Starea este indusa de „Fata hida a justitiei romanesti” si impresia ca orice am spune nu mai prezinta nici un interes..
  De fapt , din ceea ce vad si din ceea ce se petrece ,prevad o perioada lunga de vacanta .. Sa fie de vina campionatul de fotbal sau ..altceva ? 😉 In orice caz ,Arca ta ar fi fost „ceva „, daca ai fi pus in functiune ghena aceea sau macar un plici ,fie si un „flit” Dar ,asa .. ?
  Insista insa .. Poate ca ” cineva” va aprecia stradania ta si mai stii? O data va zice :”hop si-asa !! ” 🙄

 43. Stely Says:

  Na ,ca tot nu vrea ,dar nu ma las ,uite -asa: 👿

 44. Angela Furtuna Says:

  @Dl. Goe

  1. -„In fond cei care-si afiseaza identitatea publica ar
  trebui sa fie perfect imuni la \”tonurile\” folosite de catre anonimi si sa nu le folosesca drept pretexte pentru inutile eschive fata de continutul de sub tonuri”.

  NU. Afisarea identitatii publice nu ar trebui sa fie o slabiciune. In consecinta, dupa umila mea parere, o politete colocviala e de preferat intotdeauna ca modalitate de comunicare intre oameni ce nu se cunosc. Asa cum e cazul de fata. Tema imunitatii la care va referiti este adesea invocata pentru a scuza stiluri si maniere inacceptabile folosite de romani pe net, in forumuri, chestii care nu exista niciodata pe forumurile occidentalilor.
  Dar, desigur, dvs. sunteti cel elegant, cel care are dreptate, iar eu o biata persoana deplasata, a stupid people, ce trebuie sa fie dresata pentru linsaj mediatic.
  Regret sa va comunic ca sunt o fosila.

  – „P.S. revenind la oile noastre am de adaugat la intrebarile la care ati evitat sa-mi raspundeti” .

  Tocmai v-am explicat ca, in opinia mea modesta (dar puteti sa nu luati in considerare aceste observatii pe care le face un om insipid, ca mine, care nu joaca un personaj, care vorbeste clar, normal si respectuos si care este o folsila neverosimila pentru dezinvoltura timpurilor actuale), datorita stilului si tonului abordat de dvs., sofisticat fara miza cumva, se pierd calea directa de adresabilitate, mesajul si finalitatea comunicarii. Preocupat fiind dvs. de stilistica personajului Dl. Goe (la care mai aveti inca mult de lucrat pentru scena, in timp ce noi, ignorantii, ar trebui sa fim mandri de acest statut de sparing partner cu care ne onorati in timpul repetitiilor aferente), cred ca ratati de fapt dialogul de idei propriu zis cu un anumit interlocutor, fie el si unul sub demnitatea dvs.
  In spiritul acestor frugale constatari, va asigur ca eu nu am observat in mesajul dvs. initial nicio intrebare, doar niste aluzii, cateva parafraze si insinuari. Neintelegand nimic, am preferat sa-mi fac un mic proces de constiinta privind propria ignoranta, mi-am dat o nota mica la logica, m-am pedepsit cu infometarea la cina si m-am razbunat pe un volum de Northrop Frye.
  Desigur, primiti gandul meu de buna amintirie.

 45. Dragos Gros Says:

  Daca n-ar fi un Pelican, mai mult ca sigur ca individul ar fi un papagal. Inginer ratat, comentator sportiv fara talent, sluga in Ministerul Muncii psd-ist, acest secretar al partidului lui Felix turnatorul este incalificabil prin maniera adoptata la televizuina „meteorologica” pentru manipularea populatiei preocupate mai mult de ceea ce „se ia” in opozitie cu atat de obisnuitul „se da” al lui ilicescu. „Sondaje de opinie” comandate, deci fara vreo importanta statistica, sobolani chitcaitori amintind de „frumoasele” vremuri de pana in ’90 (Chireac, printre altii), iata peisajul romanesc in ajunul comemorarii crimelor comunisto-fasciste din 13-15 iunie 1990. Cu tupeu si sfidand memoria victimelor proprii, ilicescu lanseaza carti de „sfaturi”, uitand ca istoria personala nu a inceput acum 20 de ani; nu ca ar putea pomeni si despre faradelegile anterioare Revolutiei. Geoana (scuze pt majuscula), in timpul asta, joaca isteric si bate din picioare de bucurie ca i se mai ofera o ocazie sa iasa in evidenta prin bataia de joc la adresa Constitutiei, acolitii/complicii lor ii sustin hahaind bolnav, fara insa a uita sa arate spre „hotiile” mereu afirmate, dar nicicand reclamate, necum dovedite ale PDL si, desigur (sau mai ales), ale Presedintelui. Asta e Romania de azi, dominata net de fragmente comuniste in toate structurile. Aceasta tenie a romanilor ar trebui eliminata definitiv pt sanatatea organismului social. Dar cine sa o faca? Cei care le fac, constient sau nu, jocul? Nu m-ar mira deloc daca ar provoca violente de strada cu ocazia comemorarilor; este felul lor de a opera.

