Mumosu si Bestia. Traian si Sistemu ticalosit…

Căutând deunăzi în cămara lu Mr.Google un cuvinţel – nu mai ştiu care anume -, dădui din întâmplare preste nişte vorbuliţe aruncate acolo de un poet şi publicist cică mare şi care-mi prilejuiră meditaţiile pe care le veţi ceti mai încoloşa, dacă veţi avea răbdare … Cărtă – căci despre el e vba – wrote:

Sentimentul meu e, însă, că Traian Băsescu n-ar mai trebui să candideze. Timp de cinci ani, el a dus un război de uzură cu sistemul, iar acest război fără învinşi şi învingători ne-a uzat până la urmă pe toţi, şi poate cel mai mult pe preşedinte însuşi. Privind înapoi, nu-i pot reproşa nimic. Dar nici nu pot trece la activul său realizări clare. N-am făcut niciun pas înainte, ne-am năclăit mai departe în corupţie şi-n scandaluri de toate felurile. Dacă Băsescu n-a reuşit, e pentru mine cea mai limpede dovadă că nu se vrea şi nu se poate.

Însă chiar din ceea ce lui Cărtă i se par a fi notele definitorii ale ale eşecului lui Băse, putem extrage, din contra, rădăcinile precedentului băsescian, deocamdată in status nascendi… În fond, n-ar fi egzistat nicio uzură, nici a noastră, şi nici, mai ales, a preşedintelui, dacă el ar fi stat cu mâinile-n sân şi ar fi huzurit ca bimpaşa la Cotroceni, înconjurat de paji şi mângâiat  de eleni (nu heleni, fugiţi dreq… 😉 ), iar tovii şi băieţii moguli, după ce i-ar fi adus peşcheşu, primind în schimb de la Naş Băse un magnanim auguri !, s-ar fi întors relaxaţi la conjugarea verbului cel mai cunoscut încă de pe vremea levantinelor sau muscăleştilor orduri: fur, furi, fură… Fu însă, în tot acest timp, nu un război de uzură – cum zice Cărtă -, ci o luptă dură a heroului portocaliu cu inimicu-i de moarte, Sistemu ticăloşit, golem pe care galeria-i de fani, pifani & talibani s-aştepta ca în 5 ani Băse să-l învingă radical, să-l străpungă mortal precum Sângheorghe omorând Fiara, or, minunea asta doar în Mitul Salvatorului sau în Basmele Rumânilor / creştinilor s-ar fi putut întâmpla, păi cum naiba…

Altfel, fie numai şi cele câteva capete tăiate (Bombo & Co., e.g.) din şerpăria de mii şi mii de căpăţâni ale Gorgonei, plus cele câteva zeci de înţepături (deci nu chiar ţepe, dar orişicât…) în Cupola de solzi a Fiarei, sunt echivalente cu-o reală victorie,  pe ruinurile, dacă nu pe temeliile căreia încă se mai poate spera, aloo… Heroul nost’, aflat aproape singur, sireacu, în faţa infernalului inimic, nici n-avea cum să-i taie toate capetele şi toate cozile şerpuitoare, din moment ce de unele era el însuşi legat vital, fără s-o ştie sau fără s-o creadă, poate, şi, chiar presupunând că el ar fi avut sforţa morală gigantică şi toate instrumentele trebuitoare spre a tăia tot ce trebuia tăiat, inclusiv Capul cel mai turbat şi mai spurcat, aşadar Cupola gânditoare a Sistemului ticăloşit, asta ar fi însemnat autodistrugerea sforţei inovatoare din propriu-i kit, dacă pricepeţi ce vreau să spun cu acest paradox, în sfârşit… Şi-atunci, ar fi năvălit aci – pe locul lăsat gol de capul Gorgonei urât mirositoare – alte şi alte Fiare fundamentalisto-totalitare, poate şi mai bestiale…

Am spus-o, iacătă, încă din 1991, pe când cei mai mulţi dintre intelighenkii din media de Dâmboviţa credeau că Lupu kaghebist e de fapt Bunicuţa cea Bună, lângă patul căreia adăstam noi, inocenta şi drăgălaşa Scufiţa, ţinând-o pe Buna de labă, pardon!, de mână… (Cărtă chiar s-a exprimat textual atunci că el are mare încredere în feţele de oameni buni ale lui Ivan Ilici şi Petrică moscovici… 😳 ) :

➡ …Aşadar, e limpede ca lumina zilei că guvernatoru crizei actuale a Urs-ului e KGB-ul, aşa cum a fost de la bun începutu Perestroikăi, după cum guvernatoru crizei aborigene nu e, se înţelege, dl Claudiu Iordache al FSN-ului, ci Securitatea, Aripa Sereinică…Dacă m-aţi crede, v-aş spune că 66% dintre oamenii puterilor de tip gorbaciov, de la Sovietu primarelui Elţîn la consiliu local din Poplaca, sunt „acoperiţi” cu măhrama Carboneriei Estului (“Securităţile” naţionale), formând o structură politică redutabilă, în stare să reziste unor cicloane de forţa revoluţiilor, necum de tăria unor amărâte lovituri de presă ! Cine îşi imaginează că ar putea guverna astăzi în Est fără a obţine acceptul (dacă nu colaborarea!) acestei Maşinării Infernale, rod al unei experienţe istorice sociopatice, evident, dar nu mai puţin reale, e naiv. Copii (la minte) ne-am dovedit a fi doar noi (nu şi ei !), când am crezut că Răul constă în fiarele vechi (fructe ale „industrializării socialiste”) pe care ni le lăsase moştenire o lume tembelă, urâtă şi meschină, şi atât. În realitate canceru’ avansase subtil, metastazase spre buricu fiinţării ce va să vie, ca o tumoare ocultă, potenţial malignă şi insidioasă, pe care dacă încerci să o extirpi cu brutalitate rişti să omori tot Corpu Social. Probabil că eliminarea totală a Răului nu se va putea face decât printr-o absorbţie istorică lentă, a cărei întindere temporală încă nu o putem evalua. Uitaţi-vă bine la „groassa” Germanie, căci n-ar fi exlus să o vedem impacientată – mai mare râsu’ ! – de buturuga prusso-rusnacă (Germania de Est) ! Chestia cu „pionu’ otrăvit” nu şi-a pierdut actualitatea decât în capu’ şahistului Garri, nu şi în Planurile Hultanului Roş, care, pe lângă faptu’ că este el însuşi „leghiune”, fiind diseminat în „nodurile” şi „semnele” noastre vitale, dispune, başca, de Leghionu’ Clonaţilor (informatorii şi colaboratorii) compus din massa celor pe care Burta (Securitatea) îi fătase cu ghiotura şi pe care tot ea (şi numai ea) i-ar putea manipula în fel şi chip. Asta până vor prinde şi sărmanii crustă în stratu social şi se vor face burgheji de treabă… (Aripa Sereinică)

**************

ps. Colajul „Bunicutzu binecuvantundu-si nepotelu Chucky…” –  un imprumut amical de la ingeniossu’ Hultan – i-a fost restituit proprietarului de drept… Thank you, my friend !

***************************************

Update 1 : Panseul anului… lol : România va fi cu adevărat liberă şi democratică atunci când va avea preşedinte o femeie romă, lesbiană şi atee (Remus Cernea) … Cooool…! Încă 3-4 panseuri din astea şi norocosu’ sentenţiar câştigă prezidenţialele fără să bage un leu în campanie… 😯 (vreau să spun că le câştigă la anno domini 2520, in Ro virtuala, aloo… lol)

Reclame

329 răspunsuri to “Mumosu si Bestia. Traian si Sistemu ticalosit…”

 1. DespinaVestea Says:

  AVP
  Ai scxris EXCEPTIONAL

 2. neamtu tiganu Says:

  Ma Viorele cind io-ti spun ca tu mai crezi in Mos Craciun.

  Desigur ma astept ca bibliotecarele de tara si preotesele sa verse o lacrima sul viso, sa ofteze, sa se simta atinse la pct. G, da draga Viorele noi suntem barbati.

  1. Au trecut 20 de ani, securistii ori au murit, ori au devenit oameni de bine, ori au devenit presedinti. Intr-un cuvint au cistigat.

  2. Ro e CAPITALISTA, asta-nseamna ca capitalu ie important. Cine are are cine nu nu.

  3. Presedintele ie roata cincea la car, nu poate face nimic si ie bine asa pt. ca o societate democratica ie formata dintr-o multime.

  4 Singura sarcina a unui pres ie sa-ncerce sa formeze o echipa care sa scoata caruta din namol.

  5 Poporu trebuie sa puna curu la munca, sa nu mai stea cu mina-ntinsa, sa-si asigure macar cele de mincare, Mi-e rusine ca roman sa aud ca Ro importa griu, carne, vin.

 3. AVP Says:

  Pai asta vrea si Base, NT. Sa formeze o echipa care sa scoata tzeara din namol. Insa sa o scoata in folosul tzerii intregi, mey, nu numai al unora – tot a alora…-, si nu (numai) al altei tzeri (care pana acum ne-a ajutat de ne-a rupt…)

  Base ista e un adevarat hom de stat ; se gandeste nu doar la prezent, ci si la viitor… Sau cel putin asa ni se pare noua, astora…

  Dar tu ne poti spune dreq odata de ce esti contra lui Base, mey…? 🙄

  @Merci, Despi, esti draguta.

 4. Stely Says:

  Avp,
  Tu ce stii de .. „B -52 ?” Mai sta ascuns prin „papusoi”? 😀 Daca da, ai putea sa-l chemi ,inapoi ? 🙄

 5. AVP Says:

  Stely, aici este o agora, unde intra oricine cand vrea si iese cand vrea, nu un local particular… Nu e nici macar un club (GDS, sa zicem), unde se intra numai pe baza de invitatii, presupun…

 6. despinavestea Says:

  Am uitat sa ma abonez

 7. Radu Humor Says:

  @AVP
  Dupa exceptionala si lucida observatie a lui Mircea Cartarescu, n-ar mai fi multe de spus si comentat, tu insa ai reusit sa continui cu brio analiza acestui timp blestemat pe care suntem obligati sa-l parcurgem, pana la purificarea ce prea mult intarzie pe aceste meleaguri, probabil si datorita uriaselor forte exterioare se intalnesc obligatoriu aici.
  Si daca nu ti-ai aduce aminte, parca dintr-odata,ca ai de aparat ceva , te asigur ca ti-ar iesi o bijuterie logica cu nimic mai prejos decat a lui Carta,care face eforturi deosebite spre a iesi din marasmul portocaliu, si asta face si diferenta dintre voi in cazul de fata.

 8. neamtu tiganu Says:

  Nu ma-ndoiesc ca base vrea, da poate? Viorele pa mine nu ma ametesti cu vorbe mieroase, astea-s bune pt. muieri.

  Tara ie-n rahat. Presedintele trebe sa-ncerce sa se faca chiar frate cu draqu spre binele ROMANIEI. Pa mine nu ma-ntereseaza daca presu a fost securist, ie betiv sau curvar. Iel trebe sa fie in primu rind dastapt si Base nu ie, ie doar schmecher. Un schmecher iese din orice incurcatura da un intelept nu intra-n iele.

  Prioritatile Romaniei SUNT exclusiv economice. Basescu nu are habar de asta, nici nu-l intereseaza, iel habar n-avea ca vine criza, habar nu are ca are nevoie de o echipa de competenti indiferent de culoare politica.

  Viorele scrie depsre astea, despre adevaratele probleme ale Romaniei si te voi lauda, lasa potcoavele de cai morti. Scrie despre strategia impozitelor, de atragerea fondurilor EU, de autostrazi, de atragerea investitorilor, de somaj, de sanatate, de educatie, de bursa, de energie, de relatii internationale… in toate aceste domenii Basescu ie bita, bita, bita, habar nu are si nici nu stie sa-si atraga specialisti.

 9. maria Says:

  De-asta m-am gandit si eu ca as alege totusi pe unul dintre Geoana, Antonescu sau Oprescu , am auzit ca sunt mari specialisti in economie.

 10. AVP Says:

  Act, parerea ta, pai cum drea…

  NT, aha, iti dai arama pe fata, tigane… 😉 Deci nu esti – iar io stiam asta, vezi bine…- tiganu ala neamt si chefliu, daca nu cam diliu, ci superintelighentu si competentu pe care-l stiu, a…? Insa cu Base (una din putinele competente reale din aiasta terisoara, aloo…) o dai in bara ; si nu pt ca n-ai da pe el o para chioara sau ca-l judeci tu cu minte de marghioala, ci pt ca te seaca, pe undeva, cumva, la animioara…

  Hai, spune-ne adevaru si te iertam… 💡

  Ai fost si tu, mey…? 🙄 Et tu, Brute…? 🙄

 11. Stely Says:

  Eu cred ca „razboiul de uzura” le-a afectat lor constiintele..Carta si Liiceanu ,de atita uzura s-au refugiat obositi :unul in Germania, unde se simte bine mersi , refacut si odihnit,iar celalalt ascuns de ochii lumii si preocupat de ..altceva.
  Mai luptatoare mi s-a parut Angela M. ,desi ea singura recunostea ca nu se poate implica ptru ca-i place sa priveasca „liber de pe margine” ..In schimb s-a declarat fatis pro Basescu si tot atit de fatis contra lui Geoana si C.Antonescu ..La fel ca si noi vede limpede cine este si ce vrea sa faca T.Basescu ..Crede in el, ca si noi,bai kkaniilor martafoi !

 12. neamtu tiganu Says:

  Ai fost si tu, mey…? Et tu, Brute…?
  ––––––-
  Chiar la argumente de acest gen ai ajuns Viorele? Mi-e mila de tine!

  Hai pa!

  ************************
  avp reply: tzighi, tu de obicei esti f.vesel si jemanfishist… ce dreq te enervasi dintr-o data…? 🙄 In alta ordine de idei, daca ai ceti cu atentie articolul meu, ai vedea ca n-am nemic cu securistii – pentru ca au fost securisti -, mey… Ii detest insa pe cei care nu se mai satura si care nu-nteleg ca vremea lor a trecut: e vba deci de tovii si baietii din Sistemu ticalosit, ai ghicit…

 13. AVP Says:

  My Stely, s-o lasam mai moale cu Angela M., chit ca ea fuse candva unul dintre semnatarii Apelului catre Europa (v.Povestea lui Ave) ; insa, pe langa faptu ca acum cativa ani respectiva s-a dovedita a fi cam puricica fata de mandea, intr-un interviu acordat catzavencului Istodor, n-as vrea sa ma pomenesc in partida lu Base si cu fostu ei amant, apoi sot, apoi, in fine, si el semnatar al Apelului, dar si – aloo…- turnator al meu la Secu… 😳

  Adicatelea, fug ale Liiceanu & Carta si vine Angela M. si cu turnatoru meu, mey…? 🙄

  Fiindca veni vba, hai sa raspund si lui CC la intrebarea de ce nu fac fetele si baietii de la 22 un interviu si cu mine… Pai, raspunsu se afla chiar in premisa, mey… Fiindca e vba de cateva fete si de cativa baieti de pe-acolo… De aia.

 14. dora Says:

  Am retinut spusele unuia in care am mai multa incredere,nu de alta dar era seful SRI pe vremea lui Ilovici si azi scuipa adevarul:liberalii au fost confectionati de Caraman si securisto-comunistii pentru contracararea singurului democrat autentic Seniorul Coposu.Astia sunt liberalii de azi ai lui Patriciu,Tariceanu si Antonescu.

  De cate ori veniti cu minciuni, va trasnesc de nu va vedeti.Atentie la liberalii derutati!

 15. dora Says:

  tigane,

  cine crezi tu ca are habar de economie si de necesitatile tarii?Inseamna ca traiesti in alta tara,daca nu cumva in cosmos.

 16. Stely Says:

  AVP,
  Scuze ,ca ti-am rascolit amintirile ! Stiam si de interviu..dar ea cred ca s-a dovedit cam prea indragostita pe vremea aia cit sa discearna mai clar. Si mai cred ca in situatia ei, de atunci ,negarea vine din refuzul de a crede ca s-a lasat folosita ,mintita si tradata.. Acum dupa cum spune si ea ,trecut-au anii , s-a vindecat si s-a eliberat .. Cred ca „Parisul mai merita o liturghie „

 17. Radu Humor Says:

  @ AVP
  Din moment ce se recunoaste faptul ca-n spatele a tot ce misca sunt baieti cu ochi verzi-albastri si fetite cu cosite balaie, incercarea ta de a-l scoate pe Base de sub aceste influente, tocmai acum cand mai are putin si-si vede visul si cu celalalt ochi (CSAT,SRI,SIE,STC,DNA,Procuratura,Parchet, Administratie si Interne, Guvern si 35% din Parlament, Prefecturi, Consilii judetene si tot ce misca in aparatul de Stat si Administratie, numit, intr-o singura noapte dupa carnetul de partid) mi se pare lipsita de logica si insultatoare .
  Inseamna ca nu puteti admite nici acea din pacate verificata asertiune ca:
  „Puterea absoluta corupe!”
  Si asta la un om ca tine mi se pare cel putin curios.
  Ti-am mai spus, ceva nu se leaga …..

 18. Stely Says:

  Ptiu !am gresit si i-am dat drumul fara sa verific si sa corectez ceva ..

 19. PETITparis Says:

  http://patrasconiu.ro/?p=1270

  Cristian Patrasconiu October 27th, 2009 REPLY QUOTE
  postare noua

  Cristian Patrasconiu October 27th, 2009 REPLY QUOTE
  cc: aici permit linkuri doar la blogurile la care eu doresc. nu imi fortati mina, va rog! tineti minte asta!

  cc October 27th, 2009 REPLY QUOTE
  êtes-vous vraiment con ????????
  ,,nu imi fortati mina, va rog! tineti minte asta!,,
  STATI LINISTIT!!!!!
  NU VA FORTEZ PENTRU CA DOVEDITI CA SUNTETI CU ADEVARAT UN BRANLEUR.
  VOILA VA RECOMAND ASTA:
  http://209.85.229.132/search?q=cache:I8I1faS1owcJ:www.evene.fr/livres/livre/samuel-benchetrit-recit-d-un-branleur-18150.php%20UN%20BRANLEUR&cd=7&hl=fr&ct=clnk&gl=fr

 20. Stely Says:

  Radu H.
  Si daca Geoana (neocomunistul tau de „stinga”)va cistiga ,poti sa-mi spui ,la ce va renunta dintre cele enuntate mai sus ?
  Le-ai insirat alandala ca sa fie,acolo ..dar poti sa-mi spui cum are putere absoluta cu un parlament de 35% ,cu un CSM de dinozauri comunisti,o CC asijderea ,un guvern interimar,o justitie aservita „sistemului ticalosit” ? etc.. De ce nu te-ai oripilat,mai cind Vanghelie a dezvaluit ca un diliu ca a pus mina pe arhiva DGIPI?.Mai tii minte ? „Elena,spune-i tatalui tau ,ca arhiva nu mai e la locul ei ..E pe miini sigure ..”
  Adica era in miinile „dictatorului”Basescu ,mai?..Hai ca imi e sila de voi !

 21. orangeskorpion Says:

  avp,

  f.buna postarea ta!
  am remarcat si eu textul inca de cind citisem acel articol al lui cartarescu…

  ce ma mira pe mine, ca acesti oameni ca liiceanu, mai nou, dar si cartarescu „au obosit” fara sa participe la cosmarul piratului nici 0.000000001% sau nici cit negru sub unghie…

  ei ce au facut daca au fost (sau inca mai sint) alaturi de Basescu?

  citi oameni normali la cap ar fi rezistat unui asalt de asemenea anvergura cit a suportat basescu in ultimii 5 ani???
  va spun eu, ca f.f.f.f. putini…

  dar restul tarii ce a facut?

  aud din ce in ce mai des:
  m-am saturat de scandalurile lui basescu
  (care scandaluri, fratilor, ca el doar pune pe tapet realitatea, in rest scandalul este promovat/provocat de moguli + mass media)
  ca vor liniste….

  pai, liniste o sa aiba cu totii dupa ce dau ortul popii, dar acum sa traiasca, sa se lupte dracului…..cu sistemul ticalosit, fiecare pe parcela lui…

  mi-a placut chestia asta definitorie pentru romani:

  Revolta noastră este îngropată în acţiuni culturale, în acte derizorii de frustrare, în chestii mici, psihologice. REVOLTA noastră NU ESTE DEPLINA.
  (Angela Marinescu)

  aici este una din cheile mersului ca racul: lipsa revoltei totale!

 22. orangeskorpion Says:

  AVP,

  curind va veni si vremea cind ti se va lua un interviu la 22…..
  mai mult ca sigur,
  mult a fost, putin a ramas…

  scuze ca am dat citat din a.m., dar mi-a placut chestia aia…

  🙂

 23. neamtu tiganu Says:

  Die anständigen Menschen arbeiten um des Ruhmes und des Geldes willen. Die unanständigen wollen die Welt verändern und die Menschen erlösen.

 24. AVP Says:

  Stely, niciodata n-o sa-i intorci pe oameni ca Humor, Aog, Tzepelica ; insa merita sa incerci 🙂

  cc – pai parca zisesi ca patrasconiu si-a eliberat comentariile … lol

  orange : salut!, insa scuza-ma, in gura femeii asteia – pe care o cunosc bine – astfel de mumoase parole suna wrong. Experto credite.

  La vbe ne pricepem toti ; la fapte, putini.

