O scrisorica pentru dl Maries

Domnule Mărieş,

Sincer să fiu, io am auzit de dvs abia în momentu în care my friend Dorin Tudoran i-a adresat preşedintelui  Băsescu rugămintea să fie semnificativ, iar nu blazato-vindicativ ca un urmaş votiv al descălecătorului colectiv PCR, ci dimprotiv, bre, să se-aplece asupra doleanţelor dvs în mod fair, ferm şi sportiv, reşpective să-i determine pe şmecherii de la secu, justiţie şi interne să vă predea copiile de pe hârtiile alea confraterne, în care se vorbeşte despre maşinaţiile de la revoluţia tovilor priculici şi de la mineriadele mari şi mici, însă nu aşa cum ne tromboneşte Ivan Ilici, aloo, adicătelea ca-ntr-o romantică poveste cu arici pogonici, câţiva pitici, albe ca zăpada sau brunete ca broboada lu baba rada din posada, feţi frumoşi salvatori şi terorişti invadatori, care cică scoborau din nori şi se-ascundeau prin grote, cimitire, canale de scursori şi chiar subt sfinte patrafire, n’arareori,  ci cu nume şi prenume de ofiţeri superiori, activişti, volintiri, turnători, regizori, ambasadori şi alţi scamatori care-au făcut binecunoscutele furori şi-au băgat subt iarbă verde sute de fraţi şi surori, şi nu pentru că n-ar fi phootut scăpa de Ceaşcă şi de Leancă-sa altcumva, de-un paregzamplu trăgându-le un şut spate-gios, cum ar venea, ci doar spre a înscena minciuna aia mare cât secolul, voila, şi-ai băga pe zăpăciţii  revoltaţi de pe strada ta sau a mea în case ori în batoza de tocat oase, pentru ca apoi tovii şi băieţii de rangu doi să iasă de subt acoperirile secretoase ori din sinecurile / editurile umbroase şi să se pună-n cap la FSN-urile emanate din revoluţionarele, cică, mase şi compuse din: băieţi cu ochi albaştri, miliţieni, activişti, sycofanţi, vechi comunişti ilegalişti, puşcăriaşi idealişti, asecişti, disidenţi kaghebişti, viitori ghedesişti şi alţi elitişti, exceptis excipiendis, aloo, dacă chiar insişti şi ca să nu devenim naiba complect trişti, stimate domn. Iată, aşadar,  pentru ce s-a făcut atunci moarte de om : pentru ca-n capu” ţerişoarei Ro, aloo, s-ajungă activistu’ care toată viaţa sa a fost o lichea, a muşcat ca un şarpe de dudău sau cel puţin a mâncat rahat nu cu linguroiu’, ca utlimu’ infractor la bulău, ci cu lopata, iar acum râde de mine c-am fost tont ca şi tata, de altfel, n’aşa? din moment ce n-am fost în stare  să-i duc nici măcar o pungă de bomboane măicuţei aflată pe patul de infernală suferinţă – şi care s-a dovedit a fi de cruntă moarte, helas -, şi nu că dânsa ar mai fi avut trebuinţă, ci ca să ştie că este încă umană fiinţă, bey, asta în timp ce ticalosu’ de vârsta sa, zis şi Zâmbok sau Cucuvea, care-n loc să fi lăsat pegra ro, deci strigoii Lagărului lu’ fra-drakkulo şi detaşamentu’ de kappo să se ducă unde şi-a-nţărcat iapa moşu lo’, sau măcar să nu mai stea în capu mesei Ro, aloo, deloc, ca să răsară şi la noi busuioc dupa tontoroiu’ kazaciok, i-a dat de trei-patru ori preste cap ca pe porcu’ din povestea cu izdap-izdap câne turbat şi i-a pus la loc pe post de harap-alb social-democrat-liberalo-curat :evil: 

Şi deci iată ce vreau să vă spun, dle Mărieş… În primu rând, n-aş vrea să se-nţeleagă (cum a insinuat un poet ce scrie  mişto, dar pe care se pare că nu-l mai ajută dreapta giudecată angro)  cum că n-aş avea  cică respectu’ cuvenit unui grevist al foamei emerit, ce-şi riscă viaţa pentru o idee de granit. Când eram doar un funcţionăraş cătrănit – pe vremea Iepocii de Shit – şi după ce-am făcut odată foamea timp de 4-5 zilişoare infernale, ei bine, am văzut cu ochii mei cum realitatea înconjurătoare – de la pat, scaune, gantere, pantofi şi pahare, până la pietrele şi baligile uscate din cărare – părea să se transforme brusc în mâncare (:shock:) , egzact ca-n filmuleţu ăla haios, “Goana după aur“, când Charlot se transformă într-un pui de galină blegos, gata-gata să fie halit de către tovarăşu-i de cameră mai mult lihnit decât killer odios, aşa că ştiu, stimate domn, cât e de inuman şi de dureros să nu te bucuri de masa Domnului Gustos, mai ales când nimeni nu te obligă să faci foamea – nici frigu’, nici frica – , decât sufletu-ţi generos şi destinu-ţi de rarissim hero de la Românica. Însă io altceva vreau să spun, vă rog mumos, aloo…!

Şi anume, vă-ntreb, pretine : bine-bine – vba vine ! -, dar dacă sistemul ticăloşit se va ţine băţos şi n-o să vă dea niciun document d-ăla secretos, iar dvs veţi pieri mai mult or mai puţin glorios, păi cine dreq va mai rămâne pe-aci, decât  încrengătura de băieţi kaki şi de tovi muscălii, restul de pipiţe de la jii şi de oieri ai minţii, bunicuţele expulzate din spanii şi italii, fosilele vii ale partidului şi securităţii cu penzii de zeci de mii, hoţii şi vardiştii muult mai hoţi decât îi ştii  şi – last bust not least – politcienii coloraţi ca mărgelele cu care sunt păcăliţi sălbaticii junglii: roşii, galbeni, verzi, portocalii ? Păi, domnule dragă, până când duhu’ or softu’ scumpei noastre rumânii, cum ar veni, va ridica din pământurile astea totuşi nu foarte kknii alţi copchii mai curaţi, mai bărbaţi, mai cilibii, mai cu iubire de moşii sau cu mai gingaşe materii cenuşii şi cu cojonace mai vii, care să aibă coraj să se-mbrace chiar şi-n cămaşa morţii atunci când patria le-o cere, iar nu să tremure în faţa tagmei jecmănitorilor ca o muliere fără phootere, abia atunci aveţi dreptu să faceţi ce vreţi cu viaţa dvs, aloo…!

În plus, aţi auzit şi dvs că our friend Volo şi cu CEO Stanomir au promis că vor cerceta fir cu fir nu doar mormintele sau gropile comune din anii 50, din care vânătoru’ de securişti zice c-ar fi descoperit zeci şi zeci şi-a sesizat penal în cifre seci, chit că n-a fost băgat până acuma niciun creminal la beci (ci din contra, vânătoru’ s-a poopat cu Sică Orban, fiu de ofiţer baban, dar nu de escadron ulan, şi s-a onorat cu papa Quintus la partidu-i pornit cică contra tovilor şi băieţilor d’antan), însă vor studia riguros ştiinţific şi vor concluziona academic în legătură şi cu crimele ce te interesează pe domnia ta şi pre toată naţia, păi cum aşa : respectiv, crimele neocomunizmului sadea, începând de la revoluţia de muşama şi până la ultima mineriadă de mai încoa’. Şi-atunci, dacă şi gen Voinea, preferitu’ domniei voastre, îi va asista şi va recerceta ce-a cercetat de-o mie de ori până acum, nu e păcat să riscaţi a vă preschimba la un moment dat în fum, dle Mărieş ? Sau cum să vă spun, omule  bun ?

Maestrul Devis Grebu mi se alătură, rugându-vă să vă-ntoarceţi din zadarnicu’ drum, aloo…!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Update : Am primit de la dl Sorin Iliesiu urmatoru e-mail:

Smabata, 6 martie 2010, 19:19

Draga Viorel Padina,
Draga Devis Grebu,

Doru Mărieş va multumeste amandorura pt scrisoare si pentru desene. A fost f. impresionat.
Va roaga sa rugati cititorii blogului dvs sa viziteze saitul http://www.asociatia21decembrie.ro unde sunt publicate destule comunicate Agerpres, corespondenta cu CEDO si cu autoritati din Romania (Parchetul general, STS, MApN, MAE, MI, etc), precum si foarte multe alte documente din care rezulta ca Doru Mărieş nu a facut degeaba greva foamei nici anul trecut nici anul asta.
Anul trecut a primit cam 95% din dosarul revolutiei, adica vreo 800.000 pagini.
Anul asta a primit panaa in prezent peste 2000 de pagini considerate “secrete” pana de curand. Miercuri dl.gen.Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale, va desecretiza ultimele circa 1000 de documente “secrete” din arhiva MApN care au fost incluse in dosarele revolutiei.
Dl gen.Marcel Opris, director al STS, a promis ca va desecretiza de asemenea cateva sute de pagini considerate inca “secrete”.
MI, SRI si CNSAS i-au predat lui Doru Mărieş, inca din toamana anului trecut, toate documentele “secrete” din dosarul revolutiei.
Din dosarul Mineriadei din iunie 1990, Doru Mărieş nu a primit decat cateva file (opisul), dintr-un total de 80.000 file.
Saitul http://www.asociatia21decembrie.ro este foarte bogat in informatie.

Mineriada “se lasa” mai greu decat Revolutia.

Cu multumiri,
Sorin Iliesiu

Daca vreti, puteti publica cele mai recente foto cu Mărieş:

Teodor Mărieş – 5 martie 2010

Reclame

201 răspunsuri to “O scrisorica pentru dl Maries”

 1. Stely Says:

  Aha, „ciurpriza ” a venit la miezul noptii ..
  Sunteti grozavi ,maestrilor !
  Este o altfel de Scrisoare deschisa si un altfel de Apel ..
  Sa vedem ,asadar,cum va raspunde d-l Maries la aceasta dovada de respect ….cuvenit unui grevist al foamei emerit, ce-şi riscă viaţa pentru o idee de granit..
  ..si la acest elogiu adresat unui adevarat erou …
  sufletu-ţi generos şi destinu-ţi de rarissim hero de la Romanica..
  ..si la aceasta rugaminte simpla ,dar duioasa ..
  Însă io altceva vreau să spun, vă rog mumos, aloo…! ..sa-si crute viata ptru ca tara are nevoie de dinsul viu si puternic ptru a-si duce pina la capat lupta..
  Scrisoarea aceasta pleaca de la un veritabil anticomunist si prin urmare ea ar trebui sa aiba un impact destul de puternic asupra d-lui T.Maries ..Este credibila ptru ca este sustinuta de doua personalitati deosebite : V.Padina&D.Grebu
  Este un apel ptru solidaritate si responsabilitate ,pe care si eu il sustin ..

  p.s.am o mica teama ca nu-mi ies aldinele.. ups !

 2. petitPARIS Says:

  foarte buna poastarea (scrisorica),superbe desenele.
  va recomand si acest articol:

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6304727-pnl-crin-antonescu-deriva-liberala-mihail-neamtu.htm

 3. despinavestea Says:

  Excelent scris ! Iar imaginile sunt dramatice si realiste.

  Oare Dl Maries, n-ar putea fi invitat sa se alature si sa colaboreze cu institutul ?
  Sunt convinsa ca este omul care stie cele mai multe amanunte privind mai ales perioada postcomunista .

  In acest fel va inceta si greva foamei si va lucra personal la clarificarea tuturor nelamuririlor sale .

  Cred ca ar fi cel mai bun mod de a-i satisface cererile.

 4. orangeskorpion Says:

  si eu m-as bucura ca Dl. Maries sa renunte la greva foamei.

  ideea despinei este excelenta!

 5. orangeskorpion Says:

  citi il merita pe D.Maries in tara asta?????

 6. Riddick Says:

  Bună dimineaţa !

  Ăla cu „rivuluţia mare cât seculu”, pre nume de portocală, stă prin Francia şi se indignă de „regimul băsesc”. Cum ne-a mai păcalit dupa articolul din Le Point (1990). Auctorele, aloo, adică.

  Dan Voinea, pre care aud cum că l-ar susţine Asociaţia 21 Decembrie 1989, apare pe lista de semnături de protest contra modificarilor intervenite la INMER şi IICCR, pe care asociaţia le salută.

  Deci, partea finală din postare (cu participarea lui DV), nu cred că se va confirma.

 7. despinavestea Says:

  Da, ciudata sustinerea lui DV de catre Asociatia 21.
  Avem o problema, deci.

 8. Riddick Says:

  Despina, ştiu ca era susţinut dinainte de semnatură, nu am date noi despre prezent.

 9. petitPARIS Says:

  @Riddick
  +

 10. despinavestea Says:

  Inteleg .
  Vom trai si ne vom lamuri.
  Sper ca si dl Maries sa traiasca

 11. Riddick Says:

  Printre personalităţile semnatare: Herta Müller, scriitoare, Laureată a Premiului Nobel pentru literatură, 2009, Doina Cornea, fostă disidentă a regimului comunist, László Tökés, fost disident al regimului comunist, Membru al Parlamentului European, Octav Bjoza, fost deţinut politic, Preşedinte Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România,
  Marius Oprea a fost demis din fruntea IICCMER!
  Comunicat de la Vladimir Tismaneanu si un articol despre bugetul IICCMER

  http://www.observatorcultural.ro/Marius-Oprea-a-fost-demis-din-fruntea-IICCMER*articleID_23311-articles_details.html

  (s-ar putea ca linkul să nu se deschidă bine în WordPress )

  „Dr. Dennis Deletant, Profesor Universitar, University College London, Dr. Zoe Petre, Profesor Universitar, Facultatea de Istorie, Universitatea Bucureşti, Dr. Mihaela Grancea, Profesor Universitar, Facultatea de Istorie şi Patrimoniu, Universitatea Lucian Blaga, Sibiu, Leotin Iuhas, fost disident al regimului comunist, Liviu Mihaiu, jurnalist, General în rezervă, Dan Voinea, Conferenţiar Universitar Dr., Universitatea Titu Maiorescu, Bucureşti, Dr. Antoaneta Tănăsescu, Profesor Universitar, Facultatea de Litere, Universitatea Bucureşti”.

 12. despinavestea Says:

  Numai nume de „mari dizidenti”

 13. AVP Says:

  Buna dimineata.

  Despina, un alt om care ar putea fi rugat sa colaboreze cu IICCMER si care stie foarte multe lucruri inca nestiute despre decembrie 89 si iunie 90 e dl Constantin Dobre. De altfel, CD chiar si-a exprimat disponibilitatea de a colabora, insa nu prea-l baga nimeni in zeama pe-acolosa, helas… Deocamdata nu spun decat atata.

  In alta ordine de idei, zau ca nu m-asteptam ca tu, care pana acum te-ai dovedit a fi de o civilitate bucuresteana, daca nu ioropeana, aloo, sa fii atat de vehementa fata de my priatelor Sorin Cucerai… Bine, nici el nu s-a comportat pe-aci ca un lazy angel din rai si-a se-ncapatineaza sa nu-si ceara scuze fata de Devis Grebu, de Dobre si de mine, pentru niste vorbulitze pe care mi-e si rusine sa i le reamintesc :oops:, dar in niciun caz el nu ne-a facut – inca… 🙂 – tradatori de tzeara, dear surioara, asa cum l-ai facut mataputza ieri seara… As dori sa nu se mai repete, nu de alta, dar ne vor trata inimicii de talibani ori, mai pe rumaneste, vor considera ca suntem o haita portocalie, gata sa muste la beregata pe oricine nu-mi (mai) place mie sau care are alta idee (fie ea si fundamental gresita 😉 ) in scafarlie, olelie lie…

  @Riddick, nu uita ca ai de a face cu o scrisorica de artist, care tre cetita cu lupa, nu asa cum ai ceti o stire prefabricata, scrisa in limbaj de lemn si vata, dintr-o gazeta deboshata… 🙂 Mai ceteste-o, please, o data… 😉

 14. despinavestea Says:

  Neata AVP

  Eu l-am rugat pe dl Cucerai sa-si ceara scuze pentru ca a scris ca :

  „doreste si s-ar bucura daca Romania ar intra in faliment”

  Ce sa faci cand auzi asa ceva?
  Sa taci si sa te prefaci ca nu observi enormitatea scrisa de dansul?

  In rest n-am intervenit, a scris tot ce-a vrut dansul si mai mult decat atat.

  Motivul pentru care am intervenit n-are nici o legatura cu doctrina politica pe care o sustin.

 15. despinavestea Says:

  AVP
  Cred c-am inteles ce-ai vrut sa spui ca „sa citim cu lupa”
  🙂

  Am tot banuit asta,dar am zis hai s-o luam mai intai ca” limbaj de lemn si vata” 🙂

 16. petitPARIS Says:

  @Riddick
  Draga R.
  ,,Printre personalităţile semnatare: Herta Müller, scriitoare, Laureată a Premiului Nobel pentru literatură,,
  Sunteti sigur ca Herta Müller a semnat acel appel?
  A confirmat Herta Müller ?
  Este cel putin bizar cum acesti domni(experti in manipulare) au acces atit de usor la
  Herta Müller.
  Aici fac referinta la MO sau VICTOR roMcea.
  Apropo :
  Uite ce publica acum Domnul VICTOR roMcea. pe al lui blog:

  ,,ADEVĂRATUL ADVERSAR AL COMUNISMULUI: NAŢIONALISMUL
  de Mihai Ungheanu – pentru care se va savarsi azi parastasul de un an, la Cimitirul Bellu Ortodox,,

  @AVP

  ,,un alt om care ar putea fi rugat sa colaboreze cu IICCMER si care stie foarte multe lucruri inca nestiute despre decembrie 89 si iunie 90 e dl Constantin Dobre.,,

  ……………………..
  Aveti perfecta dreptate.

 17. sorin cucerai Says:

  AVP, scrisorica asta ai trimis-o si domnului Maries, sau doar ai postat-o aici, pentru prieteni?

