Asociatia 21 Decembrie e pornita pe „revolutionaru” Ion Ilici Iliescu

Din Asociatia 21 Decembrie 1989 fac parte oameni care chiar au crezut că atunci, în zilele de fior şi râs, a avut loc o revoluţie, iar nu „o minciună mare cât secolul”, în care Armata şi Secu s-au jucat de-a hoţii şi vardiştii într-o tragicomedie transmisă în direct la TVRL (mai ştiţi ce înseamnă iniţialele astea?), care a ţinut tot mapamondul cu sufletu la gură şi cu lacrămi în ochi, scopul prozaic fiind acela de a le crea „emanaţilor” ce urmau să vie o platformă de „revoluţionari” şi de „salvatori” ai patriei, în luptă cu balaurul „terorist”, teleghidat de „Odiosul şi Sinistra”.

Că tragicomedia a fost o tradiţională lucrătură kaghebistă, securistă get-beget ori straniero-ciaistă (sau o coproducţie între aceste celebre case de producţie diversionistă, de ce nu?) vom afla când vom afla – dacă vom afla -, cert e că pe 21 decembrie 1989 şi-n zilele următoare în Bucureşti au murit sute de oameni nevinovaţi (aşa cum se întâmplase în zilele precedente la Timişoara şi cum se va întâmpla de altfel în toată ţara), care au ieşit cu naivitate pe străzi ori s-au repezit să apere „Televiziunea Liberă” şi celelalte „cuceriri revoluţionare”, în timp ce Ion Ilici – după cum aflăm din documentele recuperate recent de Asociaţia 21 Decembrie  – dădea ordin secret ca niciun activist comunist să nu fie schimbat din funcţie, iar comuniştii şi securiştii de rangul doi preluau cu febrilitate , subt oblăduirea „emanatului” nr.1, toate posturile vacantate în stat prin înlăturarea „clanului Ceauşescu”. Deci nici vorbă de „revoluţie” ! Revoluţie socială e atunci când cei daţi jos de la putere sunt înlocuiţi cu „duşmanii lor de clasă” – cum se spunea în manualele de materialism dialectic şi istoric -, iar nu cu „tovarăşii de idealuri”, deveniţi doar simpli trădători de ocazie ai „comandantului suprem”, precum şi – ulterior – ai „idealurilor socialiste”, de voie, de nevoie.  După care trai, nineacă!, prostind boboru cu tembelizoru,  astfel că în 20 de ani topul celor 5000 de rumâni cei mai bogaţi s-ajungă a fi ocupat, în proporţie de 95%, de foşti activişti ori securişti, cei mai mulţi dintre ei şi foşti „revoluţionari”, ori măcar de fiii or nepoţii unor astfel de loviluţionari, în timp ce milioane de români au fost practic siliţi să-şi părăsească ţara rămasă pe mâna „tagmei jecmănitorilor”, cum ne sugerează şi inspiratul desemn de mai sus al maestrului Devis Grebu.

În continuare, voi reproduce ultimile comunicate ale Asociaţiei 21 Decembrie, însoţite de cele două desemne pe care DG le-a dăruit lui Doru Mărieş.

APEL CĂTRE VICTOR PONTA

PENTRU CLARITATE MORALĂ

Scrisoare deschisă semnată de 33 de organizaţii civice şi sindicale

D-lui Victor Ponta – preşedintele Partidului Social Democrat

3 mai 2010

Domnule Ponta,

Vă solicităm să faceţi apel în calitate de preşedinte al PSD către deputaţii partidului pe care-l conduceţi, să voteze în unanimitate legea lustraţiei, în mod deschis, la vedere, astfel încât electoratul să se convingă că PSD va vota pentru îndepărtarea de la conducerea înaltelor instituţii ale statului a celor implicaţi direct sau indirect în abuzurile, fărădelegile şi crimele partidului comunist şi ale Securităţii. În felul acesta, domnule preşedinte, veţi da semnalul reformării PSD care timp de 20 de ani a acţionat ca principal continuator şi moştenitor al partidului comunist şi al Securităţii.

Din păcate, predecesorul dvs, dl Mircea Geoană, nu a avut forţa de a reforma PSD şi de a se desprinde de Ion Iliescu care, timp de 20 de ani, s-a dovedit a fi „blestemul şi nenorocirea” nu doar a României, ci şi a PSD. Sperăm că veţi acţiona pentru reformarea partidului pe care-l prezidaţi având în vedere că faceţi parte din cea mai tânără generaţie de politicieni. Societatea românească are nevoie de un partid social-democrat care condamnă abuzurile, fărădelegile şi crimele totalitarismului comunist.

Societatea civilă a cerut de 20 de ani încoace adoptarea lustraţiei. În Europa, ideea lustraţiei anticomuniste s-a născut în România, în martie 1990, prin Proclamaţia de la Timişoara. Toate ţările europene foste comuniste, membre ale UE, au adoptat ideea românească a lustraţiei, cu o singură excepţie: România. Chiar şi Albania a adoptat legea lustraţiei anticomuniste acum 15 ani, în 1995. Credem că a sosit ceasul demnităţii şi pentru România.

Domnule Ponta, regimul comunist a stabilit recordul criminalităţii în întreaga istorie a omenirii. În doar câteva zeci de ani, peste 100 de milioane de oameni au fost ucişi în numele comunismului. Nazismul are pe conştiinţă 10 milioane de oameni. Chiar şi astăzi, la 65 de ani de la căderea nazismului, ultimii vinovaţi în viaţă care acum sunt nonagenari, sunt condamnaţi pentru implicarea lor în crime naziste. Aşa cum a fost posibilă denazificarea, trebuie să fie posibilă şi decomunizarea. Legea lustraţiei anticomuniste este mult prea blândă. Nu trimite pe nimeni după gratii. Cere doar decenţă. România a suportat cel mai sever regim comunist din Europa anilor 1945-1989, comparabil doar cu regimul stalinist. Zeci de milioane de oameni au fost victime ale regimului comunist din România.

Crimele şi fărădelegile comuniste au fost înfăptuite la comanda nomenclaturii partidului comunist şi a poliţiei politice – Securitatea, conducerea acesteia fiind subordonată conducerii partidului comunist.

Subliniem că legea lustraţiei a fost votată în aprilie 2006 de Senatul României prezidat de liderul PSD Nicolae Văcăroiu, dar adoptarea ei a fost blocată la comanda lui Ion Iliescu de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor – comunistul travestit în liberal Bogdan Olteanu.

Domnule Ponta, ar fi de neconceput să condamnăm abuzurile, fărădelegile şi crimele comuniste fără să interzicem, prin legea lustraţiei, accesul – în cele mai importante instituţii ale statului – al foştilor activişti comunişti şi securişti responsabili direct sau indirect de înfăptuirea abuzurilor, fărădelegilor şi crimelor comuniste.

Domnule Ponta, având în vedere că va fi supusă la vot deschis, cu apel nominal, legea lustraţiei va fi adoptată de o majoritate parlamentară compatibilă cu o Românie modernă, membră a NATO şi UE. Prin votul lor pentru adoptarea lustraţiei anticomuniste, deputaţii PSD trebuie să demonstreze că aparţin unui veritabil partid social-democrat, un partid care condamnă totalitarismul comunist.

Avem încrederea că nu vă veţi complace să fiţi marioneta lui Ion Iliescu care a fost implicat în reprimarea, arestarea şi torturarea studenţilor prodemocratici în 1956, 1957 şi 1968.

În prezent, Ion Iliescu este cercetat penal – conform declaraţiei procurorului general din ianuarie 2010 – pentru genocidul neocomunist înfăptuit după ce uzurpat puterea de stat, respectiv între 22 şi 28 decembrie 1989.

Totodată, Ion Iliescu este principalul responsabil al fratricidului din 13 iunie 1990 conform rechizitoriului din 27 iulie 2007 elaborat de procurorii conduşi de generalul-magistrat Dan Voinea din cadrul secţiei Parchetelor Militare, rechizitoriu în care se arată următoarele: Ion Iliescu a luat decizia reprimării din iunie 1990, a coordonat-o personal depăşindu-şi atribuţiile, a ordonat intervenţia militară cu muniţie de război şi TAB-uri pentru reprimarea manifestanţilor din Piaţa Universităţii – ceea ce a avut ca urmare moartea şi rănirea prin împuşcare a mai multor persoane. Ion Iliescu a implicat foarte mulţi oameni în crime, ofiţeri superiori care au fost trimişi în judecată şi care au susţinut în declaraţiile lor că n-au facut altceva decat să execute ordinele directe ale lui Ion Iliescu şi ale colaboratorilor lui.

Domnule Ponta, spre binele României şi al adevăratei social-democraţii, rupeţi-vă de Ion Iliescu – preşedinte de dezonoare al PSD!

3 mai 2010

Comunicat al Asociaţiei 21 Decembrie 1989

Asociaţia 21 Decembrie 1989 a înregistrat astăzi la registratura Direcţia Politici publice şi Comunicare a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, următoarea solicitare către dl Ministru Mihai Şeitan, cu numărul de înregistrare 5933 din 3 mai 2010:

Către

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale
În atenţia dlui Ministru Mihai Şeitan

Stimate Domnule Ministru,

Avand in vedere prevederile legii nr.544/2001 privind accesul liber la informatiile de interes public vă solicităm să ne comunicaţi dacă dl. Ion Iliescu (domiciliat in Bucuresti str. Moliere nr. 3-5, sector 1) beneficiază de indemnizaţia de revolutionar acordata in baza legii Legea 341/2004.

În cazul în care beneficiază de aceasta indemnizatie, vă solicităm să ne comunicaţi cuantumul sumei pe care dl. Ion Iliescu o primeşte lunar ca beneficiar al legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din Decembrie 1989.

Vă solicitam ca răspunsul să ne fie comunicat in termenul prevăzut de art. 7 din legea privind accesul liber la informatiile de interes public la adresa din Bucuresti str. Batistei nr. 24 A sector 2.

Asociaţia 21 Decembrie 1989

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

POST SCRIPTUM AVP: Să sperăm că se va face oarece dreptate prin lustraţia asta mult trâmbiţată, deşi ea vine atât de târziu, vai, şi parcă văd că-i va ocoli cu graţie pe secretoşii „acoperiţi” de măhrama Carboneriei Estului (cum îi ziceam încă din Aripa Sereinică…), ale căror dosare vor rămâne în continuare clasificate „din motive de securitate naţională” (citeşte: „din motive de securitate”, pur şi simplu…). Mă tem, iată, ca lustraţia să nu fie decât o altă jmekerie menită a ne arunca praf în ochi, ea având doar scopul de a proiecta în gura flămândă a opiniei publice a doua sau a treia serie – numărând de la „revoluţie” – de piepteni, în timp ce „Făt-Frumosu emanat” şi-ar continua netulburat drumu-i predestinat , vba aia… Abia când vom vedea lista finală cu lustraţi, iar printre ăştia îi vom zări şi pe judecătorii, procurorii, deputaţii, senatorii sau consilierii despre care ştie sau poate presupune oricine c-au fost activişti, securişti ori sycofanţi, vom putea conchide că lustraţia e realistă sau, din contra, că e doar o altă figură diversionistă, chit că pentru lustraţie văd că şi onorabila Asociaţie a d-lui Mărieş se zbate şi insistă… Adicătelea, ce ?, ar fi prima oară când adevăraţii revoluţionari sunt tromboniţi de „fraţii” lor imaginari, mey…? 🙄

Anunțuri

130 răspunsuri to “Asociatia 21 Decembrie e pornita pe „revolutionaru” Ion Ilici Iliescu”

 1. Hantzy Says:

  Abia când vom vedea lista finală cu lustraţi, iar printre ăştia îi vom zări şi pe judecătorii, procurorii, deputaţii, senatorii sau consilierii despre care ştie sau poate presupune oricine c-au fost activişti, securişti ori sycofanţi, vom putea conchide că lustraţia e realistă sau, din contra, că e doar o altă figură diversionistă, chit că pentru lustraţie văd că şi onorabila Asociaţie a d-lui Mărieş se zbate şi insistă… Adicătelea, ce ?, ar fi prima oară când adevăraţii revoluţionari sunt tromboniţi de “fraţii” lor imaginari, mey…?
  Eu cred ca aici e cheia! Adica de abia acum incepem sa lucram la lista aia?! Nu sunt deja cunoscuti, de mai toti stiuti sau presupusi?! Pai, atunci … cine face lista are painea si cutitul in mana. Si cand or veni ceilalti … o modifica, ii scot pe unii si-i pun pe altii, si-uite-asa scapa cu totii, iar AVP ma-ntreaba si se-ntreaba „care-i problema?”

 2. AVP Says:

  Si totusi, Hantzy, legea contine o prevedere care practic face imposibila fentarea adversarului politic, in functie de momentul cand unii sau altii sunt la putere. Astfel, fiecare lustrabil este obligat, dupa aparitia legii, sa dea o declaratie cum ca a fost sau nu intr-o postura lustrabila, pe vremea Iepocii. Or, daca azi, cand sunt la putere „ai nostri cu painea si cutitu”, cum ar veni, unul sau altul dintre lustrabil poate minti, data viitoare, cand „ai nostri” vor pleca de la putoare si va veni partida urmaritoare, mincinosu poate fi prins usor cu ratza-n gura, punandu-i-se-n fata declaratia cu propria-i semnatura, iar dupa aia respectivul poate fi dus nu doar la saramura, ci si la racoare, mey… Grija mea a mai mare nu e ca unii mint mai tare si altii mai moale, in functie de puterea pe care o au la un moment dat fiecare, ci ca mint toti, vai, si ne fura increderea ca hotii de cai…

  Am impresia ca si aci va trebui s-alegem raul cel mic: adicatelea pe cei ce mint mai peltic, nu mai voinik… 😳

  That is the questia…

 3. radu Says:

  TVA 25%
  Cota unica 20%
  Si pe noi ne …. grija de sexul ingerilor!

 4. codrin Says:

  sorin cucerai Says:
  4 mai 2010 la 18:14

  @ Stely

  Deci pentru dumneavoastra AVP e nec plus ultra, marele inovator, geniul unicat in istoria lumii, pe cind Stephen Hawking e un tip fumat, lipsit de originalitate, un cacarez mediocru?