  Cat despre 22, cand io voi fi mare, el o sa fie mic… ups Si-atunci, cu ce m-ar mai gadila s-apar in 22…? 🙄 Nici macar drepturile de auctor n-o sa ma mai tenteze pe vremea cand io voi fi nemuritor si rece, aloo… 😳

 25. AVP Says:

  Ma retrag, sunt obosit… Daca voi vreti sa mai sporovoiti, nu uitati ca blogu ista e tot atat al vostru, cat si al meu.

  Pe maine.

 26. Stely Says:

  Oranges,
  Angela Marinescu a descoperit abia acum unde a stat „ingropata revolta „ei si a unora dintre noi..A avut prilejul in 1980 sa participe la o „revolta deplina” alaturi de AVP ..A semnat „Apelul catre Europa „, apoi si-a retras semnatura .. Interviul asta este cred o marturisire si o recunoastere a faptului ca isi asuma in totalitate „lipsa de revolta „si „privitul de pe margine”..

  *******************
  avp reply: ca bine i-o zisesi, Stely… 😎

 27. orangeskorpion Says:

  avp,

  din cirnatul meu lung numai chestia aia cu a.m. ai remarcat???

  :mrgreen:

  26,
  si chiar crezi ca trebuie sa fie si adevarata cugetarea lui marcel reich-ranicki???
  mie nu mi s-a parut ca este o cugetare corecta, dar se pot da mii de interpretari…

 28. AVP Says:

  Ma intorc putin din drum ca sa traduc panseaua lu neamtu tiganu:

  Oamenii seriosi muncesc pt glorie si bani ; neseriosii vor sa schimbe lumea si sa salveze omenirea.

  Codicil: unul dintre acesti terchea-berchea credea ca e Mantuitoru Lumii, altu Base, altu – si mai si – AVP …lol

  orange 🙂

 29. despinavestea Says:

  S-a postat pe http://www.basescu-live.ro – discutia de la GDS

 30. orangeskorpion Says:

  stely,

  din pacate sentimentul de revolta este putin existent nu numai la a.m., ci la intreaga natzie…

  d’aia am avut cea mai dura dictatura din blocul estic (exceptie rusii, dar ei au avut si o perestroika),

  d’aia ne distram de 20 de ani cu papasha si sistemul ticalosit…

  asa ca pe margine stam cam vreo 20 miliaone de cetateni, nu crezi???

 31. Stely Says:

  Oranges,
  ce este mortal in linkul ala ?..Nu am inteles ,ptru ca nu am gasit nimic .
  AVP,stiu ,dar parca i-am pus pe fuga ,nu crezi ?Ei nu pot decit sa cinte o singura partitura ..Argumentele lor sunt inexistente ,iar cind vad ca sunt batuti cu ale noastre ,apeleaza la insinuari si intimidari..Ei,uite ca nu ma las intimidata ,orice ar fi !

 32. orangeskorpion Says:

  linkul ala:

  o nunta

  preot: patriciu

  ginerica: klaus johannis,

  mirese, caci sint trei: geolgau, crin si marko bela,

  in sala se vad capetele tuguiate ale lui ilici, bombo
  etc

 33. Stely Says:

  despina,
  mersi, ptru link !Acum merg sa-l vizualizez ..Cred ca miine vom avea ca sa discutam..

 34. Stely Says:

  oranges,
  ai dreptate,dar nu trebuie sa generalizezi..Acum este momentul sa demonstram ca din cei 18 milioane cetateni cu drept de vot se vor aduna acolo de un procent majoritar cit s-o luam de la capat cu Base in frunte.Uita-te la intilnirea de la GDS ..Ai sa-l vezi pe Base in forma maxima de lupta ..Aspus ca nu are nici o teama de sondaje.. Va cistiga..

 35. Stely Says:

  vad ca ati plecat ..Bine ..Hai pa, si noapte buna ,dragi portocalii

 36. Stely Says:

  A..Oranges ,la mine nu se vede nici o nunta ..dar o gasesc eu miiine ..

 37. despinavestea Says:

  Basescu a fost MAGISTRAL in discuti cu Liiceanu !!

  Trebuie sa-i mai vad evolutia lui Liiceanu ca sa ma lamuresc daca pozitia sa este pur”filozofica” .Nu pot sa cred ca nu merge cu analiza in adancimea problemei-asta este meseria lui
  Ciudat

 38. PETITparis Says:

  SITUL PRESEDINTELUI:
  http://www.basescu.ro/forum.php

  PETITparis
  28/10/2009 00:32
  exceptionalllllllllllllll !!!!!!!!!!!! aici: https://viorelpadina.wordpress.com/2009/10/27/mumosu-si-bestia-traian-si-sistemu-ticalosit/#comment-3795 VREM o ROMANIE MODERNA!!!!! cconstans PARIS SI EVENIMENT LA MNAC!!!!!!!! http://www.horiadamian.com

 39. PETITparis Says:

  SITUL DOMNULUI ADRIAN NASTASE,
  http://nastase.wordpress.com/2009/10/27/liber-la-praduiala/

  PETITparis spune: Comentariul tău aşteaptă să fie aprobat.

  octombrie 28, 2009 la 12:51 am
  exceptionalllllllllllllll !!!!!!!!!!!! aici: https://viorelpadina.wordpress.com/2009/10/27/mumosu-si-bestia-traian-si-sistemu-ticalosit/#comment-3795 VREM o ROMANIE MODERNA!!!!!

  cconstans PARIS
  PS.
  SI EVENIMENT LA MNAC!!!!!!!! http://www.horiadamian.com

 40. dora Says:

  Salut!

  🙂 AVP,ti-am recitit postarea si mi se pare exceptionala.Pe zi ce trece descoperi valente noi atat in ce-l priveste pe eroul nost’cat si in privinta „caracatitei”ce ne-a tintuit inca pentru multa vreme .Cu resemnarea si bocitul nu rezolvam nimic.Carta asta face,inclina steagul.Mai bine la caldurica vestului decat o rezistenta in fatza hidrei .Chiar daca inca nu poate fi strapunsa mortal,macar istovita si hartuita sa fie. 🙂

 41. Radu Humor Says:

  Ce sa va fac daca nu vedeti ca intr-un singur mandat, prin ceea ce a prestat < Dictachiorul l-a reabilitat pe Basescu, daca mai prinde un mandat il reabiliteaza si pe Ceausescu, iar la al treilea si urmatoarele…. va las pe voi sa ghiciti :mrgreen:
  Celor care se indoiesc ca va rezista (fizic) atata le dau o veste buna (pentru ei si mai ales ele ) :
  S-ar parea ca saptamanal isi schimba sangele, cu altu' proaspat, oxigenat si tratat 🙄
  De aici si caderile si revigorarile atat de vizibile cu ochiul liber si bine intentionat.
  Dar despre asta , ceva mai tarziu, sper ca nu prea tarziu 😉 …

 42. maria Says:

  Basescu e pe moarte ? pai si astia nu zic nimic , ne lasa sa votam un muribund ca apoi sa cheltuim iar bani cu alte alegeri ?
  Incredibil , tradatorii …!

 43. AVP Says:

  @Maria, daca nu folosesti emoticoane ori semne de punctuatie mai adecvate, astia ar phootea sa creada ca-l ei pe intoxicatoru RH in serios…

  @RH – se vede treaba ca ani de zile ti-ai facut ucenicia politica la Romania Mare, rumânule… Chiar daca ar fi adevarat ce spui, asta, ce faci tu, nu se face, bey, decat daca esti securist diversionist ori ferentarist dandiaconist… Chiar nu ti-e rusine…? Una e sa glumim ori sa ne-ntepam cu florete filologice, alta e sa ne-njuram gros ori sa raspandim stiri sinistre… Sper sa nu se mai repete, aloo…

  @cc – n-am timp acum sa deschid filmuletul tau. Daca poti, ia de pe siteul TB live filmul intalnirii de ieri de la GDS si incearca sa-l pui si aici.

 44. AVP Says:

  @cc – am vazut filmuletu 🙂 E tare !

 45. despinavestea Says:

  Poate-i face AVP sau Gerupa niste versuri „rap music”

 46. despinavestea Says:

  AVP-47
  Filmul integral nu mai este.

 47. despinavestea Says:

  sau nu l-am mai gasit eu azi

 48. despinavestea Says:

  S-ar putea sa nu fie momentul sa mai comentam

 49. AVP Says:

  @Dora, thanks pt aprecieri, care venind de la o forumista care stie sa scrie misto, sunt de doua ori flatante. Daca mi-ai fi zis si Fleicirari!, tacamul unei laudatio gracioase ar fi fost complet 🙂

  @Despi, nu ma confunda cu versificatoru Gerupa, pleease… 😳 O fi el simpatic si portokakiu, dar e poet cum sunt io Tanase Scatiu… lol

 50. despinavestea Says:

  Am glumit !
  E vorba de a parodia clipul Parazitilor -Noi vrem respect

 51. AVP Says:

  @Despi, cum adica „sa nu mai fie momentul”…? 🙄 Echipa de campanie a lui Base trebuia sa se gandeasca la posibilile consecinte inainte de intalnirea cu civiliousii de la GDS, nu dupa… Sau iti faci iluzia ca inamicu nu si-a facut o copie de pe filmuletz, iar daca gaseste vreo pleasca antibasea pe-acolo nu va face pac cu ea la rasboiu… ? C’es copil…? 🙄

  @ #54 Si io am glumit… 😉

 52. Stely Says:

  Salut!
  Am cautat si eu filmul intinirii de la GDS.Din pacate am gasit numai finalul..Poate va fi pus in cursul zilei de azi..
  Despina ,tu l-ai vazut pe tot?Banuiesc ca are vreo trei ore .

 53. despinavestea Says:

  AVP
  Totul este EXCELENT in filmulet.
  Base este MAGISTRAL!
  Este un exemplu de om care iti arata cum sa lupti si sa nu te lasi batut,mai ales in politica .
  Asa mi s-a parut mie.
  Eu nu stiu cum a rezistat pana acum
  Bravo lui !

 54. Stely Says:

  Inteleg ca l-au retras intentionat ?..Nu cred.
  Altfel nu ar fi transmis live ..

 55. AVP Says:

  Din pacate, pauza de pranz mi s-a terminat (tocmai cand veni Stely… 😳 ) Mai vbim mai incolo, daca oi termina si celelalte prioritati vitale… Paa

 56. despinavestea Says:

  Si eu am foarte mult de lucru.Am ramas in urma.

 57. Stely Says:

  Inca mai cautam filmul ..Imi pare rau ca nu l-am vazut aseara .Pina diseara cind vei veni ,sigur il vei gasi. 🙄

 58. dora Says:

  Viorele,

  ma „cucur”ca ti-am placut si scuze pentru omisiune.Deci FLECIRARI! 😆 😆

 59. dora Says:

  Pe mine sa ma ingaduiti o vreme.Problemele mi se agraveaza.Nu v-am parasit,sunt mereu cu voi. 🙂

 60. Stely Says:

  htthttp://www.basescu.ro/galerie-video?vid=17p://www.basescu.ro/galerie-video?vid=17

 61. Stely Says:

  Asta am gasit pina la ora asta .Banuiesc ca intilnirea de la GDS este defalcata pe fiecare intrebare si raspuns ,cu titluri semnificative.
  In linkul dat este o galerie video ..Se dechide dind clik pe fiecare in parte..

 62. Stely Says:

  Am cam pierdut vremea vrind sa pun si eu un mesaj pe site-ul presedintelui si n-am reusit.Codul pe care mi l-a programat, este cam imbirliganat.Am vrut sa pun si linkul cu topicul de azi .Zau,ca m-am enervat !

 63. AVP Says:

  Buna seara… Vazand cat de slaba e miscarea p-aciia, ma si mir ca-n clasamentu wordpress.com ajunseram pe locu 10, fix langa O noapte futunoasa a lu Tache… 🙂

  Asta e situatia, natia etc. Noroc cu my Stely & my cc si cu doricica, atata cat o tzin oscioarele, sireacele, caci altfel ne-ntrecea dreq pana si zapacila ala de Tog… 😳

  Nici macar io nu pot sa prestez pt bloaga mea atata cat ar merita, cum ar venea, fiindca am o prioritate mai mare si decat my opera: scumpa mea ne-a comandat o mancare de gutui si tre sa trec la munca aragazului, dupa aia a serviciului cahui, fiindca soacra-mea are o telenovela urgentissima sadea, asa ca asta e situatia… 🙂

  Mai vbim mai incolo, paa..

 64. Stely Says:

  AVP,
  Mi-ai dat o idee grozava ,bre 🙄 Am niste gutui si-un pui ,si asta voi face ptru miine „parintelului”meu(ca de altfel, profesor pensionar ) asa cum ii facea mamica lui, soacra-mea preoteasa..
  In alta ordine de idei : da,azi a fost cam liniste p’aci ,dar locul zece in wordpress.com, este binemeritat din cauza topicului valoros si titlului „mamos”,mey 🙂

 65. lucid Says:

  dupa cum vad v-a intratfrica in oase!va certati intre voi!

 66. Stely Says:

  lucid,
  unde vezi tu frica,mai , priculiciule ?.Hai,da-i drumul la partitura !.. sau atit ai in scafirliuta ,bey cimilitura !

 67. PETITparis Says:

  PENTRU ROXI:
  UNDE S-AU DUS ZECILE DE MILIARDE DIN ÎMPRUMUTURI?

  http://www.avmr.ro/mineriade/

  http://riddickro.blogspot.com/

 68. lucid Says:

  pai daca iubitul tau thor ,pe care il laudai cind o jignea ,dindu-i ”carne” lodei,a ajuns sa te faca traseista si propagandista utc, duapa ce i-ai cerut scuze pentru acuzatiile aduse pe blogul sau! e clar ! my thor iti e dusman!el e deja dusmanul multor portocalii, chiar al lui avp! mai vreiargumente??????? idolul vostru pierde sigur! si voi ati simtit deja asta!

  *********************
  avp reply : amice, nu stiu daca esti constient ca semnezi cu nickname-ul unui forumist celebru : lucid, adevaratul lucid (pe care din pacate nu l-am mai vazut in ultima vreme in hyperspatz). ; de aceea, spre a nu crea confuzii, iti recomand sa-ti schimbi nickul, cel putin pe acest forum. Thank you.

 69. Stely Says:

  AVP,
  Stai linistit ,ca am priceput de la inceput ca nu este@Lucid care posta pe Cotidianul.El da,era cu adevarat lucid..Postarile lui erau pertinente si cu argumente „beton”..Pe cind acest micut @lucid e doar cu numele ..Se trezeste din „joi in paste”sa posteze citeva idei putine si fixe.
  Nu stiu ,dar tot am impresia ca micutul @lucid este, cind @cinic ,cind @tog sau chiar @Loda si @neamtu tziganu..Toti sunt croiti din aceiasi stofa ieftina ..

 70. Stely Says:

  P.S.Sunt convinsa ca a tulit-o, si ca nu are curajul sa aduca agumente si idei de valoare..
  Si ,apropos:Loda ,scuzi ca te-am catalogat! ..asa mi-a iesit 😳

 71. AVP Says:

  Mdea, tipu nu e „lucid”, ci poltron curat : injura de dupa gard ferentareste, iar pe urma o tuleste iepureste… 🙂

 72. AVP Says:

  A propos de interviul cu AM din 22, @cc… Vad ca si amicu nostru Filadel cade-n plasa si-o lauda pe gargaragioaica, numai pt ca – din oportunizm sau cine stie din ce alt calcul – tipa pare ca tine cu Base al nostrum… Nu importa, n-asa? faptul ca individa, impreuna cu amantul ei din vremea aceea, au jucat un rol extrem de dubios, asta ca sa nu zic murdar, in compromiterea „Apelului catre Europa” din 1980, iar apoi in calomnierea redactorului Apelului…; acest „Apel catre Europa” find „singurul text vadit anticomunist scris de un intelectual roman in anii 80” (Sorin Cucerai dixit) si care, daca ar fi fost lansat atunci, ne-ar fi facut perfect sincroni (si mai mult decat atat, vba aia…) cu polonezii lui Walesa… Ipochimena a jucat un rol dubios, de asemenea, si in decembrie 89, fiind trimisa de comanditarii lovilutiei – probabil – la Paris, cica ca sa duca mesaju celor 18 tineri scriitori revoltati… Va spun io ca daca-i luam la purecat pe cei 18, vom avea mari si cnsasice ciurprize, aloo …

  Asa ca mai scutiti-ma cu „ieroina” voastra / noastra… De aia e atata confuzie in Rezistentza Ro si atata bulibaseala in tzeara asta (lucru ce s-a putu constata si aseara la GDS, unde „elita Ro” era asa cum ati vazut-o: speriata de bombe precum conu Leonida fatza cu reactiunea…): fiindca nimeni nu stie cine trebuie cu adevarat ascultat, hic et nunc, si cine nu… Asta e situatia si natia… 👿

 73. Stely Says:

  Bun,hai ca l-am pus pe fuga si p’asta 🙄
  AVP,cred ca acum esti ocupat ,dar cind ai timp, poti sa-mi spui cum sa-mi schimb avatarul ?Vreau si io un micut avatar mai ..dragut :oops :

 74. AVP Says:

  Stely, du-te pe http://en.gravatar.com/ si fa-ti un account (cont) acolo, pe baza de adresa de e-mail. Pe urma, ori de cate ori vei semna in hyperspatz iti va aparea logu-ul pe care ti l-ai ales (asa cum apare la mine „AVP” sau „Hop” sau la Maria floricica aia mumoasa). E destul de simplu. Imi spui daca nu te descurci, da…?

 75. despinavestea Says:

  Este prima oara cand aud de doamna de mai sus AM cu interviul din Rev.22
  Ceea ce ma intriga cel mai mult este de ce n-am auzit de dansa pana azi?
  De mai mult de-un an umblu pe bloguri si n-am remarcat-o

 76. AVP Says:

  Despi, AM e f.cunoscuta in lumea scriitorilor, unii o considera chiar cea mai mare poeta Ro in viatza, mai mare si ca Blandiana sau Malancioaica… Insa nu asta e problema, in spe. Io stiu ce stiu, atata tot.

 77. Stely Says:

  AVP,
  Ma crezi ca mai adineaurea ;)chiar asta faceam ? adica iti reciteam replica data AM fata de interviul dat ..Un raspuns lung si ordonat ,cu fapte concrete si veritabile ,nu fictiuni si minciuni.. Sunt convinsa ca nu ti-au raspuns ;nici ea ,nici fostul ei sot ,ca de altfel nici un alt fost „pretin „al tau..
  Uite,am curajul s-o spun :tacerea lor e vina curata ! Sunt vinovati ,fata de tine si fata de constiinta lor..

 78. despinavestea Says:

  AVP
  Da, cred ca mi-aduc aminte ceva Am auzit-o recitand pe undeva..Are o voce cam barbatoasa, dar versurile erau frumoase.

  Intrebarea mea este ca pana mai ieri n-am auzit de ea c a fiind preocupata de politica.
  Sau numai asa, din cand in cand,?

 79. AVP Says:

  Hai sa fim realisti, Stely : ticalosii, ca si escrocii sentimentali, n-au constiinta… ; s-a constatat stiintific, de altfel, ca le lipseste o anumita zona din creier… Pur si simplu nu mai vreau sa mi se mai pomeneasca de nemernicii astia (si nu ma refer doar la cei doi, ci la toti „supravietuitorii de profesie”, cum le spunea Manolescu…) 👿

 80. AVP Says:

  Despi, ca sa pricepi mai bine ce tot spun io pe-aci, du-te si ceteste linkurile astea:

  http://www.cotidianul.ro/sintem_un_popor_si_de_lasi_si_de_oportunisti-18002.html

  http://forum.cotidianul.ro/viewtopic.php?t=3027

  Pe urma, eventual, mai vbim

 81. PETITparis Says:

  @VLADIMIR TISMANEANU

  COMUNICAT IMPORTANT PENTRU TARA SI DOMNUL TISMANEANU…………………………
  http://tismaneanu.wordpress.com/2009/10/28/misoginie-subliminala-mircea-geoana-si-blestemul-cele-trei-elene/
  CONSTATAM CU PROFUNDA INDIGNARE CA MICA NOASTRA COMUNITATE pariziana ESTE INTERZISA(banata) PE BLOGURILE IMBIRLIGATORILOR de SERVICIU FRUSTRATI ROXANA IORDACHE & ,tinarul inocent intelectual,, CRISTIAN PATRASCONIU
  voila ce il deranjaza pe domnul CP…..(la subiect)
  http://patrasconiu.ro/?p=1295

  Aşa m-am îndrăgostit si EU de Algeria,
  DE GHIVECI,DE CUVINTE,de doamne DOAMNE,de rusia,albania,USA,
  siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  DE COUSCOUS:
  voila RETETA:
  Couper la viande en morceau, la mettre dans la grande marmite du couscoussier avec 3 cuillères à soupe d’huile, ajouter les deux oignons coupés très fin. Assaisonner de sel, poivre, 2 cuillères à café de cumin et 1 cuillère à café d’épice pour viande. Ajouter 2 belles et fraîches tomates broyées en petits morceaux et 2 cuillères à soupe de concentré de tomate. Faire mijoter 10 minutes. Entre temps, éplucher les carottes, les navets, courgettes.

  Ajouter les carottes à la première préparation et 2 litres d’eau, laisser bouillir à feu moyen. Ensuite, mettre 1 Kg. de couscous dans un couscoussier et le passer sous l’eau froide jusqu’à ce que le couscous soit bien mouillé. Faites le égoutter, le mettre dans un récipient, l’étaler et le laisser jusqu’à absorption d’eau tout en le travaillant avec les mains. Faire décoller les grains en ajoutant un peu d’huile.

