Contrarevolutia in direct

Dacă “revoluţia” din decembrie 89 (prima “revoluţie” din istorie care a adus la putere oamenii aceleiaşi caste sociale, activiştii şi securiştii, ăia de rangul doi, ca la noi la nimerea, păi cum drea) s-a putut numi “Revoluţia în Direct”, întrucât scenariul ei a fost jucat în faţa a milioane de telespectatori din toată lumea, nu doar din Românica, la “Televiziunea Română Liberă” (cum a fost botezat Tunul Catodic cu care scenariştii din decembrie au bombardat subliminalele telespectatorilor, manipulându-le conştiinţele ca la Teatrul de Păpuşi), actuala instigare la răzmeriţă pe care o fac staţiile tv ale mogulilor poate fi numită contrarevoluţia în direct ?

Iată ce spuneam despre rolul tembeliziunii în “revoluţia în direct” (care desigur că n-a fost decât o falsă revoluţie). E vorba de un fragment dintr-un articol publicat în “Contrapunct” exact acum 19 anişori şi intitulat “Tunul Catodic“:

Cel ce înţelese perfect rolu’ copleşitor al Televiziunii în recucerirea Estului Pustiit fu chiar Maestrul de mai sus, spânul nostru cel de tot basmul, AS-ul aşilor. Când Revoluţia de Catifea acoperi cu faldurile-i languroase Hradul şi Muntele Vitoşa, iar cu pulpana-i spulberă elegant ditamai Zidul Berlinului, când, apoi, valu Revoltei de pe Bega veni spre ecluza Ciurel ca un Amazon turbat, ameninţând să înnece nu doar butaforicul splai „Victoria Socialismului”, dar şi Prospectul Nevski de mai încolo (după principiul vaselor comunicante ;) ), invizibilu’ se dete de trei ori peste cap şi se prefăcu în Făt-Frumos, iar pe urmă, aplicând faimoasa tactică a voinikului din poveste, care după cum ştim arunca în faţa Urgiei piepteni, gresii şi altele, ce preschimbându-se în referentul lor deturnau la ţanc Marea Fugăreală (egzecutată contra sa de Scorpie), ce se gândi el? Ia să arunc în faţa viiturii ăsteia TELEVIZORUL, să vedem ce-o să fie ! Şi adevărat l-a plasat (începând cu 21!) la Palat şi-am aflat: că Piaţa cu pricina se numeşte de atunci, fireşte, a Revoluţiei ! Iar Spânul domneşte, vezi bine, de-acum, în ţara lu Verde-împărat, fiind deja pe cale de a se însura şi cu a doua zisă-verişoară, după ce primise împărăţia lu unchiu-său plus 30% din acţiunile tronului vecinului Roş-împărat (care până la urmă îi va lăsa totul, moşul neavând copii !), asta în timp ce oasele bietului veritabil Făt-Mumos, transformate în mape îngălbenite pe jumătate şi ştampilate drept în noadă cu parafa SRI-ului, putrezesc pentru următorii 90 de ani în fontana de la Berevoieşti… (Contrapunct, mai 1991).

Acum nu e la fel…? În timp ce partida aflată la putere se câcâie să redea Televiziunea Publică poporului român (numind acolo un om dedicat adevărului public, iar nu unui adevăr strict partinic ori mafiot, şi înlăturându-l pe ipochimenul impostat de partida adversă, care nu are alte merite decât că e un adversar făţiş al preşedintelui şi al guvernului susţinut de acesta), cele 3 sau patru staţii de emisie ale mogulilor (printre cele mai populare posturi tv din mass-media loco) emit la turaţie maximă, prezentând activitatea guvernului în culorile cele mai mizerabile, manipulând la greu, intoxicând, dezinformând, exagerând şi trunchiind, ceea ce în situaţia de criză profundă şi de histerie în care ne aflăm e echivalentul unei scântei într-un mediu hypersaturat cu vapori de kerosen, nici măcar de benzină, aloo… Doar întâmplarea că populaţia astfel încinsă nu are lideri cât de cât credibili a făcut ca în Românica să nu isbucnească până acum revolte antistatale, care să degenereze rapid în cine ştie ce altceva, dar dacă tembeliziunile mogulice o vor ţine tot aşa, iar situaţia socială se va agrava, pe măsura înăspririi situaţiei economice sau a accelerării reformei, nimeni nu poate garanta nimic…

O să mi se ricaneze că ista e rolul presei libere, mey : să critice puterea, chiar dacă exagerează uneori, fiindcă pe cel puternic nu trebuie subt niciun chip să-l slăbeşti din privirile vigilente, căci imediat îşi va da în petic, iar în ultimă instanţă se va tyraniza, ca să zic aşa. O ştia şi o spunea Goethe însuşi : “Ceea ce apare în ziare din partea monarhilor nu face impresie bună, căci puterea trebuie să acţioneze, nu să vorbească. Ceea ce afirmă liberalii se poate însă oricând citi ; căci cel strivit de putere, neputând acţiona, vrea măcar să se exprime prin cuvânt. Lăsaţi-i să cânte, numai să plătească! spunea Mazarin când i se puneau în faţă cântecele satirice privind noile biruri”. O ştiau, de altfel, chiar vechii tirani romani (de la Roma, aloo…), care au tolerat chiar şi ei (în vremurile tulburi ale Antichităţii, când “libertăţile şi drepturile omului” zăceau încă adânc încrustate în granitul Virtualităţii) libertatea lui decembrie (cei ce nu cunosc despre ce-i vorba să caute după expresia “Age, libertate Decembri utere!“), de-un pargzamplu, însă io vă spun că a extinde tot anul, tot timpul, acest soi de libertate anarhică, mai ales în condiţii de profundă instabilitate politică, socială şi economică, înseamnă, practic, a te juca cu focul într-o benzinărie nici măcar minimal protejată. Şi aşa şeful statului sau guvernul care ar cam vrea să demareze o reformă colosal de grea şi de dureroasă, de a cărei implementare urgentissimă depinde însuşi viitorul României (ca stat şi ca naţiune în concertul ţărilor euroatlantice iar nu euroasiatice), chiar şi aşa, zic, aceste nefericite personaje nu se pot bucura de prea multă simpatie, păi cum dreq, în ochii boborului amator de când se ştie de panem et circenses, darmite dacă vii tu, senatorul, deputatul, actorul, scriitorul, sportivul sau analistul popular, la tembeliziunea mogulului – unde se dau cele mai mumoase telenovele, cele mai gustoase showuri, cele mai aventuroase filme şi cele mai mişto meciuri, adicătelea se asigură circul, a nu se uita – şi mi-i beşteleşti în fel şi chip pe Bă-secu şi pe Boccitu său, de nu şi-ar mai arunca nimeni nici mucii pe ei, necum să-i mai respecte or asculte, iar pe urmă tot tu le ceri să asigure ordine-n ţară, grâu la vară, pace la hotară.

Vina pentru disoluţia autorităţii publice într-un hal fără de hal nu este însă în primul rând a mogulului (care a spus din start – cu cinismul atroce ce-l caracterizează – că datoria sa de om de afaceri lipsit de scrupule şi de false pudori e să fenteze statul, ca şi pe toată lumea, angajându-şi în acest scop prepuşii cei mai competenţi, cei mai dăştepţi, cei mai cinici, pe care doar el îşi permite să-i plătească regeşte, desigur, iar statul e dator să-l prindă cu mâţa-n sac, dacă poate…), ci aiastă vină e în primul rând a statului însuşi, care nu ştie cum să se apere – în limita civilizației europene, desigur – contra disprețuitorilor săi, deşi are coduri penale şi civile la îndemână şi mii şi mii de slujbaşi plătiţi chiar în acest scop, cu bani grei şi cu privilegii de lei paralei. Dar vorba aia: apără-mă, Doamne, de pretini, căci de duşmani mă apăr io…

Nota Bene: ca de obicei, desemnele maestrului Devis Grebu – pe care nişte egzperţi în nu ştiu ce le confundau cu nişte caricaturi, o, sancta simplicitas… – ne spun prin imagine mult mai multe decât se pot spune în cuvinte.

 

UPDATE : Vă prezentăm mai jos “Apelul catre criminali”, semnat de dl Sorin Iliesiu si de prietenii sai nedespartiti – cele 35 de celebre organizatii civice si sindicale. Fara nicio indoiala, acest grup de personalitati va intra in istorie ca fiind cel mai redutabil buzdugan civic anticomunist din perioada de tranzitie, un autentic vector al operei de hiigenizare morala din acesti ani cruciali pentru viitorul Românicăi. Jos palaria in fatza acestor bravi concetateni !

APEL CĂTRE CRIMINALI

Căiţi-vă măcar după 20 de ani! Aţi comis fără vreo remuşcare, crime în serie. Crime istorice. Inclusiv un genocid şi un fratricid.

Aţi ucis România euforică abia născută. În seara de 22 decembrie 1989, aţi proslăvit comunismul de la tribuna revoluţiei anticomuniste. În replică, sutele de mii de oameni care l-au izgonit pe Ceauşescu au scandat: „Jos comunismul!” şi „Fără comunişti!”. După câteva minute, pentru a vă salva şi pentru a uzurpa puterea, aţi declanşat genocidul neocomunist şi aţi transformat revoluţia anticomunistă în contrarevoluţie neocomunistă. Apoi v-aţi preschimbat „certificatul” de contrarevoluţionar în cel de revoluţionar.

Aţi apreciat fratricidul ca fiind cea mai înaltă virtute, numindu-i miniştri pe dirijorii masacrului de la Timişoara (Stănculescu şi Chiţac) şi răsplătindu-i cu gradul de general pe cei mai zeloşi măcelari ai poporului român.

Aţi cumpărat tăcerea martorilor, iar pe cei care nu erau de vânzare i-aţi asasinat.

Pentru a nu fi judecaţi, aţi vândut aproape pe gratis ceea ce nu era al vostru, adică tot ce se putea vinde din România. Chiar şi România.

Aţi corupt Justiţia să închidă ochii la crimele voastre faţă de care pălesc orice infracţiuni. Aţi făcut din ţara noastră edenul infractorilor.

Aţi înlocuit fraternitatea cu fratricidul.

După ce aţi ctitorit România fratricidă, v-aţi cocoţat în fruntea ei, peste victime, le-aţi mâncat coliva, v-aţi proclamat inocenţa, v-aţi decretat emanaţi ai revoluţiei şi salvatori ai naţiunii şi apoi v-aţi negociat imunitatea şi impunitatea.

Aţi inventat cel mai abject „bal” mascat: cel în care sub masca înalţilor demnitari ricanează autori de genocide şi fratricide nejudecate şi nepedepsite, care dau lecţii de morală propriilor victime.

Laolaltă cu victimele, aţi ucis şi statul de drept înainte să se nască, de dragul statului de nedrept, cel (cripto)comunist.

Aţi sacrificat România şi poporul român.

Sunteţi vinovaţi şi pentru paricid. V-aţi omorît părinţii adoptivi, Nicolae şi Elena Ceauşescu. Dar nu aţi trădat comunismul. L-aţi salvat prin genocid şi l-aţi mascat în criptocomunism.

Domnule Iliescu, aţi comis fără vreo remuşcare, crime istorice, crime în serie: asemenea lui Stalin, aţi recurs la genocid împotriva propriului popor; prin fratricidul din iunie 1990, v-aţi înfrăţit cu Deng Xiaoping; aţi fost inspiratorul lui Miloşevici, prin violenţele etnice de la Târgu-Mureş din martie 1990; aţi devenit maestrul lui Voronin, în aprilie 2009, când Chişinăul s-a înfrăţit cu Bucureştiul. În fratricid.

Căiţi-vă măcar după 20 de ani!

14 mai 2010

Semnează:

Sorin Ilieşiu – autorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.libertates.com/en/articles/40-appeal-for-the-condemnation-of-the-criminality-and-illegittimacy-of-communism.html , vicepreşedintele Alianţei Civice

Asociaţia 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş – Preşedinte

Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989, George Costin – Preşedinte executiv

Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România – Octav Bjoza, Preşedinte

Seniorii Ligii Studenţilor din Universitatea Bucureşti 1990, Antonie Popescu, Dinu Gându, Romeo Mosoiu, Marius P. Clonda

Consiliul Mondial Român, Ştefana Bianu – Vicepreşedinte

Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 Timişoara, dr.Traian Orban – Preşedinte Asociaţia

Fundaţia ‘Timişoara ’89’, Petru Ilieşu -Preşedinte

Frontul Democratic Român – Petrişor Morar, Preşedinte

Asociaţia 22 Decembrie 1989 Baia-Mare – Adiel Florian, Preşedinte

Comitetul de Acţiune pentru Democratizarea Armatei – ofiţerii C.A.D.A.-1990

Fundaţia Culturală Memoria – filiala Argeş, prof.univ.Ilie Popa – Preşedinte

Fundaţia Icar, Dr. Camelia Doru – Preşedinte

Grupul de acţiune Noii Golani

Romanian-American Network Inc. NGO – Chicago, SUA – Steven V. Bonica – Preşedinte

Asociaţia Cives, Ioan Roşca – Preşedinte

Fundatia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, Daniela Soros – Vicepreşedinte

Asociaţia Românilor din Australia, Mihai Maghiaru – Preşedinte

Organizaţia luptătorilor pentru apărarea drepturilor omului, I.Leşu – Preşedinte

Sindicatul Naţional al Ţăranilor şi al Proprietarilor Români, Dan Drăghici – Preşedinte

Asociaţia Europeană a Cadrelor Didactice – Secţiunea Naţională România, prof.univ.dr. Florin-Cristian Gheorghe – Preşedinte

Asociaţia Scriitorilor Români şi Germani din Bavaria, Radu Bărbulescu – Preşedinte

Association Culturelle et Amicale Roumaine, Gabriel Penciu – Preşedinte

L’Alliance Belgo-Roumaine, Bruxelles, Ecaterina Evanghelescu – Preşedinte

Organizaţia Neguvernamentală Ecomondia, prof.dr.Alexandru Ionescu – Preşedinte

Consiliul Român American, Neculai Popa – Preşedinte

Asociaţia Copiilor Revoluţiei, Cătălin Giurcanu – Preşedinte

Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Nicolae Bănuţoiu – Preşedinte

Asociaţia Apolitică ‘Societatea Târgovişte’, Ilie Petre Ştirbescu – Preşedinte

Fundaţia Redarea Istoriei, jurist Păun Gabriel Virgil – Preşedinte

Fundaţia Ioan Bărbuş, Anca Maria Cernea – Preşedinte

Federaţia naţională Omenia a Pensionarilor (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Preşedinte

Grupul văduvelor de eroi martiri

Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 – Timişoara, Pompiliu Alămorean – Preşedinte

Federaţia sindicală ‘Solidaritatea – Virgil Săhleanu’ a siderurgiştilor din România

Sindicatul Solidaritatea al siderurgiştilor Galaţi, Ilinca Diaconu – Preşedinte

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara

Sindicatul ALRO Slatina, Ion Ioan – Preşedinte

Reclame

391 răspunsuri to “Contrarevolutia in direct”

 1. pP Says:

  @
  GENIAL DOMNILOR ARTISTI!!!!!!!!!!
  @DEVIS GREBU – aveti motoarele pe turatie max.
  @VIOREL PADINA – la fel
  je vous embrasse HIPERFORT!!!!!!!!!!!!(avec amitie)
  (recunosc ca eram cam ingrijorat si nervos)

 2. Sorin ILIESIU Says:

  Genialisssime desenele domnului DEVIS GREBU
  Genialisssim textul domnului VIOREL PADINA

  (în ordine alfabetică, pt că sunt la fel de geniali)

  Toate aceste texte ilustrate / eseuri verbale & vizuale (de pe acest blog) ar merita să fie editate într-o superbă carte.

  Felicitări din inimă, din creier şi din conştiinţă.

 3. Hantzy Says:

  Wow, domnule Iliesiu!sa inteloeg ca sunteti de acord cu o „cenzura buna”, partinitoare, care sa sporeasca increderea populatiei in potentatii zilei?!
  Inseamna ca ati fi fost de acord ca prin iunie 1990, perioada liberalizarii preturilor, sa fi vazut doar ceea ce dorea puterea de atunci sa vedem?!

  Instigari s-au facut dintotdeauna. Sau nu va amintiti de episodul „Haideti la tepe in P-ta Victoriei!”?! Sau de „scoateti gardurile dintre romani!” – indemn fatis la „tabarati pe ei!”?!
  Si stiti cand astfle de indemnuri pot fi periculoase? Doar cand populatia e nemultumita. Nu de scaderea nivelului de trai, caci cu asta constanta e deja obisnuita. Ci atunci cand li se inseala increderea … adica ceea ce face boccitul!

 4. Stely Says:

  Buna dimineata,
  Sigur, ca asta asteptau clica 322. Ptru ei criza si masurile dure, luate de guvern , sustinute si de presedinte ,sunt ca o mana cereasca.. Eu cred insa ca mogulii si tonomatele lor isi fac iluzii .. Cei care au privit „revolutia in direct” s-au dumirit in marea lor parte si sunt acum „vaccinati”.. Eu una m-am debarasat total de IRTV,ANTENA 1,2,3 ,TVR si toate celelalte tv romanesti, in afara de BITV..Informatia mea nu mai vine prin „tubul catodic”,ci prin Blogul AVP &Devis Grebu. Aici avem si informatie pertinenta , dar si analiza evenimentelor ,facute cu rigoare si inteligenta ..Avem deasemenea „hypertexte „si ilustratii de mare valoare, scrise si asortate cu verva si simt critic ,obiectiv si fara tenta propagandistica si manipulatorie ..
  Avem la ora actuala un guvern de dreapta ,un presedinte intocmai ,o televiziune de dreapta (b1tv), doua ziare de dreapta (Ev.zilei si Hotnews) si citeva bloguri de dreapta ,cu virf de lance -BLOG AVP&DEVIS GREBU..
  Asadar „contrarevolutia in direct” va primi o riposta dura din partea bloggerilor de dreapta , printre care ma aflu angajata si eu . 🙂
  Sunt si eu nedumerita de lentoarea parlamentului ,de a pune in aplicare masurile decise in urma raportului negativ cu privire la activitatea TVR si a consiliului de adminstratie ..
  Nu stiu de ce se intirzie schimbarea lui A.Sasu din fruntea TVR ..Mi se pare o fudulie din partea guvernului si a membrilor coalitiei care sustin guvernul ,sa tergiverseze aceasta schimbare ..Oamenii au nevoie de informatie corecta si de oameni profesionisti care sa le explice cauza si scopul masurilor care ii afecteaza ..Au nevoie de explicatii clare , fara tente demagogice si alarmiste, care sa-i tulbure si sa-i isterizeze..

 5. DespinaVestea Says:

  Excelent comentariu + desene.Felicitari

  Au aparut din nou pe firmament celebrii tradatori :Patriciu+ Crin + Johannis

 6. monyf51 Says:

  Hantzy,
  Stii bine ca eu am votat cu pdl-ul si am facut asta tocmai ca au avut in program reformarea statului.Deci,pt mine nu-i nici o surpriza ,ca se iau aceste masuri dure.Stiam ce-o sa urmeze pt mine si familia mea modesta.Speram ca SISTEMUL va intra in reforma,dar nu,sistemu;l are radacini adanci.
  Stau si ma intreb ,cand pe tv moguliene ni se serveste minciuna si instigarea, la tava,de cate ori a iesit boccitu cum ii zici tu si anunta reducerea nr de salariati,reducerea nr de agentii ,reducerea pensiilor si salariilor nesimtite,de ce nu treceau nici 2 zile si venea din nou la microfon cu cifrele taiate si modificate,umplandu-se de toata jena? Tu ti-ai dat atunci vreun raspuns?
  Pai ce-mi zic mie mogulienii ,ca trec peste faptul ca in perioada pdl+psd nu s-a facut nimic,dar acu „de cand sunt singuri” 🙄 pedelistii de ce nu fac reforma? Pai acum e si mai al drea… ca sunt si cu psd(rasculatii) si cu udmr .Daca-mi arati unu din astia (rasculati+ udmristi),ca sunt cu tot sufletul si cu toata mintea la reforma,eu ma inclin.Si multi si de la pdl.Nu-i scutesc nici pe aia.Dar nu-l mai bagati in aceeasi galeata cu ei si pe presedinte.Ca ala a avut macar un tel spre care sa se duca,ailalti sunt ca o haita de lupi infometati.Cand l-am auzit pe R F Alexandru ca, de-aia nu merge treaba ,ca n-au tribuna de la care sa se exprime,m-a bufnit rasul.Si-i cerea smerit , presului, incetarea silentio stampa Putea sa stea in fiecare zi si la Nasul si la Diaconescu si Maruta si sa vbeasca.Atata este in stare.Incolo,n-a facut nimic pt pdl.Nici un proiect,nimic !
  Oricum,ma intrebam si eu de ce ,dupa decembrie nu s-a mai auzit nimic de Iohanis?Mi-am dat seama ca Vantu vegheaza ,iar Iohanis sta dupa colt si-asteapta 😳 . Asta-i tot proiectul opozitiei. n-au mai fost in stare de nimic altceva .Le-a zis-o pana cand si paturiciu,in direct, la realitatea.Pnl istii nu au inca expertiza sa conduca o tara intr-o criza .Ei stiu numai sa cheltuiasca .Punctum.
  Si cine indemna la revolta? Hai ,ca exagerezi ! Nu l-ai auzit niciodata pe Base trimitand la „linsaj”ul cuiva in strada, cum a facut-o mai alaltaieri vericu Antonescu la tv.

 7. radu Says:

  PROGRAMUL ULTIMA SPAGA

  Motiunea de cenzura a cetateanului roman

  Articol unic: Se reduce cu 25% saracia prin reducerea 100% a guvernului actual
  Programul „Ultima Spaga” este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca.

  AJUNGE!

  Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca VINERI 28 MAI 2010 ora 18.00 sa depuna o moneda de 10 bani pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace!

  NE-AM SATURAT:

  – sa suferim noi ca sa prospere ei;
  – sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;
  – sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;
  – sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;
  – sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;
  – sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public
  Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.
  E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea. Mamaliga nu mai trebuie sa explodeze inca o data.

 8. monyf51 Says:

  Ce faci Radu,iti dadura aia textu’ ? deci… QED 😳
  Cam repede va devoalarati ……
  asta cu „Mamaliga nu mai trebuie sa explodeze inca o data” mi se pare geniala !!!!!!! 😆 😆 😆
  Da cu parlamentarii ce faceti,draga ? ca „mey” vad ca nu accepti?
  Cred ca observi,aloooo …..ca nu am folosit nici un cuvant injurios …. 💡

 9. monyf51 Says:

  Stai ,ca uitai sa-ti zic. Daca ii chemati pe cetyatenii „liberi” in stada ,la ora 18,ce se face felixitu ,fara public, pe la emisiunile de divertisment? Cine-i mai aplauda emisiunile de kk?
  Am murit de ras cand am vazut-o „sandwich maker pret” pe doamna XXXXXXXL care era „maitre de conference” la „mitingul „de la Cotroceni .Pe cine credeti voi ca mai pacaliti?

 10. radu Says:

  @mony
  L-am primit si eu pe mail.
  Tocmai din Canada!
  Adica ce trebuia sa devoalez?
  Stii bine ca nu-mi plac pdleii.
  Asta nu inseamna ca am ceva cu tine sau cu altii ca tine care au crezut ca voateaza reforma statului.
  Eu cred ca v-ati inselat sau ati fost inselati!
  Eu cu tine vreau sa continui sa discut in termeni cordiali chiar si atunci cand nu avem pareri comune.
  Asta daca vrei!
  Aia cu ”iti dadura aia textu” nu ma caracterizeaza.
  In rest , numai bine

 11. radu Says:

  mony
  PS
  Am promis ca nu mai intru pe blogul ”aista bey ..”
  .
  Mi-am incalcat promisiunea .Dar numai pentru postarile adresate tie.Iar textul de mai sus sincer m-a distrat.
  Te las mony sa combati mai departe cu cei care au aceleasi convingeri cu tine
  Numai bine

 12. monyf51 Says:

  Radule,
  Ti-am zis sa judeci singur lucrurile .Pai daca ”iti dadura aia textu” si tu vii si-l pui acilea,cum adica nu te caracterizeaza?
  Nici eu nu vreau sa am vreun diferent cu tine .Discutam 💡

 13. radu Says:

  @
  Ala a fost un prieten.
  Cand ai zis aia am crezut ca te referi la vreo gasca de partid!
  Nici pomeneala!
  Pa!

 14. tatonulaa Says:

  Aceiaşi densitate de idei se revarsă spre noi, fericiţii înţelegători-cititori-privitori-comentatori ai acestui bolg, din cele trimise de AVP şi DV. Ne putem delecta cu fiecare frază sau imagine, în acest WK ploios, care probabil nu va aduce prea multe alte bucurii, ro tot mai neliniştiţi.

  Tulburătoare, înduioşătoare cuvintele extrase de AVP, din înţelepciunea „boborului”:

  – … Dar vorba aia: apără-mă, Doamne, de pretinii mei, căci de duşmani mă apăr io, aloo… –

  Întrebarea unui taton prietenos:
  oare dacă prietenia ARE UN SINGUR SENS, nu se numeşte ea ceva de genul „slugărnicie” sau chiar „sclavie”?

  moş aa

 15. devis grebu Says:

  @cetatzonci si cetatzoance , am inteles :vineri 28 ,la 18:30 ,in fata Guvernului , dotati cu magnetzi cat mai performanti ( stiti unde mai sunt in vanzare…?…imi trebue ceva -format mare ) ,
  la cules de banutzi . Da’ daca ma filmeaza aia de la iRTV -care cer respectu’– se poate considera „flagrant delict”…?…si …canadienii aia binevoitori ( care l-au votat in mare majoritate pe Base ) ,cum fac…? trec pe la cassele de schimb valutar ,sau depun Dollar „dimes” si-i lasa pe aia de la guvern sa se descurce cum pot…?

 16. monyf51 Says:

  Mare- gradina ,doamne !
  Le cheama …nu spui cand…. ca sa nu fac promovare… si pe muierile cu copiii in brate sa demonstreze 😯 ;de-abia astept infustenatele colorate sa se dazlantuie in piruiete de Haka razboinic New trend…libertarian : shock: cu copiii pe post de mingii ovaloide ! ce daca si-i vor rani? la anu’fac altii …. mai curati !

 17. Hantzy Says:

  Multumesc pentru raspuns, monica, desi eu vorbeam de cu totul altceva.

  1. boccitul e termenul folosit de avp – eu doar l-am preluat. Banuiesc ca vine de la bocceaua cu bujete. 😉
  2. Eu nu l-am amestecat pe Presedinte aici, ci am dat doar doua exemple de instigare. Pot sa mai dau unul, chiar de actualitate: invrajbirea lefegiilor de la privati impotriva bujetarilor, foarte asemanatoare cu cea din anii de fosta glorie, impotriva chiaburilor sau a personalului TESA. Retii zicala: „doi cu sapa, trei cu mapa”?
  3. Nu sunt nici eu impotriva masurilor (caci n-o pot numi reforma), recunoscand ca oricine ar fi fost la guvernare ar fi fost la fel de obligat sa procedeze astfel. Poate intr-o masura mai mica decat PD-L, care a beneficiat in campania electorala si la suspendare de sume imense, ce trebuie acum returnate cu dobanda, lucru ce explica intarzierea „reformelor”, de prioritate, bineinteles, secundara. Insa nicaieri si niciodata n-ai putut citi, scris de mine, ca sunt impotriva masurilor. Azi sunt impotriva aberatiei ca, sub pretextul evitarii unor manifestatii, televiziunile comerciale sa fie cenzurate. Atat!
  5. Chiar de ar fi ajuns sa guverneze raul meu cel mic, ar fi fost obligat la aceleasi masuri in acest ceas al dois’celea. Si crezi ca cei care azi ii sustin pe guvernanti in demersul lor, nu i-ar fi criticat pe oricare altii, doar pentru ca nu-s preferatii lor? Tu poate nu, dar majoritatea da. Cu siguranta!
  6. Recunoaste ca nu stiai in ce consta mult-trambitata reforma. Toata lumea avea o imagine destul de neclara despre ce-ar fi fost sa fie, dar nimeni n-avea habar exact ce si cum ar fi fost obtinuta „reformarea”.

  7. O seara buna tuturor!

  P.S. ieri am vazut conferinta de presa a presedintelui. Singura intrebare comoda, prin fasaiala ei, adresata presedintelui a venit de la B1TV. Intamplator sau manipulare?

 18. neamtu tiganu Says:

  „maiestrii” nu au prea multe idei, in schimb sunt fixe.
  Azi, un nou episod din ciclu „Basescu e salvatoru natiei si ailalti sunt rai”, va prezentam TVu.
  TVu manipuleaza poporu, de aceea trebe un nou director, in speta Iliesiu, persoana care lupta pt. o cauza dreapta. Am auzit ca ar fi fost chiar dizident, nu a primit casa de la comunisti.
  Deci pt. ca televiziunea sa devina obiectiva si neutra trebe sa punem unu d-al nostru, unde mai pui ca unu d-al nostru va face si emisiuni la care sa participe si „erou national” AVP, decorurile Grebu, muzica Adi copil minune.

 19. monyf51 Says:

  Hantzi,
  cand imi sugerezi
  „Recunoaste ca nu stiai in ce consta mult-trambitata reforma. Toata lumea avea o imagine destul de neclara despre ce-ar fi fost sa fie, dar nimeni n-avea habar exact ce si cum ar fi fost obtinuta “reformarea”.” ma simt mult mai jignita decat aseara cand am fost facuta in toate felurile.
  Stiam la fix ce-nseamna restructurarea statului,stiam si intelegeam perfect ce inseamna o natiune cu 6mil de pensionari+ alti asistati sociali la 4 mil de angajati .Totul tine de o aritmetica simpla ,la care trebuie sa aplici nu sa dormi pe urechea c-o sa ti se dea mereu.
  nu pot fi,cat m-as stradui ca acest ipochimen,care comenteaza( mai jos)cum comenteaza ,la un art f bun si echilibrat al lui Tapalaga pe Hot
  „Am votat cu acest individ de la inceput , fiind convins ca in momentul in care va avea partidul la guvernare va lua masurile necesare pentru a crea bunastare . E un mare profitor . Dupa ce si-a aranjat familia a inceput sa loveasca in cei saraci. Imi pare rau ca am votat niste idioti .
  Sa iesim in strada sa ne cerem drepturile”

  Eu nu-l cred pe asta ,c-a votat cu Base 😯 .
  Cine-i un mare profitor? Statul?!?!Base,Parlamentul,guvernul,Partide,Institutii,Clientela,Sindicate,chiar noi pensionarii,Salariatii,Onguri,Privatii,Justitia ,Fiscul, Politia incorectii,economia subterana,IMMuri,societatea civila ,cred ca toti formam STATUL in pragul Crizei Mondiale.

  Cine sunt corectii?TVurile sau presa scrisa?Pai astia sunt potentatii tarii .De la Vladica pana la opinca !
  De invrajbirea lefegiilor sa nici nu gandesti ! Am doua ex clare in fam .Cine-i la Patron munceste de-i sar capacele de la 9la 9 (cel putin) pe contract de 8 ore ,cine-i la stat 9-17 usurel sa nu ne ofilim,dar cu pretentii de bonuri,sporuri,vacante,instalare in casa,botez etc etc ,ce mai ,plictiseala mare,venituri NEIMPOZATE,aloooo….. bani din caserie,nu pe fluturasi….bani ce depaseau uneori veniturile celor din privat.Aceste 2 ex imi dau exac masura cu care sa cantaresc corect lucrurile. Asa ca,daca recunosc ca nu ma compar cu voi la desteptaciune,asta nu inseamna ca nu sunt inteligenta .
  De ce nu-si da drumul la TV paturiciu? ca e gata din dec . frumosul studiou violet. Ii este frica? face oferte de adus banii din Elvetia contra asigurari ca nu v-a fi retinut?
  O sa-i dea toti,cu Vant… si indesat.Nici nu mai respira ca lumea de cateva vreme,asa ii e de frica .. la ce-o sa urmeze.
  Hantzi,
  discutam…nu dam cu paru ci cu clapa de la tasta.N-am nimic cu tine si nici cu ideile tale.

 20. monyf51 Says:

  Vai de poza ta de sec XVIII.Bantui ca stafiile !!!!

 21. waszlaw Says:

  poza de XVIII? mersi ca-mi dai dreptate. p.s. e de XX, e tzara, daca iti spune ceva.

 22. pP Says:

  164.241 lei a câştigat în anul 2008 preşedintele-director general SRTV, Alexandru Sassu, în timp ce şeful statului a primit în acelaşi an un salariu de 76.923 lei.

  http://www.ziarulring.ro/stiri/15632/stafful-srtv-si-a-secretizat-lefurile-nesimtite

 23. AVP Says:

  @Mony, credeam ca ma citesti cat de cat, dreaq… 😳 Aseara am rugat insistent sa nu mai intrati, voi, my friends, in dialog cu de-alde „neamtu tiganu”, „radu” at aliis ejusdem farinae… Chiar nu-ti dai seama ca „waszlaw” ista e din aceeasi categorie…? Sau chiar te temi ca-i va baga cineva in zeama pe ipochimeni, sau ca-i va credita vreun om serios…? 🙄

  Va rog inca o data, cu toata insistenta: nu-i mai bagati in zeama pe trolli, orice ar spune ! Un om sigur pe el nu se uita niciodata la maidanezii care-l latra, mey… 👿 Iar daca ipochimenii isi vor da in petic, cum le e naravu, le taiem mustiucu, si gata, care-i problema ? Atata va rog: sa-mi atrageti atentia asupra infractorilor, caci doar nu va imaginati ca io-i cetesc pe astia d’a capo al fine, a…?

  Acum ma retrag cu alte treburi reale. Hai pa

 24. pP Says:

  Posted by @catalin.doscas
  SCRISOARE:

  Dragă protestatar,

  Țin să te anunț pe această cale că sunt sănătos, apt de muncă, netuns de o lună jumate, am frigiderul gol, am datorii la întreținere și prieteni, și nu dau un ban pe atitudinea ta.

  Sunt resemnat, în schimb, pentru că eu atunci când mă loveam de neajunsuri tu încă habar nu aveai cum e sa ți se ciuntească venitul.

  Te-am văzut astăzi la televizor, când faceai scandal în fața Cotroceniului, și eu eram la muncă. Ai ajuns acolo, relativ repede cred, pentru că nu a fost prea aglomerat astăzi în București, iar RATB-ul, acolo unde ai tu gratuitate, s-a mișcat rapid.

  Te-am văzut pe tine și pe vecinul tău, cel cu arcada vânătă de la vizor și cu basca pe care o poartă în amintirea lui Ceaușescu, cum te îmbulzeai. Mâncat ești, ai forță, pentru că eu ieri am muncit și ți-am pus și ție și vecinului tău care te ajuta la împins gardul de protecție, pâine pe masă.

  Observ însa că se întamplă și minuni pentru că probleme cu sănătatea nu cred că mai ai. Acum ceva timp urlai că nu ai bani de medicamente, însă iată că te-ai vindecat, încât nici jandarmii nu îți pot ține piept.

  Am înțeles că ai fost dus la poliție, după ce asupra ta s-a găsit un recipient cu benzină. Nu sunt curios să aflu câtă aveai. Mi-e destul să știu că îți permiți să arunci niște bani doar pentru a te distra. Cine știe, poate îi dădeai foc unui nenorocit îmbracat în albastru care te ruga să te calmezi. Da, ”ăla de-ți taie pensia”!

  Să știi însă că nu te condamn. În parc oricum nu ai fi avut ce face astăzi, în timp plozii care se întorc de la serviciu obosiți și nu îți dau locul în autobuz atunci când tu te plimbi aiurea prin București, nu mai prezintă interes de ceartă.

