Apelul pro S.I.

Doamnelor şi Domnilor decidenţi,

Cu tot respectul pentru ceilalţi candidaţi despre care se spune că sunt „în cărţi” pentru desemnarea de către Dvs în importanta funcţie de preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), noi, subsemnaţii prezentului Apel, ne permitem să apreciem că dl Sorin Ilieşiu ar fi totuşi personalitatea cea mai potrivită să ocupe această funcţie în acest moment al bătăliei pentru dreptate şi adevăr în care se află angrenată partida aflată la putere, ca urmare a angajamentului ferm al preşedintelui reales, dl Traian Băsescu, şi al premierului desemnat, dl Emil Boc, că îşi vor folosi actualele mandate pentru demararea, cu orice preţ, a acţiunii deja mult întârziate de reformare a „sistemului ticăloşit” şi deci a statului comunistoid moştenit de la regimul Iliescu.

Ne bazăm opinia că dl Sorin Ilieşiu ar fi persoana potrivită pentru importanta funcţie publică de manager al SRTV pe faptul, pe de o parte, că dânsul este în mod incontestabil, aşa cum reiese din CV-ul aflat la dispoziţia publicului, un foarte bun profesionist în domeniul vizualului şi un excelent partener de dialog social, capabil să găsească oricând puncte de convergenţă cu multiple organizaţii nonguvernamentale ori sindicale, iar pe de altă parte pe faptul – le fel de incontestabil – că dânsul este iniţiatorul şi redactorul celor mai cunoscute Apeluri ale societăţii civile româneşti din ultimii ani, care au reunit semnăturile a sute de personalităţi din rândurile formatorilor de opinie autohtoni ori din străinătate şi ale liderilor a numeroase şi importante organizaţii sindicale ori nonguvernamentale, apeluri care au condus, între altele, la înfiinţarea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului din România, a Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictatorii Comuniste din România, coordonată de prof. Vladimir Tismăneanu, iar în ultimă instanţă la Raportul acestei Comisii şi la celebrul Discurs rostit la 18 decembrie 2006 în Parlament de Preşedintele Traian Băsescu, prin care regimul comunist din România a fost declarat, cu putere de act oficial al Statului Român, „ilegitim şi criminal”. Prezentăm mai jos lista Apelurilor iniţiate şi redactate în ultimii ani de către dl.Sorin Ilieşiu, apeluri care dacă ar fi puse în practică, fie numai şi parţial, ar contribui, fără doar şi poate, la însănătoşirea morală, înainte de toate, a societăţii româneşti actuale :

O sinteza a cunoscutelor Apeluri o puteti observa, de asemenea, aici (demersurile lui Sorin Iliesiu pentru decomunizarea Romaniei prezentate de BBC-Romanian).

Doamnelor şi Domnilor decidenţi,

Ne exprimăm convingerea şi speranţa că numirea dlui Sorin Ilieşiu la conducerea SRTV ar constitui o garanţie că Televiziunea Română, ce e posibil să rămână de altfel singura tribună a verităţii în concertul mediei autohtone, dominat de trâmbiţele apocaliptice ale organelor de presă „mogulice” – care se dau de ceasul morţii să prezinte acţiunea de reformare a statului promovată de Preşedintele Traian Băsescu şi de Premierul desemnat ca pe sfârşitul lumii, executând o periculoasă diversiune media – va deveni o televiziune cu adevărat naţional-europeană şi înalt responsabilă, promotoare a adevărului nemăsluit despre lumea de care vrem să ne despărţim irevocabil şi susţinătoare a autenticelor idei şi valori naţionale.