  Placer le couscous dans la partie supérieure du la couscoussier et laisser cuire à la vapeur. Cela prend une heure pour qu’il soit bien tendre et prêt.

  Ajouter ensuite dans la sauce, les navets et courgettes et les pommes de terre.

  Travailler ensuite les grains de couscous à nouveau avec un peu d’eau salée et de l’huile d’olive et remettez à la cuisson.

  Ajouter 200 gr de pois chiche (trompe depuis la veille dans l’eau jusqu’à ce qu’il double de volume). Faire cuire 5 minutes et c’est prêt. Huiler à l’huile d’olive, ou selon votre convenance.

  Selon la tradition algérienne le couscous est servit blanc on rajouter la sauce à part dans un bol. Décorez votre couscous avec les légumes et la viande
  ……………………………
  Je suis degouté! et dans une merde?CINE CISTIGA??????

  @79
  AM….interviu…..22…..DIVERSIUNE….
  Par Omission
  INTELEGE CINE POATE SA INTELEAGA !!!!
  SCAPA CINE POATE(daca mai poate)!!!!

 82. Stely Says:

  bun ,hai sa vad daca mi-a iesit o fata noua si draguta

  ******************
  avp reply: bravissimo, Stely, sunt convins ca ti-ai ales o figura asemanatoare tie, din vremea in care ai fi putut fi o alta Poliana C. 😉

  😳 lol Sper ca stii de gluma, aloo…

 83. despinavestea Says:

  AVP
  M-am uitat si cred ca m-am cam lamurit.
  E bine sa ocolesti astfel de personaje.
  Eu cred ca tipa a facut mult rau in trecut si plateste pentru asta
  Pentru mine este clar ca ai fost o victima in acele timpuri.Ai crezut prea mult in oameni,care apoi te-au dezamagit.
  Incearca sa fii indiferent.N-ai alta solutie.
  In ceea ce priveste aruncatul cuvintelor intr-un ziar chiar si online-este un abuz ,iar cei de la cotidianu ar trebui luati la intrebari

 84. PETITparis Says:

  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
  CP
  UN FEL DE ADRIAN PAUNESCU INTORS PE DOS:
  MIC,DEZGUSTATOR SI RIDICOL.
  (individul ASTA&ROXI ar fi fost in EPOCA AIA extrem de ZELOSI)
  VA ASIGUR!

 85. orangeskorpion Says:

  despina,

  trag concluzia ca nu ai citit postarile lui avp cu atentie…

  a fost un serial scris de avp la mount thor despre vremea cind avp a lansat apelul, securitatea a pus mina pe apel si pe avpel,

  dar tot atunci a pomenit si de a.m.

  despi, despi,
  nu ti-ai facut temele….atunci…
  🙂

  ************
  avp reply: Skorpi, lasa fata in pace, aloo… 🙂

 86. PETITparis Says:

  PETITparis Says:

  27/10/2009 at 23:28
  http://patrasconiu.ro/?p=1270

  Cristian Patrasconiu October 27th, 2009 REPLY QUOTE
  postare noua

  Cristian Patrasconiu October 27th, 2009 REPLY QUOTE
  cc: aici permit linkuri doar la blogurile la care eu doresc. nu imi fortati mina, va rog! tineti minte asta!

  cc October 27th, 2009 REPLY QUOTE
  êtes-vous vraiment con ????????
  ,,nu imi fortati mina, va rog! tineti minte asta!,,
  STATI LINISTIT!!!!!
  NU VA FORTEZ PENTRU CA DOVEDITI CA SUNTETI CU ADEVARAT UN BRANLEUR.
  VOILA VA RECOMAND ASTA:
  http://209.85.229.132/search?q=cache:I8I1faS1owcJ:www.evene.fr/livres/livre/samuel-benchetrit-recit-d-un-branleur-18150.php%20UN%20BRANLEUR&cd=7&hl=fr&ct=clnk&gl=fr

  PETITparis Says:

  27/10/2009 at 23:31
  linkul cu pricina:
  http://avp-alfaomega.blogspot.com/

 87. despinavestea Says:

  TOG
  Se poate sa-mi scape cate ceva, dar ce-am scapat ieri, am prins azi !!!

 88. AVP Says:

  Cu cine te certi, dragul meu pretin, cc ? 😳 Nici acum n-ai inteles ce specie de hom e rumanu, mey…? Poti sa-i dovedesti tu ca esti si Mantuitoru in personam, daca nu (mai) esti in bisericutza lui, nu (mai) egzisti, si gata… Si asta indiferent ca rumanu ista se numeste Manolescu, Plesu, Patapievici, Liiceanu sau… Tudoran… 😳 Ce Patrasconiu…? cine-i Patrasconiu, ca sa-l bage el pe AVP in zeama…? C’es copchil…? 🙄

  Da, mey: la portile orientului nu existi decat daca te prezinti cu caciula-n maini la bimbasha (fie el politician sau afacerist sforar, academician plenar, popa ortofox cica dedicat sfantului har, simplu securist ori mare critic literar) si-i faci salamalekurile de rigoare, eventual ii dai peschesu, ploconu sau macar ciubucu ca fiecare ori egzecuti alt ritual de supunere/ clientelizare, din care sa se vada clar ca tu esti doar un mujic kknar, iar el este marele mahar, secretar general, boier al mintii plenipotentiar or alt balkanic star, ce poate fie sa te-aburce in al ierarhiei sau bisericutei sale car, fie sa te-arunce, daca nu la puscarie, pe mana gealatului lorar, atunci in pulberea anonimitatii si-n saracie lucie, macar…

  Valoarea…? pentru ai nostri e o simpla fandacsie, o chestiutza ce tine de pile, cunostinte, relatii, nepotism si cumetrie, de cantitatea de gratzii pe care binevoieste sa ti-o distribuie nashu sau bimbasha, daca-i achiti peschesu sau barem ispasha (fiindc-ai uitat sa-i pupi mana si lui nasha/ tovarasha…) Institutiile, autoritatile sau panteonurile nu sunt ierarhizate nici pe departe dupa competenta sau dupa rezultate riguros si honest cuantificate, ci dupa influenta, popularitate sau datu din coor/ coate, dupa sacii de bucate carati beizadelelor sau pasalelor toate, dupa simpatii/ antipatii, dupa nepotism, partidism sau alt ism, pe care nu-l descurajeaza nici macar perspectiva unui cataclizm organizational sau chiar sistemic-social, determinat de faptul ca totul este vraiste, putred, calp, plescar, gregar, bisnitar, nefunctional, zavistios si resentimentar in acest decrepit bazar oriental…

  Ai crede poate ca personalitatile loco mai cu har fac exceptie de la acest tragi-comic bestiar…? Aiurea… Budai-Deleanu, poetul nostru poate cel mai national, a fost ignorat un secol si tratat – ca si Anton Pann – ca un oarecare scriptolog sau scripcar… Eminescu barem nici n-a fost propus academician, d-ala catzavenc-vanturar macar, si-a terminat-o intr-un sanator infernal… Caragiale a fost fluierat la timpul sau ca un obraznic cotzcar, tratat de colegi ca un becisnic berar si-a murit in exil ca un fugar… Iorga a fost intors de 3 ori de la usa Academiei, de f-un inimic momental, pana cand ista a dat ortu popii, fiind uitat ad-hoc de contingentu-i tzucalar… La randu-i, Iorga insusi l-a tinut pe E.Lovinescu in usa la Academie, fiindca scepticu mantuit nu-i laudase nu stiu ce poesie kknie, nici macar fistichie… In fine, Manolescu e respins de-o academie rosie, desi e auctoru poate ultimei mari istorii a literaturii neaose de hartie… Asta ca sa nu mai pomenesc, n-asa? de figura pe care chiar respinsu N.M. i-a facut-o unuia, olelie lie, dupa ce la un moment dat il decretase un ingeniu de aborigena feerie, un „poet extraordinar”, c-un epistolar fenomenal, dar pe care, dupa ce poeselu a calcat pe becul relational si l-a infruntat pe Nashu generatiei literare de pe val, boieru s-a suparat ca orisice mahar din Levantu fanar si l-a scos pe imprudent din opu-i iepocal… Halal… 😉

  **********
  PS. Daca-mi da Dzeu sanatate, preste 2-3 ani se vor ruga ei de mine ca sa le bag cate un link de ros de pe blogu ista, aloo… Hic sum leones, bey… 😉

 89. Stely Says:

  Unde sunteti,mai?. Voi nu vedeti gavatarul meu cel nou? Ori la voi nu se vede..
  AVP,hai fii vesel ! asa cum este avatarul meu pe care l-am pus ptru a inspira optimism si incredere..Asa sunt eu 😀 a ,nu asta ..ci asa 😀

 90. neamtu tiganu Says:

  Bha sunteti mortali, mincav-as gutuile, spuneti-mi ca visez, ca nu-i adevarat, voi ar trebui sa fiti bagati in spirt la Antipa, imi pareti ultimii supravietuitori ai meciului dintre daci si romani.

  Nici nu stiti cit ma amuza „discutiile” voastre, mai ales fanatismu… sau o fi numai dragoste? Iubiti-vati!

  Da cel mai mortal ie ala fonfanitu cu retete de couscous… cica-i indragostit si asta, de cine? De Algeria!

 91. despinavestea Says:

  Stely
  Ba am observat ce frumos avatar ai,dar ca sunt foarte ocupata inca.
  Cand voi avea timp o sa-mi caut si eu unul nou.
  Sa-l pastrezi

 92. AVP Says:

  @Stely, vezi ca ti s-a raspuns chiar cu ocazia aparitiei gravatarului, mey… 😉

  @Neamtule, pleziristule, iar iti dai in petic… ? 👿 Oamenii au si alte valori decat alea pe care le exibi tu, bey, rumânule fudul… Care-i problema…?

 93. PETITparis Says:

  @avp 95

  stai PE PACE si nu pe VINE maestrooo!!!!!
  ESTE POSIBIL CA ,,PETITparis;,, SA DEVINA blog F.curind.
  (asta depinde de MIRUNICA si de timpul ei LIBER)
  aAVEM mATERIALLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!
  ENORMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!
  MULT!
  Ça va être chaud !
  Ça va être chaud !
  Ça va être chaud !
  CHAUD!
  CHAUD!
  CHAUD!
  CHAUD!
  CHAUD!
  CHAUD!
  CHAUD!
  DE 7 ORI CHAUD!
  MULT!
  MULT!

 94. AVP Says:

  Aloo, cc, nu incepe iar, pleease… Ride dreq tiganu de noi… 😳

  lol

 95. Stely Says:

  AVP,
  hai ,ca a venit si „magraonul” !Asta ne mai lipsea !sau s-a trezit @cinic sau@lucid mic si prostut ,
  sa mai spuna cite o prostie sadea..
  p.s.
  Pai ,nu ai inteles ?..N.Manolescu „se pierde in fata autoritatii ” ..Cred ca asta s-a intimplat, de atunci si pina in zlele noastre ..

 96. AVP Says:

  Stely, parerea mea e ca nu trebuia sa-l provoci pe magraon… 😳 Acuma o sa treaca la tiganeala si n-am cum sa-l opresc… ups Nu uita ca pe blogu ista nu exista cenzura, aloo… 😳

  Astupa-ti urechiusele… lol

 97. orangeskorpion Says:

  micul paris = cc???

  🙂

 98. AVP Says:

  Io ma retrag pt cateva momente, am ceva treaba, pe bune… Maine am un proces greu, ma judec pt niste pamant cu fratele lu tata-socru si tre sa-mi pregatesc geanta de advocat al familiei… Ce stie tiganu ? El n-are patrie, sireacu… lol Pt el ubi bene, ibi patria

 99. Stely Says:

  Da ,abia acum am vazut reply tau .mersi ! Nu m-am suparat !..am riscat ,dar am scapat. 😳
  Acum iti multumesc ptru ajutor.. A fost cam asa:”mama impunge si eu trag”!..adica ,m-a ajutat ceva si baiatul meu 🙄

 100. PETITparis Says:

  @97
  NEAMTULEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!
  SUNTETI UN EMIGRANT RIDICORRRRR?!!!!
  (daca NU?…………CLONAREA DUMNEAVOASTRA ESTE SI MAI RIDICOLA)
  deci:
  ATIT in VARIANTA 1 cit si in VARIANTA 2 TOT RIDICOL SUNTETI.
  COMPRI?
  sau trebuie sa va fac un DESEN?

 101. PETITparis Says:

  LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLRRDICOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!

 102. PETITparis Says:

  APROPOSSSSSSSSSSSS: PETITparis 100
  PLANETA OU!!!!!(planeta maimutelor?)

  AVP (, IP: 217.10.201…)2004-06-20 15:00
  Un democrat si un caracter impecabil : Dorin Tudoran

  Dl Dorin Tudoran a scris in JN articolul „Crucea lui Geoana”, la care s-au postat urmatoarele comentarii (intre altele)
  Vezi: http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=7186

  Comentariul nr.1 :
  O rugaminte pentru Domnul Tudoran !(Scor: 0)
  http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=NS-Comments&file=index&sid=7186&tid=2709&mode=&order=&thold=
  postat de Anonim pe data de Iun 18, 2004 – 05:58 PM

  De la o vreme batuie pe forumul Jurnalul National (cum a observat si stimabilul domn Andrei Plesu), ca si pe foruml Ziua, un dilimache care ii ataca cu vorbe de balamuk pe marii nostri culturnici in viata, maestrul Andrei Plesu, maestrul Mircea Dinescu si mestrul Mircea Cartarescu, care sunt stalpi ai Romaniei de azi si sfintii morali ai Ro, alaturi de domnia voastra, de domnia sa Ana Blandiana, domnia sa Doinea Cornea si de alti cativa doamne si domni. Acest individ nevropat isi zice singur AVP, ceea ce inseamna Aurel Victor Patima, daca nu ma insel, si sustine ca a scos de la Consiliul pentru Cercetarea si Valorificarea Arhivelor Securitatii un document pe care sustine ca la semnat inca din 1975, mi se pare, si in care ataca regimul comunist inca de pe vremea cand dumneavostra erati necunoscut. In plus, specimenu’ sustine ca atat Dumneavoastra pertsonal cat si Domnia Sa Domulu Goma nat-i fost decat niste proterstatatri sindicalisti, pe cand el e singurul anticomunmist get-beget de pe plaiul mioritic. Va rog cu toata stima si consideratiunea de care sunt capabil si pe care o meritati, alaturi de domniile lor sus-aratate, sa aratati celor mai tineri dintre noi celebrul dumneavoastra studiu protestatar „Frig si Frica”, ca sa vada individul asta cat de anticomunist ati fost Dumneavoastra, care ati existat in realitate, iar nu ca mangafaua sus-aratata, in mintea sa egzaltata.

  Va multumesc foarte mult pentru atentia pe care mi-ati acordat-o si in speranta unui raspuns pozitiv, va salut cu respect.

  Inginer automatist Mihaiescu Gheorghe, vechi simpatizant anticomunist

  Comentariul nr.2 :
  Re: O rugaminte pentru Domnul Tudoran !(Scor: 0)
  http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=NS-Comments&file=index&sid=7186&tid=2724&mode=&order=&thold=
  postat de Anonim pe data de Iun 18, 2004 – 08:48 PM

  Stimate dle Mihaiescu,

  Va multumesc pentru mesaj. Cit priveste oamenii ce se uita de sus la personalitati precum cele pe care le mentionati (Doina Cornea, Paul Goma, Mircea Cartarescu, Ana Blandiana, Andrei Plesu, Mircea Dinescu) ce as putea spune?
  Eu unul m-am obisnuit cu ideea ca toata lumea a avut, are si va avea merite cu mult mai mari decit mine.
  „Frig sau Frica? Sau despre conditia intelectaulului roman de azi”… Teama imi este ca si de as face sa-i parvina o copie a textului, domnul despre care imi relatati ar ramine convins ca pozitiile pe care m-am situat in acei ani cumpliti nu sint defel la inaltimea atitudinilor pe care le-a luat Domnia sa.

  Va multumesc inca o data pentru mesaj si va doresc un sfirsit de saptamina cu liniste si cer senin…
  DT

  Comentariul nr.3 :
  Ma dezamagiti, domnule Tudoran !(Scor: 0)
  http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=NS-Comments&file=index&sid=7186&tid=2732&mode=&order=&thold=
  postat de pe data de Iun 18, 2004 – 10:04 PM

  Ma dezamagiti,D-le Tudoran! Dupa ce zurbagiul fu bagat in seama si de catre Dl Plesu personal, care ii raspunse in stilul domniei sale absolut inconfundabil, chiar daca semnat anonim, iata ca si Dvs n-aveti de lucru si-l numiti perifrastic pe bogomil, care de altfel toata viata lui s-a zbatut pe la Posta Redactiilor, noroc cu alt domn milostiv care l-a laudat in mod perplex, dl Manolescu, dandu-i iluzia ipochimenului ca este si el „cineva”, de, chiar daca doar un Bodnarescu al epocii noastre. Mai lipseste sa-i scrie pe forumuri insusi presedintele Academiei Romane, amestecandu-se si dansul printre forumustii Bobo, Morkova Vesela si Buble Gumm, si fandacsia e gata…:(

  Comentariul nr.4 :
  Re: Ma dezamagiti, domnule Tudoran !(Scor: 0)
  http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=NS-Comments&file=index&sid=7186&tid=2734&mode=&order=&thold=
  postat de Anonim pe data de Iun 18, 2004 – 10:56 PM

  Sa fii matale sanatos, domnule, insa presedintele Academiei Romane, mai precis criticul literar Eugen Simion a scris despre „ipochimen”, cum atat de „civilizat” ii zici dta respectivului, inca din 1990, daca nu cumva ma inseala memoria, si inca intr-un mod destul de laudativ, parca. Ceea ce ma intriga pe mine e modul nu prea serios in care niste personalitati de anvergura domnului Plesu si domnului DT par a converge cu opinia unor forumisti cam dusi cu pluta sau in cel mai bun caz simpli fani cam sfertodocti si complet anonimi, cum ca acest AVP (care oricum este un forumist de referinta, buna sau rea, nu importa, in cyberspace-ul romanesc) e un simplu veleitar grafoman sau, si mai grav, un simplu psihopat, care n-are altceva de facut decat sa-si scrie aberatiile pe forumuri si sa-i atace din senin pe marii nostri „culturnici”, cum ar spune dl Mihaiescu, cel onorat de dl DT cu raspunsul sau. N-am vazut ca cineva sa se preocupe de ceea ce spune acest AVP, daca are sau n-are dreptate, si daca n-are de ce n-are etc., in schimb toata lumea pare a fi teribil de satisfacuta sa-l carpeasca in bot, scuzati expresia, ori sa-i traga la suturi „spate gios”. Pai, e frumos, doamnelor si domnilor ? Daca „individul” scrie cum scrie, acesta e pur si simplu „stilul AVP”, original, de altfel, ei bine, insa asta inseamna ca noi sa ne punem neaparat „la mintea lui” ? In acest caz, care ar fi deosebirea intre „mistocarul” AVP si „mistocarul”, poate doar un pic mai fasonat, Andrei Plesu ?! Sper sa nu mi-o luati in nume de rau, zau asa…

  Comentariul nr.5 :
  Re: Ma dezamagiti, domnule Tudoran !(Scor: 0)
  http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=NS-Comments&file=index&sid=7186&tid=2735&mode=&order=&thold=
  postat de Anonim pe data de Iun 18, 2004 – 11:21 PM

  Nu iau nimic din ce spuneti in nume de rau. Nu cred, insa, ca in raspunsul pe care l-am dat primului corespondent am facut vreo afirmatie ofensatoare la adresa domnului AVP pe care nu-l cunosc si ale carui opinii (bune ori rele, nu conteaza) despre mine nu le cunosc. Afirmatiile din raspunsul meu au un caracter general si cred ca nu am ofensat pe nimeni spunind ca sint obisnuit de multa vreme sa mi se conteste orice merit. Imi pare rau ca ati putut interpreta raspunsul respectiv drept ceea ce nu este. Respect prea mult dreptul fiecaruia din noi de a spune ce crede spre a acuza pe cineva de delict de opinie. Dar nu sint raspunzator de modul cum isi exprima altii opiniile, de stilul personal al fiecarui forumist. Imi pare rau ca v-am dezamagit, dar sincer vorbind cred ca nu aveti motive…Cu multumiri, DT

  ____________________
  Nota bene, AVP: Felicitari, dle Dorin Tudoran! Meritati felicitari atat pentru faptul ca ati binevoit sa raspundeti corespondentului/ corespondentilor in cauza, dand dovada ca ati inteles perfect in ce consta noutatea, avantajul, cat si obligatiile ce decurg pentru autorul ce-si inscriptioneaza articolele in cyberspace (spre deosebire de autorul clasic, batrinu’ si desuetu’ „scartza-scartza pe hartie”, cum ar veni), cat si pt faptul ca ati tinut sa subliniat inca o data, pentru cine are urechi de auzit si ochi de vazut, ca regula de aur, cea mai mare, in democratie este respectarea dreptului la opinie al orisicaruia…

  Va multumuesc si eu, cu tot respectul,
  AVP

 103. neamtu tiganu Says:

  ma fonfanitule stiam ca francezii au vin bun tu ce draq de posirca bei, d-aia la carton?