 18. Riddick Says:

  @petitPARIS :

  Sunt nişte semne de întrebare cu Herta Muller:

  The Germandom Prize

  Apparent
  The Nobel Prize Committee has provided an apparently unexpected publicity to the cause of the German minority policy to an extent that the BdV could hardly have accomplished for eastern „Germandom”. But there are doubts as to whether the Nobel Prize decision was spontaneous. At least in the past, the Committee has had ties to foreign interests, who had sought to promote particular candidates and block others because of political consequences.

  http://www.german-foreign-policy.com/en/fulltext/56287

  Herta Muller a primit Nobelul în preajma lansarii „proiectului Johannis”; a făcut şi declaraţii controversate cum că „în România conduc securiştii”, fară a nominaliza – dar s-a înţeles clar manevra, era an electoral (2009).

  Dacă şi Ungheanu ar fi fost naţionalist şi adversar al comunismului, atunci cercul e pătrat.

 19. devis grebu Says:

  Draga Sorin Iliesiu ,
  Nu stiu daca AVP a facut-o deja –sau are de gand s-o faca – dar eu ma grabesc sa va indrept ochii/atentia catre noua -superba- postare a LUI , prin ” scrisorica „-n stilul/sos propriu –inimitabil & inegalabil , adresata lui T. Maries, sperand in mesageria Dtale rapida catre DESTINATAR ( intelegand ca sunteti un apropiat al dansului ) . Poate ca acest ” gest ” cum nu se poate mai original si puternic/convingator ,sa ajute mai mult–mai repede–mai eficace , decat demersurile de pana acum . V-as ruga sa fiti amabil ,confirmandu-mi primirea acestui mesaj . Cu bine , Devis Grebu

 20. devis grebu Says:

  ( apendice )& aviz ,carcotasilor mereu proaspeti .
  E –mail-ul de mai sus a fost expediat azi dimineata .
  Sorry boys ! …

 21. DespinaVestea Says:

  Si tipul cu Incalzirea Globala a primit Premiul Noblel.
  Iar acum se dovedeste ca a mintit o lume intreaga.
  N-ar fi mai bine ca Academia in cauza sa acorde aceste titluri numai dupa ce a verificat de sute de ori tocmai pentru a nu gresi?

 22. orangeskorpion Says:

  stie cineva unde este acum D.Maries, unde face greva foamei???

  devis grebu, va intreb:

  daca D.Maries este in bucuresti, nu ar fi bine ca o delegatie sa se deplaseze la locul unde se afla si sa-l roage personal sa renunte la greva foamei????

 23. Riddick Says:

  Comitetul Nobel promovează criptocomunişti şi islamofili:

  NOBEL PEACE PRIZE (NPP)

  http://www.discoverthenetworks.org/groupProfile.asp?grpid=6979

 24. petitPARIS Says:

  @DEVIS
  ceva pute in DANEMARCA
  Niciun comentariu la “Comunicat – Conferinta extraordinara de Presa – 7 martie 2010”
  # petitPARISpe 06 Mar 2010 la 9:22 am
  Comentariul postat asteapta aprobarea.
  O scrisorica pentru dl Maries
  06/03/2010 — AVP (VIOREL PADINA)

  https://viorelpadina.wordpress.com/2010/03/06/o-scrisorica-pentru-dl-maries/#comment-10984

 25. Riddick Says:

  Au moderare, mie îmi apar comentariile şi după o oră, câteodată.

 26. petitPARIS Says:

  @Riddick
  ?
  mon ami!

 27. devis grebu Says:

  @o/sk
  N-am idee ,din pacate . Cred ca Iliesu e informat –si chiar apropiat al Dlui Maries – de aceea m-am grabit ( nestiind ce a facut AVP ) sa-i expediez acest e-mail pentru a face legatura cu dansul . Astept confirmarea solicitata ,precum si un eventual/sperat raspuns–reactie la cele scrise de AVP si forwardate de mine .

 28. sorin cucerai Says:

  @ Devis Grebu

  Nu ma temeam ca AVP n-ar fi trimis scrisorica, ci dimpotriva, ca ar fi trimis-o.

  Din cite vad, nici dumneavoastra nici AVP nu stiti absolut nimic despre Doru Maries. Ingaduiti-mi atunci sa fac citeva observatii.

  1. Doru Maries este in greva foamei pentru ca unele documente legate de revolutia din ’89 si de mineriada din 13-15 sunt inca secrete. Singurul care poate cere desecretizarea lor este Traian Basescu, in calitate de sef al CSAT. (Pe baza deciziei CSAT, premierul Boc emite o hotarire de guvern.) In consecinta, aceasta este o tentativa a lui Doru Maries de a forta mina celui de care depinde desecretizarea. Un demers atit de radical precum greva foamei presupune ca toate celelalte demersuri (atit cele amiabile cit si cele mai putin radicale) au esuat.

  Prin urmare, Doru Maries nu are despre Traian basescu o parere la fel de buna ca a dumneavoastra si a lui AVP.

  Pe de alta parte, pentru Doru Maries problema nu este generalui Voinea, ca pentru dumneavoastra, ci actualul procuror general, numit si sprijinit in functie de Presedintele Romaniei.

  2. Se intimpla ca Doru Maries are despre Marius Oprea si fostul IICCR o parere mai buna decit dumneavoastra si AVP.

  3. Doru Maries nu este un erou pentru ca este acum (pentru a doua oara) in greva foamei, ci pentru ce a facut pe 21 decembrie 1989 (si ulterior, fireste, dar in primul rind pentru asta).

  Va reamintesc ca pe 21 decembrie 1989, in Bucuresti, nu riscai sa fii turnat de prieteni, de colegi sau de alti binevoitori, nu riscai sa ti se intocmeasca de catre baieti un dosar de urmarire informativa, nu riscai sa fii bestelit intr-o sedinta de partid, nu riscai sa fii dat afara din „cimpul muncii” – riscai sa fii ucis. Punct. Doru Maries si-a privit moartea in fata si a decis sa faca pipi pe ea. Pentru asta e erou.

  (Nu stiu daca stiti, dumneavoastra sau AVP, dar cei care au fost in piata in 21 decembrie si inca traiesc continua sa aiba un sentiment de vinovatie pentru ca ei traiesc pe cind altii au murit. Se cheama stres post-traumatic – si il au mai ales soldatii care supravietuiesc unei batalii sau unui razboi.)

  Asa fiind, AVP a comis citeva gafe in scrisorica lui. Daca m-ar fi intrebat inainte s-o scrie sau s-o trimita, i-as fi spus.

 29. despinavestea Says:

  Nu numai D Maries a fost in Piata pe 21 Decembrie 1989.
  Iar dansul nu-i reprezinta pe toti cei din Piata .

  Exista si anonimi care si nu se lauda peste tot cu aceasta participare si nici n-au cerut certificate in acest sens.
  Era de prost gust sa faci asta ,daca nu erai vatamat fizic sau psihic.

  Mai cunosc pe cineva care a fost atunci lovit in cap si este si acum internat la Spitalul Obregia

  Pe de alta parte sa nu uitam de schimbarea comportamentala a lui Marian Munteanu de dupa represiunea minerilor .Ce s-o fi intamplal cu Marian Munteanu?
  Ce se intampla cu Doru Maries?

  Cred ca acest lucru ar trebui sa fie foarte bine clarificat inainte ca cineva sa se joace cu viata lui D Maries.

 30. Riddick Says:

  Am o ipoteză – este posibil ca anumite documente să afecteze interesele DE ACUM ale României dacă vor fi desecretizate.

  Ceva similar cu situaţia unor documente despre evenimentele din 1907 – Carol I a dispus distrugerea unor documente secrete din care reieşea implicarea unor agenţi austro-ungari în organizarea de tulburări, iar noi eram aliaţii lor (tratatul secret de alianţă din 1893).

  Acţiunea era organizată fără ştirea lui Franz Josef, de către un general care dorea ca la jubileul de 60 de ani de domnie, în 1908, să fie o manifestare grandioasă (va fi anexarea Bosniei-Herţegovina în 1908, când a fost foarte aproape declanşarea unui conflict cu Rusia, şi se urmărea şi de la România ceva-ceva).

 31. Riddick Says:

  Marian Munteanu lucra cu Mănăstirea Secu demult. Îl frecventa pe Ţuţea ante-’89, poate chiar îl şi fila astfel.

  Era/este în anturajul lui Măgureanu.

  La mitingul din 28 ianuarie 1990, camerele TVR tocmai pe el l-au gasit din mulţime pt interviu (era spre seară, şi TVR punea întrebari în direct, din Piaţa Victoriei, unui ins hirsut, într-un palton ponosit – M.M.).

 32. Stely Says:

  Desigur ca vor exista nu numai circotasi ,dar si invidiosi .
  Am considerat ,cindva ,acele scrisori si apeluri ,trimise ca pe banda rulanta,formale si neconvingatoare.. Tocmai ptru ca apareau in preajma unor evenimente politice si ptru ca ele erau sustinute ca la comanda de fosti dizidenti anticomunisti ,amestecati cu politicieni strins unitit in jurul lui Ilici,acele apeluri imi pareau necredibile si manipulatoare.Nu am aderat la nici o astfel de lista de genul acela ,dar am preferat sa intru pe site-ul „asociatiei 21 decembrie” si sa-i adresez in nume personal d-lui T.Maries atit sutinerea mea ,dar si o sincera ingrijorare ptru viata sa ,cerindu-i sa inceteze acest procedeu dur si extrem .
  Am spus inca de acum citeva zile ca ,d-l T.Maries ,ar trebui sa inceteze a-si pune viata in pericol ..
  Eu nu pretind ca d-lui T.Maries sa-i pese prea mult de sustinerea si ingrijorarea mea sincera ..Sunt o anonima ptru dinsul ,dar D-nii V.Padina &D.Grebu ,nu.. Dinsii nu trebuie banuiti nici de interese oportuniste ,nici de demagogie pura si nici de formalism..
  Scrisoarea adresata d-lui T.Maries ,de catre d-l.Padina si insotita de dedicatiile atit de sugestive ale d-lui D.Grebu, este convingatoare prin profunzimea ei.. Ca de altfel toate Apelurile redactate de autorul „Apelului catre Europa ” ,din anii 80 ,si aceasta scrisoare ca un Apel ,este convingatoare prin faptul ca si acum ca si atunci ea este insotita de o analiza profunda a tuturor evenimentelor dramatice care au dus la pierderea vietii multor tineri ,parinti si chiar si copii .
  Scrisoare aeste o radiografie dura a anilor ce au urmat dupa revolutie ,care dezvaluie vinovatii si consecintele faptelor lor ,derivate din dorinta de a pastra si perpetua un sistem care au ruinat tara moral si material..
  Ei vor trebui sa raspunda ..Dar ,nu oricum ,ci prin investigatii minutioase si cercetari riguroase facute de profesionisti care si-au dovedit competenta si eficienta in nenumarate rinduri ..Sunt increzatoare in capacitatea lor de a-si forma o echipa de oameni, la fel de competenti ,care iata ne-au dovedit-o din plin ,pe acest forum..
  Sa lasam deci ragaz acestei echipe sa demareze cit mai repede activitatea pe atit de grea ,dar atit de necesara..
  Acordati-le ,si dvs ,acest ragaz,d-le T.Maries !

 33. sorin cucerai Says:

  ” despinavestea Says:
  06/03/2010 la 10:44

  Excelent scris ! Iar imaginile sunt dramatice si realiste.

  Oare Dl Maries, n-ar putea fi invitat sa se alature si sa colaboreze cu institutul ?
  Sunt convinsa ca este omul care stie cele mai multe amanunte privind mai ales perioada postcomunista .”

  ” despinavestea Says:
  06/03/2010 la 13:54

  Nu numai D Maries a fost in Piata pe 21 Decembrie 1989.
  Iar dansul nu-i reprezinta pe toti cei din Piata .”

  Ups. Ce repede se schimba parerile Despinei Vestea:))).

  @ despinavestea

  Poate ca nu-i reprezinta pe toti. Dar e singurul care cere aflarea adevarului pentru toti – si care e dispus sa-si puna viata la bataie pentru asta.

 34. monica Says:

  @Dle Cucerai,
  Cu multa umilinta si nu cu atat de mare aplecare(informare) pe acest subiect ,pe care-l consider de o mare importanta nationala si internationala,dati-mi voie sa-mi exprim si eu o parere,doua,ca tot romanu’ atunci cand se afla-n treaba.
  Dupa cum mi-a trecut pe la ureche(va precizez ca informatia nu-mi este f.precisa)am aflat ca As .21 decembrie si insusi dl Maries au fost primiti de seful STS ,unde li s-a comunicat ca documente importante au si fost desecretizate,au acces la ele ,dar nu au voie sa le copieze ,iar studierea lor se poate face la sediul acelei institutii,din ratiuni de stat.(fac acest comentariu sub rezerva neinformarii mele profunde)
  In alta ordine de idei,eu nu cred ca-i vreo prooblema , ca dl Maries nu-l place la fel de mult pe Presedinte asa cum banuiti ca-l plac unii dintre noi ,de pe-aici.
  Asta este un lucru firesc.
  Stiind probabil si el acest lucru,mie mi se pare extraordinar ca dl Basescu l-a primit pe Dl Maries,in prezenta acestuia din urma,Procurorul general al Republicii fiind apostrofat de lipsa de reactie la manifestarile extreme ale acestui mare revolutionar.
  A dovedit,Presedintele ca este al tuturor romanilor?
  Nu stiu daca va mai aduceti aminte ca,Asociatia 21 Decembrie chiar l-a sustinut la alegerile prezidentiale,pe dl Basescu.
  Cu umila grija pt sanatatea domniei sale il rog si eu,o anonima bunica din ro,sa inceteze greva foamei,temporar ,pt a vedea daca spusele din comunicatele IICCMER sunt adevarate sau nu.

 35. sorin cucerai Says:

  @ Riddick

  Vladimir Tismaneanu NU va impartaseste parerile despre Marian Munteanu. Si nici eu, de altfel.

  Dar nu e nevoie sa ma credeti pe mine. Il puteti intreba direct pe domnul Tismaneanu despre ce crede domnia sa si va veti lamuri.

  Domnul Tismaneanu a fost unul dintre putinii care l-au vizitat pe Marian Munteanu in spital (apropo, stiti de ce Marian Munteanu mai traieste inca? Pentru ca minerii au crezut ca l-au omorit, asa ca l-au aruncat printre alte cadavre…) – si este inca, din cite stiu, in relatii amicale cu dinsul.

 36. sorin cucerai Says:

  @ Monica

  Nimeni nu contesta vreo secunda meritele lui Traian Basescu in desecretizarea unor documente. Ar fi ridicol si nedrept. Doar ca desecretizarea nu este integrala – si tocmai din acest motiv Doru Maries este pentru a doua oara in greva foamei.

  Ma alatur si eu tuturor celor care il roaga pe Doru Maries sa renunte la greva foamei. Pe de alta parte insa, trebuie sa recunoastem cu totii ca ceva radical trebuia si trebuie facut.

  Doru Maries este la un pas sa cistige la CEDO, tocmai de-asta autoritatile refuza, sub diferite pretexte, sa-i puna la dispozitie toate documentele.

  Legat de conditia pusa de STS – cei de la STS stiu foarte bine ca, intr-un proces, unele documente pot ramine accesibile exclusiv partilor si judecatorilor, ele nu devin publice daca instanta decide ca ele sa nu devina publice, astfel ca documentele respective pot fi predate fara niciun fel de problema.

 37. Riddick Says:

  Posibil, domnule Cucerai, posibil.

  Totuşi, MM făcea export de armament, pe timpul lui Văcăroiu

  http://www.piatauniversitatii.com/forum/viewtopic.php?p=3464#p3464

 38. monica Says:

  @Dle Cucerai,Dl Maries era chiar in prezent greva a foamei cand a fost la STS,iar problema documentelor puse la dispozitie fara rezerva,pot fi studiate de catre Asociatie cu titlu de stabilire de legaturi intre diverse cauze,publicarea sau folosirea lor fiind interzisa Asociatiei decat in procese ,in felul in care l-ati mentionat dvs.
  Este sau ar putea fi f corect din partea noastra ,daca am recunoaste, uneori si meritele persoanelor indezirabile preferintelor noastre ,de orice natura.

 39. Sorin Says:

  Maistre AVP, ca tot ma toci la ora de seara cu scrisorele capitale si provinciale pentru trecutul Patriei muma, zi-mi si mie (in privat), cine-i Maries asta ?
  Hai, vikend placut !

 40. monica Says:

  @S.Cucerai

  ECE HOMO !

  Sper, ca ati inteles! Un barbat de mare caracter,chiar se tine de cuvant. 😛

 41. sorin cucerai Says:

  @ Monica

  Pai tocmai ca am recunoscut. Am spus explicit ca meritele domnului Basescu in aceasta privinta nu pot fi contestate.

  Pe de alta parte, cred ca trebuie sa intelegem ca procesul revolutiei romane (cred ca ii putem spune asa) este ACUM pe rolul CEDO. Asadar, Doru Maries are nevoie de acele documente nu pentru ca ele sa fie studiate la IICCMER, are nevoie de ele ACUM pentru ca sunt probe intr-un proces impotriva statului roman, iar probele respective sustin punctul de vedere al lui Doru Maries.

  Asadar, Doru Maries are nevoie de acele documente in virtutea dreptului sau de a-si organiza apararea intr-un proces, nu pentru altceva. Tocmai de aceea autoritatile romane sunt reticente in a-i acorda lui Doru Maries toate documentele pe care el le cere, pentru a-i limita astfel dreptul la aparare. Asta e miza.

  @ Riddick

  Va pot spune ca eram de fata cind cineva i-a facut lui Marian Munteanu reprosul legat de prezumtivul comert cu arme pe care i-l faceti si dumneavoastra. I-am spus atunci lui Marian Munteanu ca a fost unul dintre putinii oameni pentru care m-as fi lasat ucis fara sa stau pe ginduri, dar ca intre timp am inceput sa am rezerve si sa iau distanta fata de el.

  Marian Munteanu a demontat punct cu punct acuzatia, intr-un mod absolut convingator. Nu stiu de ce nu o face si public, avind in vedere ca multa lume inca ia intoxicatia cu „Marian Munteanu – comerciant de armament” drept adevar.

  O face totusi cumva pe blogul sau, prezentindu-si CV-ul si sursele de venit de la terminarea facultatii si pina in prezent. Dar niste precizari pe un blog nu pot combate o prejudecata inradacinata deja – e prea putin, din punctul meu de vedere.