  Eu sunt tânăr. Plec la muncă dimineața pe întuneric, plătesc chirie, salariul mi-a fost micșorat (de parcă nu ar fi fost destul, mai și întârzie) și nu îndrăznesc să mă gândesc să-mi cumpăr o casă. Cotizez la trei fonduri de pensii (unul facultativ, pentru că spre deosebire de tine eu mă gândesc la ziua de mâine), te țin în spate pe tine, pe vecinul tău și un șomer și uite că supraviețuiesc. Acum ai să spui că sunt prost, dar îmi asum această calitate.

  Totuși dacă imi permiți, am o mică nelămurire. Cum se face că după o viață în care ai avut un loc de muncă sigur, statul te-a ajutat să ai un acoperiș deasupra capului, aveai câte ceva de pus pe masă iar grija zilei de mâine ai aflat ce înseamnă abia când comunismul mirosea a pământ, ai ajuns intr-o asemenea stare de disperare?

  Cu respect,

  Unul din grupul numit “tineretul din ziua de astăzi”

  P.S. Am să păstrez acestă scrisoare și o voi reciti când voi ajunge la pensie; asta dacă mai apuc anii tăi.

  P.S.2 Aceasta scrisoare nu face referire la bunicii, care la fel ca tine, se descurcă cu greu dar care însă au obraz subțire.

 25. radu Says:

  @mony
  Imi pare rau pentru tine !
  Nu mai ai voie sa vorbesti liber.
  Asta e .
  Corifeul dizidentei si democratiei are idei despre cenzura presei asa ca de ce sa nu le aplice si pe blog.
  Pacat de mintea ta daca o iei in serios!
  Dupa cum am zis . daca mai intru pe blogul asta o fac numai ca sa discut cu tine sau altii ca tine.
  daca te deranjeaza nu te mai inoportunez.
  PS.
  Ghertoii ( se stiu ei care ) pot sa stea linistiti.
  N-am treaba cu ei.

 26. Stely Says:

  Buna ziua ,
  Parerea mea este ca menirea noastra ,a celor care credem in masurile de dreapta si scopul lor ,este aceea de a informa si a aduce argumente cu scopul de a-i contracara pe cei care mai gasesc tot felul de circoteli sau care incearca sa duca in derizoriu , atit discutiile de aici ,cit si actiunile guvernului..

  Uite ce spuneam nitel mai devreme:

  „Avem la ora actuala un guvern de dreapta ,un presedinte intocmai ,o televiziune de dreapta (b1tv), doua ziare de dreapta (Ev.zilei si Hotnews) si citeva bloguri de dreapta ,cu virf de lance -BLOG AVP&DEVIS GREBU..
  Asadar “contrarevolutia in direct” va primi o riposta dura din partea bloggerilor de dreapta ”

  Prin urmare am de gind sa aduc aici atitudini si opinii de pe alte bloguri de dreapta ..
  Ptru inceput m-am dus pe „liberalism.ro” si am adus asta:
  KDream:
  „Din nefericire, pe Basescu il sustin cifrele. Dupa cum sec le-a prezentat in discursul initial, 62% din buget se duce pe cheltuieli sociale – salarii bugetari, pensii + programe de asistenta, si doar 38% pe alte cheltuieli, adica achizitii publice si investitii. Oricare ar fi perceptia subiectiva asupra marimii salariilor din sistemul public si a pensiilor, dezechilibrul este evident. Din partea aia de 62% trebuie taiat. De asemenea, se duce in derizoriu si campania cu privire la „clientela portocalie” care capuseaza bugetul de stat. Nu zic ca nu exista, dar nu lucreaza decat pe partea aia mica de 38%. In care intra si autostrada Transilvania, si masinile si motorina si mai multe alte chestii, basca societatile private neafiliate politic care se mai strecoara. Ca sa nu mai zic ca exista deja giganti in Romania pe care afilierea politica nu-i mai afecteaza in nici un fel, fiind suficient de mari ca sa sustina, in functie de cota electorala, tot spectrul politic. ”

  Raluca:

  „Eu cred ca planul masurilor de austeritate ar trebui inceput cu micsorarea numarului posturilor de conducere. Sunt institutii in care exista cate un sef la 5-6 salariati cu studii superioare, iar una dintre metodele de a multumi clientela politica a fost tocmai asta: inventarea a fel de fel de posturi de conducere, mult mai bine platite decat celelalte posturi.

  As continua cu disponibilizari in sectoarele evident supradimensionate (intre care si serviciile asa-zis secrete). E absurd sa ceri tuturor sectoarelor de activitate sacrificii la fel de mari. E clar ca cele mai multe posturi inutile sunt in administratia publica si e clar ca exact acolo s-au facut cele mai multe angajari pe baza de pile (si-n educatie, si-n sanatate exista concursuri nationale dure, a caror corectitudine este mult superioara celei intalnite la obisnuitele concursuri de angajare a functionarilor).

  De-abia dupa aceea, daca ar mai fi necesar, as trece la reduceri de salarii, pensii etc.

  In paralel, as simplifica sistemul de taxe si impozite, as desfiinta unele dintre ele, as incuraja sectorul privat sa preia o parte insemnata din responsabilitatile celui bugetar, as face autostrazi cu companii din China – de 90 de ori mai ieftin decat acum (fac asta deja polonezii)

  As face tot posibilul sa indrept lucrurile pe un fagas bun si sa produc, totodata, cat mai putina suferinta.

  KDream:
  Raluca,
  … „a fost prea complex si pentru Nastase, si pentru Tariceanu, si ar fi fost prea complex si pentru Johannis. E mult mai simpla barda lui Basescu – 25% pentru toata lumea. Si, poate exagerez, poate si mai potrivita pentru cultura economica romaneasca. De altfel, se declara ca se restructureaza sectorul bugetar de vreo doi ani, pe metoda bisturiului, dar n-au reusit decat sa angajeze in plus fata de cati erau.

  Statistica indicata de tine confirma de asemenea ca salariile din sistemul bugetar sunt mai mari decat cele din privat, cu cateva exceptii notabile, cum ar fi bancile. Cat despre doctori, numai de bine. Chiar nu-i plang.

  Si oricum, nu mai este timp de antibiotice. Orice pachet masuri, fie unul profi, facut de un expert, structurat, analizat, clar – cam cum ar arata unul facut de Chatalin – ar necesita macar 6 luni pina sa produca efecte. Romania nu mai are timpul asta. Mai este timp doar de taiat pur si simplu – ceea ce se si face.”

  Sorin,

  KDream, si eu am aceeasi parere. Dar brusc m-a izbit o intrebare: de ce credem noi ca lucrurile stau astfel, de unde sentimentul asta al urgentei? Acum ori niciodata? De ce? Poate ca parerea noastra este intemeiata, insa mi-am dat seama ca eu unul nu stiu niciun argument care s-o justifice. Pur si simplu e o chestie care pluteste in aer…

  Sorin,
  Discursul lui Basescu. Una peste alta, un discurs OK.

  P.S.Promit ca din momentul asta nu mai aduc nici o lauda guvernului , lui E.Boc si lui T.Basescu..
  Nici nu mai ma intorc in urma, ptru a gasi vinovatii decit in masura in care unii sau altii rastalmacesc sau dezinformeaza cu tenta diversionista.
  Apropos ,
  M-as bucura daca, „cineva ,nu spun tine ..” 🙄 ar veni pe-aci ptru discutii (numai) „on topic ” 😉
  …mai ales ca i-a placut si discursul prezidential . 🙂

 27. Stely Says:

  Sorin,

  „KDream, si eu am aceeasi parere. Dar brusc m-a izbit o intrebare: de ce credem noi ca lucrurile stau astfel, de unde sentimentul asta al urgentei? Acum ori niciodata? De ce? Poate ca parerea noastra este intemeiata, insa mi-am dat seama ca eu unul nu stiu niciun argument care s-o justifice. Pur si simplu e o chestie care pluteste in aer…”

  P.S.Chiar asa: Stie cineva raspunsul ?

 28. waszlaw Says:

  da, pe la voi p’acilea libera exprimare e o crima… sunteti tari… in lipsa de argumente merge si asa

 29. Stely Says:

  p.s.Of,of.. am evitat italicele ,ptru a nu supara …platforma 👿 ,dar am uitat sa pun ghilimelele de rigoare ,spre a incadra un citat .. Scuze ,@Sorin ! 😦

 30. monyf51 Says:

  memento ….!!!!!!!

  „L-as putea impaca chiar acum, declarindu-ma subit fan Basescu. As redeveni instantaneu “alb” – si un nume de mare viitor (si de remarcabil prezent, fireste). Dar e sub demnitatea mea. Si, daca e cinstit cu sine pina la capat, si sub demnitatea lui Devis Grebu.”

 31. Stely Says:

  Sorin:
  „Discursul lui Basescu. Una peste alta, un discurs OK.”
  stely:
  „Apropos ,
  M-as bucura daca, “cineva ,nu spun tine ..” 😉 ar veni pe-aci ptru discutii (numai) “on topic ”
  …mai ales ca i-a placut si… Discursul prezidential .

 32. AVP Says:

  UPDATE – „Apelul catre criminali” semnat de dl Sorin Iliesiu si de prietenii sai nedespartiti – cele 35 de organizatii civice si sindicale. Fara nicio indoiala, acest grup de personalitati va intra in istorie ca fiind cel mai redutabil buzdugan civic anticomunist din perioada de tranzitie, un autentic vector al operei de hiigenizare morala din acesti ani cruciali pentru viitorul Românicăi. Jos palaria in fatza acestor bravi concetateni !

 33. Stely Says:

  Da,un APEL dur ,dar plin de dramatism şi adevăr .. Cred că este nevoie ca din cînd in cînd să li se amintească acestor „criminali” ,care au făcut destul rău României , că este timpul să se căiască şi să lase calea liberă ptru crearea Statului modern român..
  Ii felicit şi eu pe iniţiatorii acestui Apel, care, iată ,stau de veghe şi văd pericolul pe care il prezintă aceştia ptru tergiversarea reformelor .Este clar ca „şacalii „au inceput sa se strîngă in haite şi să atace ..Acest Apel este un avertisment ptru ei :Să se căiască si să ne lase in pace..

 34. Goldmundr Says:

  Stuttgart,14.05.2010
  ora 8:00…..6 grade C.
  ora 14:00…7 grade C.
  Toata ziua a fost cerul acoperit,a picurat.Toata luna Mai a fost asa,pana acum-poate de aceea am fost in ultima postare putin mai acru si am generalizat mai mult decat imi permite credinta mea in oamenii din Romania.

  Despre om
  1-cum aratam-masca,suprafata-supusa timpului
  2-cum ne exprimam-depinde de cei sapte ani de acasa,de diplome,de talent si de cat a citit fiecare,de modalitatile artistice de exprimare-supusa spatiului(internet,biblioteci,muzee..)
  3-adevaratul „ego”,spiritul/sufletul,esenta/frumusetea interioara,pe care doar Bunul Dumnezeu o vede secunda de secunda-ce ramane

  Imi pare rau @Monica ca ai fost insultata ca la usa cortului…..Cum arata lumea din sufletul lor,celor care jignesc ca si cand ar respira?Dumnezeu stie!

  Pentru cei care au strans pensionarii sa strige in fata Palatului Prezidential:
  In Grecia nu se mai platesc pensiile(cel putin la multi pensionari) de la Craciun!Statul e practic insolvent.

  @Viorel,incep sa te inteleg acum si sunt de acord cu un Boykott impotriva oamenilor care nu pot sa intre in casa omului(cabanaAVP&Devis Grebu )si sa inceapa sa insulte sau sa faca propaganda lor.Personal,in ceea ce ma priveste,sunt in continuare de acord cu argumentele expuse intr-un mod civilizat.Dar (si)eu ii cunosc pe cei care nu prea au cei sapte ani de acasa,insa cred ei ca au „barbatia”,chiar si cand nu mai sunt acceptati,sa-si expuna „pledoaria speciala”,de fapt,doar sa loveasca in ceea ce credem noi,aici.
  Maestre@Devis Grebu,chapeau!Nu mai are rost sa ma repet.
  cu multa stima

 35. Hantzy Says:

  @monica,
  n-ai nimic cu mine si cu ideile mele, dar discutam! E bine!
  Pentru ca pasajul din textul meu la care faceai referire eu l-am scris pentru a transmite altceva: nu de capacitatea ta de a intelege aritmetica etnografica ma indoiam, ci voiam sa spun ca plasmuitorii reformei si restructurarii, a demantelarii sistemului ticalosit si al epurarii trambitate a zoaielor politice n-au anuntat nici un pas pe care-l au de gand a-l face in aceasta directie, neprevazand in niciun fel efectele lor. A fost doar mult zgomot pentru nimic. Pentru ca ceea ce vizionam acum pe scena politica nu se numeste „restructurare” sau „reforma”. Sunt, asa cum spuneam doar niste masuri, adoptate in graba pentru a mai echilibra fiscalitatea. Dar nu pot fi cauzatoare de bunastare si primenire a clasei politice. Asta promisesera in campania electorala.
  Imi pare rau ca n-am fost mai explicit, dar avand in vedere ce am lamurit acum, poti spune ca stii cum, cand si prin ce mijloace constitutionale vor imbunatati guvernantii de azi viata sociala si politica a tarii? Daca da, spune-mi si mie! Chiar m-ar pasiona o discutie pe aceste teme, sa vedem daca strategia respectiva ar fi sau nu fructuoasa.
  Mai ales ca restul raspunsului meu pare ca nu te intereseaza nicicum. 🙂

 36. Hantzy Says:

  Pp, la 16:27
  Oribila scrisoare!
  N-am nici chef nici timp sa-ti explic acum de ce, cum n-am chef sa-i clarific lui AVP sofismul topicului sau de azi.

 37. AVP Says:

  Chiar asa, mey, Hantzy, nu mai ai chef de nemic…? 🙄 Atunci du-te si te distreaza / delecteaza cu ceea ce scrie ipochimenu ista aici… Din cate inteleg, e vba de un tovaras de idealuri, ca si „neamtu tiganu”… Hai pa…

 38. Hantzy Says:

  AVP, m-ai trimis sa citesc niste invective, considerandu-l pe autorul lor tovaras de idealuri cu mine. De unde ar reiesi acest lucru nu mi-e clar, dar e clar ca ma consideri de „calibrul” respectivului, mai ales ca mai ieri spuneai doar ca par civilizat. Iar argumentul in sprijinul afirmatiei repective e ca as avea aceleasi preferinte ca neamtu tiganu. Acum … acelasi argument!
  Deci inteleg ca faci o analiza asociativa, ajungand cum era firesc la o concluzie eronata. Hai sa faci eu una, prima si ultima: Iliescu e nascut pe malul Dunarii inferioare si e criminal. Ar rezulta ca toti asemnea lui au porniri similare.
  sau sa ma agat de faptul ca Ceausescu era si el oltean?!
  Iti place?!
  Nu-i iau eu apararea lui NT, caci o poate face si singur, insa ceea ce te-a enervat la el ieri era ca afirmase ca Mihaes a scris tampenii si idiotenii. N-a fost atac la persoana deci, si l-ai acuzat pe nedrept. Dar daca spune asta altcineva despre, sa zicem, articolele lui Patriciu e felicitat.
  Cand, pana mai ieri Despina afirma de fiece data ca desmnele domnului Grebu sunt „frumoase caricaturi” nu se ofuscase nimeni. De cand SC a facut ceva remarci, cam nepotrivite, dar nu mi-au parut rautacioase, cuvantul a devenit TABU.
  Cand PP afirma despre alti conforumisti ca ar fi cretini, e admonestat ca sta de vb cu ei, dar nu pentru ce spune.
  Scuza-ma, dar incep si eu sa nu mai inteleg criteriile tale de evaluare!
  Un weekend placut!

 39. waszlaw Says:

  invective? pai poti comunica cu nenea asta. daca poti spune-mi si mie, ca imi pun cravata si recit din rilke.

 40. Hantzy Says:

  Pentru exemplificare:

  orangeskorpion Says:
  8 mai 2010 la 12:43
  zigeunere,
  asa ai lasat impresia!
  sa-ti traiasca die Ziege!
  (capra)
  **********
  Eu nu stiu la ce s-a referit Osk cand a spus ce-a spus, dar sper din tot sufletul sa nu fi gandit in germana, chiar de a folosit conotatia respectiva.
  **********
  DespinaVestea Says:
  26 aprilie 2010 la 23:15
  Excelente caricaturi !

  pP Says:
  13 mai 2010 la 18:24
  @neamtu tiganu ??????????????????????

  http://calomfirescu.com/

  tu esti La vache qui rit???
  WOW!!!!!!!!
  LA VACHE!

  pP Says:
  13 mai 2010 la 21:21
  @RADU!
  ça suffit … Imbécile!

  pP Says:
  13 mai 2010 la 21:42
  @radu
  désolé crétin.

 41. radu Says:

  HANTZY
  Stimate domn ,
  Sunteti unul dintre oamenii care ma fac sa cred ca mai merita sa intru pe acest blog.
  Ultima referire la PP este exact ce tot spuneam eu pe aici de mult.
  Nu stiu daca e bine ptr. dvs . dar eu va multumesc!
  Multumirile si aprecierile mele pot sa atraga fulgerul avpului.
  Ca sa nu va expuneti poate e mai bine sa nu rsapundeti.
  Sunt sigur ca nu va este teama dar cred ca e mai bine asa.
  Dvs. ati ajuns sa nu mai intelegeti criterii avpului acum. Eu m-am lamurit mai demult cu aceste criterii
  Va urez un weekend placut !
  In rest numia bine!

 42. radu Says:

  Hantzy
  Rugaminte.
  Nu le mai arata oglinda!
  Te expui inutil
  Multumesc

 43. Hantzy Says:

  radule, si io sunt crestin si nu voi pedepsirea „pacatosului”, ci indreptarea lui. Caci toti gresim!

 44. radu Says:

  Hantzy
  Corect.
  Ca tocmai fu Inaltarea

 45. neamtu tiganu Says:

  Hai Grecia!

  de Ion Grosan

  14 mai 2010

  Un bun amic ale cărui previziuni politice din 1990 încoace s-au adeverit în proporţie de 80% (inclusiv alegerea „pă muchie“ a preşedintelui Traian Băsescu) mi-a spus deunăzi, sumbru, după anunţarea reducerii salariilor bugetare şi a pensiilor: „Să vezi ce-o să urmeze! O să fie scandal mare, o să iasă lumea-n stradă, ca-n Grecia!“

  Să mi se permită să-l contrazic: nu, amice, după cum nici iarna nu-i ca vara, nici România nu-i ca Grecia. Poporul nostru, aşa cum am învăţat la şcoală, e „bun, blând şi răbdător”. Numai cine n-a vrut nu ne-a călărit. Marile noastre victorii în bătălii (Vaslui, Călugăreni ş.a.m.d.) sunt de fapt, cu o sintagmă des uzitată când o iei pe coajă, „retrageri pe aliniamente dinainte stabilite”. În cazul nostru, în munţi. (Noroc cu ei, săracii, că dacă aveam relief plat, ca ungurii, n-am fi avut unde ne retrage şi ne-am fi retras în sine.) Iar când nu ne-au călărit alţii, am avut şi avem grijă să ne călărim singuri.

  Sindicatele? Mda, or să iasă, în mod cu totul organizat câteva sute, hai câteva mii de oameni şi-or să picheteze Guvernul, protestând cu fluierici, cu tămbălău în Piaţa Victoriei. După care, aşa, mai pe seară, protestanţii se vor răspândi, la o fleică şi-o bere, pe terasele flămânde ale privaţilor scutiţi de mărirea TVA. Unii din provincie se vor minuna de cât s-a construit în Bucureşti. Şi-n cele din urmă, în hârbuitele lor autobuze, îşi vor lua drumul spre casă, mulţumiţi c-au venit în Capitală fără să plătească drumul. Unde mai pui că unii lideri ai nemulţumiţilor nu par decât nişte prelungiri ale trunchiului caracatiţei de la putere, cu un ochi la făina sindicală şi cu celălalt la slănina. Şi-apoi vine vara! De bine, de rău, răsadurile de roşii, ardei, vinete au ieşit ca lumea şi mâine – poimâine vom avea ce pune pe masă.

  Ooo, şi era să uit: Mondialul de fotbal! Bate la uşă! Să vezi că dacă Grecia se califică din grupă, iese din nou lumea pe străzi la Atena, dar de bucurie. Noi nu putem face asta, o să stăm cuminţi la televizor şi-o să ţinem cu grecii, neo-popor inimos care, prin fanarioţi, şi-a adus o inestimabilă contribuţie la năravurile naţiei şi culturii noastre.

 46. dora Says:

  Nu intentionez sa aduc noi argumente(au facut-o in mod stralucit autorii textului si desenelor) si nici sa ma contrez cu cei care stau in expectativa ,bucurandu-se ,pe sub mustata,de ceea ce se intampla.

  Vreau doar sa-mi exprim indignarea in fata iresponsabilitatii unor posturi de televiziune si publicatii de presa care instiga la revolta masele de oameni speriati de reducerile salariale.Ceea ce conspira ei, poate fi definit fara exagerare ca o,”contrarevolutie”de tip anarhic cu urmari dezastruoase pentru soarta intregii societati,subminarea autoritatii statului,provocarea de tulburari -mediu prielnic pentru continuarea hotiilor si salvarea criminalilor din mana justitiei.

 47. Stely Says:

  Hantzy ,
  Vad ca ati venit cu citeva exemple care de altfel sunt unicate ,daca ma gindesc la @orangeskorpion pe care l-au scos din sarite mizeriile aruncate de nt aici pe blog.Ma refer la faptul ca partenera dvs de conversatie ,a fost injuriata fara a-l fi provocat ,iar dvs. v-ati facut ca nu observati .Faptul ca dvs.ati catalogat drept „oribila ” scrisoarea pusa pe blog de catre Pp ,care nu avea in ea nimic injurios sau tendentios ,si v-ati aratat fara „chef” sa explicati de ce, in schimb ,i-ati trecut cu vederea imbecilitatile limbricului ala ,care se adreseaza ca un retardat ,l-ati facut pe AVP sa va atraga atentia ca adevaratul „oribil „se afla in alta parte ..
  Sigur ca este o deosebire ca de la cer la pamint intre dvs si „ipochimeni”astia ,dar a le trece cu vederea si a nu le atrage atentia ca gresesc ,ar putea fi considerata ca o acceptare tacita..Bunaoara iata cum @radu inceraca sa va faca” tovaras „cu el ,desi este evident ca dvs.nu-l bagati in seama ,dar el crede ca-l acceptati si-l apreciati..

 48. dora Says:

  NT,

  ai ceva dreptate!Macar faci haz de necaz! Si fara atac la persoane-tot e bine!

 49. dora Says:

  Stely,servus!

  N-am avut timp sa va citesc comenturile,doar postarea lui AVP.Uite eu i-am apreciat ,oarecum, punctul de vedere al lui NT. ,inofensiv de data aceasta.O atitudine umoristica.

 50. devis grebu Says:

  @dora , dar nu el a scris-o ,el a facut doar decorurile…

 51. Stely Says:

  Servus,Dora..
  Ma bucur ca ai reusit sa intri pe blogul luiAVP&Devis Grebu. Ti-am spus ,doar, ca ai putea avea probleme la internet ,dar nu m-ai crezut.. Parerea mea este ca mogulii si tonomatele aferente ,precum si unii politicienii care sunt dusi cu pluta ,n-or sa aiba succes ..N-au decit sa-si cheltuie banii pe iluzii ,asa cum si i-au cheltuit si la alegerile prezidentiale..
  Apropos,voi ce stiti despre R.Dumitrescu si ANAF?.. Se zice ca ar avea nu stiu ce probleme cu fiscul .. ceva legaturi cu mogulul lui ,care este si el la mare inghesuila ,din cauza de neplatit taxe si datorii la alte firme ..

 52. neamtu tiganu Says:

  Apel catre pensionarii fara dinti,
  Doamnelor si domnilor,
  tara e in primejdie, patria nostra e pe buza prapastiei, stiti situatia.
  Pensionari, ne-ati crescut, ne-ati dat de mincare, va multumim, da acum nu mai avem nevoie de voi. Voi si cu nepotii vostrii ati ajuns capusele patriei. Ne e scirba de neputintele voastre, de lacomia voastra, ne e lehamite de bolile voastre si de cirjele voastre. Sezatoarele voastre in fata blocului, privirile voastre iscoditoare din spatele usilor, ne umplu de venin.
  Gata, a sosit momentu sa dispareti, lasati-ne sa reformam Romania, vom face o tara DEVIS, o tara in care ideologia de dreapta sa triumfe.
  Pensionari, de la voi am invatat istoria Spartei, de la voi am invatat ca inutilii societatii trebe sa se retraga.

 53. devis grebu Says:

  @dora , ei acum vedeti…? la „echilibratu’ asta de mai sus ntz a scris piesa ,dar a-nlocuit decoru’ cu manele „produit maison” ,nu d’alde copchii minune sau alte curiozitati …dar , grabit sa nu uite gaselnita cu „tara DEVIS ” n-a terminat testu’ ,care zicea asa… „…inutilii societatii trebe sa se retraga……lasand capacele de canal la locu’ lor …” Ei vedeti…? acum e muuult mai bine .

 54. dora Says:

  Maestre Devis Grebu,

  chiar m-am mirat ca ia venit mintea la cap.N-am vazut ghilimele si am crezut ca vorbele-i apartin.

  Mereu uit zicala cu parul de caine si sita de matase.

  Mersi pentru atentionare! 😆

 55. radu Says:

  Asta e situatia.

 56. orangeskorpion Says:

  seara buna, tirziu in noapte
  am ajuns si eu pe aici;
  ce se intimpla acum in Ro si „gratie” televiziunilor este revoltator…dar eu sint aparat: nu ma mai uit la antene din 2003, la iRTV din ianuarie 2008 (decit uneori cind stiu punctual cine apare pe acolo); de TVR ce sa spun? mai exista?
  :mrgreen:

  legat de „Caiti-va” as mai adauga ceva: CARATI-VA !!!!!!

 57. neamtu tiganu Says:

  Padina si Grebu, fabula fara morala.
  Pa drumu da seara calcind voiniceste prin baliga din drum venea Padina cu chipiul ravasit, fruntea-nalta si mina ridicata-n sus. La o cotitura de drum, intr-o tufa, vazu o mogildeata cu cioc si ochii bulbucati. Moguldeata se ridica isi trase bretelele, isi privi cu placere opera si zise Grebu. Unde te-ndrapta pasii trecatorule? Ma duc la negru-n-mparat cu jalba-n protap. Vin si io, zise Grebu cu mersu lui leganat, vizibil jenat de urzicile din tufe. Ceru se cutremura, vaile vuiau si frunzele fosneau. Si mersera ei ce mersera. Lighioanele padurii ii urmara. Cotofane peltice, papagali jigariti, sobolani care parasira corabia se alaturara alaiului. Si ajunsera la podu de arama. Grebu se grabi sa mai faca o opera, merindele fura necusere. Padina si Grebu si lighioanele strigara Evrika. Si ajunsera la palatu lu negru-mparat. Si batura in poarta si iesi straja, care striga „parola, lumineaza-ti fata”. „Vrem la maritu-mparat!, ca burtile ne gheoraie, vintu sufla rece, de trei zile-n coace gura nu ne tace si ne hraniram cu fructele padurii si bauram din roua diminetii.”
  Va urma!

 58. pP Says:

  buna dimineata!
  urmeaza un text de Ioan T. MORAR
  (permiteti domnule Calomfirescu?)

  Mineriadă cu pensionari

  ,,Una dintre reclamele mele favorite am văzut-o la New York şi, culmea, este dedicată televiziunii. E vorba de o campanie din 1993, care-i îndemna pe newyorkezi (eu în New York am văzut-o) să se uite la televizor!
  Şi încerca să le demonstreze că televiziunea e un produs bun, viabil, important pentru oameni.

  Reclama respectivă era alcătuită doar dintr-un text: “înainte de televiziune, două războaie mondiale. După televiziune, niciunul”. Da, aşa e, de când a apărut televiziunea, oamenii se cunosc mai bine, conflictele se pot discuta în faţa tuturor şi se pot negocia, ce mai, televiziunea e un instrument al păcii.

  Da, dar poate la alţii. La noi sloganul ar putea fi modificat. “înainte de televiziune, nici o mineriadă. După televiziune, două, trei!”. La noi lucrurile nu se simplifică, nu se clarifică, mai degrabă se complică, se inflamează, televiziunea fiind instrumentul numărul unu folosit în manipulări. Fără televiziune, de pildă, mineriadele nu erau posibile. Şi nici lovitura de stat suprapusă peste revoluţia (televizată) din ‘89. Iliescu (şi nucleul său dur de activişti PSD) a venit la putere prin studiourile televiziunii şi, tocmai de aceea, ştie cât este de important să stăpâneşti televiziuni. Chiar dacă pentru asta te asociezi cu liliputane forţe politice. Trebuie să ai mereu la îndemână un studio gata să te servească. Aşa se menţine puterea.

  Chiar dacă nu a câştigat, PSD guvernează ţara. La televiziune, e drept. La Cotroceni e Băsescu, dar la cârma TeleRomâniei se află, prin interpuşi, tot Ion Iliescu. El e telepreşedintele de onoare al ţării. Sigur, noi îl vedem ba pe Ponta, ba pe Crin Antonescu, ba pe Năstase. Dar ei nu sunt decât nişte portavoci ale lui Ion Iliescu.

  “înainte de televiziune, nici o mineriadă. După televiziune, mineriade câte pofteşti”. Iar la butonul acestora stat, mereu, nea’ Nelu. Şi acum, în aceste zile, de fapt, firele gândirii şi acţiunii de destabilizare a guvernului actual şi a lui Băsescu duc la Ion Iliescu. De fapt, el nici nu trebuie să spună nimic, pentru că şi-a dat gândirea în franciză unor politicieni mai tineri. Care politicieni recurg la tot arsenalul Tătucăi pentru a scoate lumea în stradă.

  Cel mai reuşit moment din ultimele zile a fost, de bună seamă, mineriada cu pensionari de la Cotroceni. Iar dacă nu ar fi fost televiziunile, cu stilul lor de a filma deformat, cu alarmiştii la locurile lor, în studiouri, această mineriadă pendulând între dramatic şi ridicol nu ar fi avut loc. Se ştie că poţi filma o mulţime imensă dintr-un unghi care să o facă nesemnificativă. S-a folosit mult asta la demonstraţiile opoziţiei democratice din anii ‘90. Tot aşa, poţi filma un pâlc de oameni dintr-un unghi înşelător, în aşa fel încât să pară fragment dintr-o mulţime impresionantă.

  Aşa a fost pregătită prima mineriadă cu mineri, apoi următoarele, tot aşa văd că este instrumentată prima mineriadă cu pensionari. Aşa cum printre minerii din iunie ‘90, apoi printre cei din mineriadele următoare, au fost infiltraţi “oameni de bine” şi “tovarăşi de nădejde”, chiar securişti, şi acum, printre pensionarii adunaţi la Cotroceni s-au aflat şi câţiva gata să aprindă fitilul, să pornească răzmeriţa vârstei a treia.

  Tot în campania despre care am vorbit la început, mai era un slogan pe care l-am reţinut: “Dacă nu ar fi televiziunea, cum am şti unde să ne aşezăm canapeaua?”. La noi e puţin schimbat: dacă nu ar fi televiziunile, cum am şti cine ne manipulează? ,,

  Ioan T. MORAR

 59. Hantzy Says:

  AVP Says:
  20 decembrie 2009 la 15:47
  Salut, Hantzy ! Ma bucur sincer ca te relaxexi pe blogul meu, avand libertatea totala de a-ti expune crezul poltic, in limitele civilizatiei ioropene, biencur…
  *************
  Buna, stely,

  Cu randurile de mai sus, si ideea continuta intr-insele am fost primit de cateva ori pe bloaga lui AVP.
  Deci „libertate deplina”, dar si „limitele civilizatiei europene”!
  Preferintele mele politice ma transformasera, inca de la inceputul existentei mele pe acest blog, intr-un pericol de infestare. Eu fusesem, inca de atunci, cel ce trebuia pazit sa nu-si dea in petec, o sursa de „defetism”, singurul despre care s-ar fi putut banui ca, mai devreme sau mai tarziu, va capota scatologic. Tu ai fost primita cu acelasi avertisment? sau monica? Sau osk? Sau Pp?
  Cu Osk, sau Riddick, sau Pp era exclus sa se intample astfel! Desi exceptii singulare, iata ca totusi au cedat inaintea mea. Dar tot o exceptie e si comportarea neamtului pe acest blog, eu cunoscandu-l dintotdeauna drept un personaj ce incerca mereu impacarea, venind intotdeauna si cu argumente alaturi de limbajul ceva mai colorat, dar care mereu crea buna-dispozitie. M-a luat si pe mine de cateva ori in balon, dar am sfarsit razand impreuna.

  Ca nu l-am urecheat pe NT pentru „cuvintele frumoase”adresate monicai?! Ca nu l-am bagat in zeama pe nick-ul asta polonez?! Mea culpa, dar chiar AVP ne ceruse sa nu le acordam atentie in astfel de cazuri.
  acum il incluzi si pe radu in categoria celor rai, desi nici el nu a recurs la artificii lingvistice nedorite aici. Pentru ca si el doar iti pare tie ca ar fi „civilizat”, dar trebuie neaparat ca e putred pe dinlauntru.
  Singurul nostru numitor comun este alta optiune politica, fapt pentru care suntem farisei si fatarnici.Nu e cam hazardata caracterizarea?!
  SCaci astfel ne considera la gramada, gazda noastra, mai alaltaieri:
  avp reply: Pai nu tu pomenisi de “lista lu AVP”, Costele…? Nu tu zisesi ca nu m-am purtat mumos cu voi ? Nu tu spui chiar mai sus ca ai “ajutorat” un semen, cand de fapt io credeam ca ai sponsorizat un creator…? Caci, da, mey, io asa am inteles: că voi n-ati “ajutat” un milog de pe strada, care ar fi fost obligat sa va dea cu saru-mana tot timpu, iar la votat sa voteze cu partidu de neamtu-tiganu indicat, ci l-ati sprijinit pe AVP sa-si duca litania despre care atat de dramatic vorbeai altadat pana la capatu predestinat… Si asta, indiferent daca AVP, la un moment dat, chiar contra voastra isi va fi ridicat glasu de fringilida zugrumat, dar adevarat, aloo…

  Voi nu vedeti, mey, cat sunteti de farisei… ?

  Pa aceeasi logica generalizatoare as putea trage si eu concluzia ca bineveniti sunteam doar de-om scrie ce-i place dumnealui. Si atunci unde mai e „libertatea totala” de care fusei asigurat?!

 60. Hantzy Says:

  nu, dora!
  Si la 23:08 NT ar fi trebuit sa puna ghilimele, pentru ca nu-i apartin nici acele cuvinte. E doar o traducere mai plastica a scrisorii despre care eu spuneam ca e „oribila”.

  „Mineriada cu pensionari” – un titlu mai mult decat tendentios – e doar urmarea! aceeasi tema intr-un registru mai inalt.
  Iar NT e ca Basescu: n-are nimic de pierdut. Cel putin nu aici!

