Romtelecom, ca si clientu’ sau „raduhumor”, s-o crede deja in tzeara lu Papura-Voda…? :roll:

Exasperat de hartuirea continua a unui troll ce-a navalit pe our blog nepoftit de nimeni si neagreat de nimeni, decat de alti ipochimeni de factura sa, dupa ce i-am cerut in mod repetat sa binevoiasca – n’asa? – a ne lasa in pace si a-si vedea de treaba sa (daca are vreuna) sau macar sa ne porcaiasca naiba din usa cortului propriu ori a tovarasilor sai de idealuri galbine ca lamuia,  iar nu chiar in casa noastra, cum ar venea, si vazand ca nefelixitu, de o nesimtire homerica si de o agresivitate absolut penala, continua a ne insulta si calomnia chiar si la spam, tocandu-ne sistematic nervii, m-am plans despre comportamentul agresorului la providerul sau de internet, „Romtelecom”, gandind ca o firma c-un brand atat de pompos, care nu e un simplu furnizor de cartier, are o politica de internet respectabila, ce nu le permite abonatilor sai sa se comporte in cyberspace precum golanii ferentaristi sau ca talharii de drumul mare. Mi-am zis ca din moment ce in baza de date a utlizatorului  „raduhumor”,  date pe care platforma WordPress.com mi le trimte automat in inbox de fiecare data cand ipochimenu posteaza pe my blog,  e precizat – intre altele – serviciul din cadrul providerului de internet al respectivului utilizator, adresa la care se pot inainta plangeri pentru eventualul  comportament abuziv, asta inseamna ca orice reclamatie depusa acolo de cineva ce-ar fi lezat de un troll sau de un spameor, sa zicem, va fi tratata cu seriozitatea cuvenita, iar comportamentul abuziv al clientului iresponsabil va fi curmat in cel mai scurt timp. Iata cum arata – spre cunoastinta postatorilor de pe our blog – e-mailul trimis de platforma WordPress.com, prin care mi se semnalizeaza aparitia unui nou comment pe blog (am ales pentru exemplificare chiar un e-mail referitor la trollu cu pricina):

Mentionez ca acest e-mail de semnalizare serveste – la rigoare – ca proba pentru autenticitatea mesajelor postate pe blog, precum si pentru identificarea postatorului. La intrebarea „Cine e?„, platforma ofera administratorului blogului un „Query the RIPE Database„, cu informatii complete, intre altele, asupra providerului de internet si a serviciului din cadrul acestuia unde te poti plange in caz de abuz pe Net. In spetza, raspunsul la o astfel de query arata asa:

Din query database de mai sus am aflat astfel ca te poti plange pentru comportament abuziv la e-mailul abuse@romtelecom.ro, lucru pe care l-am facut si io, adminul blogului „Viorel Padina & Devis Grebu„, semnaland providerului – inca de acum doua luni – ca al sau client pe nume „raduhumor”, cu datele de identificare specificate in e-mailul transmis de platforma WordPress.com si de query database, ma agreseaza non-stop pe propriu-mi blog, hartuindu-mi totodata si comunitatea virtuala ce s-a creat in jurul hyperspatziului nostru si, desi i-am cerut in repetate randuri sa ne lase in pace, individu isi deruleaza fara niciun fel de jena abjecta-i agresiune, inclusiv prin exibarea unui antisemitism penal, ca si cum s-ar afla in tzeara lu Papura-Voda. Ce-i drept, serviciul Abuse&Spam a raspuns destul de prompt reclamatiei mele, informandu-ma ca a investigat cazul si sperand ca problemele noastre cu trollul  vor inceta. Insa dupa ce o perioada calibanu s-a potolit – io crezand chiar ca Romtelecom i-a taiat mustiucu – a reaparut inca si mai virulent, dupa cum puteti vedea in e-mailul reprodus anterior, iar dupa ce m-am plans din nou la Romtelecom (caci unde naiba altundeva, in tzeara in care instantele privatizate in folosul unui clan sau altuia il umilesc pana si pe seful statului sau pe premierul guv-ului ?), Abuse&Spam Romtelecom mi-a raspuns cum ca:

„Am primit sesizarile dvs. iar clientul a fost avizat in limita autoritatii pe care Abuse o are. Speram ca aspectele sesizate sa nu se mai repete. Abuse trateaza sesizarile referitoare la; Mail spam,  Malicious Software, Network Abuse,  Web Security, Phising,  neputand (si nepropunandu-si acest lucru)  controla sau monitoriza postarile diversilor clienti.”

Cu alte cuvinte, onorabilul serviciu al Romtelecom imi da de inteles ca problema ridicata de mine e mult prea neinsemnata pentru un serviciu atat de mare, care nu poate monitoriza „postarile diversilor clienti”, ci se ocupa de chestii  mai serioase…oops. Raspunsul meu a fost urmatorul:

„Va informez ca sunt total nemultumit de modul in care priviti dvs responsabilitatile pe care le aveti ca provider de internet al unui individ care ma agreseaza in mod constant, pe mine si pe membrii comunitatii blogului meu. Daca sustineti ca nu puteti si ca de fapt nici nu va propuneti sa monitorizati postarile diversilor clienti, atunci ce sens mai au aceste stipulatii din politica de utilizare a serviciilor de internet ?

II. Conduită generală.

2.1 Clientul nu are permisiunea de a utiliza Serviciul pentru a transmite, a copia, a posta, a distribui, a reproduce, a utiliza, a încărca sau a prelucra în orice alt mod materiale:
(a) ilegale, obscene, vulgare, calomniatoare, amenințătoare, abuzive, materiale care îndeamnă la ură rasială, etnică sau sunt în orice alt mod defăimătoare;

Sau credeti, poate, ca exemplele pe care vi le-am dat nu sunt suficiente spre a va proba faptul ca mesajele clientului dvs sunt cel putin defaimatoare la adresa mea ?

Ok, inteleg ca dvs nu puteti sa monitorizati toate postarile sutelor de mii sau milioanelor de clienti, insa cand sunteti sesizati in mod expres (si repetat) asupra abuzurilor comise de clientii care incalca chiar politica dvs de utilizare a serviciilor de internet (asa cum am aratat mai sus si dupa cum v-am dovedit prin mesajele primite in e-mailul meu de la „comment-reply@wordpress.com” <comment-reply@wordpress.com>, care-i problema ? Cine sau ce va interzice, in acest caz, sa actionati inclusiv prin suspendarea abonamentului clientului ce s-ar dovedi de rea credinta ? Din contra, sunteti obligati sa o faceti, altfel veti deveni raspunzatori alaturi de clientul-infractor”.

Urmarea…? Dupa ce a fost – poate – certat de grijuliul sau provider de i-au mers fulgii (precum arendasu român de blandu subprefect care venise sa cerceteze reclamatia bietului Ion contra sa, a arendasului…) -, anchetatoru impartial ca tot romanu fiind gazduit chiar in casa pârâtului…), „arendasu” din cazu de fata… (urmarea poate fi transcrisă chiar din Arendasu Român, de ce nu… ? ):

… roşu de furie, începe să-i strige:

— Opincarule, mămăligarule, ţopârlanule, să mă dai tu pe mine în vileag?!

Se apropie încet de el şi începe să-i care la pumni în cap. Subprefectul zice cu blândeţe:

— Cocoane Arghir, cocoane Arghir…

Însă arendaşul e prea mânios ca să-l audă. Dă înainte şi tocmai după ce oboseşte, iese pe uşă răcnind:

Să te saturi de cercetare!

PS. Chiar, de la cine o fi aflat ipochimenu ista ca redactorul „Apelului catre Europa” – singurul text evident anticomunist produs de vreun intelectual roman in anii 80, aloo… – si al samizdatului „NU!” – a fost de fapt un turnator…? 🙄 Cine e iresponsabilul care sa-i fi bagat in cap nefelixitului istuia o asemenea marsavie…? 🙄 Palarie intr-un picior de rai, ghici ciuperca cine-i, vai…?  (iarecuc…)

UPDATE:

Catre: „abuse@romtelecom.ro” <abuse@romtelecom.ro>

Buna ziua. Va rog inca o data, cu toata  insistenta, sa puneti capat activitatii de hartuire pe care o desfasoara impotriva mea clientul dvs „raduhumor”, in limita chiar a instrumentelor contractuale de care dispuneti ca urmare a aplicatiilor juridice ale politicii dvs de internet. Faptul ca dvs, desi aveti posibilitatea de a-i suspenda abonamentul de internet acestui individ care ma hartuieste pe propriul blog si in propriu-mi inbox intr-un mod deosebit de virulent, de insultator si de defaimator, sau  macar aveti posibilitatea tehica de a-i bloca accesul pe blogul subsemnatului (va repet: n-am nimic impotriva ca ipochimenul sa ma porcaiasca oricat ar vrea de pe blogul propriu ori de pe blogurile amicilor sai), demonstreaza in mod clar ca nu dati nici doi bani, in fond, pe principiile pe care vreti sa le promovati prin politica dvs de internet si nu va sfiiti sa incalcati drepturile mele legale la imagine, onoare si demnitate, doar de dragul de a va pastra un abonament in plus. Aveti aici, aiciaici, aici, aici sau aici cateva mostre (doar de pe topicul ” Romtelecom, ca si clientu’ sau “raduhumor”, s-o crede deja in tzeara lu Papura-Voda…? 🙄 „) ale comportamentului clientului caruia dvs ii respectati dreptul de a ma terfeli  in propria-mi casa, in mod absolut fraudulos.

Viorel Padina

Post Scriptum. Inutil sa mai spun ca Romtelecom o face pe mortu-n papusoi, iar trollu penal zburda pe bloguri in continuare… oops. Dar ce se mai vbim de negustoru român „Romtelecom”, care pentru gunoiul crapulos n-are miros, n-asa?, iar nesimtirea-i e rasplatita de clientu-i murdar-murdar, dar oneros, cu inca un banutz de ros, cand iacata ca trollu scabros a fost preluat pe blogu-i cica hiigenizat & mumos chiar de moralistu national, Dorin Tudoran, care-l baga pe ipochimen la naintare printre alte nume ale Iepocii noastre literar-disidentiale… ? Asta e situatia si natia, mey.

157 răspunsuri to “Romtelecom, ca si clientu’ sau „raduhumor”, s-o crede deja in tzeara lu Papura-Voda…? :roll:”

 1. monica Says:

  Buna seara AVP!
  Daca si in Romania legile ar fi la fel de bine statutate ca si-n EU unde ,dupa cum am constatat ,nimeni nu misca in front de frica lor,ipochimenii si trolii n-ar avea ce sa mai indrazneasca.Pana atunci ,vb ta asta-i natia si tratatia…. 😳
  Il salut si pe Devis Grebu si cred ca nu trebuie sa -i repet, ca sunt admiratoarea lui constanta 🙂

 2. radu Says:

  N-ai inteles nimic din raspunsul profesionistilor de la Romtelecom!
  Ti-au zis clar dizidentule in ce caz poate sa intervina un provider.
  O fi asa greu de inteles?

  ++++++++++++++++++++++++
  avp reply : Da, mey, radule, tu esti dovada vie ca, dupa un asemenea raspuns al Romtelecom, trollii vor prinde coraj, stiind ca nimeni in tzeara lu Papura-Voda nu le poate face nemic… Desi ti-am cerut in nenumarate randuri, ba cu vorba buna, ba mai rastit, sa nu mai vii pe-aici, fiindca gradul tau redus de percepere a discutiilor de pe our blog creaza o tensiune nemeritata in arealul nostru, tu continui sa vii si sa marai la noi (acum stiind sigur, n-asa?, ca nimeni nu te poate impiedica sa o faci…) Asta e situatia, natia & tratatia.

  NOTA BENE : avertizez pe oricare dintre our friends – cu exceptia maestrului DG, evident – ca daca va intra in dialog cu trollul „radu” sau cu trollul „radu humor”, va fi trecut la spam fara discutie 👿

 3. DespinaVestea Says:

  Romtelecom=Voiculescu ( grecii care au cumparat Romtelecom au fost adusi de el)-asa ca sa nu te miri cand o sa taie si internetul,la o adica…

 4. pP Says:

  monica Says:
  2 iunie 2010 la 22:29
  pP
  Ce face dl Th Maries ?
  Spunea aseara,dupa ce a fost invitat special de nasul, ca va reveni astazi la B1 TV,cu noi date despre cea mai cea soacra din ro. si cu multe altele.
  Se pare ,intr-adevar,dupa cum a zis si L.Croitoru ,ca ar fi si asta o solutie,privatizarea in energie Tot rusii via tari din EU?
  ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  @monica

  Laisse Tomber!!!!!avec Th Maries .
  sper sa REALIZATI ca se JOACA IN DIVIZIA superioara (A) AICI!n’est ce pas?
  ACUM VOM VEDEA DACA BASE ARE 00 0O OO!
  ce poate sa faca CROITORU daca nu exista MATERIAL ????
  ce poate EL sa faca Notre tailleur DACA NU EXISTA MATERIALUL?????
  URMEAZA PRIVATIZARI INEVITABIL IN ROM.ro
  compri?
  asta este SITUATIA.
  depinde cine le FACE ………..CUM……..IN CE CONDITII………CE……….SI ……….CUM………..
  DACA:
  MERG trei MARI RECHINI LA PUSCARIE+ rez….OURILE………ca va.
  In aceste conditii ROM..ro ARE SANSE MARI SA SE SALVEZE!!!!!!
  DACA NU? NU!
  ::……………………………..
  DACA NU:………………
  VETI COMBATE apoi si INCA PE TEMA ,,DEMOCRATIEI ,, DE TIP D…(iaspora) T ….(ailandeza) inca SUTE DE ANI DE AICI INAINTE.
  merci.
  AMERICA A FACUT-O…..(vezi Bernard Madoff)
  PUTIN A FACUT-0 ……………….!!!!!!!!!
  intrebarea se pune ASA:
  ARE BASE OO OO OO ?????????
  VOM TRAI SI VOM VEDEA.(punctum)

 5. monica Says:

  pP ,ce dreac… ne indoim acum si de OO OO OO le lui Base? Daca n-avea ajungea unde este?
  As mai vrea vro 20 in tara asta cu OO OO OO ca ale lui si se pune de o iesire majestoasa din criza 🙂

 6. radu Says:

  Ti-am spus ca nu te mai bag in zeama dar poti sa fi sigur avpeule ca ce ti-am promis la postarea anterioara ca o sa fiu pe urmele tale in hiperspatiu cum zici tu pentru a-ti pune in fata oglinda.
  Referirea ta de mai sus arata ca nu suporti nicio parere contrara .

 7. pP Says:

  @MONY la 00:35
  VOM TRAI SI VOM VEDEA!!!!!!!!!!!
  FAPTELZE CONTEAZA!!!!
  ps/
  in rest,
  MATERIALUL TAILANDEZULUI se pare ca nu este f.EFICACE n” est ce pas?(DAR?pt ca exista si un DAR ? ;;;;;;;ATENTIE!!!!!)
  COMPRI?

 8. Stely Says:

  Am patit si eu o chestie cam asemanatoare ..Mi s-au furat niste bani ,din geanta . :mrgreen: .. Am observat repede ,si cum la citiva pasi era un militian , care chipurile supravegea ,m-am dus fuga sa-i spun ,gindind ca el l-ar fi luat la ochi mai de mult si ca ar putea sa-lprinda .. 🙄
  In loc de asta ,a inceput sa ma dojeneasca pe mine ..
  😦 .. precum ca nu trebuia sa vin cu bani multi la mine , intr-o zona aglomerata si ca de ce nu am avut grija la felul cum tin geanta si ca ar fi trebuit sa stiu ca in piata aia misuna multi hoti.. 🙄 Eu i-am zis ca el ar fi putut sa-i cam stie si sa-i urmareasca mai de mult,ca apoi sa-i prinda in flagrant ..Sigur ca nici nu s-a clintit din loc ..Sunt convinsa ca hotii furau sub ochii si sub protectia lor..
  Prin urmare ,ma mir cum provideru nu te-au sfatuit sa fii mai atent cu acesti „troli”si ca altadata sa te pazesti singur de ei, ca de niste ciini turbati.. 👿

 9. Stely Says:

  pP,
  Dar ,tailandezul CU CE MATERIAL lucreaza ? Sau are OO OO OO mai mari ca ale lui TB? 🙂

 10. pP Says:

  @STELY….AV………………………PAULA!!!!!
  1.
  TAILANDEZUL este si ramane tailandez n”est ce pas?
  ATENTIE!!!!!!!!!!!!!!!!………………………………………..
  Crise en Thaïlande – Rouge sang
  Serge Truffaut 20 mai 2010 Asie
  À la suite d’une offensive musclée des militaires, le gouvernement thaïlandais a repris le contrôle du centre-ville de Bangkok que les chemises rouges, soit les opposants au régime, occupaient depuis des semaines. Le couvre-feu a été décrété. L’instabilité va demeurer. Voire s’amplifier.
  ………………………………………
  MATERIALUL TAILANDEZULUI se pare ca nu este f.EFICACE(la nivelul ACELA(profi.) n’est ce pas?) (DAR?pt ca exista si un DAR ? ;;;;;;;ATENTIE!!!!!)
  COMPRI?
  COMPRI?
  ATENTIE!!!!!!!!!

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:-qEmEhXOPFwJ:www.lejdd.fr/International/Asie/Actualite/Bangkok-voit-rouge-179282/+thailande+rouge&cd=5&hl=fr&ct=clnk&gl=fr
  …………………………………………………………
  2.
  DT(diaspora tailandeza)

  OM trai si OM vedea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11. pP Says:

  ps.
  se pare ca au descoperit prietenii nostri MATERIALE DE ORIGINE TAILANDEZA n’est ce pas?(la romanika in cuiburi) (ascultare ,recep.mes.mail.,ETCCCCCCCCCCCCCCCCCC)
  HAI SA NU NE MAI OBO. a cette heure ci!!!! MES Vieux …!!!!

 12. AVP Says:

  Buna Dimineata.

  E claro… Se pare ca pP nu ne considera suficient de Barbati sau de Femei – dupa caz, naz si praz – spre a fi gata sa ne varsam sangele pentru patrie, in lupta contra tyranilor si jmekerilor, in timp ce dumnealui, bine pitit la Paris in lupanare, pardon, intre pahare, ne-ar striga imbarbatator: „Allez, Enfants de la Patrie ! Le jour de gloire est arrivé !”

  Evident ca dupa ce noi ne-am da viata pe altaru patriei, pe acest altar s-ar sui, spre a tine discursu funebru, mogulu papusar, animat la randu-i de sforile trase de vreun mason kaghebist…:oops:

  Colac preste pupaza, peste vreo 30 de anisori, f’un (ex fun 😉 ) scucerai al vremurilor din ce in ce mai ingrate ce vor veni, dimpreuna cu vreo raluca si mai marcelina, ar trage concluzia ca si cum ar trage apa in buda de la Crucea de Piatra: asa-zisii ieroi cazuti in lupta contra tyraniei si pentru eliberarea patriei de subt jugu activistilor si securistilor erau, de fapt, informatori ai KGB-FSB, nici macar ai Securitatii nationale, he-he…oops

  Sa-ti tot dai viata pt patria asta recunoscatoare ca drea, n-asa, mey, pepică, fata mea hiistericea, a…? 🙂

 13. tatonulaa Says:

  O ultimă postare, cu regret.

  Tatonul.aa nu a fost banat ci doar urechiat în stil AVP.ist, de sus, din înălţimi, jos , printre ceilalţi priculici, pitici şi mitici.

  Mai bine biped decât patruped.

  laplopulcuportocale

 14. monica Says:

  tatonul.aa
  Eu inteleg ca esti suparat,dar nu are sens acum sa ne cioravaim intre noi.Dupa cum ai observat ,dau navala aici persoane care nu se ridica nici la inaltimea broastei.Cum sa crezi ca si-a pus cineva in cap intamplarea(la care si eu am fost parte)decat c-ar fi fost o simpla harjoneala ca-ntre prieteni.Eu simt ca esti tare suparat din cauza lui Hantzi ,care si-a permis(si asta m-a mirat tare mult) sa scrie un pamflet destul de urat ,la adresa omului caruia , cu cateva zeci de ore inainte ii transmisese admiratia lui.Si asta numai datorita faptului ca te intelesese gresit,dar cu speranta.. 😳 in ceea ce afirmasei.
  Eu stiu ca o prietenie care te leaga de atatia ani de avp si o admiratie pe masura, n-are cum sa se destrame din cauza unor mici zgarieturi pe care vi le-ati facut reciproc.
  Si nici satisfactie ipochimenillor la care se refera AVP in topic nu as da satisfactii.
  Sper ca AVP nu se va supara pe mine,pt interventie.Lasati-l dreac ..de blog ,ca nu plang eu dupa el, la cate neajunsuri a creat (in caz ca asta ar fi motivul).
  In momente de restriste ,prietenii trebuie sa tina aproape 💡 .