 42. sorin cucerai Says:

  @ Monica

  Excelent! E chiar excelent ca Doru Maries a reusit asta! Si felicitari si directorului STS!

 43. Stely Says:

  @S.Cucerai,
  M-ati convins de intentiile dvs.bune si responsabile ,desi am constatat ca sunt citeodata minate de o atitudine patimasa si partizana .Dar , sa zicem ca izvorsac din convingerea ca aveti dreptate .Il cunoasteti mai bine pe T.Maries ,dar, nu ,si pe S.Iliesiu ?!..care la fel ca si dinsul a fost pe baricade in 21 dec?. .Va intreb ,prin urmare : Cum se se face ca ,d-l S.Iliesiu , autorul atitor Apeluri care si-au aflat rezolvarea ,este multumit si merge in continuare pe aceeasi incredere atit in T.Basescu cit si presedintii IICCMER ,ca si noi ,de altfel ? Spuneti dvs.ca problema d-lui T.Maries este T.Basescu..El a numit-o pe L.Codruta K.si tot el ar trebui sa hotarasca prin CSAT desecretizarea acestor documente care ii sunt atit de necesre d-lui T.Maries incit isi pune viata in pericol..
  Eu nu inteleg cum este acum implicat T.Basescu ,desi la intilnirea din dec. a parut multumit de rezult.intilnirii si ca urmare , a incetat greva foamei ..Vad ca dvs.stiti ,ca desi atunci a fost multumit ,acum nu mai este..
  S.Cucerai ,va rog,lamuriti-ma si pe mine , exista un raspuns oficial ,la cauza ptru care aceste documente nu pot fi desecretizate ?

 44. monica Says:

  Dle Cucerai,
  inteleg ca aveti o anume satisfactie din faptul ca Statul va plati reaua credinta a dlui Iliescu sau a Dlui Constantinescu ,care n-au avut abilitati in a convinge institutiile statului sa desecretizeze documente.
  Pai,cum sa fiu eu de acord cu aceasta satisfactie a dvs,cand tocmai si io,Monica bunica sunt chiar…statul? 🙄 .
  De ce sa platesc io daune dl Maries ,cand io nici n-am curajul sa-i trec pe dinainte si nu i-ar plati daune ,tocmai cei doi impricinati de mai sus ,unul ca se autodenunta iar cel de-al doilea ca s-a lasat infrant de servicii?Haideti,ca n-oi fi io filosof, ca si dvs ,dar nici adusa cu barca din centru’ tarii pana la capitala?

 45. AVP Says:

  Maestre Devis Grebu, multumesc pt scrisorica de instiintare spre dl Sorin Iliesiu, pretinu nostrum si-al dlui Maries, pe care de altfel l-am instiintat si io prin semnalul trimis prin undisclosed recipients.

  @Rdiddick – Nu cred ca Herta Muller e shpioana rusnaka si nici ca Komitetu Nobel ar fi o anexa a FSB, bre… 🙂 Sunt insa convins ca Herta – ca orice scriitor de succes imediat – gandeste in rutine simplicissime, alb-negru, in lumina carora toti cei ce par a fi securisti (precum omu nostru de la Anvers, de-un paregzamplu 😉 ), sunt rai fara discutie, iar toti cei ce par antisecuristi or anticomunisti, fiindca ei isi zic asa sau pt ca apartin de un partid „de dreapta” (cum ar fi pnl-ul lu Quintus, Stolnici, Mele, Patriciu, Orban, Crin-Porumbacu, Ghise, M.Oprea, Varu Jan, Catarama, Bijboaca, M.Oprea et aliis ejusdem farinae), sunt ingeri din vrej… Asa gandeau si proletcultistii, dar si copiii cetitori de basme, sau doamna cu caciulitza & cratitzele, nu spui tzine, persoana insemnata, pai cum dreq…

  @Sorin Cucerai, constat cu tristete ca ramai din ce in ce mai mult de carutza, neica… 😦 Fiindca se pare ca omu nu poate sa discute cu tine decat daca te pune pe doua coloane, tu neavand obiceiu sa-ti recunosti gresalele si sa-ti ceri scussi, chiar asta o sa fac mai jos, desi o sa-mi ia oarece timp din rastimpu-mi pretios, aloo…:

  sorin cucerai Says:
  06/03/2010 la 13:36 modifică

  @ Devis Grebu

  Nu ma temeam ca AVP n-ar fi trimis scrisorica, ci dimpotriva, ca ar fi trimis-o.

  Din cite vad, nici dumneavoastra nici AVP nu stiti absolut nimic despre Doru Maries. Ingaduiti-mi atunci sa fac citeva observatii.

  1. Doru Maries este in greva foamei pentru ca unele documente legate de revolutia din ‘89 si de mineriada din 13-15 sunt inca secrete. Singurul care poate cere desecretizarea lor este Traian Basescu, in calitate de sef al CSAT. (Pe baza deciziei CSAT, premierul Boc emite o hotarire de guvern.) In consecinta, aceasta este o tentativa a lui Doru Maries de a forta mina celui de care depinde desecretizarea. Un demers atit de radical precum greva foamei presupune ca toate celelalte demersuri (atit cele amiabile cit si cele mai putin radicale) au esuat.

  avp reply : Daca n-ai fi atat de foodul si / sau disperat de dorinta de a-ti lua revansa fata de cei ce ti-au demostrat ca ai cetit aiurea o norma juridica elementara (fara a pregeta, in acelasi timp, sa-i balacaresti pe cei care cica nu pricepeau ceea ce doar tu, cu logica-ti de belfer de filosofie, intelegeai), ai fi phootut percepe destul de lejer, tontusi, ceea ce io insumi spun in scrisorica de aici, dar nu intr-un limbaj de lemn sau te arici pogonici, ci pt cetitori mai voinici, pai cum dreq… ➡ „Sincer să fiu, io am auzit de dvs abia în momentu în care my friend Dorin Tudoran i-a adresat preşedintelui Băsescu rugămintea să fie semnificativ, iar nu blazato-vindicativ ca un urmaş votiv al descălecătorului colectiv PCR, ci dimprotiv, bre, să se-aplece asupra doleanţelor dvs în mod fair, ferm şi sportiv, reşpective să-i determine pe şmecherii de la secu, justiţie şi interne să vă predea copiile de pe hârtiile alea confraterne, în care se vorbeşte despre maşinaţiile de la revoluţia tovilor priculici şi de la mineriadele mari şi mici, însă nu aşa cum ne tromboneşte Ivan Ilici, aloo…

  Cucerai wrote: Prin urmare, Doru Maries nu are despre Traian basescu o parere la fel de buna ca a dumneavoastra si a lui AVP.

  avp reply ➡ Habar n-am ce parere are T.Maries despre „basescu”, caci nu rezulta lucrul ista din alegatia ta footila ca drea…; tot ce-am inteles din fraza-ti e ca tu insuti ai despre Base o parere hyperproasta, fiindca tii cu partida mai casta, cu finantare din Siberia vasta ; nu cunosc nici parerea lui Devis Grebu despre Base, caci nu-i stau cu boldu intrebarii in coasta, cat despre mine am spus tot timpu ca e „raul cel mic” si cu asta bastă, ca sa zic asa.

  Cucerai says: Pe de alta parte, pentru Doru Maries problema nu este generalui Voinea, ca pentru dumneavoastra, ci actualul procuror general, numit si sprijinit in functie de Presedintele Romaniei.

  avp reply: Parerea ta. Cand oi vedea un rechizitoriu semnat de gen.Voinea, dupa aproape 20 de anisori de cand tot cerceteaza dosarele alea, prin care sa spuna clar si tare ca Ivan Ilici sau cutare e vinovat sau ba de minciuna sau diversiunea aia, rechizitor pe care sa-l respinga dna procoror general, atunci mai vbim… Pana atunci insa, constat ca esti cam aerian intr-un hal fara de hal, cel putin in chestiutzele astea de care n-ai habar, dar te crezi vedeta de bal… 🙂

  Cucerai dixit: 2. Se intimpla ca Doru Maries are despre Marius Oprea si fostul IICCR o parere mai buna decit dumneavoastra si AVP.

  avp reply : Zau ? Nu vad de unde rezulta asta… A semnat Maries, cumva, Apelu proMO si nu stiu io…? 🙄

  Cucerai spune: 3. Doru Maries nu este un erou pentru ca este acum (pentru a doua oara) in greva foamei, ci pentru ce a facut pe 21 decembrie 1989 (si ulterior, fireste, dar in primul rind pentru asta).

  Va reamintesc ca pe 21 decembrie 1989, in Bucuresti, nu riscai sa fii turnat de prieteni, de colegi sau de alti binevoitori, nu riscai sa ti se intocmeasca de catre baieti un dosar de urmarire informativa, nu riscai sa fii bestelit intr-o sedinta de partid, nu riscai sa fii dat afara din “cimpul muncii” – riscai sa fii ucis. Punct. Doru Maries si-a privit moartea in fata si a decis sa faca pipi pe ea. Pentru asta e erou.

  avp reply: Carevasazica, dupa parerea ta, cei ce au fost in strada pe 21 dec.1989, atunci cand nici cel mai prost comunist or securist nu mai era sigur ca Ceasca al lor va mai egzista a doua zi, riscau sa fie ucisii de comunistii or securistii zurlii, in fata a sute de mii de martori si-n fata camerelor tembeliziunilor lumii, insa cei care se luptau cu securistii si comunistii in octombrie 1980 sau in august 1981, singurei 2-3, in fatza a sute de mii de comunisti si securisti siguri pe ei, nu riscau nemic, bey… Aloo, dar parca in Interviu cu un destin spuneai altceva, hey… ? 😯 Mah, Sorine, tu chiar esti filosof serios, mey… ? 🙄

  Cucerai zice: (Nu stiu daca stiti, dumneavoastra sau AVP, dar cei care au fost in piata in 21 decembrie si inca traiesc continua sa aiba un sentiment de vinovatie pentru ca ei traiesc pe cind altii au murit. Se cheama stres post-traumatic – si il au mai ales soldatii care supravietuiesc unei batalii sau unui razboi.)

  avp reply: N-au murit decat cei care trebuiau sa moara pentru ca revolutia secului (nu a secolului, fugi drea…) sa para o revolutie totala, iar nu o lovitura de stat nasoala… Cei ca alde tine, iesiti in strada spre a sustine fara de voia lor diversiunea tovilor si baietilor, ati fost figuranti intr-un scenariu scris de celebru regizor al comisarului Moldovan, fraticilor… Ai auzit de el…? 🙄

  Cucerai nu se lasa: Asa fiind, AVP a comis citeva gafe in scrisorica lui. Daca m-ar fi intrebat inainte s-o scrie sau s-o trimita, i-as fi spus.

  avp reply: Of, of… 🙂 Daca ar fi sa ne imbogatim din gafe, tu ai fi miliardar deja, iar io acelasi saracan, helas… Hai pa, fugi naiba, nu m-asteptam sa dai in gropi chiar pe bloaga mea… 👿

  Celalat @Sorin : daca te agaseaza semnalele mele, nu ti le mai trimet, si basta. Care-i problema ? 🙄

 46. sorin cucerai Says:

  @ Stely,

  E simplu. Dupa acea intilnire, Doru Maries a obtinut promisiunea desecretizarii. Prin urmare, a incetat greva foamei. Ulterior a constatat ca nu toate documentele pe care le ceruse fusesera desecretizate, asa incit a reintrat in greva foamei.

  Cit despre Sorin Iliesiu, departe de mine gindul de a-i contesta fie si pentru o fractiune de secunda calitatile! Ar fi nedrept si necuviincios din partea mea! N-as face asta nici sub tortura…

  Ii contest lui Sorin Iliesiu exclusiv obiectivitatea ractiilor din ultimul timp, reactii indreptate impotriva lui Marius Oprea. Si iata de ce. La intilnirea din martie 2009 dintre conducerea IICCR si membrii Comisiei Tismaneanu in care s-a discutat propunerea de unificare a celor doua institutii (propunere facuta de Vladimir Tismaneanu), domnul Tismaneanu a propus ca printre membrii consiliului stiintific al noului institut sa faca parte si Sorin Iliesiu.

  Iata fragmentul din document (l-am mai citat si in discutiile de la postarea precedenta): „Principalele subiecte discutate au fost:

  1. Crearea Consiliului Ştiinţific al IICCR prin:

  a. Menţinerea Consiliul actual, la care s-ar adăuga un număr de membri ai CPCADCR şi personalităţi ştiinţifice şi publice. Persoanele propuse sînt: Ioan Stanomir, Cristian Vasile, Dorin Dobrincu, Mihnea Berindei, Sorin Ilieşiu, Gail Kligman, Tom Gallagher, Virgil Ţârău, Smaranda Vultur.”

  Prin urmare, Sorin Iliesiu este parte interesata, intrucit vizeaza un post in cadrul IICCMER. Nu mi s-a parut cinstit ca, pentru a obtine acest post (despre care noi nu stiam nimic la data cind Soriu Iliesiu publica aici apelurile sale), sa loveasca in Marius Oprea. Sorin Iliesiu a mimat „interesul public” desi, in realitate si fara sa anunte public lucrul asta, era parte interesata.

  Acesta – si exclusiv acesta – este reprosul pe care i-l fac: n-a jucat cinstit, cu toate cartile pe masa.

 47. monica Says:

  Nu, dle Cucerai,
  nu este excelent !
  Lucrul acesta se putea de mult si fara sacrificiul Dlui Maries,prieten cu prietenul dvs Oprea. 🙄
  Aceasta excelenta i se datoreaza dlui Presedinte Basescu,oricat este el de hulit.I se datoreaza,indif de va fi executat drept securist de dl Oprea in opera sa literar-stiintifica,pt ca a avut atitudine de barbat adevarat si nu de ipochimen de teapa lu’ilici sau barbishon,care nu merita altceva,decat sa fie urcati in varful acelui morman de …kare vorbeati mai aseara.

 48. sorin cucerai Says:

  @ AVP

  Mi-a disparut un mesaj catre Monica. In rest, fa si tu ce poti.

 49. sorin cucerai Says:

  …Scuze, catre Stely, vroiam sa zic.

 50. sorin cucerai Says:

  @ Monica

  Am recunoscut explicit meritele lui Traian Basescu in aceasta chestiune. Ce doriti sa fac mai mult?

 51. Sorin Says:

  Bre AVP, simt ca ti-ai terminat siesta su dosu’n sus…Pe mine nu ma mai agaseaza decat batutu’ apei in piua.
  Mi-am permis doar o sugestie, cand te adresezi la profani pe teme de importanta nationala, europeana, mondiala, universala si ce-o mai fi, fa si tu un topic. Sa stie lumea pe ce-si cheltuiesti timpul. Hai pa !

  +++++++++++++++++++++++

  avp reply: Precizez ca „Sorin” de mai sus nu este Sorin Cucerai… Oricat l-as supala, my friend Sorin Cucerai n-ar putea vbi cu AVP ca un bagabontzel de pe splay, aloo… SC e un domn, numai ca el nu visa nici in somn ca AVP e atat de henorm, ci doar ca e un biet si cumsecade om… 🙂 Drept care a facut cumplita eroare sa vie aci inmbracat in pijamale si cu cipici in picioare… lol

 52. petitPARIS Says:

  @avp
  Am sa postez un raspuns pentru prietenul Riddick
  Am sa-l trimit in doua transe (pe motiv de linkuri)
  Daca tu consideri ca nu trebuie publicat te rog sa nu il publici
  Nu am sa ma supar
  OK?

  @Riddick Says:
  06/03/2010 la 12:48

  Asa cum am mai afirmat-o pe alt blog(cred?) personal va apreciez f.mult.
  ,,Naivitatea ,, dumneavoastra imi creaza o stare de ,,chagrin,,( adjectif
  Mélancolique, triste, morose [Littéraire]. Synonyme morose Anglais grieving, woeful

  Apropo de HERTA MULLER/
  Eu am incercat s-o contactez pe HERTA MULLER atit inainte cit si DUPA obtinerea marelui PREMIU.
  (ma interesau colajele HERTEI MULLER)
  Malhereusement am apelat la ,,filierele romanesti,,(apropriate ,,Patricienilor,,) si!?….
  MI S-A pus in fata ZIDUL.
  Natural !? as fi putut avea toate sansele de partea mea pentru a putea avea acces la
  HERTA MULLER ,n’est pas?
  Tin sa-ti semnalez ca am cunoscut-o (par hazard) la Bucuresti in anul 1987-88 (cred?)
  Pe Mademoiselle Claire de Oliveira (la epoca studenta). Traductrice actualmente.
  http://www.arte.tv/fr/recherche/2887652.html

  Pe Claire am prezentat-o(la Iepoca) unui amic DORIN.
  Claire a devenit sotia Domnului Dorin iar apoi au divortat la Paris(acum citva ani) (Malheureusement zic EU.)
  Nu-mi explic nici in ziua de azi cum de la un moment dat (la Iepoca respectiva ) devenisem foarte antipatic domnisoarei Claire.
  Si aveam atit de mare nevoie de Claire!!!!!!…..(sotia mea din Iepoca(studenta la clasa domnului profesor Costache Patriciu) se afla déjà la Paris si primise azil politic(pe baza unui document semnat de VIOREL MARGINEANU preseninte al UAP din Iepoca(si ministru al culturii in noua epoca) in care se mentiona cum ca SOTUL, constantin constantinescu&(adica EU) a creat o mare dezordine publica la vernisajul expozitiei,,Desen si fictiune,,la Galeria Eforie (galerie situata vis-à-vis de militia capitalei)
  Bref, pe document erau mentionate tot felul de timpenii specifice .
  (Suspendarea si interzicerea tuturor activitatilor profesionale ):
  Par ex.
  Expozitii
  Colaborare cu Fondul Plastic (sotia din Iepoca era déjà gravida de Ma Petite Chérie
  Anastasia.)
  Dreptul la pasaport (ps.aveam déjà o invitatie la o galerie pariziana si o cerere de pasaport in curs de solutionare)
  DESPRE CE DEZORDINE ERA VORBA?
  Era vorba despre un happening (Spectacle favorisant l’improvisation et demandant la participation du public.) pe care l-am provocat impreuna cu Gruia Florut (actualul
  Manager al Maestrului HORIA DAMIAN http://www.horiadamian.com/
  CUM A PARTICIPAT PUBLICUL?
  La inceput publicul s-a amuzat f.tare.
  (imi aduc aminte de micutii Domnului Andrei Oisteanu)&alti copii care desenau cu veselie intru libertate )
  Ps.
  Domnul Tismaneanu poate sa afle amanunte si sa-i intrebe atit pe AO cit si pe PATzI .D
  (primul a participat ca spectator la ev. ,iar al doilea cunoaste f.bine povestea ,mai inti de la mine iar apoi de la Dorin cu care a devenit f.bun preten la Paris)
  Ps.
  Patzi Doicescu este fiul arh.Doicescu ( a vindut casa parinteasca arhitectului Costache Patriciu (sediul actual al revistei DILEMA VECHE)este cel care l-a aruncat in strada pe Zaza (prietenul din adolescenta al domnului Tismaneanu si nepotul artistului IOANID)
  Bon.