  Well, atunci nu intimplator Romania e cum e si acolo unde e…Pina la civilizatia si normalitatea occidentale mai e…
  radu Says:
  4 mai 2010 la 18:30

  @sorin cucerai
  Exact cum spuneam.
  Megalomanie intretinuta de activisti
  Va suna cunoscut?

 5. devis grebu Says:

  @raducule…! ESTI UN INGER ( si …ma ingrijorezi…) Noroc cu
  TVA & Cota unica… asa ma mai linistesc…

 6. Hantzy Says:

  AVP says:
  Am impresia ca si aci va trebui s-alegem raul cel mic: adicatelea pe cei ce mint mai peltic, nu mai voinik…

  Eu crez ca ala de nu minte e cel mai suspect!

  PS. la cati ar fi trebuit pana acum bagati la racoare pe legile daja existente, nu ma convinge nimeni ca o lege-n plus e mai eficienta. Mai ales ca problema-i alta: blocarea contraopinentilor sa ia putoarea prea devreme! Despre Iliescu toata lumea stie ca fusese nomenklaturist, si fu votat! Nastase la fel! Boc la fel! Base la fel!Si fiecare aduse partidului sau gramezi de voturi. Ia blocheaza cativa dintr-astia si le razi 4-5 procente. Destul! iar cand or ajunge in final si ei, trendu lustratiei e deja trecut si fasait, basca ne laudam cu „Pe noi ne-a votat poporu, ce lustratie?! Poporu ne-a gratiat!”

 7. orangeskorpion Says:

  buna seara,

  o fi prea tirziu,
  n-o fi inca prea tirziu pentru legea lustratiei???
  au trecut totusi 20 de ani

  cred, totusi, ca ar trebui aplicata…

  dar pe cine?
  daca chestia asta s-ar fi aplicat in 1990 sau citiva ani dupa, stiam exact…

  acum eu, personal, l-as lustra de nu s-ar vedea si pe bogdan olteanu, dar nu pentru ca este nepotul activistei de partid gisela vass, ci din cauza unui comportament tipic bolshevic..
  si ca el mai sint si alti tineri

  deci sintem intr-o mare dilema, nu???

 8. AVP Says:

  Orange, nu, se pare ca Codrin – cacofonie ineveitabila, scussi…oops – e totuna cu radu… Asta in caz ca Codrin ista n-o fi socotit ca spusele lu Cucerai & radu, de pe pagina precedenta, sunt atat de antologice, incat merita a fi reproduse si aci… In acest ultim caz, da, se adevereste ca respectivu e chiar Codrin din sectoru 3 🙂

 9. radu Says:

  Eu personal l-as lustra pe Boureanu.
  Dar cred ca se lustreaza singur , de prost ce e.
  Mai am propuneri de tineri politicieni lustrabili.
  Dar mai tarziu . Sa-l lasam pe avp sa termine investigatiile .
  Apropo aveti o lista cu megalomani ?

 10. AVP Says:

  Ttitlul urmatorului topic – pe care inca nu stiu cand il vom scrie – va fi:

  Grecia – exemplul viu că o naţiune care n-are bărbaţi de stat în ţară tre’ să apeleze la FMI din afară, altfel mănâncă papară…

  Sau cam asa ceva…

  Noapte buna, my friends.

 11. pP Says:

  Bonsoir

  +
  ,,Pe lângă dosarul de urmărire informativă (DUI Nr. 233433), deschis la 3 august 1980 de către U.M. 0800 SMB (Securitatea Municipiului Bucureşti) cu aprobarea generalilor Iulian Vlad şi Nicolae Pleşiţă, la 10.06.1983, mi s-a deschis un alt dosar – Nr. 4804o – ”Dosar de acţiune informativă individual”. 77 de pagini din el au fost transmise de Serviciul de Informaţii Externe (SIE) Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).,,
  ………………………………………………………………………….
  + ,,Cum cele mai multe dintre aceste pagini sunt aproape ilizibile, singura modalitate de a le reproduce rămâne retranscrierea a ceea ce este, cât de cât, descifrabil.Câteva precizări referitoare la conţinutul documentului (fragment) de mai jos:,,
  …………………………………………………………………………..
  &+

  MINISTERUL DE INTERNE

  DEPARTAMENTUL SECURITĂŢII STATULUII

  U.M . 0544/SECŢIA a IV-a

  STRICT SECRET

  Ex. UNIC

  Nr. F/0048040/ din 03.04.1984

  NOTĂ

  Scriitorul TUDORAN DORIN a relatat unei surse a unităţii noastre, următoarele:

  La 26 februarie 1984, împreună cu soţia, a fost invitatul unui prieten care a aniversat ziua de naştere a copilului. La aniversarea respectivă a participat şi tovarăşul GHEORGHE RĂDULESCU.

  Întreţinîndu-se cu tovarăşul GHEORGHE RĂDULESCU, acesta i-a vorbit despre ”intrigile din partid şi din guvern”, i-a povestit că a fost şi dînsul exclus din partid, dar că în ciuda acestui lucru ”astăzi este ce este”.

  În acest context l-a sfătuit pe TUDORAN DORIN să nu plece din ţară şi să nu mai scrie la ”EUROPA LIBERĂ”, precizîndu-i însă că a ascultat emisiunile în cadrul cărora s-au transmis scrisorile sale şi că acestea i-au plăcut. A afirmat, totodată, că nici dînsul nu este de acord cu ce se întîmplă în ţară, dar că avîndu-i pe ruşi alături nu se poate face nimic. A adăugat că dacă TUDORAN DORIN ar fi fost cetăţean sovietic şi ar fi făcut ce a făcut în România, dispărea de mult, fără urmă, cu întreaga familie.

  L-a sfătuit să aibă răbdare căci ”în cîţiva ani va ajunge mare”.

  În timpul discuţiei, după ce a consumat cîteva pahare cu băutură, tovarăşul GHEORGHE RĂDULESCU, arătînd cu degetul la telefon şi făcînd cu ochiul celor prezenţi, a afirmat: “eu sînt ilegalist, nu sînt de acord cu ce face TUDORAN DORIN”.

  GHEORGHE RĂDULESCU i-a rugat pe TUDORAN DORIN şi pe gazdă să păstree discreţia asupra celor discutate, deoarece în caz contrar “riscă să fie pensionat”. (…)

  MERCI ET BON NUIT!
  ps/
  sa? sa? sa?… Sa descifram ?SAU……?
  SA LASAM CUM SPUNE DON TUDORAN???????????

 12. pP Says:

  +
  ,,A afirmat, totodată, că nici dînsul nu este de acord cu ce se întîmplă în ţară, dar că avîndu-i pe ruşi alături nu se poate face nimic. A adăugat că dacă TUDORAN DORIN ar fi fost cetăţean sovietic şi ar fi făcut ce a făcut în România, dispărea de mult, fără urmă, cu întreaga familie.,,
  …………………………………………………………..
  ASA PUTIN SI FARA URMA(BUUUM) ?..n’est ce pas?
  precum Andreï Sakharov !!!!
  ……………………………………….
  ps/
  eu?……..SINCER…(fiu sa fiu),,,,,…….NU….MAI….INTELEG!….NIMIC?
  VOI,,,,,,,,,,,?????????????????

 13. pP Says:

  ,,Mulţi forumişti nu discută cazul Marino, ci găsesc prilejul de a-i jigni pe Mircea Dinescu, Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu. Unii jurnalişti cu memorie istorică atrofiată îl exonerează cu grăbită magnanimitate pe defunctul Marino. Orice ar scrie unii sau alţii, reiese din documente că A. Marino (nu Dinescu, Pleşu ori Liiceanu!) a avut două nume de cod şi a dat informaţii Securităţii sub aceste nume. Adică a fost delator. A acceptat misiunile Securităţii ca trimis al acesteia. Ceea ce nu a fost cazul lui C. Noica. Naivitatea autorului „Povestirilor despre om” (chiar şi aşa amendată fără echivoc de Monica Lovinescu în acei ani) era cu totul altceva decât o strategie construită prin astuţios camuflate complicităţi colaboraţioniste. ,,
  ………………………………………………………………
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-misiunile-lui-adrian-marino-intre-eruditie-si-delatiune-894009.html
  ………………………………………………..
  EU CHIAR NU MAI INTELEG NIMIC NEMIC NEMA!!!!!!!!!
  VOI CE CREDETI,,,????????????????
  IPOCRIZIA SALVEAZA ROMANIA,,,,,,,,,??????
  SAU?
  ROMANIA SALVEAZA IPOCRIZIA???????????

 14. pP Says:

  OGLINDA,
  STELIAN TANASE.(liberalul)- n’est ce pas? SC?

  ,,Dar pentru a proba cu adevărat istoria oferim cititorilor probele istoriei probă în oglindă, prin două texte scrise de acelaşi personaj, dar în circumstanţe diferite:

  În articolul „Pulsul Prezentului”, tânărul absolvent de Istorie Stelian Tănase a scris: „A trebuit să vină un Partid, o adevărată mişcare democrată, purtătoarea celor mai nobile idealuri de propăşire a poporului nostru (…). Şi dacă nişte calomniatori plătiţi, mercenari ai cuvântului, în slujba unor oficine de spionaj, reziduuri ale războiului rece, cutează, ca nişte trădători de patrie ce sunt, să caute nod în papură din străinătăţile prin care au fugit (…) aceasta este pentru că un popor mic îşi afirmă cu vigoare dreptul la o existenţă demnă în rândul popoarelor lumii.(…) A fi revoluţionar, a fi comunist înseamnă a fi explorator îndrăzneţ al noului. Se spune pe drept cuvânt în Programul Partidului Comunist: (…) A trăi în contemporaneitatea românească înseamnă a trăi liber” (Stelian Tănase, „Pulsul Prezentului”, „Convingeri Comuniste”, nr. 2, 1976, p. 1 şi p. 9).

  Acelaşi Stelian Tănase scria pe 28 decembrie 1989 astfel: „(…) Curajul unora mă copleşeşte. Unii m-au auzit vorbind la BBC, sau au ascultat la Europa Liberă despre protestul unor scriitori împotriva cenzurii şi mă îmbrăţişează. Un muncitor scoate din sacoşă un termos cu ceai şi-mi oferă. N-am băut nicicând un ceai mai bun şi nu cred să mai beau vreodată. Mă uit la şuba lui de om cu viaţă grea şi mă întristez. Cât ne-a trebuit să ne găsim puţină fraternitate şi încredere! Cât rău ne-a făcut tuturor!De un sfert de secol n-am mai cunoscut nimic din ce este omenesc” (Stelian Tănase, „România Literară”, anul XXII, nr. 52, 28 decembrie 1989, p. 12).,,

 15. pP Says:

  punctum/
  DEDICATIE DOMNILOR TISMANEANU&TUDORAN

  ,,Istoriografia românească este de mai mult timp sclava unei mentalităţi osificate, bazată pe câteva mituri transmise din generaţie în generaţie şi care astăzi nu mai conving pe nimeni.,,

  http://www.cotidianul.ro/proba_si_probele_istoriei-113843.html

 16. Hantzy Says:

  Un arab, in calatoriile sale desarte, gasi o lampa veche. Vrand sa-i dea stralucirea de altadat’ o lua la frecat cu spor. Cand ii scoase dopul, dintr-insa iesi un djin, care, bucuros ca fu eliberat din temnita, dar mai zgarcit decat cel din povestea cunoscuta, vru sa-i implineasca doar o dorinta. Arabul, crezand ca barbatia-i sta in dimensiunile falice, ceru djinului sa-l impodobeasca cu o barbatie pana la pamant. Imediat pocni fantastica creatura din degete si-l lasa pe arab fara picioare.
  Morala: Nu intotdeauna lemnul crapa unde dai cu barda!
  Si tot astfel un ratacit incerca sa ne prosteasca ca un partid se preteaza a plati cativa infometati sa strige demonstrativ, intrebandu-se retoric cum de e posibil? Pai uite ca e, iar daca se continua cu astfel de politici guvernamentale, nu va trece mult si vor fi indeajuns cativa leuti pentru o strigare convingatoare. Caci cine e mai vinovat? Partizanii ce racoleaza, cei ce accepta sa-si exprime nemultumirea contracost sau guvernantii ce-i obliga la astfel de actiuni disperate?

 17. Hantzy Says:

  Pepelica, daca incerci sa tii oglinda unuia, inseamna ca o poti tine multora! Cu aceleasi argumente ii poti apostrofa si pe Tismaneanu sau Tatulici, ca sa iau exemple la intamplare. Insa acestia erau doar jurnalisti, ca si Tanase. Dar daca trecem la politicieni dam de fatarnici peste tot, insa nime’ nu-i ca Boc, HRP si TRU, parveniti politici prin excelenta. Doar dupa acest criteriu, Iliescu, Paunescu si WCTudor sunt chiar ingeri: nu si-au modificat pozitia, inainte si dupa. Atunci, cine sunt cei mai damnabili?

 18. mariusmioc Says:

  Încă o minciună mare cît secolul demascată:
  Cu întîrziere, ziarul „Adevărul” recunoaşte că a minţit despre tancul sovietic care, în decembrie 1989, s-ar fi pregătit să treacă graniţa la Galaţi: http://wp.me/pjejF-1U1

 19. waszlaw Says:

  da ma… asta e marele necaz al romaniei dupa 20 de ani… de aia sta tara in loc… cati oameni plictisiti!

 20. Goldmundr Says:

  O pauza in acest razboi mare:

 21. pP Says:

  @Goldmundr
  +(pour la pause)

 22. pP Says:

  dragi PRIETENI:SVP
  am primit un mesaj de la prietena mea(Cristina AUERBACH mama Nastasiei Tepeneag)
  il pun si aici/

  voila,
  …………………………
  Objet : TR: Votez pour moi et aidez-moi à réaliser mon rêve!

  Dragilor,

  Va ia 2 secunde sa faceti un click si sa votati pentru Nasti pentru un concurs la care poate are o sansa…

  (se poate vota in fiecare zi –pentru cei ce au o ardesa IP fixa…; chiar daca stiu ca nu o sa aveti numai asta in cap)

  Si daca mai puteti transmite link-ul la niste prieteni binevoitori, ar fi minunat !

  Mersi mult.

  Cristina

  Bonjour à tous,

  Lorsque j’ai découvert les photos de James Nachtwey et de Reza, il y a près de 5 ans, une passion pour le photojournalisme est née. Depuis, j’ai fait mon possible pour percer dans la photo tout en suivant des cours de sciences politiques afin d’espérer atteindre ce rêve. Et c’est peut-être grâce à vous que j’aurai cette première expérience inoubliable.