  Preoteaso fie-ti mila de fonfanit si baga-i si mata vrun clondir ramas de la vro-nmormintare, ca saracu Viorel e sarac lipit cum zic nemtii ca un soarece de biserica!

 104. PETITparis Says:

  NEAMTU COCO!& co.

  APROPOSSSSSSSSSSSS: PETITparis 100
  PLANETA OU!!!!!(SAU? planeta maimutelor…..)

  AVP (, IP: 217.10.201…)
  2004-06-20 15:00
  Un democrat si un caracter impecabil : Dorin Tudoran
  Dl Dorin Tudoran a scris in JN articolul „Crucea lui Geoana”, la care s-au postat urmatoarele comentarii (intre altele)
  Vezi: http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=7186

  Comentariul nr.1 :
  O rugaminte pentru Domnul Tudoran !(Scor: 0)
  http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=NS-Comments&file=index&sid=7186&tid=2709&mode=&order=&thold=
  postat de Anonim pe data de Iun 18, 2004 – 05:58 PM

  De la o vreme batuie pe forumul Jurnalul National (cum a observat si stimabilul domn Andrei Plesu), ca si pe foruml Ziua, un dilimache care ii ataca cu vorbe de balamuk pe marii nostri culturnici in viata, maestrul Andrei Plesu, maestrul Mircea Dinescu si mestrul Mircea Cartarescu, care sunt stalpi ai Romaniei de azi si sfintii morali ai Ro, alaturi de domnia voastra, de domnia sa Ana Blandiana, domnia sa Doinea Cornea si de alti cativa doamne si domni. Acest individ nevropat isi zice singur AVP, ceea ce inseamna Aurel Victor Patima, daca nu ma insel, si sustine ca a scos de la Consiliul pentru Cercetarea si Valorificarea Arhivelor Securitatii un document pe care sustine ca la semnat inca din 1975, mi se pare, si in care ataca regimul comunist inca de pe vremea cand dumneavostra erati necunoscut. In plus, specimenu’ sustine ca atat Dumneavoastra pertsonal cat si Domnia Sa Domulu Goma nat-i fost decat niste proterstatatri sindicalisti, pe cand el e singurul anticomunmist get-beget de pe plaiul mioritic. Va rog cu toata stima si consideratiunea de care sunt capabil si pe care o meritati, alaturi de domniile lor sus-aratate, sa aratati celor mai tineri dintre noi celebrul dumneavoastra studiu protestatar „Frig si Frica”, ca sa vada individul asta cat de anticomunist ati fost Dumneavoastra, care ati existat in realitate, iar nu ca mangafaua sus-aratata, in mintea sa egzaltata.

  Va multumesc foarte mult pentru atentia pe care mi-ati acordat-o si in speranta unui raspuns pozitiv, va salut cu respect.

  Inginer automatist Mihaiescu Gheorghe, vechi simpatizant anticomunist

  Comentariul nr.2 :
  Re: O rugaminte pentru Domnul Tudoran !(Scor: 0)
  http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=NS-Comments&file=index&sid=7186&tid=2724&mode=&order=&thold=
  postat de Anonim pe data de Iun 18, 2004 – 08:48 PM

  Stimate dle Mihaiescu,

  Va multumesc pentru mesaj. Cit priveste oamenii ce se uita de sus la personalitati precum cele pe care le mentionati (Doina Cornea, Paul Goma, Mircea Cartarescu, Ana Blandiana, Andrei Plesu, Mircea Dinescu) ce as putea spune?
  Eu unul m-am obisnuit cu ideea ca toata lumea a avut, are si va avea merite cu mult mai mari decit mine.
  „Frig sau Frica? Sau despre conditia intelectaulului roman de azi”… Teama imi este ca si de as face sa-i parvina o copie a textului, domnul despre care imi relatati ar ramine convins ca pozitiile pe care m-am situat in acei ani cumpliti nu sint defel la inaltimea atitudinilor pe care le-a luat Domnia sa.

  Va multumesc inca o data pentru mesaj si va doresc un sfirsit de saptamina cu liniste si cer senin…
  DT

  Comentariul nr.3 :
  Ma dezamagiti, domnule Tudoran !(Scor: 0)
  http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=NS-Comments&file=index&sid=7186&tid=2732&mode=&order=&thold=
  postat de pe data de Iun 18, 2004 – 10:04 PM

  Ma dezamagiti,D-le Tudoran! Dupa ce zurbagiul fu bagat in seama si de catre Dl Plesu personal, care ii raspunse in stilul domniei sale absolut inconfundabil, chiar daca semnat anonim, iata ca si Dvs n-aveti de lucru si-l numiti perifrastic pe bogomil, care de altfel toata viata lui s-a zbatut pe la Posta Redactiilor, noroc cu alt domn milostiv care l-a laudat in mod perplex, dl Manolescu, dandu-i iluzia ipochimenului ca este si el „cineva”, de, chiar daca doar un Bodnarescu al epocii noastre. Mai lipseste sa-i scrie pe forumuri insusi presedintele Academiei Romane, amestecandu-se si dansul printre forumustii Bobo, Morkova Vesela si Buble Gumm, si fandacsia e gata…:(

  Comentariul nr.4 :
  Re: Ma dezamagiti, domnule Tudoran !(Scor: 0)
  http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=NS-Comments&file=index&sid=7186&tid=2734&mode=&order=&thold=
  postat de Anonim pe data de Iun 18, 2004 – 10:56 PM

  Sa fii matale sanatos, domnule, insa presedintele Academiei Romane, mai precis criticul literar Eugen Simion a scris despre „ipochimen”, cum atat de „civilizat” ii zici dta respectivului, inca din 1990, daca nu cumva ma inseala memoria, si inca intr-un mod destul de laudativ, parca. Ceea ce ma intriga pe mine e modul nu prea serios in care niste personalitati de anvergura domnului Plesu si domnului DT par a converge cu opinia unor forumisti cam dusi cu pluta sau in cel mai bun caz simpli fani cam sfertodocti si complet anonimi, cum ca acest AVP (care oricum este un forumist de referinta, buna sau rea, nu importa, in cyberspace-ul romanesc) e un simplu veleitar grafoman sau, si mai grav, un simplu psihopat, care n-are altceva de facut decat sa-si scrie aberatiile pe forumuri si sa-i atace din senin pe marii nostri „culturnici”, cum ar spune dl Mihaiescu, cel onorat de dl DT cu raspunsul sau. N-am vazut ca cineva sa se preocupe de ceea ce spune acest AVP, daca are sau n-are dreptate, si daca n-are de ce n-are etc., in schimb toata lumea pare a fi teribil de satisfacuta sa-l carpeasca in bot, scuzati expresia, ori sa-i traga la suturi „spate gios”. Pai, e frumos, doamnelor si domnilor ? Daca „individul” scrie cum scrie, acesta e pur si simplu „stilul AVP”, original, de altfel, ei bine, insa asta inseamna ca noi sa ne punem neaparat „la mintea lui” ? In acest caz, care ar fi deosebirea intre „mistocarul” AVP si „mistocarul”, poate doar un pic mai fasonat, Andrei Plesu ?! Sper sa nu mi-o luati in nume de rau, zau asa…

  Comentariul nr.5 :
  Re: Ma dezamagiti, domnule Tudoran !(Scor: 0)
  http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=NS-Comments&file=index&sid=7186&tid=2735&mode=&order=&thold=
  postat de Anonim pe data de Iun 18, 2004 – 11:21 PM

  Nu iau nimic din ce spuneti in nume de rau. Nu cred, insa, ca in raspunsul pe care l-am dat primului corespondent am facut vreo afirmatie ofensatoare la adresa domnului AVP pe care nu-l cunosc si ale carui opinii (bune ori rele, nu conteaza) despre mine nu le cunosc. Afirmatiile din raspunsul meu au un caracter general si cred ca nu am ofensat pe nimeni spunind ca sint obisnuit de multa vreme sa mi se conteste orice merit. Imi pare rau ca ati putut interpreta raspunsul respectiv drept ceea ce nu este. Respect prea mult dreptul fiecaruia din noi de a spune ce crede spre a acuza pe cineva de delict de opinie. Dar nu sint raspunzator de modul cum isi exprima altii opiniile, de stilul personal al fiecarui forumist. Imi pare rau ca v-am dezamagit, dar sincer vorbind cred ca nu aveti motive…Cu multumiri, DT

  ____________________
  Nota bene, AVP: Felicitari, dle Dorin Tudoran! Meritati felicitari atat pentru faptul ca ati binevoit sa raspundeti corespondentului/ corespondentilor in cauza, dand dovada ca ati inteles perfect in ce consta noutatea, avantajul, cat si obligatiile ce decurg pentru autorul ce-si inscriptioneaza articolele in cyberspace (spre deosebire de autorul clasic, batrinu’ si desuetu’ „scartza-scartza pe hartie”, cum ar veni), cat si pt faptul ca ati tinut sa subliniat inca o data, pentru cine are urechi de auzit si ochi de vazut, ca regula de aur, cea mai mare, in democratie este respectarea dreptului la opinie al orisicaruia…

 105. PETITparis Says:

  test platforma?

 106. PETITparis Says:

  merci.

 107. PETITparis Says:

  ok
  revin USUREL
  DAC?

 108. Stely Says:

  http://www.trilulilu.ro/scoutboy/b69ce6d20b5770

  Sper sa nu mi-o fi luat-o @CC inainte ,ca mor de ciuda 😳

 109. AVP Says:

  Stely… 😆 Mistoo… Merci mult, draga mea pretina … 😆

 110. Stely Says:

  http://www.crestinortodox.ro/corul-manastirii-putna/a1978-la-multi-ani-cu-sanatate

  La Multi Ani,maestre ! Sa-ti dea D-Zeu sanatate si cit mai multe bucurii !

 111. AVP Says:

  Tocmai voiam sa te rog sa pastrezi discretia, caci oricum maine / azi n-o sa pot fi pe for sa raspund recunoscatorului bobor… 😳

  Dar daca tot o facusi, ma rog de Tatal Nostrum sa-ti intoarca inmiit urarile de sanatate si bucurie, tie si la ai tai, draga pretina…!

  Si cu asta, gata, ne ducem la cucare, caci maine avem treaba, dear surioare…

  Paa..

 112. Stely Says:

  Noapte buna ! Las ‘ca sunt eu aici !
  P.S .Interesante postarile lui „Petit P.”!
  Deci, asta pregatea ,iar eu am crezut ca-i altceva.. 😉

 113. PETITparis Says:

  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/873650/SENATUL-EVZ-Dorinta-de-nimicire/
  OK.
  DOMNULE PATAPIEVICI?
  CINE ESTE DE FAPT DANIELA GRECU?

  PAI asta este SITIATIUNEA IN TRAIECTORIA VECTORIALA a ROMANIEI MODERNE domnule fizician DE RENUME literar Patapievici????
  ,,Interesantă pentru radiografierea democraţiei noastre nu este împrejurarea că agricultorii şi-au ieşit din fire, ci reacţia „jurnaliştilor” de la televiziunile zise de ştiri, televiziuni care acţionează în acest moment ca nişte instrumente de instigare în masă (vezi campania „Noi vrem respect”, care a fost stindardul altei masive demonstraţii sindicaliste, de acum câteva săptămâni; ori tonul de chemare la insurecţie împotriva guvernului al Danei Grecu, de la Antena 3).,,
  DOMNULE PATAPIEVICI?????
  SE POATE????????????????
  NOI VA GARANTAM CA SE POATE SI ALTFEL.
  SI MULT MAI EFICIENT………………..
  PUTINA IMAGINATIE mon cher!
  dac?OK?

 114. orangeskorpion Says:

  29.10.2009

  La multi Ani, Viorel Padina,

  sa ai parte de bucurii, sanatate, fericire,
  sa te bucuri de ai tai

  si

  sa fii recunoscut asa cum o meriti!

  sa inteleg ca si tu esti scorpion????

  🙂

  Numai bine iti doresc!

 115. Radu Humor Says:

  @Viorele, „la multi ani !, cu sanatate si impliniri literare, ca asa, din poza imi pari destul de implinit 😆
  Toate bune si stimatei tale doamne( nu Stely), careia te rog sa-i transmiti cele cuvenite pentru grija de a te pastra inca atat de bine, nu numai la mansarda.

  P.S. de mult vroiam sa te intreb, ce optiune electorala are?

 116. filadel Says:

  La multi ani Maestro!

  Multa sanatate.

  🙂

 117. viq Says:

  Sanatate tie si celor apropiati….
  … intelegere si impacare cu toate cele…

  La Multi Ani,
  Viorel Padina.

 118. Stely Says:

  PETIT…
  Bun articolul lui Patapievici…
  Uite ce comentariu am scris ca raspuns unul „Garfield motanul” care invoca „Titanicul”

  „Titanicu nu s-a fi scufundat daca T.Basescu i-ar fi fost comandant ,ptru simplu motiv ca el ar fi stat la cirma vasului ,in momentele critice ..Ar fi observat si simtit pericolul si l-ar fi evitat ,ca un adevarat lup de mare..
  Am incredere in el ca nu-si va parasi „nava „pe care o conduce acum .Va ocoli cu maestrie „aisbergurile” care i s-au asezat in cale si va ajunge la capat victorios. Hai ,comandante !
  VICTORIEEEEE ! 😀

 119. Stely Says:

  ERATA:”ca raspuns unuia ..” si..” Titanicul”..

 120. theo Says:

  la multi ani!

  SÄNÄTATE LA INTREAGA FAMILIE:

 121. despinavestea Says:

  La multi ani !

  Sanatate si multumire pentru intreaga familie !

 122. despinavestea Says:

 123. luminita Says:

  Sa fii fericit , sanatos si prolific !
  Sa-ti tii prietenii aproape de suflet !
  La multi ani !

 124. haz_drubal Says:

  Multa sanatate si La Multi Ani!

 125. MountThor Says:

  Metre …. si din partea mea , asemenea !!

  La Multi Ani , Viorele ……

 126. murfi Says:

  may you stay forever young! 🙂

 127. maria Says:

  La multi ani si multa sanatate !

 128. PETITparis Says:

  la multi ani CRAIOVA!
  LA MULTI ANI VIOREL!

 129. PETITparis Says:

  VA RECOMAND ACEST ARTICOL:
  Ura de sine şi fantasma izolării externe
  Mihail Neamtu

  http://revista22.ro/ura-de-sine-351i-fantasma-izol259rii-externe-6876.html

 130. AVP Says:

  Buna Ziua !

  Va multumesc mult pentru urarile de bine si vi le-ntorc tuturor, cu gratitudine !

  Am fost astazi la Craiova spre a ma infrunta cu justitia olteana intr-o chestiutza personala… Tot ce va pot spune acum – nainte de a trece la alta treaba, dar nu la masa festiva, aloo, caci n-o sa am io bafta de crapelnitze d-astea cat oi trai… – e ca preste tot pe unde am trecut (m-am deplasat spre Craiova cu microbuzu, strabatand inima Olteniei) Base e cu steagurile sus, iar Geoana pare a fi abia la 30% din sfortza publicitar-electorala a Piratului… Si asta, inclusiv la Dabuleni, aloo, fieful lubenitarului nost’ de ocazie (poate la Bechet sa mai miste un pic…) ; cat despre Crinuletz, nici nu se vede, pe bune… 😯 Zau, am avut impresia ca toti primarii loco au trecut deja la Pirat… 😳

  Va las acum. Vbim mai incolo.

 131. Stely Says:

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6373804-neserioasa-majoritate-parlamentara.htm
  Am dat si eu un link care se preteaza la faptul ,ca astazi au fost invalidati pe banda ,de catre comisii, aproape toti ministrii premierului desemnat..Citesc pe Hotnews, ca numai pe Funeriu l-au tinut 3 ore la audieri,dupa care l-au invalidat.
  La acest articol am pus si eu o postare ..Merg s-o aduc ,daca nu e cu suparare.

 132. Stely Says:

  sa nu va asteptat la… (Joi, 29 octombrie 2009, 14:04)
  Stely [anonim]
  ..un raspuns de la „neserioasa „(putin spus)majoritate parlamentara..Asa cum ati remarcat, nu interesul national ii apasa pe ei..Grija lor nu este indreptata catre popor,ci catre interesele lor meschine si de grup.Si-au pus vata’n urechi si basmaua pe ochi ,ca sa nu vada si sa nu auda..
  S-au napustit ca bezmeticii, sa-si numeasca prim-ministrul lor de casa si de vreme buna ..Stiu ei cum sa-l conduca pe Johannis spre jecmaire si imbogatire.Ptru asta nu este nevoie de program.De aceea nu vor raspunde la intrebari..

 133. Stely Says:

  Salut ,AVP ! Ma bucur ptru vestile bune, privindu-l pe Base’al nostru..Daca T.Basescu a cucerit Oltenia ,dupa cum spui tu, si n-am nici un motiv de nu te crede,atunci sunt si mai optimista..
  Sper ca esti multumit si de modul cum a decurs procesul , ptru a le adauga la micile bucurii de ziua ta.. 😀
  Inca o data „La multi ani ” ,ptru tine si intreaga ta familie ,plus mama -soacra bineinteles. 🙄

 134. neamtu tiganu Says:

  Tii ce a mai imbatrinit Viorel, ti se vede paru alb. Multi ani. Baga si tu un zaibar si o pastrama.

  Ma bucur ca te bucuri ca ai vazut afise, de altfel viata ie facuta din mici bucurii. Ie adevarat ca io nu-i suspectez pa olteni de prea multa inteligenta. Hai sa te vad ce mai scornicesti.

 135. agaX Says:

  Cica Antonescu nu si-a pus afise in Oltenia in semn de protest pentru scrisoarea lu Haysam, ca de ce n-a scris si despre el.

 136. AVP Says:

  Stely si tigane,

  Am zis ca am vazut mult mai multe afise ale lui Base decat ale celorlalti. Asta inseamna ca Buldogu isi face datoria, iar ceilalti dorm pe ei. N-am spus ca Base (pe care l-au atacat inclusiv ca sperietoare a copiilor…) e muult mai simpatizat ca Geonelu (care arata in poza egzact ca un securist pus la 4 ace ca drea…; bine macar ca prostanacii s-au prins ca nu tre sa mai apara in rosu complect, caci se fac dreq de ris…; de data asta, l-au pozat pe Geonel ca pe paloma blanca, pe fundal alb…)

  Insa Tiganu – care vbeste clar din partea tovilor si baietilor si care se crede f.dastept, ca orisice ruman-neamt-tigan prost si fudul – o sti el ce-o sti, pai cum dreq….

  Asta e situatia, natia si misculatia…

 137. neamtu tiganu Says:

  ca orisice ruman-neamt-tigan prost si fudul …

  bravo, bravo…

 138. despinavestea Says:

  Doresc sa subliniez ca, in aceeasi zi cu ziua de nastere a REGELUI HIPERSPATIULUI este si „Ziua Internationala a Internetului”
  La 29 -10-1969 a fost transmis primul mesaj intre 2 calculatoare !!!

  http://www.ziare.com/business/it-c/10-29-2008/29-octombrie-ziua-internationala-a-internetului-452248

 139. AVP Says:

  Neamtu tiganu wrote:

  Ie adevarat ca io nu-i suspectez pa olteni de prea multa inteligenta.

  iar pe urma, dupa ce olteanu zice:

  ca orisice ruman-neamt-tigan prost si fudul …

  se supala ca vacaru pe sat…

  @Despi (#147), serios… ? 🙄 Qpaaa…

 140. Stely Says:

  AVP,
  Am priceput „monser”,dar am uitat sa pun ghilimelele de rigoare ,pai cum asa ? 🙄
  Facind uz de judecata ta ,precum ca primarii din judet au trecut la Base’, m-am si uitat prin urbea mea ,sa vad cum stam la afise..Desi stau in centru ,nu vad decit unul mare cu Geoana, s’atit. 😉 Deci ce sa cred?.
  P.S.vad ca ma pusesi linga tigan 😳 Eu nu ma supar ,dar el ..mai stii ? :mrgreen:

 141. despinavestea Says:

  Lipsesc putin

 142. dora Says:

  Nu,tiganu nu stie nimic.Fabulraza,ca orice ins hipnotizat.