  APOI PUBLICUL??????
  Ce a facut publicul????
  PUBLICUL S-A SESIZAT SI A DEVENIT VIOLENT!….
  Reprezentantul publicului Dorin a inceput sa imparta pumni in stinga si in dreapta comme dab.n’est pas???
  Apoi au fost privati de drepturi(un an) de conducerea UAP cei batuti(adica eu si Gruia)
  ………………………………………..
  Apoi …………..am ajuns si eu cu f.mare greutate in Franta impreuna cu Ma Petite Chérie Anastasia (fica mea,pe data de 19 noiembrie 1989
  Apoi am divortat (poate chiar gratie amicilor)
  Apoi am refuzat sa mai vad picior de roman in fata ochilor
  Apoi am devenit cetatean francez
  Apoi am inceput sa iert ROMANII.

 53. petitPARIS Says:

  continuare/

  Fara prea mari speculatii N’est ce pas? trebuie sa constatam ca la sfirsit de an (2009) si inceput de an (2010), au avut loc in Romania doua evenimente hiperimportante.
  Doua premii prestigioase au fost decernate DORINILOR.

  Unul prietenului meu DORIN (care lovea f.bine cu pumnul)

  http://209.85.229.132/search?q=cache:rkrd5soO5uAJ:www.acad.ro/com2010/pag_com10_0114PremiiFNSA.htm+dorin+cretu+premiu&cd=3&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

  Al doilea tot unui DORIN prietenul AVP-ului (care lovea la fel de bine cu pumnul)

  http://209.85.229.132/search?q=cache:sJJsQgxceVEJ:clementnewmedia.wordpress.com/2010/01/15/pentru-intreaga-opera-dorin-tudoran-%E2%80%93-premiul-national-de-poezie-%E2%80%9Emihai-eminescu%E2%80%9D/+DORIN+TUDORAN+PREMIU&cd=2&hl=fr&ct=clnk&gl=fr

  Pss

  ,,un alt om care ar putea fi rugat sa colaboreze cu IICCMER si care stie foarte multe lucruri inca nestiute despre decembrie 89 si iunie 90 e dl Constantin Dobre.,,
  spune AVP
  Sunt convins ca domnul DOBRE stie f.multe lucruri nestiute petrecute intre anii 1977-1989
  spun Eu

  Comunismul de tip romanesc trebuie studiat temeinic pe baza de marturii ,cu profesionalism si bunacredinta,
  cu foarte mare atentie la nuante.(cu nasul si ochii holbati in arhive)

  Psss

  Cred ca pina la vara am sa reusesc sa o contactez pe HM.
  (am sa appelez la amicii mei artisti cilieni )

 54. sorin cucerai Says:

  @ Monica

  Spuneti asa: „Dle Cucerai,
  inteleg ca aveti o anume satisfactie din faptul ca Statul va plati reaua credinta a dlui Iliescu sau a Dlui Constantinescu ,care n-au avut abilitati in a convinge institutiile statului sa desecretizeze documente.
  Pai,cum sa fiu eu de acord cu aceasta satisfactie a dvs,cand tocmai si io,Monica bunica sunt chiar…statul?”

  Dar, doamna, de nicaieri nu rezulta ca ar fi vorba despre o satisfactie materiala…

  Pe de alta parte, daca dumneavoastra sunteti statul, atunci sunteti solidara cu greselile acestui stat. Dar eu cred ca dumneavoastra NU sunteti statul, cum niciunul dintre noi nu este statul. Noi suntem societatea civila, adica cetatenii ale caror drepturi si libertati statul are obligatia sa le recunoasca si sa le respecte.

  Asadar, ar trebui sa avem cu totii satisfactia ca statul este obligat (de catre CEDO) sa recunoasca drepturile si libertatile unor concetateni de-ai nostri. Pentru ca tot statul le-a incalcat acestor concetateni drepturile si libertatile.

  In acelasi timp, ar trebui sa avem cu totii satisfactia ca adevarul despre revolutia din decembrie va iesi, in fine, la iveala si va fi cunoscut de toti.

 55. devis grebu Says:

  @petitPARIS
  Poate ( si daca , intrucat nu mi-ati raspuns la ultimul e-mail ) ne vom intalni in curand la Paris ,cu ocazia lansarii Albumului meu si a cartii tandem cu Doru Bac. si voi avea prilejul sa va povestesc intamplari hazoase cu „eroii” foiletonului de mai sus ( inclusiv cu scarbosu’ V.Margineanu ,ai carui ciorapi imputiti –pe vremea studentiei– ii atarnase mama mea pe pervazul ferestrei ) .Despre ceilalti becheri ( dintre care unu-i foaaarte activ aici pe blog ) sper sa cititi mai spre noapte ( nu spui mai mult ,ca ma abtziguieste sefu blogului ) Pa si pupici

 56. petitPARIS Says:

  @devis grebu
  banuiesc ca avem f.multe lucruri interesante sa ne povestim.
  din cauza asta am preferat sa o facem tete a tete.
  hai mai inainte la PARIS si apoi pe BLOG.

 57. sorin cucerai Says:

  „avp reply: Carevasazica, dupa parerea ta, cei ce au fost in strada pe 21 dec.1989, atunci cand nici cel mai prost comunist or securist nu mai era sigur ca Ceasca al lor va mai egzista a doua zi, riscau sa fie ucisii de comunistii or securistii zurlii, in fata a sute de mii de martori si-n fata camerelor tembeliziunilor lumii…

  avp reply: N-au murit decat cei care trebuiau sa moara pentru ca revolutia secului (nu a secolului, fugi drea…) sa para o revolutie totala, iar nu o lovitura de stat nasoala… Cei ca alde tine, iesiti in strada spre a sustine fara de voia lor diversiunea tovilor si baietilor, ati fost figuranti intr-un scenariu scris de celebru regizor al comisarului Moldovan, fraticilor… Ai auzit de el…?”

  Dragul meu AVP, ai curajul sa faci afirmatiile astea si in fata lui Doru Maries? Dar in fata lui Sorin Iliesiu?

  PS Iti reamintesc ca nenumarati martori au existat si la Brasov, in ’87 – si asta n-a fost suficient. In plus, televiziunile lumii nu erau deloc prezente. Au aparut dupa 22.

  Cit despre 22, pe 22 dimineata strazile erau curate, singele fusese spalat – ca si cum nu se intimplase nimic. Deci nimic nu garanta ca 21 chiar era sfirsitul. A fost norocul nostru ca 21 a fost sfirsitul. Sa nu trivializam asta.

 58. sorin cucerai Says:

  PS Completare: ai curajul sa faci afirmatiile astea si in fata timisorenilor?

 59. monica Says:

  Nu ,dle Cucerai,
  Eu chiar m-am referit la faptul ca io ,Stely,Dora etc,etc(asta ca nu pot sa ma asez langa corifeii acestui blog,din respect)facem statul sau societatea asta civila???Pai aci e vb de respect,numai.Ce face cu respectul meu dl Maries si altii de calibrul domniei sale?
  Cand vbti de respectul si bla,bla-ul statului,vb chiar mai rau decat mine ,careia mi s-a bagat cu polonicul, limba de lemn.
  Eu vb cu subiect si predicat,sper,dle Cucerai.Ilici si Constantinescu,trebuie sa plateasca pt toate ororile facute dupa89.Chiar si Basescu ,ca nu-l absolv de nimic,daca a gresit.
  Iar daca eu sunt statul,cum cred,inseamna ca trebuie sa oblig reprezentantii mei aflati in frunte sa -mi gaseasca vinovatii ,ca de aceia io,Monica bunica i-am ales:parlamentari si presedinte cu toate parghiile de care dispun.
  Statul,ca si concept ,nu-l poti pune sa plateasca,nu-i asa? Ca atunci iei de la mine,de la Stely,de la Dora etc.Si nu inteleg de ce?Sa fie gasit vinovatul cutare si cutare,cu nume si prenume+ cod numeric personal.Vina colectiva trebuie infierata intr-un raport colectiv.Atunci platim moral. Dupa mintea mea.
  Nu v-am banuit de satisfactii materiale nici o clipa.Pana la proba contrarie.

 60. AVP Says:

  De acord, mah, Sorine, nu trebuie sa trivializam „asta”, dar nici tu nu trebuie sa bagatelizezi asta, dupa cum o faci aici:

  Va reamintesc ca pe 21 decembrie 1989, in Bucuresti, nu riscai sa fii turnat de prieteni, de colegi sau de alti binevoitori, nu riscai sa ti se intocmeasca de catre baieti un dosar de urmarire informativa, nu riscai sa fii bestelit intr-o sedinta de partid, nu riscai sa fii dat afara din “cimpul muncii” – riscai sa fii ucis. Punct. Doru Maries si-a privit moartea in fata si a decis sa faca pipi pe ea. Pentru asta e erou.

  Nu de alta, bey, ci pentru ca chiar tu ai scris despre asta, cum ar venea, ca despre o fapta de herou sadea… 💡 Iar acum pari s-o intorci ca la Ploiesti, ca drea… 😳 Iti atrag atentia ca astfel te dezici singurel, ca un arici pogonici, de necesitatea investigarii crimelor comunizmului dinainte de „revolutia” cu priculici si ca tot astfel ii tragi o flegma „vanatorului de securisti” pe care in slavi, pe alta parte, il ridici… (din moment ce zici ca securistii si comunistii de pe vremea mea erau blanzi ca niste copii mici si numai astia de mai incoa, de la revolutia de musama – cand s-a trezit la realitate toanta lumea, inclusiv un adolescent ca mata…-, erau muult mai ai drea’… 🙂 )

  ps. Io fac orice afirmatie vrei tu in fatza unei mari adunari nationale compuse din oameni cu adevarat intelighenti, fratioare… Mai bine te-ai uita la afirmatiile tale, muult mai jignitoare, avand in vedere ca vbesti cu cine vbesti, nu cu-o multime manipulabila precum scufitza rosie din povesti…

 61. canadianul Says:

  > SURPRIZA DIN BALCON
  > Costica vine acasa usor afumat, dar vesel.
  > – Pune masa, nevasta, ca mi-e o foame …
  > Sta el la masa, cand aude un zgomot pe balcon.
  > Iese pe balcon si gaseste un ins numai in camasa si
  > chiloti.
  > – Ce faci, ma, la mine pe balcon? se infurie Costica.
  > – Domnule, fi rezonabil, intervine cel de pe balcon.
  > Nu face scandal, te implor!
  > Am avut si eu o aventura la etajul de ma sus
  > A venit barbatul acasa si, ce sa fac …
  > Am coborat pe balcon la dumneavoastra!
  > – Bata-te sa te bata, se inveseleste Costica.
  > Nevasta! Ia adu o pereche de pantaloni de-ai mei sa
  > poata pleca omul acasa!
  > Zis si facut, individul pleaca, cei doi soti se culca …
  > Pe la jumatatea noptii sare Costica din pat si isi ia
  > nevasta la bataie.
  > – Ce ai omule, ce ti-a venit ?
  > – Abia acum mi-am adus aminte ca stam la ultimul etaj …

  ++++++++++++++++++++++++++++
  avp reply : Asa si Sorin Cucerai al nostrum, canadianule…:) Abia acum isi aduse aminte ca chiar el e auctoru „Interviului cu un destin”, in care spune ca „Apelul catre Europa” e „singurul text vadit anticomunist produs de vreun intelectual român în anii ’80” si ca io sunt mai mult decat un simplu heroutz dragutz, caci sunt un destin tzutz… ! 🙂

 62. despinavestea Says:

  Acum va vazut acum ca MM s-a ocupat si se ocupa de comert cu arme.
  Pana si Piata Universitatii a fost manipulata -probabil cu scopul de a strange „reactiunea”( adica pe noi care eram impotriva lui Iliescu ) si a-i da o lectie pe 13-14 Iunie.
  Probabil ca totul a fost premeditat.( minerii mai fusesera chemati si in 28 Ianuarie si in Februarie) Era deja o obisnuinta )
  Toate aceste lucruri trebuie lamurite

  Sa vedem ce se va intampla cu D.Maries in viitor.

 63. Loda Says:

  despina :
  Vrei te rog sa-mi explici expresia ta de ,,mari disidenti” referitor la Doinea Cornea si laszlo Tokes? Stii tu ceva ce eu nu stiu ? esti draguta sa ne spui si noua?

 64. Loda Says:

  AVP :
  In sfarsit , ma intrebam cand ai sa ai o reactie cat de cat la ce se petrece pe aici ;iarta-ma dar si usoara atentionare a despinei este cam egala cu zero.Modul in care doamnele -prietenele si admiratoarele tale s-au adresat domnului Cucerai este pur si simplu INADFMISIBIL si ma intrebam ,cum tolerezi ? Numai pentru ca dansul are o alta opinie? Dar modul argumentat,logic si, mai ales, elegant in care si-o sustine justifica atacurile si modul de adresare a doamnelor de aici ? Sunt dezamagita si dezorientata de faptul ca dumneata,care stii sa apreciezi inteligenta si educatia, ai permis asa ceva.

 65. petitPARIS Says:

  @Riddick Says:
  06/03/2010 la 12:48
  +
  CRED CA AICI APARE SI Claire de Oliveir

  http://www.arte.tv/fr/recherche/2887652.html

 66. petitPARIS Says:

  OK!
  la pozitia 2 apare
  in fine, sper aveti rabdarea sa parcurgeti toate pozitiile 1,2,3
  Vidéos:
  1) Portrait de Herta Müller
  2) Interview de Claire de Oliveira, traductrice des oeuvres de Herta Müller
  3) Herta Müller s’entretient avec Ernest Wichner à la Leipziger Buchmesse 2007 (en allemand) :

  http://www.arte.tv/fr/recherche/2887652.html

 67. despinavestea Says:

  Claie peste gramada : Marina Munteanu(comerciant de arme,Doina Cornea ( fara caciulitza)

  Un mix de provocatori si eroi

 68. petitPARIS Says:

  @despinavestea

  Magureanu Maître de cérémonie…………
  mai vorbim la PRIMAVERA!

 69. AVP Says:

  @Loda – i-am spus Despinei ce era sa-i spun si sunt sigur ca ea a retinut ce i-am spus. Dar tu esti sigura ca nu te uiti aciia cu ochelari de cal rus… ? 🙂 De-un paregzamplu, daca ai fi obiectivitatea in personam te-ai uita naiba la ultimele doua topice si-ai vedea ce-a phootut sa ne zica, lui Devis Grebu, lui C-tin Dobre si lu mandea, Sorin C. al lu mata, intr-un mod „argumentat, logic si elegant” ca drea, pai cum altfel, a…?

  ps. O rog pe my Stely (ca sa-mi treaca supalarea pe ea ;)) sa faca un inventar al „vorbelor elegante” pe care ni le-a adresat Sorin Cucerai, in timp ce sustinea ca noi suntem niste ramoliti care am trait degeaba, vai, in timp ce el e siguru samurai viu de pe splai… (a se rezuma la ultimele doua-trei topicuri, aloo…)

  pps. Si, aloo, Loda, daca mai vii pe-aci cu reprosuri d-astea de copchil incapabil de o minima obiectivitate, mai bine lipsa, madam… 💡 Io n-am timp, nici chef sa stau sa ma justific toanta ziulica fatza de cei care nici macar nu ma citesc, in schimb ma tot sfatuiesc… 👿

 70. petitPARIS Says:

  @despinavestea

  Magureanu Maître de cérémonie…………
  mai vorbim la PRIMAVERA!
  +
  si in scena balconului
  +
  si in scena pietei

  ++++++++––––––-
  alafa si omega
  vorba poetului
  0
  mai vorbim la PRIMAVERA!

 71. despinavestea Says:

  Pp
  🙂 🙂

 72. Loda Says:

  AVP:
  Nu ti-am cerut sa te justifici, mi-am exprimat doar o parere; ca nu e extaziat admirativa, asa cum esti obisnut de celelalte colege ale mele de gen e adevarat, dar ma gandeam ca in acest domeniu materialul e excedentar 🙂 Si de unde stii ca nu te citesc ? ba te citesc, dar nu-mi gasesc locul intre atatea comentarii valoroase ,pe bune, unde sa mai incap si eu ? Mai ales ca melodiile mele nu au tonul care-ti place tie,pai ce sa fac, sa stric armonia corului ? Nu intram nici acum dar mi s-a parut ca-l regesesc pe acel MAESTRU AVP pe care-l stiam eu.Toate cele bune, sper ca ,in postarea mea, lipsita ,,de o minima obiectivitate,” sa nu fi gasit nimc jignitor sau necivilizat.

 73. despinavestea Says:

  Pp
  Exact :
  Alfa & Omega
  Piata Universitatii 1990
  Amalgam de manipulare cu sacrificii de vieti omenesti -fara nici un scrupul .
  Se continua de fapt scenariul Revolutiei din Decembrie 89

  Cand eram in iunie in Piata ni se tot spunea:
  Atentie sunt provocatori, sunt provocatori .
  Noi stateam stransi unii langa ceilalti seara de seara

 74. Loda Says:

  Despina :
  Ti-am pus o intrebare la 17;38, inca astept raspunsul, daca se poate…

  +++++++++++++++++++++++
  avp reply : si io ti-am pus niste intrebari pe care te prefaci ca nu le vezi. hai naiba sa fim sieriosi, aloo… chiar nu esti capabela de o minima obiectivitate, mey… ?