  Pour cela, il vous suffit de voter pour moi jusqu’au 21 mai sur le lien suivant :

  http://reportour.francesoir.fr/NastasiaTepeneag

  Su vous voulez voir mon travail auparavant, voici un lien:

  http://www.nastasia-tepeneag.book.fr/

  Mille merci à tous!
  …………………………………………
  daca este posibil dati si mai departe
  merci

 23. Goldmundr Says:

  Brazilianul Nicolas Behr,poet cunoscut,poarta T-Shirts cu inscriptia:”(Si)eu sunt din Brazilia,dar va jur,sunt nevinovat”,apropo de coruptia endemica din tara lui….

  Ce spuneti de T-Shirts cu figurile lui Ion Iliescu,Nicolae Ceausescu si Gheorghe Gheorghiu-Dej, in spatele lor,steaguri rosii,mai jos picaturi de sange si textul „Nevinovati?”…Trei generatii de comunisti sadea,care au avut atata putere incat au trasformat Romania,asa cum au vrut ei si nu cum a dorit poporul

 24. Stely Says:

  Buna seara,
  Si totusi astept cu nerabdare votarea legii lustratiei.Este adevarat ca nu va mai avea acelasi impact si efect ca cel pe care l-ar fi avut daca ea s-ar fi votat inca de la inceput..
  Sa zicem deci ca niciodata nu este prea tirziu si sa ne multumim cu ceea ce va fi ..Ma bucur ca Asociatia 21 decembrie este ferma pe pozitii si nu -i mai lasa pe politicieni sa se fofileze ca si pina acum.. Victor Ponta are prilejul sa demonstreze ca este un adevarat lider si ca are curaj sa faca ceea ce n-au facut nici Nastase si nici Geoana .Sa reformeze PSD in asa fel incit sa nu mai fie etichetet ca partid al” fostilor” ..Eu cred ca este obligat s-o faca intrucit acest nou partid (UPS?) ar putea sa-i trimita pe locul trei la urmat.alegeri si sa nu mai ajunga niciodata la putere..
  Nu am mari sperante insa ca odata votata aceasta lege va fi pusa in aplicare rapid si cu fermitate ..In primul rind va interveni CC care -i va stopa bunul mers ..Asa cum a facut si cu ANI si cu CNSAS si cu toate actiunile menite sa faca o curatire a vietii politice..Ei,dar chestiunea asta ma infurie si ma deprima . 👿 ..Simt ca aici se afla nodul gordian..Nu se poate taia sub nici o forma ?! 😦 Nu stiu, zau ,ce va urma ..Hmm ! Fara sa vreau am trecut de la starea de optimism pe care o aveam la inceputul postarii si am incheiat cu aceasta stare de pesimism.. Sper ,si de aceea incurajez „Asociatia 21 Decembrie ” ,in special pe domnii T. Maries si S.Iliesiu, sa nu le dea pace pina nu vor vedea rezultatele aplicarii legii lustratiei .

 25. monyf51 Says:

  pP
  Doamna are votul meu si,sper,al tuturor prietenilor mei,carora le-am trimis linkul .Ii doresc succes !

 26. Stely Says:

  @ pP,
  Am votat .. 🙂 Am citit deasemenea si articolul din Cotidianul cu toate ploconelile facute in fata PCR de catre unii ziaristi si oameni de cultura , care acum se dau mari anticomunisti .L-am remarcat si pe „tinarul „S.Tanase cu articolul sau plin de elan tovarasesc si patruns de mindria de a fi un comunist revolutionar.. Nu -l incriminez ptru ceea ce a scris atunci,dar nu pot sa nu ma gindesc la V.Rebengiuc si la acel sul de hirtie igienica .. Eu cred ca ar putea sa faca gestul asta din nou si sa-l ofere lui S.Tanase , la prima emisiune „Tanase si Dinescu ” Si ,da ..sa mai ia unul si ptru M. Dinescu .. :mrgren:

 27. pP Says:

  @monyf51 @Stely
  MERCI!!!!!!!!!!!
  merci.
  (CRISTINA AUERBACH prietena mea a tradus textul maestrului VP(,,apelul catre EUROPA,, ) in franceza….
  din pacate nu a mai tradus si textul lui V.TISMANEANU (referitor la VP)-a intervenit STELIAN TANASE SIIIIIIII???!!!!
  BASTA si NAPASTA.

 28. pP Says:

  +
  voila
  TEXTUL TRADUS DE CRISTINA AUERBACH:

  Appel à l’Europe (1980)

  La sécurité européenne ne peut se faire que si l’on tente d’éviter la guerre, mais cela n’est pas suffisant, des actions fermes, dédiées au maintient du temps historique de la civilisation européenne et de l’homme européen sont nécessaires.
  L’état de paix et le maintient des pouvoirs en place ne garantissent pas encore ladite sécurité ; les différents groupes au pouvoir en Europe sont porteurs de certaines tendances – historiques, politiques, culturelles – divergentes, dont une partie sont extrêmement anti-européennes. D’où le fait qu’une promotion de la sécurité européenne exclusivement basée sur des tentatives de maintient de la paix, engendrait en fin de compte la prolifération continue des forces ennemies de l’Europe  et finalement on aboutirait à la création d’un Etat d’une de profonde insécurité pour l’homme et pour l’esprit européen.
  Qu’entend-t-on par l’homme européen ? C’est l’homme d’aujourd’hui définit par son raisonnement, par sa volonté et par son individualisme (la science, l’action, le constructivisme, la liberté). La sauvegarde de la paix en Europe est indéniablement conditionnée par la sauvegarde des élites européennes (de l’homme et du style européen), ou, dans le cas contraire, la paix ne serai qu’une dégénérescente progressive, une brèche pour l’invasion des forces étrangères, obscures, archaïques et dépassées de l’Histoire. Photographier l’Europe avec le flash de l’ange nucléaire, ou-bien l’exposer aux « vapeurs magiques » de l’Orient, les conséquences seront les mêmes.
  Les roumains, habitants d’un pays avec des frontières à l’est de l’Europe, ont très fortement ressenti au fil du temps leur exposition vers l’Orient. Et notre orientalisme ne peut nous être imputé ; il n’est pas dû a une imminente ethnie, mais au fait qu’on nous a abandonnés.
  L’enclave européenne, le peuple roumain – qui parle une langue latine – a été abandonné à travers les temps, et fut une proie facile pour l’orthodoxie, pour les influences ottomanes et pour le communisme : des intrusions orientales. En abandonnant la Valachie, les principautés du Danube et par la suite la Roumanie dans la gueule de l’Orient, l’Europe croyait laisser se faire dévorer les frontières d’un peuple insignifiant, tandis qu’en réalité, c’était les frontières de l’Europe même qui étaient violées. D’ailleurs, la même politique – d’un étonnant manque de clairvoyance – a été menée par l’Europe pour l’ensemble de son Est historique, or les conséquences sont bien connues. En Roumanie, l’orthodoxie a rendu flasque la latinité originaire, a inhibé son activisme, son volontarisme et a dévitalisé sa spécificité. Une ethnie forte et virile est devenue un troupeau d’esclaves, un harem mis à la disposition des virilités impériales de tout le monde. Le principe orthodoxe : « Tout royaume vient de Dieu, même s’il passe par le diable » fut inoculé au peuple roumain sous une forme devenue anecdotique : » ils sont venus, ils ne sont plus là ! «, ce qui a permis tout le long de notre histoire aux multiples envahisseurs étrangers (en commencent par le Huns et jusqu’aux russes) une domination facile. Des caractéristiques comme une certaine féminitude, la peur, une âme de sujet, la soumission, la passivité, l’hospitalité-lâche ont pénétré massivement les mentalités des héritiers des légions de l’aigle et des troupes à tête de loup ; imprégnés jusqu’à la perte de leur identité (fondée autre fois sur l’urbanisation, les métiers, le commerce, la guerre, entretenait les fondements d’une nouvelle vie) par l’orientalisme qui a apporté la lenteur de l’esprit, le ruralisme, la dépolitisation, l’absentéisme social. Le terme « valaque » qui signifiait à l’origine « roumain », avec le temps perdit son sens et de nos jours veut dire « berger »(goujat, rustre ?). Les forteresses, les castres romaines, des importants centres urbains sont tombés en ruine car non utilisés, le pays étant farci d’atemporelles collectivités rurales et de monastères : des cause et des conséquences de l’orientalisation. Par la suite il va y avoir l’orientalisation de la culture, qui sera plutôt folklorique, archaïque et ecclésiastique d’une manière culte et dogmatique. De la sorte, la moindre note intellectuelle, d’initiative ou de liberté manque donc, les élites manquent. Nulle personnalité ne peut surgir hors dogme, le relief idéal étant  l’espace « mioritique » -expression sortie d’une longue ballade folklorique devenue culte pour le paysage idyllique roumain. La sagesse mène à l’hiératisme, le raisonnement et l’artistique doivent disparaitre. C’est un terrible immobilisme byzantin, la conséquence d’une utopie de l’attente, d’une patience idiote, une mortification continue, une dégénérescence.
  L’Orient pénètre cet espace européen (abandonné sans défense) par tous les pores, par toutes les fissures ethnique en s’insinuant avec la malice d’un sommeil religieux.
  La domination ottomane – étendue sur plusieurs siècles – à eu comme influence la vulgarisation du peuple. Cette vulgarisation sera acceptée dans le sens d’une ouverture brusque, – une catastrophe pour la soupape de la vitalité populaire inhibée déjà par l’orthodoxie – vers un mode de vie désaxé, ce qu’on appellera le balkanisme. Le peuple roumain, frustré de son indépendance et spolié de sa spécificité d’un coté et envahi par un concret barbare de l’autre, va canaliser toute son énergie dans une vie de souk oriental, irrationnelle et sans aucune téléologie. La paresse, la corruption, le vol, la prostitution de tout sorte s’installent débordantes.
  Sur ce terrain entropique, dégradé jusqu’au néant, les utopies prennent racines facilement.
  Et la plus effrayantes de toutes est le communisme.

  Le communisme n’a aucune cause réelle ; il n’a pas la moindre adhérence à la nature actuelle de l’homme, pire, il empêche son évolution naturelle, étant sa contradiction même : par le totalitarisme qui le caractérise il détourne la force d’impact d’une sélection naturelle, ce qui fut depuis toujours le moteur du monde.
  Si on doit parler d’une cause qui a fait subsister le régime communiste ca sera le ressentiment populaire contre les élites. Privé de l’apport de celles-ci – qui sont d’ailleurs abhorrées – le peuple qui se retrouve dans l’impossibilité de transférer sa vitalité constructivement, va se canaliser vers une aversion contre l’élite, aversion qui déteint sur le groupe populaire au pouvoir, et qui va prendre une forme de répression. Loin de servir le peuple et son histoire, ce ressentiment libéré et promu par le régime communiste ne sert qu’au bon fonctionnement de ce groupe barbare qui se trouve au pouvoir. Si l’élite avait les rênes du pouvoir, elle saurait l’utiliser de manière constructive ; mais étant ce qu’elle est, cette dictature populaire n’est qu’une barbarie classique qui ressuscite d’ancestrales et d’anachroniques dangers qui devient la motricité spécifique humaine et qui détourne le cours de l’histoire.
  Jésus a dit : « Mon temps n’est pas encore venu » (et par ces dires, il entendait que sa vision était encore une utopie). Marx par contre, va l’interpréter par une détermination purement matérielle, la clé même des temps. Lénine, en profitant de la mollesse et de la malléabilité d’une nation orientale, a réussi à mettre en pratique une utopie. Hitler a apporté une légère rectification de cette chimère communiste, en mettant les fondements sur une idée nazie. A peine plus loin, on retrouve le camp communiste.
  Nous allons essayer de décrire par la suite, le modèle et un schéma simple du fonctionnement d’un tel camp (avec une référence spécifique à la situation en Roumanie, l’endroit où nous sommes nés et où nous vivons). La première condition d’existence du camp est bien entendu, la frontière de l’état communiste, parfaitement assimilable à un encerclement par des barbelés, avec le rôle d’empêcher l’entrée de personne indésirable et surtout, rendre impossible toute évasion. Une deuxième frontière, celle-ci fictive, mais pas pour autant moins terrible, est la Censure. La Censure bâti une sélection partielle des informations qui décrivent le monde, elle disloque et coupe les vérités considérées comme dangereuses, elle met en avant les intérêts du parti communiste, et ajuste les équivoques, redéfinie le tout conformément au programme de l’éducation socialiste et déverse (par les mass-médias, le monopole d’état) dans les yeux et les oreilles des Haftlings, une image convenable du monde.
  Une fois l’isolement réalisé on passe au processus d’animalisation et de deshumanisation, ce qu’on appelle la vie ou l’éducation communiste.
  En commencent par l’école primaire, le petit haftilng (le faucon de la patrie, scout, membre de la jeunesse communiste) est soumis à l’intoxication systématique avec les slogans utopiques, marxistes. On va lui inoculer l’amour inconditionnel pour le parti, pour le socialisme, pour la patrie (mais on lui offre une image mythique dans l’esprit communiste, faussée). Ses données fondamentales en tant qu’être humain, données acquises depuis des millénaires par l’espèce : l’individualité, la liberté, la sexualité, la religiosité, la curiosité, l’esprit de contradiction, la lucidité, l’initiative, lui ont été complètement inhibées. L’adolescent qui en résulte est en général un individu dépersonnalisé, mutilé sexuellement, d’un idéalisme atroce, complètement désarmé face à une réalité qui lui sera dors et déjà répulsive.