Revolutionarul George Costin ne-a rugat sa inseram in Apel urmatorul text:

Sorin Ilieşiu este o personalitate civică, un manager cultural, un specialist cu experienţă în domeniul audio-vizual, un reper de moralitate. Este membru al GDS din 1990, fondator al Alianţei Civice (1990) şi al Academiei Civice (1994), manager al primului studio video independent fondat de GDS în 1990,doctor Magna cum laude în Cinematografie şi Media (Televiziune), conf.univ. la UNATC “I.L.Caragiale”, fost Decan al Şcolii Superioare de Jurnalistică al Asociaţiei Ziariştilor Români (1995-2001) – titular al cursului „Comunicare audio-vizuală” (1991-2001), autorul volumelor „Imaginea care povesteşte – în comunism şi în postcomunism”, „Narativitatea imaginii de film. Premise teoretice”, membru al Juriilor Premiilor anuale acordate de Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România, autor al unor filme documentare distinse cu premii naţionale şi internaţionale precum „Piaţa Universităţii – România” (în colab. cu Stere Gulea), „Petre Ţuţea – Emil Cioran. O întâlnire posibilă” şi „Apocalipsa după Cioran” (ambele, în colab. cu Gabriel Liiceanu), „Aurolac” (în colab. cu Ioan Groşan).

Referindu-se la cartea lui Sorin Ilieşiu „Imaginea care povesteşte – în comunism şi în postcomunism”, prof. Vladimir Tismăneanu a scris următoarele: “Cu pasiune, rigoare şi fineţe analitică, Sorin Ilieşiu demitizează ficţiunile propagandistice comuniste, demonstrează cum minciuna sistematică se află în chiar inima propagandei, iar valorile esenţiale ale umanităţii, inclusiv distincţia dintre Bine şi Rău, erau convertite în opusul lor. (…) Sorin Ilieşiu explorează cu o remarcabilă acurateţe şi explică impecabil utilizarile ideologice ale filmului, numit de Lenin, nu fără motiv, “cea mai importantă artă”. (…) Lucrarea lui Sorin Ilieşiu este comparabilă ca viziune şi competenţă cu cea publicată în urmă cu mai bine de două decenii de Antonin Liehm, unul din promotorii Primăverii de la Praga şi fondatorul revistei Lettre Internationale”.

++++++++++++++++++++++++

UPDATE (31.03.2010):

Comunicat de susţinere

Noi, organizaţiile civice şi sindicale: Asociaţia 21 Decembrie 1989, Blocul Naţional al Revoluţionarilor – România 1989, Societatea Timişoara, Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 Timişoara, Seniorii Ligii Studenţilor din Universitatea Bucureşti 1990, Fundaţia Culturală Timpul, Fundaţia Culturală Memoria – filiala Argeş, Fundaţia Icar, Romanian-American Network Inc. NGO – Chicago, SUA, Consiliul Mondial Român, Fundatia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, Asociaţia Românilor din Australia, Organizaţia luptătorilor pentru apărarea drepturilor omului, Sindicatul Naţional al Ţăranilor şi al Proprietarilor Români, Asociaţia Scriitorilor Români şi Germani din Bavaria, Association Culturelle et Amicale Roumaine, L’Alliance Belgo-Roumaine, Consiliul Român American, Asociaţia Copiilor Revoluţiei, Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Asociaţia Apolitică “Societatea Târgovişte”, Fundaţia Redarea Istoriei, Fundaţia Ioan Bărbuş, Federaţia naţională Omenia a Pensionarilor, Grupul văduvelor de eroi martiri, Federaţia sindicală “Solidaritatea – Virgil Săhleanu” a siderurgiştilor din România, Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 – Timişoara, Sindicatul Solidaritatea al siderurgiştilor Galaţi, Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, Sindicatul ALRO Slatina, Fundaţia „Timişoara ’89”, Asociaţia Europeană a Cadrelor Didactice – Secţiunea Naţională România, după succesul campaniei noastre pentru adoptarea lustraţiei anticomuniste, pentru adevărul despre istoria recentă, luptă dusă de “vârful de lance” Teodor Mărieş, demarăm campania pentru reformarea Televiziunii naţionale prin Sorin Ilieşiu, recomandat în fruntea TVR de Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România (1990-2010) – singurul for îndreptăţit să recomande personalităţi în această înaltă demnitate – prin vocea preşedintelui acestui for, domnul Dan Necşulea. Integrăm în comunicatul nostru de susţinere, recomandarea Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (1990-2010).

