DG si HRP la Paris, la o lansare DeVis…

Pozele sunt furate acum cateva ore de amicu nostrum Costache 🙂


**************************************

UDATEComunicat de presă al Asociaţiei 21 Decembrie 1989

O zi istorica

Astăzi, 30 martie 2010, începând de la orele 9:30, a avut loc la Palatul Parlamentului întâlnirea dintre preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase  şi  reprezentanţii societăţii civile Florian Mihalcea – preşedintele Societăţii Timişoara, Daniel Vighi – vicepreşedinte, Sorin Ilieşiu, Valeriu Stoica şi Viorel Oancea (iniţiator al legii lustraţiei) – membri ai Societăţii Timişoara şi Teodor Mărieş – preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, întâlnire cerută recent la Timişoara cu ocazia aniversării a 20 de ani de la lansarea Proclamaţiei de la Timişoara care cerea prin punctul 8 adoptarea lustraţiei anticomuniste.

La întrevedere au mai participat deputatul PNL Eugen Nicolăescu – iniţiator al legii lustraţiei, şi deputaţii PD-L Daniel Buda, Marius Dugulescu şi Florin Postolachi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că este de acord cu ambele solicitări ale lui Teodor Mărieş, aflat în a 78-a zi de grevă a foamei pentru pentru adoptarea lustraţiei anticomuniste, precum şi pentru adevărul despre genocidul din decembrie 1989 şi fratricidul din iunie 1990:

 1. Supunerea la vot deschis (nesecret, cu apel nominal) a Legii lustraţiei astfel încât poporul român să ştie clar cine ar putea fi împotriva îndepărtării din înaltele instituţii ale statului a foştilor activişti comunişti şi securişti responsabili direct sau indirect de înfăptuirea crimelor şi fărădelelgilor comuniste condamnate de şeful statului român.

 1. Stabilirea datei de 20 Mai 2010 ca dată limită la care va fi votată legea lustraţiei (menţionăm că la 20 mai 2010 se împlinesc 20 de ani de la alegerile fraudate moral de cei care au deturnat revoluţia antocomunistă prin genocidul neocomunist din 22-28 decembrie 1989).

Ca urmare a angajamentelor asumate de Roberta Anastase – preşedintele Camerei Deputaţilor, Teodor Mărieş a declarat că iese din greva foamei având în vedere şi faptul că, în urma deciziei CEDO din toamna anului 2008, a primit recent ultimele documente desecretizate din dosarul Revoluţiei care însumează peste 800.000 de file (cu excepţia câtorva documente provenind de la STS), precum şi faptul că preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, doamna Lidia Bărbulescu, i-a garantat în scris faptul că peste câteva zile va primi copia integrală a dosarului Mineriadei din iunie 1990 cuprinzând circa 100.000 de file.

Roberta Anastase – preşedintele Camerei Deputaţilor a fost de acord cu solicitarea de a invita posturile de radio şi de televiziune să transmită în direct şi integral şedinţa Camerei Deputaţilor în care va fi votată deschis (nesecret, cu apel nominal) legea lustraţiei, întrucât adoptarea lustraţiei anticomuniste va constitui un moment de răscruce în istoria României postcomuniste.

Participanţii la întâlnirea de la Palatul Parlamentului au considerat că există în prezent o largă majoritate parlamentară care va vota deschis (nesecret, cu apel nominal) legea lustraţiei, ţinând cont de angajamentele asumate de reprezentanţii grupurilor parlamentare ale PNL, PD-L, UDMR, PC şi al minorităţilor naţionale care au afirmat la ultima întâlnire cu reprezentanţii societăţii civile că sunt mandataţi să declare public că partidele şi grupurile pe care le reprezintă vor vota legea lustraţiei.

Liderii PNL Varujan Vosganian şi Eugen Nicolăescu, precum şi deputaţii PD-L Daniel Buda, Marius Dugulescu şi Florin Postolachi, au reafirmat azi că membrii partidelor lor vor vota în unanimitate legea lustraţiei.

Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara, a cerut ca reprezentanţii societăţii civile să participe la dezbaterile parlamentare pentru ca legea lustraţiei votată de Senat în aprilie 2006 să fie ameliorată de Camera Deputaţilor pentru a se evita unele exagerări şi pentru a respecta spiritul punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara. Ambele părţi au convenit ca aceste lucrări să fie demarate în prima zi de lucru după vacanţa de Paşti (13 aprilie).

Participanţii la întâlnire au subliniat că cele convenite astăzi garantează votarea legii lustraţiei de o majoritate parlamentară compatibilă cu un stat democratic, care se delimitează de responsabilii crimelor şi fărădelegilor comise în timpul regimului comunist, precum reprimarea şi arestarea studenţilor antitotalitari în anii 1956, 1957 şi 1968, de către activistul comunist Ion Iliescu care este cercetat penal pentru genocidul din decembrie 1989 conform declaraţiei din ianuarie 2010 a Procurorului general al României.

Sorin Ilieşiu, membru GDS din 1990, autorul apelului pentru condamnarea comunismului, a felicitat-o pe Roberta Anastase – preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru că va intra în istoria benefică a României prin rolul ei decisiv în adoptarea celei mai importante legi a epocii postcomuniste, lege cerută cu insistenţă timp de 20 de ani de societatea civilă, dar şi de Raportul Tismăneanu.

Reprezentanţii societăţii civile i-au cerut astăzi, prin intermediul Televiziunii naţionale, noului preşedinte al PSD, Victor Ponta, să declare oficial că deputaţii PSD vor vota în unanimitate legea lustraţiei pentru a demonstra că PSD este un veritabil partid antitotalitar care se reformează dezavuând crimele şi fărădelegile comise în timpul regimului comunist de PCR şi de Securitate, al căror principal moştenitor este. În această situaţie legea lustraţiei ar fi votată în unanimitate.

Reclame

145 răspunsuri to “DG si HRP la Paris, la o lansare DeVis…”

 1. despinavestea Says:

  Felicitari Maestrului Devis Grebu !

 2. petitPARIS Says:

  @all&AVP
  draga PRIETENE&PRIETENI!

  ASTAZI LA SALONUL DE CARTE LA PARIS PRIETENUL NOSTRU DEVIS GREBU (ora 16,-ora PARIS)

  http://www.salondulivreparis.com/

  SALON DU LIVRE DE PARIS Du 26 au 31 mars 2010 | Porte de Versailles

   

  A LANSAT UN ALBUM +,,Incursiuni In Cotidianul Romanesc – Teodor Baconsky & Devis Grebu,,

  lume multa si BUNAAAA!!!!!!!!!!!

  standul ROMANESC FOARTE VIZIBIL SI GENEROS CA SPATIU – CLASSSSS(din punct de vedere estetic) ….(foarte pozitiv-si……! au inceput sa se vinda bine romanii)

  era prezent si domnul MANAOLESCU
  PS:
  am vorbit cun DOMNUL PATAPIEVICI.
  ESTE UN DOMN ADORABIL!
  …………………………….
  PS.?
  @AVP
  (am inteles ca va cunoaste(DOMNUL PATAPIEVICI) …………..gratie intenetului n”est ce pas?)

 3. Stely Says:

  petit Paris ,
  multumim ptru poze si ptru prezentarea facuta ..Te mai asteptam si cu alte amanunte ..Transmite-i ,maestrului D.Grebu ,felicitari si ca ne este dor de dinsul..Il asteptam cu nerabdare aici pe blogul maestrului AVP.. ..Pozele sunt f.reusite si dau senzatia de sarbatoare ..Ma bucur ca lansarea a fost asa de reusita ..

 4. petitPARIS Says:

  SILANCE????????????????????
  MES PETITES ,,ANIOS,,
  V-ATi retras la Snagov????
  SA GASITI SOLUTII?????
  (Ne risquez pas d’anéantir vos chances de réussir!)
  adica?
  PENTRU VOI NU EXISTA SANSE!!!!!!!!!!!!!!!
  RELAX mes amis!!!!!!
  ascultati asta/

 5. Stely Says:

  Buna dimineata !
  La multi ani , Viorel Padina !
  Ziua de Florii sa va aduca tuturor Sanatate ,bucurii ,liniste in suflet si tie
  multe sanse de succes !

 6. orangeskorpion Says:

  La multi Ani de Florii, Viorel Padina!

 7. Stely Says:

  P.S.
  Astept ca @micutul Paris sa ne povesteasca mai multe despre cum s-a derulat evenimentul de la Paris .Sa ne spuna ce somitati literare si artistice au fost prezente ,dar mai ales cine era draguta domnisoara din ultima fotografie..
  Nu stiu la cine s-a referit in postarea de mai sus privind retragerea la Snagov ptru a gasi solutiisi nici exclamatia destul de avintataprivind lipsa sanselor noastre .?!..Marturisec ca m-a intristat f.mult acest verdict categoric..Puteti sa explicati ,mon petit ?

 8. Loda Says:

  ,,Mon petit „” ? uau 🙂

 9. Stely Says:

  Loda,
  Nu te dezici, nici macar in zi de sarbatoare crestina ?!..
  Ai ramas tot o „doamna”; bine crescuta si atenta la toate nuantele . 😦 Batu-te-ar norocul in ziua de Florii ,mai draga!
  P.S.In schimb @orangeskorpion ramane un nobil ,onorabil si un adevarat prieten ..sa fii fericit ,dupa cum iti este si sufletul ,oricum te -ai numi ,draga oranges …chiar daca nu ai un nume de floare ..sau, poate ?

 10. maria Says:

  La multi ani , AVP !

 11. Loda Says:

  AVP :
  LA MULTI ANI SI MULTA, MULTA SANATATE ,TIE SI CELOR DRAGI !!!

 12. Loda Says:

  Stely :
  Ma petite ,si eu iti doresc, sincer, toate cele bune in zi de sarbatoare, nu mai pune si tu la inima micile intzepaturi, astea-s sa te tin in forma 😉

 13. monica Says:

  La multi ani ,maestre VIOREL PADINA!
  Stiu ca nu va plac dulcegariile,dar mi-as dori pt dvs sa va vad intr-o poza, intre Manolescu si HRP, la Bucuresti la lansarea viitoarei dvs carti.Eu i-as aduce la Corabia,ca sa fiti inconjurat de noi,oamenii obisnuiti ,care va iubim si respectam.La multi ani , cu sanatate,poet al sufletelor noastre,alaturi de draga dvs doamna !

 14. Arizonianul Says:

  La mulţi ani, drag AVP!!!
  Cu totul afară din subiect…
  Nu am dat pe un anume Manolescu, nici cât pe o ceapă degerată, dar după cele citite la:
  http://www.universulromanesc.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=151&Itemid=116,
  nici să nu mai aud despre acest ipochimen sau despre „alcooliţii” lui!
  Mai bine discutăm despre infrastructura electronomicroscopică
  a citoplasmei la protozoare!!! Vom fi mai câştigaţi!
  Multă sănătate şi ţie cât şi celor dragi inimii – sufletului tău!

 15. monica Says:

  @Dle Devis Grebu,
  felicitari pt succesul repurtat la Paris.
  Va doresc sanatate deplina pt viitorii ani,pt ca prospetimea spiritului dvs este chiar de invidiat (in sens +) Va asteptam cu o cronica a evenimentului mai ampla,presarata cu ghidusiile lingvistice cu care ne-ati obisnuit,deja.

 16. monica Says:

  La multi ani !
  pentru toti florinii,crinii ,anemonele si…margaretele lumii 🙄 Suntem crestini si pe deasupra avem si BUN SIMT !

 17. Goldmund Says:

  Felicitari domnului Devis Grebu pentru aceasta lansare de album la Paris.Ma bucur din suflet cand cineva reuseste prin talent,transpiratie si abnegatie.
  De asemenea ma bucur de prezenta omului de cultura care este domnul Patapievici(am citit toate cartile sale cu respiratia incantata)

  La multi ani celor care astazi isi serbeaza Ziua de Nume!

 18. Goldmund Says:

  Doamna@Stely,de Dumnezeu nu trebuie sa ne fie frica,ci de noi insine,de ce este in stare omul sa-i faca omului,iar daca ne uitam putin la istoria ultimilor 100 de ani,avem motive serioase sa ne fie frica de om-Tocmai Dumnezeu este sansa,izvorul nesecat al dragostei.Atunci,cum sa ma tem de Domnul?
  Cat priveste popasul intr-o Biserica…Fiecare face cum simte,cum crede ca este necesar pentru sufletul sau.Cert este ca dupa gandurile,vorbele si faptele noastre vom fi judecati,nu dupa numarul de slujbe la care am luat parte.Stiu si simt ca totul conteaza,insa nu stiu cum sa-mi pazesc sufletul,in mijlocul societatii:”Cat sunt de necercetate judecatile Lui si cat de nepatrunse caile Lui”.Teama ar fi doar in fata neputintei mele sa inteleg picatura de Adevar din oceanul Lui.Pentru ca doresc Lumina-daca n-as dori-o,as fi,altfel spus,fericit si multumit in „lumesc”.Consensul actual:Cu totii respectam alegerea fiecaruia dintre noi si asta ne face mai buni,indiferent daca credem ce sta scris in Biblie,sau nu.
  O duminica placuta

 19. Reddog Says:

  Salutare all !

  Maestre AVP La Mullti Ani !

