Cu cine ţine America ?

Recunoscut până nu demult drept cel mai influent membru al nu mai puţin influentului Comitet pentru Politică Externă din Senatul SUA, Joe  Biden, actualul nr.2 al Administraţiei americane, vine în curând într-un turneu european, iar faptul că acest turneu nu ocoleşte România (aflată, la data vizitei, cu o lună de zile înainte de alegerile preşedinţiale şi practic la debutul campaniei electorale) ne arată că cea mai proeminentă dintre actualele noastre Puteri Garante vrea să transmită un semnal clar asupra preferinţelor sale în disputa internă dintre candidaţii la magistratura supremă din ţara aliată – Ro…

Sigur că n-o să auzim niciodată că o mare putere ţineexpresis verbis – cu unul sau cu altul dintre competitorii interni (deşi prin subspaţiul diplomatic sau militar n-ar fi exclus să se transmită chiar astfel de directive  neechivoce), însă din anumite semnale convenţionale ne putem da seama de preferinţele superputerilor chiar şi noi, profanii.

Astfel, proaspătul ambasador american, Mark Gitenstein, după ce le-a transmis oficialităţilor române că este puţin probabil ca preşedintele Obama să se poată întâlni în acest an cu preşedintele Băsescu, a ţinut totuşi să adauge, pentru ca nu cumva acest anunţ să fie interpretat greşit, că nu crede că vor exista întâlniri bilaterale “în general între preşedintele SUA şi oricine altcineva”, în perioada vizată. Dacă Gintenstein ar fi ştiut că preşedintele Băse nu se regăseşte între  preferinţele Administraţiei SUA – şi n-avea cum să nu cunoască acest “amănunt”, dacă ar fi existat…-, nu ar mai fi făcut apăsata precizare, ci ar fi lăsat fraza în coadă de peşte, însă aşa a întors-o diplomaticeşte. Totodată, Joe Biden pur şi simplu ar fi putut ocoli România, cu ocazia apropiatei sale vizite în Europa (şi dacă America nu l-ar mai fi vrut într-adevăr pe Băsescu, aşa cum bat şaua opoziţia şi media mogulilor), pe motivul perfect credibil că el a avut în plan doar o vizită de consolare în Polonia şi Cehia, spre a le mângâia pentru faptul că Ame nu le mai pune umbrela nucleară deasupra, plus că, n-aşa? nu e indicat ca un înalt oficial dintr-o putere superinfluentă să viziteze o ţară unde tocmai urmează să aibă loc alegeri decisive pentru soarta democraţiei loco (fiindcă s-ar phootea înţelege din asta  că America se amestecă în treburile interne ale unui stat aliat şi bla-bla-bla), însă Biden, din contra, vine la Romanica în timpul campaniei electorale şi, mai mult decât atâta, se pare că va participa şi la un meeting ca între pretini, precum a făcut şi G.W.Bush (când cu curcubeul aranjat de băieţii noştri, pentru ca bossul amerloc să se simtă într-un moment mai istoric, cum ar veni)

La ora actuală, America e interesată vital într-o Românie perfect loială, funcţională şi curăţită complet de tot ceea ce i-ar periclita operaţiunea – iminentă – de amplasare în deplină securitate a armelor nucleare tactice în zonă. A nu se uita că după ce preşedintele Obama a decis anularea instalării bateriilor de rachete interceptoare în Cehia şi Polonia, stafful strategic american a hotărât instalarea lor, într-un număr mai limitat, pe navele militare din Black Sea şi din Mediterana apropiată, precum şi pe teritoriul României şi Bulgariei, între altele. Or, e la mintea cocoşului că, în aceste condiţii, liderii NATO nu-l vor prefera pe candidatul unui partid care hotărâse mai an, nitam-nisam, pe când cică era la putere, retragerea din Irak înainte de termen (vă amintiţi cum ministrul Bijboacă şi cu pm-ul căruia i s-a mai zis şi Trădătoriceanu, asistaţi din parlament de fratele de cruce PSD, au hotărât, peste capul CSAT-ului condus de preş. Băsescu, să retragă trupele româneşti din Irak, în timp ce americanii ne cereau, dimpotrivă, să mărim efectivele…? ), sau cu candidatul unui partid girat încă – moral şi nu numai – de Ivan Ilici, omul Moscovei (conform unor dezvăluiri recente, congruente, de altfel, cu mai vechile dezvăluiri ale jurnalistului SRS, de pe vremea când ista încă nu devenise finul naşului său cu interese de afaceri în Caucaz, he-he…), şi-atunci – vă-ntreb -, cu cine or să ţină americanii, bre, dacă PSD şi PNL le-au dat preste degete ?

Deie Domnu’ ca preşedintele Băse, singurul care ar putea intra în americăneşti calcule, să nu fi făcut între timp nişte gesturi impardonabile faţă de aliatul şi garantul nostru şi-al Europei Unite, gesturi de care noi, pollimea, să nu cunoaştem nemic, căci altfel zarurile mi se par deja aruncate în batălia din noiembrie-decembrie din Ro, oricât de avan s-ar zbate tovii şi băieţii, aloo…

Reclame

153 răspunsuri to “Cu cine ţine America ?”

 1. constantin constans Says:

  ,,Deie Domnu’ ca preşedintele Băse să nu fi făcut între timp nişte gesturi impardonabile faţă de Aliatul şi Garantul nostru şi-al Europei Unite, gesturi de care noi, pollimea, să nu cunoaştem nemic, căci, altfel, zarurile mi se par deja aruncate în batălia din noiembrie-decembrie din Ro, oricât de avan s-ar zbate tovii şi băieţii, aloo…,,
  STAI LINISTIT !!!!!!!!!
  in rest este JUST tot ce ai spus TU.

  ps.
  va rog sa va mai AMINTITI TUPEUL SI IMPERTINENTA LUI OLTEANU-IDIOTUL fata de AMERICANI.
  (la foarte scurt timp UNGUREANU a demisionat de la EXTERNE(stiti motivul) si a fost numit la SIE.)
  NU VA INGRIJORATI TOTUL ESTE SUB CONTROL.
  DAR?va fi foarte GREU.

 2. AVP Says:

  Da, uitasem de impertinenta lui B.Olteanu ista, sau de mai vechea impertinenta a lui Nastase, de care americanii desigur ca n-au uitat…

  Cat despre ce vrei tu sa sugerezi, pe threadu celalalt, despre rezervistu Varia et aliis ejusdem farinae, io tot spun de ani de zile: si anume, ca-si face o crunta iluzie cel care isi imagineaza ca va putea trece de boicotul mediatic – si indiferent cine ar fi, chiar si un premiant Nobel- atata timp cat nu va fi acreditat de cupola tovilor si baietilor (care au pus mana pe toata media ro, aloo…)

 3. Stely Says:

  Da,AVP! ..Aveam nevoie de cineva ca tine ca Thor si Constans :roll:Am citit ..E clar ca SUA sunt interesate ca parteneriatul strategic sa fie bine pazit si ca ,mai nou ,nu au abandonat scutul antiracheta, drept schimb ptru „pretinia „cu Ursul de la rasarit,ci vor sa-l aduca chiar la noi si la vecinii apropiati.Pina aici sunt toate bune ,dar poti sa-mi spui cum poate Joe Biden sa-i oblige pe nemernicii astia din parlament sa respecte regulam.camerei,Constitutia si alte reguli democratice? Imi este teama ca clica 322 va arunca tara intr-un haos politic si social in asa fel incit sa-i faca pe americani sa plece invirtindu-se..

 4. Stely Says:

  p.s. Cred ca ai sesizat ca ai scos-o pe „missa procter” din vizuine..Cred ca ar trebui s-o (sa-l )aduci aci l-a”jumulit” putin..

 5. constantin constans Says:

  @avp
  eu nu sugerez nimic mon AMI.
  EU SPUN CE ESTE SI CE A FOST.
  vreau sa realizezi cum au reusit acesti NEMERNICI sa fabrice un DICTATOR.
  CEAUSESCU? hai sa fim seriosi.(era prea simplu ca sa devina SINGUR SI NESILIT DE NIMENI(ajutat) DICTATOr.(ah!!!!UNIUNEA sovietica!!!!))))
  apoi NATIONALISMUL revolutionar, APOI etc.

  daca BASESCU ar fi facut ,,DILUL,, cu acesti NEMERNICI totul ar fi fost OK.

  VOILA BASESCU NU VREA SA FIE DICTATOR.
  pai ce mai vor acesti REZERVISTI?
  iti spun eu:
  IN NICI UN CAZ MODERNITATE,CIVILIZATIE, UNIUNEA EUROPEANA,AMERICA.

  EI VOR NATURI MOARTE.

  apropo:
  puteti ADMIRA superbele NATURI MOARTE la palatul MOGOSOAIA realizate de HORIA DAMIAN la virsta de 20 de ani.

 6. constantin constans Says:

  @5
  scuze,
  am recitit textul si constat ca exprimarea mea este cam GREOAIE.
  deci vroiam sa spun ca CEAUSESCU era un om prea SIMPLU pentru a putea deveni de un unul SINGUR dictator.
  deci A FOST AJUTAT de ffffffff.MULTI DERBEDEI.
  ASTA AM VRUT SA SPUN.

  ps,
  corectezi tu AVP????

 7. Arizonianul Says:

  Seara bună, oameni buni!
  Nefericitul de „Number Two” mai vizitează și Polonia cât și Slovacia. De ar fi venit numai aici, îmi ziceam că într-adevăr e ceva, dar așa (îmi pare rău că vă dezamăgesc) e alifie pe picior de lemn. Principalul este că s-au plecat rușilor, renunțând la scutul propus de Bush. Vine aici democratul com unisto-plastograf, incult și prost ca un puim încă în coaja oului, doar ca să amețească spiritele. Asta este, oameni buni!
  Administrația Obama are alte probleme (și nu-s deloc mici) + o cădere a dolarului de nu vă puteți închipui, ca să-i pese de o regiune la care se gândește scobindu-se în nas (á la „Pe unde naiba e regiunea AIA?”)…
  Nu nădăjduiți în America. Are foc strașnic sub coadă! Credeți-mă: nu fac decât să pun faptele în adevărata lumină, nu să fiu sperietoare pentru portocalii!

 8. Riddick Says:

  Bună seara!
  Nu vreau să descurajez pe nimeni, dar la Washington s-a instalat o clică marxistă. America este pe un butoi cu pulbere, vom vedea ce n-am văzut.

 9. Arizonianul Says:

  Dragul meu,
  eu nu sunt deștept – sunt pățit, iae Brooklyn este un loc, pe care te sfătuiesc să-l vizitezi cu mașina, cu portierele bine încuiate. Este puchinos, murdar și
  aparține mai mult unor oameni care umblă cu perciuni și pălării negre.
  Spre Flatbush și în zona capului de pod Brooklyn, au apărut și asiatici, care „înfrumusețează” zona, mai abitir ca cei pomeniți mai sus.
  *******************************
  Despre Biden, sunt extrem de bine informat. Am o memorie bună și-l țin sub observație încă din anii lui ’80. Este un comunist deghizat în democrat și un redus IQ – i-a facilitat numirea pe post de #2: în felul ăsta, controlul este în întregime al socialisto-comuniștilor din spatele Barăcii.
  Sorry: din spatele Barakului!…

 10. Arizonianul Says:

  Riddick,
  te rog fii amabil: stai de parte mea a Atlanticului? Sau pe coasta estică a acestuia?
  Este tare bine când întâlnești oameni care gândesc în mare acord cu tine însuți…

 11. Riddick Says:

  Arizona, sunt peste tot! 😉

  U.S. TO BREAK UP SOON?