 61. mariusmioc Says:

  O problemă neglijată de Traian Băsescu: Schimbarea legislaţiei pentru a reduce „necesarul de birocraţie”: http://mariusmioc.wordpress.com/2010/05/15/o-problema-neglijata-de-traian-basescu-schimbarea-legislatiei-pentru-reducerea-necesarului-de-birocratie/

 62. Hantzy Says:

  Stely,
  pentru 14.05.2010 22:40, un posibil raspuns:

 63. tatonulaa Says:

  Cum am putea fi scăpaţi (aloo!), dacă nu suntem atenţi la esenţial……

  Un ateu se plimba prin padure minunandu-se de frumusetile naturii: „Ce copaci impresionanti! Ce rauri cristaline! Ce animale frumoase!”. La un moment dat, in timp ce se relaxa, omul aude in spatele lui zgomote ciudate. Cand se intoarce vede un urs ca-n povesti: mare, frumos, sanatos si cu pofta de mancare.
  Ingrozit, ateul o ia la fuga, insa ursul avea conditie fizica asa ca il urmeaza constiincios. Tipul era atat de ingrozit incat la un moment dat se impiedica si cade. Ursul il apucase deja de un picior asa ca omul, paralizat de frica, racneste:
  „Doamneeee!!!”. In secunda urmatoare, timpul se opri, ursul ingheta in pozitia in care se afla, padurea ramase neclintita si o lumina se revarsa din cer.
  Tipul, socat, auzi o voce:
  „Mi-ai negat existenta toata viata, le-ai explicat si altora ca sunt un mit, ai pus toata creatia Mea pe seama intamplarii cosmice… vrei acum sa te salvez? Pot eu sa te consider credincios cu adevarat?”.
  Ateul se uita fix in lumina si raspunse:
  „As fi ipocrit sa Iti cer brusc sa ma consideri credincios, dar poate ai reusi intr-un fel sa devina ursul crestin?”.
  „Foarte bine” raspunse vocea.
  Lumina disparu, zgomotul padurii reveni. Ursul il elibera din ghearele sale, isi impreuna labele din fata si spuse:
  ” Doamne, binecuvinteaza aceste bucate. Amin”.

  laplopulcuportocale

  PS . Chiar dacă întâmplarea a mai fost relatată, merită să fie reamintită.

 64. monica Says:

  Hantzi
  te rog sa nu te disculpi in ceea ce ma priveste.Sunt destul de mare sa ma apar si singura.De data asta,cum sigur s-a observat nu am dat curs invectivelor,dar am sa-ti demonstrez mai jos ca daca vrei,poti 😯 ….sa fii civilizat.
  Sa stii ca nu am fost scutita nici eu de mustruiala nu tocmai placuta ,ori din partea AVP,ori din partea dlui Grebu,ori venita de la Pp sau all.
  Dar nu mi-am exprimat niciodata dezaprobarea fata de cei mentionati prin expresii triviale.Poti fi demn si vorbind frumos! Si nu numai aici ! peste tot in blogosfera nu m-am exprimat decat decent,indif de context.Asta tine de bunul simt cu care te nasti sau il dobandesti,daca vrei. 🙄

  INTRAREA MEA PE BLOG
  „AVP Says:
  2 ianuarie 2010 la 14:00
  theo, la multi ani ! tot poolitica te framanta…? io si cu-o-ntreaga lista am ales odata raul cel mic (si nu ni s-a zis niciun mersic, aloo…), acuma nu ma mai intereseaza sa ma zbat pt unu si mai mic, cu tata cica birlik, dar care se va purta tot ca un gargaric… Sa ne roage, macar… ”

  si m-am bagat si eu…… cazuta ca din nori,intr-un alt subiect …
  Ce-ar fi fost sa raspund si eu cum se intampla pe aici,mai frecvent, in ultima vreme?
  Nu mi s-ar fi dat replica ,asa cum meritam?

  „monica Says:
  2 ianuarie 2010 la 17:00
  Raul cel Mic V-a multumit si nu o data.De cate ori a avut ocazia mediatizata.Nu fiti rau. Eu,un nimeni din Ro ,va rog sa-l sustineti pe honorius,macar sa moara toti stroii din tara,si va mai multumesc inca o data pt ce-ati facut .Zau,pe cuvantul meu de om ,din Oltenia.”

  „AVP Says:
  2 ianuarie 2010 la 17:14
  @Monico, una e sa multumesti unor alegatori anonimi, care voteaza in ziua de vot in boxutza lor, fara sa-i stie nimerea daca au votat cu stanga sinopt or cu dreapta un ciot, stand astfel fara grija unui eventual pumnisor in bot (mai ales ca situatia era pe muchie de cutit si nu se stia cine o sa ridice uriasu’ pot…), si alta, cu totu alta, sa multumesti initiatorului singurei liste de sustinere, cu nume si prenume, a celui ce nu era deloc sigur ca va trece Oltu alegerilor inot, sau ca nu e dreq vreun Pol-Pot, asa cum il denigrau adeversarii sai, cu tovarasi si baieti cu tot, si mai ales cand tu, initiatoru, esti si auctoru Apelului catre Europa – unicu manifest anticomunist scris inca din deceniu opt de vreun intelectual idiot… – si deci un disident f.copt, insa lipsit de recunostinta patriei de tot, cum ar veni, ma cheri… Si deci nu compara mere cu pere si, mai ales, ex-comunisti cu adevaratii anticomunisti or ex-securisti cu adevratii antisecuristi, caci nici nu stii ce risti, vba aia…

  Pana si draga si viteaza noastra @theo a semnat lista aia curat anonima… Asta, daca-ntelegi ce vreau sa-ti spun, aloo…”

  „monica Says:
  2 ianuarie 2010 la 21:00
  Maestre AVP,scuzele mele.
  Ce ati publicat si ce comentati este hrana spirituala Ca unii o intelegem mai putin este f clar.De-aici si lipsa celor multi,nu c-am fi ocupati cu altceva……….”

  Era pe vremea „Un subtilissim ganditor Ro…(1)”
  1 ianuarie 2010 — AVP

  Ai fost apreciat pt ce esti,la modul sincer .Tot aseara am rasfoit si eu blogul AVP si am dat de:

  „Stely Says:
  30 decembrie 2009 la 12:12
  @Hantzy,
  Trebuie sa recunosc si sa accept ,ca sunteti singurul opozant al portocaliilor ,in special al lui T.B ,care si-a argumentat cu atita acuratete opiniile .Aveti dreptate in toate chestiunile analizate si criticate..”
  Sa nu ti le aduc si pe ale mele 😳

  Concluzia : Daca esti civilizat, esti ,daca nu,nu
  Va doresc un sfarsit de saptamana luminat.

 65. orangeskorpion Says:

  @tatonulaa
  🙂
  superba fabula, ti-o spune un ateu, deci voi fi mincat de urs fara mila
  🙂

  mi-a placut chestia asta: gindirea lui ilici a fost data in franciza; excelent a rezumat I.T.Morar si acesta-i adevarul, multi , foarte multi au preluat in franciza gindirea postdecembrista.

 66. orangeskorpion Says:

  si inca ceva legat de tema lui avp + d.g.:

  am citit aseara ca la un sondaj de opinie, 55% din cei sondati au spus ca imbratiseaza masurile anuntate de basescu.
  doar 45% au spus ca basescu este de vina !
  deci, in ciuda televiziunilor vv-iste, lumea incepe sa gindeasca rational…

  semn bun!

 67. radu Says:

  sondaj portocaliu?
  Ca sondaj Psdist am vazut daunazi.

 68. ager p. Says:

  am ceva idei pt redresarea bugetului,aviz amatorilor:
  1.mamicile sa manince mai putin,astfel scade productia de lapte si o sa cada productia progeniturilor,deci economie la pampersi!
  2.introducerea cutumelor eschimose, conform careia,la 50 de ani pentru a ajunge hrana pt familii,batrinii erau pusi pe o banchiza si lasati prada ursilor polari,de unde mai rezulta un avantaj,anume,ursii fiind satui ataca mai putie foci care le ramineau oamenilor tineri!
  (la noi ar mai rezulta un avantaj,ca reinoiam clasa politica, cu prezident cu tot, ca doar el se incluse in ea)
  3.introducerea cutumei spartane de selectie a bbilor,astfel se cheltuies mai putini bani cu bolnavii si reducem drastic si nr. spitatelor.
  din aplicarea masurii 2+3 rezulta si inutilitatea caminelor de batrini si a unitatilor de ingrijire handicapati, deci iar economie!
  in felul asta se rezolva problema bugetului si presedintia isi poate mari cit vrea bugetu!
  p.s.am drept de autor pt propuneri dar nu cer bani daca guv. le va folosi spre binele tarii:cu atit mai bine tarii si lor cu-atit mai bine!
  vorba poietului!

  +++++++++++++++++++++
  avp reply: prichindel, desi m-am prins ca textuletzu tau cica ucigator e scris de echipa de campanie pontista din care cu onor faci parte si drept urmare ar trebui sa te bat la poponetz si sa te trimet dupa tigari, tontusi iti raspund ca unui simplu cetatean, cum ar veni: daca unchi-tu Base si cu nen-tu Bocutz n-ar lua acum masurile alea care zici ca afecteaza grav pe mamici, pe eschimosii neaosi, pe taicutzii din azile, pe handicapati etc., peste 2 anisori, cand s-ar termina ratiile de trait in lux, am ajunge – inclusiv mata, care-ti mananci ratia de la nea Ponta si dormi pe unde oi apuca, n-asa? – nu ca-n Grecia, fugi drea, ci ca-n Somalia, unde a avea ce nu manca, ce phootea, ce imbraca etc nu e problema cea mai dureroasa, fata mea, ci a nu fi mancat ca pe Pluta Meduza, de semenii tai din clanul sau tribul de alatura, that is the questia, pricepi mata…? 😳

 69. AVP Says:

  pP Says:
  15 mai 2010 la 08:48 modifică

  buna dimineata!
  urmeaza un text de Ioan T. MORAR
  (permiteti domnule Calomfirescu?)

  Dom pePe, zi merci ca mi-a placut textu lu ITM, caci altfel erai suspendat cel putin o saptamana pentru calcarea interdictiei de a-l baga in zeama pe trollu cica neamtz… 👿

  Postarea ta m-a mai amuzat si prin faptul ca, fara a cunoaste biensur textul lui ITMorar, pregateam io insumi un topic intitulat „Pensionariada”, care acum a devenit superfluu…

  Am fost primul, in anii 90, care am scris de altfel despre rolul infernal al Televiziunii in recucerirea Estului pustiit de catre ex-comunistii rebotezati in capitalisti – … La revista „Calende”, pe langa rubrica mea lunara de „Capse”, aveam inca o rubrica pe care o semnam „O.Kila”, intitulata „Televiziada” si care a debutat cu articolul „Papasa la reTeveu

  Pe vremea aia eram pretin la catarama cu Vlasie, patronu revistei „Calende” si apoi al editurii Paralela 45, unde d.Manolescu si-a scos Istoria fara AVP… 😳 O, tempora, o, mores…ups

 70. neamtu tiganu Says:

  Hantzy, eu am intrat pe acest blog cu citeva luni inaintea ta. Am venit ca de obicei glumind. Era insa epoca luptelor aprige in care nu se luau prizonieri, asa ca am devenit instantaneu comunist, kgbist, securist. Situatia a escaladat si m-a obligat sa reactionez. Imi pare de multe ori rau ca sunt nevoit sa fiu mirlan, grob, ferentarist, da din pacate nu am de ales. Cum spuneam, pe aici nu se iau prizonieri, se lupta pin-la victoria finala, dusmanu trebe distrus fizic, nu i se iarta nimic. Sorin a luptat saptamini in sir pt. o apropiere, pt. armonie, a sfirsit prin a deveni el inamicu public nr. 1.
  Sincer sa fiu nu credeam ca in secolu nostru mai poate exista asemenea fanatism.
  Asa ca hai la lupta cea mare, infruntind furtuni spargem muntii-n pumni, lupta noastra nu s-a sfirsit, pin-la unu o sa piara dusmanu poporului si la doua facem pauza!

 71. Hantzy Says:

  Monica,
  cu concluzia dumitale sunt de acord. La modul general!

  Raspunsul meu, cel pe care i l-am adresat stely-ei atunci, evitase tocmai o abordare directa a paragrafului citat de tine. Motivul era tocmai catalogarea mea drept exceptie care confirma regula: „singurul opozant al portocaliilor, care (…)”. Eram deci, si la acea vreme, tot unul de-al celorlalti, iar faptul ca discutiile-mi pareau civilizate, era doar o intamplare unica. (Vezi, deci, ce-am scris mai sus!)
  Tot stely afirma ceva mai tarziu, dupa o disputa cu un domn impunator de ilustru, in care imi afirmasem intentia de a parasi locul, ca sunt de fapt un infiltrat la ordin, retras pentru ca n-as fi reusit „convertirea”.

  PS. Tocmai, pentru ca si tu ai ignorat iesirea neamtului, am considerat ca esti destul de mare pentru a te apara singura. 😉 Daca azi am intervenit, insa doar minimal, in favoarea neamtului e pentru ca simt ca ma apar cumva si pe mine, fiind, chiar si acum tot in raport cu comilitonii mei, judecat si comparat.

  PS2. Iti multumesc pentru urarea din final, insa nu pot sa nu observ o aorecare inconsecventa: ai incheiat la plural. Cum facusem si eu la 14 mai 2010 14:15 😉

 72. radu Says:

  Marota avpului a revenit!
  Nu e in istoria lui Manolescu .

 73. waszlaw Says:

  pensionariada? haide nene, esti chiar imbecil…ieri imi parea oarecum rau ca am scris destul de scarbos la adresa ta, ma gandeam ca poate e nejustificata, poate mai ai sanse de salvare, poate discutam,poate esti ceva mai cult decat esti bou si gasim o punte culturala… dupa baliverna asta insa cred ca imi pare rau ca traiesc in aceasi tara cu matale…pesionariada…ce original.

  +++++++++++++++++++
  avp reply : waszlaw, inainte de a-ti continua agresiunea de infractor sadea, citeste reply/ul ce i-am dat colea lui ager.p. Te mai las sa-ti faci de cap pana luni dupa amiaza, iar pe urma cred ca n-o sa mai vrei tu sa ma-njuri ca la usa cortului lu mamitzica ta in casa mea… 👿

 74. radu Says:

  Jalnice fapturi!
  Au gasit dusmanii tarisoarei.
  Pensionarii.
  Daca de la ITM nu se poate astepta altceva , de la ceilalti aveam parca alte pretentii. Iluzii!

 75. Hantzy Says:

  NT, n-am apucat niciodata a intra in arhiva blogului sa vad cum s-au petrecut lucrurile, de te-am gasit aici altfel decat cum te stiam.
  Insa, cred ca poti face un efort sa fii din nou cel care te cunosc. Hai ca, zau, vreau sa rad! Dusmani politici s-or egzista tot timpu …

 76. Hantzy Says:

  orangeskorpion Says:
  15 mai 2010 la 11:08
  @tatonulaa

  superba fabula, ti-o spune un ateu, deci voi fi mincat de urs fara mila
  –––––––-
  Fabula are mai multe invataminte, pe care, sincer, nu crez sa le fi tu inteles. Dar poate ca totusi ma insel si ai un dezvoltat simt al umorului.

  Mie chiar a-nceput sa-mi placa plopul sau cu portocale!

 77. Hantzy Says:

  AVP; sa stii ca si lui Morar i-au furat altii ideea! N-a reusit nici el sa fie primul … e plin topicul cu celulita de astfel de instigari!

 78. Hantzy Says:

  orangeskorpion Says:
  15 mai 2010 la 11:10
  si inca ceva legat de tema lui avp + d.g.:

  am citit aseara ca la un sondaj de opinie, 55% din cei sondati au spus ca imbratiseaza masurile anuntate de basescu.
  doar 45% au spus ca basescu este de vina !
  deci, in ciuda televiziunilor vv-iste, lumea incepe sa gindeasca rational…

  semn bun!
  ****************
  Da, da, da: semn bun!

  Pana mai ieri masurile erau impuse de FMI. daca increderea populatiei creste, sunt din nou ale lui Basescu.

  Stii ceva? Si eu sunt unul dintre aia 55 la suta care s-au trezit. Ma intreb doar daca eu m-am trezit inaintea ta sau nu? tu ce zici?

 79. AVP Says:

  Mha, Hantzy… – Te schimbi pe zi ce trece, si nu in bine, my friend… 😦 Citeste si tu reply/ul pe care i l-am dat prichindelului ager p colea, inainte de a-ti continua tiradele in apararea pensionarilor (din a caror pensie traiesc si io, de altfel, aloo… ups)

 80. ager p. Says:

  A.V.P.,argumentele d.voastra ar fi corecte daca n-ar fi incomplete:ar fi trerbuit sa fi sugerat ca daca se incepea din 2008 in primul rind cu cheltuielile institutiilor statului,mai ales cu presedintia care si-a marit bugetu cu 25% in an de criza, daca erau taiate salariile nesimtite pe care le-a tot cintat boc de 2 ani,cu care cintec a urcat in ochii populatiei,si impozitate sau recalculate pensiile zise tot nesimtite, atunci da, eram de acord! sirezulta si o reducere mai mica! e, ce ziceti???
  cit despre imprecatii, trec peste, se iarta de la un poiet!

 81. popescu Says:

  acum e momentul,VIORELE,baga „apelul catre IEUROPA!

 82. Hantzy Says:

  Nu ma schimb in rau, AVP!
  Cu masurile luate am spus si eu de mai mult ori, ca sunt de acord. Insa nu te amagi nici tu ca protestele ar fi vreo manipulare a televiziunilor mogulesti!

  Foarte probabil or fi si rauvoitori printre ei, dar multi vin manati de nevoi. Insa vine vara si e cald! Iar oamenii au prea stringent grija urmatorului dejun …
  vom vedea cine a avut dreptate!

 83. AVP Says:

  @ager p – cand te-njura avp e ca si cum te-ar mangaia duhu sfant cu-o palmutza preste labutza, fugi dreq… 🙂

  Cat despre ce zici tu, hai sa analizam, prichindel, desi nenea Avepel are si alte treburi, insa-mi place ca esti destul de cumintel…:

  1) Chiar crezi ca reducand fie si cu 100% cheltuielile de la Presedintie, rezolvi criza din Romanica, mey…? 🙄

  2) Da’ de ce sa se fi inceput reducerile din 2008 si nu din 2004, cand cresterea cheltuielilor bugetare a inceput in mod galopant ? 🙄 Si, aloo, stii cine a fost premier intre 2004 si 2008 ? Sau cine a vrut sa-l suspandeze pe presedintele restructurator… ?

  3) Boc nu e premier de 2 ani, zmechere… Si nu Boc s-a opus trecerii prin asumarea raspunderii guvernamaentale a Legii Unice a Pensiilor… Si – mai mult decat atat – nu Boc se va opune legii sau ordonantei de restructurare a regiilor, agentiilor si primariilor, aloo…

  Ei, ce (mai) zici, dear arici pogonici ? 😉

  @Hantzy, ce-am scris am scris… Nu uita ca vbesti cu AVP, iar nu cu ager p, man… Punctum.

 84. Hantzy Says:

  ager p.
  as adauga si observatia miocului, ce o consider pertinenta:
  „Din păcate, nici preşedintele Băsescu, nici guvernul Boc, nu au anunţat schimbări legislative prin care s-ar micşora rolul statului. Premiza de la care pleacă aceşti reformatori ai statului român este că în instituţiile statului trîndăvesc o mulţime de angajaţi care nu fac nimic decît să bea cafele, şi va fi foarte lesne să dai afară vreo 25% dintre ei, cerîndu-le celor rămaşi să facă toată treaba care se făcea şi pînă acum.”

 85. waszlaw Says:

  @hantzy, @ager p.,@toti ceilalti… comunicarea nu functioneaza oameni buni. aci functioneaza doar „argumentum ad hominem”, orice altceva e inutil. omu’ e un bou si noi trebuie fie sa-l facem sa inteleaga asta fie sa-i facem pe altii sa o inteleaga si sa-l trimita la gunoi, unde ii e locu’.

 86. AVP Says:

  @Hantzy, in caz ca-ti faci iluzii asupra identitatii si calitatii comilitonilor si pretinilor tai de „idealuri” (desi sunt convins ca nu-ti faci, fugi naiba…), asta e situatia, mey : prietenii mei sunt cei care sunt, iar ai tai sunt: waszlaw, n.tiganu, radu, ager p et aliis ejusdem farinae… Sorry, my friend… 😦

 87. AVP Says:

  My friends,

  Stiu ca sunteti oripilati de tolerarea pe blog a infractorului „waszlaw”… Insa am spus ca-l las aci pana luni dupa amiaza, spre a se arata in toata splendoarea sa…

  Asta e situatia, natia & tratatia… 😉

  Acum am treburi in real… Paa.

 88. waszlaw Says:

  ok…hai ce ce-i prea mult e prea mult…vorbesc cum vorbesc pentru ca orice alt stil e inutil in opinia mea. avepelule, prietenii tai nu sunt destepti, sunt doar tristi si modesti… daca am sa incerc sa starnesc o discutie fundamentata, o discutie ce are ca „hintergrund” curentele serioase de gandire din istoria economiei ca stiinta am sa fiu intampinat cu tacere. aici nimeni nu a citit nozick, aici nimeni nu a citit keynes nimeni nu il digera pe mill si nimeni nu are in vedere ce zice friedman…orice discutie serioasa e deci sortita esecului si imbecilitatea o tratez ca atare. fin,.

 89. pP Says:

  AVP&all

  Atentie deci la CC, dle Manolescu…!

  ………………………………………………………………..
  ,,Tragedia e ca Tovii au ramas, pana una alta, fara un om credibil, care sa suporte cat de cat comparatia cu efigia lu’ N.Manolescu, in conditiile in care aista nu numai ca este inalt calificat, dar n-a fost nici membru PCR, si nu numai ca-l iubesc intelectualii din tara, dar il curteaza si ai mari de afara…Despre Iliescu-Reales al Tovilor si Baietilor nici nu mai poate fi vorba, se intelege, si asta o stie in primu’ rand Mai Draga insusi, iar daca n-o stie o va afla la timpu’ potrivit: Calculatoru’ Central o sa-i trimeata instiintarea prin posta…

  In aceasta situatie, estimam ca CC-ul a declansat incalzirea, in care Mos Silvica joaca rolu’ sau. Ca Papasa a imbatranit insa si ca nu mai e tocmai stass pentru asa chestii, batu’ ne-o dovedi cu ocazia convorbirii pe care o avu pe 29.12.91 cu baiatu’ dumisale, Valeriu… Papasa, desi promisese ca „de data asta nu voi da nume”, totusi pana la urma se scapa si ne dadu numele dlui Manolescu, pe care il considera candidat „foarte redutabil” la presedintie, de unde se vede cam incotro bate obsesia dumnealor…Atentie deci la CC, dle Manolescu…!,,
  …………………………………………………….
  Atentie deci la CC, dle Manolescu…!
  Atentie deci la CC, dle Manolescu…!
  Atentie deci la CC, dle Manolescu…!
  …………………………………………………………….
  attention!!!!!!
  attention!!!!!!
  attention!!!!!!

  PAI NU A FOST ATENT?

 90. AVP Says:

  Hai ca ma-ntorc din drum… My friends, va dati seama ca “waszlaw” al nost e cu atat mai odios cu cat nu e un simplu ferentarist halalfabet sau debil la ment, ci un intelectual cica eminent, n-asa…? Acum intelegeti de ce Doctrina Batei (fratia legionara) a prins atat de mult la intelectualii nostri tot atat de „eminenti” ca “waszlaw”…?

  Si cu asta, basta ! 👿 Va reiterez rugamintea de a nu intra in niciun fel de dialog cu trollii… Lasati-i pe mana mea, pleease… !

 91. waszlaw Says:

  🙂

 92. AVP Says:

  @pp, te avertizez in mod serios sa incetzi cu jocurile tale de cuvinte si cu glumitzele la adresa trollilor de pe for ! Nu mai am chef de glume si nici de hiisterii, de la oricine ar veni ! Nu vezi ca ei folosesc interventiile tale ca un pretext ! ??

 93. Hantzy Says:

  AVP, e putin restrictiva imparteala facuta intre prietenii tai si-ai mei, insa iti multumesc pentru ca in final ma onorezi pe englezeste.

  La punctele tale de mai sus:
  1) Ai dreptate: nu s-ar reduce criza! dar nici cu fondu ad-hoc de solidaritate al jeneralului Gabi.
  2) Multi spun ca asta e situatia: sacul n-ajunge la toti si trebuie sa taiem de la cei multi. Dumnealor extrapoleaza regula impartelii venitului casnic la nivel macroeconomic. dar atunci de ce n-o fac si in cazul governului de dinainte?! Pentru ca asta face o famelie, cand are bani: ii cheltuie! mai ales cand nu-i da pe lux ci pe necesitati. Nimeni nu-i pune banii albi pentru zile negre, ca sa traiasca in mizerie. de ce ar fi trebuit s-o faca Tariceanu?!
  3) Pentru astfel de legi eu as interzice asumarea raspunderii guvernamentale. Ele nu au un caracter limitat temporal si nici nu pot fi considerate urgente punctuale.

 94. radu Says:

  Stiti ce-l deranjeaza cel mai mult pe avp?
  Nu injuraturile si invedtivele.
  OGLINDA!
  Cand i-am pus-o in fata s-a suparat pe mine.
  Iar oglinda asta a vazut-o numai dupa ce a inceput in stilulu lui oltenesc care eu nu-l agreez.
  Asa ca daca vreti o discutie civilzata in contradictoriu cu avp nu cred ca aveti succes.
  PS.
  As vrea sa-mi arate avp unde l-am injurat eu si imi cer scuze public .
  Problema lui e de alta naturasi cred ca o stie foarte bine.
  N-am vrut s-o spun si nici nu o s-o spun.
  Daca ar fi onest ar recunoaste-o si gata.
  Atunci cred ca i-as accepta si marlaniile .
  La limita ar putea fi considerata literatura.

 95. radu Says:

  PP
  Ai tu fata sa pronunti numele Manolescu?
  Nu prea cred!

 96. Hantzy Says:

  waszlaw,
  pentru ca sunt pe cale a fi considerat indezirabil, cred ca pot risca sa te interpelez.
  Recunosc ca, pana si din invectivele ce le-am citit ieri, rezulta ca manuiesti vorba altfel decat un simplu forumist, modest cum ma aflu. Nu l-am citit pe niciunul dintre cei enumerati. E o vina asta?!
  As putea spune ca am alte prioritati, insa, cu siguranta, te-ai fi asteptat la acest lucru. De aceea, te rog, impartaseste-ne din prea mare experienta dumitale cate un pic, iar eu unul, promit sa fiu ascultator atent. Chiar daca tac!

 97. waszlaw Says:

  nu en nicio vina, dar nu e niciodata prea tarziu. cat despre dorinta de informatii…ai net, daca le vrei, eu nu sunt profesor si nici nu am timp de asa ceva…eu vreu sa dialoghez nu sa port un monolog sumbru si acru.

 98. waszlaw Says:

  p.s. ai blogu’ meu la dispozitie…printre injurii mai gasesti si eseuri…te poti delecta. cu stima, Waszlaw.

 99. waszlaw Says:

  da, am primit un sac de amenintari dupa chestia asta.

 100. AVP Says:

  Fiindca tot lucrez la finalizarea volumului de fabule alese de Aesop pre versuri avepiste cu sirop de mura-n gura si desemne de maestro DG, cu dulceatza de cianura, hai sa le reamintesc tintarilor istora de pe my blog fabula… ➡

  Ţânţaru şi Leul

  Un ţânţar tare obraznic şi sâcâitor se tot învârtea pe lâng-al leului coor, înnebunidu-l pe regele animalelor, care la-nceput nici nu vroia să-l bage-n zeamă pe căcăţelu zburător, dar enervându-se apoi înfiorător vru să-l izbească pe nenorocit c-un sfârc de coadă răsucit, ce-l plesni tot pe el preste şale, shiit, întrucât suflu’ loviturii îl împinse cât colo pe ţânţaru nesuferit, nainte de a fi lovit de smocu cozii cel cumplit. Speriat de moarte, dar în continuare nesimţit, ţânţaru îl pişcă pe leu şi mai afurisit, intrându-i în nări, în fund, în ochi sau în urechi, sforţându-l pe bietul rege să se izbească şi să se zgârâie singur ca lovit de mii de strechi, astfel că până când ţânţaru nu se plictisi & sastisi, sireacu rege se chinui ca pisica penelopii când s-a căznit să prindă zmotoceii drăcuţilor de copii, crezând că sunt şoareci vii…ups. Însă imediat ce se-ndepărtă de regele pe care astfel îl umili, nimicarniţa de ţânţar nemeri în pânza unui paianjen gri, care după ce-l privi zbătându-se disperat spre a se slobozi, veni şi-i supse tot sângele, iar ţânţaru o mierli, nu înainte însă de a gândi: “Vezi, măh, ce-nseamnă să fii un nimic pe lumea asta, iar nu Leu ? Scăpai de regele animalelor ca un zeu şi căzui ca un rahat de ţânţar într-o pânză de paianjen teleleu, pe care-ar spulbera-o şi-un pârţişor de muscoi mai greu, dacă ar fi în locu meu! 😯 “

  Morala: nu totdeauna când îl enervezi pe unul muult mai mare înseamnă că eşti mai tare ; vezi dreq să nu fii doar un ţânţar, din întâmplare, pe care şi-o pânză de păianjen ca o boare îl leagă fedeleş de aripioare.

 101. waszlaw Says:

  daca te referi la mine, ceea ce sper ca nu ai nesuferita aroganta sa o faci, te anunt ca mi-am ascutit acu si mi-am calibrat zboru si cu paianenii m-am inteles deja, ca nu-i duce capu’ prea mult.

 102. AVP Says:

  Pnetru tine e mai nemerita fabula ➡

  Ţânţarul şi Taurul

  Un ţânţar ce se credea harmăsar, normal, se-aşezase pe coarnele de la un taur comunal şi, zăbovind mai mult decât se face pentru o fiinţă dotată cu neşte aripi ce la o singură beşină orientată mai dibace s-ar desface, plus cu neşte piţifelnice ace, îl întrebă pe taur dacă să plece, în sfârşit, de pe coarnele sale, i-ar place. Taurul, gonind cu coada-i o musculiţă de pe cojonace şi căscând de-i trosniră falcile ca avocatului poporului când n-are ce face, se uită cu coada ochiului spre gângania cică fioroasă şi vorace şi-i zise : “Pretine, dacă ma-nţelegi, n-am simţit nici când ai venit pe coarnele-mi blegi, dar încă intregi, n-aşa ? şi probabil n-o să simt nici când ai să pleci”.

  Aşa şi ţânţaru bagabonţel de pe for faţă cu homu din hypernor : deşi nu-i e nici folositor, nici vătămător unuia pe care nici angerii ori vârcolacii limbii Ro nu-l mai gâdila sau înfior’, se crede tare înfiorator, al drea’, n-aşa ? 🙂

 103. pP Says:

  permiteti!
  este posibil?
  o alta opinie:
  opinia unui cetatean roman de stinga.

  http://vasiledancu.blogspot.com/2010/05/ruski-carnaval.html

 104. waszlaw Says:

  bravoooooooo!!!!! mai baga fabule ca la asta te pricepi.

 105. ager p. Says:

  da,mon chair! nu se salveaza bugetu tarii, dar se da un semnal de cumpatare si competenta!ca asa nici reducind o camera din parlament nu se usureaza bugetul prea mult,ori tocmai cu aceasta nada ieftina, pe care ati girat-o personal pe acest blog si pe altele ,au fost momiti electorii!
  afisati o dubla masura inpardonabila pentru cineva care se respecta si-i respecta pe (macar)unii dintre cei cu care converseaza!
  cine are opinii diferite de ale dv. e mancurt, e troglodit,prichindel,etc! cine va soarbe cuvintele si pluseaza chiar,e inteligent, cultivat dornic de binele obstii!
  dar cred ca va cunoasteti bine aplaudacii.de frica de a nu fi expulzati de pe blog si a ramine pe din afara, fara idol,tac si inghit.mi-i inchipui stringind din dinti si din pumni, dornici de a da o replica taioasa,cu degetele zvicnind spre pastatura, ca picioarele fotbalistilor de pe banca de rezerve,la fazele mai fierbinti!

 106. ager p. Says:

  p.s. sinteti un mic dictator,pe aceasta mosie!
  ma mir cum suporta acestia tiraniadv.cind,dupa cum se lauda,n-au suportat-o pe a lui ceausescu! cred ca e nevoia de identificare cu ceva,nevoia de a apartine la un grup”elevat”,care vine din nemultumirea de sine si nevoia de autoamagire in privinta valorii proprii!
  cine te poate ajuta mai bine decit cineva care face asta cu brio,atit de bine incit a ajuns sa nu-si mai dea seama ca se minte!
  fericiti cei saraci cu duhu..!

 107. AVP Says:

  Mey prichindel, @ager p… – nu se raspunde unei critici intre oameni intelighenti cu „Ba pe-a ma-tii !”… 💡 In conditiile in care Presedintia e ultimu bastion al sigurantei nationale, ca vrei tu sau ca nu vrei, in timp ce celelalte sforte poltice sunt mai mult or mai putin vandute Patagoniei (vezi ca n-am zis altcumva… ? 😉 ), a intari Presedintia e absolut obligator, hic et nunc, fata mea…

  Cat priveste faptu ca nenea AVP ar fi un diktator ce n-ar permite decat laude p-al sau for, scussi, dar esti chior, mboutzu meu… ? Tu nu te uiti in joor…? 😳 Nu vezi ce tone de rahat mi se arunca-n cap, puisor…? N-ai cetit polemica cu Cucerai, pe care nu l-as cenzura de altfel niciodata, oricate prostii ar spune si oricat rahat parfumat mi-ar arunca in cap, vai… ? 😳 Si stii de ce ? Pentru ca oricat de din petice ar fi caracteru istui nick care a scris, intr-un moment al vietii sale mai birlik, faimosu „Interviu cu un destin” (oops), el macar nu e un tintar cretin, ci e un ditamai carbus cat de cat mai fin, aloo…:)))

 108. waszlaw Says:

  „a intari Presedintia e absolut obligator” … unde asta? ai auzit de parlament, cica organu’ ala reprezenativ…ca io nu stiu multe nenica da’ parca asa am auzit la moguli. aaa, stai, statu’ de drept e naspa…am inteles!

 109. Goldmundr Says:

  Famiglia

  Primele semne care atesta infiintarea unei mari Famiglia sinistra,s-au consumat violent cu moartea a milioane de civili(nevinovati!)in Rusia Tarista,la inceputul secolului 20.Aceasta Famiglia,prin teroarea exercitata si prin armata de killeri bine organizata,a reusit ceea ce nici o Casa Regala sau autocratie nu a reusit pana atunci in Istoria Omenirii:sustinerea populara a unei Famiglia criminala si ilegala!In acest infern pe Pamant,aveau sa se formeze si membrii Famiglia din Romania,ultimul mare exponent al ei fiind don Giovanni Iliescone.Acest „imparat rosu” a reusit asasinarea marelui pate,don Ceauscone-lucru dorit si de populatia inspaimantata de grozaviile clanului Ceauscone-iar cu ajutorul televiziunii(aflata in mainile killerilor)a comis si alte crime impotriva poporului sau,doar-doar va reusi sa apere interesele clanurilor pcr-ceea ce i-a reusit in mod exemplar:
  clanurile pcr au fost distruse doar pe hartie,doar denumirea clanurilor,insa membrii lor au primit functii inalte in stat si local.
  Exista insa o mare problema de credibilitate:
  cum nimic nu misca in tara fara consimtamantul sau acordul clanurilor pcr(azi numite „democrate”)peste toate clanurile care s-au imbogatit ametitor,planeaza o mare neincredere din partea populatiei.Din nou s-a ajuns in situatia anului 1989….

  Don Iliescone,capo di tutti capi,abilul pate,cu relatii de fratie cu alte organizatii din Estul European,controleaza mass media locala.Aceasta mass medie ii vine in ajutorul patelui ori de cate ori cetatenii cinstiti doresc Adevarul si Dreptatea,metodele si trecutul clanului pcr,clanurilor conduse de don Iliescone.Mass media lucreaza bine,prin metode psihologice asupra populatiei,aruncand calomnii si erori si minciuni,langa franturi de adevar despre politicienii care se opun organizatiilor conduse de marele pate.
  Ce este cel mai important:
  daca cineva incalca Omerta,legea tacerii in privinta pcr,a partidelor,organizatiilor si familiilor desprinse din pcr,risca sa fie dat jos,chiar si daca e Presedintele Romaniei
  Capisi?