  La Multi Ani celor care isi serbeaza azi onomastica !

  PS. Ma bucur sa revad, chiar si pentru scurt timp, oameni si prieteni cu care am combatut pe baricadele virtuale !

 20. Reddog Says:

  Arizona

  O sa-ti scriu un email in legatura cu anumite carti.
  Mai multe pe email.

 21. AVP Says:

  Multumesc pt urari de ziua onomastica. Din pacate nu ma simt prea bine.

  Il felicit sincer pe maestrul DG pt evenimentu de la Paris.

  Poate mai vbim.

 22. Stely Says:

  Goldmund,
  Imi cer scuze ptru intrebarea cam nepotrivita care poate v-a mihnit si nemultumit..Aveti dreptate si va inteleg ..Drept dovada ca am fost atenta la tot ceea ce spuneti despre D-zeu si biserica si ca ma preocupa sa inteleg,va anunt cu bucurie ca astazi am fost la biserica ptru sarbatoarea de Florii..M-am rugat ptru toti si ptru toate .Sunt fericita si multumita.Doamne ajuta !

 23. Goldmund Says:

  pt. @petitPARIS(am avut un concert imprimat pe o caseta HVS de la 3SAT, inceputul anilor 90,Laurie Anderson in concert!,insa se pare ca am pierdut-o …F. interesant ca mai exista cineva in cabana …..Iata ceva „clasic”:

 24. Constantin Dobre Says:

  @ Viorel Padina

  La multi ani, Viorele! Grabnica si zdravana insanatosire!

 25. Stely Says:

  AVP,
  Ce se intimpla cu tine ? Est suparat sau ai probleme de sanatate ? Iti doresc sa treci peste acestea cit mai repede si sa vii aici alaturi de noi..Uite,vechi si dragi prieteni au revenit aici ..Ma bucur ;tu ,nu?
  @Arizonianul ;Bine ai revenit !Ma bucur ca esti aici si sanatos….Multumesc ptru faptul ca te gindesti la mine si ca imi trimiti mailuri cu atitea lucruri interesante !
  Dar cele ce am citit ,in linkul dat astazi , m-au uluit ,disperat ,scirbit si putin spus ,revoltat..Nu-mi vine sa cred cum se poate asa ceva!?..Poate nu intelegem noi acest gen de „poezie „?..Simt nevoia de clarificari ..Nu-i inteleg pe distinsii critici literari ,care il lauda si-l premiaza pe acest „poet „..Cum este posibil sa se promoveze asemenea talente ?..Marturisesc ca nu stiu ce sa cred..
  AVP,tu ce stii despre acest poet ? Eu, asa cum ti-am mai spus,am incredere in judecata ta ..
  @Reddog ,
  unde ai fost ? poate gresesc,dar nu prea te-am mai vazut pe forumuri ;ma bucur de revedere ,dar de ce ptru scurta vreme ?Pleci din nou ?
  Sper ca nu esti suparat pe noi ptru dezbaterea privind IICCMER ..
  @Loda ,asa da .. 😀 Nu ma speriu eu de mici piscaturi..Sper ca nici tu ,daca sunt insotite de un zimbet ..

 26. petitPARIS Says:

  @AVP
  LA MULTI ANI !(si mai ales sanatate)

  @Stely la 09:00
  am spus ce am avut de spus la 23:29(eu nu sunt jurnalist draga Stely)
  AM FOST PLACUT SURPRINS DE STANDUL ROMANESC.
  ERA FOARTE VIZIBIL (te rog sa-mi faci incredere pt.ca eu am experienta in domeniu)
  ,,draguta domnisoara din ultima fotografie..,,-este fica sotiei domnului DG..
  ,,retragerea la Snagov,, ma adresam celor care se afla in cealaltă BARCA(adica intel. patricieni &+)
  …………………………………………………
  MAESTRUL DG se intoarce la Bucuresti astazi.
  sper ca o sa va povesteasca.(despre SALON)
  @Goldmund
  merci
  @all
  O ZI BUNA!

 27. petitPARIS Says:

  (sau?) o sa povesteasca DG.

 28. Stely Says:

  petit Paris,
  multumesc ptru raspunsurile punctuale..Recunosc ca am inteles perfect relatarea de 23:29 ,iar daca nu ma insel am si remarcat-o ,dar m-a nedumerit cea de la 1:54 ..Am crezut ca ni se adreseaza noua celor de pe acest blog, care facusem „silance „,intrucit ne dusesem la culcare ,nu-i asa? 😀
  Asta ,apoi urmata de asta:PENTRU VOI NU EXISTA SANSE!!!!!!!!!!!!!!!
  ..m-au nedumerit si efectiv speriat ,motiv ptru care le-am considerat un verdict categoric
  Acum dupa ce mi-ai explicat cui i te-ai adresat ,am inteles mai bine asta:RELAX mes amis!!!!!! 😳
  Asadar ,abia acum sunt relaxata . 🙄 Ptru asta iti multumesc ,draga @petit Paris ! 😀
  p.s.Ma bucur ca maestrul D.Grebu vine astazi in Bucuresti..

 29. Goldmund Says:

  Dragii mei,am pierdut(tot punctand obsedant pe laurie anderson-ce bine cand un om ne-a duce aminte ce-am iubit si uitat!) un comentariu in spatiul interstelar,o-comunicativ-limba mea,cuvintele si frazele au disparut pentru totdeauna,iar fiecare despartire e ca o moarte-nu stiu cine a spus-ca o catastrofa cosmica-cat de efemera e lumea paralela cu lumea efemera din afara internetului:

  am plecat din campie peste dealuri si-am urcat muntii,am privit un petic din cerul adanc reflectat in oceanul gandurilor,iar promisiunile omului devin straturi geologice de pamant uman,unul peste altul,unul peste altul, promisiuni si dorinte in culori diferite ale cenusei,straturi geologice cu sedimentele din om si plante si dorintele de ieri,astfel incat apare ireductibil o noua lansare,inaltata o noua dorinta ca un zmeu trecut prin Purgatorium,un arte factum a ce-am fost candva,in clipa urmatoare.E minunea clipei de fericire,cum ne incanta si saruta tot Universul.Construim,daca asa ma obliga realitatea sa ma exprim,pe visele altora,iar visele mele sunt un construct al viselor strabunilor mei.Banalitatea ca eu n-as fi nimic fara strabunicul meu,s-ar opri doar asupra caracterului biologic,insa omul nu este doar biologie si fiziologie!Iar natura omului este mostenirea a mii de ani religiosi….
  Ce ramane,ce ramane,ce ramane in urma noastra in afara de dragostea lasata mostenire…..si ultimii pasi fara urme pe plaja vietii?

 30. Goldmund Says:

  @Viorel,multa sanatate tie si celor dragi!

  Doamna@Stely,cea mai mare comoara descoperita de om ar fi multumirea sufleteasca,de care vorbeati.E o detasare ca un zbor deasupra lumii.Ma bucur de sentimentul trait.

 31. Stely Says:

  Goldmund,
  Sa inteleg ca ceea ce ati pierdut ispatiul interstelar
  era un comentariu la fel de placut si sentimental ca cel redat in continuare la 12:44?.. adica asta:?

  am plecat din campie peste dealuri si-am urcat muntii,am privit un petic din cerul adanc reflectat in oceanul gandurilor,iar promisiunile omului devin straturi geologice de pamant uman,unul peste altul,unul peste altul, promisiuni si ….
  daca da,va inteleg regretul si mi-l insusesc si eu..
  Apropos ..ati intrat pe linkul dat de @Arizonianul ?..Sunt convinsa ca nu ati citi nici macar trei versuri si ati renuntat..
  Dar,recunosc ca ma framinta nebunia asta ..Nu a poetului ,ci a maestrilor romani de critica literara ..Cum am putea sa le cunoastem considerentele ,estetice si de alta natura, care i-au determinat sa premieze si sa publice volume intregi de poezie scrise de acest poet ?..
  Zau,simt nevoia de o dezbatere pe tema asta ..

 32. monica Says:

  Va rog sa mai cerceteti problema galateanului.Este socant ce citim,se pare insa, ca cei care l-au lansat sunt altii si nu Manolescu.

  http://www.ziaruldeiasi.ro/opinii/metamorfozele-unui-poet-mihail-galatanu~ni45g1

  Aveti dreptate @arizonianul,dar numai dintr-un pnct de vedere.Cititi.

 33. Goldmund Says:

  @da,@Stely,am intrat pe linkul dat de @Arizonianul.Din pacate nu sunt critic literar si las Biserica in sat si nu pot sa ma pronunt,decat poate ca vulgaritatea a frapat mereu,de la Grecii Antici si pana acum.Inchipuieste-ti Capela Sixitina cu barbati goi carora li se vad organele genitale(chiar daca sunt niste miniaturi,totusi e un lacas de cult!-in Vatican!Ati citit Ulysses de James Joyce?-cartea a fost candva un mare scandal-asta nu inseamna ca fenomenul poate fi repetat la infinit si nu cred ca toti sunt talentati precum un Joyce)

  Va plac manelele?-presupun ca nu,insa majoritatea,sau cel putin o buna parte din cetatenii Romaniei,le iubesc….Doresc sa spun ca exista o piata pt. asa ceva,exista un public si un critic care, cu totii sustin asa ceva.Manelele le gasesc mai pernicioase decat poezia lui Galatanu,sincer!Poezia trebuie s-o cumperi,manelele le auzi de la Aeroportul Otopeni,pana in casele oamenilor,via radio,sau vecini!Daca m-ati fi intrebat:”iti plac poeziile respective?”v-as fi raspuns pe loc ca nu.Dar aceasta opinie nu este opinia unui profesionist,avizat, si nici nu as incerca cu cenzura,pe care o gasesc mai periculoasa decat orice pornografie literara…..Si nu stiu daca ati sesizat aerul critic de pe pagina respectiva:nationalist-isteric(scuze pt. pleonasm)apt pt. orice dictatura pe care a cunoscut-o Europa secolului 20….De „curatenia „morala”din arta si literatura s-au ocupat stalinistii si nazistii.Sper sa nu mai traiesc acele vremuri si sa-mi cumpar cartile pe care le doresc si sa pot privi prin galeriile de arta ce vreu.(incerc din nou sa ne tutuim)Tu nu ocolesti raul si mizeria,ce-ti produce o stare de greata?Desigur.Asa fac si eu.

  PS
  Da, a fost un text frumos,cu ceva lumina in el,cu o inspiratie de moment care m-a surprins,pe care l-am „scapat”in neant.Mi-a parut enorm de rau pt. cruzimea frageda a lui,pt. sinceritatea expusa.Eu nu-mi scriu-din pacate- ideile care ma sugruma….Iti scriu si acum direct,asa cum apasa cuvintele pe gura sufletului

 34. AVP Says:

  A propos de poesia lu Galatanu, citata aci de Ari, iata ce i-am scris acum doua saptamani Norei Damian, care imi forwardase pagina cu pricina prin mail si ma-ntrebase, shocata, ce cred:

  Nora, da-l dreq:) Imagineaza-ti ca-n loc de „Patrie”, tipul ar scrie, „Veta” sau „Gina” : in acest caz, ar fi un simplutz poesel pornograf, fara nicio noutate tehnica si cu-o expresivitate mediocra, in fond… Zmecheria intervine atunci cand el, vrand in mod expres sa socheze, ca un baietandru teribilist sau ca un cuculetz de Plataresti, inlocuieste un nume comun cu-n Mit mai mult sau mai putin sacru or tabu: „Patrie”, „Mama” ori, doamne fereste, „Fecioara Maria”… 😳

  Poate c-ai observat ca si mie-mi place sa demitizez, insa nu prin violarea cu iz pornografic a Miturilor, ci prin violentarea limbajului poetic si prin noutatea ideatica, rezultata din reobservarea genuina a Mitului (de-un paregzamplu, Planeta-Ou). Daca ai scoate din poesia lu Galatanu ista (care intr-adevar e binecunoscut si apreciat in anumite cercuri scriitoricesti, insa pana la un nivel destul de mediocru, chiar si acolo, in pofida exclamatiilor despre el ale lui Alex Stefanescu) un singur cuvant (de ex, cum spuneam, „Patrie”), nu ca s-ar strica or descentra totul, insa n-ar mai ramanea nemic, doar o mai mult or mai putin reusita poesie porno, nu erotica, aloo (in niciun caz, nu atat de reusita ca poesiile lascive ale lui Brumaru, sa zicem). O astfel de poesie scriu nebunii sau obsedatii sexuali pe peretii closetelor publice, fara ca sa treaca vreunui critic literar prin minte sa o ridice la rangu de beletristica, n-asa…?