  […] Drudge continued reporting Panarin as saying that „the U.S. will break up into six parts– the Pacific coast, with its growing Chinese population; the South, with its Hispanics; Texas, where independence movements are on the rise; the Atlantic coast, with its distinct and separate mentality; five of the poorer central states with their large Native American populations; and the northern states, where the influence from Canada is strong.”

  http://newswithviews.com/baldwin/baldwin537.htm

 12. AVP Says:

  Ari si Riddick, scussi, dar nu sunt de acord cu voi. Impresia voastra despre presh Obama este determinata de faptul ca voi sunteti conservatori de dreapta dura si il percepeti pe reformatorul Obama ca pe un tradator al principiilor voastre, cam asa cum il percep, mutatis mutandis, unii dintre fosti „tovarasi de idealuri” comunisti si securisti pe „tradatorul Base”. Repet, mutatis mutandis, aloo… 🙂

 13. constantin constans Says:

  @ARI& restul LUMII

  DISCURSURILE VOASTRE TRUNCHIATE MA OBOSESC FOARTE TARE.

  MERCI.

  MA DUC SA MA CULC.
  VA UREZ SI VOUA NOAPTE BUNA!

 14. Riddick Says:

  AVP, bună seara!

  Impresiile mele despre ce-i în State nu sunt influenţate de „teatrul de operaţiuni RO”, ci sunt formate în urma informaţiilor de pe net.

 15. AVP Says:

  Riddick, pe net, mai ales in hyperspatziul Vest, circula tot felu de conspirationisti. Si, mai ales, rasisti 🙂

 16. Riddick Says:

  Aoleu, i-am dibuit ! Culmea, o parte din ei trag tot cea… 😉

 17. AVP Says:

  Stely says: Pina aici sunt toate bune ,dar poti sa-mi spui cum poate Joe Biden sa-i oblige pe nemernicii astia din parlament sa respecte regulam.camerei,Constitutia si alte reguli democratice? Imi este teama ca clica 322 va arunca tara intr-un haos politic si social in asa fel incit sa-i faca pe americani sa plece invirtindu-se..

  Stely, mesajul pro sau contra se transmite, mai mult sau mai putin voalat, mai mult sau mai putin ordonat, factorilor de sigurantza statala si de securitate militara din structura integrata NATO, sa zicem, care in aceasta situatie vor sti care-i capu compas ori marele ass – cum ar veni… – pe care tre sa-l urmeze, obligator. Iar apoi, aceste structuri vor crea prin mijloace specifice, pe care numai ele le detin, aloo, imaginea pe care o va vota, sau din contra, boboru. Pricepi mata ? 😎

  @constans – am zis io ca nu e cum spui, bre…? A propos, in locul tau, nu doar ca n-as risca sa-l citez pe Roncea, chiar si ca eg negativ (cine e Roncea ? :roll:), insa nu l-as ceti absolutamente deloc, aloo… Mi-as strica dreq completamente gusturile… lol

 18. Arizonianul Says:

  Dragă AVP,
  sunt conservator, sunt republican de al lui Reagan. Obama este vârful de lance al comunismului deghizat. Este atâta, nici mai mult și nici mai puțin. Nu stau să mă iau la ceartă cu tine: tu știi ce crezi, eu știu ce văd și știu, în mod nemijlocit. Sunt aici de foarte mult trimp și am văzut involuția politică de aici, am recunoscut alunecarea spre
  „socialismul” de care am vrut să-mi salvez copiii. Fii sigur că nu am trăit cu capul în țărână – ca struțul…
  Este ultima mea vorbă despre asta.
  Pentru ideile mele, intru și la închisoare – din cauza ta! 🙂

 19. Stely Says:

  Arizonianul,
  Una calda,una rece..Atunci de ce ar fi nevoie de „frectia „asta ,daca ei sunt in kkatul lor pin’la git ,asa cum spui?
  De unde a iesit chestiunea asta cu rachetele instalate ,o parte in Romania si Bulgaria ,alta pe navele de razboi?Vrei sa spui ca sunt niste amagiri si nu hotariri deja luate?
  Apoi,ce naibii se intimpla in SUA ?Intelesesem ca s-a reluat cresterea economica (2,5%)ca somajul a scazut etc..
  Eu nu-mi pun mari sperante in sosirea acestuia in Romania.Stiu ca, tot ,votul romanilor va fi hotaritor..Vad ca Geoana spera ca vine ptru el !?.Ziarul „Ziua”manipuleaza la greu ,prin securistii lor de duzina..

 20. Riddick Says:

  Patru soldaţi americani au murit recent în Afghanistan, o ambuscadă a talibanilor la marginea unui sat. Au cerut sprijin aerian, li s-a spus că elicopterele vor sosi „în câteva minute”, dar au apărut cam după o oră, când aproape că nu mai aveau muniţie. Au cerut bombardament de artilerie, dar comandanţii au refuzat, deşi primiseră confirmarea că nu se află civili în zonă. Asta este ultima găselniţă a administraţiei Obama – „rules of engagement”. Există pe net un film cu un elicopter Apache care a trimis 6 (şase!) confirmări că nu-i vorba de civili, până a primit permisiunea sa mitralieze o adunare de talibani, ăia deja pornisera maşinile când au sesizat elicopterul.

 21. AVP Says:

  Ari, nu vreau sa ma cert cu tine 🙂

 22. AVP Says:

  Si nici cu Riddick 🙂

 23. Stely Says:

  AVP, merg pe mina ta ..Astept cu nerabdare sosirea lui J. Biden si vom fi aici sa-i disecam vorbele si actiunile..
  Arizonianul,nu m-am pronuntat niciodata ,privind politica SUA..
  Stiu ca Obama a fost ales presedinte cu o majoritate covirsitoare.Am acolo trei nepoti (30-37ani)unul doctor in arte si asistent pof.intr-o univ.din Colorado,ceilalti doi (frati) doctoranzi cu bursa la New York ..Toti trei au votat cu Obama..De aceea nu stiu ce sa spun..Stiu si eu ca criza a inceput pe vremea lui Bush si ca masurile luate de adm.Obama incep sa-si arate efectul ..Problema cu socialismul ,numai voi cred ca puteti s-o observati mai bine..Nu cred ,insa,ca veti ajunge sa traiti aceleasi vremuri pe care le-ati trait in Romania..Ar fi catastrofal..

 24. Riddick Says:

  Criza a fost creată expres, încă din anii 80 (spre sfârşitul deceniului), se vrea un fel de stat intervenţionistt, paşi mici spre socialism, sub altă formă.

 25. Stely Says:

  Riddick,
  Chestiunea asta cu soldatii americani si atacul talibanilor o stiu de asta vara..
  Nu inteleg ..Ce legatura are cu Obama ,cu socialismul si prabusirea dolarului?

 26. Arizonianul Says:

  Stely, îmi pare rău, dar așa este:
  la ora asta americanii ne servesc un pospai de „sprijin”, asta ca să nu se spună că ei nu au contact cu relitățile mondiale. Mai sus, Riddick citează un caz real, care urmează noile reguli de comportare ale armatei. Rescunoști amestecul politicului în probleme specific militare? Asta i-a pierdut pe Americani în Vietnam. Oliver North (dacă nu știi cine este, mergi pe Wikipedia) a spus-o clar: vreți să câștigăm, atunci lăsați armata să-și facă datoria.
  În general, americanii (în probleme de politică externă) sunt ca elefantul într-un magazin cu porțelanuri fine. Prima manifestare a inabilității lor ca să înțeleagă finețurile politicii mondiale, a fost chiar situația care a generat războiul din Coreea.
  O problemă stufoasă chiar și acum, după 53 de ani de la încheierea lui…
  Din punctul ăsta de vedere, rușii le sunt superiori… Nu am să uit (eram încă în țară) când mi-a parvenit un „Times” magazin, în care catastrofalul Carter și Zbigniew Brzezinski erau fotografiați rugându-se la biserică pentru soarta americanilor de la ambasada din Teheran… Asta după eșecul unei expediții americane de salvare a ostaticilor, care s-a sfârșit lamentabil.
  Ce făceau rușii? Simplu: l-au anunțat pe Ayatolah că dacă un singur steag sovietic va fi ars, se vor pomeni cu armata sovietică, imediat și chiar acolo. fără farafastâcuri, că puțin le pasă de ceeace o să zică presa mondială… Rezultatul?
  Hm?
  Îl știi?
  Îți spun eu: nici un steag sovietic nu a mai fost ars!

 27. AVP Says:

  Stely, daca oamenii astia, bossi americani, sunt intregi la minte (si repet, daca Base n-a facut vreun gest impardonabil fata de ei, pe care sa nu-l cunoastem noi -, dar nu ca atunci cand a declinat invitatia de a participa la sarbatorirea zilei nationale a SUA, organizata de consulul american, caci atunci Base avea in fond dreptate, desi cu cei superputernici nu te porti asa, fiindca nu stii cum vor reactiona), n-au de ales…

 28. AVP Says:

  Ari (#27) – si d-aia o duc sovieticii asa de bine…? 🙂 Si de fapt, care sovietici, caci nici nu mai e, bre…? lol

 29. Arizonianul Says:

  Stely,
  dacă rudele tale au votat cu Obama, sunt lămurit: sunt de o naivitate impardonabilă! Nu vreau să-i jignesc, dar crede-mă: nu mai știu de unde au plecat și nu miros câteși de puțin realitățile vieții politice americane…
  Să urmărească ei CSPAN1 și CSPAN2 la TV și să se pună la punct cu realitatea din bucătăria politicii americane din Congres și din Senat. Dar ca să priceapă bine vorbăria de acolo, trebuie să fie la punct cu vorbăria de la noi, cea de dinainte ’89.
  Nu glumesc, draga mea.
  Situația este cu mult mai cotoiasă decât crezi.
  Din păcate!!!
  De aceea vă spun: nu nădăjduiți în SUA. Suntem prea mici, prea laterali și acolo, acum, sunt probleme extrem de serioase de lămurit…

 30. Stely Says:

  Riddick,
  Cine ,dle, „a creat-o?” cum ,”se vrea? ”
  Sa inteleg ca s-a inceput din mandatelea patru presedinti americani..doi republicani si doi democrati..Cum naibii de au avut continuitatea conspirationista?.. Am vazut de curind niste seriale americane care tratau exact teme de genul asta..Sunt simple fictiuni..