 75. despinavestea Says:

  Loda, eu vorbesc in imagini.Ti-am pus o multime de clipuri sus
  N-am timp de vorbe multe

 76. radu Says:

  Mai putem schimba putin registrul?
  O tema care poate fi de interes.
  Un om necajit dar talentat ajuns prin lupta unor intelectuali nu asa vizibili (si inexistenti pe bloguri) acolo unde merita.
  Oare o merita atentie subiectul?

  „Nea Ion” (63 de ani), cum îi spune Dan Popescu, proprietarul Galeriei H’Art din Bucureşti şi cel care l-a lansat pe Ion Bârlădeanu în lumea bună a artei, a străbătut pe jos aproape tot Parisul şi a avut o întâlnire de două ore cu Angelina Jolie.

  Despre celebra actriţă, care s-a arătat încântată de colajele artistului român, Ion Bârlădeanu a spus: „Este o doamnă foarte populară, cu picioarele pe pământ”.

  La vernisajul expoziţiei „Les Parias” de la Galeria Anne de Villepoix, a fost proiectată şi pelicula regizată de Alexander Nanau, „Lumea văzută de Ion B.”. După film, nea Ion a insistat să se adreseze lumii în franceză: „Vă mulţumesc pentru că aţi vizionat filmul meu. Trăiască Franţa! Libertate! Egalitate! Fraternitate!”.

  În acel moment, toţi invitaţii au izbucnit în urale. Despre toate acestea nu ne-a povestit artistul, care, din păcate, n-a fost prezent la întâlnirea de ieri cu presa, ci Dan Popescu, cel care îl reprezintă pe Ion Bârlădeanu din 2007.

  Artistul a fost găsit în ghena din spatele unui bloc de pe Calea Moşilor din Capitală, în timp ce topea cupru. „Sunt în Paradis!”, a exclamat Ion B. când a ajuns în vârful Turnului Eiffel. La Paris a mai vizitat Domul Invalizilor, Catedrala Notre-Dame, dar şi atelierul sculptorului Constantin Brâncuşi.

 77. Stely Says:

  S.Cucerai,
  Gasesc ca mi-ati raspuns numai la intrebarea care a venit la „tanc”..Si anume la cea care va doare de vreo citeva saptamini incoa’ :M.Oprea si IICCR dumnealui, pe care si l-a dorit numai ptru el si ptru echipa lui de suflet..
  Acum vreau totusi sa va intreb: daca dvs. considerati ca S.Iliesiu a fost pe deplin interesat in a-i sustine pe cei doi presedinti si ca urmare a lansat acel Apel pe care l-ati combatut cu atita sirg ,inainte sa aflati dupa cum bine spuneti, ca ar fi avut un scop..cum se face, deci ,de nu pomeniti de cealalta parte interesata in a face parte din echipa lui M.Oprea , care a lansat si el, la rindul lui, un Apel de sustinerea,dar ptru prietenul dvs,nu!?
  Este vorba de D.Tudoran care deja fusese numit de M.Oprea, intr-o functie executiva a IICCMER-ului ,nou infiintat..Asa cum ii reprosati d-lui S.Iliesiu ca a fost interesat in a -i sustine pe VT si I.S ,de ce nu -i reprosati asta si d-l D.Todoran?.. A,ptru ca aveati si dvs un interes ?
  S.Cucerai ;
  Iata ce va spun : Nici D.Tudoran si nici DVS. nu ati jucat si nu jucati cinstit.. In toata chestiunea cu IICCMER si in cea de astazi ,cu Scrisoarea adresata d-l T.Maries, exista doi oameni care au joacat cinstit ..si nu de azi de ieri ,ci cu mult mai inaintea dvs ,a d-lui D.Tudoran ,a lui M.Oprea chiar si a d-lui T.Maries si a d-nei D.Cornea ,a lui M.Dinescu etc ..
  Unul din ei este C.Dobre liderul grevistilor mineri din V.Jiului din 1977 si celalat , redactorul primului Apel vadit anticomunistdin anii 80 ,cel pe care ,cind l-ati cunoscut ,ati avut revelatia intilnirii cu Un Destin..

 78. radu Says:

  @petitparis
  Ati fost sa vedeti expozitia cu pricina?

 79. sorin cucerai Says:

  AVP, daca ceva din ce-am scris ti-a lasat impresia ca i-am asezat pe revolutionarii din decembrie mai presus de opozanti, de disidenti, de fostii detinuti politici, de cei care au rezistat in munti si asa mai departe, imi cer scuze. Pentru mine, toti acestia fac parte din aceeasi familie, nimeni nu este superior sau inferior altuia.

  A elogia pe cineva nu presupune, asa cum pari sa crezi, a denigra pe altcineva. Eu nu operez cu binomul „lauda-injurie” – am si scris, de altfel, impotriva acestui binom.

  Pe de alta parte, este usor de observat ca „singurul text vadit anticomunist” nu inseamna „singura persoana vadit anticomunista”. Asta ca sa nu crezi ca am afirmat despre tine vreodata altceva decit am afirmat.

  PS Da, chiar te rog sa faci lista cu injuriile mele la adresa ta, a lui Devis Grebu si a domnului Dobre. Sunt chiar curios sa vad si eu atacurile mele la persoanele sus-numite.

  PPS Deci pina la urma se dovedeste ca eu eram „belferul” totusi, desi cind te-am intrebat ai negat vehement:(…

 80. AVP Says:

  Sorine, vor veni si probele alea, ai putintica rabdare… Daca eu le-am resimtit ca atare la momentu potrivit, inseamna ca ele exista, n-asa… ? 🙄 Cat priveste negatia vehementa de care vbesti, e reala si se referea la cuvantu „belferel” („profesoras”) ; or, acum io am zis „belfer” („profesor”), aloo… Sa nu-mi spui ca nu stiai ce inseamna cuvantu „belfer” ori ca te-ai pronuntat asupra lui fara o minima documentare anterioara, ca si-n disputa cu bucluc, ca chiar ma dezamagesti crunt de tot, mey… 👿

 81. Sorin ILIESIU Says:

  ŞTIRE AGERPRES
  5 martie 2010

  Comunicat de presă Sorin Ilieşiu
  COMUNICAT transmis de Sorin Ilieşiu – vicepreşedintele Alianţei Civice

  – comunicat semnat de 37 de organizaţii civice şi sindicale –

  Astăzi, 5 martie 2010, se împlinesc şapte luni şi o zi de când Teodor Mărieş a declanşat greva foamei pentru adevăr şi dreptate faţă de genocidul din 17-27 decembrie 1989 şi fratricidul din 13-15 iunie 1990.

  După 74 de zile de grevă a foamei în cursul anului trecut (4 aug – 16 oct), Teodor Mărieş a întrerupt greva sperând că dreptul lui, garantat de Înalta Curte Europeană de la Strasbourg, va fi respectat şi că va primi copia integrală a dosarelor revoluţiei şi mineriadei. Dar nu a fost să fie pentru că România nu este un stat al dreptului şi al onoarei. Timp de aproape 3 luni cât nu a fost în greva foamei (16 oct. 2009 – 11 ian. 2010), Teodor Mărieş nu a obţinut nici o filă din dosarele crimelor istorice. Exasperat, în 12 ianuarie a.c. a reluat greva foamei. Acum, Teodor Mărieş declară că nu va renunţa la protest până ce nu va primi absolut toate documentele care probează genocidul din 17-27 decembrie 1989 şi fratricidul din 13-15 iunie 1990. Fotografia alăturată care îl reprezintă pe Teodor Mărieş, pare ar fi a unui deţinut politic de la Gherla, Aiud sau Piteşti.

  Asemenea compatrioţilor lui, Teodor Mărieş a fost deţinut în giganticul penitenciar politic autointitulat ‘Republica Socialistă România’.

  În 21 Decembrie 1989, începând de la orele amiezii, Teodor Mărieş a fost în grupul primilor 25-30 de protestatari anticomunşti de lângă Piaţa Universităţii, acolo unde s-a tras în plin în demonstranţi începând de la orele 17,30.

  A fost poate cel mai activ protestatar anticomunist până în 15 iunie 1990. Ca urmare, timp de patru luni, între iunie şi octombrie 1990, Teodor Mărieş a fost deţinut politic în penitenciarele de la Jilava si Rahova.

  De 20 de ani încoace, cu toţii am fost şi suntem deţinuţi politici ai unor criminali nejudecaţi si nepedepsiţi, autori de genocide fratricide.

  Noi, cetăţenii României – singura ţară europeană unde s-au înregistrat victime la căderea comunismului, şi nu doar câteva, ci în jur de 8.000 de victime (morţi, răniţi şi arestaţi ilegal) – nu avem voie să fim martori sau coautori ai unui dezastru moral incalificabil care s-ar putea întâmpla oricând după 127 de zile de grevă a foamei (74 de zile anul trecut şi 53 anul acesta), într-un interval de şapte luni.

  Suntem solidari cu Teodor Mărieş în lupta lui pentru adevăr şi dreptate.

  De peste şapte luni de zile,Teodor Mărieş nu-şi mai aparţine. El aparţine dezideratului nostru: o Românie a adevărului şi a dreptăţii. Asemenea unui sfânt, se dăruieşte împlinirii unui ideal al semenilor lui. Să nu-l lăsăm să moară!

  Reluăm în continuare recentul nostru apel către Preşedintele României, Primul ministru, Ministrul Justiţiei, Procurorul General, apel semnat şi de membrii de onoare ai Asociaţiei 21 Decembrie 1989: Monica Macovei, Ana Blandiana, Vladimir Tismăneanu, Sorin Ilieşiu, Valeriu Stoica, Dorin Tudoran, Radu Filipescu, Ioan Stanomir, Marius Oprea, Andreea Pora, Doina Jela, Rodica Culcer, Romulus Rusan, Mihai Şora, Ion Caramitru, Florian Mihalcea, Octav Bjoza, Stephane Courtois, Dennis Deletant, Stefana Bianu, Nicolae Prelipceanu, Liviu Antonesei, Petre Mihai Bacanu, Ştefan Niculescu Maier, Petru Clej, Steven Bonica, Răzvan Savaliuc, Neagu Djuvara.

  Cu convingerea că nimic bun nu se poate clădi pe crime nejudecate şi nepedepsite,

  5 martie 2010

  Sorin Ilieşiu – autorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului http://www.gds.ong.ro/apel.htm http://www.libertates.com/en/articles/40-appeal-for-the-condemnation-of-the-criminality-and-illegittimacy-of-communism.html, vicepreşedinte – Alianţa Civică.

  Societatea Timişoara, Florian Mihalcea – Preşedinte

  Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România – Octav Bjoza, Preşedinte

  Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989, George Costin – Preşedinte executiv

  Asociaţia 21 Decembrie 1989, Carmen Alexandrescu şi Gabriel Hârtopanu – Vicepreşedinţi

  Seniorii Ligii Studenţilor din Universitatea Bucureşti 1990, Antonie Popescu, Romeo Mosoiu, Marius P.Clonda

  Consiliul Mondial Român, Ştefana Bianu – Vicepreşedinte

  Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 Timişoara, dr.Traian Orban – Preşedinte

  Asociaţia Frontul Democratic Român – Petrişor Morar, Preşedinte

  Asociaţia 22 Decembrie 1989 Baia-Mare – Adiel Florian, Preşedinte

  Comitetul de Acţiune pentru Democratizarea Armatei – ofiţerii C.A.D.A.-1990

  Fundaţia Culturală Memoria – filiala Argeş, prof.univ.Ilie Popa – Preşedinte

  Fundaţia Icar, Dr. Camelia Doru – Preşedinte

  Grupul de acţiune Noii Golani

  Romanian-American Network Inc. NGO – Chicago, SUA – Steven V. Bonica – Preşedinte

  Asociaţia Cives, Ioan Roşca – Preşedinte

  Fundatia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, Daniela Soros – Vicepreşedinte

  Asociaţia Românilor din Australia, Mihai Maghiaru – Preşedinte

  Organizaţia luptătorilor pentru apărarea drepturilor omului, I.Leşu – Preşedinte

  Sindicatul Naţional al Ţăranilor şi al Proprietarilor Români, Dan Drăghici – Preşedinte

  Asociaţia Europeană a Cadrelor Didactice – Secţiunea Naţională România, prof.univ.dr. Florin-Cristian Gheorghe – Preşedinte

  Asociaţia Scriitorilor Români şi Germani din Bavaria, Radu Bărbulescu – Preşedinte

  Association Culturelle et Amicale Roumaine, Gabriel Penciu – Preşedinte

  L’Alliance Belgo-Roumaine, Bruxelles, Ecaterina Evanghelescu – Preşedinte

  Organizaţia Neguvernamentală Ecomondia, prof.dr.Alexandru Ionescu – Preşedinte

  Consiliul Român American, Neculai Popa – Preşedinte

  Asociaţia Copiilor Revoluţiei, Cătălin Giurcanu – Preşedinte

  Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Nicolae Bănuţoiu – Preşedinte

  Asociaţia Apolitică ‘Societatea Târgovişte’, Ilie Petre Ştirbescu – Preşedinte

  Fundaţia Redarea Istoriei, jurist Păun Gabriel Virgil – Preşedinte

  Fundaţia Ioan Bărbuş, Anca Maria Cernea – Preşedinte

  Federaţia naţională Omenia a Pensionarilor (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Preşedinte

  Grupul văduvelor de eroi martiri

  Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 – Timişoara, Pompiliu Alămorean – Preşedinte

  Federaţia sindicală ‘Solidaritatea – Virgil Săhleanu’ a siderurgiştilor din România

  Sindicatul Solidaritatea al siderurgiştilor Galaţi, Ilinca Diaconu – Preşedinte

  Sindicatul Solidaritatea Hunedoara

  Sindicatul ALRO Slatina, Ion Ioan – Preşedinte

 82. Sorin ILIESIU Says:

  Draga Viorel Padina,
  Draga Devis Grebu,

  Doru Mărieş va multumeste amandorura pt scrisoare si pentru desene. A fost f. impresionat.
  Va roaga sa rugati cititorii blogului dvs sa viziteze saitul http://www.asociatia21decembrie.ro unde sunt publicate destule comunicate Agerpres, corespondenta cu CEDO si cu autoritati din Romania (Parchetul general, STS, MApN, MAE, MI, etc), precum si foarte multe alte documente din care rezulta ca Doru Mărieş nu a facut degeaba greva foamei nici anul trecut nici anul asta.
  Anul trecut a primit cam 95% din dosarul revolutiei, adica vreo 800.000 pagini.
  Anul asta a primit panaa in prezent peste 2000 de pagini considerate „secrete” pana de curand. Miercuri dl.gen.Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale, va desecretiza ultimele circa 1000 de documente „secrete” din arhiva MApN care au fost incluse in dosarele revolutiei.
  Dl gen.Marcel Opris, director al STS, a promis ca va desecretiza de asemenea cateva sute de pagini considerate inca „secrete”.
  MI, SRI si CNSAS i-au predat lui Doru Mărieş, inca din toamana anului trecut, toate documentele „secrete” din dosarul revolutiei.
  Din dosarul Mineriadei din iunie 1990, Doru Mărieş nu a primit decat cateva file (opisul), dintr-un total de 80.000 file.
  Saitul http://www.asociatia21decembrie.ro este foarte bogat in informatie.

  Mineriada „se lasa” mai greu decat Revolutia.

  Cu multumiri,
  Sorin Iliesiu

 83. sorin cucerai Says:

  @ Stely

  Nu doamna, eu n-am avut niciun interes. Daca credeti contrariul, va rog sa probati. Daca nu, va rog sa va cereti scuze.

  De cind am intrat pe acest blog (o intimplare pe care pina si eu incep sa o regret), am sustinut in permanenta doua lucruri:

  1. Un institut care sa combine strategia propusa de Vladimir Tismaneanu cu strategia propusa de Marius Oprea. Prin urmare, NU am fost partizanul lui MO impotriva lui VT, si nici invers. Am propus tot timpul o viziune care sa cuprinda ambele perspective.

  Pe de alta parte, imensa majoritate a celor care scriu aici sunt in mod explicit partizanii lui Vladimir Tismaneanu si extrem de ostili la adresa lui Marius Oprea.

  2. Impotriva acestui numar mare de persoane ostile, care pina de curind nici n-auzisera macar de Marius Oprea, nu-l cunosteau personal, nu i-au citit nicio carte si nu stiau nimic despre activitatea IICCR – dar care s-au grabit sa linseze un om, am incercat din rasputeri sa-mi apar prietenul.

  Cit despre Dorin Tudoran, calitatea sa de presedinte al consiliului stiintific al IICCMER era publica, putea fi cunoscuta printr-o simpla accesare a site-ului IICCMER. Daca dumneavoastra nu stiati de ea, nu ma invinovatiti pe mine.

  Altfel, daca dumneavoastra credeti ca Dorin Tudoran a ascuns ceva, ca si Sorin Iliesiu, este fara indoiala dreptul dumneavoastra sa aratati asta in mod public – si sa protestati, criticindu-i pe amindoi. Iar daca veti demonstra ca cei doi au procedat la fel, promit sa sprijin protestul dumneavoastra.

 84. petitPARIS Says:

  @radu Says:
  06/03/2010 la 18:57
  @petitparis
  ,,Ati fost sa vedeti expozitia cu pricina?,,MON AMI??????
  CE LEGATURA ARE ULA CU PREFECTURA?
  sau?
  ce legatura are ULISE cu personajul carele O BELISE?
  mon ami !
  Un peu de dignité, voyons !
  SVP.

 85. Loda Says:

  AVP :
  Nu mi-ai pus nici o intrebare ,reciteste-ti postarea. In afara de aceea in care ma intrebi daca nu ma uit ,,cu ochelari de cal rus” , aici pot sa-ti raspund simplu :NU, desi ,la fel de normal ar fi fost sa nu-ti taspund la o asemena intrebare care nu se justifica prin nimc. Cat priveste ,,obiectivitatea ” daca ai impresia ca ai pusc monopol pe ea si esti cel mai bun exemplu de obiectivitate, nu eu am sa te dezamagesc.