 110. waszlaw Says:

  @goldmundr deci, decat sa vorbesti de chestii serioase tu o tii, ca si maestrul, cu fabule?

 111. waszlaw Says:

  e cineva aici are nu traieste in basme?

 112. waszlaw Says:

  sa inteleg ca nu?

 113. ager p. Says:

  dati o interpretare fortata argumentelor mele si va ascundeti,inelegant ,dupa ” pomul” diferentei de ” talie ” intelectuala!sinteti sigur ca aveti on IQ mai mare ca preopinentul?si de-ar fi asa ,nobless oblige, trebuia sa ma tratati cu deferenta datorata unuia care nu va jigneste!
  nu sint de accord ca trebuie intarita presedintia! argumentul ca ceilalti detin restul e fantasmagoric! detin doar pr. senatului! csat, sri sie dia spp sts sint in miinile prezidentului care a zis ca el nu se va da invins ca em. constantinescu! afirmatia dv. e implicit o recunoastere si deci o acuza la adresa impotentei lui Base!ca doar le pastoreste de 6 ani aproape!ori daca nu le stapineste si conduce e clar ca nu e locul lui acolo!
  boc are voturi suficienrte sa treaca orice prin parlament,daca nu a facut-o e pt ca nu vrea, spusele lui sint doar gargara, balonase electorale! si da aveti dreptate, e premier de doar 1 an si 6 luni!

 114. AVP Says:

  @ ager p… – Du-te, mey, prichindel, si te-mplimba… 😉 Cand o sa raspunzi la toate contraintrebarile mele, iar nu doar la cele care crezi ca-ti convin tie, si-o sa-ti declari si coloarea in tranta de-aci (adicatelea cu cine tii…), abia atunci o sa mai ai nemaipomenita onoare de a te convorbi cu insusi ei-vi-pii. Punctum.

 115. waszlaw Says:

  am zis si ma repet stanjenitor…de ce va chinuiti in asemenea hal cu un imbecil. Injurati!!! Alta limba nu functoneaza. daca nu-l poti convinge macar usureaza-te pe convingerile lui… in plus e si amuzant sa vezi cum incetu’ cu incetu’ basescu moare si ii ia pe toti amaratii astia cu el.

 116. ager p. Says:

  bine,bey goliat inchipuit,punctum.

 117. waszlaw Says:

  io ma car…las mizeria altora.

 118. AVP Says:

  Auzi, măh, @ager p, prichindel, până acum te băgai în zeamă fiindcă mi se păru că eşti mai respectuos cu regele hyperspatziului, nenea Avepel, însă călcaşi deja pe bec, puricel… QUOD LICET IOVIS, NON LICET BOVIS, mboutzu dreq… 👿 Ai un prim avertisment, iar la urmatoru zbori direct la waszlaw pe blog si poti sa hurli acolo cat vrei, fara sa mai pleectisesti musafirii mei, hey…

 119. Stely Says:

  waszlaw Says:
  15 mai 2010 la 16:41
  „io ma car…las mizeria altora”

  quod erat domonstrandum ..
  Asadar ,acum,dupa ce individul ne-a lasat” mizeria”, izvorita din „curoencefalul ” sau ,putem sa ne reluam discutia „on topic ?

 120. AVP Says:

  All,

  Imi cer scuze pretinilor mei pt mizeria de pe for… Insa cam asa arata dintotdeauna bucatariile uriasilor: sunt pline cu oscioarele inimicilor (dar si cu kktisurile lor… 😳 )

 121. radu Says:

  Megalomania a revenit in forta!
  AVP in deplinatatea facultatilor intelectuale!

  +++++++++++++++++++++
  avp reply : nea radule, ori iti vezi lungu nasului, ori zbori (iar) d’aciia. hai ca m-am cam saturat de maraielile tale de titirca inima-rea… Clar ?

 122. monyf51 Says:

  Buna seara !
  Se pare ca Bulgaria se misca . Urmeaza sa-si inchida 20 % din misiunile diplomatice in functie de parteneriatul strategic si interesului economic al Bulgariei in statul respectiv.
  S-ar putea face si la noi,dar deocamdata „miscarea” la noi a pornit cu sinucideri… 😯 ..nu ale oamenilor obisnuiti , care au luat criza in piept ci… a procurorilor DNA din teritoriu 😳 .De-abia astept scenariile ..irealitatii ….pe care-o traim ,din plin.

 123. radu Says:

  Clar!
  Si?

  +++++++++++++++++++++
  avp reply: nu si, ci phiii, mey… 🙂

 124. waszlaw Says:

  inca o intrebare pentru urias si apoi chiar plec: de cate ori faci sex pe saptamana? imi tre’e pentru un studiu.

  ++++++++++++++
  avp reply : tie o sa-ti dau un raspuns mai detaliat luni seara 💡 Ai putintica rabdare…

 125. waszlaw Says:

  hmmm… deja sunt curios

 126. AVP Says:

  All,

  @Mortimer bate pe la usi. Sa-l primim ? 🙄 Va mai amititi de el ?

 127. monyf51 Says:

  De-abia il astept :mrgreen: !Si-o mai fi insusit notiunile elementare de gramatica si de aceea este nerabdator sa intre 😳
  Mai bine ,NU ! sunt de ajuns ceilalti 😉

 128. AVP Says:

  Thank you, Mony, mai asteptam tontusi si alte opinii 🙂 Sa nu zica bietu homuletz ca aici nu e democratie …:oops:

 129. Stely Says:

  AVP,
  Lasa-l sa faca spume .Il avem deja pe @radu ..Nu exista nici o deosebire intre ei .Aceleasi expresii gaunoase si acelas comportament .Dar, daca iti face placere sa-i tavalesti nitel prin propriile lor „mizerii „,n-am nimic impotriva .Eu ma uit la liga campionilor .

  +++++++++++++++++++
  avp reply: a dreaq placere sa te lupti cu tintarii… 👿 De aceea l-am trecut la spam si pe @radu, iar daca-i mai pronuntati numele veti intra la spam si voi (platforma va va trece automat la spam, nu io, mey…). Pe warszlav il mai tin pana luni dupa amiaza, cum spuneam…

 130. Stely Says:

  Am trimis un mesaj,dar banuiesc ca s-a dus la spam ,linga al lui … :EVIL:

 131. AVP Says:

  Oops… Probabil ca ai pronuntat vreun nomina odiosa… 😳 Vom verifica imediat…

 132. Stely Says:

  Eu ma uit la finala ligii campionilor la handbal feminin..

  ++++++++++++++
  avp reply : Pe ce post e finala asta, Stely ? 🙄

 133. Stely Says:

  Ii dadusi drumul,maestre ?Inseamna ca ii dai drumul si lui ..ala . Pai,da . Are si el „curoencefalul „plin de” idei ” ,gata sa fie revarsate .

 134. Stely Says:

  pe PRO TV . Ainceput repriza a 2a

 135. Stely Says:

  Cred ca nu sunt sanse de recuperare ..

 136. Stely Says:

  Hai ca s-a terminat ..Asa cum am prevazut ..

 137. Goldmundr Says:

  @waszlaw,@ager p.,v-am citit interventiile din ultimul timp.
  Credeti-ma,nu am putut sa desprind nici o idee,nici una,din postarile voastre.Ori nu puteti,ori nu vreti sa dovediti mai mult.As fi curios si placut surprins daca ati avea ceva de spus.
  Astept.
  Cat despre „basmele” mele,draga @waszlaw,mai bine te-ai uita care e tema „azi”,propusa de autorii blogului.Am auzit ca si tu ai blogul tau:acolo propui tu tema zilei,nu-i asa?
  Criza,nu e tema de azi!-cu aceasta criza isi rup dintii si specialistii germani,nu numai cei romani,dar ce a facut ca tara asta sa ramana codasa Europei,sa fie cea mai saraca tara din Europa din anii 70,secolul trecut incaoace,vad ca nu te intereseaza.
  @radu,pacat ca totul se termina lamentabil:am crezut ca iti doresti cu adevarat o tribuna de unde esti de acord cu un schimb de pareri.Dar daca continui cu „megalomania”,ai turnat gazul,ai pus focul si ai plecat…..Tribuna ta a luat foc si nu sunt „ceilalti” de vina.

 138. dora Says:

  O scurta intrare pentru Hantzy.

  Adevarul adevarat e ca n-am citit acea scrisoare,nu m-am informat si sunt complet in afara cu polemicele voastre.Alta data voi fi mai atenta.

  Totusi nu ma pot abtine.Ai facut o asociere intre Base si NT ,in sensul ca nici unul nu mai are ce pierde -in vorbire -.N-as vrea sa spun ce consider eu ca inseamna ……

 139. monyf51 Says:

  Sa joci o finala in Liga Campionilor este ceva !!!!
  Bravo lor!!!!! Sunt valcencele mele si nu am cum sa nu le felicit !
  Hai Romania !!!!!!!!

 140. monyf51 Says:

  Buna Dora !
  Cu toata nebunia ,nu am apucat sa-ti dau binete.Bine ai revenit 🙂

 141. Goldmundr Says:

  Dora,Mony,Stely,Viorel,pe maine la cabana,daca va fi aerisita bine.Unii au au lasat un miros neplacut,doar pemtru ca nu pot sa poarte un dialog civilizat(si nici n-au spus mare lucru,nici o idee noua,daca uitam de atacurile la persoana lui Viorel…)Asa ca eu nu le duc lipsa
  Noate buna

 142. monyf51 Says:

  Va doresc si eu, la toti,
  Noapte buna !

 143. AVP Says:

  Noapte buna, my friends… Insa, Goldmundr, aloo, mi se pare excesiv de politcos-conventional sa astepti „idei” de la niste oameni ca se comporta si vbesc de parca atunci ar fi scapat dintr-un balamuc infernal… Uneor, zau, ai un limbaj cam bizar… 😳

 144. Stely Says:

  Dora,
  Hai ,sa te ajut sa te informezi ,cu mersul disputelor pe acest blog.. Pe scurt lucrurile stau asa :
  Hantzy ,desi nu este un fan Basescu, este de acord cu masurile de austeritate anuntate de el ,dar nu i se pare democratic sa fie anuntate de el ,din motivele arhicunoscute ..Este prea jucator . 😳
  Prin urmare are obiectiuni si impotriva guvernului(ca-i prea moliiu ) siimpotriva lui lui T.Basescu (ca e dictator) ..Dupa parerea mea @Hantzy are argumentele lui ,pe care noi” pupinii „i le demomtam ,asa cum putem..
  Ca sa nu fie in inferioritate , radu ,un mai nou „pretin”, vine cu intariri ,dar neavind idei si argumente proprii ,a adus si el ce-a putut ..Are dreptate ca a primit-o prin mail ca am primit-o si eu..
  marturisec ca nu am citit-o in intregime ,mi s-a parut „odioasa” 👿 ,dar Hantzy nu a remarcat- ..cred ca lui i-a placut 😳
  uite ,asta :
  r..du Says:

  14 mai 2010 la 10:44
  PROGRAMUL ULTIMA SPAGA
  Motiunea de cenzura a cetateanului roman

  Apoi a venit NT cu asta de jos ,pe care tu i-ai atribuit-o lui,dar nu este ..Ar fi fost extra ,zau !..Este scrisa de I.Grosan..A scris ,dar nu te-ai uitat bine .. Mi-a placut si mie ..i-am multumit in gind intrucit nu am vorbitor cu el ..Este „nomina odiosa ” 👿
  Este asta :
  neamtu Says:
  14 mai 2010 la 21:58
  Hai Grecia !
  de Ion Grosan

  Intra in scena @ pP CU SCRISORICA..”.odioasa „(asa a zis Hantzy )…aia pe care nu ai citit-o .. Adevarul este ca nici mie nu prea mi-a placut ,dar nu este mai „odioasa „ca Programul Spaga ..adus de radu ,dar pe care Hantzy „obiectiv ” fiind, l-a trecut cu vederea 😉
  este asta :
  pP Says:
  14 mai 2010 la 16:27
  Posted by @catalin.doscas
  SCRISOARE:

  Dragă protestatar…

  Dupa citeva incercari de a ne atrage atentia ,cu citate din alti autori ,si vazind ca nu are succes ,nt, a venit cu o compozitie proprie ca replica la Scrisoarea pe care a pus-o Pp si tu nu ai citit-o..
  este aici:neamtu … Says:
  14 mai 2010 la 23:08
  Apel catre pensionarii fara dinti,
  Doamnelor si domnilor,
  tara e in primejdie, patria nostra e …

  P.S.Dora ..Te-am pus in tema cu micile noastre „dispute ” (inevitabile ) pe care suntem nevoiti sa la suportam ..Asta este contributia noastra la ..”contrarevolutia in direct”..
  dar ,asta e,trebuie sa ne sacrificam . 😳

  pps ..Asocierea intre NT si TB este fortata ,dupa parerea mea .. Iti argumentez daca vrei ..
  uf ,uf ..
  Mai incerc odata sa pacalesc platforma ,intrucit cred ,ca AVP s-a culcat si nu am rabdare pina miine ….

 145. Stely Says:

  AVP,MAESTRE!!
  Nu pleca ,please ! Scoate-ma ,de la spam!.Oricit am incercat sa pacalesc platforma ,n-am reusit . :oops :
  sau te pomenesti ca in seara asta am devenit si eu „nomina odioasa „? 🙄

 146. Stely Says:

  Bineeee ! Vad ca v-ati dus la „culcush”…
  Noapte buna ,asadar ..
  Goldmund ,pe miine ..

 147. AVP Says:

  Dupa cum vezi, l-am scos… Insa altadata sa fii mai atenta si sa ocolesti cuvintele puse la index, altfel ma fortezi pe mine sa intru in gheena blogului, ca sa te salvez de acolo… 🙂

  Noapte buna si tie. Insa io mai raman un pic, am treaba.

 148. Stely Says:

  multumesc ,maestre !
  Cred ca ar fi trebuit sa pun niste ghilimele ,avind in vedere ca nu mai am curaj cu italicele 😳
  Dora ,daca nu ai inteles ,te rog sa-mi spui !

  psst !.. AVP ,ce-i cu maestrul Devis Grebu? Azi a lipsit ..Este suparat?
  Apropos ..spor la treaba !

 149. AVP Says:

  Stely, maestrul este bine si nu e suparat, dar daca ar fi scoborat pe for risca naiba sa calce in vreun waslav de rahat, nu gasesti ? 😳

 150. Stely Says:

  🙂 🙂

 151. tatonulaa Says:

  Chiar asa o fi? Mai mult ca sigur!

  O fi bine in Rai, dar cele mai interesante persoane nu ajung acolo. (Nietzsche)

  Nu e bine sa fii obligat sa alegi intre Rai si Iad. Prieteni buni gasesti in ambele locuri. (Mark Twain)

  Stand tolanit laplopulcuportocale,
  mos aa intreaba:
  – ce-o fi aia un prieten?
  – ce trebuie sa faca un prieten pentru tine?
  – dar tu pentru el?

 152. Hantzy Says:

  @dora,
  o scurta lamurire:
  Base spunea nu demult, cand ii invita pe liberali la guvernare, ca el nu mai are obiectiv electoral si dorea sa adune fortele de dreapta pentru reconstruirea tarii. Daca ar fi acceptat atunci, astazi ar fi fost acari … Basescu nu mai are deci ce pierde.
  NT e deja stigmatizat pe acest blog! Orice idei ar incerca sa aduca, nimeni nu le mai acorda atentie, prea preocupati fiind sa-i caute noduri in exprimare. Deci, nici el n-are ce pierde!

  Dar tu la ce te-ai gandit?

 153. Hantzy Says:

  Stely Says:
  15 mai 2010 la 23:59
  Dora,
  Hai ,sa te ajut sa te informezi ,cu mersul disputelor pe acest blog.. Pe scurt lucrurile stau asa :
  Hantzy ,desi nu este un fan Basescu, este de acord cu masurile de austeritate anuntate de el ,dar nu i se pare democratic sa fie anuntate de el ,din motivele arhicunoscute ..Este prea jucator .
  Prin urmare are obiectiuni si impotriva guvernului(ca-i prea moliiu ) siimpotriva lui lui T.Basescu (ca e dictator) ..Dupa parerea mea @Hantzy are argumentele lui ,pe care noi” pupinii “i le demomtam ,asa cum putem..
  **************
  stely, esti simpatica! Foarte chiar atunci cand presupui. N-am facut absolut nici o referire la faptul ca m-ar deranja ca masurile sunt de TB anuntate. Daca tragi concluzia asta din raspunsul meu catre osk, lamuresc aceasta chestiune spunand ca am vrut doar sa arat dualitatea unora dintre sustinatorii domniei sale, care, in functie de sondaje, ridica sau coboara steagurile portocalii.
  Ca guvernul, sau macar premierul, exista doar formal, e deja o realitate- Insa obiectiunile mele impotriva guvernului sunt altele, foarte asemanatoare cu ale monicai, anume incetineala cu care (inca nu) aplica anuntatele schimbari, la care adaug si diletantismul si clientelismul practicat, care ii fac si pe liberali sa-ngalbeneasca de ciuda si pe socialisti sa se-nroseasca de rusine.
  ****************
  Ca sa nu fie in inferioritate , radu ,un mai nou “pretin”, vine cu intariri ,dar neavind idei si argumente proprii ,a adus si el ce-a putut ..Are dreptate ca a primit-o prin mail ca am primit-o si eu..
  marturisec ca nu am citit-o in intregime ,mi s-a parut “odioasa” ,dar Hantzy nu a remarcat- ..cred ca lui i-a placut
  ****************
  Din scrisoara respectiva am citit vreo trei-patru randuri, cam cat citesc din postarile insipide, „incremenite in proiect” ale lui gura de aurrrr ca sa-mi dau zeama despre ce e e vb. Prefer punctul asta de vedere insa celui exprimat de ITM (pe care-l admiram la Divertis, in perioada studentiei). Daca n-am comentat post-ul lui radu, nu inseamna insa ca mi-a placut. Tie iti place tot ce nu comentezi? Eu am propus neostoit teme de discutie, asimptotice topicului, insa absolut niciodata nu am intalnit disponibilitate. Ce sa cred atunci?!

 154. Hantzy Says:

  tocmai i-am scris si stely-ei! Daca n-am gresit io, e la spam! Daca am gresit e in neant!

 155. Hantzy Says:

  tatoaneeeaaaa,

  colectia dumitale de azi a buna tare!
  Contine argumente insa la fel de generale ca si patru dintre cele cinci desemne ale ilustrului de la acest topic (anume cele fara partizanat politic explicit!). Superbe! Insa fiecare poate intelege ce doreste si folosi ideea in directia proprie. Ai putea fi atat de bun, incat sa ma lamuresti, in ce sens vezi dumneata lucrurile?

 156. radu Says:

  Te inebuneste cuvantul megaloman
  Unii te-au injurat de mama si au ramas.
  Ok ,chiar la span , cuvantul megaloman tot te bantiue.

 157. AVP Says:

  Buna Dimineata, all.

  radule, te-am scos special de la spam ca sa-ti spun ca cuvantu megaloman nu ma bantuie neam, mey ; din contra, pe tine te bantuie cuvantu „Dynam” (te-ai prins de ce ? 😉 ), precum si faptu ca esti prea mic sau prea rau (ciufut), omule, de aceea nu suporti nici glumele 🙂 Hai, potoleste-te, caci asa ma bazaia si tintaru raduhumor, pana cand o besinica la doborit din agresivu-i zbor. Si asa va pati si waszlav sau cum naiba s-o numi, dupa ce provideru sau va afla cu ce fel de magari or prosti se ocupa el prin hyperspatziul care nu e al mamitzica-sii. Capisci, mey ? Iar ca sa nu zici ca sunt rau, iti dau dreptu la reply, dupa care te rog s-o stergi mumusel de-aci. Ok ?

 158. radu Says:

  @avp
  Inca o data spun.
  Arata-mi cum am insultat eu pe acest blog pe cineva!
  Sigur , eu asa te vad.
  Nu-ti place sunt convins.
  Problema ta e de alta natura si dai procedezi as.
  Ce este cel mai suparator (mai putin pentru mine0 este ca nu accepti decat osanale!
  Sa fie primit.
  In genelal eu am evitat sa intru , pe ultimile postari , in polemica cu tine.
  Vad ca ia o marota noua acum .
  Sa-ti fie de bine.
  In rest cum spun la toata lumea
  Sa auzim numai de bine

 159. radu Says:

  Exact ce spuneam.
  Megalomania nu se trateaza decat la nenea doctoru.
  Totul este sa vrei sa te duci la nenea doctoru

 160. ager p. Says:

  deci s-a dat liber la creiticat adversari! cum,nu rezulta! poate pe maill!ce inteleg ca pe blogu ista democrat si liberal, daca ai alta parere, nu injuri,nu scuipe da nici nu lingi in ,vorba poietului,coor,poti posta daca respecti cenzura autoasumata:anumite cuvinte care amintesc de adversari sau teme daunatoare cauzei si.. sponsorului! chiar, am ramas stupefiat cit rezulta ca a cheltuit m. turismului pt un sait promotional! 200 mil euro!!!!!!!! eu am crezut ca-i o aberatie, cind colo nimeni nu neaga! aloo,ne credeti inbecili!? pai la cite saituri sint numa in romania,n-ar ajunge nici pibu sua, ca sa le tii in viata!
  deci cind spun eu,cu argumente, ca boc freaca menta, si nu a facut nimic, lucru recunoscut de base, e rautate fara argumente! cind goldmundr,pupa dosuri si poooalee, e ok, e destept si cult,asta daca n-o ia pe urmele lui pp,care-si permite sa aibe veleitati,pareri proprii!
  n-am sa plec,vorbesc civilizat, nu scuip, nu injur, numa cred mina dreapta a lui d.zeu,apropo ,sint ateu nemilitant, asa ca ,din cind in cind ,o sa va stric linistea si o sa revin cu teme pe care le evitati!ca atunci cu traienica academicianu,sau acu cu asumarea unei situatii grele, ca doar el nu e las! ca putea sa si-o asume dupa ce vorbea,logic, intii premierul, asta e un maruntis in ochii pupincuristilor! asa gindea si ceasca, cind vorbea in locul lui dascalescu! hai,pa, pentru o vreme!
  p.s. stely ,ziceai ca astepti opiniile mele ca sa-mi dai replica! daca nu te lasa stapinu, asta e! te scuz! tu esti,desi cea mai mare admiratoare, cel mai mare pericol pentru el! ai un potential exploziv, de nesupuneremcare cred ca v-a rabuvni , cindva! ce ,dreaq, ca sint destule bloage,vorba lui! daca pina si tu si mony,ati avut unul!!!!!!!!!!

  +++++++++++++++++++++
  avp reply : pai, dupa felu in care scrii „inbecil” si „rabuvni”, ce-ai vrea sa te credem… ? 🙂

 161. AVP Says:

  Mey, baieti, astia de mai sus: dupa cum vedeti n-am nicio problema sa va las sa spuneti tot ce vreti, numai ca daca v-as lasa continuu a latra, voi ati tine-o numai si numai asa si-ati sfarsi prin a pleectisi or a enerva toata lumea serioasa dup-acilea.

  @radule, si daca as fi megaloman, cum zici mata, care-i problema…? 🙄 Si Dzeu e megaloman – sigur -, si nu-l aresteaza nimerea ori sa-l bage la Balaceanca… Si afla mata ca un megaloman se poate vindeca, insa un prost facut gramada sau un redus mental, – ba…

  I-am mai spus io altui prichindel care nu suferea nici de-al drea „megalomania” mea:

  Totu e masca, bey, spuley, e jocul mai mult sau mai putin subtil al Bufonului, deci al poetului, caruia de cand e lumea ii place sa se copilareasca – dupa unii, sa se cam prosteasca… -, provocandu-i pe hoamenii seriosi, insa prin definitie prudenti, oportunisti si fricosi, sa gandeasca fara spaima de eticheta sau politia imparateasca, ba chiar sa si zambeasca, de ce nu ? si spunandu-le adevarurile pe care burghejii / oamenii cumsecade n-au curaj sa le rosteasca, de frica regelui, a marimilor, a logicii, a popii, a cucoanelor, a vedetelor, a vecinilor sau coniventzelor ce stau gata-gata sa-i zdrobeasca subt greutatea lor urieseasca, normal…

  Pe tine te pune pe jar, ca pe orisice cocosel franar, faptul ca AVP pare sa se creada phaunul cel mai star, ingamfat si mistocar, pai cum drea’… Probabil ca numai complexele-ti de hom mic, iritat si de-o furnic’, la o adic’, si provicializmu-ti telectualo-tembelic te impiedica sa percepi ca asa-zisa grandomanie a lu mandea e o poza gingirlea, c-un anumit skepsiss in ea, in care ma impostez asa, de-al naiba, ca sa gâlgâie intelighentzia de-ncantare & haz si ca sa moara maalaua hyperspatziului de nacaz, dupa caz, naz si praz, n-asa … ? Caci ce dreaq de arogant & pempant poate sa fie, bey, un hom cu-o simbrie de doi lei, imbracat la second hand si care-n viatza lui n-a parasit al sau land…?

  @ager p, iti dadusi in petic ca n.tzaganu… 😳 Cat te-ai invartit pe langa gardurile casutei mele, ca sa te bag in zeama si sa te primesc la bal, imi vorbeai de parca tu ai fi fost un viermisor tombal iar io Hanibal, iar dupa ce te primi omu-n cas incepusi sa ma tutuiesti si sa ma iei la refec ca la claca din maalaua Sarindar, halal… 😳 Ce te pute pe tine grija daca pe mine fetele ma adora si pe tine de abhora, mey, rumane… ? 🙄 Mai bine uita-te ca toate argumentele cica zdrobitoare cu care intrasi in hora se dusera pe apa sambetei ca o flora microbiana dupa ce ai tratat diareea porcului cu diana, nici macar cu ceai de sanziana… De aici semnele de exclamatie de dupa toate frazele tale de inima balana, hiisterizate ca o joiana sau carlana dupa ce vede taurul cel mai de seama… 😉

  Cat priveste aluzia ca io as fi sponsorizat de madam Udrea, du-te naiba si citeste colea, si cu asta basta.

  ps. In orice caz, de acum incolo veti discuta – daca veti mai avea chef sa treceti pe-aicea, desi nu v-a invitat nimerea si nu va doreste nici drea – exclusiv la topic, fara a va mai lega de persoana mea sau a altuia, iar daca nu – valencia ! Si daca nu va potoliti nici atuncea si-o sa ma bateti la cap la spam, ca obraznicaturile lu Dynam, veti pati ca „raduhumor”, caruia provideru sau, iar nu eu, i-a taiat mustiucu ala prost de gura, atisemit si rau. Pricepi mata ? 💡

 162. devis grebu Says:

  @AVP , nu numai MEGALOman ,dar si HRAPARETZ pe deasupra caci ,saracu’ Raducu ,PE MINE ma-nghiontea din cinci in cinci minute cu acest epitet …pan-ce ,luandu-l peste picior , i-am sugerat sa nu ma mai INJURE de „megalomanie” si ,el –de frica sa nu-i tai matale mushtucu’ din motive de-njuraturi , s-a balbait in scuzexplicative ,cum ca „…sa-nteleg ca MEGALOMAN nu-i o-njuratura …si dai si perie si dai…” Asa ca…MAGALOMAN
  pur –made in Raducu –sunt EU si n-asi vrea sa mai avem discutii pe aceasta tema ,de acum incolo…!

 163. Goldmundr Says:

  agerrissimo,
  ma cunosti de undeva,sau esti atat de „ager la minte”incat din cateva postari stii cine sunt,citesti din cafea viitorul Universului,arunci oscioare si poti ghici cand vine cutremurul si ce va realiza Boc,sau altii in situatia lui??Nu gasesti ca o parere despre cineva nu o poti formula decat daca esti sigur pe ea?
  a.,e periculos daca nu gandesti mai intai inainte de a trimite o postare.Doar daca ai fi citit,doar daca te-ai fi uitat pe postarile mele mai vechi…..
  Fratii si surorile mele sunt cei care cred in Dumnezeu,rudele mele sunt blanzii si cei care nu cred in socialism si comunism,dar nu sunt nici neonazisti,nationalisti sau rasisti.Pe prietenii mei ii aleg singur,dupa puterea intelegerii mele si nimeni nu ar avea dreptul sa comenteze…..relatiile mele.
  Acum poti sa critici,cand ai aflat ceva despre mine,dar si asta e doar superficialitatea suprafetelor „vizibile”,doar „vorbe”…
  In general,fi mai atent cum te exprimi,sa nu strivesti corola de minuni a lumii….

 164. AVP Says:

  Ok, maestre DG, ramane cum am stabilit: dvs sunteti megaloman pur, iar io megaloman diliman, biensur, in timp ce raducu e un om normal, deci statistic de la mama natur… Apropo, fiindca vad ca homuletzu nost se tot invarteste primprejur, vreti sa va redau jucaria de fiecare jour… ? 🙄 Pe bune va-ntreb…

 165. radu Says:

  Asta era textul care cica era de scuze explicative ca su nu mi se taie mustiucu!Maestre DG daca astea sunt scuze explicative atuncu dvs. chair aveti nevoie de ajutor.

  „radu Says:
  12 mai 2010 la 15:34

  @Devis Grebu
  Maestre argumentatia dvs. de data asta chiar m-a convins!
  V-o spun cu cea mai mare sinceritate!
  Stiti bine ca ne-am tot incontrat mai tot timpul pe aici si deci nu ma puteti suspecta de nesinceritate!
  1. Sunt perfect de acord ca daca un om are o meserie si niste studii , in cazul dvs , artist plastic , are tot dreptul sa pretinda sa fie considerat ceea ce sete.Eu sunt cercetator stiintific si nu mi-ar cadea bine ca un prieten sau neprieten sa ma apeleze cu termenul perirativ de ingineras.
  Asa ca daca termenul de caricaturist va deranjeaza e bine ca cine va cunoaste sa nu-l foloseasac( nu ca ar fi un termen de ocara pentru arististii plastici -vezi referirea mea anterioara la Barbu si Popa Popas)
  2.Chiar daca o parte din desenele dvs. nu sunt pe gustul meu (de inginer asata e) recunosc cu mana pe inima ca mesajul moral si politic este exceptional
  3.Revin la ce v-am mai spus( cu aceasi sincetitate) ramaneti la stilul ulimei postari adresate lui Sorin. Va caracterzeaza mult mai bine decat stilul basaclios .
  Cu stima
  Ramane cum am stabilit
  Sa auzim numai de bine!”

  @avp
  Aprecierea asta este de sorgite caracaleana?
  ”Si afla mata ca un megaloman se poate vindeca, insa un prost facut gramada sau un redus mental, – ba…”
  Asta iti este nivelul .Asa ca las-o mai maole cu regele hyperspatiului ca e de ras

 166. devis grebu Says:

  @AVP , ei….sunt eu MEGALOman ,da nici chiar asa ,cu complicatii masochiste si intentii giumbusluce …dozati …dozati -va rog- caci acest purgativ ecologic trebuie luat cu prudenta ,cum scrie in pliantul -mod de intrebuintare …Numai la gandul asta …ma simt „usurat”…( unde-i Rebengiuc…?…n-a auzit c-am comandat RESPECT…?

 167. Stely Says:

  Salutare ,lume !
  Vad ca am destule replici de dat ,atit la adresari directe si clare ,cit si la unele indirecte si mai ..subtile 😳
  Habtzy ,
  Intentia mea a fost de a o pune la curent pe @Dora ,cu privire la „mersul disputelor” pe acest blog ..Am vazut-o stinjenita si am vrut s-o ajut..La inceput am vrut sa-i dau numai „SCRISOAREA” ,despre care spunea ca nu a citit-o ,apoi m-am luat cu ..vorba si am inceput sa „imbirliganez „.Recunosc ca nu am redactat comentariul indeajuns de clar ,intrucit era tirziu si intentionam s-o mai prind pe Dora .. Ideea centrala a fost ca intre noi sunt deosebiri de vederi.. Perceptia mea este ca si atunci cind recunoasteti un element pozitiv ,in dreptul presedintelui ,faceti ce faceti si-l aduceti tot acolo unde doriti..Asa am retinut ,nu numai din discutiile de azi ,ci in general.. Nu va place Base si ..pace. 👿 Pe parcursul zilei de ieri au mai fost afisate si alte chestiuni legate de pensionari, sau masurile de austeritate , poate la fel de „oribile” ca si Scrisoarea catre Protestatar ,dar pe care dvs le-ati trecut cu vederea..Poate nu intentionat ,dar asa am perceput-o, ca si trecerea cu vederea a injuriilor aduse de nt,rd ,wa.. la adresa noastra.. De altfel asta m-a determinat sa cred ca ati inceput sa va pozitionati alaturi de ei ,si din cauza asta v-am tachinat si eu nitel … 😳
  @Hantzy ,am spus si ramine spus :Este o deosebire ca de la cer la pamint intre dvs.si ceilalti ,mentionati de mine ca „pretini „ai dvs..Dvs.aveti argumente ptru tot ceea ce sustineti ,iar ei nu.. Ei nu au argumente ,ci numai insinuari,injurii si „mizerii” ..De altfel „nt „a si recunoscut ieri,fata de dvs ..Aici trebuie sa recunosc, ca la aceasta ati contribuit si dvs.. Citeva dezaprobari subtile ale dvs ,l-au determinat pe nt.sa recunoasaca .
  Nu este adevarat ce spune..De cind a intrat pe blogul asta a fost „grobian”…. Retin asta ptru ca am fost tinta acestui comportament .A avut si momente de”acalmie”,dar pe masura ce se apropiau alegerile ,iar AVP se implica si mai mult in sustinerea lui T.Basescu , se dezlantuia cu si mai multa furie ..Spuneti ca nu aveti timp sa umblati in arhiva ..Am sa fac eu asta intr-o buna zi.. Cu riscul de a fi din nou tinta „grobianismului „lui am sa va spun asa :AVP a tinut la NT (cred ca mai tine si acum)..la fel si la SC,DT ,AA ,COSTEL si nclusiv la DVS.. Nu a fost primul care a „dat cu piatra „:Nici in DT ,nici in NT,nici in SC …@.Pp , @OSK si chiar si eu am fost avertizati sa nu comentam iesirile lui DT si nici ale lui SC ..In nenumarate rinduri s-a abtinut ,desi pe blogul sau ,DT ,accepta atacauri mizerabile la adresa lui AVP..El a reactionat abia cind acestia au intins prea mult coarda.. A reactionat ,e drept, dur, ptru ca acumulase destule mizerii pe care nu a mai putut sa le accepte..
  UPS ! Ce sa fac acum ?..Am plecat de la una si am ajuns la alta ..

  @ager,la ce sa-ti dau reply ? Zau,fii mai clar ,ca nu pricep ! Chestiunea cu mailul se referea la „Programul -Prima Spaga -pus de rd pe blog , si pe care spunea ca il are primit pe mail din Canada ..Asa s-a justificat cind i s-a reprosat ca a primit „textul”de la parid ..Eu am spus ca l-am crezut ,intrucit l-am primit si eu..

 168. AVP Says:

  Asadar, mon chere Maitre, nici dvs nu-l vreti… ? 😳 Poate Hantzy, cumva… ? 🙄 (cu conditia sa-mi explice de ce crede el ca @radu merita sa se converseze cu oamenii mari de pe our blog, aloo, in conditiile in care el nu pare a avea alta treaba decat sa ne maraie, pe mine si pe DG si pe oricine tine cu noi, in spe… ; adicatelea, de ce nu se duce pe blogu lu waslav sau al lu n.tiganu si sa ne injure de acolo…? 🙄 )

  Sau poate, te pomenesti, s-o fi gasind vreo fatuca jurata, caruia acest voinic sa-i fi cazut cu tronc, iata, ca Ianko Jianu domnitzei Ralu, altadata, si astfel cruntu Cardgea-voda sa-l scape deindata de la puscarie curata…? 🙄

 169. radu Says:

  @avp
  Chiar si din spam te trimit la carttea de istorie!
  Iancu Jianu nu prea are treaba cu Domnita Ralu.
  Sunt in ”filme” diferite
  Hai fa o pauza ca iti cauzeaza.
  Vad am devenit obsesis ta cae mai crunta!
  Sa-l fi depasit oare pe Dl. Manolescu care tu tea-a bagat in ”zeama”
  Esti in stare de un gest curajos?
  Propune o tema in sensul asta.
  Te tin curelele?