  Insa alta e tragi-comedia mai mare, mey…: caci dupa parerea mea nici modu in care scrie fariseu’ de la care ati preluat voi forwardu despre Galateanu lu pesce nu e departe, prin meschinaria punctului sau de vedere si prin sfertodocismu & talibanismu ortofox pe care ni le dezveleste, de ierou’ pe care savonaroliceste il afuriseste…

  Zau, nu merita Galatanu sa faceti din contestarea lui un nou caz Baudelaire, cand el nu e decat un sculer-matriter evident putinel – daca ma-ntelegi, ma cher…-, deci nici macar un poet de fier, aloo…:)

 35. AVP Says:

  Apropo de Apelu Magistratilor, am postat pe blogu ce-l gazduieste urmatoru mesaj, care momentano adasta inca la moderare:

  Aceasta petitie e frectie pe un picior de lemn. Pana cand magistratii nu vor petitiona pentru scoaterea din randurile lor a colegilor santajabili (fosti “cantareti la Dynamo” sau angajati Secu, Militie, PCR etc., dintre care exista numeroase cazuri chiar si-n CSM, la ICCJ si la Parchetul care e, sau la CC, ca sa nu mai pomenim de Curtile de Apel sau de instantele inferioare) si a magistratilor corupti ori incompetenti (ce se pot identifica prin numarul relativ mare de solutii / ordonante infirmate intr-un an, per caciula de magistrat, si / sau prin discordanta dintre declaratiile de avere si nivelul concret de trai), Justitia Ro va pluti in acelasi marasm care ne face de risul lumii civilizate, aloo… Ce exemplu mai graitor despre acest marasm decat uramtoru caz: asa cum membrii PNL nu par a fi deloc jenati de faptul ca presedinte de onoare al partidului lor e un fost sycofant dovedit, tot astfel membrilor AMR li s-o fi parand ceva firesc ca presedinte de onoare al onorabilei Asociatii sa continue a fi sotia urmaritului penal, in spe…

  In rest, se stie de cand lumea: daca Justitie nu e, nimic nu e…

 36. Stely Says:

  Nuuu !Refuz acest gen de poezie .Nu ma atrage.Alex Stefanescu a respins cu nerusinare cretina un poet care are stil nou,vocabular bogat si incintator ,incandescenta,filozofie ,profunzime,critica necrutatoare,subtilitate ,blindete si duiosie ,dragoste de Dumnezeu ,neam ,natura si univers ..Ptru ca exista acest poet il refuz pe Galteanu .Daca s-ar fi impus singur ar fi fost altceva ..Dar se vede ca nu ..Au fost alte cauze ..Nu-l refuz din nationalism sau considerente patriotarde .
  Il refuz ptru ca nu-mi place ..E urit,grobian ,scirbos ..
  Patria lui Voicu ,Patriciu,Vintu poate fi la Jilava sau in alta puscarie ..Ptru ei nu trebuie sa se descopere stiluri noi de poezie ..Trebuie sa se aplice legea..

 37. AVP Says:

  Stely, vezi sa nu te-asezi, fara sa vrei, de partea celor ce condamna Versetele Satanice… 😳 Sau poate preferi o poezie patriotica scrisa de Porcu national (are tomuri intregi din acest gen) sau de poietu de la Butimanu ? 🙄 Or, Galatanu tocmai o astfel de poesie si o astfel de „patrie”, devenita tiitoarea suinului national, o vitupereaza prin versurile sale cu ricoseta… Iar pe mine nu violentarea Mitului ma deranjeaza – caci Poetii sunt liberi sa scrie despre orice si oricum, cu conditia sa ramana poeti, adicatelea creatori de nou, aloou… -, ci expresivitatea poetica destul de precara, de fapt, mediocra, a tipului… Galatanu ista vrea, am impresia, sa-si salveze mediocritatea prin shock pur si simplu…

 38. Stely Says:

  AVP,
  DA !
  expresivitatea poetica destul de precara, de fapt, mediocra, a tipului… Galatanu ista vrea, am impresia, sa-si salveze mediocritatea prin shock pur si simplu.
  Exact asta ii contest galateanului asta,iar criticilor le contest obtuzitatea ,orgoliul si refuzul de a vedea ca exista Poetul pe care il tot cauta ..De ce nu-l promoveaza pe el?

 39. AVP Says:

  Stely, sunt relativ bine 🙂 Oricum, am avut o viziune, inca de acum 30 si ceva de anisori, ca anu ista va fi ultimu-mi creator, nainte de a fi absorbit in Hypernor… 😳 Vom trai si vom vedea, n-asa…?

  Cat priveste afirmatia ta:

  Ei s-au p…at pe justitie ,parlam.si cu ajutorul acestui poet, care daca ar fi avut atita revolta in el ar fi putut sa fie mai direct si sa li se adreseze lor.Atit ..

  Io cred, dimpotriva, ca ei s-au p… pe Justitie, Parlament etc. si cu ajutoru unor poeti ca Paunescu, Vadim Tudor etc., care scriu despre „patrie” stass, ca niste sfinti totemici, de zici ca nici rahat n-au mancat inca de cand erau mici, nici gura nu le miroase a kktzei de fariesei patriotici… 👿

  Sau te-ndoiesti, cumva, ca si cel mai mare criminal poate sa scrie o poesea duioasa despre copilasii sai din culcusu matriarhal sau despre patria-i gingirlea de la Atarnatii din Deal…? 🙄 Insa doar faptele conteaza, mey, nu vorbele fatzoase, care se pot preschimba ca shosetele, mai ales cand sunt niste simple litere sau propozitii fara un stil unic intr-însele, aloo…

 40. Stely Says:

  AVP,
  Nu am citit poezia lui V.Tudor ,iar pe a lui Paunescu am citit-o ocazional..Din cauza lor am generat la serviciu certuri cu injurii si suparari de zile si chiar saptamini ,pe vremea cind astia erau in voga.Nationalismul lor era ridicat la rang de virtute si erau patrunsi de tot ceea ce spuneau si scriau..H.R.Patapievici era ptru ei ceea ce erau cei doi ptru mine..Sa fii convins ca daca as fi fost inca acolo ,aveam cu ei aceleasi certuri ,dar din cauza ta ,in caz ca te-as fi dibuit .. 😀 Iar acum as fi avut de infruntat inca alti de-alde R.Humor ,on topic,no name si altea alea , sau poate de teama nici nu m-as fi expus..Noroc ca m-am pensionat .Este liniste acum..

 41. sorin c Says:

  Se pare ca un anumit Sorin nu prea are voie sa semneze apeluri. Frumos exemplu de cenzura pe un blog al libertatii:)).

  La multi ani, Viorel Padina!

  PS Stely, ce parere aveti despre Leonid Dimov? Dar despre Ileana Malancioiu? Dar despre Alexandru Musina? Dar despre Caius Dobrescu? Dar despre Andrei Bodiu?

 42. Stely Says:

  Pai,da ..chiar asa .Pe ei ca oameni politici ii besteleam si-i criticam .Ptru ceea ce faceau ei in parlament si in spatiul public .

 43. AVP Says:

  @sorin c – thank you. o sa-i transmit lu v.abălaru felicitarile domniei tele… 😉 cat despre gravu repros al pretinsei cenzuri de pe blogu libertatii de expresie, io zic ca, nainte de a ne pronunta, ca si-n cazu IICCR-IICCMER :oops:, ar fi trebuit sa verificam si sa rasverificam de noua ori, dupa printzipu: cine se frige o data cu ciorba de sarbatori, sufla si-n iaurtu proaspat scos din racitori:)

 44. Stely Says:

  @sorin c .
  Daca va spun ca reciteam cu nostalgie ,dar si cu speranta ca anumite rani sa se fi vindecat ,ma credeti?..Daca va spun ca am postat pe articolele din Ziarul Financiar si nu mi-au fost publicate postarile ,ma credeti ?Daca va spun ca am intrat pe liberalism.ro si am intilnit acolo, si m-am bucurat ,acelasi Sorin C. care mi-a placut cindva ,ma credeti? Acum m-ati fi crezut daca v-as fi spus ca nu-mi vine sa cred ca nu vi s-a publicat adeziunea la Apel ?
  Si ,in sfirsit ,ma credeti ca am citit cite ceva despre poetii,eseistii si publicistii despre care ma intrebati ,dar nu atit de mult incit sa-mi permit a -mi exprima o parere avizata despre ei ,ma credeti?..Pot sa va spun doar ca ceea ce am citit mi-a placut .In special Leonid Dimov si Ileana Malancioiu .Indraznesc sa spun ca sunt unele asemanari ? 😳 Mai intuiesc ca dvs. ii apreciati f.mult si ca ati vrut sa -mi cunoasteti parerea ,doar ca sa ma verificati? 😀

 45. Stely Says:

  AVP,
  Stely, sunt relativ bine Oricum, am avut o viziune, inca de acum 30 si ceva de anisori, ca anu ista va fi ultimu-mi creator, nainte de a fi absorbit in Hypernor… Vom trai si vom vedea, n-asa?
  Sa dea Domnul sa ti se implineasca previziunea ,dar sa nu fie ultimul ! Mai a timp pina la 80 de ani ..Iata maestrul D.Grebu ,ce tinar si creator este . 😀

 46. monica Says:

  AVP,
  cu speranta ca va este mai bine,as dori sa va spun ca linkul dat de mine, se dorea o provocare pt. o discutie nu despre poetul Galatanu pe care sincer nu l-am citit,ci despre insinuarile facute in Universul la adresa lui N Manolescu,care in opinia autorului articolului l-ar fi lansat pe poet.Citind ce a scris Manolescu despre dvs,si dincolo de toate pacatele lui,citind in mare parte poemele dvs si simtind ca totul este ca de la cer la pamant intre stiluri,m-am gandit simplu ca N Manolescu n-ar fi sarit in critica literara ca saltimbacii.Asa c-am cautat si am gasit asta:
  „Lansarea cu surle si tambale a noului astru mai avea in vedere, insa, o tinta. Nicolae Manolescu promovase poezia Cenaculului de Luni. El ii descoperise pe Mircea Cartarescu, pe Train T. Cosovei, pe Florin Iaru, pe Ion Muresan si alti reprezentanti ai generatiei optzeci. Intre Nicolae Manolescu si ceilalti critici literari incepuse o competitie ascunsa. Fiecare critic cit de cit important – incepind cu regretatul Laurentiu Ulici, Mircea Martin, Marin Mincu si terminind cu Alex Stefanescu si mai tinarul sau confrate Dan Silviu Boerescu – se simtea dator sa descopre la rindu-i un talent de exceptie sau sa lanseze pe scena noastra literara o noua promotie…”
  Manolescu ,maestre va descoperise si pe dvs care,datorita virulentei cu care ati tratat regimul comunist in „Poemul de otel”,datorita „Apelului catre Europa” nu ati fost un „produs” usor de scos pe piata literara.
  Spre deosebire de Manolescu,care ,sa fim sinceri pana la capat era usor coplesit si speriat de ce i se intamplase pe plan personal,nu a avut aceeasi „putere” de a „trece”de furcile caudine talentele,precum a facut-o AL Stefanescu.
  „In acest context, al luptei cu Manolescu, Alex Stefanescu a fost un deschizator de drumuri. Daca toti ceilalti critici pe care i-am citat mai sus au iesit din amorteala abia la distanta de un deceniu de la debutul generatiei optzeci, actualul redactor sef al „Romaniei literare” s-a trezit mult mai devreme.”
  Mai departe va las maestre pe dvs. ,care stiti din interior ce s-a intamplat,eu doar intuiesc.
  Va doresc deplina sanatate dvs si familiei. O noapte minunata sa aveti !

 47. AVP Says:

  Stely, daca si tu-mi urezi sa mi se-mplineasca, e clar… oops. Pe bune, nu stiu daca sa rid ori sa plang… Noapte buna, my friends.

 48. Stely Says:

  pai ,sa rizi de… mine ,daca am tuflit-o .. dar numai sa rizi ..atit . 😀 😳

 49. monica Says:

  @AVP,cu siguranta ca Stely nu a fost atenta la viziunea dvs;
  optimista cum o stiti ,cu siguranta ca s-a gandit ca anul acesta al vietii dvs va fi unul prolific. Cum sa va ureze asa ceva,tocmai ea?
  Imi cer scuze ca intervin si dvs si lui @my Steli

 50. Andrei Alexandru Says:

  De Florii,
  Maestrului Viorel care împrăştie în eter atâtea FLORI, un tatonesc (sincer)
  „La Mulţi Ani cu Sănătate”,
  pentru a putea continua această apostolică activitate.

  moş aa adaugă:
  Ca în grădinile reale ale Domnului, unele minunate flori au tulpini aricioase, ca să nu vorbim de cele ce se ridică din mijlocul unor spini ameţitori de ameninţători.

  A fost totuşi o urare!

 51. Andrei Alexandru Says:

  La reapariţia lui Sorin Cucerai, nu mă pot abţine să-i flutur fariseismul ce i-a călăuzit ultimele tastări de pe blogurile AVP şi Lib ro.

  Pe blogul AVP a susţinut hilar (pentru mine) că a venit pe post de pompier nu de incendiator. A incendiat şi a tulit-o, filozofând singur, printre dinţi.