 86. radu Says:

  @petitparis
  A fost o intrebare simpla stimabile nu era nevoie de atata umoare !
  Chiar asa putina decenta nu v-ar strica.
  PS.Nu sunteti prietenul meu asa ca nu v-am apelat cu mon ami probabil ati vazut alt film

 87. Loda Says:

  despino :
  Sau tu ai devenit prea ermetica sau eu m-am simplificat cerebral intre timp 🙂 M-am uitat la clipurile tale dar NICI UNUL nu m-a lamurit de ce Doina Cornea si Tokes sunt pentru tine mar dizidenti in ghilimele. Lasa-ma ca nu ai timp, pe cate bloguri postezi nu din lipsa de timp o faci ,deci care e explicatia ?

 88. despinavestea Says:

  Orlando Zapata Tamayo (1967–2010)
  Vladimir Tismaneanu il omagiaza pe Orlando Zapata Tamayo.

  Dizidentul cubanez Orlando Zapata Tamayo s-a stins din viata la capatul a 85 de zile de greva a foamei. Asemenea jertfe ne indoliaza si ne responsabilizeaz

 89. Stely Says:

  AVP,
  Nici nu-mi vine sa cred ca ai fost si inca mai esti supalat pe mine ! Te referi la faptul ca mi-am permis intr-un moment al „luptei „,mai inversunat, (pe care chiar am sa-l caut) sa introduc un”intermetzzo” ,de salon,glumind cu fetele despre cum consonam ?Asta era „supalarea?”.. Ups ..Pai,eu ce fac de la miezul noptii si pina acum ?..Binee ..daca crezi ca nu-i indeajuns am sa fac ce imi ceri..Dar ,asta nu ptru ca sa-ti treaca supalarea,ci ca sa-l fac pe acel S.Cucerai pe care l-am cunoscut pe liberalism.ro si care a scris acel „Interviu cu un Destin” si care mi-a deschis ochii asupra ta , sa vada ca greseste in ceea ce te priveste ,maestre ! 🙄

 90. despinavestea Says:

  Cele de mai sus sunt de pe

  http://www.dreapta.net/

 91. radu Says:

  @despinavesta
  Sa inteleg ca daca doamna Cornea este dizidenta cu ghilimele Traian Basescu este erou al luptei anticomuniste?

 92. Goldmund Says:

  Sper din tot sufletul ca domnul Maries sa renunte pentru a nu renunta la lupta pt. Adevar si Dreptate.

  ..Nationalismul ar fi (…adevaratul-?)dusmanul comunismului…Hmm
  dupa tot delirul criminal si schizofrenic nazist(ajutat de nationalismul european),din punct de vedere strict istoric, este o enormitate.Nationalismul este dusmanul patriotismului,ideilor Uniunii Europene,dusmanul tarii si al oamenilor,ideilor umaniste,dusmanul democratiei,globalizarii si implicit al unui comert modern si, ei bine,dusmanul comunismului.Ungheanu nu a fost si pe listele PRM?-asta spune totul!
  Democratia,Dreptatea si Adevarul sunt adevaratii dusmani ai comunismului.

  Indiferent cum este „vazut”Premiu Nobel pt. Literatura pt. anumiti romani sau bulgari sau americani sau indieni,este nesemnificativ-insa este important cum argumentam pro sau contra unui laureat sau cum gasim argumentatia dupa care se acorda acest premiu.
  Faptul ca un scriitor de talia unui John Updike nu s-a bucurat de acest premiu,dar „o provocatoare”(si de „stanga”)-de meserie precum doamna Jelinek l-a primit,ramane o enigma.Cert este ca doamna Herta Müller provine din Banat-Romania,iubeste limba romana si Romania,dar ramane obsedata de Securitate.Ma intreb cine are astfel de obsesii?Iliescu?!Decat o mie de argumente mai bine cititi(de preferat in germana-veti citi multe „neologisme”,etimologie din lb. romana!) un roman scris de H.Müller si veti afla de ce a primit ea un „Nobel”.Merita…
  Suferinta sasilor si a svabilor sub comunistii stalinisti romani,a fost si suferinta noastra,a romanilor!Suferinta „lor” a fost si a „noastra”precum suferinta „noastra” a fost si a „lor”-cu totii am avut de suferit sub dictatura rosie,sub odioasele regimuri comuniste(doar evreii si tiganii romani au avut de suferit si sub Maresalului Antonescu)Daca noi credem ca am suferit mai mult decat ungurii,evreii sau germanii romani,comunismul a castigat din nou.Suferinta o suportam cu totii la fel,cei sapte miliarde de suflete….
  Altceva este daca vorbim despre optiunile politice ale doamnei H.Müller-cu totul altceva…..

 93. AVP Says:

  All,

  Haideti sa incercam a fi, cat de cat, n-asa? on topic. In caz contrar voi introduce si io firele de discutii separate, ca my friend DT, de-un paregzamplu, si astfel nu se va mai sti cine a postat primul si cine ultimul, cine mai nainte si cine mai napoi, cine cu cine vbeste, cine pe cine barfeste etc. Modelul actual de discutie ne obliga pe toti sa-l urmarim pe ultimul venit si sa cetim ce spune, vrand-nevrand (iar respectivu tre sa tina cat de cat cont de asta, n-asa?), insa daca s-ar introduce fire separate, nu vad de ce ne-ar mai interesa, de-un paregzamplu, becisnica discutie dintre raducu lu pesce si pP (care uneori vbeste mai mult decat trebuieste, ametindu-ne cu linkuri de pe unde el haladuieste, dovedindu-ne ca-l doare-n cul de ceea ce pe-aci se boscorodeste… 🙂 )

  A nu se supala, aloo… 😉

 94. despinavestea Says:

  Pricepi Loda, dar nu vrei sa recunosti 🙂

 95. radu Says:

  @avp
  Am propus o tema , daca e interzis alta data nu mai fac.
  In general nu mi-am permis sa jignesc pe nimeni asa ca asertiunea cu raducu a lu peste e cel putin gratuita

 96. petitPARIS Says:

  +@despinavestea Says:
  06/03/2010 la 19:32
  Orlando Zapata Tamayo (1967–2010)

 97. sorin cucerai Says:

  @ Monica

  Ideea ca „noi suntem statul” este o idee de sorginte socialista. Va rog sa ma credeti, la idei si doctrine politice ma pricep destul de bine.

  Ca sa nu intram in detalii academice, va propun doar definitia statului asa cum poate fi ea gasita pe Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/State_%28polity%29

  „A state is a set of institutions that possess the authority to make the rules that govern the people in one or more societies, having internal and external sovereignty over a definite territory. In Max Weber’s influential definition, it is that organization that has a „monopoly on the legitimate use of physical force within a given territory”. It thus includes such institutions as the armed forces, civil service or state bureaucracy, courts, and police.”

  Distinctia dintre „stat” si „societate civila” – sau, mai simplu spus, dintre stat si cetateni – este veche in filosofia politica, si aproape la fel de veche in practica statelor democratice.

  „Societate civila” nu inseamna o elita nu stiu de care, sau niste organizatii care nu stiu ce fac, asa cum s-a acreditat in Romania de unii si de altii, ci „ansamblul tuturor cetatenilor care traiesc sub autoritatea unui stat”.

  Asadar, noi facem parte din societatea civila – daca nu suntem alesi, numiti sau angajati in vreuna dintre institutiile statului. (De exemplu, atita vreme cit Horia Patapievici este presedintele Institutului Cultural Roman – o institutie a statului roman -, el nu mai face parte din societatea civila.)

  Cind statul abuzeaza de puterea sa si incalca drepturile unui cetatean, statul este tinut sa-l despagubeasca pe respectivul cetatean de raul pe care i l-a pricinuit. Daca agenti ai statului v-au bagat pe nedrept in puscarie, v-au impuscat, v-au torturat, v-au bagat microfoane in casa si asa mai departe, statul trebuie sa va repuna in drepturi si sa va despagubeasca. Pentru ca dumneavoastra aveti drepturi in calitate de cetatean, iar statul are obligatia sa vi le respecte.

  Deci nu, noi nu suntem statul – si nu, nu noi platim despagubirile. Statul este cel care le plateste, din propriul sau buget. Pe de alta parte, statul e indreptatit sa ceara agentilor sai sa contribuie la plata – deci statul roman ii poate obliga pe Ion Iliescu si pe altii sa contribuie la plata despagubirilor.

  Veti spune poate ca statul plateste despagubirile din banii nostri. Da si nu. Este adevarat ca statul isi obtine *bugetul* din banii nostri, prin taxe si impozite. Dar modul cum e cheltuit acest buget tine exclusiv de deciziile statului.

  Sa presupunem, de exemplu, ca statul roman ar avea sa-i plateasca lui Doru Maries niste despagubiri. El ia din bugetul sau banii respectivi si plateste. Dar acum bugetul este mai mic. Prin urmare, unele proiecte ale statului vor trebui aminate, sau unii agenti ai statului vor avea salarii mai mici pentru a se acoperi deficitul – si asa mai departe.

  Deci NU este adevarat ca noi platim suplimentar pentru aceste despagubiri. Noi platim statului aceiasi bani ca si inainte, prin taxe si impozite. Doar statul are cheltuieli suplimentare, generate de obligatia de a despagubi pe cineva, nu noi – si atunci statul isi va modifica politica de cheltuieli.

  Sper ca am fost suficient de clar – si ca de acum inainte nu veti mai crede ca sunteti parte a statului. Nu sunteti:).

 98. petitPARIS Says:

  Goldmund Says:
  06/03/2010 la 19:43
  Sper din tot sufletul ca domnul Maries sa renunte pentru a nu renunta la lupta pt. Adevar si Dreptate
  HMMMMMMMMM!!!!!

 99. petitPARIS Says:

  @AVP

  ,,All, Haideti sa incercam a fi, cat de cat, n-asa? on topic. In caz contrar voi introduce si io firele de discutii separate, ca my friend DT,,(??????????????????eu @ petitPARIS)
  HMMMMMMMM……!
  HMMMMMMMM……!

  HMMMMMMMM……!

  HMMMMMMMM……!

  HMMMMMMMM……!

  HMMMMMMMM……!

  HMMMMMMMM……!

  &alfa & omega
  &
  0
  0
  0
  0
  0
  n’est ce pas maestro??????????

  ++++++++++++++++
  avp reply : sper sincer ca supalarea ta fata de observatia mea se va reduce la acest „hmmmmm…!” sugestiv repetat… Si, da, am inteles ca acel zero de asemenea repetat si evident retoric se refera la valoarea mea actuala, din punctu-ti iritat de vedere, nu mai e nevoie sa mi-o spui express, aloo… 🙂

 100. AVP Says:

  Am updatat topicul cu scrisoarea dlui Sorin Iliesiu, in care sunt incluse doua f.recente fotografii ale dlui Maries…

  Chestiutzele pentru care ne certam noi pe-aicea sunt glumitze fata de suferinta acestui nobil om…

 101. sorin cucerai Says:

  @ AVP, ai perfecta dreptate! Te felicit ca ai pus fotografiile – e bine ca lumea sa vada!

 102. despinavestea Says:

  Pozele sunt cumplite.
  Trebuie facut neaparat ceva rational ca dl Maries sa iasa din greva foamei.
  Inteleg ca nu sunt desecretizate suficiente documente ale mineriadei ?
  Ce cere de fapt dl Maries si nu i se da ?

  Daca documentele cerute de dansul nu pot fi desecretizate pentru ca este ilegal ,care este solutia?

  Pana la urma suntem intr-un stat de drept si trebui sa respectam legea.

 103. monica Says:

  @S>Cucerai

  Ultimile paragrafe reprezinta forma inteligibila in care-ar fi trebuit sa ma exprim.Asa sunt io ,cand gresesc ,recunosc. 🙄
  Asa ca, scuze pt exprimarea si (poate)gandirea de sorginte comunista.
  Dar,incapatanata cum sunt,va mai intreb o data,nu credeti ca trebuie sa plateasca cineva,asa cum zic io cu nume si prenume?

 104. petitPARIS Says:

  @AVP Says:
  06/03/2010 la 19:47
  APROPO…………?
  vreau si eu un LINK spre situl RESPECTIV sa se vada asta din primul clik*********************.n”est ce pas?

  https://viorelpadina.wordpress.com/2010/03/06/o-scrisorica-pentru-dl-maries/#comment-11093

  …………………………………………………
  SI APOI MAI DISCUTAM DESPRE:
  POIETI
  POETI
  DISIDENTI
  DEZIDENTI
  blla……blla……….bla?……….etc………..
  merci!

 105. AVP Says:

  My friends, am trecut linkul Asociatiei 21 Dec.1989 in my blogroll. Va rog si pe voi, toti cei care aveti bloguri, sa faceti acelasi lucru.

  Consider ca acesta e modul meu de solidarizare cu actiunea dlui Maries.

 106. orangeskorpion Says:

  Sorin Cucerai,

  In decembrie 1989 oamenii din Timisoara, Bucuresti si alte orase au iesit in strada pentru liberatate si pentru eliminarea dictaturii; pina aici este corect, nu?

  dvs spuneti:

  Cit despre 22, pe 22 dimineata strazile erau curate, singele fusese spalat – ca si cum nu se intimplase nimic. Deci nimic nu garanta ca 21 chiar era sfirsitul. A fost norocul nostru ca 21 a fost sfirsitul. Sa nu trivializam asta.

  omiteti urmatoarele lucruri:

  – dupa 21 decembrie si dupa fuga ceausestilor au fost omoriti mai multi oameni decit pina la acea data; de ce ati omis asta?

  – asa numita revolutie sau mai bine spus lovilutie a avut si „ajutoare” din afara: SUA, Rusia (Gorbaciov il rugase pe ceausescu in mai 1989 sa renunte la putere), poate si Ungaria;

  – fara sprijin extern, fara intentia de a distruge sistemul comunist, la care au contribuit din plin Papa Ioan Paul al II.lea , americanii

  si azi am fi trait in glorioasa epoca comunista !

  corect?

 107. orangeskorpion Says:

  Traian Basescu a fost la Doru Maries in urma cu citeva saptamini; oare nu au fost clarificate lucrurile???

 108. sorin cucerai Says:

  @ Monica

  Nu o persoana privata, cu nume si prenume, a facut ceva, ci un agent al statului. Prin urmare, statul trebuie sa plateasca – din bugetul propriu, asa cum am explicat.

  Pe de alta parte, statul este indreptatit sa ia masuri impotriva acelui agent al sau care a comis abuzuri. Iar daca abuzurile respective au fost facute prin incalcarea legii, atunci agentul respectiv poate fi judecat, ca persoana particulara, cu nume si prenume, pentru incalcarea legii, iar partea vatamata (in acest caz statul, care a suferit o paguba, fiind obligat sa plateasca daune unui cetatean) se poate constitui in parte civila si poate cere la rindul sau despagubiri din partea agentului care a comis abuzul.

  Mai clar de atit nu pot fi.

  PS Nu am afirmat nicaieri ca ati avea o gindire de sorginte comunista, ci doar ca ideea potrivit careia noi suntem statul e de sorginte socialista. Incercam asadar sa explic ceva, nu sa acuz pe cineva de ceva.

 109. sorin cucerai Says:

  @ orangeskorpion

  Nu omit nimic. Am vorbit doar despre perioada de pina in 21 decembrie 1989 (inclusiv).

  Si, da, pe 22 decembrie la ora 8 dimineata bulevardul Magheru era curat, ca si cum nu se intimplase nimic.

  Asta e tot ce-am vrut sa spun.

 110. devis grebu Says:

  Ma bag si eu pe fir c-un SCOOP !!!…
  L-am sunat mai adineauri pe Dl. T.Maries ( S.Iliesiu mi-a pasat nr. cu acceptul Dlui T.M. ) . Nu voi intra in detalii ,dar doresc sa va comunic ca saptamana viitoare il voi vizita la sediul unde zace pe patul suferintei auto–impuse si-i voi oferi –la alegere – una dintre ilustratiile mele pe ” tema” .Sper sa-i provoc o cat de mica placere ,care sa-l aline cumva pe parcursul acestui purgatoriu care pe atatia ne indigneaza la antipozi. Miercuri ,zi fatidica ,gen. G.Oprea ( ce nume „simbolic”-nu-i asa S.C. ?,dar ce prenume…iihhhsa…) a promis ca va desecretiza ULTIMELE
  1000 de doc. din arhiva armatei ,iar gen.M.Opris ,Dir. STS ,
  a promis ca va desecretiza alte cateva sute de pg. considerate inca ” secrete ” . Dl. Maries , mi-a promis ca ,daca aceste promisiuni vor deveni fapte ( si implicit publicate in M.O.–ahhh !… S.C. ,ce initiale vrajite …oaaau ! )
  el VA INCETA GREVA FOAMEI . Sa speram ca asa va fi si sa facem tot ce ne este posibil ca sa urnim NOI piedicile . I-am urat REZISTENTA ( ca-n trecut ) .
  PS . pour Raducu–mon ennemi – ca ami ,nu prea-i place sa fie considerat de ” noi ” ,ii multumesc pentru sugerarea unui nou „TOPIC” pe care-l voi propune ptr. sapt. viitoare ( daca SEFU e de acord) si anume ” mizeria pseudo/artistica ”
  produsa spre vanzare ca orice pilula pentru slabit de talciochistul Popescu/d’hart ,lansata ca ultimul racnet al „popartului” de neaos underground ,pe parcurs trecand in pas alergator la „suprarealism ” cu iz telenovelic de ghe-ena etc., pe care-mi va face o placere mai scabroasa decat cea a lui Tismaneanu versus M.O. sa-l sfartec si sa-l expun in piata publica ,pentru Raducu al nostr’

 111. petitPARIS Says:

  @AVP
  ori EU ori EIiiii,,,,,,,,,????????
  ………………………………..
  ori EU SUNT NEBUN ori EIi iiiiisunt ,,deLEGATI,,?
  ori ULISE o BELISE?…………
  n’est ce pas???

 112. orangeskorpion Says:

  Devis Grebu,
  excelente stiri ne-ati dat: ca mergeti la dl. D. Maries si poate,poate, miercuri va renunta la greva foamei.
  transmiteti din partea mea sa-si revina cit mai repede !!!

  Sorin Cucerai,
  orice amenda pe care o plateste statul roman inseamna bani din buzunarul dvs, al meu, al lui AVP, al…tuturor cetatenilor…

 113. petitPARIS Says:

  artistii vizualisti in SPATIU si TIMP sunt mult mai AGERI de SPIRIT……ualismes!!!!!!
  n’estt ce pas mon amio AVP?????
  BRAVOS DEVIS aici:
  devis grebu Says:
  06/03/2010 la 20:55

 114. despinavestea Says:

  Dl Devis Grebu
  Multumim.
  Avem mare incredere in Dumneavoastra !