 170. devis grebu Says:

  @AVP , avui deodata o –sa-i spunem–” revelatie” . Cred ca –la cererea unui „pretin” pe care-l admira si sustine de pe margini cu guturale/onomatopeice in rezbelu antiBase&Co.– Raducu-al-nost’ ar putea egzplika ce-a inteles din cele 4 „superbe”( cum au fost des–calificate) imagini atasate–ilustru–la topicul de azi si purificate-n prealabil de intentii subliminale portocalinice…? Raducu ,daca va reamintiti , inca de pe vremea rezbelului cu samuraiu’ MO’ ,din motive cazute cu tronc (din cer) iestetice, intru schimbarea subiectului (caci samuraiu’ sangera vartos)…la subiectu’ – blajin/expirat/dar/romantat – „mondialu’-nu-genialu’-Barla ” dupa care a combatut vajnic –
  spate-n/spate ca doi Muschii-lor tari -alaturi de Popescu –sef de banda ( rulanta ) pentru „muia”(scuze) lu’Gorzo…
  de unde mi se trage si improscarea ritmat/epitetata de …
  ” MEGALOMAN ” sadea ,mon cher…Asa ca ,eu cred ca ar trebui sa va aratati –totusi –generozitatea ,oferindu-i aceasta sansa de a-si dovedi calitatea si doza de „fan” , celui care a pus aceasta intrebare inca din zori ( dar manusa i-a ramas -helas- pana acu’ in colb…) . AVP…please

 171. AVP Says:

  Maestre, de dragu dvs il deblochez, iata, pe stimatu titirez…

 172. devis grebu Says:

  @AVP , o la la !… NU ASA , liber sa se zbantzuie sarind shotronu’ ,ca sa ne dixtreze , ci NUMAI DACA……..raspunde la intrebarea „subtila ” din zorii acestei zile , egzprimandu-si,cum am mai spus, opinia iestetica despre banda celor 4 (desemne)

 173. radu Says:

  Stimate Domnule Grebu
  Ca sa continui in spiritul ” scuzelor explicative” declar urmatoarele :
  1. Multumesc pentru ”mariminia” dvs. de a-mi permite accesul pe blg.
  2. Cineva care se considera artist plastic are tot dreptul sa fie apelat cu acet termen.
  3. Cand te consideri ”cel mai mare artist , poet , geniu ” iar toti ceilalti din bransa sun niste ” prichindei , ipochimeni , bey , mey , etc ce termen sa folosesc in afara de megaloman ?
  4. Cand stergem pe jos ( la figurat vorbind) cu Hawking si emitem teorii cosmogonice pe care le consideram deasupra tuturor celorlalte cum sa scriu in loc de megaloman ?
  In final eu va fac o promisune.
  Vazand ce furtuna a creat cuvantul megaloman nu o sa-l mai folosesc la adresa dvs.
  Considerati acest text numai o precizare nicidecum o scuza pentru a nu a mi se mai taia ” mustiucul”
  Numai Bine

 174. radu Says:

  @DG
  PS
  Despre desene si mesajul lor ramane cum am stabili mai sus :
  ”2.Chiar daca o parte din desenele dvs. nu sunt pe gustul meu (de inginer asata e) recunosc cu mana pe inima ca mesajul moral si politic este exceptional”

 175. waszlaw Says:

  viorele… universu’ e prea mic pentru matale

  gandurile tale strabat ca stelele destine
  si versurile-ti albe sunt nori de melodie
  iar inima pamantului iti bate doar tie
  cand umbra ta se cade aprinde soarele spre sine.

 176. waszlaw Says:

  ce zici bre…merge?

 177. waszlaw Says:

  si cand orele din ceasuri staruie sa te astepte
  si secundele se-ntorc spre a-ti renaste nasterea
  a te naste tu pe lume doar o singura data
  e a timpului eroare si a destinului esec.

 178. waszlaw Says:

  stai ca mai am:

 179. waszlaw Says:

  timpuri sunt prea putine sa te imbrace-n haina lor
  caci tu esti doar lumina o aripa si un dor
  iar cuvintele-ti rostite nasc din vorbe sensuri noi
  si ii lasa chiar pe ingeri rusiniati, umili si goi

 180. waszlaw Says:

  hai bre… merit si io o bila alba?

 181. waszlaw Says:

  am bagac si rima si muzica pentru tine… ca pentru un clasic, stii? ai citit goethe… „erlkonig” imi place mie…tie? 🙂

 182. neamtu tiganu Says:

  Poza 1 e interesanta, imi aduce aminte de sfaturile cadiului dupa ce a murit capra.
  Poza cu basescu e absolut idioata. A sugera ca Eu e mingea lu Basescu pe care sta el cu picioru e paranoie.
  Poza cu cheia franceza, care de fapt e engleza, e interesanta, vad un mesaj ecologist in ea.
  Poza cu araturile creierului e de fapt un autogol, un fel de autocritica, modu in care au fost spalati pe creier basestii.

 183. devis grebu Says:

  @radu …AOLEOOO ..ce ne facem domle…? nu stiu cum ai amestecat cartile ,acolo-n culisele-ntunecate ale historiei ,da ce-a iesit-cand ai iesit -buimac ,la lumina, e un „sacre quiproquo” (sau in romaneste o-ncurcatura de itze de n-a vazut Parisu’–al mic ,biensur…Pai ,pe de o parte –mare pishicher–ne invrajbesti pe noi MEGALOMANII ,impartindu-ne in „al bun” si „al rau” ,de ne-om lupta ,pana ce n-o sa mai ramana fulg megaloman in perini…Da nici nu raspunzi la intrebarea pusa de nen-tu despre sublimatele alea patru , nici macar cat un desen tehnic de injinier ,cum ai facut-o -vajnic- pentru Gorzo&Barla … Castigi o ramasita ametita de megalo , dar pierzi un formator de opinii deviate,
  care –cred eu – nu va accepta aceasta sfidare prevestitoare de razmeritza de la un discipol sters…Si pe deasupra , uite ca-l inspirasi poietic si pe pane/waszlaw ,
  care- pentru asi lua politicos ramas bun de la AVP (pe punctul de a-l evacua silit dintre noi pe usa de din dos ) -strabate cosmosu’n lung si-mai ales-in lat ,calare pe al sau
  cefalo/cur imprastiind cornuletze mucegaite ,lactee expirate ( sau stinse de flegmele sale ) si…versuri …imprumutate…
  Raducule , nu esti cuminte !…vezi ce-ai facut…?

 184. radu Says:

  Domn Grebu
  Pai tocmai am spus despre desemne.
  Nu vreau sa fiu asa aplicativ ca neamtu tiganu.
  Inca o data .
  Va rog cititi ambele postari.
  Dar hai sa trecem peste asta!
  Chestia cu Iancu Jianu si Domnita Ralu e pe bune maestre.
  In rest cum tot spun :
  Numai Bine

 185. waszlaw Says:

  o.k. nene grebule, da-mi voie sa zic si io una-doua despre arta. stilu’ lucrarilor tale e exemplar, aduce, pe undeva, in ceea ce priveste trasarea liniei, a hundertwasser, desi esential *si in special cromatic prin tonurile palide) pare mai degraba un amestec intre doi gemeni ai interbelicului: grosz si dix, ceea ce, e un compliment pe care in vocatia mea rar il fac. probabil ca nu in asemuiri, poate subiective si trase de par, consta esenta artei tale…as zice ca ea rasufla din ceea ce se chema refuzul de a fi post-modern, refuzul de a fi conceptual, refuzul de a ermetiza pana la epuizare un continut artistic care, vei spune, trebuie sa fie limpede. aici zic bravo…(desi cred cat se poate de mult in hegel). nu am o problema cu stilu’…in esenta nu ar trebui sa am nici cu continutul lucrarilor tale…doar ca nu cred ca arta ar trebui sa devina o curva a puterii…(renasterea a cam disparut de ceva vreme)…arta, daca se vrea militanta, trebuie, in opinia mea, sa militeze pentru nou…fie un nou spiritual, fie un nou social si politic caci finalmente arta ne arata un ideal…iar ceea ce avem azi nu cred ca reprezinta pentru nimeni implinirea idealului. in rest…interesant. p.s. basescu arata ca desenat de klee…ceea ce iarasi…e un compliment.

 186. waszlaw Says:

  p.p.s. in loc de * a se citi (

 187. radu Says:

  @DG
  Recunoasteti ca versurile scrise de waszlaw sunt haioase.
  Nu mai fiti asa incrancenati!
  Ce dumnezeu numai unii pot sa fie mistocari si zeflemisti?

 188. waszlaw Says:

  versuri imprumutate? ai vrea sa dezvolti?

 189. radu Says:

  Cine a zis versuri imprumutate?

 190. waszlaw Says:

  grebu: „…mprastiind cornuletze mucegaite ,lactee expirate ( sau stinse de flegmele sale ) si…versuri …imprumutate…”

 191. radu Says:

  @wazlaw
  Cred ca a gresit!
  Daca nu-i plac versurile e dreptul dansului.
  Eu le consider in continuare haioase.
  Si inspirate din realitatea blogului.
  Dar fiecare cu gusturile lui.
  Eu tot ricanez pe aici cu toleranta la opiniile altora si lipsa de incrancenare si ma aleg cu diminutive si invective avpiste.
  Eu cred ca am cam exagerat cu contrele astea si propun sa revenim la topicul actual .
  Ce ziceti?

 192. waszlaw Says:

  mie unu imi e indiferent…m-am saturat de rahatu’ ultimelor zile unde eu recunosc, am exagerat flagrant si am jignit cat am putut. ma cumintesc…nu renunt dar ma cumintesc. p.s. nimeni nu merita purtarea mea din ultimele zile, mi-o pot asuma dar, din pacate, nu o pot retrage si traiesc ca atare cu ea. Imi cer pe aceasta cale scuze pentru jignirile aduse… si propun sa trecem la discutii serioase(macar in aparenta).

 193. radu Says:

  Doi ”rai” indeamna la ”pace si prietenie”.
  Se baga cineva?

 194. AVP Says:

  @radule, hai sa-ti raspund cu o fabula aleasa de Aesop pre versuri avepiste cu sirop de mura-n gura si dulceatza de cianura… ➡

  Porcul spinos şi Şerpii

  Un porc şi spinos, şi slinos, şi mirositor ca un sconcs, se rugă odată de nişte şerpi de soi neveninos, deci prietenos, să-l primească în adăpostul lor până trece sezonu ploios. Înghesuindu-se politically correct şi politicos, şerpii îi făcură loc porcului, deşi li se păru de la bun început că individu’ nu prea are nemic din sfiala ce s-ar cuveni musafirului, ci din contra, se-nghesui, scrâşni, tropăi, pufni şi beşi ca-n cocina suinului, astfel că după un timp gazdele îi dădură de înţeles că ar cam fi cazu’ să-şi vadă de drumu’ dumnealui, pen’ că – de-un paregzamplu – unul dintre şerpişori s-a înţepat în ghimpii ascuţiţi ca vârfu acului, plus că nu suportă mirosu’ oaspetelui… 😳 “Ce vorbiţi, bey, lighioanele dreacului ? 🙂 ” se miră porcu’, râzând căhui. “Păi io mă simt bine aci, deşi sunt mai înghesuit ca un cui în gaura lui, iar vouă, dacă nu vă place, vă zic să vă cărăbăniţi şi pace ! Care-i problema, ei, dreace, lace ??”

  Morala: când dai adăpost unui porc şi slinos, şi ghimpos, şi împuţit ca un sconcs, oi fi tu politicoso-inimos, dar înainte de toate eşti un fraier grandios 🙂

 195. radu Says:

  Prefer sa fiu fraier super gradios decat simplu odios
  Ps
  fabula e misto!

 196. waszlaw Says:

  mda

 197. devis grebu Says:

  @waszlaw , desi incerci –vizibil –sa-ti demonstrezi eruditia „multiraterala” – nu am sa-ti raspund zeflemitor ( nici nu am interesul ,caci s-ar putea sa-ti schimbi parerea despre mine …si cine-mi mai ramane…?rasfiratzi…prea rasfiratzi…?) ,dar am sa constat –cu tristetze– ca desi pseudonimul e polonez , comportamentu-ti e dambovitzean .Sa ma egzplik : daca nu ma-nsel ,ai intrat –meteoric-pe acest blog , improscandu-l din senin pe AVP cu flegme si injuraturi… De ce…? De ce ,atunci cand ai vrut sa-ti exprimi un punct de vedere–pozitiv despre mine-daca am inteles eu bine…?– ai dat dovada (ce-i drept ,putin apasat, ca sa”demonstrezi”
  eruditia ) de capacitatea argumentarii…? Dar ,lui AVP ,chit ca
  ( sau tocmai din aceasta cauza ) va exprimati ideile/opiniile/ principiile/ideologiile/afinitatile–probabil–pe aceeasi suprafata a eshichierului, invectivele va tin loc de prolog…?
  Dece –desi arborati ( din transeea pseudonimului) flamura poloneza ,nu puteti admite/concepe ca un artist plastic-in ocurenta ,eu-poate sustine CHIAR CU VEHEMENTA ( imaginii sau verbului sau a actiunii ) ,idei ,principii , actiuni, reforme ,
  etc.,ale oricarui om politic –de la Primar -la Presedinte ,daca ele COINCID cu cele proprii , fara a se inrola in miscarea politic/ideologica a acestuia/ora si –mai ales – FARA A SE VINDE ,devenind o CURVA A PUTERII . Vedeti , aici drumurile noastre se despart brusc si violent . Caci , traind –ca exilat– cca. 40 de ani in Occidentul democrat ,mi-am insusit o cu totul alta mentalitate decat a Dtale . A omului liber si
  –mai ales– DEMN . Acolo ,nu-i de conceput o astfel de pozitionare in problemele „cetatzii” . Puteati ( fara sa reusiti-probabil) sa incercati sa-mi demonstrati CU ARGUMENTE ,greselile mele ce va deranjeaza ,sa acceptati cu stoicism riposta mea ( si nu numai ) .Dar ,NU ,petru AVP
  flegma injuriei ,iar pentru mine oprobiul degradant .

 198. waszlaw Says:

  am zis mai sus… cred ca am gresit in abordare fata de AVP…
  cat fata de dvs. imi mentin punctul de vedere, sper, pertinent si civilizat.

 199. AVP Says:

  Maestre DG, dati-mi voie sa le mai spun musafirilor istora nepoftiti o fabula, poate-poate vor pricepe unde bate morala, voila… ➡

  Vulpea şi Capra

  O vulpe venind pe trei cărări de la o stână, unde o cam păruise căţeaua bătrână fiindcă poftise la unu’ mic şi cu lână, căzu într-o fântână părăsită şi-ncepu să latre la lună, doar-doar o va auzi cineva înainte de a putrezi ca o prună. O capră grăsună, ce trecea prin apropiere împreună cu o vacă jună (deci ambele înclinate să creadă din start orice minciună), fiind sătulă după ce mâncase pe-ndelete şi cu ţâţele legănându-se ca nişte fete cucuiete, îşi aminti că-i e şi sete şi, văzând fântâna din pustii, se gândi că, mai ştii?, deşi toante caprele cunoşteau încă de când erau copii că fântîna părăsită n-are nici măcar izvoraşe sălcii, asta nu-nseamneadză că n-o dobândi şi ea un pic de apă chioară, într-o zi de vără, bunăoară…? 🙄 Şi apropiindu-se capra de fântâna rea, hop c-o zări acolo pe cumătra, care văzând capra se prefăcu la rându-i că tocmai se desfăta cu apa ce-o băuse satisfăcută deplin de răcoarea-i cu gust divin. “Dacă nu crezi – îi zise vulpea caprei, ce se uita la ea cu ochişorii ăia ca de iezi -, coboară şi vezi, mai bine zis bea din izvoru ista lin, iar pe urmă mai vorbim!” Atunci capra, cuprinsă brusc de-al setei chin, sări-n hău fără să mai aştepte câtuşi de puţin şi nimeri cu botu în nisipu fin. După care vulpea, care măcar avu obrazu’ de a nu se scuza ca o ipocrită totală, zise: “Uite ce e surată, îţi spun pe şleau, întrucât nu cred că eşti complet natantoală, ci din contra: sunt convinsă că eşti suficient de inteligentă ca să pricepi că ne aflăm într-o situaţie nasoală. De aceea, îţi propun ca tu să te pui capră, iată, iar io, care sunt uşoară ca un pumn de vată, să mă sui pe spinarea-ţi încordată, şi după ce voi ieşi din fântâna asta blestemată să te trag şi pe tine afară, de coada mea agăţată.” Şi capra se puse capră, normal, iar după ce vulpea ieşi afar’ o scuipă ca să n-o deoache – după cum crezu capra iniţial -, apoi zise: “Fato, proastă ca tine, mai rar…!” Şi-o tuli ca un măgar…

  Morala: oricine poate fi prostit sau înşelat la un moment dat, căci nu e animal să nu greşească, dar dacă asta se-ntâmplă tot atât de regulat ca picătura chinezească, nu mai e vorba de inocenţă îngerească, ci de prostie rumânească 🙂

 200. pP Says:

  @avp

  ,,Porcul spinos şi Şerpii,,

  +
  +
  +

 201. AVP Says:

  @ am si o fabula pentru nefelixitii care s-au aliat recent contra mea (si a lui Base, of course… 😉 ) raduhumor, radu, neamtu tiganu, waszlaw et aliis ejusdem farinae… ➡

  Vulturul şi Vulpea

  Un vultur cinic & ticălos şi o vulpe cu nimic mai prejos hotărâră să facă un parteneriat hyperavantajos, chit că vulturul trăia şi vâna pe sus, iar vulpea pe jos, ceea ce se reflecta de altfel în faptul că-n timp ce vulturul îşi plasase cuibuşoru’ de nebunii în vârful unui fag gros, vulpea locuia la etajul scorburos… O vreme, partenerii colaborară fructuos, salutându-se în fiecare dimineaţă respectuos şi convorbind pe un ton sfătos, până într-o neagră zi, când vulturul zări iţindu-se în fereastra scorburii un botic umed şi hazos, apoi încă unul şi mai caraghioso-gracios, iar în bătrânul ticălos răbufni imediat năravul de criminal sângeros şi slobozindu-se silenţios înşfăcă puiul vulpii cel mai mumos, întorcându-se cu el în cuib şi luându-l la ros, împreună cu vulturelu-i încă pufos…oops Când vulpea se întoarse acas şi văzu că din mezinul său nu mai rămăsese decât o frântură de os, înţelese imediat cine e asasinul cică secretos, dar ce era să facă, oricât ar fi fost de dureros, decât să-şi înghită amarul şi să-l blesteme-n sinea sa pe ticălos (în timp ce la rându-i ticăloasa vulpe făcea ravagii prin neamul iepurilor, încă şi mai fricos…) 😳 ? Curând după aceea, vulturul veni la cuib cu-o bucată de friptură furată de la o petrecere în natură, fără însă să bage de seamă că odată cu gustoasa îmbucătură el adusese şi-un tăciune încins în hulpava-i clonţănitură, care aprinse cuibul vulturelului-junior ca pe o inflamabilă şură, aşa că taică-său abia mai avu timp să-şi împingă puiu’ în hău, vrând să-l scape de iminenta arsură, direct la vulpea răzbunătoare în gură… 😯

  Morala: un ticălos care crede că aliindu-se c-un alt ticălos aista din urmă se va purta faţă de el brusc mai frumos, mai milos or mai drăgostos decât îi e năravu’ faimos, dovedeşte că de aceea e f. f. odioss : pentru că e un prost monstruos…

 202. devis grebu Says:

  @waszlaw ,mai recititi textul despre „…ARTA (mea) devenita o curva a puterii…” si verificati daca poate fi pus pe talerul „pertinent si civilizat” ( din moment ce va mentineti punctul de vedere…) Cat despre „nou–ideal –progres–etc.,” se poate discuta civilizat ,am si eu argumente ( realiste ) beton ,credeti-ma. Eu asi zice ca ,in aceasta privinta, prima etapa –ESENTIALA – in aceasta tara contaminata pana-n maduva oaselor de domnia prelungita a plagii COMUNISMULUI , este
  inlaturarea totala si definitiva a acestei ” maniere de vivre „.
  Din pacate…mai avem pana atunci.!…

 203. waszlaw Says:

  va dau dreptate din plin…dar basescu nu are nimic in comun cu asta

 204. radu Says:

  Basescu nu are nimic in comun cu bunul simt dar are geniu in a manipula .
  Tragedia este ca oameni ca avp se identifica cu el si rezoneaza fara ca acesta sa-i roage la cenzura si limitarea libertatilor de manifestare.
  Pacat .

 205. monyf51 Says:

  AVP si D.Grebu,
  Daca „priateli”astia ar fi citit mai intai si pe urma s-ar fi avantat ca berbecii pe calea ferata sa ia in coARNE trenu’ si-ar fi dat seama ca

  „… dacă eşti vulpe şi vrei să i-o tragi unui hartist mare nu tre’ să-i ordoni poeselului să scoboare din înalţimile-i ameţitoare (căci atunci precis vei deveni obiectu’ pamfletelor sale necruţătoare), ci aşteaptă să se răcească sfântu soare şi să vie dalba ninsoare, când greeraşu’ îşi va aduce aminte cum că, oricât ar fi iel de avepică, tre’ să mai facă şi păpică şi, călcându-şi pe foodulia specifică, va bate la o usă de furnică (şi moralistă, şi calică ). Asta-n caz că din zenit nu va fi căzut, biensur, decât o frunzulică şi că nu te mănâncă-n tur să zgândăreşti un creator pe cât de naiv & pur, pe-atât de inflexibil & dur. „

 206. Goldmundr Says:

  Care e tema de azi?”Contrarevolutie in direct”….
  Doamnelor si domnilor,e criza!Romania se afla intr-o mare criza.

  Sumpf=mlastina,Fieber=febra)
  Doar Romania se gaseste intr-o criza?Nu doar Romania,din moment ce criza economica e „globala”,insa Romania mai are in plus o mare problema,si anume cea a bugetului,de unde datoria tot mai mare a Romaniei-de aici masurile de austeritate,sa nu ajunga tara in situatia Greciei.Toate guvernele Greciei din ultimii 24 de ani,au mintit,au inselat si au facut posibil ca Hellas sa intre in imposibilitatea de a mai plati pensiile si salariile bugetarilor,fara imprumuturi tot mai scumpe….Se pare ca in Romania ca si in Grecia, nimeni nu e vinovat…Chiar nimeni?
  PSD si oamenii lor(partidul sub diferite denumiri)au condus Romania 14 ani din 20.Acum,sa fii in fruntea demonstrantilor ca psd,e o nerusinare,dau dovada de cel mai clar populism cumplit,dar exista o explicatie pt. populismul lor,ca si pentru saracia Romaniei-cu ce s-a intamplat inainte de Revolutie cat si dupa,prin „Contrarevolutie in direct”,totul regizat de partidul comunist roman,de membrii ei,de nomenklatura si aparatul urias de ideologi stalinist romani.

  1-cand cineva din Guvern,sau chiar Presedintele,vorbeste despre „austeritate”,”scaderea pensiilor” si astfel de grozavii,oamenii nu mai pot avea incredere in politicienii care guverneaza.De ce sa aiba?Dar daca reprezentantii BE(Banca Europeana),a Uniunii Europene,dar si a BM si FMI spun aceleasi lucruri(„scaderea drastica a costurilor bugetarilor”)-nimeni nu crede ca toti acesti specialisti vor raul romanilor-ar fi absurd si f. nociv.Nu domnul Basescu are dreptate,ci toti specialistii la un loc,plus Presedintele.
  2-cand partidele de opozitie fac pe „nevinovatii”,situatia devine si mai hilarica daca n-ar fi absurda-am aratat cat de mult a condus psd Romania(sub toate denumirile),dar si PNL sau UDMR.Toti politicienii Romaniei de dupa 1989 sunt de vina pentru situatia precara in care se gaseste Romania de azi,pt. situatia critica,pe langa efectele crizei globale.
  3-Romania era la 1989 deja „saraca Europei”,tara cu infrastructura cea mai inapoiata de pe continet.
  Ce sa faca guvernele Romaniei mai intai dupa 1989,cand tara avea doar 110km de autostrada,si aceea intr-o stare de nedescris,zeci de mii de km de sosele neasfaltate,mii de km. de sosele nationale inguste,cu podurile ruinate,nemarcate,nesemnalizate,fara parcari si care parcurgeau mii de comune lipsite de trotuare?De unde:
  4-daca in mare parte Ministerul Transporturilor a fost dupa 1989 condus de aceeasi oameni care au gestionat inapoierea crasa a comunistilor,nu e de mirare „realizarea” lor de pana acum
  5-daca nu dispare rapid nepotismul si politicianismul corupt si imoral si nu se trece rapid la angajarea celor mai buni specialisti(multi trimisi de statul roman cu burse in lume)starea natiunii nu are cum sa devina mai buna.

  Guvernul premierului Boc ar trebui sa fie ceva mai social,sa taie mai mult din „pensiile nesimtite”,din salariile din ministere,ca un exemplu pentru masuri dureroase,dar Drepte.La fel si la pensii:
  pensiile sub 1000 lei,sa nu fie atinse-clar?Simplu.

  Dar de ce sa-l insult pe domnul Boc?Si de ce sa laud lasitatea populista al celui mai mare si mai pcrist partid din Romania,care a condus deja 14 ani din 20….De ce sa cred pe liberali,care si ei au condus Romania si acum fac pe nevinovatii si copiii nestiutori?Dupa ce opozitia va trece la masa tratativelor pentru a cauta masurile cele mai bune pentru cetatenii Romaniei si pentru tara,atunci ar avea dreptul „opozitia”sa se lamenteze.Dar atata timp cat „opozitia”ataca cu televizorul,ca la Revolutie si Mineriade,am incredere in Boc si Presedinte-atata timp……

 207. monyf51 Says:

  AVP,
  Dincolo de situatiile create pe aici,fabulele sunt excelente 😉
  De-abia le astept impreunate cu ilustratiile dlui Grebu. Vor avea cu siguranta rezultatul scontat :”sirop de mura-n gura si efect de cianura” E cam liniste,nu ti se pare?
  Gold,
  bine punctat !

 208. devis grebu Says:

  @waszlaw , trebuie sa pornesti de la premiza ca eu -dimpotriva- sunt ferm convins ca Basescu ,cu toate tarele lui ,
  are CEL MAI MULT ( dintre toti politicienii de varf ) in comun cu ASTA…
  @Radu , si ,nu numai ca cred ferm cele scrise mai sus , dar eu –deasemeni –( ca si AVP ) ma identific TOTAL cu el , in numele acestei batalii de curatare/asanare a acestei tari de cancerul mentalitatii comuniste ( si –deocamdata– in nici un alt domeniu subordonat )
  Ei , cum facem sa coexistam in cadrul spatiului limitat al acestui blog , unde –nu trebuie sa uitati ca , sunteti vizitatori inopinati …?

 209. AVP Says:

  Moni, adicatelea ce vrei sa spui: ca si-o fi facut „cianura” efectul…? 🙄 Nici chiar asa, dreaq… 😳

 210. waszlaw Says:

  adica un fost nomenclaturist combate comunismul, sa inteleg? e bine si asa…daca tu crezi va va functiona te sustin.

 211. monyf51 Says:

  De ce-ar fi mai fost nomenclaturist un base decat un constantinescu? sau un geoana ?sau un antonescu? Macar base l-a combatut cu „ceva”.Ailalti au tacut malc 😳 I-a halit sistemul 😆

 212. ager p. Says:

  goldmundr,in primul rind scuze, nu am vrut sa te jignesc(sau jicnesc,cum scrie frecvent poietu, da la el nu se pune)am vrut sa zic,ca, esti perceput ca prost sau destept in functie de cum te raportezi la t. basescu si mai ales,avp.
  la 17:50 ai o greseala,sa zicem,neintentionata:psd n-a condus 14 ani, ca din 20 pd-fsn si pdl a condus 10:1996-2000;2004-2010(ca partid ,sau prin prezidentul si primaru capitalei,12% din pop. tarii).deci au contribuit, ambele partide in mod egal la ”succesurile”tarii!
  avp,gresesti,am vorbit mereu civilizat,dar cind dv.jigniti permanent si va ascundeti de argumente dupa litere lipsa sua puse gresit din neatentie sau lene,lucru care laa dv. sint permise(vedeti ca va lipseste un a la caragea),se mai enerveaza omul!
  dna.Stely ,ma refeream la argumentele mele in dezbatere,ca ati zis acu vre-o sapt ca asteptati sa treaca timpul sa vedeti ce hram port(vedeti avp,stiu cuvinte vechi dar frumoase,apropo:am scris si vreo 3-4 poiezii la viatza mea!). nu ca as tine neaparat sa va stiu parerea, da ma deranjeaza uniformitatea in gindire.
  cind 10 oameni ridica osanale cuiva fara sa cricneasca,e ceva in neregula:ca doar si cu fii, tata,mama,sotul tot mai ai o ”contra” o iesire,mai scapi un cuvint nepotrivit!
  e treaba voastra!
  hai ca mai intru cind scapa base de boc „”ca i-a inselat asteptarile”!
  sa fiti cuminti, sa nu-l suparati pe paznicul (era sa zic stapinul)blogului!

 213. devis grebu Says:

  @waszlaw , fost nomenclaturist –profesional–( nu pe linie de inalt demnitar de Partid ,ca majoritatea celorlalti combatanti), dar –MAI ALES – e SINGURUL care s-a cait in public ( si actionat ca atare -reaminteste-ti oribilele scene din Parlament ,la citirea Condamnarii…) ,pur si simplu , NU am gasit altul care a facut deja ceva concret si arata determinare ,pentru a continua…

 214. waszlaw Says:

  de ce ar fii fost mai nomenclaturist? ca era amicu elenei, probabil de aia fu promovat…io stiu?

 215. Stely Says:

  Deja ma apuca un soi de ingrijorare 😦 Parca era vorba ca miine seara se joaca Finala ..Sau asta a fost finala mica ?
  NT pleca cum a venit .. 🙄 tocmai cind eram pregatita cu citeva postari de-ale „glumete” 😉 cit sa-l conving pe Hantzy ce „cuminte „era el(nt) la inceput si ce „fanatic”era AVP & co… 👿
  Bun ,poate in felul asta iau si eu o mica vacanta, intrucit cei doi maestrii isi folosesc „armele ” atit de bine ,incit ti-e mai mare dragul sa-i privesti pe „cimpul de bataie „..
  Goldmundr ,asa cred ca este cel mai bine :exemple concrete ,cu trimiteri la probleme si decizii importante ,si la cei in care avem incredere sa le rezolve . Sa se separe griul de neghina …

 216. waszlaw Says:

  @devis grebu… si a fost sincer? nu a fost acolo nimic artificial? desigur porcaria din parlament ramane o mizerie de neiertat iar gestu’ lu basescu prin contrast e de laudat. dar ramane doar un gest.

 217. waszlaw Says:

  p.s. din pacate.

 218. Stely Says:

  @ager p.,
  „Stely ,ma refeream la argumentele mele in dezbatere,ca ati zis acu vre-o sapt ca asteptati sa treaca timpul sa vedeti ce hram port(vedeti avp,stiu cuvinte vechi dar frumoase,apropo:am scris si vreo 3-4 poiezii la viatza mea!). ”
  Promit ca imi voi spune parerea cu privire la „argumentele „dvs .,dar numai dupa ce ne aduceti aci si una din cele „3-4 „poezii scrise ..

 219. monyf51 Says:

  @ager p,imi permit sa te contrazic:
  Ro intre’96-2000 parca-mi adic aminte c-a avut prin excelenta conducere CDR .Presedinte,premieri si Camera Deputatilor.Singurul aport al PD-ului (impotriva vointei partidului)a fost: un pres de Senat, care afundat in scaunu-i prea mare, nu i s-a mai vazut nici picul de gat care-l mai avea. Rezultatul ➡ 2% la prezidentiale.
  De-abia acum se vade cine conducea si pnt-cd,pnl si pdl la acea vreme.Ganditi-va sau aduceti-va aminte 💡
  2004-2010 PDL are 2+ 1,5 ani de guvernare de care nu vreau sa-mi aduc aminte ,tot cu pres la camera deputatilor si senat din gasca ILICI Ce sa mai vorbim? Memo nu ne paraseste decat la sfarsitul vietii .Inca n-am ajuns
  a(co)loooo …

 220. dora Says:

  Va salut voios!

  In primul rand sa va multumesc pentru frumoasa voastra primire.
  Si mie mi-a fost dor de voi. 🙂

  Stely,saritoare ca intotdeauna m-ai pus in tema.Mi-a placut chestia cu” Asta este contributia noastra la ..”contrarevolutia in direct”..
  dar ,asta e,trebuie sa ne sacrificam .” Bineinteles,Stely!Fiecare cu „angajamentul”pe care si l-a luat.
  Pana la urma nici nu e asa de rau.Inca n-a curs sange! 🙂
  Eroarea pe care am facut-o cu nt a fost repede observata de maestrul D.Grebu si mi-am facut „mea culpa”.Ar fi fost prea frumos sa fie adevarat. La Hantzy sa-i dai dispensa,ca inca-i „junior!” 🙂

 221. dora Says:

  Servus monty f5! am aflat ca si tu ai deschis o „pravalioara”de schimbat vorbe.Am incercat sa intru si la tine,dar tot fara succes. 🙂

 222. monyf51 Says:

  Cred ca ati inteles ca nu ma refer la dna Anastase c-ar putea fi vreodata sub influienta „nefelixita „a lui Ilici .E pres la camera deputatilor de un an jumate .

 223. dora Says:

  Salut Gold,Hantzy si toti amicii si inimicii daca sunt cu adevarat. 🙂

 224. monyf51 Says:

  Salut Dora !
  daca ai incercat la ” monty f5!”,chiar daca o mai aveam ,nu puteai sa intri 🙂 🙂 🙂 n-aveai cheia de la intrare .Se chema monif51 😛

 225. monyf51 Says:

  monyf51 ,hai ca ma emotionai ! 😳

 226. dora Says:

  Gold,

  excelenta sinteza!. 😆
  Toata lumea vb de efectele crizei,dar nimeni nu vrea sa inceapa cu cauzele,adica cu inceputul. Nerusinarea opozitiei nu are limite.Fatarnici,mincinosi,,dezinformatori,fuduli -nevoie mare -.Ei nu vor acum decat sa-si ia revansa pentru esecul dupa demiterea lui Boc si cand n-au reusit sa-l implanteze la butoane pe l nepretuitul Iohannis.Si acum asta viseaza,dar problema lor este una fara iesire.Daca vin la guvernare ei platesc toate costurile crizei :si daca nu iau masuri de austeritate si daca iau.E dilema mare! Asa le-a incoltit ideea cu tehnocrati….adica oameni fara sustinere politica si care pot fi manipulati, in voie, de ei. 🙂

 227. dora Says:

  mony,

  si acum ai inchis pravalia?