  Privé de la propriété (dont il a déjà été dépossédé au nom du peuple) et du droit de propriété, le hafling communiste est à la merci de ceux qui détiennent le pouvoir du « camp », car ceux qui possèdent le pouvoir, possèdent le tout. Toute forme de liberté, d’autonomie, d’identité par opposition, d’honneur, d’entreprise est impossible.
  On se dirige vers une sorte d’immatriculation dans un moule unique, monstrueux, ledit « homme nouveau », dont le modèle transparaissant n’est autre que l’esclave (ou le robot ?!). D’ailleurs, l’individu est forcé de travailler (pour un salaire équivalent au seuil de pauvreté) non seulement pour éviter l’inanition, mais également, puisque des lois spéciales ont récemment été promulguées, qui obligent (inconditionnellement) le travail, sous sanction pénale. De la sorte, l’administration du camp obtient la participation totale des haftlings pour la mise en pratique de programmes de développement délirants. (*** note de bas de page dans le texte original : En Roumanie, un tel « programme », a pour ambition d’amener le pays au rang de grand Etat industriel ; fait louable s’il n’était si absurde.
  Pour en arriver là, trois siècles furent nécessaires aux Américains; or les nôtres veulent faire de même en trois-quatre décennies, ce qui fait non seulement preuve d’une énorme nativité, mais aussi de folie. Un millenium de vie archaïque ne peut pas être annihilé par l’effort d’une seule génération. Les bergers transférés trop rapidement et trop massivement à l’usine, deviennent tout juste de la chair à canon. Par ailleurs, l’agriculture qui manque de main d’œuvre et d’une technologie avancée, est en chute libre. Soumise à une pression anormale et trop brusque, une nation entière risque d’être bouleversée. On mène une politique d’Etat avec l’illusion que le peuple fonctionne comme le caoutchouc, et peut s’étirer jusqu’à craquer…***). Dans de telles conditions, c’est tout à fait naturel que l’haftling du camp communiste (spolié de tout ce qui aurait pu atténuer les tensions accumulées inévitablement par son existence en tant qu’être humain, et par son statut d’haftling) soit désespéré, hystérisé, déprimé, terrorisé, angoissé, gonflé de toutes ces pulsions refoulées, déshumanisé par les frustrations… etc. Et quelles sont ses possibilités de délivrance ? Pratiquement, aucune. Il sublime la tristesse de sa classe en prenant des voies catastrophiques : celle de la corruption, de l’alcool, de l’infraction, de la délinquance. Il est sur le point de perdre sa spécificité en tant qu’individu qui appartient à une nation ordinaire.
  Pour illustrer encore mieux  le niveau intellectuel rudimentaire et le manque absolu de vocation historique (donc, de diriger) dans lequel baigne le régime communiste, on peut voir que celui-ci ne comprend pas et n’a d’ailleurs jamais compris l’utilité d’une démocratie réelle. Pour les leaders de l’idéologie communiste la démocratie (avec ses institutions) reste une vérité obscure et nullement la seule et unique modalité historique, actuelle et rationnelle de fonctionnement d’une vie libérée de toute tension, avec une motricité spécifique humaine (qui autrement, transformerait le monde en enfer, une sorte de big-bang continu). Au lieu d’avoir une accumulation explosive, étouffante, cette motricité devient subliminale dans ce chaos apparent des démocraties et gagne de la sorte un sens constructif, la réalité historique (tel que l’explosibilité potentielle d’un réacteur atomique, contrôlée et maitrisée par les multiples techniques, fini par devenir utile). Les défenseurs de la morale communiste sont entre autre, horrifiés par la « libération sexuelle », par la « pornographie » pratiquées en Occident, et les esthètes marxistes condamnent à leur tour la « décadence » de l’art d’avant-garde etc. ; en fait, ils ne comprennent pas que celles-ci soient des formes de civilisation à travers lesquelles l’Etat contrôle d’abord l’énergie refoulée par les masses de jeunes puis les tensions de l’élite intellectuelle.
  La liberté réelle de la presse et la liberté de parole, la propriété, le droit de grève, le droit d’avoir un passeport pour pouvoir voyager, le droit de critiquer, ont le même sens : décanter en dernière recours le sens constructif, historique, de la motricité humaine. Bien au contraire : la répression massive pratiquée par les dirigeants communistes (qui n’est jamais bien intentionnée) ne mènera jamais qu’à une explosion ou à l’enfer.
  Malgré les atrocités et le manque d’humanité de ce camp communiste, il reste tout de même vivable pour le Haftilg ordinaire : « l’homme du peuple ». Pour cet oriental (préparé depuis son origine à endurer le tout avec l’indolence orientale) rien ne lui semble tellement terrible pour le déterminer à la moindre forme de protestation. Donc, pour lui, cette tragédie n’en est pas une. Elle commence seulement là où le malaxeur communiste se retrouve face à des corps et à des consciences plus dures, pas encore animalisés, pas encore dévitalisés, qui ne sont pas encore sous l’influence orientale ou orthodoxe ; donc, quand ses dents rencontrent les hommes européens, les intellectuels…
  Les intellectuels sont le cauchemar des dirigeants du camp communiste, ce sont eux qui empêchent la chute vers le sommeil de son utopie. Car voila, ce sont eux qui mettent des bâtons dans les roues avec leur exigences d’argents, de libertés, avec leurs critiques et autres obscénités occidentales. On est arrivé au point où la direction du Camp ne peut pas atteindre sa mission historique de création du nouvel homme parfait, dompté et aplati, dans les meilleures conditions. Faisons une réunion du Comité Politique Exécutif et voyons de quoi il s’agit. Intimidons les, que la « Securitate » s’en occupe ; et s’ils continuent à faire les malins, mettons leurs des camisoles. On ne va tout de même pas rater notre potentiel nouveau peuple et notre futur de science fiction à cause d’une poigne de décadents et de réacs…

  Et maintenant, ces individus font appel à l’Europe ; si on est tellement peu nombreux, c’est que beaucoup de nos camarades et compatriotes sont terrorisés, paralysés par la perspective de l’emprisonnement et des différentes formes de représailles ; d’autres ont déjà la conscience castrée et sont obsédés par l’idée d’une survie à tout prix et enfin, il y a ceux qui ne sont plus de ce monde. Priez pour eux !

 29. pP Says:

  +
  din fericire am reusit sa-l transmit aici la PARIS.(textul)
  n’est ce pas camarade STELIAN TANASE?

 30. radu Says:

  Niste mizelabile dar nu de Hugo.
  De Dambovita

 31. radu Says:

  PP
  Mai domnul deontolog anticomunist dar de Traian Ungureanu nu gasesesti ?
  Ia mai cauta.
  Cred ca gasesti si despre Vladimir Tismaneanu .
  S-au la tine pe google aceste nume sunt respinse cand dai search Articole omagiale.
  Ia mai cauta ca eu am gasit.
  Am si unul semnat in 78 de un mare anticomunist care mai tarziu scria apeluri la care nu adera nimeni

 32. radu Says:

  SAU in loc de s-au . Viteza
  Asa ca despina si stely puteti sa stati linistite.

 33. radu Says:

  Facem un pariu?
  Pariez ca majoritatea poporului avpist este de acord cu demararea Proiectului Rosia Montana .

 34. Stely Says:

  @Pp,

  CRISTINA AUERBACH prietena mea a tradus textul maestrului VP(,,apelul catre EUROPA,, ) in franceza….

  Felicitari cu ++++ : ) ptru traducerea textului in franceza-„Apel catre Europa „-al maestrului AVP ! Acum am confirmarea ca n-ai abandonat actiunea inceputa in august anul trecut .Astept cu nerabdare finalul mult dorit de noi toti ..

  din pacate nu a mai tradus si textul lui V.TISMANEANU (referitor la VP)-a intervenit STELIAN TANASE SIIIIIIII???!!!!
  BASTA si NAPASTA.

  Nu am inteles insa cum a intervenit Stelian Tanase in netraducerea textului lui V.Tismaneanu referitor la AVP?
  De unde si pina unde a ajuns S.Tanase sa intervina in chestiunea asta ?Ciudat !!

 35. devis grebu Says:

  @OOOff…oooofff…ooof…Raducule…cum sa te iau ca sa nu te superi si –iar –sa ma injuri de megalomanie ( apropos…te-ai mai documentat prin ” domeniu”…? ,ca maine –poimaine schimbi placa si ma injuri de falsa modestie…te pomenesti ),dar…esti –cum sa-ti spun– ca vasele murdare lasate peste noapte ,pe care le descoperi dimineata–in sila–cand inca nu te-ai trezit bine… sau …daaaa…ca Farfuridi , care –sti povestea– avea/n-avea/treaba/la /doispe/trecute/fix…etc,…. tu doar pontezi mai de dimineata …da’ tot fara rost…

 36. pP Says:

  @Stely Says:
  6 mai 2010 la 09:27
  ……………………
  stie AVP

 37. mariusmioc Says:

  De ce am spus că acţiunea asociaţiei 21 Decembrie de contestare a certificatului de revoluţionar a lui Ion Iliescu e slăbuţă, iar Iliescu merită o contestaţie mai temeinică? Fiindcă toată contestaţia se bizuie pe un document în care nu apare numele lui Ion Iliescu.
  Iar a întreba ce indemnizaţie de revoluţionar primeşte Ion Iliescu, înseamnă doar a ridica acestuia mingea la fileu. Fiindcă nu primeşte indemnizaţie de revoluţionar, el are alte indemnizaţii, mult mai grase (de fost şef de stat, pensie specială de fost parlamentar etc.).
  Conform legii 341/2004 luptătorii cu merite deosebite în revoluţie au dreptul la indemnizaţie doar dacă realizează venituri lunare mai mici decît salariul mediu pe economie. Ceea ce nu e cazul „săracului şi cinstitului” Ion Iliescu.
  Vezi http://mariusmioc.wordpress.com/2010/05/04/contestare-revolutionar-iliescu-slabut/

 38. radu Says:

  Da maestre DG asta cu ”nu te-ai trezit bine” e buna.
  Va caracterizeaza numai dimineata sau ramaneti asa toata ziua?
  In rest , va tineti la pariul care l-am propus?

 39. goldmundr Says:

  @pP,am citit ce ai pus la dispozitia noastra ,ieri,05 mai 2010,ora 23:45
  ….In sfrasit,un semn de normalitate.Un semn.
  Care va fi ecoul printre oamenii obisnuiti?Ce va spune un Caramitru?

  Domnule@mariusmioc,
  daca actiunea Asociatiei „21 Decembrie”e „slabuta”,nu pot sa confirm(am citit cu atentia cuvenita intreg textul si pot spune ca aceasta noua actiune cuprinde mai multe puncte importante, dvs. v-ati oprit asupra a doua puncte,poate nu chiar destul de inspirat formulate-sunteti mereu impotriva „Asociatia 21 Decembrie”,sau e doar o aparenta nevinovata?),insa pot spune ca este un gest clar din partea acestei asociatie,care demonstreaza inca o data ca nu se multumeste doar cu o”critica ratiunii pure”la ce fac alte asociatii,alti revolutionari.
  Numeni nu va opreste sa organizati si dvs. o actiune mai substantiala(nu am vrut sa spun mai „grasuta”),prin care sa cuprindeti teme care va „dor”.
  Va doresc mult succes!

 40. goldmundr Says:

  http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/geoana-a-intermediat-legatura-suta-voicu-185628.html
  Au trecut si pe aici oameni care l-ar fi vazut mai bine pe Geoana Presedinte.
  Doamne fereste!

 41. mariusmioc Says:

  Goldmundr, mulţumesc pentru urări.

 42. Stely Says:

  Buna seara ,
  Marturisesc ca la ora asta ,cind s-a terminat de ceva timp ,conferinta de presa a presedintelui T.Basescu, sunt intr-o mare dilema :
  Sa ma bucur sau sa ma intristez? Este vorba de masurile urgente, pe care guvernul Ro va trebui sa le ia, privind reducerea cheltuielilor bugetare .Pina acum circulau zvonuri care mai de care mai alarmiste, lansate de politicieni de” bine „,gen C.Antonescu,care spre surprinderea mea a reusit sa-i faca pe unii sa-l citeze ca si cind ar fi fost, la ora aceea , singurul oficial credibil .Stirea pe care o lansa, ca aproape sigura ,era marirea TVA cu 25%si cresterea cotei unice cu 20%.. Stirea a fost preluata de presa si tv. si, bineinteles, amplificata pina la isterie ..Astazi a iesit T.Basescu si ca de obicei a transat problema si a pus capat isteriei declansate ..Nu se mareste nici TVA si nici cota unica de impozitare ..Asta este dilema :ce sa fac ? Ar trebui sa ma bucur!? 🙄 Marirea cotei unice le-ar fi diminuat cu mult salariul copiilor mei ,care lucreaza in sectorul privat, si asta nu i-ar fi bucurat deloc .. Ba dimpotriva !! 👿 Abia am reusit s-o linistesc zilele trecute pe fiica mea, care preluase stirea din zbor si pe care a crezut-o ,prilej sa-i ia la besteleala pe E.Boc si pe T.Basescu ..Iata insa ca ea are motiv de bucurie si, odata cu ea ,ar trebui sa ma bucur si eu ca mama a ei …. Motivul de tristete este insa altul :Eu si sotul meu vom pierde la pensie ,aproape 500 lei (ron) ,ptru ca asta este una din masurile pe care le va lua guvernul, incepind cu 1 iunie . Diminuarea salariilor cu 25% in sectorul bugetar si a pensiilor cu 15%.. 😦
  In concluzie ..voi ce credeti ,dragi pensionari si salariati bugetari? Sa ne bucuram ptru copii nostrii , sau ,dimpotriva ,sa nu ne bucuram si sa luam imediat guvernul la poceala?

 43. radu Says:

  Am lansat pariul cu Rosia Montana
  Acum mai lansez un Pariu.
  Punem pariu ca iubitii basescului vor gasii justificari la masura de reducere a pensiilor si salariilor bugetarilor?
  OOPs
  Am castigat pariul.
  Stely deja mi-a dat dreptate!
  Ii doresc o vizita la un medic specialist care avea salariu 2000Ron si acum o sa aiba 1600 Ron.
  Dupa aia mai vorbim!

 44. Stely Says:

  Eu stiu ca unii s-ar fi bucurat sa se mareasca tva si cota unica de salarizare ..Dupa parerea mea, masura este corecta,desi cealalta masura, ma afecteaza direct ..Facind o socoteala sumara ,prin marirea cotei unice si a tva ,eu si fam.mea am fi pierdut mai mult.Sigur ca este o masura dureroasa ,mai ales ca o sa-i afecteze pe cei cu pensii si salarii mici.. Sunt convinsa insa ca ,daca nu ar fi luat masura asta ,am fi ajuns in situatia Greciei.. Poate ca asta ar fi asteptat C.Antonescu si alti politicieni :intrarea Romaniei in faliment ..