 115. petitPARIS Says:

  @ALLLLLLLLLLL TOTI!
  iihhhsa…
  COMPRI?

 116. sorin cucerai Says:

  @ Devis Grebu

  Chiar asa, fatidic nume are generalul asta – care, dupa nume, zice ca opreste, dar dupa fapta zice ca desecretizeaza:))). Sa speram ca se va tine de fapta, nu de nume.

  Si va felicit pentru ca veti merge in vizita la Doru Maries. Fiti bun si jucaus, asa cum numai dumneavoastra stiti sa fiti atunci cind nu alegeti sa fiti „sarcastic” si profund nedrept:).

  @ orangeskorpion

  Nu aveti dreptate. I-am explicat Monicai de ce.

 117. Goldmund Says:

  Tot respectul pentru acest om Maries.Am vazut pozele recente cu dansul.Ma simt atat de mic.Din sudul inghetat al Germaniei cele mai calde ganduri si multa sanatate.Dumnezeu sa va ajute
  @Osk,
  Basescu nu poate clarifica ceva daca „ceilalti” nu vor sa clarifice….Ce poate domnul Basescu este sa initieze…,precum nici legile si Constitutia nu sunt respectate de toti cetatenii unei tari….

  Pour mon ami @petit-paris,un ultim „hmm”ca o certitudine,urmata de un semn de intrebare cat Universul.Umorul si (sau)ironia nu pot substitui argumentul(raspunsul)
  „Ich habe das Meininge getan”(Schiller)”Acesta a fost partea/contributia mea”;urmeaza a dvs…)

 118. despinavestea Says:

  Pp
  Am inteles si am remarcat.

  Nu comentez acum , nu este momentul ,dar este din nou absolut genial( parerea mea)

 119. orangeskorpion Says:

  cred ca devis grebu s-a referit mai degraba la..

  marius OPREA….

  gabriel OPREA

  😆

 120. orangeskorpion Says:

  Goldmund,

  corect!

  dar sper ca basescu a putut sa-i promita ceva, promisiune pe care s-o poata si respecta, nedepinzind de el tot si toate…

 121. despinavestea Says:

  T.Basescu trebuie sa respecte legea.
  Traim intr-un stat de drept.
  Legea trebuie respectata in primul rand de cei care ne guverneaza.
  T Basescu nu poate promite mai mult decat ii permite legea.

 122. Goldmund Says:

  Domnule Grebu ne dati o veste buna.Chiar se dezgheata apele si vine primavara,reinoirea vechiului,uratului,sfarsitul”comunismului secretizat”?
  Prin aceasta veste imi produceti o mare bucurie si oricum nu va pot uita pt. gestul dvs. deosebit cu acele desene minunate pt. povestioara mea…
  Sa auzim numai de bine
  din Padurea Hibernarii,sudul Germaniei

 123. Goldmund Says:

  Si eu sper @Osk ca Presedintele sa se comporte precum un Presedinte european.Dar pana la Presedinte te rod soriceii,te impung berbecii,te ameninta serpii,te musca cainii si te mananca lupii in haite….Ce „Bestiarium”!
  pe maine amice

 124. orangeskorpion Says:

  pe miine, Gmund, pe miine.

  si sa fim optimisti!

  🙂

 125. petitPARIS Says:

  ualismes!!!!!!
  ULTIMIS(‘us …ES…..este 000000000 (alfa & omega)asa cum vrea BOBORU……L Goldmund Says:
  06/03/2010 la 21:30 n’ est ce pas?????(artistii vizualisti in SPATIU si TIMP sunt mult mai AGERI de SPIRIT…)ualismes!!!!!!
  …………………E!!!!!
  a fost vorba::::::::::::
  SI FAPTA!!!!
  iihhhsa!!!!!!!!!!

 126. orangeskorpion Says:

  petit Paris

  😆

  Vous etes fous, un fou tres sympatique

  🙂

 127. Goldmund Says:

  @orangeskorpion,mai esti pe fir?M-am intors aici-afara sunt deja – 3 grade!Unii chefuiesc,altii se uita la cutia fermecata.Si nu-mi ies din cap fotografiile domnului Maries-ca un sfant,Doamne
  De unde vii,unde locuiesti?

 128. orangeskorpion Says:

  GMund,

  ai dreptate !

  Oameni ca Doru Maries sint de o raritate mare!!

  ma si mir ca in Ro exista asa ceva, o spun cu tristete si cinism!

 129. petitPARIS Says:

  beyyyyy!!!!!!!!

  il publicati pe AVP in sistem???????? sau BA??????
  COMPRI?????
  sau?,::::
  iihhhsa!!!!!!!!!!
  merci!
  si noapte buna…….!n’ est ce pas?

 130. orangeskorpion Says:

  bon nuit, pP

 131. petitPARIS Says:

  INCREDIBILE SI ADEVARAT!!!!
  mama masi de comunisti si SECURISTI!!!!!
  n”est ce pas domnule TISMANEAN,??????

 132. orangeskorpion Says:

  Prima decizie: institutul va purta numele Monicăi Lovinescu

 133. sorin cucerai Says:

  Trebuie totusi sa fie ingrozitor sa-ti rumegi, intre patru pereti, in solitudinea uitarii, atatea invidii, ranchiuni, anxietati, neputinte, incertitudini, frustrari, nesigurante. Este ca si cum ai astepta vesnic pe peronul unei gari unde trenul nu va opri niciodata. Sa nu poti simti decat bucuria “demascarii”. Sa fii fericit cand (fosti) amici sunt lapidati. Sa batjocoresti numele unor oameni cu care ai strans candva mana frateste. Pe care inca, ti-o spui mereu, ii iubesti. Sa fii incantat cand valorile (pentru ca tu stii ce sunt valorile) sunt calcate in picioare de toti nemernicii. Sa stii ca e nedrept sa nu recunosti efortul cuiva de a cladi in cultura, sa nu il poti nega, si totusi sa te indarjesti in a-l demola. Sa te infratesti cu pegra, pe care, oricum am privi lucrurile, o dispretuiesti. Pe care, evident, nu dai doi bani. Sa fii laudat de canalii si sa nu poti sa le raspunzi, intrucat ai devenit, poate fara sa o doresti, complicele lor. Sa folosesti orice arma pentru a lovi in oameni care nu-ti pot raspunde pentru ca nu vor sa intre in acest joc al miseliei. Sa nu mai ai cale de intoarcere odata inghitit de acest malaxor al turpitudinii. Sa-ti irosesti capitalul de onoare pentru a sluji dezonoarea. Sa-ti abjuri trecutul doar pentru a-ti polei abdicarile prezente.

 134. petitPARIS Says:

  BEYYYYYY!!!
  AM POSTAT!!!!!
  MAMA MASI DE ROMANIE!!!!!!!!!!
  am postat si eu aici:?????
  petitPARIS Says:
  06/03/2010 la 23:07
  AM PSTAT EU AICI: beyyyyy!!!! SMECHERILOR?
  http://www.asociatia21decembrie.ro/2010/03/se-prefigureaza-o-schimbare-in-bine-la-iiccmer/

 135. nicole Says:

  Sorin Cucerai,

  Dumneavoastra nu ati afirmat „falimentul statului” ca „set of institutions that possess the authority to make the rules that govern the people in one or more societies”, ci ati spus ca „…atunci statul asta trebuie sa falimenteze…”.

  Tot astfel, in common sense, „statul” se intrebuinteaza ca statul (român) in sensul de tara/patria, ca entitate comuna, sincretica.
  Nu cred ca e cazul sa continuati seria speculatiilor dupa cum va convine, diferentiind acum ceea ce ati aruncat cu atat de putina luciditate, dar atat de umoral.

  PS: va citeam la postul trecut cateva randuri in care va aminteati de zilele premergatoare evenimentelor din Bucuresti. Asa am realizat ca probabil suntem de-o varsta. Daca asta va incalzeste cu ceva, aflati ca eram mult mai multi decat credeti atunci care sufeream din aceleasi motive, pe care ne indigna acelasi tip de imobilism si spaima din jurul nostru. Spre exemplu, in preajma caminelor noastre studentesti au stat in asteptare trei nopti la rand niste dube ale Securitatii, ca sa tina sub control eventualele miscari studentesti.
  Nu e locul aici sa povestim fiecare prin ce traume am trecut incepand din acel decembrie si, probabil, o lunga perioada dupa.
  Ceea ce ma mira pe mine este CE S-A INTAMPLAT CU CURAJUL, DEMNITATEA, TINUTA SI EROISMUL oamenilor pe care i-am pus icoana la capatai in anii care au urmat? Pe care i-am urmat ca model, pe care i-am admirat, pe care i-am protejat mental prin toata mizeria „tranzitiei”.
  Rand pe rand, acestia, mare parte dintre ei – s-au alaturat hienelor de rang doi care au pus labele pe Romania.
  Rand pe rand, am constatat cat de multi dintre ei turnasera, colaborasera cu Securitatea ori fusesera ofiteri activi ori sub acoperire, ba unii dintre ei inca mai erau.
  Rand pe rand, o duhoare pestilentiala bine acoperita de nuferii vorbelor literare sau artistice s-a revarsat parca de peste tot.

  Ceea ce ma uluieste, insa, este ca de indata ce apar niste oameni care nu le seamana, cu sanse extraordinare de a schimba lucrurile scabroase care inca bantuie Romania aceasta bolnava, gasti din rezistenta comunista travestita ataca. Pe langa acestea se lipesc si naivii ori oportunistii si apucatorii. Domnule Cucerai, va spun toate astea pentru ca va consider un naiv.
  Dar pana si naivitatea ar trebui sa se trezeasca la un moment dat in fata evidentelor. Pe cine slujiti/ajutati, domnule Cucerai, v-ati intrebat?

 136. petitPARIS Says:

  STIMABILI CITITORI????
  acesta este un link,, dificil? ,,pentru a fi vizibil in desfasurare

  http://www.asociatia21decembrie.ro/2010/03/se-prefigureaza-o-schimbare-in-bine-la-iiccmer/

 137. AVP Says:

  Pp – pleease, toate textele pe care le tot publici tu aci au fost cetite de toti forumistii, la timpul si locul lor… Ce naiba, nu ne mai intelegem ? ? 😳

 138. petitPARIS Says:

  beyyyyyyyyyyyy
  cretinilor?????????????

 139. petitPARIS Says:

  avp????????????
  hai ,hai?HAI!
  LA PRIMAVERA ..mes amis,,!!!!!

 140. nicole Says:

  As dori sa mentionez eu in locul domnului SCucerai ca textul pe care l-a postat mai sus, la 23:09, este preluat de pe blogul lui Vladimir Tismaneanu si este scris de domnia sa. Respectiv, nu de Sorin Cucerai.

 141. sorin cucerai Says:

  @ Nicole

  Spuneti asa: „Ceea ce ma uluieste, insa, este ca de indata ce apar niste oameni care nu le seamana, cu sanse extraordinare de a schimba lucrurile scabroase care inca bantuie Romania aceasta bolnava, gasti din rezistenta comunista travestita ataca. Pe langa acestea se lipesc si naivii ori oportunistii si apucatorii.”

  Ii puteti numi pe acesti oameni „care nu le seamana, cu sanse extraordinare de a schimba lucrurile scabroase care inca bintuie Romania aceasta bolnava”?

 142. sorin cucerai Says:

  Ah, Nicole, mi-ati stricat capcana:))). Nu e frumos:))).

 143. petitPARIS Says:

  @AVP
  eu fost specialist in comunicare (la OCCIDENT)constat ca nu este prima data cind GAFEZI…..
  PACAT!!!!
  (micutul meu OM verde)

 144. nicole Says:

  @Sorin Cucerai,

  Dumneavoastra doar va amagiti ca ne puteti pune (cel putin mie) „capcane”.
  Ma mira insa ca un cercetator si filosof ca dumneavoastra se preteaza unor asemenea gesturi/capcane. Mai ales ca este un gest elementar si deontologic sa numesti sursele citate.
  Se pare ca nu sunteti chiar asa de naiv pe cat mi-am imaginat…

 145. nicole Says:

  V-ati imaginat cumva ca e o gluma buna sa-l „preluati” pe Vtismaneanu ca sa intindeti nade? Sau sunteti invidios ca n-ati avut aceeasi inspiratie&motivatie de a scrie un asemenea text?
  Domnul Tismaneanu v-a fost, probabil, maestru in anticomunismul dumneavoastra. Ati fi putut invata mai mult de la dânsul…

 146. sorin cucerai Says:

  @ Nicole

  Aha. Imi raspundeti totusi si la intrebare? Pentru ca restul e…postmodernism.

 147. sorin cucerai Says:

  @ Nicole

  „Domnul Tismaneanu v-a fost, probabil, maestru in anticomunismul dumneavoastra.”

  Nu. Maestru in anticomunismul meu mi-a fost Nicolae Steinhardt. Si Friederich Hayek. Si Alain Besancon. Si Karl Popper. Si multi altii.

 148. nicole Says:

  Sorin Cucerai:

  Raspund la exact ce intrebari doresc eu. Cand va veni momentul, ii voi numi.

  In ceea ce priveste „postmodernismul” – asta o fi al dumneavoastra, ceea ce in context se cheama in extremis „plagiat”.
  Dumneavoastra nu sunteti oricare anonim „sub acoperire”, ca atare, nu se face sa-l preluati pe Tismaneanu ca sa faceti glume de trei lei la metru. Dar, in sfarsit, asta tine de un anumit bun simt al respectului fata de colegii de profesie si, eventual, de propria persoana…

  un anonim – Nicole tudor

 149. nicole Says:

  sorin cucerai Says:
  06/03/2010 la 23:50

  „Maestru” – in sensul metodologic al cercetarii. Sunt convinsa ca l-ati citit si preluat adesea.

 150. sorin cucerai Says:

  @ Nicole,

  Mai putina bonomie nu strica nimanui. Va reamintesc ca suntem pe un blog, nu la Academia Romana, deci ne permitem si chestii mai jucause.

  In plus, nu stiti daca intentia mea a fost sa-mi asum un text al altcuiva, sau sa ii precizez sursa mai tirziu. Desi cind am afirmat ca mi-ati stricat capcana, ar fi trebuit sa fie clar.

  Asa ca mai usor cu plagiatul pe scari. Sa nu obosim si sa facem riduri, Doamne-fereste!

  Va recomand, cu toata onestitatea, putina destindere. E simbata seara, ce Dumnezeu! Ce anume va face sa fiti in permanenta incrincenata, suspicioasa, vindicativa? Zau ca, orice-ar fi, nu merita…

 151. petitPARIS Says:

  @avp??????????

  ude este mesajul, tau (scrisorica) pe situl?????
  http://www.asociatia21decembrie.ro/2010/03/se-prefigureaza-o-schimbare-in-bine-la-iiccmer/

  ps:
  eu perso. nu am sa mai intervin pe acest BLOK
  (astept MAESTRUL DG la paris)
  OMMMMMMMMMM trai si OMMMMM vedea!
  PUNCTUM!

 152. sorin cucerai Says:

  @ Nicole

  „“Maestru” – in sensul metodologic al cercetarii. Sunt convinsa ca l-ati citit si preluat adesea.”

  De citit l-am citit. De preluat nu l-am preluat. Va repet, Vladimir Tismaneanu e un excelent istoric al PCR, dar NU este un teoretician al comunismului. Iar in calitate de filosof, pe mine ma intereseaza teoreticienii. Pe unii dintre ei, pe care intr-adevar i-am preluat de multe ori, vi i-am mentionat deja.

 153. lucid Says:

  AVP: ieri am fost la Targul de la Muzeul de Istorie. La standul institutului ex-Oprea actual Volodya@Stanomir, o carte editata de INMER-ul lui Dinu Zamfirescu – Personalitatzi din exil in arhivele securitatzii. Uite cam cum „cercetau” docomentele: Nicolae Balota – eliberat 1964, apoi puncte….puncte, 1979 – repartizat de Directzia I la problema emigratzia culturala (nu mai retzin exact denumirea) inainte de plecarea in misiune (preda la o universitate franceza), apoi iar puncte….pucte. Si asta intr-un document unitar al securitatzii. De tot hazul este fisa lui Hurezeanu: 1978 (sau 1979?) recrutat ca informator in cazul unui element foarte periculos; intrerupt legatura caci a divulgat actziunea, 1982 – reluat procedura de recrutare inainte de plecarea la bursa Herder’ dupa care, evident puncte….puncte.
  Dupa ce pleca Dinescu, CNSAS-ul a prins curaj si a scos de la dospit doar un dosar de mult dosit: „Thomas” Totok. De celelalte, de care stiu destui, tacere deplina in continuare.
  Uite de ce e nevoie de un alt Maries sa faca greva foamei nu pentru descretizarea, ci pur si simplu pentru PUBLICAREA PE INTERNET a documentelor din arhiva CNSAS. Atunci sa vezi cutremur in sotzietatea fara printzipuri din rrrrom-inika….

 154. nicole Says:

  SCucerai,

  Cu cine va imaginati ca erati „jucaus”? Va credeti in juriu la „cine stie castiga” sau ce?
  Iar apoi, credeti ca un text dramatic, lucid si plin de tristete si constatari ca acela pe care-l posteaza VTismaneanu pe blogul sau poate fi spatiul dumneavostra de joaca?

  Asta cu „plagiatul pe scari” e atat de anosta incat n-o bag in seama. In ceea ce priveste ridurile, pot sa va recomand o crema ceva, dar asta numai daca va mutati cu elucubratiile pe blogurile specifice.

  Cat despre ultimul pasaj, va intreb: pot sa fiu altfel decat suspicioasa cu cineva care face pe smecherul cu un pasaj ca acela scris de tismaneanu?
  Faceti o gluma buna, ceva, dar aveti grija cu „umorul”: s-ar putea ca dl Maries sa nu mai iasa niciodata din greva foamei de-atata „ras”…

 155. sorin cucerai Says:

  @ Nicole

  Doamna, va invit sa evitati cuvinte gen „smecher” cind va referiti la mine. Nu va fac cinste. Si va rog, in masura in care puteti, sa nu imi mai comentati persoana.