 228. Stely Says:

  AVP Says:
  16 mai 2010 la 18:46
  „Moni, adicatelea ce vrei sa spui: ca si-o fi facut „cianura” efectul…? ”
  Da,cred ca „cianura „si-a facut efectul scontat .A ajuns drept la tinta .. 👿 ,dar citeodata mai face si victime colaterale .. 😳

  Dora,ma bucur ca esti voioasa 😉 ,iar daca imi multumesti ptru punerea in tema cu „disputele „, inseamna ca ai inteles demersul meu .. 🙂

 229. dora Says:

  ager p,
  s-au facut rectificarile necesare cu portocalii la guvernare.Sa-ti spun si eu ceva:pedistii au fost in guv.CDR(erau putintei pe vremea aia) si nu pedelistii de azi.Chiar daca baza a fost aceea,nu se mai poate pune semnul egalitatii cu ce reprezinta acum PD-L.Stii f.bine de ce.Si nici nu as face prea mare caz de obarsia lor fesenista(de optiunea de a se desprinde de Ilici nu mai zic),cand fostul presedinte(Don Pedro) s-a transformat in tr-un „liberal” sadea. 🙂

 230. waszlaw Says:

  basescu un sfant si falnic stejar
  lumina in neamul cel fara de har
  o stea pe cer de stravechi hotar
  si un inger in tara de-amar

  ah, tu romanie uitata
  mancate de viermi de voiculescu furata
  de vantu vanduta, de patriciu spanzurata
  ah tu romanie ce candva era curata

  haide basescu te coboara din cer
  pe trepte din vise de tineri
  coboare si nu sta doar efemer
  stai pana-n vesnica vineri

  si ia tu pacatul din noi
  si rupe tu hotia in doua
  basescu cel ce opreste ploi
  si face o patrie noua

 231. waszlaw Says:

  ca pe vremurile bune.

 232. Goldmundr Says:

  Salut @Dora din frigurosul Stuttgart-sper ca in jurul cabanei AVP sa fie mai cald…Indienii ii dau tarcoala,cu toate ca de data asta,ei vin la noi si noi peste ei,precum francezii sau olandezii in America de Nord….
  Revin..

 233. monyf51 Says:

  @Dora,
  Era un fleac.Am ciuruit-o 😆
  Dar, daca vrei,si…. vad ca esti interesata,imi deschid altul,imediat .Am auzit ca si tu ai fi incercat 😉

 234. Stely Says:

  Dora ,cred ca opozitia are in cap alte idei „nastrusnice” ..De exemplu ,asta cu „contrarevolutia in direct ” ..Banuiesc ca „vizitatorii inopinati” au stiut bine cind si unde sa poposeasca ..
  In seara asta am deschis putin IRTV, sa aflu „starea vremii „,si am dat de C.Dragotescu care ii avea ca invitati pe C.Pirvulescu si Zoe Petre ..C.Pirvulescu a inceput discutia citind un articol din Constitutie , prin care se spune ca ..”Romania este un stat unitar…..si social „.. si ca asigura libertatea ….. si demnitatea individului ..” Mergind pe idee ,a ajuns la concluzia ca un somer nu mai are demnitate si in consecinta nu i se respecta drepturile Constitutionale ..Cred ca, incet ,incet ,incepe sa se picure in urechea si mintea populatiei ,ca T.Basescu a incalcat din nou Constitutia ..

 235. radu Says:

  Sa mai raspunzi la ”cianura si-afacut efectul”?
  Ce rost a mai avut apelul dea la orele dupa amiezii daca atata s-a inteles.
  Am senzatia ca m-am intors in timp.
  Prin anii 80.
  S-a trasat sarcina de partid.
  Si se executa condamnarea cu manie portocalie.
  Si in general mai avem si alte treburi .
  Imi pare rau ca nu pot sa fiu la dispozitia voastra stimate doamne .
  Cat despre cianura hai s-o lasam pentru proiectul iubit de iubitul vostru -Rosia Montana.
  Mony pacat de timpul pierdut.

 236. radu Says:

  waszlaw
  Adunati-le intr-un volum , domnule!

 237. waszlaw Says:

  am…da ceva mai serioase

 238. Stely Says:

  @radu,
  Imi pare rau ca ti-am spulberat iluziile … :mrgreen: ..dar,stai p’aci ,ca nu-i totul pierdut ..mai ales ca ti-au sosit si ajutoare .. Ii lasi, pe @ager p .si waszlaw, singuri ? Pai se poate ?
  Vine acum si @ ager p. cu o poezie ; Sper sa ma cucereasca ; 🙄 stie ca imi plac poeziile .. 😳

 239. neamtu tiganu Says:

  Membrii comisiilor reunite pentru buget au stabilit, astfel, că bugetul alocat în anul 2010 Institutului Cultural Român va fi de 38.482 mii de lei, la fel ca în anul 2009.

  Din cartile editate de ICR:
  Album Devis Grebu, 2009, 192 p., ISBN: 978-973-577-588-9

  În perioada 26-31 martie 2010 se va desfăşura cea de-a XXX-a ediţie a Salon du Livre / Târgul internaţional de Carte de la Paris,

  16.00: Prezentarea albumului monografic Devis Grebu, Editura Institutului Cultural Român, 2009 și a volumului 111 incursiuni în Cotidianul românesc de Teodor Baconsky şi Devis Grebu, Editura Curtea Veche, 2009.
  Invitaţi: Devis Grebu, Horia-Roman Patapievici, Stefan Borbely.
  Vor fi expuse câteva din lucrările originale ale lui Devis Grebu.
  *************
  Felicitari. Investitia in cultura e cea mai de pret investitie.

 240. monyf51 Says:

  Radu,
  Daca nu stiai,pe banda din stanga a acestei interfete exista „Paginile mele de pe blogspot” .Ia si citeste „Fabule” si cam TOT ce exista pe-acolo 💡 Ai sa ramai :shoch: !
  Dupa aceea mai discutam ,cine a pierdut timpul 😳 .
  Iar sus ,tot pe aceasta interfata exista „Cuprins”.Cand faci o pauza la cele din stanga (pt ca trebuie sa faci pauze dese,ca-i cam greu ,din prima,sa citesti tot)zic,cand faci o pauza ,delecteaza-te si cu commenturi din „cuprins” la diferite TEME.Mai discutam,DUPA.
  S-auzim de bine !

 241. b.d. Says:

  Stely Says:
  16 mai 2010 la 21:10
  AVP Says:
  16 mai 2010 la 18:46
  “Moni, adicatelea ce vrei sa spui: ca si-o fi facut „cianura” efectul…? ”
  Da,cred ca “cianura “si-a facut efectul scontat .A ajuns drept la tinta ..

  Hmm,…AVP…
  Cianura…
  Si tu, care-mi spuneai :

  ”AVP Says:
  19/01/2010 la 21:41
  Buna seara, b.d., si bine ai venit ! Sunt convins ca aici te vei simti printre prieteni. ”

  ”Prietenos” blogul tau…Noroc de mine ca am decis doar sa te citesc…altfel…
  Si in afara de cianura, ce se mai gaseste pe la voi ?

 242. radu Says:

  Mony
  Era vorba de timpul pierdut de mine la orele dupa amiezii ca sa incerc o lamurire cu maestrul DG. Timpul a fost pierdut pentru ca desi cu DG am lamurit cate ceva (cu avp nu era cazu)
  din toata chestia asta stely a inteles si s-a bucurat de cianura.
  Bravo ei!
  PS
  O sa incerc sa citesc ce mi-ai recomandat

 243. Goldmundr Says:

  @Dora,prietenii lui Viorel&Devis Grebu
  Ma aflu intr-o situatie delicata,din doua motive
  1-am fost considerat „fugar”/”fugit”-chiar daca am plecat legal din tara-timp de 10 ani,dupa care am fost considerat „roman pricopsit,care a plecat sa nu manance salam cu soia”,dupa care am fost amonestat drept „roman cu aere de german,care ne da noua lectii”
  2-pentru ca nu locuiesc mai mult de 6 luni pe an in Romania,chiar si o ruda apropiata mi-a spus ca „votul vostru,celor din Occident nu conteaza;voi nu stiti ce este aici”-poate are dreptate-nu stiu,nu exclud nici o parere,daca nu-i parerea unui porc care se crede inteligent-si porcii pot fi destepti,ironici chiar…;inteligenti ar fi daca n-ar da cu capul in gard -si asta de mai multe ori pe zi,daca n-ar repeta greselile,daca ar invata din greseli si ar da urmasilor stiinta lor….
  Dilema in care ma gasesc:
  nu stiu daca este un act de diplomatie din partea mea sa ma bag in discutii politice,intr-o situatie atat de complexa si dificila ca acesta perioada pe care o traverseaza Romania acum.As fi bucuros sa nu fie asa,sa conteze parerea fiecaruia,indiferent unde locuieste in Universul asta…
  Pe maine si o saptamana cat mai usaoara la toti

 244. monyf51 Says:

  @radu,

  „pre versuri avepiste cu sirop de mura-n gura si dulceata de cianura”
  Este un vers al lui AVP,daca nu stiai pe care-l foloseste ca MOTTO la Fabule
  „My frends” 😉 isi mai permit ,dar nu nesanctionati,aloo… sa-i mai stalceasca vorbele(precum mandea mai sus 😳 ).
  Asculta-mi sfatul,ca e de bine!

 245. dora Says:

  Au,a renascut „Cantarea Romaniei!”.

  Avem un nou Paunescu?

 246. dora Says:

  Gold,

  nu-ti face griji,la Cluj am dardait azi.Am pornit centrala! 🙂

 247. monyf51 Says:

  Gold,
  atata timp cat ai sentimente de reintoarcere acasa (asa neai destainuit),cand nu ti-e rusine cu noi (nu ma refer la maestri),ca ti-ar fi drag sa stam la o cafeluta, inseamna ca esti profund roman si ai toate drepturile din lume.Am gasit de cuviinta sa -ti raspund la aceasta intrebare pt simplul fapt ca noi doi am avut si discutii in contradictoriu.

 248. monyf51 Says:

  ne-ai destainuit… scuze !!!!

 249. Stely Says:

  Ups! …”unde dai si unde crapa „! 🙄
  @b.d . stai linistit in papushoi ,daca esti fricos , si mai ales daca nu esti cititor de fabule de Aesop pre versuri avepiste cu sirop de mura-n gura si dulceatza de cianura 😉

 250. dora Says:

  Stely,

  m-au inebunit cu punerea sub lupa constitutionalitatii totul.Pai daca si CC bajbaie de atatea ori cu hotararile contradictorii ,ce sa ne asteptam de la alde Parvulescu? Sa-ti spun drept vreau sa ma dezintoxic de cianura mediatica si nu ma mai uit la ei.Mi-ajunge! Ei vb de disolutia statala si tot ei torpileaza autoritatea statului. 🙂

 251. neamtu tiganu Says:

  Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER). Institutul a fost format prin fuzionarea a două instituţii finanţate parţial din venituri proprii – Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului (IICCR) prin bugetul SGG şi Institutul pentru Memoria Exilului Românesc (IMER) prin bugetul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional (MCCPN).

  – buget suportat în 2009 prin bugetul SGG – 2040 mii lei
  – buget suportat în 2009 prin bugetul MCCPN – 1371 mii lei
  – proiect buget 2010, prin bugetul SGG – 4777 mii lei.”
  Cu alte cuvinte: bugetul celor doua institute in 2009 insuma 3411 mii de lei. Bugetul noului institut fuzionat este de 4777 mii de lei, el a crescut deci cu 1366 mii de lei, adica cu nu mai putin de 40%!! O rationalizare a cheltuielilor publice de jos palaria!

 252. AVP Says:

  @Stely – b.d. e o veche pretina de pe forumul Ziua, din perioada preistorica a hyperspatziului… 😉 Io stiam ca ea ceteste tot ce scrie poeselu Ro, pe care il pretuieste tocmai din Tara Sfanta, fireste, dar se pare ca fabulele de Aesop pre versuri avepiste cu sirop de mura-n gura si dulceatza de cianura i-au scapat printre deste… Ma si mir, pentru ca b.d. deobicei mai intai gandeste, si abia pe urma se repezeste (deci exact invers decat face nea calomfir, alaturi de cei din aceeasi farina, pe care cred ca nu mai e cazu sa ti-i insir : wasz, radu, ager p. etc)

 253. dora Says:

  Gold,
  ai tot dreptul din lume sa-ti spui parerea in legatura cu tot ce se intampla in tara ta natala. 😆

 254. b.d. Says:

  ”Stely Says:
  16 mai 2010 la 22:42
  Ups! …”unde dai si unde crapa “!
  @b.d . stai linistit in papushoi ,daca esti fricos , si mai ales daca nu esti cititor de fabule de Aesop pre versuri avepiste cu sirop de mura-n gura si dulceatza de cianura ”

  Stimata doamna, stau linistita. Chiar f. linistita. Dar nu in
  papushoi – nu se prea gaseste pe meleagurile mele…
  Cat despre scrierile lui AVP, le-am citit cand stimata
  doamna nu aflase inca despre existentza lui…

  +++++++++++++
  avp reply: hai ca i-ai zis-o 🙂 Tocmai ii spusesem si io asta lu Stely (desi nu chiar ceea ce ai vrut sa-i zici tu… 😉 )

 255. AVP Says:

  Mony, te-ai dovedit o advocata f.competenta a fabulelor mele, alaturi de @Stely si bineinteles de maestrul DG, sub boldul caruia m-am aflat non-stop, pana am terminat – iacata – volumu de 50 de bucati cu care istoriei literare Ro o sa i-o coc… 🙂

 256. b.d. Says:

  AVP, te poti supara pe mine, (probabil chiar asta vei face), dar vreau sa fiu sincera fatza de tine, asa cum am fost intotdeauna…
  Si vreau sa-ti spun ca ma felicit ca am stat de-o parte si nu m-am implicat in blogul tau.
  Motivul nu a fost nici timiditate, nici vreun complex…

 257. Stely Says:

  AVP,maestre,
  acum imi amintesc de @b.d ..A mai intrat o singura data pe blogul dvs,dar mi s-a parut mai sfioasa ,atunci .. 🙄
  pe de alta parte am confundat-o cu @bizonul ,parca asa ..
  Prin urmare ,doamna @b.d ,va rog sa poftiti in „cabanuta „noastra !! 🙂 Versurile „avepiste „sunt si cu „sirop de mura-n gura ” si numai putiiiin „si cu „dulceatza de cianura”,dar nu de-aia care omoara fizic .. 😳
  Ctiti fabulele de mai sus si aveti sa vedeti pe cine au vizat ele ,mai ales „morala” ; iar „mandea”? s-a mai referit si la niste „victime colaterale ” .. 😉

 258. AVP Says:

  Da, Stely, ai o memorie de elefant… 🙂

  @b.d.:

  Motivul nu a fost nici timiditate, nici vreun complex…

  Atunci despre ce e vorba, b.d… ? 🙄

 259. monyf51 Says:

  Felicitari AVP,
  Daca n-ar fi fost ele,fabulele,ce m-as fi facut? Stii ca sunt sincera.La inceput,ele mi-au fost mai aproape, pt ca erau cu”sirop de mura-n gura” 😳

 260. Stely Says:

  AVP,maestre ,
  Yesssss! ! 50 ??? !!! cind le-ati scris asa repede ? Inseamna ca sunteti in mare forma .. 🙂 Astept cu nerabdare ,maree .. 😳
  p.s.
  @b.d.,doamna ;sper ca v-ati dat seama ca v-am confundat ..
  😳 Povestea cu „papushoiul ” este tot de sorginte „avepista” .. E adevarat ,ca de data asta am uitat sa pun ghilimelele .. Il rog pe maestrul AVP sa va explice ..

 261. b.d. Says:

  Noapte buna tuturor.

  AVP, am vazut acum la ”starea vremii” ca este cam innourat pe meleagurile tale…

  P.S. La intrebarea ta,…cred ca-ti imaginezi raspunsul, nu
  ma face sa gandesc ca trecerea anilor influenteaza asupra perspicacitatii…
  Prefer sa tac…

 262. AVP Says:

  b.d., sa nu-mi spui ca e din cauza „tradatorului” Base, caci tocmai fiindca imi stii perspicacitatea, ar trebui sa-ti inchipui c-as sti unde sa te regasesc: pe frontu de est, mai incoa’ de everest, n-asa, mey… ? 😉

  Spune-mi ca nu e asa, si bucura-te ca blogu ista nu e numai al meu, mey, dar si al lui DG… 💡 Apropo, stii, macar, cine e…?

  Nu pot sa cred ca cei doar 7 ani de cand ne cunoastem, dar in care nu ne-am mai intalnit decat f.rar, te-au adus la nivelu intelectual al lui @radu ista de carnaval, caci ar fi pacat total… 😳

 263. Stely Says:

  @radu ,
  hai ,nu te alinta atit ,ca nu vine nimeni sa-ti caute in cornitze .. 😉 adica ,chiar nu ai inteles ca cele doua fabule v-au vizat pe voi, cei” trei crai”? Am spus ca au avut efectul „scontat „,ptru ca ati tacut milc o perioada destul de mare ,si chiar credeam ca ati plecat rusinati..

 264. waszlaw Says:

  da, am citit ce e pe la categoria „fabule”. atat.

 265. Stely Says:

  Aha , abia acum au inceput sa se dumireasca …

  @waszlaw ,
  „da, am citit ce e pe la categoria “fabule”. atat.”
  Atit ,doar ? Nu-i nimic ,ai timp ..

 266. DespinaVestea Says:

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7279517-raluca-turcan-sesiza-curtea-conturi-dna-legatura-situatia-tvr.htm

  Raluca Turcan va sesiza Curtea de Conturi si DNA in legatura cu situatia de la TVR
  de D.G. HotNews.ro
  Duminică, 16 mai 2010, 18:09 Actualitate | Politic

  Vicepresedintele PDL Raluca Turcan anunta, intr-o postare pe blog, ca va sesiza Curtea de Conturi si DNA cu privire la situatia din TVR. Ea afirma ca in institutie se atribuie contracte fara licitatie, spargandu-se in sume mai mici achizitii de multe sute de mii de euro.

  „Mircea Geoana, cel care invoca o asa-numita politizare mascata a TVR cu ajutorul ONG-urilor, vadeste o lectura cu totul ciudata a noului proiect de lege. Probabil ca asta e mentalitatea lui; la urma-urmei, el a facut deja pasi mari in anexarea TVR la PSD pe vremea cand se straduia sa devina presedintele Romaniei. Pare ca pentru PSD ar fi mai bine ca legea sa ramana neschimbata. Cine stie, poate ca spera intr-o iluzorie revenire la putere si vrea sa mentina TVR drept o goarna de partid, iar implicarea ONG-urilor le-ar spulbera planurile”, scrie Turcan.

  Ea apreciaza ca, din pacate, la TVR se intampla acum „lucruri grave”.

  „Se atribuie contracte fara licitatie, spargandu-se in sume mai mici achizitii de multe sute de mii de euro pentru care era nevoie de aprobarea Consiliului de Administratie. Se foloseste pretextul ca acum nu mai exista Consiliu de Administratie, dar realitatea ramane aceea ca banii publici sunt dati direct – posibil unei clientele ramasa agatata de TVR. De aceea voi sesiza Curtea de Conturi si DNA, pentru a impiedica orice tentativa a lui Alexandru Sassu de a-si bate joc de banul public”, scrie Turcan.

  De asemenea, ea considera ca este nevoie ca Alexandru Sassu sa fie indepartat „rapid si complet din TVR”.

  „Sustin in continuare principiul depolitizarii conducerilor SRTV si SRR, insa gravitatea situatiei din TVR necesita fie numirea unui director interimar (cu mandat determinat, pana iese noua lege), fie numirea rapida a unui Consiliu de Administratie pe vechea lege. Intre timp, procesul elaborarii noii legi poate sa continue si sa se concretizeze la o data pe care o vom agrea in Parlament. Daca opozitia doreste – «cu buna credinta» – un ragaz pentru discutii cat mai aprofundate, cat mai temeinice, sunt absolut de acord, cu conditia ca intre timp jefuirea banului public sa fie oprita”, scrie Turcan.

 267. AVP Says:

  @radule – nu te mai zbate pe la spamuri, dle. In mod cert blogul ista nu e de nivelul tau. Prin obtuzitatea ta, dublata de obraznicia si carcatosenia ta, nu faci decat sa ne creezi si noua nervi, si tie. Vezi-ti de treaba, nene, hyperspatziul e mare. De pilda, du-te la bloguri pe calapodu tau, la neamtu tiganu sau la noul tau pretin, waszlaw sau cum il cheama.

  @ waszlaw, daca pana maine seara provideru tau nu da niciun semn in legatura cu reclamatia pe care i-am facut-o apropo de inomabilele insulte pe care mi le-ai adresat absolut neprovocat, va trebui sa-ti iei catrafusele de-aci si sa stergi topicul ala infect de pe blogul tau, altfel s-ar putea sa discutam in alta parte. De asemenea, iti voi sterge toate postarile de pa my blog, pe care nu le tin aci decat ca mostre pt organele de ancheta pendite de net-etiquette. Sau ai crezut cumva ca ne-am poopat toti piata endependenti, man? 🙄 Sper – spre binele tau – ca nu esti chiar atat de simplutz.

  Noapte buna, my friends.

 268. monyf51 Says:

  Pp
  excelent…dar parca asta o zice si AVP+DG cam zilnic,nu-i asa?
  „Eu scriu articole cu substrat politic și la sfârșitul fiecărui articol este forumul cititorilor, unde, când mi se urăște cu binele, intru să văd ce spun oamenii despre părerile mele. E inimaginabil peste ce dau acolo. Sodoma și Gomora! Înainte mă înfuriam îngrozitor, nu mai puteam să dorm după o navigare de-asta. Acum, singura mea reacție este râsul. M-am obișnuit, știu că, la adăpostul anonimatului, oamenii își deversează toate frustrările. Forumurile sunt ca niște supape: după ce răbufnesc împotriva ta, oamenii se simt mai bine. Se simt ușurați de tot felul de încărcături negative, de sentimentul că au ghinion, de sentimentul că nu sunt răsplătiți cum trebuie pentru valoarea lor, de sentimentul că nu sunt așezați bine în viață. Pentru toate acestea ei se răzbună pe tine, ucigându-te în efigie. N-am nici o problemă cu acești oameni. De altfel, foarte mulți sunt mercenari, fiecare partid cultivă o faună care navighează pe internet, dar sunt și oameni care pur și simplu au o problemă cu tine sau cu viața, și și-o rezolvă acolo. De fapt, s-a mai spus acest lucru, internetul este subconștient societății. Ni-l putem imagina ca pe rețeaua de canalizare a aunui oraș, unde se deversează toate dejecțiile. Dar cine-și poate imagina un oraș fără canalizare?”

 269. Stely Says:

  Noapte buna ,tuturor !

 270. Hantzy Says:

  AVP Says:
  16 mai 2010 la 13:14
  Asadar, mon chere Maitre, nici dvs nu-l vreti… ? Poate Hantzy, cumva… ? (cu conditia sa-mi explice de ce crede el ca @radu merita sa se converseze cu oamenii mari de pe our blog, aloo, in conditiile in care el nu pare a avea alta treaba decat sa ne maraie, pe mine si pe DG si pe oricine tine cu noi, in spe… ; adicatelea, de ce nu se duce pe blogu lu waslav sau al lu n.tiganu si sa ne injure de acolo…? )

  Sau poate, te pomenesti, s-o fi gasind vreo fatuca jurata, caruia acest voinic sa-i fi cazut cu tronc, iata, ca Ianko Jianu domnitzei Ralu, altadata, si astfel cruntu Cardgea-voda sa-l scape deindata de la puscarie curata…?
  ******
  Ma bagasi la mijloc … cand stii ca io prefer extrema dreapta?
  Imi amintesc cand ai aparut tu pe ZIUA: maraiai cam la tonti, la fel ca Radu. Faceai si ordine: nime’ nu mai avu’ voie la greseli gramaticale, rix-urile trebuiau neparat de tine acceptate. Ca aveai dreptate sau nu … nu discut! Eu am incercat un scurt „botez” … realizand abia mai tarziu ca aparitia-ti furtunoasa era dictata in primul rand de motive de marketing: ai atras in cel mai scurt timp atentia tuturor, detronandu-i pe regii neincoronati ai forumului.
  Radu si waszlaw, desi nu ravnesc la aceste honoruri, incearca si ei acelasi lucru. E treaba ta de leu pa areal sa-ti pazesti felinele si antilopele … dar honorabil e si sa le oferi oricate sanse a le prinde.

 271. monyf51 Says:

  „Cum puteti pastra calitatea articolelor in situatia in care presa este saturata de publicatii care contin materiale pline de senzational si de posturi TV care prezinta un singur punct de vedere, in functie de interesele proprietarilor? Ar trebui sa acceptati publicitatea platita de stat? Va veti pierde audienta daca va schimbati formatul? Puteti castiga un segment nou de public daca nu il schimbati?”, s-a intrebat Ambasadorului SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, subliniind ca „un continut superior din punct de vedere calitativ poate asigura un profit mai mare”.
  Nu stiu cat este de corect ca un ambasador al unei alte tari sa-si exprime aprecieri la adresa mass-media din Romania,dar a facut-o.Sunt de acord cu opinia domniei sale ca in Ro numai „unii”trebuie sa aiba opinii,dar nu i se pare ca interventia este tarzie?
  Nu l-am auzit sa aiba vreo opinie referitoare la demersurile facute de societatea civila referitoare la democratizarea si depolitizarea TVR prin indepartarea de la conducerea ei a PSDistului Sassu.
  Stau si ma gandesc deseori ,despre ce vorbim?
  Diplomatul american a afirmat, in deschiderea seminarului sustinut de David Applefield, specialist in media si comunicare, cu tema „Strategii de supravietuire pentru media in vremuri de criza economica”, ca dificultatile economice cu care se confrunta presa „sunt extrem de serioase”.
  Pai „modelul” stratergiilor de media nu este cumparat de la ei ,in cea mai mare parte?
  Tabloidizarea de tip „3xD” nu le apartine?Ca a juns „micul mogul”sa-si ordoneze programul, dupa fusul orar al tarii pe care o serveste!
  Singura masura posibila pe care publicul a initiat-o cu succes ,se pare a fost stergerea din grila de programe a tuturor canalelor tv care nu relateaza stiri adevarate,dincolo de interesele grupului politic al patronilor care le conduc.
  Criza in care se zbat trusturile de presa este evidenta.
  Genocidul psihologic ,prin manipulare de imagine si sunet ,din ce in ce mai violent se desfasoara nestingherit si nesemnalat de nimeni 😯
  Daca nu ne va omori criza,cu siguranta o vor face V&V 👿

 272. waszlaw Says:

  Padina… am citit mai multe…lasa-te de scris si poate daca te apuci de crosetat iese ceva mai productiv. hai…pa, esti un nimeni pe toate planurile.

 273. pP Says:

  buna ziua!
  CRAIOVA.
  (orasul in care m-am nascut si in care am trait primii 18 ani din viata)
  il redescopar acum dupa aprox.21 DE ANI
  (am fost la Craiova ultima data in nov. 1989 inainte sa ajung la PARIS)
  acum descopar un oras fermecator (cel putin asa pare in poze)
  cred ca am sa vin urgentissim in Romania sa-mi vad orasul natal
  (am avut o dimineata hipernostalgica)

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/fotoreportaj-craiova-prin-ochii-cititorilor-893313.html

 274. waszlaw Says:

  are sorescu treburi faine cu craiova. ai auzit padina–poate mai citesti si tu ceva…

 275. Stely Says:

  Hantzy,
  Spuneti asta:

  Imi amintesc cand ai aparut tu pe ZIUA: maraiai cam la tonti, la fel ca Radu. Faceai si ordine: nime’ nu mai avu’ voie la greseli gramaticale, rix-urile trebuiau neparat de tine acceptate. Ca aveai dreptate sau nu … nu discut! Eu am incercat un scurt “botez” … realizand abia mai tarziu ca aparitia-ti furtunoasa era dictata in primul rand de motive de marketing: ai atras in cel mai scurt timp atentia tuturor, detronandu-i pe regii neincoronati ai forumului.
  Radu si waszlaw, desi nu ravnesc la aceste honoruri, incearca si ei acelasi lucru.

  Explicatia dvs. mi se pare de-a dreptul hilara ..Mi-e imposibil sa cred ca puteti sa faceti asemenea similitutdini ,intre AVP si papitoii astia de doi lei.. Eu cred ca le cunoasteti f.bine intentiile ,dar va faceti ca nu vedeti…Acum am certitudinea ca nu am gresit nici un pic cind v-am banuit de intelegere tacita cu ei.. Le-ati ingaduit aberatiile si mitocaniile ,care nu au nimic cu liberatea de opinie..Scopul lor a fost sa enerveze ,sa batjocoreasca si sa-si deverseze „mizeriile ” aici ..Cred ca altii sunt tortionarii ,iar ei sunt numai niste jalnici executanti..
  Hantzy ,explicatia dvs.este nu numai hilara ,dar si cinica ..
  Nici nu vreau sa ma lungesc cu argumentatia mea.. Va veni AVP si o va face destul de bine….Ceea ce pot sa fac ,este sa ma rog ,ca AVP sa trateze cinismul dvs cu indiferenta si sa-si tempereze furia si dezamagirea ..Eu abia pot.
  p.s.Daca nu credeti ceea ce am spus ,va rog sa spuneti cum catalogati postarea de la 16:19 ..
  Are ea ceva cu marketingul ? Ce marfa de valoare, vrea sa-si vinda imbecilul asta, care nu stie nici sa scrie ?

 276. waszlaw Says:

  io vand constiinta celor ce si-au pierdut-o

 277. costel Says:

  O singura observatie: catre criminali, la fel si catre lichele, nu poti face apel. Apelul este o chemare la constiinta. Ori…

 278. tatonulaa Says:

  Aplaudacii de peste drum.

  Imagini hilare, transmise fugitiv însă repetat la RTV, au arătat un Crin Antonescu surâzător şi grăbit, în drum spre prezidiul unei săli relativ zgomotoase ce-l aştepta, urmat într-o fugă împleticită, de un personaj pe care-l ştiam sobru, plin de el, un Radu Stroie de nerecunoscut, ce parcă se târa în patru labe, pentru a ajunge la scaunul ce urma să fie ocupat de Liberalul Şef, pentru a-l aranja puţintel.

  O imagine sugestivă pentru societatea ro, unde ori, ori. Adică sau pupi, sau înjuri de mama focului.

  Dacă stai liniştit pe scaun şi-ţi dai cu părerea tastând normal, chiar dacă într-un limbaj mai colorat, cum cred că este firesc s-o faci într-o discuţie liberă, eşti trecut pe lista neagră: ai pişcărit, ai minţit, eşti fonfăit, ai trădat …….

 279. Viorel Padina si imbecilitatea « Quodcumque ostendis mihi sic, incredulus odi Says:

  […] lockeana cu variate elemente ce pentru restul omenirii nu au niciun fel de valoare gnoseologica. Viorel Padina nu stie pe ce lume traieste (aici se aseamana cu Tismaneanu, doar ca ultimul, in ciuda aparentei, […]

 280. tatonulaa Says:

  Nu contează ce tastezi TU. Totul e să fii pe una din liste.

  Uitasem să arăt locul unde-mi vin ideile:
  laplopulcuportocale

  PS. Încă dinainte de 89 ….

 281. AVP Says:

  Utilizatorul @waszlaw a fost trecut la spam. Consider ca sunt suficiente probe din care rezulta ca individu e un infractor al cyberspaceului, cel putin, care nu merita sa aiba acces la Internet. Astept un raspuns de la providerul lui, la care voi reveni eventual si-a doua oara, iar daca onorabilu provider o va face in continuare pe mortu-n papusoi, voi sesiza organele penale. Romtelecomul, de exemplu, mi-a raspuns destul de prompt in cazul antisemitului @raduhumor, care de cateva zile nu ma mai deranjeaza nici la spamuri… Cred ca chestia care i-a pus capac agresorului care ne injura non stop, de luni de zile, pe mine si pe DG, a fost faptul ca si-a pierdut anonimatul, din spatele caruia credea ca va varsa laturi la infinit, impotriva unor oameni carora li se cunoaste si numele, si prenumele, si biografia, si aratagul, si partagul, si numarul de la pantofi, la rigoare… Pe cand ei, vitejii lu pesce, isi permit sa fie curajosi din adanc anonimat, ca tot cetateanu cu caracter de josnic.

  @Hantzy, io credeam ca nemtii-nemti, macar, sunt oameni de caracter. Stii bine ca armele cu care eu m-am afirmat pe forumul Ziua nu au fost batele, injuraturile din anonimat si scuipaturile de cetatean ferentarizat, nebun or beat, ci alte arme, draga stimat… Sau poate vrei sa-ti aduc aci laudele pe care mi le ridicai chiar tu, mey… ? Cand iti spun io ca te schimbi de la o zi la alta, si nu in bine, nu ma crezi… 👿

  @Costele & @aa, lasati formulele sibilinice… Voi sunteti de acord cu @waszlaw ista, bre… ? 🙄 Daca veti zice da si veti si argumenta de ce credeti voi ca ipochimenu e un tip brava, desi mie mi se pare un infractor sadea si un poltron asijderea, fiindca injura de dupa gardul anonimatului ca orice nimenea, pe onoarea mea ca-l voi lasa aciia, indiferent daca voi fi de acord cu argumentatia voastra sau ba.

 282. Hantzy Says:

  AVP,
  iti amintesi cand, pe acest blog, spuneam ca doar metodele, nu scopul urmarit, ne fac buni sau rai?! cam tot pe atunci pusese si Goldmund fabula aia chineza cu dilema: veste buna-veste rea.
  Nobletea scopului nu scuza calitatea subliminala a mijloacelor, n-asa?! Cam asta spuneam si eu despre tertipurile propuse de TB, asemanatoare celor pesediste si la care, pentru ca n-a aderat, Tariceanu a fost tradator considerat.

  Am recurs la acest mic artificiu doar pentru a dovedi ceva ce demult timp si in mod repetat am sustinut. De altfel, am lasat in comment-ul meu o portita dupa cele trei puncte, care te-ar fi putut lamuri ca stiu ca n-ai procedat astfel, desi aveai acelasi scop. Ba chiar am dat si exemple in ce constau interventiile tale, tocmai pentru a nu fi acuzat mai apoi ca nu pot discerne.

 283. Loda Says:

  Buna seara ! Stely, te interesa o analica comparativa a crizei, uite aici :
  http://www.puterea.ro/news796/Anatomia-crizei-din-1929-1933-Asemanari-%C8%99i-deosebiri.htm

 284. orangeskorpion Says:

  tatonulaa,

  de o mie de ori adevaratŞ

  O imagine sugestivă pentru societatea ro, unde ori, ori. Adică sau pupi, sau înjuri de mama focului.

  asa arata societatea romaneasca, firmele romanesti, institutiile romanesti,

  ori esti obiedent si urci, urci

  ori

  spui adevarul in fata si ………………zbori !
  :mrgreen:

 285. orangeskorpion Says:

  xcorectura

  obedient !

  si azi am vorbit cu o tinara, care mi-a spus acelasi lucru….

  nu generatiile conteaza,

  batrina, tinara, matura, imatura

  conteaza natura umana si in Ro supravietuiesti greu daca nu lingi…

  puah!

 286. Stely Says:

  Hantzy,
  Eu percep raspunsul dvs( subtil )ca razbunator.. Cred ca le „imbarliganati”, numai ca sa primiti o riposta si mai usturatoare ..Intr-un cuvint intindeti coarda..
  Eu va intreb doar atit : Ce urmariti ? Daca nu urmariti ceva anume , va rog frumos sa va spuneti opinia cu privire la acest individ . ..Nu -l mai bagati „la mijloc „pe T.Basescu …Nu trebuie sa -l lasam sa dispara ,doar ptru faptul ca AVP l-a pus la spam ,sau ca i-a facut reclamatie la provider..Noi trebuie sa-l alungam ,nu cu huiduituri asa dupa cum merita,ci cu o atitudine clara si responsabila..
  Daca veti spune ca nu e cazul sa ne punem mintea cu un scelerat,e bine sa stie si el ,dar si de la dvs sau de altcineva ..Altfel, ar putea spuna ca parerea unui singur om nu conteaza ..
  @Loda ,mersi ,dar acum ma intereseaza altceva ..
  @Oranges,
  Tu nu ai nimic de spus cu privire la acesti „ipochimeni”care au „derait” pe blogul nostru si isi varsa „zgura ” din capatini aici ?