A P T R

ASOCIATIA PROFESIONISTILOR
DE TELEVIZIUNE DIN ROMANIA

Romanian Association of TV Professionals
Calea Dorobantilor 191 Bucuresti
Tel & Fax 401 3199178

RECOMANDARE

din partea Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România

Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România salută propunerea celor 30 de organizaţii civice şi sindicale ca în fruntea Televiziunii Naţionale să fie o personalitate culturală, un specialist cu experienţă în domeniul audio-vizual, un reper de moralitate precum Sorin Ilieşiu.
Menţionăm că Sorin Ilieşiu cunoaşte îndeaproape producţiile de referinţă ale Televiziunii Române, fiind de multe ori membru al juriilor premiilor anuale acordate de asociaţia noastră (premiile APTR), respectiv în anii 1998, 2000, 2003, 2005, 2007, 2008, 2009 şi 2010.
Sorin Ilieşiu are o importantă experienţă universitară în Media având în vedere că între 1995-2001 a fost decanul Şcolii Superioare de Jurnalistică patronată de Asociaţia Ziariştilor Români, şi că timp de 11 ani a fost titularul cursului „Comunicare audio-vizuală” – urmat de peste o mie de studenţi.
Experienţa managerială a lui Sorin Ilieşiu este remarcabilă, în ultimii 16 ani fiind directorul studioului VideoDialog, primul studio video independent din România, fondat în 1990 de GDS; de asemenea, în anul 2000, Sorin Ilieşiu a fost director general la ROFILM S.A., fostul Studio cinematografic “Bucureşti”-Buftea.
Sorin Ilieşiu este un apreciat realizator de filme documentare distinse cu premii naţionale şi internaţionale, precum „Piaţa Universităţii – România” (în colab. cu Stere Gulea), „Petre Ţuţea – Emil Cioran. O întâlnire posibilă” şi „Apocalipsa după Cioran” (în colab. cu Gabriel Liiceanu).
Sorin Ilieşiu ar fi primul director general al Televiziunii Române doctor în Cinematografie şi Media, expert în comunicarea specifică televiziunii.
Activitatea civică a lui Sorin Ilieşiu este impresionantă: membru GDS din 1990, fondator al Alianţei Civice (1990) şi al Academiei Civice (1994), autor al Apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a crimelor comunismului.

Bucureşti, 31 martie 2010
Dan Necşulea, Preşedinte – Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România (1990-2010)

*

31 martie 2010

Asociaţia 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş – Preşedinte

Blocul Naţional al Revoluţionarilor – România 1989, George Costin – Preşedinte executiv

Societatea Timişoara, Florian Mihalcea – Preşedinte, Daniel Vighi – Vicepreşedinte

Seniorii Ligii Studenţilor din Universitatea Bucureşti 1990, Romeo Moşoiu, Marius P.Clonda

Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 Timişoara, dr.Traian Orban – Preşedinte

Fundaţia Culturală Timpul, Iaşi, Liviu Antonesei – Preşedinte

Fundaţia Culturală Memoria – filiala Argeş, prof.univ.Ilie Popa – Preşedinte

Fundaţia Icar, Dr. Camelia Doru – Preşedinte

Romanian-American Network Inc. NGO – Chicago, SUA – Steven V. Bonica – Preşedinte

Consiliul Mondial Român, Ştefana Bianu – Vicepreşedinte

Fundatia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, Daniela Soros – Vicepreşedinte

Asociaţia Românilor din Australia, Mihai Maghiaru – Preşedinte

Organizaţia luptătorilor pentru apărarea drepturilor omului, I.Leşu – Preşedinte

Sindicatul Naţional al Ţăranilor şi al Proprietarilor Români, Dan Drăghici – Preşedinte

Asociaţia Scriitorilor Români şi Germani din Bavaria, Radu Bărbulescu – Preşedinte

Association Culturelle et Amicale Roumaine, Gabriel Penciu – Preşedinte

L’Alliance Belgo-Roumaine, Bruxelles, Ecaterina Evanghelescu – Preşedinte

Consiliul Român American, Neculai Popa – Preşedinte

Asociaţia Copiilor Revoluţiei, Cătălin Giurcanu – Preşedinte

Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Nicolae Bănuţoiu – Preşedinte