  Pe situl Lib ro, proprietatea stăpânului (infatuatul Tudor) userilor ce încă se mai încumetă să calce pe acolo, deci şi a imparţialului SC, pompierul nostru incendiator, a tăcut mâlc din degetele-i filozofeşti, la ODIOASA punere la punct făcută de acel Tudor, la comentariul amicului @neamţu ţGB unde Maestrul AVP era mult mai mult porcăit. Josnic comentariul acelui infam Tudor. Până şi @coloratul.roşu.lozincard, ce pornise atacul la AVP, a avut o micuţă tresărire de revoltă la porcăiala de doi bani revărsată de ghiarele tudoriene pe situl ce se consideră elitist.

  laplopulcuportocale

  NB. Comportamentul de aplaudac a majorităţii ro, îi fereşte pe fariseii de tipul lui Thor, Tudor sau SR, de riposta pe care-o merită. Şi din cauza asta suntem priviţi în lume, aşa cum suntem. Pe bună dreptate!

  moş aa, redivivus

 52. Victoria Says:

  Monica
  Articolul oferit de tine la =28 martie 2010 la 17:00 , e o precizare, nu il absolva, dupa parerea mea, pe N. Manolescu, chiar daca nu este el cel care l-a lansat pe acest M Galateanu, dar l-a aprobat si il mentine ca membru USR.
  Nic. Manolescu este presedintele USR ,( era sa fie academician) deci raspunde de toti premiatii, bursierii din „ograda” sa! Si evident stie perfect cine este si ce scrie Mihail Galateanu, stie inclusiv despre cele 4 mari/valoroase premii pe care le-a obtinut „poetul”, bursa in Franta, deplasarile in strainatate,etc
  Cred ca acesta e ideea majora a mesajului Arizonianului,de nemultumire contra lui N Manolescu , raspunzator de ascensiunea acestui Galateanu, fie si prin tacere si ne-luare de pozitie, fapt ce implica promovarea „poetului”
  Spus altfel, Nu-i nebun cine-i nebun ( M Galateanu) ci-i nebun cine-si pune mintea cu nebunii
  Tacerea si neluarea de pozitie CONTRA asemenea creatie dezgustatoare dar si denigratoare a Romaniei, este automat o problema si a Presedintelui Uniunii Scriitorilor. Daca nu a lui, atunci a cui, fiind vorba de USR ?

 53. orangeskorpion Says:

  @stely,
  ma tem ca n-ai citit cu atentie acea viziune pesimista a lui avp, dar eu sper ca nu se va realiza…..poate ceva mai incolo peste citeva decenii…

  @tatonoola,
  ai dreptate!
  mai ales ultimele doua rinduri, unde mai poti adauga si …lasitate

  sanatate tuturor!

 54. monica Says:

  @Victoria,
  Pentru ca articolul cu pricina din Universul mi s-a parut extraordinar de tendentios ,mai ales la adresa lui Manolescu,am hotarat sa am acea,hai sa-i zicem,parere despre cum poti sa-l dezonorezi pe un om,chiar si de calibrul lui Manolescu.Eu nu pot sa emit axiome despre opera manolesciana.De aceea in commentul meu cu linkul Ziarului de Iasi nu am avut o atitudine partinitoare fata de una din parti ci am asteptat freactii de la cei avizati.Cum ele n-au venit,mi-am permis un comentariu in care eram cam sceptica in privinta implicarii in eventuale laudatium-uri ale lui Manolescu vizavi de MGalatanu.Nu am citit Istoria critică a literaturii române pt ca n-o am,ea epuizandu-se inainte de ao procura,dar imi imaginez ca textele produse de NM nu pot multumi pe toata lumea.Nici pe dl MG nu l-am citit chiar deloc,dar am incredere in analiza facuta de AVP asupra talentului poetic al impricinatului,dar sa-l scoti vinovat pe Manolescu presedintele Uniunii scriitorilor pt premiile primite de MG la inceputul anilor 90 si de traiectoria-i stabilita de „greii”vremii ,mi se pare o exagerare.Eu nu stiu cum se iau hotararile in Uniune,dar sper ca este o asociatie democratica si nu vine presedintele sa impuna vre-un premiu sau vreun nume,n-asa? :rool:
  Victoria,
  Vi se pare ca tot ceea ce se intampla (si asta nu numai de 5 ani incoace)in USR este corect?Vi se pare ca toti cei din Uniune sunt acolo ,pe bune? Sau toti care iau premii sunt si merituosi? Inclin sa cred ca,pe undeva,ceea ce a scris MG ,chiar deranjeaza.Ca a facut-o cu talent sau nu cam asta-i problema.Citeam deunazi, ca un publicist de pe la Iasi ,nici macar nu a facut cerere de intrare in USR ,ci ca M Dinescu l-a bagat ,asa ,fara sa-l intrebe.
  Vi se pare normal ca V.Padina sa fie in situatia -n care este?
  Stiu ca ,odata erati de parte-i.Faceti ceva,daca va sta in putinta sa indreptati lucrurile.
  Eu nu i-am luat apararea lui Manolesu decat, ca a avut darul sa vada in V.Padina un geniu,deci avea aceeasi parere cu a mea.Si pe deasupra este si cooraseanul meu,la origine.
  Ceea ce ma surprinde este tacerea dnei Angela Furtuna,implicata in articol.Parerea dumneaei m-ar lumina atat pe mine cat si pe cei de la Universul.

 55. Stely Says:

  orangeskorpion,
  asa este bine?
  Sa dea Domnul sa nu ti se implineasca previziunea si sa nu fie ultimul ! Mai ai timp pina la 80 de ani ..Iata maestrul D.Grebu ,ce tinar si creator este 😳 :D:
  Nu-mi ramine decit sa-l rog pe maestrul AVP sa-mi indrepte neatentia devenita deja o gafa .Banuiesc insa ca o va lasa acolo numai si ptru faptul ca ti-am stirnit reactia arhicunoscuta de nobil si drag prieten ..
  @tatonul aa,
  Bine ati revenit pe blogul maestrului ! Ma bucur nespus !In primul rind ptru ca v-ati insanatosit ,in al doilea rind ptru ca v-am dus dorul interventiilor dvs, care desi aricioase,sunt pline de adevar ,corectitudine si de justa apreciere..Vad ca ati fost f.atent la toate dezbaterile incendiare si pline de incarcatura emotionala..Imi pare rau ca nu ati intervenit si atunci..Nu-mi ramine decit sa sper ca veti fi mai prezent aici decit in papusoi 😳

 56. Victoria Says:

  Monica
  Sub cupola USR, sunt flori si balarii;sunt valori si sunt si ….altfel de membrii.
  In trecut, dar si in prezent, daca nu ar fi interesul pentru realele , variatele privilegii pe care USR le ofera, probabil aceasta Uniune n-ar mai fi.
  Legat de cazul concret al acestui individ, poet! MG, cei ce l-au promovat sunt si ei membrii USR si deci pot fi atentionati de N Manolescu in multiplele sale calitati de Presedinte, in primul rand, de Profesor de literatura si de reprezentant Unesco al Romaniei – Romanie pe care super-premiatul MG o batjocoreste in valuri de scarboasa placere.
  N Manolescu are SI puterea , dar SI obligatia sa faca sa se mentina o anume rigoare in Uniunea pe care o conduce.
  Faptul ca de ani de zile nu a luat atitudine fatza de continutul poeziilor lui MG..iata o intrebare! Tacerea, inactiunea sa sunt -si acestea-un raspuns , o acceptare.
  Poti fi de acord ( si ajuta)prin tacere, mai ales cand ai „painea si cutitul” in mana, ca Presedinte.
  Sunt multi romani care iubesc manelele, dar daca facem manelism in USR, o asociatie zisa de elita, atunci poate deveni membru si Adi -copil minune si altii ca el.
  Cred ca acesta era aspectul nemultumirii Arizonianului fatza de „ipochimenul” -cum il numeste pe N Manolescu; il rog sa ma contrazica daca gresesc.

  Cat despre dl AVP, sunt la fel de mirata, dar cu semn contrar, de ce , elogiindu-l si apreciindu-i talentul, dl N Manolescu nu l-a primit de ani buni in Uniune?
  Radiografia ar fi ca:
  Avand puterea sa opreasca un MG, dl N Manolescu tace si deci automat ii accepta/sustine „creatia” si ascensiunea, fie ea facuta prin alti membrii ai Uniunii, pe care totusi o pastoreste,
  iar cand e vorba de o persoana de valoare,declarat -apreciata, ( il numesc aici pe dl AVP) il tine de ani de zile la distanta …
  Ceva e foarte ciudat in aceste extreme.
  Personal ,legat de acest MG, pun semnul egal intre”meritul” unui A Stefanescu in promovarea lui MG si girul dat prin tacere de catre Sefului Breslei scriitoricesti.
  As mai spune ca , in conditiile in care individul MG este membru al USR, super-premiat, tradus, si cu burse oferite…faptul ca dl AVP nu este coleg cu MG, il onoreaza pe dl AVP.

 57. monica Says:

  @Victoria,
  Stiti ce-mi vine acu in mintea mea ? Ce bine i-ar prinde si lu AVP o plimbare pe malul Senei la brat cu doamna vietii sale ,calatorie platita dintr-o bursa de Uniune,dincolo de „dezonoarea „participarii directe si nemijlocite la propasirea ei ? 🙄
  Adevar este ca ,atunci cand ajungi prea sus, nu mai vezi si pe cei care te-au impins sa ajungi ce esti.
  Dar,dna,cred -si cineva, GoldMund, a exprimat-o mai bine decat mine-ca prin eliberarea noastra de totalitarism ar trebui sa credem si in libera gandire si libera exprimare. Sa nu le dam gir acestor doua concepte? Va asigur ca,nu inteleg de la nivelul meu de „maidaneza”patentata stilul destul de abrut in care-si manifesta poezia MG,dar nici nu-i pot pune botnita sau catuse(desigur,privind totul figurativ).La cate libertate ne-am luat dupa 89’nu vad de ce nu s-ar putea scrie si asa ceva,iar acceptarea sa fie ca o a doua noastra masura(si natura ,eventual).Pt ca ,de ce sa n-o recunoastem,maneaua lirica face si ea parte din cultura unui popor de la portile orientului.Eu cred ca asemeni altor domenii,marketingul va limpezi lucrurile si in USR,fara interventia de „triste amintiri” a unui presedinte sau altuia.Ce=-ar fi acum,sa vuiasca ziarele ca Manolescu l-a interzis pe MG,pt c-a pangarit valorile capitalismului desantat de la Romanica? Vedeti cumva ca ele vuiesc ca Manolescu a participat la targul de carte de la Paris?Alaturi de Devis Grebu? Cu siguranta c-ar fi timp de 3-7 zile razboi mediatic pt o masura de infierare a liberei exprimari.
  S-auzim si de bine.

 58. monica Says:

  @Victoria,
  N-am vazut pe nimeni ,la nivel de USR,sau la nivel de Univers,oripilat de manelele lirice citite cu voluptate de Dinescu pe la emisiune lu’Tanase 😳

 59. monica Says:

  Ca sa fiu corecta pana la capat am sa dau interviul luat de A.Furtuna acestui poet M.Galateanu in rev Hyperion.Nu stiu ce talent poetic are,dar le cam zice in interviu. 🙄 ….Poate de aici i se trage lui Manolescu….
  AVP,te stiu un om luminat,sper ca nu te supar prea tare .
  http://www.respiro.org/Issue15/Non_fiction/non_fiction_galatanu.htm
  PS. nu stiu ce site este acest respiro org ,nu am avut timp sa caut ,asa ca cer dinainte scuze, daca fac fara sa vreau ,alta gafa 😉

 60. petitPARIS Says:

  @monica la 16:05
  DA. DOAMNA!!!!!
  AVETI DREPTATE!
  LE ZICE BINE.(dar asta nu este suficient pentru a fi considerat un mare POET?)….. (Ca ne suffit pas toujours!))
  merci!
  désolé.

 61. petitPARIS Says:

  +
  J’aime les provocateurs !
  (CU CONDITIA SA FIE TALENTATI SI INTELIGENTI)

 62. petitPARIS Says:

  +
  j’aime pas les provocateurs vulgaires à la con!

 63. monica Says:

  @petitParis
  „Dar eu nu pot fi la fel de licenţios, oricît m-aş strădui, ca marii maeştri de lupanare ai momentului. Mai cu seamă lupanare politice, economice, culturale. După gîndul meu, Uniunea Scriitorilor e o ţeapă, asemeni FNI, SAFI, alegerile din 1990, 1992, PSD-ului, Ministerului Culturii. Ţeapă, pur şi simplu. La adăpostul acestor instituţii, unii îşi exersează tertipurile, îşi cos sforăriile. Fac trocuri.”

  Intr-adevar:”Ca ne suffit pas toujours!”
  👿

 64. petitPARIS Says:

  astept de la GALATEANU vostru o ODA de tipul acesta:
  ………………………………………………………………………….
  J’irai pisser sur ma tombe ! (oraison funèbre à moi !)

  ,,Clown triste et clodo
  Petit pitre pitoyable
  Mime manchot
  Paltoquet pathétique
  Petit grand homme
  Nain neurasthénique
  Ragondin dégingandé
  Mongolien mondain
  Paltoquet au pal truqué
  Rat d’égout dégoutant
  Truqueur traqué par sa queue
  Rustre roué et retors
  Muet bavard et morveux
  Echalas aux yeux chassieux
  Grand guignol guimauve
  Gondolé de la gaudriole
  Petit gris groggy
  Crane d’œuf cramoisi
  Embryon congelé en Histrion
  Matamore maté par la mort
  Rigolo de la rime en “o”
  Ecrivaillon merdaillon
  Traces de pus crasses
  Ramasseur à la ramasse
  Morceaux de rien
  Vomi de vaurien
  Homme de peu
  Poète de mes deux
  Je pisse froid sur toi
  Qui fût ce pauvre Moi!,,

  Rudesrêves.