  De ce sa nu fim lucizi? 🙂

 143. dora Says:

  Stely te salut,desi tu nu prea ai facut-o…..de o vreme.Tu stii prea bine ca nu am timp de taifasuri.Ma conectez rapid si dupa simt…..care e unul si acelasi:pro Base. 🙂

 144. AVP Says:

  Mdea… Uite ce-i raspunsei lu Tapalaga la linku pe care ni-l dadu amicu cc… :

  Sa fiu in locu tau as tacea dreq din gura…

  Pai, mah, nu esti tu ala care-ti batusi joc de TB pe chestia „martogii costelive”…? Acum te miri ca altii si mai nerusinati ca tine, care n-au mama, n-au tata si nici patrie-adorata musca din heroul recivilizator Ro asa cum ai muscat si tu altadata, priatelo…? Pe mine nu ma mira ca un putzoi ca tine poa’ sa debiteze asa-ceva (adicatelea azi una, maine cu totu alta…), ci ca multi gura-casca de la Romanica te crediteaza ca si cum ai fi mai mult decat un rahat in ploaie p-acilisa… Fuugi dreaa… 👿

 145. AVP Says:

  Mha, snobilor… Nu-l mai judecati pe Base dupa felul cum se uita sau cum se stramba la sindrofiile alea pe unde datoria de sef al statului Romanica il primbla… Chestiutzele astea „interpersonale” conteaza doar intre doi mici-burjui, tale-quale, intr-o companie de 3 lulele sau 3 lele, in lumea showbizzului tembeliziunii lu vantu-felix-nepurcele, dar nu-n relatiile dintre state suverane si sigure pe ele, unde nu manierele conteaza ci tratatele sau faptele pe care le pui strainatatii pe masa… Daca n-ai fapte poti sa fii toba de carte si sa te misti tot atat de gracios ca Maia Plisetzcaia pe poante, caci nu te baga nimeni in zeama in lumea puterilor rascoapte, oricat ai da din clantza gargaroasa sau din coate… ; invers, daca ai fapte, poti sa te comporti si ca un bufon sau mascarici, caci lumea ar pricepe atunci ca nu esti un terchea-berchea-pacalici, ci un ingeniu, fie el si doar rigă crypto intr-o tzeara de laponi pitici or voievod printre rumanasii calici…

 146. AVP Says:

  cc – de cand mi-ai dat un link spre o noapte futunoasa cu tache, suflu si-n iaurt… 😳

 147. maria Says:

  AVP ,
  159 😆

  Cat despre raspunsul pe care i l-ai dat lui Tapalaga rad si acum…

 148. AVP Says:

  Maria, ce crezi, imi va publica commentu’ (#156) democratu lu pesce belit, reshpective jupuit, apoi prajit… ? 🙄

 149. maria Says:

  L-am cautat dar nu e deocamdata.
  Da, il publica.
  Nici eu nu pot sa iert , mie imi placea Tapalaga , dar dupa colectia de articole primavara-vara …
  Articlolul cu pricina a surprins bine realitatea si e bine ca l-a scris , totusi.

 150. maria Says:

  La articolul de azi m-am referit , in final, sa nu se inteleaga cumva ca la cel cu EBA .

 151. AVP Says:

  Da, uite ce reply iti pregatisem nainte de a vedea ultima thule a ta… 🙂

  „Articolul cu pricina”… Care ? Ala, sau ăsta…? 🙄

 152. PETITparis Says:

  @159
  SE POATE MAESTRE??????????
  @157?
  @158 la cine faceai referinta?in rest +
  (adica sunt dac.cu TINE)

 153. Stely Says:

  Salut,Dora !Scuze ,dar nu imi duc aminte cind m-ai salutat,iar eu te-am ignorat..
  E adevarat ca treci p’aci „in zbor „,dar nu am inteles ca mi te-ai adresat mie ..Si,da ,tocmai ptu ca nu ai timp de „taifasuri” am crezut de cuviinta sa ma retrag la timp..Am si eu masura mea ..Stiu cind sa ma bag in vorba si cind sa tac..
  Promit insa ca daca ma voi innimeri la momentul aparitiei ,te voi saluta cu placere .
  Deci ne vedem miine ,sau cind va fi ..

 154. Radu Humor Says:

  @cc
  Vad ca te-a dat pe spate Basescu cu insistentele lui bagacioase in seama cu un tupeu ce starneste ceva intre uimire si jena din partea marimilor pe care le deranjeaza cu insistenta lui.
  Cred ca e singurul care poarta dupa el o camera ( o fi unicameralul 😆 ), care sa-i filmeze intalnirile cu niste personalitati pe chipul caror citesti de la mirare la stupefactie.
  Cine poate citi in mimica si gesturi poate observa reactia doamnei Merkel, care nu numai ca-l dezavueaza, dar intervine pentru a-si salva un partener de discutii(Gordon Brown)
  Nici macar vorbitorul de franceza, care nu-i nici el mai breaz, nu pare incantat de tovarasie:
  Intalnirea dintre cei doi reluata pe repede va face cariera, cu desele bateri pe umar si alte gesturi caraghioase.
  Iar felul in care-si ridica al nostru haina si-si freaca mainile numai a gesturi de protocol nu aduc….

 155. PETITparis Says:

  @RH
  raspunsul corect l-a dat AVP la 158 iar eu sunt dac.cu AVP.
  merci

 156. Stely Says:

  @Radu H.,
  E clar ca tu n-ai sa vezi in vecii vecilor ,decit prin prizma gindirii tale intortocheate si putin manipulate..
  Eu am fost placut surprinsa de modul cum a fost intimpinat de cei pe care i-a intilnit ..
  Si el si ei aveau aceleasi gesturi pline de naturalete si de prietenie..Unde ai vazut tu la Merkel dezavuare?. Mie mi s-a parut ca chiar ea a facut un gest cam impardonabil, cind a venit sa se interpuna in discutia dintre cei doi..Dar ,pe mine nu m-a deranjat ,ba dimpotriva am luat-o ca pe un gest natural fara conotatia insinuata de tine..
  Cind s-a apropiat de Sarkozy ,acesta s-a ridicat in piciore , l-a intimpinat jovial si a dat mina prieteneste cu el..Ia uita-te mai bine !Madam ….l-a si pupat, 🙄 chiar ea a fost prima care s-a dus spre el..
  Asadar,nimic din ce-i buni ptru sustinatorii lui T.Basescu ,nu-i bun ptru adversari lui
  Acum vad ca au gasit alt rahat de mestecat :Haysam si „profesorul”..Cum or fi facut ei legatura intre T.Basescu si „profesor „nu-mi dau seama..De unde pina unde „profesor „?
  Sunteti disperati ,asta e !..Nimic nu se atinge de electoratul lui T.Basescu..
  Cei ce-l voteaza ,de mult s-au lamurit..Au reusit sa discearna tot ceea ce contine zgura si fum .N-aveti decit sa va puneti streangul de git..Nimic nu ne va impiedica sa il votam si sa-l conducem spre VICTORIE …

 157. dora Says:

  LA MULTI ANI POESELE AVP!

  Dumnerzeu sa-ti dea sanatate si putere in lupta ta cu hidra trecutului.
  Sa fii mereu tonic si deschizator de drumum.

  Numai bine sotiei tale dragi si familiei.

  Pe cand un nou poem dedicat gureselor randunele? 😆

 158. Stely Says:

  Dora,
  Salut! Uite ca te-am prins.

 159. PETITparis Says:

  pentu @RH167
  iata si un raspuns prin ricoseu dat de domnul CARTARESCU aici:
  ,,Juriul Nobel pare, în prezent, fascinat de luptători, indiferent de ideologia lor, de autori care îşi folosesc talentul nu atât pentru îmbogăţirea experienţei estetice şi de cunoaştere de sine a umanităţii, cât pentru transformarea lor înşişi, cu viaţa lor trecătoare, în câmpuri de luptă între bine şi rău.,,
  PS:
  opinia mea este ca politica adevarata(novatoare) are ceva legatura cu literatura(ARTA) adevarata(novatoare).
  despre etetism,despre BINE SI RAU,VALOARE etc. vorbea si maestrul AVP mult inaintea domnului CARTARESCU
  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/873804/SENATUL-EVZ-Eu-nu-scriu-pentru-premiul-Nobel/

 160. Stely Says:

  p.s. Am apasat fara sa vreau pe „trimite ” si nu am terminat fraza ..Voiam sa spun ca te-am prins in zbor, din zborul tau prin blogosfera ,ca o vrednica rindunea 🙄

 161. dora Says:

  Scumpa mea Stely,

  cu tine discut oricand.V-am rugat sa aveti putintica rabdare cu mine…..sunt complet bulversata.Si sotul meu a facut tensiune mare din cauza stresului.Doarme acasa la socru’,nu-l mai putem stapani.Din cauza asta n-am nici timp si nici pofta de „taifasuri”,cum am spus.As sta mai mult pe net,asa cum am facut si pana acum,dar …..Citesc in fuga si atat de mult as vrea sa dau si eu cate o replica „snobilor”cum bine le-a zis-o AVP. Sper sa ma linistesc.

 162. Stely Says:

  Dora,
  Nu ai de ce sa te scuzi ..Ti-am spus si am sa-ti mai spun..Esti o prietena loaiala si cauti sa te mentii asa ptru toata lumea ..portocalie. Eu as obosi sa ma impart si sa impac pe toata lumea..Tu esti asa cum am mai spus :”o vrednica rindunea”.
  Nu am stiut ca sotul tau are probleme cu tensiunea..Sigur ca stresul este un factor de risc,dar trebuie vazut daca nu mai sunt si alte cauze..Asta numai doctorul specialist poate s-o spuna, ptru a-i prescrie un tratament adecvat. Nici tu nici dumnealui, nu trebuie sa ignorati semnele unei boli care risca sa se cronicizeze ..Trebuie actionat rapid si consistent.. Va doresc sanatate si linistea necesara !
  P.S.La fel si ptru tata -socru..Doamne ajuta!

 163. theo Says:

  catavencu,

  a inceput sä delireze, face fisa mrdicalä a candidatilor.

  la bäsescu scrie parkinson si paralizie,

  plus viciile de rigoare.

  ce nerusinati netremnici sunt.

 164. dora Says:

  Stely,

  mii de multumiri.Nici nu ma asteaptam la alt raspuns.Ai tu „psihologia”in sange si rareori gresesti.Sotul meu este un tip robust,se afla in starea asta din cauza tatalui.Noaptea nu se poate odihni,mereu vrea cate ceva.Asta l-a daramt.Si bunutu numai pe el il vrea langa el. 🙂

 165. Stely Says:

  Dora,
  Cred ca ,bloggeritul, ptru tine si ca de fapt ptru multi dintre noi, a devenit un fel de serviciu, pe care il facem cu simtul datoriei de indeplinit ..Spre deosebire de voi ,cei care inca mai lucrati, sau mai aveti si alte probleme, eu am timp destul cit sa ma pierd in vraja cyberspatziului ..Acum chiar imi este teama ,ca timpul trece asa de repede si n-am sa pot parcurge tot ceea ce intra in hyperspatziu..Sigur, ca am inceput sa-mi selectez temele si blogurile in asa fel incit,” datoria” sa fie placuta..Iata ,deci, cum telecomanda a devenit ptru mine aproape o piesa de muzeu.

 166. Stely Says:

  Theo,
  „Sistemul ticalosit a iesit la suprafata „..la inceput ca un organism hidos si periculos ,iar acum ies la iveala „organele „lui pline de cangrena.
  Ceea ce nu vor ei sa inteleaga ,desi sunt destui care ar putea s-o faca,este ca Sistemul nostru a devenit imun si ca in curind „cangrenele” vor fi inlaturate..

 167. agaX Says:

  Io ma rog la Dumnezeus a iasa Basescu, ca sa ne primim pensiile si la anu. Da’ sa iasa odata … Doamne-ajuta! Pentru tarisoara noastra draga, Romaniiia!

 168. Stely Says:

  agaX,
  Nu ca sa primesc pensia si la anu’ ,ma rog la Dzeu sa iasa Basescu ,mai draga 🙄
  Spre deosebire de tine si de cei citiva „inimici”care mai bintuiti p’aci eu am o mie si una de moive ptru care-l vreau pe Base’presedinte .Ti s-au insirat aici de „n” ,dar voi nici nu vreti sa compilati la ele..Este clar ca va oftica ideea ca pensionarul de la stat nu mai este captivul partidelor voastre si nici nostalgicii”iepocii”..
  Incepeti sa-i pierdeti ,mai..asta e durerea si spaima voastra..

 169. Stely Says:

  scuzi ..de”n”ori..

 170. lucid Says:

  in familia mea , sint suporteri a 4 echipe! cind e meci e ”circ”!daca am fi politicieni ne-am scuipa si ne-am bate!inchipuie-ti:bunicu rapidist, tata rapidist, piciu stelist si mama cu craiova!ai mari il inghesuie pe pici cind conduce rapidu, si cind e invers, il gonesc la telev.bunicii, ca n-a cumparat el televizor!!!!!!!!!!!!!circ! daca si-n politica ar fi la fel ar fi mai distractiv! am vazut ca unii portocalii au probleme cu obtiunile membrilor familiei! ar fi culmea sa-i desfieze!daca nu se intimpla asa ,de ce dreaq,nu sinteti in stare sa acceptati alegerea celuilalt????????deci daca fitu, sau fita, este lesby sau gay, mai vedem cum rezolvam, da daca e cu inamicu il dezmostenesc!?????????trista tara, pacat ca esti locuita!

 171. agaX Says:

  Stely,
  Am avut impresia ca citezi din Vasile Roaita … cu mina pe goarna.

 172. Stely Says:

  @lucid (cu „l”mic )ptru ca stiu un @Lucid care are postari f.inteligente si de bun simt..
  Sa nu-ti faci iluzia ca ti-am citit toate infantilismele de mai sus..Cred ca esti incepator in blogosfera ..de aici si stilul stingaci ..Propozitia din finalul postarii, este un argument..Cred ca ai preluat-o de la Mircea Badea..
  agaX,chiar nu ai nici un contraargument valabil ?..Iar daca nu ,scrie si tu ceva cu convingere si din suflet despre preferatii tai(Crin si Geoana).Scrie de ce Geoana nu este un „prostanac” (asa cum l-a descris tatucul lui Iliescu )si de ce Crin nu este, in viziunea ta, un papagal vorbitor ,asa cum il vad eu..

 173. lucid Says:

  steluta,pentru ca te-ai bagat in seama,ca tot nu ai ce face,cum explici ca fica ta vroia sa voteze cu alt-cineva, si s-a lasat convinsa , aparent, ca fica buna, sa nu te supere! ce faci ,o dezmastenesti?????????

 174. Stely Says:

  lucid,
  Vad ca imi urmaresti postarile 😉 Hai ca esti caraghios ,si n-o sa-mi mai pierd vremea cu tine ca sa-ti raspund.M-ai convins ca nu e nimic de capul tau ..Invata te rog sa argumentezi si sa scrii corect.Ai enorm de multe greseli de scriere..

 175. neamtu tiganu Says:

  gata bha m-ati convins trec de partea excelentei sale, eleganta, prestanta si faptele mnealui m-au impresionat nu numai pa mine, toata europa vorbeste, io-te bha ce presedinte au romanii astia!

  Sunt sigur ca intregu Caracal va vota cu dom pres.

 176. Stely Says:

  neamtu ,
  Esti cumva din Caracal? :mrgreen:

 177. Stely Says:

  Aloo ..ce se intimpla cu lumea buna de pe blogul asta ?..

 178. orangeskorpion Says:

  Mumosu, adica sarbatoritu’ a dat vreun piciorush pe ici pe blog???

  il salut si va salut pe toti!!!

  un articol bun:

  http://www.revista22.ro/articol-6856.html

 179. Stely Says:

  Ma lasati singura printre „straini”?.. sau vreti sa ating de una singura postarea cu nr .200 ?.Daca ,da ,ce primesc la afacerea asta? 🙄

 180. despinavestea Says:

  Stely.
  Cand suntem cuminti, inseamna ca telul nostru a fost atins.
  Adica problemele au fost preluate spre rezolvare
  Eu asa explic apatia generala de pe bloguri

 181. Stely Says:

  oranges,
  nu pleca ,te rooog ! Sunt singura si fara aparare 😳

 182. Stely Says:

  Despina,
  In sfirsit ,mi-ai auzit strigatul de ajutor..
  Cine a a preluat problemele ?Inseamna ca noi putem sa luam vacanta?..Bineee !

 183. orangeskorpion Says:

  stely,
  asteptam niste musafiri

  te las cu bestia!
  🙂

 184. neamtu tiganu Says:

  din pacate nu sunt din Caracal, spun din pacate ca daca as fi v-as fi putut intelege mai bine!

 185. despinavestea Says:

  Eu asa cred.Ca cei mai mari au preluat problemele semnalate de noi. Si se ocupa acum sa le rezolve.
  Noi, cautam altele.

  Stely, am trecut si eu putin.Am de lucru.Am o perioada foarte aglomerata.
  Voi mai reveni

 186. Stely Says:

  oranges,
  Am citit articolul Andreei Pora din R22 ..Bun,chiar excelent!.Hai ca au inceput cei din GDS sa-si faca, mai bine , simtita prezenta ..Din pacate a aparut prima victima :R.Culcer a fost data afara de le EV.Zilei ptru un articol la fel de transant.

 187. Stely Says:

  Erata : ei,nu niste virgulite omise ,din graba .

 188. Stely Says:

  Gata ! Acum poate apare si „mumosu ” roll:

 189. Stely Says:

  http://tismaneanu.wordpress.com/2009/10/30/nemaipomenita-inventivitate-a-basescofobilor/

  Acum ii tin si locul lui @CC si dau un link cu un articol la fel de excelent..
  Acum ma retrag ..Nu mai intru pina la o noua postare ..Hai pa !

 190. AVP Says:

  Stely, niciodata nu i-ati pretins lu Liiceanu, lu Patapievici, lu Cartarescu, si nici macar lu Tru, lu Voinescu sau lu Preda, oameni muult mai tineri decat mine si muult mai putin bogati in fapte sa va raspunda pe blogul lor, in care pempantii astia nu-l baga-n zeama pe Regele of Hypernor, aloo…

  Sa va fie rusine, fraticilor… 👿

  Si, aloo, o sa ma mai gandesc daca va voi mai raspunde vreodata… 💡

  Paa

 191. orangeskorpion Says:

  ne este rusine 5 minute!
  🙂

 192. despinavestea Says:

  AVP-
  Te-ai suparat pe noi?

 193. Radu Humor Says:

  Comentariu la interviul luat de Andreea Pora, Angelei Marinescu
  „O batranica cuprinsa de angoase existentiale si cu fixatii erotice(virilitatea Piratului si tinerii care se exhiba in fata batraneilor, carora li se aburesc lentilele de la atata privit), bagata in seama de o AP, basita convinsa, nici nu putea reactiona altfel.
  Daca CTP ar fi scormonit prin lada cu vechituri si i-ar fi solicitat un interviu probabil ca ce si-ar fi auzit Basescu din gura cu proteza l-ar fi facut sa iasa in larg fara regrete ca lasa tara fara carmaci.
  Ce-a ajuns „22”, un fel de „00” ….
  Tipa asta care a tras dupa ea o viata intreaga, ca pe un picior beteag, un controversat personaj( Sergiu Filip mi se pare) se trezeste avand vise erotice cu Piratul, sub privirile perplexe ale lui Geoana si Antonescu, pe care-i lasa „masca” cu talentele ei de codoasa batrana.

 194. Radu Humor Says:

  Referitor la articolul lui Tismaneanu :
  Dl Cristian Parvulescu se afla de ani de zile intr-un mai mult sau mai putin surd conflict cu dl Traian Basescu. Opiniile sale sunt evident colorate de unele aversiuni si animozitati care nu au nimic de-a face cu ceea ce se numeste ethosul societatii civile.”
  Pai atunci, ale lui opinii sunt evident colorate (in verde ) de unele stipendii primite de la Basescu 🙄

 195. Stely Says:

  AVP,
  Nu-mi este rusine”fratica” 🙄 Eu aici m-am simtit ca un musafir „in casa ta” ,parca asa spuneai cindva ❗ E nevoie sa merg sa caut ❓ „simtiti-va ca acasa „! ,cam asa spuneai .
  Ei bine !Afla ca pe blogul persoanelor mentionate n-am fost in viata mea .In afara de TRU unde ma duc de f.putine ori si nici macar nu postez..Merg acolo sa ma informez ..La Sever V. si Preda n-am mers ,la Liiceanu ,nici atit ,iar pe Carta si Patapievici ,doar ii citesc ,dar nu mai postez de f.mult timp la ei..
  Asadar,consider cam nemeritata „rusinarea „ta ,mai ales catre mine (fiindca mie mi te-ai adresat)..
  Unde ai vazut tu ca ti-am cerut sa raspunzi ?. Am spus ca nu mai intru pina la o noua postare ..Am cerut prea mult ?.
  Daca da,imi pare rau .. Poate esti suparat pe altcineva si ptru altceva,dar pe mine n-ai de ce ..Hai paaa ! :evill:
  P.S Nu mai raspunzi sau nu mai pastrezi blogul? vrei sa fii mai exact ? ..In orice caz ,vreau sa stiu de ce te-ai suparat „ca o mireasa pe popa din sat ” 💡

 196. AVP Says:

  Stely, nu sunt suparat pe nimeni, ci doar f.ocupat. N-am timp nici sa scriu, nici sa citesc, nici sa vorbesc cat as vrea si-ati merita cu voi. Trebuie sa ma ocup de chestiuni de viata, de supravietuire, mai precis.

  Mi-am exprimat doar regretu ca prietenii par a nu intelege problemele mele si-mi cer sa fiu mereu aici, cu nouatati si antren. Pe de alta parte, daca nu sunteti nici voi aci, blogul ista devine o paraginatura. Asta e situatia… Ce-o fi scris si pt. noi.

 197. Stely Says:

  Macar mi-ai raspuns ,cam evaziv,dar fie s’asa.
  Totusi il astept pe „lache” 😉 .El este sincer si spune mai clar .. Nici nu mi-ai raspuns ,daca mai scrii ceva pe blogul asta .
  Poate n-ai inteles ce vor( unii )prieteni de la tine. Eu cred ,insa, ca-ti vei reveni si-ai sa scrii ,macar ,”ptru mortii vii”,iar daca nu ,ptru generatiile ce vor veni ..
  „Politica e Destinu’ „,sau ..invers ?
  P.S.”prietenii iti cer sa fii mereu aci” ,ptru ca asa i-ai obisnuit ,caci fara tine blogul asta ar” muri ” in citeva zile ..Tu ii dai viata si energie .Noi suntem doar niste „energofagi”? si din cind in cind mici postatori pe care tot tu ii inspiri .
  Si,da, mi-am pus si eu deseori intrebarea :de ce nu mai vin @Arizonianul ,Canadianul (care a promis ca vine si nu a venit, aici ),Luminita, Gabhryel, Filadel,Fini,Robin etc.Poate din cauza mea ?.. Ce zici „lache”?