Asociaţia Apolitică “Societatea Târgovişte”, Ilie Petre Ştirbescu – Preşedinte

Fundaţia Redarea Istoriei, jurist Păun Gabriel Virgil – Preşedinte

Fundaţia Ioan Bărbuş, Anca Maria Cernea – Preşedinte

Federaţia naţională Omenia a Pensionarilor (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Preşedinte

Grupul văduvelor de eroi martiri

Federaţia sindicală “Solidaritatea – Virgil Săhleanu” a siderurgiştilor din România

Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 – Timişoara, Pompiliu Alămorean – Preşedinte

Sindicatul Solidaritatea al siderurgiştilor Galaţi, Ilinca Diaconu – Preşedinte

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara

Sindicatul ALRO Slatina, Ion Ioan – Preşedinte

Fundatia „Timisoara ’89”, presedinte – Petru Iliesu

Asociaţia Europeană a Cadrelor Didactice – Secţiunea Naţională România, prof.univ.dr. Florin-Cristian Gheorghe – Preşedinte

Semneaza :

73 Răspunsuri la “Apelul pro S.I.” r r

 1. Devis Grebu Says:
  24 martie 2010 la 22:13 modificăDevis Grebu – artist plastic, dar darz
 2. AVP Says:
  24 martie 2010 la 22:14 modificăViorel Padina – poet si blogger, fost disident
 3. petitPARIS Says:
  24 martie 2010 la 22:24 modificăConstantin CONSTANS-designer
  +
  (mai revin la sfirsitul saptaminii)
 4. Stely Says:
  24 martie 2010 la 22:53 modificăSteliana Ionescu ,biolog ,pensionara si semnatara a tuturor Apelurilor afisate pe acest blog ..Merg cu incredere pe justa judecata a intiatorilor acestui Apel,dar si pe calitatile deosebite ale d-lui S.Iliesiu ..Este cea mai buna alegere ;
  un reprezentant de frunte al societatii civile a Ro si un garant al unei televiziuni depolitizate , a libertatii de exprimare si a profesionalismului ei..
  Sunt impresoinata de perseverentape care a dovedit-o in toate actiunile intreprinse ..
  p.s.Nu am nimic cu D-na R.Culcer ,dar cred ca TVR are nevoie de seriozitatea si inaltul simt civic al d-l S.Iliesiu ..iar in ceea ce-l priveste pe R.Turcesu ,indraznesc sa -mi exprim nedumerirea , insotita de un “NU” categoric..
 5. Liviu Stan Says:
  24 martie 2010 la 23:23 modificăLiviu G. Stan, scriitor, jurnalist
 6. monica Says:
  24 martie 2010 la 23:26 modificăMonica F.-pensionar,
  impreuna cu familia il sustinem pe prof.dr.S.Iliesiu ,pentru ocuparea presedentiei societatii de radio si televiziune din RO,societate care fiunctioneaza din bani publici.
 7. Mary-Proud Fogerty Says:
  24 martie 2010 la 23:38 modificăDin Dallas, Tx votez cu ambele mâini cu dlu Ilieșiu!Mary-Proud Fogerty (fosta Heimovici – din Iași)
  Housewife

 8. orangeskorpion Says:
  24 martie 2010 la 23:41 modificăun cetatean al Ro care inca mai spera ca va mai putea sa priveasca la TVR (publica),la care nu ma mai uit de ….15 de ani, desi platesc lunar taxa aferenta.