 46. Hantzy Says:

  @Angela Furtuna,

  pentru ca nu sunt direct implicat in disputa dumneavoastra cu Dl. Goe si pentru ca o consider neproductiva, ma simt dator a va impartasi impresia mea, cum ca, dincolo de diferendul stilistic, Dl. Goe va apreciaza deosebit, chiar el remarcand ca „Ingerul Furtuna ne e draga si noua”.
  Pe de alta parte, nu cred ca stilistica, poate inca neslefuita a dumnealui, va distrage atat de categoric atentia de la dialogul de idei propriu zis. Este inca la libera alegera a oricui a-si alege forma in care-si decoreaza fondul, iar daca o face, interpelandu-va direct, e, pentru ca are siguranta ca-l veti intelege. Doar tot dumnealui afirma ca va admira „pentru felul spectaculos in care mânuiti cuvintele si ideile atunci cand va enervati cu masura”, lucru ce subliniaza si antonimul liniste – furtuna, ce-l evoca numele dumneavoastra.
  Bineinteles la fel de liber este si interlocutorul a ignora sau nu interventia astfel degizata, insa e oarecum dezamagitor sa faci consideri exclusiv camuflajul, „nesesizand” ideea principala, brutal exprimata prin acel: „Pe ce te bazezi, madam?” Pentru ca, foarte probabil, acesta este modul de adresare, nu al domnului Goe, ci a contraopinentilor dumneavoastra pe aceasta tema, varianta oficiala (chiar daca nici eu, nici Dl. Goe, nici dumneavoastra nu credem in ea) e ca minerii si imeghebistii au venit „spontan” la Bucuresti. Iar ca au fost aplaudati si felicitati de Ilici, nu implica si faptul ca au si fost chemati de acesta. Dealtfel, Ilici n-a fost in minoritate, cand, in acele zile, si-a exprimat gratitudinea. Sa credem atunci ca toti cei ce i-au aplaudat pe mineri, i-au si chemat?! Le-am oferi deci argumente tocmai contestatarilor ideii sustinute de dumneavoastra.

 47. Stely Says:

  Angela Furtuna,
  Apreciez raspunsul dvsclar, normal si respectuos ,dar mai ales Logic si cu demnitate ,pe care i l-ati dat lui@d-l Goe . Sunteti printre putinele Doamne , care au curajul sa -si semneze comentariile cu numele adevarat si care nu se ascund ca lasii sub tot felul de nickuri care mai de care mai hilare si mai gretoase..
  Cred ca ati ales sa veniti din cind in cind si din ce in ce mai des pe blogul maestrilor @AVP&D.Grebu ,tocmai ptru ca si d-lor au ales sa-si puna numele si renumele la bataie si nu s-au lasat nicicum rapusi de citiva indivizi care nu se sfiiesc sa improaste cu venin , intr-un mod grobian si citeodata la limita infractionalitatii..
  Nu-i momentul sa ma autovictimizez ,dar eu insami am fost tinta unor asemenea indivizi ,care m-au atacat cu josnicie tocmai ptru ca am ales sa particip cu sinceritate si cu posibilitaile mele intelectuale ,la a demasca (de ce nu)impostura ,meschinaria ,ilegalitatea din viata social-politica ..Am ales sa particip pe acest” cimp de bataie”
  ptru ca , iata, ce spuneam cindva :am convingerea ca batalia are un scop nobil si ca eu contribui la realizarea lui ,chiar daca aceasta mai poate lasa si urme . Cred ca asta este si motivul ptru care AVP rezista la atacurile mizerabile care vin de la “inimici”,dar ce-i mai dureros si nedrept si de la unii care se declarau prieteni adevarati..
  Sper ca va veni vremea cind ne vom bucura de rezultatele bataliei noastre ..Doamne ajuta!