 198. despinavestea Says:

  Salut.

  @Stely

  multi din cei de mai sus au blogurile lor si se ocupa de ele.Blogaritul cere mult timp

 199. despinavestea Says:

  AVP

  Am vazut in blogroll un nume :
  Farfuridi
  si am intrat acolo.
  Stii despre cine este vorba ?

  Unii zic ca este vorba de Rogozanu -care cu alt nick ne trimite sa accesam Vaxpublica ?
  Poti sa ne ajuti sa clarificam asta?

 200. AVP Says:

  Stely, iti multumesc, chiar cu multa gratitudine, pe bune, pt intelegere. O sa vad cum ma pot inalta la asteptarile voastre. Mi-e f.greu, fiindca am multe pe cap si pe suflet.

  Despi, nu stiu cine e farfuridi ista. Am vazut ca ma bagase in blgroll si-atunci l-am bagat si eu (cum fac de obicei). In rest, omu nu-mi spune nimic. Dar nu cred ca e Rogozanu, ista nu ma inghite chiar deloc. Si reciproc.

 201. despinavestea Says:

  Ai citit articolele de acolo?
  Ce parere ai?

 202. AVP Says:

  Abia am io timp sa citesc postarile voastre… 🙄 I-am gustat insa, atunci cand l-am inrolat pe farfuridi, cateve cuvintele. Homu e itelectual de profesie, atata pot sa spun deocamdata. Mai multe, dupa ce-l voi ceti.

 203. despinavestea Says:

  Daca vezi i-a bagat in blogrol lui si pe :
  Tismaneanu si pe Patruped

 204. AVP Says:

  Patruped… ? 🙄

 205. orangeskorpion Says:

  salve,

  il inteleg f.bine pe avp. Iti trebuie f. mult timp ca sa intretii un blog…asa ca nu se supara nimeni, daca postezi mai rar..

  oricum, spre surprinderea mea, astazi simbata este f. multa liniste pe blogurile portocalii vizitate de mine.

  vorba lui filadel, o fi linistea inaintea furtunii???

  avp, toate cele bune si sanatate sotiei!

 206. neamtu tiganu Says:

  Viorele pai ce faci tocma acum in momentele astea fierbinti pt. tara tu te ocupi cu cistigarea piinii?

  Viorele, tara are nevoie de tine, nu-ntreba ce face ia pt. tine ci ce faci tu pt. ia, ia spune cite afise ai lipit azi?

  Votati Basescu! Vind butelie, astept provincia!

 207. theo Says:

  rogozanu , este un fel de ponta jurnalist.

 208. orangeskorpion Says:

  da, eu voi vota Basescu din convingere !!!

  votati si voi!!!

  🙂

 209. despinavestea Says:

  AVP

  Corect-asta a fost si cincluzia mea.Blogul imi place-meseria omului cred ca este cultura.Se simte imediat.
  As vrea insa sa clarifiam .
  Cand ai timp, vezi ce poti face.
  Mersi

 210. Stely Says:

  p.s. I-am invocat pe prietenii tai ptru ca ieri am intrat la „Padurar” si am mai recitit citeva povesti minunate din „Cartea Padurii” ..Acolo i-am intilnit pe toti si m-au uimit cit de fericiti erau cind citeau povestile” padurarului” ? ..Atunci m-am intrebat :ce i-a schimbat ?
  Dar ,daca nu vei afla raspunsul ,asta e..
  In orice caz ..Daca ai obosit sau esti ocupat nimeni nu te tine legat de blogul asta..Alege-ti cu grija prioritatile si asa cum ai facut pina acum lasa „ziua ” sa vina asa cum ai spus : „ca un hot”..

 211. Stely Says:

  Scuze ,e un decalaj cam mare intre timpul care s-a scurs de cind am scris comentariul si pina cind l-am trimis..Am crezut ca intreruperea va dura mai putin si l-am tinut ptru a-l mai imbunatati 😳

 212. Stely Says:

  Uite ce mai fac eu in” ferestrele” de timp pe care mi le fac :Am mers pe blogul Roxanei Iordache.Jur ca am fost a doua oara de cind am auzit de ea.Am vrut sa vad pina unde ajunge cu isteria .Nu postam ,daca nu-l vedeam acolo pe R.Humor 🙂 Aici afiseaza un aer de superioritate si siguranta ,iar acolo de teama si neputinta ..Vedeti mai jos un citat din postarea lui si va veti convinge.Am copiat postarea ptru ca am crezut ca n-o va afisa..Teama lor, mai nou,este ca T.Basescu va iesi din turul intii 😀 Iar eu zic: Doamne Ajuta!

  „Mi-a fost deajuns sa citesc citeva paragrafe pe ici pe colo si citeva postari asijderea ,ca sa-mi fac o parere ..Sunteti disperati !Disperarea va duce la isterie vecina cu paranoia.Abia acum v-ati dat seama ca papagalii si prostanacii vostri sunt incapabili sa-l bata pe T.Basescu ?
  V-ati facut iluzii si v-ati creat vise desarte !.T.Basescu are electorat elevat si inteligent si care stie sa recunoasca valoarea de non -valoare.Stie sa se conduca dupa principii si legi..Stie sa recunoasca haita flaminda si s-o alunge .E adevarat ,cu ajutorul lui :evil : ..A scos „sistemul ticalosit”la lumina..Este devoalat de el, si dezavuat de noi.. Am un singur mesaj ptru voi : Sa nu va fie teama .!..Romania mege mai departe pe drumul modernizarii ! Asta numai T.Basescu o va face.. Paiatele voastre se vor intoarce spasite si resemnate in anonimatul in care au stat ca si pina acum.Cei care au stat in spatele lor si care i-au manevrat din umbra, se vor duce sa raspunda in fata justitiei, care si ea ,la rindul ei ,va fi reformata..
  De voi imi este mila ,daca sunteti cu adevarat sinceri si nu ati fost arvuniti, ca si tonomatele ,din solda mogulilor..
  p.s @R.Humor ,
  Evrika!
  „Cu ajotorul Referendumului pe care si-l ridica la fileu, si a furturilor la toate nivelele de votare , va incerca sa iasa din prima ” 🙄

 213. dora Says:

  Stely,

  comentariul tau de mai sus merita toate felicitarile.O analiza lucida si foarte mobilizatoare pentru al nost’pirat.absolut de acord cu tot ce ai spus.

  Ce am constatat eu in ultimele doua zile?Fix aici in inima Ardealului,in orasul portocaliu,presa scrisa si tv.locala(irealitatea) se dau de ceasul mortii sa-i scoata de la naftalina pe pesedraci.Auzi? a fost invitat Bombonel care ii face campanie prostanacului.O tine si el mortis cu majoritatea de 65% si cu primarele Sibiului dorit de ei.Nu-l intereseaza blocajul parlamentarilor,vor sa puna mana pe min.de interne.Ce tampiti!De ce au renuntat la el cu atata emfaza?
  Oamenii astia sunt complet rupti de realitate.Stau la caldurica in parlament,banii le vin si daca absenteaza,tot ce-si doresc este sa schimbe prefectii si sa-si asigure victoria in alegeri.Eu stiu din experienta cum se fraudeaza alegerile.Sa mai stea pe tusa;PD-L,in 20 de ani n-a organizat niciodata alegerile.
  Acum le tremura camasa pe ei.Parca au vazut in fatza doamna cu coasa.Sa tremure!Iar eu ma raliez parerii sotiorului meu care crede ca vom castiga din primul tur.

  Doamne ajuta!!!! 😆 😆 😆

 214. dora Says:

  scuze:ei stiu cum se fraudeaza alegerile;eu nu stiu ,nu le-am organizat niciodata. 🙂

 215. Stely Says:

  Dora,
  Cred ca au inceput sa realizeze ca vor pierde ..Isi pregatesc acum alta partitura : T.Basescu „prefraudeaza alegerile” ..Si-au dat seama ca nu vor putea sa dovedeasca fraudarea, ptru ca nici nu va fi..Vin observatori OSCE plus ai lor (PRO Democratia) ..Mi-ar placea ca referendumul sa -i aduca lui T.Basescu un cistig..El ,insa ,nu este asa cum cred ei, un gen de inechitate ,ci ca oamenii isi vor da seama, ca T.Basescu chiar are vointa politica de reformare a statului,iar ceilalti plus partidele lor,nu..
  P.S.Eiii !spune-i lui „Dorulet” ca-i multumesc ptru incurajare 🙂

 216. despinavestea Says:

  Stely
  Poate verifici tu ,daca poti informatia citita de mine la IRTV ca seful observatorilor OSCE la noi va fi un rus

 217. ActOfGod Says:

  „T.Basescu are electorat elevat si inteligent si care stie sa recunoasca valoarea de non -valoare.”
  Asta o fi descrierea electorului THEO?!

 218. Arizonianul Says:

  Stely dragă,
  referitor la întrebările ridicate de tine la postarean de la #210, fii te rog bună şi scrie-mi la koningtwr@gmail.com
  Am să-ţi răspund imediat. Mulţumesc cu anticipaţie.

 219. ActOfGod Says:

  Unii dintre voi, pe langa faptul ca sunt mai putin ajutati de natura la nastere, mai au parte si de-o puternica spalatura pe creier.
  Desi l-am urat mereu sincer pe Nastase, dobitocul ala are mai multa dreptate decat voi si boul de Base: majoritatea se face in Parlament, nu la Cotroceni.
  Cat timp p-asta n-o ai, n-ai nimic.
  E ca si cum ma-ta te iubeste, da’ te uraste o lume intreaga. Iar oricat s-ar chinui ma-ta, nu simpatie capeti – ci dispret!
  Da’ e greu sa lamuresti ciuta adapatoare de bugetul public de asa ceva.
  Chiar, care dintre voi spune cu mana pe inima – ca Nuti Udrea – ca-i urmasa de Traian Basescu?

 220. PETITparis Says:

  @TOTI

  am descoperit si eu blogul FARFURIDI.

  ESTE SUPERB si a+

  http://farfuridi.wordpress.com/2009/10/30/ce-ar-fi-spus-monica-lovinescu/

  este posibil sa fie chiar DOMNUL T.PALEOLOGU
  are cineva informatii SUP.??????

 221. despinavestea Says:

  Constans
  Eu zic la fel : blogul este superb !

 222. dora Says:

  Actule,

  fie cum zici Maria Ta!

  Nu-mi place sa ma „harjonesc”cu superintelectualii ca tine,dar ma simt si eu lezata de sintagmele folosite de tine.Nu-i nimeni cu creierul spalat ,aici,nici handicapat,fiecare are dreptul la o optiune.Avem libertatea de a spune ce gandim,macar asa sa ne amintim de eroii cazuti in /89-90. Despre „minima moralia” ce sa mai vorbim?Incepe de la nastere.Eu, una, ma mandresc cu autoritatea morala pe care am dobandit-o din familei si in scolile prin care am trecut.Ar fi bine sa reflectezi putin si sa elimini din vocabular cuvinte ca dobitoc si bou.

  ps.Udrea poate sa se considere urmasa cui o vrea…..asa cum Crinul se crede urmasul bratienilor,iar Geonel a lui Ilici.Tu pentru cine faci campanie?Te pot indruma!

 223. ActOfGod Says:

  Eu, spre deosebire de sugatorii din buget, nu am motive sa fac campanie.
  Am simpatii, antipatii, indiferente.
  Dar inregimentata e si oaia. In turma. Iar mie dorintele oii nu-mi spun nimic.

 224. ActOfGod Says:

  Si inca ceva: cand te mai trezesti ca invoci in apararea ta „neamul si cartea”, sa nu uiti ca Bratianu-Cartof avea acelasi argument. 🙂

 225. dora Says:

  Petit,

  este extraordinar!

  Deci Monica Lovinescu a spus:”important este ca am invins!”….referitor la condamnarea comunismului de „diktatorul” coalitiei rusinii.

  Din pacate coalitia a renascut ,intrata nitel la apa,de la 322 la 254.La viitoarea alegere, poate se topeste de tot. 🙂

 226. dora Says:

  Turma trebuie sa aiba si un pastor.Nu vreau sa blasfemiez,dar ti-as putea invoca si carte sfanta si ai intelege atunci cum e cu turma…..

 227. despinavestea Says:

  Constans

  Ce parere ai despre eliminarea nickurilor din internet?
  Mie mi s-a clonat de cateva ori vechiul nick ,ajungand asfel la furt de identitate si am hotarat astfel sa utilezez numai numele meu adevarat .
  Creed ca toti ar trebui sa facem asta.
  Penru a elimina neincrederea

 228. ionescu gheorghe semneaza cu numele adevarat Says:

  multumita???
  :mrgreen:

 229. despinavestea Says:

  Este perfect.
  Daca ma jignesti sau imi furi identitatea ii cer la AVP IP calculatorului tau ,pot sa te dau in judecata.
  Nu se poate accepta chiar orice
  Simplu

 230. despinavestea Says:

  Iar IP se inregistreaza la furnizorul de internet

 231. Stely Says:

  Salut ! Acum am venit de la cumparaturi ..
  Dora , da-le la cap ! asa cu argumente inteligente si pertinente ..Si,da si Theo are argumente ,dar spuse in felul ei,transant si dintr-o bucata..
  Actof,
  Tu esti cu mult mai limitat decit ea..In afara de ura si neputinta argumentarii clare si decente ,nu dovedesti absolut nimic..Am spus si am s-o mai spun..Pe voi va infurie succesul lui T.Basescu..Nu puteti sa-l opriti.!
  Arizonianul,
  merg sa-ti scriu un mail ..

 232. Stely Says:

  ionescu gheorghe,
  Ei,si ? Hai,curaj ! spune ceva destept si consistent.. una ,doua frazulite acolo ..

 233. PETITparis Says:

  http://www.lemonde.fr/archives/article/2009/10/31/roumanie-le-poison-dans-les-veines_1261107_0_1.html

  Mémoires à vif du communisme 5/5 – Roumanie 1989-2009
  Le poison dans les veines

  Les métastases du régime avaient une envergure incomparable en Europe, en dehors de la Stasi est-allemande. La Securitate pénétrait dans chaque corps social. S’appuyant sur une toile d’informateurs zélés ou contraints (qu’on estime à plusieurs centaines de milliers), elle traquait les ennemis de la cause socialiste.

  C’était une expérience totalitaire assez unique, explique l’historien Vladimir Tismaneanu, qui a dirigé la commission présidentielle pour l’étude de la dictature communiste, en 2006. Ceausescu a conçu la Securitate comme sa garde prétorienne, sa police secrète non inféodée à Moscou.”
  Combien de temps faut-il pour sortir de cette nuit ? Certainement plus de cinquante-cinq minutes. C’est le temps qu’a duré le procès parodique de Ceausescu et de sa femme Elena, après leur arrestation fin décembre 1989. Vite expédié, vite exécutés. Il y eut beaucoup de coups de feu, cet hiver-là. Contrairement aux autres pays de l’Est qui vivaient une transition pacifique, plus de 1 100 personnes ont été tuées et plus de 3 300 blessées, en Roumanie.

  Le pouvoir revient à un ancien haut cadre du Parti, Ion Iliescu, élu président à deux reprises (1990-1996 puis 2000-2004). Iliescu mise non pas sur la transparence vis-à-vis des crimes du passé, mais sur l’oubli. Sans tenir de discours nostalgique, il veut tourner la page, voire la brûler. „Il porte une lourde responsabilité. Il n’avait aucun intérêt à ouvrir la boîte de Pandore, explique Alexandru Gussi, historien et conseiller du président actuel, Traian Basescu. Au contraire, Iliescu soutenait l’idée d’une démocratie originale, reposant sur une certaine tranquillité.”
  Pendant dix ans, cette chape de plomb va se maintenir. Mais le passé finit par s’imposer dans le débat public. En 1999 est enfin créé le CNSAS, sans obtenir toutefois la gestion des archives, confiée au successeur de la Securitate, le SRI. Il faut attendre 2004 pour que la Roumanie accepte d’affronter ses démons. Cette année-là, le succès de Basescu à la présidentielle se joue sur le thème de la corruption. „De fait, avec d’autres mots, il a réactivé ainsi le débat sur le passé, puisque les enrichis de la transition sont d’anciens communistes”, souligne Alexandru Gussi.
  Le président Basescu prend deux décisions majeures : il crée la commission dirigée par M. Tismaneanu, qui rendra un rapport de 800 pages sur les crimes communistes, puis il intervient, fin 2006, devant le Parlement pour dénoncer solennellement l’ancien régime. Dès lors, le transfert des archives au CNSAS va s’accélérer et les premières inculpations tomber, sous l’oeil gourmand des médias.
  L’affaire la plus symbolique concerne Mona Musca, ancienne ministre de la culture, accusée d’avoir dénoncé les activités des étudiants étrangers sur son campus, en 1977. Le scandale fait les gros titres, non pas en raison de la gravité – relative – des faits mais de la réputation impeccable de Mme Musca, militante en faveur d’une loi sur la „lustration” (épuration de l’administration).
  Les médias jouent un rôle majeur dans les règlements de comptes. En mars 2002, l’écrivain et animateur de télévision Stelian Tanase, dont deux ouvrages avaient été interdits à l’époque communiste, va jusqu’à organiser une confrontation, devant les caméras, avec l’homme qui l’avait trahi pendant des années : son meilleur ami, Dan Oprescu. Quelques mois plus tôt, il avait eu enfin accès à son dossier – du moins, à la seule partie disponible – au CNSAS. ” Ma première réaction, en lisant, a été de dire : tout cela est dérisoire ! Une vraie comédie macabre. Ces vauriens d’agents étaient préoccupés par la couleur de mes chemises, le tramway que je prenais.”
  C’est dans ce même dossier qu’il découvre le rôle d’informateur joué par son ami. „On s’est connus lorsque nous étudiions la philosophie. Il était très bien éduqué, avait des connaissances littéraires colossales. Il était celui en qui j’avais le plus confiance. Je lui livrais tous mes secrets, mes projets de livre, mes rencontres avec des ambassadeurs et des journalistes.” Stelian Tanase finit par lui proposer une explication publique, à l’antenne. Dan Oprescu accepte. „Il a dit qu’il avait été volontaire pour collaborer. Que son but était de me protéger, en donnant une meilleure image de moi à la Securitate”, explique Stelian Tanase.
  Ces cas très médiatisés ne peuvent cacher la réalité : pendant vingt ans, les élites ont su se protéger. Leur alliée a été la justice, faible et souvent corrompue. „On n’a jamais eu au Parlement une majorité en faveur d’une vraie législation sur la „lustration””, explique Alexandru Gussi, conseiller du président Basescu. Début 2008, le passé de 118 juges a été vérifié par l’unité spéciale du CNSAS, chargée d’analyser les archives. Parmi eux, vingt-cinq étaient compromis. Mais ils ont contesté les résultats en justice, tout en continuant à exercer leurs fonctions. Les procès peuvent durer des années. D’où une frustration générale des enquêteurs, mais aussi du grand public, éprouvé par la rudesse de la transition, qui gronde devant l’impunité des puissants.
  Le retard énorme et le manque de volonté dans l’ouverture des archives expliquent la continuité du personnel au pouvoir, après la révolution de 1989. „Peut-on être à la fois une danseuse étoile et un éléphant ? La réponse est : visiblement oui, sourit tristement Germina Nagat, l’opiniâtre chef de l’unité d’enquête au CNSAS. Il y avait entre 10 000 et 15 000 officiers de la Securitate à la fin des années 1980. Beaucoup ont obtenu des certificats de la révolution comme participants aux événements de décembre 1989, qui leur ont donné des privilèges en plus de leur retraite, comme des terrains gratuits, des maisons, des exemptions fiscales.”
  Ils sont au Parlement, dans les médias ou dans les administrations. Ils ont informé, rédigé des rapports, ou même pire, intégré l’appareil de répression. „On a identifié plus de 400 suspects pour des tortures ou des assassinats, explique l’historien Marius Oprea. Pas un n’a été poursuivi. La condamnation du communisme n’a été utilisée que de façon politique.”
  Marius Oprea dirige l’Institut de recherche des crimes du communisme. Son budget va être réduit de 20 %. Cette agence publique indépendante fonctionne en réalité comme une ONG, résistant aux pressions du corps politique. Par précaution, la femme et le fils du directeur vivent en Allemagne. Mais Marius Oprea est un obstiné, un historien en croisade, qui enquête sur le terrain pour mettre au jour de nouvelles victimes. „Je suis un type normal avec une qualité spéciale : je suis incapable d’oublier ce qui est arrivé à ma famille et au pays.”
  Pendant trois semaines, en septembre, il a parcouru les montagnes pour identifier les partisans fusillés sans procès, au début des années 1950. „Parmi eux, il y avait beaucoup de paysans qui refusaient de céder leurs terres aux kolkhozes.” Reconnu comme une autorité dans son domaine, l’historien ne baisse jamais les bras mais reconnaît : „Le communisme n’a pas disparu, il a été privatisé. Les enfants, les filles, les neveux des officiers sont au sommet des administrations, des entreprises. C’est un système difficile à quantifier, du genre mafieux.”
  Cette vision pessimiste de la transition est partagée. Il a fallu attendre les années 1990 pour que le brouillard se lève sur l’ampleur de la pénétration de la Securitate dans l’économie. Florin Turcanu, maître de conférences à la faculté de sciences politiques de Bucarest, lie cette caractéristique à l’ambition de Nicolae Ceausescu après 1968. „La politique d’industrialisation forcée et d’exportations massives a été une occasion que la police n’a pas laissé passer. Ceausescu voulait rendre le pays autosuffisant, des chaussures aux avions. C’était une nouvelle voie au service de son culte de la personnalité.” Malgré la qualité déplorable des productions, comme celle de l’acier, les structures de la Securitate se sont alors enfoncées dans les veines de l’économie.
  Un des personnages les plus controversés, à la lisière des affaires et de la politique, est Dan Voïculescu. Propriétaire de plusieurs chaînes de télévision, homme très riche et influent, il a fait l’objet d’une enquête du CNSAS, qui a démontré ses liens avec la Securitate. Le millionnaire a contesté la légitimité du conseil devant la justice, faisant vaciller l’institution. Nous avons cherché à le rencontrer. Son attaché de presse a été clair. „Le sujet ne nous intéresse pas, il ne correspond pas à notre stratégie. Le passé n’est pas notre souci.”