 9. mihai rogobete Says:
  25 martie 2010 la 01:01 modificăpublicist, semnez cu toate mâinile pentru Sorin Ilieşu, pentru a fi numit preşedinte RTV.
 10. costy Says:
  25 martie 2010 la 01:03 modifică4 (patru) “voturi” pt. Dl Iliesiu din Hessen/DE( doua din Wi, unul din Bad Schwalbach si unul din Schlanganbad) va transmite “colegul” costy.
  Schöne Grüße.
 11. niku_elektriku Says:
  25 martie 2010 la 01:09 modificănicu kozma – elektrik
  sorin iliesiu este un idealist frumos, cam prea “sotzietate tzivila” pentru a fi acceptat de politruci.
  semnez !
  chiar daca zici ca’i doar un gest simbolic
 12. george41 Says:
  25 martie 2010 la 01:13 modificăPensionar,care meserie?Gata.Semnez.
 13. Florin Says:
  25 martie 2010 la 02:52 modificăDin Toronto, semnez.
 14. Pataphyl Says:
  25 martie 2010 la 03:46 modificăAndrei @ Anca
 15. Emanuel Tanjala Says:
  25 martie 2010 la 04:35 modificăDa sunt de acord cu Sorin Ilies,dar in nici-un caz cu Florin
  Calinescu
 16. galani Says:
  25 martie 2010 la 07:41 modificăSunt pentru desemnarea D-lui Sorin Ilies ca presedinte la RTV.
 17. Costica Says:
  25 martie 2010 la 08:07 modificăInginer,pensionar.
  Votez pentru Sorin Iliesiu.
  Apreciez calitatile de jurnalist ale Doamnei Culcer,dar acolo este nevoie de un bun manager,cu un caracter puternic.
  Multumesc A.V.P. si D-lui Grebu pentru bucuria cu care vizionez acest blog
 18. Asociaţia 21 DECEMBRIE 1989 » Apel pentru sustinerea candidaturii lui Sorin Iliesiu la functia de presedinte al SRTV Says:
  25 martie 2010 la 08:36 modifică[…] https://viorelpadina.wordpress.com/apel-pentru-sustinerea-candidaturii-lui-sorin-iliesiu-la-functia-d... Sorin Ilieşiu este membru de onoare al Asociaţiei 21 Decembrie 1989, revoluţionar (fără certificat) din 21 Decembrie 1989,membru al GDS din 1990, fondator al Alianţei Civice (1990) şi al Academiei Civice (1994), autor al apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului, doctor Magna cum laude în Cinematografie şi Media (Televiziune), conf.univ. la UNATC “I.L.Caragiale” (1990-2010), fost Decan al Şcolii Superioare de Jurnalistică al Asociaţiei Ziariştilor Români (1995-2001) unde a fost titularul cursului „Comunicare prin imagine audio-vizuală” (1991-2001), autorul volumelor „Imaginea care povesteşte – în comunism şi în postcomunism”, „Narativitatea imaginii de film. Premise teoretice”, membru al Juriilor Premiilor anuale acordate de Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România (în anii 1998, 2000, 2003, 2005, 2007, 2008, 2009),autor a numeroase filme documentaredistinse cu premii naţionale şi internaţionale, precum „Piaţa Universităţii – România” (în colab. cu Stere Gulea), „Petre Ţuţea – Emil Cioran. O întâlnire posibilă” şi „Apocalipsa după Cioran” (ambele, în colab. cu Gabriel Liiceanu), „Aurolac” (în colab. cu Ioan Groşan). Referindu-se la cartea lui Sorin Ilieşiu „Imaginea care povesteşte – în comunism şi în postcomunism”, prof.univ. Vladimir Tismăneanu, membru de onoare al Asociaţiei 21 Decembrie 1989, a scris următoarele: “Cu pasiune, rigoare şi fineţe analitică, Sorin Ilieşiu demitizează ficţiunile propagandistice comuniste, demonstrează cum minciuna sistematică se află în chiar inima propagandei, iar valorile esenţiale ale umanităţii, inclusiv distincţia dintre Bine şi Rău, erau convertite în opusul lor. Totul în numele unui absurd, iraţional şi dezastruos vis utopic menit să forţeze indivizii reali să devină simple rotiţe din marele mecanism totalitar. Sorin Ilieşiu explorează cu o remarcabilă acurateţe şi explică impecabil utilizarile ideologice ale filmului, numit de Lenin, nu fără motiv, “cea mai importantă artă”. Pentru tiranii comunişti, filmul a fost de fapt deopotrivă o armă politică şi o continuă obsesie legată de riscurile subversiunii prin aluzii esopice şi metafore greu controlabile. Lucrarea lui Sorin Ilieşiu este comparabilă ca viziune şi competenţă cu cea publicată în urmă cu mai bine de două decenii de Antonin Liehm, unul din promotorii Primăverii de la Praga şi fondatorul revistei Lettre Internationale”. Recentul apel iniţiat de domnii Viorel Padina şi Devis Grebu este în continuarea celui publicat în 16 ianuarie 2010 de George Costin, preşedintele executiv al Blocului Naţional al Revoluţionarilor – România 1989, apel semnat de numeroase organizaţii civice şi sindicale, prin care se cerea demiterea inginerului Alexandru Sassu din fruntea TVR şi înlocuirea lui cu Sorin Ilieşiu – “o personalitate culturală, un specialist cu experienţă în domeniul audio-vizual, un reper de moralitate“. […]
 19. dora Says:
  25 martie 2010 la 11:41 modificăDora,profesoara ,cu intreaga familie din tara si Germania il sustinem pe D-l Sorin Iliesiu pentru functia de director al televiziunii publice.