 45. monica Says:

  @Radu,
  Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a prezentat astazi Raportul trimestrial asupra inflatiei. Potrivit acestuia, prognoza de inflatie pentru sfarsitul anului 2010 a fost revizuita in usoara crestere, de la 3,5% la 3,7%, in timp ce la sfarsitul anului 2011, rata inflatiei ar putea fi „oriunde, de la 1 la 5%”. „Inflatia a revenit in intervalul-tinta in primul trimestru din anul 2010. Este un lucru care trebuie semnalat. Ne-a luat mai mult de trei ani sa ajungem unde trebuie”, a adaugat Mugur Isarescu.
  Guvernatorul Bancii Nationale,n-a spus lucruri prea noi.Stiam ca RO nu sta pe roze!!!!Nici vorba,spunea el ,de marirea TVA sau a cotei unice,pt ca daca Guvernul ar facea asa ceva, ne-am afunda.Nici pt Presedinte nu ar fi in avantaj.Daca s-ar intampla ,toata lumea si-ar aduce aminte ca a spus ,in in campanie.Ar trebui sa plece si el si PDL !
  Mugur Isarescu ,face insa urmatoarea remarca :
  „Guvernele trebuie sa fie politice, iar nu de tehnocrati”, a mai adaugat guvernatorul BNR.
  Toate goarnele PSDiste si PNListe declara pe la tvMoguliene,contrariul.Guvern de Tehnocrati,alegeri anticipate !
  Între altele, guvernatorul BNR a acuzat previziunile extrem de optimiste făcute de guvernanţi apropo de nivelul de colectare al banilor către buget. S-au făcut bugete pornind de la un nivel al veniturilor bugetare de 38% din PIB, nivel considerat de dl Isărescu, nu doar fals şi incorect ci şi mincinos. :O
  Toate TV Moguliene titluri mari care acuzau Guvernul Boc,de minciuna 😳 Stupoare !!!!!
  “Ministrul finantelor, Varujan Vosganian, care a implinit ieri varsta de 49 ani, a prezentat prima schita a bugetului pe 2008 in sedinta de guvern. Spre comparatie, veniturile bugetare vor creste de la 37% din PIB in 2007 (incluzand o estimare de atragere de fonduri europene de 2% din PIB) pana la 39% din PIB in 2008 (nivel care include si speranta unor fonduri europene de 2,68% din PIB).”(Ziarul Financiar)
  oops ! Nu era vb de Guvernul Boc .
  Ce ti-e si cu politica asta,dom’le !!!!!!!
  Si-i mai facu de rusine pe mogulisti si purtatoru de cuvant ,precizand lucrurile.A inghitit-o Dumitrescu nemestecata. 😳

 46. monica Says:

  purtatorul de cuvant al Bancii Nationale 🙄

 47. monica Says:

  Inflatia a revenit in intervalul-tinta in primul trimestru din anul 2010
  Ne-a luat mai mult de trei ani sa ajungem unde trebuie
  este fraza care trebuie sa ne intre bine in cap !
  Si celor care-l placem si celor care nu-l plac pe Basescu !
  Si vazandu-i luminitele din ochi la conferinta de presa,sunt sigura ca Base este stapan pe situatie.

 48. monica Says:

  NT
  este fasaita treaba .
  Nu ma ingrijorez eu de salariile profilor.Ma ingrijorez numai cand o sa-i ia fiscu ,ca din oala, pt venituri nedeclarate ,din meditatii 😳
  In tara asta ,daca toata lumea ar fi corecta,n-am avea voie sa fim fara bani.

 49. mariusmioc Says:

  În campania electorală se vorbea de reducerea pensiilor care se dau după legi speciale.
  Acum se vorbeşte de reducerea punctului de pensie. Asta nu afectează decît pe cei cu pensii normale.
  Cine are pensie calculată după legi speciale (să zicem 80% din ultimul salariu) nu e afectat de reducerea punctului de pensie, fiindcă ultimul lui salariu rămîne acelaşi.

 50. radu Says:

  @mony
  Tocmai ne intelesesem mai daunazi.
  Acum spre supararea mea nu mai sunt de acord cu tine.
  Sigur ca trebuiau facute ajustari.
  Dar nu la pensii si mai ales nu la pensiile mici.
  Daca stely a dat un exemplu din familie pot sa dau si eu
  Tatal meu la 88 de ani, fost judecator si notar pensionat in 84 are o pensie de 1300 Ron. Pensie calculata pe stil vechi.
  Dar probabil pentru pticul atomic si asta e nesimtita
  Medicamente Parkinson compensate 250RON pe luna
  Medicamente tensiune si inima 150ROn
  Dupa Recalcularea lui Basescu , pensie 1100 Ron .

  Medicamente la fel.
  Daca nu am fi noi familia banuiesc ca stii ce s-ar intampla.
  In rest ce vedem la televizor e ca in Kafka.
  Suntem condusi de personajele principale din Ferma Animalelor.
  Am facut mai sus un pariu.
  Spre mahnirea mea l-am castigat.
  Nu vroiam
  In rest iti urez noapte buna.
  PS.
  Crezi ca se poate face o pauza , macar acum , pe tema moguli , antonescu , liberali , psdei etc?
  Asa numai putin

 51. radu Says:

  monyf51=monica ?
  Eu asa cred si asa am raspuns!

 52. monica Says:

  Radu,
  Ca sa fim corecti pana la capt.
  sunt pensionara si din 1000 R mi s-ar lua 150.Sotului la fel,vreo 225R.Si eu am o mama bolnava careia ii duc ca si tine medicamente.Ca si Stely,sunt multumita de copiii mei,care nu vor fi afectati,ca iata se gandeste si la ei cineva,sa fie ei,macar generatie nesacrificata.
  Au la randu-le ,copii de crescut !
  Nu pot sa nu am compasiune pt dl Vosganian !!!!!

 53. monica Says:

  Da,sunt in alt papusoi !

 54. radu Says:

  Mony
  Nu cred ca am cerut compasiune ptr. Vosganian.
  Acum daca ai timp calca-ti pe inima si da putin pe antena 3 si urmareste explicatiile economistului Voinea .
  Srtange din dinti si urmareste-l.
  Merita!

 55. radu Says:

  Adica cum in alt papusoi?
  Daca nu sunteti una si aceasi se pare ca am comunicare buna cu nikurile mony , monica

 56. radu Says:

  neamtu tiganu
  Mai aveti ca asta , ultimul e foarte edificator?

 57. Stely Says:

  Neamtu tiganu ,
  Esti in calatorie prin tunelul timpului ?.. Ce-i cu tine de esti asa subtilissim? 🙄 Cumva ,ai asortat linkul cu ceva „consideratii” personale 😉 si s-au oprit la ..spam? Astept totusi sa revii in prezent si sa-ti exprimi parerea sincera si pertinenta, cu privire la ce ar fi trebuit sa faca guvernul in situatia de fata? Ai vreo solutie ?

 58. Stely Says:

  Nu ma astept insa la ceva concret si serios de la tine ..
  Astept insa de la AVP …

  urmatorului topic – pe care inca nu stiu cand il vom scrie – va fi:

  Grecia – exemplul viu că o naţiune care n-are bărbaţi de stat în ţară tre’ să apeleze la FMI din afară, altfel mănâncă papară…

  Sau cam asa ceva
  Asadar ,astept sa mai plesneasca un ..drac . 🙂

 59. monyf51 Says:

  Radu,
  salut !m-ai cautat ? 😛 sunt numai pe drumuri 😆
  Nu pot sa ma uit la Antene.Imi pare rau ,dar le-am scos !Daca stau sa ma gandesc,nu-mi pare :O .De-abia inghit irealitatea 😳

 60. neamtu tiganu Says:

  moni, mi-am dat parerea pe alte bloguri, acolo unde am cu cine conversa.

 61. Stely Says:

  Pai ,daca nu ai cu cine conversa , crezi ca intereseaza pe cineva linkurile alea vechi si „fumate” deja ? Eu stiu pe de rost tot ce a spus T.Basescu in fiecare moment al primului mandat ..Am considerat ca nu a mintit si ca a facut ceea ce am asteptat de la el..Acum a facut ceea ce trebuia .. Uite ,il injura pe el toata lumea ,considerindu-l pe el vinovat, ptru ceea ce a facut acum si nu ptru ceea ce a spus atunci..
  In orice caz eu il admir ..Este un adevarat barbat de Stat ..

 62. Hantzy Says:

  Of, Stely,
  Dumas spunea despre un personaj al sau astfel:
  „… si biata fata, care nu dorea decat sa-l creada, il crezu.”
  Nu voi a-ti spulbera increderea in barbatul de stat, dar cred ca ar fi mai bine pentru tine sa-ti investesti increderea intr-unul de mers. Pentru ca, daca intr-adevara iti aduci aminte tot ce a spus TB, atunci stii desigur ca a mintit. Aproape non-stop! Singura data cand a avut partial dreptate a fost la marirea pensiilor de catre liberali. Refuzul sau initial de a promulga legea, care sarea calul la acea vreme, era corect. Insa, ulterior momentului respectiv, a facut o groaza de declaratii, care creau impresia ca momentul e depasit cu bine. Iti amintesti de „centura de siguranta”, de critica domniei sale impotriva Standard & Poor, de afirmatiile asle cum ca sunt desigur bani pentru cresterea salariilor profesorilor?! Ca am depasit criza si suntem caliti! Cel mai informat om din stat spunea asta! A afirmat chiar ca liberalii lasassera o gaura de 5 mld, pentru a justifica imprumutul. Deja transele luate depasesc cu mult gaura respectiva, dar dispar ca apa in nisip. Nu a avut loc nici o rectificare bugetara, dar la Dezvoltare au disparut 3,7 mld, ce ar fi putut acum fi folositi.
  Insa singura grija a premierului, desemnat si manevrat de dumnalui, a fost sa aibe bani de pensii. Atat reiesea din declaratiile sale. Ori pentru asta ajunge sa fi gestionar de depozit, nu trebuie sa fi studiat universitaturi. Era evident ca se va ajunge aici, insa nu credeam ca atat de repede.
  Dar stii care e teama mea? in lipsa unor investitii publice, nici varianta asta nu va tine mult. Inspectorii FMI nu si-au prelungit sederea in RO, doar pentru scaderea cheltuielilor. Fara a fi urmata de ameliorarea incasarilor, solutia nu e decat de moment. Daca nu se va relansa productia in sectorul privat, vor urma si celelalte masuri … iar spirala sta sa se roteasca!

 63. Privind de pe margine Says:

  „Grecia – exemplul viu că o naţiune care n-are bărbaţi de stat în ţară tre’ să apeleze la FMI din afară, altfel mănâncă papară…”
  „T.Basescu …Este un adevarat barbat de Stat ..”

  Pai romania are un acord cu FMI-ul. SI atunci, este sau nu este TB „barbat de stat”?

  Nu ca as vrea sa-mi raspunzi.

 64. radu Says:

  Mony(monyf51)
  Buna dimineata
  Sigur , e dreptul tau sa nu vrei antene.
  Eu sugeram numai persoana si anume economistul Voinea.
  Demonstratia lui afost decenta si argumentata.
  Dar sa nu ne suparam din asta.
  Scriu dimineata ca plec pe drumuri.
  Si asa ieri am fost cam prea activ , mai activ ca de obicei.
  Daca topicul nou a lui avp este despre Grecia , asi propune unul in oglinda despre Romania.
  Pa!

 65. monyf51 Says:

  @Radu
  35% din greci nu sunt salariaţi, având ocupaţii nedeclarate oficial, în urma cărora pot scăpa de impozit. Această situaţie permite unei mari părţi din populaţie să aibă o situaţie economică înfloritoare
  Reversul medaliei devine tot mai întunecat: datorie publică de 113,4% din PIB pentru 2009 şi deficit de 9,4%, în condiţiile în care normele pentru zona euro sunt de 60% pentru datoria publică şi 3% pentru deficit.

  Ti se pare ceva nou sub soare? Lor li s-a intamplat acu ,noua cu vreun an jumate-n urma 😳
  La începutul acestui an, toată Europa privea spre Grecia cu o oarecare invidie. Cel mai pesimist scenariu al Comisiei Europene arăta că Grecia va avea anul acesta o creştere economică 0,3%, prognoză care excludea din start posibilitatea recesiunii
  Iti mai aduci aminte ca la noi nu e criza?SA ne ducem sa cumparam proprietati in america? duduia economia 😳
  Singura diferenta intre noi si greci : lor li se vor da bani si pe gura si pe nas, ca sa nu faca euro de ras,noua mai putin ,ca suntem,de….de mana a doua.
  Hai sa nu ne mai certam ca-mi vine grata.Nu din cauza voastra,stati linistiti .

 66. monyf51 Says:

  Hantzi,
  stii f bine ca cea mai mare parte din impumutul de la FMI s-a dus pt capitalizarea bancilor…..grecesti din Ro ,care detin 27 % din piata ro.Si sta BNRul sa pazeasca banii sa nu se duca in buzunarele bancilor mama,implicit in buzunarele unor politicieni greci ,originalele avatarelor Ro.
  Noi am imprumutat 20 miliarde(si nu ni s-au dat decat vreo 9) si pt pensii nu ajung vro 500 milioane.Asa ca nu din cauza pensionarilor nu ajung banii in Ro.Ci din cauza ca dealde paturicii tarii au datorii la stat,fiecare cam cate un miliard(asa ,groso-modo) N-o sa mor cu Base de gat,far oricum este mult mai putin mincinos decat altii 😳

 67. monyf51 Says:

  Sa nu uitam ,Hantzi, ca bancile grecesti au indatorat pe baza de buletin,cu 19 miliarde populatia tarii asteia in timpul guvernarii Tariceanu(grec la origini? 😳 ).
  Tu esti un om si destept si f informat,analizezi la sange orice situatie,dar fii si impartial,atunci cand o faci.

 68. pP Says:

  BURSA ESTE PE ROSU.