  Poeme publié 10 Jui 2008 à 21:59

  Ode posthume à ma juste gloire.

 65. petitPARIS Says:

  DA.
  @sorinC la 18:40

  simpatic si comentariul (de la linkul tau)

 66. Stely Says:

  @sorin c.
  Da,am citit ..Este oricum altceva, decit insiruirea de vorbe pornografice ,denumite ca fiind poezie revolutionara?!
  Pot sa va spun insa ca ,dupa ce am citit poemul unui alt „auctor”, pe care va las sa-l ghiciti 😉 ,acesta ,al poetului dvs ,nu are nici pe departe acelasi efect ca spre ex. acest mic fragment din poemul pe care eu l-am indragit:
  Dacă închid ochii şi mă uit înlăutru meu, adică in memoria ce-am căpătat de când în lume am intrat, ce pot vedea, mey…? Văd clipa cea repede ce ni s-a dat, pe cea de adineaurea, pe cea de mai încoloşa, pe cea de ieri, de alaltăieri, pe cea a primului sărut, a primei zile de şcoală, a primilor paşi cătinel pe plai, a mamei şi-a tatălui din al copilăriei rai, iar pe urma firu’ vederii mi se voalează şi parcă nimic nu mai pâlpăie pe-acoloşa, niciun cadru, nicio amintire în memoria mea

  P.S.Ptru ca mi-ati pus ieri o intrebare la care v-am raspuns (sincer )acum am sa va pun si eu o intrebare la care presupun ca imi veti raspunde la fel de sincer ..
  Ati citit poemul din care face parte fragmentul de mai sus?
  ..si daca da ,ce parere aveti ?

 67. sorin c Says:

  Ah Stely, ma vreti critic literar:)))? Bine…

  De la Poemul de otel la Planeta-Ou e o cadere intristatoare. Si infinita. Consilierul Cicerone, de exemplu, merita inclusa in orice antologie universala de poezie.

  Planeta-Ou? Rar mi-a fost dat sa citesc ceva mai insipid. Nimic, nimic, nimic. Zero absolut.

  Ce s-o fi intimplat cu poetul Viorel Padina? Cum sa dai un astfel de rateu colosal, infiorator, si sa te si mindresti cu el, sa-l declari ultimul cuvint in poezie?!?

  „Burta instelata” a lui Galateanu e un poem bun. Nu mai mult de-atit, pentru ca uneori pastisele nichitastanesciene te trag prea neplacut de retina.

  Poemul de otel e mult mai bun – e altceva.

  Dar Planeta-Ou? Ca sa-l parafrazez pe T S Eliot, „uite asa se sfirseste poezia, nu cu un bang, ci cu un fisss”.

  Momentan – si nimeni nu stie cit va dura acest „momentan” – sunt in relatii destul de proaste cu Viorel Padina. Si atunci altcineva decit mine ar trebui sa-l ia la palme, sa dea cu el de pamint, sa-l readuca la munca de jos a poetului, la sensul poeziei, la cuvint – ca sa-l trezeasca.

  Toti cei care il ridicati in slavi nu-i faceti niciun bine, il inchideti in locul in care a cazut si care nu mai are nimic de-a face cu poezia. Daca-i sunteti prieteni, plezniti-l! Treziti-l la poezie! Pentru ca de la Poemul de otel n-a prea mai scris nimic…

 68. orangeskorpion Says:

  buna seara,

  pentru mine scrierea lui galateanu este ca scrierea cu degetul plin de rahat intr-un wc public sordid de catre o bruta …primitiva.
  punct!

  sorin c.
  o faci dumneata destul (pleznit etc)…..ma refer la ultimul aliniat!

 69. Stely Says:

  Hmmm !..hotarit lucru :nimeni nu-mi vorbeste si nici nu ma baga in ..zeama . 🙄 Toti dati linkuri peste linkuri si.. ptru ce? Sa ma provocati la un raspuns ,apoi sa-mi intoarceti spatele ? 👿 Pai,e frumos mey@Skorpion,@sorin c.@Hantzy si altii citiva carora v-am adresat vorbe mumoasesi prietenesti ? 😦 :mrgreen:

 70. Stely Says:

  scuzi :imi retrag dojana ptru sorin c.
  acum merg sa citesc raspunsul ..

 71. orangeskorpion Says:

  stely,
  ora 10.40

  acum este…………mai bine!
  🙂

 72. Stely Says:

  @sorin c.
  Din pacate m-ati plesnit si pe mine .Sigur ca nu ma asteptam sa va declarati fan al poemului „Planetei Ou” ,ci asteptam sa formulati ,asta in caz ca l-ati citit ,o argumentatie pe masura pregatirii dvs filozofice ..Nici eu nu sunt critic literar ,dar dupa ce am citit poemul , am spus cu mult mai mult si cu mult mai argumentat decit dvs..
  Raspunsul dvs este dictat de resentiment si nu de rationament ..De altfel sunt surprinsa ca nu cunoasteti nici macar perioada in care a fost scris ..Eu cred ca prin raspunsul dat ati vrut sa-i platiti o polita ,maestrului AVP ..
  Uite ,cita dreptate are cind spune :citez din memorie;
  Tineti minte cinci cuvinte:carturarii e tot ca’nainte
  ………………………………
  Pariez aşadar că dreptcredincioşii – fixaţi pe canonu’ milenar sau poticniţi în suişurile evilor după evi – ar fugi de noua Carte a Cărţilor ca de ucigă-l toaca… ! Ei ar constata îngroziţi cum o bună parte din cuvintele sacre – pe care le-ar fi vrut asigurate subt munţi de ceară – trec fără jenă în limbaju’ spurcat al computerelor sau (ţineţi-vă bine) în textele fistichii ale unui poet de sfârşit de veac… Să nu-ţi scuipi în sân, măi dragă… ?

  P.S.a este un citat(nu din memorie) tot „Planeta Ou” pe care il i-l dedic unui carturar – filozof al vremurilor noastre..

 73. Stely Says:

  orangeskorpion ;
  ma bucur ca esti multumit..

 74. orangeskorpion Says:

  stely,
  21.12

  iti admir rabdarea ta de a „monologa” cu sorin c.
  ai pus punctul pe i

  n.b.

 75. petitPARIS Says:

  @sorin c
  29 martie 2010 la 20:15
  Planeta-Ou?Planeta-Ou ESTE Un chef-d’œuvre!

  PS/
  CIND VETI AJUNGE vraiment ,réellement, véritablement, certainement, sûrement, effectivement, en effet, en vérité, sérieusement UN FILOZOF MATUR, ATUNCI POATE VETI PUTEA INTELEGE.
  cordialement,
  CC/paris

 76. AVP Says:

  Cand o contestatie e atat de violenta, fara insa ca ea sa vina de la un sfertodoct sau grobian pur si simplu, ci de la un hom eminent in felul si-n domeniul sau – si ma refer acum la opinia lui sorin c. despre Planeta-Ou, aloou… -, abia atunci tre sa ciulim urechile si sa cascam ochii la maximum, caci precis din zona aia va sari iepurele maranatha… Recititi, please, istoria…

  Repulsia lui sorin c. fata de Planeta mea vine (fara ca el sa-si dea seama, vezi bine) din credinta-i stramoseasca, pe care criticul meu o impartaseste ca orice saccsiv botezat, respectiv cam plat pentru un poet sau intelectual adevarat, ca sa zic asa, cu care poemul se calca pe picere cam indesat, pe undeva-cumva, si din prejudecata-i de belfer de filosofie sadea, de clasic carturar care are impresia – ca si slujitorii Legii, de altcandva – ca gandirea logica, eruditia, imaginatia si inovatia sunt doar apanajul celor cu patalama sau al initiatilor, recunoscuti ca atare de Traditie, de Academie, de Scoala, de Patristica, de Concilii sau – ca la anno domini 33, era noa – de Sinagoga, iar nu si-a unui oarecare ben pandera, „fiu de teslar si de neam prost”, care pretinde ca e mai mare si ca David, parintele nostr’, despre care ne povesteste Cartea Veche , cea pe care o stim pe de rost si-o declamam prosternati in zilele sacre de post…

  Admit ca o alta sursa a contestatiei vehemente a Planetei-Ou (o matafora care singur ea ar fi trebuit sa-l puna pe ganduri pe pretinu meu, caci doar nu e un mbow, dreaa…) ar putea fi proaspatu resentiment pe care i l-am inculcat atunci cand l-am cam ridiculizat in disputa aia de rahat… O avea dreptate Stely, a… ? 🙄

  In concluzie: daca tacea, sorin c. filosof ramanea… 😳

 77. sorin c Says:

  Ranchiuna?!? Da, sigur, afirmatia conform careia „Consilierul Cicerone” merita sa faca parte din orice antologie universala de poezie e una tipica pentru ranchiunosi! De fapt, dupa astfel de afirmatii sunt ei (ranchiunosii) recunoscuti…

  Hai sa fim seriosi!

  Cit despre eventualul caracter „blasfematoriu” al tratarii unor texte sacre – zau, tema e fumata de cel putin 100 de ani, nu e nimic nou aici. Nu asa se apara o lucrare mediocra.

  Eu am o parere proasta despre Planeta-Ou de cind am citit-o, de mult. Mi-am dat seama ca daca zic asta acum o sa fiu inteles gresit. Ma asteptam doar sa vedeti echilibrul: apreciez foarte mult Poemul de otel.

  Am o personalitate de tip Ezra Pound – in sensul ca imi place sa descopar si sa savurez poeti noi, cu poetici diferite de cele mai apropiate de gusturile mele. De-aia criticile mele literare sunt impartiale.

  Apreciez foarte mult avangarda. Dar nu e nimic avangardist in Planeta-Ou. In general, in Planeta-Ou nu e nimic. Nu inteleg cum cineva care a putut scrie Poemul de otel nu vede ca Planeta-Ou e o incercare ratata. O pastisa dupa „La lilieci” a lui Sorescu pe teme ceva mai „metafizice” pour epater fetele de pension.

  Nimic viguros, nimic nou, nicio spargere de tipare. Un text usurel.

  Si Nichita scria cu acelasi aplomb poezii remarcabile, poezii usurele si rateuri totale. Ma socheaza, m-a socat mereu, lipsa de discernamint estetic la autori care au dovedit ca pot face poezie buna.

  Din punct de vedere estetic si al poeticii propuse – asa se judeca poezia, stiti, nu dupa presupuse filosofeme ori teosofeme -, Planeta-Ou e un chix total.

  Daca vreti, rugati-l pe Viorel Padina sa deschida o discutie separata pe tema asta si va explic punct cu punct, cu argumente lingvistico-poetico-estetice. Nu de alta, da’ ma pricep.

  Daca nu m-s fi priceput si as fi fost un banal si ridicol ranchiunos, n-as fi apreciat Poemul de otel.

 78. Stely Says:

  AVP ,
  da,ai venit sa -i dai ,nu o palma ,ci o lectie adevarata ..
  nu stiu daca mai este nevoie ,dar iata ce raspuns pregatisem :
  Orangeskorpion,
  ai sesizat bine ca am avut rabdare,dar mi-a fost destul de greu .Puteam sa fiu ceva mai dura ptru ca m-am simtit, in primul rind , eu ,palmuita, ca admiratoare a operei..Zau , nu mi-am inchipuit ca ar putea sa raspunda in modul asta rautacios,infantil si parca… tradat ? Daca ar fi macar de aceiasi virsta cu AVP !
  p.s.Dar maestrul unde e ? o fi tot bolnav?

 79. monica Says:

  Dar dle Cucerai,asa ca-intre prieteni,de ce nu i-ati spus-o Dlui Padina intre 4 ochi,nu asa, ca aici ,la piata?

 80. AVP Says:

  Cât priveşte scriitura Planetei – sau, cum ar veni, partea sa estetică -, ce vrei mai mult decât că ea e scrisă în stilu unic, avepist, mey…? :roll:Ia oricare textuletz de-acolo şi, chiar dacă chestiile mai mari iti scapă, dintr-un motiv or altu, spune-ne că e urât scris şi fă-te încă o dată, iremediabil, de râs, amice… 🙂

  Alte argumente, daca ai chef sa le-asculti, le gasesti aici.

  Noapte buna, my friends.

 81. sorin c Says:

  La piata, doamna?!? Orice opera literara, fie ea geniala, remarcabila, buna, sau simpla maculatura, este un fapt public. Calitatile sau defectele ei NU sunt calitatile sau defectele personale ale autorului ei. Deci nu am de ce sa discut aceasta tema doar in particular, departe de ochii lumii – sau in primul rind acolo.

  De ce am discutat despre Planeta-Ou acum? Va recomand sa luati in calcul ipoteza cea mai simpla, care sare in ochi: acum am fost intrebat.

  Daca as fi fost intrebat despre Poemul de otel, as fi raspuns la intrebarea asta. De altfel, tocmai pentru a nu fi banuit de ranchiuna (oricum am fost!), am vorbit despre amindoua.

 82. monica Says:

  Noapte buna,AVP!

 83. sorin c Says:

  Of, AVP! La tine pe blog nu pot sa pun link-uri, dar tot ce zici tu acolo – la nivel ideatic – s-a spus cam de multisor (nu toate de acelasi om, ci pe bucati de mai multi). Sunt chestii fumate. Deci, la nivel strict ideatic, nimic nou. Nimic-nimic.