  Piotr Smolar

 234. orangeskorpion Says:

  Petit Paris,

  exact acest articol citesc si eu acum

  🙂

 235. Stely Says:

  PETIT,
  citii si intelesei ceva ,dar de povestea cu Dan Oprescu si Stelian Tanase nu am auzit..
  In orice caz ,mi se pare macabru cind vad ca este citat Marius Oprea ca fiind un veritabil istoric, care”nu poate sa uite” ororile comunisto-securiste ,precum si implicarea lui Iliescu ,iar acum se afla ca membruPNL (sau simpatizant) ,alaturi de cei pe care „nu poate sa-i ierte”..La fel si Stelian Tanase..
  A fost victima securitatii si se afla in aceiasi barca cu D.Voiculescu si I.Iliescu ,care pina in 2004 ii era dusman..
  Nu stiu,poate nu am citit sau nu am reusit sa prind toate nuantele articolului,asa ca ma abtin, ca sa nu ma fac,naibii, de ris..

 236. PETITparis Says:

  @STELY
  VA ROG SA NU CONFUNDATI PRESA OCIDENTALA CU PRESA (romaneasca partizana )
  in articol sunt exprimate mai multe puncte de vedere care converg spre o CONCLUZIE cit se poate de CLARA.
  BON.
  INTELEGE CINE POATE.

 237. PETITparis Says:

  @STELY???????

  MA INTREB?????
  cind veti reui sa cititi ,sa intelegeti si sa trageti concluzii JUSTE??????

  http://tismaneanu.wordpress.com/2009/10/31/otrava-din-vene-le-monde-despre-arhive-informatori-si-decomunizare-in-romania/

 238. Stely Says:

  PETIT,
  Intreaba-te si ce poata sa inteleaga un nevorbitor de limba franceza, dintr-un articol atit de vast.Ar fi fost mai simplu ,asa cum a facut V.Tiamaneanu,sa dai citeva detalii in romaneste.Banuiesc ,insa ,ca iti este si tie la fel de greu ,sa citesti si sa te exprimi romaneste,asa cum imi este mie, greu sa citesc in frantuzeste..Asadar,iata,am tras o concluzie cit se poate de justa .Si altceva ,”mon petit”:am impresia ca ,din cind in cind, te dai ..”grande” : roll:

 239. orangeskorpion Says:

  big paris,

  ce te deranjeaza la stely???

  faptul ca nu ii place de marius oprea?
  faptul ca le monde nu stie cu adevarat cine este marius oprea???

  stely doar a mentionat care este parerea ei in legatura cu marius oprea si cam asa gindesc si eu…

  oricum articolul din le monde este bun, mai ales ca l-a citat si pe jigodia aia de voiculescu, „care nu are grija trecutului”, canalia naibii….

  asa ca stai calm, stely a spus ce trebuia sa spuna!

  noapte buna!

 240. Stely Says:

  erata la niste virgule ,puse mai acana.. vedeti voi ..Scuze vorbitorilor de limba romana . :opss:

 241. Stely Says:

  oranges,
  merci beaucoup ! 🙄

 242. ActOfGod Says:

  Stely (doamne, alintaturi d-astea de pubera cu i-grec final, imi repugna; dar venind de la o activista pcr – si asta de peste o anumita varsta – imi fac chiar sila), sa tii bine minte: argumentul n-are nimic de-a face cu voi.
  Sunteti exact in ipostaza in care erau comunistii inainte de ’89: li se parea ca tot ce spun are logica si noima, ca tot ce fac are miez, motiv pentru care nu acceptau ca altii isi doresc altfel viata.
  Si inca ceva, Stely (bleah, y again) nu-ti mai confunda dorintele cu realitatea. Si mai mult chiar, nu ma confunda cu tine: m-ai auzit tu pe mine facand propaganda unuia sau altuia dintre candidati, activisto? Macar o singura data?

  Dora, daca dorinta ta de oita bugetara este sa ai pastor, sa te stapaneasca fericita.
  Insa asta nu poate fi si conducatorul meu.

  Despina, tu o sa mori ingropata nu doar de obsesiile tale, dar si de necunoastere: motivele pentru care nu ti-ar folosi daca AVP ti-ar da niste IPuri sunt multiple, atat de multe ca nici nu stau sa le explic.

 243. Stely Says:

  Aoff,
  Te-ai sculat pina’n ziua sa pui niste fraze pline de „inteligenta”si de”continut ” :mgreen:
  Este asa cum am spus :Va puneti speranta in niste caricaturi de oameni politici..PNL are in componenta lui mai multi activisti,securisti , cu odraslele lor, cit in toate partidele le un loc..Doctrina liberala este o jignire la adresa venerabililor liberali pe care ii invocati cu nostalgie .Voi capusati ideologia liberala si o goliti de continut. Cum vrei sa ti se respecte opinia cind in afara de insinuari si mistouri ,nu esti in stare sa spui un argument clar ,bazat pe principii si logica ?.Eu am curajul sa ma exprim liber si sa-mi argumentez optiunea mea.Tu nu ai nici macar curajul sa-ti dai numele adevarat.Te ascunzi sub tot feluri de nickuri caraghiose si ciudate, cit sa-i fie omului sila sa ti se adreseze .
  Ar trebui sa fii disperat si scirbit de felul cum liberalii tai se pupa ca tartorul comunist Ilici .Daca ai fi un militant sincer si devotat unei doctrine si unor principii liberale ar trebui sa-l iei de git pe papagalul infoiat Crin ,care in cretinatatea lui il proslaveste pe Ilici numai sa fure citeva voturi de la niste babe pesediste ..Se inchina la o mumie bolsevica fara sa-i pese de memoria tinerilor revolutionari, care aveau la revolutie si mineriade ,aceiasi virsta cu el..
  Spui ca tu nu faci propaganda unui candidat .N-am nimic cu postura ta de chibit,dar daca vrei sa respecti niste cutume pe care ti le-ai fixat ,stai locului si nu mai intra pe forumurile portocalii spre a-ti varsa surplusul de fiere si ura.. Pastreaza-ti niste rezerve ptru urmatorii cinci ani..Fierea in exces provoaca blocarea colicistului si refularea ei pe canalele biliare din ficat si intra apoi in singe.Icter mecanic ,asa se numeste boala celor carora li se varsa fierea in singe..

 244. despinavestea Says:

  Eu aseara am inceput sa traduc cu „Google translate” textul din limba franceza.Trebuia insa corectat in context si era prea tarziu ca sa mai continui.

  Cred ca aceasta initiativa ar fi trebui s-o aiba Dl Little Big , ca sa-i „ajute” astfel pe bietii romanasi din tara muma,necunoscatori ai limbii franceze native cum este dansul.
  Nici acum n-ar fi prea tarziu.

  Iar discutia despre Marius Oprea e bine ca mai intai sa ne lase pe noi, aici, in Romania s-o purtam,si abia apoi s-o preia altii

 245. ActOfGod Says:

  Liberalii „mei”?
  Stelutzo, tu esti si jigodie (activist fara jigodism cronicizat nu exista) si uituca.
  Repet: desi sunt privat 100% si nu o capusa pe buget, ca voi – dreptacii declarativi – sunt de stanga.
  Pe de alta parte, chiar iti trebuie tupeu de javra comunista ca sa uiti ca mai an PDul tau era „de stanga”, iar tu sa uiti trecutul intr-o simpla clipire din ochi. Desi, daca tu uiti mereu ca ai fost o ACTIVISTA (nu un membru obscur) a PCR si azi te simti datoare sa tipi la altii „comunistilor” fara sa-ti roseasca obrazul ala gros ca talpa bocancului sovietic care a implementat sistemul aici, cum pot sa astept altceva de la tine?
  Chiar bai, activisto, cum se impaca constiinta aia a ta cu faptul ca n-aveti identitate decat functie de conjunctura si doctrina functie de interese?
  Desi si intrebarea asta este strict retorica.

 246. ActOfGod Says:

  Si, fiindca acum chiar mi-ai dat foc, ia colea:

  1) Cand ai crezut in PCR?
  a) cand te-ai inscris?
  b) cand ai inteles ca vei avea o cale facila in viata?
  c) cand ti-a promis avantaje
  d) cand le-ai citit doctrina?

  2) Cand n-ai mai crezut in PCR?
  a) cand interesul tau a primat in fata interesului lor?
  b) cand ai vazut ca este impotriva oamenilor?
  c) cand ai inteles ca trimit oameni la puscarie din motive politice?
  d) cand doctrina lor nu te-a mai atras?

  3) Cand ai crezut in PD?
  a) cand era de stanga
  b) cand este de dreapta
  c) nu dau doi bani pe doctrina, ci ca si atunci cand m-am dus la PCR, mi-am urmarit interesul

  Cand ai crezut in Traian Basescu?
  a) cand era de stanga, dar facea guvern (’96-2000) cu PNTcd si PNL – care erau de dreapta, lucru astazi interzis atat liberalilor cat si psdistilor
  b) cand era de stanga, dar facea guvern cu PNLul (2004-2005, pana la schimbarea de „doctrina”) care era de dreapta, lucru interzis de Base altora decat alor lui?
  b) cand era de dreapta, dar facea guvern cu PSD (’08-’09), lucru de asemenea interzis PNL-ululi cat si PSDului tot de catre doctrina Base?

  ‘v-ar argumentele de doi bani de ras!

 247. Stely Says:

  Salut ,Despina !
  Nu-i contest lui @CC, nici apartenenta la cetatenia romano-franceza si nici neobosita preocupare spre informarea lui si a noastra, dind linkuri sau articole din ziare .Ii apreciez dorinta lui de a ne conecta la ziarele franceze ,mai ales cind se vorbeste de Romania .Cred ,insa,ca are momente cind sare calul.Aseara a fost un moment din asta.Am impresia ca s-a crezut pe blogul lui Simona Tache sau pe al Roxanei Iordache..
  Cit despre traducere cu „Google translate”am s-o fac,dar numai atunci cind informatia pe care vreau s-o iau ,este vitala ..Aseara n-am simtit ca n-as putea dormi bine, fara a sti rind cu rind..Mi-a fost deajuns cit am putut sa inteleg, dintr-o citire superficiala.Atunci cind imi place ceva si cind imi doresc sa inteleg un text ,fie el si in romaneste ,il citesc de multe ori ,pina ii prind ideile si toate sensurile..
  Am fost putin iritata , ptru ca am prostul obicei sa spun cinstit cine sunt si ce gindesc.Nu-mi place ,deloc ,cind se folosesc de asta tocmai cei pe care ii crezi prieteni la un moment dat .Vorba proverbului:”apara-ma de prieteni ,ca de dusmani am eu grija „.
  Din cite vezi sunt destui care vin sa „muste”si fug cu lasitate cind sunt infruntati.Imi pare rau de prietenii valorosi si adevarati, care au fost nevoiti sa plece sau sa nu mai intre pe blogul lui AVP ,din cauza lor..Ma refer la @tatonul aa.si la alti prieteni, care au preferat sa plece ca sa-si protejeze sanatatea si asa fragila..Asta, ca sa-mi dau singura raspunsul la o intrebare pusa ieri ..
  p.s.N-am sa plec din cauza lor..Nu ptru ca nu-mi pasa de sanatatea mea,dar gasesc ca nu merita( ei) sa pun la inima rautatile si prostiile lor..Cind vreau ii infrunt ,iar altadata ii ignor.. Asa as vrea sa faca si @ Arizonianul si @ Tatonul aa..,dar le respect dreptul de a-si proteja sanatatea.

 248. despinavestea Says:

  Stely
  Fiecare avem si bune si rele .
  Trebuie sa ne respectam unii pe ceilalti.

  Si nici unul nu este mai „roman” decat celalalti

 249. Stely Says:

  Aof,off !
  Ti-am pus jeratec pe limba ?..N-ai sa afli nici un raspuns, ptru ca nu-mi pierd vremea cu hahalere de doi lei.Habar n-ai ce vrei si pe ce lume traiesti!Din „penis captivus” numai medicul de poate salva ..Asa ca cheama doctorul sa-ti salveze capul din captivitate..

 250. ActOfGod Says:

  „Penis oralis captivus” sunt aia care au trecut orice prin gura pentru a accede in sitemul comunist.
  Adevarat, vi se mai spunea si „mancatori de cacat” – stiintific „coprofagus comunistus”, da’ asta doar ca o departajare intre sugatorii majori si mancatorii minori.
  Iar de raspuns, nu raspunzi ca n-ai. Nici ce, nici cu ce.
  Ca daca macar ai incerca sa schitezi un raspuns, as mai pravali o tona de intrebari care n-ar face decat sa-ti devoaleze caracterul ala infect.

 251. ActOfGod Says:

  Da’ sa lasam cariera politica. Sa trecem la intrebari legate de scoala-ti: cate clase ai de pui virgula intre subiect si predicat, activisto? Te-au pus in post luata de la strung?

  „Cit despre traducere cu “Google translate”am s-o fac,dar numai atunci cind informatia pe care vreau s-o iau ,este vitala”

 252. lucid Says:

  actule! nu se face,mon cher, sa lovesti o doamna la ..gramatica!!!oricum,pare ca a facut liceul la seral si facultetea la f.frecventa!parol!

 253. ActOfGod Says:

  Doamna sau Tovarasa?

 254. dora Says:

  Actule,

  felicitari!Deci esti de stanga,nici o problema chiar daca esti privat.Pai, stii tu ,cum s-au privatizat tovii(toti) prin capusarea statului?Atunci care-i deosebirea intre bugetarii cinstiti care muncesc in sanatate,invatamant ,etc. si alde patricienii,hrebenciucii,vanghelistii agatonistii,oprescienii,voiculestii,vanturestii etc. care si-au cladit „imperii”,facand afaceri avantajoase cu statul si furand din munca „celor multi”ca sa fiu in trend cu doctrina stangista?Eu apar niste principii pe care trebuie sa se cladeasca un stat de drept si o conducere democratica.
  PD. avea 8% cand era condus de P.Roman (devenit intre timp liberal)si intrase in CDR.Dupa venirea lui Basescu s-au limpezit apele,partidul a crescut si-a cristalizat doctrina si s-a intarit cu aripa liberala.Eu pentru ei i-am votat si-i votez.Nu-mi poti aduce argumente pentru a explica cum PSD este partid de stanga,partidul celor multi cand este condus de cei mai bogati si oportunisti lideri.Astia s-au rupt definitiv de alegatori,nu-i mai reprezinta.Socialii democrati adevarati au fost cei a lu’Cunescu.
  Deviza mea de acum este sa ma uit la oamenii cu notorietate si care ma reprezinta si nu mint si bat apa-n piua.

 255. Stely Says:

  Ia uite ,d-le ,au navalit jivinele ,care mai de care, mai” elitiste” si cu… capul prins in idei putine si fixe .
  @lucid ,mic si haios ,cit ai stat,mai, priculici ,sa-ti scrii emanatiile iesite din „putul gindirii”?..Vad ca te-ai chinuit sa le scrii corect ..Ai prins curaj ,papitoiule ?.Hai ,valea, ca nu-mi pierd vremea cu doi obsedati si frustrati!
  V-am mai spus si am sa va spun si acum :Sunteti jalnici !

 256. lucid Says:

  actule,vorbeai mai sus despre doctrina pd-l fost pd ,fost pd-fsn!
  ii tinem minte cu totii traseul doctrinar:rupt ca fsn,redefinit pd-fsn,social -democrat ,a incercat sa capuseze psd,exploatind culoarul aparent liber.s-au tot milogit de cunescu,pina i-au bagat in i.socialista!apoi,pierzind lupta pentru suprematie cu pdsr in privinta doctrinei soc. dem.au incercat sa capuseze si sa inghita PNL-ul! greseala fatala:astia erau prea tari desi erau condusi de ..moliceanu!asa ca au deviat in crestin-democratie,singurul argument auzit de mine a fost acela al culoarului liber!!!!!!!!!!!si acum incearca, suprem argument, sa inghita pnt.cd,vai de mama lor!desi citesc 2-3 ziare zilnic siascult toate dezbaterile doctrinare n-am auzit un argument clar, valabil pentru traseul doctrinar al pd-fsn! aduc argumentul aripii pnl cu care s-au unit! pai asta a fost dupa schimbarea ..culoarului!!!!!
  dupa mine pd-l e un partid cuc:isi depune ouale in alt partid,suge cit poate si trece la altul! vezi:PSD–PNL–PNT!singura pedeapsa ar fi sa fie lasati sa conduca singuri si sa capoteze definitiv!dar ar fi pacat de tara!

 257. dora Says:

  lucid!…..

  nici ca porecla nu ti se potriveste.

  Citeste mataluta doctrina pupulara,n-am timp sa te scolez.Daca te-ai uita un pic mai atent , i-ai regasi pe adevaratii fesenisti(nu cei 6-8% cati au mai ramas) in partidele pe care le consideri pure,istorice….trecute,perimate…manelizatee cu totul dupa ce au fost bine captusite cu securisti.Oare ti-ai pus intrebarea: cum au aparut popularii in Europa?

 258. AVP Says:

  dupa mine pd-l e un partid cuc:isi depune ouale in alt partid,suge cit poate si trece la altul! vezi:PSD–PNL–PNT!singura pedeapsa ar fi sa fie lasati sa conduca singuri si sa capoteze definitiv!dar ar fi pacat de tara!

  😆

  te-am mai somat odata…; tu nu esti lucid, ala e muult mai lucid si mai dastept decat tine… Renuntza la acest nick, iar daca nu te banez, aloo…

 259. Arizonianul Says:

  Într-o ţară în care tradiţiile democratice (câte or fi fost ele), normalitatea vieţii politice şi personalităţile ei au fost decimate, distruse, îngropate de cei care acum se împăunează cu pretenţia că sunt continuatorii partidelor istorice, a nu te reforma, a nu căuta adevărul şi a nu te sprijini pe el – este dovada unei uriaşe obtuzităţi, dacă nu chiar dovada unei criminale rea-voinţe. Numai bolovanii din râu nu se schimbă. Şi idioţii!
  Numai că, prin trecerea unui timp cu mult mai îndelungat decât viaţa unui om, bolovanii tot se schimbă.
  Durabilă este numai idioţenia oamenilor, care o ţin dea-n boulea, aşa cum au apucat-o. Trece timpul şi ei nimic nu-nvaţă.
  Vai de ei!

 260. dora Says:

  Arizona,

  m-au uns la inima cuvintele tale.

  Durabilă este numai idioţenia oamenilor, care o ţin dea-n boulea, aşa cum au apucat-o. Trece timpul şi ei nimic nu-nvaţă.
  Vai de ei!

  Astia n-au citit nici o pilda biblica si n-au cum sa inteleaga schimbarea unor oameni in bine.Ei tot idioti raman.

 261. despinavestea Says:

  Traducerea
  http://www.realitatea.net/comunismul-subzista-in-romania–in-politica-sau-administratie–otravind-venele-societatii–scrie-le-monde_653687.html

  Deschise cu întârziere, dosarele Securităţii au dezvăluit românilor că prietenii sau chiar familia i-au trădat, scrie Le Monde, care dedică un amplu articol comunismului, pe care chiar primul preşedinte postdecembrist, Ion Iliescu, a ales sa-l uite, nu să-l confrunte, potrivit jurnaliştilor francezi.
  Foto (1)
  Vezi Galerie Articol
  Într-un spaţiu larg, cotidianul francez se apleacă aspura represiunii comuniste, un regim totalitar care controla viaţa fiecărui individ, până în cele mai mici intimităţi şi care a reuşit să distrugă încrederea românilor unul în celălalt acum, chiar şi la 20 de ani după Revoluţie. Deschiderea arhivelor Securităţii, produsă cu întârziere, a scos la iveală reţelele de spionaj şi mulţi dintre cei care şi-au văzut dosarul au constatat că cei care i-au denunţat au fost prietenii apropiaţi, vecinii sau chiar membri ai familiei.

  Le Monde reia istoria unui disident român, Vasile Gavrilescu, care a fost de două ori întemniţat în închisorile comuniste. „Este un supravieţuitor, un fel de baobab, care rezistă la temperaturi insuportabile”, îl descriu jurnaliştii francezi pe cel care a fost închis alături de elita politică şi culturală a României, ajungând astfel, ironic, ca tocmai în temniţă să primească o educaţie solidă, învăţând până şi limba franceza. La Craiova, alături de viitoarea soţie, Aurora, Vasile pune bazele unei reţele clandestine. Denunţaţi şi arestaţi doi ani mai târziu, Aurora este condamnată la 12 de ani, iar Vasile la 22 de temniţă. „Am avut ocazia să beneficiez de o frumoasă educaţie în închisoare, alături de miniştri, de aristocraţi, de intelectuali, de persoane venite de la Sorbonna şi Oxford”, explică acesta.