  ASTAZI ESTE GRAV!
  ESTE MAI GRAV DECIT SEP.2008
  SA AUZIM NUMAI DE BINE!

  http://bourse.six-telekurs.fr/fininfo/GetIndex.event?lg=fr

 69. monyf51 Says:

  Hello World !
  Ce se intampla 🙄 ? V-a amutit deficitul bugetar? Faceti calcule? 😳
  Mai ziceti cate ceva,ca-mi tiuie urechile .
  Dragele gazde ce mai fac? Macar cate un semn,din cand in gand, ca sa stim daca sunteti ok 😉

 70. Stely Says:

  Astazi a iesit T.Basescu si ca de obicei a transat problema si a pus capat isteriei declansate
  Asta spuneam ieri dupa prezentarea de catre T.Basescu a masurilor de reducere a salariilor din sist.bugetar si de reducere a pensiilor..
  Deocamdata mediul de afaceri cit si salariatii de pe plantatii rasufla usurati ..Si copiii mei sunt multumiti.. 🙄 Cert este ca anuntul a bulversat pe toata lumea .. Azi am primit un telefon de la o fosta colega de serviciu care tipa la mine destul de isterizata stiind desigur ca l-am votat pe T.Basescu („dementul ala chior”) si pe care il gasea vinovat :evill: de micsorarea pensiei ei..
  Recunosc ca nu sunt nici eu in apele mele..Sa zicem ca noi (eu si sotul )am gasit de cuviinta ca trebuie sa acceptam acest sacrificiu .. Asta nu inseamna ca nu am sa ma intreb de ce E.Boc si ministrul administratiei publice, nu au facut ceea ce au promis inca de la inceputul anului :reducerea de personal din administratia centrala si locala , precum si restructurarea si descentralizarea locala.. La fiecare iesire ,E.Boc, tuna si fulgera catre ministrii care nu se conformau privind masurile de disponibilizare si-i ameninta cu masuri”drastice”..Nu s-au facut nici disponibilizari si nu s-au luat nici masuri „drastice” cu mnistrii care nu s-au conformat..Mai sunt suparata si pe cei careau impiedicat votarea legii unice a pensiilor si care mai incearca sa mai creeze pensionari de lux.. Cred ca si din cauza acestor doua nerealizari s-a ajuns (acum )sa se diminueze salariile si pensiile atit de drastic..Nu am auzit ca vreo tara din UE sa umble la pensii..Am totusi speranta ca aceasta masura nu se va aplica „en gros” ptru toate pensiile ..Bugetul Casei de pensii a fost furat ani de-a rindul de o mina de favorizati si prin urmare gasesc de cuviinta ca pensionarii de rind nu au de ce sa plateasca ptru nesimtirea si netrebnicia acestora ,cit si a celor care i-au favorizat.. Ar insemna ca sunt furati a doua oara..

 71. radu Says:

  monyf51
  Nu esti singura , nu dipera!
  Nu am timp acum sa scriu dar o sa vin cu o propunere .
  Eu sunt anti Basescu , tu proBasescu.
  Si totusi suntem oameni normali! Ai vazut ca putem comunica si discuta chiar in contradictoriu.
  Iata propunerea mea:
  Eu spun ce nu-mi place la Basescu , tu ce nu-ti place sa zicem la liberali.
  Conditii :
  Fara insulte (bineinteles) , fara limbaj de lemn sau propagandistic( de fapt tu nici nu folosesti asemenea limbaj)
  Invitatia este si pentru stely daca crede ca e interesant.
  Dupa sa zicem zece defecte la fiecare hai sa spunem si ce apreciem la fiecare.
  Ce zici ?
  PS
  Imi permit sa te tutuiesc pentru ca suntem de varste apropriate (cred)
  Uite ma demasc!
  Maine ma intalnesc cu colegii de liceu si aniversam 35 de ani de la terminarea liceului.
  In rest ca de obicei numai bine!

 72. monyf51 Says:

  Trebuia sa-i raspunzi ,ca dementul ala chior a intors legea in parlament ,votata de mai toti prietenii lui Hantzi(adica parlamentarii) 😉 ,ca fiind nesustenabila.Era tot ce putea face in fata a 2/3 din parlamentari.ro ;a si spus intr-un interviu ca sistemul de pensii ro este in colaps.Cand a spus acest lucru,toata opozitia i-a sarit in cap.
  Nu este cazul sa dam in astia c-ar fi numai ei de vina.Toti au mers la parlament ,cum se duce tot romanul la munca :timpul trece,leafa merge ,noi muncim cu spor 😳
  Nimeni nu intelege ca deficitul bugetar de 5,7 % pe care l-a mostenit guv Boc a fost monstruos si neasteptat.I-a luat pe nepregatite.Cand a venit criza ,normal ca a crescut si este si mai apasator!
  Arieratele ne mananca ! dar suntem departe de a fi in sit Greciei .
  De ce nu ma mai mira ,ca toti ,isi manifesta patriotismul trecandu-si sentimentele prin burta .
  De 7ani le zice Base sa faca reforma !
  Si bineinteles ,ca de vina-i tot el ,ca n-a facut-o singur !!!!!!!

 73. monyf51 Says:

  Radu,
  Odata ce-ai zis ca ai tata de 84 ani,nici nu-mi trecea prin cap c-ai fi de alta varsta !Sunten leat cam toti de pe-aici,mai putin Hantzi si Despina ,asa dupa nasul meu 😉

 74. radu Says:

  rectificare 88 ani
  Si cu propunerea mea cum ramane?

 75. devis grebu Says:

  @monyf51/&/the/rest/of/the/world/&/the/last/but/not/the… ….least Raducu de la „Cassa de Pariuri” , pen’ca jumaua+1 a actionarilor/gazde–carevasazica Maitre d’Hotel AVP ,a fost–si mai dainuie– in niscaiva delegatzii emportante (probabil f-un commando de calmare a istericilor/opozateci ,cu pliciul de tzantzari ,nu spui unde ,departe– peste hotarele oglinzii fermecate–suficient ca nici macar ecoul strigatelor sale disperate, pe care –din pacate–nu le putea emite din cauza strangularii emotive,deci ,nu puteau fi auzite de poporul care-i cerea „capul”,daca nu vocea…) , iar moi…jumaua– 1(adica io) sunt bolanjior la sectoru’ XXX– coarde(vocale)suprasolicitate ceeace ce ma reduce de la polifonia sublim/armonicoasa la un ” solo/pe/doo/voci” ceea ce l-ar aduce pe Raducu/nost’ la pohte de nestavilit in a ma injura de mega–lomanie si alte rude apropiate , asa ca tac malc… Acu’ , cred ca-i cat se poa’ de clar ,dece veti auzi (probabil) abia peste f’o doo-tre’ hore ,vesti proaspete din gura care scoate foc (chiar si unde nu-i fum)… AVePista . Pa

 76. radu Says:

  Maestre Grebu ,
  Va rog inca odata sa-mi indicati injuratura.
  Megalomania nu e injuratura.
  Parerea mea!

 77. pP Says:

  @stely
  ,,..Nu am auzit ca vreo tara din UE sa umble la pensii..,,

  http://www.retraites2010.fr/

 78. monyf51 Says:

  @Maestre Grebu,
  sanatate multa va doresc,sa aveti grija de dvs,ca noi ,le-om duce toate,de e pace ,nu razboi 😉
  De-abia astept vesti de la Maestru Padina,ca de altfel,toti de pe-aici 🙄 😳

 79. devis grebu Says:

  @monyf51 , multzam ,promit c-o sa am grija de mine ,dar…o conditionez „donnant/donnant” pe promisiunea Dtale, ca–la randu-va ,sa aveti grija de Raducu ,traducandu-i pe intelesul lui,atat cat poate el digera circumvolutionar din ambiguitatile ,metaforele,aluziile zeflemiste,dublu-sensurile,jocurile de cuvinte , cu care ma amuz sa-l incurc pana la deruta… O.K….? It’s a deal…? Merci , VESTALO’ …!

 80. monyf51 Says:

  @Radu,
  Sa-ti traiasca tatal,si mama o suta de ani,dar sa fie sanatosi! Eu nu mai am decat mama,dar care-i saracuta bolnava .Tatal meu,care a fost tot jurist ca si tatal tau,ca si V Padina s-a stins cand avea 75 ani.Ar fi avut acum in iunie 89 de ani .
  Sunt de acord cu pactul,in general,dar ce polemica-i aia ,asa pe muteste?Adica sa nu ne paruim putin ? 😉 …..Eu n-am nimic cu nimeni.Dupa cum vezi,am un astfel de dialog cu Hantzi,de 4 luni si dincolo de pareri contradictorii ,ne stimam, si nu ne-a jignit niciodata 🙄 !….sper c-ai inteles….. eu voi fi prima care voi renunta la sustinerea portocalie ,cand voi considera eu….. nu mi-o va impune nimeni …corect?
  Hai ,c-am scris cu intermitente …am nepotii cam agitati…ploua afara 😦
  Eu iti doresc sa te distrezi bum,bum maine sa ne si povestesti,cum ti-ai gasit colegii,si ai grija ,nu pierde vremea si pe-acolo cu politica,viata-i scurta !vb lui NT 😛

 81. radu Says:

  monyf51
  Multumesc pentru maine!
  Chiar am emotii.
  PS
  Din pacate eu nu-l mai am decat pe tata asa ca te inteleg
  Bine ca ai nepoti care se agita ca mai uiti de necazuri!
  haide pa si numai bine

 82. Costin Sandu Says:

  Domnule Padina, AVP,
  Chapeau pentru talent. Chiar credeti, totusi, ca, in conditiile in care avem un Dictachior, mai are rost sa ne uitam cum se piaptana Bunicuta Protezata?

 83. Goldmundr Says:

  Cand deschidem usa cabanei,nu trebuie sa uitam de tocul usii,care este destul de jos,tocmai sa nu cadem in ispita anonimului rautacios. In felul acesta intram cu respectul cuvenit in universul AVP&Devis Grebu,iar respectul reprezinta aripa care ne inalta din mizerie.
  Va imbratisez

  @Mony,ce ai vrut sa spui cu „suntem leat cam toti pe aici…”?
  Eu ma consider tanar,in mijlocul vietii. Mai am 12 ani pana la pensie(trebuie sa lucrez pana la 65 si 6 luni),iar daca nu ma uit in oglinda,chiar ma cred tanar.

  Pt toti melomanii ceva deosebit,cunoscut si totusi modern-
  priviti claviaturile,munca degetelor si a picioarelor,ajutate de alte doua maini…
  Auditie placuta!

 84. Costin Sandu Says:

  p.s. Faine creatiile dlui Devis Grebu! Abia astept sa schimbe tematica, mai exista nenumarati altii care vor sa se substituie institutiilor si care merita infatisati…

 85. Stely Says:

  in niscaiva delegatzii emportante (probabil f-un commando de calmare a istericilor/opozateci ,cu pliciul de tzantzari ,nu spui unde ,departe– peste hotarele oglinzii fermecate– ..
  Asadar, l-ati lasat pe maestrul AVP singur printre „inamici”?
  😳
  P.S. Pe nt l-am vz din intimplare pe un site portocaliu ..mai intii chibitza ca si pe aici ,apoi mai cumintel ..
  acolo bag seama nu-i merg „poantele ” rasuflate pe care le arunca pe aici..
  Pp ,am citit ,dar nu am gasit ca s-ar opera reduceri ..

 86. radu Says:

  @goldmund
  1956?
  Sau pe aproape?

 87. monyf51 Says:

  @Gold,
  de ce nu ma lasi sa mai visez ? Si eu imi simt sufletul,la fel de tanar ca la 25 de ani,dar oasele ,nu ma mai tin. 😛 Varsta mea cred ca nu mai este nici un secret.Bine 🙂 ….sunt leat cu AVP si Stely .

 88. monyf51 Says:

  Dle Grebu,Maestre, in calitate de vestala,o sa fac tot ce pot sa intretin focul …pana vine Maestru Padina,dar zau,si-asa vremea-i cam plumburie,de-abia astept ceva jucaus,o batuta olteneasca ,ca sa ne incalzeasca sufletele .Dupa atatea laturi aruncate,as vrea ceva curat.

 89. pP Says:

  La population vieillit mais nous rajeunissons : Découvrez votre âge vital (Broché)
  de Dominique Cancellieri-Decroze & Paul Bernard
  http://www.amazon.fr/population-vieillit-mais-nous-rajeunissons/dp/2753803382

 90. devis grebu Says:

  @pP , mon vieux… plus la nuit avance, plus vous rajeunissez…

 91. AVP Says:

  Buna seara.

  Ieri dupa amiaza si aseara am fost nevoit sa inchid Net-ul din pricina furtunilor din zona (de fapt, nu io l-am inchis, ci providerul meu de internet), iar azi am fost plecat intr-o delegatie. Acum as fi vrut sa va pun un topic nou, insa am un semnal Net absolut mizerabil, fiind nevoit sa astept minute in sir ca sa mi se incarce o fereastra. Asa ca topicul nou – pe maine, cel mai probabil.

  Asta e situatia.

 92. Stely Says:

  Si pe-aici a plouat fara tunete si fulgere,in schimb au fost ceva pietricele ..Cablul n-a funcionat ,dar netul nu a avut absolut nimic . 🙄
  Acum ce sa facem ?Asteptam .. 😳

 93. Stely Says:

  M-am grabit sa prind suta . 🙂
  Trebuia sa incep cu „Bine ai venit,maestre! „

 94. monyf51 Says:

  Buna seara AVP,
  bine ca esti sanatos ,ceea ce doresc la toata lumea !

 95. pP Says:

  devis grebu Says:
  7 mai 2010 la 21:10
  …………………………………………………….
  da MAESTRE!
  aveti perfecta dreptate.
  et Demain soir plus la nuit avance!!!!!!…………..ça va être la folie.
  MIINE SEARA ESTE PETRECERE LA MINE(avec tout paris roumaine&+).
  REGRET SINCER CA NU SUNTETI AICI & PADINA.
  (pour le rajeunissement)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  n’est ce pas?

 96. pP Says:

  @AVP Says:
  7 mai 2010 la 21:18
  ……………………………………………………..
  si mie mi-a cazut un ordinator ieri seara.
  crezi ca ne-au VIRUSAT baietii.(popescu&CO-ART WC libidorala?

 97. Stely Says:

  @Goldmund,Am audiat cu multa placere „Toccata e Fuga „in re minor de J.S.Bach.. Ascult cu placere compozitii muzicale ,scrise de marii compozitori ai lumii.. Sunt fascinata de geniile muzicale ,ca si de cele poetice si ale artei plastice ..
  Toate trei, ating virful perfectiunii umane, facindu-ne sa credem ca geniul lor este insasi divinitatea ..Am citit undeva ca trei compozitii de J.S.Bach au fost imprimate pe un disc de aur si pus in sonda spatiala”Voyager -2″care a fost trimisa acum 30 de ani in spatiul cosmic ,ptru un eventual contact cu lumea de pe alte planete .. Uite un motiv in plus sa credem ca Terra (Planeta-Ou) este Raiul universului si ca suntem fiintele cele mai evoluate din Univers ..Mesajul pamintenilor este un mesaj de prietenie si nicidecum unul ostil..