 287. orangeskorpion Says:

  stely,

  mie comentariile imi vin pe email.
  ieri, de exemplu, cind am vazut ca vin tone de comenatarii de la unul waszlav, efectiv nu le-am mai citit.

  omul sufera de o singuratate crunta si atunci s-a gindit sa=i treaca timpul mai iute, infestind blogul.

  avp are o solutie la aceasta boala a singuratatii omului:banarea si sa-l lase sa sufere in surdina in fata tastarii personale, nu sa bruieze un blog

  o seara frumoasa !

 288. monica Says:

  orangeskorpion Says:
  17 mai 2010 la 19:08
  tatonulaa,

  de o mie de ori adevaratŞ

  O imagine sugestivă pentru societatea ro, unde ori, ori. Adică sau pupi, sau înjuri de mama focului.

  asa arata societatea romaneasca, firmele romanesti, institutiile romanesti,

  ori esti obiedent si urci, urci

  ori

  spui adevarul in fata si ………………zbori !

  Ma intreb si eu….asa,ca sa provoc discutii ,in ce s-o incadra dialogul de mai jos???O iesire eleganta dintr-un subiect pe care nu-l stapanesti suficient sau o pupatura de aplaudac? Si barbateste ar fi sa nu ne ascundem dupa visini !De verbele venite ca o sageata indiana din tolba AVPului n-a scapat nimeni :oops:,nici dintre noi,prietenii lui. Stim cu siguranta ,cam toti de-aici la ce s-a referit tatonul aa.Astia care-am stat ieri p-acilea ,pupam sau ce dreac…facem?

  orangeskorpion Says:
  2 mai 2010 la 20:33
  avp,

  pe ce te bazezi cind spui:

  insa logica lucrurilor ea insasi ne spune ca aceasta civilizatie surata nu poate fi in niciun caz mai coapta sau mai evoluata decat civilizatia noastra care parca a fost o singura data, ca niciodata… Din contra, avem aproape toate datele sa spunem ca civilizatia omeneasca este deocamdata cea mai accelerata……

  cuvintele “logica” si “aproape toate datele” mi se par aproape niste “verdicte” batute definitiv in cuie…

  AVP Says:
  2 mai 2010 la 21:27
  @Orange, hai sa-ti explic si mai amaruntit (dar daca ma gandesc ca ti-am / v-am mai spus odata colea si-acum constat ca v-a intrat pe-o ureche si v-a iesit pe alta, ma descurajez de tot, drea… ) :

  In conceptia mea, Kosmosu e un fel de Pom al Vieţii (tree of life), care a germinat acum 20 de miliarde de anişori din sămanţa Atomului Primar, iar de-atunci creşte, creşte, creşte, părând că nu se mai opreşte, doamne fereşte, şi care după ce a făcut tulpină, ramuri, frunze şi flori, subt forma galaxiilor, nebuloaselor şi-a altor încrengături de sori, a făcut şi fructe, mai incoace, fireşte, subt forma planetelor ţintuite in al gravitaţiei cleşte, una dintre aceste fructe fiind chiar planeta albastră, asta a noastră, care cu colastra-i divină ne hrăneşte, cuibarită subt steaua care ne-ncălzeşte şi deci ne cloceşte, aloo , şi din care – după miriade de ani de prefaceri evoluţionale – am ieşit noi, puişorii săi moi, la soare, muncindu-ne apoi să săltăm din germinativu’ noroi, prin generaţiile de didiloi succesoare, ca să ne prefacem – “la sfarsitu lumii” – într-o Entitate şi mai mare, a cărei sămânţă se va arunca, cumva, în metagalaxia înconjuratoare, până la stadiu ăla Omega, când sămânţa germinatoare porinită hăt cândva din Alpha Male – singularitatea initiala – se va unifica din nou în Atomu Primar, se pare…

  Ei bine, surioare, aşa cum într-un pom există, dupa stadiu-i de floare, fructişoare înca acrite şi alte fructe binişor pârguite, iar unele deja uşor îndulcite, n-aşa? (pana la deplina coacere, cum ar venea…), aşa şi-n Pomul Vietii pot coegzista fructe – planete, bre… – unde viaţa e încă acrită, iar în altele viaţa e destul de pârguită, cum ar venea, însă per total universal distanţa dintre vieţişoarele astea de pe-al coroanei metagalactice areal fructifero-temporal nu e totuşi suficient de mare ca să phootem spune că una sau alta e mai în stare de re-însamânţare (deci coapta deplin, sa zicem ca o caisa aromitoare)… Cu alte cuvinte, extratereştrii ăia or egzista, io nu zic ba (ca si puzderia de fructe din gradinitza mea sau a ta), însa ei nu pot fi mult mai avansati, în timpu evoluţional virtual, decât Planeta-Ou din sistemu nost’ solar, şi deci, până una alta, suntem singuri, halal…

  orangeskorpion Says:
  2 mai 2010 la 21:37
  nu te descuraja, avp, ceva va ramine in mod sigur in mintile noastre….

  si o spui atit de frumos, asa ca te-am mai provocat pe ici pe colo, ca sa te mai citesc…

  va doresc o seara frumoas

 289. orangeskorpion Says:

  monica,

  1.)
  referitor la citatul dat de tatonulaa -> nu m-am legat absolut deloc de discutia voastra de ieri…..nici nu am avut timp, ci pur si simplu am considerat ca asa se vede societatea romaneasca, indiferent daca este firma privata sau institutie bugetara.

  2.)
  referitor la mesajul din 2 mai -> iesire eleganta + pupatura de aplaudac
  multumita???
  🙂

  3.) imi place foarte mult ca esti extraordinar de meticuloasa..sa gasesti in babilonia asta un mesaj de-al meu din 2 mai, ma simt onorat

  🙂

  p.s. sper ca avp nu se supara pe cuvintul „babilonie”, dar altul repede nu mi-a rasarit in cap

 290. Goldmundr Says:

  @Viorel,tu ai multa rabdare cu unii-e de apreciat
  @b.d.,
  bun gasit pe blogul Viorel Padina &Devis Grebu!

  stii cine este sub pseodonimul „GoldmundR”?-cred ca stii.
  B,
  te-as ruga sa-i permiti lui Viorel(doar daca aprobi) sa-mi trimita adresa ta de E-mail(am alt coputer si n-am mai putut salva mare lucru din „memoria” celuilalt.)cand va avea el timp.
  B.,
  @Stely este o persoana minunata(ca si Mony,Dora,pP,Despina V.Orangeskorpion,Viorel&Devis si prietenii/invitatii lor) insa cred ca a fost o neintelegere la mijloc,dupa cum a explicat chiar Stely.Sa stii ca aici ma simt aproape „ca acasa”,si nici nu exista vreo comparatie cu forumul ziarului „Ziua”-chiar daca vin si aici impertineti,Viorel-inima de aur-ii poate trimite la plimbare.

  @pP,te inteleg f. bine cand scrii despre Nostalgia…Eu am Bucurestiul in mintea mea,care m-a dezamagit de cateva ori pana acum-mai incerc anul viitor,cand vom bea cafea in Orasul Vechi,cu cateva perosane de aici-ce zici?

  Dragilor vostri si voua
  numai de bine!

 291. monica Says:

  Stii @orange de ce l-am tinut minte? M-ai banuit imediat SUB ce am dat de ex., ca as crede ca in RU exista democratie
  nu m-am chinuit deloc !

 292. AVP Says:

  Orange wrote:

  avp are o solutie la aceasta boala a singuratatii omului:banarea si sa-l lase sa sufere in surdina in fata tastarii personale, nu sa bruieze un blog

  Orange, scuza-ma, neica, insa de data asta nu mi se pare ca gandesti ca omul matur, civlizat, responsabil si solidar, asa cum te stim cu totii, ci esti un pic cam cinic, mey… Din mesajul pe care ti-l citez mai sus io inteleg ca tu ma faci tot pe mine vinovat pentru faptul ca w. ista a aparut pe for si l-a umplut cu rahat, iar pe el te multumesti sa-l privesti din inalt… Tu crezi ca solutia era simpla: banarea, omitand faptul ca – asa cum m-am plans in mai multe randuri – psihopatii ori diversionistii banati continua a aparea la spamuri, unde vrand-nevrand tre sa-i citesti, si astfel te toaca sistematic, pana iti iei lumea-n cap sau explodezi in capu pretinilor, ca sireacul Thor (apropo, mai stie cineva ceva de el…? :roll:). Asa l-au distrus pe Thor, care la temperamentul lui si la tensiunea de care suferea, va imaginati prin ce trecea… Solutia cu astfel de sociopati nu e sa le raspunzi la fel, transformand forumul in mahalaua Turbati, ci sa-i prinzi cu stratageme intelighente si, in ultima instanta, cu potera Netiquette, iar daca e nevoie chiar si cu Politia, si sa-i bagi cu nasul in propriile lor mizerii, dupa care sa li se ia dreptul de a mai circula liber prin hyperspatz, asa cum se procedeaza si cu infractorii din lumea reala. Vezi, mey, osk… ? Asa facem si cu infractorii aia mai mari, contra carora ne tot plangem si combatem, si da-i, si lupta, zdronca-zdronca, inca de la pasopt… Atata timp cat nebunii nu ne afecteaza direct pe noi, nu ne legam de ei, ci doar susotim pe la colturi ori cartim din adanc anonimat contra „sistemului ticalosit”…; cand insa ne lovim si noi de ei, la un moment nefelixit, tipam ca din gura de sarpe ca toti ne-au parasit si ca suntem un bobor imputit… Si daca o fi chiar asa, a…? 🙄

 293. orangeskorpion Says:

  avp,

  pisibil sa fi devenit cinic, dar exista si explicatii……
  🙂

 294. orangeskorpion Says:

  AVP,

  degeaba sint eu solidar:
  – cu cine nu merita solidaritatea mea:
  – daca sint singur in solidaritatea mea

 295. orangeskorpion Says:

  ok, monica

  🙂

 296. AVP Says:

  Multumesc, @Stely… Te dovedesti in continuare un exemplar de cetatean roman (ba chiar si etnic roman, ceea ce e o minune…) de mare caracter si de o reala maturitate si responsabilitate, ceea ce imi da curajul sa cred ca aiasta tzeara are un viitor cert, in ciuda imensei cantitati de gunoi human ce zace in ea… ; caci nu gunoaiele asigura viitorul si-n ultima instanta supravietuirea unei natii or familii, ci semintele bune, oricat de reduse numeric ar parea…

  In legatura cu „heroul zilei”, infractoru cica anonim „@waszlaw” (in realitate, daca as vrea, i-as putea afla si nr. de la putzic in 24 de ore, exclusiv prin mijloacele de care dispun ca utilizator obisnuit, dar ingenioss, pai cum dreq, de Net…), io zic sa inchidem subiectu, fiindca intre timp viteazu lu pesce a si facut kaki pe el si cioculetzu mai mic, asa cum ii sta bine unui voinic din muci & kktzic… Uitati-va pe blogu lui (desi nulitatea n-ar merita nici macar o atentie scandaloasa, zacand undeva pe locul 13 sau 14 mii pe ze.list, chit ca e inscris la baietii aia cu ochi albastri de hat 2 ani) si-o sa vedeti ca singuru care sta de vorba cu el e @radu nost’, nici ca se phootea altfel, iar in plus homu m-a transformat din „viorel padina” in „v.p.”, a pus afisu cu „ista e un pamflet” si a taiat linkurile catre adrisant, fara sa-i treaca prin glava ca si-a uitat toate mizeriile care il leaga cauzal de infractiunea de insulta aici, cu toata marturia de fatza, plus ca radarul blogosferei ii pastreaza si pozele postarilor initiale… Pariem ca daca mai bat putin din picior, viteazu’ gandacel de balegar se va da cu totul la fund si va incerca sa-si stearga urgentissim imputitele urme, inclusiv nulitatea-i barata de „blog”… ? 🙂

  Ps. Stely, Mony, halalfabetii or pizmasii care va zic „vestale” ori sti cu adevart ce inseamna acest cuvant… ? Ar vrea ei sa aiba puritatea morala a unei „vestale”, he-he… Saru-manushitzele, nobile Doamne…! 😳

  Cu aceasta considerati inchis subiectul w. pe blogul nost. Daca ii mai las mizeriile de mesaje pe-aici, o fac doar in eventualitatea ca ele vor folosi politiei internetului (desi nu-mi fac mari iluzii in acest sens, providerul istuia fiind niste firme mai putin cunoscute, care pot supravietui si fara prestigiu, n-asa…? ). Pedepasa cea mai aspra care i se poate aplica sociopatului ce se pretinde „intelectual” e sa nu-l bage nimeni in zeama, ca si pana acum. Punctum.

 297. orangeskorpion Says:

  avp,

  corect si asta: un ignore total 1000/100 si problema-i rezolvata

  🙂

  +++++++++++++++++++
  avp reply : Da, dar problema mea cu spamurile (unde sunt silit sa intru zilnic, dupa diverse oi ratacite… :oops:) cine o rezolva, te-ntreb inca o data… ? 🙄 Uite, dupa ce l-am prins cu rata-n gura si l-am reclamat la Romtelecom (providerul sau), „raduhumor” s-a potolit…

 298. dora Says:

  Buna seara!

  Toata lumea in transee”
  asa si trebuie pe timp de „razboi”! 🙂

 299. Stely Says:

  GoldmundR,
  Va multumesc ca veniti cu o vorba buna in sprijinul meu, in asa fel incit ,@b.d ,sa fie convinsa ca nu am avut in intentie nimic rautacios…

 300. Goldmundr Says:

  Azi am citit undeva ca un fan din Bucuresti al lui AC/DC a asteptat mai bine de 35 de ani sa-i vada in concert,in Capitala Romaniei.Am auzit ca acest concert din Bucuresti a fost o mare reusita.Ma bucur,mai ales pt. cei de varsta mea-si eu i-am asteptat zeci de ani pe cei de la Led Zeppelin,Black Sabbath si ,de ce nu,pe cei de la AC/DC,care in vara anului 1976,la un „ceai”,am dansat dupa muzica lor,o noapte intreaga-cred ca 4/5 ore non-stop.Eram ca drogat cu muzica lor.Dar atata timp cat am trait eu in Romania,n-au venit,n-a venit nici un grup din Vest.In acea perioada a tiraniei comuniste,am vazut doar doua concerte in Bucuresti,amandoua la Sala Polivalenta:Pfoenix si unul dat de ungurii de la Omega(unde toata sala a dansat-sub privirile ingrijorate a oamenilor de ordine,militieni tineri,care tot faceau semne sa NU….dansam-va dati seama ce teroare era?-totusi,toata sala dansa)-in acele timpuri ne multumeam si eram fericiti cu foarte putin.Cantecul din clipul de mai jos,nu-l gasesc decat cu elicopterele armatei-celelalte sunt blocate/dreptul de autor in Germania…

 301. Shiva Says:

  APV,

  Nu voiesti, ochiosule, sa ne spui si noua in ce articol din codul penal e incriminata infractiunea de insulta? Sau zburdalnicia ta lucreaza cu codul penal socialist?!?

  Si cum e cu politia internetului, haidukule?

  ++++++++++++++++++++++
  avp reply : Insulta ? In art. 205 cod penal, iar politia internetului o pot face – si trebuie s-o faca – providerii de internet, precum si fiecare admin de web-page in parte… Da’ de ce-ntrebi ? 🙄

 302. Vario Says:

  Eu cred ca am iesi mult mai ieftin daca partidele politice ar fi finantate in totalitate de la bugetul statului, proportional dupa un sistem oarecare.
  Atata timp cat cineva contribuie chiar si numai cu o cotizatie la viata politica sau in campaniile electorale mie mi se pare normal sa vrea sa-si ia banii inapoi.
  De unde? – De la Stat.
  Cat? – Cat il lasa inima.
  Lucrurile astea par a nu fi reglementate in nici un fel.

 303. monica Says:

  Gold,
  Ii respect foarte mult pe toti tinerii.ro.Ma bucur ca au alte oportunitati decat noi.Ca informarea ca si migrarea lor ii ajuta sa-si insuseasca mult mai rapid valorile democratiei. Eu nu intru in panica ca ei au alte obtiuni decat ale mele pt ca respectul este prima valoare care trebuie implementat in Ro.
  Ma enerveaza ca nu tin cont ,in independenta lor tinereasca, de experienta pe care noi,cei mai in varsta am capatat-o,in anii aceia de trista amintire cand ,nu aveam drepturi ,nu aveam libertati ,nu aveam nimic; ca nu mai vrem sa greseasca cum ,poate,unii din noi am facut-o.
  De cate ori copiii mei se duc la astfel de manifestari ma bucur pt ei ,din inima.De cate ori pleaca peste hotare ma bucur de parca as pleca eu.
  Au fost la concertul de aseara,care a fost magnific,din spusele lor.50 de mii de oameni ,care s-au dezlantuit intr-un dans nebum .Iti dai seama, daca si noi am fi avut sansa lor?

 304. Goldmundr Says:

  @Stely,nu am spus decat adevarul.(Stely,noi ne tutuim de mult timp)si ma simt bine in „papusoi”,la cabana,pe insula Viorel Padina&Devis Grebu-numai ca vin tarziu de la servici si pierd mai multe ocazii sa intervin
  Acum trebuie sa ma retrag
  Sa auzim (nu)mai de bine

 305. Goldmundr Says:

  @Monica,la 21:16
  mi-ai ghicit gandurile….Asa gandesc si eu-noi n-am avut aceasta sansa.
  E greu sa-ti intelegi parintii.La copiii mei le spun ca tot ce fac ei,trebuie facut cu masura,nu trebuie niciodata sa incerce drogurile si, pot face totul ce NU-i face sa le fie rusine fata de ei insisi,fata de parinti,bunici,rude,prieteni,profesori…(nu-ti face sperante-nici un copil nu invata din experientele parintilor,sau f. putin…)
  In rest,e greu,iar fara ajutorul lui Dumnezeu,cred ca as fi innebunit de mult-de grija lor….
  Numai de bine si
  Dumnezeu sa va aiba in paza!

 306. Stely Says:

  AVP,
  Ma simt onorata de aprecierile tale ..

  Pariem ca daca mai bat putin din picior, viteazu’ gandacel de balegar se va da cu totul la fund si va incerca sa-si stearga urgentissim imputitele urme, inclusiv nulitatea-i barata de “blog”… ?

  Si,da .. Chiar as vrea sa „bati din picior „,si nu putin ,ci tare si cu spor .. Stii ,doar,ca de gindaci ,riie ,paduchi si alte boli ,deratizarea se face cu perseverenta ,pina la eradicarea lor ..Altfel ,unul cit de mic daca mai ramine, se inmulteste rapid ,iar peste putin timp navalesc din nou..

  p.s.Cred totusi ca @tatonul aa nu a facut referire la noi, cei de aici ,ca am fi „aplaudacii”tai..Si mai cred ca tatonul aa este el insusi un „aplaudac”al tau (mai mic -asa cum de altfel o spune),dar si mare ,dar al lui T.Basescu .. 😳
  Iar in ceea ce-l priveste pe orangeskorpion, sunt la fel de convinsa ca este ca si Goldmundr ,un pacifist sadea ,care nu a injuarat pe nimeni la viata sa ..

 307. Shiva Says:

  APV, arcashule, codul penal e aici: http://www.dsclex.ro/coduri/cod_penal_2006.htm#titl_2 .

  Citesc, citez, citeste:

  „Capitolul IV

  Infractiuni contra demnitatii

  Art. 205. – Insulta – Abrogat
  Art. 206. – Calomnia – Abrogat
  Art. 207. – Proba veritatii – Abrogat”

  Brahma zice ca esti jurist. Crede-l pe Shiva, e o iluzie 😆 .

  ++++++++++++++++++++++++
  avp reply : Shiva, Brahma zice ca esti un fraier… 😳 Nu crezi… ? 🙄 Du-te si vezi

 308. pP Says:

  @ Goldmundr Says:
  17 mai 2010 la 20:18

  ,,@pP,te inteleg f. bine cand scrii despre Nostalgia…Eu am Bucurestiul in mintea mea,care m-a dezamagit de cateva ori pana acum-mai incerc anul viitor,cand vom bea cafea in Orasul Vechi,cu cateva perosane de aici-ce zici?,,
  …………………………………………………………………..
  dupa Craiova am trait la Bucuresti 16-17?ani.
  (NUMAI IN ORASUL VECHI+CU FAMILII VECHI)
  (familia mea actuala (,,veche,,)are resedinta tot in BUCURESTIUL VECHI)
  OK.
  EU ACCEPT INVITATIA!
  (poate ne intilnim la lansarea ,(,FABULE PADINA&GREBU,,))
  daca suntem invitati?n’est ce pas?

 309. Shiva Says:

  APV, desigur, mayashule. Dar cind Shiva danseaza, lumile sunt distruse. Si juristii 😳 … Shantih!

  ++++++++++++++++++++
  avp reply : @shiva, fiindca nu prea cred c-ai stiut macar unde sa te duci sa cauti, la cat esti de fraier, iti spun si-o fabula aleasa de Aesop, pre versuri avepiste cu sirop de mura-n gura si dulceatza de cianura, poate-poate iti va mai taia din nasucu ala fooduletz & prostutz, samuraiule tzutz… :

  Şobolanul şi Elefantul

  Un şobolan stătea la taclale c-un chiţcan lângă o gură de burlan, iar mai târziu veni să le ţină de urât şi-un mârtan ponosit, care de auzit mai auzea el câte ceva, însă de văzut nu prea, iar de mirosit aşijderea. Când toată lumea se plictisea mai dihai, se auzi dinspre capătul străzii un vaer de bâlci sau alai şi se văzu un elefant cât covrigăria lu kir Ianulea de-nalt şi-aproape cât uliţa de lat, pe care stătea călare un popor de animale si alte angarale, printre care şi-o pisică birmaneză cu-o privire sfredelitoare. Chiţcanu’, care nu mai văzuse niciodată o aşa arătare cât elefantu de mare, nu mai reuşea să scoată decât nişte chiţcăituri de mirare, în timp ce şobolanul – răutăcios şi gomos din născare – minimaliză, ca de obicei, evenimentul, făcând-o pe indiferentul. „Adicătelea, ce atâta scofală, bey ?” ricană gherlanu, adresându-se asistenţei de purcei, căţei & şoricei. „Tot patru picioare, doi ochi, două urechi şi-o coadă avem şi noi, mey… El are-n plus doar o trompă năroadă, căci dinţi am şi io, numai că ai mei nu stau gata să cadă, aloo…” Însă în timp ce şobolanu sfida cu dispreţ namila obeză, aplaudat fiind cică pentru curaj de galeria maidaneză, hop că-i sări în cap pisica birmaneză şi-l înhăţă pe lăudăros de freză…:oops:

  Morala: uneori, când te dai grandios fără dovezi, e bine să şi fii ce te crezi 🙂

 310. DespinaVestea Says:

  Salut,

  Si eu am momente cand iubesc Bucurestiul.
  Nu-l simt mereu la fel de intens,dar sunt momente ,mai ales vara ,dupa ploaie cand ii simt frumusetea
  Mie imi place foarte mult zona de la Biserica Luterana,Liceu Sava, Ateneul.
  Iarna : Cismigiul plin de zapada ( am facut liceul la Lazar)

 311. Wikipedia « Quodcumque ostendis mihi sic, incredulus odi Says:

  […] Mai e acolo biografia lu’ A.P., zice acolo, de la admin, asa: “Din textul acestui articol nu rezultă caracterul notabil al […]

 312. pP Says:

  @ Goldmundr Says:
  17 mai 2010 la 20:51

  ,,In acea perioada a tiraniei comuniste,am vazut doar doua concerte in Bucuresti,amandoua la Sala Polivalenta:Pfoenix si unul dat de ungurii de la Omega(unde toata sala a dansat-sub privirile ingrijorate a oamenilor de ordine,militieni tineri,care tot faceau semne sa NU….dansam-va dati seama ce teroare era?,,
  ………………………………………………………..
  1974-75n’est ce pas??????mon cher @ Goldmundr
  AM FOST LA CELE DOUA CONCERTE!
  +avec PFOENIX dupa concert la o petrecere la FOISORUL DE FOC + fetele de la CATENA (parca?)
  (una dintre fetele de la CATENA m-a sustras de la petrecere si m––a sechestrat timp de o saptamina intr-un apart. obscur dintr-un cartier BUCURESTEAN.
  CE VREMURI!!!!!
  eram student primul an de Beaux-Arts.
  ps:
  (sper sa fie corect cum am scris)
  daca NU ……-corectati VOI!

 313. Shiva Says:

  APV, Onorabila Doamna, sinele elefantului e acelasi cu cel al sobolanului, adika nimika 🙄 …

  http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1163351-insulta-calomnia-nu-mai-sunt-infractiuni.htm

  Sa recitam: „Astazi, 12 august 2006, intra in vigoare dezincriminarea articolelor 205, 206 si 207 (insulta, calomnia si proba veritatii). Insulta si calomnia nu mai sunt infractiuni. Mii de procese penale, multe dintre acestea avand ziaristi pe post de acuzati, isi pierd obiectul si ar mai putea fi continuate in civil.

  Cei care vor sa ceara despagubiri vor trebui sa se gandeasca bine pentru ca vor plati taxe de timbru judiciar in cuantum cu despagubirile pretinse. De astazi, jurnalistii nu mai sunt amenintati cu inchisoarea pentru pretinse „infractiuni” de calomnie.”

  Cauta, shobofantule divin, legea 278/2006 si mediteaza asupra art. 56. E in hyperspatziu, iar voi sunteti regele hyperspatziului, Onorabila Doamna.

  Shantih!

 314. AVP Says:

  @Mha, baiatule, Shivica… 🙂 Eram sigur ca nu te prinzi ca subt sageata aia pe care ti-o aratai io mai sus e ascuns un mic secretel, care-n final ne va devoala cat esti de incompetento-tembel, dear filosofel… Ia mai uita-te odata, biata faptura turmentata 🙂

 315. monyf51 Says:

  AVP,
  🙂
  Cand io ii ziceam lui….ca ajung la spam,ca daca citeste e spre binele lui 😳 nu m-a crezut !!!!!Asculta de …AVtare 😛

 316. AVP Says:

  @Mony, ma-ndoiesc ca zapacila a priceput, macar acum, a treia oara, ce-i spunem… 🙂 Ista e un caz absolutely classic de fudul si prost.

 317. Shiva Says:

  APV, yoghin al Pacii, te-am rugat sa meditezi, nu sa iti asezi sageata pe orizontala, in bezna bernei.

  Pedeapsa pentru insulta era amenda, ceea ce sugera oricum un pericol social scazut. Legea a abrogat art. 205, iar CC a abrogat abrogarea. De atunci procurorii dau NUP, solomonic, respectind astfel si legea care abroga, si decizia CC.

  Sau poate, Culme-A-Vaii, stii vreun procuror care sa fi facut altfel?

 318. AVP Says:

  In sfarsit, te-ai prins ce voiam sa-ti spun, mha, Shivel… ? 🙄 Acuma insa fii cumintel si recunoaste si tu ca, daca spre a pricepe un lucru simplicel, ti-au trebuit 3 incercari de-ale lu nenea avepel, n-asa ca spre a pricepe un consult muult mai complicat – in raport cu creerasu ce ti-a fost de mamitica ta montat -, ti-ar trebui 3 la patrat… ? 🙄

  Pai tu crezi ca io am timp de pierdut cu de-alde tine, dear baiat si incuiat, si obraznic ca orice troll turbat…? 😯 Un singur cuvintzel necuviincios daca mai scoti, si-ai zburat, aloo… 👿

 319. monyf51 Says:

  AVP
  😉
  Noapte buna ,tuturor!
  A inceput Turul Californiei la ciclism 🙂 !La Eurosport.

  +++++++++++++
  avp reply : Noapte buna, Mony !

 320. Shiva Says:

  APV, prezenta sau absenta mea nu inseamna nimic. Mediteaza la shobofant si vei pricepe intr-o zi… Shantih!

  PS Responsabilitatea pentru un mesaj aparut pe un blog o poarta in mod egal autorul mesajului si proprietarul/administratorul blogului, care a facut ca mesajul sa devina public.

  X te insulta. Daca publici insulta, nu te mai poti plinge, Fotoliu-Al-Nefiintei, esti coresponsabil. Tu esti el, el e tu si tu nu esti. Dar el este? Mediteaza la shobofant!

  Hari Om Shiva Om!

 321. AVP Says:

  @Shivica, baiete, personaju principal in fabula aia nu era shobolanu, si nici elefantu, ci pisica birmaneza, mey… Experto credite.

  Cat despre mesajele alea insultatoare (de care vbesti in deplina cunostinta de cauza, n-asa…?), dimpreuna cu e-mailurile prin care platforma wordpress.com mi-a livrat in inbox mizeriile cu pricina, ele au aparut intrucat blogul ista nu e moderat si pentru ca au fost postate de imprudentul lor autor, normal, iar apoi au fost pastrate spre a fi vazute de toata lumea si spre a servi ca probe pt organele in drept sa decida daca orice neica nime de pe Net poate sa vina si sa te faca albie de porci in casa ta, numai pt ca asa vrea muschii lui, cand i se scoala pe chelie. Asa ca mai bine mediteaza mataputza, nea yoghinulue, cam ce concluzie vor trage procurorii nostri care, ca si stramosul lor Ghita Pristanda, nu prea stiu de balta cu papura si-n niciun caz nu sunt experti in Brahma sau in Buddha Sakia-Muni, cel cu o mie de fetze, fiindca ei stiu doar una si buna… A, sau te pomenesti ca tu nu cunosti nici macar faimoasa scena a III-a, din actul II al Scrisorii Pierdute, mey, filosofule… ? 🙄 Pai, sa ti-o reamintim…

  Pristanda: (singur, intră prin dreapta, e puţin mişcat) O făcurăm şi p-asta… şi tot degeaba. Am pus mâna pe d. Caţavencu… Când am asmuţit băieţii de l-a umflat, striga cât putea: „Protestez în numele Constituţiei! Asta e violare de domiciliu!” – Zic: „Curat violare de domiciliu! Da’ umflaţi-l!” Şi l-au umflat.”

  @pP – nu te supara, prietene, dar nu inteleg nimic din postarea ta de mai sus, asa ca o voi elimina. Daca ai ceva sa-i spui lui Dorin Tudoran, spune-i la el pe blog. Te asigur ca va citi chiar daca nu-ti va publica postarea…

 322. AVP Says:

  Noapte buna, my friends.

 323. Hantzy Says:

  Stely Says:
  17 mai 2010 la 19:24
  Hantzy,
  Eu percep raspunsul dvs( subtil )ca razbunator.. Cred ca le “imbarliganati”, numai ca sa primiti o riposta si mai usturatoare ..Intr-un cuvint intindeti coarda..
  ************
  Nu, nu intind coarda! Jonglasem cu ideea asta de cand AVP ma fortase sa iau atitudine impotriva lui NT. Nu-mi place rolul de judecator, cand premisele alegerii sunt tovarasia de idealuri. Cand a recidivat, tentatia a fost prea mare, dar n-a fost razbunare, ci, exact cum scrisesem, doar o mica demonstratie. Sunt insa curios de ce credeti dumneavoastra ca ar fi fost razbunare, pentru ca razbunarea, oricat ar fi ea de condamnabila, presupune totusi un motiv, chiar si neintemeiat sau inchipuit.

  Dumneavoastra imi solicitati o atitudine explicita, desi una implicita era deja evidenta. Mai mult decat sa-i spun ca mie, personal, nu-mi plac insinuarile sale insa nu pot face: nu consider ca cinci luni in plus pe acest blog imi dau puterea de a interzice altora comentariile.

 324. mariusmioc Says:

  Este jenant dacă procurori plătiţi din impozitele noastre îşi vor pierde timpul cu insultele îndurate de AVP pe propriul blog, unde are deplină posibilitate să le şteargă.
  Dacă toţi ăia insultaţi pe internet vor face plîngere se duce dreaq programul de reducere a cheltuielilor statului, mai trebuie să angajăm încă vreo 1000 de procurori.

 325. despinavestea Says:

  AVP- vezi ,incepe sa le fie frica !

 326. Hantzy Says:

  mioace,
  ca idee, procororii isi castiga pânea din amenzile ce tre’sa le plateasca contravenientii dovediti. De aia, exista o cercetare preliminara, a.i. sa poata fi luata, pe baza unor elemente informale, decizia de urmarire sau nu.
  Candva, chiar aveau plan de amenzi. Nu stiu daca mai au si acum, dar n-ar fi rau sa avem niste institutii de acest gen, insa cu scop preponderent lucrativ!

 327. AVP Says:

  @M.Mioc, onoarea, demnitatea si dreptul la propria imagine ale unui om fac parte dintre drepturile fundamentale prevazute in Constitutie si-n Carta Fundamentala a Drepturilor Omului, aloo… Admit insa ca pentru un nesimtit, pentru o fiinta ignobila sau – sa zicem – pentru un cetatean cu onoare d-aia cu inlocuitori, a la Românica, ca sa nu mai vorbim de honorabilii de Tzigania Mare, n-asa?, onoarea, demnitatea si dreptul la propria imagine nu conteaza nici cat o ceapa degerata, caci altfel – de-un paregzamplu – „alesii” nostri nu s-ar fi grabit sa dezincrimineze (asa cum a remarcat si dashteptu ista de Shiva, insa el nu stia decat jumatate de adevar, evident…) insulta si calomnia (noroc ca CC, care face si lucruri bune in teara asta, normal, s-a gandit sa anuleze ca neconstitutionala dezincriminarea incriminarii, cum ar veni…).

  In spetza, te informez ca pe un simplu cetatean ca n-as fi bagat in zeama obreznicatura, daca el n-ar fi insistat pana-n panzele albe cu agresivitatea-i de infractor dezaxat sadea si daca n-ar continua s-o faca chiar si după si-a cerut galagios scuze, cica, bombardandu-ma inclusiv la spam cu mesaje si pingbackuri, ceea ce arata ca tipul este un sociopat sau un psihopat destul de periculos, care n-are ce sa caute pe internet, ci la Balaceanca, eventual…

  Insa, fie, mey, Mioc: de dragul tau (care stiu ca te-ai batut la „revolutie” pentru drepturile omului, n-asa?, desi ai cam uitat de ele, cum ar venea… :oops:) si-al bugetului tzerii aflate in plina criza, il voi ierta pe ipochimen si nu-l voi mai da pe mana procurorilor, cu conditia sa stearga de pe blogul sau toate topicurile infamante la adresa mea, iar de acum incolo sa ma lase, pur si simplu, in pace, mey… Hai, te numesc advocatu meu pe langa ista (insa sper ca stii ce mananca advocatu neintrebat, aloo…? :roll:) si-ti poroncesc sa-l faci sa-si vada de treaba lui de prichindel cam sonat… Ok, mey… ?

 328. Loda Says:

  Stely :
  ,,@Loda ,mersi ,dar acum ma intereseaza altceva ..”
  Si anume, ce? Poate te pot ajuta .

 329. sorin cucerai Says:

  Mesaj de la Shiva (prin e-mail):

  „APV, lumina inversa, un blog, moderat sau nu, are un proprietar/administrator care e responsabil pentru ce apare pe blog.

  Daca publici pe blogul tau un mesaj care te insulta, esti coresponsabil pentru insulta, te autoinsulti ca Ouroboros postmodernul. Iar procurorii oricum dau NUP, sau stii macar un singur caz cind n-au facut asta din 2007 incoace, Nara-A-Nemuririi ? 🙄

  Si atunci pisica birmaneza isi dezvaluie adevarata ei natura, de basca a minotaurului. Indrazneste asadar, preanesfarsita zeitza a unui zeu mai marunt, egiptean!

  Om mani padme hum!”

  PS AVP, banezi useri care nu te-njura? Ciudat…Parca exprimarea mai libera/literara/nonconformista era acceptata printre regulile jocului. Sau ai schimbat regulile intre timp?…

 330. Stely Says:

  Eheeeee! Iata ca avem o premiera blogăristica ! 🙄
  Telejustiţia se muta pe bloguri.. Oare ce nume sa-i punem?
  Blog-justitia? Asadar,avem un blogger care acuza ,un blogger pîrît ,doi ? „advocati ” si un procuror ?
  Inteleg ca AVP si-a desemnat „advocatul „(m.mioc?)..Am vazut inca de aseara ca si pîrîtul şi-a numit unul… @Shiva ? 😉
  Aştept sa cunosc rolul pe care il joaca @SC ? Of ,of ..deja mi s-a facut teamă . :mrgreen :
  Maestre,te rog sa faci in aşa fel încît sa fie bine ! ..adica ,fara victime „colaterale”.. 😳

 331. dora Says:

  Shiva,

  scuze ca intru in discutie.Imi poti explica, dece, daca s-a dezincriminat insulta si calomnia,mai e pe rol procesul intentat de Tariceanu premierului Boc tocmai in ideea ca a fost calomniat si i-a fost sifonata imaginea?

 332. Goldmundr Says:

  errata:
  Phoenix si nu „Pfoenix”!Cand am recitit ce-am scris ieri,dupa ce mi-a raspuns @pP,am inghitit din cenusa pasarii nou nascute….

  @pP,putem veni in Bucuresti doar vara,doar in luna august(din cauza vacantei copiilor)Si eu m-as bucura
  Cand a avut loc acel concert al formatiei Phoenix,eu eram inca la liceu(din cate mi-a duc eu aminte, Phoenix a sustinut atunci doua concerte la Polivalenta-poate am fost in acelasi timp-ce mica poate fi lumea-si atat de mare,ciudat de mare,daca ramanem singuri…..
  A bientot!

 333. ager p. Says:

  dna.Stely,m-am conformat,asta era prin anu 2 de liceu!

  cand ea trecu pe langa mine cu pasi repezi
  m-atise cu poala rochiei, usoara
  din nestiuta insula a unei inimi
  razbi un suflu cald de primavara
  o falfaire si-atingere de-aripa
  ma netezi si disparu-ntr-o clipa
  ca o petala frageda de floare
  ce-o rupe si-o involbura o boare.
  cazu pe inima-mi ca un suspin
  al soldului in fosnet lin
  si ca o soapta moale
  a inimii sale.

 334. sorin cucerai Says:

  @ Dora

  Raspund eu, pentru ca Shiva e banat.

  Insulta si calomnia au fost dezincriminate in 2006 printr-o lege, apoi reincriminate de Curtea Constitutionala, care a declarat neconstitutional articolul din lege care dezincrimina cele doua fapte. Uf, complicat:))). Ideea pe scurt este ca si astazi insulta si calomnia sunt incriminate (numai la plingerea prealabila a victimei; retragerea plingerii anuleaza raspunderea penala).

  De regula, procurorii la care se face plingerea dau ca solutie neinceperea urmaririi penale (NUP), pentru ca vorbim de infractiuni cu un grad mic de pericol social (pedeapsa e amenda). Daca victima insista, poate incepe proces civil, cerind daune morale pentru incalcarea unui drept subiectiv nepatrimonial.

  Te intreb pentru ca nu stiu cazul: Tariceanu l-a dat in judecata pe Boc in penal sau in civil? Adica vorbim de un proces penal sau de unul civil?

 335. pP Says:

  @ Goldmundr Says:
  18 mai 2010 la 18:17

  ,,@pP,putem veni in Bucuresti doar vara,doar in luna august(din cauza vacantei copiilor),,
  corect!
  cred ca am sa vin la Bucuresti Fin août, début septembre.
  in schimb,pe acest blog nu am sa mai vin NICIODATA
  adica:
  JAMAIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 336. Stely Says:

  ager.p,
  Apreciez faptul ca te-ai tinut de cuvint si ai venit cu o poezie scrisa de tine .Banuiesc ca nu-mi ceri sa-ti spun, daca mi-a placut ..Ceea ce pot sa-ti spun , este ca mi-ai stirnit nostalgia anilor de liceu ..Chiar in clasa a IXa am primit ca dedicatie o poezie : „zimbareata ” 🙂 Era extraordinara . 😳 Si acum imi pare rau ca n-am pastrat-o ..A fost prima poezie din viata mea ,apoi au mai urmat citeva .. Una de la un vietnamez ,student la geologie ….Zau ! O stiu pe de rost ..este cam asa :
  „De ce m-ai lasat/Fara tine ma simt izolat /Cind rideam toata ziua /Si ne plimbam la sosea … 🙂 🙂
  Ups !Cred ca blogul asta are nevoie de o atmosfera mai putin incrincenata ..
  Prin urmare @ager,@ Hantzy , va cer un” time out”!!!

 337. AVP Says:

  Buna seara.
  @Cucerai – tu esti @Shiva ? Am mai spus-o: zi ce ai de zis subt numele tau si nu te voi bana niciodata, nici nu te voi da in judeacata, Sorine, tata. Are cine sa te judece: posteritatea lu avp, bre… 💡

  Deci inca o data: @Shiva, Siva etc nu are ce cauta aicisa, in schimb, tu, – da. Haide, profita de libertatea lui mai, Cucerai… 😉

 338. AVP Says:

  Mon ami @pP, nu spune cuvinte definitive, SVP… 😳 Daca as face o exceptie cu tine, n-ar mai da nimeni doi bani pe mine, aloo… Vezi?, de aceea s-au supalat cei cativa pretini buni de altadat pe mandea: fiindca au crezut ca-n cazu lor AVP tre sa faca o exceptie de la pricipiile si rectitudinea care e… Capisci, bre… ?

 339. Goldmundr Says:

  @pP,ce s-a intamplat?
  la 18:46,@pP a scris:
  „in schimb,pe acest blog nu am sa mai vin NICIODATA
  adica:
  JAMAIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
  Ai putea sa fii atat de dragut si sa explici ca sa inteleg si eu-sper ca nu din cauza mea(Doamne fereste!am gresit din nou si te rog citeste in loc de „mi-a duc eu aminte”- imi aduc aminte -)
  Merci,anticipat pt un raspuns la nedumerirea mea

  ++++++++++++++++
  avp reply : @Gold, stai linistit, supalarea lu pP n-are nicio legatura cu tine. El e suparat pe mine, biensur, insa sper ca-i va trece, caci e hom matur, iar nu un putzunache in natur… 🙂

 340. sorin cucerai Says:

  AVP,

  „Tu esti Shiva?” e o intrebare mistica? 😆

  Daca il lasi pe Shiva pe blog, poate mai vin si eu. Daca nu, nu.

 341. sorin cucerai Says:

  @ Mony,

  Tot nu m-am lamurit daca e un proces penal sau unul civil. Dar judecind dupa asta „Procesul in care fostul premier Calin Popescu Tariceanu ii cere daune morale actualului prim-ministru Emil Boc in valoare de 100.000 lei, pentru mai multe afirmatii calomioase referitoare la afacerea Sterling, incepe joi, la Judecatoria Sectorului 6.”, as zice ca e un proces civil, deci fara nicio legatura cu vreun articol din codul penal.

  …Asta daca nu cumva Tariceanu nu s-a constituit parte civila in procesul penal…Nu-mi pot da seama din ce scrie in ziare…

  PS La o pretentie de 100.000 de RON, taxa de timbru e aproximativ 3.200 de RON. Interesant…

 342. Goldmundr Says:

  Ceva rarissim pt. melomani(nu e Bolero!)
  Cu Ioana Radu si Maria Tanase,muzica populara a atins granitele urbanitatii,lumii mondene,modernitatii.Mai tarziu,-o spun cu amar in gura -la popul opus,stau manelele,muzica amatorilor de duzina,dar galagiosi,muzica care nu-mi apartine.Eu cred ca,comunismul ne-a pervertit gusturile,a adus la banalizarea folclorului romanesc,a exilat gusturile intr-o mahala cumplita a mediocritatii,dopata cu ritmuri orientale ieftine-quelle difference!Dar va rog,ascultati!

 343. pP Says:

  @MONCHER (avp)
  atentie! nu am spus (mon cher)?
  sper ca ati remarcat nuanta, n’est ce pas?

  ,,Mon ami @pP, nu spune cuvinte definitive, SVP… 😳 Daca as face o exceptie cu tine, n-ar mai da nimeni doi bani pe mine, aloo… Vezi?, de aceea s-au supalat cei cativa pretini buni de altadat pe mandea: fiindca au crezut ca-n cazu lor AVP tre sa faca o exceptie de la pricipiile si rectitudinea care e… Capisci, bre… ?,,

  DAC.
  de data asta te invit sa consideri ca este ultima mea interv.pe acest blog.
  Laisse tomber MONCHER!
  ,,Capisci, bre… ?,,
  eu am INTELES dar TU?
  IMP. E SA INTELEGI TU CE AM INTELES EU.
  IMP. E CA EU AM INTELES .
  DE F.MULTA VREME.
  de un an doi ?
  ca va?

  merci!
  ps:
  par contre (am sa mai fac) de temps en temps (cite un CLIK) numai pentru MAESTRUL DEVIS GREBU.

  +++++++++++++++++
  avp reply: ai inteles pe dreq… 🙂 Mie-mi spui…? Atata te rugasem: sa te abti a posta dupa o anumita ora… Tu ai vrea sa-ti trecu cu vederea neste bazgauni numai pt ca esti pretinu meu… Daca in real asa as face, fara doar si poate, in virtual – care va ramane actual si dupa realul actual va disparea pe dup-al trecutului deal – nu am voie sa fac acest gest de hom banal…

 344. AVP Says:

  @SC – Am intuit de la bun inceput ca tu esti Shiva, desi speram sa nu fi, ca sa n-o iei iar in freza… 😳 La un moment dat, vazand diletantismul totusi destul de elevat, desi cam sonat, al replicilor, m-am gandit c-ar phootea fi dementu ala care m-a enervat in ultimile zile si mi-am zis ca ipochimenu, desi e abramburist, totusi nu e facut gramada si de aceea as fi fost tentat sa-l iert, cu anumite conditii, asa cum am aratat in raspunsu pt M.Mioc… De-acum insa sunt convins ca Shiva esti tu, iar asta ma amuza si ma intristeaza in acelasi timp… oops

  Te las pe tine sa concluzionezi de ce.

  Cat priveste procesul lui Tariceanu cu Boc, io nu-l regasesc deloc pe lista de dosare a Judecatoriei sector 6, aloo… Mergeti si voi la linku ista pe care vi-l dau mai jos, tastati „tariceanu” in rubrica „parte” si veti vedea ca nu apare niciun proces cu Boc…

  http://portal.just.ro/InstantaDosareLista.aspx?idInstitutie=303

  In fine, mai arat ca fiind vorba de un proces de calomnie, aista nu poate fi decat un proces penal, iar intr-un proces penal nu exista taxa de timbru, aloo…

  Io chiar sunt uluit cat de diletant poti fi, mey, Shiva… Dar, in schimb, esti capos, n-asa…? Nu te lasi nici de-al drea… ! oops

 345. b.d. Says:

  @Goldmundr, spuneai ca nu mai ai adresa mea,…ti-am trimis aseara un email pe adresa ta care-o aveam.
  Sper ca nu ai schimbat-o. In cazul ca ce-am avut eu nu
  mai este valabila, si n-ai primit mesajul meu, cere te rog
  la AVP adresa mea…

 346. sorin cucerai Says:

  AVP,

  „In fine, mai arat ca fiind vorba de un proces de calomnie, aista nu poate fi decat un proces penal, iar intr-un proces penal nu exista taxa de timbru, aloo…”

  Atunci uita-te aici: http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=302&d=MzAzMDAwMDAwMDAwNjk5MTI*

  Ziaristul ala trecuse sectorul 6, dar e sectorul 5. Si e proces civil.

  „Număr unic dosar: 1511/303/2009
  Înregistrat în data de: 07.04.2009
  Obiect dosar: pretenţii
  Materia juridică: Civil”

 347. monyf51 Says:

  sorin cucerai Says:
  18 mai 2010 la 21:55

  Totodata, la dosar a fost depus raportul Curtii de Conturi in cazul Sterling, iar avocatii au cerut termen pentru a-l studia.

  Eu nu am studii juridice asa ca citesc ce scriu ziaristii Ro ,care ne lumineaza mintile,zilnic,cu profesionalism 😳
  Dar,dupa mintea mea putina ,odata ce este bagat in dosar un raport al CC ,nu cred ca acest proces este unul de divort.Nu stiu amanunte,dar citesc :

  Tariceanu renunta la proces daca Boc retrage acuzatiile cu Sterling
  Boc: Abia astept sa castig procesul cu Tariceanu

  Eu am inteles ca un dosar pornit pt calomnie se va termina cu proces de subminare a economiei nationale.

  Nici nu ma intereseaza cum se va termina ,adica in favoarea cui.Dar vreau ca nimeni sa nu mai faca afaceri oneroase in ro si sa aiba si tupeu,pe deasupra.Si ,atunci cand totul va fi ok n-am sa admit nimanui sa il faca HOT pe un conducator cinstit .Nu sunteti de aceeasi parere cu mine?

 348. pP Says:

  ,,avp reply: ai inteles pe dreq… 🙂 Mie-mi spui…?,,
  OK!TEFLON.+L”autre CON (DT)

 349. monyf51 Says:

  „Calin Popescu Tariceanu a cerut in instanta ca Boc sa-i plateasca daune morale in valoare de 100.000 de lei si sa publice hotararea judecatorilor in doua cotidiene nationale si sa o difuzeze la trei posturi TV in prime-time.”

  nu se vb de vreo taxa de timbru in nici unul din link-urile puse

 350. AVP Says:

  Uff… 😦 Are WordPressu ist cate o pauza de masa, de-ti vine sa-i lasi in pitpalaca mamii lor si sa te-ntorci la Blogspot… 👿 Cine nu stie despre ce-i vorba e inclinat sa creada ca i-au atacat hakekrii blogu… 🙂 Insa daca are diligenta sa caute raspunsu va vedea ca toate blogurile de pe WordPress.com merg greu in ora aia, nu doar al lui, si-atunci versiunea cu atacu hakerist or securist tre sa cada, pai cum dreq…

  @pP – sper sa-ti treaca supalarea, prietene. Te pretuiesc sincer, o stii prea bine, insa uneori esti mult prea hartist, mon ami…

  @ Sorin, un proces de „pretentii” este totdeauna civil, iar un proces de „calomnie” este totdeauna penal ***

  @ Mony – intr-un proces civil se plateste, cu anumite exceptii, taxa de timbru, pe cand intr-un proces penal nu se plateste niciodata ; daunele morale dintr-un proces penal nu sunt taxabile.

  update:

  *** Deci procesul dintre Tariceanu si Boc nu e un proces de calomnie 💡

 351. waszlaw Says:

  gata domnule… am gasit pe unu care chiar ma calca pe nervi, dumneavoastra macar aveti un nivel de cultura… din acest motiv am terminat-o/// poate ne vedem candva in alt context, eu mai intelept…dumneavoastra mai calm. am sa scot alea urate, desigur cu ceva precizari si, in ciuda aparentei, fara frica… de procese, multumesc lui Dumnezeu nu ma tem. Va salut.

 352. sorin cucerai Says:

  OK. Deci il de-banezi pe Shiva? Ca sa stiu ce sa-i spun – si ce sa fac mai departe.

 353. Stely Says:

  Hmm!! Pe Shiva asta nu l-as de-bana .. :evill: Il prefer pe @ S.Cucerai ,desi pina la un moment dat mi-a placut duelul cu @Shiva ..Pe parcurs insa se cam juca cu …focul ..ups! Asa ca mai bine …TAC

 354. AVP Says:

  Nu, nu-l debanez, sorry… M-a dezamagit profund prin modul absolutely gugustiucesc in care a cazut in plasa-mi… 😳 Io nu ma duelez decat cu adversari cat de cat de talia mea, mey…

  Ok, @shiva n-a calcat nicio lege pe-aciia, dupa cum nici @radu nu incalcase, recunosc, insa el – radu ista – era enervant prin faptul ca nu-l ducea mintea prea repede, plus ca era si clantzau, latrand si miraind intr-una, aiurea… Or, io n-am nici timp, nici nervi de tzacaneala, man…

  In fine… Noapte buna la toata lumea !

  ps. @Stely – am cetit mesaju tau abia dupa ce l-am scris pe ista al meu… 🙂

 355. Stely Says:

  Pai,da ..Asa se intimpla cind te exprimi liber si neingradit ..
  Am scris ce-am gindit .. Shiva se cam deda la acrobatii lingvistice ,cam dubioase si ..indraznete ..

  ++++++++++++++++
  avp reply : nu „indraznete”, ci impertinente… Asa, da, ar consona cu dubioase, cum bine ai zis… Efectiv, la un moment dat am crezut ca e nefelixitu ala de warshav… 😳 (dupa ce initial intuisem ca e… nu spui tzine, mi-e rusine… oops)

 356. Stely Says:

  p.s .. Noapte buna !

 357. sorin cucerai Says:

  @ Stely

  „Shiva se cam deda la acrobatii lingvistice ,cam dubioase si ..indraznete ..”

  Aha. Si asta l-o fi speriat pe AVP? Mie mi-a placut cum a intors povestea cu elefantul si sobolanul. L-a lasat pe AVP in aer – fara replica:))). Impresia mea e ca de-asta a si fost banat, fiindca AVP nu mai avea alta replica.

  Very well, then. Noapte buna tuturor… 😉

 358. costel Says:

  Uite, Viorele, cere-mi parerea despre Shiva daca sa-l banezi ori ba si ti-as spune sa-l lasi sa scrie. E redutabil. Impertinenta sa, iertat fie-mi cuvantu nefericit, face bine. Io ti-am zis, odinioara, lasa discutiile sa distoneze. Fac bine.
  Ai lasat sa apara mesaje muuuuult sub nivelul celor lui Shiva.

 359. Petre Dinca Says:

  @ sorin cucerai

  Potrivit art. 14, lit. f1 din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru „sunt scutite de taxe judiciare de timbru actiunile si cererile, inclusiv cele pentru exercitarea cailor de atac, referitoare la stabilirea si acordarea de despagubiri pentru daunele morale aduse onoarei, demnitatii si reputatiei unei persoane fizice”.

 360. AVP Says:

  @ Costele, Shiva al tau e aci si se numeste S.Cucerai… Ce mai vreai ?

  @ Thank you, dom Pedro… Precizarile tele sunt, sa speram, lamuritoare pt diletantii, nici macar prea superiori, ca sa zic asa, ca ale Shivica…

  Postare noua !… iar maine, cu ocazia complinirii mumoasei varste de 20 de anisori de la Duminica Orbului, vom avea alta postare noua…

  ps. Mey, poate-mi spune si mie cineva daca vreo tembeliziune transmite votarea lustratiei in parliament… 🙄

 361. sorin cucerai Says:

  @ Petre Dinca

  E vorba de art. 15 (nu 14), lit. f1 din legea respectiva. Iar art. 15 lit. f1 a fost abrogat prin OG nr. 34/2001. Verificati si dumneavoastra.

  @ AVP

  Nu comentez credinta ta cum ca eu as fi Shiva 😆 . Ma amuza insa lipsa ta de imaginatie, curioasa la un poet.

  Insa oricum ar sta lucrurile – eu nu vreau nici sa confirm, nici sa infirm, ca sa te las pe tine sa fii asa cum esti – nu vad niciun motiv pentru care nu l-ai debloca pe Shiva.

  Restul e…AVP.

 362. AVP Says:

  Ok, SC… Atunci imi dai voie sa pun aici, spre judecata onor juratilor cetitori, cele doua poze de identificare, a ta si a lui Shiva, pe care mi le-a trimes potera platformei Word.press.com… ? 🙄

  Restu e gargara.

 363. AVP Says:

  Cat despre motivele pt care nu-l deblochez pe Shiva, motivu e unul singur, de fapt : mi se pare ca Shivica e un @radu-2, un cetatean statistic in plus, care n-ar salta media de intelighentza a forumului cu nemic, in schimb ar creste cantitatea de nervi. Atata tot.

  ps. Chiar nu te-ai prins ca @Shiva, care se repezise in mine ca o pantera, a cazut ca o baliga…? 🙄 Iar vrei sa faci din rahat bici, respectiv dintr-o infrangere penibilissima, o victorie doar de tine si de @Costel vazuta…? Hai, opreste-te, pleease…!

 364. sorin cucerai Says:

  Shiva says:

  „APV, oleoduct savuros, pune-le.

  Dar mediteaza si la ce-a scris Sorin: ” Insa oricum ar sta lucrurile , nu vad niciun motiv pentru care nu l-ai debloca pe Shiva.”

  Mediteaza-te, luminitze ale Gangelui. Si nu muta recamierul decat daca saluta. Shantih!”

 365. AVP Says:

  Apropo, SC, vad ca te-ai pripit – iar… 😳 – sa te pronunti f.ritos in chestiuni pe care nu le cunosti decat din ziare, iar nu din tomuri temeinice (ca si diletantu Shivica…).

  Afla deci ca CCR a stabilit, prin decizia nr. 778/2009, ca dispozitiile art. I pct. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 34/2001 pentru modificarea si completarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru sunt neconstitutionale, aloo…

  Update:

  Argumentele CCR :

  Reglementand raspunderea civila pentru prejudiciile cauzate prin fapte ilicite, Codul civil roman nu se refera expres si la existenta unei forme de raspundere patrimoniala pentru daunele morale. O asemenea forma de raspundere juridica a fost admisa pe cale jurisprudentiala, cu deosebire incepand cu anul 1990.

  Legislativ, existenta raspunderii patrimoniale pentru daune morale a fost recunoscuta implicit prin art. 15 lit. f1) din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, text introdus in lege prin Ordonanta Guvernului nr. 11 din 29 ianuarie 1998, aprobata prin Legea nr. 112/1998, in care se prevedea scutirea de taxa judiciara de timbru a actiunilor si cererilor, inclusiv cele pentru exercitarea cailor de atac, referitoare la „stabilirea si acordarea de despagubiri pentru daunele morale aduse onoarei, demnitatii sau reputatiei unei persoane fizice”.

  Reglementarea reprezenta un mod specific de aparare juridica a mentionatelor atribute ale personalitatii umane – caracterizate in art. 1 alin. (3) din Constitutia Romaniei ca fiind valori supreme in statul de drept. In felul acesta se asigura accesul la justitie, neconditionat de plata unei taxe de timbru, persoanelor vatamate prin proferarea de expresii insultatoare, calomnii ori denigrari savarsite pe orice cale, direct sau prin mijloacele de comunicare in masa.

  Luand in considerare aceste ratiuni ale art. 1 alin. (3) din Constitutia Romaniei care au justificat scutirea de taxe judiciare de timbru a actiunilor avand ca obiect stabilirea si acordarea de despagubiri pentru daunele morale aduse onoarei, demnitatii sau reputatiei unei persoane fizice, Curtea Constitutionala constata ca abrogarea art. 15 lit. f1) din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru contravine prevederilor art. 1 alin. (3) si ale art. 21 alin. (1) si (2) din Constitutia Romaniei, precum si ale art. 6 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale.

  Faptul ca dom Petrica s-a referit la Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru nu inseamna ca el a avut in vedere chiar fotografia din 1997 a legii, dreaq… Dom Petrica e jurist de profesie, nu filosof de internet, ca Shiva…:)

  Cat despre pozele alea – mai tarziu, acum am alte prioritati.

 366. sorin cucerai Says:

  AVP, nu e vina mea ca un cetatean al Romaniei este pus in imposibilitate de a cunoaste legile tarii lui din pricina deselor schimbari, adaugiri, abrogari si abrogari de abrogari ale acestora.

  Ar trebui sa deplingi impreuna cu mine lucrurile astea, nu sa ricanezi expert… 👿 Tzara asta e cum e si din cauza ca legile au devenit inaccesibile cetateanului obisnuit! Daca tot esti pentru modernizarea Romaniei, incepe cu asta.

 367. AVP Says:

  SC, pe de o parte deplang, impreuna cu tine, abrambureala din legislatia Ro si din sistemul buletinelor informative asupra imensei maculaturi legislative produse mai ales dupa „revolutie”, dar pe de alta iti atrag atentia ca nu noi, io cu dom Petre (prietenul meu, care si-a deconspirat „pactul cu diavolul” spre a ma salva pe mine, in 1980-81, cu orice risc pentru el, si care – mai mult decat atat – a semnat „Apelul catre Europa”, editia a doua, din august 1981), ne-am dat mari experti, ci tu, expertu universal al lu pesce, ai vrut sa ne umilesti (si nu numai acum, aloo…), demostrandu-ne, odata cu dasteptu de Shiva (a propos, te convisesi, Costele, cine-i Shiva…? of, of, mah, Costele, Costele, cum dreaqu de te-ai inecat tu ca neamtu tiganu la mal…? :oops:), ca suntem niste „iluzii de juristi”, n-asa…? Tie ti se aplica la fix vbulitza aia veche si-nteleapta: cine sapa groapa altuia cade singur in hazna…ups.

 368. monica Says:

  Ciuvica Says
  la masa volanta a Antena 3
  „Oamenii sunt in pragul mortii de foame”.
  😯 , :shock:, 😯

 369. sorin cucerai Says:

  Pai, AVP, eu am mers pe prezumtia de buna credinta si simplitate. Adica daca ma uit peste o lege (sau peste codul penal, ca Shiva) si vad ca un articol e abrogat, atunci iau de bun ce vad.

  Da’ din discutiile cu tine si cu Petre Dinca am tras concluzia ca in Romania lucrurile nu stau asa. Si atunci revin la mesajul meu de mai sus.

  Adaug, furios (nu pe tine, ci pe labirintul asta de legi si coduri care se schimba intr-un ritm infernal), ca din haosul asta singurii care cistiga sunt avocatii/juristii, fiindca devin de neevitat. Cind cunoasterea legii e accesibila exclusiv expertilor, republica e suspendata.

  PS Si acum, ca mi-ai oferit o consultatie cu privire la insulta/calomnie/defaimare/atac la adresa demnitatii, te invit sa renunti sa mi te mai adresezi in moduri care imi lezeaza demnitatea. Ca sa nu patesti mai stiu eu ce…

 370. costel Says:

  Mie-mi place, Viorele, verbul asta astrigent al lui Shiva, oricine ar fi. Vezi asta-mi neplace la tine: asocierea neaparata a unei persoane cu o tabara sau alta. Io sunt io, nu unic si irepetabil. Doar unul.

 371. AVP Says:

  Mdea, e o replica specifica tie… Vasazica, io iti lezez demnitatea fiindca ma apar de atacurile tale marsave, iar tu, care ai insinuat ca redactorul „Apelului catre Europa” („singurul text vadit anticomunist scris de un intelectual roman in anii 8o”, iti mai amintesti cine a scris asta… ?) ar fi fost de fapt un turnator, iar pe auctorul „Planetei-Ou” l-ai decretat in cel mai bun caz un plagiator, n-asa?, plus ca pe sireacu V.Abălaru – pe care il strigai mai alalatarea p-acilisa… – il facusi, prin guritza lu Shiva, „o iluzie de jurist”, esti un ingeras din rai, dle Cucerai, ai… ? Vai… 😳

  Si cand te gandesti ca totu ar fi ramas ca mai nainte daca ai fi putut sa-ti asumi gresalile, asa cum face orice om cuminte, si sa-ti inabusi resentimentele create de neste infrangeri in fond minuscule, iti vine sa ricanezi: Doamne Dzeule, mare mai e gradina ta, bre…! oops.

  ps. Deci d-aia ai vrea tu sa fii Shiva, ca sa ma hartuiesti fara riscu de a pati ceva, ca warshaw ala, a…? 😉

  pps. @Costele, nici io n-am zis ca n-ai fi tu: un cam neinspirat investitor, care dupa ce a investit o suma frumusica, totusi, plus un credit moral impunator, intr-un poesel cu evident turbomotor, cand era sa culeaga roadele investitiei & prieteniei sale linisor, s-a inecat la mal ca tiganu neamt, la fel de chior, luandu-si investitia la shuturi, alaturi de alti dashtepti din bobor…:)

 372. sorin cucerai Says:

  AVP, n-am zis ca imi lezezi demnitatea. Am zis doar ca daca o faci (sau daca o faci cu altii) etc. Altfel, sunt de acord cu tine – toate astea-s maruntisuri.

  La tine totul e o chestiune de persoane – si de persoana ta?

  In rest, explicatiile despre suetele tale literare cu securistii nu m-au convins. Iar visul tau de anulare (temporara?) a libertatii presei m-a uimit si mai si.

  PS Shiva ma roaga sa te intreb pentru ultima oara: il deblochezi sau nu?

 373. AVP Says:

  Daca il deblochez pe Shiva, tre sa-i deblochez si pe @radu, @raduhumor or @warshav, ceea ce ar insemana sa-mi tocesc timpul si nervii doar spre a raspunde hamaiturilor istora (nici macar atat de agresive incat sa trebuiasca sa-mi imbrac armura exceptionala de leu). Asa ca ramane cum am stabilit: nu-l deblochez pe Shiva, fiindca ista esti tu. Nici pe liberalism.ro n-ai voie sa apari cu doua masti ; de ce crezi ca aici ar fi ca la carnaval… ? Spune tot ce ai de spus si-ti promit ca nu te voi bana niciodata si nici nu te voi chema – doar pe tine, aloo…- in judecata. Insa de judecata de apoi nu-ti promit ca te pot scapa, Sorine, tata… 😳 Paa

 374. costel Says:

  Ce am facut eu nu am numit-o investitie neinspirata, cum provocator-sugubat o numesti, ci impozit pe speranta. Sper ca intelegi ce vreau sa spun.

  +++++++++++++++++++++
  avp reply: my friend (imi mai dai voie sa-ti zic asa…? :roll:), io n-am zis ca investitia ta a fost, la momentul dat, un act neinspirat, ci ca tu te-ai cam dovedit, punctual in cazu ista, un investitor cam ratat, din moment ce ti-ai luat investitia la injurat tocmai cand altii – un mediu investitional mult mai elevat, daca-mi permiti comparatia… – se pregatesc sa o ia la laudat…ups.

 375. sorin cucerai Says:

  Sa presupunem ca Shiva as fi eu. Daca da, zici ca n-as avea voie cu doua nick-uri. Bine. Atunci renunt la „sorin cucerai” in favoarea lui „Shiva”. E OK asa? Shiva face explorari prin tarimuri pe care Sorin Cucerai, filosof rationalist, nu umbla.

  E la fel ca si cu juristul VA, care cedeaza locul poetului VP. Deci?

 376. costel Says:

  Daca un mediu investitional este mai elevat decat altul (http://old.cotidianul.ro/citi_bani_a_cistigat_patapievici_in_2007-42593.html), nu am caderea sa ma pronunt.
  Evident ca, indiferent de asperitati, m-as bucura sa ma apelezi cu „my friend”.

 377. AVP Says:

  @SC, sunt de acord, dupa ce vei recunoaste fara echivoc ca tu esti Shiva. Dar fara echivoc, aloo…

  @Costele, nu deturna sensul discutiei.

  Hai ca mai vbim spre seara. Acum tre sa plec dupa malai – efectiv, aloo – pe splai, vai…

 378. sorin cucerai Says:

  @ AVP

  Daca tu esti absolut convins ca eu sunt Shiva si daca l-ai banat pe Shiva, atunci m-ai banat pe mine, lucru pe care ai promis ritos ca nu-l vei face niciodata. 😆

  Altfel, pentru un poet postmodern pui standarde de claritate imposibile, pe care le deconstruia chiar si Gura de Aur (autenticul, nu contemporanul Germanicus): „Sa ne ducem la morminte, va rog, si sa vedem tainele de acolo. Sa vedem pe om descompus, oasele roase, trupurile putrezite. Daca esti intelept, priveste! Daca esti priceput, spune-mi: Cine e imparatul, cine e ostasul? Cine e stapanul, cine e robul? Cine e inteleptul, cine e neinteleptul?”

  Vrei sa spun ca eu sunt Shiva? Fie, o spun fara echivoc: „Eu sunt Shiva”. Esti multumit acum?

  Dar folosirea limbajului e in mod ireductibil echivoca. De unde stii ca n-am spus asta („Eu sunt Shiva”) in gluma? De unde stii ca n-am spus-o doar ca sa-ti fac pe plac? De unde stii ca n-am fost constrins de ratiuni strategice sa spun ce-am spus? Poate ca tocmai m-a platit cineva sa pretind ca sunt Shiva… 🙄

  Ba chiar daca eu insumi as fi absolut convins ca eu sunt Shiva, cine garanteaza ca nu ma insel? Doar am mai facut afirmatii care s-au dovedit a fi gresite, desi eu eram absolut convins de adevarul lor…Deci de ce m-ar crede cineva cind afirm fara echivoc ca eu sunt Shiva?

  Si de ce m-ai crede tu, care vinezi tot ce spun si incerci sa arati ca tot ce spun e gresit? Nu poti sa ma consideri un nepriceput, un tip mult sub nivelul tau, si in acelasi timp sa ma consideri competent cind afirm ca sunt Shiva…

  PS Eu am interpretat altfel decit tine afirmatia lui Shiva cum ca ai fi un jurist iluzoriu. „Jurist iluzoriu” nu inseamna „jurist incompetent”, ci inseamna ca, daca legile omenesti sunt o iluzie, activitatea juristului este la rindul ei iluzorie. Asa am interpretat eu.

 379. AVP Says:

  Imi place ca recunosti ca, dupa cata papara ai mancat pe-aci, nici tu nu mai stii cine esti…-:) Deci de-acum incolo vei fi Shiva, da…? Iar ca sa fiu sigur de asta – fiindca de la un filosof al relativitatii avataro-caracteriale ma pot astepta la orice, inclusiv la transgresarea de la Brahma la Shiva si de la Christ la Mamona si vitzavercea, pai cum drea… – vei posta aicea cu numele Shiva, insa cu adresa de e-mail de-acuma… 💡 Iar daca nu, – nu.

 380. devis grebu Says:

  @AVP, pen’ca simtz in aer o adiere „meditativa”, ma bag si eu in Gange ,nu ca sa ma purific ci ca sa va tulbur putin apele unei posibile antante…Va propun sa-i cereti „preopinentului” sa lase balta nick-ul ” Shiva” ( va dati seama , la cate brate are-ndotare , comentariile vor ploua mai torential decat sagetile verilor sai cu pielea rosie ) , sa abandoneze si nick-ul S.C. careil situeaza (inainte de a asterne un rand din paragrafele fara de sfarsit care nici nu au ca tinta un sfarsit ) intr-un complex initial de inferioritate ,datorat jumulelilor/auto/flagelate si repetate la care s-a supus/expus , pentru a adopta noul si perfect compatibilul
  nick : ” caricatura–nimic/peiorativ/in/asta ” . Ei ,ce ziceti…?
  De acord…?…sau…mai fac ceva valuri in sfantul fluviu…?

 381. Stely Says:

  Evoie ?.. Nu ptru o postare ,ci doar ptru a-mi exprima o reala si mare incintare.. 🙂 🙂 .. ptru toti cei care au postat aci ‘ de azinoapte si pina acum ..
  Fie ca „sagetile „,trimise unii catre altii ,prietieni de odinioara , sa fie numai cu sirop de mura’n gura si cu dulceatza de cianura Amin !
  P.S il iclud si pe tatonul aa ,chiar daca nu a mai postat cam de multisor …

 382. AVP Says:

  Maestre DG – ce-si face omu’ (Shiva ista) cu mana lui nici dreaku nu desface…oops

  Sa-l lasam sa se desfasoare… Suntem noi inimici ai drepturilor homului… ? 🙄

 383. monica Says:

  AVP,in curand ne vom duce la Guru,la flacara violet ,la meditatii si altele,ca sa ne punem si noi la punct cu invatamintele budiste ,ca pe cele ortodoxe le daduram gata 😆 Eu,sincer ca de obicei ma bucur mai putin ;(

 384. monica Says:

  😦 😦


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s