  Uite, de exemplu, cite ceva despre „principiul antropic”: http://en.wikipedia.org/wiki/Anthropic_principle

  Cit despre limbaj – pentru ca, la urma urmei, tu faci poezie, nu altceva – metaforele sunt slabe, mult sub ce poti tu. Iar oltenismele, repet, sunt destul de vizibil pastisate dupa Sorescu. (Nu conteaza ca si tu esti oltean. Esti si cititor de poezie, deci ar fi trebuit sa eviti ce e de evitat.)

  Stilul e cumva unic, intr-adevar, dar asta nu-l face bun. Unic era si stilul din Poemul de otel, iar acolo putem vorbi de Viorel Padina at his best.

  In plus, orice poezie e- fie ca vrea, fie ca nu – si o arta poetica. In Planeta-Ou poetica e depasita, e mult sub cea optzecista, de exemplu – si din anii ’80 pina azi a trecut ceva vreme, s-au deschis drumuri noi.

  ++++++++++++++++++
  avp reply : sorinele, orice stil unic, epocal, e eminamente genial, aloo… Cat despre linkurile pe care mi le dai petagocical, din trei una, my dear: ori zici ca io nu sunt original, si-atunci inseamna ca am cunostinta de cand strainezii ăia inca de cand erau pe val, ceea ce revine ca sunt cel putin un pico della mirandola total… ; ori nu le cunosc, si-atunci inseamna ca am redescoperit roaba, ete fleoshc, trosc, pleosc… ; ori ai baut un pic de vin si te-ai ametit ca un babuin (vezi ca n-am zis altcumva…? 😉 ), fiindca linkuletzele alea n-au nemic de a face cu ce spun io mult mai fin & calin, my dear ex-pupin, aloo… 😳

 84. Stely Says:

  @sorin c.
  Am impresia ca mie mi se adreseaza raspunsul de la 22:58 .
  Prin urmare am sa va raspund in felul meu ,desi maestrul AVP a facut-o cu mult mai bine ..Daca mi-ati fi raspuns de prima data macar asa ,poate as fi acceptat ca parerea dvs nu este influientata de nici un resentiment..
  Eu v-am contestat lipsa de argumente pe care le-as fi dorit ca venind dispre un om cu o pregatire intelectuala mult mai
  adecvata decit a mea .Eu mi-am argumentat de mult timp consideratiile cu privire la poemul ” Planeta Ou „,al carui fan m-am declarat imediat ce am citit-o ,dar nu odata ci de citeva ori..
  Am facut un comentariu spontan , de profan in materie de critica literara .El a fost apreciat atunci cind l-am facut ..
  Uite ,ca sa va demonstrez ca m-am bazat pe ceva concret ,cind v-am contestat profesionalismul ,dindu-ma drept ex ,am sa va dau un mic fragment din acel comentariu facut acum un an ,dupa ce am citit poemul :
  E posibil sa zimbiti ironic ,dar nu-mi pasa ptru ca sunt o anonima .Nimeni nu ma cunoaste in real si de aceea risc ;ptru ca asa sunt eu :merg pina la capat cind imi apar opiniile.

  ……..…….Si nu intr-o forma simpla si plictisitoare,ci una artistica ,cuceritoare; versuri duioase si armoniose ,presarate ici si colo,cu cuv.jucause si ghiduse ,dar si cu elem. stiintifice, filozofice , mistice ,deja consacrte:Evolutie-Creatie,Bing-Bang ,Atomul primar,universul expansiv,Viata,Moarte si Inviere..Perpetuarea vietii si un nou ciclu al vietii infinite si al fiintei infinite :Alfa si Omega (Tatal si Fiul)legati printr-un “soft”venit dintr-o nebuloasa ,care tot la”comanda”si la momentul “zero “s-a dezlantuit si a luat forma si dimensiuni :spatiu si timp ,vazute si nevazute ,dar nu lasate INTII la voia hazardului!!,ci CREATE !de o “memorie” miraculoasa ,dintr-un minuscul “atom” sau ,mai nou ,subatom ,ba chiar subnucleu, dupa unanimitatea cercetatorilor (bosonul sau “particula lui D-ZEU”).Aici s-a inscris “comanda”vietii si perpetuarii ei , intr-o diversitate uimitoare !!:”de ce pasarea zboara?,de ce simburele de “para malaiata” face “par malaiet”,de ce Omul este pe scara cea mai inalta a evolutiei? Toate au primit”comanda-softul”din atomul primar ,apoi ADN-ul cu nucleodidele lui ,cu “genele”si locurile lor in cromozomi si cu rolul lor bine “intepenit…..…..

  P.S. este mult mai lung ,dar am dat numai un fragment ,doar ca sa va demonstrez ca am fost in stare sa-mi spun sincer impresiile ,imediat dupa citire .

 85. agaX Says:

  stely,
  esti o cititoare geniala… sau era cu t?

 86. orangeskorpion Says:

  cui azi ii place galateanu,
  nu are cum sa-i placa viorel padina.

  p.s.
  am trimis linkul despre galateanu mai multor prieteni (femei si barbati), toti cei care mi-au raspuns au fost siderati, oripilati, au considerat ca este ceva pestilential….si nu am transmis opinia mea, ci doar linkul…

 87. AVP Says:

  Buna ziua.

  Ca sa nu mai vorbim despre lucruri separate, fac precizarea ca Planeta-Ou inseamna doar Planeta Ou – Cânturile, planificata s-apara, daca Domnu si Patria ma vor indura & ajuta, pai cum drea, in 51 de cânturi plus Kosmosu Germinativ, voila…

  O parte din vina imi apartie chiar mie, olelie lie, care-am pus subt acelasi generic un amalgam de texte adunate dintr-o mie, crezand ca voi face ideea Planetei-Ou mai intelighibilo-fistichie pentru cine nu e toba de poesie & filosofie… ups

  Amalgamu originar il puteti ceti icisa, precum si daca veti cauta in gheenele din hyperspa’…

  Aici insa veti avea doar textele strict apropiate de ideea mea, poetica sau ba… 💡

  Cine vrea doar poezie cum se spune si se-nvata la filologie, n-are decat sa ramana la Poemu de otel, care nu va rugini defel, n-asa…? 😉

  Hai pa

 88. Stely Says:

  agaX,
  Eram pregatita .Chiar ma mir ca ai fost atit de subtil „..Cred ca tu preferi poezia plina de „metafore” „si „lirism „desavirsit ,scoasa nu din profunzimea gindului si sufletului , ci din cea a viscerelor, mai ales al celor in care se prelucreaza produsele de excretie ,gata sa produca senzatii caracteristice celor care se excita numai citindu-le si simtindu-le mirosurile lor patrunzatoare 👿 ..Ma gindesc ca nimic nu este mai placut ptru tine ca medic parazitolog? sa-ti vezi mama ,sora ,fiica ,folosite ca si „Patria”,drept wc public sau bordel, unde sa-si satisfaca nevoile poetii revoltati pe viata si autoritati . Nu au alte mijloace de a soca cit sa atraga atentia asupra lor, a generatiei nouazeciste sau douamiiciste ,ptru ca cea optzecista este perimata. ❗ ❓ Generatia „optzecista” nu are nimic socant ,nu-i asa?..Revolta anticomunista si antisecurista care i-a preocupat pe unii dintre ei este fumata!? !? .Istoria literaturii romane poate sa se debaraseze de ei, cit sa faca loc noutatilor scatologice ..
  Eu n-am nevoie de asemenea „noutati „..Le las celor pe care ele ii fac fericiti ..Eu prefer sa atrag atentia autoritotilor prin intermediul vorbelor argumentate , spuse cu discernamint si responsabilitate..

 89. Stely Says:

  AVP,
  YESSS!! 🙄 + + + + 😀
  am vazut de citeva zile (acolo, sus,dind clic pe sageata ) :D: ca ai separat”Cinturile „Planetei Ou” ,carora le-ai dat titluri clare si le- ai ilustrat cu fotografii sugestive si frumoase.. Dar, dezvaluirea ca vor mai urma inca 46 ❗ ❓ de cinturi , ma bucura nespus ..
  Asa ca ,”Domnul si Patria ” ,sa fie cu tine ,maestre ! 😳

  +++++++++++++++++++++++++

  avp reply : Stely, n-am zis Domnul, ci Domnu… Cat priveste Patria d-acumasa se vede claro cum reactioneaza la intreprinderea mea foaaaaarte grea prin guritza & limbaritza unui filosof & pretin de la Românica eterna sadea, darmite prin ceea ce mi-ar phootea arunca, la rigoare, pai cum naiba, neste culturnici tzopirlani ori boboru de rumani contimporani, a…? 😯 oops

 90. AVP Says:

  My Stely,

  Din contra, se pare ca chiar pozele cam simplute, luate de pe Net, in lipsa de altaceva, i-au cam derutat pe unii filosofi sadea… 😳 Care-mi atribuie, ca drea, intentia de a-i pastisa pe tonti filosofii postmoderni inca de pe cand nici Netu nu egzista si nici limba engleza pt mandea (nu s-egzista nici acuma, cum ar trebui ca sa te numesti poet in limba lu Shakespeare, cum ar veni… ops), iar ei, hey, nici macar nu se nascusera ca filosofi entropico-didactico-snobitei, alelei… lol

  Ce nu vor subt niciun chip s-accepte dragii nostri mititei e ca au de a face c-un po-et cum nu se mai gaseste de-aici, din acesti pixeli calici, si pana la marginile metagalaxiei de arici pogonici, mey… 🙂

 91. monica Says:

  De azi dimineata incerc sa pun si eu un comment,dar conexiunea la internet imi face probleme .Am pierdut cateva consideratii la ce s-a intamplat aseara pe blog.
  Imi pare nespus de rau,dar comportarea „amicului” Sorin m-a adus intr-o stare de noncombat ,pt ca logica mea nu prea gasea argumentele necesare luptei cu rautatea pornita din viscere razbunatoare.Atunci cand pornesti la o lupta pe idei,cred ca maciucile date,apartin neevoluatilor.
  Nu inteleg de ce consideratiile-i pline de venin elitistic nu s-au consumat pana acum,explicatia cum ca nu i s-a cerut parerea parandu-mi -se copilareasca.
  Avea dreptate dl Grebu,in ce-l privea pe Sorin C,daca nu a putut puncta la Tismaneanu ,vrea sa puncteze prin Padina.Urat caracter,urat intelectual.Nu voi mai scoate nici un cuvant in ceea ce-l priveste,considerand ca este un copil prea rasfatat de soarta,din pmdv.Poezia,trebuie sa mearga la sufletul consumatorului .Pot fi de acord sau nu cu gusturile filosofo-lirice ale oricui,dar nu dau verdicte cu paru atunci cand nu-mi sunt pe plac.Atata timp cat pe mine m-a emotionat poezia avepista,pana la lacrimi ,nu ma mai intereseaza nimic,nici o alta parere. Ceea ce mi s-a intamplat citind poezia maestrului mi s-a mai intamplat cand m-am indragostit de poezia lui Blaga.O ultima remarca,printre d-rele de pension se gasesc unele, care si gandesc.
  AVP,
  l-ati „mirosit” bine,cand ii spuneati pe liberalism,ca pana si NT poate sa-i influenteze logica-i mareata.Dintr-o singura explicatie luata din DEX l-ati spulberat.Va dati seama cat timp i-a trebuit sa se razbune? Din 16 martie o coace !

 92. sorin c Says:

  @ Monica

  Daca doar atit vedeti, doamna, atit vedeti. Nu e vina mea – nici a dumneavoastra.

  Iata o poezie mult peste nivelul din Planeta-Ou. Am ales-o pentru ca sunt prezente in ea unele din elementele pe care le foloseste si AVP, dar in alt fel: http://www.poetryfoundation.org/archive/poem.html?id=171498

  In rest, vad ca nici macar AVP nu intelege ce spun si nu vrea sa intre in laborator si sa discute pe mestesug, asa incit va las cu lacrima usoara si cu furia grea. Ce mult mi-ar fi placut sa fie invers – dar n-a fost, n-a fost asa…

  +++++++++++++++++++++++
  avp reply : sc, daca tu chiar crezi ca balmajeala aia sclifosita e „mult preste nivelul din Planeta-Ou”, inseamna nu doar ca esti tufa de Venetia in materie de poesie & filosofie, dar – mai rau decat atat – nu esti in porcii tai, badie… oops

 93. despinavestea Says:

  In sfarsit !!!!!!

 94. Stely Says:

  despina ,
  Daca te bucuri ptru demiterea lui A.Sassu ,nu te-ai gindit si la un succesor? Esti de parere ca el sa fie sustinut de partide sau de soc.civila? Ma asteptam sa ai o opinie prompta si transanta asa cum ai facut-o de atitea ori ..Sa inteleg ca esti impartiala de data asta ?

 95. agaX Says:

  ” Eu voi sta in” papusoi ” ”

  of, stely, stely, asa vorbesti si tu … parc-ai fi iesit vreodata.

 96. Stely Says:

  Da,eu n-am ieşit din „păpusoi” ,iar tu ,tocmai ce ai intrat ca o muscă in c….l calului ,măi,agaXantule .. 😀 😀
  acolo vei fi in rezonantă cu produsele de inspiraţie ale poetului tău preferat.. :mrgreen:

 97. despinavestea Says:

  Stely
  M-am tot gandit si nu ma pricep.