 31. Arizonianul Says:

  AVP…
  Ceeace a urmat, este altă gâscă-n altă traistă. Erau niște uriași cu picioare de lut. Ca Golemul, dar mai deștepți și cu o armă de propagandă aproape perfectă. Cum le-a spus Reagan că americanii nu renunță la așa zisul război al stelelor, au început s-o ia la vale. După destămare, și-au dat seama vesticii că puterea sovietică a stat în frica vestului.
  Nici mai mult și nici mai puțin…

 32. AVP Says:

  Ari, despre cauzele prabusirii URSS m-am exprimat si io, aproape cu aceleasi cuvinte ca ale tale, intr-un articol de acum aproape 20 de ani. Vezi aici

 33. Riddick Says:

  Generalul Douglas Mac Arthur, în timpul războiului din Coreea, a cerut să se ia în consideraţie bombardarea atomică în Nord, eventual şi în China, dacă chinezii nu încetează sprijinul către Nord. I-au luat comanda căcăcioşii lui Truman. S-a ajuns acum la vorba lui, cu Kim Il Jung atomic.
  Nord-coreenii pot lovi Seulul (care este aproape de graniţă) cu artileria grea – câteva zeci de mii de obuze pot fi trase în numai câteva ore, din poziţii fortificate unite prin tuneluri. Imobilele importante din Seul nu au ferestre pe faţadele dinspre nord, unde zidurile sunt mult mai groase.

  N Korea Military Tactics
  In A War With US
  A Strategy Of Massive
  Retaliations Against US Attacks

  http://www.rense.com/general37/nkorr.htm

 34. AVP Says:

  Riddick, gandesti cam militareste… 😉 Masurile extreme atrag, de regula, riposte extreme. „Cine ridica sabia, de sabie va pieri” In genere, nu e bine sa ne jucam cu focul, mai ales cand ista risca sa parjoleasca totul…

 35. Stely Says:

  Arizonianul,
  Eu nu vreau sa te contrazic ..Am spus ca voi stiti cel mai bine..doar ca nu pricep de ce este mai vinovat Obama ,ales acum un an, fata de Bush care a lasat tara in virful crizei..Obama s-a trezit cu criza pe cap asa cum s-a trezit si guvernul Boc..
  Asa cum E.Boc nu este vinovat ,dar se incearca sa-l faca pe el vinovat ,asa nici Obama nu este ..A trecut doar un an ..Nu cred ca altul ar fi facut mai mult..Asa cred ..Te rog ,nu te supara pe mine !..
  p.s.Unul din nepoti a plecat de vreo 15 ani de la Cluj, tot din univ.unde era asistent .A cistigat bursa ptru doctorat, printr-un concurs ..A ramas acolo ..E casatorit cu o americanca ..Celalalt a plecat din Bucuresti imediat ce a terminat fac.de filozofie, cu bursa ptru masterat in Canada ..Acolo a dat concurs ptru doctorat si a cistigat ptru N.Y..Este ultimul an cu prelungire (sase ani )..Cred ca el n-a votat ,ptru ca nu e cetatean american,dar cel mic ,plecat de vreo 10 ani cu tatal lui prin loteria vizelor,da..A facut facultatea la N.Y.si tot acolo (anul asta)a cistigat bursa ptru doctorat..Cu el am discutat si era fan 🙂 .La fel si celalalt ..Mi-a spus vara-mea care se afla acolo..Au fost in campanie ..Asta e..Eu sper ca nu au fost manipulati..

 36. AVP Says:

  Noapte buna, my friends. Si aveti incredere in profetiile mele. Chiar daca actorii politici n-aveau de gand sa faca precum zic io, de acum incolo asa vor face 🙂

  Politica e destinu 😎

 37. Riddick Says:

  Stely, nu-i vorba de Obama aici. Obama este marioneta, alţii sunt la sfori.
  Prin mediul universitar din SUA, curentele politice sunt foarte de stânga, probabil că au fost influenţaţi.

 38. Riddick Says:

  Noapte bună !

 39. Stely Says:

  eiii!…hai ca m-am bagat in vorba cu barbatii pe teme cu preponderenta ..barbatesti..Ce stie o muiere pensionara?.. 😳
  Scuze !Eu ma retrag din disputa asta..
  p.s.Nu inainte de a va ruga sa ma lamuriti .
  1.ce se intimpla cu guv.Boc, daca pica?
  mai poate sa-si asume raspunderea?
  2.Ce se intimpla cu refendumul ptru unicameral ?
  Hai pa..Nu ma supar daca nu-mi raspundeti..
  Noapte buna !

 40. Arizonianul Says:

  Dragă AVP,
  eu am văzut totul năruindu-se de aici. Reagan a avut de luptat cu o stângă zgomotoasă și denigratoare, precum Piratul – la noi în țară. Stânga socialo-comunistă americană întrebuințează aceleași tactici ca cele folosite de cei 322, dar în afara ziarelor și a majorității stațiilor naționale de TV, mai au și banii celor urmăriți de McCarty în anii ’50 și care au pus mâna pe o armă extrem de puternică: industria filmului de la Hollywood,
  care a devenit o lance a corectitudinii politice împinsă la extrem… Și ce este corectitudinea politică, altfel decât reflexia extremei stângi, în ofensiva împotriva dreptului cuvântului și a falsificării istoriei așa cum o știam? Hm?
  Auzi tu enormitate hollywoodiană:
  vikingi negri! Să vezi și să nu crezi și să-ți vină să-i ra-ta-ta pe toți. Prinde tare la inculți. De asta și situația reală a învățamântului de stat, pentru masele de naivi din care , mulți – termină o facultate, dar silabisesc când este să citească ceva… Situație care la noi, a generat învățamânt á la
  „Universitatea” Spiru Haret.
  Tristă relitate, dragă Viorele!
  Foarte tristă!

 41. Arizonianul Says:

  Dragă AVP,
  mai am câte ceva de spus…
  Nu te mint cu nici o iotă. UTS, despre care nu știu ce părere ai, este un om de afaceri. Și-a mutat afacerile în țară și Europa. Am prieteni buni care sunt milionari.
  Și-au mutat afacerile de aici în Asia și și-au cumpărat proprietăți în Elveția. Copii lor studiază acolo. 🙂 🙂 🙂 Mi-au rămas prieteni pentru că nu le-am cerut niciodată, nici un șfanț, indiferent de cât de grea era situația mea.
  Cât am fost la spital, au inundat-o pe nevastă-mea cu oferte de felurite ajutoare. Draga de ea, a declinat toate ofertele.
  Probabil de aceea mi-au rămas prieteni și mă respectă. Acuma: absolut toți m-au pus la curent cu ofensiva stângii în întreaga lume.
  Nu este glumă, dragul meu.
  În plus, pentru administrația Obama a mai sosit o pleașcă: China, India, Rusia și Japonia + alții, vor să treacă de la operații bancare în dolari, la euro sau alte monede.
  Este exact ceeace a vrut Bush să prevină când a început războiul cu Saddam, pentru că ăsta a fost scopul nedeclarat al conflagrației.
  Ooofff!
  Complicată situație… și te rog mult să nu faci greșeala să „te râzi” de mine că oi fi cine știe ce alarmist sau că aplec urechea la așa zisele teorii conspiraționiste.
  Ai greși tare mult.
  Hai, noapte bună!
  Îți urează un prieten, Viorele!

 42. dora Says:

  Buna dimineata.

  Eu ce sa mai zic?Eram gata sa-l flecirez pe Viorel pentru analiza sa si optimismul de care avem atata nevoie.

  Vine Arizona si ma face sa-mi treaca fiori reci pe spinare.El cunoaste din interior politica si intreaga situatie din State.Si eu m-as mira ca un marxist sa dea binete unui crestin-democrat.Mai degraba inclin sa cred ca de data asta n-a mintit Prosty cu relatia lui…bla-bla cu America.Si nu intamplator ii are consilieri de campanie din tara de dincolo de balta.
  Nu demult cea de a 3-a lansare a prostanacului s-a desfasurat sub flamuri,baloane colorate si alte maruntisuri festiviste in imitatie deplina a lui Obama.

  Istoria ne-a lasat o lectie trista.Cele dua mari puteri -USA si RUSIA si-au impartit lumea si dincolo de incompatibilitatile de doctrina politica si regim s-au „ajutat”reciproc cand era vorba de bani.
  Nu sunt adepta teoriilor conspirationiste,dar unele idei ce se desprind din declaratii,publicatii ale specialistilor in politica externa ,istorici si cercetatori, ne conduc la acceptarea cu rezerve a interesului american pentru estul Europei. Doar in masura in care exista un pact tacit intre Obama si Putin si atunci Prostanacul este pionul preferat.

 43. constantin constans Says:

  @ari

  ,,În plus, pentru administrația Obama a mai sosit o pleașcă: China, India, Rusia și Japonia + alții, vor să treacă de la operații bancare în dolari, la euro sau alte monede.,,

  OF,,OF,,OF,,,,,,!!!!!!
  lobistii astia cu OCHI in forma de migdala.

  deci ramine cum EI au stabilit?????

  NOI VREM RESPECT?

 44. theo Says:

  obama este cel mai mare prefabricat a.i

  americii.din talas de proastä calitate si cu ajutorul STANGII

 45. theo Says:

  cat le-a dat vantu si partidele????????

  SÄ STIM , CAT VALOREAZÄ RESPECTUL LOR:

 46. theo Says:

  CC,

  imi pare f. räu, pt. o cauzä asa nobilä, nu contribuie tonomatele.

 47. AVP Says:

  Din pacate, nu am timp pt discutii pe forum, decat mai spre seara. Un singur lucru va spun in privinta lui Obama, my friends : gresiti ! Obama, ca om – poate si datorita faptului ca provine dintr-o rasa umana profund discriminata, pana nu demult – e mai sensibil la problemele omenesti, la fiintele umile si defavorizate, atata tot. Insa interesele Americii, ca superputere, au ramas si vor ramane aceleasi, indiferent de cine se afla momentan la Casa Alba : „stanga” democratica sau „dreapta” conservatoare.

  Hai ca mai vbim…

  PS.Ca supliment la aceasta opinie, redau mai jos o mai veche opinie de-a mea in cestie…

  The New Messia

  Orice om care ajunge-n lume prin gaura de vierme a Mamei este trimis aci de Tatal Nostru de la inceputu timpului, de Atomu Primar, si de aceea fiecare e un Messia mai mult or mai putin plenar.

  Veritabilu’ Messia n-a fost decat un om extra-ordinar, cu mai dumnezeesc har.

  Si deci de ce n-ar fi Obama ista, inca din scutece, un New Messia, bre…? Iar faptu ca el e atat de dragalit, insa nu ca un actoras ori artist velit ori fandosit, ci ca un leader global si liubit, nu face decat sa-l urce, de la inceput, in Mit.

  Ca odata candva, cumva, s-ar phootea sa dea si el preste coroana-i de spini sadea, asta e situatia: om trai si-om vedea.

  Prin Obama, si avand in vedere criza teribila prin care trec Statele, Serviciile de Inteligentza ale USA reinstituie pur si simplu un nou Mit pentru americanescul bobor, care sa-i dea coraj sa urce spre viitor in zbor. Boboru nu poate trai fara mituri, fara sperantza, asa cum copilul nu poate trai fara Mama si Tata, iar homu muritor – fara Tatal Nostru. Mitizarea lui Obama e pur si simplu o chestiune de securitate nationala a SUA, in spe, bre…

  Or, dashteptii de rumâni procedeaza egzact pe dos : ei l-au luat la poceala pe singuru om care pare a avea aceasta ambitie sau boala de a infrunta propria-i clasa murdara (’sistemu ticalosit’), ca sa putem macar spera a invinge o criza de doua ori mai mormantala, shiit : caci la criza grava de sistem in care de 20 de anisori zacem, se-adauga si criza asta globala prin care – ca cainele prin apa – trecem…

 48. Riddick Says:

  Salut!
  A propos de Obama – un clip despre ziua investirii în funcţie :

  Hon. James David Manning, PhD officially declares Tuesday, 20 January 2009 as the Day of the Joker.