  P.S.In comentariul meu prezent nu am facut referiri ,deocamdata,la nickul @D-l Goe ,intrucit am perceput cu intuitia mea feminina ,ca demersul lui de a lansa o noua lume „bloggeristica” este inedit ,dar si folositor.. Am avut insa imprudenta de a merge pe Arca spre a-mi spune parerea si nu mica mi-a fost surpriza ,dar si nemultumirea ,ca toti cei care ma improscau aici cu mizerii ,si-au gasit acolo un refugiu bun si ca niste „animalute”preistorice incearca cu disperare sa se salveze de la disparitie ..Sunt surprinsa insa ca d-l Goe mai crede ca acestia merita salvati ..
  Ca sa-i demonstrez d-lui Goe ca spun adevarul ,l-as ruga sa-si faca timp sa intre pe linkul pe care i l-am recomandat lui @Dragos Gros la 22:24 si sa-i urmareasca pe cei trei „crai” in toata splendoarea lor .. Nu va avea ce pierde ,ba dimpotriva ,il asigur ca se va lamuri pe deplin ..

 48. Hantzy Says:

  Stely, spui astfel: „am convingerea ca batalia are un scop nobil „.
  Sper sa nu inteleg gresit, dar crezi ca alti colegi de hyperspatiu ar urmari scopuri nenobile?!
  Eu nu cred! Sunt sigur ca diferenta o face, intre unii si altii, doar identificarea diferentiata a cauzelor starii de fapt si, implicit, a strategiei adoptate.

 49. Stely Says:

  Hantzy,
  „Alti colegi din hyperspatiu” au ales sa sprijine PSD-ul si pe toti cei care au fost pusi de Iliescu in functii inalte ,de unde fac tot ce pot ptru a opri reformarea Statului .
  Prin urmare scopul meu de a-i sprijini pe cei care vor Reformarea si Modernizarea Ro ,este nobil ,iar al acelora care ii sprijina pe cei care impiedica aceasta ,este”nenobil”..
  Cu parere de rau ,cred ca printre „acei colegi „,va gasiti din cind in cind si din ce in ce mai des si dvs ..

 50. Dragos Gros Says:

  @Hantzy
  Mi se pare idealist sa consideram ca toti participantii de pe bloguri sunt doar persoane care exprima propriile puncte de vedere, fie ele si contrare. Un exemplu: citeam azi pe blogul lui Sever Voinescu un comentariu. Nu mi-a fost clar punctul de vedere al „comentatorului”, nu ca nu l-as fi inteles, ci doar ca nu era explicit. In schimb, a invadat postarea cu detalii de genul: pe parlamentarul PDL cutare il gasiti pe strada…, nr. etc. Parca asta tine mai repede de o sarcina de partid si mai putin de un punct de vedere in dezacord cu Sever Voinescu… Asa si cu restul… Unii au ramas comunisti in spirit macar, altii- nu, iar ultimii… sunt angajatii/subalternii politicienilor rosii.

 51. Hantzy Says:

  “Alti colegi din hyperspatiu” au ales sa sprijine PSD-ul si pe toti cei care au fost pusi de Iliescu in functii inalte ,de unde fac tot ce pot ptru a opri reformarea Statului .
  ************
  nu stiu cine sunt cei care au ales sa sprijine PSD-ul si pe toti cei pusi de iiescu in functii inalte, dar nici constitutional nici logic, PSD nu este raul absolut, ci un partid cu aceleasi drepturi a fi sustinut cum tu sustii PD-L. Iliescu a pus oameni in functii inalte pentru ca A AVUT ACEST DREPT, confirmat la votul din 2000. NOI, si eu si tu, i l-am dat, deci vina ar fi a noastra daca nu ne place pe cine a numit. Iar ca i-a pus in acele functii pentru a opri reformarea statului, e o alegatie personala. In acelasi mod, bazandu-ma pe observatii la fel de personala ca ale tale, pot afirma ca si actualul Presedinte, cu aceleasi puteri pe care le avea si Iliescu, numeste persoane care se opun reformarii: Boc, Morar, Roman-Patapievici, Koveszi. Si pot aduce in sprijinul ideii respective, exact aceleasi argumente ca ale tale in privinta oamenilor numiti de Iliescu.
  **************
  Prin urmare scopul meu de a-i sprijini pe cei care vor Reformarea si Modernizarea Ro ,este nobil ,iar al acelora care ii sprijina pe cei care impiedica aceasta ,este”nenobil”..
  Cu parere de rau ,cred ca printre “acei colegi “,va gasiti din cind in cind si din ce in ce mai des si dvs ..
  *****
  Lunad in considerare cele de mai sus, pot spune si eu ca scopul meu e nobil, intrucat ii critic pe cei ce se opun reformarii, recte Basescu si cei numiti de el, iar al tau e „nenobil” pentru ca-i sustii. Diferenta o face, asa cu spuneam, punctul de vedere diferit pe care-l avem fiecare. QED