  Sa ne fie redata televiziunea publica din mana hotilor si mafiotilor.

 20. petreD Says:
  25 martie 2010 la 12:25 modificăDinca Petre, jurist
 21. Vasile Victor Says:
  25 martie 2010 la 13:36 modificăMoi aussi, Vasile Victor – educat darz si hotarat, inginer – de formatie, devenit expert in drept – de nevoie.
 22. Emilia, profesor Says:
  25 martie 2010 la 15:02 modificăSustin numirea d-lui Sorin Iliesiu, in nici un caz pe-a lui Robert Turcescu.
 23. maria Says:
  25 martie 2010 la 15:27 modificăMaria Dumitrescu
 24. emil Says:
  25 martie 2010 la 20:08 modificăEmilian Ionescu ,profesor
 25. Goldmund Says:
  25 martie 2010 la 20:42 modificăAdrian R.,din Stuttgart
  Il sustin pe domnul Sorin Iliesiu
  Sa fie intr-un ceas bun pentru Romania!
 26. Alex Says:
  25 martie 2010 la 21:09 modificăAlexandru Ionescu,inginer IT
 27. tatonul.aa Says:
  26 martie 2010 la 01:54 modificăSusţin o curăţire totală a acestui anacronic simbol al manipulărilor de tot felul.
  Decapitarea actualei conduceri să fie doar primul pas.
  Mă alătur celor ce-l susţin pe S. Ilieşiu.Andrei Alexandru, pensionar convalescent

 28. Constantin Dobre Says:
  26 martie 2010 la 03:23 modificăIl sustin pe dl Iliesiu in speranta destructurarii acestei institutii-simbol a rusinii nationale in termeni de manipulari grosolane si crime morale.Constantin Dobre
  fost organizator si conducator al revoltelor mineresti din Valea Jiului 1977

 29. Aldo Says:
  26 martie 2010 la 07:45 modificăHanek Aldo
  un DA pentru Sorin Iliesiu
 30. luminita Says:
  26 martie 2010 la 08:12 modificăLuminita Cozma-inginer.
  DA pentru domnul Iliesiu .
  NU taxei radio-tv !
 31. Carol Dezideriu Urbanka Says:
  26 martie 2010 la 11:14 modificăSustin numirea vechiului meu prieten. Am lucrat impreuna.Carol Dezideriu Urbanka – Clifford Township, US
  Regizor de spectacole aeriene, terestre, acvatice, subacvatice si extraterestre

 32. cristian Says:
  26 martie 2010 la 13:43 modificăCristian Robu-Corcan, scriitor
 33. cristian Says:
  26 martie 2010 la 13:43 modificăDiana Corcan, poeta
 34. sorin cucerai Says:
  27 martie 2010 la 15:21 modificăSorin Cucerai, filosof- cu speranta ca Sorin Iliesiu va face tot ce depinde de dinsul pentru a promova asta: http://www.article19.org/pdfs/standards/modelpsblaw.pdf

  …adica “A Model Public Service Broadcasting Law”, proiect propus de organizatia londoneza Article 19 (http://www.article19.org ).

  Motivele pentru care il sustin pe domnul Iliesiu le voi expune altundeva si altcindva.