 15. Riddick Says:

  Hai să-l ignorăm complet pe rh, niciun fel de interacţiune, iar gazda va şterge comentariile sale.

 16. GoldmundR Says:

  Domnule @tatonulaa,

  eu sunt aproape sigur ca sunteti un democrat,iar „solutia chineza”-pe care ati dat-o ieri-este doar disperarea si neputinta in fata raului organizat-sa raspundem cu rau la rau?-atunci,cu ce suntem noi mai buni,prin ce vrem sa fim mai buni?Arma noastra este doar Dreptatea Justitiei libere…..Justitia este Cheia cu care deschidem usile importante,pentru prezent,(adevarul despre)trecut si pregatirea viitorului.
  PS
  Minunea omeneasca ascunsa(de multe ori)omului:
  priculicii,piticii si miticii sunt fiii Domnului Unic,uriasii din Cer si unii ajunsi uriasi pe Pamant,spre surprinderea generala….
  Ca doar n-or fi cu totii, precum trollii pacatosi,alungati si exilati pentru ca nu au cei sapte ani de acasa si fac parte din a 5-a coloana banala…

 17. pP Says:

  buna dimineata!

  Baconschi: Am pregatit terenul pentru o vizita a lui Basescu in SUA

  http://www.ziare.com/basescu/presedinte/baconschi-am-pregatit-terenul-pentru-o-vizita-a-lui-basescu-in-sua-1019507

 18. devis grebu Says:

  Dragi cC/olocatari , constat -din nou- cu tristete , ca ,un topic
  grav care trateaza un subiect atat de deranjant , chiar nociv
  pentru orice om demn , suscita doar 17 comentarii ,din care –daca scad ridicolul marait ,adaugat stridentului latrat de ciuhahua al troll-ului megalofob de servici –care a determinat avertismentul firesc AVP-ist , raman 4 ( patru ) „mici” si late , la SUBIECT…Deprimant , descurajator ,umilitor…

 19. Dragos Gros Says:

  @AVP
  Daca ne gandim ca totul imbraca o forma „originala” in Romania, nu e de mirare ca exista atatia postaci cu insarcinari precise. Libertatea de exprimare s-a transformat intr-un haos derizoriu, atent si sustinut incurajat de foatii-actuali tovarasi (intre ei tovarasi; sau cmplici?). Nu te necaji… Mergem inainte, ca nu cred sa merite atata atentie. De altfel sunt convins ca asta e si rostul lor, sa deturneze atentia catre suburban pentru ca potentialul vizitator sa iasa inainte de a intra. Personal, cred ca democratia e buna, dar excesul de toleranta fata de jivine- nu. Si pt ele ar trebui sa existe (si exista) o solutie: daca nu foloseste, o foaie de hartie ajunge la gunoi, unde ii e locul.

 20. monica Says:

  Dle D.Grebu,
  Ca orice muritor de rand,atunci cand mi s-a permis sa vin pe acest blog,am stiut de la bun inceput, ca sunt in casa cuiva si ca trebuie sa respect aceasta casa .Daca nu mi-ar fi placut, nu as fi stat.Nici o clipa nu m-am gandit ,ca ar trebui sa tin cont de legile si conditiile impuse ca „mod de folosire”in spatiul virtual .Asta ,cred eu,pt ca asa traiesc in mod normal,intr-o etica si un comportament ,care nu ma indeamna mai intai sa citesc instructiuni si numai dupa aceea sa folosesc.
  Eu sunt convinsa ca educatia fiecaruia are un cuvant greu de spus in a putea supravietui in oricare situatie ,cu demnitate.
  Senzatia ,dupa succesivele indemnuri la bunacrestere si bunahabitare intr-un spatiu ,este de frustrare,frustare care duce la lehamitea celor care tot incearca sa faca fata ,ignorand,agresiunile verbale ,care au devenit un modus vivendi in orice spatiu din ro.
  Trebuie sa aveti rabdare ,pt ca replierea este iminenta, daca si curatenia facuta va fi pastrata. Intr-o democratie ,fie ea si bloggeristica ,daca respectarea legii nu se poate realiza cu frumosul se trece clar la aplicarea ei,coergitiv .
  Eu de parerea asta sunt.

 21. delaepicentru Says:

  Bravo, AVP! Şi eu îi dau în gît. Deunăzi, amicul nostru comun, cucernicul tablajor bibi îmi posta pe bani publici rahaturi dintr-astea. De unde crezi? De la Biblioteca Naţională.

 22. Goldmundr Says:

  Domnule @Devis Grebu,
  eu am inteles mesajul maestrului @AVP-sa ignor pe trolli-chiar daca nu am spus-o,asa gandesc si eu.
  Conteaza cum ma comport,chiar daca nu am fost pana acum destul de explicit.
  Ii dau aproape mereu dreptate lui Viorel,cand simtul dreptatii de care dispun(atat cat e) coencide cu al lui si de multe ori coencide ca si cand am fi plamaditi din acelasi lut si aceeasi reteta…(chiar daca la nervi,ii indepartam de noi si pe ingerii pazitori…)

  Gasesc geniala lucrarea dvs. cu cei doi „Ganditori”-
  gladiatori….Geniala!

 23. sorin cucerai Says:

  Din raportul lt. maj. Miu Dumitru: „În ziua de 10 iunie 1981 am fost cautat la sediul subunitatii de numitul AV care pretindea ca seful contabil de la C.U.A.S.C. Izbiceni nu i-a semnat statul de retribuire si nu a reusit sa-si ridice salariul. Pentru aceasta a solicitat ajutorul organelor noastre spre a fi sprijinit sa-si ridice retributia.”

  Remarcati formula „am fost cautat”. Cu alte cuvinte, AVP l-a cautat de bunavoie pe securistul Miu pentru a-l anunta ca seful contabil de la CUASC Izbiceni nu i-a semnat statul de plata. Mai mult, AVP a solicitat ajutorul Securitatii pentru a fi sprijinit sa-si ridice retributia.

  A contacta de bunavoie un ofiter de Securitate pentru a-l informa ca un contabil de la un CAP refuza sa plateasca salariul denuntatorului este o turnatorie, fie ca ne place, fie ca nu.

  Potrivit raportului securistului Miu, AVP a solicitat ajutorul Securitatii si pentru a fi sprijinit sa-si publice volumul de versuri: „Fiind întrebat în ce stadiu se mai afla cu demersurile pe care intentiona sa le faca pentru publicarea încercarilor sale literare, AV s-a aratat surprins de întrebare, afirmînd ca el asteapta în continuare sa fie ajutat sa publice de catre securitate. Crede ca ar avea un succes teribil daca va fi lansat de securitate sa-si publice „opera la care a lucrat peste 10 ani de zile”. Spune acest lucru deoarece e convins ca tot securitatea îl va ajuta sa publice, ptr. ca la Securitate este singurul loc unde întîlnesti oameni capabili, destepti. Regreta doar ca asupra lor îsi pune totusi amprenta deformatia profesionala limitîndu-le uneori întelegerea.”

  Fara comentarii.

  Pentru comparatie, iata povestea lui Iulius Filip, pe care AVP nu-l considera disident si pe care il dispretuieste.

  „Clujeanul Iulius Filip (56 de ani) a fost arestat in iunie 1981. Fost maistru militar la o unitate din Floresti, Filip a intrat in vizorul Securitatii dupa ce a trimis scrisori critice conducerii Partidului comunist, precum si sindicatului polonez „Solidaritatea”, prin care voia sa devina membru al celei mai puternice miscari anticomuniste din anii ’70 – ’80. Actiunile sale au deranjat autoritatile comuniste si pe sefii Securitatii clujene. Barbatul a fost dat afara din armata, dar s-a angajat la Atelierele IMMR „16 Februarie” ca lacatus mecanic, unde a fost dat in supraveghere maiorului Teodor Bodea, cel care monitoriza tot ceea ce se intampla in randul muncitorilor ceferisti clujeni.
  „Bodea a fost tartorul meu. In 1981 era maior si avea informatori peste tot, pe care ii platea cu 400 de lei pe luna. Facea rapoarte peste rapoarte despre mine”, afirma Iulius Filip. In urma rapoartelor facute de Bodea, in iunie 1981 Filip a fost arestat. Tribunalul Militar Cluj
  l-a condamnat, in februarie 1982, la opt ani de inchisoare pentru propaganda impotriva oranduirii socialiste. „M-au trimis la Rahova si m-au bagat intr-o celula cu criminali condamnati la moarte”, isi aminteste detinutul politic. La Rahova, Filip a protestat prin greva foamei. „M-au declarat «bolnav psihic» si m-au transferat la Aiud. Aici m-au bagat singur intr-o celula de trei metri pe 1,5 metri. Fara pat si asternuturi. Patul era coborat doar noaptea. 540 de zile am stat cu lanturi la maini si picioare”, a povestit Iulius Filip. Intre 05,00 si 22,00, detinutul era obligat sa stea in picioare, in caz contrar, fiind batut la sange. Sectia in care a stat inchis la Aiud era denumita „Exterminare”. „Am ajuns la 39 de kilograme. Eram o stafie”, afirma Filip. O interventie la un congres de la Madrid, in care oficialii romani au fost intrebati de situatia detinutilor politici din Romania, l-a determinat pe Nicolae Ceausescu sa le reduca acestora pedeapsa cu o treime. Astfel ca in 1987, dupa cinci ani si jumatate de temnita, Iulius Filip a fost eliberat, insa Securitatea a continuat sa-si faca treaba: „Mi-au pus «coada». Era un locotenent tanar, Dan Mucichescu. Nici macar nu se mai ferea de mine. Ma lua de acasa si ma insotea pana la serviciu. Iar de aici, acasa. Era umbra mea”.
  „Umbrele” i-au pus si microfoane in apartamentul din Manastur: in prize si la bec – dupa cum reiese din dosarul sau de Securitate. „Baietii” nu l-au scapat nici o clipa din ochi pe Filip, mai ales ca incepuse sa o viziteze pe Doina Cornea. L-au fortat sa plece din Cluj. Dupa ce a fost eliberat, nici o „intreprindere socialista” din judet n-a mai vrut sa-l mai angajeze. „Mi s-a spus ca am de ales intre trei orase: Zlatna, Uricani si Cernavoda. Am ales Zlatna”, a afirmat Filip.
  La Zlatna a stat mai putin de un an, dupa care a fost fortat sa plece. A mers la Orastie, unde
  n-a stat decat o saptamana, pentru ca „trecutul” sau a produs panica in randul directorilor de intreprinderi. Astfel, a plecat la Uricani, iar in gara Petrosani a fost arestat. „M-au dus in biroul Securitatii si mi-au spus clar: «N-avem nevoie de tine aici! Avem destule probleme cu minerii nostri, nu ne mai trebuiesti si tu!»”, afirma Iulius Filip, care s-a intors cu familia la Cluj. La inceputul lui octombrie 1988, au primit o vizita. „Brusc, securistii si-au amintit ca avem o cerere de emigrare in Statele Unite, pe care o depusese sotia mea in 1985, cand eram inchis. Mi-au spus ca sunt de acord sa plec cu familia in State”.”

  Indiferent de optiunile noastre politice, de micile certuri (adica de certuri in fond fara miza) legate de Traian Basescu, PDL, PNL sau PSD, nu vedeti nicio deosebire intre disidentul AVP si disidentul Iulius Filip?

  Intrebare ajutatoare: a cerut vreodata Iulius Filip sprijinul Securitatii pentru a-si primi salariul sau pentru a i se asigura succesul in cariera?

  PS Despre Solidaritatea, iata primele lor revendicari din 1980:

  „The first four of the 21 demands put forward by the Gdańsk MKS:

  1. Recognition of free trade unions, independent of parties and employers, based on Convention 87 of the International Labour Organization, referring to the freedom to form trade unions, which has been ratified by the Polish People’s Republic.
  2. A guarantee of the right to strike and guarantees of security for strikers and those aiding them.
  3. Compliance with the freedom of speech, the press and publication guaranteed in the Constitution of the Polish People’s Republic, including freedom for independent publishers, and the availability of the mass media to representatives of all faiths.
  4. Reinstatement of former rights to:
  * people dismissed from work after the 1970 and 1976 strikes, and students expelled from school because of their views.
  * the release of all political prisoners ”

  Las la latitudinea dvs sa decideti daca Solidaritatea a fost o miscare anticomunista sau nu – dar parerea mea este ca a fost in mod evident o miscare anticomunista. Asa a fost perceputa de toata lumea inca de la inceput: si de sovietici si satelitii lor, si de occidentali, si de polonezi.

 24. freeone Says:

  Un singur mesaj, cu scuze („laplopulcuportocale”, vedeti mai sus).

  Ma gandeam si eu la monumentul ala cu cartoful intr-o teapa, intr-o piata de prin Bucuresti. Sa gandit cineva ca ar putea sa fie vorba si despre altceva decat despre un cartof intr-o teapa.
  Ce se intampla cu o maioneza daca e batuta bine? – Se leaga. Ce se intampla cu un popor care isi ia multe tepe? …
  Cartoful ar reprezenta prostimea adunata in jurul politicii oficiale, in timp ce unii capitalisti ar vrea sa reprezinte teapa.
  Societatea nu parea a fi cumva piramidala, era ca o gramada de nisip care incerca sa fie cu moţ, si erau de asteptat avalanse. Unii vad ca tin neaparat ca sa fie ţuţ.
  Tot ce sa intamplat in ultimii 20 de ani fost doar „ca sa se mire/moara prostii”.

  Dar eu?!? Nu va faceti dvs griji in privinta unora ca mine. Doar ca mama nu e nici ea decat un biet om care ar putea sa cedeze oricand.
  Nu e problema dvs ce face mama cu banii ei personali. Castiga 1200 de lei si mai tine doua persoane pe langa ea; pe mine si pe fratele meu. Si nici nu ne facem atatea probleme.
  Eu nu am facut decat sa ma uit si eu in jur ca sa-mi explic dece o duc prost si sant nefericit. Am si alte procupari profesionale, pe care nici macar nu le consider vitale. Sant foarte bun pentru calificarea pe care o am. Sant performant si la zi cum s-ar zice. Nu ce v-ar trebui dvs.

  Managementul resurselor este problema celor care le detin. Eu nu pot sa pretind ca as fi dispus de unele resurse.
  Cartoful ala o fi fost mai usor de dus in spate presupun.

 25. Stely Says:

  AVP,
  La intrebarea asta pe care ai pus-o aici ,tocmai ce vroiam sa-ti raspund mai elaborat si sa-l nominalizz si pe cel pe care l-as fi vazut eu ca si vinovat..
  PS. Chiar, de la cine o fi aflat ipochimenu ista ca redactorul “Apelului catre Europa” – singurul text evident anticomunist produs de vreun intelectual roman in anii 80, aloo… – si al samizdatului “NU!” – a fost de fapt un turnator…? Cine e iresponsabilul care sa-i fi bagat in cap nefelixitului istuia o asemenea marsavie

  „Vinovatul” insa mi-a luat-o de data asta inainte si a iesit ca „paduchele in frunte”
  In concluzie, SC a intrat aici cu acelasi aplomb delirant si vad ca reia fara jena aceeasi placa tocita, precum ca bietul presedinte de CAP a fost turnat la securitate de catre AVP ..
  Eu cred ca acestui domn ,care este pornit sa -l faca victima lui AVP pe insasi N.Ceausescu ,numai ca sa demostreze ca AVP a turnat la securitate ,sa-i dam cu flitul si sa-l lasam sa latre a paguba , in pustiu..

 26. sorin cucerai Says:

  @ Stely

  Daca vreti sa nu mai intru aici, e simplu. E suficient ca AVP sa nu mai faca nicio referire la mine, astfel incit sa nu ma mai oblige sa raspund.

  Altfel, daca AVP considera ca il calomniez, e liber sa ma dea in judecata. M-am angajat public sa ii ofer, daca mi le cere, toate datele personale pentru a-i facilita demersul.

  Cum vedeti, e o chestiune de OO OO OO. Daca AVP poseda asa ceva, sa ma dea in judecata. Daca nu, sa taca si sa nu mai faca nicio referire la mine. Autovictimizarea pe care o practica e apanajul damelor isterice, nu al barbatilor in toata firea…

  E simplu, nu? AVP ori inceteaza sa mai faca orice referire la mine, ori ma da in judecata. Daca nici una nici alta, imi rezerv dreptul de a interveni aici cind si daca voi considera necesar.

 27. Stely Says:

  Si te-as mai sfatui AVP sa-l banez si sa-i aplici si lui acelesi tratament pe care l-ai aplicat si celoralti troli ..Omul asta te hartuieste fara pic de teama si rusine si crede ca esti obligat sa-i suporti mizeriile, fara sa-l faci sa plateasca ptru asta .. Trebuie sa-l dai in judecata!..Mizerabilul asta trebuie sa plateasca ptru toti nenorocitii care te-au obstructionat si care te-au tradat ..
  Orice proces se face pe dovezi ..Tu sa vii cu dovada ca ai fost urmarit pas cu pas si pedepsit ptru dizidenta ta ,iar el sa vina cu dovada ca ai turnat ..Sa mearga la CNSAS ca ai fost turnator .. Sa fie un proces public ..Un dizident acuzat ca l- a turnat la securitate pe presdintele CAP -ului din Izbiceni ..Culmea absurdului si ridicolului.!. Asta patroneaza S.Cucerai la ora actuala..

 28. monica Says:

  Dle Grebu,pai sa nu te apuce lehamitea? Sa citesti in fiecare zi acelasi lucru? Picatura chinezeasca .improasca ,improasca ,ca tot mai ramane ceva.Scuzati cacofonia facuta intr-adins ca sa sublinieze KK in care ne balacim la Romanica.mai are rost sa ne apucam de o treaba serioasa in astfel de copnditii ? Te duuuuuci de mananci pamantul.
  Dle Cucerai ,eu am apelat la colonelul B.. care era ofiterul operativ al institutiei in care lucram ca sa scap de alt ofiter din alta directie care vroia de la mine RACOLAREA .Ce mai vreti?
  N-am parat pe nimeni,nu discutasem pe nimeni si ala a venit direct la mine pt ca stia ca sunt vulnerabila din pdv personal,adica invinsa de viata d-le,la acea vreme . Punctum.Punctum.Punctum.

 29. Stely Says:

  Deci sa cred ca tie ti s-a ridicat barbatia la cap? Ai ales sa te expui singur ridicolului !..Nu stiu ce crezi ca obtii prin asta !.Cine este in stare sa iasa public si sa jigneasca oameni pe care i-a apreciat si pe care chiar i-a iubit , numai ca acei oameni i-au demonstrat negru pe alb ca sunt nulitati intelectuale si ca logica lor nu ajunge nici pina la genunchiul broastei, inseamna ca acela este un om de cea mai joasa speta si nu merita decit un mare dispret..

 30. sorin cucerai Says:

  @ Monica

  Eu unul nu vreu nimic, doamna – decit ca AVP sa nu mai faca nicio referire la mine, sau sa ma dea in judecata pentru calomnie.

  Pe de alta parte, dvs v-ati adresat unui securist sa va scape de alt securist. Tratament homeopatic, cum ar veni:).

  AVP, in schimb, s-a adresat unui securist ca sa intervina pe linga angajatii unei alte institutii – CAP Izbiceni. Contabilul turnat de AVP nu era ofiter de Securitate, era un contabil la CAP Izbiceni, si nu incerca sa-l racoleze pe AVP. Sper ca intelegeti diferenta dintre cazul dvs si cel al lui AVP.

 31. Stely Says:

  p.s o mica rectificare la postarea de mai sus :
  Ea trebuie sa fie asa:
  Cine este in stare sa iasa public si sa jigneasca oameni pe care i-a apreciat cindva si pe care chiar i-a iubit(AVP &D.Grebu) , numai ca acei oameni(AVP&D.Grebu) i-au demonstrat negru pe alb ca acela(S.Cucerai) este o nulitate intelectuala si ca logica lui nu ajunge nici pina la genunchiul broastei, inseamna ca el (S.Cucerai)este un om de cea mai joasa speta si nu merita decit un mare dispret.