 98. devis grebu Says:

  @raducule…a nu/stiu/cata invitatie la violenta stradala
  ( impotriva lui Basescu si ai lui…am inteles noi bine…nu-i asa…
  ..? ) ,eu cred ca ar fi mai potrivita IN LOC DE ADIO …!
  PS. O rog pe Mony sa-ti traduca ” ideea ” ,daca iar n-ai inteles-
  o . So long ,kid…

 99. AVP Says:

  Buna ziua, mestre DG si All.

  Postare noua. Mai vbim.

 100. monyf51 Says:

  Maestre Grebu,
  buna dimineata si o zi f buna va doresc.
  Radu,a promis ca va discuta cu noi in termeni civilizati,doar a semnat un pact.In ceea ce priveste articolasul pe care l-a afisat mai sus,nici nu merita sa ne caznim sa-l parcurgem pana la capat.
  Este cert un singur lucru,a inceput razboiul in Ro 😯 si asta se simte al drea…
  Daca 5 ani nu m-a dezamagit basescu, daca 5 ani mi s-a parut ca lupta ca un leu si nu l-au putut dobori, daca acum l-am votat sa continue lupta, cum sa cred ca s-a schimbat peste noapte? sau ca lupta lui s-a terminat pe 6.XII2009 😳 .Reformele s-au pregatit si unele au si inceput in 2005-2006, s-au oprit in 2007 si au mers cu frina trasa, pana acum; lupta serioasa pentru reformare abia acum incepe si e nevoie de batausi seriosi in fata pentru ca va fi mai rau decat a fost pana-n alegeri…:roll:
  Boc nu e el fatos,isi mai da cu stangu-n dreptu cateodata,dar are guvern de razboi si asta e o dovada ca doctrina pedelista este inca pragmatismul reformist .
  Mai bine de atat nu am putut sa-i explic lui Radu si altora,asta cred,asta spun,dupa ce probabil a observat ca n-am jignit pe nimeni ,alooo… :shoch:

 101. devis grebu Says:

  @monyf51 , multumesc pentru prompta contributie si-mi cer scuze daca „violentul’ meu mesaj adresat „teroristului” de opereta ( cu instincte CHUCKY-esti ,dar cu fitilul dinamitei sabotor epuizandu-si „flacara” la mireasma nitroglicerinei)
  v-a trezit din dulcele si binemeritatul somn de week-end .
  Dar eu nu asi fi mers atat de departe cu pretentia de a fi inteles de acest „atlet” jogger-and prin aleile Cismigiului in cautare de alti tablagii . Asa ca ,de fapt ,solicitarea mea la
  ajutor ( din partea Dstra ) ,era cu mult mai simpla si usoara
  ( pentru noi ,desigur…) si anume ,sa-i explicati sensul „inlocuirii lui NOAPTE BUNA –din mesajul lui– ,cu ADIO–din mesajul meu– ” . Atat . Oricum ,inca odata ,multumesc .

 102. Hantzy Says:

  monyf51 Says:
  7 mai 2010 la 10:54
  (…)
  Tu esti un om si destept si f informat,analizezi la sange orice situatie,dar fii si impartial,atunci cand o faci.
  *****************
  Prin ce ai constat ca n-as fi impartial? Prin faptul ca n-am spus explicit ca si guvernul Tariceanu, ca si toate guvernele de dupa 89, au partea lor de vina?! Daca asta este, subscriu acum. Insa sugeram altceva, cand ma minunam de competentele premierului, spunand ca n-ai nevoie de studii superioare ca sa imparti cosul bujetar.
  Comparand cele doua guvernari, putem trage totusi concluzia ca Boc e depasit de situatie. Desigur, CPT a avut sansa unei bunastari europene, care nu-i surade si actualului, insa situatiile speciale cer masuri speciale. CPT, in vreme de duduiala, nu avea la indemana alte mijloace de relansare economica decat stimularea consumului si a permis politica bancara a imprumutului cu buletinul. Si din ast motiv venira Nokia si Ford in Ro. Si, pentru a proteja singurul brand romanesc, a bagat taxa aia auto, pe care actualii guvernanti o criticau ca fiind neliberala, dar acum o mentin chiar dansii la un nivel superior. Ori tocmai taxa aia i-a permis lui Boc sa admire Duster-ul de la Mioveni.
  Boc a luat 9 miliarde si le-a dat bancilor. De ce? Putea, precum alte state europene, sa ajute direct beneficiarii finali. Sau macar sa puna conditii bancilor, sa subventioneze prin dobanzi preferentiale (direct la cumparator) achizitionarea frigiderelor de la Gaesti, a camioanelor de la BV si bicicletelor de la Deva, de exemplu. Atata vreme cat euroiul inca nu e valuta nationala, putea s-o faca. Ar fi tipat UE, ca si cu taxa auto o vreme, dar FMI ar fi acceptat conditiile. Insa Boc a bagat forfetarul si, in loc sa adune bani mai multi la buget, a platit mai multe ajutoare de somaj. De cand a inceput criza, in Germania nu mai e sector de drum unde sa nu se refaca bandajul asfaltic – finantare direct de catre stat. In Ro, in schimb, se sisteaza lucrarile la autostrada. Cand scad toate preturile, ce l-a r fi impiedicat pe Berceanu sa ia bani de la Dezvoltare si sa subventioneze cumpararea a vreo 10 utilaje pentru drumari. Fie si cu dedicatie, punand insa conditii suplimentare in caietele de sarcini? Si sa inceapa o campanie sustinuta de modernizare a drumurilor?! Ar fi fost si unii si altii fericiti, plus castigul nostru, al beneficiarilor drumurilor respective, in timp si bani.
  Dar asa?! Ok, nu e cosul destul de mare. Inteleg! Trebuie sacrificate unele sau altele. Pe la mai toate televiziunile, pe care le-am mai accesat, doar sporadic, online, apar experti care spun acest lucru. Dar nu poti face asta la infinit. Fara investitii publice cosul va deveni si mai mic, iar nevoile vor creste.
  PS. Masura aia, cu buletinul, a fost luata in vremea lui Vladescu, din nou ministru de resort. Ma intreb de ce nu fu cooptat Ionut Popescu, care ar fi meritat, dupa opinia mea, chiar rolul de prima donna al executivului. Mai ales ca vorbeste si limba FMI, cu mult mai bine decat Boc. Hm?! Sau e prea rebel?

 103. monyf51 Says:

  Hantzi
  un alt argument ,ca tu nu esti impartial ,nu am sa-ti aduc.
  Poate-l tragi de maneca si pe dl din topicul cu Grecia si cu barbatii de stat si sa-l pui sa citeasca aceasta analiza profesionista. Eu sunt doar un observator,cu mult pea mult bun simt ,pt aceste vremuri in care traim,drept pt care nu voi mai intra in nici un clinci socio-psiho-politic de-aici incolo.

  http://alexandrumitache.wordpress.com/2010/05/09/%c8%99tiri-cifre-calcule-minciuni/

  Si inca ceva : Eu nu l-am auzit pe Vladescu, in celalalt guvern, ca ar fi dat liber la credite pe baza de buletin.Daca a facut-o,as vrea argumente.Asta nu ca mi-e drag prea tare de acest cam slinos dpmdv „barbat” ci,ca stiu ca si-a dat demisia ,in momentul in care s-a inceput jefuirea RO.Cred c-a fost singurul motiv pt care l-a si racolat Base pt actualul guvern.Spun asta bazandu-ma pe simpla mea logica
  Incolo,va doresc la toti, o zi buna !

 104. Hantzy Says:

  Hallo monica, incep cu sfarsitul!

  eu retin putin altfel: Vladescu a fost pus pe liber la restructurarea din martie 2007, cand au fost comasate ministerele finantelor si economiei. E drept ca Vladescu avea deja frecusuri si cu CPT (nu doar cu Boureanu!), insa cel ce demisionase in August 2005 era Ionut Popescu, actualul sef la Fondul Proprietatea. Continui sa cred ca pentru posesorul a milioane de actiuni ar fi fost mai nimerit postul de premier decat cel de lup-paznic la stana de oi.

  In 2006 am fost in Ro si am asistat personal la luarea unui credit cu buletinul. Pe atunci era ministru Vladescu. E drept ca nu stiu cine raspunde pentru politica bancara din acest pdv, fiind mai degraba atributia BNR, insa chiar si asa, bancile comerciale pot adauga la minimul necesar de verificare a bonitatii beneficiarului creditului, propriile solicitari. Insa, asa cum spuneam in precedentul meu comentariu, prin stimularea consumului se poate obtine in final si imbunatatirea productiei. Ca libertatea oferita a fost excesiva, e alta treaba: nu-i exonereaza nici pe creditori, nici pe beneficiari de repercursiuni.

  Multumesc pentru link! Initial, imi aparuse o pagina pe care nu scria nimic, insa cautand pe blog am gasit articolul. Insa nu e o analiza, ci mai degraba o insiruire de declaratii politice care, functie de cum se doresc a fi interpretate, arunca mâtza dintr-o curte-ntr-alta, dar nu invinuiesc irefutabil pe nimeni. Curios e ca, dupa ce in nov 2008 TB afirma ca mai sunt necesari 1,3 mld pentru pensii incepand din 2009, chiar dumnealui impunea executivului plata unor salarii majorate dascalilor. Nu era aceeasi oala, deja prea goala pentru pensii?!

  Convenisem ca nu apelam unul la altul pentru a-l trage pe vreun tert de urechi. Acum ca e 1:1, sa consideram ambele indemnuri nule si neavenite, mai ales ca eu nu stiu exact pe cine ai in vedere 😉

  Faptul ca nu-mi mai aduci un alt argument, cum trebuie sa-l inteleg: ma mai consideri impartial sau nu? Am admis deja de cateva ori ca vina pentru situatia creata apartine si guvernului CPT, dar trebuie sa recunosti si tu ca cel ce se afla al butoane n-a facut nimic pentru a diminua gaurile „mostenite”. Dimpotriva, le-a adancit!

 105. monyf51 Says:

  Hantzi
  nu ma pot abtine,cu toate ca mi-am promis sa nu ma mai bag 🙄
  Curios e ca, dupa ce in nov 2008 TB afirma ca mai sunt necesari 1,3 mld pentru pensii incepand din 2009, chiar dumnealui impunea executivului plata unor salarii majorate dascalilor. Nu era aceeasi oala, deja prea goala pentru pensii?!
  Stii foarte bine ca nu-i aceeasi oala.Unu-i Fondul de Pensii si altu-i fondu de salarii.Tu, ca barbat instruit ce esti,nu trebuie sa ma aburesti pe mine care-am invatat,cand m-am angajat,ca pana si intr-un sistem bugetar totalitar, in finantesi chiar contabilitate,buzunarele intr-un tot financiar numit buget ,buzunarele nu se amesteca.Dl Tariceanu prin mana lunga si cu mapa profesionala precara a lui Varujan n-a tinut seama de asta 😳 Marirea pensiilor ,cu ajutorul santajist al lui prostonel a fost o greseala impardonabila.Eu nu consider ca marirea salariului prof a fost o greseala asa mare.Compara nr de pens cu cel al profilor si o sa-ti dai seama ca nu din aceasta cauza a cazut sistemul.
  Ceea ce reprosez acestui Guvern Boc este ca nu a facut acest lucru din ian sau si mai devreme.Sa nu-ti inchipui insa ,ca daca are o majoritate ,la care participa si rasculatii din psd ,are si puterea s-o faca .
  Ceea ce nu inteleg la voi,cei care va tot luati de Base.Cum dreac…e mai bine ? sa stea sa-i cante cucuveaua la Cotroceni si politicienii sa -si faca de cap(asta face din decembrie, de cand s-a declarat pres al tuturor ro,la isteria pesedisto-penelista) si nu este bine?sau sa se duca sa=-i traga de barbi pe toti de la vladica la opinca ,cum ar veni sa fie un presedinte jucator ,si asta tot n-ar fi bine ,nu-i asa?
  Ma mandresc 🙄 ca avem pe unu Marica ,la sindicatele mari ,care este o rusine nationala dupa altu,ala de la invatamant care-si admira fiece aparitie la tev precum Dorian Gray
  Ma mandresc 🙄 ca Varujan si astazi suspicioneaza actualul guvern de intelegere cu FMI si cu BRD 😳
  In general ma mandresc :rool: cu toti acei care ma reprezinta,pt ca sunt ,dragul meu Hantzi,mult mai pregatiti decat mine si numai dupa aceea ,pt ca da, 😳 : Homo sum, humani nil a me alienum puto…

 106. Hantzy Says:

  Eh, monica, nici eu nu pot!

  As fi renuntat cu placere, mai ales ca raspunsul tau, ceva cam personalizat, simt ca ma ataca pe nedrept. Insa nici eu nu pot!
  Inca in primul meu comentariu, cel adresat @stely, am spus ca TB avusese partial dreptate cand a refuzat promulgarea legii pensiilor. Rezulta evident ca am considerat acea majorare, prin cuantumul ei, nesustenabila. Insa istericii penelei au indicat sursele finantarii, care erau tocmai oala aia de care vorbeam. Astfel ca TB stia din ce oala se iau banii, chiar daca , recunosc, n-ar fi trebuit amestecate buzunarele. Insa, majorarile anterioare nu tinusera cont de rata inflatiilor succesive, iar ADA promisese acest lucru inainte de 2004. Pe de alta parte, mai multi bani ar fi insemnat consum si, implicit, stimulare economica: un fier nou de calcat, un radio, o masina de cusut, o maslina … ce folos ca nu se produc si la noi?
  Si uite, vezi ironia lucruruilor? Cand unii spun ca e santaj, ceilati sustin ca e drept constitutional, pentru ca la alt subiect sa fie axact invers: ceilalti sustin ca e santaj, iar unii ca e drept constitutional.

  La dilema dumitale cum l-as vrea pe Base, raspunsul e simplu: intre cele doua variante oferite sa-i traga de barbi pe toti, lucru pe care se face ca-l face! Caci daca-i supenzi pe unii pentru 15000, fa-o si cu altii pentru 70000, iar nu mentine-i la timona unui minister despre care insuti spui ca reprezinta o sansa de relansare!
  Insa si mai mult as prefera sa vegheze ca guvernu sa fie guvern, iar nu personal auxiliar al dumisale, Parlamentul sa fie parlament, iar nu o adunatura situata sub pozitia dumisale de forta, creata doar pentru a-i certifica, precum primarele italian, pasaricile de sub mesa, si in fine, ca Justitia sa nu fie un doar instrument de teroare politica, la cheremul potentatilor zilei.