 49. Stely Says:

  Herta Muller, romanca de origine germana emigrata in 1987 in Germania a luat Premiul Nobel ptru literatura..

 50. constantin constans Says:

  http://nobelprize.org/nobel_prizes/literature/laureates/2009/

  Romanca Herta Muller a castigat Premiul Nobel pentru Literatura !!!!!!!!!!!!

  Scriitoarea germana de origine romana, a fost propusa de tara ei adoptiva Germania, si era favorita, alaturi de faimosul scriitor israelian Amos Oz, la casele de pariuri britanice Ladbrokes la categoria Premiul Nobel pentru Literatura pentru 2009.

  Nascuta pe 17 august 1953, in apropiere de Timisoara, Herta Muller a intrat in atentia Securitatii ca urmare a refuzului ei de a deveni colaboratoare, in timp ce studia germanistica la Timisoara.

  Mai mult, participarea ei la intrunirile „Grupului de Actiune Banat” Aktionsgruppe Banat, format din studenti si scriitori de etnie germana, cetateni romani, care aveau o atitudine protestatara, neacceptata de regimul comunist, au facut ca aceasta sa fie concediata.

  Ulterior, a fost trimisa pentru reeducare intr-un „mediu muncitoresc sanatos” la intreprinderea „Tehnometal”.

  A lucrat apoi ca traducatoare dupa care si-a castigat traiul lucrand la citeva gradinite si acordand ore particulare de germana.

  Volumul de debut, „Niederungen” – „Tinuturile joase”, a aparut in 1982, si s-a confruntat cu cenzura comunista.

  Din cauza ca in 1984 cartea sa a fost publicata integral si in Republica Federala Germania, autoritatile romane i-au interzis ca mai publice in tara.

  In 1987 a emigrat in Republica Federala Germania, impreuna cu sotul ei de atunci, scriitorul Richard Wagner.

  In prezent este membra a Academiei Germane pentru Limba si Poezie.

  Herta Muller nu este la prima nominalizare la Premiul Nobel pentru Literatura. In 1999, ea s-a bucurat de aceeasi sustinere din partea guvernului german.

 51. Stely Says:

  Din pacate a fost propusa de Germania..
  Avind in vedere ca e nascuta ,crescuta si ca a facut studiile in Romania ,nu avem de ce sa nu ne mindrim cu ea..asa cum ne mindrim si cu G.E.Palade ptru Nobelul din medicina ,desi a fost plecat din Romania in 1946..

 52. dora Says:

  Stely,

  eu nu consider din pacate.Merita aceast premiu si a fost propunerea Germaniei,cu greutatea recunoasterii de mare putere a lumii.Iar tara ei natala Romania va fi alaturata Germaniei ,iar opera ei va fi cunoscuta pe intreg mapamondul impreuna cu istoria tragica a romanilor descrisa de ea.

 53. Stely Says:

  Salut,Dora!
  Desi am spus ca nu-mi permit sa ma contrazic cu barbatii pe teme de politica externa ,ptru ca nu o stapinesc atit de bine ca ei,nu ma pot abtine ,insa,sa nu comentez interventiile lui AVP, care imi merg la inima ca fiind datatoare de speranta..Are dreptate ..Noi avem nevoie acum de un mit.Totdeauna a fost asa..
  Administratia Obama are datorie fata de americani,dar si fata de romani..Exista un parteneriat ,suntem in NATO ,iar daca ei ne vor abandona ,nu vor face decit sa-si demonstreze slabiciunea ,care le va fi fatala.Isi vor pierde statutul de superputere ,iar de aici nu este decit un pas catre haosul mondial..
  Asadar ,nu-mi vine sa cred ca atit SUA cit siUE nu vad si nu cunosc adevarul despre Romania actuala..Daca ei vor inchide ochii si ne vor abandona , nu vor face decit sa atraga minia si neincrederea a milioane de romani care impartasesc aceleasi valori cu ei si care si-au pus speranta ca ii vor ajuta sa le aiba..Prin urmare ,il asteptam cu incredere ,pe Joe Biden la Bucuresti.

 54. AVP Says:

  Apropo de Herta Muller. Sa zicem ca opera ei literara este normala, cat despre disidenta ei – pentru care a luat Nobelul, aloo… – e, de asemenea, normala.

  Imaginati-va ce s-ar fi intamplat daca cineva din aceasta tzara – a noastra – natantoala s-ar fi gandit sa promoveze Poemul de otzel, samizadatu-mi „NU!”, Epistolarul iepocal sau Planeta-Ou, de mai la deal, plus, biensur, „Apelul catre Europa”, pe care nici vremurile de pe actualul val nu-l prea inteleg, in anticomunismu-i total.

  Felicitari, Moraritzo ! 🙂 Baftoaso… lol

 55. constantin constans Says:

  http://tf1.lci.fr/infos/culture/livres/0,,4836988,00-herta-muller-prix-nobel-de-litterature-.html

 56. Stely Says:

  AVP,
  Ma crezi ,ori nu , eu m-am gindit la tine 🙄 Dar,cine sunt eu ? 😳

 57. AVP Says:

  Stely Says:

  Dar,cine sunt eu ? 😳

  Cine esti tu ? Esti un om onest 🙂

  „Tu esti piatra – de la Petru…- din unghi…” 😉 , aloo

  Cine era Petru ? 🙄 Un simplu pescar… 😳

  ps. Constans a nebunit… 🙂 El, care e f.sensibil la insemnele exterioare ale gloriei, pe care cel mai adesea le confunda cu valoarea, crede ca noi – astia – nu ne phootem imagina cum va hurla lumea znobilor, acumasa… lol

 58. Stely Says:

  Da..imi pusesem nadejdea si in Constans si tatonul aa..Eram TREI 😀
  p.s.Constans e innebunit acum,dar ce va fi mai tirziu !.. Doamne ajuta !

 59. constantin constans Says:

  @ 57 58 59 60 61 62
  BUN MA OPRESC!
  AS PUTEA CONTINUA LA INFINIT.
  ASA FUNCTIONEAZA PRESA IN TARA IN CARE EU TRAIESC DE 20 DE ANI.

  UN EVENIMENT EXCEPTIONAL CARE SE DESFASOARA ACUM LA BUCURESTI (MA REFER LA EXPOZITIA HORIA DAMIAN)continua sa fie boicotat NU NUMAI DE PRESA TICALOASA DIN ROMANIA CIT SI DE ASA ZISA ,,INTELECTUALITATE,,DIMBOVITEANA.
  IN AFARA DOMNULUI BACONSKI NIMENI NU A SCRIS CEVA DESPRE ACEST EVENIMENT EXCEPTIONAL PENTRU ROMANIA.
  (ce fac DOMNII:PLESU,LIICEANU,HAULICA,ERWIN KESSLER,PATAPIEVICI etcccccccc?????)

  MOTIVUL?

  1.EXPOZITIA ESTE ORGANIZATA SUB PATRONAJUL PRESEDINTELUI BASESCU.
  2.EXPOZITIA A FOST VERNISATA DE PRESEDINTELE BASESCU.
  http://www.horiadamian.com

 60. constantin constans Says:

  @AVP
  nu va mai grabiti cu datul cu parerea.
  este posibil sa o mai DATI SI IN BARA.
  BINE,va inteleg.SUNTETI OLTEAN.
  SE PARE CA OLTENII SUNT CAM REPEZITI.

 61. AVP Says:

  Stely,

  Constans e mon ami Costache, un roman sufetist si generos, insa din pacate cam nediplomaticos & colericos… 😉 Cat despre Tatonu, ăsta e si mosu, cica furios : vine ca strigoiu in miez de noapte, baga cate o shoparla ca la carte, ca sa ma pun rau cu unul sau cu altul mai aparte – mai nou cu my Thor, de mi-a scazut graficu vizualizarilor ca o gluga de coceni preste cuibu iepurilor 😳 -, iar pe urma o tuleste-n zbor cica triumfatoro-balshoi, pandind nopti intregi din papusoi ca un B-52… 😆

 62. AVP Says:

  Hai ca mai vbim noi…

 63. orangeskorpion Says:

  buna seara,

  nu mai fac fata galopului printre atitea bloguri interesante si deosebit de interesante, mai ales ca trebuie sa servesc si plantatia.

  dar nu ma las!

  🙂

 64. constantin constans Says:

  Basescu,

  ,,Presedintele Traian Basescu a prezentat, in numele statului roman, un omagiu victimelor Holocaustului, cu ocazia inaugurarii Monumentului dedicat acestora, in centrul Capitalei, aratand ca „Romania isi exprima astazi cu demnitate constiinta propriei responsabilitati in fata istoriei”.,,

 65. DespinaVestea Says:

  Se face vreo actiune, ceva cu Doru Maries?
  Stiti ceva?

  Poate muri in orice clipa

 66. orangeskorpion Says:

  Subject: Un om se stinge – pentru Dreptate şi Adevăr

  Un om se stinge – pentru Dreptate şi Adevăr, de Liviu Antonesei

  (Material propus pentru publicare la data de: 7-10-2009 de Stefan N. MAIER)
  Apel către Domnul Teodor Mărieş

  Cînd scriu aceste rînduri, Dl. Teodor Mărieş îşi încheie a 64-a zi de
  grevă a foamei, iar cînd textul va fi postat pe site, va fi trecut deja
  de ziua a 65-a! Pozele care însoţesc comunicatele frăţeşte şi disperat
  expediate de Dl. Sorin Ilişiu, pe care presa, cu puţine excepţii, se
  fereşte ca dracul de tămîie să le publice, sînt cutremurătoare. Un om
  robust, plin de energie, a ajuns o mînă de oase şi piele, doar ochii mai
  mărturisind energia aceea şi extraordinara putere de a rezista. Dl.
  Mărieş nu este interesant pentru jurnaliştii noştri, cu patronii lor cu
  tot, pentru că subiectele triste nu fac rating, mai ales la vreme de
  criză. Pentru că dl. Teodor Mărieş nu se sinucide lent pentru o butelie,
  o casă, o slujbă, un spaţiu comerical ori vreun alt interes personal, ci
  numai pentru Dreptate şi Adevăr. Domnia Sa pare să fie luat în serios
  sloganul fostei coaliţii de guvernare şi al preşedintelui încă în
  funcţie, promovat de aceasta, şi angajamentele privind condamnarea
  comunismului şi deconstrucţia fostei Securităţi. Pentru că despre
  aceasta este vorba, dacă ne uităm la ce s-a petrecut în aproape douăzeci
  de ani cu dosarele Revoluţiei şi ale Mineriadelor, pe la parchetele de
  trist renume. Domnia Sa face greva foamei pentru aflarea Dreptăţii şi
  Adevărului despre acele evenimente sîngeroase, cerînd, în primul rînd,
  respectarea deciziei CEDO privind punerea la dispoziţia „Asociaţiei 21
  Decembrie”, pe care o conduce, a dosarelor Revoluţiei şi Mineriadelor în
  integralitatea lor. În loc de aceasta, autorităţile băştinaşe au
  expediat documentele la CEDO, care nu le-a solicitat în acest moment al
  procesului! De ce această tergiversare criminală cînd decizia celei mai
  înalte instanţe europene pentru drepturile omului a obligat statul român
  să procedeze la satisfacerea doleanţelor revoluţionarilor? Pentru că aşa
  e la noi? Pentru că se poate şi aşa? Nu, în acest blocaj nu este vorba
  doar despre indolenţa caracteristică autorităţilor noastre de stat şi
  judiciare, este mai mult de atît – este crimă cu premeditare! Crimă
  împotriva unuia dintre puţinii cetăţeni români care nu uită, care n-a
  obosit, căruia nu i s-a făcut lehamite să caute, să ceară, să pretindă
  Dreptatea şi Adevărul. Iar această pretenţie nu poate fi iertată – ce
  tupeu mai e şi acesta, să ceară o simplă persoană punerea în operă a
  unei decizii CEDO?! Dl. Mărieş, în ciuda apelului judecătorilor Curţii
  Europene, pentru că ştie bine obiceiurile stăpînilor locului, n-a
  întrerupt greva foamei, o continuă cu disperare şi cu o determinare cu
  totul neobişnuită pe aceste meleaguri. Nu a cedat nici la rugăminţile
  prietenilor, nici la promisiunile deşarte ale politrucilor şi
  porecliţilor noştri „oameni de drept”. Nu a cedat pentru că vremea
  scursă de douăzeci de ani încoace, ca să nu-i mai socotim şi pe cei vreo
  cinczeci anteriori, l-a învăţat să nu aibă încredere nici cît o gămălie
  de ac în cei care ne conduc şi în cei care împart Dreptatea. Şi noi am
  învăţat lecţia aceasta, dar, din păcate, am învăţat şi să cedăm „zi de
  zi şi ceas de ceas, în proporţie de masă”, am amorţit, nu ne mai
  intersează nici Dreptatea, nici Adevărul.