  Mi s-a intamplat sa gresesc o data si sa sustin pe cineva de care abia auzisem fiind insa laudat de altii.
  M-am luat dupa ei
  Am avut asa o dezamagire incat nu mai sustin decat daca am citit, cunoscut si lamurit in prealabil despre persoana respectiva

  Asa ca unde nu ma pricep, nu ma bag

 98. agaX Says:

  stelutzo,

  stai si tu calare pe fraze mai scurte, ca sa-ti poti aminti la capatul din dos ce-ai vrut sa subliniezi la cap. si-apoi, nici nu-ti transpira asa e rau intelectul sus pe sa, ca-l stergi mai des cu cite-o punctuatie.

  mai ai mici probleme si cu semnificatiile unor cuvinte …

  no haai,
  ca nu-i bai …
  nu s-a nascut nimeni filozochigiu

 99. AVP Says:

  Pai, mha, Despina, ce naiba sa cetesti mai mult decat Apelurile lui Sorin Iliesiu (unice la noi, dar si aiurea, aloo…), ca sa te lamuresti ca nu gresesti…? 🙄 Sau faci si tu ca tizu lui SI, care fiind hotarat sa distruga Planeta-Ou razbunandu-se sadea, ca orisice filosof impartial de la Românica, pai cum drea, mai intai a okit cam ce scrie prin ea, iar pe urma s-a repezit preste granite – caci in filosofia de la Românica cu cine dreq era sa-l compare, ha…? cu filosofu Vasile Conta…? 🙂 -, ca sa-i gaseasca consonantze oricat de himerice, iar pe urma sa ma ia pe mine la clantze estetico-filosofico-histerice, strigandu-mi ca sunt un poesel din petice si un filosof pentru pensionare bezmetice… 🙂

 100. despinavestea Says:

  In afara de citit ma intereseaza si ce-a facut respectivul pe care l-as propune eu.

  Voi incerca sa ma gandesc.
  Am fost plecata o saptamana.
  Daca imi vin idei fiti siguri ca revin

 101. Stely Says:

  AgaX,
  Se pare ca nici tu nu cunosti semnificatia si nici comportamentul unei muste sau muscoi de balega, atunci cind simte mirosul adecvat .
  Pai,iata:
  La mirosul balegii, comportamentul unei femele de musca de balega este sa se indrepte spre balega respectiva, sa aterizeze pe ea, si sa-si depuna ouale. Balega reprezinta mancare pentru larvele mustei -; deoarece femela de musca de balega isi petrece mult timp in jurul balegii, comportamentul masculului este de a zbura si el tot pe-acolo, incercand sa se imperecheze; pentru el un purcoi de balega este un bun loc “de agatat”.
  Prin urmare , iti urez spor” la agatat”! :D:

 102. AVP Says:

  Despina:

  „In afara de citit ma intereseaza si ce-a facut respectivul pe care l-as propune eu.”

  Pai Sorin Iliesiu a facut si el niste Apeluri din care s-a nascut IICCR-ul (dupa care plange si acum Sorin Cucerai, desi IICCR-ul a crescut si s-a facut IICCMER, deci un Institut si mai dihai), s-a mai nascut Comisia Tismaneanu, in caz ca nu stiai, si chiar Raportu de condamnare a comunizmului de pe-al nostrum splai…

  Iar acum un UPDATE care-i va face pe fostii activisti si securisti sa strige: Vai, ce ne facem cu iuda Papai…? 😯

 103. Stely Says:

  Despina,
  Hai ,spune sincer ..Nu s-a hotarit la partid sau stii si iti este teama sa nu te dai de gol ? .

 104. Stely Says:

  AVP ,
  O veste buna ,dar nemediatizata ..In schimb mai aflai o vesta buna si indelung mediatizata: C.Voicu este in arest . Incep sa se limpezeasca apele ,nu-i asa?..

 105. despinavestea Says:

  Stely
  Vorbesti serios?

 106. orangeskorpion Says:

  foarte optimiste si mobilizatoare concluziile intilnirii de azi;
  sper ca se va si vota in unanimitate pina la data de 20 mai, desi termenul este destul de scurt ……

  hai, sa fim optimisti pentru ca altfel, il vad pe T.Maries intrind a treia oara intr-un singur an in greva foamei…

 107. sorin c Says:

  Pai, AVP, am mentionat chestii de-afara ca sa nu te pun direct in compania academicianului Mihai Draganescu – cel cu „Inelul lumii materiale”, nu stiu daca-ti mai amintesti de cartulia asta de care a ris, la vremea ei, toata Romania civilizata.

  Altfel, ia spune-mi, cind erati mici pe voi nu va punea Manolescu sa cititi poeti americani (doar ai fost lunedist)? La urma urmei, intilnirea cu poezia americana a fost una dintre cauzele rupturii optzecistilor de tot ce-a fost inaintea lor in limba romana. Poetii americani sunt cei care-au innoit peisajul poetic local.

  Nu de alta, dar, tehnic vorbind, nu prea pari sa fii constient de poezia din afara Romaniei – si nici macar de cea romaneasca de dupa anii ’80.

  De-aia n-ai cum sa-ti dai seama inca de faptul ca Poemul de otel e excelent, dar Caius Dobrescu in „Deadeva” a deschis cai la care tu in anii ’80 nici nu visai. Deadeva e peste Poemul de otel – iar Planeta-Ou o coborire la poetica lui Ralph Waldo Emerson si la stilistica locala din anii ’70.

  (Despre ideile din Planeta-Ou nu mai zic nimic, faptul ca te-am pus linga Mihai Draganescu ar trebui sa fie suficient. Daca intri pe wikipedia, o sa vezi ca omu’ si-a scos singur cartea aia din bibliografie, prea s-a facut de ris cu ea.)

  Cit despre capodopere literare, cea mai recenta in limba romana e Levantul lui Cartarescu. Au trecut destui ani de cind a aparut cartea asta, asa ca ar cam fi timpul sa apara ceva nou, care sa speculeze la maxim limba romana post-comunista, plus deschiderile de care poezia a avut parte in ultimii 10-20 de ani, mai ales peste ocean, dar si in diversele avangarde europene.

  Si cind asta e miza, cind asta e directia, cind de aici, dintr-un fel de viitor se asteapta „the breakthrough”, tu vii cu Planeta-Ou? Cu o insailare de petice pseudo-vizionare si cu bleaga revenire la saptezecisti?!? Fis…..

  ++++++++++++++
  avp reply : Sorine, daca ai avea realmente stamba de hom care se pricepe la stiinta si tehnica unui poet-as, iar nu doar de sclifosit belferas ce umbla toanta ziulica prin oras cu-o cartulie fistichie-n fandositu paneras, a cine stie carui tocilar cu cas & chelie dintr-un pempant imas, si te-ai uita doar pe topicurile din blogu ista, zapacit futuras, in loc sa faci simple alegatii de las, pute-te-as, ar cam trebui sa stii cu cine stai de vorba chiar si fara a mai percepe ditamai Planeta-Ou, dear copilas… In rest, ce spui tu despre Dobrescu ala, un papagal al livrestilor americani, sau despre aborigenii get-beget plicticosi, dar consacrati ca eruditi mitocani de ani si ani, zau ca n-are nicio legatura cu mine, asa cum io n-am la ora asta fir de gologani, iar tu n-o sa mai faci de-acum incolo nici doi bani, aloo..:)

 108. Stely Says:

  Despina,
  Am glumit putin 😀 Chiar nu te inteleg ,zau..
  Ce-i atit de greu sa citesti topicul care insoteste Apelul de sustinere ptr S.Iliesiu ? Sau tu nu ai citit pina acum nici un topic in care S.Iliesiu a intervenit in repetate rinduri cu precizari clare privind contributia lui in toate actiunile de condamnare a comunismului sau de aflare a adevarului despre rev.si mineriade? Nu erai tu aceea care iti doreai sa afli unde se afla inmormintati bunicii si unchii tai ramasi in Basarabia ? Nici pina acum nu stii ca S.Iliesiu este i-a fost alaturi lui T.Maries in toate actiunile de protest prin greva foamei si l-a insotit la palatul Cotroceni cind a avut loc medierea cu presedintele T.Basescu ?..
  In sfirsit ,daca nu ai fost pe faza ptru a citi toate astea sau nu ai avut timp ,ai citit acum UPDATE-ul facut de AVP privind hotarirea de a vota legea lustratiei ,unde a fost prezent si S.Iliesiu si dat.careia T.Maries a iesit in sfirsit din greva foamei ?
  Ai citit CV-ul domnului S.Iliesiu ca profesionist in audiovizual cu doctorat in domeniu ?Ce iti trebuie sa stii mai mult ?Faptul ca este sustinut de V.Padina ,fost dizident anticomunist, pe care din cite imi amintesc il apreciezi la fel de mult ca si mine si de maestrul D.Grebu pe care il adori ptru arta lui si ptru ilustratiile si dedicatiile incintatoare de 1si 8 Martie? Ce vrei sa mai stii Despina ? Cunosti pe altcineva cu profesionalism ,verticalitate ,seriozitate si activitate civica atit de bogata ?Daca da, ce te opreste sa-l spui?..

 109. despinavestea Says:

  Stely,

  Eu nu sunt impotriva, sa fie clar, n-am motive

  Eu as organiza concurs profesional in care juriul sunt telespectatorii.
  Si cu perioada de proba.
  Ca la un job greu…

 110. Stely Says:

  sorin c,
  cu” insailarea „de pseudo-argumente nu lamuresti pe nimeni de faptul ca nu esti posedat de un gind pervers de razbunare..

 111. Stely Says:

  Despina,
  Hai, ca m-ai dat gata cu propunerea asta !.. Cum crezi ca poate publicul telespectator sa aleaga ditamai Presedinte al SRTV? Si cum sa fie concursul ala „profesional”?; dar publicul, din cine sa fie format ,cit sa fie mai profesionist decit candidatii nostrii , incit sa-l aleaga pe cel mai bun?

 112. Goldmund Says:

  Azi,m-a prins pe strada o ploaie de primavara,proaspata,limpede si curata,rece si totusi placuta.”Plouat cu galeata”!Cum sa exprim ceva ce mi-a produs o stare si reactie neclara,in acelasi timp,rau si bine?Asta e dilema.Nu-mi plac oamenii categorici,absolutisti in idei-mai degraba imi sunt dragi cei confuzi,distrati,indragostiti de cineva/ceva,par ex. „daca eu nu sunt eu,atunci cine sunt eu?”

  @Sorin,afirmatia ta”am o personalitate de tip Ezra Pound” -mi s-a parut extravaganta…..Wow!Precum Ezra Pound,poetul enigmatic.Wow!Imi place.(am o serie de portrete cu mari scriitori ai lumii,printre care am facut un portret poetului straniu, la eliberarea din detentia americanilor,cand Ezra Pound priveste lumina soarelului dupa mai multe luni de intuneric…..Total debusolat,infricosator!Aproape sacral)
  Sau poate chiar ai fost stropit cu furtunurile de pompier in custile Aliatilor,la figurat, cel putin….,ca sa aveti ceva asemanator.Macar esti sincer(zici tu,in privinta prietenului@Viorel)dar cine este sincer,mai trebuie sa se bata cu pumnii in piept pentru asta?-cine e sincer,cred eu, e involuntar,cel mult e impulsiv si nu realizeaza ca a fost sincer,sau nu insista la tema.La tine e altfel,totul apare sistematic,coerent.Si totusi,ceva ma atrage in exprimarea ta si nu pot sa-mi explic ce.

  Domnul Sassu iese la pensie?Chiar?!Ce mai stiti de Razvan Teodorescu?(la 2004 numit in functia de membru-!-in Colegiul National al Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989-cine doreste adevarul Revolutiei Romane??)Oamenii astia au fost mai nefasti decat un Ion Iliescu!-fara astfel de politruci,Iliescu&CO n-ar mai fi avut nici o sansa in istoria Romaniei dupa ce milioane de oameni au strigat in fata tab-urilor Armatei „Jos comunismul!”Multi generali sunt acum la pensie si asteapta linistiti sa vina primavara si sa-si plimbe nepoteii prin Parcul Herastrau,langa care locuiesc…..Idilic.

 113. petitPARIS Says:

  @despinavestea la 20:53

  telespectatorii romani?????(asa cum sunt ei acum?)
  pai nu telespectatorii trebuie educati (dezinfectaţi)?
  (- adica poporul abrutizat de 20 DE ANI-)
  ???????????????????????????????????????????????

 114. orangeskorpion Says:

  pP

  cita dreptate ai, telespectatorii manelizati trebuie DEZINFECTATI si inca repede (probabil ca ne trebe vreo 15-20 de ani de-acum incolo)

 115. orangeskorpion Says:

  Pe lista scurtă a democrat-liberalilor pentru ocuparea postului din Pangrati sunt jurnaliştii

  Ion Cristoiu, bleah, bleah

  Robert Turcescu , bleah, un impostor

  şi Rodica Culcer.

  primele 2 propuneri sint de-a dreptul INDECENTE !!!!!!!