 35. Leorda Lorin Says:
  27 martie 2010 la 15:22 modificăDa,desigur ideia este foarte buna.Din tot sufletul sustin alegerea.Nu de alta ,dar ar cam fi momentul ca oamenii care
  au dovedit verticalitate sa poata avea o mai larga posibilitate de exprimare.Televiziunea ofera mare accesibilitate “boborului”
  allo?,nu-i asa? atat cat a mai ramas in Romanica.Draga de ea,
  pe ce maini de TV a incaput!!!Mult succes Dle Iliesu va doreste Leorda Lorin SUA,FL.

 36. Maria Alexandrini Says:
  30 martie 2010 la 12:23 modificăMaria Alexandrini,medic
 37. marhindo Says:
  30 martie 2010 la 15:41 modificăDoina Marginean – informatician
  – semnez cu convingere si sper in reusita acestui demers .
 38. Asociaţia 21 DECEMBRIE 1989 » Comunicat de presa – 31 martie 2010 Says:
  31 martie 2010 la 20:25 modifică[…] susţinerea candidaturii lui Sorin Ilieşiu la funcţia de preşedinte al SRTV, publicat la adresa https://viorelpadina.wordpress.com/apel-pentru-sustinerea-candidaturii-lui-sorin-iliesiu-la-functia-d... , apel iniţiat de fostul disident, poetul Viorel Padina şi artistul plastic Devis […]
 39. angela2008furtuna Says:
  2 aprilie 2010 la 14:04 modificăAngela Furtuna,
  scriitoareIl sustin pe domnul Sorin Iliesiu pentru functia de director al Televiziunii Romane. E singura alegere corecta, cu beneficii importante si garantii solide pentru aceasta institutie:

  http://angela2008furtuna.wordpress.com/2010/04/02/sus%C8%9Binerea-domnului-sorin-ilie%C8%99iu-la-conducerea-televiziunii-romane-o-prioritate-publica/

 40. mitza oportunista Says:
  3 aprilie 2010 la 06:17 modificăEU – Mitza Oportunista am prezidat de curind
  o dezbatere aici in America cu totzi
  “OPORTUNISTI “privind candidatura lui
  – SORIN ILIESHIU – pentru a fi numit
  – sheful Televiziunii Romane – Dupa lungi analize
  inca un suntemdecishi in a ne da adeziunea cu toate
  ca am cerut shi parerea unui – vestit internaut =
  – jan dinu — ce se pricepe a intelege dedesupturile
  problemelor cu clar viziune ,aceasta fiindu-i declaratia :>> Sorin Ilieshiu – este un evreu cumsecade ce are traditie acolo de mult timp cu relatii shi super relatii ce poate fi un pivot – instrumental privind dirijarea mintilor romanilor
  pe un fagash agreabil mai ales in era noua a
  corectitudinii politice din ce in ce mai necesara in conjuncturile realitatilor interdependente devenite
  obligatorii pe mapamond …