 107. monyf51 Says:

  Ministrul Muncii Paul Păcuraru a declarat, la sfârşitul lunii august, că majorarea valorii punctului de pensie cu 20 la sută de la 1 octombrie, aşa cum solicită PSD, ar însemna transferuri suplimentare de la bugetul de stat şi afectarea altor domenii, cum ar fi sănătatea, educaţia şi infrastructura
  De aici eu trag concluzia ca nici pomeneala sa se fi luat bani din buzunarul Fondului de pensii ci ca aceasta majorare la comanda urma sa se produca prin transferuri suplimentare de la bugetul de stat şi afectarea altor domenii, cum ar fi sănătatea, educaţia şi infrastructura
  este f simplu si foarte clar.
  Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că fondul de pensii este în prezent “prăbuşit”, precizând că acest fond nu are bani pentru acoperirea majorărilor pornite în 2007 şi consolidate în 2008 şi că în 2009 trebuie aduse din bugetul de stat circa 1,3 miliarde euro pentru pensii interviu luat de 3 insi Buscu,Turcescu si Ursu erau siderati de bombele fara acoperire ale lui Base 🙄 saptamani,pana la alegeri s-a facut misto pe seama lui base.
  Asta am spus in celalalt coment,nu m-am luat de tine ca persoana,pt ca sincer, nu am nimic cu tine.Din contra,consider dialogul cu tine mai mult decat comfortabil .Ne vb frumos,nu-ti dai aere de superioritate ,chit ca ai avea acest ascendent asupra mea,esti taios dar si sensibil,serios dar si pontos ,atunci cand simti ca tensiunea este maxima.
  O singura problema am sa ti reprosez.Judeci lucrurile in termenii pe care-i ai in Ge,despr o democratie asezata si nu in termeni ro.
  Aici totul,dar totul este altceva decat pare. Glisando!!!!!

 108. Hantzy Says:

  Monica,
  ne certam ca sa ne dam reciproc dreptate!
  Pentru ca asta spuneam si eu: s-au luat bani de pensii, nu din fondul special destinat, ci de la buget. Adica din aceeasi oala care, ulterior, trebuia sa suplineasca salariile profesorilor. Eu de asta ma intreb de ce, daca oala era deja mica pentru pensii (chit ca nu de acolo ar fi trebuit luati banii aferenti), TB sustinea ca ar fi bani destui si pentru salarii? Desi, din interviul pe care-l citezi, reiese ca stia ca nu sunt. Nu ar rezulta ca a facut si el tot un santaj asupra executivului, exact ca prostonel?!
  Atentie! Nu sustin ca aceasta majorare ar fi fost cauza dezastrului, mai ales ca nu a creat efecte! Vorbesc doar de trucurile folosite, mult prea asemanatoare, fie ca-s folosite de preferatii sau de indezirabilii fiecaruia.

  Si inca o data, nu am considerat ca CPT si guvernul condus au avut dreptate sa faca mareasca pensiile pastfel de baze, si in nici un caz cu acest cuantum. Eu doar adaugam la aceste greseli altele savarsite de actualii guvernanti. Ponderea mai mare sau mai mica acestora in raport cu cele precedente poate fi discutata: tu vrei s-o vezi cat mai mica, iar eu viceversa ;-). Si mai folosim si noi aceleasi tehnici precum politicienii …

 109. Andrei Alexandru Says:

  Am fost banat?
  De ce?
  Întrebare retorică:
  ”Prietenii se pot schimba precum ciorapii?”

 110. AVP Says:

  Nu ştiu de unde ai dedus c-ai fost banat, dear Tatony… ? 🙄 M-am uitat la spam si la pending si n-am gasit nemic acolo, aloo…

  Din contra, as fi vrut sa spun inca de dimineata ca mi-a placut f. mult commentu tau de pe firu celalalt (cel la zi, cum ar veni, pe care era normal ca tu sa nu-l gasesti aci, si probabil de aia te-ai grabit sa spui c-ai fost banat… 🙂 ), insa din pacate n-am avut timp sa o fac (dupa cum n-am nici acum, insa nu era sa te las in spum, n-asa?) Hai pa…

 111. Andrei Alexandru Says:

  EU AM GRESIT
  AM ŞTERS CEEACE AM SCRIS. Ca un fraier!!

  Chestia cu ciorapii rămâne!

  laplopulcuportocale

 112. AVP Says:

  Aa, sa nu uit a preciza: mi-a placut mult postarea ta, mai putin chestia cu EBA, pai cum drea… Asta e obsesia ta, nu a mea…

 113. monyf51 Says:

  aa,despre prietenie este greu de scris dupa ce a facut-o
  M.Eliade 💡
  Mi se pare că foarte mulţi oameni îşi fac despre sinceritate o idee atît de puţin clară, încît ajunge mai degrabă o superstiţie. Se spune: a fi sincer înseamnă a nu ascunde nimic celuilalt, a nu măslui nimic, a te deschide de tot. Exact; dar criteriul acestei sincerităţi îl are întotdeauna celălalt, nu tu. Eşti considerat sincer nu “cînd nu ascunzi nimic” celuilalt – ci cînd nu ascunzi ceea ce se aşteaptă de la tine să nu ascunzi. Este paradoxal, dar aşa e; sinceritatea ta se verifică nu prin tine, ci prin celălalt. Eşti sincer numai cînd spui ceea ce vrea şi ceea ce se aşteaptă altul de la tine să spui.

  Dacă mărturiseşti unei prietene că e frumoasă şi inteligentă, în timp ce ea nu e nici una, nici alta – nu eşti sincer. Dacă îi spui că e urîtă şi foarte puţin deşteaptă, eşti sincer. Dar dacă îi mărturiseşti că toate acestea n-au absolut nici o importanţă, că ai avea alte lucruri de spus (de pildă, că îşi macină timpul într-un mod stupid, că trăieşte o himeră, că îşi închipuie o sumă de lucruri care o depărtează de adevăr şi de, hai să spunem, fericire) – atunci nu eşti nici sincer, nici nesincer, eşti nebun. “Sinceritatea” este o voluptate amară pe care o caută fiecare dintre noi; amară pentru că adesea ne face să suferim; şi totuşi o voluptate, pentru că ni se descoperă cele ce voiam să aflăm, şi, mai ales, pentru că ne satisface acea eternă sete de a se vorbi de noi, de a constata că existăm (deoarece atragem atenţia celorlalţi), că nu ne învîrtim într-o lume nefavorabilă (e ciudat cît de mult ne temem de o lume “defavorabilă”, de un mediu străin, cu care nu putem comunica, faţă de care nu putem fi “sinceri”); de a ne verifica şi justifica, într-un cuvînt, existenţa. Vrem să fie lumea sinceră cu noi ca să ne asigurăm că nu sîntem singuri. Nimic nu dă mai mult decît sinceritatea acea certitudine că sîntem înconjuraţi de prieteni, de oameni care ne iubesc; că nu sîntem singuri. De aceea, în ceasurile de mare singurătate se fac cele mai multe confesiuni, se deschid sufletele, se caută unul pe altul; tocmai pentru a anula acel înspăimîntător sentiment al solitudinii, al izolării definitive. Este şi sinceritatea un aspect al instinctului de conservare, ca atîtea altele.

  Numai că, aşa cum am spus mai sus, sinceritatea aceasta este o superstiţie a noastră, nu o realitate. Deoarece ni se cere să spunem numai acele lucruri sau acele adevăruri pe care le aşteaptă tovarăşul nostru.

  În fond, şi sinceritatea participă la acea foarte complicată clasă de sentimente şi orgolii care se numeşte, în bloc, prietenie – şi care, trebuie s-o recunoaştem, constituie una dintre cele mai serioase motive pentru a iubi viaţa. Şi în prietenie se întîmplă acelaşi lucru ca şi în sinceritate: eşti iubit nu pentru ceea ce eşti tu, ci pentru ceea ce vede şi crede prietenul tău în tine. Tu, omul, eşti sacrificat întotdeauna. Ca şi în “sinceritate”, în prietenie nu poţi fi tu însuţi. Eşti iubit nu pentru tine – ci eşti iubit pentru ceea ce poţi da, ceea ce poţi justifica, sau verifica, sau contrazice, sau afirma în sentimentele prietenului. Şi nu te poţi plînge, pentru că şi tu faci la fel: toată lumea face la fel…

  Ceea ce întristează oarecum într-o prietenie este faptul că fiecare dintre prieteni sacrifică libertatea celuilalt. Şi înţeleg prin “libertate” suma posibilităţilor lui, voinţa lui de a se schimba, de a se modifica, de a se compromite. Eşti iubit pentru că prietenii s-au obişnuit cu tine să te vadă pe stradă, să te întîlnească la cafenea sau pe terenul de sport, s-au obişnuit să-i întovărăşeşti la cinemtograf sau la vizite, să-ţi placă, în general, cele ce le plac şi lor, să gîndeşti, iarăşi în general, ceea ce gîndesc şi ei.

  Dacă însă într-o zi vrei să fii liber, şi vrei să faci altceva decît ceea ce se aşteaptă ei de la tine să faci – atunci numai eşti un bun prieten; atunci incomodezi, oboseşti, stînjeneşti. Cîteodată eşti tolerat; aceasta e tot ce poate oferi dragostea prietenilor tăi libertăţii tale: toleranţa…

  Prietenia cea mai încercată îţi dezvăluie uneori ziduri de nestrăbătut; parcă ţi-ar spune: “Pînă aici te-am urmat, pînă aici te-am lăsat să intri; de-acum, eşti un carghios, eşti absurd, eşti ridicol; nu te mai pot urma!”. Încercam zilele trecute să vorbesc cu cîţiva prieteni despre moarte – şi am cunoscut încă o dată tristeţea de-a vedea cît de multe ziduri există între noi. Parcă mi-ar fi spus: “Dragă, fii serios şi lasă prostiile la o parte!”. Ei nu voiau să simtă că ceea ce le par lor prostii poate însemna pentru mine o problemă esenţială. Ei nu înţelegeau că s-ar putea discuta o asemenea problemă, că o puteau combate – dar nicidecum demite dispreţuitor sau indiferenţi. De multe ori m-am întrebat ce-ar spune prietenii mei dacă aş săvîrşi un act compromiţător, dar cerut urgent de libertatea mea; dacă, de pildă, m-aş converti la iudaism, sau la baptism, sau aş deveni luptător de circ, sau campion de biliard; ceva, în sfîrşit, care i-ar incomoda şi i-ar nelinşti. Ei n-ar judeca schimbarea din punctul meu de vedere. Ei n-ar încerca să treacă o clipă în mine, ca să-mi înţeleagă nebunia. M-ar decreta pur şi simplu nebun, poate m-ar tolera, sau poate m-ar lăsa cu desăvîrşire singur.

  O prietenie nu se verifică în aşa-numitele “ceasuri grele” ale viţeii. O prietenie se verifică numai prin capacitatea de libertate pe care i-o acorzi celuilalt. A ajuta pe un prieten în nevoie, a-l încălzi cu mîngîierile tale, a-l încuraja cu “sincerităţile” tale nu înseamnă nimic. Altele sînt adevăratele probe ale prieteniei: a nu-i încălca libertatea, a nu-l judeca prin punctul tău de vedere (care poate fi real şi justificabil, dar poate nu corespunde experienţei destinului celuilalt), a nu-l preţui prin ceea ce îţi convine sau te amuză pe tine, ci pentru ceea ce este pentru el însuşi, prin ceea ce trebuie el să realizeze ca să ajungă un om, iar nu un simplu manechin.

  Toate acestea însă nu ţi le cere nimeni, după cum nimeni nu-ţi cere adevărata sinceritate, ci numai acea sinceritate pe care o doreşte el. Nu uitaţi că într-o prietenie nu contează numai ceea ce ia celălalt. Fiecare luăm mai puţin decît ar trebui. Acesta este marele nostru păcat: că nu ni-e sete de mult, că ne mulţumim cu sferturi; de aceea avem fiecare dintre noi atîta spaimă de ridicol. Nu numai că nu dăm pe cît ar trebui, dar şi luăm cu mult mai puţin decît ni se ofera…

 114. Hantzy Says:

  Eşti sincer numai cînd spui ceea ce vrea şi ceea ce se aşteaptă altul de la tine să spui.

  De curand, cand i-am spus stelyei ca-l crede doar pentru ca dorea sa-l creada, m-a considerat ironic, nu prieten!

 115. monyf51 Says:

  Dar de asta ce zici?
  ….O prietenie se verifică numai prin capacitatea de libertate pe care i-o acorzi celuilalt……Altele sînt adevăratele probe ale prieteniei: a nu-i încălca libertatea, a nu-l judeca prin punctul tău de vedere (care poate fi real şi justificabil, dar poate nu corespunde experienţei destinului celuilalt), a nu-l preţui prin ceea ce îţi convine sau te amuză pe tine, ci pentru ceea ce este pentru el însuşi, prin ceea ce trebuie el să realizeze ca să ajungă un om, iar nu un simplu manechin
  Eu nu vorbesc de „prietenii ” expuse virtual,ci de prieteniile din real 😳
  Am pus si un banc in acest sens,pe care….. nu l-a luat nimeni in seama….. In intuneric, si pe teritoriul altuia ,preotul putea chiar cumpara prietenia,indif de suma…cand s-a vazut „acasa” ,chiar si-n intuneric ,a fost altul…. 😳

 116. AVP Says:

  Mony, n-am avut timp sa-ti spun ca bancu tau a fost hazos 🙂 Insa vezi ca Hantzy e f. zmecheros si, daca nu esti atenta, iti intoarce argumentele pe dos… 😉

 117. Hantzy Says:

  Bancul l-am sesizat, dar ce voiai sa spun daca n-ai macar o bâta de vanzare ?! De baseball, fireste!

  PS din virtual in real nu-i decat o treapta!

 118. monyf51 Says:

  AVP,
  Ai avut dreptate….ca de obicei… 🙂

 119. Hantzy Says:

  Inteleg ca-i zambesti doar lui?

 120. monyf51 Says:

  am crezut ca se subintlege 😉

 121. Hantzy Says:

  S-a …, dar vrui siguranta! 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s