 32. monica Says:

  Dle CS.
  Nu stiti cati securisti misunau in orice institutie a ro socialiste.La noi nu mai aveau nici o rusine .Isi anuntau sedintele si gradele in fata noastra .Dupa care tot ei s-au dus si au devenit cei mai infocati taranisti .Lasati-ma ,ca traiti din carti de povesti.Nu ati trait ca mine si ca toata generatia mea .
  Sa va spun ca o colega de birou ,intr-o dimineata ,nervoasa probabil de cele 13 grade cate erau in orice dormitor ro. ,a venit si a luat ziarul care zacea adus pt indoctrinare in fiecare birou si citind prima fraza l-a mototolit si la pus la cosul de gunoi. Stiti ,dupa aceea, la ce injosiri ale comit de partid a fost supusa ? Cate sedinte de reeducare am suportat cu totii pt gestul ei? Si dvs veniti si va falfaiti aroganta printre noi care STIM exact ce s-a petrecut cu noi, o viata?
  Vorbiti acum de mafie si coruptie? Nu stiti cata era pe vremea aceea.Daca nu dadeai(orice,alooo..) si erai slab de
  inger erai mancat. Ca sa stiti ! Cartile de istorie sunt scrise de oameni 🙄 ,care, cum si pe cine au servit .Aici este istoria !!!!!!!!! relatata de oameni simpli ,care nu au interese de nici un fel.
  lASATI-NE CU FITILISMELE ASTEA .dACA SI CONTABILUL ACELA PURTA ACELASI HRAM CA DVS ,SI CEILALTI PE CARE NU-I NUMESC, CRED CA-L INEBUNISE PE OMUL ACESTA . NU DOREA NIMIC ALTCEVA DECAT DREPTATEA LUI.PUNCTUM !!!!!!!!!!!!

 33. monica Says:

  l-a pus –scuze,din viteza

 34. Stely Says:

  Eu unul nu vreu nimic, doamna – decit ca AVP sa nu mai faca nicio referire la mine, sau sa ma dea in judecata pentru calomnie.
  S.Cucerai ;
  Ceea ce ai scris mai sus nu este decit un argument la ceea ce am scris si eu aici:

  …. numai ca acei oameni(AVP&D.Grebu) i-au demonstrat negru pe alb ca acela(S.Cucerai) este o nulitate intelectuala si ca logica lui nu ajunge nici pina la genunchiul broastei, inseamna ca el (S.Cucerai)este un om de cea mai joasa speta si nu merita decit un mare dispret.
  Tu ,biet sinucigas ,in orgoliul tau nemasurat si in ura ta fara margini ,nu ai sesizat ca AVP prin intrebarea din finalul postarii ,te-a atras intr-o veritabila cursa ?
  El stie cine este si cine a fost ,stie ca intransigenta lui a provocat dureri de cap celor care au indraznit sa-i incalce libertatea si stie ce sacrificii a trebuit sa faca ;Stie ca dreptatea este de partea lui si prin urmare stie ca va cistiga procesul ,dar acum a vrut sa mai aiba inca odata dovada ..
  Te-a provocat ca sa te mai autodemasti si sa te faca
  sa atingi culmea Sublimului Ridicol.. Si a izbutit ..

 35. sorin cucerai Says:

  @ Monica

  E posibil sa aveti dreptate, doamna, si ca eu sa traiesc din carti de povesti. Dar Iulius Filip, care pare sa faca parte din aceeasi generatie cu dvs si cu AVP, tot din carti de povesti a trait? El cum o fi rabdat sa fie dat intruna afara din „cimpul muncii”, si pentru ce o fi facut puscarie?

  Si dupa ’89 de ce n-a inceput sa misune pe orice forum, batindu-se cu pumnii in piept si declarindu-se „adevaratul” anticomunist?

  De ce Iulius Filip nu e celebru – si nici nu vrea sa fie -, pe cind AVP incearca din rasputeri sa fie in centrul atentiei? De ce Iulius Filip nu se bate cu pumnul in piept pentru faptele lui, pe cind AVP ataca furibund si dispretuieste orice alt disident in afara de el?

  Si ce-o fi mai rau? Sa iti amine plata salariului nu stiu ce contabil din Izbiceni, dar sa poti veni la servici cind vrei tu si cit vrei tu, sau sa faci inchisoare dura ca Iulius Filip si cu adevarat sa nu accepti niciun compromis?

  PS Constat ca numarul comentariilor creste vertiginos ori de cite ori apar pe acest blog. S-ar parea ca sunt un rau necesar – raul cel mai mic, evident:))).

 36. delaepicentru Says:

  Sorine, crezi că suntem cu toţii ştanţaţi la aceeaşi presă? A acredita antiteze atît de simplist nu crezi că e un truc retoric? Sau nu cunoşti mecanismul de intimidare de pe vremea acea? Poate te-ar lămuri textul următor. Te asigur, face mai mult decît 10 exemple clujene:

  Ca principiu, avem trei mijloace simple. Unu: găsirea sau inventarea păcatului originar, fiecare om să fie sau să devină un păcătos ce se ascunde sau un criminal, complice al nostru, pe care noi îl ascundem, deocamdată. Doi: fiecare cetăţean, de la cel mai umil portar până la cel mai înfumurat ministru, trebuie să aibă, cum zice poporul, „un coi în gaj la stăpânire”… Din aceste metode derivă cel de-al treilea principiu, care de fapt e o concluzie: tot ce primesc aceşti constructori de viaţă nouă să fie considerat un dar al mărinimiei noastre. Un dar, nu un drept! Să ne fie recunoscători că se nasc, că învaţă, că pot intra în câmpul muncii; să considere orice examen sau avansare o răsplată, un favor: buletinul, diploma, apartamentul, carnetul de partid, toate acestea sunt favoruri pe care li le acordăm cât timp se poartă bine cu noi, cu sistemul nostru, îi lăsăm să fure, să mintă, să călătorească, să aibă diplome şi decoraţii: toate acestea nu fiindcă le merită, ci fiindcă suntem noi generoşi cu ei. Până şi pensia, şi locul de veci, şi scândura pentru coşciug să fie obţinute ca un favor, ca un semn al grijii noastre paterne. Dar – peste acest imens cer de bunuri şi uşurări posibile – trebuie să rămână înscrisă, în carnea fiecărui cetăţean, teama că oricine poate fi oricând schimbat, mazilit sau arestat, pentru orişice, şi condamnat la orişicât. Toate aceste întimorări sunt studiate ştiinţific de către nişte inteligenţe ce văd mult dincolo de Marx, dincolo chiar de visele urmaşilor săi întru teroare şi nouă ordine…

  …a fost scris de un anonim pentru mulţi dintre cei care studiază azi arhivele CNSAS. Dacă vrei să-ţi faci un echipament de protecţie, împotriva daltonismului istoric, textul lui ID Sîrbu este esenţial. Trebuie să admiţi că sunt oameni „pavlovizaţi” la adîncimi diferite, în perioade diferite, dacă vrei să nu te compromiţi epistemic.

 37. Stely Says:

  S.Cucerai,
  Spui asa :

  De ce Iulius Filip nu e celebru – si nici nu vrea sa fie -, pe cind AVP incearca din rasputeri sa fie in centrul atentiei? De ce Iulius Filip nu se bate cu pumnul in piept pentru faptele lui, pe cind AVP ataca furibund si dispretuieste orice alt disident in afara de el?
  ..Iar eu te intreb :De ce nu te-ai dus , dragutule , la Iulius Filip sa-i ceri lui un Interviu cu un Destin ?
  Sa-l faci pe el celebru si sa-l aduci pe el in centrul discutiei ? Cine te-a oprit ? Faptul ca il aduci acum in discutie, numai ca sa-l hartuiesti pe AVP cu acuzatii ridicole ,ar trebui sa-l faca pe acest domn ,sa -ti interzica sa-i folosesti numele intr-un joc atit de meschin..

 38. raduhumor Says:

  @Sorin Cucerai (unii pe aici te dezmiarda-cecurai, si apoi se prapadesc de ras !?).
  Vreau sa-l asigur pe Padina ca nu dezvaluirile facute de un reputat intelectual (scuze 😳 ) au contribuit la formarea convingerilor mele in ceea ce-l priveste pe „neintelesul” (nici de el, dar suprainteles de cele doua orfeline comuniste 😆 ) Viorel Abalaru, si nici o alta afirmatie referitoare la caracterul (sau lipsa lui) acestui fals dizident.
  Experienta mea de viata mi-a fost suficienta( cea legata de el, mai mult decat edificatoare), iar citindu-l (si printre randuri ), oricine-si poate da seama de duplicitatea morala si nestavilita nevoie de bani a acestui individ.
  Mai ramane s-o acuze pe @Raluca sau pe @Bibi
  PS
  Daca nu intra aceasta postare aici o sa v-o trimit in alta parte …..

 39. sorin cucerai Says:

  @ Marius, excelent! Dar cred ca interpretezi putin gresit demersul meu. Eu nu incerc sa institui un absolutism, ci sa demolez unul. Din punct de vedere epistemologic sunt mult mai apropiat de pozitia Monicai – sunt pentru pluralism si nuante. In numele pluralismului si al nuantelor incerc sa relativizez putin un personaj autoreferential si pretins monocolor (na, c-am inceput sa vorbesc ca tine:)))).

  …………..

  @ Stely

  Dar dvs de unde stiti, doamna, ca n-am stat de vorba cu Iulius Filip?

  Iar din faptul ca dvs n-ati auzit decit de la mine, acum, de Iulius Filip, nu rezulta ca el ar fi un necunoscut. Spre deosebire de AVP, Iulius Filip n-a trebuit sa faca presiuni pe linga Vladimir Tismaneanu pentru a fi inclus in Raportul acestuia din urma.

  Si, in plus, il cunosc foarte bine polonezii (si il si recunosc): http://pl.wikipedia.org/wiki/Iulius_Filip

 40. monica Says:

  Pai ,dle CS polonezii il recunosc pt ca nu sunt cu tre ca noi.Noi suntem neam ,toti ,cu Stefan cel Mare si cu Mihai Viteazu ,toti ne tragem din vita nobela ,ce dreac…sa mai recunoastem noi ca exista unul Viorel Padina care a scris fara frica ,un protest antiregim , pe care a cautat sa-l popularizeze ,prin semnarea lui de catre alti nepoti directi ai lui Stefan cel Mare si Sfant pe deasupra 😳 Ce dreac ,… am recunoscut noi vreodata ceva? …in istoria asta a noastra?
  Nu vedeti ca vin acum soriceii ,pe blog si dupa ce au mancat din branzica incep , ori sa nu recunoasca ori sa dea cu copita,cum ca e lipsit si de curaj si de talent AVP?
  Ce-ar fi fost la gura lor, daca Dl Grebu n-ar avea stampila universala a CONSACRARII in TaRI intr-adevar democratice in care VALOAREA e recunoscuta forever 😯 Aia nu se schimba, ca noaptea-n zi 😳

 41. Stely Says:

  @ Stely

  Dar dvs de unde stiti, doamna, ca n-am stat de vorba cu Iulius Filip?
  S.Cucerai ,
  Nu am de unde sa stiu d-le S.Cucerai ,intrucit eu ma informez din ziare si din bloguri ca acesta sau ca libert.ro ,unde postati si dvs din 2006 si unde nu am vazut nici macar un singur rindulet..Sa inteleg ca am vreo vina ?
  De altfel eu asta v-am intrebat .. De ce nu ati facut acelasi interviu si cu I.Filip ..Daca ati fi facut-o, as fi aflat si eu ,iar acum nu as mai fi putut sa va aduc argumentul precum ca numai ranchiuna este aceea care v-a determinat sa-l aduceti in discutie pe dizidentul anticomunist I.Filip ,in detrimentul dizidentului anticomunist Viorel Padina ..

 42. AVP Says:

  My friends, n-are niciun sens sa va mai luptati cu ipochimenu. Aveti dovada din „bataliile” anterioare ca ista nu si-ar recunoaste nici in ruptu capului infrangerea, necum sa aiba nobletea de a recunoaste c-a gresit si sa-si ceara iertare din varfu buzelor, baremi, darmite in genunchi si cu fruntea lipita de pamant, cum ar trebui sa-si ceara iertare, ca sa aibe macar vaga speranta ca o va obtine… Nefelixitu e gata sa infrunte chiar un proces pe care-l va pierde fara doar si poate, periclitandu-si cariera viitoare si practic supravietuirea intr-o lume care-l va rejecta ca pe o masea stricata (pentru lipsa de moralitate sau de judecata), si asta numai dintr-o fudulie sora nu cu prostia, ci cu nebunia…

  El se incapataneaza sa ma compare cu Iuliu Filip, desi nu poate fi nicio legatura intre „Apelul catre Europa” si „Povestea lui Ave”, pe de o parte, si elementarele acte de rezistenta facute de acest domn, caruia securistii din cazul sau i-au raspuns tot atat de simplicissim, prin acte standard de ancheta si prin condamnari uzuale. „Apelul catre Europa” e o lucrare intelectuala complexa si originala, care rezista din punct de vedere teoretic chiar si azi si poate fi socotit un document unic al Rezistentei Ro, iar „Povestea lui Ave” e la randu-i povestea unui ingeniu care s-a batut cu Sistemul cu armele sale (o intelighenta subtilissima – Alex.Stefanescu a remarcat corect ca eu jucam sah cu anchetatorii mei, la figurat vorbind, desigur… – si un destin iesit din comun), care a determinat o reactie atipica a celor cu care „Ave” a intrat in contact (securistii ajunsesera sa ma simpatizeze chiar si ei – cel putin unii – si sa ma apere de obtuzitatea, lasitatea si agresivitatea tembelilor, oportunistilor si lichelelor din jur… 😳 ), pe cand Iuliu Filip atat a stiut el sa faca si atata l-a dus destinu propriu, care-i problema… ? Atat timp cat noi n-am avut o disidenta sau o miscare de rezistentza colectiva, fiecare disident roman are o amprenta practic unica in haiducia sa, aloo…

  Ii repet acestui defaimator ca imediat dupa inabusirea in fasa a tentativei de lansare a primei variante a „Apelului catre Europa” (din octombrie 1980), intre mine si securisti a intervenit un pact amiabil, ca sa zic asa, prin care io m-am angajat – chipurile „m-am angajat”, fiindca in realitate eu pregateam deja al doilea Apel – sa nu le mai creez probleme legate de securitatea statului (adica sa nu ma mai ocup cu elaborarea unor „inscrisuri dusmanoase” de genul „Apelului”), iar ei, in schimb, sa nu-mi creeze probleme la locul de munca si sa-mi asigure o oarecare libertate de exprimare artistica (mi-au creat in acest scop chiar si un debuseu de publicare locala, la un cenaclu literar fabricat special in acest scop, pe langa casa de cultura loco). Or, ceea ce au inteles relativ inteligentii securisti (si anume ca e mai bine sa nu-ti pui mintea cu un om ingenioss, imprevizibil si incontrolabil, decat sa ti-l faci dusman, sfortandu-l sa deruleze scenarii subtilissime de aparare sau de contraatac, dupa caz, naz si praz…), n-au inteles si activistii or ceapistii cu 7-8 clase, cu caractere si suflete de taranoi sau, mai rau decat atat, de colectivisti mancurtizati, care au crezut – din contra – ca se vor pune bine cu „organele” daca ma vor da afara din servici ori nu-mi vor mai plati salariul (caci doar eram „dusman al poporului”, nu…?), lucru pe care io l-am adus la cunostinta partenerilor mei de conventie amiabila, ca sa nu zica ca nu le-am spus, n-asa?, si spre a-mi asigura un refugiu justificativ in caz ca si viitoarea mea tentativa de lansare a Apelului-II si a samizdatului „NU!”, de peste numai doua luni, va esua. Eu nu l-am parat sau turnat la Secu – asa cum se exprima defaimatoru meu – pe acel contabil pentru ca ar fi complotat impotriva securitatii RSR sau pentru ca ar fi facut propaganda contra oranduirii socialiste (pe care el, din contra, credea ca o serveste cu zel taind salariul „dusmanului”), ci – dupa cum noteaza cronicarul meu sui-generis – „a amenintat ca se va certa cu seful contabil al unitatii pe motivul ca n-a vrut sa-i semneze statul de plata, întrucît el a fost 10 zile la un curs de reciclare la Crevedia, lînga Bucuresti, lucru pe care îl pot confirma si alti colegi juristi din cadrul UJCAP Olt„, dupa care – mai urat decat atat ! – am amenintat (asa cum reiese din acelasi document pe care ipochimenu calominator vrea sa-l citeasca doar in logica-i diabolica, asta ca sa nu zic dementiala) ca-l va lua mama dracului chiar si pe Sefu Statului, nea Nicu, aloo, dar si pe securistii insisi si, colac preste pupaza, chiar si pe numitu Lagar Socialist in personam, caruia ii prevedeam apropiatu deces… 😳 Ati vazut ce turnator al naibii eram io, bey… ? 😯

  Cat despre faptu ca Iuliu Filip a suferit mult din partea securistilor si comunistilor (el, care fusese membru de partid, probabil, ca si Goma sau Paraschiv), pe cand io nu, ce dreq sa mai spun… ? 🙄 Cand voi avea timp ii voi face calomniatorului meu o lista cu tentativele de asasinat moral si fizic, aloo, care au avut loc contra mea, incepand cu dezbaterea publica din octombrie 1981 si cu faptul ca desi mi-a fost premiata in 1982 cartea care m-ar fi putut aduce in pozitia de lider al generatiei literare 80 – Poemul de otel – nu mi-a fost publicata decat 1991 (deci dupa ce poetul Viorel Padina a stat 9 ani la puscarie, cum ar veni… :oops:) si sfarsind cu tentativa de asasinat moral in curs de desfasurare, avandu-l drept varf de lance… ghici pe cine… ? 😳

  Hai ca m-am pleectisit… 👿 Maine voi reproduce in pdf, daca voi avea timp si chef, un document din care rezulta ca contabilii sefi de la CAP-urile pe langa care imi duceam vacu primisera ordin de la sefii mei de la UJCAP (dupa al doilea Apel, sau poate chiar mai dinainte, nu-mi dau seama) sa nu mi se mai semneze statul de plata si sa fiu dat afar din servici… Noroc cu intelighentii si apoliticii securisti, care pricepand ca-n felu ista se vor pomeni iar cu mine pe capu lor, bombardandu-i de data asta cu vreun protocronic Apel catre Planeta-Ou, te pomenesti, au intervenit la insusi primul-secretar Vasile Lica-Barbulescu, spre a-i impiedica pe cretinii saduchei si farisei izbiceni sa-si puna-n practica planurile lor de linsare a subsemnatului si, astfel, sa pericliteze groaznic securitatea SSMD, care si asa scartia – inca de pe atunci, dupa cum numai un Poet ca mine putea sa perceapa, aloo… – din toante incheieturile… 😆

  Va repet: norocu meu – al dreaq noroc… – e ca am avut de a face cu securisti relativ intelighenti (seful lor al mare fiind insusi faimosu colonel Gh.Ratiu, pe care revolutia il va prinde ca sef – cu functie de superghinarar – al Directiei I, informatii interne, zmecherosu care a fost de serviciu pe intregu MI in zilele de 21-22 decembrie 1989, iar in postdecembriada va deveni consilierul economic, sanchi balamaua, al nu mai putin faimosului zmecheros SOV… 😉 ), caci daca apucam pe mana unor fooduli imbecilissimi, dar cica dastepti floc, pardon, foc, precum unii dintre detractorii mei de azi, nu mai aveati dvs placerea de a-l prenumera printre your friends pe umilu poiesel… 😳

 43. delaepicentru Says:

  Sorine, cert e că nimeni nu poate avea zvîcniri de demnitate 24/7/365. Aşa cum clasicii mai spun şi prostii cîteodată, tot aşa, un opozant în numele propriei demnităţi umane, uneori crede că poate îmblînzi fiara. Eroarea e frecventă la cei ce încă mai consideră că au viaţa înainte. Iar la 25 sau 30 de ani, puţini pot fi gata de întîlnirea cu destinul. Bukovski e mai degrabă excepţia. Pe de altă parte, rîcîirea demnităţii poate duce şi la augmentarea eului. E o cicatrice cheloidă cu care trebuie să ne obişnuim. Dacă numele tău ar fi la pagina 3 sau 7 într-un raport al unei comisii prezidenţiale, şi eşti încă în viaţă, cred că pînă şi ţie ţi-ar fi greu să scapi de tentaţia autoreferenţiarului. Te asigur, poeţii, dacă sunt sălbatici, nu sunt nocivi. Cu cei de curte e mai problematic.

 44. sorin cucerai Says:

  @ Monica

  Dumneavoastra vi se pare, doamna, ca eu as contesta meritele lui AVP? Daca da, va inselati. Lumea nu e bicolora – doar alb si negru, astfel incit ca daca cineva e criticat punctual el devine in intregime negru, sau daca e apreciat punctual el devine in intregime alb. Cred ca trebuie sa ne pastram simtul masurii in toate.

  Pe fond, despre AVP eu nu sustin decit doua lucruri:

  1. ca a avut merite, dar si scaderi – deci trebuie felicitat si promovat pentru meritele sale, dar si chestionat cu privire la scaderi; si

  2. ca AVP nu este si nu a fost singurul disident roman, si nici singurul disident fatis anticomunist; pentru gesturile lor de curaj, intr-o lume a fricii, fiecare disident roman este „un destin” – dar exclusivismul ma scoate din sarite.

  Sa ne intelegem. Un poet trebuie sa fie vanitos. N-are cum sa nu fie astfel. Daca un poet, cind se aseaza la masa de scris, nu crede ca va compune cea mai buna poezie scrisa vreodata si nu crede ca el e singurul poet adevarat, atunci e mai bine sa se lase de poezie si sa se ocupe de altceva.

  Prin urmare, inteleg – si va asigur ca si gust – vanitatea de poet a lui AVP. Si chiar daca nu apreciez deloc calitatea literara a ultimelor lui productii (Planeta-ou si fabulele, care sunt mult sub „Poemul de otel”), apreciez vanitatea poetului. Fara ea, n-ar mai fi poet.

  Dar un disident NU poate si nu are dreptul sa fie vanitos. AVP incurca rau de tot planurile, din punctul meu de vedere, si ar trebui sa afle ca ce i se permite poetului nu i se permite disidentului. Vanitatea cu privire la propria statura de disident si exclusivismul agresiv pe care il promoveaza, superioritatea (in buna masura inexistenta) pe care si-o aroga in raport cu alti disidenti – toate acestea distrug valoarea insasi a disidentei.

  Inchipuiti-va ce satisfactie are un securist cind vede ca AVP ii injura pe Doina Cornea, pe Dorin Tudoran sau pe Iulius Filip. Inchipuiti-va ce satisfactie are un las cind vede acelasi lucru. Daca AVP vorbeste de iresponsabilitate – ei bine, EL e iresponsabilul. Pentru ca batjocorind disidenta altora isi batjocoreste si propria sa disidenta, si insasi ideea de disidenta.

  Spuneti ca mi-am schimbat parerea despre AVP si ca in felul asta mi-am descoperit caracterul infect. E dreptul dumneavoastra sa spuneti asta, doamna. Insa eu unul nu m-am contrazis in felul in care credeti dvs. L-am sprijinit pe AVP cind nimeni nu-l sprijinea pentru ca il recunosc ca disident. Iar astazi ma opun lui pentru ca ma opun vanitatii disidentului, exclusivismului – si incerc sa arat ca pe linga merite are si scaderi. Si fac asta tocmai pentru a recupera – daca se mai poate – disidentul, pentru a pastra intacta ideea de disidenta.

  Iar dumneavoastra, sa nu va suparati pe mine, cred ca faceti o mare greseala atunci cind alimentati vanitatea disidentului si nu exclusiv pe cea a poetului. Pentru ca, procedind astfel, distrugeti insasi ideea de disidenta si de curaj civic felicitind un disident care din vanitate ranita porcaieste alti disidenti. In felul acesta, doamna, creati un monstru.

  PS Eu nu ma trag din Stefan cel Mare sau din Decebal ci, potrivit lui orangeskorpion si lui Devis Grebu, din micutza cecurai 😆 .

 45. sorin cucerai Says:

  @ Marius – agreed! 100% de acord cu tine!

  PS Eu am scapat de vanitate cind m-am vazut publicat prima oara. Pur si simplu mi-a trecut instantaneu. M-am uitat la vanitatea mea, i-am zis „Gata, te-am bifat” – si a disparut. Asa ca pe urma, cind mi-am vazut numele pe coperta vreumei reviste de prima mina, nici nu m-am mai sinchisit.

  Dar e adevarat ca daca n-as fi fost publicat, poate n-as fi scapat. Cred ca e ca povestea cu satulul care nu crede flamindului.

 46. AVP Says:

  Iata ce povesteste baietilor sursa „Sorin” – ce nume predestinat…:oops: – la 10 august 1981 (deci la fix doua luni dupa ce io il „turnasem” pe seful-contabil de la CAP, in biroul sefului securitatii loco), când i-am dat sa semneze al doilea Apel catre Europa si sa citeasca samizdadu-mi NU!… Subliniez inca o data ca e vorba de al doilea „Apel catre Europa” (dupa cel din octombrie 1980), cel transcris manu propria de Petre Dincă, omul pe care-l folosisem pâna atunci spre a-i intoxica acut pe baieti cu stiri hipnagogice despre mine, profitând de faptul ca ei avusesera „inspiratia” de a-l plasa ca inomabila sursa pe lânga mandea, tocmai pe el, pe cel mai bun prieten si tovaras din copilarie, care bineînteles ca-mi soptise imediat care-i tarasenia si chiar acceptase sa-mi faca jocul politic secret, cum spuneam, fiind unul dintre cosemnatarii Apelului repetat, din august 1981, si însusi transcriptorul acestuia dupa dictarea-mi din memorie, mai precis… Cum am mai spus, nu gasesc cuvinte de lauda suficient de mari pentru acest om nobil si prieten devotat, care – el ! – a riscat atunci mult mai mult decât mine… !

  STRICT SECRET
  Ex.__
  MINISTERUL DE INTERNE
  DEPARTAMENTUL SECURITATII STATULUI
  DIRECTIA I
  Nr.170/SV/0057 din 10.08.1981

  RAPORT INFORMATIV

  Sursa „SORIN” la întâlnirea din 10 august 1981 a relatat urmatoarele:

  În ziua de 9 august 1981, sursa, împreuna cu Angela Marinescu, în baza unei întelegeri prealabile, s-au întâlnit cu numitul VIOREL A., zis VIOREL PADINA, jurist lucrat prin d.u.i. de Serviciul 1 din Inspectoratul judetean Olt, dosar aflat în atentia cpt.Badea Ion.

  Cu prilejul acestei întâlniri, VIOREL PADINA a dat spre lecturare un nou „APEL CATRE EUROPA” aproape identic cu cel pe care l-a întocmit în anul 1980, dar scris de mîna, si le-a cerut sa se alature actiunii sale. Totodata a aratat celor doi un „ziar” intitulat „NU!” care cuprinde articole si poezii cu un profund caracter dusmanos si de defaimare a conducerii superioare de partid, precum si articole pe teme religioase.

  Discutiile între cei trei purtîndu-se pe marginea „APELULUI” au scos în evidenta faptul ca A.VIOREL intentioneaza sa obtina cel putin 10 (zece) semnaturi printre care si unele din partea unor oameni de valoare artistica, cerînd sursei ca în ziua de 10 august 1981 sa-l însoteasca la NICHITA STANESCU si NICOLAE BREBAN, pe care intentioneaza sa-i convinga pentru a semna si ei, pentru ca acesta sa capete importanta.

  A.VIOREL fiind foarte suspicios cu toate persoanele cu care intra în contact, a spus sursei ca fostii semnatari l-au tradat, si nu este exclus ca sursa sa fi facut acest lucru. Pentru a spulbera orice urma de îndoiala asupra sinceritatii sale sursa a cerut acestuia „APELUL” pentru a-l semna. Cu aceasta ocazie a observat ca în afara de VIOREL PADINA, mai semnase si Petre D. nascut la Gura Padinii.

  Sursa împreuna cu Angela Marinescu au cautat sa-l convinga ca nu are nici o sansa cu aceasta actiune, dar cel în cauza a replicat spunând ca el se simte responsabil de destinul poporului român pe care vrea sa-l vada fericit nu subjugat unui regim dictatorial. Pentru a întari cele spuse a facut o analogie între evenimentele din Polonia si ceea ce intentioneaza el sa întreprinda.

  În continuare a aratat ca securitatea din Slatina a fost foarte indulgenta fata de actiunile sale, fapt ce-i întareste convingerea ca acestora le este frica de el si nu pot lua masuri împotriva sa.

  Sursa încercând sa afle ce s-a întâmplat cu primul „APEL” stabilind ca acesta a fost distrus de catre Calin Vlasie în orasul Pitesti, membru al cenaclului literar „Amfiteatru” al studentilor din Bucuresti.

  Referitor la ajungerea în occident a prezentului „APEL”, cel în cauza a declarat ca aceasta este sigura si se va realiza de catre o persoana care are acces la „valiza diplomatica”.

  În contextul acestor discutii, Angela Marinescu considerând ca A.VIOREL nu este în deplinatatea facultatilor mintale a refuzat sa se alature acestuia, motivând ca o femeie nu are prea mare importanta politica.

  VIOREL A. este cazat la hotelul Venetia, camera 502 si intentioneaza sa ramâna în Bucuresti pâna la 1 septembrie 1981.

  Sursa a fost instruita sa stabileasca noi amanunte în legatura cu activitatea celui în cauza.

  Lt.major Stanciu Vasile
  RD 00152/942
  2 ex.

  Ati vazut ce turnator al dreaq am fost io, mey… ? 🙄 Si voi chiar n-ati aflat nici pana acum ca si Soarele are pete ? 😉

  Ia zgandariti-l pe Sorin al vost – care e un credincios ortodox taliban, cica – sa-l intrebe pe nefelixitu Christ de ce a zis – in gradina Ghetsimani – „Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, de ce m-ai lasat ?, sa vedeti cum s-ar alege puradicu de inflocata credinta a crestinului nost ortofox, pardon, ortodox…:oops: Adicatelea, e posibil ca si purissimu Miel in personam sa se indoiasca, bey…? Pai unde ne trezim noi aci…? 🙄

  Sau nu stiti ce-a patit Mielu cu Lupu care vroia neaparat sa-i gaseasca nod in papura… ? 🙄

  Cica un lup înfometat ca un chestor de poliţie judiciară lihnit, respectiv neomenit de puşcăriabilii care l-au cam ocolit de la o vreme, fiindcă au tratat direct cu chestorii şefi, pesemne, se-ntâlni c-un miel de-o zi rătăcit de turma maică-si şi care-l privi drept în ochi, fără să pară deloc a se-ngrozi, ci din contra, bucuros că are cu cine să se joace şi s-adune floricele pe câmpii, ca tot neamu de copii… Văzând atâta nevinovăţie în ochişorii căprii, lupu se sfii să-l înhaţe pe loc şi se strădui să găsească un ac pentru dăgălaşu cojoc, aşa că se porni a-l iscodi, ascunzându-şi gându criminal subt obroc: „Ai, mhă, nu eşti tu ăla care m-ai înjurat anul trecut ?” „Anul trecut ? Păi io nu eram atunci născut!” răspunse mielul, clipind mărunt. „Dar când ai mâncat iarbă de pe păşunea mea cum ai făcut, nimicarniţo, a?” se răsti lupu şi mai crunt. „Păi io încă n-am păscut, căci n-am decât gingiuţe de supt!” zise mielu, după ce se gândi un minut. „Da, dar apă din izvoarele mele tot ai băut, pui de lele, aşa că va fi vai de picioruşele tele!”, mârâi lupu, scrâşnind din măsele. „O-le-le, ce-ai nene? – ridică mielu din sprincene – Păi io beau numai lăptic, bre!” După care adăugă repede, cu-o mutriţă radioasă: „La fiecare masă!”. Atunci lupul, sătul să mai asculte fiinţişoara plicticoasă, îl înşfăcă pe miel de blăniţa-i pufoasă şi dispăru cu el în pădurea cea stufoasă… 😳

  Morala : când eşti o pradă mult prea gustoasă pentru o fiară nemâncato-nemiloasă, nu-ţi face iluzia că o vei înduioşa prin dreptatea, logica, retorica or drăgălăşenia ta, şi-n loc să turui în proasta cu clanţa, cheamă urgent poliţia – cu condiţia să nu fie din Burkina Fasso sau Ro 💡 – or mai bine ambulanţa, aloo…

 47. radu Says:

  Sorine ,
  Nu te inteleg chiar deloc!
  De ce dumnezeu iti mai racesti gura?
  Faci comparatii intre avp si Iulius Filip?
  Cred ca esti obosit!
  Scuza-ma dar a compara pe unul pe care il cauta securitatea cu unul care cauta securitatea este prea de tot!
  N-o sa inteleeaga niciodtata Sorine nu te mai obosii.

 48. Stely Says:

  S.Cucerai,
  Tu ,biet sinucigas ,in orgoliul tau nemasurat si in ura ta fara margini ,nu ai sesizat ca prin intrebarea din finalul postarii ,AVP,te-a atras intr-o veritabila cursa ?

  Dupa ce ati citit raspunsul maestrului AVP, excelent ,prin logica si argumentatia fara cusur ,v-ati dat seama ca ati fost facut „sah mat”? ..si ca i-ati ridicat mingea la fileu , si ca prin asta l-ati reconfirmat pe V.Padina ca fiind singurul intelectual anticomunist roman ,care a folosit Cuvintul scris ca singura Arma de care sistemul COMUNIST se temea ?:Arma cuvintului ,dar si a curajul de a o folosi ,ptru a-l demola?
  Asa cum dvs ati spus odata ,in acel Interviu cu un Destin ,asa voi spune si eu acum :
  AVP, maestre :raspunsul tau este o sfinta superbie , care-l va face pe S.Cucerai sa-si roada unghiile de ciuda ,ca ti-a oferit prilejul sa-l bati cu armele tale cele mai de temut :Cuvintul si Inteligenta .
  P.S sper ca am retinut bine scurtul meu citat din acel interviu celebru .. 🙄

 49. sorin cucerai Says:

  @ Stely

  …Noroc ca sunteti, doamna! „Singurul intelectual anticomunist roman”?!? Da’ Tutea ce-o fi fost, doamna?!? Da’ Steinhardt?!? Da’ Noica?!? Da’ Marino?!? Da’ destui tineri – pe atunci – de la „Viata studenteasca”?!? Da’ Monica Lovinescu sau Virgil Ierunca?!? Da’ Eliade?!? Da’ Neagu Djuvara?!? Da’ Coposu?!? Da’ Doina Cornea?!? – iar lista poate sa continue…

  …zau, doamna, nu incercati sa va faceti de ris mai mult ca de obicei – s-ar putea sa aveti surpriza sa reusiti…

 50. AVP Says:

  Pai, mha, daca tu ma faci „turnator” – si esti gata sa infrunti si un proces public pentru defaimare, spre a-ti sustine convingerile -, nu e normal ca Stely, prin ricoseta, sa ma decreteze Singurul… ? 🙄

  Sau ce, credeai ca numai conceptia ta va face purici in lina unor fanici precum marcelina-raluca, radu-humor, radu, ipochimeni care afirma, luandu-se dupa tine, ca auctoru Apelului catre Europa a fost un turnator, iar nu – din contra – un hero coplesitor…?

  Nu stiai nici vba aia veche, filosofule ? Cine seamana vant, culege furtuna… Sau p-ailalta: cine ridica sabia, de sabie va pieri (sau de rugina… 😉 )

  Iti mai spun inca si acum (si tie, si marcelinei): aveti ocazia sa scapati de pedeapsa legii, cerandu-mi iertare in termeni neechivoci, aici, pe blog 💡 Cu toata marturia de fatza !

 51. raduhumor Says:

  Asta cu „cheama urgent politia” iti vine ca o manusa , turnator infect ce esti !

 52. sorin cucerai Says:

  Iar eu, AVP, sunt nevoit sa ma repet: da-ma in judecata sau taci!

 53. raduhumor Says:

  Bai, Alabarule !
  Tu tot speri ca glumesti, cand iti arogi niste demnitati morale care se lipesc de tine ca mingea de coltul mesei, dar in realitate te-ai ramolit cu totul batran bicisnic ce esti :mrgreen:

  P,S.
  De altfel de cand ti-am vazut poza din copilarie am avut certitudinea ca nu esti sanatos, nu trebuia sa astept sa aud asta de la altii :
  N-am vazut niciodata un copil cu trasaturi atat de ….
  Brrrrrr!
  Poza de gala in schimb te aduce cu siguranta in mediul securistic prin care ti-ai plimbat frustrarile!
  Piei naluca !
  De altfel si concubinajul blogeristic cu o fosta activista , care in lipsa unui Ceausescu l-a gasit pe Basescu, via gurii lui Padina , te face jalnic si neajutorat , ca un biet handicapat !

 54. raduhumor Says:

  Le voi pune toate pe un alt blog, pentru ca ar fi si culmea sa poti face fata unor discutii in contradictoriu, fara sa incepi a urla ca un adevarat ..”dizident” :
  -Politia !
  Sariti ca ma dau astia de gol si se alege praful de toata tarasenia lupta anticomunista !
  Nu mai bine te multumeai tu cu OOle si poemele tale, cu care reusisei sa pacalesti vreo cativa interesati in a te folosi ca prezervativ electoral ?!
  Sarman navigator prin ape tulburi…..

 55. Stely Says:

  S.Cucerai,
  zau, doamna, nu incercati sa va faceti de ris mai mult ca de obicei – s-ar putea sa aveti surpriza sa reusiti…
  Nu va faceti griji ca n-am sa va intrec .. Sunteti deja ,cu mult in frunte ,si nimeni nu va putea sa va ajunga ..
  Din pacate ,nici pina acum v-ati dat seama ca va expuneti ” loviturilor ” prin ricoseu . 😳

 56. AVP Says:

  Cucerai,

  Asadar, ai si acum, chiar dupa ce ti-am explicat ce si cum, nerusinarea penala de a sustine c-am fost un turnator la Secu, iar nu un hero ?

 57. sorin cucerai Says:

  Padina, cele doua calitati – cea de „turnator” si cea de „erou” – nu se exclud reciproc. Aici nu e cu ori-ori.

  In cazul tau, l-ai cautat de bunavoie pe lt maj Miu de la Securitate pentru a-i aduce la cunostinta ca seful contabil de la locul tau de munca refuza sa-ti semneze statul de plata, astfel ca nu-ti poti lua salariul.

  Asta, oricum ai lua-o si orice-ai spune, e o turnatorie pe care singur ai recunoscut-o in mai multe rinduri, incercind s-o justifici. Deci eu cind spun ca ai turnat ma refer explicit si exclusiv la fapta asta si la nimic altceva.

  Pe de alta parte, afirm ca redactarea „Apelului catre Europa” si incercarea de a-l trimite in Occident pentru a fi facut public reprezinta un act de disidenta (deci unul de curaj). Asadar poti fi si disident (sau erou) si turnator. Cele doua afirmatii nu se contrazic una pe alta, pentru ca nu se refera la acelasi lucru.

  Te rog sa iei nota de faptul ca ambele afirmatii pe care le-am facut si pe care le sustin, intrucit le cred adevarate (si pot sa si probez adevarul lor) sunt afirmatii punctuale, nu generalitati imprecise – si ca fiecare in parte se refera la o fapta bine determinata de-a ta: una meritorie, cealalta discutabila.

 58. monica Says:

  Iar dumneavoastra, sa nu va suparati pe mine, cred ca faceti o mare greseala atunci cind alimentati vanitatea disidentului si nu exclusiv pe cea a poetului.
  Dle SC’
  Daca dvs imi aratati pe acest blog o singura fraza de-a mea in care ma fac vinovata de acest lucru eu sunt dispusa sa plec de pe acest blog si sa nu ma mai intorc vreodata.
  L-am cunoscut pe AVP ca poet,pe urma l-am descoperit ca om si destul de tarziu (spre rusinea mea de-atunci ) am descoperit in el dizidentul Padina. Dar cand citesti tot dosarul acela si mai si cunosti amanuntele epocii ,basca ca te intalnesti pe ici pe colo cu persoane care ii iau interviuri si fac ele insile ca vanitatea dizidentului sa „depaseasca” limite numai de ei admise sau respinse in functie de starea lor de vanitate,dle iti zic ,te apuca furia instant.
  Sa va spun sincer? V-am descoperit pe dvs inaintea AVPului.Nu mi-ati creat nici o emotie .Si ca sa va demonstrez,inainte sau imediat dupa sarb de Craciun am copiat de pe Liberalism.ro unde erati cam singuratic urmatoarea melodie pe care dv ,personal ati postat-o.Va rog sa-mi comfirmati sau nu.

  SARAVA Carlos Lyra

  Erati in faza de vindecare de vanitate?
  Nu mi-ati placut din prima,fizionomic vb,(stiu, puteti sa folositi contra mea afirmatia,dar artista nativa, simtit oamenii din fizionomia lor),dar ascultand melodia,care mi-a placut, am zis ca poate ma insel. V-am intalnit apoi aici si trebuie sa recunoasteti ,ca treaba „cu admiratia pt dvs ca va aparati prietenul „de la mine a pornit(si acum se folosesc toti miticii de ea ca argumentul lor)
  Dar ,dle cand am vazut cum ati ajuns sa-l „considerati” dvs pe AVP ,pe care ,repet” din drag prieten” nu l-ati scos ,mi s-a facut greata.
  Sa stiti ca posed un simt al ridicolului destul de dzvoltat si stiu sa ma apar de situatii care m-ar rusina.
  Stiti cum faceti dvs acum cu vanitatea in exces al dizidentului Padina?Cum se intampla cu flasnetele de pe piata politica ro .Cand invata o fraza n-o mai lasa din gura,ca e vb despre sau nu in subiectul discutiei.
  Dupa cum bine ati observateu nu sunt mare invatata si nici titrata pe cale de consecinta.Va respect scoala,ideile filosofice dar,daca nu si le aplicati este pacat de timpul pierdut.Orice se poate rezolva pe aceasta lume .Numai sa vrei si sa poti .
  Eu nu ma mai supar de foarte multi ani pe lume ,dle Cucerai.Ii iau pe oameni asa cum sunt.Pentru ca nici eu nu sunt perfecta./Imi cer scuze pt duritate si frnchete.

 59. Stely Says:

  Pun pariu ca , in sfirsit ,s-a lecuit si nu va mai veni sa raspunda .. Dar,mai stii ? Ca un samurai care are „onoare „si curaj de nebun ,va veni sa-ti dea” lovitura” finala ,apoi isi va face „sepuku” ,aici si cu martori..

 60. monica Says:

  cititi:
  „basca ca te intalnesti pe ici pe colo cu persoane care ii iau interviuri si fac ele insile (persoanele)ca vanitatea dizidentului sa “depaseasca” limite numai de ele admise sau respinse, in functie de starea lor de vanitate,dle iti zic ,te apuca furia instant.
  scuze :oops:,or mai fi si altele !!!!!

 61. sorin cucerai Says:

  @ Monica

  Nu aveti pentru ce sa va cereti scuze, doamna. Va apreciez franchetea, chiar si cind imi e ostila. Macar atit am cistigat si noi dupa ’89: dreptul de a fi franci:).

  Si nu vad niciun motiv pentru care sa trebuiasca sa parasiti acest blog. Dvs sunteti aici intre prieteni; eu – intre oameni care nu inteleg intotdeauna ce spun si pe care poate ca nici eu nu-i inteleg cum trebuie de fiecare data.

  In orice caz, poate ca intre timp v-a devenit inteligibil si punctul meu de vedere.

  …Si ma bucur ca v-a placut Carlos Lyra!

 62. AVP Says:

  Cucerai, sa nu incerci sa dregi busuiocu in felu ista, pleease… 👿 Adicatelea, io am fost si herou, pentru c-am turnat la Secu Regimul Comunist si pe Ceausescu, dar si turnator pentru ca l-am turnat pe contabilul sef care nu mai vroia sa-mi dea salariul tocmai pentru ca turnasem Cumunizmu si pe Ceausescu si, astfel, avusesem de a face cu fioroasa Securitate… Confuzia vicleana si-n fond voit batjocoritoare pe care o faci intre cuvintele „informator” – „turnator” a fost interpretata cum se cuvine de catre public (de exemplu de „raluca” sau de alde @radu humor si @radu, asa cum iti voi arata imediat, dupa ce-i voi scoate de la spam, special in acest scop, aloo…).

  Asa ca degeaba dai din colt in colt. Ai comis-o si mi-ai terfelit onoarea intr-un mod inimaginabil de grav. Mai rau decat atat, refuzi sa-mi ceri scuze si ma sfidezi sa te dau in judecata, scontand in mod iresponsabil pe faptul ca vei reusi sa convingi judecatorii ca eu am fost un turnator la Secu, chiar daca n-am fost informator in modul uzual al cuvantului (desi tu speri sa dovedesti c-am fost si un astfel de turnator, get-beget, n-asa…? 😉 ) Esti dulce copchil daca tu crezi ca vei reusi sa convingi judecatorii, chiar si de la Strassbourg, daca va fi cazul, ca jonglarea cuvintelor turnator-informator e benigna, in cazul unuia renumit ca hero dizident, si ca-n fond tu nu m-ai calomniat, ci doar mi-ai dat preste degetele un pic, ranindu-mi becisnica vanitate… Iti repet, daca ai avea un minimum de responsabilitate, ar trebui sa profiti de magnanimitatea mea si sa-nchei aici disputa, cerandu-ti scuze fara echivoc si dezicanu=te de cei ce continua a ma agresa din pricina tocmai a aluziilor tale marsave. Dar – din pacate pentru tine – cred ca vei da cu piciorul generozitatii si nobletei mele, urmandu-ti linia de destin ce ti-a fost dictata ab-ovo : aceea de defaimator ca „turnator” al unuia dintre cei mai autentici disidenti romani.

  Vai de vai, Cucerai !

 63. sorin cucerai Says:

  Padina, ti-am dat toate explicatiile. Ti-am dat si definitia din DEX a cuvintului „turnator” – eu nu am folosit niciodata alt cuvint. Iar cind am vorbit despre turnatorie, am precizat de fiecare data la ce ma refer, si am precizat si sursa, de la bun inceput, ca sa fie clar pentru toata lumea.

  Cit despre „informator”: „INFORMATÓR, -OÁRE, informatori, -oare, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care dă sau culege informații. 2. Adj. Care dă, procură informații. – Din fr. informateur.”

  Felul in care interpretezi tu afirmatiile mele sau ale altora te priveste personal. Povara argumentului sta pe umerii tai, iar refuzul evidentelor nu te ajuta deloc.

  In fine, sunt nevoit sa-ti repet: da-ma in judecata pentru calomnie – sau taci!

  PS Eu nu am facut nicaieri niciun fel de aluzii, ci doar afirmatii explicite – afirmatii pe care, mai spun o data, mi le asum.

 64. AVP Says:

  Ah, ce nevinavat esti tu…oops. Desi tu n-ai zis nemic, caci esti mic, mi-ai cerut in mod expres sa retrag din hypersptz „Interviu cu un destin”, fiindca ti-era rusine c-ai facut un interviu asa de ditirambic cu un „turnator” (chiar daca la data interviului ai fost capabel, totusi, sa-mi treci cu vederea aceleasi fapte care mai tarziu, brusc, te-au oripilat atat de tare incat ai cerut uciderea urgenta a interviului ala).

 65. sorin cucerai Says:

  Hey, ba am zis. Am zis ca esti turnator, pentru ca ai turnat la securistul Miu faptele ceapistului Cutare.

  Cit despre cererea de a retrage interviul, iat-o: https://viorelpadina.wordpress.com/2010/04/06/avp-la-expozitia-inscrisuri-dusmanoase/#comment-13083 . (Mi-a luat ceva timp pina s-o gasesc…) Era o reactie (poate exagerata, poate prea „la cald”) la dezvaluirea adresei reale si a numarului de telefon ale unui utilizator. M-am gindit atunci ca poate chiar ti-a placut sa trimiti Securitatea pe capul cuiva.

  (Acum, se prea poate ca un contabil la CAP sa nu fie vreo lumina, se prea poate sa fie chiar un ticalos, dar nu trimiti Securitatea pe capul cuiva, fie el si un ticalos: doua rele nu fac un bine. Eu asta cred.)

  Am spus acolo ca pina nu ma dumiresc cum e cu „plingerile” astea – adica daca ti-a placut sa le faci, de vreme ce in libertate nu te-ai sfiit sa faci publice adresa si numarul de telefon ale cuiva – iti interzic sa mai folosesti interviul pe care ti l-am luat. Daca citesti lucrurile in context, le intelegi. Daca nu, nu.

 66. Dragos Gros Says:

  Nu ca as cunoaste obiectul disputei, dar am surprins cateva aspecte si, daca nu deranjez, as vrea sa fac cateva observatii. Asadar, am observat ca noi, romanii suntem tributari aparentelor, etichetam prea usor oamenii si asta fara sa STIM indubitabil adevarul curat. In aparenta, Mircea Diaconu este un revolutionar serios, un combativ intransigent; l-am vazut de aproape pe 22 decembrie ’89, dimineata, agitand un tricolor si avand o vanataie fioroasa la ochi. Acum cateva luni ma uitam la tv si se difuza un documentar din decembrie ’89, ziua 22. L-am vazut acolo pe acelasi actor in balconul CC-ului, putin dupa pranz, dar… fara nici o urma de lovitura la ochi. Deci, nu toate sunt in realitate asa cum par. Doina Cornea- o dizidenta anticomunista… OK. Dar daca doamna Cornea este nu doar o anti-ceausista, ci si o anti- comunista, atunci de ce o regasim azi in barca mostenitorilor de drept ai pcr, adica psd? Cat e de clar ca Mircea Dinescu e strain de conspiratia anti- ceausista cand el insusi povesteste ca, desi cu domiciliu fortat si pazit strasnic, se hotaraste pe 22 sa mearga la TVR si securistii l-au urmat ca niste catelusi? Vorbeam undeva despre omul de o probitate ireprosabila C. Topescu…. Intreb si eu (stiu raspunsul, dar inca nu am dovada in maini; inca un pic…) daca este strain de respectiva conspiratie? Nu am regrete, sa nu ma intelegeti gresit; cand eu participam la revolutie, marea masa inca nu iesise de la serviciu si eram trei fire pe patru randuri. De ce va spun toate astea (si exemple sunt o gramada)? Ca sa ilustrez cat suntem de suficienti cand afirmam ceva categoric, fara a cunoaste toate detaliile; ca X ni le furnizaza, asta pentru mine nu inseamna nici ca minte, nici ca spune adevarul. Mai am nevoie de cate ceva pt a fi sigur ca minte sau nu (omul poate manipula mai mult prin omisiune decat prin minciuna). Sau altfel… Agentul sovietic Milan Petrovici, arestat in septembrie ’89 si eliberat in 22 decembrie, un apropiat al lui ilici al „nostru” este anticomunist doar prin arestarea lui de catre Securitate? Desigur nu, dar tot a fost decorat de catre presedintele de trista amintire, bunicuta cu scufita rosie. Si, culmea cu o decoratie destinata ofiterilor din serviciile secrete si ambasadorilor (am pe undeva si cum se numeste decoratia). Si nu e totul atat de relativ? Ba da. Nu este vorba despre manipulare? Cum sa nu?! Atunci de ce se ridica unii si ii judeca pe altii? Ne-am invatat asa, desi o caracteristica nationala mult trambitata si putin aplicata este toleranta. Ei i se adauga ca un blazon crestinismul, cel clamat, nu si cel aplicat. Zicea cineva „AVP a facut si a dres, Iulius nu…” De unde stii ca AVP a facut si de unde stii ca un altul este un inger? Altcineva zicea de Coposu, Dumnezeu sa-l odihneasca !… Un mare om, dar cu caderile lui pe care mai apoi le-a regretat. Noica nu a fost decat un mare filozof, un model moral si un exemplu de consecventa (nu a lepadat complet niciodata convingerile sale de dreapta-dreapta) si tot nu a fost un sfant pt simplul motiv ca era om, deci supus greselii. Eu as zice sa nu ne constituim ad-hoc in judecatori ca riscam sa pacatuim grav. Etichetele „alb” si „negru” sunt zero; folositi culori ca specrul are sapte. Asa o sa descoperim ca nici AVP nu e turnator pentru ca a facut o sesizare, dar poate ca nici Iulius nu e Iisus Christos intors pe pamant. E buna intransigenta, dar mai depinde si cine o practica…
  P.S. Cei cu acces la dosarele altora, le cer sa verifice TOATE cele spuse de mine pana acum si sa-mi dea peste bot daca am mintit o nota macar. Iar daca nu (si nu, nu am exagerat macar)…. va mai tot urma ca sunt multe de scos la lumina si nu am pierdut degeaba 20 de ani din viata ca sa le aflu…. Si, cum va zicea nea nelu, „Spasiba, Tavarisci”; ai lui nu ai mei.

 67. AVP Says:

  Mai, Cucerai,

  A-l turna la Secu pe contabilu ala inseamna a te duce sa dai o nota informativa despre el ori macar sa faci un denunt scris. Faptul ca securistul Miu zice ca l-am cautat spre a-l informa ca ma voi certa cu contabilu sef de la CAP pentru ca refuza sa-mi semneze statul de plata, dupa ce securistii promisesera ca nu-mi vor crea probleme la locul de munca, iar io le promisesem – de forma – ca nu mai fac Apeluri dusmanoase, nu inseamna ca tu poti sa ma numesti pe mine turnator numai pentru ca asa vor muschii tai, stiind prea bine ca „raluca”, „raduhumor” sau „radu” vor concluziona ca de fapt tu ai vrut sa zici, pe buna dreptate, c-am fost „informator” la Secu (iar nu heroul Apelului catre Europa). A-l turna pe cetatenu Cutare la Secu inseamna a-l pâri ca vorbeste urat Regimu, comitand o fapta de politie politica, adica (si avand tu, turnatoru, angajament la secu, dosar de informator, nume de sursa si tot tacamu). Deci cine-ti da dreptu sa afirmi ca un disident care era in plin d.u.i. pentru ca vrusese sa arunce o bomba ideologica deosebit de periculoasa asupra Regimului si care nici dupa doua luni de la „turnatorie” a fost prins in timp ce vroia s-o arunce pe a doua, a fost un „turnator” ca orisice becisnic turnator fiindca l-a „turnat” pe contabilul care, din exces de zel, a vrut sa blocheze salariul unui „dusman al poporului”, ba chiar sa-l dea afara din servici ? Pai, dupa o „turnatorie” ca asta, securistii carora io l-am „turnat” pe bietu hom ar fi trebuit, din contra, sa-l faca Erou al Muncii Socialiste – cum l-au si facut, CAP Izbiceni fiind de doua ori Erou al Muncii Socialiste -, necum sa treaca la represalii contra sa, cum dai tu de inteles. Chiar nu realizezi cat esti de penal – deci muult mai mult decat penibilissim -, mey, Cucerai…? Nu vezi ca defaimarea ta iresponsabila l-a derutat pana si pe omul ista ce vrea sa-mi fie amic, Dragos Gros, care sa straduiste sa ma disculpe, necum sa ma laude pentru faptul c-am fost redactorul singurului text vadit anticomunist scris de vreun intelectual roman in anii 80…? Chiar nu realizezi, nici in al 12-lea ceas, periculozitatea si gravitatea actului tau de defaimare…? Chiar nu-ti dai seama cat rau mi-ai facut si cate daune morale va trebui sa suporti ?

  Cere-ti scuze, homule, io atata iti spun, pentru ultima oara !

 68. sorin cucerai Says:

  Domnule Gros, pe fond sustinem aceeasi idee – ca o persoana nu este absolut buna sau absolut rea. Tocmai acest absolutism pe care AVP il practica cu sine insusi incerc eu sa-l domolesc. Nu incerc sa-l transform pe AVP din sfint in ticalos – asa cum se incapatineaza el sa interpreteze demersul meu (care demers poate ca uneori e prea abrupt) – ci sa-i imblinzesc absolutismul. Nu cred ca voi reusi, dar cel putin am incercat. I-am aratat si umbre, nu doar lumini. Iar umbre s-ar putea sa avem toti, desi nu neaparat aceleasi.

  (Goldmund ar spune ca in mod cert toti avem umbre:).)

 69. Stely Says:

  Dragos Gros ,
  Ati facut o f.frumoasa pledoarie ptru ratiune ,echilibru si judecata cu masura si cu nuante ..
  Cred ca la M.Dinescu v-ati referit ,nu ? .. Referitor la M.Dinescu vad ca si @S.Cucerai se fereste sa-l nominalizeze precum ca ar fi fost un „mare dizident „anticomunist ..

 70. Dragos Gros Says:

  Vreau sa fac o completare: daca AVP poate fi catalogat asa cum vedeam mai sus, nu-mi asum aceasta rastalmacire a limbii romane ca ajungem sa nu mai intelegem termenii, dar vreau sa declar public ceva: in „lumina” celos afirmate cu tarie de catre X,Y sau Z si eu sunt turnator pt ca am facut public un contract de milioane de euro pe care Radioul public l-a incheiat cu STS, contract cu continut si clauze… secrete. Tot ce pot sa spun, ca unul care a avut ghinionul sa-l vada cateva secunde e ca nu ocupa o pagina de text pe o foaie A4. Dar tu, intransigentul meu prieten, tu nu ai facut o reclamatie, sesizare, intampinare catre nici un organism al statului? Nu-mi raspune, pt ca si in „Condica de sugestii si reclamatii daca ai scris o singura data, indubitabil si tu esti turnator. Cel putin asa am inteles din „Noua limba romana”, editie revazuta si adaugita (nu spun de catre cine ca sa nu fiu de doua ori turnator).

 71. orangeskorpion Says:

  Oh, my god!
  😦

  ce-am putut sa citesc…..

 72. Dragos Gros Says:

  @Stely
  Nu fac bisericuta cu nimeni, deci nici cu Mircea Dinescu. Nu am sustinut nici ca e, nici ca nu e dizident anticomunist. Am relatat cele spuse de el. Personajul nu mi se pare destul de interesant (era hazliu candva, dar n-as mai zice acelasi lucru acum de cand cu damful de petrol care il insoteste). Nu am nici un adevar de spus in privinta lui. Relatez fapte si exemplific astfel relativitatea inconjuratoare care n-ar trebui sa ne faca atat de convinsi de un adevar sau altul. Ce daca STIU ca in conspiratia din ’89 au fost implicati X sau Y, nu spui cine, persoane cunoscute… Daca nu am inca dovada ferma, nu afirm nimic categoric.

 73. sorin cucerai Says:

  Domnule Gros, sigur ca am facut sesizari. De exemplu, prin toamna sau iarna lui 2003 (nu mai tin minte exact) am sesizat opinia publica, printr-un articol in „Cotidianul”, ca exista o hotarire a PCR prin care secretarii de partid la nivel de judet erau obligati sa fie „gazde” ale Securitatii. Prin urmare, cum Ion Iliescu fusese secretar de judet, si cum in fisa postului intra, conform hotaririi respective, si obligatia de a fi gazda a Securitatii, Iliescu trebuie sa faca dovada ca, desi avea aceste obligatii, nu s-a achitat de ele. Astfel, prezumtia de nevinovatie dispare in cazul lui, aparind in schimb prezumtia de colaborator al Securitatii conform legii Ticu. (In buna practica jurnalistica, inainte de a publica articolul am cerut o replica din partea lui Iliescu. Fireste ca n-am primit:))).)

  Nici pina in ziua de astazi nimeni nu mi-a continuat investigatia si nu i-a cerut lui Iliescu sa dovedeasca mai presus de orice indoiala rezonabila ca n-a fost gazda a Securitatii desi fisa postului il obliga sa fie.

  Bun, acum revenind la semantica: orice turnatorie este o sesizare, dar nu orice sesizare este o turnatorie. O turnatorie este o sesizare reprobabila din punct de vedere moral (sau cel putin discutabila din punct de vedere moral).

  Eu consider ca sesizarea pe care AVP i-a facut-o securistului Miu este discutabila din punct de vedere moral. De ce? Pentru ca, din punctul meu de vedere, pe care sper sa il impartasiti, Securitatea a fost o institutie imorala, intrucit a fost menita sa incalce drepturile si libertatile cetatenilor. Iar a sesiza o institutie imorala este un fapt cel putin discutabil din punct de vedere moral. In consecinta, eu consider ca sesizarea respectiva poate fi numita „turnatorie”.

  AVP poate sustine – cum a si facut-o, de altfel – ca demersul lui a fost unul de legitima aparare, intrucit doar Securitatea il putea convinge pe contabilul sef de la CAP sa semneze statul de plata, astfel ca AVP sa-si poata lua salariul.

  Eu nu gasesc suficient de convingatoare aceasta explicatie, deoarece cred ca existau si alte solutii. Bunaoara, AVP ar fi putut sa puna capat raporturilor de munca cu CAP-ul respectiv si, folosindu-se de cunostintele lui literare, sa incerce sa se angajeze la o editura sau la o revista. Sau ar fi putut – ca Noica in anii ’50 – sa traiasca din traduceri.

  In consecinta, gasesc ca sesizarea pe care AVP a facut-o Securitatii este discutabila din punct de vedere moral (atentie, NU reprobabila, ci doar discutabila). Si, asa cum am spus, o sesizare discutabila din punct de vedere moral poate fi numita „turnatorie”.

 74. Dl.Goe Says:

  Maestre (imi dati voie sa va zic asa?) se vede treaba ca va costa exorbitant faptul ca nu va functioneaza functia „ignore” in neo-cortexul (superior, pai cu draq). Costisitoare problema. Acuma se mai vede treaba si ca aveti timp berechet cu care n-aveti ce face si atuncea faceti pamflete pentru fete. Mi se pare un gest urat ca umblati cu pâra pe la porti straine ca sa-l dovediti pe un dusman pe care nu-l puteti dovedi prin lupta dreapta, ca intre barbati (fie ei si virtuali). Blogul d-voastra e public si moderat si activitatea de trolling nu e (pana una alta) interzisa de lege. Va irositi cu prostii in loc sa va straduiti olecuta sa nu mai cititi pân spam daca tot stati prost cu enervare la nervi si nici nu-l puteti asasina ritual si virtual pe inamic. Imi faceti mila zau asa. Tocmai d-voastra, un fost zeu? Putina demnitate v-as ruga. Nu ma siliti sa va scot din blogroll si sa va plang trei zile incheiate.

 75. Dl.Goe Says:

  Maeste (imi dati voie sa va spun asa) faptul ca acceptati sa vorbiti in contradictoriu despre ceea ce a fost denumit „turnatoria lui AVP” este nu o batalie ci doar negocierea unui armistitiu de dupa o batalie pierduta. Nu pot sa cred ca un vulpoi in ale hiper-spatz-ului ca d-voastra poate accepta sa piarda astfel in bataille de jeux (adica in joaca) si nici sa nu realizeze. Nu stiu cum veti scapa de aura de turnator-justificator odata ce aceasta va este turnata in beton in jurul capului. Ca e doar o stupizenie la mijloc nu va mai stii nimeni. Va ramane idee ca nici AVP-ul nu e domne pur in trecutu-i de marire.

 76. Dl.Goe Says:

  Imi veti scuza literele in plus si pe cele in minus rezultate din precipitarea de a va furniza adevaruri incendiare. Pa.

 77. orangeskorpion Says:

  nici nu ma mai mir ca in aceasta tara, acest popor nu este capabil de vreun proiect comun;

  totul trebuie demolat, anihilat, distrus, dar in loc nu se pune nimic, ramine terenul pirjolit.

 78. Dragos Gros Says:

  De-aia imi place mie limba romana; ca are la nuante de te ia ameteala. Daca nu zic despre tine, prietene, ca esti ticalos, am libertatea sa spun ca mi se pare ca esti ticalos? De ce nu, ca diferenta e tot de nuanta?! Spunea cineva „morala” si intra astfel pe un teren nesigur…. Am scris (ca nu eu am zis asta; doar am citat) ca nimeni nu poate sa-l judece pe un altul din perspectiva morala. Asa am invatat si eu intr-o bisericuta pierduta prin Apuseni. Cine stabileste normele de moralitate general acceptate, tu, prietene? Nuuuu ! Eu? Nici atat… In raport cu ce sau cine se construiesc aceste noi norme morale? Personal, as fi fericit daca normele alea vechi s-ar aplica; asa nu am mai avea nevoie de altele noi pe care sa le raportam sui-generis la o conjunctura sau alta. Din cate vad eu, noile „norme” de moralitate raportate la o institutie cum a fost Securitatea sunt mai mult volte de limbaj si calcare in picioare a legilor bisericii. Sau altfel spus, eu vad mai multe pacate si mai putina moralitate in aceste „norme” Bref, consider ca nu aveti dreptul MORAL sa judecati o actiune a lui AVP, mai ales ca si invocarea moralitatii in situatia respectiva mi se pare inconsistenta in raport cu actiunea. Daca pana acum nu am fost clar, prietene, inseamna ca am eu probleme de exprimare, asa ca pot spune aceleasi lucruri cu o scurta culegere de proverbe populare romanesti.
  P.S. Domnule Sorin, spuneti ca pe fond sustinem aceeasi idee: ca nimeni nu e absolut bun si tot asa absolut rau. Pana aici va dau dreptate, avem o idee comuna. Mai departe drumurile noastre se despart complet. Eu merg inainte si dumneavoastra faceti la stanga; nici o sansa de a ne mai intalni vreodata.

 79. raduhumor Says:

  @AVP :
  „Cere-ti scuze, homule, io atata iti spun, pentru ultima oara !”

  Prea seamana cu :
  – Recunoaste , banditule !
  Alabarule , porti in tine gena te securist sadea,
  si n-ai sa scapi niciodata de ea !
  Esti urat peste tot !
  Si la propriu si la figurat !
  Stely si Mony nu se pun ca-s dornice de aventuri blogeristice cu niste Satyri ca tine 😉

 80. raduhumor Says:

  Pentru prietenul tau galonat ajuns tocmai prin Tunisia :
  Imi plac fructele, dar nu pot inghiti o „poama” ca tine , care ai sarit imediat in ajutorul unui camarad surprins in offseide !
  De, prietenul la nevoie se cunoaste , numai ca n-ati reusit decat sa va demascati, desi vad ca sunteti destul de imprastiati 😆
  Sa…. turnati bine !

 81. raduhumor Says:

  Dl. Goe
  Vezi ca ti-am lasat niste mesaje, dar n-au intrat !
  Probabil e mana lunga a lui Alabaru asta ca nu mai pot posta decat foarte greu sau deloc .
  Aici face selectie si da drumul doar la ce-i convine !
  Treaba de oameni cu ochi albastri ca cerul portocaliu 😉

 82. raduhumor Says:

  De ce nu dai drumul la postarea mea in care explic ca te-am facut turnator pe datele mele(de fapt ale tale) nu influentat de cele spuse de @Sorin Cucerai, caruia-i tot reprosezi ca daca n-ar fi fost el, nu s-ar fi prins nimeni de ce zace in tine :mrgreen:

 83. Hantzy Says:

  AVP, eu l-am ignorat pe RH, tocmai pentru ca, chiar si pentru mine, ca tovaras al sau in idealuri galbine ca lamuia, virulenta dumisale deüpasea o anumita limita, decalarandu-mi pozitia chiar la momentul publicarii mail-ului oferit caexemplu. Afirm acest lucru doar pentru a-mi betona pozitia, intrucat ceea ce urmeaza nu cred sa-ti placa.

  Romtelecom nu e o instanta de judecata pentru a stabili cine este calomniatorul. Din exemplul dumitale, scos dintr-un context, un tert nu poate decat sa-l catalogheze drept o replica dintr-un conflict verbal, chiar si cu inflexiuni impertinente, desfasurat intr-un spatiu public (fie el si un fel de casa, dar cu usile lasate intentionat larg deschise!). Caci, chiar de scrie neinvitat, reiese clar din textul plangerii ca nu e prima interventie a lui RH pe blogul administrat de tine si, drept urmare, i-au fost acceptate in trecut contributiile. Juridic vorbind, deci nu e problema Romtelecom a-l impiedica sa intervina pe blog.
  Pe de alta parte, nici trivialitatea sau vreo atitudine amenintatoare, nici calomnia si nici macar antisemitismul sau penal nu rezulta din textul exemplificat, interventiile sale trecute ramanand inaccesibile pentru Romtelecom, care nu este si nici nu-si propune a deveni un detectiv al cyberspatzului.
  Din punctul sau de vedere, este probabil considerata doar o cearta, puternic subiectivizata de umilirea sefului grasului cocotat pe pirpiriu si al prim-lacheului sau personal de catre idealisti galbini ca lamuia. Nu rezulta de aici ca RH ar utiliza reteua apentru a transmite virusi, troieni sau alte alea si nici nu exista o decizie oficiala care sa ateste actiuni calomniatoare sau amenintatoare ale sale. Ori interventia dumnealor in disputa respectiva ar avea valentele unui arbitraj, ce ar putea fi considerat ca fiind dicatat de preferinte politice (de altfel, am observat ca pana si neamestecul e astfel interpretat). E ca si cum eu m-as plange provider-ului lui Goldmundr ca ma cert cu el pe net si sa-i solicit sa-l baneze pe dumnealui, pentru ca-i prefera pe cretin-demagogi in timp ce eu ii prefer pe demagogii ictero-hepatici.
  E riscul pe care si-l asuma oricine decide sa devina persoana publica, si chiar si a celor, asa cum sunt eu, sa scrie pe un blog in real-time. Avantajul e ca poti simti, dicolo de cuvinte, ce vor si ce-i mâna pe colegii de hyperspatz in lupta. Cand ai ragazul timpului, oferit de o moderare ca pretext pentru filtrari de forma, dar mai ales de fond, acest lucru nu mai e posibil. De fapt, asta e si unul din putinele motive care ma atrage aici! Si risc si eu sa stiu daca cineva ma injura sau nu … dar sunt spontan, asa cum sunt si ceilalti obligati sa fie.

 84. raduhumor Says:

  Iar faptul ca doar in aceasta postare cu Romtelecomul, ma faci in toate felurile:
  ipochimen, troll, golan ferentarist,talhar de drumul mare, nesimtit, agresiv, penal, abject, exhibitionist, antisemit, infractor, sau nefelixit si apoi te duci cu jalba-n bat sa ma parasti la provider, ca tot eu te defaimez mi se pare de tot hazul , daca n-ar fi de tot nazul :mrgreen:
  Avand si banarea la indemana si lasand sa treaca doar ce-ti convine, atitudinea ta de turnator sadea pare si mai odioasa !

 85. Hantzy Says:

  Monica,
  doresc doar sa lamuresc un fapt simplu: nu cred ca eu reprezint mai mult decat o cantitate neglijabila pentru ariciosul tatoon. Admiratia mea pentru modul enuntiativ al ipotezei, a cadrului in care-si plasa ultimele interventii ramane nestirbit, intrucat a apelat fara gres la adevaruri axiomatice. Daca retii insa, atunci cand cu cateva zeci de ore mai devreme am facut public acest fapt, il rugasem, conditionat desigur de acceptul sau, sa ne lamureasca motivele pentru care a facut apel la ele. Tocmai pentru ca aveam serioase indoieli, motivate de interventii ale sale trecute, ca, folosindu-le asa cum le enunta, obtine rezultatul firesc. Proceda ca un scolar care afirma, plin de siguranta, ca doo drepte paralele nu se intalnesc niciodata, … dar continua neinspirat sustinand ca exista o congruenta, probabil dincolo de horizont, intrucat toata lumea stie ca sinele de cale ferata, privite in perspectiva, par ca se apropie.
  Nu era deci vorba de admiratie, pentru ca sa fie acum vb de „a-mi permite“ a-i adresa un „pamflet“ obraznic. Daca am facut-o, nu e pentru ca ar vota din nou cu TB, ci datorita motivatiei sale vindicative, care l-ar indemna s-o faca. Oare atat ne-a mai ramas?! Ca TB s-a asezat in fata haitei?! Convingerea mea e ca n-o face pentru noi, ci pentru sine: nu propavaduieste de fapt eradicarea aligarhilor, coruptilor si mogulilor, ci inlocuirea lor. Pentru mine, e acelasi lucru: ce-mi pasa daca seful de post il prinde pe hotul gainilor mele, daca el insusi imi ia porcul din cotet drept rasplata?!
  Iar de ar pootea inca o data candida, am tinut doar sa-i atrag atentia ca, in asemenea conditii, ar mai pootea si bunelozaurul „sa invie”, si nu se stie … caci nu e nici o diferenta intre cei doi. Ca Iliescu e patat pe maini, e adevarat, insa pana la urma era si el tot o papusa la TVRL, deciziile in astfel de situatii, oricand si oriunde, fiind luate de altii, acele eminente cenusii ce prefera sa ramana mereu in umbra, dar care speculeaza perfect dorintele altora de a se impune mediatic, cu rasare soarele, cu zambete largi sau bai de multime.
  Iar aplaudac a fost si tatoonul! N-a gandit nici o clipa cand TB a propus reducerea numarului de parlamentari si, mult mai grav, a camerelor, insa a speculat chiar ca TB ar fi facut-o inca si mai teribil (engl: terrible) daca n-ar fi existat atat de multi Hantzomani, motivand cu exemplul american al proportiilor reprezentativitatii la numarul de locuitori. Adica cel mai jenant argument, ce poate fi desfiintat dintr-o pocnitura de degete, dar suficient pentru un aplaudac.
  Si in cele din urma, pentru a pune capac, tatoonul il urechea insusi pe AVP, ca nu l-ar fi ajutat mai mult pe forumul „infatuatului Tudor“, facand apel la un principiu fals, al prieteniei in orice conditii, chiar impotriva unor convingeri proprii, sugerand ca„ceilalti gresec“ oricum, noua insine fiindu-ne exclusa aceasta posibilitate. Ori tocmai aceasta cauzalitate, implicit exprimata, a prieteniei motivate, chiar si de idealuri similare, si a unor „obligatii contractuale“, m-a deranjat profund, dar raspundea si intrebarii pe care i-o adresasem in trecut si la care alesese sa nu raspunda. El spunea atunci asa: oare dacă prietenia ARE UN SINGUR SENS, nu se numeşte ea ceva de genul “slugărnicie” sau chiar “sclavie”? Admirabil zis, abominabil aplicat

 86. pP Says:

  buna dimineata!

  Acolada nr. 21 – februarie 2009

  1. Cum s-ar putea defini notiunea de celebritate în epoca noastrã si ce mutatii
  credeþi cã s-au produs în raport cu etapele anterioare ale umanitãtii?
  2. Dar în domeniul literar-artistic, ce înseamnã sã fii celebru astãzi?
  3. Tindeti spre celebritate? Care ar fi încununarea idealã a operei unui creator
  în lumea actualã?

  VIOREL PASINA:
  La cheremu
  spectatorilor, al
  impresarilor si-al
  samsarilor.
  ,,1-3. A fi celebru azi înseamnã
  sã fii pe sticla tembelizorului
  ori pe hârtia tabloidelor, pe
  coama topurilor ºi valurilor
  didactice si-n buchia
  manualelor casnice pentru
  uzu. unui mic copchilas, zi de
  zi si ceas de ceas, numãrându-þi clipele ce-au mai rãmas
  pânã când vei redeveni o fostã vedetã fãrã glas… Pentru
  tine, ca si creator, asta nu e nicio afacere, mey fraþilor,
  decât în mãsura în care faptul de a te afla pe buzele si-n
  ochii tutulor îti sapã fontana banilor; cãci altfel,
  celebritatea nu dovedeste decît cã esti un creator la
  mintea boborenilor, a mediocrilor, a snobilor, fiind nevoit
  sã rãmâi tot timpu la cheremu spectatorilor, al
  impresarilor si-al samsarilor. Si din contra: dacã ai fi un
  autentic creator, adicã un inovator cu turbomotor, auctor
  al unui stil ori al unui concept unic, strict original si
  provocator, ai deveni fie ciuca ignorãrilor
  contimporanilor, fie a bãtãilor lor de joc, si deci ori n-ai fi
  celebru deloc, ori ai fi diabolizat ad-hoc… Unde-s doi, arta
  si stiinta descresc, pretine, iar de la 3 încolo decad
  precum cascada Niagara, he-he…
  Celebritatea nu e funcþie de valoare, ci de timp
  si de loc evident nãpârstok. .Peste mode si timp.,
  celebritãtile dispar ca apa, însã valorile rãmân ca piatra.
  Un creator celebru la iepoca sa, dar pe care epocile
  urmãtoare nu-l mai gustã deloc (si chestia asta e valabilã
  pentru toate .stelele cu noroc., simple vedete de
  iarmaroc) se dovedeste a fi avut perenitate ioc; pasãmite,
  ãsta n-a fost decât un foc de paie, pe care nu valoarea-i
  intrinsecã si deci singularitatea-i de cluster creator ce
  te taie l-au fãcut sã iasã ca Bulã din baie, ci doar a
  publicitãtii sau a brandului comercial vâlvãtaie. Cu alte
  cuvinte, insu. respectiv a fost scos doar de negustori ori
  de banii lu. ICR-MAE la bataie, pentru un scop strãin de
  valoarea imanentã a sa (si strict pentru pohta or agenda
  punctualã a altora).
  Or, pentru mine, a fi creator înseamnã a dãinui
  pururea, prin soarta ta, mereu contimporan cu next
  generatia – cu partea cea mai avansatã din ea -, devenind
  o permanenþã a sãgeþii timpului sadea, ca Homer,
  Buddha Sakkya-Muni, Stagiritul, Christ, Shakespeare,
  Cervantes, Hegel, Brâncuºi, Einstein, Lemaitre etcaetera.
  Restul e saramurã, apã de gurã… Pãrerea mea.,,

  Dă clic pentru a accesa 2_2009.pdf

 87. raduhumor Says:

  Si inca ceva:
  Daca nu cadeai la pace cu ei, pentru atitudinea ta apelistica (pentru care ai tot respectul meu, daca a fost sincera) faceai ceva ani de puscarie !
  Asta ti-o spune unul care a avut de a face cu ei, din motive mult mai minore!
  Duiosia cu care vorbesti despre ei si acum
  tradeaza(iar, ce sa-i faci ?!) ca legaturile se mai pastreaza si in prezent, iar pozitia ta vizavi de putere, s-ar putea sa fie suficienta pentru a-ti intelege lipsa deplina de libertate, pe care din pacate, vrei s-o transferi si asupra unora ca mine :mrgreen:
  Sa vedem daca tzine….

  P.S. Ai reusit totusi sa tii sub obroc, ca un adevarat maestru, toate tembelismele portocalii, care, citindu-ti blogul s-ar parea ca nu mai exista, fiind de mult rezolvate si toata lumea-i fericita si cu lacrimi pe obraz !
  La mai mare !
  Ce mandri-s de tine 😉

 88. delaepicentru Says:

  Sorin, cred că faci o mare greşeală dacă insişti în obiectivarea pe calea justiţiei a ceea ce percepi ca nedrept din partea lui AVP. Ai face să perpetuezi prin acte oficiale atomizarea societăţii. Pe unii îi va convinge sentinţa. Pe alţii, nu. Dar cu toţii vor fi vexaţi de faptul că altcineva hotărăşte în numele nostru ceea ce e drept de ceea ce e strîmb. Ni s-ar spune de la obraz că nu avem voie să judecăm cu capetele noastre decît prin procură autentificată la notariat. Aşadar, o sentinţă judecătorească ne-ar pune o mînă-n gît şi ne-ar anemia organul cognitiv. Ne-ar impune adevărul securiştilor. Iar asta, pentru ce? Pentru că un poet, (n.b.) ce NU vizează funcţii în stat, îşi exprimă opinii ce pot vexa la un moment dat pe unul şi pe altul.

  Dacă într-adevăr eşti preocupat de refacerea unui ţesut social, uite, îţi propun o temă de reflecţie infinit mai gravă. Cotidiană. Un sistem de legi ce ne „necuvîntează” prin paradigma zootehnică pe care ne-o bagă pe gît. Te asigur, e despre Cuvînt, iar nu despre cuvinte. Este despre libertate.

 89. pP Says:

  VIOREL PADINA:la 10:57
  scuze VIORELE & ALL pour la ,,faute de frappe,,!

 90. raduhumor Says:

  As mai avea multe de spus, dar stiu ca imediat vii ca blonda ministresa (acum) si faci curat cu mopul si galeata (stergerea si banarea), asa ca te las, asigurandu-te de toata compasiunea mea !
  Puteai si tu sa fii cineva ,
  dar ai ales pe cine nu trebuia (vorba cantecului).

 91. AVP Says:

  @raduhumor

  ipochimen=individ

  troll=este un spameor al internetului (de cate ori nu te-am scos de la spam, de cate ori n-ai intrat acolo?)

  golan ferentarist = este unul care vorbeste ca tine („alabaru”)

  talhar de drumul mare = este unul care iti iese-n cale, fie si in hypersptz, si te agreseaza

  agresiv=care caută prilej de ceartă; provocator;

  abject=care inspiră repulsie , dispreț; josnic,

  nesimtit = unul care desi ii spui sa plece din casa ta si sa te lase in pace, il doare-n coor de ceea ce-i spui tu ; fara rusine

  penal= tu esti ala ; ma faci pe mine, eroul Roamaniei, „turnator” si „securist” (de la cine ai invatat asta ?)

  antisemit=o sa caut si o sa-ti dau niste exemple

  infractor=pai ce altceva e un calomniator, un insultator, un agresor si un antisemit ?

  nefelixit=ce inseamna nefelixit, nefelixitule ?

  @goe – goethe zice: „stie oare vrabia cum i-ar veni berzei?” Stie un om fara demnitate si fara onoare cum i-ar veni unuia nobil, in caz c-ar fi jicnit… ? Si, da, in casa mea vreau sa am libertatea sa ma uit chiarf si la spam, daca vreau, care-i problema ? Poate ca acolo e ratacit vreun pretin de-al meu. De ce sa ma feresc sa intru acolo numai pentru ca un caine turbat mi-a patruns in casa prin efractie si face spume la gura prin debaraua mea ? Tu n-ai chema hingherii, mey… ?

  @cucerai (si dincolo de faptul ca amenintarea pe care am facut-o fata de securistul Miu, cum ca ma voi certa cu contabilul ala pentru faptul ca nu vrea sa-mi plateasca salariul, facea parte din jocul meu tactic, prin care vroiam sa ma asigur ca securistii nu-mi vor reprosa ca de ce nu le-am spus ca ala imi taie salariul, in eventualitatea ca voi esua si in al doilea Apel si atunci m-as fi putut apara cu ricana ca de aia am facut io ce-am facut, fiindca am fost ostracizat de tembelu care nu mai vroia sa-mi dea salariul), cand denunti la Secu pe unul care i-a taiat salariul unui „dusman al poporului”, dusman pe care Securitatea insasi il urmarea asiduu si era, de altfel, chiar entitatea care-l inspirase pe inamicul dusmanului poporului sa se poarte cu dusmanu de clasa ca un dusman, acesta e un lucru perfect moral din punctul de vedere al „denuntatului”, caci perfect benefic pentru el, care astfel ar avea ocazia sa se evidentieze in munca de starpire a „dusmanilor poporului” si sa fie apreciat chiar de starpitoru cel mai mare, Securitatea, nu gasesti ? Numai daca io l-as fi denuntat pe ipochimen ca saboteaza economia socialista sau ca vorbeste urat de sefu statului sau mai stiu eu ce alta chestie de „politie politica”, numai atunci ar fi fost imoral acel asa-zis denunt (care nu era nici macar denunt, caci izvora dintr-un interes strict personal si legitim), si numai atunci ai fi fost tu indreptatit sa spui ca aia a fost o „turnatorie”.

  @Hantzy, tu esti inginer, iar eu sunt jurist; de aceea, cred ca stiu mai bine care sunt obligatiile si drepturile Romtelecom in spetza; de altfel, eu am si explicat in topic, dar daca tu vrei sa fii, neaparat, alaturi de radu humor in hartuirea mea, da-mi voie sa-ti spun ca pentru mine asta n-ar fi deloc o noutate, aloo…

  @Delaepicentru, cred ca ai inteles chestiunea egzact pe dos… 😳 Nu era vorba de o Volga neagra, ci de o Ukraina rosie, si nu i s-a dat, ci i s-a furat… Daca tu il iei ca reper al libertatii si moralitatii pe Sorin, opunandu-l unui poesel care nu prea stie ce vorbeste, n-asa?, atunci chiar ca le dau dreptate auctoriatilor birocratice de la Bucuresci cand nu prea inteleg ce vrei sa spui… Of, of, cat de competenti si de temeinici suntem noi, rumanii, oriunde ne-am afla…:evil:

 92. Hantzy Says:

  RH,
  Daca nu cadeai la pace cu ei, pentru atitudinea ta apelistica (pentru care ai tot respectul meu, daca a fost sincera) faceai ceva ani de puscarie !

  E un adevar cunoscut: eroii nu sunt neaparat si iresponsabili sau nebuni! Eroismul nu e o cascada filmata. Interpretarea pioate fi facuta in ambele sensuri!
  Chiar si cazand la intelegere cu „organili”, doar pentru a evita puscaria, apelul sau ramane, iar in comparatie, are prioritate. Parerea mea!

 93. Hantzy Says:

  @Hantzy, tu esti inginer, iar eu sunt jurist; de aceea, cred ca stiu mai bine care sunt obligatiile si drepturile Romtelecom in spetza; de altfel, eu am si explicat in topic, dar daca tu vrei sa fii, neaparat, alaturi de radu humor in hartuirea mea, da-mi voie sa-ti spun ca pentru mine asta n-ar fi deloc o noutate, aloo…

  Nu pun la indoiala faptul ca le cunosti obligatiile, ci faptul ca le-ai demonstrat culpa lui RH, Daca el aduce ca o contradovada, apelative cu care l-ai onorat si tu, e vb de cuvant contra cuvant, si pare, asa cum spuneam o cearta intre doi vecini. Pentru afirmatii amenintatoare, trivialtitati sau antisemitism, ROmtelecom ar interveni cu siguranta, insa acestea trebuie sa fie evidente si, foarte probabil, explicite.
  PS. Te rugasem sa nu faci din preferintele mele pentru o anume culoare politica un argument. N-o facusem intamplator: te comporti astfel exact ca cei care fac acest lucru impotriva ta, scormanind si interpretand rauvoitor momente din trecutul tau, doar pentru ca-i preferi pe altii.

 94. raduhumor Says:

  @Mistretule si Marius

  Ti-ai gasit buletinul, ca vad ca pofta de banare
  ti-ai gasit-o !!
  Era o chestie cu unul care-si pierdu-se magarul ( nu-i vorba de tine !) si tot intreba de el peste tot , chiar si prin locurile de benchetueala ale lui @pP……

 95. delaepicentru Says:

  AVP, cred că greşeşti. Reperele mele de moralitate nu sunt în lumea asta. NU am idoli, dar nici nu cred că dracul e atît de negru. Dacă vei citi în altă cheie cele spuse de mine, vei descoperi că ieşi mult mai bine decît ţi se pare acum. Ai văzut că nu discut în termeni de: sau-sau. Nu e o tragedie antică ceea ce se petrece aici. Nu e mai mult decît o mică fricţiune. În orice caz, nu te învinovăţesc de nimic. Nici nu mi-aş permite şi nici nu am toate datele. Dacă te-aş crede vinovat în vreun fel, te-aş şterge din blogroll. 🙂

 96. AVP Says:

  Update topic.

  Marius, daca esti tot atat de clarissim si in memoriile tale catre birocratii lu pesce, nu ma mir ca aia – de un milion de ori mai putin intelighenti decat cetitorii mei – nu pricep nemic 😳

 97. Hantzy Says:

  Delaepicentru a sintetizat cum nu se poate mai bine in interventia sa.
  E si punctul meu de vedere, AVP, nici vorba de o presupusa hartuiala din parte-mi. Cu timpul poate ai sa te convingi ca n-ai avut dreptate!

 98. AVP Says:

  @Hantzy, nu-ti face iluzii desarte: si io, si cetitorii mei inteleg prea bine ce esti, ce faci si ce spui. Si nu doar tu esti cetit atat de minutios, ci oricare de pe-aci. Inclusiv io sau DG.

 99. raduhumor Says:

  @AVP
  – Lingau- te-ai dovedit pana in panzele portocalii ;
  – Pupincurist-idem ;
  – Turnator ordinar- nu eu te-am turnat la Romtelecom si pe unde oi mai fi facut-o , doar pentru ca nu impartasesc vederile tale imprastiate !
  – Bestie in stare de orice – felul in carte i-ai tapat de bani pe cei din lista, ca apoi sa le intorci spatele atunci cand nu ti-au mai dat si si-au exprimat regretul ca au facut-o, iar felul in care intelegi sa te umilesti pentru a obtine in continuare bani, bani si iar bani, denota nu doar saracie materiala , ci ceva mult mai grav, mai ales ca pe cei care-ti baga mana in buzunar, continui sa-i lingusesti pana la a provoca greata.
  – Pagan – pentru toate zeflemelele la adresa ortodocsiei pe care nu ostenesti a o schimonosi, plecand de la nume si pana la a-ti face falsi idoli !
  -Semit- (te fac acum !) nu esti decat pentru ca ai mirosit ca poti obtine ceva si de la ei (ceea ce nici nu-i rau 😉 )

 100. Hantzy Says:

  AVP, te mai rog un singur lucru: ce sunt, ce fac si ce spun eu?

  Intreb pentru ca se intelege ca ar fi altceva decat se vede aici, iar cand cineva insinueaza ceva, e corect sa si explice daca i se cere acest lucru.

 101. raduhumor Says:

  @ Hantzi :
  „Chiar si cazand la intelegere cu “organili”, doar pentru a evita puscaria, apelul sau ramane, iar in comparatie, are prioritate. Parerea mea! ”

  Ca text e bun, dar din pacate n-a avut finalitate !
  Despre cele din Apelurile lui @AVP se discuta si se combatea la „Europa Libera” , Vocea Americii ” si „Deutche Welle „, pe care le urmarea buna parte din romani, asa ca Apelul a fost conceput din motive oarecum obscure, deoarece nu aducea nimic in plus fata de cele dezbatute seara de seara si scoaterea lui pe piata urmarea fie doar nasterea unui Lech Walesa autohton, fie doar ceva care deocamdata ma opresc a afirma din motive mai mult decat obiective .
  Nu stiu de ce am impresia ca dupa 20 de ani, cei care nu-s cu puterea sunt intr-un pericol oarecum asemanator, iar faptul ca un fost dizident contribuie (cat poate si el 😉 ) la aceasta stare de spirit, ar trebui sa ne dea de gandit !

 102. AVP Says:

  Gata, cred ca sunt suficiente probe ca onorabila Romtelecom sau eventual o instanta independenta sa inteleaga, in fine, cine e @raduhumor si ce vrea. Evident ca dupa ce il voi trece la spam, el va continua sa ma hartuiasca si acolo, unde il voi gasi vrand-nevrand, cu ocazia scoborarilor repetate spre a-l recupera pe mon ami @pP (care daca nu l-as scoate din gheena ar incepe sa urle ca-l cenzurez, tocmai pe el, aparatoru libertatii dambovitzene de la mii de km distanta), iar acest cosmar va continua pana cand, in fine, dupa lupte seculare care vor dura mii de ani, va exista si-n tzeara asta nefelixita daca nu lege si onoare, ca in terile nobile si civilizate de pa Planeta Ou, macar un minimum de rusine, dreq.

  Repet: n-am nimic contra ca astia sa ma injure de pe blogurile lor, ale amicilor lor sau ale amicului humani generis, Dl Goe (apropo, te-am scos din blogroll, vericule si chiar te rog sa binevoiesti a ma scoate si tu pe mine), daca atata ii ducea mintea si inima… Nu vreau decat sa nu-i mai vad in casa mea, pleeeeeease, atata tot !

 103. delaepicentru Says:

  Alde RH tot de la 92.84.160.26 ţi-a scris? Întreb, pentru că se apucă dinioare să întindă gelatina-i şi pe la poarta mea.

  +++++++++++++++++++++++

  avp reply: Marius, vezi ca-ti raspund pe e-mailul cu care esti inregistrat la mine.

 104. monica Says:

  ce Buna dimineata avusarati domnilor !
  Se vede treaba ca dormirati bine azinoapte, de va trezirati cu asa chef de dimineata 😉 Aseara erati cam flescaiti !
  „Stely si Mony nu se pun ca-s dornice de aventuri blogeristice cu niste Satyri ca tine „
  BeyRH,io te-am respectat si nu m-am luat de placerile tale disociativ-excitationale.Nu crezi ca” barbatia” ta lasa de dorit, daca ne folosesti drept coada de topor in lupta ta dreapta (e.g.) contra celui care nu te mai vrea?
  All,
  „….O prietenie se verifică numai prin capacitatea de libertate pe care i-o acorzi celuilalt…… adevăratele probe ale prieteniei: a nu-i încălca libertatea, a nu-l judeca prin punctul tău de vedere (care poate fi real şi justificabil, dar poate nu corespunde experienţei destinului celuilalt), a nu-l preţui prin ceea ce îţi convine sau te amuză pe tine, ci pentru ceea ce este pentru el însuşi, prin ceea ce trebuie el să realizeze ca să ajungă un om, iar nu un simplu manechin” (Mircea Eliade)
  Am mai dat acest citat si l-oi da incontinuu, pana o intra la toti (inclusiv mie,aloo..) in cap, ca respectul si prietenia fata de cineva e o fapta crestina pe acest pamant ,Ou,Spatz sau ce mai vreti dvs,dar greu de asumat.Nu va mai salut si imbratisez(de adio),ca n-am chef.

 105. pP Says:

  BUNA ZIUA!

  +@raduhumor
  +@goe
  +@cucerai
  +@Hantzy

  ____________________________
  =TORDU
  (esprit: difficile, compliqué, embrouillé, imprévisible, fantaisiste, inconstant, instable, lunatique, versatile, bizarre, extravagant, fou, vicieux, hypocrite.)
  …………………………………………………………………………………………
  +Pp
  ______________________________________
  = un vrai innocent. …++++alti inocenti care fregventeaza BLOGO.ro

  …………………………………………………………………………………
  PS/
  Am sa ma retrag DEFINITIV din blogosfera .ro
  Va urez distractie placuta!
  PS2/
  @AVP- va ramin RECUNOSCATOR daca ma puneti la spam DEFINITIV.
  (seara mi se mai intimpla sa fumez couscous marocaine si nu ma pot controla n’Est-ce pas?)

  Merci!

 106. AVP Says:

  Mony, zau ca n-are sens… Daca l-am lasat aci pe ipochimenu de care vorbesti, am facu-o nu pentru ca mi-e drag de el sau pentru ca n-am avut incotro, ci pentru a le oferi domnilor de la Romtelecom inca si inca si inca o proba de ce este in stare acest om fara frana, atunci cand dumnealor, providerii, il lasa sa circule liber prin cyberspace… Sigur ca fiecare blogger are la indemana spam-ul si nesimtirea tipic balcanica in fata acestor troli, dar de ce sa fiu io silit a nu mai calca intr-un teritoriu de pe blogul meu de frica de a nu da acolo peste trol ? De ce sa-i ascult doar io latraturile turbate ? De ce sa fiu nevoit a baga capu in nisip, ca strutul, facandu-mi iluzia ca daca nu-i mai vad, acesti troli nu mai exista ? Ei bine, de aceea, din cauza acestei paguboase mentalitati balcanice sau orientale, trolii din societatea Ro au devenit atat de monstruosi, fiindca de dragu comoditatii, lenei si jemanfishismului nostru pur rumanesc i-am ignorat timp de secole… 👿

  Te rog din suflet, pleease, ignora-l cu desavarsire pe individ. Ii las aci – si pe el, si pe celalalt – doar strictamente ca probe ale existentei trolilor, iar dupa ce voi avea certitudinea ca cineva responsabil de la Romtelecom se ocupa de ei, ii voi sterge cu oroare infinita, evident.

 107. pP Says:

  @AVP
  BUNA ZIUA!
  Este posibil sa-mi publicati postarea de
  -AUREvoir mes compatriots?-

  …………………………………………………

  +@raduhumor
  +@goe
  +@D.iaspora T.ailandeza
  +@cucerai
  +@Hantzy
  +&+
  ____________________________
  =TORDU
  (esprit: difficile, compliqué, embrouillé, imprévisible, fantaisiste, inconstant, instable, lunatique, versatile, bizarre, extravagant, fou, vicieux, hypocrite.)
  …………………………………………………………………………………………
  +Pp
  ______________________________________
  = un vrai innocent. …++++alti inocenti care fregventeaza BLOGO.ro

  …………………………………………………………………………………
  PS/
  Am sa ma retrag DEFINITIV din blogosfera .ro
  Va urez distractie placuta!
  PS2/
  @AVP- va ramin RECUNOSCATOR daca ma puneti la spam à jamais & pour toujours .
  (seara mi se mai intimpla sa fumez,, couscous marocaine,, si nu ma pot controla n’Est-ce pas?)

  Merci!

  PS3/
  @delaepicentru

  VREAU SA RENUNT LA CETATENIA ROMANA.
  Este posibil sa -mi dati citeva (PETITE CONSEILS ?) merci beaucoup!
  Aici:
  studioesco@free.fr

 108. monica Says:

  Ca text e bun, dar din pacate n-a avut finalitate ! (rh)
  AVP,
  Aseara amigo de pe liberalism(asta ca sa nu navaleasca iar,si iar,si iar)ma incrimina ca-ti alimentez vanitatea de dizident ,ceea ce n-ar fi tocmai ok din parte-mi ca de,nu esti unic. Io zic ca esti,ca de-ar mai fi fost si altcineva care sa fi scris asemenea text clean ,exactamente la obiect si subiect ar fi iesit al dreac ,… de in fata ,cu vanitate cu tot .
  Aista de mai sus (ca nu-l pot numi altfel cand ma face pe mine cum maface),chiar nu stie ce zice, cu finalitatea.Noapte polara e in capul sau! Pai n-ai fi fost pana acum heroul natiunii si soarele rasarea ,cand apareai dta? este la mintea gainii, ca daca ai fi facut sau ai fi fost folosit de securisti pt vrun plan,care se coace numai in minti de-alde rh,ce dreac…mai cautai in Padina ,ori la Izbiceni ,ori acolo unde esti acu? N-ai fi fost pe tancuri ca haltii (mi-e sila sa-i numesc) si ai fi patruns triumfator in Palat si cu siguranta ai fi facut mai multe pt acest bobor ,decat toti cei de care secu a avut grija sa ne impuie capu inainte de 89? Ha?
  restu e vrajeala pretinilor matale, d-o viata.

 109. pP Says:

  @AVP
  BUNA ZIUA!
  Este posibil sa-mi publicati postarea de
  -AUREvoir mes compatriots?-

  …………………………………………………

  +@raduhumor
  +@goe
  +@D.iaspora T.ailandeza
  +@cucerai
  +@Hantzy
  +&+
  ____________________________
  =TORDU
  (esprit: difficile, compliqué, embrouillé, imprévisible, fantaisiste, inconstant, instable, lunatique, versatile, bizarre, extravagant, fou, vicieux, hypocrite.)
  …………………………………………………………………………………………
  +Pp
  ______________________________________
  = un vrai innocent. …++++alti inocenti care fregventeaza BLOGO.ro

  …………………………………………………………………………………
  PS/
  Am sa ma retrag DEFINITIV din blogosfera .ro
  Va urez distractie placuta!
  PS2/
  @AVP- va ramin RECUNOSCATOR daca ma puneti la spam à jamais & pour toujours

  (seara mi se mai intimpla sa fumez,, couscous marocaine,, si nu ma pot controla n’Est-ce pas?)

  Merci!

  PS3/
  @delaepicentru

  VREAU SA RENUNT LA CETATENIA ROMANA.
  Este posibil sa -mi dati citeva (PETITE CONSEILS ?) merci beaucoup!
  Aici:
  studioesco@free.fr

 110. pP Says:

  @avp?
  mai este valabila adresa mail pe care o am?
  (adresa ta)

 111. pP Says:

  OK!
  ti-am trimis mai multe mesaje
  (toate mi-au venit inapoi)
  era vorba de un AUREVOIR prietenesc
  merci!

 112. Hantzy Says:

  Monica says:
  “….O prietenie se verifică numai prin capacitatea de libertate pe care i-o acorzi celuilalt…… adevăratele probe ale prieteniei: a nu-i încălca libertatea, a nu-l judeca prin punctul tău de vedere (care poate fi real şi justificabil, dar poate nu corespunde experienţei destinului celuilalt), a nu-l preţui prin ceea ce îţi convine sau te amuză pe tine, ci pentru ceea ce este pentru el însuşi, prin ceea ce trebuie el să realizeze ca să ajungă un om, iar nu un simplu manechin” (Mircea Eliade)

  Foarte corect! Departe de a dori si spera o sustinere, si ideea la care faceam referire la 10:27 e, printre altele, surprinsa in acest paragraf. Dar toata frumusetea acestui principiu e ca poate fi clamat de oricare dintre cei doi beneficiari ai prieteniei.

 113. AVP Says:

  Mony, iti dai seama ca ai dreq de securisti au sprevazut ca vulturii Apocalipsei prin nourii negri la vremurile ce vor veni si mi-au creat inca din 1980 platforma de dizident, pen ca io, dupa fix 30 de anisori, sa pot scrie Apelu Pro Base dimpreuna cu my friend Volo si astfel Basecu sa poata sa castige la mustatza alegerile recente, cu aportu decisiv al blogului nost …? oops. Tot in acest scop, spre a ma legendariza, securistii ma tin mort de foame si de sete aici, in urbea unde imi duc vacu, imbracat la second-hand si cu-o bicicleta mostenita de la tata, in realitate io fiind general-major de Secu, miliardar in ruble grele si membru al Cupolei KGB care dirijeaza Românica si fara de care nemic nu misca-n spatz & hypersptz… Acum mi l-au adus ca intaritor pe DG si ca trambitas etern pe pP, iar voi – tu cu Stely – sunteti exibate pe post de vestale veterane, in timp ce aia doi de rup lantzu romtelecom si cu infractoru alalalt imi creeaza, cu voie de la Manastirea Secu, evident, platforma de sfanta victima a Serviciilor cu ghivent… 😉

  pP – pretine, te asigur ca n-am primit nicio scrisoare de la tine, amice. Intreaba la Romtelecom 💡 Sau, daca vrei, roaga-l pe Bibi Cucernicu, ex-STS, actual consilier cultural la BN, sa-ti rezolve. Nu stii ce-nseamna trimiterile asta ? Intreaba-l pe Marius Delaepi 🙂

 114. pP Says:

  OK!
  AVP
  ti-o postez acum aici!
  PRIMESTI?

 115. AVP Says:

  Da, primesc. De ce nu ?

 116. pP Says:

  am incercat dar nu se poate.
  uite!
  mi se afiseaza asta pe monitor:
  Cannot find https://viorelpadina.wordpress.com/wp-comments-post.php DNS Error – Server cannot be found

 117. pP Says:

  este posibil sa fie vorba de un Un mot clé care nu trece.
  TU CE PARERE AI?

 118. monica Says:

  Hantzi
  Foarte corect! Departe de a dori si spera o sustinere, si ideea la care faceam referire la 10:27 e, printre altele, surprinsa in acest paragraf. Dar toata frumusetea acestui principiu e ca poate fi clamat de oricare dintre cei doi beneficiari ai prieteniei .
  ai sperat candva ca o sa-mi devii prieten.Si ai fost .Cred ca n-ai auzit din tasta-mi atatea „trimiteri” la preferatii tai ,cum mi-au vazut mie ochii la cei care sunt cei mai rai,incapabili si mafioti de pe pamant,preferatii mei.Eu cred c-am respectat principiul si ca te-am respectat si pe tine laolalta cu preferintele tale. Eu n-am navalit ca huliu pe nimeni ci am raspuns de fiecare data cand m-au incercuit altii. Este ,cred,dreptul meu ,nu prea crestin ,dar nici nu pot intoarce si celalat obraz ,cand unul deja mi-este o rana.
  Cu acel pamflet m-ai dezamagit sufletul (restul ,de la altii,la spate cu ele)si am avut o vaga senzatie de deja vu,c-o sa urmez ,la rand .
  Ca am sau nu dreptate ,lasa-mi acest drept sa -mi apar orice prieten vreau eu.
  Perspectiva mea oricum n-are sa fie ca a ta.De ce ma obligi sa mi-o insusesc?

 119. AVP Says:

  @pP – crede-ma, e o aiureala totala ce spui. Uite, du-te si publica la Dl Goe, caci doar stii ca el joaca rolu gunoierului din hyperspatz.

  Vezi dreq sa nu fie o chestiutza tehnica pe care n-o pricepi tu. Caci stii bine ca esti tipu predispus la fandacsie una-doua…ups

 120. pP Says:

  sau mai multe

 121. pP Says:

  @pP – crede-ma, e o aiureala totala ce spui. Uite, du-te si publica la Dl Goe, caci doar stii ca el joaca rolu gunoierului din hyperspatz.
  tu ai citit aici:
  Cannot find https://viorelpadina.wordpress.com/wp-comments-post.php DNS Error – Server cannot be found
  ps
  On s’en fout de GOE

 122. AVP Says:

  Pai, ce parere sa am, decat ca s-ar phootea sa fi intrat iar la spam…?? 👿

  Sa nu cumva sa-mi fi reprosat tocmai observatia mea ca sunt mereu nevoit sa intru dupa tine la spam, caci te mananc, auzi tu ? 👿

 123. AVP Says:

  Exact asa cum am presupus: intrasesi la spam ! 👿

  Aferim, mey, Costache…

  Vezi mai sus !

 124. monica Says:

  AVP
  😦 + :mrgreen:

 125. AVP Says:

  My friends,

  Va dau o lista cu cuvintelele de care tre sa va feriti ca de dracu, daca nu vreti sa intrati la spam:

  radu@fx.ro
  muie@pdl.ro
  radu_d_barbosa@yahoo.co.uk
  delfinashul@yahoo.com
  hojrad2008@yahoo.com
  raduhumor

  Ce vrei, mey, Costache: locuim in Carpati si tre sa calcam cu grija printre muntii de… nalti (caci ce-ai fi vrut sa zic, a…? 😉 )

  Tu stii preabine ca e atat de usor sa renunti la cetatenia romana (caci doar ai vrut sa renunti – definitiv, pai cum dreaq – de o mie de ori pana acum… 🙂 )

  Tot ce-i romanesc nu piere, bey… Se transforma in rromanesc ! 🙂

 126. pP Says:

  ok.
  licitez si eu cu adresa mea perso:
  studioesco@free.fr
  POATE CINEVA SA MA LAMUREASCA SI PE MINE MAI IN CLARO?
  poate monica?

 127. pP Says:

  ,,Exact asa cum am presupus: intrasesi la spam !,,
  ……………………………………….
  ACUM POTI SA SCOTI SCRISORICA de la spam?
  PT. O DESP. CIVIL. par ex

 128. AVP Says:

  pP – mai lasa-le dreq de „couscous marocaine”… 👿 Iti spun ca acum nu ai nemic la spam si ca esti o piesa esentiala pe my blog. Asa ca revino-ti in fire, amice. Pai daca tu, care n-ai redactat Apelu catre Eur si n-ai descoperit Planeta-Ou, traiesti totusi la Pari si pot sa te dixtrezi ca un herou, dar te plangi ca un ecou, io ce sa mai zic, domnu meu…? 🙄

  Acum va las. Mai vbim diseara, am o treaba in realitatea primara.

 129. pP Says:

  merci mon ami!

  vad ca a aparut la 13:56 (scrisorica)
  ,,Tot ce-i romanesc nu piere, bey… Se transforma in rromanesc !,,
  ASA este cum spui chiar TU mon ami:
  AUREVOIR mes compatriots!

 130. monica Says:

  (continuare)Hantzi
  Daca am facut-o, nu e pentru ca ar vota din nou cu TB, ci datorita motivatiei sale vindicative, care l-ar indemna s-o faca. Oare atat ne-a mai ramas?! Ca TB s-a asezat in fata haitei?! Convingerea mea e ca n-o face pentru noi, ci pentru sine: nu propavaduieste de fapt eradicarea aligarhilor, coruptilor si mogulilor, ci inlocuirea lor. Pentru mine, e acelasi lucru: ce-mi pasa daca seful de post il prinde pe hotul gainilor mele, daca el insusi imi ia porcul din cotet drept rasplata?!
  Tot acest blog este plin si de rele si de bune.
  Ceea ce ma framanta cel mai tare este ca fiecare nu numai ca vine sa-si apare feliuta ,ci ca si provoaca discutii in acest sens.Recunos ca-i incitant ,dar cateodata obositor
  Cuvantul ar fi mult mai interesant si mai curgator(poate ar iesi si ceva idei din asta nu numai critici) daca ,batele de base-boll 🙄 n-ar mai avea ce sa caute ,decat in topice in care ne-am bate pentru a prinde boll-ul. Dar ,cand se anunta o tema si fiecare vine cu ce-l doare ,sau numai sa fitileasca,sau numai sa enerveze,sau numai pt interese meschine, ajungandu-se sa nu discutam la obiect,ci si sa ni se imflameze vanitatile, tuturor, pana la paroxism ,mi se pare pierdere de vreme ,pt toti.
  Mi-e dor de subtillissimi.ro !

 131. Hantzy Says:

  monica
  niciodata n-am impus cuiva parerile mele.
  Tocmai pentru ca am respectat acel principiu al prieteniei, amintit de Mircea Eliade. Eu zic ca n-a fost o rautate acel pamflet, dar daca asa a fost cuantificat, vina imi apartine.
  Nu incerc a ma justifica si nu voi cauta contextul in care am scris lucruri de care ma acuzi. A fost perceptia pe care ti-au lasat-o vorbele mele, determinate si ele, la randul lor, de perceptia pe care am avut-o si eu.
  Desigur ca ai liberatea a-ti apara prietenii, chiar si a-i admonesta cand crezi ca n-au dreptate (as adauga eu!), si a-i respinge pe cei ce consideri ca nu-ti merita prietenia. Nu cred ca am incalcat vreodata acest concept si am crticat, tie sau oricarui altcuiva, motivul pentru care il consideri pe cineva prieten si pe un altul dusman.
  Spui insa ca ai urmat sau simti ca vei urma la rand. NU inteleg la ce anume faci referire, insa in numele acelei libertati pe care mi-o ceri, nu insist. Tocmai pentru ca in orice prietenie e nevoie de doi, pentru un conflict ajunge si unul. Si accept chiar sa fiu eu ala de greseste, fie si pentru ca am, din nefericire dar si cu sinceritate, o alta perspectiva.
  Cu bine!

 132. Hantzy Says:

  Da, acum am vazut si continuarea!
  Ai dreptate: avem perspective, dar mai ales expectative diferite!
  Satul de monotonia zilnica, eu caut provocare.
  De subtilissimi mi-e dor si mie, dar in ultima vreme am, asao angoasa: ca nu ma pot face inteles. Caci orice as spune, nu e bine!

 133. Dl.Goe Says:

  Maestre, pe noi nu ne intereseaza fata, ci bani. Luam bani si directia Miami. – Esti mare boss numai tu te puteai gandi la una ca asta. Am impresia maestre ca manipulati manipulatii fara stirea lor. Pai ce trafic ar mai avea blogul asta fara radu II, moiceanu si dobrin, daca ori i-ati introduce in 11 de baza ori i-ati trimite definitiv la echipa de tineret-sperante? Asa ii mi introduceti ca rezerve, sa sporeasca-concurenta pe post, ii mai inlocuiti laauza si merge treaba. Daca nu-l aveati pe Radu(humor) ar fi trebuit sa-l inventati.

 134. Dl.Goe Says:

  banii, asta ne intereseaza

 135. Dl.Goe Says:

  „Se lumineaza de noapte!”, zi-se cârtiţa!

 136. Dl.Goe Says:

  Zise cârtiţa!

 137. Dl.Goe Says:

  Pare-mi-se!

 138. Goldmundr Says:

  Pe mine nu ma conving nici zece Sorin Cucerai.Mai inati este vorba de o logica simpla,pe intelesul tuturora,pe care domnul Sorin Cucerai o incalca flagrant,indubitabil:
  -daca la inceput exemplifica prin Iulius Filip,”modestia”eroului anticomunist care dupa 1990 nu mai face nimic si e cuminte?!(…)in antiteza cu AVP,care-vezi Domane!-isi da cu o caramida in piept(adica,pe intelesul nostru,popular,si AVP este un erou precum Iulius Filip,insa nu inceteaza s-o aclame in public..)apoi SC schimba tactica
  -continua cu mistificarea adevarului,prin a turna in continuare cu asa-zisul „turnatorul”(astfel AVP nu mai este erou!-.dupa principiul „din doua,macar una sa fie credibila…”)
  Daca eu stiu pe cineva(si au am avut un bun prieten din copilarie care a semnat declaratii despre mine la Secu. si nu m-a avertizat niciodata-intre timp s-a dus dintre noi,saracul-Dumnezeu sa-l ierte,ca eu l-am iertat de mult)ca a fost turnator,ce rost mai are sa incerc alte „metode”de a-i dovedi vinovatia?

  Concluzia:
  zece SC sau RH sau cine vreti voi,nu pot distruge ce a fost,ceea ce a scris si semnat domnul Viorel Padina(„Apelul catre Europa” )in anii 1980 si 1981!-nimeni!Ce se incearca acum,este atat de evident,incat ar trebui sa fii cretin sa nu realizezi:aducerea la tacere a unui dizident,al unuia care nu dadea doi bani pe comunism,atunci cand toata tara era cvasi comunista,TOATA SUFLAREA.
  Sau,se incearca cel putin calomnierea lui-si ma intreb daca nu este vreo razbunare tarzie al celor care puteau (atat de simplu in anii ’80 )sa-i inchida gura si…n-au facut-o.

  Al 3-lea punct tine mai mult de „moral”:
  ce cautati aici „baieti si fete”,in afara de faptul ca doriti doar sa insultati?Am citit de mai multe ori in ultimele luni scriind ca va e sila si nu mai reveniti pe insula si iar si iar..Eu stiu ca de-asta nu sunt toti germani(Ein Mann,ein Wort”),dar totusi,va blamati.Eu acolo unde scuip,nu ma mai intorc…
  Oricum,nu e frumos sa s……
  „Intinde o mana si lumea se va schimba in bine,iarta si Universul se schimba in bine.”William Paul Young,”The Shack”(„Cabana”!-chiar asa se numeste acest minunat roman….

 139. Dragos Gros Says:

  Apropos, @Goldmundr, imi amintesc abia acum de tactica veche: daca vrei sa anihilezi pe cineva, distruge-i imaginea. Am trait experienta si stiu cat de sireti sunt acesti sobolani rosii autointitulati „opozitie”. Constat cu durere ca nici dupa atatia ani nu s-a schimbat mare lucru in mentalitatea oamenilor si sunt gata de orice blestematie, cu conditia sa fie bine remunerata. Tocmai de-aia ziceam pe un alt blog: cainii latra, ursul merge; si trebuie sa mergem inainte cu toate inconvenientele de rigoare…

 140. monica Says:

  Dragos Gros,
  iarta-ma ca nu ti-am raspuns la commentul de zilele trecute.A ramas in urma evenimentelor si de-abia astazi l-am descoperit .Imi pare rau de tatal tau si de aceea nu trebuie sa pierzi nici o clipa pana nu-i demasti pe criminali.

 141. Dragos Gros Says:

  @monica
  Te rog sa ma crezi ca am „sapat” 20 de ani, am dat de niste „filoane” importante, dar inca nu am terminat. Dar nici liniste n-o sa am pana nu vad totul pe hartie ( ca nu stiu daca vinovatii vor mai fi in viata). De-aia ma si grabesc un pic; n-as vrea sa moara cativa protagonisti fara ca macar sa le scuip in fata adevarul devoalat. Sarut mana mult pt participarea ta… Inseamna mult pt mine.

 142. pP Says:

  BUNA SEARA!
  PADINA& all

  revin „Quand même” pentru mon ami VIOREL/
  ……………………………

  ,,pP – mai lasa-le dreq de “couscous marocaine”… Iti spun ca acum nu ai nemic la spam si ca esti o piesa esentiala pe my blog. Asa ca revino-ti in fire, amice. Pai daca tu, care n-ai redactat Apelu catre Eur si n-ai descoperit Planeta-Ou, traiesti totusi la Pari si pot sa te dixtrezi ca un herou, dar te plangi ca un ecou, io ce sa mai zic, domnu meu…?,,
  ………………………………………………….
  “couscous marocaine”(sau canabis?)
  CIORAN,ELIADE,Malraux,Jean Cocteau,BRINCUSI ETCCCCC au fost mari consumatori de “couscous marocaine”

  CARE ESTE PROBLEMA??????????PLANETA OU? SUNT CEL MAI FIDEL CONSUMATOR!!!!!!!!!!PAROL§avec couscous.

  SI ASTA:……….
  SIMPATIC NON?

  PS/
  DETEST IPOCRIZIA PRIETENULUI TAU DORIN TUDORAN & toata fauna de la actualul,,COTIDIANUL,,
  +(chiar prietenul nostru VT)-aici am sa mai revin(am sa-ti dau totusi un petit indice:nu mi-a raspuns la ultimul mail acum aproape mai bine de un an n’est pas?…..era f.imp.(atunci cind am venit la BUC.-(cu tine am reusit sa ma intilnesc ATUNCI!….parca?)

  voila:
  des personages TORDU
  TORDU=(esprit: difficile, compliqué, embrouillé, imprévisible, fantaisiste, inconstant, instable, lunatique, versatile, bizarre, extravagant, fou, vicieux, hypocrite.)

 143. pP Says:

  OK!
  vad ca s-a asternut tacerea…………
  voila:
  mes chers compatriots:
  C’est peut-être à cause de acest linK:
  PUTIN PROVOCATOR &+

  va rog sa-mi dati voie sa ma EXPLIC:
  (aici faceam o asa zisa ACOLADA ver ROMASAN)
  cine este ROMOSAN ?
  EL ROMOSAN.RO. ESTE un toute petite protagoniste(personage second hard) – ,,povestea lui AVE,,
  ROM. este patron de EDITURA + furnizor de DATE (faux sau denaturate pt.prietenii LIBIDOIZI)
  ROMOSAN este editorul al ,sau ,,CARTEA ALBA A SECURITATII,,6 autour raposatul PELIN.
  http://www.cotidianul.ro/116272-Apel_adresat_Consiliului_Suprem_de_Aparare_a_Tarii_privind_utilizarea_arhivelor_Securitatii_aflate_in_custodia_serviciilor_de_informatii
  despre ROMO POATE AM SA MAI intervin (am sa mai intervin daca nu am sa fiu cenzurat pe acest BLOG asa zis LIBER)
  donc/
  SI ROMOSAN:
  personaj TORDU=(esprit: difficile, compliqué, embrouillé, imprévisible, fantaisiste, inconstant, instable, lunatique, versatile, bizarre, extravagant, fou, vicieux, hypocrite.)
  merci!

 144. pP Says:

  CARTEA ALBA A SECURITATII,,6 autour raposatul PELIN.
  editor: ROMOSAN
  coordonator : V.MAGUREANU

 145. pP Says:

  CINE ESTE ACTIONARUL ACTUALULUI ,,COTIDIANUL,,????

  poate cineva sa-mi dea un raspuns PERTINEBNT?????
  merci anticipat!

 146. Sorin ILIESIU Says:

  Stimate Domnule Padina,

  Va rog sa nu mai dati atentie unor asa-zisi contestatari si detractori ai dvs.. Ignorati-i, pentru ca nu sunt oameni de buna-credinta! Scopul lor este de a va perturba in demersul dvs anticomunist si antisecurist. Timpul prea pretios pentru a fi irosit cu explicatii de buna-credinta pt oameni de rea-credinta.

 147. Sorin ILIESIU Says:

  Va multumesc:

  http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/11487-Comunicat-de-pres-Blocul-Naional-al-Revoluionarilor-Romania-1989.html

  Sansele unuia ca mine la TVR au crescut de la 1 la minus infinit la 1 la plus infinit.

 148. Dl.Goe Says:

  Cum adica m-ai scos din blogroll vericule? 😯 Ce? Am fost vreodata in blogroll la talica? Misto gluma, de arta. M-am râs. Eu n-o sa te scot de la mine. Am vrut numai sa subliniez gravitatea faptei prin hiperbolizare de trezire dar in zadar. N-o sa te scot pentru ca nu te-am pus ca sa te scot ci ca sa te bag. Si nu te-am pus acolo pentru vreo sugestie de reciprocitate si nici chiar pentru ce se intampla acum pe planeta h-ou ci pentru cele de odinioara, intamplate in negurile inceputurilor din hiperspatz, pe care nu mai ai cum sa le schimbi in rau nici macar in perceptia mea, in prezenta memoriei afective, oricat s-ar estompa cand timpu’ creste-n urma mea, ma-ntunec. Trag insa nadejde ca ai sa te indrepti si vei fi iarasi ce-ai fost si mult mai mult decat atat. Atat.

 149. AVP Says:

  Şi noi va multumim, dle Iliesiu. Pentru ca ati indraznit sa visati ca pe acolo – preste pepturile de arama ale tovilor si baietilor ot Uralo-Carpati – se trece…

  ps. Nea Goe – esti ruda cu papa-doc, cumva…? 🙄 – chiar ai fost la un moment dat in ilustru-mi blogroll, baiete, dar daca tu gazduiesti pe plantatia ta doi fugari de pe mosia mea, plus ca cam te ratoiesti nepermis de mistocar la regele hyperspatziului plenipotentiar, te-am dat jos de urgentza, dear…

  Postare noua !

 150. Dl.Goe Says:

  Vere m(i)-ai facut praf. Nu cu criteriile nesecrete pe care le folosesti pentru a (blagos)lovi pe cineva prin onoarea de a-l introduce in nobila lista a lui AVP ci cu infinita ingenuitate de a le considera ca fiind (singurele) valide. Cum ar veni esti timid dar te tratezi. Sper ca imi vei ingadui sa ma impaunez (pe unde apuc) cu ideea ca regele plenipotential al hiperspatz-ului mistocar nu gaseste alt cusur blogului meu decat ca-i fura din clienti si ca dl. Goe, in extravilan, atenteaza la hiper-sensibilitatea artistica a maretzului creator, prin banale ratzoieli mistocare. In rest pace si perfectiune. Asa-i ca te-am ghicit? Ramane cum ai stabilit.

 151. Dl.Goe Says:

  Postare voua!

 152. Stely Says:

  Dl Goe ,
  perseverati ,perseverati ! incet ,dar sigur .. 🙂
  Si,da .. As vrea sa va vad cum va veti simti in compania celor doi de.. @ rrisul curcilor .. Poate se impuiaza si ies niste specii rare de… tiritoare ,numai bune de tinut in chestiile alea cu doi G 😉 sau in „cusete ” ..frigorifice .. :evill: Pina atunci , spor la cioplit !

 153. Dl.Goe Says:

  @Stely – Pai daca vreti sa vedeti cum ma simt treceti pe la plantatie, dar numai daca aveti bilet de voie de la mosie, ca sa nu ne auzim vorbe. Merci pentru urare!

 154. Stely Says:

  : ) Am trecuuut !! Ejale mare . :evill:
  Vin ,dar sa asteptam sa oboseasca trolii ..

 155. O cerere catre Alexandru Petria « Viorel Padina Says:

  […] regăsesc pe aceeaşi baricadă cu ipochimenul care – bine pitit subt cagula anonimatului – mă hărţuieşte de ani de zile, bătându-şi joc de propria-mi dizidenţă anticomunistă,  şi care, de asemenea, a dat […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s