  Domnule Teodor Mărieş, iertaţi-mă că mă adresez direct deşi nu ne
  cunoaştem decît foarte puţin, însă ştiţi că am fost mereu alături de
  Dumneavoastră în lupta pe care o duceţi, dar vreau să vă rog acum să
  faceţi ceea ce nu aţi făcut nici la rugămintea judecătorilor CEDO, nici
  la insistenţele colegilor d-voastră de Asociaţie, ale familiei şi ale
  prietenilor apropiaţi. Nu e nici o ruşine să faceţi asta, devreme ce
  CEDO îşi continuă diligenţele şi se pune, în fapt, garant al aflării
  Dreptăţii şi Adevărului. Politrucii ăştia nenorociţi se vor duce pe apa
  sîmbetei, justiţiarii ăştia pîrîţi la fel, dar de Dumneavoastră, de
  exemplul Dumneavoastră de curaj, onestitate şi spirit de sacrificiu avem
  în continuare, noi cei mai nevolnici decît d-voastră, nevoie. Nu ne
  lipsiţi de prezenţa Dumneavoastră pilduitoare şi îmbărbătătoare. Domnule
  Mărieş, voi recurge la un exemplu personal, nu ca să mă mîndresc în
  vreun cu fapte trecute şi îngropate, ci doar ca să vă semnalez riscurile
  enorme pe care vi le-aţi asumat. În ianuarie 1990, spre sfîrşitul lunii
  şi la începutul celei următoare, am făcut 11 zile greva foamei împotriva
  „cenzurii tipografice”, instaurate de bravii muncitori fesenizaţi din
  întrepriderile statului, că alte tipografii încă nu existau. Am recurs
  la acest gest, după ce protestele jurnaliştilor – mitinguri, proteste
  scrise, grevă japoneză etc – nu au condus la niciun rezultat. Prefectul
  de atunci tergiversa lucrurile, însă din fericire a auzit de gestul meu
  ministrul Culturii de atunci, dl. Andrei Pleşu, în subordinea căruia
  erau şi tipografiile, care a sunat prefectul, a vorbit şi cu directorul
  tipografiei, cu mine etc şi, după aceea, tipografia din Iaşi brusc a
  căpătat o capacaitate de producţie ameliorată, reuşind să tipărească şi
  publicaţiile anti-feseniste. Da, pe vremea aceea, demnitarii mai aveau
  ceva ruşine, poate le era şi teamă, nefiind încă aşa de bine instalaţi
  în şeile puterii. Dar nu din acest motiv am dat exemplul. Ei, bine, cele
  doar 11 zile de greva foamei au lăsat urme ireversibile, pe care am
  început să le culeg mai tîrziu – în 1998, mi s-a diagnosticat un diabet
  de tip II, deşi nu există alte cazuri ale bolii în familia mea, iar acum
  cîţiva ani o intoleranţă la gluten, ambele boli metabolice – iar, la
  anamneză, medicii au stabilit respctiva mea formă de protest drept una
  dintre sursele acestor afecţiuni. Deci, asta numai după numai 11 zile de
  privare de hrană! Pur şi simplu, îmi este groază să mă gîndesc la
  consecinţele pe care vi le-aţi asumat Dumneavoastră printr-un protest
  radical atît de îndelungat!

  Domnule Teodor Mărieş, vă rog, vă împlor opriţi această formă de
  protest! Chiar avem nevoie de Dumneavoastră în cea mai bună formă şi
  fizică posibilă, cu o cît mai bună stare a sănătăţii. Tocmai pentru că
  lupta pentru Dreptate şi Adevăr nu e încheiată! Ba chiar e departe a se
  fi încheiat. Cinstit vorbind, nu cred ca „ei” merită sacrificiul pe care
  îl faceţi, nu cred că „noi” îl merităm. Dumnezeu să vă ocrotească şi
  binecuvînteze!

 67. Stely Says:

  Despina,
  Eu am luat atitudine si am scris si pe site-ul „asociatia 21 decembrie”si pe blogul lui D.Tudoran acum o luna si acum la chemarea lui L.Antonesei ..Mie imi scapa de ce merge asa departe cu indirjirea lui ..Trebuie sa -l lase pe D.Voinea pe care T.Basescu l-a rechemat la dorinta lui sa termine instrumentarea dosarelor.Odata terminate, ele merg in justitie si pot fi publice..Eu stiam ca la CEDO merg procese deja terminate si trecute prin toate instantele.Acum nu inteleg..Cine sa-i dea dosarele daca ele nu sunt definitivate?
  Apoi ,mai intelesesem de la L.Kovesi ca D.Voinea a invirtit dosarele si nu prea a adunat probe..Nu stiu de ce T.Maries mai continua greva foamei daca a acceptat medierea presedintelui si la cererea lui la adus pe D.Voinea desi era pensionat.Eu cred ,si asa i-am spus, ca va muri cu dreptatea lui in brate ,dar in zadar..

 68. DespinaVestea Says:

  Stely,
  Inteleg ce spui.
  Deci,daca s-au inceput deja niste demersuri,ar trebui sa se opreasca din greva.
  Mie mi se pare ca la 65 de zile de greva foamei sunt deja afectate cev a organe, glicemia ,etc,etc
  Ar trebui intervenit la el si oprit.
  Oricum chiar daca au trecut 20 de ani, totusi lumea a inceput sa stie cam cea fost si cu revolutia si cu mineriadele.
  Eu cred ca Maries poate ajuta mai mult continuand lupta decat murind acum cand cu siguranta Presedintele Basescu va face tot ce va putea in acest sens.
  Lupta este mult mai complexa.
  Alaturi de Maries sunt atatia care incearca sa scape de ciuma rosie care a planuit lovitura de stat cu mult inainte de 89.
  Asta este parerea mea

 69. constantin constans Says:

  Herta Müller

  @AVP(profit de blogul tau pentru a transmite un mesaj prietenilor)
  DECI:
  DOMNULE TISMANEANU,
  este posibil sa transmiteti acest mesaj PRIETENILOR NOSTRI?

  CE FACEM CU GUNOAIELE PE CARE CONTINUAM SA LE ASCUNDEM SUB PRES??????

  ESTE CREDIBIL DOMNUL LIVIU ANTONESEI AMICUL(de burse si onoruri)a DOMNULUI ANTOHI ATUNCI CIND IL EXHIBA FARA NICI UN FEL DE PUDOARE PE SARMANUL TEODOR MARIES?
  http://ddsr.wordpress.com/
  ESTE CREDIBIL X Y Z ?
  ESTE CREDIBIL CARTARESCU IN ,,opereta,, ORBITOR DUPA CE ISI EXPRIMA SUSTINEREA PANTRU SORIN ANTOHI?
  MAI ESTE CREDIBILA MAGDA CIRNECI DUPA CE IMI INTORCE SPATELE ATUNCI CIND PRONUNT numele VIOREL PADINA?
  (MAGDA draga:….EU am vrut numai sa-ti propun un PROIECT in cea ce priveste colegul nostru VIOREL PADINA…..)

  SUNTETI VOI CREDIBILI DOMNILOR INTELECTUALI ROMANI DACA CONTINUATI SA-L IGNORATI PE VIOREL PADINA?

  si acum DOAMNA
  Herta Müller

  “Draga Horia Patapievici,
  Dupa cum reiese din programul Institutului Cultural Roman vor veni la “Academia de vara” a ICR Berlin in aceasata luna Andrei Corbea Hoisie si Sorin Antohi. Antohi este chiar “directorul” acestui colocviu.
  Este scandalos faptul ca Romania se prezinta in Germania cu aceste doua persoane care pe timpul dictaturii au lucrat cu servde RONCEA iciul de securitate roman.
  In Germania s-a discutat timp de mai multi ani despre problema informatorilor STASI si au fost trase consecintele in toate domeniile: fostii informatori nu pot ocupa functii in cadrul universitatilor, la ziare si la institutiile culturale.
  Daca ICR-ul se prezinta in Germania cu aceste persoane isi va cauza daune ireparabile siesi, iar participantii germani vor fi folositi doar pentru lustruirea imaginii unor agenti deconspirati.
  Se pune intrebarea cum ii vor prezenta angajatii ICR Berlin invitatilor la scoala de vara pe partenerii de discutie romani: Corbea Hoisie – profesor si agent de Securitate cu o activitate indelungata si Sorin Antohi – oaspete al unor universitati europene timp indelungat cu un titlul de doctor falsificat si cu publicatii fictive? Si ce vor relata presei germane? Sau mai bine zis: ce nu vor relata?
  Crede ICR-ul ca traieste pe o alta planeta unde nu exista conceptele de demnitate personala si de integritate morala in stiinta?
  Ce inseamna sa fii intelectual in Romania de azi? Ce s-a ales din promisiunile Romaniei facute cu ocazia integrarii in UE?
  ICR-ul de la Berlin reprezinta vitrina Romaniei in Germania – dar de fapt se prezinta drept vitrina unui trecut care nu mai apune. Cine va prelua raspunderea pentru acest fapt? De la caderea lui Ceausescu fiecare institutie in Romania are propria raspundere si influenteaza felul in care se traieste in contextul libertatii castigate pentru care au murit sute de oameni!
  Am sperat ca Romania se va normaliza in final (dupa atata timp si dupa atatea sanse pierdute), cel putin in domeniul cultural.
  Ma doare si ma infurie faptul ca se intampla exact contrariul.
  Promit ca nu voi mai calca pragul ICR la Berlin – si nu voi fi singura care va proceda astfel.
  Cu salutari cordiale,
  Herta Muller“

  PS/
  dragi prieteni intelectuali,
  sa nu va mai mirati ca DOBITOCUL de RONCEA&comp,SRS,etc se vor infiltra (asa cum au invatat ei ACOLO la SECU)si vor profita de propiile voastre lasitati pentru a transmite OPINIEI PUBLICE mesajele dinainte stabilite de EI si numai de EI

 70. Stely Says:

  Scuze ,
  o greseala mica ,dar nepermisa..acolo sus :”l-a” adus pe D.Voinea… 😳
  Despina,
  poti sa intri pe linkul dat de Orangeskprpion si sa-ti spui parerea.Se pune vorba din cite vezi ,sa-l facem sa renunte la demers.