 116. Stely Says:

  orangeskorpion,
  „INDECENT? ” E prea putin spus . Nici macar pe R.Culcer n-o prea vad bine,daramite ceilalti doi sau trei ,ca am mai auzit si de F.Calinescu ..
  Cred ca voi avea cea mai mare dezamagire , daca se va intimpla asta..

 117. orangeskorpion Says:

  stely,

  am vrut sa fiu politicos…cu florin calinescu, de-a dreptul penibil…

  sper sa fie zvonuri care nu se vor adeveri…

  rodica culcer: pot sa spun ca cunoaste cu ce se maninca TV-ul si practic a dovedit ca are coloana vertebrala, vezi afacerea remes cu cirnatii…

  in rest, chiar dezamagitoare propunerile…

 118. despinavestea Says:

  Nu stiu daca Rodica |Culcer vrea sa accepte.
  Eu nu cred ca telespectatorii romanii sunt asa cum credeti voi

  Veti avea surpriza sa descoperiti ca sunt mai inteligenti decat producatorii de televiziune

  ASa cred eu

 119. Arizonianul Says:

  Din neplăcute motive pertinente medicinii, am lipsit o vreme de aici. Am citit, în fine, toate comentariile.
  Monicăi trebuie să-i spun că NM este şi rămâne un ipochimen, până în ziua când o să-şi amintească de faptul că pe harta creaţiei poetice româneşti există şi nume ca Vasile Militaru sau Radu Gyr. Aceştia sunt „uitaţi” de criticul literar… „care este”…
  Cât despre gusturile mele, în materie de poezie, acestea reprezintă un om tare nepregătit în acest domeniu.
  Îmi place?
  Da!
  E poezie!!!
  Nu-mi place?
  Nu este decât un crochiu cu cărbune pe o biată foaie de hârtie care are multă răbdare.
  Atâta şi nimic mai mult.
  În plus, în marea mea îngustime, omul îşi anulează opera. Iată de ce, de exemplu, (pentru mine) nu există nici Păunescu, nici „marele” patriot WC Tudor, aşa cum nu există nici un Beniuc, Veronica Porumbacu sau Dan Deşliu.
  Sunt (au fost) doar nume dintr-o carte de telefon.
  Cazul Voicu: s-a spart furunculul…
  Urmează scurgerea unui puroi pestilenţial, care a blocat viaţa normală a unei naţii.
  Doamne! Ce ne va fi dat să aflăm???
  Cazul RTV. Indiferent cine vine, important este că Sassu nu va mai exista, cu el ducându-se şi grupul care a controlat TVR-ul într-un mod atât de partinic…
  Indiferent ce va fi făcut în trecut, Rodica Culcer rămâne (pentru mine) cea mai bună soluţie.
  Trebuie să recunosc că femeile, indiferent ce zic alţii, sunt mai bune conducătoare decât bărbaţii.
  Capabilităţile lor în ceeace priveşte managementul, au fost „lustruite” în viaţa de familie…
  Ca să parafrazez un banc de pe aici, bărbatul o fi el capul familiei, dar „ea” este gâtul, care întoarce capul în direcţia dorită…
  🙂 🙂 🙂

 120. AVP Says:

  Buna ziua.

  Va recomand siteul unui mare artist Ro aproape necunoscut (sau nerecunoscut pe cat merita) in tara sa, aloo…

  DEVIS GREBU

  Un artist c-un stil unic (marca genialitatii, recte a maximei creativitati individuale, de cand e lumea), pe care dasteptii de rumâni (care macar excelasera prin spiritu imitatativ, pana acuma…) nu-l percep nici macar dupa ce restu lumii il adora deja…

  Sau te pomenesti ca rrrumanii verzi or crede ca Devis Grebu e un artist frantuz sau hebrew, desi vorbeste si scrie – nu doar ca desemneaza universal – ca un poet Ro genial, a… ? 😯

  „Limba romana este patria mea”, obisnuia sa spuna my friend Nichita… Iar io zic, uitandu-ma la rumanii astia care-l ignora pe Devis sau pe mandea, ăsta d-acilisa, posesoru unei „neopoetici incropite” si descoperitoru unei Planete-Ou doar pt vite emerite, probabil, aloo (mai precis pt boboru de la Beba-Veche la Sulina si de la Zimnicea la Bucovina…) : mare e gradina… 😳

 121. AVP Says:

  Apropo de ce zice Arizona: mie nu-mi place RC nici de doi bani, aloo… Si nu pt c-a fost ce-o fi fost si ca legea lustratiei ar phootea-o lustra macar pre ea, drea, ci fiindca ma pricep la oameni, iar daca ma uit la fatza sa si la modu cum fofacaie p-acolosa, nu-mi inspira nici cea mai mica incredere, voila… Cu alte cuvinte, monser, e vba pur si simplu de caracter

  Hai ca mai vbim…

 122. AVP Says:

  @Cucerai,

  Vezi c-am deschs special for you comentariile la Planeta-Ou, stiai… ?

  Or tu, or io, aloo… Pe cai…! 💡

  Cand te iei in clontz cu regele hyperspatziului, tre sa fii cel putin next alpha al haiticului de crai of udai, caci altfel esti papat cu fulgi cu tot, vai…oops

  lol

 123. Constantin Dobre Says:

  @ AVP
  „Va recomand siteul unui mare artist Ro aproape necunoscut (sau nerecunoscut pe cat merita) in tara sa, aloo…

  DEVIS GREBU

  Un artist c-un stil unic (marca genialitatii, recte a maximei creativitati individuale, de cand e lumea), pe care dasteptii de rumâni (care macar excelasera prin spiritu imitatativ, pana acuma…) nu-l percep nici macar dupa ce restu lumii il adora deja…

  Sau te pomenesti ca rrrumanii verzi or crede ca Devis Grebu e un artist frantuz sau hebrew, desi vorbeste si scrie – nu doar ca desemneaza universal – ca un poet Ro genial, a… ?”

  In vederea cunoasterii si recunoasterii geniului maestrului Devis Grebu in Romania sugerz ca site-ul domniei sale sa poata fi accesat si in limba romana, nu doar in engleza si franceza.

  Ce crezi Viorele?

  In ce priveste ignorarea domniei voastre de catre fostii si actualii „rumani sadea”, NIMIC NOU SUB SOARE. Interese si complicitati oribile din trecut dar si de azi, revarsate anonim si nu numai in spatiul public, inca mentin in umbra talente autentice si unice.
  Intrebarea e, pana cand?

 124. AVP Says:

  In vederea cunoasterii si recunoasterii geniului maestrului Devis Grebu in Romania sugerz ca site-ul domniei sale sa poata fi accesat si in limba romana, nu doar in engleza si franceza.

  Ce crezi Viorele?

  Opaaa…! Uite ca nu m-am gandit la trebusoara asta… 😳 Ca bine zisesi, dom Costica, pe onoarea mea… 😳

  Sunt convins ca Maestro va repera cat de curand trebusoara cu pricina… Dar daca hebreii il vor revendica si ei, a…?? 😯

  Am dat de drea… 😆

 125. petitPARIS Says:

  FABULE:
  FABLES:

 126. Constantin Dobre Says:

  @ AVP

  „Ca bine zisesi, dom Costica, pe onoarea mea…”

  dom Costica??? hahahahahaha ….. HA! Mi-o facusi Viorele! Acum cealalta jumatate a mea nu ma mai scoate din „dom Costica” oricat as protesta si chiar luandu-l in „brate” pe Gica-contra!!! Ma simt ca celebrul Suca, insotit de un prieten, in gara din Bailesti si care la un moment dat primind o palma, de i-a sfarait ochii, de la un fost „amic” si fara sa riposteze s-a scuzat fata de prieten cu interogatia: „ce, ba, asta e gara?”

  Paste fericit si multa lumina, Viorele!

 127. Stely Says:

  AVP,
  @Cucerai,

  Vezi c-am deschs special for you comentariile la Planeta-Ou, stiai… ?

  Ai lansat o mare provocare ptru S.Cucerai ..De fapt cred ca a sosit timpul sa-i chemi „la bataie „pe toti cei care au avut de-a face cu tine atit ca dizident anticomunist cit si ca poet , scriitor de hypertexte in cyberspatziu ,analist si critic dur al politicii si polticienilor vremii.
  Ai dovedit pina acum curaj ,mindrie ,verticalitate si o imensa putere de a lupta cu tot si cu toti aceea care au atentat la libertatea constiintei tale si a drepturilor tale..Ai dovedit ca poti sparge sabloane in creatie,in gindire si mentalitate ..Te-ai expus asa cum ai fost tu. Nu te-ai ascuns nici in cele mai grele momente ale vietii tale ..Ti-ai expus si ti-ai aparat opera ,fara sa faci vreun compromis. Ai fost laudat ,apreciat ,elogiat ,de cei mai buni profesionisti in materie de critica literara .In acelasi timp ai provocat indelungi polemici cu toti cei ,care ,din varii motive nu au putut tine pasul cu tine .Nu au putut sa faca fata intransigentei si neputintei tale de a trece peste impostura ,superficialitate ,minciuna ,snobism,prefacatorie ,oportunism,lasitate ,tradare ,si ti s-au intors impotriva cu o vehementa uluitoare..Unul dintre ei este S.Cucerai ..Este clar ca nu va veni sa te infrunte ..Nici el si nici altcineva ,care , chipurile ,ti-ar contesta opera .Ei nu au nimic cu opera ta ..Daca ar fi avut ti-ar fi spus-o pina acum..Ei au ceva cu vederile tale politice ..S.Cucerai ,NT si DT –Trei Doamne ,si toti trei ?! – au hotarit sa-ti intoarca spatele, numai ptru faptul ca l-ai sustinut prin Apelul acela, pe T.Basescu ,apoi pe V.Tismaneanu..Asta este adevaratul motiv ptru care S.Cucerai bagatelizeaza poemul tau de suflet :Planeta Ou..S.Cucerai nu-ti va raspunde la provocare ..Se va ascunde asa cum s-au ascuns toti cei care te-au elogiat ptru opera ta si care ulterior te-au abandonat si tradat ..

 128. Stely Says:

  Ups : ce-o fi cu sirimboiul ala care a iesit din text ?..Eu asa-l vad, de aici ,de pe calc.meu . 😦 Maestre ,dacă si la tine este la fel ,te rog ,fă-l sa fie bine ,iar daca nu-i bine , sterge-l pe tot . 😳

 129. Stely Says:

  Am vizitat si am „rasfoit” site-ul maestrului Devis Grebu ..
  Este cel mai frumos site din cyberspatziu!! .. Dind clic dupa clic ,am avut impresia ca pasesc in salile unui muzeu .. Fiecare pagina (sala)cu povestea si misterele ei ..Culori vii si imagini complexe ; imbinari subtile de forme si culori.. .Nimic nu este la voia intimplarii. Fiecare imagine este cit un poem .Am impresia ca Site-ul va fi rivalul Monografiei ..Dar ,nu ..Monografia este la fel de incintatoare ,mai ales ca are descrierile si relatarile si in lb.româna .. 😀
  P.S Doi maestrii -D.Grebu si V.Padina – vor cuceri in curind hyperspatziul ;unul cu hyperliteratura ,celalalt cu hyperpictura ..

 130. petitPARIS Says:

  @AVP?
  ti-am postat o poiezioara si un link aici:
  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/nichita-36668.html
  sper ca nu te superi!
  @stely???????????
  opera maiestrului DG este INTRADEVAR GENIALA!!!
  ,,Este cel mai frumos site din cyberspatziu!!,,
  SVP stely ????!!!!! nu mai avansati idiotenii!!!!!

 131. petitPARIS Says:

  De ce DOMNUL ILIESIU PDG al televiziunii publice ROMANE a ANULUI DE GRATIE 2010???
  Pentru ca este APOLITIC.
  Pentru CA ARE O VIZIUNE JUSTA si PRECISA.

  PENTRU CA ROMANIA ANULUI DE GRATIE 2010 SI ROMANII AU NEVOIE VITALA DE ASTA:

  http://www.gds.ong.ro/apel.htm

  http://www.gds.ong.ro/apel_ro.htm

  Index/
  PDG:
  http://fr.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A9sident-directeur_g%C3%A9n%C3%A9ral

  DIN CONSILIUL DE ADMINISTRATIE al televiziunii publie ROMANE este posibil sa faca parte si domnul TURCESCU,si doamna CULCER,si STERE GULEA si CRISTOIU (pourquoi pas?)…..& toti profesionistii capabili sa sustina proiectul DOMNULUI ILIESU

  VOILA ,
  ESTE SIMPLU.In ANUL de gratie 2010 (la 20 de ani dupa CADEREA ZIDULUI LA BERLIN) Domnul ILIESIU(un profesionist si un vizionar) va fi PDG al televiziunii publice ROMANE.

  NOAPTE BUNA!

 132. Stely Says:

  @petit P ????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Dormi linistit , NUUUUU te voi intrece …JAMAIS !!

 133. petitPARIS Says:

  @stely??????????????
  moi non plus!!!!!!!

 134. petitPARIS Says:

  va recomand ARTICOLUL de mai sus ca pe o PROVOCARE….
  biensur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  PS/
  VREAU UN PROVOCATOR TALENTAT SI INTELIGENT (sa-i raspunda ADORABILULUI nostru Domn Patapievici°

 135. AVP Says:

  Postare noua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s