  Ieşit din închisoare în 1964, în acelaşi timp cu soţia lui, Vasile Gavrilescu o regăseşte pe aceasta distantă. Devine electrician, dar Securitatea îi face viaţa imposibilă. Încearcă să fugă singur, traversând Dunărea, dar este prinspe malul iugoslav şi predat autorităţilor române, contra unui vagon de sare. Este condamnat la şapte ani, iar la ieşire, după trei ani şi jumătate, îşi cunoaşte fiica născută cât el era în detenţie. Începe să scrie, pentru a se elibera de ura faţă de regim.

  Pe 23 noiembrie 1972, agenţii de Securitate îi percheziţionează apartamentul, în urma unei scrisori anonime care îl acuză de trafic cu pietre preţioase. Securiştii îi găsesc manuscrisele ascunse bine, pe fundul dublu al unui sertar. În 1985, retrăgându-i-se cetăţenia română, se mută la Paris, cu Aurora şi cei doi copii. Aurora moare în 1991, iar doi ani mai târziu, Gavrielescu revine în România.

  La fel ca celelalte mii de victime ale represiunii, vrea să îşi vadă dosarul personal de la Securitate. După ani de solicitări, în noimbrie 2001, îşi citeşte dosarul de 22 de volume din arhivele CNSAS. Angoasele racapătă chip, pentru că află că Aurora semnase un formular de colaborare, iar după eliberarea din închisoare informase Securitate cu privire la deplasările, intenţiile şi scrierile lui. „Dosarul conţinea lista a 43 de persoane, prieteni, cunoştinţe. colegi, vecini. „Toată lumea din jurul meu colabora. Iar eu eram ca un peşte în acvariu”, comentează Gavrilescu, care a scris 17 cărţi, de la autobiografie la poezie, pentru a descrie natura malefică a vechiului „sistem torţionar”.
  Trecutul i-a preocupat puţin pe români, iar vechii securişti au astăzi certificat de revoluţionar
  Este greu să explici amploarea răului, la 20 de ani după, să restitui cu fidelitate teama, intimidarea şi represiunea poliţiei politice din România. În vremea comunismului, 10.000 de persoane au fost executate fără niciun proces.”A fost o experienţă totalitară unică. Ceauşescu a conceput Securitatea ca pe garda lui pretoriană, poliţia sa secretă nesupusă Moscovei”, explică pentru Le Monde Vladimir Tismăneanu, preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru studiul dictaturii comuniste.

  Problema mai mare, tranşează jurnaliştii francezi, este aceea că nici după prăbuşirea dictaturii, românii nu şi-au reglat conturile cu trecutul: „Puterea a revenit unui vechi cadru al Partidului Comunist, Ion Iliescu, ales de două ori preşedinte. Iliescu a mizat nu pe transparenţă vis-a-vis de crimele trecutului, ci pe uitare. Fără a ţine vreun discurs nostalgic, el a vrut să întoarcă pagina, să o ardă” . „El are o mare responsabilitate. Nu avea niciun interes să deschidă cutia Pandorei”, este citat în articol Alexandru Gussi, istoric şi consilier al actualului preşedinte, Traian Băsescu. Dar trecutul s-a impus în cele din urmă dezbaterii publice. În 1999 a fost creat CNSAS, fără a obţine însă gestionarea întregii arhive, încredinţată succesorului Securităţii, SRI.

  Decospirarea Monei Muscă, fost ministru al Culturii, acuzată că a denunţat activitatea studenţilor străini din campusul ei, în 1977, este interpretată de Le Monde ca fiind un gest mai degrabă simbolic, pentru că Mona Muscă avea o reputaţie impecabilă, datorată militantismului ei pentru o lege a lustraţiei.

  Întârzierea enormă şi lipsa voinţei de a deschide arhivele Securităţii explică continuitatea la putera a personalului din vechiul regim. „Putem fi în acelaşi timp o dansatoare şi un elefant? Răspunsul este: evident da”, spune trist Germina Nagat, de la CNSAS. Aceasta povesteşte că erau între 10.000 şi 15.000 de ofiţeri de la Securitate la finele anului 1980. Mulţi au obţinut certificate de revoluţionari, care le-au dat privilegii la ieşirea la pensie. Ei sunt în parlament, în presă, în administraţie. Au informat, redactat rapoarte, sau chiar mai rău, au făcut parte din aparatul de represiune. „Am identificat mai mult de 400 de suspecţi pentru torturi şi asasinate. Niciunul nu a fost cercetat. Condamnarea comunismului a fost utilizată doar într-o manieră politică”, spune Marius Oprea, care conduce Institutul de investigare a crimelor comunismului. Din precauţie, soţia şi fiul locuiesc în Germania.

  Unul dintre persoajele cele mai controversate, la adăpostul afacerilor şi al politicii, este Dan Voiuclescu, scrie Le Monde în finalul articolului. Proprietar al mai multor posturi de televiziune, el face obiectul unei anchete a CNSAS, care a demonstrat legăturile lui cu Securitatea. Le Monde a încercat să vorbească cu Dan Voiculescu, dar răspunsul biroului de presă a fost scurt: „Subiectul nu ne interesează, nu corespunde strategiei noastre. Trecutul nu este grija noastră”.

 262. Stely Says:

  Arizoana,
  Bine-ai venit ! Iti multumesc ptru nobletea vorbelor si intelegerea faptelor.M-ai facut fericita .Sa-ti dea Dumnezeu sanatate ,Om cu suflet mare!
  Dora ,si tie iti multumesc ,ptru dirzenia de care ai dat dovada,desi ai „stricat orzul pe giste” 🙄 Nu meritau orbetii astia, atita atentie..
  AVP,asa sa faci ! 😳 si ,te rooog , vino cu o postare noua !

 263. dora Says:

  stely,

  chiar nu merita sa ne epuizam energia discutand cu niste ipocriti.Ca asta sunt.Imi face impresia ca nici ei nu stiu pe ce „planeta „se afla.In privinta doctrinelor sunt complet autisti.

  Viorel este ocupat mare-mi-se cu lucruri serioase.Si asteapta putin sa atinga 300 de comenturi.Este un record! 🙂

 264. ActOfGod Says:

  Am lipsit, motiv pentru care nu am avut cum sa-ti raspund, Dora: in ’89 aveam doar 20 de ani, inca nu-mi terminasem studiile (si NU! Stela, n-am fost nici macar UTCist). Nu am participat la privatizarea statului comunist, motiv pentru care nu cred ca ar trebui sa ridic macar o spranceana la ceea ce insinuezi. In 1995 munceam deja in Africa de Sud, apoi, in alte colturi de lume. Am revenit pe vremea CDR in Romania. Acum sunt intr-un cu totul diferit loc decat imi arata IPul (aviz Despina), am o afacere proprie, har domnului – nezguduita de criza.
  Vorbele tale goale, cele legate de „un partid al celor multi care trebuie sa fie condus de cei cu petice in coatele costumelor” este exact cum am spus: vorba fara noima. Probabil tu incriminezi faptul ca un partid „de stanga” are lideri care nu sunt angajati intr-o fabrica, la stat (ca voi) sau cine stie unde. Un asemenea personaj n-ar avea cum sa acceada la conducerea unui partid: orarul / programul de lucru acolo unde este angajat/salariat nu i-ar permite sa absenteze pentru intruniri/intalniri politice. De aceea cei care ajung, de regula, in varful unui partid sunt independenti financiar. Nu confunda un partid cu un sindicat, ok?
  Insa, greseala mare pe care ti-au insuflat-o astia in minte este ca „nu poti fi de stanga daca ai afaceri proprii”.
  Ba poti. Conditia de a fi de stanga nu este sa ai o gandire comunista sau comunistoida, ci sa te gandesti ca nu ne nastem egali: unii ca tine ridica ochii spre buget ca spre Dumnezeu, pentru ca el ii da de mancare.
  Un partid nu este de stanga pentru ca este compus din cei multi, ci pentru ca se gandeste preponderent la ei.
  Poate la tine nu este cazul, dar poate ai o vecina cu un venit de la 4 milioane si ceva la 6 milioane, careia ordonanta Boc i-a taiat ajutorul de incalizire pe iarna asta, de a trebuit parlamentul sa modifice ordonanta guvernului.
  Spunei ei ca tu esti de dreapta, alaturi de Boc.
  Stelo, mergi mai comunisto sa-i tii de cald la spate lui Ceausescu. Latri a pustie!

 265. ActOfGod Says:

  Stelo, comunista lu’ tata, cum iti explici ca in secunda in care asa zisele voastre argumente va sunt demantelate, coborati toti voi astia iubitori de PD la nivel de Theo? O fi surplusul de educatie? „Jivine” si alte alea le-ai spus; pe cand treci la „linbrici”? 🙂
  ‘ti-ar virgula dintre subiect si predicat de cacat sa-ti fie!

 266. ActOfGod Says:

  Arizona, m-am ferit sa polemizez cu tine, da’ mai bine vezi-ti de sanatate, ca de minte nu mai ai cum.
  Cum mama dracu ajungi sa te contrazici la o propozitie distanta? „Numai bolovanii din râu nu se schimbă. Şi idioţii!
  Numai că, prin trecerea unui timp cu mult mai îndelungat decât viaţa unui om, bolovanii tot se schimbă.”

 267. Stely Says:

  ACT..
  Cu capatina ta de” bolovan „,n-ai priceput nimic..

 268. ActOfGod Says:

  Mars bai, jegoaso!
  Sa-ti aduci mereu aminte ca atunci cand Base a condamnat comunismul in Parlament, te-a injurat si pe tine.
  Pentru ca nu exista comunism abstract: el a fost tangibil prin idioate ca tine!

 269. AVP Says:

  @Despina – cine dreq il impiedica pe Gavrilescu ista sa-si publice tot dosaru pe Net ? 🙄 Sa vedem si noi cat de anticomunist a fost…
  💡

  @Stely – io credeam ca ai un creier mare, bine cicumvolutionat si copt… Ce-ti pui mintea cu putioiu ista de Act…? El, ca si Humor, e un neterminat… Lasa-i dreq sa clampane…

 270. dora Says:

  Actule,

  pai,tocmai aici e problema cu stanga romaneasca.Pesedeii nostri ajung sa se confunde cu liderii sindicali.Multi din parlamentari si din structurile puterii locale au venit din pozitia de fosti sindicalisti.Altii au patruns in trusturile presei private ,fiind actionari.Adica fura din banii sindicalistilor pe care-i pastoresc.Si, cer de la buget….si cer,pentru afacerile proprii.
  Familia mea face parte din clasa de mijloc.Nu depinde decat in mica masura de buget.De asta ma ingrijoreaza cresterea disproportiei intre producatorii de plusvaloare si consumatori -in defavoarea primilor.Cat mai putem suporta masa tot mai consistenta a bugetarilor? De aici pornesc si conceptele mele liberale(si cu nuante conservatoare-in sensul traditional),pe care le regasesc in partidul portocaliu.Nu resping nici componentele de solidaritate sociala(echitabila) si de subsidiaritate.Sunt convinsa ca nu gresesc.

 271. Stely Says:

  Cum apare „mamoasa” de sus,hop si bestia de mai jos 👿

 272. AVP Says:

  Stely – n-am inteles… lol

 273. AVP Says:

  Cine e mumoasa…? 🙄 Cine e bestia… ? 🙄

 274. dora Says:

  Nu cred ca trebuie sa-ti faci un titlu de glorie ca n-ai fost utecist…asa cum nici cei care au fost nu sunt obligati sa-si puna cenusa in cap.Imi amintesc cat de uman a fost Coposu in tratarea acestei probleme.Din pacate,n-a intuit comunizarea partidului pe care l-a creat.

 275. dora Says:

  AVP,

  bine ai venit la ora de seara.Ai vrut,nu-i asa,sa atingi 300 de comenturi? 🙂

 276. ActOfGod Says:

  Dora: „multi parlamentari… au venit din pozitia de fosti sindicalisti” este o exagerare.
  Exmplele se pot numara pe degete: Ciorbea, Mitrea si inca vreo 4 sau 5. Astia nu-s „multi”.
  „Altii au patruns in trusturile presei private ,fiind actionari” este iarasi o exagerare: singurul sindicalist la care ma pot gandi astfel este parintele Realitatii – Luca. Sau nu la sindicalisti te refereai aici?
  Restul este discutabil. Ai si n-ai dreptate.
  Dar asta chiar n-are noima: „De aici pornesc si conceptele mele liberale(si cu nuante conservatoare-in sensul traditional),pe care le regasesc in partidul portocaliu.” Pai erai „portocalie” si cand PDul era declarat socialist, ramai si cand este hmmmm… popular.
  Miros oportunism sau inconsecventa?

 277. AVP Says:

  @Dora, ma tem ca Coposu al tau a fost o fantosha… Daca era un mare om politic ar fi trbuit sa se retraga din front office, fiind constient ca arata ca dreaqu… Ma tem ca securistii l-au folosit pe post de sperietoare, ca si pe Diconescu, ca si pe Ratiu…

  Mi-am spus, de altfel, parerea in spe, hat demult

  @Dora – nu, nu m-a interesat acest lucru, pe bune.

 278. Stely Says:

  AVP,
  Cui pe cui se scoate 😳 Daca nu vii cu o postare noua ,asa am sa fac ..
  P.S.Bine ,il las pe mina Dorei ,sa-l imblinzeasca :mgreen:

 279. AVP Says:

  Stely, s-ar phootea sa vin cu postare noua, sau ba… Hai pa

 280. Stely Says:

  AVP,
  Las ‘ca-ti spun altadata 🙄 Acum vino cu postarea aia noua si.. mamosa 😀

 281. ActOfGod Says:

  Mda, Dora. Din faptul ca n-am fost UTCist, n-am facut un titlu de glorie. Vroiam sa subliniez doar ca legaturile mele cu PCRul era nule. Asta in contextul in care ma incriminai c-am participat la privatizarea statului comunist.

 282. dora Says:

  AVP,

  sunt si eu convinsa de trucurile folosite de papasha in sprijinirea partidelor”istorice”.Doar trebuia sa arate lumii cum „construieste”el democratia….fie si orininala. 🙂

 283. dora Says:

  Actule,

  n-am votat cu PD,daca asta-ti face placere.Am votat cu liberalii in /96 si inainte cu taranistii. Abia in 2005 m-am trezit la realitate si am devenit portocalie deplina.

 284. dora Says:

  Stely,ce nu-ti place?

 285. dora Says:

  Cine ma premiaza? alooo! Vioreleeee! 🙂

 286. Arizonianul Says:

  :mrgreen:

 287. dora Says:

  Actule,

  mai am ceva sa-ti spun:ai cam exagerat cu limbajul.Nu ai nici un drept s-o jignesti pe Stely.

  Vrei sa transformam si blogul in teatru de razboi?N-ajunge ce vedem zilnic pe televiziuni?

 288. Arizonianul Says:

  Stely,
  pentru semnul Mr. Green, trebuie să scrii mrgreen, între „2puncte”… Adică: „:”, urmat de „mrgreen” şi apoi, iarăşi „:”. Fără spaţii între semne. Făcând aşa, îţi apare semnul din postarea mea anterioară.

 289. Stely Says:

  Arizonianul,
  mersi ! :mrgreen: da, nu pusesem „r”

 290. AVP Says:

  @Dora, daca Stely nu s-a grabit, meriti un premiu … Pe bune, ce vrei ? 🙄

 291. Stely Says:

  Dora,
  am intuit ce ai de gind si te-am lasat ..Imi place,mai ales acum ,cind ai sesizat limbajul „etilistic” al „elitistului” de act..

 292. AVP Says:

  Stely & friends,

  In minutele urmatoare vreau sa schitez un reply la scrisorica asta impertinenta sadea… Poate ma secundati si voi, da… ?

 293. Stely Says:

  AVP,
  In timpul asta faceam altceva ,dar poate Dora vrea sa impartim premiul si cu Arizonianul 🙄

 294. maria Says:

  Buna seara ,

  E incredibil ce scrie acolo, incredibil.Mai bine nu citeam .

 295. ActOfGod Says:

  Posibil sa fie ultimul raspuns pe seara asta, asa ca orice intarziere n-ar trebui sa fie considerata lipsa de reactie.
  Dora, comunistei metamorfozata in democrata i-am raspuns pe masura tupeului sau.
  De obicei imi reprim aceste porniri, dar daca o fac nu inseamna ca nu pot riposta. Cateodata, violent – recunosc.
  Insa, Dora, desi am spus ca sunt suficient de tanar ca sa nu stiu cine dracu a fost Poliana Ceausescu, sunt – in aceeasi masura – suficient de batran ca sa stiu ca basmele n-au corespondent in realitate: nu este suficient ca broasca raioasa cu bube in forma de secera si ciocan sa fie de trei ori pupata de AVP ca sa se transforme in om cu convingeri si morala.
  Am fost clar?

 296. Stely Says:

  Maria,
  Am citit si eu..Tembelism curat..Cred ca au intrat in deruta.. Am o intuitie ..dar sa-l lasam pe AVP sa puna postarea si vom dezbate problema pe toate fetele..

 297. ActOfGod Says:

  Destinul celor care, la momente, fac „apeluri catre Europa”: sa fie singuri, avancronici si catalogati de sistem „tembelism curat”. 🙂

 298. maria Says:

  AOG,
  Daca iti parem atat de idioti de ce-ti mai bati capul ? Chiar nu te inteleg !

 299. orangeskorpion Says:

  avp,
  salve, tuturor

  am citit 50% din scrisoarea catre Barosso indicata de avp, dupa care m-am dus jos sa vad cine semneaza aceasta nebunie…

  si cind am vazut ca este semnata de nistorescu, am si inchis articolul…

  delir total,
  minciuna absoluta tot ce scrie acolo….

  concluzie:
  basescu cistiga!!!!

  🙂

  si nistorescu isi va pierde locul de munca!
  :mrgreen:

 300. maria Says:

  Dupa ce-am citit mi-am amintit tot repertoriul lui Thor 😆

 301. PETITparis Says:

  @avp308

  PAI SCRISORICA AIA A LUI NISTORESCU SA O SEMNEZE S.TANASE SI DINESCU CEI DOI SPECIALISTI IN DIVERTISMENT SI DIVERSIUNI.
  ps:
  mai ales FOSTUL ACTIVIST CULTURAL PCR STELICA TANASE(mai nou si mai vechi ,,disident,, de CARTON)-mare consultant pentru presa INTERNATIONALA intru propagarea diversiunii DE DIVERTISMENT.
  (si daca mai semneaza si ANGELA MARINESCU……ESTE TOTALA GLUMITA ASTA)

 302. Stely Says:

  http://www.basescu-live.ro/

  P.S abia acum am dat de inregistrarea integrala de la GDS.. daca n-ati vazut-o ,o puteti vedea ,ptru ca s-ar putea sa vina altele peste ea.

 303. Radu Humor Says:

  @AVP
  Mai poti sa nu te compromiti definitiv, dar sunt convins ca n-o vei face , in schimb ma vei face pe mine , sa-mi fie jena ca am crezut in tine.
  Probabil ca daca nu ti s-ar fi cerut sa intervii la Scrisoarea disperata a lui Cornel Nistorescu (la care subscriu neconditionat), ai fi trecut-o cu vederea 🙄
  Asa, n-am ce-ti face:
  platesteti favorurile si intra in cacat pana-n gat :mrgreen:

 304. orangeskorpion Says:

  aog,

  sinteti f. agresiv,
  destructurati dialogul,
  se poate combate si fara injurii, insulte la adresa celui cu care dialogati…

  dar numai atit puteti, constat eu

 305. dora Says:

  Impart premiul cu Arizona,cum sa n-o impart.

  Vreau un poem drept premiu! 😆

 306. dora Says:

  Nu stiu la ce articol va referiti.Dati-mi un indiciu!

 307. Stely Says:

  Vad ca postarea n-a venit,nici AVP,doar o fantoma mai bintuie p’aci.
  Oranges,
  multumesc ptru atentionarea facuta ..dar si eu am riscat 😳 Am facut o mica exorcizare 👿
  Hai noapte buna!

 308. Stely Says:

  http://www.cotidianul.ro/scrisoare_deschisa_catre_presedintele_ce_romania_in_pericol-102237.html

  Dora,doar cu Ariznianul vrei sa imparti premiul ? 🙄
  Vezi linkul de mai sus la care se referea AVP la #108 ..

 309. Stely Says:

  AVP Says:

  01/11/2009 at 20:33
  Stely & friends,

  In minutele urmatoare vreau sa schitez un reply la scrisorica asta impertinenta sadea… Poate ma secundati si voi, da… ?

 310. Stely Says:

  Dora,
  am vrut sa-ti dau mai intii un link din Coti cu articolul de care intrebai ,dar nu l-a suferit platforma ..Mai sus am copiat postarea cu „scrisorica asta”,dar nu s-a linkuit ?!! Asa ca du-te la #108 si da clic pe „scrisorica asta”,daca vrei sa dormi „linistita” :mrgreen:

 311. AVP Says:

  Mdea, aveti acum o postarica noua… 😉

  Noapte buna, my friends.

 312. AVP Says:

  Dora (#322) – poemul de otzel, desigur… Cu placere 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s