 71. constantin constans Says:

  CRED CA SCRISOAREA DOAMNEI Herta Müller A FOST PUBLICATA CHIAR DE BAIETII ,,destepti,

  PS/
  dragi prieteni intelectuali,
  sa nu va mai mirati ca DOBITOCUL de RONCEA&comp,SRS,etc se vor infiltra (asa cum au invatat ei ACOLO la SECU)si vor profita de propiile voastre lasitati pentru a transmite OPINIEI PUBLICE mesajele dinainte stabilite de EI si numai de EI

 72. DespinaVestea Says:

  CC

  Cred ca trebuie sa ne gandim si la ce lupta a avut dl. H.R.Patapievici anul trecut cand a fost improscat cu noroi cat s-a putut de mult ,numai pentru ca-l sustinea pe Presedintele Basescu.
  Aceasta caracatita rosie este raspundita peste tot,deci si in ICR-urile din toata lumea si ca nu ii este usor nici lui HRP sa lupte cu ea.
  Sunt convinsa ca a existat si un raspuns la scrisoarea Hertei Muller.
  Stiti ceva despre asta?

 73. Stely Says:

  Constans,
  Bravissimo!!
  N-am sesizat.. de cind este datata scrisoarea H.Muller? Sper ca HRP sa ia aminte in caz ca nu-i timpul pierdut.

 74. AVP Says:

  Constans, hai ca vom mai avea prilejul sa vbim despre Herta Muller si baietii/ intelighenkii dastepti sau prosti, dupa naz, caz si praz, la articolu viitor, in care voi spune cum era sa mor de nacaz ca nu m-am ales si io cu nobelescu praz si ce-aveam de gand sa fac cu restu ce-mi va mai fi ramas dupa ce as fi beut nobelu cu amicii forumisti de baz… 😳

  Acuma, cateva cuvinte despre Maries si scrisoarea lui LA, reprodusa de OSK si comentata de Stely.

  @ Stely, asa cum i-am spus si lui Dorin Tudoran mai alaltarea, as fi fost primul care m-as fi alaturat lui Doru Maries nu doar cu vorba, ci si cu fapta, respectiv m-as fi alaturat grevei lui(iar cei care ma cunosc stiu ca nu spun asta ca sa ma aflu si io in treaba gargaragiului, recte a rumanului), cu conditia sa mi se raspunda la intrebarile pe care chiar tu le pui:

  1) De ce l-au sustinut revolutionarii lui Maries pe Dan Voinea, ca fiind singurul procuror capabil sa rezolve misterul „dosarelor revolutiei” (la care a participat nemijlocit, alaturi de cel mai mare invinuit din dosarele-i cu shit, cum ar veni) si al „mineriadelor” (al caror tartor a fost acelasi om care l-a numit pe Voinea in faimosul complet de judecata al fam. Ceausescu) ?

  2) Iar daca presedintele Basescu l-a scos pe the famous best gen Voinea din rezerva si l-a pus iar in capu dosarelor cu pricina, ce mai vrea dl Maries ista… ?? 🙄

  Bun, sa zicem ca vrea sa i se predea „dosarele revolutiei”, asa cum a ordonat CEDO, dar, din moment ce aceste dosare sunt in mana lu Voinea, pe care l-a recomandat chiar Maries, care-i problema, bey?

  Daca Maries n-ar fi tinut cu Voinea ista, lasandu-ma bouche-bee, zau ca acum m-as fi aflat si io in greva foamei, si mai si, mey copchii… 😳

  Pana atunci, n-am nicio vina pentru ca Maries se lasa exploatat politic de cei care, tocmai ei, comit contra omului ista o crima, aloo…

 75. constantin constans Says:

  @stely
  de mult!!!!!!
  aprox 1 an

  ps.daca cititi cu ATENTIE toate postarile mele referitoare la Herta Müller si HORIA DAMIAN intelegeti mai bine CUM FUNCTIONEAZA ,,BAIETII DESTEPTI,,in ROMANIKA culturala a anului de gratie 2009.

  PS/
  dragi prieteni intelectuali,
  sa nu va mai mirati ca DOBITOCUL de RONCEA&comp,SRS,etc se vor infiltra (asa cum au invatat ei ACOLO la SECU)si vor profita de propiile voastre lasitati pentru a transmite OPINIEI PUBLICE mesajele dinainte stabilite de EI si numai de EI

 76. constantin constans Says:

  @ 57 58 59 60 61 62
  BUN MA OPRESC!
  AS PUTEA CONTINUA LA INFINIT.
  ASA FUNCTIONEAZA PRESA IN TARA IN CARE EU TRAIESC DE 20 DE ANI.

  UN EVENIMENT EXCEPTIONAL CARE SE DESFASOARA ACUM LA BUCURESTI (MA REFER LA EXPOZITIA HORIA DAMIAN)continua sa fie boicotat NU NUMAI DE PRESA TICALOASA DIN ROMANIA CIT SI DE ASA ZISA ,,INTELECTUALITATE,,DIMBOVITEANA.
  IN AFARA DOMNULUI BACONSKI NIMENI NU A SCRIS CEVA DESPRE ACEST EVENIMENT EXCEPTIONAL PENTRU ROMANIA.
  (ce fac DOMNII:PLESU,LIICEANU,HAULICA,ERWIN KESSLER,PATAPIEVICI etcccccccc?????)

  MOTIVUL?

  1.EXPOZITIA ESTE ORGANIZATA SUB PATRONAJUL PRESEDINTELUI BASESCU.
  2.EXPOZITIA A FOST VERNISATA DE PRESEDINTELE BASESCU.
  http://www.horiadamian.com

 77. orangeskorpion Says:

  AVP

  interesant ce scrii la ora 20.12 !

 78. theo Says:

  DOMNUL PLESU MAI SCRIE CATE UN ARTICOL; CAND CINEVA ZGARAIE LA POLEIALÄ; DAR NU CÄ O SIMTE:

  SCUZANDU-SE PLESU SE ACUZÄ: EL A SPUS INTIMITÄTI DELA PALAT LUI SECU POET PORTOFEL; IAR MAHALAGIOAICA A URLAT IN LUME:

  CA PLESU SÄ RÄMANÄ CURÄTEL:

  MARE DEZAMÄGIRE:

 79. constantin constans Says:

  @AVP
  NU TE GRABI!
  PREGATESTE SI TU UN SUBIECT PENETRANT!
  EU TI-AM OFERIT CITEVA INDICII.
  ESTE RINDUL TAU.
  NU UITA CA ESTI IN REALITATE SI ADEVAR CEL MAI IMPORTANT SCRIITOR ROMAN IN VIATA.
  NEPREMIAT.
  NERECUNOSCUT DE BREASLA.
  NEPUBLICAT.
  IGNORAT.
  PS.
  SUNT FERICIT PENTRU Herta Müller !!!!!!!!!
  ACUM ESTE RINDUL TAU!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ça passe ou ça casse !!!!
  ton ami pour toujour,
  CC

 80. Stely Says:

  AVP,oranges,
  Nu-i exclus ca miine -poimiine sa aflam cine si de ce il „exploateaza politic”pe T.Maries..Atunci cind vom afla ,mai mult ca sigur ca mass-media va fi pe faza ,si tot ea va gasi si vinovatul.

 81. AVP Says:

  @CC, cred ca ma confuzi cu altcineva, bre… 😳 Importanta pe care mi-o atribui domnia ta, caci tot nu te-asculta nimerea :), se nemereste cu umila-mi persoana (de hom care nici mahorca nu-si perimite a mai fuma, care se-mbraca la second hand si care nici oltenia natala n-o cunoaste mai la deal de craiova) ca nuca-n perete, pai cum dreaa. A, daca am avea felixirea, cum ar venea, sa-nviem impreuna preste 1 milion de anisori si ceva, cand rumanasii nostri (in caz ca o mai egzista rasa asta dasteapata floc, pardon, foc si mare egzperta in ghioc, dupa ce chiar si prostu satului a aflat ceea ce trebuia sa fie secret ioc), atuncea, da, contemporaneitatea mea din viitor va pricepe destul de binisor ca io sunt chiar AVP of Hypernor :shock:, iar tu, in calitatea-ti de avepist protocronist, vei fi promovat kkademician hartist si hero avantgardist (insa n-as vrea sa insist in viziunea-mi de glorios fomist si sa te fac, doamne fersete, si mai trist… lol)

  @ Stely, puschea pre limba. Vezi sa nu afli ca „vinovatu” e cine stie ce celovek, dreq… 😳 Totu e posibil la portile Levantului mai mult rusnak, decat grek… 😉

 82. constantin constans Says:

  @avp 91
  –––––––––––-
  asta este nota pe care o meriti la ora asta.

  SPER SA NU MA FI INSELAT IN CEA CE TE PRIVESTE……….
  SPER SA NU FI ALCEVA DE CEA CE CRED EU CA ESTI…………………..
  SPER SA NU MA CONFUZI SI SA MA INCLUZI IN ,,micutul tau FAN club,,
  SPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 83. dora Says:

  Constans,

  de ce la vernisajul lui Horia Damian nu s-a auzit nimic din cuvantul de deschidere al presedintelui T.Basescu?

  Iar Baconski tocmai a fost desfiintat de madam Pippidi. Orgolii de intelectuali si mai mult. 🙂

 84. MountThor Says:

  am trecut (doar) sa va daruiesc o „vedere” , pt. ca mi-era dor de voi 😥 :oops:! Mai ales de fetele june (dar si pt. baietanii 🙄 ) de pe aici ….. nu-i nici din Spania , nici de la munte si nici de la mare !!! 🙂 este o vedere din ….. indepartata tineretze 😳

  asadar , cu virtuala dragoste

  va salutez cu drag ….. emil

 85. constantin constans Says:

  @
  SI MAI LAS-O BALTA CU VICTIMIZARILE ASTEA DE PROST GUST!!!!!!!!!!!!
  (care nici acolo in BALCANI nu mai functioneaza)
  ORI ESTI TARE PINA LA CAPAT?
  ORI ESTI MAMALIGA.

 86. constantin constans Says:

  @AVP 94
  HOPPPPPPPPPPPPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!!
  IEPURASUL.
  CITEODATA AM SENZATIA CA ESTI UN SCAMATOR DE BILCI.

 87. dora Says:

  Este zguduitor ce se intampla cu Maries.
  Se sacrifica pe altarul aflarii adevarului.Asta spune multe.Este convins de dreptatea sa.
  Nu stiu ce se intampla.Membrii Asoc. 21 dec. pot consulta arhiva pusa la dispozitie de procurorul general si dosarul aflat pe rol.Probabil din acest motiv nu sunt la vedere unele documente…..si ce ziceti daca , unii f.interesati(falsi revolutionari) sa afle ce documente se afla acolo, il duc cu vorba pe Teodor Maries?