  jan dinu

 41. Asociaţia 21 DECEMBRIE 1989 » Comunicat: Ilieşiu, “garantul depolitizarii televiziunii publice” Says:
  6 aprilie 2010 la 01:37 modifică[…] fostul disident anticomunist, poetul Viorel Padina şi artistul plastic Devis Grebu care au publicat recent eseul „Cine se teme de Sorin Ilieşiu la conducerea TVR, şi de ce… ?” precum şi „Apel pentru susţinerea candidaturii lui Sorin Ilieşiu la funcţia de preşedinte al SRTV” la adresa https://viorelpadina.wordpress.com/apel-pentru-sustinerea-candidaturii-lui-sorin-iliesiu-la-functia-d... […]
 42. Vladimir Tismaneanu Says:
  6 aprilie 2010 la 02:03 modificăDl Sorin Iliesiu este un impecabil profesionist, un om cu o constiinta curata, un luptator pentru adevar, onoare si dreptate. La doua decenii dupa rusinoasele momente in care Televiziunea Romana asa-zis libera a participat cu zel la denaturarea realitatii si la ponegrirea partidelor democratice, a eforturilor de decomunizare a tarii, dl Iliesiu, ca exponent al idealurilor societatii civile, poate contribui la recladirea din temelii a acestei institutii publice. E nevoie de o echipa noua in fruntea TVR, iar dl Iliesiu are energia si viziunea necesare unei asemenea renovari radicale. Ca membru al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste, ca autor al Apelului care a condus la infiintarea acestei Comisii, dl Sorin Iliesiu a probat acuratete, deschidere pentru dialog si principialitate. Multe din initiativele care au deblocat cercetarea trecutului traumatic i se datoreaza.
 43. Asociaţia 21 DECEMBRIE 1989 » Agerpres Alerte – 6 aprilie 2010 Says:
  6 aprilie 2010 la 08:39 modifică[…] candidaturii lui Sorin Ilieşiu la funcţia de preşedinte al SRTV’, apel publicat la adresa https://viorelpadina.wordpress.com/apel-pentru-sustinerea-candidaturii-lui-sorin-iliesiu-la-functia-d…, apel din care cităm următorul […]
 44. Hodoroncea troncea… « Viorel Padina Says:
  14 aprilie 2010 la 20:41 modifică[…] Apel pentru sustinerea candidaturii lui Sorin Iliesiu […]
 45. DANIELA BONELLI Says:
  22 aprilie 2010 la 10:22 modificăSper sa se faca o schimbare radicala in presa din Romania!
 46. pP Says:
  22 aprilie 2010 la 21:46 modificăhttp://angela2008furtuna.wordpress.com/2010/04/22/savantul-constantin-rauta-din-usa-sustine-numirea-lui-sorin-iliesiu-la-conducerea-tvr-comunicat-de-presa/
  ………………………………………………………………………..
  ,,Am primit din partea domnului Constantin Răuţă, om de ştiinţă stabilit în SUA în 1973, următorul mesaj de apreciere a lui Sorin Ilieşiu, susţinut pentru funcţia de preşedinte al SRTV de peste 30 de organizaţii civice şi sindicale, de Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România – singura organizaţie profesională care poate face recomandări pentru această înaltă demnitate – , de personalităţi de prestigiu precum Vladimir Tismăneanu, Mihai Şora, Magda Cârneci, Dan Necşulea, Devis Grebu, Viorel Padina, Dorin Tudoran, Nicolae Prelipceanu, Florin Zamfirescu, Angela Furtună, Daniel Vighi, Georges Banu sau Constantin Dobre :“Susţin cu plăcere candidatura D-lui Sorin Ilieşiu la poziţia de Preşedinte al SRTV. Cunoştinţele profesionale demonstrate de-a lungul anilor, persitenţa cu care a luptat pentru trecerea la un stat cu adevărat democratic în România, îl califică pe deplin în această poziţie.” – Constantin Răuţă

  Dl Constantin Răuţă a fost condamnat la moarte în 1974, la ordinul lui Ceauşescu, pentru că a trădat regimul comunist din România, condamnat în 2006, de Preşedintele României, ca ilegitim şi criminal.

  Dl Constantin Răuţă a activat, ca om de ştiinţă, la cel mai mare centru de cercetări NASA – Goodard Space Flight Center din Maryland, unde a lucrat 30 de ani în proiecte de importanţă strategică pentru apărarea şi securitatea Statelor Unite. A participat ca cercetător la proiectele spaţiale americane Hubble, Eos, Lansat sau Kobe, la marele sistem SM-3 NAVY, fiind recompensat cu distincţii ştiinţifice de statul american.,,

 47. Stely Says:
  23 aprilie 2010 la 10:37 modificăP.S.
  Se vorbeste ca a fost numit sau ca urmeaza a fi numit Luca
  Niculescu -jurnalist ,redactor la tvr1..Nu prea imi vine sa cred. Este o gluma ,dar ..daca ? Daca este adevarat indraznesc sa spun ca guvernul lui Boc este pe cale sa faca o gafa prin faptul ca, acest Apel -semnat de asociatii civice importante cit si de personalitati cu statut profesional deosebit ,recunoscuti in tara si peste hotare, de disidenti anticomunisti,scriitori si jurnalisti de marca -este ignorat si trecut in derizoriu ..Ar fi o dovada de mare nesimtire .Punct.
%d blogeri au apreciat asta: