Dupa 20 de ani, avem libertate de Golani, dar n-avem bani…

Şi deci, asta e situaţia, doamnelor si domnilor ! Ista e pactu’ pe care saltimbacu’ Reagan, Papa  de la Roma & Tufish-Senior l-au încheiat la vremea Maltei / Yaltei dumnealor cu cupola băieţilor, cu Tatăl fesebiştilor, securiştilor, sereiştilor, activiştilor, feseniştilor, pesediştilor, liberalilor şi-n genere al tutulor partidelor Estului roşior (nainte de a se dărâma Zidul, de comun acord între superputerile ce se ameninţau reciproc cu Atomicu’ Terror, şi ca preţ al surpării Zidului chiar de către Constructor, n’aşa? ;) ), deci cu KGB-ul atoateţiitor, din a cărui manta se trag puterile Estului, frăticilor. Astfel, economisind câteva şarje bune din furnalu’ de uraniu sau de plutoniu mortal of Nevada, reşpective ot Ural, negociatorii din bamporu’ maltezo-iepocal căzură d’acord că Experimentul din Lagarul Infernal tre’ să-nceteze amical, n-aşa?, urmând să fie abandonat la mal, iar omenirea din numitul Lagăr să fie eliberată dintr-o dat’ şi supusă procesului de capitalizare & democratizare fatal forţat, sălbatic ca viaţa animală dintr-un parc natural, şi fară să se ţină cont – halal !- că leii, tigrii, pantherele, leoparzii, coyoţii sau hienele şi-n genere bestiile fără conştiinţă, fără obraz şi fără suflet candriu, de papugiu, din fostul Ţarc socialisto-stalinisto-diliu, bine hrănite şi-ntreţinute de Regimu‘ zis comunist, vor face ravagii printre dobitoacele din regnu’ domestico-altruist, prin pollimea oamenilor cumsecade or de bine, n-aşa? încrezatoare în ideile democrato-creştine de egalitate, fraternitate, bunătate şi-n mila Domnului de departe, plus fricoasă preste poate, normal, iar la bilanţ, când stările / straturile sociale se vor aşeza după cum va răzbate fiecare în Jungla Eliberatoare, se va vedea, la Marele Bal triumfalo-aniversar, aşadar, că cei ce-au fost în Lagăr porci, ca-n Farm Animals, sunt şi rămân pe val,  cât despre ceilalţi, în caz că nu şi-au luat zborul ca Icar în albastrul infinit, acolo unde nu e nici durere, nici suspin, nici amar, shiit, ori n-au tulit-o-n roza vânturilor măcar – de la Mellburne la Sevilla şi de la Madrid la Manilla -, Dzeu cu mila.

 

22 răspunsuri to “Dupa 20 de ani, avem libertate de Golani, dar n-avem bani…”

 1. orangeskorpion Says:

  salve, AVP si musafiri,

  cite sperante au fost in 1989….
  au trecut deja 20 de ani!

  si????

 2. orangeskorpion Says:

  si oricum Romania la ora actuala este capturata de o mina de ticalosi abjecti…

 3. Arizonianul Says:

  Ticăloşii abjecţi, până la 22 Decembrie 1989, stăteau ascunşi în spatele lui Ceaşcă.
  Acum, cum prea bine zice Piratul, au ieşit la suprafaţă, scârnăviile!
  În esenţă, tot ăia sunt, dar mai bogaţi, mai „împliniţi”… Jefuitori şi vânzători de ţară, ce sunt.

 4. AVP Says:

  My friends,

  Vedeti c-am bagat si-un post-scriptum

 5. AVP Says:

  Mey fratilor, secretul victoriilor de pana acum ale lui Base a constat in aceea ca mesajul Base-PDL s-a transmis aproape eminamente prin personajul imbatabil Base (imbatabil oriunde s-ar afla…), in timp ce mesajul adversarilor era disipat prin tot felul de clantzai secundari, alaturi de clantzaul principal (care oricum nu se ridica la valoarea electorala a lu Base…) Acuma (si tocmai in campania decisiva pro-Base), vad ca sunt trimisi la tembeliziuni, unde moderatorii mogulilor si ceilalti invitati ii asteapta cu ghioaga dupa usa, biensur, oameni stimabili in domeniul lor, dar care n-au nici in clin nici in kklin cu retorica de studio, aloo… Cum ar fi, de-un paregzamplu, TRU, absolut penibil asta seara la Irealitatea, sau chiar Ionut Popescu, azi finutz, ca de obicei, dar slabutz… 😳

 6. orangeskorpion Says:

  poti sa dai amanunte legate de TRU?
  eu l-am ascultat de citeva ori si mi-a placut..

  ce mi-a placut rahatul in care au intrat srs si chireac !!!!

  poate se ineaca definitiv!

  noapte buna!

 7. AVP Says:

  Hai sa fim seriosi: Tru e un scriitor bun, poate chiar mare, desi cam energumen si de aceea cam tezist, a mon avis, dar e un orator de doi bani…; in plus, nu e nici telegenic: cam buzat, cam brunet si cu paru valvoi, face lumea sa creada ca Orban are dreptate cand spune cine anume voteaza cu noi/voi… Bashca, azi Tru s-a comportat ca un hiisteric sadea: s-a infuriat si s-a supalat ca un motan martelat, nu mai asculta ce i se spune, turuia intr-una nu se stie ce, iar in final a parasit studioul subt privirile perplexe ale celorlalti… 😳 Noroc ca modelatoarea Oana si mai nu stiu cum, o obraznicatura rarissima, a reusit prin antipatia pe care ne-a indus-o sa atenueze oarecum penibilissima evolutie a lui Tru…

  Astfel de advocati ii fac mai mult rau lui Base, decat bine… 👿

 8. AVP Says:

  Cat despre rahatu in care zici ca au intrat santajistii aia, asta s-o crezi tu, Osk… Toata chestia a fost cu ricosheta: un simplu pretext pentru ca-n final sa se vbeasca despre Videanu, Blaga etc., inculcandu-se impresia ca ar phootea fi ceva real in povestea despre uriasele conturi din strainatate ale oamenilor lui Base… Ca aceste conturi exista sau ba, conteaza mai putin acum si oricum nimeni nu va putea da o dezmintire credibila in timpul scurt cat a mai ramas pana la finish… Capisci, mey…?

  Noapte buna, my friends.

 9. stely Says:

  Salve! Of.. Incerc de citva timp sa scriu ceva ,dar nu reusesc . Sunt la un play station si nu ma descurc prea bine..Laptopul este ocupat si este prima data cind folosesc metoda asta de a intra pe blog sau pe net..

 10. AVP Says:

  Salut, Stely ! Odihneste-te, caci de vbit pe blog avem noi timp, draga prietena…

  Noapte buna !

 11. stely Says:

  mai incerc odata ..Imi spune ca nu am dat adresa de mail valida..Hai, noapte buna ..Chiar sunt moarta de oboseala ..

 12. Riddick Says:

  Salut !

  Hai, că jocul se reîncarcă, odată cu noul EURSS de la Bruxelles, cu Lisbon Treaty.

  O luăm da capo.

 13. AVP Says:

  Salut ! Postare noua.

 14. stely Says:

  Salut,tuturor ! ….desi vad ca nu prea este nimeni p’aci.. AVP, rememberul tau este binevenit mai ales ptru unii dintre tineri ,dar mai ales ptru cei care vad totalirism si dictatura acolo unde nu e.. Asistam zilele astea la manipulari grosolane si discursuri cinice de la cei care s-au repliat si au dat navala la resurse nestingheriti de nimeni.. Tocmai ei,Geoana ,Crin sau Vadim sunt uniti intru apararea privilegiatilor..Ptru noi,libertatea a fost un vis de naivi,iar ptru ei liber la imbogatire prin toate mijloacele posibile.. Imediat dupa „lovilutie” au primit ordin de serviciu : puneti mina pe tot ce gasiti in cale.” Au pus repede in practica ceea ce invatase la scoala de partid :cine detine puterea economica o detine si pe cea politica..Acum,dupa 20 de ani ,asistam la asaltul final..Ptru ei se joaca ulyimul act..Ramine de vazut daca „boborul” ii va lasa sa iasa din scena pe usa din dos sau vor fi aclamati si lasati sa-si desavirseaca nestingheriti opera

 15. stely Says:

  Salut ! ..iar am pierdut o bonatate de comentariu..si asta tocmai cind voiam sa-l „ctrl „..lez 😳 Hai sa incerc sa-l redau in mai putine fraze….Spuneam ca este binevenita postarea de azi ..Este un remember necesar ptru tinerii de azi ,dar si ptru adultii care atunci erau tineri si care au uitat repede ceea ce a fost dicatura si totalitarism.Ei vad dictatura acolo unde nu e si sunt in stare sa li se alature orbeste celor care imediat dupa revolutie s-au repliat rapid si au inceput sa-si puna in practica cele ce invatasera la scoala de partid ..adica cei care au puterea economica o vor detine si pe cea politica ..Zilele astea se da atacul final .Si-au vazut prima parte realizata.A doua se joaca ..O vor cu orice pret si pe cea politica..Ramine de vazut,daca „boborul”ii va lasa sa-si desavirseasca opera..Daca da,va fi o noua si durereoasa experienta ..Poate ca Dzeu a hotarit sa mai trecem printr-un nou „iad iepocal”.. p.s ii dau drumul asa ..

 16. stely Says:

  cred ca am commenturile arestate ..Nu le vad afisate desi vad ca sunt inregistrate la ultimiii comentatori..

 17. stely Says:

  Nu reusesc sa dau de comentariile postate,desi vad ca sunt inregistrate destule ..Riddick,Theo,AVP si Stely de trei ori.. Dau click si a intepenit la ultimul coment de azinoapte.. Dupa ce trimit commentul im apare pagina alba si-mi spune „nici un articol inregistrat”..

 18. lucid Says:

  s-au repliat rapid si au inceput sa-si puna in practica cele ce invatase la scoala de partid !s-au repliat rapid si au inceput sa-si puna in practica cele ce invatase la scoala de partid !stely:aici trebuie pus :cele ce invatasera(ei)pentru ca au inceput(ei=plural)eiii! gramatica asta! la f.f e greu de invatat,nu???????
  Avp, daca o apreciezi ajut-o omule, ca se face de ris,si mai da si lectii de gramatica!!!!!!!

 19. stely Says:

  sa vedem acum dupa ce am rememorat adresa de emai si nickul . Tare greu cu play stationul asta..Daca nici acum nu-mi iese merg la treburi si poate mai incolo revin ..

 20. dora Says:

  Salut!

  Ce-mi place noul format.E mai aerisit.

  @AVP,sub „sula-n coaste 2” am fi la fel de speriati si cu dintii scrasnid ,fara nici o speranta, ca pe vremea tatucului bolsevic.Iarta-ma ca nu pot raspunde in stilul tau.Te citesc,sunt incantata si mi se pare suficient.Respir mai usor. 🙂

 21. dora Says:

  Stely,

  cu greu am dat de noul format a lui AVP.Sper sa intru de cate ori voi simti nevoia. 🙂

  As vrea sa pot copia comenturile.Dar n-am casuta pt.asta.

 22. Stely Says:

  Salut,Dora ! Acum am sosit si eu acasa la SL. Am fost in in „vizita de lucru” :mregreen: la copii .Am stat doua zile la fata , la Corbeanca , timp in care am muncit „non stop” ,apoi inca aproape doua la baiat in Buc. ,unde am luat-o de la cap. :oops : Desi, la fata ,am avut laptopul la indemina ,abia am reusit sa postez ceva ,iar cind am ajuns la baiat ,am intrat mai des ,dar ce folos ,ca nu am avut acces la laptopul lui .Mi-a dat niste indicatii cum sa folosesc un play station si abia am reusit ,dupa cum vezi mai sus ,daca ai citit..
  Acum cind am sosit ,am dat de noul „format”..Sper sa fie cu noroc ,prin prisma realegerii lui T.Basescu ,iar ptru AVP un nou …”alfa” 😀 Apropo ,de ce nu ai postat la tema de azi ?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s