 52. Hantzy Says:

  Dragos,
  ok nu toti participantii sunt motivati de idealuri nobile, ci doar 99 la suta, Exemplul dat de tine e singular, deci a-l extrapola n-are sens. Si poate ca pana la urma o face si el manat de convingerea ca scopul sau, de a-i discredita pe pedelei, e nobil. Ca modul in care o face e abject, e alta poveste, insa iti pot oferi si exemple similare dintre cei cu celulita in cerul gurii.

 53. pP Says:

  @Hantzy

  ,,Prin urmare scopul meu de a-i sprijini pe cei care vor Reformarea si Modernizarea Ro ,este nobil ,iar al acelora care ii sprijina pe cei care impiedica aceasta ,este”nenobil”..,
  …………………………………….
  CARE,,AMICE,,sunt aia pe care ii susti d’atale?
  Nom , Prénom Profession?
  VRETI SA FITI MAI CLARO?
  RAMINETI comme DAB. cam ALUNECOS n’est ce pas?
  HAI sa ne mai amuzate putin……..
  ESTE DUMINICA n’asa.
  e CANICULA LA rom.ro?
  LA PARIS PLOUA …….(in scimb este cald dar nu foarte)
  hiperplacut.
  MOI, je suis pénard!!
  ca va toi?

 54. Dragos Gros Says:

  @Hantzy
  Cred ca nu m-am facut inteles… Daca dau un singur exemplu, asta nu inseamna ca e singular; cel mult e singular in respectiva postare. Imi amintesc functiunea „sociala” a exemplului: impiedica o insiruire fara rost sau e luat ca reper in argumentatie. Daca 99% sunt motivati de idealuri, nobile, cum altfel?, poate doar tu stii asta; mie imi lipseste sau imi scapa studiul care te-a condus la concluzia asta. Nu ma indoiesc ca e un studiu serios, nu ca „sondajul de opinie” prezentat pana la isterie pe la televizuini sau barloguri tv.
  Cat despre „dreptul” lui ilicescu de a face si drege, am o cu totul alta opinie, din nefericire pt toti, argumentata. Nu, Hantzy, nu ar fi trebuit sa aiba acele drepturi. Intr-un stat de drept, in care democratia nu este ciuca bataii de joc a comunistilor, ilici al tau ar fi avut, dupa iunie 1990, cu totul alte drepturi: dreptul la plimbare o ora pe zi in curtea interioara, dreptul la vorbitor saptamanal si alte drepturi conexe. Dar… nefericirea e ca si tu, Hantzy i-ai dat alte drepturi decat cele meritate. Te rog sa nu ma asociezi si pe mine acestei responsabilitati, ca inca nu se aduna „acolo unde trebuie” si voturile contra. Sa incercam sa ne asumam raspunderi, dar nu cele pasate de altii. Nu de alta, dar „democratia” instalata de acest criminal m-a determinat sa plec din tara, nu inainte de a fi „calcat” amabil, eficient si constant de catre baieti regulamentar frezati in cautare de hartii care le compromiteau patronii. Ce faceai, Hantzy, cand mi se radea in fata pt ca incercam doar sa fiu lasat in pace? In numele democratiei lui ilicescu se comiteau astea; a democratiei si, mai ales a „linistii”. Te rog sa te gandesti ca or fi bune ideile nobile, dar cat timp punerea lor in practica se face prin orice mijloace, asta se numeste fascism.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s