 88. dora Says:

  Multumesc emil! 😆 😆 😆

 89. dora Says:

  Bine mai fratilor! Am tot vorbit de una singura de azi dimineata.

  Seara buna!

 90. maria Says:

  Emile,
  Poti sa ne salutezi mai des ca nu se supara nimeni ba dimpotriva …
  De la cumnatel nimic , nimic ? Nicio vedere , niciun zambet sau poate vreo lacrima ?
  Dora,
  Picai si eu acum .

 91. AVP Says:

  @Emil, vino dreq inapoi ca a cazut graficu vizualizarilor pi noi… 👿 Si vitzavercea, dear boy : cand Emil apare, soarele vizualizarilor rasare…ups (Unde am mai intalnit lozinca asta, fratioare… ? :roll:)

  @Dora, nu te ignora nimeni, bre, esti in peisaj si te citim / admiram cu tontii, pe bune. Pe de alta parte, zambetul ala gales cu care inchei chiar si cele mai paraponisite postari ale tele ne descurajeaza in a te lua in grav, cand ne ameninti cu supalarea… 🙂

  @Constans, ia un extraveral si linisteste-te un pic, scump amic. Nu e vba decat de un premiusor Nobel, ce naiba. Uite ce zise CTP mai adinenea la IRTV (citez din memorie) :

  „Premiul Nobel, din pacate, are tot mai putin de a face cu valoarea literara… Llosa, Borges si alte somnitati si mai literare decat Herta n-au luat premiul ista… Herta noastra – care de fapt nici nu e a noastra, ci a nemtilor – ar fi putut fi onorata mai degraba cu Nobelul pentru Pace, precum Mandela sau alt nescriitor… Fiind intrebat ce parere are de valoarea estetica a operei premiantei, cel mai mare critic literar german a ridicat din umari si-a ricanat ca probabil anul acesta era la rand, la premiu, o femeie… Uitati-va la ce spune d-na Muller (zice CTP); ea nu vorbeste deloc despre literatura, despre modelele si antecesorii sai estetici, ci numai despre dictatura prin care a trecut, despre Securitate etc…; e vba, deci nu de estetica, ci de est-etica… Herta a luat premiul din motive politice sau conjucturale, nu pentru ca ar fi o mare valoare literara, aloo… Mi-a spus si Hurezeanu (care citeste nemteste): ea scrie bine, si atata ; restul e politica si, mai rau decat atat, e gustul capricios al batranilor academicieni suedezi… Probabil ca d-na Muller a luat premiul pentru ca anul asta se implinesc 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului… Daca ar fi ramas in Romanica, n-ar fi luat premiu nici cand ar fi inviat tica, aloo…”

  lol… 🙂 Bey, fratilor, inteleg sa vbesc asa io, care sunt si poesel maibaro, si fost disident mai angro, aloo, dar astia, care nu sunt nici una, nici alta, ci doar niste invidiosi, niste kikiriciosi si niste fooduli prossi sadea, cum pisica penelopii or mai avea nas sa ricaneze, in loc de a tacea, a…?

  Hai pa.

 92. Stely Says:

  Mount Thor,
  Si noua ne este dor de tineee!!!
  Vino repede ,inapoi !Avem nevoie de tine ,de imbarbatare si de speranta..
  Unde esti ?De ce ne-ai lasat ? 🙄

 93. maria Says:

  Ce fac mai fratilor astia in parlament ? Inteleg ca nu mai aveau voie sa depuna motiune decat pentru asumarea guvernului ? Geolgau a inventat supervotul ?

 94. constantin constans Says:

  @AVP
  ,,Uite ce zise CTP,,
  nici nu am citit ca nu ma intereseaza ce spun indivizi precum CTP.
  NICI CE SPUNE CRISTOIU.
  BUN,DACA REPERELE TALE SUNT ASTEA……

  GATA! ACUM M-AM LAMURIT SI IN PRIVINTA TA.

  NOAPTE BUNA ROMANIA!
  TARA DE SMECHERI PERDANTI.

 95. DespinaVestea Says:

  Salutaciones Emile !!!!

  Te asteptam mai des !

 96. Stely Says:

  Hei,
  Voi va uitati la B1? E ceva f.interesant ..Motiunea de cenzura bagata de scirnavelile PSD-PNL este ilegala si neconstiutionala…Stiti de ce?..Constitutia spune ca un deputat nu are voie sa semneze o a doua motiune in caz ca prima a cazut si care nu angajeaza raspunderea guvernului..Ori asta este semnata de mai multi parlamentari care au mai semnat o motiune..

 97. constantin constans Says:

  @AVP
  ,, Herta a luat premiul din motive politice sau conjucturale, nu pentru ca ar fi o mare valoare literara, aloo… Mi-a spus si Hurezeanu (care citeste nemteste): ea scrie bine, si atata ; restul e politica si, mai rau decat atat, e gustul capricios al batranilor academicieni suedezi…,,

  SI DACA I-A MAI SPUS-O HUREZEANU E CLARO.

  AVP nu te simti singur?????????
  miine cu cine bei CAFEAUA?????
  TU PE CE PARTE JOCI?

 98. AVP Says:

  @Costache, o sa las mizeriile astea aci, ca sa-ti aduca totdeauna aminte ce pisoi neascultatoi esti… Iar cand o sa vrei sa dai cu gheara si sa-ti acoperi kktzisurile debitate in evii tai hiistericesti, o sa te crucesti, biensur, vazand ca dai de sticla hyperspatziului dur, si chiar daca o sa vrei sa ma poopi atunci in kur, n-o sa le mai poti sterge de aci nevermur… lol

  👿

 99. orangeskorpion Says:

  CC

  nu crezi ca esti prea dur cu AVP?????

 100. Stely Says:

  Ai naibii !din nou Constitutia lasa loc la interpretari ..

 101. DespinaVestea Says:

  AVP&Constans

  Iar va harjoniti ca pisicile mele !
  Tocmai cand a revenit Emil!

  🙂 🙂 🙂

 102. constantin constans Says:

  @avp107

  in lipsa vechilor AMICI dute DOMNULE la asociatia aia a REZERVISTILOR ,,SEMPRE….,??)si SERVESTE O CAFEA TAREEEEEEE!
  (am inteles ca este situata prin arges(aproape de tine))

 103. constantin constans Says:

  @AVP

  SA TE PUPE SEMPRE IN CUR!!!!!
  IAR APOI PE MINE!!!!!

 104. Stely Says:

  cc,
  ceea ce ai copiat tu este parerea lui CTP ,citata de AVP.Parerea maestrului este asta,bre :lol…” Bey, fratilor, inteleg sa vbesc asa io, care sunt si poesel maibaro, si fost disident mai angro, aloo, dar astia, care nu sunt nici una, nici alta, ci doar niste invidiosi, niste kikiriciosi si niste fooduli prossi sadea, cum pisica penelopii or mai avea nas sa ricaneze, in loc de a tacea, a…?”

  Hai pa…

 105. Stely Says:

  Constans,
  Ai citit bine?..Ia mai citeste odata !..Daca nu ai inteles ,fiindca esti suparat,roag-o pe d-na ta ,Mirunica.. 🙄

 106. constantin constans Says:

  @114
  Hai pa…
  ESTE FOARTE SIMPLU SPUS CHIAR MINIMALIST.

  DE LA VIOREL PADINA MA ASTEPTAM LA MAI MULT.
  (+toate indiciile pe care i le-am oferit mai sus)
  OK
  HAI PA!

 107. dora Says:

  Asta ce a mai fost?E cumva un nou stil literar?

  Nici pentru mine CTP,Cristoiu,nici macar Hurezeanu nu reprezinta repere….in materie de literatura il citam pe Manolescu.

  Dar ce stiu eu, care nu sunt capabila sa produc altceva decat”paraponosite” postari?

 108. Stely Says:

  Doricica :” cele mai „paraponisite” postari ale tele ne descurajeaza in a te lua in grav, cand ne ameninti cu supalarea… ”
  ..ci nu „paraponosite”..
  daca imi permiti am sa-ti interpretez termenul avepist ,asta ptru ca pe AVP cred ca l-a „para..ponosit”destul Constans 🙄
  deci in limbaj avepist asta e de bine ,mey ..adica „paraponisite” ..cele mai avizate ,bune,serioase..
  sau nici eu n-am „paraponisit-o „bine :evill:

 109. Stely Says:

  p.s @117
  asta ca sa nu recunosti ca te-ai infuriat degeaba..AVP ne-a promis ceva „ca lumea”,dar nu asa batind din palme..Putintica rabdare ,”mon cher”..

 110. Stely Says:

  Constans,Dora ,
  supalaciosilor ! 😀

 111. maria Says:

  Stely,
  Dora nu s-a supalat s-a paraponisit 😆
  Auzi la ea … paraponosit 😆 Trebuie sa-l citim pe AVP cu dictionarul la indemana ca altfel uite ce iese ..

 112. AVP Says:

  Noapte buna, my friends. Mai vbim maine seara. Nu stiu, la ora asta, daca o sa va bag o noua tema de discutie. Sunt obosit, muncit si sictirit.

  ps. Maria, tocmai ma pregateam sa dau drumu la mesaju-mi paraponisit, cand veni mesaju tau care m-a mai inveselit, drea… Thank You, draga mea… 🙂

  Paa

 113. Stely Says:

  Acum ce faceti ? V-ati parapitulit cu totii?..
  Thor,
  Hai ca nu mai esti suparat! asa simt eu.. Vino cu sondajele alea ,ca ne perpelesc astia cu tot felul de zvonuri .. indura-te de fetele astea „june”..ca eu, de,acolea o matusica, mai am putintica rabdare… 😳

 114. Stely Says:

  AVP ,
  Noapte buna ,parapontistule !

 115. Stely Says:

  sau mai bine :”parapontosule „! 😀

 116. AVP Says:

  Bună dimineaţa !

  Postare nouă ! 🙂

 117. Cu cine tine America ? (2) « Viorel Padina Says:

  […] America… Însă după cum am arătat şi-n prima parte a însemnărilor mele in spe (vezi aici), din anumite semne ori semnale sau pur şi simplu pe baza logicii  politice elementare ne putem […]

 118. dora Says:

  ‘neata buna.

  N-am studiat semiotica si nu incerc sa patrund in spatele usilor inchise.

  Totusi vad cu claritate ca,toti actorii principali din cursa electorala se vor folosi de vizita lui J.Biden.Opozitia isi iese din piele de mandrie ca s-au intalnit cu americanul.Geoana pt.ca il cunoaste personal si din cauza atmosferei „stangiste „pe care o degaja Obama,liberalul ,micut si el p’acolo ,vrea sa schimbe imaginea nefasta lasata de cabinetul Tariceanu si sa jure si pe soare ce rasare din est ca sprijina parteneriatul strategic cu SUA.

  Pana la urma, mesajul pozitiv transmis de ambasadorul american ,favorabil lui Base, si implicarea sa in vizita lui Biden,deasemeni favorabila Romaniei,exprima consecventa politicii externe si aprecierea din partea americana a pozitiei noastre proamericane.
  Ca am fost indemnati sa indulcim relatiile cu Moscova ,noi si polonezii si cehii,tot ce se poate.Dar interesul strategic american in zona M.Negre si in Balcanii de Vest corespunde perfect cu linia imprimata de Basescu.Asta mi se pare cel mai semnificativ aspect. 🙂

 119. Stely Says:

  Da,mi-a facut o deosebita placere sa citesc ,mai intai topicul (vechi ,de exact doi ani),reprezentind o analiza anticipativa ,datatoare de speranta (realegerea lui T.Basescu pentru un nou mandat ),apoi cele 125 de comentarii :toate bune , frumoase ,interesante ,pertinente , serioase,dar si spumoase si pline de umor. 🙂
  Un capitol de roman ,asta am citit acum.
  p.s. Mi-e dor de toate personajele din acest”roman”,precum si de atmosfera din timpul acela ,dar si de alte personaje, care au venit ceva mai tirziu si care ,iata ,au poposit pentru putin timp aseara ,ca un fel de premonitie . Chiar asa ,AVP :tu ce parere ai de aparitiile neasteptate ale lui @neamtu tziganu si @Hantzy ? Ti-au facut placere ? Mie da,mai ales ca au scris niste comentarii pertinente si corect argumentate.

 120. Stely Says:

  p.s. Da,am uitat s-o adaug pe @monyf,de care si lui @Hantzy ii este dor …

 121. skorpion Says:

  multi au disparut de aici…

  trist, nu?

 122. monyf Says:

  AVP,nu-l descoperira astia , nici dupa inca 2 ani,ha?

  ”Or, dacă CIA n-o fi descoperit între timp – doamne fereşte – că Băse ista, sub aparenţa lui de om total devotat axei Bucureşti-Londra-Washington (în detrimentul chiar al Europei mame, aloo…), e de fapt homu Moscovei, deci al adversarului strategic al SUA, atunci e la mintea cocoşului pe cine ar trebui să prefere americanii….”

  mi-au placut 3 comentarii la nebunie 🙂 al lui cc pe 8 20:19la ,al lui Stely tot in aceeasi seara la 20:42si al Dorei din 23 oct ,de unde se vede ca sunt multi cei care nimeresc viitorul,nu din stiinta sau din har,ci numai asa ,din intamplare .

  @Hantzi si mie imi e dor,dar…..

 123. dora Says:

  Buna ziua dragi avepisti! 😆 😆 😆

  Au trecut doi ani si resimt aceiasi buna dispozitie(excluzand starea mea de sanatate) , optimism si incredere in curajosul,fidelul ,inteleptul nostru capitan ,Traian Basescu.
  Calitatile lui de politician cu viziune pe termen lung au dat roade in aceste zile.
  Sa moara toti dusmanii de oftica.El stie una si buna:sa mearga inainte cu proiectele sale si sa ramana fidel aliatilor sai.In privinta americanilor,nu-si abandoneaza niciodata planurile din agenda lor diplomatica ,iar acum, lupta impotriva terorismului si cresterea influentei in zona M.Negre si a tarilor din Europa de ESt este prioritara.Or,Romania devine un jucator important si de perspectiva din acest scenariu.Atitudinea fata de rusi poate fi indulcita doar in masura in care nu este afectata strategia sa militara si de securitate.

  Stely,AVP,va multumesc pentru aceasta retrospectiva.M-ati insufletit si aveam mare nevoie de acest impuls. 😆

 124. monyf Says:

  Cititi tot 🙂 postare,declaratie,comentarii 🙄

  http://www.contributors.ro/global-europa/incredere-si-consecventa-traian-basescu-la-washington/

  iar tu @stely,mai citeste cu atentie, inca o data linkul cautat pt mine 😉

 125. dora Says:

  monyf, 😆
  te salutez cu drag! Nu cred ca previziunile noastre tin de intamplare.Poate fi o judecata rationala pe baza de cunostinte(in cazul meu datorat si profesiei),capacitatii de a pune cap la cap evenimente trecute si prezente,si de ce nu (?) perspicacitatii innascute ce tine si de harul divin.

  Ma bucur ca ai fost atat de receptiva si ne-ai salutat,ca veche prietena.Sa numai ofteze poeselul,Stely si scorpi. 😆

 126. AVP Says:

  Fiindca vad ca topicu ista v-a trezit duioase amintiri, o sa-l las in prima pagina pana v-oti pleectisi de el, insa va anunt ca avem deja postare noua :

  https://viorelpadina.wordpress.com/2011/09/15/de-la-o-intransigenta-la-patrat-la-o-indulgenta-de-rahat/

  Io – pe langa faptu ca sunt obosit copt – am hotarat sa intervin cat mai putin in discutii, ca sa nu mai supal pe nimeni cu-al meu moft si nici nervi de-amproasta sa nu-mi mai fac, ca Conu Leonida la pasopt… O sa mai apar din cand in cand cu cate un topic, atata tot.

  Numai bine va urez, my friends.

 127. monyf Says:

  Si eu te salut,Dora ! Am rugat-o chiar pe Maria s-o faca in locul meu,pt ca noi doua nu suntem ”prietene” pe fb ! Am auzit ca sanatatea iti este precara si am vrut sa ai toate gandurile bune de la mine ! Nu, Dora! Nu ma indoiesc de abilitatile oamenilor ! Toti le avem ,dezvoltate mai mult sau mai putin ,in functie de dorinta si interesul noastru. AVP a inteles postarea mea 🙂 Eu chiar ti-am admirat postarea din 23 oct ora 10:43,care a demonstrat in timp(2 ani nu sunt de colea) abilitatea ta de a previziona pana la virgula ,totul.V Tismaneanu parca s-ar fi inspirat de la tine,zau! De aceea am si pus link.Sanatate cu carul iti doresc si ma bucur nespus ca ti-o pot transmite personal 🙂

 128. dora Says:

  Iti multumesc draga mony,f.cuvintele tale sincere ma bucura si trebuie s-o spun direct,mi-a fost dor de voi,de tine,de gazda noastra si de toti prietenii vechi cu care am impartasit de-a-lungul timpului si bune si rele.
  Daca luciditatea mintii mi-a ramas intacta,nu pot spune acelasi lucru de fizicul asta plapand al meu care ma chinuieste. 🙂

 129. dora Says:

  AVP,

  poesele,poesele pe cine te-ai „paraponisit?”

  Tocmai acum cand mi-am dovedit buna dispozitie si bucuria de a va revedea,tu ,parasesti ringul de „box”lingvistic? Comentariile noastre nu au nici un haz fara „pilulele” tale de trezire la realitate.Numai fi necajit,supalat,adica paraponisit,ca nu ti se vajeste de fel. 😆

 130. dora Says:

  vijeste-scuze!
  acum am obosit,revin cand pot.

 131. AVP Says:

  Ok, Dora, revii cand poti… Si io sunt obosit, shiit…

  In tzeara asta doar ticalosii nu vor fi ostenit… 😦

 132. Stely Says:

  Dora ,
  Mă bucur că ai fost pe fază si că, iata, topicul de azi te- a scos din „papushoi ” ,măcar pentru a ne saluta ,desi văd ca te-ai bucurat sa-ti vezi previziunile ,cu privire la politica externa a lui Traian Basescu, împlinite. Imi pare rau ca inca nu esti in forma de atunci ,dar poate faci un mic efort sa mai treci asa din timp sa ne saluti. Hai ca ,banuiesc, ti-ai umplut camara cu conserve de ciuperci si de alte bunatati ,iar acum ai mai mult timp si pentru o mica bloggereala.
  monyf,
  Ma bucur,deasemenea , ca ti-au placut comentariile … Si,da ,ai avut dreptate .Nu citisem linkul acela 😉 „cu atentie ” si nici comentariile pina la capat .Scuze !
  AVP,
  La PC-ul meu linkul nu este „in prima pagina „. In prima pagina este celalalt ,cu EU. In curind acesta va disparea pe măsura ce se vor adauga postări la „recent comments”.
  p.s.Crezi că ai ales hotărîrea cea mai bună ? Eu cred că nu .Si pe cine ai „supalat „,mă rog ? 🙄 sau te-au „supălat” pe tine altii . 😳 Păi ,tocmai acum cînd s-au întors ” vampoarele”?
  Hai ,uite si Dora spune ca fara tine blogul este „paraponosit „,zau … 🙂

 133. AVP Says:

  Si totusi, acest topic ar trebui sa apara in prima pagina, adica primul care se vede, de sus in jos, atunci cand deschizi https://viorelpadina.wordpress.com/

  Ia mai uita-te o data, please.

 134. Stely Says:

  Da,abia acum … Dar la „recent posts” ,nici acum nu apare . Este numai cel cu EU ,iar sub el „Despre hipnotizori peste mode si timp „.
  p.s. Si altceva ,nu !? Ce mai faci ? 🙂

 135. AVP Says:

  Lipsesc câteva ore de lângă pc. Mai vbim.

 136. Hantzy Says:

  monyf,
  @Hantzi si mie imi e dor,dar…..

  Alea-s gloante sau doar puncte?

 137. Stely Says:

  Iata peste ce am dat ,dind click pe „About” :

  http://steelpoem.files.wordpress.com/2010/08/avp21.pdf
  Eu nu l- am vazut pina acum . 🙄 Este foarte frumos .

 138. Stely Says:

  Da,îi asrept pe Riddick &Arizonianul să revina si ei cu ceva comentarii de actualitate , referitor la „Cu cine( a )tinut America „, pentru că previziunile lor erau atunci cam sumbre . Acum ce au de spus ? Sunt mulţumiţi ? Poate tăcerea este si ea un raspuns,nu ? Dar nu ma grabesc ,întrucît pentru Arizonianul este cam devreme …

 139. monyf Says:

  @Hantzi ,sunt silabe 😛 Multam,stii tu pt ce 😉 De-abia azi am descoperit 🙄 , dar banuiam io ca odata si-odata are sa se intample 🙂 Am avut un an, nu tocmai bun,de-abia astept sa-l dau de-a dura,daca nu m-o da el pe mine !!!!!!

 140. AVP Says:

  De cateva zile am un semnal de net oribil, care ma impiedica sa particip in mod cat de cat coerent la discutia voastra. I-am chemat si pe baietii de la provider, dar nici ei nu stiu ce se intampla. Asta e situatia.

  Ma grabesc sa dau drumul la acest mesaj, pana nu mi se taie mustiucu.

 141. dora Says:

  AVp,
  si mie mi se intampla ceva la fel de ciudat.Toate mesajele imi apar la spam si ajung destul de rar sa le citesc.

  Vreau sa te linistesc intr-o privinta:te apreciez fara rezerve,dar pentru a comenta nu ma pot arunca ,intelegi,ca prostu’gard si am nevoie de nitica informare.Or,in situatia mea nu pot sta mai mult la taste decat 15′.Aseara am facut exces de zel si toata noaptea si dimineata am urlat de durere la coloana si sold,de abia m-am deplasat cu taxi la ultimul tratament cu laser.Mi-am administrat unketonal puternic pentru a rezista si consecintele pentru stomac sunt dezastruoase.

  Te citesc tot timpul si ma doare sufletul ca nu pot participa la discutii.
  Cu cea mai sincera prietenie,Dora. 😆

 142. AVP Says:

  Dora, ramanem pretini, desigur. Mai vbim.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s