  Faptul ca va place sa gasiti noduri in papura si sa raspundeti intepat e o chestiune ce tine probabil de gustul dumneavoastra – care, gust fiind, nu se discuta.

 156. AVP Says:

  @Nicole, iti recomand sa tii cont de rugamintea lui Sorin Cucerai.

 157. petitPARIS Says:

  lucid Says:
  07/03/2010 la 00:08
  +

  MERCI!!!!!!!!!!

  sper sa inteleaga si AVP +

  (sa inceteze sa mai traficoteze COLAJE)
  HAI SA-I LASAM PE FOSTII HOCHEISTI SA SE OCUPE CU CHESTII SI TRESTII (usor detectabile)

 158. AVP Says:

  @Stely, iti multumesc pt efort, dar nu cred ca ai produs toate probele… E clar, trombonu lu Sorin te-a cucerit si pe tine, ca pe farfuridi 🙂

  Ajunge, aloo:)) Il iert pe Sorin, asa cum i-am iertat pe turnatorii, securistii si dispretuitorii mei contingenti…

  Si asa cum il iert si pe pP, biensur… lol

  Noapte buna, my friends.

 159. nicole Says:

  SCucerai:

  ceea ce ati facut mai sus, considerand ca ati facut o chestie „jucausa” eu o numesc SMECHERIE IEFTINA si lipsita de bun simt. Nu eu va caut „nod in papura”, ci dumneavoastra ne/imi propuneti „chestii” pe care le consider „de smecher”.
  Parca voiati sa ne destindem, nu? Brusc, constatati ca doar dumneavoastra aveti voie sa faceti „glume” pe care ceilalti trebuie sa le guste?
  Nu sunt obligata sa va „gust” glumitele, domnule, asa ca aveti grija cu ele pe scari…

  @AVP:

  Ma retrag, ca sa nu-ti periclitez prietenia cu Sorin Cucerai. Va avea cu acest prilej si dl Cucerai prilejul sa se simta liber sa faca glumite pe seama textelor lui Tismaneanu.
  Au revoire.

 160. sorin cucerai Says:

  AVP, ma pui intr-o companie deloc selecta – printre turnatori, securisti si alte alea, asa ca pare sa fie un fel de iertare a rebours… Dar si eu te iert pentru asta.

  Noapte buna si tie, my friend…

 161. sorin cucerai Says:

  @ Nicole

  Va invit sa cititi David Friedman, „Machinery of Freedom”. Dupa ce o veti face, veti intelege de ce.

  Pina atunci, oricit de ieftin as fi, va asigur ca nu ma puteti cumpara.

 162. nicole Says:

  „Pina atunci, oricit de ieftin as fi, va asigur ca nu ma puteti cumpara.”

  Si asta a fost tot o „glumita”, domnule?
  Prin absurd, ca sa va „cumpar” eu, mai intai trebuie sa stiti sa „negociati”.

 163. sorin cucerai Says:

  Nu, doamna. Ca sa ma cumparati, trebuie sa aveti cu ce.

 164. nicole Says:

  😆

  nu, domnule, ca sa va cumpar, trebuie sa fiti de vanzare.

 165. nicole Says:

  T H E E N D

 166. sorin cucerai Says:

  Cu regret, nu sunt de vinzare. Ma bucur insa ca am reusit in cele din urma sa va fac sa rideti:).

 167. nicole Says:

  Good Night! 🙂

 168. nicole Says:

  ps: am „cumparat” deja ce ar fi fost „de cumparat”. nici nu v-ati dat seama de asta, din pacate…

 169. sorin cucerai Says:

  O noapte frumoasa su dumneavoastra!

  PS Daca nu mi-am dat seama, inseamna ca am fost jefuit:))).

 170. nicole Says:

  sinistre glume faceti. vedeti daca va lipsestie ceva, totusi…

 171. sorin cucerai Says:

  Ah, doamna, nu va ginditi la lucruri sinistre in toiul noptii:). Ginditi-va, de exemplu, ca uneori e placut sa te lasi jefuit. In adolescenta, am citit o poezie despre un cires, care mi-a placut foarte mult.

 172. keloo Says:

  @nicole
  Ati inteles bine, doamna. Sorin este de vanzare. Dar, vorba lui…trebuie sa aveti cu ce.

 173. miraremare Says:

  Intru pe acest bloc dintr-un link dat la Patrasconiu pe blog.
  Sunt stupefat sa vad ca Sorin Cucerai face asemenea magarii. NU ma asteptam.
  Sunt stupefiat de ce isi permite sa fac si cum se justifica…
  Foarte jenant….
  Domnul Cucerai, sa va fie rusine! SUnteti o mare dezamagire!

 174. keloo Says:

  Domnule Cucerai, jinduiti la taine coapte?

 175. sorin cucerai Says:

  @ keloo: sed contra; incercam doar sa descretesc frunti

 176. nicole Says:

  @Cucerai, @keloo,

  ma astept acum sa va povestiti aventurile de eroi. Ia, suntem ochi si urechi.

  Eu insa o sa le citesc insa dimineata, ca am altceva mai bun de facut.

 177. orangeskorpion Says:

  Fostul director al IICCER a precizat, totodată, că a primit somaţii să părăsească locuinţa de serviciu. „Mă aştept, deşi nu a trecut perioada de graţie prevăzută de lege, să vină şi să mă scoată din casă”, a adăugat Marius Oprea. „Mă aştept la orice din partea lor. Mă voi duce, probabil la prieteni, pentru că eu nu am nici o casă în Bucureşti”, a insistat istoricul. El a mai declarat şi că a primit ameninţări că îi va fi tăiată legătura la telefonul mobil..

  – nu este normal sa parasesti locuinta de serviciu?
  – nu este normal sa predai telefonul mobil de serviciu?

  pe ce lume traieste M.O.? gindeste ca si cum ar fi in plin comunism, zau, asa…

  nu-i este putin jena?

 178. despinavestea Says:

  Buna dimineata,

  Ma mir ca nu m-a corectat nici un specialist aseara:

  Hotararile CEDO prevaleaza legislatiei romanesti ,deci guvernantii trebuie sa desecretizeaze dosarele solicitate de T Maries.
  Si daca se aduce atingere intereselor nationale ?

 179. orangeskorpion Says:

  ajung sa cred ca marius oprea a generat tot taraboiul atragind si oameni de buna crediinta, nu din motive de constiinta, ci doar pentru:

  1. locuinta de serviciu in bucuresti – gratuita;

  2. salariul de 4000 lei/luna;

  3. telefon mobil gratuit.

 180. codrin Says:

  Iata ce se mai poate citii pe bloguri despre AVP
  Scarbos!

  Ullos 07-Mar-2010 00:28
  AVP este cu noi !
  evanescentul (06-Mar-2010 23:41)
  AVP, jaba ai lins cazmaua lu` Volodea?
  Daca stam stramb ca sa judecam drept, cei mai multi eroi ai luptei impotriva
  AVP?
  Fatza aia de holbat deraiat , bleaga aia cu ochii beliti ?
  Ala care nu-si sterge carma cu batista , ci foloseste tehnica vacumarii continutului ?
  Cum unde este ?
  Este aici cu noi !
  El este Periscop, cum de nu v-ati prins ?

  De licurit a licurit el la greu , dar nu s-a ales cu nimic.
  Ce a fost sub guvernarea Tariceanu este si sub cioca-boca.
  N-a incaput de gashka de la Cluj si mai este si stranger tolomac la orice meserie il pui.
  Asa ca anul trecut era un falit pe post de membru in CA la o fabrica de mobila amarata din Corabia ,Olt, cevasilea consilier parca pe la primaria din nu’shce comuna de prin Olt si mai ales presedinte de sectie de votare de ntz ori la el in Olt , unde a facut rahat cu perje ca sa-l scoata pe basescu si pdl cu peste 80% .
  Si … cam atat.
  Fii-sa lucreaza nush-ce mare consilier la nush-ce firma de kko de prin Bucuresti cu specilizare de catering sau n ush-ce alte daravele foarte importante.
  De fii-su nu se stie nimic, s-ar putea s-o fi rupt cu tatane-su, ca prea este tampit AVP.
  AVP -ule invata si tu ca cine manca kkt cu linguroiu al mare , este nu numai intoxicat dar este si foarte gretzos.
  Pana si alora pe care i-ai lins incoor li se facu greatza de tine si nu vor sa te vada .
  A, acuma vrei si sinecuri ( ce misto suna, AVP-ule !) ?
  Pai si noi care credeam ca din sincera pornire si din iubire fata de Comandantul Suprem te dadeai tu inspectacole omagiale!
  Ia uite-te , mai tovarase ! Ce-am crescut la san ?
  Un sarpe !

  +++++++++++++++++++++++++
  avp reply : Las mizeria asta aci, pentru catva timp, spre a vedea si my friends Dorin Tudoran & Sorin Cucerai, vai, cine tzine cu ei si cu vanatoru de securisti si ne-mproasca pe mine si pe Volo cu rahat, cu evidente metode de baieti diversionisti… Evanescentu de care vbeste raspandacu codrin e faimosu bibi cucernicu, despre care, in caz ca pretinii mei n-au auzit, pot ceti mai multe amanunte aici. Da, mey, are perfecta dreptate Volo cand ii zice (stim noi cui, dar daca persoana n-are nume, ci e un prototip generic, care-i problema, DT, n-asa…? :roll:) ce-i zice: „Sa te infratesti cu pegra, pe care, oricum am privi lucrurile, o dispretuiesti. Pe care, evident, nu dai doi bani. Sa fii laudat de canalii si sa nu poti sa le raspunzi, intrucat ai devenit, poate fara sa o doresti, complicele lor. Sa folosesti orice arma pentru a lovi in oameni care nu-ti pot raspunde pentru ca nu vor sa intre in acest joc al miseliei. Sa nu mai ai cale de intoarcere odata inghitit de acest malaxor al turpitudinii. Sa-ti irosesti capitalul de onoare pentru a sluji dezonoarea. Sa-ti abjuri trecutul doar pentru a-ti polei abdicarile prezente.” Vai de vai… 👿

 181. radu Says:

  @MIRAREMARE
  Dar lui Dinu patriciu sa nu-i fie rusine?

 182. AVP Says:

  Buna ziua.

  Vba aia: cand pisica nu-i acasa, soarecii joaca pe masa… Ciudat e ca au intrat in pagina alde codrin si raducu, in schimb un importantisim mesaj al lui Sorin Iliesiu a intrat la spam… 👿 Spre a ma revansa – desi n-am nicio vina – fata de binecunoscuta cariatida a societatii civile Ro, voi transforma mesaju sau in noul topic de azi, pe care il voi tine pana la miezul noptii, cand maestrul Devis Grebu va veni cu o ciurpriza, aloo…

  Va urez o Duminica senina.

  ps. Ce-i drept, la spam a intrat si un maidanez care tot il latra pe Volo de ani de zile: Horvath si mai nu stiu cum. Pt asta ii multumesc platformei mele, tontusi…

 183. mihai rogobete Says:

  Dle. Codrin, aveţi mare dreptate: AVP-ul mai are şi o aluniţă, unghii roz, a albit pe la tâmple, poartă pantofi, zâmbeşte, respiră şi – culmea – trăieşte. Deci, e comunist, ce mai tura-vura.

 184. Goldmund Says:

  Buna dimineata
  @Despinavestea,ai dreptate -referitor la ultima ta intrebare.Totusi,dupa (aproape)20 de ani de la acele evenimente este greu de crezut ca exista temeri concrete d.c. desecretizarea respectiva ar atinge interesele nationale…Iar ce nu este plauzibil,nu e de suportat pt. un Stat de Drept din UE.Chiar daca e frig si totul e inca inghetat,parerea mea este ca primavara va veni in curand,iar unul dintre eroii care fac ca sa se topeasca si spiritele rele ale ghetarilor,cu care ne-am obisnuit in ultimii 20 ani,este domnul Maries.

  -mie imi este penibil cand observ cvasi langa capul suferindului domn Maries(pozele de mai sus), tot felul de insulte si „glumitze”,aluzii si acuzatii.(in curand ceva si despre „fenomenul”Narcis)Putina decenta si demnitate doamnelor si domnilor avizati!-acest blog nu face parte din imperiul lu’Vantu
  Propun:pt. calomnii,injurii,acuzatii si lupte ideologice si de…stil sa folosim un mediu prielnic pt asa ceva,un forum „specializat”,un fel de cazino al gandurilor murdare-pt. cine simte nevoia….
  Aici,pe acest blog tema este deja aleasa,daruita de AVP si din fericire,majoritatea de aici da dovada de mult bun simt.
  pe curand

 185. despinavestea Says:

  Goldmund.
  Probabil, nu stiu, dar cred ca aici este problema

 186. Stely Says:

  Buna ziua,
  S-ar cuveni ca macar azi si poate miine sa pastrati o minima decenta si bun simt..Nu inteleg de ce pina acum ,cind puteati sa va dezlantuiti fara jena si cu ura pe ziare si bloguri fara sa va deranjeze cineva, sau sa va atentioneze ,ati gasit de cuviinta sa veniti si aici ..
  Ma refer la acesti doi postaci care s-au sculat de dimineata sa imprastie vorbele si ocarile unui descreierat care isi duce veacul pe aceleasi ziare unde este injurat si T.Basescu .
  Pe voi nu va intereseaza ca cineva a fost mai presus de interese personale ,si a facut sacrificii ptru libertate sau dreptate , de care voi nu sunteti in stare..Nu va intereseaza nici sacrificiul d-lui T.Maries care ,iata, isi pune viata in pericol ptru aflarea adevarului si ptru a face dreptate victimelor revolutiei si al mineriadelor .Nu va cutremura nici macar fotografiile afisate , cu starea in care se afla d-l T.Maries ca urmare a saptaminilor in care a refuzat sa manince, ptru a protesta impotriva celor care il impiedica sa isi duca la bun sfirsit promisiunile facute ,cu riscul pierderii vietii ..
  Nici macar jertfa suprema a dizidentului cubanez ,Orlando Zapata ,nu v-a responsabilizat si nici nu v-a impresionat..
  Prin urmare ii cer adminului sa baneze orice postare care are conotatii jignitoare, nu numai la adresa bloggerului ,dar si la adresa altor participanti la aceasta tema..
  Se cuvine sa ne manifestam in continuare solidaritatea cu T.Maries si sa -l sprijinim moral ptru a rezista pina cind revendicarile cerute sa-i fie rezolvate..Ma simt sincer ingrijorata de starea grava in care se afla, si nu pot sa nu fac legatura cu moartea ,dupa 85 de zile de greva a foamei , a dizidentului chinez .
  De aceea imi permit sa-i mai adresez din nou rugamintea mea ,d-lui T.Maries ,sa inceteze greva foamei, acum ,ptru ca orice zi trecuta ii poate fi fatala..

 187. sorin cucerai Says:

  @ orangeskorpion

  Intr-adevar, ultimele reactii ale lui Marius m-au surprins neplacut si pe mine. Nu inteleg de ce procedeaza in felul asta.

  @AVP

  Oameni care scriu mizerii se gasesc peste tot. Din punctul meu de vedere, ar trebui sa-i ignoram, indiferent pe cine ar sustine. Eu nu am adus niciodata aici mesaje imunde ale unora care-l injurau pe Marius ca sa te intreb daca in „tabara” asta esti si tu. Cum am zis, din punctul meu de vedere sportul asta trebuie evitat. As prefera asadar sa-l eviti si tu.

 188. radu Says:

  @avp
  Astia sunt blogarii de serviciu. Sunt peste tot , scriu cu furie fara argumente si insulta in mod frecvent.
  Pacat ca au ajuns aici.
  Cateva exemple , poate nu asa de virulente se pot gasii si pe acest blog.
  Cred ca trebuie lasati sa scrie , doar e democratie.
  Pana la un punct totusi!

 189. AVP Says:

  Postare noua.

 190. Loda Says:

  skorpion :
  ,,nu este normal sa parasesti locuinta de serviciu?…..
  pe ce lume traieste M.O.? gindeste ca si cum ar fi in plin comunism, zau, asa…”
  Foarte corect Skorpi, o locuyinta de serviciu poti sa o detii doar pana cand ocupi functia care iti da dreptul la ea ;ce te faci insa cand tu ai o locuinta de srviciu cu contract pana in 2003 si iti mai repartizezi una, ca de, esti mare peimar ?
  ,,. In anul 2002, presedintele Basescu (pe atunci primar) a fost chirias in casa din Stefan Mihaileanu, cu repartitie de la primaria Capitalei sau de la una de sector si a facut cerere sa cumpere acel imobil. Numai ca, in anul 2002, Traian Basescu locuia cu chirie intr-un apartament de protocol pe strada Maresal Vasile Prezan.”
  Ca sa nu mai vorbim de geoana, care a stat bine ilegal in locuinta de serviciu cativa ani. mama, ce comunista gandeau astia !!!! 🙂
  Asa ca, ma gandesc, ar putea fi lasat si Oprea o luna-doua, pana isi gaseste o locuinta in raport cu posibilitatile sale financiare ,nu?

 191. orangeskorpion Says:

  Sorin Cucerai,

  din pacate acesta si nu acela pe care il vedeti dvs este adevaratul Marius Oprea,

  stimata doamna Loda,

  special ati spus IMOBIL, cind de fapt a fost un APARTAMENT.
  Basescu Nu a incalcat legea ci a profitat oarecum imoral de o anumita lege,

  asta ca sa fim obiectivi…

  si probabil ca nimeni nu-l da afara de miine pe oprea, numai ca tipind tot mai tare si mai tare, oprea se deconspira ca plinge dupa

  apartament gratuit,
  dupa mobil gratuit,
  dupa salariu de 4000 lei…

  deh, bietul de el, se deconspira
  🙂

  sa mearga altundeva si sa-si caute job!

  nu ar fi nici primul nici ultimul ramas pe drumuri…..

  si doar avem sute de mii de someri, din care 80 % sint din sfera privata..

 192. Sorin Iliesiu ii raspunde lui Sorin Cucerai « Viorel Padina Says:

  […] Ati afirmat despre mine urmatoarele: […]

 193. Florin Says:

  Domnule Maries,
  Din Canada, un fost golan din Piata Universitatii, cu tot respectul, va roaga din suflet sa renuntati la greva foamei.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s